Új privát üzeneted érkezett!

Urszila Kép
szúnyogcsípett Julka Kép
Há' mos' micsináljak, ha most fogyatkozik a tej! Julcsi meg hol eszik, hol üvölt, közben néha kicsit alszik. Tébolyító, de aztán estére kap majd még egy kúpot, és remélem, holnaptól a tejci is tényleg beindul újra.

Még azt azért elmondom, hogy gyönyörű szép, aranysárga kakikat produkál. Én télleg nem hiszem, hogy bármi pótlásra lenne szüksége, tök egészséges.

Toffi Kép
védőnéni szerint nem maradhat. Viszont ma csak gyors fogkefélésre nyílt alkalom, mert Julcsi kapkodja a fejét és üvölt (kapirga nélkül is Kép).

Pussz
Kangi és nyügi Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!


Hogy bírjátok ezt a nagy meleget?
Dorka ma extra hisztis...
Szegénynek még mindig a foga fáj?
Nem látok semmit, csak állandóan a keze a szájában, és a hideg rágokáért "rajong".

Jó lesz ha apunál is ezt csinálja...Szegeden...

Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
Manó2+Dorottya
manó2
 


ÉviKép Próbáltad a Midi Liberot? Kisebb, mint a 2-es Pampers, és hátul gumirozott. Alváshiánytól nagyon nyügik tudnak lenni. És sok minden mástól, pl. viszket az orrukKép amint itt már valaki írta.

OrsolyKép vírusos gyomorrontás? Nagyon úgy néz ki! Kép Van Smectad otthon? Nekünk nagyon szokott hatni!

Urszila
urszila
 
 

 
 

ToffiKép Most nézem a képeket - napközben +pénzért vánszorgok fel a netre, gyorsabb, ha nincs kép - torta NYAMI! Kit érdekel a teteje, úgyis hamar elfogy! Az enyémek sem szebbek!
Békacomb hozzátáplálásKép Megkérdem a dokinéninket, hogy mi is kezdhetjük-e?Kép

KangiKép Nomen est omen, uezt csinálta Julkácskám múlt héten oltás után. III. napra tért magához, hátha Julcsi is.
Nem javul az orrocskája, még mindig nagyon szuszog, félek, hogy holnap bekenikKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok

Réka
egyetértek puff-puff (Kép) Kangival
tényleg felháborító, hogy ilyeneket mond neked, főleg hogy semmi alapja sincs! JÁrj nyugodtan uszodába és sz..d le az ilyen véleményeket!

Orsoly
valami vírus? jobbulást Kép

Kangi
aranysárga kaki csak jót jelenthet Kép
elég lesz a tejci!

Dani is extra nyűgös ma (most hál'Isten alszik)
2-2,5 óránként kért enni, közben persze max ha 15 percet aludt. Aztán lett egy maratoni majd' másfél órás szopi (ilyen még sosem volt) és 20 perc játék után bealudt.
szerintem a hőség lehet az oka
5 körül lemegyünk sétálni, hátha ő is felfrissül meg én is kisétálom magamból a depit Kép

HÉtvégén el szeretnék menni vmelyik bababoltba(megatoys vagy Madrina) szerintetek lehet meglévő babakocsihoz olyan eső elleni nejlon bigyót kapni?
(tudjátok amit így rá kell tenni és akkor nem ázik meg a babó)

Andi
psandi
 
 


A http://www.babaszoba.hu -n Gyümölcsöt vagy a levét? c. cikk van rögtön a nyitóoldalon!

RékaKép
Mély egyetértés Kangival és Andival. Nem anya ismerősöd még a teheneket sem ismeri, azoknak sem csöpög úton-útfélenKép

Urszila, a ráérős
urszila
 
 


Megcsináltattam a babaszobá-n a súly és magassággörbét, magasságban végig az átlagok közepén nyomul a lány, súlyban volt egy szélső érték zuhi 1 hónaposan, azóta ott is a középvonalat tartjuk.
Kangi, csináld már meg, kíváncsi vagyok, mit hoz ki Julcsinak! Biztos oké lesz, nagyon szélesek a sávok!

A nagyon ráérős Urszila
urszila
 
 


Urszila Kép
mindig a normális, átlagos alján volt, és 4. hótól pedig a még normális, de kis súlyú régióban. Vajon ide tudom másolni? Nem tudom Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Mindenkinek nyügi a babája? Az enyim már alszik, szegényke Kép Éjjelre kapott még egy fél kúpot, aztán holnapra már biztos rendben lesz.

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Urszila Kép
most bevittem az adatokat úgy, hogy már be tudjam vinni az 5. havi mérés eredményét is (kicsit csaltam a születési dátummalKép), és így még szembetűnőbb, hogy visszaesett a súlynövekedés, az 5. hónapos adat alapján már a KÉK sáv ALJÁN vagyunk KépKépKép
Hosszban a rózsaszín alján, ez is valami azért Kép

Kangi és töpörű Julcsi
kangi
 
 


Kangi,

Maca is lentről integet a Babaszoba görbéjén. Na és? Tökjól néz ki, egész nap zsizseg, matat, eszik mikor éhes, kakipisi oké. Dokinéni azt mondta, Ő egy ilyen baba, ha nagyon aggódom, elküldhet különböző vizsgálatokra, de szerinte csak feleslegesen macerálnánk vele a kiscsajt. Így megpróbálom nem a mérleget nézni, hanem a kölkecet. Mondjuk Mac alacsony,(66 centi, ehhez 7 killa) úgyhogy nekem könnyű, mert optikailag tiszta gombóc a gyerekKép. Gyere ropizni, ott sorstársakra lelsz. (Gyermekek-A normális gyarapodás, link sajna zsákutcaKép, pedig próbálkoztam lelkesen)

Mindjárt jövök bővebben, csak fürdetés vanKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Réka, Toffi!
Bocs, összekevertem, hogy kinél volt 5 hónapja a betörés.

Réka!
Kedves ismerősöd úgy képzeli el a szoptatós anyukák mellét, mint egy kinyitott tejesdobozt? Tehát ha lehajolunk, akkor kifolyik a tej? Egyébként a pisi rendben van, a tej nem Kép?

Urszila!
Nálunk is szúnyoginvázió van, az itt töltött 3 év alatt nem volt ennyi szúnyogunk, mint az utóbbi 3 hétben. Levi is tele van pöttyökkel. Vettünk Raid nevezetű szúnyogriasztót, amit a konnektorba kell dugni, de nagyon büdös, bár rá van írva, hogy szagtalan.
Jó, hogy eszembe juttattad a Babaszoba.hu-t, megyek is és megnézem Levi frissített görbéjét Kép.

Évi!
Szerintem is váltsatok pelenkát és elkerülöd a pisifürdőt! Én Levinél elkövettem azt a hibát is, hogy nem néztem merre áll a kukija, de pár öltöztetés után megtanultam Kép. De téged egyelőre ez a veszély nem fenyeget, nincsen kukitok Kép!

Andi!
Én itt nálunk az Elefániban is láttam ilyen esővédő bigyót, szóval biztos, hogy a nagy helyeken is van. Mi is vettünk, még egyszer sem használtam Kép.

Zsuzsi!
Ha erre jársz: köszi az ötletet, az univerzális babakocsi övvel kapcsolatban, már vettem is egyet, csak még rá kellene jönni, hogy kell felszerelni Kép. Nem is gondoltam volna, hogy van ilyen...

Ma voltam szemészeten, Levivel. Mármint engem vizsgáltak, Ő csak elkísért. Elég jól bírta, megetettem egy kis répával várakozás közben, hatalmasakat kurjongatott, mindenkit meghódított. Kapok új szemüveget, ha kiváltom a receptet és veszek új keretet. Az Ofotért-ben akció van, egyet fizet, kettőt kap, ezt ki kell használnom!

Megyünk fürdetni!
Pusza, Virág és Levi aki ma 30 hetes
virga
 
 


Sziasztok!

Franyo
Hat Annacska meg mindig nagyon gyonyoru! Kép

Urszila
En voltam Parajdon! Kép Tenyleg nagyon jo hely. Irigykedem am a gyerkocokre,hogy ilyen helyeken maszkalnak... Kép
Szunyik Kép Mi a belvaros kozepen meg tele vagyunk legyekkel, de honnan????

Toffi
A torta nekem kicsir "rozsaszin", de attol meg igen guszta! Nagyon ugyi vagy! Kép
Kreativ falucskas program Kép

Andi
Nem fura szerintem amit erzel. Legalabbis nekem is voltak hasonlo gondolataim. Aztan apaval atbeszeltuk es masnap mar leptem is este a baratnommel pletyozni. Nagyon sokat segitett,hogy kimozdultam! Visszatert belem az elet... Kép

Myssnia
Grat. a fizuemeleshez. Nem keresnek munkatarsakat? Kép

Evi
Szerintem mindenkinel vannak hasonlo napok, ne szomorodj el. Olyan hulyesegeket pedig vegkepp ne gondolj,hogy nem vagy jo anya!!!

Heni
Gratula a felevesseghez! Kép

Orsoly
Jobbulast!

Reka
Ez nagyon durva...normalis az ilyen? Meg ilyet?

Kangi
Teccett az essze a medvejarasrol! Kép

Mano2
Kitartas!Szegeny leanyzoooo Kép Fogzsele nem segit??

Lanyok
Off kerdes. Ert valaki a hajnyiro gepekhez? Hol lehetne normalisat venni, ami nem doglik be 2 nyiras utan?
Ma megneztem 1-2 bebiitalt es rajottemhogy amit eddig Jazinak barackle neven adtam, az nala mar pepnek szamit majdhogynem Kép Igy ma higitottam forralt vizzel. Persze igy is vedelte!
Talalkoztam ma egy csajszival, akivel 1 napon szultunk, azt mondja ok mar 4 honapos kortol esznek mindenfelet, mert a doki azt mondta kezdjek el mihamarabb, mert mi lesz, ha elapad a tej?? AAAAAAAAAAAAA Kép Ja, mellesleg neki annyi teje volt mar szules utan masnap,hogy majd fel litert le tudott adni. No comment, nagyon kibuktam.
Holnap megyunk strandra kis csaladdal Kép Persze Jazi nem fog furdeni. De olyan jo lesz, mar nagyon varom! Vasarnap meg redonyoket csinalnak vegre, nem lesz 1000fok. A klimank meg mindig csak a foldon hempereg. Talan 7vegen felszereli Apa?! Kép

Joccakat mindenkinek!
Ritkanjelentkezo Norka es barackivos Jazmin
norkini
 
 


Sziasztok!

Mi ma voltunk Neurologusnál, azt mondta Márkra, hogy széppen fejlődik nincs vele gond csak többet akar már csinálni mint amennyit tud és ezért elküldött minket egy Alapítványhoz ahol a mozgásfejlesztését helyrerakják. Ja és azt is mondta, hogy mivel még nem mászik 10nap múlva lesz 7 hónapos ezért lasubb mozgásfejlődése van, ezen kiakadtam elég rendessen, mert eddig ugy tudtam, hogy egy 7 hónapos babának még nem kötelező másznia.
Na csak ennyi dióhéjban rólunk.


Orsoly: gratula a 4.ik fogacskához. És gyógyulj meg minnél elöbb.

Sziasztok
Andy és Márk aki holnap 29 hetes
andy78
 
 


Sziasztok!
Extra nyügi? Dominik ma 7 hónapos,és ha jól rémlik,várjunkcsak,akkor pont ma 7 hónapja,hogy mindíg extra nyügis.Nem vicc!

Évi24!
Nekeseredj el! Örülj hogy csak "vannak ilyen napok"-at élsz át. Ha tudnád én min mentem keresztül,én sem voltam rá felkészülve,én is rossz anyának éreztem magam. De nem vagyunk azok! Csak hogy értsd miről beszélek: 7hónap,ebből 4-non-stop sírás,a szó szoros értelmében véve.A maradék 3,nos jelenleg is hisztike.De már jobb. Túl leszel te is ezen,ha ez megnyugtat,én 4-hónapig sírtam a babóval együtt,a "nemtudom mitcsnáljak" miatt.Nagyon megértelek,de gondolj ilyenkor arra,hogy legalább egészséges!!!!

Lányok!
Képfelrakással kapcsolatban "szőke szindrómában" szenvedek még mindíg. Ne is kérdezzétek nemtuom mi a baj. Ma voltunk a dokinéninél tanácsadáson,és legnagyobb megdöbbenésemre,csak 8kg,és 8 dkgDomika. Pedíg legalább 9-nek gondoltam.Annyit eszik,mondjuk le is mozogja. A legújabb sláger,"felállni mindenhol",mindent lepakolni,és menni,menni,menni.(mármint vezetgetni).
A Liberó cég belőlünk fog megazdagodni,ha így folytatjuk. Szegénynek,most jön a 8. foga,és még ennyire egyik sem kínozta meg. Álandó hasmenése van,folyton rág,és fáj neki.Szegénykém.

Heni!
6-fogica! Hogy bírja,mert én most panaszkodom a 8.-ra. Egyébként mi is ahány hónap annyi fog. De ez most teljesen kikészíti,a többi,pedíg úg jött ki,hogy szinte észre sem vettük.

Réka!
Nemanyukákkal netörődj,nemtudják mifán terem a kisbaba,az anyaság,és ami ezzel jár. Lesznek ők még "friss babás,mamák".

Psandi!
Dehogy vagy depis! Mindenkinek vannak rossz napjai,pillanatai. És tudod mit? Igenis menj el a barátnőddel,és érezd jól magad! Én is tervezek ilyet,majd v.mikor,addig is jövőhéten hétvégén ,miért is ne amikor a babanet tali van,na szóval akkor lesz egy baráti összeröff. Igaz ide gyerkőccel,de már alíg várom,mert sok barát,ismerős lesz akivel szülés óta nemtalálkoztam,és most eldicsekedhetek Domibabócával. A "lányos buli" odébb van mert én még nemtudnák teljesen kikapcsolódni.és kicsit csak magammal foglalkozni,de hamarosan! Na jó ehhez tudni kell,hogy mi szinte sohasem vagyunk egyedül,annyi ismerősöm,barátomjön hozzám. Addíg gondolatban bulizok.De te tedd meg!!!

Toffi!
Babóca,süti,mindkettő édes,ügyi vagy!

Ezek az újszülöttek mostanában mekkora fekete hajal születnek! Dominiknak is volt szép hajacskája,de ilyen sűrű,és hosszú mint amiket mostanság a törpiknél látok! Tök cukik! És szinte mindegyiknek. Jajj képzeljétek ma láttam egy koraszülött babócát. 80 dkg-al szülezett. Most 4 hónapos,és már több mint 2kg. OlyaN PICURI. És képzeljétek,nem is látszódott rajta semmi koraszülöttre utaló jel a "csöppnyiségén" kívül! Hál istennek semmi baja! 80dkg,ez a nemsemmi!

Na jó éjt puszi mindenkinek!
Noémi.
Noeeemi
 


Andy78!
Mi van? Lassúbb mozg.fejl.? Ezt inkább nemkommentálom,mármint aki ezt mondta. Dominik,ma 7 hónapos. Tudna mászni,de nemmászik. Négykézláb áll,rigatózik,egyet előre,egyet hátra,és kész hasra vágja magát. Esze ágába sincs mászni. Mondjuk,nemtudom ti hogy álltok,mert mi már felállunk egyedül,hasalásból felül,menni ezerrel,de mászni.azt nem. (ennek én nemörülök,szeretném,ha mászna.)
Noémi
Noeeemi
 


2 kutyánk állandóan ugat, nem voltak rég sétálni, iszonyúan zavarják Julkát. Meg fogom kérni barátnagygyerekeket, h órabérben vigyék ki őket a parkba. A nagyobbik odanyomta a sáros orrát a kocsi mózeskosár szép fehér belső feléhez, moshatom kiKép (Hogy kell idegeset csinálni???)

KangiKép De még mindig a kék sávban! Ez is valami! És sehol semmi éhes gyermek tünet! Irendű életösztönük van, ne félj, nem hagyná szó nélkül, ha nem lenne elég kaja! De ha mégis tápi lesz a vége+főzi, az sem tragédia, nekem az I kettő vegyes tejen élt (nem rooming innel kezdtük, sosem értem utol az étvágyukatKép), semmi bajuk, az átlagnál kevesebbszer betegek. Andris 4,5 hónapos korától kapott főzit, mert nem volt már elég a tej kalóriában. Biztos, mert esett vissza a súlya, pedig tápiból 2,5 deciket ivott nagyon gyakran már a végén. LLL ajánlás is úgy szól, hogy min. 4 hónapos korig. Ezt nem szopi ellen írtam, csak azért, hogy nyugodjon meg a lelked.

VirágKép amit én vettem, az egy UV fényt sugárzó lámpa, rácsok közt 1200 V-al (ha megjönnek a nagyok, fel kell akasztani, nehogy piszkálják), kíváncsi vagyok, h műxik az éjjel. Nem tudom, honnan jönnek, elvileg szárazságban nincsenek.

NorkaKép nálunk is van rengeteg légy, kertes ház, de belváros közepe, állat max. kutya. Kérdezd meg a fodrászt! StrandKép Én kihagyom az idén, nincs kedvem fürdőruhát venni az új (és remélem, nem végleges) alakomra.

MyssniaKép Írtam mélt!

Urszila
urszila
 
 


Andy: Lacko meg nem is forog. Illetve at tud fordulni, csak nem nagyon akarKép A maszastol fenyevekre vagyunkKép Na de sebaj, legalabb egy darabig meg nem kell utana rohangalniKép

Koszi az egyutterzeseket laz stb ugyben, most epp egesz jol vagyok, bar a hasam meg mindig megyKép Delutan megint felszokkent a lazam is, ugy vacogtam, mintha legalabbis -10 fok lett volna.

Myssnia: koszi a progit, elmentettem, le fogom tolteni, csk ma epp azzal voltam elfoglalva, hogy tuleljem a mai napotKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok,

végre alszanak az utódok. Köszönjük szépen a dícséretet mindenkinek, jót tett háborgó lelkemnekKép.
Mi már kezdünk zombizódni Apasassal, én azért, mert alig kapok levegőt éjjel (takonykórral súlyosbított allergia, remekKép), Ő pedig saját állítása szerint nem tud aludni ebben a röfögésben(Malacka is bekucizott közénk, és orrdugulósan hortyog már napok óta). Sajnos ma már Mac is szurtyogott, kétszer kellett szívni a nózijátKép.

Noémi,
gratu a 7 hónaposnakKép.

Norka,
nekünk Philips hajnyírónk van, olyan, ami hálózatról megy, eddig nem volt vele gond, kb. 2 hetente nyírom vele Malit.
Ma Anna is bebarackozott, és egy AKKORÁT trottyolt, hogy felideződtek a régi szép nyakigkakis időkKép.

Virág,
Zsuzsi most nem tud jönni egy ideig, mert hazautazott. Az övet úgy tudod feltenni, hogy a két végét belefűzöd a babakocsi gyári övénél levő karikába. (általában minden kocsin van ilyen hurok)

Évi,
szerintem is próbáld ki a Liberót vagy a Babylove-ot, ezek pont Pampers méretek közé esnek, és van derékgumírozásuk is.

Orsoly,
gyógyulj meg gyorsanKép. Lackó jól beelőzte Macót, az én lánykám még mindig fogatlan bába. Mondjuk a szopi miatt nem is bánomKép.
Hozzátápi: szerintem pár napig ne próbálkozz. Nálunk ez hozta meg az áttöréstKép.

Heni,
gratu Dorinának a fél évhez, és a 6. fogacskáhozKép. Éjszakáidat nem irigylem, nekem szerencsére a kiscsaj jól alszik, úgyhogy csak Malackát kellene megrendszabályozni végre.

Myssnia,
fiziemelésKépKépKép. Én még vacillálok a talin, egyrészt Macanap végett biztos lesz valami családi banzáj, másrészt úgy látom, mindenki Apával megy, az én férjecskémet pedig szinte biztos, hogy nem tudnám rávenni. De azért lehet, hogy kinézek a két ifjonccal, ha már itt van a tali a közelben.(szükség szerint tovább haladhatok a Sárga Ház feléKép)

Franyó,
KicsiAnna gyönyörűséges!Kép

Csucsuka,
ropitopic a Gyermekeken belül van, polgári neve A "normális" gyarapodás.
Az én fiacskám már egy éve elfelejtette a délutáni szuszókát, pedig jól jönne egy Malacmentes órácska időnkéntKép.

Toffi,
Zsombi micsoda kis ínyencKép!
Torta nyammm! Miért is nem tudok én sütni, brühühüKép.

Elli,
szerintem ne szaporíts előre. Ha eddig is annyi volt, amennyi kellett, lesz ezután is, a cicid alkalmazkodni fog. Fejlődési ugrásoknál egy pár napig sűrűbben teszed cicire DagimadárKevintKép,(ez olyan édes, nem bír kimenni a fejemből!), és annyi tejci lesz megint, amennyi kell.
Különben meg tényleg fel tud borulni a tej összetétele a fejéstől, de erről a szopitopicban a profik okosabban tudnak írniKép.

Réka,
jujjjj, de édes! Tényleg látszik a kis pofiján a boldogság és a béke! Mint egy kis buddhaKép.

Nadine,
na és mit főzött ZsankaKép?
Tejvámpír kép is szupi!
Mac tényleg nagyobbnak tűnik a képen, mint inreallife, de azért a valóságban is gombóc.

Urszila,
pont nemrég vallotta be a párom, hogy Ő el sem tudja képzelni, mit fog csinálni, ha jön egy hosszúhajú fickó halálfejes pólóban, és el akarja vinni az Ő kis Tündérvirágszálát. Mondtam neki, érdeklődjön ApámnálKépKépKép.

Jajj, nem is írtam, ma kivonult a védnéni .(gondolom ellenőrizni a Csendben Éhezőt, mert a telefonban nem akarta elhinni, hogy a gyerek jól néz ki, sőt enni is kap.) Még mielőtt megszólalhatott volna, anyósom rögtön közölte, hogy szerinte ennél nem kell hurkásabbnak lenni, és kész, védnéni csak hebegett, hogy ja tényleg, végülis, meg ilyenek, majd gyorsan távozott. Asszem megúsztam a GyivitKép.

na pusz, jóéjt mindenkinek
Zulu

ps. Gombóc is eltűntKép. Vagy nyaralnak?

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Andy!

Emma most 9 hónapos és kb 2-3 napja mászik!
Nemrég ült fel, utána nagyon gyorsan megtanulta már a mászást. és most már fel is áll! Ő 7 hónaposan fordult először hasra! És nekem senki nem mondta hogy le lenne maradva, sőt, olvass bele pl a gekkó honlapján a levelezésbe. A védőnő is azt mondta nekem hogy Emma épp úgy fejlődik ahogy az a régi nagykönyvekben meg van írva, csak mára valahogy felgyorsultak a gyerekek és ezért tűnik úgy hogy ő le van maradva. A másik topicban az Emmával egyidős Alex (Kataa fia) és épp ott tart ahol Emma és őket se küldték sehová! Szóval szerintem Márk is Ok. Ettől még elviheted alapítványhoz, de nem tudom miért ijesztgetnek.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Urszila,
nálunk a szomszéd tacskó szokott jajgatni, nem tudnak tőle aludni a kicsik. Meg szegény kutyit is sajnálom, egyedül van egész nap a lakásbanKép.
Mérges fej: clipart {angry} szóköz nélkül

Noémi,
Malackám sem mászott egy percig sem, 9 hónaposan járással indított. Azok alapján, amiket leírtál a skacról, nagyon hasonlít a fiamhoz, úgyhogy szerintem Te is a sorsomra jutsz hamarosanKép.

Timici is olyan ritkán írKép.

Zulu, a létszámellenőr

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


babaszoba: Én az elejétől csinálom Emmánaka görbéket, e szerinta magassága átlagon felüli sávban van, átlagos súllyal. Akkor most a magasságához képest sovány, vagy mi van??? És cseppet sem fokozatos a növekedés, vannak kiugrások, aztán stagnál.
Ja, a feje meg átlagon felüli.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ZuluKép
Kérdezd apámatKépKépKépKép
Andrisomat én is Malacnak neveztem valaha, most beleolvasott a bébinaplójába (elöszedtem nemhelyes összehasonlítás végett), és komolyan felháborodott, hogy hogyan mertem ily névvel illetniKép Lükék ezek a 9 évesek! Lassan meg kell szoknom, hogy a gyerek tud olvasniKép

Zsuzsi ma nem jelentkezett. Ezek szerint felfértek a gépre?

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Mar megint jol kivontam magam a forgalombol, merthogy beindult a latogatok aradata! Ugyhogy csak egy bejelentkezesre futja :-(, de azert gondoltam, inkabb irok, nehogy beaggodjon valaki :-)

Be kell valljam, hogy egyenlore nagyon elvezem a tarsas eletet, mar megjott ra az igenyem :-))) Meg igy akkor se vagyok egyedul napkozben, ha nincs itthon apa. Mindenkepp fogok jonni, ha csillapul a roham, de most a nyugis idoszakban ugye nagyon igenyel a babam, meg aztan muszaj neha a lakast is reorganizalni...

Egyebkent csak jo hirek vannak, mar egesz turhetoen mozgok a babakocsival :-), ma elbucsuztunk a koldokcsonktol is vegre-valahara :-) es 4210 g-ot mutatott a merleg :-)

Minden szepet s jot!

Kaska
kaska
 
 


AndyKép
Mozgásfejlesztés, mert 7 hó-10 naposan nem mászik??? 1) 7 hónaposan még mászhat, Andris fix 7 hónaposan kezdte el (imádta a fix dátumokat mindenbenKép), két hét múlva felállt, 2 hónap múlva járt fogózva, de csak 13 hónaposan egyedül. Zsuzsi 10 hónaposan kezdett el mászni, és megfordulni hátról hasra és viszont!, 11 hónaposan állt fel, szintén 13 hónaposan járt egyedül. Mindkettő normális mozgású gyermek, sőt, Zsuzsi a mozgékonyabb és ügyesebb. Szerintem alapítvány előtt vidd még el egy dokihoz, ha kételyeid vannak.

Urszila, aki hozzászólás számot gyarapít, de csak azért, mert likas az agya
urszila
 
 


SziasztokKép

Tegnap nem értem ide, mert elment az áramKép
Dorina 7500gr.

NoémiKép

A fogzásból egyenlőre a hatalmas mennyiségű nyál tűnik fel, meg egy picit nyűgösebb.

NorkaKép

Nekünk Philishave van már két éve, de meg vagyok vele elégedve.Kép

Andy, OrsolyKép

Hagyják már szegény gyerekeket békénKép
Bence 1 évesen ült, állt fel, nem mászott, 9hónaposan kúszott, 21 hónaposan indult el.
Na és??
Attól még normális gyerek.
Ne izguljatok, minden jön majd magátólKépKép

NoémiKép
Képfelrakás:
image {kép neve}

Kiírja: Tallózás, rákattintasz, és megkeresed azt a helyet, ahol a gépen ven a kép.
Nálam c:, dokumentumok, képek. (mindig 2X kattintok rá, amit meg akarok nyitni)
Utána megnyitás, majd alul a feltöltés gombKép

Remélem éerted, ha nem, akkor kérdezz.
Heni
heni1979
 
 


Sziasztok,

Mókuska,
sajna nincs profilod, így nem tudtam priviben megkérdezni, amit szeretnék, kicsit talán off: én is gondolkozom a tejleadáson, és szeretném első kézből hallani, mennyi macerával jár ez az elején (pl.vizsgálatok) és közben (sterilizálás, ilyesmi). Ugye Pesten házhoz jönnek érte? Szóval érdekelnének a részletek, ha tudsz, kérlek írj emilt melvira@freemail.hu Persze ide is felteheted, hátha mást is érdekel... Előre is köszi!

Andy
Én még nem vagyok szakértő az 5hetes épphogycsak nézegető vigyorgó Dagimadárral, de vki írta, hogy a "lassúbb mozgásfejlődés" általában átlagon felüli verbális fejlődéssel társul, úgyhogy csak győzd befogni majd a gyerkőc szájátKép

Zulu
Köszi, feldobom a témát a szopis topicban, bár úgy láttam, a fő szopisguruk épp nyaralnak (szegények, ilyen időt kaptak ki), de hátha tud vki okosat.
"Érdeklődjön apámnál" Kép jót röhögtemKép

Drukkoljatok, 7végén jön a "milyen kövér/nyúzott/stb vagy" keresztanyám, ki kell kupálnom magam és a lakást, hogy minél kevesebb támadási felületet hagyjakKép
Holnap du. meg kertiparti lenne(nem itt a 10. emeleten, megyünk vendégségbeKép), lehet, hogy elmossa az eső??Kép

pusza
Elli+még mindig Dagimadár Kevin (5 hetes)
ellimami
 
 


Hali Csajok!

Zulu, igenigenigen, tessék kirándulni a talira!!Kép

Andy, lassú mozgásfejlődés?? Danóm annó 6 hónaposan fordult hasra, onnantól pörögve közlekedett, csak 8,5 hónaposan kezdett kúszni, de úgy mint a kommandósok, tök szabályosanKép. Két hónap múlva kezdett mászni. 9 hónaposan ült fel, 2 hét múlva felállt, és az első szülinapja után 2 héttel elindult. Ráadásul ismerős babája már 6! hónaposan felállt... Különben most fura Zsófival, hiszen ő már 3 hónaposan behemperegte a járókátKép

Réka, nemanyuka igen tudatlan, de azt legalább kellő kitartással párosul esetében... bár lehet, hogy hallott olyasmit, hogy meleg zuhany alatt kicsit könyebb fejni?Kép Mindenesetre én sajnálom majdani babáját...

Kangi, énmán nemhasználom babaszobás súlygörbét, mert Danimmal eléggé flusztráló volt, hogy soványnak titulálta... Pedig nem volt 5 hónapos, mikor duplázott, és egyévesen irodalmian triplázott. Sőt, szuper módon zabbantott, 7-8 hónapos korától 300 főzit evett hússal egy kajcsira. Ja és rengetegett mocorgott már akkor is.

És Momo hol van?

Na közben anyahiány van, majd még próbálok jönni
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Elli Kép
keresztmami kekecel? Szerintem fess egy kék monoklit a szemed alá, avval ellesz egész nap, a többit észre sem veszi majd KépKépKép

Andy Kép
ne törődj a "lassú mozgásfejlődéssel", vidd el az alapítványhoz, majd ott is megmondják, hogy ez nem számít csúszásnak.

Megyek, mert nyekeg (pedig csak most jöttem Kép)

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Csucsuka Kép
egyetértek a Rékának írottakkal, nincs rosszabb, mint egy szorgalmas hülye KépKépKép

Talira megyünk!!!!

Mavidor Kangi
kangi
 
 


Minő pangás Kép

Kangi
kangi
 
 


Ajjjaj, nem bírok behozni ekkora lemaradást Kép...

Bókokat köszönjük, átadtam a lánynak Kép! Persze Apája örült legjobban, hogy megdicsérték picilányát Kép!

Kangi,
mi újság tejcsi-ügyben, sikerült valamennyire szaporítani?

Réka,
Gellérthegyen egyszer voltam Annával, jó kis izomlázam lett utána, a hegyre-föl kocsitologatástól Kép. Látszik, hogy el vagyok kicsit punnyadva Kép. Én Albertfalva-kitérőnél lakom egyébként.
Sajna kismama-tornára nem jártam, csak az utána tartott előadásokra tudtam odaérni a munkahelyemről, ha azokon is voltál, akkor lehet, hogy már találkoztunk! Kép

Momót már én is nagyon hiányolom, a két kis boszorkájával... KépKépKép Momo, merre vagy???

Zulu,
talival ugyanez a helyzet nálunk!!! Egyrészt Anna-nap, másrészt a páromat nem tudnám rávenni, hogy eljöjjön, vagy ha be is adná a derekát, nem érezné jól magát szerintem, és ez engem zavarna. És nem szívesen hagynám itthon egyedül, mikor végre hétvége, és együtt lehetnénk... Szóval egyelőre úgy néz ki, mi ezt kihagyjuk Kép.

Norka,
a te Jázid is gyönyörű, és persze szuperül áll neked a sapkája! Kép

Zulu,
te kis Macád bájos nőci, annnyira édes, ahogy ott ácsorog! Kép

Nadine,
Zsanka igazi babaarcú baba! Kép Vámpír-kép nagyon teccccik! Kép

Réka,
durmoló Dani KépKépKép! Milyen kis elégedett arcot vág!

Toffi,
ez a torta... hú, most nekem is kell valamit sütni a hétvégén... lehet, hogy a már bevált túrósra szavazok Kép.
Békaevő Zsombi Kép, nagyon aranyos!

Orsoly,
jobbulást neked! Vőlegénynek add át Menyasszony üdvözletét! Kép

Kangi,
nem is írtam, a múltkor felrakott képeden egyáltalán nem látszik soványnak Julcsi, sőt, a lábacskáján még hurkákat is láttam! Kép És annyira békés, kiegyensúlyozott babának tűnik! A hajába meg lassan masnit köthettek, akkora! Nagyon kis drága csajszi! Kép

Pusza
Franyó + éppenalvó-és-ujjátcummogó Anka
franyo
 
 


Andy!

Az én 9 hónaposan mászni kezdő mozgásban lemaradottam épp most lógott mega pelnekázás elől ás vigyorog rám a szomszéd szobából a puff mellett állva!KépKépKép Olyan édes!KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Vagy mégsem? Már az előszobában korzózik és láthatóan nem akar megszabdulni a büdös csomagtól a fenekén.Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Micsoda idő van... micsoda mák, hogy jött a burkoló és nem tudtunk tegnao lecuccolni a tanyára, bezárva netnélkül teljesen megpunnyadnék...

Kangi, jajdejóKép, az meg különösen jólesik, hogy tuti szőke pasasról mondtál leKépKép

Orsoly, remélem mára már jobban vagy!

Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

A szegedi topikba szoktam irogatni, ez a tiétek nekem túl pörgős, nem ülök annyit a gép előtt, hogy követni tudjam. Most viszont szeretnék kérdezni tőletek valamit, tulképpen főleg PIlditől, de mások tanácsait is szívesen fogadom.

A kislányom öt hetes. Decemberben lesz ugye hat hónapos, így aztán úgy gondoltam, fagyasztanék le neki őszibarackot. Ildi, valahol olvastam, hogy Te sokmindent fagyasztasz. Namármost én eléggé béna vagyok konyhai dolgokban. Írd meg légyszi, pontosan hogyan jársz el az őszibaracknál. Hámozás, darabolás, pépesítés stb. Mekkora adagokat raksz el? Gondolom, elsőre nem sokat esznek a babák, szóval igen kicsi porciókat érdemes csinálni, nem?

Még mi az, amit fagyasztottál le "bébiételnek"?

Köszi előre is a segítségedet/segítségeteket!

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Franyo Kép
köszi a bókot - én is tök jó külsejű babácskának látom őt, szóval nem aggódom. Családi törpeség ez, én mondom, nem más Kép
Tejcsi: nem tűnik sokkal többnek, de Julcsi nem reklamál, és ez a fontos Kép

Csucsuka Kép
hát ja Kép De nem bánom oly nagyon Kép Tényleg jó, h nem mentetek tanyára!!!

Megyek, mert a tegnapra tervezett vasalás az üvöltözés miatt (ugye, hidegfront előtti ordiba volt!) mára maradt Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Szia Katicabogár!

Én így csinálom: őszibarack megmos, megpucol, negyedekbe vág (persze közben kimagoz), zacsiba tesz és zutty, mélyhűtő. Amíg megfagy, addig tálcán, hogy ne fagyjanak össze a negyedek. Így a legkisebb kivehető egység egynegyed barack, ha nő az étvágya a manónak, többet veszel kiKép. Felolvadás után lehet pépesíteni.

Különben sárgarépát, fehérrépát, spenótot, karalábét, fagyasztottam eddig (mindig csak hibátlan, zsenge cuccost). A zöldborsó már Danóval sem jött be nekem, nagyon sokat kellett pepcselnem vele, hogy ne legyen dorozmás és megegye a srác, azt és sütőtököt (mivel emezt meg úúútálom és nemtom jól megcsinálni) bolti formában kapott. Kezdő kaják közül nagyon jó még a cékla, de annak ősszel van szezonja. Karfiolt tapasztalatom szerint nem jó fagyasztani, viszont a brokkolival nincs ilyen gond.

Látszik, hogy esik, és be vagyunk zárva...
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

megaextra nyűgös éjszakánk volt. Alig aludtam. Szilárd 8-kor elaludt, majd egyre gyakrabban ébredezett. lazábbra öltöztettem, próbáltam etetni, de semmi. Végül mellettem kötött ki az ágyban, és kb másfél óra duma után elaldt. Hajnal egykor. 6-kor pedig már fenn volt. hogy bírja???

Kangi
Tali. Nocsak-nocsak. Mégis? Kép

UrszulaKép
Mail ment.

Réka Kép
Még nem írtam le, de igyekszem.

Bocsi a többiektől, de alig van időm, ha lesz akkor jövök még.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok,

időjárásKép. Nálunk reggel óta megy a cirkusz, hol az egyik, hol a másik, de leginkább a kettő együttKép.

Elli,
tejleadással kapcsolatban kicsit belekotyogok, jó? Nálunk nem is a sterilezési macera volt a sok, azt meg lehet szokni, hanem inkább az elszállítás. Én nem tudtam órákat várni a két gyerekkel, míg megérkezik a szállító fickó. Végül is itt a Babaneten találtam egy lányt, akinek szüksége volt a tejre, így kikerültük a gyűjtőt. Tejet magánúton is be lehet vizsgáltatni, így én is nyugodtabb voltam, hogy minden oké a cuccal. Ő egyébként most is keres tejet.

Tényleg, Momo is eltűntKép.

Nem tudom, meddig tart nlunk a kórság, szegény Annát is szippancsolni kellett éjjel, kétszer isKép. Teljesen kikészült, még vagy félórán át hallottam a morgolódását a bébicsőszön. De még nem lázas. Szerencsére már Mali sem, de megállapítottam, hogy jól lefogyott szegény.
Na megyek, nem nyafogok tovább.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok Lányok!Kép

Réka
Nemsemmi nemanyuka ismerősKép
Kangi jól leírta Kép Az ilyen véleményeket be sem kell engedni a füleden, ha véletlenül mégis bemegy, a másikon azonnal ki kell engedni Kép (tudom, hogy rosszul esik, mégis próbáld elfelejteni)

Kangi
Te vizuális, én is megpróbáltam elképzelniKép
Nekem vigyorgott Zsombi a kapirgán, igaz, közben ment a duma meg a vigyor részemről is és egy barátnőci tartotta Zsombit Kép Ha nem felejtem el, hétfőn megkérdezem doki nénit a maradható lemezkeszámról, mert ha ilyen idő lesz hétvégén is, ugrik a szabad ég alatti kapirga.
Szerintem ne izgulj Julcsi miatt, ha kicsi, akkor kicsi (azért drukkolok, hogy láthassam "élőben" isKép)Kép, nem úgy néz ki, mintha valami gondja lenneKép Látom, mentek a taliraKép
Monoklis ötlet nem rosszKép

Urszila
Békaláb tuti egészséges Kép Ma reggel a hordozó pántja volt az utóétel Kép

Virga
Nem történt semmi a keveredés miattKép
Tegnap egyébként itt a házban kirámoltak megint egy lakást Kép

Norka
Sajna kék málnát még nem termelnek a faluban, de ha elég ügyesek, megoldják Kép Amúgy a málnás puding még bordó volt, a margarinos-porcukros kikeverés után lett ilyen színeKép
Nekünk is Philipshave hajnyíró/szakállvágónk van, a miénk akkus, kb. 2 éve használja Apa, semmi baja.

Andy
Szandi soha nem mászott és senki sem mondta, hogy baj.

Noémi
A 8 kiló sem rossz szerintem, gratula a fogacskához és drukk, hogy minél kevesebb gondot okozzon Kép
Köszi a dicséretetKép
80 dkg-os babó Kép Én 95 dekásat láttam a szegedi klinikán, azt hittem, a szívem szakad meg. Két inkubátorral arrébb feküdt a 3 kiló 3 dekás unokaöcsém, elefántnak látszott mellette Kép(ő volt a legnagyobb az intenzíven).

Zulu
Jobbulást mindenkinekKépKépKép
VédőnéniKép

Manó
Gratula a mászáshoz, felálláshozKép
Én csak a testsúly görbét csináltam meg, a fejkörfogatosat meg nem fogom megcsinálni Kép (már a lányomnak is úgy tudtam sapkát venni, hogy ha nagyobbat kértem, mint ami korához képest kellett volna, megkérdezte az eladó, hogy "a maga gyerekének ekkora feje van?", mit mondjak, jól esett)

Kaska
Gratula a 4210 g-hozKépKép
Nálunk lassan állandósul a heti egy látogató (elvétve kettő), ez nekünk így pont jóKép

Heni
Gratula a 7500 g-hozKép

Elli
Megy a drukkKépKép
Mi is ma mennénk grillezni haverokhoz (kreatív falucskábaKép), asszem ugrik az isKép

Zsófi
Szandi is odagurult, ahová akart, de mászni nem mászott Kép
Én anyukámnál fogok fagyasztgatni, nekem nincs helyem, majd gyakrabban megyünk Kép (190 km)

Most telefonált Apa, hogy grillparti esőnap vasárnap. Szandi elesett a bicóval, két térd lenyúzva. Kértem egy deákvári fagyizó kitérőt, remélem, Zsombi is beleegyezikKép, ha már Apa igenKép
És hétfőn 3 hós oltás lesz.

Megyek, mert igény van rámKép
Toffi + hangjakezdlenni Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

LÁtom nálatok is zuhog az eső Kép

Elli
keresztanyád Kép
nekem az anyai nagymamám ilyen: milyen sápadt vagy, nyúzott ...
hétvégén jönnek az én keresztanyámék is a 2 unokatesómmal babanézőbe.

Csucsuka
jó, hogy leírtad az őszibarackot, már én is akartam kérdezni.

A hangulatom már jobb mára, talán a +-aitoknak köszönhetően Kép
A férjem még vacsit is csinált tegnap : Hamburgert Kép

na megyek házimunkázni (mert még mindig nincs se vasalógépem se portörlőgépen Kép )

Andi

ui: nem vagyok mérges, de muszáj kipróbálnom, tudok-e ilyet csinálni: Kép
psandi
 
 


Toffi Kép
Szanditérd KépKép De grillparti hurrá!
Monokli: ezen kívül még a lábbegipszeltetés és a műtetkó jutott eszembe sárkányhárítónak Kép

Andi Kép
hurrá, hogy ma nem vagy oly depis! Házimunkát ne vidd túlzásba Kép

Pussz
mindjártebédelő Kangi és megintsapkás Julcsi
kangi
 
 


Kangi
Lábgipszre szavazok Kép

Andi és Elli
Nálunk apai nagyanyám ilyen "kedves": "Kislányom, ahogy nősz, te egyre csúnyább vagy" - ez volt kb. 13 éves koromban, na, azóta nem beszéltem vele, sőt, ült mellettem a távolsági buszon, én meg elfelejtettem szólni neki, hogy az unokája vagyok, azóta is ezen röhög a rokonság, mert persze nem ismert megKép Biztos már olyan ronda voltamKép

Én már ebédeltem, Zsombi is Kép
Most ötletet gyűjtök a leendő játszószőnyeghez Kép

Toffi + éppenelaludt Zsombi
toffifee
 
 


Toffi Kép
már én is megkajáltam, nyami volt Kép
Lehet, h szégyellt a nagyi? KépKépKép
A marha. Bocsika Kép

Kangi
kangi
 
 


Sziasztok Lányok!

Zulu köszi a hiányolást Kép, csaK anyáméknál "nyaralok", ahol egyszem analóg telcsivonal és egy sz.. régi gép van, no meg időm se tenger, mert Zsebi meg van kergülve. 1,5-2 óránként eszik (talán a jó hegyi levegő???) és alig alszik valamit, viszont egyfolytában hisztis, ha nincs kézbenKép Timit anyukám elszórakoztatja, így legalább rá nincs gondom és ő tényleg jól is érzi magátKép Zsebi viszont tényleg botrányosan viselkedik, rajtam kívül senkinek nem marad meg a kezében (üvölt, mint sakálka), így én csak fogyok a sok cipeléstől, még a végén manökennek is beállhatokKép A múlt hónapban vett naci ma a bevásárlás közben majd a bokámig csúszottKép
A babanetes talira mindenképpen megyünk férjestül, hisztis csajostul, úgyhogy reszkessetekKép És gyertek minél többen, hogy végre kidumálhassam magam, mert most az ölemben himbálózó klaviatúrával kicsit nehézkes beszélgetniKép

Kangi, a tejmennyiségen ne izgasd magad, visszahozhatóKép Zsebinek majd 2 hónapig tartó sztrájkkal sikerült elérnie, hogy majdnem becsukhattam a bótotKép Szedhettem én akármit, ha őnaccsága nem itta ki a tejet. Viszont 1 hete meg van kergülve és folyamatosan kajál, most is majd szétdurranok, mert már 3 órája alszik az eső miatt. Szerintem bízd a dolgot Julcsira, csak ő tudhatja, mennyi kell neki. Ja, és Zsebi is heti 5 dekákat hízottKép A hozzátáplálást nagyon ne erőltesd, mert anno Timivel is elkezdtem 5 hónaposan pont a hízás lassulása miatt, neki viszont abszolút nem volt ínyére és nem is lett tőle ducibbKép Viszont rosszevő volt 1 éves koráigKép

Na mennem kell, bocs, hogy nem tudok válaszolgatni, de azért igyekszem olvasni és NE FELEJTSETEK ÁM ELKép

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Jaj Csucsuka, látom, te is kerestél, jól esett ámKép Remélem, ti jöttök a talira, ahogy igértedKép

Naná, hogy azért van ilyen szép idő, mert végre mi is elklímásodtunk otthonKép Most minek lobogtassam a sérómat a 20 fokbanKép ?

pussz
Momo a csiganetrőlKép


Momo
momo
 
 


Kangi
Passz, de én sem voltam elájulva sose az ő pofázmányától Kép (az IQ-jától meg főképp nem)

Momo
Nem felejtünkKépKépKép
Fogyás: irigy vagyok, én hízok Kép

Toffi
toffifee
 
 


Na jó, látom, mindenki engem reklamáltKép.....szóval köszi, kösziKép

Kangi, az előbb elfelejtettem, igyál birsalmalevet, nekem is nagyon bejött tejcsiszaporításra.

Na most aztán tényleg felébresztem a lányt, mert szétreped a tejcsárdaKép

pussz
Momo

Legalább szaporítom a gyér hozzászólásszámomatKép


Momo
momo
 
 


Mielőtt elfelejtem, mégis megcsináltam a fejkörfogat görbét, már elérjük a felső határ szélétKép felülről közelítünk (Zsombi 38-as fejkörfogattal született, Szandi 37-esselKép). Pedig nem is látszik nagynak a feje, olyan szép formásKép. Szandié isKép

Toffi
toffifee
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?