Sziasztok!!!
Judit
Mint ahogy Réka is írta, a vízhőmérőkön rajta van a hőfok. Mi úgy csináltuk, hogy első fürcsinél, 36 fok, másnap 37 fok, és a 38 már nem próbáltuk ki mert, nem szerette a 37-et se. Most úgy 36,3-36,7 között szokott lenni. Mi digitális lázmérővel mérjük, amivel ehet vizet is mérni. De már tudjuk, hogy hova kel állítani a kart, hogy ilyen jöjjön a csapból. Ami fontos, hogy amíg teljesen meg nem gyógyul a köldök, addig nem érheti víz, ezt a legtöbb baba ne szereti, mert kint a pocak a vízből és általában fázik, ezért fontos, hogy melegebb legyen az elején. Mi most 6 hetesen ott tartunk, hogy a nagyméretű gyerekkád teljesen tele van, ha Zsanit is beletesszük. Mi már edzünk a babaúszásra is. Ilyenkor már általában szeretnek fürdeni, az első pár alkalommal nekünk is ordított, ettől ne lepődj meg. Most már akkor van ordiba ha kivesszük, de ez már hiszti, hogy ő még akart volna fürdeni és mi galád módon kivettük
Réka
Ti nem voltatok 24 órás Room-ing-ben, hogy csak kihozták a babát? Mert azt mondod egészségesen született, akkor miért nem lehetett veled. Nekem Zsanit csak annyi időre vitték el, míg felöltöztették és kapott egy kocsit (tudom, mert ment vele a férjem) Utána nem vitték el, a szobában fürdették előttem, így szerencsére nem dobálták. (mondjuk ez Debrecenben volt, ahol tényleg nagyon bababarát minden a DEOEC-en)
A nyomási ingerről van egy sztorim, ma produkálta a lány: Reggel nagyon erőlködött szopi után, tiszta vörös volt a feje, de csak nem jött ki a kaka (ilyen még nem volt) így gondoltam, egy kicsit rásegítek a lázmérővel. A világ leghülyébb ötlete volt, mert Netti 1,5 méterre lőtt el amint bedugtam. A szőnyeg, a parketta, az erkélyajtó, én a hasamtól lefele, és a pelenkázó is tiszta kaka. Már csak röhögtem rajta, hogy én voltam a hibás miért piszkáltam. Gyorsan letörölgettem a lányról a kakit, kivettem alóla a pelenkát, amíg nyúltam a tisztáért összepisilte magát. Szerencsére nem volt rajta már semmi, csak egy textilpelenka alatta. Így már a pisi is folyt a pelenkázóról lefele. Ezért felkaptam Zsanit, a tiszta pelust meg a kifogóját irány a fürdőszoba (a mosógép tetején van egy másik pelenkázó lap) a mosdókagylóba engedtem kézmeleg vizet és lecsutakoltam
ő nagyon élvezte én már kevésbé, mert utána nekem még takarítanom kellett.
Megfogadtam, hogy én csak akkor nyúlok lázmérőhöz, ha már több napja nincs kaki, az biztos.
Kangi
A tescoban is van az a Birs-alma duett. Én még nem kóstoltam, de holnap beszerzek párat itthonra.
A hét vicce nagyon teccik
De hidd el nem olyan kicsi Julcsi. Láttam már sokkal kisebb babát is (anyja, apja kb 150-160 cm) Gondolhatod hogy riogatta védőnéni, mert kicsi a babó. De kérem egy ekkora embernek miért kellene 4 kg-os gyereket szülnie??? Olyan aranyos a pici lány már másfél éves és majdnem egy fél fejel kisebb a kortársainál. De folyamatosan beszél, és nagyon ügyes, már majdnem teljesen szobatiszta nappal. Tehát ne aggódj, ha meg akar nőni megfog, ha nem akkor nem. Lehet hogy kistermetet örökölt és akkor adhatsz neki bármit, nem lesz nagyobb. Unokatesómnak is a fia 4,25kg-val született, most 9 éves hátulról másodika tornasorban, és a védőnő ki volt akadva, hogy 1 éves korára épp megduplázta a súlyát.
Andi
Nekem Aventes bimbókiemelős tejgyűjtőm van, itthonra azt használok. Vannak is lökhárítóim
Nekem nem kell kiemelni, kint van az eléggé, de úgy patakzik belőlem a tej, hogy csak na. És abban két fajta tároló van, az egyik lyukacsos felül, tehát szellőzik a másik nem (én ált ezt használom, mert fekve szeretek szopiztatni és így bizti nem folyik ki belőle, meg én csak akkor teszem be ha érzem, hogy elindul, nekem szó szerint fáj pár másodpercig, majd elkezd spriccelni) Ami meg összegyűlik lefagyasztom, majd jó lesz a szűkösebb időkben. Az ára kicsit húzós mert 2200Ft körül van, de nekem bevált
Elli
Neked is jó sok tejed van ám. Annyit tudok a tejleadás előtti vizsgálatról, hogy el kell meni tüdőszűrésre, majd csinálnak széklettenyészést, de ehhez az anyatej gyűjtő ad valami edénykét, meg a körzeti orvostól kel valami papír. Legalábbis nekem ezt mondta a védőnő, de én nem adok le mert nincs annyi, ami van megy a fagyóba. Tényleg nem emlékszem, hogy láttam e már fényképet Kevinről. Úgy megnézném azt a "daggimadárt"
Zsófi (Csucsuka)
Köszi a fagyasztásos tippet. Én is ezen gondolkodtam, hogy hogyan lehet lefagyasztani a barackot és az idény gyümiket. Majd a jövő héten a szüleimnél neki is látok, mert itt nálunk, ha kinyitom a fagyasztót attól félek kiesik minden.
Norka
Nekünk is Philipshave hajnyírónk van (HQ C241), a hálózati fajta. Én már le akarom cserélni, mert kezd öreg lenni és nem a legtökéletesebb, mióta egyszer elejtettem és szétugrott a vágófej. De apájával összeraktuk, és még mindig müxik. Most várok valamilyen akciót, amelyben az eggyel nagyobb fajta van, mert ez csak 0-2 cm-ig vág a nagyobb azt hiszem 4 cm-ig. De tényleg nagyon jó. A férjemet és az édesapámat azóta csak én nyírom. Apájára már rá is fér a koppasztás, na majd hétvégén. Igaz ő meg engem szokott gyantázni (csak a hónom alját, a többi rész elérem), én szenvedek ő ordít, majd röhögünk mind a ketten
Pelenka téma: Mi egyelőre Huggies bébik vagyunk, mert ez volt az akciós. Az S-es úgy látom kezd lassan kicsi lenni, de az S/M-es meg még nagyon nagy. Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik fajta midi van a kettő között, a Libero, vagy a Pampers. Mert most mind a kettő akciós a Pampers a Tescoban, a Libero a Intersparban (és még egy másfél literes babavizet is adnak ajándékba) Melyikből vegyek szerintetek, mert kell venni, mert a nagyból kifolyik a combjánál a pisi, a kicsi meg már nagyon vágja.
Az eső csak most ért ide, de cserébe egész délután nagyon erős szél fújt és kavarta a port, így mi is bent szorultunk a panelban. Még szerencse, hogy délelőtt elmentünk sétálni. Tényleg az baj, hogy Zsani csökkentette a szopik számát? Ma úgy szopizott, hogy 6:00, 8:30, 12:30, 15:30, 19:00, 21:30, és még majd most kiveszem mielőtt lefekszem aludni, mert fél tízkor nem szopott rendesen, hanem belealudt, így majd fog enni még éjfélkor. Remélem kibírja reggelig. De eddig mindig 8-9 evett egy nap és a cicik is érzik ezt, bár mostanában tovább szopik (védőnőm sikítana ha tudná). Szerintetek próbáljam meg holnap, hogy végigalussza e az éjszakát, vagy sem? Nem kicsi ő még ehhez?
Na megyek szopiztatni, meg aludni mert holnap reggel menni kell vásárolni.
Nadine