Új privát üzeneted érkezett!

Sági!
Hmmm, micsoda férfitest! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mi ma 3 órát aludtunk egyben. :( Azok után, h hajnali 1-kor csináltam neki egy plusz adag vacsit. N rossz érzés volt, h már megvacsorázni sem tud rendesen a rendelkezésre álló tejmennyiségből, de úgy látszik, ez van. Persze fel lehetne szaporítani a tejet napközbeni szopikkal, de már nem akarom. Nem mintha az lenne álmaim ne továbbja, h hajnalban főzőcskézzek, de remélem, h ez nem feltétlenül jár vele. :roll:

Tegnap megjött az ülőgarnitúra, de már besötétedett mire ideértek, úh bőven van még mit pakolni. :? Persze Gergő segít ahol tud, pl. könyvkupacok ledöntésében, átválogatásában, egyéb holmik átnézésében, újságok átnyálazásában. :lol: Ezért most inkább nem is készítenék fényképet a szobánkról, mert a bútorok még erősen keresik a helyüket. :roll:

Mozgás: kúszás ok, négykézlábazás néha, felállás mindenhol, minden testhelyzetből, felülés csak állásból való visszaereszkedésből, de általában akkor sem marad úgy, hanem újra feláll vagy kúszás/mászásba fordul.

Ajándék a dokinak/védőnőnek: nem tervezem, max ha arra járunk Karácsony tájékán, akkor talán vmi édességet, de pl. a védőnőmnek nem is akarok adni, mert egy ideje szőrén-szálán eltűnt + amikor itt van akkor sem nagy segítség. Sajnos.

Etetés: most hétvégén adtam Gergőnek először lisztes ételt: apukám krumplis gombócából kapott egy kicsit. Úgy tűnik, semmi reakció, pedig tojás is volt benne (1db az 5 emberre szánt mennyiségben, úh Gergőbe n kevés juthatott, bár tudom, h a kicsi is számít). Igazából nem is tudom, h a tojást mikor lehet bevezetni, de most már talán mindegy is. Persze ez nem jelenti azt, h holnap rántottát kap reggelire, sőt. Egyelőre maradunk a gluténnál, mint újdonság. :roll:

Lora! Sajnálom a kocsit, rem nam nagy a kár, és ti is jól vagytok! :shock:

Timo! 7-kor ablakpucolás?!? :shock: :shock: :shock: Én akkor még csak félálomban tapogatózom a teám után. :lol:

Bende! Hát nem tudom. Biztos, n jó lesz Nápolyban, de én nem tudnék elmenni ennyi időre. Most mehetnék pl. 6 napra D-Olaszo-ba a kórusommal, és megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy ők a jövő héten már egy szál pólóban fognak rohangálni a pálmák alatt a tenger parton (két éve én is voltam velük ugyanitt pont ilyenkor), de ez van. Igazából meg sem fordult a fejemben, h esetleg mehetnék. :roll:
Vendég

"Kérem, ne fényképezzenek nagy meztelen pocakkal!" :lol: :lol: mintha ezt mondaná!
nekünk nem jön a festék, igaz, h a fogait nem azon élesíti, hanem a babylove-os cumitartón, amin már alig van festék, és élénken érdekelne, hogy megfelel-e a biztonsági előírásoknak hogy olyan festéket használnak egy cumitartóhoz ami simán lejön..

Kép
Kép
agiboldi

Timo! Jöttök usziba? Találkozunk a házatok előtt? (Most biztos, h busszal megyünk, de remélem csak odáig. :wink: )

Gergő a kiságyán élesíti a fogait.:x N jól néz ki. :x

Ági! Látom, pocak téren nem csak mi vagyunk eleresztve. :lol:

Nem lehet, h a gyerekjátékokra csak olyan festék kerülhet, ami nem ártalmas? :roll: Naív vagyok? :oops:
Vendég

Pann!
Aha, megyünk. Akkor a házunk előtt talizunk, kivéve, ha esne, mert akkor mi is buszozunk! :)
Ja, akartam kérdezni, hogy Gergő mit és mikor vacsizik?

Timi
Kép Kép
timocska

Ok!

Fél hétkor eszik, ált-ban vmi zöldséget/gyümit krumlival vagy rizzsel. Aztán nyolckor szopizik, és azzal ki szokta bírni egyig. Akkor is eszik, és azzal elvan reggelig (persze fölébred, de cumival visszaalszik). Most ez a visszaalvás egykor nem jött be, pedig kétszer is megszopiztattam. Aztán csak sírt sírt, és mindent végigjátszottunk (orrcsepp, Dentinox, séta, ringatás) és végülis az extra vacsi után (megevett egy banánt almával :shock: ) egy hang nélkül befordult és aludt. :roll:
Vendég

Timi!
Na ezért nincs nálam sem a függöny kimosva, pedig úúúgy kimásnám már, de piszkos ablakra meg nem lenne szívem visszatenni, így várom a jó időt, meg hogy egyáltalán legyen időm ami csak 7végente lehetséges. :?

Sági!
De jó kép! :lol: "paparazzók tünés!"nekem ezt mondja :lol:

Pann!
Én már adtam főtt tojássárgáját.Azt már lehet adni, 8 hótól, csaka fhérje van 1 éves kortól.Bár a pogiban is van tojás, és abból is kapott már Emili pár csipetet. :roll: Azért biztos számít a mennyiség is.Ennyitől nem lesz bajuk, de egy habostúróstól már lehet :wink: :lol:
Éjszakát sajnálom.Mit szokott vacsizni?Én régebben úgy csináltam, hogy 2x vacsizott, 6 felé tejpépet, majd fürdés után 8 körül a tápit.Később a táphoz kevertem a pépet, így töményebb lett, és csak 1x evett, viszont jól lakott vele.Most is így csinálom még.

Ágiboldi!
Bocsi, megint miattam lapozódott az oldal
:oops: :twisted:
Én úgy szoktam ilyenkor, hogy nyitok 2 ablakot, egyikbe írok, a másikban olvasok. :wink: 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sági:

De aranyos vagy hogy kérdezed. David szeme tök jól van. Napi háromszor kell bele gyulladáscsökkentő cseppet csöppenteni, és úgy néz ki, mint akinek bevertek egyet, de egyáltalán nem panaszkodik rá. :) Ellenben legutóbb amikor leszedte magáról a kötést, és beledörgölt egy szempillát a frissen operált szemébe, ezért aztán több hétig tartott a gyógyulás. :evil: De úgy látszik tanult belőle. :evil: És már a műtét utáni napon azt mondta, tökéletesen lát vele, jobban mint a műtét előtt. Úgyhogy a műtét sikeres volt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Manótornán nagy sokk ért bennünket, januárban elmegy a foglalkozásvezetőnk. :( Egy olyan csajci lesz, akit ismerek, hát nem örülök a váltásnak. Találkoztam egy ismerőssel, a gyerekei pár nap/hét különbséggel, mint az enyémek. Most maszták ki mindketten egy jó kis tüdőgyulladásból. Hát ehhez képest a mi elhúzódó orrcsorgásunk semmi.

Ágiboldi,
A csúsztatgatás nekem sem megy. :wink: Ifjonc koromban anyukám fodrászánál az volt a szokás, hogy miután fizettünk, külön a fodrásznak is adtunk a köpenye zsebébe valamennyit. Nagyon utáltam, ahogy a pénzt adjuk, miközben ő úgy tesz, mintha nem látná, inkább nem is mentem fodrászhoz. Lehet, hogy emiatt van változatlanul averzióm, pedig azóta jó sok hajszálam kihullott.

Timocska,
Reggel 7kor ablakmosás vagy piszkos ablakra függöny? Hm. Én a második opciót választom. :lol: Ha már penészirtott, lemoshatta volna. :twisted:
Gratulálunk az új tudományhoz! :D

Sági,
Örülök, hogy segített az ajándékötlet. :D Mindig is viszonozni akartam, hogy rájöttem segítségeddel, hogy a rugi alá is lehet zoknit adni. :lol:

Festék:
Kizárólag olyan kerülhet, ami gyerekbiztos, nem mérgező vagy ólomtartalú. Ezért is vont be a Mattel vagy egy millió játékot idén, mert csak kerülhetne. Nekünk is jön le a kedvenc csörgőről (Rossman), nagyon nem szeretem. Csak Szabi. :lol:

Kép KépKép
lorca

:?: Ti mennyire szoktátok forralgatni a vizet? Nekem nincs energiám rendesen kiforralni, csak a teavízforralóban. :oops:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca! Köszi hogy kijavítottál. Én is lactózt akartam írni de annyira a fehérje jár az eszembe... :oops:

Na most jöttünk meg a pszichopedagógustól. Benit küldték. Tök jó volt. Egy nagy játszószoba volt ahol Beni játszott, velünk meg beszélgetett a nő. Próbálom röviden írni... Beni nagyon nyitott, érdeklődő, kutató tipus. :D A finom motorikus mozgása is kissé le van maradva olyan 7 hósnak felel meg. Elmondta a nő hogy miket játszunk vele. Tárgyak összeütögetése ülő helyzetben, kis vödörből együtt ki be pakolás, Különböző anyagú és méretű labdák azok nagyon jók mert mindegyiknek más a tapintata. Mondokázás, verselés. Tanítani kell a pá-pá-t és a tapsolást. Ezeket már kellene tudnia. :( Evés közbe adjak neki kanalat hogy próbálja meg a szája felé írányítani(nem baj ha maszatos lesz :twisted: ) Egyedül cumisüvegből inni. Minden nap kb ugyanabban az időben kétszer-háromszor 15 percet kell leülni vele és konkrétan játszani. Ha minden napszakba ugyannakkor tesszük akkor tudni fogja, hogy most anyával a játszás következik mint az alvásnál. Hát ennyi jut hirtelen eszembe. :roll:

Na vissza olvasok aztán jövök még... :)

KépKép
csongria

Lorca!
Én már szinte nem is forralom a vizet! :oops: :oops: :oops:

Ria!
Akkor hajrááá a tanítással! :) Lillusnak a dobozból kipakolás nagyon megy! :twisted: Remélem Beni is gyorsan megtanulja ezeket! Majd a talin elmondod, miket mondókázol vele? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Hú mennyit írtatok.Csak kapkodom a fejem.Próbálok reagálni,de a csajszi úgy döntött hogy délután nem alszik. :twisted:

Timi
Nagyon ügyes a lányod.Nemsokára elindul.Látom itt majdnem mindenkinek feláll a gyerköce.Hát jól el vagyunk maradva. :cry:Az ablaknál penészedik ki?Anyuék is a 9-en panelba laknak,de náluk a szellőző nagyon rossz és nyitoott ablak van állandóan.

Rókica
De jó ismerni olyat aki aznap" kinlódott" mint én.Hány órakor szültél?Olvasgatom a hsz-kat és nagyon tetszik ahogy neveled a lányaidat.Nagyon jó ötleteket írsz.Nálam is a fiam tej-,tojás-allergiás volt majd szója allergiás lett mert a tápszer helyett sinlacot eszik.Lehet hogy nem ez miatt, de ez is fokozta nála. :o
Orvosnak nem adunk pénzt se ajándékot,de ő el se fogadná.Mikor Laura megszületett megkérdeztem hogy ki jönne házhoz is,de ő nem válalja.

Május
ne keseredj el, ülni szerintem azért nem ül mert nem erőlteted.Kirakod földre?Hagyd had nézelődjön,és fölé ne rakj semmit.Most gondolom mondod pont én beszélek mikor Laura is a sorba háttul van,de nálunk 1 hónap után kezdett el pörögve mindenhová menni.Ma már kiszedtem a kandallóból,akvárium elöl ahová jól beszorult.Néha kesergek is a szép,nyugi napokért.Igaz nagyon tud idegesíteni hogy nem mászik. :twisted:

Panka
Köszi a tanácsot.Ahol csináltam vonalzót ott én nem tudtam felrakni képet,mert jgp nagybetüs és a kicsit fogadja el.Mondtam hogy kezdő vagyok. :oops:

Ágiboldi
Este mikor fektetsz?Szopiztok még?Jól kialudta a fiad magát.
Látom általába négykézláb állásból ülnek fel, akkor az még nekümk messze van. :cry:

Sági
nagyon szép fiad van.
Na eddig jutottam lányom még mindig nem alszik.este még próbálok jönni.

KépKép
KépKép
dana 1

Timi! Van egy klassz cd-m. Bújj-bújj zöld ág a címe. Az megy én meg próbálom énekelni vele de még jó hogy a cd hangosabb. :lol: Nagyon ügyi Lillus.

Még egy plussz jó hír hogy tegnap óta megül pár percre de olyan kis púpos háttal (mint az annya :oops: ) De már ez is haladás. A fejlesztőt már nagyon várom de még mindig nem jeleztek vissza. Megvettük Beninek azt a teherautót(betonkeverőt) amit Pann mutatott hát kivi vagyok hogy működik majd apa hozza haza.

KépKép
csongria

annya=anyja :oops: :oops: :oops:

KépKép
csongria

Tali!!! Mikor lesz???

KépKép
csongria

Sétáltunk :)

Ria, én senkit nem ismerek aki valóban konkrétan tapsolni és pápázni tud ennyi idősen, és dobozba BEpakolni... Nem állítom, hogy néha nem sikerül valakinek, pl. Lillus pápázik, de szerintem még nem teljesen tudatos (Timó, javíts ki ha tévedek)
A pápázás nekem nagy dilemma, mert szeretném tanítani integetni, de képtelen vagyok a pá-pá mondására, nekem annyire nem tetszik (lehet, h csak mióta pokriv...mónika a tévében így köszön el, rosszul vagyok tőle) Mindegy, gondolom sziával is jó lesz, max később tudja kimondani :D

Dana, fél 8-kor fürdés, és olyan fél 9 körül alszik el. Igen, van szopi, reggel-délben-este, meg tápszer is, mert magában már régen nem lenne elég... persze délben nem mert akkor úgyis eszik mást :)

Lorca, én vagyok a lusta köztes megoldás, én direkt JanaBaby vizet veszek, és azt nem kell forralni. DE már győzködöm magam, h lassan sima ásványvíz is jó lesz forralás nélkül.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Én tudok sajna olyat aki tud pá-pázni és integetni(barátnőm kisfia és Lukacsniki Kittyje) De nem parázok most ki mondta a pszicho nő hogy Beni későn érő tipus! Nem baj legalább 16 évesen mondhatom neki hogy nem mehet éjszaka sehova mert ő későn érő! :lol:

Én úgy tudom nem túl jó választás az ásványvíz mert nem megbízható az ásványianyag tartalma :roll:
Lorca! Én vízforralon forralok még. Nem esik nehezemre, minden reggel új adag. :wink:

KépKép
csongria

Ria, felsoroltak az egyik Kismamában egyszer egy csomó ásványvizet, aminek direkt olyan (alacsny) az ásványianyag tartalma, ami jó babáknak is, pl. Jana, Óbudainak a narancssárga, Szentkirályi, stb :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Víz:mi is Jana vizet használunk , de most tervezünk venni egy új vízszűrőt, és 1 éves kora körül már olyat fog inni=csapvíz szűrve.Ami most van az is szűri még jól szerintem, mert nem klórszagú a víz, de ugye bele nem látunk.
Én már kb. 3 hós kora óta nem forralok semmilyen vizet.

Pá-pá:én szoktam modogatni neki, és közben integetek a kezével isha megy el apa reggel, vagy ha vkitől elköszönünk.Néha integet magától is, ha kedve van hozzá.Leginkább az egész kezével int, nem csak a kézfejével, de szerintem az csak amúgy is később kell kialakuljon. :roll:
Tapsi:ha mondom neki,, akkor nem szabályosan, de a 2 kezével alkot vmit :lol:

Ria!
Szóval akkor "csak" annyi, hogy későn érő?Nincs semmi szervi probléma?
Eleinte Emili is púposan ült, azt mondta rá a Dévényes, hogy erős az üléshez a hátizma, de vmelyik izma a hátán még nem eléggé, ha majd mindenhol megerősödik, akkor lesz egyenes.Mostmár az.Na ezt jól megaszondtam, ha nem érted, szólj.
:oops: :lol:

Kép
pankaa

Ágiboldi!
Én is néztem azt a cikket, de én csak a Janának találtam a legalacsonyabbnak az ásványianyagtartalmát, és a sótartalmát!Erre doki hívta fel a figyelmemet, hogy ne csak az ásv. anyagot nézzem, hanem a sót is, mert a sós vízre többet fognak inni.A Janánál már csak a Humana baby víz alacsonyabb ásv.anyag tartalmú, tudtommal. :roll:

Kép
pankaa

Panka! A "későn érő" a dolgok elmaradására utal( ülés,mászás stb.) De amit nem jól csinál arra nincs mentség azt nem tudják mitől van. :roll:

KépKép
csongria

Ági!
Jól írtad: Lillus is pápázik, de nem mindig. Ebből gondolom, hogy nem tudatos.

Tapsikolni viszont egyáltalán nem tapsol, mert össze van szorítva a keze és nincs nyitva a tenyere.

Ria!
Jövő hét vagy utáni héten jó lenne vmikor a tali. De mondjon mindenki véleményt szerintem.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Jó a képetek! Levágattad a hajad? Beszéljük meg a talit! :D

Pann! A műv házat kérdezted? Lehet hogy írtad akkor bocsi. :oops:

Sági! Tényleg te levágattad a hajad?

Sno! Merre vagy?

KépKép
csongria

Nagyon sokat írtatok, megpróbálok alapos lenni. :lol:

Mmóni
:( Nem lehet, hogy csak a telihold az oka?

Bozótka
Van hogy Brigi is csak 1x alszik dél körül. Valamelyik nap is így tett és este csak f10-kor tudtam ágyba dugni!
Édes lehet a tapsolós Zsófi! :D Brigi a kezével kezdett el brümmögni. Amikor a kezével csattogtatja a száját és hangot ad ki közben. Talán így érthető, sajnos nem tudom jobban leírni.

Dana
Én nem csinálok semmit Brigivel. Otthon el van eresztve. Igaz, ez is csak amióta mászni tud, előtte jól el volt a járókában is.
Kaja nálunk most úgy megy ált. f8 szopi, f11 szopi, f2 főzi és/vagy gyümi, f5 szopi, f8 köles/rízs gyümivel és f9 szopi. Aztán még kel éjjel ált. 2-3 körül egy szopira. Ez az ideális +/- fél órával.
Azért így alakult, mert estére mindig is kevesebb volt a tejem, míg de. nagyon sok van. Régen pl. a de. lefejt tejcsit kapta meg este.

Timi
Én meg az ablak és függönymosásért vagyok irigy. Épp néztem a hétvégén, hogy bizony nálunk is kéne. :oops:
Nagyon ügyes Lillus! Az öcsém volt ilyen, hogy hasalásból felhúzta magát. :D

Róki
Gyógyuljatok meg!!!!! David legalább szépen javulgat! Csapj a kezére, ha piszkálná! Egy kolleganőm pl. levette a kötést, hogy ne állítsa meg a rendőr vezetés közben. :shock: Az irodában meg visszatette! Persze nem javult úgy ahogy kellett volna.

Panka
Mióta jártok Emilivel úszni? Nagyon kis ügyi lány!

Ágiboldi
Ezek szerint visszatért a jó alvó Boldi? Nem cserélhetnénk egy éjszakára legalább? Ígérem egy nappalt is bevállalok cserébe. :wink:

Sági
Igen jóvágású pasi a kisfiad! :D Micsoda pocak! :lol: Brigi is növesztett egy kicsit. Olyan édesek! :lol:

Lorca
Én sem forralok. Szentkirályit adok neki. Pontosabban ő nem iszik semmit, így max a kajájába teszek azt.

Ria
Beni tényleg nagyon érdeklődő kisfiú. És a mozgást is behozza szépen lassan. Ugye már kevésbé aggódsz? Jó lehetett a pszichópnál! Érdekes, hogy itt a fórumon is pont nemrég jött elő, hogy mennyit is kéne játszani a gyerekkel / nap. Így legalább kaptunk rá választ. :D
Brigi is szokott pápázni, de sztem inkább utánozza, ahogy mi csináljuk. De ezt is anyu tanította neki. Tapsolást senki nem tanította, így nem is csinálja. Lehet, hogy Beni is már csinálná, ha valaki megmutatta volna neki, nem? Ti csináltatok neki ilyesmit?

Pann
Neked is max. a teliholdat tudom megemlíteni. Ha már jól alszik, akkor tuti az volt a hiba. Esetleg a hidegfront. Stb...

Rólunk
Sági, Panka köszi az érdeklődést. Volt egy koccanásunk. Sajnos a mi hibánkból. (Párom vezetett) Mi jól vagyunk, Brigi is csak az ijedségtől sírt. A baj csak az, hogy először ült az új ülésben, és hazafelé már nem akart beleülni, pedig előtte még tetszett is neki. A kocsinak a jobb első lámpája összetört és egy kicsit ki kellett kalapálni a motorháztetőt. De az már kész. Remélem Brigi is hamar elfelejti ezt a kis ijedséget. Valami ötlet ennek elősegítésére?

Viszont ami jó hír, hogy ma egész jó éjszakánk volt. Egyszer felsírt éjfél körül, majd F3 körül szopiztunk, aztán aludt 8.20-ig! Vele együtt én is! :D Fú, nagyon jó volt az alvás rész!
lora7

Csajok!
Nem emlékszem, de azért lehet, hogy írtátok már!
Adjatok tanácsot, különben a kardomba dőlök: kábé 30-szor mentem már vissza Lillus szobájába, de nem alszik, helyette álldogál! És már olyan fáradt, hgoy 2 mp alatt el tudna aludni, de nem, inkább feláll és óbégat!!!!
Mit csináljak vele? Ti hogy altatjátok így el???

Timi
Kép Kép
timocska

Timó, én 30-szor bemegyek, ledöntöm a lábáról, be a cumi és hátha...
ja, egy trükköm van, mikor látom hogy feláll, akkor elvszem a cumit!! Álldogáláshoz nem jár, és akkor mikor ledöntöttem, akkor megörül neki és esetleg van kedve úgy maradni cumizni.

Hú, Lora, jó sok tejed van még mindig! És ugye nem is csökken a szopikedve Briginek a hozzátápitól?

Timó, Boldi se nyitja ki a tenyerét, így nem lehet tapsolni! Pedig ma próbáltam, miután Ria írta...

Kép
Kép
agiboldi

Timi,
Pont ezt akartam írni amit Ági. Többször ledöntöm a lábáról Petit, ha nem akar aludni akkor nyugodtan álljon fel, cumi el és hagyom óbégatni 3-5 percig, újra ledöntés, cumi be és a legtöbbször abban a pillanatban elalszik. Ha nem akkor újabb kör következik.
Vendég

Ria,
Beninek majd segít a korai fejlesztő!!! Peti sem pápázik viszont egyre gyakrabban integet amit pont hétvégén kezdett. Tapsolás: ha én csinálom neki akkor nyitja a tenyerét és tapsol, de magától méfg csak egyszer csinálta.
Fodrász szerda! :D

Lora,
Lényeg, hogy senki nem sérült meg. Brigi meg csak visszaszokik az üléshez.

Timo,
Alszik Lillus? Holnap lehet elmegyünk ringatóra. Hány órára jártok? (tudom már kérdeztem :oops: )

Lorca,
Zokni a tipegő alá?! Én voltam, nem is emlékszem. :oops:

A mai úszás nagyon gáz volt, nekünk. Peti annyira kapaszkodott belém, hogy egyszerűen semmit nem tudtam vele csinálni. Merült egy párat, de csak sírt, sírt, sírt. Viszont amikor már a szabad progi volt akkor már semmi baja nem volt. Januártól nem járunk és inkább néha hétvégente elmegy a család pancsizni. Hétköznapra meg marad valami babatorna, ringató....
Vendég

Ha pár napon belül nem jön ki a fránya alsó kettes, akkor kölcsönadhatom valakinek Szabit? Már van egy óriási puha meleg dudor, egy csomó nyígás, de fogat még csak nem is látok. Lehet, hogy a pépesről áttérek a nyers répára amíg ki nem jön. :twisted:

Ria,
A tapsi és pápá itt még mutatóban se nagyon van. Bár anyós állítja, hogy látta, de Szabi nem tudja. :wink: Ki-be pakolás? Monyókám szerencsés, ha egyedül birtokol valamit és nem veszi el azonnal Nati :oops: Nem adja ki a kezéből holmi vödrök miatt. :lol:

Lora,
Mi akkor koccantunk, amikor vhol a terhesség vége felé jártam. Nati megijedt, de egyáltalán nem emlékezett rá talán már másnap sem. Igaz, mi kb 5km/ó sebességgel gyalogoltunk bele egy másik autóba. Szerintem tedd be a gyerekszobába az ülést és hagyd ott. Hamar megszokja, körbemászkálja, akkor meg mehet vissza. Az autóba meg ha még tart tőle, egy ideig a régi ülést tegyed. Nem hinném azért, hogy túl sokáig emlészik az ijedelemre.

Ágiboldi,
A pápá helyett azért mehet a szííí-jaaa. Még szerencse, hogy nem láttam egy műsort sem. :lol: Nati is inkább a sziát tanulta meg, sokszor a pá-pá nekem nemszeretem gügyögés. Ennél már csak a baba csicsikálni megy kifejezés zavar.

Sági,
Igen, az első babatalin, amikor itt voltatok. Addig mindig a ruhára adtam. Mindig a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. :wink:

Timo,
Nem tudok segíteni, én a másodiknál feladnám. :oops: :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Végre megtört a jég újra a régi Botond, csak 2-3 óránként kelt fel. Lora, a telehold már csak ráadás volt szerintem. Sajnos amit leírtam nemcsak a tegnap előtti éjszaka eseménye volt, hanem az egész heten ez ment. Vagy a viburcol hatott, vagy megszűnt a rossz csillagzat. Egyébként is utálom a 8. hónapot. Ekkorra már kifáradok, (gey kezemen meg tudom számolni hányszor aludtam 4 órát egyben a 7 hónap alatt) és nem hogy könnyebb lenne az élet, de jön a fogzás, a mozgásfejlődés, a szepa, az alvászavarok… Miért nekem jutnak a rossz alvó csemeték.

Bendegúz,
Szerintem sem olyan egyszerű kezelni ezeket a verekedési fellángolásokat, nem intézhető el azzal, hogy játszatok többet Bencével. Lehet pont a bölcsivel van valami gondja. Szereti a gondozónőt? Nem lehet, hogy ott éri valami, amit nem tud kezelni. Az is lehet, hogy újabb féltékenységi roham. Szerintem az idősebb tesónál időnként visszatérően fellángol a féltékenység. Bálint is néha csupa jószív, ránkszól, hogy hadd játszon vele, hadd piszkálja Öcsi ne vegyük el tőle, odaadja a játékait. Máskor meg piszkálja, direkt ott játszik mellette és nem engedi, hogy hozzányúljon a játékaihoz. Vannak nevesített korszakok kis-nagy dackorszak, kamaszkor stb., de szerintem ez sokkal folyamatosabb dolog. A gyerekek úgy fejlődnek, hogy határokat feszegetnek, (mikor milyet) és a főleg szülőktől érkező válaszokból szűrik le mi a helyes. Jó lenne ismerni technikákat, hogy hogyan lehet megfejteni egy kisgyerek bánatát. Próbáljátok meg eljátszani, hogy mit csináltok egy nap. Te is eljátszanád (bábbal, vagy tárgyakkal), hogy mit csinálsz egész nap és mennyit foglalkozol a kicsivel és Bencével, és Ő is eljátszaná a bölcsit. Eközben kiderülhet valami számodra, vagy esetleg számára, hogy nem töltesz a kicsivel több (játszási) időt mint vele.

Tali,
Én jelentkeznék mindenféle (Gombóc Artúr módra) talira.

Pankaa,
Milyen tapasztalatod volt végül is a Stodallal? Bálintnál nagyon bejött. Ősz elején vettem és ha egy kicsit is köhög akkor már adom is neki. Eddig csak kisebb köhögések voltak. Tavaly viszont sokszor volt fél-egy órás köhögési rohamai éjszaka, szinte vég nélküli náthás volt. Most megpróbálok rögtön ugrani a legkisebb jelre.

Pann,
Nem maga emeli a karját, hanem én nem tudom, vagy csak nagy nehezen felemelni neki a karját, mert feszül. A kettőt egyszerre a feje felé pedig egyáltalán nem megy.

Bella,
Lehet összefüggés, de korántsem biztos, hogy e miatt nem esznek zöldséget. Szerintem 1 éves korig elég sok baba sok mindent megeszik, vagy megetetjük velük. De aztán egy csomónak lesz valami heppje függetlenül a pépesítéstől. A zöldségek azért több gyereknél később nem túl nyerőek. De van aki pl. később egyáltalán nem akar gyümölcsöt enni, pedig az első években a gyümölccsel kevert kaják a tutiak. Mondjuk az biztos, hogy hamarabb fogok kevésbé pépesített kajákat adni Botondnak terveim szerint, mint Bálintnál volt. Pl. az almaevést egy kicsit elbénáztam, túl sokáig hámoztam a héját és most néha Bálint kiköpködi a héját.

Róki,
Örülök, hogy jól sikerült a szemműtét. Idővel a másikat is meg kell akkor még műteni?
Gyerekorvosnak meg a védőnőnek is adtam ajándékcsomagot (kávé, tea, csoki stb.), mikor az első hónapban kijöttek. Karácsonykor is tervezek adni, én meg vagyok elégedve velük, jó a viszony és nem az az agyonkeresős kategória. Egy kis dísztasakban átadva nem érzem magam zavarban. A borítékolást nagyon utálom, a szüléstől is nagyobb stressz volt számomra, hogy mikor, hogyan, mennyit adjak az orvosnak, szülésznőnek.

Ria,
Hú erről lemaradtam, hogy ilyen „vizsgálata” is lesz Beninek. Szerintem 9 hónaposan max. csak az a baba pá-pá-zik, meg tapsikol akinek tanítják, vagy otthon látja a szülőtől (vagy mint Bozótkáéknál ellesi Ringatón). Mi nemigen szoktunk itthon apával pá-pázni, meg tapsikolni és eszembe se jutott/ jutna ezekre tanítani 1 éves kor alatt a gyerekem. Még szerencse, hogy tornán van ilyen „gyakorlat” így nem lettek/ lesznek elmaradottak a gyerkőceim.

Dana,
Üdv köztünk! Csak az első pár hétben volt gond, hogy Bálint is pont akkor volt éhes (szerinte) amikor a kicsi szopizott. Most már nem érdekli, ha kicsi szopizik, Ő játszik tovább. Inkább az a baj, hogy a kicsi ilyenkor nem szopizik, hanem Bálintot figyelné. Szóval pár hónapja megkérem Bálintot, hogy menjen ki a nappaliba, míg szoptatok. Többnyire működik. A komfortszopi inkább csak éjszaka van, akkor Bálint nem probléma, mert alszik.

Lora,
Jó, hogy leírtad a kajálást, legalább van viszonyítási alapom. Nem érzem valahogy, hogy én akarom nagyon tömni, vagy pont fordítva keveset kap enni, mert ki tudja mennyit szopik. Elég hasonlóan megy nálunk, csak a 8 és 11-es szopi összevont, mert éjszaka többet szopik és nem éhes még reggel. És mennyi ebéd főzit és vacsi kölest eszik Brigi?
Sajnálom a koccanást, de ilyenkor arra gondolok, hogy egy időre biztos le van tudva a „baleset” és akkor már inkább ilyen kis koccanás. Talán hamar felejtenek ilyen kis korban. Egyébként passz.

Jó éjt!
M.

mmónika

Sikerült ideérnem. :?

Ria

Ne idegeskedj azon hogy mozgásba késön érő. A fiam is 8 hósan kezdett el mászni a lányom még a közelébe sincs. :cry: Danira is ugyanezeket mondták és most 4 évesen semmibe sincs elmaradva.
Pedig sokszor hallottam hogy ha nem mozog megfelelően/kutyázás,kuszás,mászás,állás/akkor tanulási problémái lesznek.Ezt én nem látom.Ismerek olyat aki sohase mászott mégis egyetemet végzett. :?

Tapsolás

Nálunk ahogy írtam Laura süti a pogácsát ha eszébe jut magától is.De szerintem ezt tanítani kell mert itthon a Dédi mutogatta neki.például hason előre hátra rázza magát és mindig mondtuk hogy Tánci-tánci erre ha zenét hall rázza a fenekét. :lol:

Ágiboldi

Pá-pá-ra nekem is Popritsák/nem tudom hogy jól írtam-e/Mónika jut eszembe.Eddig se volt szimpi,de most főleg. 8)

Pann

Nagyon jó tűrőképességed van.Napközben hogy tudsz ébren lenni?

Laura már 3-szor felsírt, :evil: igazad lehet Moni,hogy ilyenkor alvászavaruk kezdődik.Tegnap éjjel meg 1-kor nekiállt zenélős játékával játszani. :twisted: Hála akkor magától visszaaludt.
Megyek aludni. Jó éjszakát!

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Ti aztán belehúztatok rendesen az írásba :D

Tojás
Ha jól tudom (Benő óta változott az oltási rend) a 15 hós oltás előtt, tehát 12 hó és 15 hó között kell adni tojásfehérjét, mert az oltás fehérjealapú és hogy bírja-e a szervezet...

Pénz a dokinak, védőnőnek
Egyszer próbáltam adni a védőnőnek és "megsértődőtt", hogy fényképet nagyon szívesen elfogad, de ez a max. A dokinő pedig csak akkor kap ha házhoz jön (3000 ft.). Nos, karácsonykor sztem folytatjuk a védőnői rész dekorálását a párom által készített képekkel amire én nagyon büszke vagyok :D

Timi
Gratula Lilusnak a produkcióhoz, neked meg sok türelmet :D

Mónika
Köszi a tippet holnap kipróbálom. Mondjuk kezdem úgy látni, hogy tényleg fellángolás a részéről és ha rászólok akkor elszégyelli magát. Vasárnap gyerekzsúron voltunk (még mindig a szülinapját ünnepeljük :D ) és nagyon kedvesen viselkedett a többi gyerekkel, persze volt néha "vita", de nem volt kezdeményező nem "kötözködött".

Roki
Jobbulást, kitartást minden jót....már igazán rátok férne....

Lora
Úgy tervezzük a kiruccanást, hoy 1 nap Nápoly, 1 nap Vezúv, Pompeji, Herculaneum és 1 nap Sorrento, Amalfi és esetleg Capri. Ti voltatok Caprin?

Lorca
Egyszer már itthagytam a kis családomat (Benő másfél éves volt) megleptük 1 barátnőnket Londonban a szülinapján (a lány kint dolgozott). Nagyon hiányoztak, de újjászületve jöttem haza, persze Benőke életében elöszőr szólt bele a telefonba, hogy "-anya". Ott álltam a Buckingham palota előtt és sírtam... Ezt leszámítva remekül éreztem magam és teljesen feltöltődtem. A párom mintaapa, minha 2 anyja lenne a gyerekeinknek, mármint mindenben kiveszi a részét és egyből azt mondta menjek ő majd megoldja. A gyerekek imádják őt és nonstop velük lesz, így talán könnyen átvészelik a mamájuk önzőségét :oops:

Kép
Kép
bendegúz30

Vízforralás
1 nap egyszer felforralom (Szentkirályi) utána csak mindig melegítem 1 kicsit a vízforralóval, de sürgős esetben nem forralok :D

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Sági!
Ringató 10:30! :)

Lorca!
Ti jöttök?

Timi
Kép Kép
timocska

Hol van a vidéki szekció??? (Mazsi, Orsi, Lin?)

Bendi!
Merész vállalkozás Nápoly és az 5 nap, de ha ilyen párod van akkor oks! :) Majd hozzál nekünk képeket legalább! :D

Móni!
Örülök, hogy jobb éjszakátok volt! :) Nálunk a szeles idő aludas ilyenkor. Vagy a front, vagy a telihold, vagy a fogzás vagy valami. :lol: :lol:

Tegnap 256 bemenés, lefektetés, simi után sikerült elaludnia Lillusnak! Én kábé a kiborulás határán voltam és mondtam Balinak, ha mégegyszer be kell mennem hozzá, nem is tudom mit csinálok vele! :twisted: :twisted: Szerencséjére elaludt és annyira elfáradt, hogy a fél 6-os Sinlac után este nem volt hajlandó szopizni és mégis 5-ig aludt egy nyikk nélkül! :roll: :roll: Ki érti ezt?

Timi
Kép Kép
timocska

hali

már tegnap is jönni szerettem volna de nem jött össze...most is csak bejelentkezem kicsit olvasgattam úh reagálni nem tudok csak helyzetjelentek :lol: :oops: :oops:

mmóniékhoz hasonlóan iszonyú éjszakáink vannak Lea gyakorlatilag alig alszik én pedig... :shock: :shock: :cry:

nem tudom mi az oka csak sejtem...úgy néz ki áttörtek végre a felső kettes fogak + kúszunk, mászunk és ÜLÜNK egyedül!!szerintem sok volt neki ez a mozgásfejlődés 1 hónap alatt és túlpörög :cry:

ja és h minden teljes legyen tegnap estére letaknyosodott úh eddigi legszarabb (már bocs ) éjszakán vagyunk túl orrszívással és egyéb fincsiségekkel...

most is nagyon keresztbe állnak a szemei :cry: :cry: :cry: olyan rossz látni :cry:

tegnap voltunk tanácsadáson a megoldást ismét a tejpép esti adásában látják a védőnők :twisted: mellesleg a héten is 200g-t hízott tehát tuti nem az éhség miatt ébred na mindegy...

most megyek is

bocsi h csak így kitálaltam és semmi reagálás 1x csak bepótolom :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sziasztok!

Én is csak helyzetjelenteni tudok. Hétvégén+ hétfőn nagyszülőknél voltunk.

Hatalmas mozgásfejlődés volt nálunk is ( fejlődési ugrás :lol: ).

Ugye kb egy hete kezdet előre kúszni, addig csak hátra ment. Szerdán elkezdett mászni, pénteken felült, vasárnap feltérdelt!

Hétfőn pedig leesett a kanapéról! :cry: Volt nagy sírás. Épp befejeztük az ebéd utáni szopit, én öltöztem föl tőle kb 30 cm-re, apja a földön valami papírt olvasgatott és a Linus meg fejjel előre hason lecsúszott a szőnyegre!
Voltunk Dokinéninél is, de hálistennek semmi baja, csak az ilyedség volt nagy, ill a szőnyeg kicsit lehorzsolta a pofiját!

Most emgyünk sétálni, illetve visszacserélni a robotgépet, mert zsemlemorzsa készítés közben az aprító kése kicsorbult!!! :evil:

nanica

Jó reggelt!

Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást! :D

Mazsi! Kitartást kívánok a nehéz időszakhoz! :cry:

Nanica! Ez aztán a fejlődési ugrás! Gratula! :D

Ágyban felállás! Hálistennek még nincs! Nem tudom mit fogok csinálni alvásnál ha elkezdi :shock:

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Úgy fáj a fejem remélem Laura ma rendesen viselkedik.Képzeljétek esett a hó. :lol: Igaz nem sok de a fiam sétálni akart az oviig,hallani se akart az autóról.
Tegnap délután Laura semmit nem aludt.Össz alvási ideje fél óra volt. :(

Bende

Nagyon jó lesz kikapcsolódni.Azért képeket raksz majd fel?

Mazsi

Nagyon sajnálak az éjszaka miatt.Jó kis védőnőd van :twisted: Dani mikor kicsi volt az ivott néha azt se tudta mit mond.Egyik alkalommal mondta hogy adjam a banánt héjjával együtt,még rá is kérdeztem. :shock: Neki a kávé volt fontos és mikor indult már a cigit vette elő,hogy ne kinnt kutassa. :twisted:

Nanica

Hát nem semmi a lányod,ügyes.Zsemlyemorzsa darás közbe? :shock:

KépKép
KépKép
dana 1

Dana! Milyen volt neked a majdnem 4 év kor különbség a gyerkőcök között? Gondolok itt a terhességedre, amikor megszületett a kicsi hogy viselte a nagy? Felfogta? Segített? Bántotta a kicsit? Bocs a sok kérdésért, de mi is valahogy így tervezzük. :wink:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Lora!
3 napos kora óta járunk vele.
Talán elfelejtei magától is pár nap alatt, esetleg 1-2 napig ne ültessétek az autóba, ha ez megoldható.Vagy ha beült, akkor rögtön vmi figyelem elterelés,játékkal, vagy ami nálunk be szokott jönni, ha megijjed vmitől, hogy nagy elánnal momndom neki, hogy húú de jóóó, de szipi-szupi, nem kell félni! :lol: Ilyesmik.Aztán ha látja, hogy nics semmi, ti is beszélgettek, estleg énekelsz neki, akkor bizti megnyugszik. :wink:

Timi!
Nálunk is ez volt a műsor este. :( 7kor fürcsi, el is aludt rögtön, majd 1 óra múlva felkelt, és csak sírt.Kihoztam a tv elé apához, addig én letusoltam, kínáltam kajával is, nem kellett neki, aztán bevittem magahoz, lefeküdtünk, de csak hánykolódott, majd hozzámbújva elaludt.De reggel fél7kor kelt.Tegnap előtt is ez volt, csak akkor hajnali 5 körül, akkor vittem a mi ágyunkba.Pedig már nem is beteg, és fog sem látszik.Remélem ma nem lesz műsor, mert nem akarom a mi ágyunkba szoktatni!

Ágiboldi, Sági!
Jó 5let a cumimegvonás, kár hogy Emili önállóan alkalmazza, ha feláll, akkor repül a cumi kifelé az ágyból :lol:
Teccik neki, hogy kopan a földön.De én is így szoktam, hogy leveszem a lábáról :lol: majd cumi be.Már ha bejön... :?

Mónika!
Stodal bejött nekünk is, szombaton már nem is köhögött, hirtelen elmúlt az egész!
Remélem hogy nem most romlik el Emili alvókája, mert eddig elvoltunk az 1-2 keléssel, az is csak pár perc volt, amig megitattam.De már 2 napja van műsor. :x

Dana!
Ne ijjeszteges holmi alvászavarokkal! :shock: Kiszaladok akkor a világból!

Mazsi!
Jobbulást Leának, és szomorúank köszöntelek az "elromlott alvósok" körében.:(
Túlpörgés szerintem is lehetséges ok, Emilin is megfigyeltem, hogy jobban kifáradt,amikor megtanult mászni.

Nanica!
Gratula a mozgásokhoz!Leesést sajnálom. :(
Robotgép: :evil:

Kép
pankaa

Panka

Nem ijjesztgetni akarlak Móni említette és nálunk valami hasonló lehet.6 hetes kora óta átalussza az ájszakát most meg az Apja minimum 5-ször bemegy beadni a cumit.Én már meg se próbálom mert csukott szemmel is tuja ki az és nyomba cici kell.
Most keltünk és csupa taknyok vagyunk :cry: Remélem nem a fiam hozott haza valamit. :?

Timi

Elmondod miket csináltok Ringatón?Nagyon érdekelne!

KépKép
KépKép
dana 1

Csongria

Én csak tudom ajánlani ezt a korkülönbséget.Igaz mi nem így terveztük,Dani 2 éves volt és nekem akkor egy 16 hetes szülésem :(

Mikor terhes lettem még nem mondtuk meg,mert nekik igazából még nincs időérzékük.Kb.14 hetes voltam amikor említettük,de ez is korai volt mivel minden nap kérdezte mikor lesz.Sajnos nálunk meg kellett mondani mivel mentem be magzatvíz vételre,és elötte sohase voltam távol, kivéve 3 napi kórházat.Nagyon örült neki,mert már az oviba sok kistesó volt.Minden este fürdés után le kellett feküdnöm és ő énekelt neki,simogatta a hasamat. :)

Laura megszületésekor én vittem be kis ajándékot mintha ő adná a fiamnak és ez sokat nyomott a latba.Mai napig mindenkinek megmutatja mit kapott a Laurától :D

Elején nagyon jó volt hogy napközbe óviba volt így tudtam rendesen figyelni a picurra és ahogy írtam már nálunk a nap 24 órájába majdnem mindig konfort szopizott.
Aztán ahogy növünk úgy hiányzik a tesó napközbe. :D
Nekem sokat segít ha nem érek rá akkor ő rakosgatja vissza a habtapira,ha sír felvidítja.Igaz ha Dani szól akkor mindig minden rendbe van. :D Csak a szopik nehezebbek :cry:

Majd próbálok képeket is felrakni,de még nem jöttem rá.

Tudom még alig ismertek,de ha erre jársz,jártok szívesen látlak bennetek.És saját szemeddel megnézheted. :)

KépKép
KépKép
dana 1

Most látom kicsit furi a fogalmazás.Bocsi

KépKép
KépKép
dana 1

Dana!
:( Jobbulást nektek is! :( Kisbabót pedig sajnálom:(Mi volt a gond, ha megkérdezhetem?
Mi sem tervezünk nagy korkülönbséget a tesók között, így jövőre próbálkozunk.Én és a férjem öccse közt is 5 év van, és az már sok.Egy előnyét látom, hogy a nagyobb gyerek tud segyteni az anyukának.De mi már nem voltunk játszótársai egymásnak. :? De ez a mi tapasztalatunk, biztos másnál másképp van :wink:

Kép
pankaa

Dana!

Nagyon sajnálom a 16. héten történteket :cry: :cry: :cry: Melyik korházba történt? Tényleg te hol szültél? Na és persze merre laksz? Tudom hogy sok a kérdés bocsi! De hát nagyon kiváncsi természet vagyok? :oops:

KépKép
csongria

Timi
Nem lehet, hogy nem elég fáradt még az alváshoz? Ha jól emlékszem elég korán megy ágyikóba. Sztem próbáld meg egy kicsit húzni, hátha bejön. Brigi csak akkor áll fel, ha nem elég fáradt. Azért is szokott bejönni, amit Sági is írt, az 5-10 perc sírni hagyás. Abba mindig jól kifárad. :twisted: De tegnap is Brigi csak f10 körül aludt el és aludt 5-ig, aztán meg 8-ig. Ezzel meg tudnék barátkozni.

Ágiboldi
Szerencsére van tejcsi elég. És Briginek sem csökkent a szopivágya. :D

Lorca
Ha lehet inkább nem kérnék még egy problémás fogzó gyereket. :shock: Remélem Brigi tényleg hamar elfelejti a koccanást.

Mmóni
Ált. 200g körül eszik főzit/gyümit Brigi. Van hogy többet, van hogy kevesebbet. Tegnap pl. nem nagyon akart ebédelni, pedig a kedvence, sütőtök volt. Meg gondolom a tej mennyiségétől is függ. Most pár napja elég sok van, így lehet ezért eszik kevesebbet.

Bendegúz
Voltunk Caprin is. Gyönyörű. Tényleg egy kis ékszerdoboz. Pont ezeket jártuk be mi is, csak két hét alatt. Elég zsufinak tűnik így. Ha Sorrentoban jártok a Limoncello gyárat nézzétek meg, ha lehet. Nagyon fini, nem olyan, mint amiket itt lehet kapni. Pedig nem vagyok egy alkesz típus, de az jó volt. Hát nehéz döntés, hogy ezekből melyiket lehetne kihagyni.

Mazsi
Nem lehet, hogy Lea is a fogzástól taknyos? Brigin is akkor jött ki, mikor áttört. Tartott egészen odáig míg ki nem bújt rendesen. Most meg egyik napról a másikra elmúlt.
Gratulálunk az ügyi kislányodnak!

Nanica
Micsoda mozgásfejlődések történtek egy hét alatt! Linusnak is nagy gratula!
Leesés: :( Úgy látszik, tényleg mindenki átesik ezen, előbb vagy utóbb.
Robotgép: :evil:

Dana
Mi is hasonló korkülönbséget tervezünk, így Ria kérdéseire a válasz engem is érdekelne!

Panka
3 napos? :shock: Nem hónapos? Akkor biztos azért ilyen ügyes már Emili. Azért ti jóval előbb kezdtétek. Bár én még nem látom, hogy mikor lesz ebből egyedüli vízben lét. (Úszásról nem is beszélve) Persze a cél az nálam, hogy ne féljen, legyen biztonság érzete a vízben is.
lora7

sziasztok,
tudom, eltűntünk virtuális porondról :oops: , de az élet olyan izgalmas, hogy a dokumentálására alig marad időm...
Látom, mindenki rohamosan fejlődik: nagyon ügyesek ezek a kisgyerekek, mindenkinek gratulálok!!!!
Nálunk is minden OK: Rolinak használ a gyógytorna, már ügyesen mászik, feláll és úgy általában mindent megmászna :lol:
Nagy barátja a könyveknek (és tényleg tud is rájuk vigyázni: felnőtt könyveket is ügyesen kipiszkál a polcról, lapozgatja és eddig nem tett bennük kárt. Azt nem mondom, hogy kicsit sem kártékony Manó: a Ben Hur DVD-vel felsikálta a parkettát, kibelezett pár kazettát és néhány szobanövény is szárad a lelkén, de ezt még normálisnak tartom. A teknős még biztonságban van tőle...
Nagyon sokat dumcsizik, de egyelőre csak 1 szót sikerült megfejtenem: TA=hinta.
Étkezés: biza sokszor csak szórakoztató műsor kíséretében hajlandó enni. Tegnap vendégek is voltak, de annyira ízlett neki az olaszos fűszerezésű csirke, hogy szerencsére megkímélt az erdőszélén házikó egykezes előadásától. (Egyben rájöttem, talán már únta a kajákat, akárhogy is variáltam)
Az alvással nincsenek nagy gondok: napközben egyelőre nem szabom meg, hogy mikor kell aludni, így is alszik délelőtt-délután is, amikor elfárad. Este magától, kiságyban, továbbra is cumi nélkül és éjszaka csak 1x kel szopizni (na, ezt előrelátóan próbálom szopizás helyett máshogy megoldani, de még ha egyszer vissza is altatom simogatással, később felébred megint és csakazértis szopizni akar: én 2x kelek :(
Társasági élet: nálunk Zenebölcsi van...

Látom, itt még pörgősebb az élet mint valaha! Üdv az "újaknak", és persze a "régieknek" is és jó karácsonyi készülődést mindenkinek!
sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:37-kor.
Vendég

Megjöttünk a Ringatóról, csodaszép karácsonyi éneket tanultunk. Csak kár, hogy mire hazaérünk, elfelejtem a dallamát! :oops: :oops:
Lillus egy szintén 8 hónapos kislánnyal végig "beszélgette" az egészet, olyan cukik voltak. És ő is még csak kúszik, de egymást túllicitálva próbáltak kutyázni! :lol: :lol: :lol:

Lora!
Estére már mindig fáradt, ezért is alszik már fél 8-kor. Fél 7-től ált. nyüszizik fürcsiig. Aztán szopi és alvás. Most a déli alváskor is vagy 3-szor le kellett döntenem a lábáról, aztán elaludt! :) :)

Panka!
De jó, hogy írtad, mert már én is akartam, hogy amint feláll Lillus az ágyban, cumi kidob és koppan. Ő így jelzi, hogy ébren van! :lol: :lol:

Mazsi!
:cry: :cry: :cry: :cry: Remélem gyorsan túllesztek ezen az időszakon. Azért majd gyere, ha tudsz!

Nanica!
Linus a másik táltosgombóc! :D :D :D Nagy gratula neki! :)

Tesókérdés:
én szívem szerint nagyobb korkülönbséget terveznék, de látom, hogy a nővérem és én (5 és fél év van közöttünk) egyáltalán nem játszottunk együtt, mert ő már diszkóba ment, mikor én még babáztam.
Elnézem barátnőméket (20 hónap korkül.) nagyon jól elvannak egymással, tök jó barátnői egymásnak.
Így mi is jövőre nekilátunk a tesónak. :?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?