Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszok!
Először a tábla, mig el nem felejtem :P Kép

Kép
bettó
 
 


Újra itt :)
Jó volt megint olvasgatni, hogy mit írtatok.

Adri! Értem. Merész a párod, hogy így mer vezetni. :wink:
Én is nagyon várom már a februárt. Annyira szeretnék már hason aludni :lol: Mostanában már a fél éjszakát végig tudjuk aludni, ami haladás. Most este viszont totál oldalt volt Kincső. A lába a bordám vonalában valahol, de teljesen az oldalamban éreztem a rugást. Így azon az oldalon aludni nem tudtunk. Mivel annyira oldalt volt a másik oldalon meg pont eztért nem tudtam aludni. Nem volt neki és nekem sem kényelmes, mert a súly nem úgy oszlott el. Maradt a hátam. Már lassan úgy is tudok aludni :lol: A kis drága meg élvezte és szinte egész este ficánkolt. Egy szónak is száz a véga: LEGYEN MÁR FEBRUÁR! :lol:

Juti! Tényleg nagyon nehéz lesz kitapasztalni, hogy mit ehetünk és mit nem. Ráadásul minden gyerkőc más és más. Ami nálatok nem okoz pocakfájást, az lehet, hogy nálunk nagy bajt csinál.
Szerintem is fog még nőni. Sőt. Még most fog csak igazán. :lol:
Olyan fura nálatok ez a terhesgondozás. Nekem hiába van saját dokim, a körzetihez is menni kell rendszeresen a terhesgondozás miatt. Ráadásul az utolsó hónapban hetente kell menni. Nagyon király lesz. Örülni fogok neki. Mozdulni is alig birok már, nem hogy majd akkor :evil:

Lecsó! Szép a pocid! Szerintem a miénk is hasonló nagyságú :wink:

Driennke!
Tök jó, rendes a főnököd :wink: A nagyik sosem egyszerű estek. :wink: De azért édesek is tudnak lenni :wink:
Köszi a dicséretet :wink:

Kép
bettó
 
 


Képzeljétek!
Nem is meséltem, hogy pár napja, ha véletlenül nem úgy ülök (de akkor sem mindig), hogy teljesen kihúzom magam, akkor a szívem alatt kb. 5 cm-es vonalban zsibbad, kb ott, ahol a bordám van. Nem tudom, hogy mi lehet az, de remélem semmi rossz. A munkatársam azt modta, hogy valószínűleg oda teszi a kis tappancsát. Bár én már tényleg nem tudom, hogy hol van a kis lurkó, délelőtt éreztem én fennt is jobb oldalt is, de talán még lennt is.
Szóval én is azt szeretném, ha már február lenne, de legalábbis december 10, hogy tudjam, hogy minden rendben van vele, fejlődik rendesen. :)

Driennke

Kép
driennke
 
 

 
 

Driennek!
Ne aggódj, biztosan minden rendben van :wink: Szerintem csak jó, hogyha mindenhol érzed, mert akkor egyaránt tornáztatja a kis kacsóit és a lábacskáit is :)

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Betti!Bocsi, biztos nem voltam elég világos Zoli sehogysem vezet, őt ez nem érdekli. Én nem merek átmenni Pesten, legalábbis egyenlőre.
Végre vettünk autót! :lol:
Igazad van: legyen február!

Driennke!Szerintem sincs semmi baj, nekem a jobb oldalon, közvetlen a bordám alatt, kb 2 hónapja már, ha nem húzom ki magam teljesen, szúró fájdalmat érzek. Úgy gondolom, hogy a méhem nyomja a gyomromat a gyomrom meg nyom ott vmi szervemet, valószínűleg a májamat. A bőröm meg ott olyan érzékeny , ha megsimogattom akkor is fáj, de tudjátok, nem panaszkodom hisz ezt akartam :lol: !


Na pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Adri!
Bocsi tényleg félreértettem. Azt hittem, hogy szabálytalankodik :lol: Pesten amúgy én sem mennék át :wink:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Bettó!

Nálunk is úgy megy, mint nálatok, csak úgy van elvileg, hogy 4 terhesgondozáson részt kell venni ahhoz, hogy megkapjam az anyasági támogatást. És nekem ez már megvolt. Ugyanahhoz a dokihoz járok terhesgondozásra is, akihez a magánrendelésre. A múltkor mondta, hogy már nem kell többet a terhesgondozóba menni hozzá, mert a magánrendelésen is meg tudja nézni a dolgokat, sőt, ott több idő jut rám, alaposabb tud lenni, a kötelező 4 meg a terhesgondozóban úgyis megvolt már. Szóval ezért megyek én magánrendelésre. Egyébként minden papíromat ellenőrzi a terhesgondozóban, szóval ő is tud minden eredményről. Mindig felírja magának, mire megyek hozzá. Így nekem is jobb, mert nem kell órákat ülni a t.gond.ban, hanem időpontra megyek hozzá, és nagyon alapos tényleg. Kb. 20 percet vizsgál UH-al is, és szokott jönni velem a Csabi is, így neki is nagyobb élmény. Meg ha velem van a Csabi akkor mindig kedvesebb is, mert villog a Csabi előtt, hogy ő milyen rendes. A másik oka, hogy magánra járok hozzá, hogy a múlktor kérdeztem, hogy vállalná-e a szülést is, és azt mondta, hogy azokat vállalja, akik magánra járnak hozzá, mert azokkal jobb kapcsolatot tud kialakítani, és sokkal könnyebb lesz a szülés is együtt. Meg nem akar egyszerre sokat bevállalni, hogy mindenkinél 100%-osan ott tudjon lenni, és valahol ez a magánrendelés egy szűrő is, mert kevesebben járnak hozzá, mint a kórházba. Szóval ez van. Ezzel mondjuk egyetértek is, meg nem is. de az én lelkem nyugodt, mert mindent megteszek a kisbabám érdekében, és nekem ez a legfontosabb. Más dokinál meg nem szívesen szülnék, mert ő még fiatal, lelkes, és nagyon jó szakmailag. És nagyon nyugodt is, ami fontos, mert mindig átveszem tőle ezt a nyugodtságot, amikor megyek hozzá.

Na, kisregény befejezve, megint jó sokat írtam. :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 


Bettó!

Az én férjem ilyen disznócska, hogy már 10 éve elvették a jogsiját, de azért néha "ellopja az autót, és kis kerülőutakon megy dolgozni, mert nem tudom reggel elvinni, mert nagyon korán megy. De nem örülök neki. Csak az a baj, hogy most nincs 100ezer Ft-unk, hogy újracsinálja a jogsit. Sajnos.

jutiboszi
 
 


Csajok!

Egyszerű és gyors kaja:

Baconbe betekered a csirkemellfiléket, sorba berakod egy kiolajozott jénaiba, kevés fokhagymát dugsz közé, be a sütőbe, és kb. 40 perc alatt alacsony fokozaton kész! Se só, se fűszer nem kell rá, esetleg egy kis bors. Ma ezt találtam ki, és valami isteni!!!!! Lehet rá satjszószt önteni, vagy tejfölös ubisalátával, hmmmmm.....Jó étvágyat!!!

jutiboszi
 
 


Adrienn!

Én sem merek Pesten vezetni, mindig vitetem magam. Nem is a forgalomtól félek, hanem attól, hogy eltévedek, és ott olyan gyorsan kell dönteni, hogy merre menjek, hogy ledudálnának! Milyen autót vettetek? Hány éves, mennyi volt, milyen állapotban, minden érdekel, mert mi is jövőre szeretnénk másikat, ha lesz rá lóvé.

jutiboszi
 
 


Még valami. Képzeljétek, nekem meg mostanában befelé fordul, a popsilukam felé. Bocs, hogy így írom, de másképp nem tudom. És olyan érzésem van, mintha belülről a végbelemet piszkálná. Játszik vele. Ez nagyon érdekes érzés, már abbahagyhatná, mert néha nagyon zavaró. Olyankor mindig fel kell állnom, vagy sétálni, mert tényleg zavar. Nálatok hasonló?

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Terhesgondozás
Én csak a választott orvosomhoz járok a kórházba. Időnként, kb. 2 havonta elmegyek a védőnőhöz is. Ennyi...
A doki azt mondta, hogy az anyasági támogatáshoz úgyis külön adnak egy papírt, hogy 4-szer megjelentél gondozáson.

Juti
Férjecske nagyon megjárhatja, ha jogsi nélkül kapják el.

Pesti közlekedés
Heti rendszerességgel járok fel kocsival :cry:
Vendég
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Gyorsan írok, mert 8-tól értekezlet.

Juti!
Mintha az én dokimról írtál volna. Én is nagyon szeretek hozzá járni, mert baromi kedves meg vicces. Ha visszajöttem, akkor leírom majd, hogy az első ottlétemkor milyen sztorit nyomott le nekem, majd lefordultam az asztalról.

Nekem minden hónapban egyszer kell mennem Kutasra védőnőhöz, meg egyszer Kaposvárra dokimhoz. Ez annyiban jó, hogy kéthetente hallhatom a picike szívhangját. :D

Betti, Adri! Köszönöm a megnyugtató szavakat. Egyébként én mindenen tudok parázni, most speciel azért, mert azt írták valahol, hogy ilyenkor már hol egy lába, hol egy popsit ki dug valahol a picur. Hát az enyém nem. Mocorog rendesen, de nem olyan nagyon, hogy fájjon, vagy ilyesmi. Azzal nyugtatom magam, hogy biztos erősebb a hasfalam és azért nem tudja annyira megrugdosni. Eddig minden rendben volt a vizsgálatokon, múlt héten tök jó volt a szívhang is, tehát megpróbálok nem idegeskedni.

Majd még jövök, mert most mennem kell.

Driennke

Kép
driennke
 
 


sziasztok!

Ma sem vagytok túl aktívak! :)

Nagy gondolkodásban vagyok!Már ott tartok,hogy lassan lelkiismeret furdalásom van!
A bölcsiben nálunk hatalmas túljelentkezés van,éppen ezért csak olyan gyerekeket vesznek fel,akiknek a szülei dolgoznak.Levit februárban is úgy vették fel.De most itthon vagyok,táppénzen.
Ismételten kérnek munkáltatói igazolást.Szóltam a bölcsode vezetőjének,hogy én itthon vagyok,mert veszélyeztett terhes vagyok.Én most milyen papírt vigyek.Láttam rajta,hogy nem igazán tetszik neki a dolog.Mondta ahonann vagyok táppénzen onnan kérjek,de majd visszatérünk rá.

Lehet Levinek kiteszik a szűrét! :cry:
És innen jön a bánatom!Legszívesebben kivenném a bölcsiből,mert tudom milyen volt februárban amikor felszabadult a várva várt hely!DE :!: 1:Oké hogy most jól érzem magam,de a múltkor is fel sem kelhettem az ágyból.Mit csináljak a fiammal akkor.Mama,Nagyi 200km-re.Ha el is jönnek,nem tudnak főzni(villanytűzhelyünk van)...stb.
2:Szüksége van Levinek a gyerektársoságra!9 hónapja ját bölcsibe,és most ha kivenném nem tudom jót tennék -e vele
neki! :roll:

És ott a másik fele:most jól vagyok,és nem velem van a kisfiam,más "neveli" :cry:

BRRRR!Megőrít ez a kétségek között levő helyzet!

Na bocsika a lelkizést!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso!
Teljesen megértelek. Nagyon rossz lehet ez így Neked. Sajnos nem tudom, hogy melyik lenne jobb. Az biztos, hogy ekkora gyerkőcnek kell a gyerektársaság, és ha most jól is vagy, annyira gondolom azért nem, hogy mindennap levidd a játszótérre, vagy játszóházba, mert az nem tenne jót Neked meg a babának.
Viszont ha mégis kiveszed, mire menne oviba, akkor megint csak teljesen elszokik az ilyen helyektől, és újból "be kellene szoktatni", amire a kicsivel nem hiszem, hogy sok időd lenne. És szerintem, ha maradna a bölcsiben, talán jobban "elviselné" a kistestvért, értem úgy, hogy talán így nem érezné annyira lehanyagoltnak magát, mert mondjuk este vele foglalkoznál.
Tudom, hogy Nekem még nincs gyerekem, ezért nem tudom, hogy helytállóak-e a gondolataim, de az biztos, hogy nagyon-nagyon nehéz ez a helyzet.
Remélem találtok megoldást.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Leírom a sztorit a dokimmal.

Nem tudom, hogy csak azért mesélte, hogy oldódjak, vagy tényleg megtörtént (bár szerintem ilyet nem talál ki egy doki), lényeg, hogy engem teljesen felodott.

Első alkalommal mentem hozzá (szoknyában, nyáron harisnya nélkül). Miután mindent megbeszéltünk, kért, hogy akkor vetkőzzek le, én meg hát megkérdeztem tőle, hogy elég csak a bugyit, mire mondta, hogy igen, majd miután én bementem a paraván mögé vetkőzni, hozzátette, hogy majd csak arra vigyázzon, hogy itt ne hagyja. :) Elég érdekesen nézhettem rá, mert rögtön megmagyarázta, hogy volt egy olyan rendelés, amikor a nap végén a paraván mögött talált egy bugyit :) , azt mondta, hogy biztos, hogy nagyon elbeszélgettek, és az illetőnek nem tűnt fel, hogy nincs rajta. :) Na mivel az én fantáziám nagyon élénk, én ott elkezdtem röhögni, mert eszembe jutott, hogy amikor kilépett az ajtón a gangra, és esetleg megcsapta a szél, akkor bizti eszébe jutott, hogy valami nem stimmel. Tehát majdnemhogy fetrengtem az ágyon a röhögéstől. :lol:
Aztán még beszélgettünk, (miután felvettem a bugyumat), majd amikor végeztünk, fennhangon megjegyeztem, hogy "Nem hagyok itt semmit?" (de ez csak olyan hangosan kimondott gondolat volt), mire a doki vigyorogva hozzátatte: "Ha a bugyija megvan, akkor nem" :lol:

Szóval szerintem irtó jó sztori, bár azért ott helyben viccesebb volt.
És azt imádom a dokimban (hülye szó erre, hogy imádom), szóval valahogy annyira jól csinálja a dolgát, hogy még egyszer sem fájt, ahogy megvizsgálta a méhszájat, valahogy mindig tudja, hogy hogyan feküdje, mert mindig mondja, hogy most feljebb vagy lejebb.
Szóval megint írtam egy csomót. De egyébként hol van mindenki?

Driennke

Kép
driennke
 
 


Köszi Driennke a megértő,bíztató szavakat!Este apával majd rágódunk rajta egyet.
Na meg hogy maradhat-e tutira az nem is rajtunk múlik,hanem a bölcsi igazgatón!De megpróbálok minnél hamarabb beszélni vele,hogy ne legyek kétségek között!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok csajszik!

Ne haragudjatok hogy most nem reagalok külön-külön mindenki levelere,de nem sok idöm van.Össze kellett pakolni az emeleten,mert holnap jön a festö .Meg az iroasztal ott van a sarokban,de azt a kedvesem szedi majd szet.Mar minden bajom van,faj a hatam,derekam.
Kerdeztetek többen hogy mi az a raklett...Nagyon nehez igy körbemagyarazni,ezert kerestem egy kepet rola a neten.Probalom betenni..

Maga a raklett igy nez ki,hasonlo mint egy grillezö:
Kép
Kis lapatkak vannak hozza,es mindenki azt tesz a lapatkajara amit csak akar...Mindent összekeszitünk,pl:hagyma,paprika,gomba,hus,sonka,ubi,sajt,rak,fött krumpli,stb...amit csak akarunk.Ezutan pl.:egy reteg krumpli,egy kis gomba,paprika es a tetejere mindig raklett sajt jön.Par perc alatt kesz a raklett sütöbe,es amig eszünk mindig beteszünk valamit addig sülni.Nagyon fincsi,es az a legjobb hogy az asztal közepen van es mindenki kedvere valogatja hogy mit eszik.
Remelem sikerült valamennyire elmagyarazni.Amugy ha rakerestek a googellal,akkor talaltok szerintem erthetöbb leirast :oops:

Kép
ami6
 
 


Lecsó!
Én azt mondom, semmiképpen ne vedd ki Levit a bölcsiből! Nem tenne jót neki, hogy járt bölcsibe, majd otthon, majd ovi... És a munkáltatód köteles igazolást adni, hiszen munkaviszonyban állsz vele, és táppénzen vagy, a bölcsi meg köteles ezt elfogadni, tehát jogilag nem teheti meg, hogy kitegyék Levit. Persze, tudom, a gyakorlat más, de állj ki emelett, ha ezt akarod. És ugye ha otthon van veled, nem tudom, tudsz-e két percet is pihenni, és valóban vigyáznod kell magadra.

Puszi, majd még jövök, csak tanítottam ma is, és elég fáradt vagyok, Szonja fürcsizik :)

Juti, szerintem ha elkapják Csabidat, akkor többet kell fizetnie, mint 100, szóval nem éri meg...

Laura, és bírod az autózást? Én annyira nem, főleg Pesten! Kivagyok a rázkódástól.

Tényleg megyek

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


köszi Lili!

Arra döntöttünk mi is a párommal,hogy marad ha maradhat Levi a bölcsiben!


Jó hogy van ez a fórum! :) Jó volt kiönteni a lelkemet nyomó gondolatokat!Köszönöm mégegyszer mindent!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsó!
Én is azt tanácsoltam volna, hogy maradjon. Tesóm kislánya még mindig azt mondja, hogy a bölcsiben szeretett lenni a legjobban. Már van sok barátja a csöppségnek, szeret is járni, biztosan nem tenne jót. Én is nagyon gondolkodom, hogy ha Kincső szeretni fogja a társaságot, be fogom adni. Csak akkor nekem vissza kell jelenteni magam legalább 4 órában. Amúgy szerintem nem a bölcsi neveli a kisfiad :wink:

Nálam minden ok, mostmár nem vagyok túl sokat, de ahogy tudok írok :)
Juti! Nekem is mondták, hogy 4-szer elég menni, hogy megkapjam azt az anyasági izét. Nekem sajna, vagyis nem sajna, mert az én dokim is nagyon rendesen, szóval külön van a két doki. Én annyiból is megyek, mert legalább akkor megmérik a vérnyomásom, meg a pisit is megnézik, és így nyugodtabb vagyok.

Mennem kell :twisted:
Puszi

Kép
bettó
 
 


[quote="poppilau"]S írta:poppilauziasztok!



Juti
Férjecske nagyon megjárhatja, ha jogsi nélkül kapják el.

:cry:


Hmmmm, ezzel tisztában vagyok, és aggódom is állandóan, mint az atom, de nem tudok vele mit csinálni. Szerencsére nem csinál ilyet rendszeresen, csak kb. 2 havonta egyszer. Akkor is kis utakon, ahol nem jár rendőr.

Egyébként mi lehet a büntetése? Mert ha tisztában lenne vele, talán nem merné elvinni jogsi nélkül a tütüt. Valaki meg tudja mondani? Lau? Te biztos tudod! Vagy?

jutiboszi
 
 


Bettó!

Nekem a védőnő nézi a pisit is meg a vérnyomást is, havonta egyszer megyek hozzá. Ja, és a szívhangot is nézi a védőnéni.

jutiboszi
 
 


Driennke!

Vicces ez a sztori, biztos jót nevettetek. Sokkal jobb, ha ilyen poénos, felszabadult az orvos, nem kell feszengeni, és szerintem a vizsgálat is azért fájdalommentes, mert nem vagy feszült, ideges. Nekem sem fáj sosem, ha az én dokim vizsgál, mert nagyon óvatos, és nekem is tudja, hogyan, hova kell nyúlni.

Amikor egyszer halványrózsaszín folyásom volt, kb. a 20. héten, akkor hétvégén kellett berohanni az ügyeletre. Ott egy másik idősebb, komoly, semmi mosolygós doki vizsgált, hát, nem tudtam ellazulni, és nem volt durva, de azért éreztem ahogy megvizsgált. Más volt, mint a saját dokim.

Azt hallottam, hogy attól is fájhat a vizsgálat, ha nem tudsz ellazulni. Szóval csajok! Csak lazán! :lol:

jutiboszi
 
 


Edina!

Ha van rá lehetőség, én is hagynám a bölcsiben a gyerkőcöt, főleg ha szeret ott lenni. Ha meg ki akarják esetleg rakni, akkor járj utána valahol, hogy megtehetik-e, mert veszélyeztetett terhes vagy, és sokat kell pihenned, lehet, hogy nem tudnád úgy ellátni otthon a gyerkőcöt. Csak van erre is valami törvény.

Egyébként én nagyon gondolkodom ezen a bölcsi témán, mert nagyon félek attól, hogy az utolsó évben nagyon kevés lesz a gyes, amit kapunk, és nekem el kell menni dolgozni. Szeretném azért a 3 évet itthon tölteni a fiammal, remélem megoldódik valahogy. Már gondolkodom a 2. gyereken, talán sikerül, és akkor másképp alakulnak a dolgok.

jutiboszi
 
 


Helló Mindenki!

Juti!
Ezen a gyes dolgon én is gondolkodom, de én nem tudom beadni bölcsibe, mert Kutason nincs, itt Kaposváron meg fizetni kellene érte, mert nem ide tartozunk. De nálunk az az elhatározás, ha minden kötél szakad és nem tudjuk máshogy megoldani, akkor én jövök vissza dolgozni, baba meg megy anyósékhoz Kiskorpádra, mert ők már nyugdíjasok lesznek addigra, és ott lakna az ovi mellett (tehát majd oviba is inkább oda fog járni).

Most sajna nem tudok többet írni, de még jövök.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Edina! Nagyon sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél :cry: és azt is, hogy én sem tudok okosabb dolgokat mondani, mint az elöttem hozzá szólók.

Ami!Köszi a felvilágosítást, nagyon finom lehet! :lol:

Laura! Bátor vagy, hogy nem ott élsz és mégis mersz Pesten vezetni!

Lili!Meddig fogsz még tanítani?


Juti!Bátor a férjed!
Egy Opel astra kombit vettünk, nem fiatal már (1992), de bagyon jó állapotban van. 1,6 motor injektoros, 380000.- volt az ára. Megnéztünk egy csomót piacon is, kereskedésekben is ez volt a legjobb szerintünk. Azért cseréltünk autót mert egy 4 ütemű kis trabink volt és abba hátra betenni a 2 gyerekülést + a cuccuk ha megyünk valahova.

Betti!Én is pont emiatt nem merek átvezetni Pesten.


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziasztok!

Voltam dokibácsinál+védőnéninél. Most csak 2 kiló jött fel, plussz a vastag zokni, nadrág felső, ami rajtam volt. Szóval nem sok. Kincső a drágám fejvégű fekvésben van!!!!! HIPP-HIPP-HURRÁ :lol: Olyan jó körzeti doki jött a régi helyett, hogy amikor megnyomkodta a pocakom, akkor kérdeztem tőle, hogy hogy fekszik és még a kezemet is odatette, hogy érzem-e a buksiját. Tényleg nagyon rendes volt. Úgy örültem neki. Ja és a szívhang is nagyon jó.
Szerintetek 29 hetesen érdemes még 4d-re menni? látszani fog a pofija? Ugyanis az lesz a karácsonyi ajándék, amit Gézutól kapok. Megtört a hagyomány és nem meglepi lesz. :P

Juti! Eddig nekem is havonta kellett mennem a körzetihez, most majd 3 hét múlva kell mennem, mert kapom a beutalót a 32 hetes Uh-ra.
Sajna nem tom milyen bünti járna neki. :roll:

Adri!
Szerintem jó vásár volt, bár nagyon nem értek hozzá. Nekem az a lényeg, hogy legyen benne üzemanyag és én már megyek is :lol:

Kép
bettó
 
 


Ja Pest! Emlékeztek, mikor Várpalotára kirándultunk Gézuval? Mi még akkor is képesek voltunk eltévedni, amikor már csak pár autó lézengett a városban :lol:

Kép
bettó
 
 


Mi nem nagyon járunk Pesten, mert hát messze van, de nekem már Pécs is bonyolult. A 21. héten voltam genetikai tanácsadáson, mert édesapám testvére Down-kóros volt, és azt mondta a doki, hogy bár az összes leletem rendben van, azért több szem többet lát alapon menjünk el. Lényeg, hogy én nem mertem vezetni, párom dolgozott, így apóssal mentünk és GPS-sel eltévedtünk :)

Adri!
Szerintem is jó vásárt csináltatok, és a lényeg, hogy nektek tetszik és boldogultok vele.
Nekem nagyon fura, hogy nincs a férjednek jogsija, el sem tudnám képzelni, hogy Bélának ne legyen (meg szerintem ő sem). Nekem is van, nagyon szeretek (szerettem) is vezetni, de furi lenne, ha ő nem tudna. :)
Nálunk mindenkinek van jogsi (maminak nincs), de anyósom és a sógornőm nem tud, vagy nem is akar vezetni.

Betti!
Nekem azt mondták, hogy 30. hétig érdemes menni 4D-re.

Driennke

Kép
driennke
 
 


KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is




Kép


2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Driennke!
Köszike! Jövőhéten szeretnék elmenni, az még beleférne. :wink:

Én is imádok vezetni, kemény 3 éve van jogsim., bár mostanság már keveset vezetek, pedig még odaférnék :lol: Gézu is nehezen teszi le a járgányt.
Mi 2 éve cseréltük le a járgányt, és már akkor úgy vettük, hogy ne kelljen majd újra lecserélni, hogyha jönnek az utódok. Szinte egy fél focicsapat beférne. :lol: Fizetjük is keményen, de imádjuk és így nem olyan fájdalmas kifizetni a havi csekket.

Kép
bettó
 
 


Betti!Én is úgy hallottam, hogy 30. hétig jó menni 4D-re.
Nem értem, téged a körzeti háziorvos megszokott vizsgálni ha mész? Nekem csak a táppénzes papírért kell mennem és ha oda telefonálok akkor csak belépek és az assziszetnsnő a kezembe adja, a dokival nem is találkozom ha nincs vmi kívánságom. A beutalókat is a női dokim (akinél szülni fogok, ha minden igaz) írja meg.

Driennke!Nekem is furi volt eleinte, hogy Zolinak nincs jogsija, de már megszoktam. Egyébként van mindkét tesójának is és az apukájának is. Mikor még otthon lakott, azért nem csinálta meg mert az apukájának a kocsiját nem akarta vezetni, mert elég öntörvényű ember (mármint Papa) és így elkerülhette az ebből adódó vitákat. Most meg már nem érdekli, azt mondja neki sóförje van. Én próbálom rábeszélni, de egyelőre hiába.
Tényleg nagyon aranyos és mókás a dokiddal az a kis történet.

Holnap megyek a női dokimhoz, remélem minden okés lesz.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziasztok!

Adrienn!

Nekünk egy csodálatos 19 éves Peugeot 205 Green-ünk van, picike, 3 ajtós, fehér, volt vele gond bőven, de elvittük autódokibácsihoz, és meggyógyította, 2009-ig van rajta műszaki is. Nagyon szeretjük, asszem egyszer már mondtam, hogy én szerelmes is vagyok belé, első autónk, tavaly vettük kemény 100ezer Ft-ért. Szóval megy mint a gyolyó, mindig elindul, nem hagy cserben. De enek ellenére jobb lenne egy nagyobb. Jaj, a szívem szakad meg már csak a gondolatára is, hogy eladjuk. Nagyon szeretem a kis drágát. Mi se m tudunk drágát venni, de ahogy most állunk anyagilag, lehet, hogy megvárjuk 2009-et, és csak akkor cseréljük le. Kép

Bettó!

Nekem 1 éve és 3 hónapja van jogsim, imádok vezetni én is. Azért is szeretem ennyire a kisautónkat, mert megtanított vezetni. Vannak sztorijaim vezetéssel kapcsolatban, de gondolom mindenki csinált hülyeségeket kezdő korában.
Szerintem menj nyugodtan 29 hetesen 4D-s UH-ra. mert biztos szépen fog látszódni ott is. Láttam itt a fórumon 36 hetes babákat, igaz, az egész baba egyszerrre nem fér bele a képbe, de nagyon szép képek készültek az arcáról, lábairól, stb.
Fent a fejlécben vannak a szolgáltatások, azon belül 4D UH. Ott megnézheted! Nekem is azt mondták, hogy ha gondoljuk, még a 30. hét körül menjek vissza, mert akkor is nagyon jó képeket lehet készíteni.

Driennke!

Apukámnak is van GPS, de az olyan profi, hogy háztól házig visz. Sopron belvárosában is elsőre odatalált amikor egyszer egy boltnál találkoztunk. Még sosem tévedt el vele. Nem tudom milyen lehet az apósodnak.

Lányok!

Tud valaki valamit a babakötvényről? Mert az Erika szeretne bankon keresztül ilyet kötni a kisfiának, de nem tudja hol érdemes. Minden bank más kondíciókat kínál. Úh, de hivatalos voltam most. :oops: :lol:

jutiboszi
 
 


Juti
Barátságot köthet akkor azzal a gondolattal, hogy valamelyik BV intézményt belülről megismeri... :cry:

Vezetés
Nekem hivatásos jogsim van... és én még Pesten tanultam vezetni... :wink:

Bettó
Szerintem, érdemes elmenni... ilyenkor már olyan édes pofija van...
(még mi is fogunk menni)
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, holnap írok bővebben. (Lassan zárunk :P )
Pénteken 5 órára be is jelentkeztünk Uh-ra. Már nagyon várom.

Puszi, holnap jövök :)

Kép
bettó
 
 


Húh, Lau, ez azt jelenti, hogy csak beviszik, vagy bent is marad? Mert ettől eléggé megijedne, szóval biztos nem merne többet vezetni. Egyébként most szigorú leszek vele, mert inkább felkelek korán, és beviszem a munkahelyére ha kell, mert nem hiányzik nekem, hogy elvegyék tőlem. Jó lenne, ha végre lenne pénzünk jogsira, mert attól is félek, hogy a kórházba ki fog bevinni. Nem drága a taxi, 500 Ft-ért városon belül bárhova elvisz, de mégsem szeretném, ha a taxiban kellene csücsülnöm az 5 perces fájásaimmal. Lehet, hogy apóst kérem meg, hogy készüljön ha elérkezik az ideje. Biztos bevinne még az éjszaka közepén is. Ilyen szempontból nagyon rendes. Vagy valamelyik szomszédot kérem meg, még nem tudom. Na, most rendesen rámijesztettél, aminek örülök, egy aggódással kevesebb lesz, mert ezentúl nem adom ki a kezemből a kocsikulcsot.

Egyébként nagyon édes kismama vagy, jó nagy pocival. Nagyon különbözőek vagyunk, mert nekem sokkal kisebb még, de ez alkat kérdése. A barátnőmnek is nagyobb volt bőven, mint most nekem. Jól látom, hogy csíkos a pocid? Szülés után ha tudod, kezeld Bioptron lámpával, a barátnőmnek napok alatt gyönyörűen eltűntette a csíkokat! És ez nem vicc!!!

jutiboszi
 
 


Ma egész nap takarítottam, elkapott a fészekrakó ösztön. Már úgy kell rászólni magamra,hogy álljak már le, mert bárhova nézek, mindenhol látok valami átrendezni valót. De ne aggódjatok, ülve csinálok szinte mindent, nagyon vigyázok magamra. Ha menni kell, olyan vagyok, mint a lassított felvétel. Fáj is picit a pocim, de már megyek is pihenni, mert holnapra is hagyni kell valamit, különben még unatkoznék. :wink:

jutiboszi
 
 



Juti!
A GPS apumé, csak kölcsönadta, az is jó fele vitt minket, csak mi nem hittük el neki, hogy tényleg oda kell menni, és mivel utánna módosította az útvonalat, és kicsit régebbi a memóriája, egy olyan útra vitt minket, ami már nem út :) . Szóval mi még így is el tudunk tévedni, mert nem hittünk az okosabbnak. :)
Nagyon vigyázz ám magadra takarítás közben. Sajnos engem még nem kapott el a takarítási láz, pedig párom örülne neki. :) :oops: Az a helyzet, hogy én egy kicsit trehány vagyok. Nem szeretek takarítani, de persze megcsinálom, csak éppen megvárom az utolsó pillanatot, amikor még annyira nem feltűnő :oops: . Párom viszont kicsit rendmániás, tehát nálunk ebből adódnak kisebb viták, de párom inkább fogja magát és megcsinálja, ha valami nem tetszik neki.

Laura!
Neked aztán szép nagy pocid van. Az enyém is egyre nagyobb, most már tényleg meg kell kérnem apát, hogy fényképezzen le és segítsen lekicsinyíteni, hogy beférjen. Meg ha sikerül, akkor fényképezek babkocsit, meg babaholmit is. :)

Adri!
Biztos minden rendben lesz a dokinál.

Betti!
UH..., most egy kicsit irigy vagyok. Hol van még 10-e, hogy én is láthassam.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Még nem olvastam, de ezt megmutatom nektek, mert annyira megható:

http://youtube.com/watch?v=niJ6F2p9Ql8

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Mire végigolvasok mindent, már el is felejtem, mit akarok írni. :roll:

Ábris (szerintem ez lesz a végső) pedig eszméletlenül rúgdos, már egészen fent is, olyan jó! Úgy vártam, amikor már hullámzik a hasam! Úgy emlékszem, amikor Szonja csinált ilyeneket. Meg annyira kinyomott valamit, hogy fájt is.

Adri, most kedden tanítottam utoljára, de 2 hét múlva lesz féléves beszámoló a doktorin, úgyhogy készülök rá. Közben meg a karácsonyra is, meg a pici fogadására is. Megvan, hogy miket kell még venni, januárra készen akarok lenni, szerintem ha a karácsonyfát leszedjük, akkor a kiságyat is összeállítjuk, meg a pelenkázót.

Juti, most is takarítasz? Nézd meg a videót, olyan szép.

Lecsó, mi a helyzet a bölcsivel? Én azon filózok, hogy amikor megszületik, akkor konkrétan abban a pár napban menjen-e. Úgy értem, hogy miután a kórházból hazajöttünk. Nem tudom melyik lenne jobb. És bizony, igaza van Bettinek, nem a bölcsi neveli Levit, mégha nap 8 órát ott is van.

ÁGI, olyan rég jöttél! Hogy vagytok???????????

Laura, szép a poci, nekem is jó nagy!

Csók, lányok!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Ja, Betti, dec. 5-én megyek laborra, 10-én uh (sima) és doki.
A körzetihez én is csak a táppénzes papírtért megyek.
Viszont járok fogorvoshoz, még 3 alkalom. Meg most vagyok antibiotikum-kúrán, a magas CRP-érték miatt (valamilyen gyulladásra utal, vsz. fog). Úgy várom, hogy vége legyen, de végülis nem aggódom, csak rossz érzés, mert Szonjával is kellett szednem antibiót, mégis milyen ügyes, okos, szép lett. :) És a rossz fog bizony okozhat koraszülést, amit végképp el akarok kerülni.
Na puszi!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Sziasztok!
Vagyok-vagyok, csak sokat keményedik a hasam, és kényelmetlen a gép előtt ülni. Plusz a lány is most indult el egyedül és figyelem minden léptét, nehogy beverje valahova a fejét. Mindemellett baromira fáradt is vagyok...
De azért olvasgatlak titeket. :)

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Lili! Nagyon jó pillanatban néztem meg a videót. Pityeregtem rendesen. Még szerencs, hogy nem jött be senki. Annyira várom már én is ezt a pillanatot. :)

Adri! Nekem is fura volt, hogy megnézte a pocakomat a körzeti doki, mert eddig nem volt ilyen. Csak éppen megnézte a kiskönyvet, meg hogyha volt valami bogyó fogyóban kiírta. De én nem is bántam, hogy most megnézett, mert legalább hallottam Kincső szívhangját is. Az én saját dokim ott praktizál, ahol szülni fogok. Még magánrendelője nincs, így a beutalót sem tudja nekem megírni. Visszahív minden hónapban és ő is megvizsgál.

Juti! Nekem szerencsére könnyű dolgom volt a rutin megszerzésével, mert autómata a járgány. Bár vezettem barátném kocsikáját is, na akkor már pirultam egy jópárszor. Gumiégetésben verhetetlen vagyok :lol:

Giga! Akkor tényleg óvatosan. Este Kincső angyon ügyes volt, végre tudtam jól aludni, még a pocak sem keményedett annyit :)

Kép

Kép
bettó
 
 


Sehol senki :cry:

Kép
bettó
 
 


Én vagyok! De már nem sokáig.
Engedélyeztem magamnak egy szabad délutánt (meg persze a főnököm is engedte a szabadságom terhére), úgyhogy megyek haza.

Valószínűleg már csak holnap leszek, mert nagyon fáj a hátam, meg a pocim is feszül, úgyhogy hazaérünk és lefekszem. :)

Szép délutánt és szép estét mindenkinek.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Driennke! Jó pihenést! Vigyázz magatokra! :wink:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!


Betti! Aha, így már értem. Nektek milyen autótok van? Én is vezettem már autómata váltósat, szerintem szupi! :lol:
Írigy-írigy az UH miatt! :lol:

Lili! Nem semmi mennyi energiád és kitartásod van! :lol:

Laura! Nagyon aranyos pocid van! Szerintem is jó dolog a Bioptron lámpa!

Driennke! Rendes főnököd van! Ha tehted pihenj sokat! :wink:

Juti! Én is így vagyok a kis trabikánkkal, mint te a ti autótokkal. Nekem 7 éve van jogsim, de igazán vezetni vele tanultam meg, mikor 3 éve megvettük. Most meg látom az udvaron állni letakarva, kicsit szívszorító, mert az opel kiturta a garázsból :cry: .

Votam dokinál, egyenlőre minden oké. Volt UH is, de most nem láttam a babákat. Mindkettő fejfekvéses, azt mondta a doki, hogy még lehet belőle hüvelyi szülés is :lol: . A kislány 1530 g, a kisfiú 1520 g, 1 héttel nagyobbak mint kéne. :lol: Levette a kentet a streptococcus fertőzés ellenörzéséhez is.


Egyre nehezebbek az éjszakáim, mikor fordulok eléggé fáj az alhasam a petefészkeimnél. Meg ahol a combom meg hasam találkozik, de főleg a belső combom miután megpihen és eliondulok nagyon tud fájni és ma a a derekam is igen érzékeny. Ja, Zoli ott lehet velem szülésnél akkor is ha császároznak :lol: . A jobb oldalom közvetlen a bordám alatt azért is fáj, mert ott van Zalán feneke! feLevette a kentet a streptococcus rtőzés ellenörzéséhez is.
Azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek.

Múlt hét pénteken 14:00 körül véletlenül a BpTv-re kapcsoltam és Ceizel Endre és 1 másik doki volt a vendég, arról volt szó hogy gyógyszerszedés terhessen. Szerintem sok érdekes dologról beszélgettek. Röviden a lényeg, hogy a sok gyógyszernek nincs is káros hatása a magzatra sőt sokkal rosszabbat teszünk ha nem szedünk semmijen antibiotikumot ha valami gyulladásunk van, most pénteken erről lesz szó.


Puusz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?