Új privát üzeneted érkezett!

Úristen!!!!!!!!!!!!!!!!!Rengeteget írtam délelőtt, mindenkinek, de főleg neked Melinda ésd úgy látom, hogy nem jelent meg! Megőrülök! Na, hétvégén ha lesz energiám beoótolom, nagyon mérges vagyok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:25-kor.
fanny01

Sziasztok!

Lányok, imádom, mikor ennyit írtok!!!!! :D :D :D

Fannykám!

Sz@r ügy , mikor eltűnik az iromány, én már rengetegszer jártam így :evil:
csak én olyan lusta vagyok leírni újra, hogy általában nincs lelkierőm újra nekiállni :roll:

hétvégén kérünk szépen képeket a Királylányról :wink:

Melinda!

Este már nem volt időm reagálni Neked, de nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz most Nektek Bencével... :(
tanácsot nem tudok sajnos adni, mert én is tehetetlennek érzem magam Patrikkal kapcsolatban, bár amiket leírtál, ahhoz képest a mi gondunk (gépezés) semmiség... :roll:

de tegnap nagyon kiakadtunk a Párommal: valamelyik nap rekedtre üvöltöttem magam, mert a gyerek amint hazajön leül a gép elé, és kis megszakításokkal ott ül estig :evil:
viszont, amit nem értek, de ez a nagy szerencséje: tanulni szinte soha nem látjukj, ennek ellenére ebben a tanévben ( 8. oszt) csak ötösei vannak eddig...

Párom azt mondta, ne nyaggassuk, míg jó jegyeket hoz...de szerintem akkor sem szabad hétköznap engedni, hogy ennyit játsszon...
egyik nap, mikor üvöltöttem vele emiatt (tudom, nem tesz jót a babának), de sajnos hamar eldurran az agyam, mert ráadásul vissza is pofázik, ha merészelek szólni neki este 10-kor :evil: , hogy lépjen ki, még neki áll feljebb...

ilyenkor másnap nem tárgyalok vele, de ez sem megoldás...
a múltkori eset után letisztáztam vele a hétköznapokra vonatkozó "házirendet" : hazajön, kiviszi a szemetet, kialmoz a macska után, tanul (ha van mit), és utána gépezhet, kb. fél nyolcig...aztán fürdés , vacsora, Barátok közt (ezt szereti, de mostanában ahelyett is gépezik :roll: )
és BK után már nem ülhet a gép elé, ki kell pihenni magát 6:20-kor kel mindennap...

mondtam neki, hogy ez így lesz, ha nem tartja be, akkor a párom hétfő reggel elviszi a gépét, és csak péntek du. kapja vissza...

betartotta a szankciót kb. 3 napig...
tegnap: megfürdött, megvacsizott ugyan, de a macskát kihagyta, BK alatt végig gépezés, sajnos Melissával is gondok voltak tegnap (front), így 10: 20-kor vettem észre, hogy még mindig gépezik :evil:
rászóltam, hogy nem ebben állapodtunk meg, és azonnal lépjen ki, mire iszonyú bunkó volt megint...gondoltam, most nem kiabálok, (meg tudtam állni :) ), kivárom meddig játszik még, reggel pedig eltüntetjük a gépét, és egész hétvégén nem játszhat...

képzeljétek: mi már rég lefeküdtünk, a gyerek éjjel fél 12-kor még a gép előtt ült!!!!!!
azt hittem megőrülök, ez már égbekiáltó pofátlanság, de inkább betegség :(

most már a párom is egyetértett, hogy el kell venni a gépet, mert muszáj megtanulnia és betartania a szabályokat, de már előre rettegek, mi lesz ha megjön, hogy fog reagálni :roll:

elképesztő, hogy mit megengednek maguknak!!!mi ha ilyet mertünk volna...én pl. már nem élnék, mert apám kinyírt volna...

nem hiszem, hogy ez a mi hibánk, szerintem Te se hibáztasd Magad, Melinda...nem tudom, miért lesznek ilyenek :(

Patrik, míg nem kezdett kamaszodni, áldott jó gyerek volt...most meg olyan tiszteletlen :( :(

tudom, dedós módszer amit csinálunk, de jobb nem jut eszembe...

azon is gondolkodtam, lehet, hogy örülnöm kéne, mert ő legalább itthon van, nem haverokkal lóg, hát nem tudom mi a jobb, de szerintem egyik sem...

azért fel a fejjel!!

és drukk a vizsgáidhoz :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mandula!

Én megmondanám kerek perec a néniknek, hogy ne nyúljanak a gyerekhez :evil:
ha megkérdi miért, elmagyaráznám...ezt még anyósomnak sem engedném meg, bár ez a veszély nem fenyeget, mert azt sem tudja, hogy babát várok (férjemnek megtiltottam, hogy elmondja) és Melissát sem látta január :!: óta...nem kíváncsi rá, így ne érdekelje a másik unoka sem :evil:

Alexet pedig megértem: szerintem a fiadat irritálta a nő viselkedés(amit a f@szkalapozás később igazolt is ) ezért tagadta meg a segítséget...gondolom nem túl szépen kérte, különben nem mondott volna biztosan nemet...a beszólás meg: az ilyen nyanyákat jól szájon vágnám, aztán megtudná, ki a f@szkalap :evil: , ráadásul Titeket is szidott :evil:

Ágica!

Nagyon jó helyre jöttél, örülök Neked!!! :) :)
a Te életed sem volt könnyű, csodálatra méltó az optimizmusod, így tovább!!
itt mindenkinek megvan a maga keresztje a múltból, úgyhogy közénk tartozol :)

én is így tettem: kis házimunka-pihenés, most Zigi (aranyos név) a legfontosabb!!
nálam is szalad a lakás, és hegyekben a vasalnivaló, de már nagyon hamar elfáradok, ma pl. a bevásárlás merített ki 20 perc alatt, majd leszakadt a derekam, nehéz cipelni Majácskámat...de olyan boldog vagyok!!!!

Icus!

tudom, hogy szörnyű a hiszti, nekünk is volt már néhány ilyen periódus, annyi idősen is, amennyi most Anna...sőt, mi ugyanígy voltunk...Melissa a mai napig rossz evő itthon, szinte soha nem ebédel :( (az oviban viszont MINDENT megeszik)
őrjítő, mikor hétvégén ülünk az asztalnál, és két perc után felugrik, hogy "tele a hasam" :evil:
aztán fél óra múlva kutat, hogy mit lehet enni, mert éhes...

a banán jó megoldás, én is be szoktam vetni :lol:
és mikor annyi idős volt, mint most Annád, előfordult, hogy joghurt és sajt volt az ebédje :roll: (még a kedvencét is bojkottálta sokszor)

igazad van, nem szabadna ilyet olvasnom...ez a bába ráadásul az otthonszülők "prófétája" :evil:

na akkor tettem le végleg a könyvet, amikor azt állította, hogy van olyan nő, aki orgazmust él át szülés közben :shock: :shock:

hát, nem tudom én biztos valamit rosszul csináltam, mert nekem bizony q.rvára fájt mind a három :roll: :roll:

Regina!

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, nem zavartál össze :)

ne bánkódj, hogy nem élted át a hüvelyi szülést, így alakult, nem tehettél róla!!

hidd el, én háromszor részesültem ebben az élményben, hát az sem kellemes, nekem mindig szörnyű fájásaim voltak, a kitolási szakban pedig remegtem, mint a nyárfalevél, és szinte halálfélelmem volt...
ennek ellenére mindig megdicsértek, hogy ügyes és bátor voltam, egy hangom sem volt, de a fejembe nem láttak bele...

szóval, most valahogy úgy vagyok, hogy sem a hüvelyi, sem a császor szülést nem kívánom a hátam közepébe sem, de valahogy ki kell jönnie ennek a gyereknek (és nem is sokára :shock: )
azt hiszem az lenne a legjobb, ha megindulna a kitűzött nap (dec.27. ) előtt magától, és hagynám, hogy sodorjanak az események, lesz, ahogy lesz...

Melcsikém!

Pontosan azt írtad, amit gondoltam, hogy írni fogsz, mert ismerem az álláspontod ez ügyben (tegnap beleolvastam egy másik topicba :wink: )
azt tudom magamról, hogy bármennyire fájna műtét után, nem hagynám el én sem magam, mert nem vagyok az a típus...és hatalmas erőt adna a boldogság, hogy ott a baba mellettem, és az otthoniak is várnak vissza :)

azt a sok marhaságot, amiről Te is írtál, hogy azzal traktálják az embert, meg se hallom...

azt hiszem, legközelebb beszélek az orvosommal, mi a véleménye :roll:

párom attól is fél, hogy erős vérzés lépne fel a hüvelyi szülés után (Melissánál ez történt)
ezért is helyezte kilátásba a doki az oxytocint, mert már negyedik terhesség, szülés, hátha idő előtt kifárad a méhem, és nem tud eléggé összehúzódni a szülés után :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mandula
Csatlakozom Sheilához, nekem is az volt az első gondolatom: könnyen lehet hogy az a néni túl „csicskáztató hangon” szólt a fiadnak... egy kedves kérésre miért reagált volna így???
Mi az összefüggés a laptop és az ágyramászás között?? Nem fér el máshol?
Kézfogdosás: tényleg az idősebbek szokása, dühítő. Velünk ritkán fordult elő idegenekkel kapcsolatban. De ma pl. benn voltunk az oviban, a gyerekek körbeállták Annát és többen puszilgatni akarták, hát ennek sem örültem... aztán megelégedtek volna a simogatással, de erről is igyekeztem lebeszélni őket, egy udvari játék kellős közepén...
Bevált az új kiságy megoldás?
Jaj, elfelejtettem tegnap: remélem minden rendben lesz és nem lesz gond a szemölcsökkel meg a nyirokcsomókkal!

Sheila
Még hogy szülés közben orgazmus :shock: :shock: :shock:
A banánevéssel kapcsolatban: az nem ebéd HELYETT van, max. utána. A fő cél nem az hogy a pillanatnyi hisztit elkerüljük, hanem az hogy általában a hisztire ne szokjon rá. Pedig ha belemegyek a játszmájába: hiszti= banán, épp ezt erősítem. Így aztán most úgy döntöttem, kemény leszek, és nem engedek, legfeljebb az új ízeknél kötünk kompromisszumot : abban elfogadom hogy esetleg nem ízlik, bár anyósom szerint ezt sem kéne ráhagyni, mindent meg kell enni. Én ebben kicsit liberálisabb vagyok, de úgy hogy a „nemszeretem” ételek azért ne kerüljenek túlsúlyba... Sajnos egyenlőre még sokmindent nem hajlandó megkóstolni, ami ránézésre nem tetszik, ezzel tanácstalan vagyok, hogy vegyem rá. De legalább a szeretett ételeknél ne játsszuk ezt :!:

Melinda, Melcsi
Nálatok nem volt ilyesmi gond az evéssel?
Eleinte úgy gondoltam hogy ebédelni márpedig muszály, ha nem ezt, hát azt, éhesen nem tehetem le aludni, úgysem tud úgy elaludni. De a tegnapi hiszti során nem vártam meg, mikor hagyja abba, kikaptam az etetőszékből és beraktam a kiságyba :oops: , 1 perc alatt elaludt, aludt ugyanannyit mint máskor, és uzsonnára jó étvággyal megette az ebédjét.
Kíváncsi lennék mindenki tanácsára, tapasztalatára, akinél nagyok a gyerekek az is ossza meg velem a véleményét ha lehet.

Fanny
Milyen a nagymamák élete? :D

Melcsi
Voltál dokinál? Mit mondott?

A polifoam puzzleszőnyeget nem szabad szétszedni, ezt Anna nagyon jól tudja, de azért pár darabot rendszeresen szétszed. Egyik nap mikor odanéztem, a teknős már darabokban volt. Rögtön kértem, rakja vissza a darabjait, adogatta is a kezembe s mutatta hogy rakjam én. Már meg volt a hasa, feje, lába, csak a szeme nem volt sehol. Mutatom Annának az üres lyukat, kérdem hol a szeme? Keresi keresi, nincs sehol, én meg nem hagyom annyiban, sír a teknős – mondom – kérem a szemét, hol van? Erre odébb megy, kiveszi a lovacskából a szemet és adja oda, hogy tegyem be a teknősbe, hogy ne sírjon... :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sheila!
A császáros topicot olvastad? :D
Orgazmus szülés közben :?: :shock: :shock: Hát mikor vége, az biztos felér egy olyannal :oops: Mert ugy örül az ember hogy ezt is tulélte :lol: Szerintem ez a fene nagy természetesség már kissé tul van lihegve. Nem mondom hogy indok nélkül bárkinél csinálják, de jó lenne ha nem ugy beszélnének a mütétről sok helyen, mint valami elvetemült ötletről. Igenis a baba számára veszélytelenebb.
Patrik- hát nem tudom mi jobb :? a haverozásnál lehet hogy jobb...
Egyébként olyan érdekes, a sok hasonló probléma ellenére sok a különbözőség is. Mátéról pl. nem mondhatom, hogy tiszteletlen, vagy udvariatlan lenne, sőt, nemegyszer kapok elismerő véleményt a szomszédoktól, ismerősöktől, szivesen segit mindenkinek, nekünk is.Az Ő legnagyobb hibája hogy nem egyenes velünk, sose tudhatom biztosan pl, hogy volt-e iskolában (bár azt mondja), aztán pl. elkér egy csomó pénzt, hogy vesz pl. nadrágot vagy cipőt. A cucc mondjuk megvan, de a számla, vagy hogy elszámoljunk, az nehézkes, és hát nem látok bele a dolgaiba. ide megy, oda megy, de hova megy valójában? Mire költi a pénzét? Stb, ezek járnak a fejemben... Egyébként, ami Melindát aggasztotta, az nálunk is felmerült, el is vitte egyszer Dezső, de negativ volt. De nem tudhatom, hogy csak épp szerencséje volt, vagy tényleg nem csinálja (ahogy mondja), kutatom az arcát, figyelem, dehát nem tudom konkrétan, mit lehetne észrevenni. Nem egyszerü helyzet.
Regina!
Egyáltalán nem tudom, hogy lehetne elkerülni a gyanukat, az idegeskedéseket a gyerekek miatt. meg kell próbálni tulélni a kamaszkor minden szörnyüségét és remélni, hogy belőle is tisztességes ember lesz, csak győzzük kivárni :shock: Te el tudod képzelni, hogyan reagálnál adott szituációkra? Az a baj hogy nekem erről fogalmam sincs, + még Dezsővel is számolnom kell, aki elég "vaskalapos fafej", Ő falusi gyerek ugyebár, ott mások voltak az erkölcsök mindig... én lazábban tudom kezelni a gondokat,de sokszor töröm a fejem utólag, mi lett volna jó. Nehéz, nagyon nehéz!
Mandulácska!
Alex nem volt valami lovagias... Miből állt volna megnézni? Viszont a nyanya se volt piskóta! Vajon honnan tanulnak a fiatalok ennyi jómodort és előzékenységet? :roll: :twisted:
Nem értem miért van ez az emberekben, hogy egy babának a kezét kell megfogni! Pláne orvosnál!!! Én sose nyulok a más babájához. Anélkül is lehet benne gyönyörködni.
Fanny!
Kérlek ne sértődj meg!Nemrég hallottam egy mondást, aminek az volt a lényege, hogy a frissen szült maminak nem arra van szüksége, hogy a babájára vigyázzon a nagyi, hanem hogy kimosson meg elmosogasson helyette. És kérlek bocs ha durva voltam! Nekem is ez a véleméynem, és bár van 1-2 dolog amit mondhatnék az anyukámra, ez az egy teljesen oké volt mindig, azért jött, hogy szép csöndben elvégezze a házimunkát. Persze nem tudhatom, konkrétan mit takar, hogy "vigyázol az unokádra", mert lehet hogy a fiatalok kettesben mennek valahová.
Ágica!
Mindenkinek megvan a maga keresztje! Ugy érzem, a Te életed se volt valami könnyü, és kivánom hogy az uj pároddal sok évig éljél békében és boldogságban.
Én sejtettem különben, hogy a Zigi név a zigótát takarja! :D
Nem dolgozol? Ha igy van, nagyon helyes, a mi korunkban bőven elég a fejlődő kisbabára koncentrálni minthogy ilyenkor épitsünk gyorsan karriert :wink: Remélem nyugodt, "eseménymentes" babavárásod lesz!
Már én is kezdek lassan fészkelődni...Megint.

4 hétig kell ebben a térdrögzitőben végtagot kimélnem! Dec.7-én kontroll, akkor lehet hogy kieresztik kicsit a zsanért, de éjjel is rajtam kell legyen. Guzsba vagyok kötve! Ráadásul ugy szeretnék már sétálni a csipi-csapival, nézelődni karácsonyi kirakatokat, eseményeket Emesével, ez most nehezen fog megvalósulni! De mütét nem kerültszóba, és ez jó!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Icus!
Anna igazán kreativ és ötletdus gyermek! :D :wink:
Nekem a formabedobóval történt hasonló, nem ment, nem ment, aztán egyszercsak rájött, hogy a fakockák remekül belecsusznak :lol:
Én nem csinálok ügyet az evésből. Mert előfordul, hogy amit egyszer szeret, azt következőre épp nem akarja megenni. Olyan sose volt, hogy egyetlen falatot sem evett, sirás emiatt végképp nem volt, de ha evett pár kanállal, és többet nem, hát nem. És igen, volt olyan hogy uzsonnára szépen bekanalazta az egészet. És volt hogy vacsorára alig evett, ennek ellenére békésen átaludta az éjszakát. Nagyobb korban nem biztos hogy összefüggés van az éhség és az alávs között.
Máté bármit megevett, amit elé tettem.
Luku elég óvatos, és főleg az édeseket szereti egyelőre. A cékla 2x is egyáltalán nem ment, megigértem Neki hogy nem kap többet, hát akkor adtma Neki tápit, hiszen egy 5 hónapos azért más. Vacsorára kapott másik főzeléket. De ha rajta mulna, sütőtököt meg almaszószt enne folyton.

melcsi1967

Lányok! Nem tudom, hogy milyen volt a hangja a néninek, de nekem akkor sem fér bele, hogy ennyire udvariatlan legyen :( !

Icus! Mert eddig nyugodtan netezhettünk az ágyon, mostmár csak ha alszik :lol: ! Úgy tűnik így mindenkinek megfelel az alvás :)

Sheila! Nem tudom ki találta ki ezt a szülés-orgazmus hülyeséget :shock: Gábor is olvasta valahol régebben, és viccelődött is vele amikor terhes voltam :twisted:

Melcsi! Én még nem látom közel annak az idejét, hogy pénzt adjak ruhára és egyedül vegyék meg :roll: . Máté mióta vásárol egyedül?
Remélem segít a térdrögzítő!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Egy éve vásárol egyedül. Vagyis pont ez a baj, hogy nem egyedül, ahnem mindig kell valami kisérő haver! De tudod hogy mi nagyon maradiak vagyunk??? A mai fiatalság már 14-15 éves korban egyedül bulizik és egyedül vásárol! :evil: :evil: :evil:
Fanny!
Remélem hogy tudsz irni a hétvégén, és kiváncsi lennék a véleményedre, netán tapasztalatodra a kamaszok terén!

melcsi1967

Melcsi!
Most komolyan mondom, hogy én tényleg maradi vagyok a többi szülőhöz képest! Pedig sosem gondoltam volna, hogy pont én :oops: . Dehát az én Apukám is maradi volt, emellett szeretettel nevelt bennünket, és felnőttkoromban jöttem rá, hogy milyen igaza volt! De ugye nincs arany középút a gyereknevelésben :roll: .

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Sajnos az ember csak felnőttkorában jön rá, hogy milyen igaza volt bizonyos kérdésekben a szüleinek! De kamaszkorodban fafejnek meg minden másnak titulálod!

melcsi1967

sziasztok!

Hallgattam ,mert baj van . :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Reggel véreztem - nem barna pecsételés!
Nagyon. nagyon megijedtünk és felért egy hidegzuhannyal.
Tudom ilyenkor még bármi történhet, de nem arra számít az ember h lesz is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most másra nem tudok gondolni :cry:
FEkszem.szerdán UH, csak menne gyorsabban az idő!!!!!!!!!!!!!!!!
Nektek nem volt ilyen problémátok?

Ágica
agica1027

Ágica!

Voltál orvosnál??? Már megszünt a vérzés? Sok volt? Szerintem mindenképpen menj el még ma orvoshoz, csináltass UH-t, ne várj szerdáig!!
Nekem "csak" pecsételés volt anno, Emese előtti terhességemnél, de nem amiatt veszítettem el a babát.
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!! Pihenj sokat, és minél előbb orvos!!!!

Szia!

KépKép
mandula35

Ágica!

Szerintem is menj el még ma orvoshoz. Önmagában a vérzés ugyan még nem jelent feltétlenül rosszat. A második fiamnál nekem is volt és nem csak pecsételés, mégsem lett utána semmi baj. Igaz, hogy aztán 1-2 hétig nagyon vigyáztam, táppénzen voltam. Szorítok!

Melinda
fermel

Ágica!

Nem használsz Utrogestan hüvelytablettát véletlenül??

csak mert én attól véreztem a 7.héten a mostani babával...kimarta a nyálkahártyát, de a babának nem lett semmi baja...akkor nagyon megijedtem, mert előtte volt 2 vetélésem, és biztosra vettem, hogy megint...

szerintem is próbáld megnézetni Magad UH-n, mert ha esetleg hormonpótlás kellene, akkor megmenthető a baba.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ágica!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, könnyen lehet az ok sárgatest-hiány, ilyenkor gyors progeszteronpótlás csodákat tehet! Utrogeston vagy Duphaston. Ártani akkor sem fog ha nem ez volt a kiváltó ok, szerintem még saját felelőssségedre is beszedheted, ha esetleg van otthon, mert sok orvos rutinból is adja a legkisebb ilyen tünet esetén, biztos ami biztos. Mielőbb tisztázni kéne, ne várj szerdáig! Minden jót, pihenj sokat!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Most úgy áll a helyzet h pihentem egész nap, de ha felkeltem megint csak volt, tehát nem várok tovább elmegyünk a kórházba, mert legalább megtudjuk mi van.
Ha megjöttűnk írok, addig is köszi a tanácsokat.
Semmit nem emeltem nem csináltam olyat.Pihentem egész héten
Sajnos ez van....
agica1027

Ágica!
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy a baba bent akarjon maradni.
Kitörölted a vonalzódat...

melcsi1967

Remélem, Ági is úgy lesz, mint én, én is kitöröltem akkor, és a 12. héten visszaraktam, mert a lányok annyira követelték a másik topicban :)

Ági, Drukkolunk!!!!

képzeljétek, le akartam szűrni a krumplit, és leforráztam a pocakom felső részét ( ami a legjobban kiáll) :(

szerencsére póló, trikó, + hastartó öv volt rajtam, (ezeket persze átáztatta a forró víz), de aztán azonnal jégkockáztam, borogattam, most meg Panthenol spray-vel fújom...

annyira nem lett gáz, mint az első pillanatban tűnt, és nem is fáj annyira, mint amire számítottam...azért nagyon megijedtem...

de Maja az egészből semmit nem érzékelt, még fel sem ébredt :)

a jégkockára kezdett kicsit mocorogni...az nem baj, ha nekem fáj valami, csak Neki ne legyen semmi baja...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ágica!
Mi van veled? Ugye nincs baj, csak pihensz és azért nem írtál ...:?:

Sheila
Jaj, vigyázz az ilyen forró dolgokkal... emlékszem az utolsó hónapokban én is mindent a pocakomra kentem, folyton leetem magam stb. Még jó hogy Majácska nem vette zokon :D azért magadra is gondolj!
Említetted a múltkor hogy részt vettél Kriston tanfolyamon. Jó volt? Használod? Könnyű megtanulni? A könyv nekem is meg van de abból olyan nehézkes nekem...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Voltunk a Camponában, vannak szép díszletek, itt egy kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Jó lecke volt ez a forrázás :(
igyekszem óvatosabb lenni, és épségben megúszni az utolsó heteket, ha már idáig eljutottunk szerencsésen :)

én is mindig leeszem magam :oops: , pedig soha nem volt rám jellemző :roll:

nem győzöm a felsőimet Vanish szappannal kezelni mosás előtt :lol: :lol:

Igen, a Kriston torna nagyon jól megtanulható így, oktató segítségével, a könyv nekem is megvan régóta, abból én sem tudtam úgy elsajátítani :roll:

a Kolpingban 10 órás (5x2 ) "intenzív" tanfolyam volt, nagyon szimpatikus volt az oktató, még személyre szabott "edzéstervet" is kaptunk a végén (én szülés előttre és utánra vonatkozót)

bevallom, nem csinálom úgy ahogy kéne :oops: ( de azért minden este-reggel gyakorolom elalvás előtt ), de a rendszeresség még túl macerás nekem ( reggel az oviba készülődés miatt) este meg az esti programok miatt...pedig tényleg csak pár perc az egész

viszont az "ürítéssel" (kisdolog, nagydolog) kapcsolatos praktikákat alkalmazom, hihetetlen mennyit gyengíthet a medencefenék izomzatán a helytelen, felesleges erőlködés... :roll:

( na, majd kíváncsi leszek, szülés közben, hogy sikerül ellazulni "ott lent", de muszáj lesz :wink:

aztán, ha megszületett Majácska, kénytelen leszek betűről-betűre betartani a tanultakat :) :)

szóval, ha van lehetőséged, szerintem végezz el egy ilyet, nagyon érdemes!!

Ágica!

Aggódunk Érted, jelentkezz!!!
www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Icus!

Klassz lett a Campona, és nagyon édes Anna, ahogy rácsodálkozik a sok szépségre...

ezért imádom a Karácsony előtti hangulatot... :)

itt nálunk, a győri Árkádban egy gyönyörű kastély van, ami felnyúlik a második szintig, majd én is lefotózom!!! :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Huu megint hogy le vagyok maradva.
Végre van egy kis nyugalmam, apa átvette tőlem az altatást.
A jövő hetem nagyon zűrös lesz,Marcell még mindig beteg és már Kyra is. Itthon lesz velem mindkettő és közben beindult egy munkám ami igaz csak félállás,de az első időben sok rohangálással jár. Ráadásul anyukám csütörtökön elutazik,tehát csak szerdáig számíthatok a segítségére,addig nagyon sok mindent el kell intéznem :roll:

Judit!
Bilit és wc ülőkét is használunk Marcellel,mikor melyikhez van kedve.
Nagyon jó dolog ez a tánc amire a lányod jár,mire akartok váltani? Vagy csak tánciskolát nem táncstílust váltotok?

Sheila!
Melissa jobban van?
Nálunk is mindig az van,hogy a bölcsiben és óviban szedik össze a gyerekek a betegségeket. Én sem viszem soha őket betegen. Amint egy kis nátha köhögés van már maradnak is itthon,vagy a nagyinál. Én is azt tapsztaltam,hogy sokan viszik betegen is a kicsiket,sajnos ezek a szülők nincsenek tekintettel a többi gyerekre. Valahol megértem azokat akik nem tudják megoldani,hogy otthon maradjanak a gyerekkel,mert féltik a munkahelyüket és nincs más aki tudna vigyázni rájuk,de akkor is bosszantó ha más gyerekeket is megfertőznek.
Remélem nem égetted meg magad nagyon.
Ha meggyógyulnak a gyerkőceim,összehozunk egy talit a Kölyökparkban.
Mi is voltunk az Árkádban,tényleg nagyon szép a dekoráció,az enyémeknek is nagyon tetszett a palota,pont akkor voltunk ott amikor zenéltek a bábuk,utána Hófehérke mesélt,amit hallani hallottunk de sajna érteni nem lehetett,mivel az emelten voltunk.

Mandula!
Nagyon ötletesen oldottátok meg a kiságyat. Nálunk is előfordul még néha,hogy átjön közénk Marcell. ne aggódj emiatt.
Nagyon huncut a lánykád,látom Te sem unatkozol mellette :wink:
Munka: hát nem mondanám,hogy szerencsésen alakul :(
Volt 2 munkahelyem,sajna egyik sem lett hosszútávú. Egy újonnan nyíló könyvesboltban lettem volna üzletvezető,mire mindent elintéztem:működési engedély,közmű átírások,bútor,takarítás,már csak akönyvek hiányoztak,közölték velem,hogy nem nyitják meg,mert nem alakultak jól az anyagi dolgaik :evil:
Közben visszamondtam több munkát is,ami persze később már nem volt aktuális. Újra keztem a keresést. Találtam is,azt hittem ezzel minden rendben lesz,hát nagyot tévedtem. Egy sportboltba vettek fel szintén üzletvezetőnek. Itt a főnökkel kerültem érdekes helyzetbe. Nagyon furcsa stílusa volt az ürgének úgy gondolta azt csinál a beosztottjaival amit akar,úgysem mer senki visszaszólni neki. Na én nem ilyen vagyok,én nem tűrtem,hogy a fenekemet csapkodja,bizalmaskodjon stb. Annál többre tartom magam,mintsem egy munkahelyért hagyjam magam megalázni...
Szóval így jártam :roll:
Most van egy másodállásom: reklámajándék nagyker,itt vagyok üzletkötő,de emellé szeretnék még vagy egy 4 órás munkát vagy olyan helyet ami mellett ezt is tudom csinálni.
Ne idegeskedj a szemölcs miatt,szerintem meg lehet ezt csinálni altatás nélkül is. Remélem nem lesz semmi probléma.
Jobbulást Midkettőtöknek!

Melinda!
Utólagosan boldog szülinapot Neked és a nagyfiadnak.
Hát igen,valóban mindjárt itt lesz Marcell 2 éves szülinapja,olyan hamar eltelt ez az idő,és mérhetetlenül sajnálom azt az 1 évet amit feleslegesen nélküle töltöttem :cry: Arra gondolok,hogy visszamentem a Kodakba dolgozni és őt beadtam bölcsibe,aztán meg bezártuk idén az üzletet,kár volt....nagy kár,nem kellett volna. Ha tavaly a férjemre hallgatok,nem lenne evvel kapcsolatban őrült nagy fájdalom a lelkemben. De annyira bíztam abban hogy csak jobb év következhet. Hát tévedtem,nagyon nagyot, és elég nagy árat fizettem érte :(
Szobatisztaság: tegnap levettem Marcellről a pelust,a nappaliba behoztuk a bilit,ráült párszor,préselt pár csepp pisit,majd játszottunk. És egyszercsak látom ám,hogy megáll,és már folyik is a pisi. Mondom neki itt a bili,gyorsan ide pisilj,nem, nem bili kiabálta és elszaladt. Sebaj,feltöröltem és figyeltem őt. És újra a padlóra pisilt nevetve. Ekkor bepelenkáztam. Ma újra le akartam venni róla a pelust,de nem akarta. Pár nap múlva próbálkozunk.....
Sajnálom,hogy Bencével gondok adódtak,ne okold Magad,általában nem a szülők tehetnek az ilyen viselkedésről,sajnos a környezet a befolyásoló. Remélem hamarosan lehiggad.

Melcsi!
Milyen találékony vagy vasalás ügyben. Én nagyon utálok vasalni,csak nézegetem a hálóban az egyre nagyobb halmot. Most is van jókora :)

Ágica!
Én is üdvözöllek!
Megható a történeted, örülök,hogy végül megtaláltad a boldogságot. Remélem minden rendben lesz a babócával!!!

Icus!
Evés-elvek,nálam is voltak....de már nincsenek :oops: . Nálunk mindkét kicsi elég rossz evő és én általában mindenfélét felajánlok nekik ami itthon található csak egyenek valamit. Na jó az ésszerűség határain belül, azért ebéd helyett nem kapnak csokit :wink:

Regina!
Hogy vannak a gyerkőcök?

Fanny!
Hogy van az új "kis" család? Megszokták már a babát? Olyan fiatalok még,gondolom szívesen veszik a segítségedet.

Hihi,mennyit írtam :lol:
Megyek is aludni.

Bea
beátab

Sziasztok!

Itt vagyok, sikerült idejönnöm.
Baba már nincs

Reggel kezdte egy picit a vérzés.
Gondoltam pihenek, aztán meglátjuk. De nem múlt el, mert ha mozogtam, mert pisilni mentem...., rögtön éreztem h folyik.
Szóval délután bementünk a kórházba.UH, vizsgálat.Uh-n azt mondta a doki nem látja , vagy mégis????-Ha ő nem tudja akkor ki?
Vizsgálatnál kijelentette konkrétan hogy már nincs semmi. Fel nem vesz, mert ez kis terhesség kitisztul magától, majd ha eláll a vérzés akkor menjek vissza és megnézik kitisztult-e minden rendesen. Ha nem , majd ekkor csinál valamit.
Azóta görcsölök, vérzek. Nyákos, sűrű,hol nagyon piros,hol barnásabb, de folyik egyfolytában.Ókor kisebb szövetdarabkák.

Szóval a babaprojektnek nálam vége azt hiszem örökre.
Most így érzem.

Most hétvégén nem követtem mi van Veletek.
Remélem semki másnál nem történt hasonló rossz!

Most megyek, beszélek a körzetissel.
Estefele majd még benézek.

Ágica
agica1027

Sziasztok!

Ágica! Nagyon sajnálom ami történt!! Remélem ha egy picit gyógyul a lelked akkor még újra próbálkoztok, de megértem, hogy most így érzel! Jobbulást kívánok, és gyere közénk azért amikor tudsz!

Bea! Tényleg jó sokat írtál, végre :lol: ! Sajnos a mi régiónkban még rosszabb a helyzet munka ügyben, nem részletezem, hogy miket éltem át amikor évekkel ezelőtt munkát kerestem :( ! Én egy évig dolgoztam egy könyvesboltban, el nem tudom mondani mennyi megaláztatásban volt részem, huh, visszagondolni is rossz :cry: !
Szerintem jól csinálod a bilire szoktatást, nem kell eröltetni!
Jobbulást a kicsiknek!

Sheila! Vigyázz nagyon magadra! Egyébként én is mindíg beleakadtam a végén a pocimba :lol: !

Icus! Milyen szép díszlet! Azért Anna a legszebb a képen :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Ágica!

Nagyon sajnálom :( :( :(
de kérlek: ne add fel!!!

annyi mindenen keresztülmentél, nem szabad pont most feladni, hidd el megbánnád...
nem tudom, mennyire olvastál vissza, de ha van időd tedd meg...
mi már 2005. augusztus óta szerettünk volna kistesót Melissának, de nekem is volt két vetélésem...az első nagyon megrázott, nem hittem volna, hogy velem ilyen megtörténhet, 11. héten kezdtem vérezni, az UH-n már nem volt szívhang :( :(

műszeres befejezés kellett, emiatt fél év szünetet javasoltak...közben elmentünk Czeizelhez is, genetikailag mindketten rendben voltunk, nem volt magyarázat a történtekre...

aztán egy év múlva megint terhes lettem...a 10.héten megint pici vérzés, akkor már azonnal rohantunk Uh-ra, nem volt szívhang, pedig előzőleg mindkét babának volt már szívműködése :( :(

akkor, az UH után azt mondtam, hogy vége, én többször már nem próbálkozom :( :(
a doktornőm mondta, hogy most ezzel ne foglalkozzam, és már mentünk is a műtőbe, műszeres befejezésre...

mikor magamhoz tértem, első kérdésem az volt: mikor próbálkozhatunk újra??
azt mondta a dr.nő, hogy 3 hónap...nagyon szerencsétlennek éreztem magam, ráadásul a szomszéd szobában ( este volt a műtét, egy éjszakát maradtam a Telki kórházban), egy angolul beszélő pár volt az újszülöttjükkel, ahányszor felsírt a Pici, nekem minzha kést forgattak volna a szívemben... :( :(

akkor, és ott megfogadtam, hogy egy év múlva én is újra itt leszek, de KISBABÁVAL...

hát ez sikerült, igaz két hónap csúszással, mert a műtét tavaly okt. 21-én volt, én meg dec. végefelé szülök majd valamikor, de ez már igazán nem számít :wink:

de ha akkor feladtam volna, most nem lenne ez az édes kis mocorgó kislány a pocakomban...és már előre sajnálom picit, hogy nagy valószínüséggel utoljára...

még annyit, hogy én most a biztonság kedvéért felírattam az Utrogestant még a teherbeesés előtt, és a pozitív teszt napjától használtam a 13. hét végéig...biztos vagyok benne, hogy ez segített abban, hogy ki tudjam hordani Maja babát :) :)

tudod, hiába vagyunk fittek, és nézünk ki 10 évvel fiatalabbnak, azért mégiscsak 40 évesk vagyunk ( én áprilisban töltöttem be),
és előfordul, hogy a szervezeteünk már nem tud annyi progeszteront termelni, ami a baba megtartásához kell a kritikus időben, mikor a petefészek már nem, a méhlepény még nem termeli a progit...
a teherbeesés nekem is mindig könnyen, gyorsan ment ( mind a 6x), és a ciklusaim is rendben voltak, bár néha "barnáztam" mensi előtt és az utolsó napokban, állítólag ez is jele a progihiánynak...

még valami: a Te esetedben szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kell műtét, mert kitisztulsz szépen, így viszont nem kell várnod semmit, következő ciklusban akár próbálkozhattok is :wink:

nagyon sok lányt ismerek innen a Babanetről, akik így tettek, és sikerült kihordani a következő babát :) :)

de vegyél ovulációs tesztet, mérd a hődet, és a legfontosabb : UTROGESTANt írass fel, még mielőtt próbálkoztok :wink:

puszi Neked, hidd el maximálisan együttérzek most Veled, és a lelki sebedet csak egy kisbaba gyógyítja be majd...

én sem fogom soha elfelejteni a két elvesztett babámat, de már másképp látok mindent...megszelídült a fájdalom, és arra gondolok, ha nem történt volna meg, most nem lenne itt velem Majácska, akivel nagyon boldog vagyok :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bea!

Jobbulást kívánok Kyrának és Marcellnek, biztos nagyon nrhéz lesz Neked ez a hét így... :( de fel a fejjel!!

nagyon várom a talit :) :) :)

köszi szépen, Melissa jól van, ma már ment is oviba :)
nem volt ám olyan vészes, csak picit náthás volt, meg fájt a torka, de időben itthon fogtam...még gyógyszer sem kellett, csak calcimuscot, c vitamint, orrcseppet használtunk...

nem is csak az szomorít el a betegen oviba vitt gyerekeknél, hogy megfertőzik a többit, hanem az, hogy szegény kisgyereknek milyen rossz lehet így az oviban :( :( :(
tudom, nem mindenki olyan szerencsés, mint én, hogy itthon dolgozik és a maga ura, és megértem, hogy a munkahelyet félteni kell, de megszakadna a szívem, ha így kéne a kisgyerekemet oviba vinnem...azért a legtöbb helyen szerintem lenne valami megoldás, nagyszülő pl....

munkahelyi kálváriád nem semmi :( ...azért remélem, sikerül végleges megoldást találnod...

Mandula!

Mese jobban van már??
ugye nem aggódsz túl sokat?
Te meggyógyultál??

én is jól vagyok, az "égési sérülésem" már nem fáj, egy pici pötty van, ami fájdalmasabb, meg persze a pirosság gondolom nehezebben múlik majd, mert eléggé vékony már ott a bőröm...
azért remélem, jövő keddig alakul, akkor megyek orvoshoz :roll:

képzeljétek elolvastam a császármetszés.lap.hu-t, és végleg elvetettem a gondolatot, csak akkor vágnék bele, ha orvosi indok lenne rá, az meg egyelőre nincs, és szerintem nem is lesz... :)

sőt: még abba sem egyezem bele, hogy a két ünnep között megindítsuk a szülést, hiába lesz esetleg "érett" a méhszáj...

nincs szívem ilyet tenni Majácskámmal, hiába lesz már itt az idő, hátha az az egy-két nap még kell Neki odabent, hogy erőt gyűjtsön...és nem hiszem, hogy nem érnénk oda időben, azért nekem egyik szülés sem indult egyik percről a másikra, mindig volt előjel...pl. Melissánál és Patriknál reggel elment a nyákdugó, és aznap éjjel kezdődtek a fájások...szerintem most is így lesz, legfeljebb nem várjuk meg az éjszakát, este elindulunk, éjjel meg úgyis beindul a szülés, ill. akkor már "segíthetnek"...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ágica!
Tudom mit érzel... :cry: Szivből sajnálom.
De csak azt irhatom, amit Sheila is: ne add fel!
Most dióhéjban álljon itt az én történetem (többiek bocs).
12 év várakozás, orvoshoz járás után végre-valahára teherbe estem, az első lombik sikerült, egyetlen petesejttel. Minden jól alakult, aztán a 22.héten elkezdtem görcsölni, és infuzió és fekvés, és kezdetben ZÁRT MÉHSZÁJ ellenére a 2. nap estéjén elment a babám. Azt hittem belehalok, majdnem Vele mentem én is, ráadásul fiu lett volna, és teljesen egészséges volt. A mütét után én is felhivattam rögtönDezsővel a dokinkat aki betette a babát, már érdeklődtünk a lehetőségekről. Fél év mulva volt a következő beültetés, sikertelenül, sajnos nem látam be, hogy a lelkem nem gyógyult még meg. Közben kiderült hogy van 1 miómám, próbálkoztunk a mütéttel, de nem sikerült kivenni, csak egy gennyes sebgyógyulás lett a vége, meg a pokoli fájdalom, ami 1 hónapig tartott. Ezek után 3 hónappal viszont sikerült a 3. lombikunk, és megkaphattuk Emesét :D :D :D . 7 hónapos korában meghint elmentünk lombikra a kistesóért, de nem jött össze. Majd, készülődve az ujabb lombikra, egyszercsak kopogtatott Lukács, magától, spontán, amire 15 év alatt nem volt példa!!!
Az egészből azt akartam kihozni, hogy néha a reménytelennek tünő helyzetekből is ki lehet jönni nyertesen, és feladni soha nem szabad! Van 1 mondás, a férjemtől tanultam, ő mondogatta mindennap nekem, mikor annyira magam alatt voltam. "Minden nap eggyel közelebb visz a babához". Ez igy is van, ha elszántad Magad, akkor nem fog az utadba állni semmi! És az is igaz, hogy a sebet csak egy ujabb terhesség és a végén a kisbaba fogja begyógyitani. Soha nem fogom elfelejteni az én kis Angyalkámat, de meggyőződésem, hogy nélküle nem lennének most itt a picikéim.
Sheila!
Leöntötted a gyerekedet :?: :shock: Tessék vigyázni!
Bea!
Végre, tényleg jó sokat irtál.
Gáz ez az álláshelyzet. Csapkodni akarta a fenekedet? :twisted: :shock: Nem csodálom hogy eljöttél.
Biliügy: én most nem próbálkozom. Illetve mikor meztelen, megkérdezem, kell-e pisilni, aztán ha sikerül, hurrá, ha nem, akkor majd holnap... és ráadom a pelust.
Marcell már rendes ágyban alszik?
Én nem bolygatom még ezt a témát. Attól félek, alvás az ne annyira lenne, főleg délután. A kiságyban elmolyol, rendet rak az állatok között, aztán megunja és elalszik. Félek hogy a rendes ágyból felkelne és vissza se feküdne! Ti hogy oldjátok meg?
Icus!
Annácska a legszebb diszlet a képeden! :D
Tudsz-e valamit a nagykarácsonyi Mikulásról? Ovival nem voltatok ott esetleg? Majd rákeresek a neten, el szeretnénk vinni Emesét (ugyan a lábam még nem turaképes, dehát csak Karácsony előtt veszik le ezt a vackot).

melcsi1967

Sheila!
Elolvasva valóban borzastó, és életveszélyes meg minden a császármetszés, dehát szövődmények, problémák azok csak nagyon-nagyon kis eséllyel fordulnak elő!
Ez pont olyan, mint amit Icus is irt a lombikról szóló könyvről. Ha valaki előtte olvassa, bele se mer kezdeni, annyi szörnyüség történhet, aztán valszeg. midnenki tuléli egészséges gyerekkel szaporodva.
Mondjuk én 2 lombik között olvastam...
Mindegy: ne rettegj semmiképp, ha ugy akkor ugy, bármelyiket tul fogod élni!

melcsi1967

Melcsi!

Szerintem senki nem bánja, hogy leírtad Te is a történetedet, hátha erőt (és reményt) tölthetünk Ágicába...

hát, ne tudd meg, milyen lelkifurdalásom van még mindig a forrázás miatt...remélem, csak az én bőröm lett bibis, a babának semmi baja...de ugyanúgy viselkedik Majácska azóta is, úgyhogy remélem, minde rendben...
és Őt védi a méhem, a magzatvíz, magzatmáz, jól ki van ez találva :D

már nem félek semmitől...úgy lesz minden, ahogy lennie kell :)
már az elkötést sem tartom olyan jó ötletnek (soha ne mondd, hogy soha)...
most olvasok egy csodálatos könyvet (Raffai-Hidas: Lelki köldökzsinór), kár hogy csak most kezdtem el, pedig évek óta megvan :roll:

nagyon sok lelkierőt merítek belőle :D

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

jaja, minden veszélyes, a hüvelyi szülés az, olvastam :roll:

és itthon lenni is veszélyes, lásd. az én példám...

és a Te baleseted is otthon történt, ugye??

ilyen alapon az utcára se menjünk ki, mert ott is történhet bármi... :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Bizony az egész élet hatalmas veszély!!! Hiszen a végén mindannyian meghalunk :lol: :shock:
De csak az ágyban se fekhetünk, mert akkor meg jön a felfekvés! Mi akkor a megoldás? :lol:
Nekem is megvan a Lelki köldökzsinór, de engem nem ragadott meg, inkább valami tudatontuli dolognak éreztem, nem is tudtam vele mit kezdeni. Másik topicon mások is sok erőt meritettek belőle. Nem vagyunk egyformák.

Megnéztem a Mikulást, vasárnap rábeszélem Apát, hogy menjünk csak el, a lábam attól gyógyul ha látom Emese örömét. :wink:

melcsi1967

Ágica
Nagyon szomorú, ami a babával történt, igazán sajnálom!De azért én is biztatnálak! Sheila és Melcsi nagyon részletesen leírták a velük történt szomorú eseményeket. De azóta nagyon fordult velük a világ. Gondolj Te is erre. (persze próbálj lelkileg helyrebillenni és érzelmileg is engedd el a babát!)

Sheila
Tényleg vigyázz magatokra!!! Ez már a finish! És ne gyötörd magad bűntudattal, az nem használ semmit.

Mandula
Mi történhet egy könyvesboltban??? Milyen megaláztatás? Ezt kicsit nem értem.... Bár az emberek igen sokfélék, de ez a kijelentés elgondolkodtatott.
A gyerekeim szeretik az iskolát (kérdezted). Évinek még gyakran váltakoznak a barátai (hetente más neveket hallok), de ez gondolom természetes. főleg, hogy sokszor van ültetés. És sok programra benevezett, erről majd később írok (nyugtával dícsérd a napot - alapon). Az eddig eltelt közel 3 hónap alatt még nem volt beteg, ennek is örülök. Viszont az olvasás nem megy túl jól neki, sokat kell gyakorolnunk, de bízom benne, hogy majd beérik és fog ez jobban is menni.
Ádinál is nagyon jó egyfelől, mert szeret a gimibe járni, és négyen járnak együtt, egy környékről, de 3 különböző iskolából. És jól megbarátkoztak, most már hétvégenként átmennek egymáshoz.
Viszont sokat rontott. Most már érezhetően nehezebb, mint a másik iskolában. Bár állítólag a hetedik osztály amúgy is nagyon nehéz, de ez azontúl mégiscsak egy gimi. Ez érezhető a követelményekben. Szóval a korábbi 4,5-ös (vagy jobb) átlaga jelen pillanatban épp egy teljes osztályzattal rosszabb (sok tárgyból hármasra áll, akad egy-egy négyes, és csak a tesi ötös :( ) De ez még remélem változni fog.

Kellemes hetet mindenkinek!
regina3

Ágica!
Én is nagyon-nagyon sajnálom a történteket. Szerintem se add fel!!! Nekem ugyan vetélésem nem volt, de Benjire 14 hónapot vártunk mire sikerült. 40 éves elmúltam, amikor kezdtünk próbálkozni. Mivel az első két gyerekem azonnal összejött, amikor akartuk, így még nehezebben viseltem, hogy a harmadik csak nem akar összejönni. Nektek pedig biztos nagyon hamar újra sikerülni fog!!

Sheila!
Azért ilyet ne sűrűn csinálj! Bár Majácskának biztos nem lett semmi baja. Ahogyan írtad is, annyi minden védi őt. Kb. 32 hetes lehettem Benjivel, amikor a 152-es buszon egy hatalmas fékezés miatt megütöttem magam (persze álltam, mert ülőhelyet nem adott át senki), Csak azért nem estem még nagyobbat, mert Bence is velem volt és megfogott. Akkor én is nagyon megijedtem és elmentem ultrahangra, ahol mondta az orvos, hogy nem kell félni, nem olyan védtelenek ott belül, mint gondolnánk.

Icus!
Tényleg nagyon szépen fel lett díszítve a Campona. Lehet, hogy hétvégén mi is elnézünk.
Az evésen én sem szoktam problémázni. Bár alapvetően Benji általában jó evő, azért az utóbbi időben nála is többször előfordult, hogy nem evett rendesen. Ilyenkor nem erőltetem, majd eszik akkor, ha éhes lesz. Ha pld. ebédre nem ette meg a főzeléket, akkor este újra megkapja.

Melcsi!
Nagykarácsonyba én is el szeretném vinni Benjit. Már néztem a honlapjukat. Úgy gondoltam, hogy karácsony másnapján mennénk el, mert akkor a családoknak ingyenes, talán pont azért, mert olyankor nem mennek olyan sokan.
Lábadnak jobbulást, ne erőltesd nagyon!

Bea!
Akkor sajnos jól éreztem, hogy a munkahelykeresésből adódóan vannak problémáid. Teljesen megértelek, hogy nem hagyod magad. Szörnyű, hogy bizonyos emberek, attól, hogy főnökök, mit meg nem engednek maguknak! Gyerekeknek jobbulást kívánok!

Mandula!
Nekem is az az érzésem, hogy az idősebb „hölgy” kérésében lehetett valami. Én sem hiszem, hogy ha szépen kérte volna, akkor a fiad így reagált volna.
Ez a könyvesbolt-sztori engem is érdekelne, ha nem vagyok indiszkrét.

Éva!
Mi van veletek? Még mindig nyugodtak az éjszakák?

A születésnapi jókívánságokat köszönjük szépen. Vasárnap a szokott módon összejött a család, jól éreztük magunkat. Legújabb játékunk a pókerezés .Péternek van egy készlete. 7-en játszottunk. Péter fiam teljesen odavolt, hogy sose gondolta volna, hogy egyszer velem fog egy asztalnál pókerezni..

Ja, Regina! Ez a 21 éves korhatár a fiamnak is eszébe jutott. Mondta, hogy most már Amerikában is teljes jogú felnőtt lenne.

Tegnap kellemes élményben volt részem. A Műpában voltunk Benjivel. Egy hölggyel szóba elegyedtünk, aki letegezett engem. Kérdezte aztán, hogy ugye nem baj, hogy tegezett, de úgyis ő az idősebb. Mondtam, hogy egyáltalán nem baj, de az idősebb biztosan én vagyok. Ő csak- csak erősködött, aztán közölte, hogy ő már elmúlt 40. Mondtam, hogy jó, de én bizony most lettem 45. Ezen láthatóan elcsodálkozott. Lányok! Ugye, hogy a pici gyerek milyen jó fiatalító?! Valakitől azt a mondást hallottam, hogy jobb bármilyen szemránckrémnél. Ráadásul még vékonynak sem kell lenni hozzá! Bár ettől függetlenül néhány kilótól továbbra is szívesen megszabadulnék.

Sziasztok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Ágica
Nagyon sajnálom a történteket :( Sajnos itt a topicban majdnem mindenki vesztett már el babát, nekem is volt régen 2 vetélésem ... tudom ez nem vígasztal de kívánom hogy erőt tudj meríteni a kapcsolatodból, és hamarosan sikerrel vágjatok az új babaprojektbe.
Gyere közénk gyakran ha ráérsz.

Sheila
Szerintem jól teszed, hogy a körülményekre bízod magad, ha kell a császár, úgy is jó, ha nem, úgy talán mégjobb :D
( Bár bevallom, amikor órákon át az oxitocin és az intenzív görcsök ellenére sem haladt a tágulás, akkor abban a helyzetben én sem bántam volna ha gyorsan megcsászároznak :oops: )

Regi
A nagyobb követelmény most biztos kicsit kényelmetlen Ádinak, de hosszú távon hasznos lesz :D Nem olyan nagy baj ha rosszabbak a jegyek, ha mögötte a tudás egyre több lesz. Mire felsőoktatásba kerül, megszokja a hajtást és legalább nem lesz gond a felvételi követelményekkel. Addig is kitartás ! Évike milyen módszerrel tanul olvasni? Te mint magyartanár mennyire ismered ezeket a módszereket? Szerinted melyik a legjobb? Évinek is sok sikert, ha kicsit nehezen is megy most, míg a motiváció tart nincs baj!

Melcsi
A nagykarácsonyi Mikulásról nem tudok semmi konkrétat, ovival nem voltunk mert azt hallottuk hogy nagyon sok a várakozás, nem ér annyit.
Én is azon gondolkodom, mikor is lehetne majd Annát rendes ágyba szoktatni. Persze nem sűrgős, de egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy ne mászna le onnan, a kiságyban meg ugye nincs választás :wink:

Bea
Fenékrecsapkodás :evil: :!: Jól tetted hogy otthagytad :!: Nem is értem, hogy képzeli ezt egy férfi, akármennyire is főnök, hogy ilyet megengedhet magának :shock: :?:
Milyen a reklámajándék üzletkötői munka? Neked kell felkutatni, rábeszélni az ügyfeleket a vásárlásra vagy van egy címlista amit végigjársz?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda
32 hetesen nem adták át az ülőhelyet :shock: :!: Ez durva. Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak e téren, bár negatív is akadt de előbb utóbb mindig akadt egy udvarias utitárs. Viszont a babakocsival leginkább csak akkor segítenek az emberek ha valakit megkérek, pedig Anna lassan 11 kg + a kocsi meg a téli ruházat... :cry:
Nekem is mondták már, hogy megfiatalodtam mióta Anna megvan :D
Az evésből egyébként egyre kevésbe csinálok ügyet, kizárólag az zavar ha a nem-evés hisztibe torkollik és nem akarja hogy kivegyem az etetőszékből, csak mutogat a hűtő irányába... :evil: A múltkori eset óta ilyen szerencsére nem fordult elő. De vannak érdekes rigolyái a Kisasszonynak pl. a levesből hol kizárólag a répát, máskor kizárólag a borsót hajlandó megenni. Ha más van a kanálban rázza a fejét és nem nyitja ki a száját. Na jó, adom amit kér, hát pár kanál után fordulat, akkor meg csak a másik kell... de ez belefér.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Képzeljétek, mi történt ma: influenza elleni oltáson voltunk. Egy hónapja a 15 hós kötelező oltáskor nem vittem az oltási könyvet, mondták hogy legközelebb vigyem el és pótlólag beírják hogy azt is megkapta, addig is a számítőgépben nyoma van. Vittem is most, odaadom, levetkőzünk, már jön is a dokinéni a szurival hogy beadja, holott még csak akkor vettem elő a táskámból az oltóanyagot, amit a gyógyszertárban vettem. Néz rám, hogy dehát a 15 hós kötelező oltás? Mondom azt már megkaptuk, csak nem volt itt a könyv... még jó hogy nem adták be másodszor... :evil: Igaz én is hibás vagyok, nem szóltam előre :oops: , de én abban a tudatban voltam hogy a számítógépben benne van, láthatják... a doki meg a védődnő csak egy jelentőségteljes pillantást váltott egymás között :roll: Háát, nem tudom mi lett volna ha újra megkapja, esetleg bajt is okozhatott volna a dolog :?: :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Beugrottam elolvasni a hétvégi termést, hát írtatok rendesen. Elnézést kérek, hogy lemaradtam az eseményekről és sok minden már nem aktuális csak gyorsan három dologra szeretnék reagálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:27-kor.
fanny01

annyi ideig írtam,hogy közben sokat írtatok.
Melinda!
nagyon örülöök, hogy Péterrel rendeződtek a dolgok, látod nem bizos, hogy a gyereknek is az a jó, amit mi jónak látunk ( pl. erőltetni a nappali tagozatos iskolát) valószínű, most ő elégedett a sorsával, most Bencét kell "megfejteni".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:27-kor.
fanny01

Sziasztok!

Regi, Melinda! Ha már kérdeztétek a könyvesboltot: van itt miskolcon egy könyvesbolt-hálózat féleség, egy családé, kb 5 boltjuk van, plussz pár éve nyitottak egyet Budapesten is, Géniusz könyváruház a neve.
Eleve a hétfő úgy kezdődőtt, hogy megbeszélés. Ez abból állt, hogy bementünk a főnök elmondta, hogy mit nem csináltunk jól, aztán kiabált, pl.: "hülyék vagytok mindannyian, b@zdmeg" vagy "a hülye (rossz esetben k.va) anyátokat" és még sorolhatnám. Ezután jött a főnőkasszony (akit ha az utcán találkoznátok vele elkerülnétek mert szó szerint sugárzik belőle a rosszindulat) aki kikérdezett bennünket, szóval feleltünk a könyvekből mint az elsősök (én 32 éves voltam akkor), és természetesen sehogyan sem volt jó, mindíg megalázott mindenkit de tényleg mindíg és mindenkit. Rendesen féltem bemenni dolgozni, biztos ti is voltatok úgy suliban, hogy valamelyik tanár nem szeretett benneteket és már előre görcsben volt a gyomrotok az órája előtt, na én ezt éreztem minden nap. Ja, meg lett mondva így egyszerűen, hogy nincs táppénz, ha valaki elmegy az ki lesz rúgva. A havi 4 szabadnapból 2 jár. Túlóra kb. heti 8-10 kötelező. Volt egy fiacskájuk is aki kb. 7 évvel fiatalabb nálam, persze élvezettel adott olyan feladatokat, hogy takarítsd ki a wc-t. Buta mint a sötét éjszaka,de imádja a hatalmat amit a szülei adtak a kezébe.
Én egy év után azért jöttem el, mert már annyira ki voltam idegileg, hogy egy vasárnap ok nélkül veszekedtem Alexal valamiért, és akkor szegény azt mondta, látszik anya, hogy holnap mész dolgozni :( . Olyan lelkiismeret furdalásom lett, hogy elhatároztam felmondok. Másnap remegve adtam be a felmondásom, mert tudtam,hogy nem engedik el a felmondási időt és az egy hónap alatt meg fogok őrülni.
Már két hét telt el ebből amikor egy szombat délelőtt a banya pofonvágta egy fiatal srác kollégámat a szemem előtt, mert a srác azt mondta neki, hogy ha felmond úgyis találnak helyette másik hülyét. Én meg ott a banya előtt mondtam a srácnak, hogy számíthat rám a munkaügyi bíróságon.
Persze még aznap behívatott a főnök és mondta, hogy elengedik a maradék két hetet.....
Sajnos a srác nem ment a m. bíróságra, pedig több dolgozó is támogatta volna. Valószínűleg vagy megfélemlítették vagy lefizették :? .
A teljes történethez az is hozzátartozik, hogy a bátyám is itt dolgozott 10!!! évig, ezalatt sosem volt táppénzen, és nyugodtan mondhatom, hogy Ő volt az egész bagázsnak az értelme (most egy országos könyvhálózat 3. embere),és amikor elment onnan azt sem mondták neki, hogy viszlát :? .

Bocs, hogy ennyit írtam, de az agyamba tolult elég sok rossz emlék :( !

Regi! Biztos lesznek jobb jegyei Ádinak, szerintem előbb fel kell vennie az ottani "ritmust". Az nagyon jó, hogy beilleszkedett!
Kittinek is minden héten más volt az örök barátnője :lol: !

Melinda! Naná, hogy fiatalabbnak nézel ki :lol: !

Icus! 3 napja Emese sem akar szinte semmit megenni, de már nincs több ötletem, kap gyümit ha más nem kell....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!

Ezt a mennyiséget lehetettlen végigolvasni! Ne csináljátok ezt velem!

Ágica
Nagyon sajnálom a babádat!
Csatlakozom az elöttem leirtakhoz, nekem is volt spontán elmenős babám. Látod most meg négy van akkor is lett amikor már nem is szerettem volna. Ne add fel, probálkozzatok továbbra is.

Csak azt szerettem volna nektek leirni hogy nagyon szarul vagyok. Három hét alatt kétszer ájultam el. Mostanában meg szédülök. Erőt vettem magamon és elmentem dokihoz 300ft-ért. Elküldött laborba 300ft-ért, vissza kell mennem hozzá 300ft-ért, és még nem is történt velem semmi. Lehet, hogy továbbküld 300ft-ért?
Majd megirom, hogy hány ezer ft-ért sikerült meggyógyulnom.
Megigérem mindent visszaolvasok!

Sziasztok
Vendég

Éva!
Nagyon köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat. A középső gyerek szindrómáról én is hallottam. Bár én úgy gondoltam, hogy az inkább kisebb gyerekeknél, kisebb korkülönbségnél jellemző. Úgy látszik, hogy nem lehet elég nagy a korkülönbség ahhoz, hogy adott esetben féltékenység lépjen fel a kicsivel szemben. Most, hogy jobban belegondolok, akkor voltak is erre apró jelek. Bár például arra mindig nagyon vigyáztam, hogy amikor a családtagok (pld. a nagyszülők) áradoznak Benjiről (milyen szépen beszél, milyen értelmes), akkor emlékeztessem őket arra, hogy ez a másik két gyereknél sem volt másképp. Ezt tényleg így is gondolom, mert nagyon jól emlékszem arra, hogy milyen értelmesek, okosak voltak (és persze most is azok) a nagyok is.
Írtad, hogy a nagymamához kellett volna vinni Benjit inkább. Az volt a pechünk, hogy ezek az események pont akkor történtek, amikor az anyósomék 2 hétig nem voltak itthon. Ha itthon vannak akkor, ha nem is hagyom rájuk Benjit, de Bencét biztos rájuk bíztam volna, amikor elmentünk arra a bizonyos programra. Mindenesetre még egyszer köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. Jó, ha az ember kívülről is hall véleményt és magunkba nézünk, hogy mi hol hibáztunk el és mit kellene ezután másképp csinálni. Egyébként a jövő héten megyünk a Pályaválasztási Intézetbe családostul. Bence 3- szor volt ott és a pszichológus kérte, hogy zárásul a szülőkkel együtt menjen.

A 80-120 ml. szerintem nagyon jó. Jó babázást neked!

Mandula!
Hát ez elég borzalmasan hangzik. Én biztos, hogy egy évig sem húztam volna. Persze ezek az „emberek” visszaélnek azzal, hogy milyen nehéz munkát találni és azt hiszik, hogy mindent megtehetnek. Szörnyű, hogy a pénz és a hatalom egyesekből mit hoz ki. Az egyetemen pénteken pont a konfliktusokról volt szó. Ott hangzott el a következő definíció: a hatalom az, amikor valaki arra tud kényszeríteni helyzeténél fogva, hogy azt tegyem, amit nem szeretnék, illetve nem engedi megtenni, amit szeretnék.

Melinda
fermel

Judit!

Jobbulást kívánok neked! Azért ennek feltétlenül járj a végére. Lehet, hogy vashiány vagy vérszegénység?

Melinda
fermel

Lányok!!

Ez nagyon jó, hogy ilyen sokat írtatok!!!! :) :) :)

Melinda!

Azért nagyon durva, hogy nem adták át a helyet :evil: :evil: ,
bár én is jártam így, de még anno. Patriknál...tüntetően kinéztek az ablakon a T.Utastársak, egyszer egy idős néni adta át a helyét, egyszer meg egy fiatal srác..

mostani várandósságom alatt csupa jó élményem volt eddig :) (hiányozni is fog).
az emberek kedvesek, mosolygósak, érdeklődnek, hogy fiú v. lány lesz-e a baba, mondják: vigyázzak magamra stb.

ez a középső gyerek szindróma most engem is megijesztett, nálunk Melissa lesz a "középső", mivel Roland nem velünk él, és épp Melissa a nehéz dió :roll:

nagyon oda kell figyelnem majd...

Icus!

Hát igen, ott a görcsök közepette bármit bevállalna az ember :shock:
(aztán később megbánná)
ez az oxitocin kemény dolog, kicsit fázom tőle azért :wink:

ne aggódj az evés miatt, sajnos én is csak megerősíthetem, hogy lesznek még cifra dolgok ezzel kapcsolatban...de nem szabad mellre szívni és hibáztatni Magad :wink:

Fanny!

Kisunokád egy mintagyerek :) :) :)
(irigy vagyok ám :lol: )
a 80-120 ml pedig NAGYON JÓ, szerintem is...

ahogy elnézem, gyakran leszel megkérve, hogy vigyázz a kis Hannára, gondolom kicsit sem bánod? :lol: :lol:

mikor huszonéves voltam, én is könnyebben hagytam Anyura és az ex-anyósomra (áldott jó asszony volt, nyugodjék békében...bezzeg a mostani :evil: )
a fiatalok még lazábbak e téren, és több "szabadságot" igényelnek...

Melissát már őriztem, mint tyúkanyó, meg is lett az eredménye :roll:
Maját megint kénytelen leszek passzolni majd néha Anyunak, barátnőmnek (leendő Keresztmama), vagy épp Apának, ha Melissával "csajos" programot csinálunk, vagy épp lovagolunk...

Melindának írt soraidat valósággal ittam, én még nem járok ebben a cipőben Patrikkal ( nálunk más gond van :roll: ) de ahogy elnézem, ez nálunk is bármikor bekövetkezhet...

Mandula!

Szörnyű, amit az átélt munkahelyi dolgokról írtál...
remélem, az ilyen emberek elnyerik majd egyszer méltó "jutalmukat" :evil:
bátyádnak gratulálok, nagyon ügyes volt!!!

Judit!

Húú, ez nem hangzik jól...nem lehet, hogy idegileg merültél ki egy kicsit??
remélem, mielőbb kiderül, mi a gond, és rendbe jössz, addig is írj azért Magadról :wink:

ez dühítő, hogy ennyi oénzbe és hercehurcába kerül egy "diagnózis" :evil:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Icus!

Anyu is épp most vetette fel (telefonon beszéltünk) , hogy nem oltatom be Melissát influenza ellen??
eddig az volt bennem, hogy idős embereknek szokták javasolni, de most, hogy látom: Te is beoltattad Annát, én is felíratom holnap a doktornővel...

képzeljétek, az az "anyuka", aki már két hete :shock: vitte betegen a gyerekét az oviba ( miatta nem ment Melissa a múlt héten), ma mondta az óvónőnek (barátnőmnek), hogy azon gondolkodik, hogy kiiírja a gyereket a hétre, mert annyira köhög, hogy nem tudnak aludni tőle (ők, a szülők :!: :shock: :evil: )
erre a barátnőm: "vidd el orvoshoz, nehogy tüdőgyulladás legyen a vége..."
a csaj: "de csütörtökön már hozom, mert akkor lesz megtartva a szülinap az oviban"

barátnőm: "azt lehet pótolni majd legközelebb"

de szerintem hozni fogja a hülye p..a :evil:

hát ezért oltatom be a lányom, mert szerintem folyamatosan ez lesz, és még a végén Maja iselkapja majd nyakra- főre, ha szegény Melissa mindig "benyal" valamit az oviban :roll:

beoltattam bárányhimlő ellen is tavasszal...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Icus! Pont akartam kérdezni, hogy valaki beadatja-e az influenza elleni oltást? Szerinted ez egy sima megfázástól is óv valamennyire? Mese egy hónap alatt 2x volt (van) megfázva :? !

KépKép
mandula35

Fanny
Nagyon szemléletes amit a középső gyerek szemüvegén át írtál.
Ez (sem) könnyű a gyereknevelésben...

Sheila
Az óvónőnek csak orvosi igazolással szabad bevenni egy gyereket, nem akkor ha anyuka gyógyultnak nyilvánítja. És ezt nyugodtan várjátok is el az oviban ( mármint az óvónőtől)

Mandula
Könyvesbolt :evil: :evil: :evil: Sajnos a hatalommal kevesen tudnak bánni. Pl. az én főnököm sem, bár ennyire nem durva...
Sima megfázás ellen nem hiszem hogy véd, bár nem értek hozzá, de szerintem konkrétan az influenza vírus ellen hat .
Ma kiderült hogy egyhónap múlva még egy oltás kell az influenza védettséghez, aztán már csak évente egy. Rákövetkező egy hónap múlva meg jön a 18 hós kötelező... szegény gyerek ahányszor meglátja az orvost, mindig kap egy szurit, pedig nem is beteges... ez kb a hetedik oltása mióta megszületett. Már visszaemlékszik szeintem ezekre, mert ma ahogy letettem a vizsgálóasztalra már bőgött, pedig még hozzá sem ért az orvos. Aztán persze személyes sértésnek vette hogy a torkába is néznek, meg a tüdejét is meghallgatják... még azt sem viselte el hogy a mérlegre tegyem, csak feszített és sírt... nem tudom hogy lehetne ezen a félősségen változtatni :roll:

Ötletek?

Judit
Vérnyomásodat szoktad mérni? A vérkép is biztos segít kideríteni mi a baj, mielőbbi gyógyulást!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Lehet hogy ki lehetett volna küszöbölni a "fehér köpeny" szindrómát, ha kijár a doki. Hozzánk havonta jön, és Emesének nagyon jó a kapcsolata vele. Mostmár ugyan Luku miatt jár, de Pöri is mindig odamászik a pelenkázóra és kéri, hogy vizsgálja meg. A multkor kanalat is hozott magának :D Az oltásnál már a 15 hósnál sem sirt.
Judit!
Nem hangzik tul jól ez a rosszullét. Mindenképp vizsgáltasd ki Magad, meg aztán lehetsz olyan szerencsés is, hogy több mint 20x mehetsz, utána pedig visszaadják a 300 Ft-okat! De csak 20-20 házidoki ill. szakorvosi felett, ezt tudtátok? :evil:
Én is gyorsan összeszámoltam, hányszor fizettem, mire kiderült hogy szalagszakadásom van. 6x, ha az UH-t beszámitjuk!
Fanny!
Jól van na, gondoltam hogy valahová baba nélkül mentek a fiatalok :D A mi akvi.kiv.-unkat Máté hozta el a kórházból. :oops:
Köszi hogy irtál a káb.szerről. Nagyon figyelek, és mostmár azt is tudom hogy mit kell figyelnem... Na remélem hogy nem most fog rákapni, de sose lehet tudni...
Kocsonyaaaaaaammmmm Én is én is, majd javasolom Apának (aki szerint pihentetni kell a lábamat)
A tej nagyon jó, ezek szerint a sárgaságot sikerült teljesen kikezelni és nem attól olyan békés. Nagyon ügyes a kismami! Ujabb képek?
Melinda!
Utólag is, boldog Születésnapot!
A középső szindróma bárkire rájöhet. A hugom kisfia 9 éves, a kistesó meg 2, aztán mégis a Gergő olyan tipikus "középső" problémákkal küzd, mindig ő az aki elvonul egyedül játszani és ő a leghangosabb a 3 közül, mintha ugy érezné, nem tud labdába rugni a kettő között. Remélem hatásos terápiát találsz. Kitaláltál már valamit?

Mi majdnem minden évben beadatjuk családilag az influenza oltást, mindig volt valami, amiért ugy éreztük hogy kell. Ráadásul, mikor nagy néha beleestünk, annyira betegek tudtunk lenni, hogy akkor már inkább az oltás... Most is beadatom, nem hiányzik itthon a betegség.

melcsi1967

Mi van Lányok?
Nálunk az van, hogy Lukum gurul (na nem a kövérségtől :lol: ). Szombat óta vissza tud fordulni hasról, és ezzel egyidőben rájött hogy milyen gyorsan lehet haladni, ha tovább fordul. Mostmár bejárja az egész járókát, és ha elakad valahol, a lábával kilökdösi magát, hogy ujra foroghasson. Nagyon mókás kisfickó. Tegnap pedig elkezdte huzogatni a hasa alá a térdét, a feneke égnek áll, csak az a hiba, hogy a fejét olyankor leteszi, és ugy próbál előre csuszni :lol: Mondjuk ezt Emesétől látta, a kis szentem ugy mászik a földön, hogy a hajával feltakaritja maga előtt az utat :shock:
Emese a 100-as sprintet gyakorolja, elképzelése pedig az, hogy az asztal körül teszi meg a távot. Rendszeresen edzést tart, ha lehet Apával, aki azért lassabb :wink: , igy nagy visitásokba torkollik a rohanás, mert egymást ijesztgetik. Luku csak nézi ezt az egészet nagy mosolyogva, időnként Ő is belekurjant egyet-egyet.Nagyon tetszik Neki az ingyencirkusz :D
Kicsi lányom énekel, kb 2x kell elénekelni egy-egy uj dalt, és Ő már fujja kivülről, hihetetlen hogy milyen tempóban raktároz. Hogy elhordják anyukámék, csomó uj dalt tanul a hugom gyerekeitől, nem győzöm hallgatni estéről estére a repertoárt.
A szülinapjára kapott egy 3 kerekü rollert, hát azt már profiként használja.
Holnap leszünk 20 éves házasok! "Megyünk panciba", Apa levisz minket a megujult agárdi termálfürdőbe, ahol gyerekparadicsomot csináltak. Képről nagyon szuper, és remélem hogy életben is az lesz!

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:22-kor.
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?