Új privát üzeneted érkezett!

Manó: nálatok készülnek a gyerekek karácsonyi szereppel?

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


igen én is holnap megyek dokohoz délután 4-kor utána meg rohanás mert szülői most az oviban!!!igen a Beniék fognak szerepelni,a suliban meg az ovisoknak is.
igazad van valahogy majdcsk megoldjuk nekem is eszembe jutott hogy amikor viszem őket akkor vonszolom a kicsit is......de a férjem nem mindig fogja tudni elvinni őket.na mindegy kicsi pindurka biztos nem marad egyedül. :oops:

Natatsa:jo tanulást!!!!!!!!!!

mano
manocska2008
 
 


Márti
sajnos megettük mindet. Nem tudok küldeni.

Akkor csak gyakoroljátok hogyan kell csinálni, ha az az időszak már elmúlt. :lol:

Kép
Kép
nati80
 
 

 
 

Majd csak lesz valahogy. Az a rossz, hogy nagy segitségem nincs. Anyós néha elviszi, vagy hozza, de ha meglesz a harmadik biztosan annyira fog haragudni, hogy nem fog felénk jönni :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Sziasztok!

Manó: nálunk egy szem hó se esett. Húh de izgi lesz a holnapod. Kérj majd képet!!!

Nati: állítólag nagyon jó az a központ. Az egyik kolléganőmék még régen voltak ott, és a kaptak ott egy doboz óvszert, hogy várjanak még egy hónapot. Azt már nem tudom miért kellett várniuk. Lehet csináltak valami méregtelenítő kúrát. De majd mesélj mi volt kíváncsi vagyok. Mentek kari ajándékot is vásárolni utána?

Jenny: örülök, hogy sikerült gyűrűt választani. Tuti szép lesz.

Mágnes: drukk, hogy tényleg sikerüljön ;)

Márti: örülök, hogy jobban vagytok.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ok. Nati, ma este gyakoroljuk, nehogy elfelejtsük :wink: :wink:
De ti is, hogy mire eljön az idő mér jól menjen :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Kisvirág
Igen, megyünk ajándékokat is venni, meg magunknak ruhát és cipőt. Remélem minden bele fog férni a napunkba, mert utána én már nem nagyon fogok ráérni ilyen egésznapos bulikra. Bár karácsony előtt még egyszer azért biztos megyünk.

Márti
Mi is gyakoroljuk, nehogy elrontsunk majd valamit. :lol:

Csináltam ovu tesztet és megint negatív lett, de legalább már volt két csík rajta, nem úgy mint tegnap. Csak sajna a tesztcsíkom megint alig látszik. Pedig van tojcsi???? Így mondjátok? Olyan furi, már tudom miért nem eszek tojást. :oops:

Anyósom megint osztotta az észt, hogy egy tudós megmondta, hogy nem egészséges a hús elhagyása. Szerintem meg az nem egészséges, hogy mindent zsírral készít. A hétvégén csak zsírban sült krumpli és rántott cuccok voltak. Úgy zuborgott utána a gyomrunk, hogy csak na.
Nem vagyunk hozzászokva az ilyen nehéz kajákhoz.
Én nem sütök olajban, mert utálom, hogy mindig rámfröccsen a forró olaj. 1-2 havonta 1x sütök olajban. Legalább egészségesen eszünk.
Reggel vettem 2kg narancsot, néhány kivit és egy mangót (még sosem vettem), mert nagyon rákaptunk a gyümire.

Kép
Kép
nati80
 
 


Sziasztok csajok!!!!

Huuu, ne harizzatok az utolso 2 oldalt olvastam csak vissza, mert ti mindig anyit irtok hogy keptelenseg visszaolvasni, hogy csinaljatok??? Egész nap babanetteztek??? Én ezt nem tudom megcsinalni. Dolgozni is kell, párom megesz hogyha egesz nap csak itt ülök és írogatok nektek. Mert volt már olyan nap hogy mást se csinaltam. A legtöbb idő a visszaolvasással telik el.

szombaton reggel voltunk együtt párommal, és tegnap barnáztam. Ma csak egy csepp rózsaszines cucc. , nem tudjátok valjon mért van ez. Pedig csak 2 nap mulva van elvileg peteérésem. A tegnap is hancuroztunk, mindent bele adunk a babgyártásba. Szerintetek ma csinálhatok ovu tesztet??? Ha dékután csinálom az baj??? vagy muszály reggel???

És érzem a jobb oldali petefészkemet. nem faj csak ugy erzem hogy van.

Drukkolok nektrek nagyon nagyon. És azoknak is akik dokihoz mennek. A betegeknek meg gyógyulást kívánok.

nati a peteéréseink között 1 nap van. Együtt izgulunk majd... :P

Az jo hogy sok gyümit esztek, szerintem az a legegészségesebb. Salikat is csinálsz???

Az én anyosom is nagyon zsirosan főz, én sem szeretem. Viszont egészségesebb az olaj mint a vaj.

Az idén milyen színű gömböket tesztek a fára??? Kinek milyen lesz a dekorációja :?:

Ma ünnepek elötti nagy takaritásba kezdtem bele, azt se tudom mit csináljak elsőnek!!!

Aztán jöhet a díszités!! Azt a részét nagyon szeretem és nagyon várom. Ti ki díszititek a házat adventre???

Irjatok, meg be be nezek!!
Vendég
 


az én anyosomék,meg minden mocsingot belefőznek a kajába..........a gyereke nem is szeretnek ott enni na meg mi sem annyira!!!!!ritkán kapják csak el a fonalat.meg ők nem sznek sajtot tejszint tejfölt......mi meg imádjuk.

mi is dekoráljuk a lakást már elkezdtük :lol: :lol: :lol: .holnap gondoljatok rám és Natasára mert megyünk a dokihoz!!!!!!!!!!!!!

Pintyus:Jennynek is volt valami halvány rózsaszin pé-kor ő majd biztos tud neked erről beszélni.nekem csak fájni szokott a pocakom olyankor :oops: .
nem tudom hogy tudok e még ma jönni de ha nem akkor mindenkinek babagyártós szép estét kivánok :lol: :lol: :lol: .
reggel itt kezdem a napot és majd jövök a hirekkel :lol: :lol: :lol:

puszi mano
manocska2008
 
 


Drukk nekrtek a dokinál, várunk a hírekkel!!!

Most mikor én is többet tudnék írni nincs itt senki!!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Pintyus
Ovutesztet nem szabad reggel csinálni, csak a terhestesztet.
Nálunk skandináv tipusú fa lesz idén. Csak természetes anyagokból készült díszeket teszünk fel. Ha sikerül venni elég díszt.

Fujj! Én ezért szoktam le a húsról. Ha eszek akkor is csak anyuét, mert ő mindent leszed a húsról. Anyósomék is minden mócsingos rész beletesznek. Én attól is irtózom, mikor a levesben benne van a csirke feje, lába és az asztalnál cuppognak rajta. :oops: Tudom sokan szeretik, bocsi érte. Sógornőm mikor megette a kakas taraját, azt hittem odarókázok az asztalra. Alig tudtam visszatartani.

Anyósom nem érti meg, hogy az olaj sokkal-sokkal egészségesebb mint a zsír. Szerinte az azért jobb, mert az étel nem szívja fel. Na szerintem ez hülyeség. Nem is kell mondanom, hogy mennyire kövérek. Párom is sokat fogyott, mióta én főzök rá. Az biztos, hogy nem eszik meg 15 szilvásgombócot egyszerre, mint régen. Náluk, ha azt készít anyukája akkor 75db-nál kevesebbet nem csinál és hatan vagyunk!!!! Undorító!!!! :oops: Főleg ha látnátok mekkorák, mint egy teniszlabda.

Kép
Kép
nati80
 
 


HAHAHAH teniszlabda?!! fujjj, az nem is szép, én mindenből a picit szeretem, a fasirtjaim is olyan kis cukik.

Én nem tudnák teljesen hús nélkül élni, de én is inkább zöldséges vagyok. Párom viszont húst hússal enne.

Egyet értek veled a csirke aprólékkal a levesbe, nagyon undoritó, én se bírom, még hallani se róla. Bocsi, akik szeretik azoknak egészségükre. :oops:

Tuti szép lesz a fátok, hol veszitek a díszeket, ikeába???
Koszorut csináltok???

Te már túl vagy a takaritáson???
Akkor nyugodtan csinalhatom most az ovu tesztet???
Vendég
 


Pintyus
Valszeg Ikea lesz.

Pé-kor szokott esetleg enyhe vérzés lenni, nem előtte. Legalábbis én így tudom. De holnap estére sokkal okosabb leszek a doki után.

Már csak néhány óra és megyünk!!! (13)

Kép
Kép
nati80
 
 


Sziasztok
Nálunk piros díszek lesznek a fán. Tavaly is az volt, de most nincs pénzünk más színt venni. Nagyon szép volt, úgyhogy megteszi idénre is. A lakást én is ki szoktam díszíteni, nagyon szeretem. Meg a házunkra is teszünk fehér égősort. Az idén vettünk egy Télapót, ami mászik egy világító kötélen. Ezt is kirakjuk. Tök jópofa.

Nati
Mindenképpen jelentkezzél, mit mondott az orvos. Izgulok nagyon. Biztos sokat megtudtok.
Mi sem szeretjük a zsíros kaját. Nálunk már mindenki "lájtosan" főz. Szerencsére rá tudtam szoktatni mindenkit. Megértették, hogy a zsíros nagyon egészségtelen. 7 évembe telt. De megérte.

Pintyus
Az ovu tesztet délután vagy este kell csinálni. Reggel nem szabad, mert téves eredményt adhat.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy tegnap már nem jöttem,de semmi erőm nem volt.Olyan álmos voltam,hogy még azon is gondolkodtam,hogy kimenjek-e fogat mosni alvás előtt.. :lol: :lol: Aztán persze kimentem!Ma reggel pedig 4.30-kor keltem, mert reggel 7-re mentem dolgozni,úgyhogy most is alig látok.

Nati:Miért mész a családtervezőbe??? :oops: Biztos mondtad már csak nem emlékszem...Én csak jót tudok mondani róluk.Náluk derült ki anno 12 hetesen az ultrahangon,hogy beteg volt a babánk.Nagyon készségesek voltak.Semmi pénzt nem fogadtak el és azonnal megadtak mindeféle telefonszámot,hogy melyik kórházba tudunk menni ahol TB-re még aznap megcsinálnak Nekünk egy kromoszómavizgálatot.Annak ellenére,hogy nagyon sokba kerül mi a mostani babánkkal is oda fogunk menni nyakiredő vizsgálatra!!

Csubi
csubi
 
 


Nálunk idén is piros és ezüst díszek fognak dominálni és egy csomó olyan kis egyedi díszecske amiket már évek óta gyűjtögetek:-) Nagyon csini volt tavaly is!!
Mi is most 7végére terveztük a lakásfeldíszitést,de közben kiderült,hogy nem is leszünk itthon, úgyhogy majd a jövő7en...De jó Nektek Mano,hogy már ma minden tiszta díszben lesz!!! :D

Csubi
csubi
 
 


Nati, az ikeás akció nyár közepe, azért írtam hogyha tudtok várni mert tudtam hogy ti tavasszal szeretnétek. De azért többszázezernél 15% nem mindegy...
Mágnes ez a hozzáállás!!! Persze hogy sikerül. Én is előre tudtam, hogy október lesz a mi hónapunk és úgy is lett.
Hajrá Jenny! Örülök az egyenletes görbédnek. Az jó jel. Én is coraxot használtam. Az is bejött. :) és tényleg várjuk a képet a gyűrűről. :)
A mócsingos húst én se szeretem. De a férjem a csúcs. Csak csirke és pulyka, de ezen belül is csak melle. :)
Nem is rossz ötlet ez a lakásdíszítés. Mi eddig mindig csak karácsonykor tettük meg, amihez az is hozzátartozik, hogy a férjemet az apja nevelte (semmi negatív nincs ebben) csak náluk nem voltak annyira fontosak ezek a dolgok, és volt pl. olyan év, hogy átmentem hozzájuk és én mondtam hogy márpedig legyen karácsonyfa. Persze akkor már férjem is meg öccse is 20-on felül volt. Úgyhogy férjemet ezek a dolgok annyira nem érdeklik. A másik fele meg, hogy költözéskor a karácsonyi díszeket még nem hoztuk át. Meg különbenis a lakásunk nagyon apró volt úgyhogy szerintem itt el fognak veszni a díszek. :) De én is nagyon szeretem.

DE

Most akkor mesélek egy kicsit arról is, hogy mi volt. Tudjátok, tegnap voltam a fogorvosnál. Túléltem, elmentem lefeküdni, sokkal jobb is volt reggelre. Reggel. Felkeltem, wc és hát vér... Pánik. ELindultunk, mondtam férjemnek, hogy kilenckor felhívom a dokit, hogy mi legyen. Persze mikor marad itthon a telefonom.. Még az a szerencse hogy már nem is tudom miért, de a férjem telefonjában is benne volt a doki száma. Úgyhogy beszéltem vele és mondtam mi a helyzet, mondta hogy menjek be. Be is mentem persze ezerrel para. Közben még volt egy kis piri. Kész voltam. Odaértem, rögtön uh, nézte egy darabig, majd jó nagyot sóhajtott és azt mondja. Jól megijesztett a kis huncut, de már látom a szívét. :) Mondta ő is hogy valószínű a fogorvosnál bestresszeltem és attól lehetett. MOndta hogy minden rendben, mozog, ver a szíve és megvan keze lába. Nem azt mondom hogy teljesen de azért nagyon megnyugodtam. És miközben mentem a dokihoz arra gondoltam ha tudnátok hogy megyek tuti írnátok, hogy minden rendben lesz meg írjak ahogy megjövök, és mivel tudtam hogy egyszerre fogok mindent leírni, rögtön jön a megkönnyebbülés, hogy minden oké. Csak abból gondolom, mert én is mindig ezt éreztem amikor valaki írta hogy megy dokihoz és napokig megy az izgulás, de ha egyszerre olvasod akkor sokkal jobb. :) Na mindegy nem taglalom. Bébimaki küzd és jól van. :)
Ma megyek ruhát próbálni. Nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem meg is jött a férjem és indulunk. :) Este szerintem még benézek.

KépKép
muffin
 
 


Ja és azt fejtsétek még meg, hogy a tárcsa szerint 8 hetes és négy napos vagyok, a vonalzó szerint 8 hét két nap, az uh szerint meg 7 hét 4 nap... Most akkor mivel számoljak?????? Tiszta őrület. :)

KépKép
muffin
 
 


Na latom estefelé többen összegyülünk. :P

Szép kari fátok lesz, mindenkinek a + teszt kell a fa alá kerüljön!! :P

A tavaly nekünk arany és piros volt a fánk, az idén arany és bronz lesz. Remélem csini lesz.
Mi is szombaton díszitünk de addig még adventi koszorut is meg kell csináljam. :idea:

Lilla ügyi vagy hogy sikerült meggyőznöd a családot hogy nem egészséges a zsiros. Nálunk nem hiszem hogy lehetne. Nekem elég anyi ha a párom felfogta és imádja az én főztömet, szerencsére.

Csubi nálatok mi a helyzet??? Lehet hogy irtad már de nem fogtam fel. :oops:

sajnos 2 nagyon halvány csík volt az ovu teszten. :(

Látom ti is mindjárt kezditek a nagy huncutkodást!!! :oops:
Vendég
 


Azért megyünk, mert nekem volt egy műtétem és az egyik petefészkem nagy részét kivették. Az az oldal úgy néz ki, hogy nem is működik. Most hogy majd babát szeretnénk, párom úgy gondolta készüljünk fel rá rendesen és elmegyünk egy tanácsadásra. Mit kell szednünk előtte, milyen vizsgálatra érdemes elmennem, stb.
Én is azt tervezem, hogy a nyakiredő vizsgálatra oda megyek, mert nálunk, ha az első határértéket súrol, akkor hasbaszuri, magzatvízvétel van, amit nem engednék meg. Ráadásul vetélés is fennáll utána. Inkább kétszer elmegyek és áldozok rá 2x25e forintot. De engem tuti nem fognak megszurni.
Most telefonáltam a dokinak és holnap negyed kilencre megyünk.
Csubi, te kinél voltál?

Kép
Kép
nati80
 
 


sziasztok!

csak benézek, most még van sokkk dolgom, de majd este.

amúgy du rámjött egy rosszullét, most is néha szédülök, meg fáj a fejem.
De még ma mensim van. remélem nem valami vírus.
vagy csak rosszul esett a tiramisu?
nemtom
de remélem nem vírus csak a kaja.

muffin!


örülök hogy minden rendben!
szerintem számolj most 8.héttel

Kép
andyfekete
 
 


muffin: most már teljesen megnyugodhatsz, ott van, jó helyen van, jol van és sok sok örömet fog okozni neked az elkövetkező honapokban. Most nagyon szépen ki kell dísziteni a házikot, mert hárman vagytok és full harmónia kell legyen.

Izgultunk volna érted az biztos ha azt irod reggel hogy véreztél és dokihoz mész.

nati: szegényke, mi baj volt hogy ki szedték az egyik petefészket?? Nagyon borzaszto volt a műtét?? Igy nehezebb teherbe esni?

Bizom benne hogy holnap minden rendbe lesz, és sok jo ötlettel leszel gazdagabb amiket velünk is megosztasz. :lol:
Vendég
 


Pintyus
Még lehet erősebb is a csíkod, a vonalzód szerint van még két napod. Nyugi az enyém is egy nagy nulla. MÉG!!!!
Koszorúnk nem szokott lenni, de végülis ez a 2. karácsonyunk, hogy van fánk. Mindent idejével. Ugye? Majd lesz koszorú is, ha kész a lakás, szóval jövő karácsonykor.

Muffin
Én biztos sírógörcsöt kaptam volna, ha ez velem történik. Én már az ovutesztemen is bőgnék. Legalább minden rendben. Rendes a dokid is, hogy azonnal ment megvizsgálni.

Kép
Kép
nati80
 
 


Pintyus
Tuti kismami leszek legkésőbb februárban!!! Pozitív vagyok!!! :D
Még 2001-ben műtöttek. Maga a lapor nem volt vészes, csak a tubus miatt nagyon fájt a torkom utána és sokat köhögtem, amitől meg a varratok fájtak. Tényleg nem volt vészes. A hasamból kilógó cső egy kicsit horror volt, mikor megláttam ébredés után. Meg amikor kivették! HUhhhhh!!!! 25-30 cm volt benn, egészen a rekeszizomig.
Egy őssejt kezdett bele a növekedésbe és volt minden a petefészkemben. Tudom guszi, de volt csontos rész, agyszövet!, haj, stb. Úgy fogalmaztak, hogy az ikertestvérem kezdett fejlődni, vagy valami ilyesmi.
A dokim azt mondta idén, hogy igen a műtét miatt lehet, hogy majd segítségre lesz szükségünk a babához. Ezt szeretném most megelőzni és nem 1 év próbálkozás után megyünk, hanem előtte.

Kép
Kép
nati80
 
 


mi a 2X25? A nyakiredő? Vagy valamit félreértettem? Mert nekem azt automatikusan csinálja a doki a következő (rendes) vizsgálaton. Bocsi ha valamit elnéztem. :) Na most tényleg megyek. Este jövök. :)

KépKép
muffin
 
 


jujjj Nati ez borzasztó!!!!

Igen láttam már ilyet a tv-be. Szörnyü. És hogy vetted észre? fájt? :cry:

Nem is hiszem el hogy ilyen lelkis vagy, hogy az ovu teszten is elsirnad magad, ha ilyeneken tul mentél!!!! Szerintem nagyon erős egyéniség vagy és pozitiv gondolkodásu!!! :P

Kép nincsen rólad és párodrol valahol a neten?? :roll:

muffin: szerintem ők magánrendelőröl beszélnek és ezért 2 x 25 ezer. Gondolom.
Vendég
 


Muffin

Hülyeséget írtam, nem nyakiredő, hanem genetikai vizsg. Ami kiszűri a Down-kórt. 12 hetesen csinálják és ha az érték a határon van akkor jön a magzatvízvizsgálat. De itt pesten ha egy spéci doki csinálja először akkor 99%-os eredménnyel megmondja a második vérből, hogy van e gond, vagy nincs. Nem szeretném, ha szurni kellene.
Láttatok már ilyen vizsgálatot? Hogy mekkora az a tű???? :shock: :shock:

Pintyus
4 évig jártam dokikhoz (sebészet, háziorvos, nőgyógyász,stb), mert nem találták a görcseim okát. Ennyi idő alatt nem csináltak röntgent, pedig azt mondták, akkor hamarabb észreveszik. Na mindegy, legalább meglett.

Kép
Kép
nati80
 
 


Muffin: Egy pillantara a frászt hoztad rám,de aztán olvastam,,hogy minden rendben és akkor most újra MINDEN RENDBEN, pihenj sokat és vigyázz magatokra!!! :lol:
Amúgy igen,a 2X25= 2X 25.000 ft-os vizsgálat ott a családintézetben.

Nati:Mi Dr.Timmermann Gábor-nál voltunk uh-n aki rendkívül jó szakember szerintem.3 mp után közölte, hogy baj van és utána kiderült,hogy valóban igaza volt, mert a hasszuris vizsgálat után(kromoszómavizsg) beigazolódott,hogy beteg a baba... :( De szerintem Te tuti nem hozzá mész, mert Ő nem foglalkozik tanácsadással,csak uh.
Tényleg szörnyű amit írsz amúgy.De bízom benne, hogy hasznos és építő tanácsokat fogsz kapni holnap!!

Pintyus Én ma vagyok 7 hetes terhes az új babánkkal és majd pénteken megyek az első uh vizsgálatra ami miatt már nagyon izgulok,csakúgy mint Mano

Csubi
csubi
 
 


Rajtam már csináltak ilyet Nati...Tényleg nagy a tű,de mindent megtettem volna, hogy megtarthassam a babát...Persze amikor kiderült,hogy beteg akkor gondolkodás nélkül elengedtem...Bízom benne,hogy soha többé nem kell olyan szurit kapnom!!!!

Csubi
csubi
 
 


Az előzö babábol angyalka lett?? :P Bocs hogy ezt kérdem, de valahogy nem értettem az elöbb amit írtál. :oops: :oops: :oops:

Hozzál képet a babórol!!!

Nati: Te nagyon értesz ezekhez a dolgokhoz!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap este miután elmentem szépen megérkezett mindenki. :lol:

Marti, örülök, hogy reggelre jobban lettél, igyatok sok meleg teát, jó sok citrommal. és egyél C vitamint. Azzal tuti nem ártasz, ha terhes vagy.

Muffin, teljesen megdöbbenve olvastam, hogy mi történt Veled reggel. De örülök, hogy jól vagytok. Vigyázz ám nagyon magatokra. A héten ha tudsz, akkor pihenj minél többet. Apa majd elmosogat, kitakarít, és még a vacsiját is meg tudja csinálni. Kényeztettesd magad!

Nati, az én anyósom szerencsére remekül főz. Imádom a főztyét. Szerencsére olajjakl szokott főzni, és nagyrészt egészségesen.
Jó kis petefészekcisztád volt nem mondom. Nem is olyan ritka egyébként. Szerintem is nézessétek meg magatokat, hogy minden rendben legyen januárra. :D :D

Pintyus, a petefészkedet azért érzed, mert valószínüleg ott lesz majd a peteérésed. És azután is fogod, csak lehet, hogy eddig nem is figyeltél rá. Az ovu tesztet pedig a délutáni vizeletből mondják, hogy meg kell csinálni.

Ki is kérdezte, hogy ki tesztel legközelebb? Hát valószínüleg én. :? :?
Lehet, hogy megcsinálom holnap az LH tesztet. Még van belőle itthon. Szerintetek ilyenkor a reggeli vizeletből kell csinálni, vagy ilyenkor is a délutániból?
Félek, hogy mi lesz az eredmény, mert azért annak már ilyenkor elvileg ki kéne mutatnia ha van bent valaki. És, ha negatív, akkor már nem reménykedhetek tovább, hogy összejött nekünk ebben a hónapban. :(
Szóval még reggelre meg is gondolhatom magam, és lehet, hogy várok vele. Bár a kíváncsiságom nagyobb, mint a félelmem.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Csubi
És mit éreztél? Azt mondják, nem fáj, csak kellemetlen. Szerintem meg, ha az egyébként is feszülő pocakodba beszúrnak egy tút az fáj! Írj róla valamit, kérlek.

Én Dr Czeizel Endréhez megyek. Bízom benne.

Kép
Kép
nati80
 
 


csubi, nagyon szomorú amit írtál az előző babádról. De az a természet csúnya játéka lenne, ha most is lenne valami baja a babátoknak. Szóval nem lesz most semmi gond. :D

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Nati:Nem nagyon emlékszem, mert aznap rettenetes, sokkos állapotban voltam.Nem rémlik fájdalom csak utánna volt kelemetlen, mert nehezen mozogtam, hiszen az izmot i átszúrják ilyenkor és az tényleg kellemetlen volt.
Czeizel a legnagyob tekintély, persz,hogy bízol benne!!!Biztos, hogy sok hasznosat fog mondani!!

Igen, Pintyus az előző baba angyalka lett :cry: A mostani NEM lesz az soha!!!!!!!!!! :lol:

cserika:már alig várom,hogy beszámolj a holnapi teszt eredményedről!!! :wink:

Márti:az előbb elfelejtettem mondani,hogy örülök,hogy jobban vagytok!!!! :lol:

Csubi
csubi
 
 


Bízom benne Erika!!!Főleg azért, mert olyan genetikai probléma volt ami 5000 terhesből egynél lép fel..Nagyon ritka,nem volt külső behatás,vagy gyógyszer,mi szülők sem vagyunk hordozók, egyszerűen csak genetikai hiba volt....???Van ilyen,de azt mondták,hogy ez mégegyszer szinte kizárt,hogy előforduljon!!!!!!!!!!!!!És tudom,hogy így lesz!!!!!! :lol:

Csubi
csubi
 
 


Csubi
Rettenetes lehetett. De most egy új életre kell koncentrálnotok.
Én is így gondolom, hogy nagyon nagy tudású ember. Sok tapasztalattal is rendelkezik.
Szerintetek mit kérdezzek majd tőle? Nem is nagyon gondolkoztunk rajta.

Kép
Kép
nati80
 
 


Csubi
Mi is volt a babátok betegsége?

Kép
Kép
nati80
 
 


13-as triszóma, Patau szindróma

Csubi
csubi
 
 


Na én ehhez hülye vagyok. Ez most mit jelent?

Kép
Kép
nati80
 
 


Patau szindróma a betegség neve és ez abból áll, hogy a babának egy db helyett 2 db volt a 13-as kromoszómából.Ez még a legelején, amikor egyesül apa és az Én kromoszómáink akkor kialakult ez a hiba...

Csubi
csubi
 
 


na ezt jól leírtam,bocsi csak közben sütök és rohangálok a sütőhöz időnként

Csubi
csubi
 
 


Most kerestem rá a google-n. És ezt a nyakiredőnél észrevette a doki? És utána jött a kromoszómaszámvizsgálat? Ezek olyan genetikai defektek, melyek tényleg nagyon ritkán fordulnak elő. A családomban van sajnos Down-kóros gyerek, de mellette 2 egészséges is. Szerebcsére nem közeli rokon.

Kép
Kép
nati80
 
 


Nati:Szerintem a kérdések azok majd ott úgyis jönnek, ahogy elkezdtek beszélgetni, ne aggódj!!!!

Csubi
csubi
 
 


Ezt egy "sima" 4D uh során kiderült, mert annyira látványos volt az eltérés.És onnan még aznap mentünk egyből a hasszuris vizsgálatra.Az Én családomban is van betegség, a bátyám értelmi fogyatékos,bár ez nem tisztázott,hogy már eleve így született-e,vagy csak később vált azzá, mert már majdnem 2 éves volt amikor a dokik "bevallották", hogy középsúlyos értelmi fogyatékos...

Csubi
csubi
 
 


Ha jól belegondolok, akkor én is bármilyen vizsgálatot elvégeztetnék magamon, hogy kiderüljön a baba egészséges e. Nincs rosszabb egy beteg babánál. Nagyon szomorú és az egész családot tönkreteszi lelkileg testileg.
A rokonom is beadta egy spéci intézetbe a babát, azt mondták neki csak pár évig fog élni. Most 10 éves elmúlt és csak látogatóba mennek a szülők. Szörnyű, de meg is tudom valahol érteni őket.

Kép
Kép
nati80
 
 


A környezetemben más ilyen jellegű problémáról nem tudok,szóval kismamik, bocsi, hogy ilyen témát hoztam fel!!!!!!!VELÜNK most nem lesz semmi baj!!!!!!!!!Hiszen szedjük a vitamint és egészségesek,fiatalok vagyunk!!! :lol:

Csubi
csubi
 
 


Csubi
Erre nem is tudok mit írni. Bár mikor mi születtünk, még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány.
Nektek akkor a mostani babával kötelező hasszurira menni? Én úgy tudom, ha már előfordult ilyen, akkor menni kell. ???

Kép
Kép
nati80
 
 


Én is megértem,főleg így,hogy Nekem is van a családban.Én otthagynám a kórházban a beteg babát.Képtelen lennék vállalni!!!Főleg a bátyám miatt és amiatt, hogy az Ő betegsége teljesen tönkretett egy családot... :( Erről nagyon határozott véleményem van,de annál inkább megalapozott!!!

Csubi
csubi
 
 


Szerintem nem baj, hogy ilyen témák is feljönnek. Nem is jó ha minden nap csak a hőnkről és ovutesztről beszélnénk. Így bővül a tudásunk. :roll:
Ha van valakinek hasonló tapasztalata, ossza meg velünk.

Kép
Kép
nati80
 
 


Állítólag nem kell, mert nagyon kicsi a valószínűsége, hogy újra előforduljon.És azért sem, mert mi szülők nem vagyunk hordozók.De majd kiderül, Én inkább elmegyek csak ne kelljen végig rettegnem az egész terhességet!

Csubi
csubi
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?