Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Buci én fogorvoshoz nem megyek mert szerencsére nagyon rendben vannak a fogaim :D erre nagyon kényes vagyok ..
Wera,te hogy úsztad meg a védőnőt genetikai UH elött??????
Nekem a dokim a lelkemre kötötte,hogy gen UH-ra (dec5)már vérlelettel menjek!!Annyira korainak találom még a védőnőt,ki tudja mi lesz az UH-n..Meg utálom is.Belgyógyászhoz sem megyek,mert szívritmuszavarom van,és tudom,hogy szörnyülködnének,de meggyógyítani azt még nem sikerült nekik,csak azt szajkózzák tanuljak meg együtt élni vele...
Ja és 18 éves koromban azt is mondták hogy amíg nem rendeződik a problémám eszembe ne jusson terhességet vállalni.Jól néznék ki 32 évesen gyerek nélkül,ha rájuk hallgatok :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Én már kb. 3 hete voltam a fogászaton,minden rendben csak egy fogkő eltávolításra mentem vissza,meg mondták,hogy még tavasszal nézzek azért be 1X.
A kiskönyvet kell vinni magaddal,mert van fogászat rovat ahová beíarja,hogy minden oké!
Én is nagyon izgulok a genetika miatt.
A védőnőnek nagyon örültem,ill. a kiskönyvnek.
2 éve odamentem 6 hetesen (mert a dr. küldött) és szinte elzavart,hogy majd menjek vissza 12 hetesen,hát sajna erre már nem kerülhetett sor!
Utálom én is,pont emiatt,de most ne féljetek mosolyogva megírta a könyvemet 6 hetesen!
Szóval nekem megnyugtató érzés,hogy van és intézem amiket kell.
Ki tudja, a genetikain hallani a szívhangot?

Bárány! Gyógyszert is kell szedned a szívedre.
Állítólag nekem is volt gyerekkoromba,de azt mondták kinövöm majd.
Úgy néz ki sikerült,de sok papírom nincs róla!

Kép

Kép
ibm

IBM!

Nekem a genetikain kihangosította a doki a szívhangot,de ha mégse akkor is rá fogják írni a leletre.

Gigi!
Látom,nagyon kislányra készülsz...
De belegondoltál remélem abba is,hogy 50-50%! Fiú is lehet... :oops:
Mi is kislányt szeretnénk,és dec.15-ére bejelenkeztem 4D UH-ra.
Akkor leszek 15-16 hetes.Megkérdeztem,hogy akkor már meg tudják-e mondani a nemét.Azt mondták,hogy ha "olyan " terpeszt csinál,tulajdonképpen bármikor meg tudja mondani.(12.héttől)
De ha nem képes egy jó terpeszre,akkor hiába... :oops:

Kép
orsitigris

Köszi!
Remélem kifogja hangosítani! :lol:

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Ibm:igen kelett szednem gyógyszert is,betaloc,majd betaloc-zok,ezt terhesen is szedtem annó.De nem javultam,így abbahagyatták,és kipróbálták a konkort(nem tudom,hogy jól írom-e),azt éppen csak kipróbáltam mert levitte a vérnyomásom,szóval azt nem szedtem tartósan.
Egyébként 12-14 éves korom körül kezdődött,csomószor kivizygáltak,utoljára 1,5 éve,most nem szedek semmit,azt mondta sok magnézium,és ha nem javulgat akkor katéter.De azt majd csak ha megszültem.De ezt nehogy panaszkodásnak vegyétek!!!
Mert tökre leszarom ezt a betegséget :lol:
Vendég

Azt elfelejtettem mondani,hogy nekem most fiú,mert érzem.
A másik kettőnél is megéreztem,az UH csak a 36 héten tudta megmondani :D De én nem tévedek :D :D
Vendég

Bárány - nekem a nődoki mondta a legutóbbi vizsgálatkor, hogy ha akarok elmehetek a védőnőhöz, ha babonás vagyok, akkor nyugodtan várjak a 12. hétig. Hát, nem babonából, de nem mentem, úgy vagyok vele, hogy fölöslegesen nem strapálom magam. Majd ha látom hogy minden rendben, akkor elmegyek oda is! Nekem a házidoki adott beutalót laborba + ekg-ra, azt már 2 hete lerendeztem. Szóval a kiskönyvön kívül nem sok értelme lenne most védőnőzni, az meg ráér, gondolom.
Sógornőmnek is van szívritmuszavara, neki azt mondták, hogy a szülésnél fog kapni antibiotikumot ő is meg a bébi is és akkor nem lehet gond.
Nekem is csak gyerekkoromban volt, most nem mondtak semmit, úgyhogy gondolom kinőttem.
Vendég

Hogy a francba lehet azt megérezni hogy fiú lesz vagy lány?? Én is akarom, áruld el hogy csinálod!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Viccet félretéve, én a múltkor (amikor elment) akkor határozottan éreztem hogy fiú (de persze ez már sosem fog kiderülni :cry: ). Most már nem esküdnék meg rá... pedig még mindig fiút szeretnék! :D Párom meg lányt, úgyhogy végülis valaki mindenképp nagyon fog örülni! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gigi: Nem igazán olvastam vissza, már tudjátok a nemét vagy csak megérzés? A Mira nagyon szép név és tényleg vagány! :lol:

Én egyébként pont ma mértem, 1 kilót híztam, de az állandó puffadástó akár 5 kilónak is tűnhetne.

Buci: Nekem is dec. 4-én lesz a következő UH. Egyébként a kólát én is kívánom nagyon-nagyon, pedig már leszoktam róla. Szerintetek nagyon ártalmas lenne most? A fogorvosról még nem tudok semmit, én majd a dokitól kérek egy kis útbaigazitás, hogy akkor hogyan tovább. Védőnőhöz sem mentem még, majd az UH után, mivel nekem azt mondták 12. hétnél előbb úgy sem kapok kiskönyvet. Egyébként még azt sem tudom, hogy kihez tartozom.

Lehet, hogy hülye kérdés, bocsi, genetikai UH? Nekem ilyet nem mondott a doki, csak, hogy mikor talizunk és, hogy addigra megvannak a vér és vizeleteredmények, illetve vigyen az EKG leletet is, nálunk erre 12 hét 4 naposan kerül sor, mivel közbe jön a hétvége. Ez az lesz?

Bárány: tök jó, hogy így ráérzel a nemére. Nálunk mindenki azt érzi, hogy kislány, de persze ki tudja? Nálunk nincs ilyen tapasztalat, ő az első. Fiú nevünk már meg van, de a lánynév..., nehéz ügy.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Most látom, mennyit hibáztam, bocsi, igyekszem lassabban pötyögni, hogy érthető legyek. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - érthető volt így is! Minden bizonnyal ez már az a vizsgálat lesz! :D Nálunk a házidoki mondja meg hogy melyik védőnénihez tartozunk. Sokan mennek ám 4-én! Én csüt. hívom a dokit i.p.-ért és megpróbálom én is arra a napra intézni! Nehogymár lemaradjak vmiről! :lol:
Vendég

Ja! És jól gondolod, egyáltalán nem kéne szénsavasat innunk, de legfőképpen colát nem! Sajna én is néha kísértésbe esek egy kis Márka meggyel, de csak 1-2 kortyra... :wink:
Vendég

Most egyenlőre azon fáradozom, hogy megtudjam, melyik körzeti orvoshoz tartozom, ugyanis még csak 2 éve lakunk itt, de rá még nem volt szükség szerencsére. Nektek reggeli gyomorégés szokott lenni? Már a mai kólát leszámítva nem iszom szénsavasat, néha mégis előjön, főleg reggel, rossz erre ébredni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Lehet hogy aztán én sem érzek rá a nemére csak eddig bejött az 50-50% :D :D
De szerintem akkor is fiú :lol: Márcsak azért is mert fiú nevünk nincs...
Lány az 100% Niké. De fiú... :?:

Egyébként nem is tudom ki írta,hogy vagány kislányt szeretne.
Én is nagyon vagány kislányt csináltam anno a lányomból,farmer stb..Ahogy önálló döntése lett áttért a habos babos rózsaszín ruhákra és imádta őket,mindent a mitől engem a hideg is kirázott...
Most,hogy kamaszodik ,kezd kialakulni az izlése,szerencsére...
Vendég

Csajok!

Valaki tudna nekem írni a gyesről, gyedről, mikor kapjuk, meddig, mennyit? Hol lehet ennek utánanézni (jogszabály, weboldal)?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi
Nem tudjuk, hogy Tónika Mira, vagy Tamás lesz... én szeretnék Mirát... ugye, van már egy rosszcsont Petim :wink:

Háziorvos... szabadon választható... ahhoz adod le a kártyádat, aki szimpatikus és elvállal...

Genetikai UH... a 12-13. hetes UH... ilyenkor történik a Down-kór szűrése (nyaki redő, orrcsont).
Ilyenkor kell, hogy legyen szívhangj a babának!

És a 12. hét után, ha a gyerek is akarja, akkor látszódhat, jó felbontású készüléken a nem :lol:

Orsi
Ha fiú lesz, akkor se lesz mostohagyerek :wink:
Vendég

Sziasztok,

ahogy olvasom mindenki jól van és szépen növesztgeti a pocakját! Nagyon helyes! 1 hete voltam uh-n akkor már 4,5 cm-s volt gesztenye, hétfőn pedig megyek genetikára az Istenhegyire.

bárány:
szívritmuszavarom nekem is van, az előző terhességemnél nagyon előjött a vége felé, és vajúdásnál monitort akartak rám kötni de mire ezt elintéztük volna addigra meglett Milán. Kaptam valami injekciót és ezzel letudtuk a dolgot. Most is előjött úgyhogy megint elmegyek a dokihoz hogy kell-e gyógyszert szednem vagy sem mert néha elég ijesztően kalimpál a szivem.

Valaki kérdezte hogy készülünk Mikulásra.... mi itt a lakóparkban páran összefogtunk és az egyik szomszéd beöltözik mikulásnak aki megajándékozza a gyerekeket. Kíváncsi leszek mit fog majd szólni Milán!

Na megyek mert fut a lakás...

Kép

Kép
éca

Sziasztok!

Bocsi, jó rég jelentkeztem már, de egyszerűen sokszor még olvasni sem volt időm.
Kész van a házunk, már csak a szanitereket szerelik a héten, közben meg takarítunk.
Én is voltam 12. heti Uh-n a múlt héten csütörtökön 12+2 naposan.
55,6 mm a CRL, 1,7mm a nyaki redő, gerinc ép, látszott a hólyagja a veséje, szóval azt mondta a doki, hogy minden rendben a bébivel :D
Nekem már nagyjából elmúlt a hányingerem, néha jön csak elő.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Stella! Gratula a babóhoz,örülök,hogy minden rendben van!

Valaki nem tudna linket küldeni ahol meglehet nézni ,melyik héten mennyi a CRL?
Már egyszer rátaláltam,de most hiába keresem.
Valami nem jó a nettel,mire megnyit egy ablakot kihullik a hajam!

Köszi

Kép

Kép
ibm

Hahó!

Képzeljétek, tegnap voltam házidokinál és valami szívzörejt hallott, úgyhogy elküldött szívultrahangra, bár azt mondta, terhesség alatt gyakori ez.

Ti hallottatok már erről?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok lányok!
Már nagyon régen írtam ide, de minden nap többszőr is olvaslak benneteket.
Ibm!Te kérdezted, hogy hol lehet megnézni a CRL-t és ezért jelentkeztem be. Nézd meg itt: http://www.awog.it/tabelle/crl.htm
Remélem tudtam segíteni.

Kép

Edina
edied78

d. bogi!
Neked is írok, mert a dokid talált szívzórejt. Nekem is találtak az EKG-n
és mondták menjek el szívultrahangra. Még nem voltam de kicsit furcsálom az egészet mert kb. 1 éve is volt EKG-m és akkor nem láttak semmit. Lehet, hogy igaza van a dokinak, hogy terheseknél gyakori.
Nem tudom de biztos elfogok menni uh-ra megnézetni, ja és még azt mondták, hogy a zörej miatt nem kell megiedni még a legnagyobb sportolóknak is van és nem tudják mitől, szedjek rá magne B6-ot, napi
3X1-et. Hát gondóltam magamban ok mert a nőgyógyász is mondta, hogy szedjem így már teljesítettem is .

Kép

Edina
edied78

Köszike! Ezt kerestem!
:lol:

Kép

Kép
ibm

Köszi Edied!

Most megnyugodtam egy kicsit. Én ma megyek EKG-ra. Gondolom, ott is megállapítják ugyanezt, majd dec. 10-én megyek szív ultrahangra a MÁV kórházba.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi!
Nyugodj meg semmiben nem lesz hátrány a picinek, azt modták ezzel együtt kell élni.Nincs rá gyógymód.De nem vészes. Az uh is azért kell megnézzék nincs-e más baj a szíveddel, de maga a zörej...... hát istenem ez van éljünk vele.De azért kiváncsi vagyok mi lesz a vége ezeknek a vizsgálatoknak! Majd egyeztetünk kinek mit modtak.ok?Nekem eddig ezeket.

Kép

Edina
edied78

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, és a babával is még csak most töltöm be a 12. hetet, de úgy néz ki minden oké lesz.
A tanácsotokra lenne szükségem, mit javasoltok az alábbi szituban:
Szerencsére eddigi életem során nem szorultam sűrű orvosi, nőgyógyászati ellátásra, az évi szűrővizsgálatban kimerült az orvoslátogatásom, ezért nem lett állandó dokim. De az első babám már útban van, és egy barátunkra hallgatva az ő dokijukat kerestem fel teljes idegenként. Talán ismerős Dr. Baltschik Miklós, a János kórházhoz tartozik. A tarifa nem kevés, de rendes pasas, kétszer voltam nála, de bennem nem alakult ki bizalom iránta.
Az anyukám eü dolgozó az Erzsébet kórázban, és egyből örült, hogy majd ott fogo szülni, de enek sajnos vanna árnyoldalai is, gondolom nem kell ecsetelnem...
Szóval kérdés az, hogy szolgáltassam ki maga totál idegeneknek, vagy beszélve anyukámmal menjek hozzájuk, és használjam ki, hogy esetleg normális elbánásban részesülök? Mit gondoltok?
Még csak a 12. hétnél vagyok, ilyenkor még gondolom nem olyan probléma dokit váltani?

Üdv, Cselli
cselli

Szia Cselli!

Nemtudom,hogy Anyudéknál hogy állnak a dolgokhoz,de szerintem egy olyan idegennél ne szüld meg a babádat aki még csak nem is szimpatikus,sőt sokba is kerül.
Én eü-i dolgozó vagyok,ill. most táppénzen vagyok,idegen helyeken mindig próbáltam eltitkolni,mert ezt valahol nem veszik jó néven! Tudod,ha hozzánk jött egy beteg és kijelentette,hogy eü dolgozó,rögtön azt mondtuk,hogy kit érdekel? Ezért ne várjon jobb ellátást!
De itt más a helyzet és egy ismerős kórházat szerintem ne hagyjál ki,feltéve ha olyan orvot találsz akiben megbízol!
Tapasztalatból mondom,hogy nagy segítség lesz amikor nem kell órákat várnod egy vizsgálatra,nyugodtan körbenézhetsz a szülőszobán,a műtőben,akárhol!
Bármikor bemehetsz egy uh-ra ha úgy érzed baj van,mert mindig lesz egy kedves ügyeletes!
Legalábbis nálunk kórházon belül ez volt a helyzet!
Szerintem ne hagyd ki a lehetőséget!
Persze te ismered a hozzáállásukat!
Majd azért írj,hogy hogy döntöttél!

Kép

Kép
ibm

Cselli
Üdv!
Nekem éppen az a tapasztalatom, legalábbis, ahol én dolgozom, meg néhány pesti kórházban is, ha eü. dolgozó az ember, akkor valamivel több odafigyelést kap.
Vendég

Vendég

Sziasztok!
Nézzétek meg nagyon jó!!!!
Vendég

Bárány!Megnéztem,tényleg nagyon jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Csöppke!Láttam a Csöppke Domino blogot,nagyon édi Domino!
Hogy a fenébe van már ilyen nagy pocakod???? :)
Vendég

Sziasztok!
Moni,de rég voltál :D :D
Örülök ,hogy tetszik...többiek is nézzétek meg,de kattintsatok is rá mert mozog is ám...
Vendég

Bari - ez valami elképesztően jó!!! Tátott szájjal, lélegzetvisszatartva bámultam :lol: :lol: Csak az keserített el, hogy apa nem volt lelkes, amikor akartam mutatni. :evil: Áh, lehet hogy én vagyok túl érzékeny :?: Nemtom...
Vendég

Sziasztok!

Látom manapság eléggé le van lassulva a banda, ritkán írtok.

Bárány: tényleg nagyon király az a honlap, tök jó nézegetni. :D

Csajok nekem úgy fáj a csípőcsontom, hogy alig bírok menni. Ez normális? Bár gondolom nagy változás van ott is, de akkor is.. én erre nem számítottam. Van ilyen tapasztalatotok?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Buci - Nekem a combtövemnél fáj kívül-belül, néha alig bírok felállni. Kb 3-4 hete, fogalmam sincs mi a francért!! :?
Vendég

Sziasztok!

Jó régen nem voltam már, szinte semmi időm nincs a kislányom mellett, meg az állandó hányinger még mindig ugyanúgy gyötör... :(
Jövő hétfőn megyek a 12 hetes Uh-ra, már nagyon várom!
Múlt héten voltam dokinál, akkor majdnem 4 cm-es volt, szóval jól fejlődik!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

hello!

Voltam tegnap EKG-n , ott mindent rendben találtak, de azrt dec. 10-én még lesz egy szívultrahang.
A combtövem, sőt néha az egész combom fáj nekem is. Szerintem ez teljesen belefér, illetve a csípőcsontom mellett is sokszor érzékeny, a dokim azt mondta, ott bvan egy nagy ínszalag, és biztos az feszül.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Szép napot mindenkinek!
Vendég

TÖK JÓÓÓ :shock: :D
Vendég

GIGI!Ez a te babád??????????????????????????
Vendég

Gigi!
Mi kb.egyidősek vagyunk.Elképesztő,hogy az én babám is így nézhet ki!

Bárány!
Megnéztem ,amit küldtél címet.
Elképesztő!Tátott szájjal néztük a férjemmel!Jó néhány éve ez még lehetetlen lett volna így látni a méhen belül!!

Egyébként én is az első pillanattól fogva kislányt érzek!
A férjem azt mondta,ne is keressünk fiúnevet!Merthogy fiú nevünk egyáltalán nincs.Mindenképp lány következik a sorban!Az unokák,dédunokák között is...
De ha fiú lesz mégis,azért őt is hazahozzuk a kórházból... :D

Az unokabátyámnak megszületett az első gyermeke: Benedek. 3050 g, és 53 cm.
Császárral,mert levált a lepény,és nagyon vérzett...
Tehát tényleg lány következik a sorban! :D

Kép
orsitigris

Nagyon aggódom,hogy még mindig fogyok.
Mire visszaértem a kezdősúlyra,újra fogytam fél kilót.
Azt hittem ,elmúlt a hányinger,és innentől jól kell lennem,és újra szarul vagyok... :cry:
Valaki nyugtasson meg,hogy nincs semmi bajom,mert én még így nem jártam 3 gyerekkel... :roll:

Ti érzitek már azt az eufórikus boldogságot,amit ilyenkor illik???
Én még egy pillanatig nem éreztem,és ezért lelkiismeret furdalásom van.
Azt hittem,ahogy betöltöm a 12.hetet jön a szokásos boldogság, "elbírok egy hegyet" erő,a felhőtlen jókedv,a jó étvágy,a "más jellegű" kívánósság,erre tegnap egész nap feküdtem,kicsit görcsölgetett a hasam,hányingerem volt,almát rágcsáltam meg mandarint.
Nem értem...

Kép
orsitigris

Orsitigris!Bár én nem tudok viszonyitani elözö terhességhez,de engem is mindenki azzal nyugtatgatott hogy a 12.hét után elmulik a hányinger.Hát nem mult el!SŐŐŐŐŐT!Megjött a rokakoma is!
Szereném már én érezni azt az eufórikus boldogságot!
Nekem a dokim azt mondta amig rosszul vagyok tuti minden rendben!
Történik bent valami az tuti.Majd elmulik!Nekem 3honapja ez van.
Szegény férjem már teljesen ki van tölem szinte elviselhetetlen vagyok,de hát senkinek nincs jo kedve a hányingertöl.
A lényeg az hogy nyugodj meg Orsi biztos minden rendben! :) :)
Vendég

sZiaztok!
Először is örülök hogy ennyire tetszett mindenkinek a honlap :D

Orsi,Móni:én hízok mint a disznó,de ettől függetlenül tudom,hogy az első 3 hónapban sokan fogynak,és ez normális,van az utcánkban egy kismama kb37 hetes,ő össz 5 kilót hízott,és normális az is.

Boldogság:én az elentettjét érzem,mélységes szomorúság,világvégehangulat,félelem,rettegés,csupa negatív...

Fiú nevet tényleg nehéz kitalálni,nekem a Márkó tetszik,de a két raccsolós gyerekem nem tudja kimondani...
Így marad az Ákos.De ez még távoli,egyenlőre még kiskönyvet sem mertem kérni a védőnőtöl.
Az eggyik mosztálytársam egy héttel elöttem jár(járna),13. hét ,kedden elvitte a mentő ömlött belőle a vér,és ennyi...itt a vége.Szörnyű.Elnézést én mindíg negatív vagyok!!

Orsi gratula unokabratyónak!!!
Vendég

Bárány!Mennyél csak azért a kiskönyvért!!!!!Meg kell kapnod!Én 10 hetesen mentem!És kaptam!Hidd el meg fog nyugtatni!Valamennyire!Ha Jol vettem ki a szavaidból akkor 12 hetes vagy!Voltál már vérvételen?Nyakiredö vizsgálaton?
Amúgy én is hizok mint egy coca!És álltalába én is negativ vagyok,de kezdek változni és pozitivan gondolkodni,ugy vagyok vele ha az a csöppség ott van a pocakomba,akkor nem véletlen van ott és megakar születni,nekünk csak segitenünk kell azzal hogy nem parázunk elmegyünk minden vizsgálatra elviseljük a dokikat,védönöket,növéreket,és ha letelt a 9 hónap megszületik a gyönyörü szép gyermekünk,a mi vérünk,és biztos nagyon büszkék leszünk rá!Ugyhogy NO PARA BÁRÁNYKA!

Ja amúgy ha fiunk lesz akkor Botond lesz,ha lányunk lesz akkor Vivienn!
Vendég

Sziasztok
Moni,dec 5-én szerdán megyek UH,nyaki redő stb.Vérvétel hétfő,Vácon,mert nálunk az sztk-ban 2-3 hét a várólista,és nekem szerdára már eredményekkel kell mennem külömben megöl a doki :D Ezt nem tudtam előre,mármint,hogy nálunk várólistás rendszer van,mert mostanában vezették be (pár hete),ma mondta a védőnő.
Fizetős vér+UH,viszont van,úgyhogy hamarosan be is jelentkezem.
Vendég

Gigi!Irtam privit!!! :) :)
Mindenki elvan tünve!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?