Új privát üzeneted érkezett!

Momo Kép
tökjó, hogy jöttök talira ! Hurrá! Hurrá!
Hol kapok birsalmalevet?

Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Csak azert irok, hogy ne aggodjatok Leszter miatt, azert nem tud irni, mert az otthoni gepunk kifekudt. Amint ujra lesz mivel elernie a netet, jelentkezni fog.

Udv.,
UG
megint_en
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a dokinéninknél aki azt mondta, hogy nyugodjak meg nincs semmi baja Márknak és majd fog mászni is ne aggodjak. Visszont azt mondta, hogy az alapítvány azért lesz jó mert megtanítanak engem is és a gyereket is játszani, mert Márk 3hónappal idősebb agyilag és ezért hiperaktív, de ahogy elkezd menni és mászni meg egyedül ülni onnantól kezdve helyre fog állni a rend, de addig olyanokat akar csinálni majd mint a nagyobbak csak fizikailag nem tudja. De megdicsérte mert egyre mostmár rendessen eszik és hízzót is egy hét alatt 120grammot ami nála csoda mert ilyen még nem volt amióta hozzá járunk, a legtöbb amit eddig pródukált egy hét alatt az 80gramm volt.

Köszönöm a hozzászólásotokat sokat segített.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy és a ma 29hetes Márk
andy78
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap itt szenvedtem Danival, hogy nem hajlandó aludni a hőségtől, na most az eső miatt viszont már majd' 3 órája durmol Kép

Toffi
nagyi és a busz Kép

MOmo
bokáig lógó naci Kép
nem felejtünk!

Megtaláltam egy dobozban a régi keljfeljancsimat Kép
most elmostam és alig várom, hogy Daninak is megmutathassam Kép

erről jut eszembe, a férjem meg alig várja, hogy Dani annyi idős legyen és vegyünk olyan távirányítós autót, persze tippelhettek, hgyo ki is szeretne inkább játszani vele Kép

én is megnéztem a babaszobát, és érdekes, az 55 cm-es születési hosszunk messze a normálison felül van (?) Kép

Kiscsákó még mindig alszik, és kezd átázni a melltartóbetétem
egyébként nekem ez az Aventes mosható cucc nem nagyon válik be, a múltkor amikor a Fantomon voltunk én hülye azt tettem be, mire hazaértünk a felsőm bal része tisztára átázott, még jó, hogy csak a kocsiban kezdett el folyni a tej és nem a színházban

Andi
psandi
 
 


Momo,
de jó, megvagytok! Fogyásért roppant irígy vagyok, én killáim erősen kapaszkodnakKép.

Toffi,
nagyiKép. Úristen, mik vannak.

Andi,
de jó, elszállt a depiKép.

Képzeljétek, úgy néz ki, lesz digigépem végre, még szakállkinövés előttKép, jövő keddre ígérte a fickó, aki hozza. Hiszem, ha látom.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Andy
látod nincs baj Márkkal Kép
mikor mentek az alapítványhoz?

Andi
psandi
 
 


ha tovább folytatódik a rossz idő, csillagászati lesz a telcsi számlánk
apa a múltkor be is szólt, hogy ne netezzek annyit, én meg mondtam neki, hogy úgyse járok sehova és nem költök magamra szinte semmit, ő meg ha elmegy squash-olni, egy alkalomra kifizet annyit, amennyit én netezek, úgyhogy belátta , hogy igazam van Kép
he-he

Zulu
digigép hurrá! akkor majd teszel fel képeket, igaz?

Andi
psandi
 
 


Andi Kép
ügyesen visszaverted Apát! Gratula!! KépKépKép

Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Teszek fel egy pár képet

Kép
andy78
 
 


Kangi
Top Joy-nak van birsalma-alma vegyes, finomKép
(Top Joy Duett)

Leszter Kispapája
Köszi az infót, várjuk a jelentkezést KépKép

Andy
Minden jó, ha jó a végeKépKép Ugye, hogy nincs is semmi bajKép

Andi
Zsombi sem aludt sokat tegnap, ma bepótol: eszik, alszik, felébred, kicsit játszik, eszik, alszik... (közben van peluscsere isKép)
Keljfeljancsi... de jó, a miénk nincs meg, nagy volt a család...
Távirányítós autó, na persze, a villanyvasúttal is jó ideig az apukák játszanak, nem? Kép
Nekem is Avent mosható melltartóbetétem van, de csak itthon használom.

Zulu
Drukk a gépértKép

Toffi
toffifee
 
 


Randa, randa idő! Vissza kellett volna mennünk o-f-g dokinénihez, de már csak picit szuszog hangosabban Julka, így nem áztattam el. De legalább ma nem kell locsolniKép

Szélcsendes hidegfront=Julka is nagyokat durmol. Ma reggel 6-ig aludt, szopi, szórakozás, aztán visszaaludtunk fél tízig! A mellemben asszem óra van, átlagban 4-kor ébred, a 2 + óra alatt úgy megtelt, hogy NEMANYUKA meggyőződhetett volna igazárólKép Nem is kellett lehajolnom, szabályosan csöpögött míg elértem a kiscsajhoz, törölhettem fel a parkettetKép

KangiKép
Birsalmalevet tisztán még nem találtam, TopJoy-ban van Duó, alma+birsalma. Cora, Smatch, biztos van máshol is. Aranyárban mérik, 260 körül van a másfél liter, még mondja valaki, hogy a szopi ingyen van!

Ki fogják kapcsolni férj telefonját, tegnap este fizettem be a múlt havi számlát, de hiába, ha nem tudunk elmenni a Westel boltba igazolni. Fax van itthon, de fénymásoló nincs, így faxolni sem tudom.

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Koszmó ügybenb köszönöm a tanácsokat, most olajos Nivea samponos mosás után éppen vakargatok. Gyerkőc nem igazán élvezi, türelem gyorsan elfogy.

Talizni én is szeretnék menni, apa mondta visz minket, csak azt nem tudom, hogy foglak megismerni Titeket.

Én is megcsináltam ezt a görbés dolgot, magasság görbe messze átlagon felüli, súly átlagos. Akkor mi is soványak vagyunk a hosszunkhoz képest? Vagy hogy kell ezt nézni?

Írtátok, hogy az eleinte jól alvó babák egyszer csak elkezdenek rosszul aludni. Ez minden babánál bekövetkezik, vagy van remény, hogy az én durmi macim továbbra is átalussza majd az éjszakákat?

Orsoly!
Jobbulást!!! Kép

Csucsuka!
Dani azért volt inkubátorban, mert a nővérek figyelmetlensége miatt majdnem megfulladt. Teljesen egészségesen született, de az egyik első bukás egyből bement az orrba, mert nem büfiztették ki és túl korán hanyatt fektették. Miután eldugult az orra, nem tudott levegőt venni. Ez gondolom elő szokott fordulni, de ezek a kedves nővérkék annak ellenére, hoyg a babám már 4 órája nem vett rendesen levegőt és az egész teste olyan fekete volt mint a szurok, vigyorogva kihozták szoptatásra és mondták, hogy ők itt hagyják a kisfiamat saját felelősségemre.
Az a szerencse, hogy pont bejött a férjem és én is magamnál voltam, mert rohantunk egyből orvosért. A nővéreknek ez nemjutott eszébe. De nagyon orvost sem találtunk, csak este 8-kor, amikor szegény kisfiam már 16 órája szenvedett. Nővérkék közben mindig kikocsizták szopira, hátha megfullad a kocsin. Este 8-ra már azonban a tüdejébe is bement a feljött folyadék, tüdőgyuszi fenyegetett, lázas is volt és a legfontosabb, hogy még mindig fekete. Ekkor szerencsére az ügyeletbe akkor érkező orvosnak végre volt kedve velünk foglalkozni és amint meglátta Danit egyből rohant vele a koraszülött osztályra, inkubátorba dukta és végre elkezdték kezelni. Szerencsére a sok infúziótól hamar rendbe jött, nagyon erős kissrác. Én nagyon kiborultam emiatt és azért, hogy az egészségesen született kisfiamat csak egy hét után vehettem a kezembe, akkor is úgy, hogy mindenféle cső lógott ki a buksijából. Sajnáltam szegényt, hogy egyből szenvedéssel indult a kis élete, pedig a terhesség és a szülés során is annyit segített nekem, nem érdemelt volna ilyen kezdést. De most már boldog, vidám és egészséges kisfiú!

Virga!
Nálunk pisi mindig van, sose vettem le róla száraz pelenkát, pedig elég gyakran cserélem. Csak a kaki nem akar jönni. Pedig amikor végre jön akkor sem kemény, mintha beszorult volna, csak a nyomási inger hiányzik szerintem.

Most mennem kell mert ez az időjárás minket is nyűgössé tesz!

Réka
muki
 
 


Réka, ez borzasztóKépKép, remélem nem lesz semmi nyoma! Melyik kórházban szültél?

Megismerni egymást nagyon könnyen megy. Ugyanis mikor megérkezel kapsz kis ragasztos tacepaut, amire azt írsz amit akarsz (pl nicknév, becenév), és jól látható helyre kiragasztod magadon.

Zsófi ma extra sokat alszik, délelött 3 óra, most megint... bár ilyen esőben nekem sincs nagyon máshoz kedvem...

Momo, jajdejó, persze hogy megyünkKépKép

Zsófi
csucsuka
 
 


Csucsuka!
A Schöpf-Mérei kórházban szültem, de hozzá kell tennem, hogy a nőgyógyászok, szülésznők és a koraszülött osztályon dolgozó nővérek és orvosok nagyon profik és aranyosak.
Bár amikor az egyik orvosnál érdeklődtem, hogy nem tud-e valamit mondani a fiamról akkor, hogy beazonosítsa, megkérdezte: "Az a zúzottképű a maga gyereke?" Szerencsére nem az enyém volt, mert akkor szerintem nekiestem volna. Az én babómat óriásbébinek hívták, ami a koraszülött osztályon nem számított sértésnek, a maga 4100 grammjával.

Réka
muki
 
 


Urszila
Ragaszd fel egy lapra a csekket és úgy faxold elKép
Névtelen
 


Hali lanyok!

Ma mar jobban vagyok, laz nincs, hasmenes meg ittmaradtKép Nem gyozom donteni magamba a piat, hogy ki ne szaradjakKép

Andy: ne hari hogy ezt megkerdezem, de honnan tudja megallapitani a dokineni hogy 3 honappal elorebb jar Mark agyilag? Ez engem mar regen izgat, egyszeruen el nem tudom kepzelni. Hiszen ugye elmondani nem tudja, a fejebe nem lat bele stb. Kép Mondott neked errol valamit?

Ja es telleg, ti meg ennyit jartok dokihoz? Lackot 2 honapja nem latta orvos, csak a vedoneni, de nem latom ertelmet hogy elvigyem vagy kihivjam, hiszen nincs semmi baja. Csak en vagyok ilyen felelotlen anya???

Zulu: valszinu en is felfuggesztem kis idore a hozzatapit. Nalatok hogy volt, mivel probalkoztal? Nekem most nagyon remenytelennek tunik az egesz...

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek,hogy amikor kihoztátok a picurkát a kórházból,mi mindenre kellett odafigyelni,amit esetleg nem említenek szakkönyvek sem,csak ti tapasztaltátok meg őket.Pl.milyen hőfoka legyen a víznek,amiben a baba fürdik,milyen legyen a szoba hőmérséklete stb...
Előre is nagyon köszönöm,ha válaszoltok!!
Jó egészséget mindenkinek!
Judit
Barta judit
 


Tök jó, hogy végre bírtam pár sort írni, most már tudom, mi hiányzott az elmúlt napokbanKép

Kangi, a birsalmalé infóval már megelőztek a csajok, lásd fentKép

Orsoly, mi a gubanc a hozzátápival? Timi se volt egy könnyű eset, talán tudok segíteniKép
Nem vagy felelőtlen az orvoslátogatás miatt, én se vinném minden hónapban, de a nyakamra mászik a védőnőKép

Réka, nekem van koszmóra a nagylányomnál már bevált tuti szerem, egyébként a babaneten olvastam, hogy babáknak is szabad használni: a patikában lehet kapni és Kouriles a neve. Folyékony emulzió egy pici flakonban, én napi egyszer bemaszíroztam a fejbőrébe és 3 hét alatt elmúlt a bajKép
A kórházas sztori szörnyűKép

Zulu, ha fogyni vágysz, szívesen kölcsönadom Zsebit, le se bírod tenniKép Azért egy 6,5 kg-os súlyzóval futkosni egész nap, jó kis edzésKép
Üdvözlet a digigépesek táborábanKép

Ma az én lányom is bucira alussza a fejét, csak attól félek, éjjel meglesz még a böjtjeKép
Újabban sajna 4-5x kel éjszaka, nekem meg már semmilyen csodakrém se segít a pandásodó szemeimenKép

Na pussz, megyek sorozatfürdetni, hátha látom még az Anyátok köztöt isKép

Momo és a banyatanya


Momo
momo
 
 


Momo!

Köszi az infót, kipróbálom. Valami majd remélem segít.

Judit!
A vízhőfok a legtöbb babhőmérőn fel van tüntetve, de én mindig alkarral nézem, hogy kellemes legyen. Ez kicsit több, mint amit a hőmérő mutat, de nagyon gyorsan kihűl az a pici víz, amiben a pici babók vannak. Szoba ilyen melegben mindig melegebb, mint aminek kellene, nekem 24 fokot mondtak. Más most nem jut eszembe, de ha kérdezel, szívesen írok saját tapasztalatot.

Pussz, nekünk is jön a fürcsi!

Réka
muki
 
 


Sziasztok,

Zulu,
az egyéni bevizsgálás tejügyben hogy és hol műxik? Hol lakik a tejet kereső ismerősöd? Szívesen segítek neki, ha tudok. Ha itthon kell ülni félnapokat gyűjtőre várva, az tényleg gáz. Akkor már tányleg jobb direktbe adni...

Tofi
Szandi térdeKép Monoklit lehet, hogy kipróbálom.Kép
De én inkább abban reménykedem, hogy Dagimadár Kevin müxik majd figyelem elterelőként, végül is miatta jönnek...Kép

Kangi
Birs+Alma duó a CBA-ban is szokik lenni, ott "csak" 199,-/liter. Szerintem nemfinomKép

Réka
kórház sztori gázKép

Jó éjt mindenkinek
pusza
Elli+Kevin (5hét)
ellimami
 
 


Momo!

Akkor lehet hogy az én lányom mégsem volt olyan gáz, mint ahogy én éreztem, mert én bizony egy kg-ot se fogytam tőle. Pedig 10-et kéne.Kép Most meg már nem kell hurcolni.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok Kép
köszi a birsalmaleves infokat.
Hanem hadd osszam meg veletek a hét viccét.
Tegnapelőtt ugye hóttra kiakadtam, mivel doki-és védőnéni megriasztottak, hogy kevés a súlygyarapodás. Tegnap ész nélkül szoptattam, urticáztam, még söröztem is. Julcsi ma megint jól evett, és délután éppen egy hátközépig sikeresett aranysárga csinálmányából próbáltam meg kivakarintani, mikor csörgött a telefonom.
A védőnéni volt az: az Eü. Minisztériumnak valami szopis konferenciája lesz, és elmennék-e vele, mint mama.
Persze igent mondtam, de azt hittem, elejtem a telefont Kép Elképzeltem azokat, akiket meg kell győzni a szoptatás fontosságáról, ha megdöbbenve észlelik az én ultracsöpp lányomat, aki csak szopik, szerintem fejvesztve rohannak majd tápszerért KépKépKép
Egész délután ezen röhögtem KépKépKép

Réka Kép
kórház KépKépKép ultragáz!!! Szörnyű! Szerencse, hogy most minden rendben ...

Momo Kép
hiperszuper, hogy előkerültél! Banyatanya Kép de azért Kép

Ja. Koszmó. Itt ülök pöffeszkedve, mit egy pulyka, mert jelentem: a három délelőttön át tartó vastag olajréteg alatt ázás rémrút mikiegérsapiban, és az azt követeő ádáz fogkefézés meghozta gyümölcsét: dúshajú kislányom fején nincs többé koszmó, csak (csapzott, ám) csodás haj! KépKépKép

Megyek, mert különben Sose halunk meg Kép

Vigyori Kangi
kangi
 
 


Lányok,
Zsuzsi írt sms-t:
"Nem volt zökkenőmentes a hazautunk, de szerencsésen megérkeztünk még tegnap! Miki köhög, de nem tudom, az oltástól-e, vagy beteg lesz. Puszilom a topikolókat!"

Franyó
franyo
 
 


Franyo Kép
köszi Zsuzsi üdvének átadását!

Pussz édes Ankának, látjuk a talin?

Kangi
kangi
 
 


Eső elállt, Julka felébredt, elrohantunk Westel boltba, 5,10.re oda is értünk, persze 5-kor zártKép Holnap de. mehetünk megint.Kép miért én szívom meg mindig, mikor Férj nem teszi ki a csekkes táblára a csekkjeit?Kép Ő persze lógatja a lábát a hegyen. Már ha hagyja utódainak 2/3-ad része. Asszem, nemKép

Ma este, hirtelen ötlettől vezérelve, együtt fürödtünk a nagykádban (persze én előbb lesikáltam magam). Szabályosan lebegett a vízben, aztán rájött az ízére, és óriási rugdosást rendezett. És vízicsúzdázott is rajtamKép Fülig vigyor volt.Kép

KangiKép dokinéni+védőnéni ezek szerint revidiálták magukat és a szemüknek hittek, nem a súlytábláknakKép Szopi bemutató is lesz a konfin?Kép EÜ Min-ben még úgysem szoptattálKépKép
Gratula a nixkoszmóhoz. Én holnap fogok neki, ma este már nem volt lelkierőm.

NévtelenKép nem működik a ragasztós ötlet, a fax a múltkor nagyon ragaszkodott az felragasztózott csekkhez!

ElliKép Csak nehogy kiejtsd (még mondják, hogy a szlovák stb-ben van sok mássalhangzótorlódásKép) a szádon, hogy Dagimadár, attól a pillanattól az lesz a téma, hogy túl sokat eszik a gyermek. Dagimadár nekem is nagyon tetszik.Kép

JuditKép Az enyémeket az apjuk fürdette szinte kizárólagosan kb. 6-8 hetes korukig, nagyobb a tenyere, stabilabb az alátámasztás. Biztos megérzik, mert amikor Apa hiányában 1-2X én fürdettem, mind a 3 kölyök nyivogott. (nem 1Xre, hanem babakorukbanKép) Nálunk fürdi előtt újszülöttkorban mindig olajozás és masszázs volt szintén Apa által, persze beszélt is közben hozzájuk, nagyon figyeltek és valósággal kiengedtek. Apa fürdi azért is jó, mert te közben zuhanyozhatod pl. a melledet, ihatsz, szóval készülhetsz a vacsoráraKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok Lányok,

Tegnap voltunk szemészeten Lilivel. Minden OK vele. A dokinő azt mondta, hogy minden évben vigyük el kontrollra, mert Apája is, én is vaksik vagyunk. Meg majd 1 éves kora körül játszunk vele szemleragasztósdit.
Egyébként nem volt gond a szemével, csak kértem a dokitól beutalót, hátha örökölte a vaksiságunkat.

Csucsuka,
Kedvet kaptam én is az őszibarack fagyasztáshoz. holnap be is vásárolok.

Zulu,
Jobbulást!

Toffi,
Nem semmi az apai nagyid...
Mindjárt előkeresem a játszószőnyeges képet neked...
http://kep.tar.hu/ferinyul/index.phtml?aid=27569208&pid=2645064&beginnum=12

Andy78,
Honnan lehet tudni egy ekkora gyereknél, hogy hiperaktív -e?

Urszila,
Postáról tudsz esetleg faxolni (szerintem ott fénymásolnak is) Bár lehet, hogy a Westeles üzlet közelebb van.

Réka,
Szörnyű, hogy milyen figyelmetlenek tudnak lenni. Szerencse, hogy semmi baja nem lett Daninak. Feljelenteném az ilyet.

Orsoly,
Jobbulást neked is!

Koszmó - jó, hogy írtok róla. Lili fején még mindig van egy kicsi, de én a puha résznél nem merem leszedni. Szerintetek gond, ha rajta marad? Azért ugye el fog múlni így is?

pusz,

gömb
gombolyu
 
 


Sziasztok!!!

Judit
Mint ahogy Réka is írta, a vízhőmérőkön rajta van a hőfok. Mi úgy csináltuk, hogy első fürcsinél, 36 fok, másnap 37 fok, és a 38 már nem próbáltuk ki mert, nem szerette a 37-et se. Most úgy 36,3-36,7 között szokott lenni. Mi digitális lázmérővel mérjük, amivel ehet vizet is mérni. De már tudjuk, hogy hova kel állítani a kart, hogy ilyen jöjjön a csapból. Ami fontos, hogy amíg teljesen meg nem gyógyul a köldök, addig nem érheti víz, ezt a legtöbb baba ne szereti, mert kint a pocak a vízből és általában fázik, ezért fontos, hogy melegebb legyen az elején. Mi most 6 hetesen ott tartunk, hogy a nagyméretű gyerekkád teljesen tele van, ha Zsanit is beletesszük. Mi már edzünk a babaúszásra is. Ilyenkor már általában szeretnek fürdeni, az első pár alkalommal nekünk is ordított, ettől ne lepődj meg. Most már akkor van ordiba ha kivesszük, de ez már hiszti, hogy ő még akart volna fürdeni és mi galád módon kivettük Kép

Réka
Ti nem voltatok 24 órás Room-ing-ben, hogy csak kihozták a babát? Mert azt mondod egészségesen született, akkor miért nem lehetett veled. Nekem Zsanit csak annyi időre vitték el, míg felöltöztették és kapott egy kocsit (tudom, mert ment vele a férjem) Utána nem vitték el, a szobában fürdették előttem, így szerencsére nem dobálták. (mondjuk ez Debrecenben volt, ahol tényleg nagyon bababarát minden a DEOEC-en)
A nyomási ingerről van egy sztorim, ma produkálta a lány: Reggel nagyon erőlködött szopi után, tiszta vörös volt a feje, de csak nem jött ki a kaka (ilyen még nem volt) így gondoltam, egy kicsit rásegítek a lázmérővel. A világ leghülyébb ötlete volt, mert Netti 1,5 méterre lőtt el amint bedugtam. A szőnyeg, a parketta, az erkélyajtó, én a hasamtól lefele, és a pelenkázó is tiszta kaka. Már csak röhögtem rajta, hogy én voltam a hibás miért piszkáltam. Gyorsan letörölgettem a lányról a kakit, kivettem alóla a pelenkát, amíg nyúltam a tisztáért összepisilte magát. Szerencsére nem volt rajta már semmi, csak egy textilpelenka alatta. Így már a pisi is folyt a pelenkázóról lefele. Ezért felkaptam Zsanit, a tiszta pelust meg a kifogóját irány a fürdőszoba (a mosógép tetején van egy másik pelenkázó lap) a mosdókagylóba engedtem kézmeleg vizet és lecsutakoltam Kép ő nagyon élvezte én már kevésbé, mert utána nekem még takarítanom kellett. Kép Megfogadtam, hogy én csak akkor nyúlok lázmérőhöz, ha már több napja nincs kaki, az biztos. Kép

Kangi
A tescoban is van az a Birs-alma duett. Én még nem kóstoltam, de holnap beszerzek párat itthonra.
A hét vicce nagyon teccik Kép De hidd el nem olyan kicsi Julcsi. Láttam már sokkal kisebb babát is (anyja, apja kb 150-160 cm) Gondolhatod hogy riogatta védőnéni, mert kicsi a babó. De kérem egy ekkora embernek miért kellene 4 kg-os gyereket szülnie??? Olyan aranyos a pici lány már másfél éves és majdnem egy fél fejel kisebb a kortársainál. De folyamatosan beszél, és nagyon ügyes, már majdnem teljesen szobatiszta nappal. Tehát ne aggódj, ha meg akar nőni megfog, ha nem akkor nem. Lehet hogy kistermetet örökölt és akkor adhatsz neki bármit, nem lesz nagyobb. Unokatesómnak is a fia 4,25kg-val született, most 9 éves hátulról másodika tornasorban, és a védőnő ki volt akadva, hogy 1 éves korára épp megduplázta a súlyát.

Andi
Nekem Aventes bimbókiemelős tejgyűjtőm van, itthonra azt használok. Vannak is lökhárítóim Kép Nekem nem kell kiemelni, kint van az eléggé, de úgy patakzik belőlem a tej, hogy csak na. És abban két fajta tároló van, az egyik lyukacsos felül, tehát szellőzik a másik nem (én ált ezt használom, mert fekve szeretek szopiztatni és így bizti nem folyik ki belőle, meg én csak akkor teszem be ha érzem, hogy elindul, nekem szó szerint fáj pár másodpercig, majd elkezd spriccelni) Ami meg összegyűlik lefagyasztom, majd jó lesz a szűkösebb időkben. Az ára kicsit húzós mert 2200Ft körül van, de nekem bevált

Elli
Neked is jó sok tejed van ám. Annyit tudok a tejleadás előtti vizsgálatról, hogy el kell meni tüdőszűrésre, majd csinálnak széklettenyészést, de ehhez az anyatej gyűjtő ad valami edénykét, meg a körzeti orvostól kel valami papír. Legalábbis nekem ezt mondta a védőnő, de én nem adok le mert nincs annyi, ami van megy a fagyóba. Tényleg nem emlékszem, hogy láttam e már fényképet Kevinről. Úgy megnézném azt a "daggimadárt" Kép

Zsófi (Csucsuka)
Köszi a fagyasztásos tippet. Én is ezen gondolkodtam, hogy hogyan lehet lefagyasztani a barackot és az idény gyümiket. Majd a jövő héten a szüleimnél neki is látok, mert itt nálunk, ha kinyitom a fagyasztót attól félek kiesik minden.

Norka
Nekünk is Philipshave hajnyírónk van (HQ C241), a hálózati fajta. Én már le akarom cserélni, mert kezd öreg lenni és nem a legtökéletesebb, mióta egyszer elejtettem és szétugrott a vágófej. De apájával összeraktuk, és még mindig müxik. Most várok valamilyen akciót, amelyben az eggyel nagyobb fajta van, mert ez csak 0-2 cm-ig vág a nagyobb azt hiszem 4 cm-ig. De tényleg nagyon jó. A férjemet és az édesapámat azóta csak én nyírom. Apájára már rá is fér a koppasztás, na majd hétvégén. Igaz ő meg engem szokott gyantázni (csak a hónom alját, a többi rész elérem), én szenvedek ő ordít, majd röhögünk mind a ketten Kép

Pelenka téma: Mi egyelőre Huggies bébik vagyunk, mert ez volt az akciós. Az S-es úgy látom kezd lassan kicsi lenni, de az S/M-es meg még nagyon nagy. Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik fajta midi van a kettő között, a Libero, vagy a Pampers. Mert most mind a kettő akciós a Pampers a Tescoban, a Libero a Intersparban (és még egy másfél literes babavizet is adnak ajándékba) Melyikből vegyek szerintetek, mert kell venni, mert a nagyból kifolyik a combjánál a pisi, a kicsi meg már nagyon vágja.

Az eső csak most ért ide, de cserébe egész délután nagyon erős szél fújt és kavarta a port, így mi is bent szorultunk a panelban. Még szerencse, hogy délelőtt elmentünk sétálni. Tényleg az baj, hogy Zsani csökkentette a szopik számát? Ma úgy szopizott, hogy 6:00, 8:30, 12:30, 15:30, 19:00, 21:30, és még majd most kiveszem mielőtt lefekszem aludni, mert fél tízkor nem szopott rendesen, hanem belealudt, így majd fog enni még éjfélkor. Remélem kibírja reggelig. De eddig mindig 8-9 evett egy nap és a cicik is érzik ezt, bár mostanában tovább szopik (védőnőm sikítana ha tudná). Szerintetek próbáljam meg holnap, hogy végigalussza e az éjszakát, vagy sem? Nem kicsi ő még ehhez?

Na megyek szopiztatni, meg aludni mert holnap reggel menni kell vásárolni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Gömb!

A puha résznél is le kell szedni a koszmót! Ha rajta marad begyulladhat.
nem lesz semmi baja, nyugodtan megkapargathatod ott is!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nadine: a Libero a kisebb, vagy esetleg a DM Babyloveja, ami alapban olcsobb mint a Libero, lehet meg az akciosnal isKép

Momo: koszi a felajanlast hozzatapi ugybenKép Szal a baj nagyon ecceru: nem eszik meg semmit Lacko, egyaltalan! Eddig kb egy kanalka almale ha lecsusszant, meg egy fel kanalka barackle, de szerintem meroben veletlenul. Erdekes, hogy mindent a szajaba tom, de ha valami kaja kozelit a szajahoz, meg oda sem er, mar fintorog.Kép Van valami otleted?

orsoly
orsoly
 
 


Kangi!
Koszmómentességért irigyellek, mi még bajlódunk, de rengeteg tippet kaptam, és úgy látom van haladás.

Nadine!
Kakis sztori Kép Nekem is van, de nem ennyire vicces, de boldog voltam, mert végre volt. Mikor már négy napja nem volt kaki és kisfiam hasa kő kemény volt, kúppal megpróbáltam könnyíteni rajta. Ki is jött egy kisebb adag, has felpuhult, én meg boldog voltam. Másnap reggel szopi és tisztába tevés után egy órával fura szagra lettem figyelmes. NEkem még ez újdonság, mindig csak akkor van kaki, ha én segítek. Boldogan raktam fel babót a pelenkázóra, kivettem három törlőkendőt (én naív) és kinyitottam a hálózsákot. Hát ami engem ott fogadott. Több kaki volt a zsákban,mint gyerek. Egy órába telt amíg mindenhonnan eltűnt a sok kaki, de én olyan boldog voltam, hogy csak na!
A mi szobánk olyan volt, hogy csak estére vitték volna el a babákat. De nekem ezt sem volt lehetőségem kihasználni, csak irigykedve nézhettem a többieket. A csecsemősök kint hagyták volna a nem lélegző kisfiamat, én mondtam, hogy ne tegyék, mert orvosután rohangáltam. A következő gyerekemet viszont biztos, hogy olyan helyen fogom szülni, ahol egyetlen percre sem viszik el mellőlem.

Megyek, mert éhen akar halni Dani!

Réka
muki
 
 


Csajszik Kép
köszi a gratulákat, sajnos mára megint van koszmó, és az éjjel 2x is ébredt enni. Éhes szegényke, nekem meg, úgy érzem, aig van tejem KépKépKép Hajnalra totál kiszáradt a szám is, hiába ittam tegnap sokat meg még egy pohár sört is Kép
Most eléggé el vagyok kenődve, és nem is leszek egy darabig, mert kiköltözünk Anyuékhoz, ők nyaralnak, s a házra mi vigyázunk.

Puszi minden babának és mamának!

Kangi és Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Orsoly: Onnan tudják, hogy sokkal többet akar már csinálni Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor valamit ne tud megcsinálni célszerűtlen mozgásviharba tőr ki. Olyan dolgokat akar csinálni mint egy 9 hónapos gyerek a dokinő szerint, ezért mondta, hogy idősebb agyilag, de fizikailag nem tudja elsajátítani. És ezért hiperaktív, de ezt kinővi és helyre áll a rend ahogy elkezd mászni és menni. Ezért kell vinnem Alapítványhoz ahol megtanítják nekem is és neki is, hogy kell a mozgásfejlesztésén segíteni. Hát ennyi, azt nem tudom, hogy ezt ő honnan vette de ezt írta rá a zárójelentésére.
Dokihoz egyébként azért járunk csak 2 hetetnte, mert a dokinéni mindig leméri mivel egy hónapig nem hízzót semmit, és kiváncsi mindig a súlyára, de most szerencsére elkezdett hízzni, igy nem kell mennem vele székletvizsgálatra, mert ha most se kezdett volna el hízzni akkor mehettünk volna a Helyim Pál kórházba kivizsgálásra. De nem kell, mert most egy hét alatt 120 grammot hízzott.

Egyébbként te, hogy vagy? Lackó miket csinál már? Mekkora és hány kg?

Na most megyek
Sziasztok
Andy és Márk
andy78
 
 


Ja itt vannak a képek remélem most sikerül

Kép
andy78
 
 


KangiKép

Nekm amikor már nem vállt be a Milusan tea, akkor (és még most is ) csodákra képes a tej, illetve az ice teaKép Rengeteg tejem lesz tőlük.
Ha gondolod próbáld kiKép

OrsolyKép
Dorina a szájába sem engedi a kanalatKép
Úgyhogy én is várom Momo tanácsait.

Dorina csak egyszer ébredt éjjel, Bence meg 3-szor, úgyhogy elég tűrhető voltKép

Még jövökKép

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Csak egy percre ugrottam be. Sokan kerestetek utazóágyat. Tegnap voltunk a Budaörsi Auchanban ott van akciós 11990.-
Szerintem jól néz ki. Nekünk már régóta van és sokat használjuk. Azt hiszem ennek nincs baby emelője, de igazán nem néztem meg ily tüzetesen.

Mindenkinek sok puszi, majd jövök

Zsuzsóc
zsuzsóc
 
 


Sziasztok!

Mi csütörtökön voltunk dokinál, 4270g az eredmény. Csak szerdán esett le a köldökcsonkunk, de minden gyerekem iyen sokáig húzta vele. Kép

Most mennem kell, megyünk anyósékhoz, de remélem, ma még be tudok nézni.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Ez a rovid latogatasok napja? Kép

Reka
Ez nagyon durva Kép Nem csodalom,hogy nem szandekozol meg1x ott szulni (es gondolom, nem a dokid miatt..)

Nadine
Bocsi,de kakis sztorin nagyon jot mosolyogram! Kép

Urszila
Hajra Westel! Kép
Apropo, mosogatogepbe Ti milyen mososzert hasznaltok? Tablettat vettunk, de azt mondjak itt olyan kemeny a viz, jo lenne pepecselni a 3 kulon cuccal. Nalatok mi ujsag? Ja...es bocsi,hogy ezzel nyaggatlak, szerinted meg lehet valahonnan tudni,hogy melyik progi meddig megy? Nem talalom seholsem...

Lanyok
Uj vedonom tojik eljonni minket megismerni, ezert szerintem hetfo-kedden beugrom erte a rendelobe! Kép Szoval ismet kerdesem lenne. Higitva adom Jazinak a baracklevet, es nem tul sokat. DE mar masodik napja csak zold kaki jott. Tegnap tettem a lotyibe 1 fel almat is, lehet, h. attol? Na mind1. Szoval szerintetek tartsak most par nap szunetet a gyumilevel, v. mi legyen? Kedves virtualis vedonenik? Kép (Azaz sokkal tapasztaltabb anyukak Kép )
Ja, ma megnyalattam vele a sutotoklet, ugy fintorgott,hogy orom volt nezni! ) Sutotokle par napra-hetre halasztva...
Apa ma elment autoszerelohoz-barterbe megjavitja a pasi gepet, pedig olyan osszebujhatnekom van Kép Na de majdcsak haza jon?! Kép

Tapasztalatlan Norka es zoldetkakil Jazmin
norkini
 
 


Ja, meg 1 kerdes! A kakit siman kihozta a rucibol a Wanish szappan, de a barackot valahogy nem akarja. Ti mivel mossatok??
Okosodnivagyo Norka Kép
norkini
 
 


Norka Kép
talán tarts megint almamentes napot, oszt meglátod Kép
Összebújhatnék Kép Ne aggódj, csak hazaér! Kép
Védőnő sztem arra számít, ha gáz van, úgyis keresed.
Itt Zuglóban tudom, hogy rengeteg a problémás baba-mama Kép Vannak szociálisan hátrányosak is, de azt mondja a védőnéni, hogy nagyon sok anya megposhad magában, és szoronganak, tele vannak gátlással, nincsenek segítő nagyik, férj este ér haza, és a mobil meg a net mellett élik az életüket Kép Úgyhogy nekünk azért jó, mert mi itt vagyunk egymásnak, és megvigasztaljuk a másikat, én tökre örülök!!
De legjobban annak örülök, hogy Apacukával egész hétvégén együtt leszünk. Holnap házassági évfordulónk Kép

Magdi Kép
köldökcsonk hurrá!

Heni Kép
most birsalmalevet iszogatok, íze nem tragikus, különben is, tejciért mindent. Amúgy mintha mégis lenne, csak én paráztam, úgyhogy para most visszavonva, és köszi a további tippeket. Éjszakai alvás KépKépKép

Koszmót is pesszimistán mértem fel, csak egy pici helyen volt, és azt most lekapirgáltam, immáron tényleg koszmótlan a buksi, de mivel ilyen nagy haja van a bébinek, sztem hetente egyszer megismétlem az olajozást, megelőző jelleggel.

Pussz
mégisvidám Kangi és régóta, de kitudjameddig alvó koszmótlan Julcsi
kangi
 
 


Hali csajok!

Zsófim ma megint 2 óránként kér kaját... éjjel megint tejbe fogok fürödni...

Magdi, nagyon ragaszkodó volt az a köldökcsonk, dehát minden rossz dolog elmúlik egyszerKép

Norka, nálunk kemény a víz, így a 3 in 1 Somat tabletta mellé havonta öntök egy doboz sót is a sóadagolóba. (Különben a sóhiány pikk pakk meglátszik, cseppfoltosak lesznek a cuccok). Elvileg kell lennie egy olyan papirnak, ahol le van írva a programok hossza, víz és energiafogyasztása, és a pakolás lehetséges módozatai. Milyen a márkája?

Orsoly, én is megkaptam ezt a lázas-hasmenős témát, kiis vagyok rendesen... ezeréve nem voltam lázasKép

Mennem kell, majd még prószálok jönni, pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Kangi
Orulok,hogy megis vigyori vagy! Kép
Ma mar alma nelkul ment a barack, majd meglatjuk mi ujsag?... Boldog Evfordulot! Kép
Amugy mig nincs itthon netem, olyan soxor van napkozben,hogy jaj ezt gyorsan megkerdezem, megnezem mi ujsag veletek- aztan eszembejut, uppsz, Apanal van a telcsi amivel netezni tudok. Szoval tenyleg fuggo lettem.... Kép Kép

Csucsuka
Nem irigyellek, de inkabb csorogjon,mint ne legyen... (okos Norka Kép ) Indesit markaju es akarmennyire keresem a papirjan, csak az van rajta,hogy melyik progi hany fokon mos... Sotippet koszonom! Epp tegnap neztem,mintha pottyos lett volna a pohar Kép

Lanyok
Hasznalt mar valaki kukoricapelust? Most olvastam rola eloszor! Erdekelne a dolog!

Most olvastam,hatha erdekel valakit:
Nyelvóra kismamáknak

A kismamák is tanulhatnak angolul, mégpedig úgy, hogy az órák alatt gyere-keikre szakképzett pedagógus vigyáz. Az otthon töltött évek alatt, a gyes idején sok kismama érzi úgy, hogy élettere beszűkül, önbizalma megcsappan. Az úgynevezett Kétszer Kettő program abban segít, hogy ez az időszak a mamának és a gyereknek egyaránt kellemes és hasznos legyen, ráadásul a nyelvtudás könnyítheti az új munka megtalálását. Az oktatóterem és a játszóház egy épületben van, így a gyerekek és az anyukák egymáshoz közel érezhetik magukat. A tanfolyamok június elejéig tartanak, majd szeptembertől további nyelvekkel folytatódnak. Jelentkezni lehet a Bálint Zsidó Közösségi Házban. (Cím: Bp. VI., Révay u. 16. Tel: 30/413-8980).

Mennem kell, jelenesem van...
Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Rémes ez a sok aggódás súly meg mozgásfejlődés miatt! A legtöbb babának semmi gondja ezekkel, csak éppen átlagos baba nem létezik, el kell őket fogadni olyannak, amilyenek! Az elsőnél én is mindig vártam, de jó lesz, ha már ezt vagy azt tud majd, és azzal telt az első év, hogy mindig vártam. Ahelyett, hogy élveztem volna, hogy olyan amilyen. MOst élvezem a babázást, és forditva vagyok, hogy a francba már három hónap eltelt, mindjárt nagy lesz.Kép

Lányom egyébként lehet, hogy a kiskádban fog elsőnek hasra fordulniKép. Szeret fürdeni, hason nagyon jár keze-lába (nagykádban is lelkesen "úszik"), és persze hanyatt teszem be, alig várja, hogy forditsam, és bár korábban nem nagyon akart beleinni, fölfele nézett, mostanában állandóan beleforditja a fejét. Tegnap meg testével is fordult utána, pontosan úgy, ahogy hasraforduláshoz kell. Kipróbáltuk alig vizben is, úgy is akart, de nem volt akkora felhajtóerő, kevésbé ment neki.Kép Érdekes módon szárazon viszont még egyáltalán nem próbálkozik, pedig szeret hason is lenni.

Katicabogár, fagyasztás:Én szépen sorban mindent fagyasztok, aminek szezonja van. Többnyire úgy, hogy teljesen konyhakészre, azaz pépes állapotban. Kisebb dózisnak jégkockatartóban (lefagyás után folpackba átcsomagolom), közepesnek műanyag kávéspohárban (meg mini joghurtosban), nagynak meg tejfölös pohár félékben. MInden zöldségből-gyümölcsből csinálok kisebbet-nagyobbat is, hisz eleinte kicsi kell, később meg sok. Azokat a zöldségeket, amiket mi is megeszünk, de pépelve nem, és relative jól darabolható marad, azt csak simán fagyasztom (borsó, zöldbab), majd felhasználáskor a krumplival együtt fogom pépelni.
Gyümik:már fagyasztottam:meggy, piros és feketeribiszke, ringló. MOst fogok még:őszi, szilva, szőlő. A meggyet és a ribizliket paradicsompasszirozón küldtem át, meggynél nagyon klasszul elválasztotta a héját és a belsejét. Ribizlinél valószinű jobb lett volna előtte kicsit főzni.ill a feketénél főleg. Utána kicsit szűrtem is, és van szűrt és rostos is fagyasztva. A ringló héját úgy szedtem le, hogy kis időre forró vizbe tettem (mint a sárgabarackot szokás lekvárfőzés előtt), és az őszivel is ezt fogom csinálni. Őszinél még vacilálok, hogy turmixoljam, vagy almareszelőn pépeljem, de mindenképp próbálok majd lét és rostosat külön-külön csinálni. Szőlőt a passzirozón tervezem, bár legjobb lenne présben. Ja, körtét is fogok, még nem tudom, hogy. Ringlót turmixoltam, szilvát is igy fogom.
Zöldségek:sóska-spenót:megpucoltam, kicsit megpároltam, turmixoltam. Utána olvastam, hogy pucolás nélkül csak párolni, és áttekerni p.passzirozon, nagy mennyiségnél tuti jó módszer, kipróbáltam, csak sok kenődik szét. Tököt felfőztem (pici sóval), turmixoltam. Salátát is csináltam, ugyanúgy, mint a sóskát. (Ezek a zöldek ősszel előjönnek mégegyszer, akkor lehet még szerezni). Zöldbabot apróra vágva 1 percre forró vizbe teszem, anyu szerint igy sokkal jobb az állaga, ami babának ugyan mindegy, de mi nem szeretjük a z.babot és ha baba se fogja, akkor anyunál köt ki a z.bab készletem. Répát nem tudom, van-e értelme fagyasztani, azt kapsz egész télen, cékla dettó. Bár én lehet, hogy fogom, ami a kertben terem, mert nem igazán tudom tárolni, mindig kiszárad. Ezesetben ezt is meg fogom főzni, turmixolni és úgy fagyasztani. K-betűsöket nem fogok, mert egyik gyerek se szerette, majd veszek neki. Sütőtök is kapható egész télen, egyébként ugyanúgy csinálnám, mint a sima tökkel.
Alapvetően idény gyümiket-zöldségeket fagyasztok, és mindig úgy, hogy akkor már annyit, ami következő szezonig elég lesz neki (kb heti egyszerre). Hogy mit mikor ehet a baba, ahhoz egy link:http://otlettar.try.hu (máshol is van, de itt most szépen össze lett szedve).

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


KangiKép
Nem biztos, hogy azért ébredt 2X, mert éhes volt! Elrettentő példa, de Andris is, Zsuzsi is kb. 3 éves korukig minden éjjel 3x,4x ébredtek, és biztos nem az éhségtől, mert vacsit mindig adtam nekikKép Hogy mitől???
Van még tejszap tippem. Mongol anyuka ismerőstől származik, tejes Lactoherb. UÁÁÁÁH! Előzőeknél képes voltam meginni, hatás nálam=0, hátha nálad másként lesz. De nálam a legeslegjobban a lelki nyugi vált be, azaz, hogy ha nincs tej, nincs, van tápi is a világon! Ez a tápi elkerülésének a legjobb módja!Kép
Akartam írni tegnap, hogy ne örömködj teljes szívvel (tapasztalt anyuka szimptómaKép), visszajöhet még a koszmó, de nem volt szívem elrontani az örömödet.Kép
Valaki írta a Nivea sampont, bőrgyógyász barátnőm szerint a Nivea termékekkel az a gáz, hogy higanyt tartalmaznak. Ezért olyan jók a Niveák. Gyulladásgátló, régebb minden kozmetikai termékben volt. Viszont, ritkán, arra érzékeny gyerekeknél nagyon csúnya kontakt allergiát tud okozni, ő a Heim Pálban volt gyakornok, látott egy pár cifra esetet.

NorkaKép
Gödöllőn is kemény a víz, én is öntök bele + sót, onnan tudom, hogy kifogyott, hogy pöttyösek a poharak.
Az 1-es és 2-es a 3-as előtti piros vonalnál áll meg, a 4-es az 1-es előtt.
Mi Németo-ból hozatjuk egy sűrűn erre járó barátunkkal a tablettákat óriás kiszerelésben, jóval olcsóbb, mint kies hazánkban.
Minden újabb kaja kezdetekor mindenféle színű, állagú és szagú kakikat képesek produkálni. Dokinénink szerint az elején nem nagyon emésztik meg, szinte 1 az 1-ben jön ki.

NadineKép Én is Libero Midit ajánlok. Baby Love még nem volt. GigakakiKép

GömbKép tényleg közelebb a Westel, meg sorban állni sem kell. Ja, és ingyen vanKép
Koszmót azért kell leszedni mind 1 szálig, mert kitűnő táptalaja gombáknak és baciknak.

Urszila
urszila
 
 


IldiKép
Szívemből szóltál! Mármint, hogy az I babánál mindig várjuk, hogy ezt vagy azt csináljon, és nem a pillanatnyi állapoton gyönyörködünk. Minden 1 gyerekes ismerősnek elzengem, hogy többek között azért jó a 2. sz. baba, mert akkor élvezi igazán az ember, hogy kisbabája van. A III. meg már nő, mint a dudvaKép
urszila
 
 


Sziasztok,

Norka,
Mindig olyan színű lesz a kaki, amilyen színűt adtál a babónak. Alma mellett zöld kaki normális. A piros gyümölcsöknél sem szabad megilyedni.
Én levetkőztetem a lyányt evés előtt, így nem kell annyit mosni.

Koszmós hozzászólásokat köszi én is. Akkor majd nekilátok írtani.

pusz,

gömb
gombolyu
 
 


És itt a másik kép

Kép
andy78
 
 


És itt a másik kép

Kép
andy78
 
 


Bocs a 2*-ért
andy78
 
 


Sziasztok!

Koszonom a kakis infokat, akkor nem aggodom.

Urszila
Ugy gondoltam,hogy idoben mennyi ideig tart 1 progi Kép Lassan lemerem am...

Koszonom mindenkinek a hajvagos infokat! Tudtam en,hogy erre is kapok itt vlaszt. Hetfon Apat kuldon a boootba, szerezzen egyet, mert nagyon no a hajam.
Ma du. mega seta volt, ketten indultunk Jazival, kesobb apa csatlakozott kutyastul. Nagyon jo volt! Jazinak forralt vizet vittem, most probaltuk ki eloszor es nem banta. Na nem azt mondom,hogy lelkesedett erte, de szo nelkul itta. Kép
Holnap vegre redonyt csinalnak napfenyes kis lakasunkra .

Ildi
Metettem a fagyasztasrol szolo tanulmanyt! Kép

Jo ejt mindenkinek (azert meg benezek...)
Norka es kidolt Jazmin
norkini
 
 


Sziasztok,
Viszatertunk epsegben a Balcsirol, azota ZSombi ezerrel nyugos, unatkozik itthon. Kép
Meg az elmult napokban en is elmultam huszoneves, igy tegnap kedves parom szervezett egy kis szulinapis-vacsorazos-baratidumapartis unneplest. KAptam egy csomo ajandekot, tobbek kozott 30 db turo rudit...KépKépKépKép

Toffi,
az a "deakvaris fagyizos kitero" csak nem Vaci vagy????? KépKép Apai nagymamai. KépKépKép

Momo, Jo nyaralast! Kép

Zulu, eljen a digigep...turelem digigepet terem..Kép

Kangi, en is a Top Joy-os alma-birsalmalevet iszom, nalunk is mukodik. Kép Konferencia. KépKép

Reka, durva nagyon az a korhazis sztorid. KépKépKép Melyik korhaz volt? JA, most olvasom csak, Schopf-Merei....KépKép

Talira en is mennek (ez a BAbanetes nagytali, ugye? Nehogy felrebeszeljek. Kép), apa viszont nem akar eljonni. Igy lehet, hogy lelepek a kocsival es Zsombival, mert nehezen birnam ki, ha nem latnalak Titeket eloben. KépKép

Most mennem kell, Apaja hata megint kikeszult, mehetek kenegetni. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?