Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A mell ápolása - ha kirepedezett jó rá még a ( saját ) tej is.. ezért is kell hagyni megszáradni.


Na igen, Meliz..
Akinek nem első gyereke lesz, ő hamarabb érezte, az biztos.

Betty
A hidegfrontot én is szeretném még átvészelni! :P
Karácsonyi bevásárlás?
Ügyes vagy!

Én még csak a Mikulást tudtam le :lol: Apának megvettem a csokimikit és jól elrejtettem .
Most az egyszer virgácsot nem kap :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, hál istennek nem túl sok fájdalommal, csak egyre nehézkesebben. Úgy látom, Kia, te fogsz először babázni, aztán Betty, ugye? De jó lesz nektek! Nekem még 5 hét...

Remélem hétvégén is jól fog viselkedni a bébi, mert a férjem elutazott Hollandiába. Nem tett vele túl boldoggá.

Én még csak a szaloncukrokat vettem meg, amit érzem, ma már nem fogok megkötözni, aztán holnap a mikulás ajándékok következnek. Előre rettegek, mert ma csak a Tescoban voltam, de akkora tömeg volt, hogy hihetetlen!!

Na, lassan lefekszem, mindenki nagyon vigyázzon magára!! Jó éjszakát!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!
Zsu! Nem 100 %, hogy én hamarosan, de minden bizonnyal így lesz. :)
Nem is bánom..

Nagy a csend. Csak nem?
Vagy ez amolyan vihar előtti..? :roll: :roll:

dhbetty
 
 

 
 

Sziasztok!

Pocakom lakója éppen helyezkedik...próbálkozik hátha tud magának helyet csinálni...de úgy gondolom nemsokára feladja...és rájön hogy ez már nem nagyon megy :D

Akkora helyet foglal el odabent az én Kis Tündérkém hogy lassan márcsak morzsákat fogok tudni lenyelni a gyomromba és cseppentővel tudok némi folyadékhoz jutni :)....na de komolyra fordítva a szót tényleg alig bírok enni és inni...pedig éhes vagyok...de ahogy lemegy pár falat szétszakad a hasam :roll:
Amúgy jól vagyunk :)
Tényleg nagy a csendesség :lol:
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Nem tudtam mindenhova bekkukkantani,de most bepótolom.
Akiket nem ismerek azokat nagy szeretettel üdvözlök,akiket meg igen azoktól elnézést kérek a nyagy eltünésért,de a lánykám úgy döntött(vagyis inkább a doki)Hogy nem marad bent tovább.Visszaolvasni se időm,se erőm nincs,ugyanis per pillanat forditott életet élünk,nem sokat alszunk éjszakánként.Bizom benne,hogy nem tart sokáig..
Úgyhogy vagyok mostantól,csak nem mindig van energiám irni,inkább csak olvasok.

Kép

Kép
ancsa03
 
 


ancsa: Üdv ismét itthon, bár nézegetem a 2007/2008 téli babák topicot és ott már láttam, hogy visszatértél. :D

Én ugyan még nem szültem meg, de így sem tudok éjszakánként aludni. :lol: Hajnalban pár óra, és délután pár óra amit alvásnak hívok, a többi fetrengés céltalanul. De sokszor még ez sem megy. Tegnap este sem ment az elalvás... :cry:

Ma jó sokat vásároltunk.. amolyan hétvégi bevásárlás. És csak egy órája értünk haza, most meg kiteregettem. Olyan "fittnek" érzem magam. :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Hova tűnt mindenki???? :?: :cry:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Mi még itt vagyunk... :wink:
Csak a mai napunk nem úgy alakult...

Ma már 2x feküdtem szülőágyon :lol:

DnéZsu
Az még nem biztos, hogy én fogok következőre babázni :lol:
Ki tudja...

Szaloncukor? Hammmm..... lassan mi , de lehet már csak Apa egyedül - megvesszük / megveszi... és persze meg kell kóstolni :P

Niki
Enni néha én sem bírok.. alig van hely a gyomromnak.

Szia Ancsa! (itt is)

Cicus
Vásárolgatás..
Nekünk is kellene ismét, lehet holnap rábeszélem Apát... bár nem tudom bevállaljam - e még..
Apa már nem örül neki..

Ma ebéd után meglátogattuk a szülésznőt, nagyon kedves.. jól elbeszélgettünk.
De ha már ott voltunk CTG-t is csinált.
Ő úgy szokta, hogy a kismama az oldalán fekszik (nekem eddig ülni, vagy háton kellett feküdni).
Először a bal oldalamon feküdtem - de ez nem volt jó , Manónak nem tetszett , a szülésznő szerint nyomta a méhlepényt, így a szívverése lement 70-ig.
Átfordultam a jobb oldalra - az már jó volt (így szoktam aludni is, csak így tudok).
De ez az egész eredmény nem tetszett az ügyeleted dokinőnek, így azt mondta meg kell ismételni 1 óra múlva.

Apával elmentünk enni, stb...
Aztán ismét a Kórház.
Most már jó volt minden (a jobb oldalamon fekve), a jósló 1x felment 60-65-ös értékig :shock:

Jövőhéten nődoki és 1-én lesz ismét CTG, ha addig így (egyben ) maradunk.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Ejha Kia!!! EGY HÉT!!!

Ez már nem időpont, én azt mondom. Bár amikor én leszek egy héttel vissza rimánkodni fogok, hogy kicsit tovább húzzuk mint egy hét :lol:

Engem egyébként elkapott a depresszió. Jobban mondva nem is depresszió, a letargia. 2 napja rengeteget sírok, szinte mindenen. Az alvással még mindig nem békéltem meg teljesen, és már hulla fáradt vagyok emiatt. De amint lefekszem aludni, azonnal eszembe jut valami, amitől sírnom kell és felkelek. :? :oops:
Valami nagyon nem stimmel nálam, vagy csak nagyon megvisel a holdtölte. Nem szólok én erről senkinek sem. Se anyukámnak, se férjemnek, ti tudtok róla most, és kész. (Ja, meg magamnak írok egy kis naplót a gépen) Egyszerűen most mindent rossznak ítélek. Emberközpontú munkám volt mindig is (én is voltam call centeres, mint Kia :) ), és ez az itthonlét megőrjít! Hiányoznak az emberek (még ha tömegesen bunkók is), a munkatársak. Nem szeretek hosszú távon egyedül lenni, márpedig a nap nagy részét egyedül töltöm. Ráadásul nem tehetem meg, hogy Petit ne engedjem el sörözni a barátaival főleg most, amíg még "lehet". Így ez volt a második péntek, hogy nem volt itthon, bár jócskán fent voltam mire hazaért, de nem ugyanaz.
Hiányzik a pezsgés is. A tudat, hogy nem merek már sehova sem elindulni, mert kifáradok mindentől és mindig attól rettegek, hogy valahol becsurgatok. :oops: Persze szerencsére még nem történt meg. :lol: Egyszer egy ingatlanirodába "futottam" be, hogy hadd használjam a személyzeti mosdót :lol: :lol:
Szóval szörnyű... és nem tudom elejét venni. Ettem már boldogsághormont (csokit) is, iszom, tusolok, mozgok (már amennyit bírok), de semmi nem jó. Szeretnék elmenni kicsit leereszteni. Szeretnék magamnak ruhát venni, szeretnék vékonyabb lenni, mint régen (elárulom: 18 kiló jött föl :oops: ). Nem érzem magam nőnek és a leginkább a meghitt együttlétek hiányoznak. Nem merünk szeretkezni, nehogy gond legyen, és mivel több helyről is hallottam, hogy maga az élvezet is beindíthatja a szülést, ezért most még azt is megtagadom magamtól. Így sem nem tudok sporttal feloldódni, se mással. Szóval nem jó ez így. És .... ugyan nagyon várom ezt a viháncoló lelket (sztem ő napról napra sokkal fürgébb és élénkebb odabent sőt! állítom, hogy többet van fent! :? :wink: ), mégis nem érzem úgy, hogy én olyan baromira boldogan fogok kezdetben anyáskodni. Vajon meddig fog tartani, hogy ki nem boruljak a bezártságtól? :?: Mikor bújik majd ki belőlem a kisördög és fogom sajnáltatni magam úgy, hogy közben a kisfiamat okolom majd a saját döntésem miatt?!
Legalább lesz, aki itt lesz mellettem mindig, a nap 24 órájában. Biztos majd jól lefáraszt és aludni is fogok tudni. Ez a tudat kicsit boldogít. De akkor is.....Most nagyon nem érzem jól magam lelkiekben és ezt most ki kellett adnom. :oops: :cry:

Ne haragudjatok, hogy épp itt, épp most bukott ki belőlem ez a sok butaság. Talán nem vagyok egyedül az ilyen és ehhez hasonló érzésekkel, bár efelől vannak kétségeim, hiszen én vagyok a legfiatalabb. :)

Szép álmokat nektek!

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

kia: Nekem is volt már a jósló magasan, volt már 80, 100 is, de én sem éreztem semmit közben. Lehet, hogy nagyon arra koncentráltam, hogy nehogy lemaradjak a mozgásról és nyomjam a gombot. :) Grat a "lehet, hogy ma születek" felirathoz.

Tegnap este szombat esti láz volt odabent. A mi kis John Travoltánk egész este boogiezott, hiába mondtam neki, hogy ehhez már nincs elég hely. Viszont utána álom volt az éjszaka, csak reggel 7-kor ébredtünk fel.

fcicus: Ne aggódj a várandósság vége felé a hormonok játéka fűszerezve a hidegfront közelségével és a holdtöltével olyan hangulatot okozhat, mintha világ vége lenne. Aztán másnapra minden elmúlik, csak arra koncentrálsz, hogy milyen fantasztikus dolog történik veled. Világra hozni valakit, aki részben belőled, részben az általad szeretett személyből tevődik össze, ez engem mindig meghat.

ancsa: Jó hallani felőled, bár a másik topicban a képeket én is megnézegettem, írtó helyes Réka baba. Tejcsivel hogy állsz?

Vigyázzatok a hidegfrontban!
domin
 
 


Sziasztok!
Cicus! Lesz ez még így se. :? Szeretkezni meg szeretkezz! Fontos! A babák szex után ugyanúgy tele vannak boldogsághormonnal, mint mi. Nekem ne mondják, hogy az nem jó nekik. A franciázással meg semmi bajt nem okozhatsz neki.
Szia Ancsa!
Domin! Te meg különösen vigyázz magadra. Mindjárt mi jövünk! :D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Ancsa örülök, hogy újra itthon vagytok és a legjobb, hogy egészségesen :) Én is nézegettem a másik topicot és láttam a kis Rékát nagyon kis aranyos...egyébként nekünk is Réka lesz a neve a kis Tündérkénknek!

Kia, te még mindig nagyon nyugodtnak tűnsz....bár a férjem is azt mondja mióta találkoztunk a szülésznővel én is nyugodtabb lettem. Na de te mindig ilyen voltál....és nemsokára itt a nagy nap....atyaég...belegondolok és el sem hiszem...egy picit sem izgulsz?

Cicus, annyira aranyos vagy ne izgulj ez teljesen természetes amit érzel van akin kijön van akin nem....és nem leszel rossz anya....nekem van egy könyvem amit olvasgatok "Terhesség napról-napra" és abban ezt a depressziós állapotot "Baby Blues"-nak más néven "Szülés előtti búnak" hívják. És ha sírnod kell akkor sírj...aminek ki kell jönni jöjjön ki....én akkor sírtam el nagyon magam amikor annyira fájt a hátam,derekam és nyakam és attól nem tudtam aludni.....ez betudható a kialvatlanságnak is....de nézd a "jobbik" oldalát...belekóstólsz az éjszakázásba....nagyon sokat leszünk fenn az első 1-2 hónapban az tuti. Szeretkezés, összebújás tudom és szerintem mindeki tudja mit érzel....nálam az a legrosszabb, hogy ugye nem lehet...de én attól függetlenül éjszaka szoktam álmodni hogy együtt vagyunk és hát ugyanazt élem át .... na akkor mindig lelkiismeretfurdalásom van mert olyan szinten bekeményedik a pocakom hogy csak na....és az álmait az ember nem tudja befolyásolni....mi már szinte ott tartunk hogy nem merünk összebújni mert már attól is:) Na de nem sok van hátra mindig ezzel nyugtatgatom magam....jaaaaa és nem utolsó sorban a kis Csodák a pocakban mindenért kárpótolni fognak ebben biztos vagyok!!! :)
Már én is alig várom hogy kimozdulhassak ezzel a kis csöppséggel...és kis is fogok...eleinte csak az erkélyre kirakom alukálni....majd egyre több időre...és elindulunk csavarogni is babakocsival :)

Fel a fejjel csajok aki hasonlókat érez...bár szerintem mindenkinek vannak rosszabb napjai :!:

Üdv.:
Niki
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!!

Tegnap mi si vásárolgatunk. At egyik üzletbe úgy rám jött a pisilhetnék higy meg kellett állnom, hogy egy kicsit összegörnyedjek. A párom meg mosolygott hogy most már tényleg úgy viselkedem mint egy kis öreg mamóka. Aztán megbeszéltem a kis Levievel hogy bírja ki míg elérünk egy mosdóig! Szóval elég vicces volt!!!! :D :D :D

Cisus: Nekem is vannak ilyen problémáim. Kb két hete minden este óránként felébredek, ha elmegyelk valahova mindenki azt mondja hogy milyen karikás a szemem. Ez szokott engem is kiborítani régen bezzeg amikor egymás utáni napokon buliztunk, na akkor nem néztem ki ilyen fáradtnak és kimerültnek magam. Mi sem vagyunk már úgy együtt a párommal mert őt zavarja, azt hiszi hogy a gyereknek valami baja lesz. A másik az emberhiány, nekem is vannak napok amikor nagyon hiányzik a társaság. De vannak olyan napok is amikor olyan jó egyedül itthon lenni. Csak azért írtam le ezeket hogy lásd nem vagy egyedül, és hogy kitartás!!!!!!!!! :P :P
Jönn a karácsony és minden happy lesz meglátod!!!!

Puszi mindenkinek!!!!!!

Anna

Kép
boganna07
 
 


Sziasztok!

Én is itt... :) pénteken beszéltem a leendő szülésznőmmel és jövö héten mi is találkozunk és kikérdezem mindenről.

Más újság nagyon nincs egész jól vagyok...csakhát az éjszakák nálunk is... de azért nem panaszkodom mert én azért alszom 3-4 órát időnként egyhuzamban.

Cicus: nekem egy pár héttel ezelött volt 1-2 napig ilyen világ vége hangulatom, de én rögtön a hormonokra fogtam. Én is emberekkel foglalkoztam és az emberi kapcsolatok nekem is hiányoznak (mondjuk a munkám egyáltalán nem én ott nagyon bezárva éreztem magam), és nyilván az ember alapvetően nem változik meg, az anyaság csak hozzátesz a személyiségéhez. Emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Én is úgggggy táncolnék egy jót vagy kirándulnék hóesésben vagy csak úgy sétálgatnék hogy magamba szívjak egy kis karácsonyi hangulatot. De hosszabb útra már nem merek vállalkozni ugyanazon okokból kifolyólag amit itt mindenki ismer.
Szeretkezés téma: mi ugy vagyunk vele hogy ugyis akkor jön a baba amikor akar az hogy szeretgetjük egymást nem befolyásol semmit. (persze azért megkérdeztem a szülésznőt hogy van-e ellenvetése, de nem volt) és ez nyilván problémamentes terhességre igaz.
Szóval kitartás és az nagyon jó ha kibeszéled magadból!!!!!!!!!!!

Most megyek főzni...mindenkinek szép hétvégét!!!!!!!4

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Cicus
Már csak 6 nap :lol: ...és neked is már csak 1 hónap!
A depresszió nem jó dolog.

A sírás nekem is előjött és még jön most is, ha pl. olyat látok, vagy hallok... Tegnap is pl. amikor a szülésznő mesélt... majdnem folyt a könnyem :P
Összebújás... na igen - mi most inkább nem.. , nehogy Manó elinduljon. Decemberig pihi :oops:

Köszi :lol: Fura látni, hogy ez van kiírva... na és már csak 6, holnap már csak 5 nap :shock:

Niki
Tényleg nem izgulok... magam sem értem, hogy miért. :P

Zsuzsi

Remélem minden rendben lesz a szülésznővel...
Én nagyon jól éreztem magam , amikor beszéltem vele.
32 éve szülésznő, így biztos jó kezekben leszünk és úgy gondolkozik a dolgokról, mint én is - pl. a gátvédelem, fájdalomcsillapítás, stb.

Képzeld - dec. 15 után költöznek - most úgy tudják.

Ma mi is vásárolgattunk :wink: Talán most már tényleg utoljára együtt :cry:
Manó is kapott ruhát. Igaz majd fél éves korában lesz jó neki, de 1000 Ft volt egy jó kis pulcsi + egy body.

Mindenkinek kitartás!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy sok jó bátorító dolgokat írt! Egy előnye megvolt annak, hogy kiadtam magamból: végre mindenki írt egy keveset! :lol:

Kicsit jobban vagyok, éjszaka egész jót tudtam aludni is. Ma főztem, cipőt pucoltam és konyhát takarítottam, szóval jól eltelt ez a nap.

És sikerült apát is valamennyire meggyőzni! :oops:

Most egy kicsit olvasgattam, és rájöttem, hogy az idei év nagy slágernevei abszolút a Levente és a Réka!
Nem fogjátok elhinni, de ha kislányunk lenne a Réka nevet kapta volna (bár biztos kampányoltam volna még a Veronika mellett egy ideig :lol: )
Sőt! Amikor leültünk nevet választani Petivel, akkor a Levente volt a másik név, ami mind a kettőnknek tetszett. Aztán az valahogy homályba borult. Ja igen, tudom! A Csaba jelentése jobban kötődik a magyarsághoz azt hiszem. Igen, Petinek ez egy fontos kritérium volt, hogy mi a jelentése... képzelhetitek, hogy a babánk 10 hetes korában elkezdtem a könyvből felolvasni egyenként a neveket. :lol: Jó, ilyeneket, hogy Nárcisz kihagytam élből. :D De így is bő 2-3 óra volt mire közös nevezőre jutottunk. :D Megérte, tetszik a Csaba név!
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy amikor a fiaink és lányaink elkezdenek iskolába járni, senki ne lepődjön meg, hogy az osztályban három Levente és két Réka lesz minimum. :lol: :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!
Én Kingii kolleganője vagyok (jobban mondva, majdnem a heylemre jött, amikor én eljöttem babázni :wink: )
Látom, még nem informáltak benneteket, úgyhogy megteszem:
Flóra baba császármetszéssel, 2900g-mal és 51(?)cm-rel született. Nagyon bővebbet nem tudok, mindketten jól vannak, már beszéltem vele. Remélem nem haragszik meg a tudósításról!

További jó pocakoskodást nektek és örömteli babázást. Használjátok ki, az enyém már egy nagy cula :lol: :lol: :lol:

nukada
 
 


Szia Nukada!

Köszi az infót!

Kingii-nek NAGY GRATULA!!!
Sok Boldogságot Flórához!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nagyon sok boldogságot Kingiii!
Sok tejcsit!!!
Én már megint nem tudok aludni! Csak nekem megy ilyen nehezen?[/b]

Kép
nyafi
 
 


"Táguló világegyetemben élünk, minden Chuck Norris elől menekül"
:D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Kingi!
Gratulálunk a pici születéséhez!!! Sok boldogságot!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Nukada köszönjük az infót :)

ÓRIÁSI GRATULA KINGIINEK!!!!
SOK-SOK ÖRÖMET BOLDOGSÁGOT :!:
TÖMÉRDEK MENNYISÉGŰ FINCSI TEJCSIT :!: :D


Niki
Vendég
 


Lányok újra előjött a derékfájásom nagyon rosszul aludtam....tiszta kóma vagyok...ráadásul ma voltunk a védőnéninél...majdnem elaludtam...de tuti ha lefeküdnék nem tudnék most elaludni :)

Egyébként egyre lejjebb a pocak egyre jobban jönnek a jóslófájások....Manóka pedig felfelé nyomul nem lefelé pedig mondom neki hogy nem arra van a kifelé vezető út...de egyenlőre nem érdekli....a fenekét belenyomja a gyomromba ami nem túl kellemes....néha rendesen hányingerem van :roll:

Ma voltunk a Brendonba is és vettem végre szoptatós melltartót pedig nem akartam de rájöttem hogy kell mert nagyon nem kényelmes már egyik melltartóm sem....és nem akarom hogy elnyomja a tejcsatornákat aztán ne legyen tejcsi! Valamint vettünk szagmentesen zárható pelenkatartó vödröt...ami külön csomizza a pelust....ezt sem akartam eredetileg de múlthéten voltak fenn sógornőmék és bekakilt a kislányuk....komolyan mondom napokig éreztem a kakiszagot....vagy lehet hogy csak most ilyen érzékeny az orrom....mindenesetre megvettük! :)

További szép napot mindenkinek!

Niki
Vendég
 


Sziasztok!


nukada: Nagyon szépen köszönjük a tájékoztatást, nagyon örülünk neki!!!

Kingi: Sok boldogságot Flóra kishölgyhöz és kellemes pihenést, ha hazaértek!!!

Niki: nagyon sajnálom a derékfájásokat. :( Át tudom érezni... főleg a nem alvás prolémáját, bár az az elmúlt éjjel jól sikerült.
Milyen az a pelusos vödör???? Még az esküvőnkre azt szerettem volna kérni a haveroktól, de későn kérdezték meg, és nem volt rá idejük, hogy megvegyék. Nagyon sokat gondolkodunk rajta, de úgy, hogy én vegyem meg, kicsit sokallom az árát :lol: smucig vagyok tudom... de utána meg vehetem bele a belevalót :lol: De ha azt mondod, hogy megéri és szted nagyon jó (már így kinézetre, gondolom még nem használtátok :lol: ), akkor mi is beruházunk egyre. Most úgyis a szennyes pelenkatartó a kérdéses, meg a szennyes babaruhatartó.
Milyen volt védőnéninél? (nekem már vagy 3 hete azt mondta, hogy többet nem kell hozzá mennem, és nem teljesen értettem, de ez van. :( ) Ilyenkor még mi mindent lehet vele megbeszélni?

nyafi:
:lol: 8) :lol: :lol: :lol:

Annyi mindent kéne ma még csinálnom (újabb két adag ruha kivasalását, felporszívózni és felmosni, mert hétvégén nem volt rá erőnk és időnk), de ha felállok már súlyosnak érzem magam és fáj a pozi alja. Olyan érzés tényleg, mintha nyúlnának az izomszalagjaim. De nagyon nem akarok több nyúlást, mert már mindenhol szanaszét szakadt a bőröm!!! Felesleges nekem a kenceficézés. Semmi nem használ. Még ahol a férfiak szoktak nyúlni a bicepsz alatt, na én ott is találtam egy-egy nyúlást!!! :evil: Kész horror! Hogy fogom magam ezután rendbetenni? :roll: :?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Hátfájás
Nekem is újra előjött - éjjel néha arra ébredek, hogy fáj a hátam vagy sok a savam... nem kellemes... De még megy az alvás :P

Nyafi
Sajnálom, hogy nem tudsz aludni...
De mi lesz még?? Van 2 heted! :shock:

Niki
Azt a vödröt mi is néztük, de úgy már tényleg drága, hogy mindig venni kell bele a zacsit...
Nagyon jó dolog, hogy nem jönnek ki a szagok , minden pelus külön van csomagolva...

A védőnőhöz én is csak nov. elején voltam, azóta már csak felhív hetente, hogy egyben vagyunk e még :roll:

Cicus
Sajnálom a csíkokat!
Nekem is vannak sajna, a bal oldalon 4-5 db max 2 centis és a jobb oldalon 1 db. Nem sok, de csúúúnyaaa...

A hasam már tényleg lejjebb van.... lassan itt a nagy nap :lol:

Csüt-ön még egy nődoki-látogatás, remélem addig kitartunk :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Cicus, naaah mi sem úgy vettük a vödröt hogy saját erőből hanem kaptunk egy kis ráfordítható összeget a rokonyoktól :)28 db pelus fér bele...igaz kell hozzá venni utántöltőt 1800 ft asszem....de én nem bírom a szagokat.....főleg tudja ezt az aki társasházban ill. panelban lakik....nálunk így is néha olyan büdi van .... hát akkor még rájönne a kakis pelus szaga is....húúú-haaa szép kis szagáradat lenne a lakásban.

Itt nálunk hetente kell még védőnőhöz járni...szívhangot néz....megméri a súlyom...vérnyomást mér...és vizelet vizsgál. Jövőhéten is menni kell hétfőn ha még egyben vagyunk.

Én még nem csikozódtam be...vagyis a köldököm környékén van 1-2 hajszálér ami látszik ..... de egyenlőre ennyi...pedig csikozódós fajta vagyok mint anyukám....lehet még lesz is....van akinek az utolsó hetekben jön ki.

Csütörtökön nekünk is nődoki.....este pedig CTG.Már várom kíváncsi vagyok mit mondd a doki...mekkora Manócska.
Vendég
 


Csuklunk... már 6 perce!!!! :shock: :x :x
Elegem van, kifáraszt. Közben rúgkapál is! :wink: Nehogy már ülni tudjak :D Közben olvasgatom ám a másik fórumot is.
Szilvi72-nek olyan nagyon gyönyörű babaszobája van, hogy ejha! :lol: De tényleg nagyon kellemes... ha van időtök (nyafi és Kia persze tudja miről beszélek), nézzetek be a 2007/2008-as téli babák topicba és ott tett fel pár képet! Azért is szeretek ilyen babaszobákat nézni, mert nálunk nincs plusz szoba, ami kialakítható lenne :lol: Nem bánom ám!!! Tetszik, hogy egy percet sem tudok majd aludni. :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Lgondolkodtató az a vödör.. otthon, anyukémákkal mi is panelben laktunk. Ez most, ahol vagyunk egy hat lakásos társasház és a földszinten vagyunk. És én utálom kivinni a szemetet! :roll:
Ezért gondolkodom rajta folyton..

Apropó! Mell téma!
Mikor vesztek (ha még nem tettétek volna meg) elég szoptatós melltartót? Egy van nekem is, és most tervezek újabbak beszerzését (naná, hogy mindent a végére hagyok :? ), de aztán belegondoltam, hogy a cici szülés után fog ezerrel megnőni! Most megveszek egy méretet közben meg lehet, hogy mire kijövök a kórházból már kétszer akkora lesz a cicim :? :lol: Na most ilyenkor mivan? :?:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!
Kinga! Nagyon nagy gratula, sok örömet-egészséget-tejcsit kívánok!!

Cicc! Én vettem melltartót, 85D-s szoptatós, még most nagy, de remélem azért elég lesz!

Niki! Én csak normális szemetesvödröt vettem, legfeljebb sokat járunk majd le a kukákhoz üríteni. Amúgy mire olyan igazi büdi lesz (remélem sokáig tudok szoptatni), akkor már tavasz és nyitott ablak is adott :)
Bébiételeknél indul be igazán a szag.. :lol: :lol:

Voltam dokinál..azt mondja, hogy oké, akkor csütörtökön kivesszük a gyűrűt és péntken, vagy szombaton meg lesz a baba. :shock: :shock:

Riadó

Én tudtam ezt (persze ez nem 100%) de be is f..am. Nem feltétlenül magától a szülésől, mert azon egyszer úgyis túl leszek, bent nem marad Panka, tudom..de ami utána lesz.. :roll: :roll: :oops:

Nyafi! Nekem az a kedvencem, hogy "chuck N. egyszer ütött félre, azóta kék az ég"... :lol: :lol:

dhbetty
 
 


:shock: :shock: :shock:

Betti szülni fog! :shock: :lol: Hát, már előre gratulálok! :wink: Remélem azért majd megkéred párod, hogy számoljon be nekünk a történtekről! És előre is nagy kalappal... milyen különös... még a végén Kiát is megelőzöd :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicus én is olvasgatom a másik fórumot és láttam a babaszobát....tényleg nagyon szép :) A miénk az csak babasarok...na de majd ha beköltözünk mi is a házikónkba amibe még bele sem fogtunk...csak a telek van meg...na de ami késik nem múlik :)

Én is direkt csak egy szoptatós melltartót vettem eddig mert nem tudom milyen nagy lesz a cicim ha belövell a tejcsi...ez pedig igazából nem is kifejezettem szoptatós melltartó olyan mint egy kis top....csak ki van alakítva a mellrésze...és belebújós.... a kórházba szerintem tökéletesen megfelel.....viszont nagyon kényelmes nem nyom sehol...majd veszek még ha szükség lesz rá...remélem igen...és még nő 1-2 méretet a kicsicicim :)

Húúú-haaa Betty nem semmi...de tök jó hogy legalább tudod az időpontot.....én is már próbálom megbeszélni a kiscsajszival odabent hogy azért jó lenne ha legkésőbb dec.első hetében megpróbálkozna egy születéssel....mert anyában az elem teljesen lemerül szülésig a kialvatlanságtól :)
Vendég
 


Sziasztok!

Betty
Ez tényleg nagy hír... Furcsa lehetett hallani, hogy már a héten ANYA LESZEL!
Nem semmi.
Talán egyszerre megyünk szülni? Vagy megelőzöl? :shock:

Tudom, hogy minden rendben lesz, Nyugi! Veled leszek :wink: Drukkolok!

Cicus
A Szilviék szobája tényleg nagyon szép!
Apára rá is jött a díszithetnék tegnap, amikor megmutattam neki :lol:

Melltartó
Nekem nem nőtt sokat, még most is tudom a régiek felét hordani.
Így kicsivel nagyobbat vettem (van 4 db), ami nem szorít... de a kosár uakkora.. bőven el tud benne majd férni, mert sokat nyúlik..
A sógornőm is adott 1-et, neki csak 1 volt, amit vett (Anita - amire én nem költöttem volna) - na az aztán nagy :lol:

Lassan mennem kell főzni, még 3 óra és Apa hazaér :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

KINGII!Gratulálunk mi is és sok tejcsit kivánunk! :D

Betty!De jó nektek!

Csajok én már olyan türelmetlen vagyok,már olyan jó lenne ha itt lenne Vivi baba! :lol: jó tudom mindenki várja!

Hát az alvás,....jó az elalvással van csak gond,+a fordulásokkal! :?

Na még később benézek,mert már nem jo ülni mert Vivi az jobb oldalamon akar "kilépni"! :lol: :lol:

Kép
aniko...
 
 


Hajrá BETTY!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Kingi:Gratulálok Flóra babához!!!!!!!

Lányok lassan mindenki beér a finisbe.........Nagyon szoritok nektek.

Hoztam pár képet,hogy ne kelljen a "szomszédba" menni érte.
Kép Ájultan anya ölében
Kép
Kép Ez egy kicsit homályos lett,de nagyon cuki igy beöltözve
Kép

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Sziasztok!

Ancsa nagyon aranyos a babóád.Mindig ilyen kis nyugot?Alvós? :D

Kingii!
Hatalmas Gratula a babócádhoz.Sok tejcikét,hogy sokáig tudjad szoptatni majd a kis drágát. :D

Betty!Húúú!Akkor nálad is kezdenek izgalmasá válni a dolgok.Én nagyon szóritok és drukolok neked(nektek).
Lehet Kiával együtt szültök.
De jó! :D

Kia!
Hogy érzed magad?Még semmi jele,hogy valami kezdödik? :wink:

Nekem pár napja jóslófájásaim vannak.Remélem ezek még nem azok.Hátha kibirjuk jövöhétig.Akkor már nyugodt lennék ha úgy érkezne.

Kép
Kép
meliz
 
 


Ancsa
Itt is aranyos Réka :wink:

Meliz
Még semmi jel...
Manó ma kicsit nyugodtabb volt, a hátam még fáj, a hasam lejjebb van már... de ennyi.
Ha még vár 5 napot - Boldog leszek! :wink: :P

Biztos a front is csinálja , de neked még van időd....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Réka nagyon aranyos, gratuálok hozzá mégegyszer!!
Csajok aztán majd malmozhatok ha még karácsonykor is 2 in 1 leszek, ti meg már babáztok.. :shock: :shock:
Nem jós a dokim, lehet téved..mindenesetre rámijesztett. Lehet nem jobb tudni előre..
Kia, azért előre engedlek. :lol:

Köszi a drukkokat. :oops:

dhbetty
 
 


Szia Ancsa!Irígyirígyirígy :mrgreen:
Így van Kia! Te jössz! Mit szeretnél még elintézni?Azt mondják, ha már semmi nincs amit muszály elötte megcsinálni, akkor jön... :D
Melíz! Jósló tényleg lehet a hidegtől. Ne izgulj nekem már 1 hónapja van és még semmi.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok lányok!

Ancsa: tündéri ez a kislány! Nekem a hason fekvős kép a kedvencem méghozzá azért is, mert tényleg olyan, mint amit az ultrahangos képen lát az ember! Ilyenkor mindig kicsit elhiszem, hogy egy gyerek van bennem. :D Azok a pici kis szemek, vékonyka kis lábak, jajj nagyon édes!

Remélem mindenkinél "rendben" megy minden!!!
Én vagy nagyon szerencsés vagyok, vagy marhára nem tudom mi micsoda!? :roll:
Tegnap takarítottam. Az úgy kezdődött, hogy vasaltam, azt muszáj volt. Két adag színes ruha, plusz ingek. Az ingekkel kezdtem, mikor jött a gázos, aki megcsináta amit meg kellett (nem értek hozzá :D ), illetve észrevette, hogy kormos a másik micsodánk a fürdőszobában, és kedvesen megkérdezte, hogy megcsinálja-e?! Naná, ha már itt van! Közben végeztem a vasalással, előkészítettem a porszívót. De valahogy nem akaródzott belefogni amíg itt votl, nehogy már azt nézze, hogy milyen tetü lassan bírok porszívózni és milyen pózokban :lol: Úgyhogy addig csak mindent felpakoltam a földről. Igen ám, de nem kis mennyiségű kormot szedett ki, aminek az lett az eredménye, hogy bár ő készségesen belelapátolta egy zacsiba, a felmosás rám várt! :wink: Úgyhogy miután elment végül kipórszívóztam, (ha már előkészítettem nem hagyhattam úgy) és elkezdtem a fürdőszoba kitakarítását... még szerencse, hogy kicsi. :lol: Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy egyszer megélem, hogy négykézláb mossak fel, mint nagymamáink. :lol: Megéltem! :lol:
Féltem a felmosófát elsőre tönkretenni, szimpatikusabb volt egy rongy kidobásának a gondolata, így térdepelve végigcsiszatoltam a padlót. Aztán vártam, és újra, de akkor már felmosófával. És mivel van előszoba is, hát azt is ki kellett pucolnom. :D Élmény volt. Főleg, hogy mindig Peti szokott felmosni, de ő még nem volt itthon, és hétvégén nem volt rá időnk. Na mindegy, hát gyakorlatilag déltől fél6-ig takarítottam (jó lassan :? ).
A legfurcsább, hogy a fáradtságon kívül és a vége felé a megmozdulni nem bírok érzésen kívül semmi más fájdalmat nem éreztem!!!!

Mindezt azért írtam le, mert valaki mesélje már el nekem, hogy mik azok a jóslófájások, hol kell érezni, hogy kell érezni stb!!!??? :?:
Biztos én is tapasztaltam már, lehetetlen hogy nem, ha a doki szerint bármikor megszülhetek mert lent van a méhszájam nagy a gyerek stb. Én mégis úgy érzem, hogy bár felkelni ilyenkor mindig nehéz az ágyban és megmozdulni is, ezek számomra teljesen elviselhető állapotok. Nem érzek olyan fájdalmat, mint amire én számítok!!! Ez normális?

Azért majd ma pihenek, bár most megyek haza Erzsébetre a dokihoz a betegpapírért, és hogy megkérjem apukámat varrja meg Peti nadrágját (munkahelyi, lehajolt a drágám :lol: képzelhetitek :lol: :lol: ) És már van ott is kirakodás, most biztos nem szalasztom el :D

Szép napot mindenkinek! Várom a jóslófájásos leírásokat! :)

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Két napig nem volt gépünk, illetve volt, csak nem működött! Hihetetlen mennyiséget írtatok, valóban látszik, hogy kezdünk a finisbe fordulni.

Ancsa: Réka baba nagyon édes, mekkora már?

Kingii: Nagy-nagy gratula! Sok tejcsit, jó egészséget Nektek! Várjuk, hogy személysesen is jelentkezz és beszámolj az eseményekről!

kia: Már csak egy pár nap!!! Levi nagyon jó fiú, hogy ennyire hallgat Rád.

betty: Hajrá, nagyon fogunk drukkolni Nektek! Még én is szeretném megvárni a decembert, de hogy akkor hogyan fogok érezni nem tudom. Elég félelmetes érzés, hogy egy kis magatehetetlen emberke teljesen rám, ránk lesz bízva.

Niki: Majd számolj be, hogy a pelus vödör bevált-e. Mi is gondolkodtunk rajta, de az utántöltők miatt soknak találtuk az árát. Viszont ha nálatok beválik, és nem bírom már a szagokat, akkor rászánjuk magunkat.

nyafi: Hogy van a lábad? Fájsz még? Őssejt témában sikerült valamit intézni? Ctg-re mikor mész legközelebb?

Jóslók: Nekem a pocim alja fáj, és a pocakom bekeményedik, de azért annyira nem rossz, mint egy mensis görcs. Egyelőre tudok közben beszélni, nevetgélni is. Ha majd a valós fájások jönnek, akkor ezek már állítólag nem fognak menni. Manófülű még mindig nyújtózik, rúgdos, néha a pocakom annyira amorf, hogy én is elszörnyedek.
domin
 
 


Sziasztok!

Fcicus nekem a jóslófájások olyanok amikor bekeményedik a pocid és van hozá egy kis menstruációs szerü görcs is.

Kia bár csak igy lenne.De az elsö fiúnk is a 36-dik héten jött.Hát ezt más sikerült elhagynunk.Doki is azt mondja,hogy elöbb jön kistesó 2-3 hétel.Hát meglátjuk. :)
Minden esetre most te vagy a sor elején. :)

Kép
Kép
meliz
 
 


Ja azt lefeletetetem írni,hogy jósló közben érzem a méhszályamat is.Néha elég erösen. :shock:

Kép
Kép
meliz
 
 


Sziasztok!

Cicus, hasonlókat tudok én is írni a jóslófájásról....bekeményedik a pocakom és lent nyilalgat rendesen a hasam alja...olyan szinten nyilalgat hogy meg kell fognom alul magam mert olyan mintha be akarnék pisilni pedig nem is kell.....odáig kihat...állítólag a méhszáj puhul,tágul ilyenkor. Mensis görcseim még nincsenek bár nekem még a héten szedni kell a MagneB6-ot...aztán beindul a nagyüzem....én is szeretném még kihúzni decemberig...jöv.héten már jöhet a kis babyke :)

Domin, majd beszámolok, hogy vált be a pelusos vödör.....természetesen csak a kakis pelus megy bele...mert azért tényleg húzós az utántöltő.

Ma úgy döntöttem takarítgatok egy kicsit.....szerintem egész héten ezzel töltöm majd a napjaimat....hétvégén szeretném már Manócska ágyneműjét is felhúzni....és akkor teszek fel képet a babasarokról :)
Vendég
 


Jajjjj majd elfelejtettem megdícsérni a kicsi Rékát...annyira édes...nekem a beájulós kép tetszik a legjobban....biztos nagyon kifáraszthatta magát :D
Vendég
 


Sziasztok!

Fúrnak - ismét... Milyen jó is ez a panel :?

Épp arra gondoltam, hogy alszok egy kicsit, mert hajnalban a pici fiú nem hagyott... lehet a hó volt rá nagy hatással.
Szereti a telet, mint én :lol:

Nyafi
Nincs már elintéznivalóm :shock: akkor jön :?:
Na jó, még a dokihoz el akarok jutni csüt. du. :wink: megnézni a leleteket... és egy CTG-t.

Betty
Na jó - tényleg ne síessen még Panni. Maradhat bent pár napot a "paradicsomban".
Megyek én előre.... :wink:

Cicus
Jósló , ami még nem fáj, csak nagyon bekeményedik a hasad, a méhed gyakorol, összehúzódik...
Mit vettél???

Nekem ma ismét vannak kis szúrások lent... már nagyon kiváncsi
vagyok, hogy milyen lehet a méhszáj...
Remélem csüt-ön megnézi a doki.

Niki
Várjuk a képet...
Hétvége... én akkor már... ki tudja mit csinálok :shock:

Domin
Én is sokat elgondolkodok mostanában ezen a "kis magatehetetlen emberke" dolgon...
néha csak állok az ágya mellett... és még most sem hiszem el, hogy pár nap múlva ott fog feküdni benne :P

Meliz
Biztos vár még Dávid...
Megvárja Levit :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Kia: hát kérlek szépen vettem 200-as C vitamint, egy doboz Calzium Sandoz pezsgőtablettát és egy 50-es Magne B6-ot. :lol: A kirakodóban nem vettem semmit. Régen annyira oda meg vissza voltam az ilyen dolgokért, sztem elszállt a varázsa a számomra. Egyedül a kürtöskalács+forraltbor párosítás tudta felkelteni az érzékeimet, de forralt bort most nem lehet, egyedül meg amúgy sem az igazi. :? :)
A másik meg, hogy én egyre inkább azt érzem, hogy nap közben a mi ágyikónkban fogom altatni, és talán én vele alszom. Nem jó szokás, de nekem ez a kiságy olyan ridegnek tűnik... vagy csak üresnek még.

Görcsök: örülök, hogy mindenki leírta a maga jósló fájását, nekem jót tett. :D Ilyen haskeményedésem már volt, egyszer-kétszer még szurkálást is éreztem odalent (ilyet akkor éreztem amikor abortusznál vártuk a NAGY tágulást.... és utána egy-két héttel buszon mindig "rámjött'). Nade én nem tudtam, hogy ezek a jósló görcsök! Nekem haskeményedésem már vagy a 4. hónaptól mindig volt, sokszor sok is, mindig ráfogtam a munkára, ami jogos is volt. Ha ilyen egy vajúdás, akkor úgy érzem jól fog menni, mert ennél sokkal rosszabbra vagyok felkészülve. Mármint jóslógörcsként azt hittem, hogy a derekam is fájni fog, vagy valami hasonló. De ha ezt már "görcsnek" nevezik, az jó dolog. Mármint nekem. :lol: Lehet, hogy megtette hatását az 5 évi kajakozás és 3 évi röplabdázás? :wink:
Köszönöm mindenkinek tényleg! Most már tudom, hogy mim is van! :lol:

Voltam otthon, összeírtam, hogy nagyjából miből mennyi van?! Merthogy az örökölt ruhadarabokat egyszer kiszórtíroztuk, hogy mi a fiús, mi a még tűrhető és mi a nagyon lányos. Azt hiszem, ha anyukám időben kifehéríti őket és kimossa/vasalgatja (kifejezetten ő szeretné :) ), akkor nagyon jól állunk!
Csak a legfontosabbak:
- Rugi (hosszú ujjú): 18 db
- Rugi (rövid ujjú): 22 db :lol:
- Kombidressz: 9 db (na igen, ezeken azért látszik, hogy használtak)
- Kising: 22 db (nagyjából tök ugyanolyanok, mind fehér asszem :lol: )
- Rékli: 15 db
- Hálózsák (kézkinthagyós nem túl meleg): 9 db
- Hálózsák meleg: 1 (ezért is fogok kettőt kapni :)
- Pulcsi: 14 db
- Póló: 16 db
- Pártedli/előke: 6 db
- Meleg sapi: 11 db :lol:
Szóval készlet az van. Igaz ezek mindegyike akár 23 évre is visszanyúlik (volt, amit még én hordtam és semmi baja, de tényleg!) :) Úgyhogy most örülök, bár meg kell hagyni, hogy nem egy méretről van szó. A többségét inkább 56-60-62-nek saccolom, de vannak nagyon mini, 50-es méretek is. A gond az, hogy ugye a méretjelző többnyire elkopott. :? :( De kájne pánik, valahogy megoldjuk! Csak feltűnik, ha túl nagy egy ruhadarab, nem? :lol: Tuti jókat fogok kacagni a babámon. :D

Ma megkérdeztem drága jó szüleimet, hogy mit szeretnének karácsonyra?! Apukám megmondta a frankót: egy unokát! :lol: (ő általában mindig csak annyit mond, hogy semmit)

További kellemes pihenést/rámolgatást/készülődést/miegyebet nektek mára!

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicus
:lol: Remélem a nagypapi megkapja az ajándékát :lol:

Ruha nekünk is rengeteg van...
pl. body : 11 új, 16 használt, rugi : 7 új, 13 használt.... ezek max. 60 -as méretig.
Anyu mondta nekem is, hogy megnézi a ruhákat (ami az öcsémé volt - most 19 éves - elrakott néhányat ), ami kibírja a mosást és még jól néz ki elhozza...
De már így is sok van ... :shock:

Na igen a méretek...
A sógornőm sok ruhából kivágta, vagy lekopott...
Én is csak összehasonlítgattam az újakkal a régieket, remélem nem tévedtem sokat a méretekkel...

Ti gondoltatok a babkötvényre?

Én most néztem utána..
www.babakotveny.info
Már meg is találtam a ... talán legjobb bankot...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Ma voltunk Ctg-n. Meglátott az orvos ahogy bemásztam hozzá, és mondta, hogy sz.rban vagyunk, ez császár lesz. Ha így marad a lábam megindítja a szülést jövő kedden. Ha rosszabodik akkor elöbb. Kaptam rá homeos bogyókat, mert már nem mer írni semmit. Nem hisz benne, de azt mondta meg kell mindent próbálni. Ha a baba ki akar elöbb jönni, mint kedd és még fáj a lábam akkor is császár. Császáron benn lehet a férjem? Igazából meg se vizsgált úgy ahogy szokott, mert ezzel volt elfoglalva

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Húúúú Nyafi te is nemsokára anyuci leszel :)......olyan hihetetlen....mondjuk sajnálom hogy így alakul....mármint ha meg kell indítani emiatt....bár lehet ha ennyire rossz állapotban vagy akkor ez már megváltás lesz. Akkor úgy néz ki neked is megvan az időpont nagyjából!
Én úgy tudom legalábbis nálunk bent lehet az apuka is császáron vagyis az üvegfalon túl nézheti....nem lehet ott a mama fejénél....de utánna mehet a babával ahol megfürdetik, megvizsgálják,felöltöztetik.

Cicus, Kia nekünk is rengeteg kisruhánk van amit kaptunk...le is döbbentem amikor hajtogattam be a kis komódjába...teljesen dugig van....szinte alig kellett venni hozzá pár új darabot...mert ezek is vadi újaknak néznek ki.....pedig használt mind.

Kia a babakötvényre még nem is gondoltam jó hogy felhoztad a témát utánna is nézek!És milyen bankot találtál a legjobbnak?

Ma ahogy írtam elkezdtem takarítgatni light-osan....de ezt a hajolgatást már nem én fogom csinálni...mert ugye a derekam+keményedtem rendesen...szóval alig jutottam valamire....na de hosszú még a hét.....mindig reggel állok neki mert délutánra, estére már nem bírok magammal semmit sem kezdeni.

További jó pihit!

Niki
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?