Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timurr!!!

Finom hölgy????? :shock: :shock: :lol:
Minden vagyok,csak az nem!! :oops: :oops:
És még ilyenebbeket is tudok mondani,csak itt azért visszafogom magam!!! :lol: :lol:

Hát passz,hogy mi baja,de láthatóan csak a hasa,mert feszeng,meg kapálózik...
Kb.3 hetes korától kapta az infacolt,mostanában hagyagoltuk...lehet ez a baj????

Éjszaka meg nem szivesen adok neki cicit 2,5-3 óránként,de ha nem adom oda üvöltés van és közben félek,hogy Meli felkel.
Pedig éhes nem nagyon lehet mert ugye eddig kibirta hajnalig!!!!
ÁÁÁÁÁÁ,nem egyszerű!!! :?

ancsi26

Timi, nektek miért kell adni a disznóba, ha ráadásul utálod a disznóvágást? Vagy a husából kaptok aztán Ti is?
Kenguru jó, már aludt is benne Panka :oops: :lol: fekve, de jó, hogy nem vetted meg, mert Panka is már végigér benne, szóval Bibusnak gyanitom már kicsi lenne. De majd ülve még jó lesz.

Jolka, rájöttem, hogy a combiján lévő hurkákat nevezed fodroknak :lol: Gyanitottam, csak nem voltam biztos benne.

Mindenki költözik? :lol:

Ancsi, én is terveztem, hogy abbahagyom az Espumisant, de nem volt hozzá bátorságom :oops: Nem akarom, hogy visszajöjjön az orditós időszak, most lekopogom, de nagyjából ok a pocak. Nekem azt mondták, hogy 13 hetes koráig adjam, utána már nem lesz gond, abba lehet hagyni. Úgyhogy Panka kapja még 3 hétig, aztán abbahagyjuk és meglátjuk :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsuzsa!!

Mi is visszatérünk rá...hátha!!!! :wink:

Karácsonyi lapunk: :D
Kép

ancsi26

Ancsi
szerintem akkor add megint az infacolt,hátha jobb lesz vagy csak növekedési ugrása van?lehet azért enne többet.jajj úgy félek,hogy Bibi is elromlik :oops:

Zsu
hát tudod a közös konyha,3at vágunk ám,egyet föntre szombaton,kettőt lentre nekünk,merthogy két család,ez így elég közel egy évig meg lesz belőle mindenféle finomság,mmár aki szereti.Májas,svártli vagy mi meg hurka,kolbász meg az a rengeteg hús.Én nem vagyok egy nagy húsevő,de a párom igen,ha azt nézzük 5-6 havi húspénzből meg van a disznó,csak így egyszerre sok,meg az hogy elég lenne kisebb is,dehát ezvan,fránya disznók.Mondjuk nekem nem sok dolgom lesz,bár azért elég a végére.A konyhába szokok sütni-főzni,este meg elcsomagolni a húst.De én rühellem az egészet.Sosem felejtem el amikor a papám részegen döfködte a kést a disznóba és folyt a vére a fehér havon,én meg bent sírtam az ablkaba,és ez így ment évről évre.Szerencsére após hentes és szeletre vágja a két disznót este 5-6ra,csak utána a csomizás,mosogatás,na azért se rajongok,blááá
na ennyit a disznólkodásról.

csak fellángolás volt részemről a kenguru,merthogy ügye nekünk van,csak az nem fekvős,de mostmár beleraktam simán Bibit,nem panaszkodott,sűrűn vele se használjuk,de Maja repkedett a boldogságtól ,hogy ő ül a kocsiba

Jolka
azt mondod próbáljam ki a bepanthent a fejére?de félek hogy nagyon ragacsos lesz ahaja :roll: most ránéztem,elfeküdte a drága haját :-) feláll neki a feje tetjén ,muris :-)
Vendég

Sziasztok!
Túl vagyunk az oltáson...
Kertikiri! Kb. 60.000,- ft-al volt olcsóbb Bécsben a babakocsi! Nekünk pici pöttyeink vannak, sztem a mogyoró, dió és csoki a hibás, aminek nem bírtam ellenállni! Kaptunk rá valami testápolót! Mindjárt meg is nézem mi az! De sztem múlik már! Remélem!
Hajni! Quinny buzzy van! (Mutattam anno fotót! :wink: ) Vettünk hozzá mózest, van sport része és van egy maxi cosi bébihordozó hozzá! Megvettük a fülit, majd kitalálom mikor szadizzuk szegény Jankát! :? Rendes szülők vagyunk mi: ezt kapja Karira!? :lol:
Zsu! Hát nem túl kellemes dolog, de nekünk 2 nap múlva elmúlt a csipásság, mintha elvágták volna! I. Szemklinikán voltunk a Tömő utcában. Egy nagyon rendes dokinénit fogtunk ki, aki mondta, h az orvostanhallgatóknak saját magán szokta megmutatni! :? :shock: Egy a lényeg: ne nézd végig, mert úgy rosszabb Neked! Én nem szoktam rosszul lenni ilyenektől, de ez nekem is sok volt. Igazából azért kiabálnak szegények, mert lefogják őket! Én utána egy kicsit vigaszszopiztattam... :wink: Egy tompa tűvel folyadékot fecskendeznek a csatornába, orrán is jön a folyadék. Nekünk egy minimális vér is volt benne. De tényleg profin csinálta a dokinő. 4 nap múlva fel is kellett hívnom, h mi a helyzet! Így megúsztuk a kontrollt!
Ja, milyen széket rendeltél?
Mi a miénket (nem teljesen ugyanaz, mint amit Ti csajok rendeltetek) mi csak magic-fotölynek hívjuk! :lol: Most is alszik benne!
Ja, habtapilaphoz valami tapasztalat és jótanács? Kritika?
Andi! Majd ha már tuti, elmondom hová költözünk, de most csak annyi: Duna-kanyar és környéke a cél! Tudod: mi szeretjük a hegyeket és az emberem meg pecázik! Na, ezek az indokok! :lol:
Timi! Ahogy olvasom Majcit elgondolkodom, h hogyan is lesz, h esetleg lesz Jankának tesója! Már előre félek! :roll:
Ancsi! Mi is leálltunk az infacollal és nálunk is a figyelem középpontjába került a poci! Bár az iccakák eddig rendben voltak!
És képzeljétek! Amikor végre 150-eket tudok szoptatni, akkor a naccsáságának ez nem elég! 200-210-et eszik! :shock:
Amúgy én méregetem, nekem biztonságot ad! :oops:
Jolka: nekem hivatalosan csak 2 hós eredményem van! Most 5300-at mértek! Centi? Hát hosszú Janka, de nem tudom azt hogy mérik! Nem mérték ezt meg! És az ingatlanpiac áll már vagy 5-6 éve! Na ehhez képest 2 éve az apósom házát adtuk el, most az anyósomét áruljuk... Már szerződéskötés előtt állunk... :wink: Szal, minden ingatlannak megvan a vevője! Legfeljebb várni kell rá! És minden ingatlan annyit ér, amennyit adnak érte! :wink: Kérdés, h az Nektek okés-e?! Építkezés, jaj ne mondd! Szívem szakad meg a szép tervek miatt! Amúgy a tervező felrakta a netre a honlapjára!
Na, mára ennyi: holnap csípőficam vizsgálat, jövő héten neurológia! :? Hát ez a sok rohangálás...
Andi! Ti voltatok neurológián? Ja és milyen az a torna?
Mikulással hogy álltok többgyerekesek? Rendeltek vagy családtag öltözik be? És élvezik?
És a Jézuska hozza az ajándékot Karácsonykor?
Amúgy Jankának van csimmája! :lol: :lol: :lol:
Én imádom a Karácsonyt! Csak most kevesbbet tudok rá készülni... Saját képeslapokat gyártok, keresztszemes terítőket hímzek, kötök, horgolok. Na most talán a képeslap projekt lesz működőképes! :roll: :lol:
Na, majd jövök!

Kép
ermoni

Szaisztok!

Azt mondta a dokink, hogy 5200g, amennyik vagyunk még három hónapos gyereknek is elég, és látom ám hogy vannak nálunk itt husibb babácskák! Szóval NOOOOOOOOOOOOOOOOOO PARA!

Marci végigaludta a délutánt szerencsére, mert anyu ma nam tudta elvinni. Szerintem az oltásoktól van bekábulva, de nem volt láza meg semmi pirosság.

Lenyugodtam. Azért voltam idegroncs mert az új tulaj folyton kérdezgette, hogy mikor költözünk ki mi meg még nem tudtunk, mert a férjemék helyére megyünk (az utazási iroda helyére) és ők meg még nem kapták meg az új helyükre az engedélyeket, szóval bonyolult. De sikerült megegyeznünk, az új tulaj kifizet nekünk egy hónap bérletet egy átmeneti helyen (mert jogilag jan 9-ig maradhatnánk) így mindenki jól jár. Na ez is baromi bonyolult, szóval hétvégén költözik a bolt!!!

Jutta, holnap lehet hogy hívlak a nagykerből. Elképzelés?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Könnycsatorna: kistarcsán voltunk a szemészeten, nagyon kedves brigád. Nem engedik be anyukát, de nem fáj mert érzéstelenítik, csak azért ordít mert birizgálják a szemét. Minél kisebbek annál jobban visekil

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni
örülök,hogy visszatértél :-)

én is imádom a karácsonyt,imádok adni :-),kapni is ,de sosem kaptam még olyat aminek hú de nagyon örültem volna

hát nálunk már van mikiruha,de jelentkező nincs még rá,max majd beöltözök én.tavaly Maja kersztapja öltözött be nézett Maja,de nem nagyon foglalkozott vele.Most meg totál be van indulva.Mert ő neki hozzon könyvet,meg piros ajándékot.Jézuska jön majd karikor meg az angyalkák.Akkora is piros ajándékot kért.Úgyhogy vettem piros somipapírt és mindent becsomizok,mondjuk a konyhát azt nem :-) ez lesz az első olyan karácsonya amit vár :-) én is várom :-)
tavaly nekünk ez a kép volt a képeslapokon :-)
Kép
Kép

bekentem a fejét ügye nem fázik így meg????
Vendég

Sziasztok!

Voltunk neurologián minden rendben megvizsgálták egy nagyon aranyos dokinénink volt!
Még majdnem megkérdezték,hogy minek jöttük hisz nagyon jól fejlődik!
4960 gramm a lánykám!
Ő is meghalgatta a lány és nem mondta ,hogy van neki szívzöreje de azt egyből észrevette ,hogy kötött a csipőnk!
Nagyon tetszett neki a lány kérdezte ,hogy mindig ilyen jó kislány meg ,hogy ilyen jó kedve van!
Végig vigyorogta a vizsgálatot is!

Kép
mogyoland

timi: mivel kented le!
Ha babaolajjal akkor nem én is le szoktam neki kenni fél órával a fürcsi előtt!

Kép
mogyoland

Mogyoland

ágika nagyon jó fej kiscsaj

nekünk nem kell a neurológiára menni,ott mit néznek???

Bepanthennel kentem be és nagyon nem tetszett neki,már lemostam neki most sapi van rajta,rmeélem nemlesz ragacsos és használ valamit
Vendég

bocsi Ágika
Vendég

Móni, Ciripke, beleszúrnak tűvel a szemébe??? Vagy valamit félreértettem??? :shock: :shock: :shock:
Én az egyenfotelt rendeltem.

Timi, horror lehet egy ilyen disznóvágás, én még sose voltam, de nem is megyek! :?

Nagyon arik a képeslapok...hol lehet ilyet csinálni?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi!
Egy kicsit ragacsos, gondolom tapasztaltad. :) Sapit tegyél neki, nehogy megfázon, remélem nektek is bejön. :)

Milyen egyenfotelről van szó?

Nálunk nem öltözik be senki Mikuláskor. Viszont Mutim munkahelyén lesz ünnepség, ahova Manót is várják, csak Apa nem akarja engedni. Mivel én sem engedném az ő szüleivel, persze az más...:D TEhát, ha megy Manó, akkor Apu hétfőn átviszi debibe a Télapóhoz, majd utána haza.
Nálunk is nagyon várja már Manó. Ma is megnéztük a téren a hatalmas karácsonyfát. Jövőhéten már lesz kirakodás, műsor... Na meg a lényeg ingyen kisvasút és forgó. Mehetünk fel minden nap 2x a tére. :)És amit imádok a kürtöskalács, mindig ugyanazok vannak, egészévben rájuk várok. :D

Örülök, hogy mindenki babája jól van és szépen fejlődik!

Ancsi szerintem is csak nőtt Molli tejcsi igénye, ha beáll újra aludni fog rendesen. Vagy nem...:) :wink:

Szép estét mindnekinke!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vhááá tépem ahajam,hogy lehetek ennyire hülye,minek erőltetem amimár egyszer nem ment.Bibus haja katasztrófa :cry: már megmostam neki ma is:_( remélem nem hullik ki neki

jól indul ez nap :cry:
Vendég

Na, én tegnap este adtam tápszert :-( 60-at bírt csak szopizni ciciből, csináltam ezért egy 100-as adagot, amiből 50-et megevett. Viszont este 8-tól fél 2-ig aludt mint a bunda, ilyen még sosem volt. Majd 4-ig, aztán 7-ig, és most is alszik, viszont érzésre 4-kor alig szopizott (hajnalban nem mérem), most 7-kor meg csak 30-at. Hogy lehet ez???? Remélem én is, hogy visszaáll még a tej, mert a hízása oké, csak hát nem bírom nézni, ahogy húzkodja az üres cicit, és sírdogál. Az este a kritikus nálunk.

Jolka, ha nincs Bepanthenem itthon szerinted a Neogranormon is ugyanolyan jó lehet? Az olajozás-Babe sampon párosítást próbálgatom már vagy két hete, nem igazán múlik. Illetve az első adag a feje búbján elmúlt, most viszont a kutacs felett van, és itt nem merem dörzsölni, vagy szerintetek lehet?

Kérdés: normális az, ha időnként azt látom, hogy lüktet a kutacsa? :shock:

Andi, remélem ma jobb éjszakátok volt!

Timi, Ancsi, aranyosak a képeslapok, hogy csináltátok?

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Mi is megvagyunk (bár nem hiányolt senki :wink: )
Az oltáson túl vagyunk. Szegénykém, most nem viselte olyan jól, mint a 2 hóst. Sírt és itthon meg olyan kis nyügi volt. Nagyon aludt, de ha felébredt, annyira keservesen sírt. tehát rajtam aludt vagy 3 órát. (tudom, nem kéne.... de ha leraktam, felébredt, és fájlalta a lábát :? ) Láza hál isten nem volt. Kedden kapta, ma már nem borogatom neki. Nem köteges, nem gyulladt. Ugyan olyan élénk, mint szokott lenni és ficánkol.
Az éjjelünk elég furcsára sikeredett. 20-kor evett Ádika, 22-kor bealudt (és itt jegyzem meg, hogy nyugi Macsek, ha úgy alakul én sem fürdetek minden nap) és fél kettőkor kelt korgó gyomorral :roll: . Aztán 5-kor is felébredt, de csak cuppogott meg szuszmákolt meg játszott. 1 órát ficergett, majd elaludt. Na nekem ez az egy óra nagyon izé volt. Tudom, hogy nem kéne, de ezek a morgások, és társai hajnalban irtóra zavarnak.
Timi: nagyon tetszik a képeslap. Én Ádis naptárat szeretnék kaira a nagyszülőknek.
Az koszmó lehet, hogy olyan Ádi homloka, ahol kezdődik a haj, mintha ki lenne száradva. Jól leírtam, de értitek...
Móni, Jolka de jó, hogy megkerültetek!
Móni: Ádi már elkelt, de szívesen mennénk hozzátok is háztűznézőbe. A magas, karcsú lányok is tetszenek a kis csibésznek :wink:
Jolka: Ákos irtó aranyos. És mindig elcsodálkozom, milyen nagy. Ő a legnagyobb topicbaba ha nem tévedek.
Én úgy várom már a táblát.
Mindenkinek aki költözik: képeket majd lécci lécci. Ok tudom, még korai.
Ez a könnycsatorna felnyitás a szülőknek rosszabb. El sem hinnénk, mennyire sokat kibírnak ezek a pici gyerekek.
Kertikiri: ha lüktet a kutacs néha az természetes. Sőt, ha sokat ül a gyerek vagy épp nagyon aktívkodik vagy nagy erőt fejt ki, ha behorpad, az sem kóros.
Akkor van gáz, ha fekve is be van süppedve és tartós a dolog. Akkor ki van száradva.
Mogyo: Ágika nagyon drága lehetett, nem csoda ha tetszett a dokinak.

Az oltással egybekötve volt mázsálás is. 6kiló és 63cm az én nagy fiam. És ismét rá kellett jönnöm, mennyire szép a fiam. Tudom, mindenkinek a saját gyereke a legszebb, nade mégis. A többi 3 hós is arika volt akikkel találkoztunk, de Ádim... Hát, a dokinéninek és a védőnőnek megint nagyon tetszett. Beszélgetett a doktornéninek egészen addig amíg meg nem bökte.
Jaaa és van egyen kardi, egyen hálózsák, és már egyen pihiszék is :lol:
Na, lelövöm magam, el teregetni :arrow:

Kép
Kép
gabcii

hát a könnycsatornájába bevezetnek egy vékony tüt

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Gabci
egyértelmű,hogy Ádi szuper helyes kispasi :-)

szerintem koszmó

nálunk is megy ez a nyöszörgés hajnalonta :?

pusszancs Ádi lábára

és gondolam rátok

Ha naptárat akarzs karira húzz bele,mert ilyenkor már nagy a tolakodás ott is. rossmannél pl neten is megtudod rendelni ,most egy kis asztali naptár 1500 ft volt én csináltattam azt is,meg a páromnak kis fotófüzetet amibe beleillesztettem a megismerkedési képeinket aztán esküvőst majd szülőszobásakat,nyaralásokat majd gyerekeseket,nagyon szép lett.

Ilyen montázsokat fotószerkesztőprigval szokok csinálni volt már két kari amikor pénzért :lol: ill megkértek idegenek,neten keresztül,csináltam ők pedig annyit utaltak amennyit akartak :-)

mindjárt mutatok valamit

ez pedig Bibus frizkója most

Kép

és normál állapotba
,amint örül magának a tükörbe
Kép
Vendég

http://www.g-portal.hu/portal/tavaszibabak/

ezt mind én csináltam Majáék első karácsonyakor
Vendég

Na, bejelöltem mindenkit iwiw-en akit megtaláltam :lol: Andiból indultam ki, hihi

KépKép
kertikiri

Móni
habtapi:utálom,most adom ajándékoztam el.
Merthogy nekünk nemis igen kell,de volt.Először még csakcsak leraktam,de amikor már nagyobb a gyerek akkor kiszedi az apróbb darabokat és megrágja,meg szanszét hevernek a különböző alkatrészei,ráadásul a mienkbe voltak egész apró részek is :?

testvér Jankának: igazából mindegy a korkülönbség n úgy vettem észre,a legjobb ha minél kevesebb de az nem anyakímélő.2-3 évesrknél meg amúgyis jön a dackorszak így valóban nehezebb.De több helyen is olvastam,hogy a 4-5 éves nagytesók is féltékenyek úgyhogy tökéletes megoldás nincs :D
Vendég

Sziasztok!

GAbci: hát ez nem kérdés ,hogy Ádika egy fajin csávó! :wink:

Timi: Bibus sérójátol kész vagyok ! :lol: :wink:
Neurológia itt megnézték ,hogy jól fejlődik-e .Úgymond járatták legugoltattát hasraforditóttak meghallgata a dokinéni megmérték fej-has térfogatot súlyt .Nagyából ennyi.Nekünk is azért kellett menni mert bent beteg volt .

Fürdetés: nállunk Ágika már rosszul van ha nem fürdetem a megszokott időben!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Neurológia:
mi sem voltunk, oda miért kell menni??

Habtapi:
nekünk van, szeretem. Most akarok venni Lilla szobájába is.
Viszont Marcinak állatosat vettem, amibe vannak pici darabok. Most mindenképp betűset, számosat fogok.

Kork:
Nekem ez így tökéletes. Marci már nem pici, de még nem alakult ki benne az önzőség. Sztem a 2 év a legideálisabb. Nálunk 2 év 3 hó van.
Ha lenne harmadik ugyan így csinálnám. :)

Timi:
irigy vagyok a haj miatt. :)

Kép
Kép
h@jni

én valahol azt olvastam hogy 'ideális korkülönbség' 2 nél kevesebb vagy 4 nél több. én a kettőre szavaznék, nálunk ugye most három van és ez elég durva. Timi, Te nem igy látod? nálunk is kemány hisztik vannak csak sosincs idöm irni róla, meg minden nap nem irhatom le.

habtapiból tényleg csak olxat vegyetek amin számok vannak, mert az könnyú összerakni

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Mindenkinek szar éjszakája volt? Le se merem irni, hogy mi aludtunk egyhuzamban este 10-től 6-ig, aztán még szopi után 8-ig :oops:
Tegnap meg 10-től fél 5-ig aztán fél 9-ig. Szóval nálunk az éjszakák okésak. (kopp-kopp)

Kertikiri, ne stresszelj a tejci miatt, mert az a legrosszabb, higyj nekem, már 2x majdnem elapadt miatta a tejem. Nyugalom a legfontosabb. Van amennyi van, a tápszer se katasztrófa. Pihenj sokat, egyél-igyál sokat. Nézd vissza, hogy nekem mit javasoltak a többiek, én sok mindent használtam belőle. És fejjél szopi után.
Az természetes, hogy estére van a legkevesebb.
A lüktető kutacs meg tényleg normális.

Gabci, dehogy nem hiányoztál, mindenki hiányzik, aki eltűnik :wink:
Ádi homlokát majd meglátod, ha elkezd pikkelyesedni a bőr, és jön le, akkor koszmó. Nekünk pont a homlokán kezdődött.
És Ádi tényleg nagyon szép baba, nem csak Te látod annak! 6 kiló :lol:

Timi, Bibi haja csúcs :lol: :lol: :lol:

Mi az a habtapi? Csak én vagyok ilyen műveletlen? Még életemben nem hallottam ezt a szót :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Fejdlődés neurológiára annak kell menni mint nekünk ,hogy beteg volt bent a lány.Vagy a korásoknak!

Kép
mogyoland

Ti mit adtok a babára ha elmentek sétálni ilyenkor nem akarom túlöltöztetni meg azt sem akarom ,hogy fázzon?

Kép
mogyoland

Timi: baromi jók a képeslapok. Nekem is csinálsz? Lécciiii!
Bibus újhullámos haja csúcs :lol: Ha nekem lenne ilyen hajas babám, egész nap frizuráznám :lol: Nem nőttem volna még ki a gyerek korból? :lol:
Köszönöm szépen a(z kicsikart) Ádi dícséretet. :lol: De most teljes komolysággal állíthatom, hogy itt mindenki büszke lehet a babájára, mert nagyon jól sikerültek.
Zsu: nyugi, én sem értem mi az a habtapi. csak lesek ilyen szakszavak hallatán. Hiába, tudatlanok vagyunk :lol:
Andi: gratulálok az 5 kilóhoz.
Lányok! Van még vki, akinek a babájának a pofija olyan kis husigolyó lett? Ádikám kikerekedett, mint a kölök gólya.

Megérkezett a kengurunk!!! Ezért vagyok ennyire happy ám. Szal, próbálgattuk Ádimmal. Mondom neki, hogy ebben fogunk nyomulni, csak anya még bénázik vele kicsit. Hát nem képen vigyorgott? Ehh, máris szemtelen a gyerek :lol:
Nemsokára jön fater unokázni, aztán randim van a barátnőmmel.
Este még benézek.
Andi merre?

Kép
Kép
gabcii

Habtapi:
szivacspuzzle. Így sem??
Majd keresek és mutatok linket. :)

Gabcci:
édipofa nagyon Ádi. De ezt mindig elmondjuk. :)
Nekünk a koszmó a szemöldökön kezdődött.

Kép
Kép
h@jni

na iylen:
http://teszvesz.hu/item266381790_20_db_ ... elado.html

és ilyet nm szabad venni, ami ilyen állatos és kicsi részesi is vannak, hanem csak olyat, main betű vagy szám van.

Kép
Kép
h@jni

Ja és sétálós ruha: zokni, hosszú ujjú , belül bolyhos body, bélelt kantáros naci, pulcsi vagy kardigán, kezes-lábas (nem orkán, de meleg) és bakancs.
Kapott nagyitól egy nagyon édes kis kocsi bakancsot. Majd lefotózom.

Korkülömbség: gyerekek szempontjából minnél kevesebb, annál jobb. Attól függ, mennyire jók anyuka idegei :lol:
Pontosan azért tervezem, hogy Ádi 4 éves kora elött nem lesz kistesó, mert én nem hiszem, hogy meg tudnék felelni a feladatnak így mint ti, hogy 2-3 év van köztük.
Na tényleg el

Kép
Kép
gabcii

áá, ezt jól megírtam, bocsi :oops: :roll:

Kép
Kép
h@jni

Ez a habtapi nem korai még? Ezzel egy 2-3 hós babának már tudnia kell kirakózni? :shock: :lol: Vagy akkor mire jó? Csak nézegeti?

Sétához én az itthoni rugira vastag bundás kezeslábast adok, meg sapkát, és pléddel betakarom...ennyi. Ez kevés lenne? :roll:

És Ti sétáltok minden nap? Valamelyik nap cudar szeles idő volt, nem mentem. És van, hogy nincs kedvem az egész cécóhoz, öltöztetés, hideg, stb. :oops: Ez gáz?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
:lol: :lol: :lol: :lol:
A habtapi nem kirakózni kell, hanem, ha a földön van a baba ne fázzon meg. Jobb, mint a pléd, az elcsúszik stb.. Ezen tud kúszni, mászni, forogni, később játszani. :wink:
Kirakozni nem szoktak vele, max szédszedik ha nagyobbak.

Séta:
én nem szoktam. De minden nap kirakom a teraszra, most is kint alszik. :)
És én is így öltöztetek, mint te, csak én alá is teszek plédet.

Kép
Kép
h@jni

Na jól van Hajni, már kezdtem aggódni, hogy Panka nem csak súlyban van lemaradva a többi babától, de még puzzlizni se tud :lol: :lol: :lol: Na jó, csak vicceltem.

Ja, plédet én is teszek alá is. Én nem merem kirakni a kertbe, félek, hogy ellopják :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tipp: A habtapi hátulját ragasztószalaggal beragasztani, így a gyerkőc, nem szedi szét. :wink:

Járóka: Móni, nem kötelező, sőt...nekünk van, még sem használják, nem erőltetem. Viszont mikor már felfedező útra megy és neked dolgod van, akkor jó szolgálatot tud teni.

Velünk minden ok, a fiúk alszanak, én meg töröm a fejem a karácsonyi ajándékon. :)
Ja meg megyek takarítnai, holnapra jön az igatlanos, nem kerestem, magától jelentkezett. :) Már csak egy jó telek kellene...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Önző módon én sem viszem ki, ha egyedül vagyok itthon, mert akkor nagy eséllyel felébred amikor felhozom. Csak kirakom én is a teraszra, így tuti a 3 órás alvás :-) De 1,5 óra után behozom, és a hálóban ablakot nyitok rá. Olyan jót tud így aludni, hogy általában kelteni szoktam, hogy ne csússzanak össze a kaják, és fürdés után megint álmos legyen.
Hajni, Te mennyi időre hagyod kint Lillut?

Öltöztetés: ami rajta van plussz overál, és tegnap óta a vastag lábzsákban teszem ki, amit bundazsáknak használunk a mózeskosárban. Remélem nem túl sok még a zsák, mert ha 0 fok lesz akkor is max ezt tudom ráadni, legfeljebb alatta még betakarom, ennyi.

Zsú, azért próbáld meg mindennap levegőztetni, hacsak nem nagy mínuszok vannak, ha más nem öltöztesd fel és nyiss rá ablakot. Azt esőben meg szélben is lehet!

Ádi tényleg nagyon szép, de minden babánk az :-)

Habtapi nekünk is az állatos van, örököltük, de nem tudom hol rakjam össze, a nappaliban vagy a szobájában.

KépKép
kertikiri

Kép Kép Kép
Anno ilyeneket gyártottam a nagyiknak.
pl: www.photoframeshow.com oldalon letölthető progi (max 30 napig használható), nagyon jó keretes képeket lehet vele készíteni. Vagy én még a photoexpress-el vagy photoshop-al szoktam készíteni képeket.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Próbállak visszaolvasni benneteket, de szinte lehetetlen :) . Néha még orrszívózunk, de szerencsére már nem vészes, a nehezén túl vagyunk...és szuperül alszunk, 4. napja este 9, 1/2 10-től reggel 7-ig :oops: (kopp-kopp én is). Csakhogy én, tapasztalt anyukaként minden nap attól rettegek, hogy mikor múlik el ez az idilli állapot :shock: . Bence ugyanis 4 hónapos korában kezdett éjszaka 2 óránként felkelni, és nem is volt átalvós éjszakánk 2,5 éves koráig :evil: .

Sétához én is csak becsomagolom a kezeslábasba, vagy a kocsizsákba.

Kép

Betakarom még egy vékony takaróval, és felteszem a babakocsi takaróját...

A korkülönbségről csak annyit tudok, (bár tudom, sokótok nem akar ennyit várni, és én sem így terveztem :? ) nekünk a 6,5 év tök jó. Én nem vagyok egy birkatürelmű ember, voltak a környezetemben orgonasípok, és minden tiszteletem azoké az anyukáké, de én valószínűleg megbolondultam volna. Bence már nagy, tényleg okos és önálló, abszolút nem féltékeny, imádja a húgát, és minden nap elmondja, mennyire jó, hogy megszületett :lol: .
Pár percig rá is tudom bízni, hogy beszélgessen neki, bohóckodjon neki. Ha apa éjszakás, segít a fürdetésnél stb.
Köztem és a hugom között 4 év volt, mi öltük egymást. Másnál bejött. Szerintem erre nincs recept, gyerekfüggő. A barátnőm nem merte egyedül hagyni a 4 éves fiát az újszülöttel, mert annyira féltékeny volt, hogy képes lett volna bántani :shock: .
Jó bő lére eresztettem...Bocs :oops: .

Ja, Zsu, én sem megyek minden nap sétálni, de próbálok :( . Úúúúúútálom az öltöztetést, hát még Panka :evil: :evil: :evil: .

Kép
dettyk

Sziasztok!
Mogyo! Janka nem volt se koraszülött, se beteg! Nekünk azért kell menni, mert majdnem 15 hétig ugye ő már faros volt, így a lábai elég csámpásan álltak (ezt már kinőtte), de a dokinénink egy alapos dokinéni, így azt mondta, inkább menjünk el! Hát nálunk ez van!
Túl vagyunk a csípőszűrésen. Szerencsére minden okés, majd csípő uh-ra kell még menni!
Csajok, nem is merem leírni, de nálunk 11 körül (néha f12) elalvás van és utána 6-f7-ig csend és alvás!
Ciripke! Ha nem mehetett be anyuka a könnycsatorna átmosásra, akkor honnan tudod, h vékony tű? :lol: :wink: VAgy beszöktél? :lol: :lol: :lol:
Zsu! Egy nem vékony, nem rövid tűvel csinálták. Az a lényeg, h tompa végű... A szem belső sarkába nyomják, de tényleg ne nézd meg! És egyáltalán nem olyan gáz, mint így hallani róla!
Hajni! Néha nagy hasonlóságot fedezek fel kettőnk között: én is csak számos és betűs habtapilapot gondoltam!
Timi! Hogy Te mennyi mindent futtatsz egyszerre! Képeslapbiznic! Király! :wink: (Te, én szívesen megyek disznóölésre! :wink: Még gyakorlatom is van, vagyis hasznomat is vennétek! :wink: :lol: Apósomnál minden évben volt ölés, én voltam a konyhafőnök! Kajáltatás, piáltatás, ebédfőzés, utána a cuccok szortírozása, feliratozás, fagyasztó, szomszédba kostolóhordás, stb. Ja és a jóváhagyásom nélkül nem készült hurka, kolbász, én voltam a főkostoló! :lol: Hát a jó szilvapálesz sokat segít elviselni, a zsírt szétcsapatni... :lol: :lol: :lol: Na meg jókat dumálni!)
Gabcii! Na majd az új lakhelyre gyertek látogatóba... Remélem nem száz év múlva lesz!
Mi van Juttával?
Kertikiri! Csak Zsuhoz tudok csatlakozni! Sztem egy dolog segít: idő, türelem. Képzeljétek, ma már 180-at szopott ciciből ez a mininő! Egyéni rekord! Nekem, akinek 10-30-as hozama volt az elején! Így feltornáztam magam! Hogy mivel? Fogalmam sincs!
Jolka! Egyik barátja a férjemnek most készül Nyíregyre költözni! Ha tényleg odamennek összehozom Veled a feleséget (jé, szintén Jolán! komolyan! :lol: ), sztem jól kijönnétek, meg helyes nagyon, mint Te! :wink: Mit szólsz?
Tesó-téma! Hát nekem nincs túl sok időm: ha lesz tesó, akkor bizti kicsi lesz a korkülönbség, mert ugye én már Jankát sem túl fiatalon szültem!
Ja! Új téma! Babaúszásra akarok járni Jankával január-február környékétől! Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Na, mára ennyit, mert sz*rul vagyok, fáj a fejem, torkom, folyik az orrom. Hiába, nem túl erős az immunrendszerem, amióta van egy tündi kis piócám, aki kiszívja belőlem magának! De bánja a franc!
Megyek, mert a nem egyen pihiszékből nagy a nyöszörgés! Kajaidő!

Kép
ermoni

sZIASZTOK!

Akkor jó kb. én is így szoktam felöltöztetni.Hát mi sem járunk minden nap sétálni mert hol az eső esik hol nagyon fúj a szél nállunk meg különöseben észre vehető a szél!
Babaúszás hát mi is akarunk járni Ágikával!
Jókat hallotam rólla itt Kecskeméten jó helyek is vannak !

Testvér: nálunk apa akarna hát én nem tudom :oops:
Talán elég ez az egy!
Sokan mondják ,hogy kell testvér ,hogy ne maradjon egyedül ha egyszer lesz valami és akinek olyan tesója van aki le sem sz...ja!
Vagy pl: ha testvérrel lesz valami akkor megint ki marad!
Tehát én ezt marha nagy hülyeségnek tartom csak ezért testvért szülni!
Ezt azért kell mert te akarod nem azért hogy ne legyen egyedül!
Bocsi ha ti nem így gondoljátok csak egy vélemény! :oops: :roll:

Kép
mogyoland

Helló Lányok!

Na, megvan az új babakocsi, szép jó, csak most épp kettő van az előszobában...

Én minden nap vittem eddig sétálni, kivéve mikor a nagyim meghalt, és kb másfél hetes korától. De azt hiszem magam miatt (is) megyek. Voltunk már hóesésben meg esőben is :shock: Szélben is. De eddig nem ártott meg neki, nekem bezzeg folyik az orrom:( És nálunk is üvöltéssel indul!!

Kap egy plusz plüss rugit, zoknit, bundazsákot, alatta egy plusz takaró, rajta meg a lábzsák, és kész.

Arik ezek a képeslapok! Meg jó ötlet a naptár, karácsony letudva:)

A sok séta + aludni hagyás miatt meg azt hiszem Vilmos éjsígy bezzeg simán kibírja kaja nélkül...

A szupi hírek: ma megtalálta a hüvelykujját, és így 10 perc alatt elaludt délelőtt. A kevésbé szupi, hogy estére elfelejtette, úgyhogy most cirkuszol :evil: :evil:

Mosoly, gügyögés már van, napról napra több, meg észrevettük, hogy rám máshogy néz, mint pl a nagymamájára. De neki nincs is ilyen jó tejszaga:) Ki van ez találva kérem :D

Szépek a topikbabák még mindig! És gyarapodnak is, bár mi vagyunk a sereghajtók, ha jól látom...

Kriszti!
Nem próbálod meg váltott mellből szoptatni? Én már csináltam, és szerintem bevált, bár egész nap hiszti volt, én tudtam még fejni kézzel, de az úr már lusta volt érte megdolgozni. Bár paráztam, h mi lesz 3 óra múlva, de később volt a másikban is elég tej.

Éljen mindjárt itt a decmber, meg a karácsony, amit úúúgy szeretek!!!

KépKép
1macsek

Jolka, a hóemberes a kedvencem :wink:

Detty, tuti Panka sérója :lol: Kis jóllakott napközis :lol:

Móni, gratu a 180 ml-hez! Azért valamitől csak beindult a tej...nem osztod meg velem? Én már mindent kipróbáltam, de nem lett több. Akkor már nem is adsz Jankának tápszert?

Mogyi, egyetértek, ne praktikai okokból legyen testvér! :?

És nekem is fáj a fejem ! :evil: Front van?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Macsek, milyen kocsit vettetek végül?
Jó ez a hüvelykujjas sztori :lol: Panka is megtalálhatná már! Most vagy az egész öklét betömi a szájába és cuppog, vagy 4 ujját dugja le a torkáig, persze köhög utána a kis butám :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ma feltünően nyűgös Viki :cry: :evil:

Koszmó
Nekünk is volt...
Sima napraforgó olajjal bekenni (jó vastagon), 2-3 óra múlva sűrű fésűvel le lehet dörgölni... esetleg 2-3 napon keresztül meg lehet csinálni...

Testvér
Nem velünk szoktak a csodák megtörténni... :cry:
Most úgy gondolom, hogy egy következő lombikba nem vágunk bele... anyagilag sem bírjuk és lelkileg is eléggé megterhelő... inkább örülünk Vikinek :lol:
Vendég

Macsek: milyen baba kocsit vettetek? Fotot nem raksz fel?
Gratulálok Vilkónak a hüvelykujjhoz :) Ilyesmire gondolsz?

Kép

Miközben olvatalak, pont ezt láttam. Még sosem csinált ilyet,hogy elaludt ujjszopás közben :)

Na akkor valszeg Ádinak is koszmós a feje. De éppen hogy csak.Akkor is vegyek sampont ???
Az én kicsi fiam jól kiszúrt ma faterral. Végig aludta az időt, amit a nagypapája itt töltött. Ilyenkor bezzeg jó az alvókája.
Zsu: ezt már régóta akartam mondani neked,hogy Pankát napközben nem tudod letenni a kiságyba abszolút? Csak mert amióta Ádim figyel a játékokra elvan a ágyában és el is alszik. Szóval, ha kint van velem a nappaliban akkor nuku alvás. Nem lehet,hogy te is túl sokat foglalkoztatod, ezért nem alszik Panka?

Kép
Kép
gabcii

Jolka!
Nagyon ügyi vagy te is. Csodaszépek a képeslapok. És mennyire hasonlítanak egymásra a tesók. Jóképű kispasijaid vannak :wink:
Detty: szép a kis mosolygós lánykád.
Zsu: akkor ez vmi önkínzás lehet náluk. :D Mogyo is említette,hogy Ágika meghánytatja magát, Panka is vmi hasonlót művel, Ádi meg az állkapcsát készül kiakasztani vagy a száját tágítani az ujj és ököl evészetével.

Kép
Kép
gabcii

Gabci, Panka is nagyon sokat eljátszik mostanában egyedül, nézegeti a kis könyvét meg a forgóját. Gyakran magára hagyom a kiságyba, de soha nem aludt még el. Ha elunja magát indul a sirás, és persze ilyenkor ölbeveszem.
A héten már 2x elaludt a kiságyban, de csak úgy, hogy hagytam sirni :oops: De nem vagyok ám gonosz, mert csak max 5 percet sirt, utána bedobta a szunyát. Ezt kéne rendszeresiteni, valszeg egy idő után már nem is sirna. Csak nem mindig van szivem hagyni sirni még 5 percig se :oops:
És valami érzékük lehet a törpéknek ahhoz, hogy akkor jók, mikor valaki ott van. :) Az első időkben, mikor Panka rettentően hasfájós volt, 24 órából 23-at sirt, de mikor anyukámék beugrottak egy órára, mindig aludt vagy épp nem sirt. Kezdetben el se hitték, hogy ennyit sir, azt hitték csak túlreagálom. :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Anita, pedig csodák márpedig vannak.
Én is jártam meddőségi központba, kideritették, hogy spontán nem lehet gyerekem. Én nem akartam rögtön beültetést, ezért hormongyógyszerrel próbálkoztunk. Sikerrel, de sajnos elvetéltem. De 2 hónapra rá Panka megfogant spontán!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?