Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jól elbeszélgetek magammal, de most van időm, Panka épp altatja magát.

Csak be akarok Nektek számolni egy sikerélményről, hátha valakit motivál egy kicsit.
Panka ma egy tündér édes, aranyos bogárka volt, sokat aludt, alvások között mosolygós, gagyarászó, rugkapáló, dumáló kis tündér volt. :lol: :lol: :lol: Szóval talán kezdünk kilábalni a 24-órát-sirok időszakból...talán. Nem bizom el magam, biztos lesznek még rosszabb napok. Persze ma is sirdogált néha, de csak kicsit. Rövid időre még én is kiszabadultam, igaz csak a Tescoba, de már az is valami, addig jól elvoltak apukával.
És még csak 3. napja csináljuk a nyaktornát, de már nagy a fejlődés, kezdi megint szépen emelgetni a fejét. Persze utálja a hason fekvést, lilára sirja magát, dehát muszáj, a szivem szakad meg :(

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

jajaaajj, látod, de hülye vagyok Zsu. :(
Erre nem gondoltam. :(
Szval Jutta:
légyszi ne parázz. :oops:

Milyen az a nyaktorna??

na tényleg el, lefekszem, jóéjt.

Kép
Kép
h@jni

NA most önző dög leszek és csak a saját dolgomra kérdezek rá:

Azt mondta a dokink, hogy ez bőven lehet normális... de már én is túlzásnak tartom... azt is mondta, hogy túleszi magát a gyerek, de akkor is sokszor volt és kínlódósan amikor jóval kevesebbet evett...

Ugyan javult, most még mindig hígabb de kevesebb a mennyiség és sárga... de így se tartom normálisnak!

Hajni, hogyan derült ki hogy mi a baj és mivel kezelték??
Szerintem hétfőn hívom a dokit, de nem parázok - annyira - amíg pisil és könnyel sír, addig nincs baj a kiszáradással és hátha 2 napja az az extrém kaki vmi tisztulás volt...
(na jó pár napja nem méricskélem a gyereket, most valószínűleg újra fogom... csak hogy lássam, hogy nem fogy-e a gyerek...)

Ciripke, szerintem átlagoljuk a gyerkőceinket! Napi 2-3 normális kakiban gondolom kiegyeznénk...

Jutta

KépKép
jutta

Én úgy tudom, hogy anyatejes babánál minden pelusban kaki az normális! És a színe lehet zöld vagy akár sárga is! Az állaga az lehet más kérdés, de az nekünk is változó, van hogy olyan amilyennek írják (krémes, mustárszerű), van hogy tök híg. Zöld nálunk egyértelműen akkor volt, amikor 1,5 óránként ettünk.
Jutta, Dorka most milyen időközönként eszik? Kivárjátok a legalább 2-3 órát?

KépKép
kertikiri

Az utóbbi napokban nekünk is szinte az összes kaki (napi 1, de rettentő mennyiség, és tök híg, viszont aranysárga, néha zöldes nyálkákkal) átöltöztetős volt :lol: . Én megemlítettem a dokinak a tanácsadáson, azt mondta, anyatejes babáknál tök normális, hogy híg a kaki...Megnyugodtam. Én krémeset még nem is láttam :oops: .
dettyk

Kaki téma a kedvencem :D A mi dokink azt mondta, h ne foglakozzak az állagával/színével/összetételével amíg más tünet nincs.

De Jutta, ha az ösztöneid mást mondanak, ne hagyd magad!!!

Zöld kaki nálunk is van néha, van benne vmi nyúlós izé is, de az szerintem a reggeli maci kv-mtól van :cry: És nincs minden pelusban kaki-erről azt olvastam, h ilyenkor olyan jól hasznosítja a szervezet az anyatejet.

Pelus téma: libero + babylove.

Zsu: Szuper, hogy így alakul Pankával:) a kedvem már nekem is jobb!

Hajni: Kb két éve nincs tv-nk. Nincs különösebb ideológia hozzá, csak nem vettünk. Sajnáljuk is rá a pénzt, meg annyira nem is kötne le. Amit meg akarunk nézni, azt megszerezzük. Van persze olyan adó, ami miatt néha jó lenne, ha lenne, de kibírjuk. Pl az Alfa Holdbázist mindig felvetettük videóra 8)

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Pelenka kérdés: most olvastam, hogy a vékony babáknak a szélesebb fazon, a husibbaknak a keskenyebb való.
Ezek szerint a Liberóból kipisilős korszakunkban a széles fazonnal volt a baj. Akkor Ádikám még vékonyabb volt. Próbáltam nemrégiben a Liberót és most meg nem volt vele gond.
Szal, itt a megoldás!
Mogyo: köszi, hogy mutattál magadról képet, persze,hogy megfelel.
Nekem tetszenek a babával közös fotók.
Macsek: Vilko irtó aranyos, ahogy fókuszál.
És nyugiii, Ádinak sincs vmi sok haja.
Azzal, meg ne foglalkozz mit mond a szomszéd. Minden gyerek más. Az sem kóros, ha egész nap alszik és az sem, ha csak éjjel.
Zsu: hát nagyon gratulálok , Panka szupi napjához.
Hogy csinálod a nyaktornát? Ádi sem vmi ügyes hason. Meg is említtem kedden ha megyünk oltásra.
A kezét meg majdnem mindegyik gyerek eszi. Elfoglalják vele magukat, nem éhségből. ( engem ki tud vele kergetni a világból Ádi)
Detty: micsoda nagylegény Bence.
Timi: ha nem fordítanál ekkora figyelmet Majcinak, nem javulna a helyzet? Tudja, hogy sokmindent megtehet veled.
Kaki: ha már így megbeszéljük gyermekeink széklethabitusát... 2-3 naponta van nálunk krémes széklet, ami sárga vagy zöld. Kaka napon, van hogy 2x is telerottyantja a pelust.

Voltak tegnap barátnők baba nézőbe. Megint pisivitézzé változott a drágám. 2x is megmutatta hogyan kell arcon pisilni saját magát. Még a fülébe is ment :lol:

TV: nálunk egész nap megy. És már a gyerek is nézi.
Apa fotelban ülve a minimaxon vmi bugyuta éneklős rajzfilmet nézett és mosolygott hozzá. Meg kell zabálni.

Kép
Kép
gabcii

Kakijelentés: volt tegnap egy kicsi meg ma egy jókora, állagát tekintve mustárszerű.

Tegnap családi étterembemenés volt a kedvenc helyünkre. Hagymaleves (gyerekeké), tatárbifsztek (apával felesbe), bélszin erdei gonbával, grillezett zöldséggel (ennek a fele volt a mai ebédem), gundelpalacsinta (Betti megb én). Persze igy hiába várom, hogy lemenjen az az 5 kiló! Délután elő kéne venni rubint rékát!

Detty nagyon édes a kisfiad!
Macsek! Ez a madárpók nem is0olyan veszélyes, ugye?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

hi

köszi a bíztátást,de én már tényleg kivagxok őle,már éjjel is hisztizik :evil: fél kettőkor halom ordít,mert másik cumi kell,közbe üti az apját de cserencsére bedugtam neki a cumit vbisszadugtam az ágyba aztán aludt.

kaki:Bibinek naponta többször van,godolom a szopi tea miatt,ált. sárga néha zöldes kicsit.

Gabci
Maja már tart tőlem,de én nem akarom állandóan verni,figyelmen kivül igazán nem lehet hagyni,mert vagy jön utánam vagy lefekszik a hideg földre amit nem hagyok meg provokál.Most jelentette ki először ,hogy nem kell baba.én meg mondtam neki,hog a baba szeret téged és szomorú hogy ezt mondod,ekkor visszament hozzá és megszeretgette,na mondom kell baba vagy nem?azt mondja kell :-)azán hogy ő ki akar menni,mondom isten áldjon,esőköpeny,gumicsizma alivedercsi :arrow: most kint van Bibus meg magától elalszik ,ez olyan jó :-)

pisimutatványt megnézném :-)

Jutta
szerintem ne mérd :oops:

Zsu
hajrá :-) ügyes Panka :D

szerintem elöbb utbb minden bébi eszi az öklét :-) Bibus akkor is cuppogja ha nagyon éhes vagy csak úgy,szerintem nem találják az újjúkat.

hát magamnak semmit :-( viszont eszméletlen pénzt elköltöttem :-(most meg gondolkodom hogy húzzuk ki fizuig :roll:
nálunk mikulás ,karácsony anyagi csőd:keresztlányomék ketten,itthon 4 gyerek,nagybátyáméknál 3,komáéknál 2.plusz még egy baráté
Itthonra kindercsomagot vettem meg kindertojással mikulássak megspékelve,hát majd 2000 jön ki egy csomag egy kis mikulás kinder vagy milka 3-400 ftnál kezdődik.na nem nyavajgok,gondolom másnál nem ilyen népes a rokonság.karira már nagyjából meg van minden,de akkor még ottz vannak a szülök mega párom,de már sok minden meg van.Na azt nem is mondtam még karikor lesz keresztelő,hétvégén disznóvágás,lesz program,pénzköltés decemberbe is :?

Macsek
jók a képek :-)

ismerősnek mond meg hogy kapja be :-)
na ha ezt nem is,de nyugi.Minden gyerek más Maja két hónapg CSAK rajtam aludt úgy mentem pisilni úgy ettem mindent úgy csináltam.Éjjel nappal 2 óránként evett,haletettem felkelt.a fürdéseket jó 2-3 hónapos koráig végig üvöltötte.Erre most itt van az én Bibuskám ég és föld.egy tündér,szeret fürdeni,utána is csak akkor sír ha éhes,jól alszik,nem sírós.
de vigasztajon az is,hogy a fiúk nem olyan hisztisek.olyan hamar nőnek,elrepül az idő,hamr eljön a dackorszak is ,az ám csak a finomság :-)

Ciripke
éljen a kaki
Vendég

Sziasztok!

Pelus
Nekünk a Pampers bevált, nem volt gond...

Kaki
Az nálunk is változó, napi 3-4-től a 2-3 naponta terjedő skálán ingadozik a gyakorisága. Zöld még nem volt
Hasfájás nem jellemző Vikire, igaz, szoktam masszírozni a pocakját.
Vendég

A www-re kattintva láthattok rólunk képeket.

Nálunk Viki csípőjével van gond, kicsit kötöttebb. Ezért javasolták, hogy a pelus főlé még tegyek rá textilpelust is, hogy az jobban széttartsa a lábijait. Szegénykém, így olyan nagy fenekű :cry:
Vendég

na, csak gyorsan, mrt vasárnap van:
kaka: nálunk naponta van többször is, de csak délután :? :shock: inkább sárga, olyan sötét, és vagy 2 napja folyósabb. én enm aggódom, amíg a gyerekek ól vannak.

sírás: Petra rátalált az "ordítok, mintah ölnének" sírásra, ami inkább üvöltés. iszonyú. tényleg olyan, mintha nyúznánk, pedig nem is. inkább hisztnek tűnik, nehezen nyugtatható. csak, h Timi is megnyugodjon: máshol is áll a bál. most mondjuk épp alszanak. az egész délután szunyával telik, hálistennek! ;)

alvás: kipróbáltam éjjel, h meddig alsznaka, ha nem keltem őket egyszerre enni (ill. ha nem keltem a másikat, ha az egyikük felébred, h éhes). a fürdés utáni szopi gyakorlatilag 2 órás nonstop tömésre sikerült, de ahhoz képest, h késve kezdtünk (3/4 9kor) 11kor mindkét gyerek mozdulatlanul aludt. Huba 3kor ébredt, h éhes, Petra fél 5kor!!!!! :lol: 8) :shock: igaz, meg is volt a böjtje: olyan nyűgös volt, h alig tudtam megetetni, és totál éer: azt hitte, most nekifogunk játszani. hát, nem :?

szia, Viki!

pelenka: pampers nekünk is jó. most a 3ast nyomjuk, mert a 2es csípőpelus már a hájas popsik miatt ;)

tévénk nekünk sincs, majd szeretnék a gyerekek miatt, ha mennek oviba, h tudják, ki az a spongyabob.

na, léptem sziesztázni
szép vasárnapot mindenkinek!
:arrow:

Kép
an°°di

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hali Csajok!

Asszem a sirós-nyűgös kislányunkat elvitte valami manó és kaptunk helyette egy tündér bogarat :lol: ma is csudajó napunk volt, voltunk az Elefáni discontban, visszavittük a szar bébiőrt, kicseréltük egy fele annyiba kerülőre és Panka kapott még a maraadék pénzen egy csomó mindent :lol: És olyan jól viselkedett az üzletben is, végig aludt, pedig ott voltunk 1 órát! És ma is csuda dumálós, mosolygós!
És a Huggies nekünk bevált, csak ha valakinek hasonló problémája van, 3-6 kg-s 2-es méret egyelőre jó.

Macsek, Alfa Holdbázis? Pont ma emlegettem a páromnak, hogy gyerekkorunkban mindig azt játszottunk az unokatesómékkal :lol:

Andi, ez az alvás már jó!...vagy a nyügi miatt megint kelteni fogod a lurkókat?

Jutta, ne parázz, minden kaki jó, felejtsd el a kaki témát szerintem!

Gabci, hogy ezek a fiúk mire képesek! :lol:
Nyaktorna semmi különös, hasra kell fektetni simán 5 percig, utána egy szorosan összetekert lepedőt kell a hóna alá tenni, hason fekve és úgy is 5 perc. Lehet közben kicsit maszirozni a gerince mellett a nyaka alatt, akkor jobban emelgeti a fejét.

Timi, régen nálunk is szokás volt az összes unokatesónak, nagynéninek, nagybácsinak venni valamit karácsonyra, de leálltunk ezzel. Mostmár csak a szűk család ajándékoz, a többiekkel csak összejövünk egy ebédre, igy sokkal jobb szerintem.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát mi is leszoktunk a nagy ajándékozásról sokáig 9 gyereknek kellet venni holott nekünk nem volt!
Most 11 -nek kellenne venni hát nem !
Kapnak a keresztgyerekek abból is van 3 !

Kaki: én nem szoktam foglalkozni vele van mikor higabb van mikor egy picit keményebb az a lényeg ,hogy legyen mindenap(nálam)

holnap megyünk a 2 hós oltásra! :shock:

Kép
mogyoland

Lányok, most olvastam vissza mindent, köszi a bíztatást!
Mindenkinek jóccakát!

Vilko ma álomkóros... Mi lesz itt este...

KépKép
1macsek

nálunk is álomkór volt
erre ma este Huba sugárban hányt :shock: :? :shock: :? történt már valakivel ilyen??? nagyon aggódom... lehet, h nagyon habzsolt és nem tudott böfögni, és ezért, de megnyugtatóbb lenne, ha vki írna erre vmit. főkéánt valós életbeli tapasztalat érdekelne, nem szakirodalom

Kép
an°°di

Andi,

ha nem ismétlődően hány sugárban - gondolom fehér színű nagy mennyiségű bukásról van szó - akkor csak túlette magát.
Ilyenkor 2 óráig SEMMIKÉPPEN ne adj neki kajcsit, hogy a poci megnyugodjon utána mintha semmi se történt volna!
(Lehet, hogy közben szinkronban rotyizik is, az se gond, a poci alul-felül nyomja ki a felesleget... persze ez is akkor nem gond, ha nem ismétlődk)
Ja és tapasztalatból írok, nálunk is volt vagy 3x ilyen - volt hogy az egész ágyneműnket (szopi közben történt a nagyágyban) cseréltük... és sokkal kevesebbet bukott vissza, mint amennyinek látod!!! (egyszer mértem pont előtte és gyorsan megmértem utána is vmi 40 ml volt a 160 ml kajából, én szemre azt hittem, hogy az egész visszajött)

Zsu,
tök jó!!! Remélem 2 hét múlva én is ezt mondhatom... eddig nagy szinkronban voltak a csajok! :lol:
Kakin azért parázok mert fáj neki, ez maradt az általános egésznapos hasfájásból vissza... Napi 5x van, ebből 1-2 kijön magától... a többi sírósan, masszázsra, néha hőmérőre - és a híg jön nehezen ki... :cry: :x
De mostmár barna és 1x volt krémes is! Csak haladunk... de egy székletvizsgálatra beutalót azért kérek a dokitól...

Anita,
Üdv itt!! Jók a képek!!

Mogyo:
Jujj, oltás - remélem jól viselitek!

Macsek:
Milyen volt az éjszaka?

Éjszaka: eddig Dorka szopi után beájulva aludt... egy hete egyre nehezebb letenni (ölben alszik - kiságyhoz közeledve felkel)
Tegnap 6-kor kezdte az esti nyügit... 1/2 8 fürcsi - alvás... 9-ig én altattam, 11-ig Endre, NEM aludt :evil: , 11-kor szopcsi (mondanom se kell nem igen evett - komfort szopizott), bealvás... le akartam tenni... felkelt (konkrétan vigyorgott, tehát tuti nem fájt semmije) nem vettem fel,elkezdett sírni... no gondoltam.... most leszek gonosz... hagytam... 20 perc alatt magától elaludt! :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Macsek, nálunk a 21 óra már este :-) Mi hétkor fürdetünk, nyolckor már alvás van. Lehet, hogy ezért nem alussza át az éjszakát a csaj??? Persze nem várom el, hogy nyolctól nyolcig aludjon, de egy nyolctól kettőig, aztán tovább hatig-hétig milyen jó lenne már! (Ma volt kelés egykor, háromkor, ötkör, hétkor, mindegyik egy-egy órás fentléttel, tehát nekem maradt bruttó egy óra alvás minden kaja között :oops: ) Kivéve az első alvás, mert akkor én is tudtam aludni, de nekem a hajnal sokkal nehezebb fáradtság szempontjából. Lehet, hogy nálunk is az lenne a megoldás, ha később fürdetnénk és fektetnénk, mert akkor hajnalban talán jobban aludna?! De akkor meg este ill. késő délután mindenképp kellene még egyet aludnia. Így volt kisebb korában is, és úgy sem ment igazán, de mostmár, hogy nagyobb lehet, hogy visszatérünk ehhez.
Szóval Macsek, Zsú, többiek akiknek jól alszik éjszaka a babó:
- hánykor fürdettek és fektettek?
- ehhez képest a fürdés előtt mikor aludt utoljára és mennyit? Szóval mennyi alvás és fentlét után lehet elvárni, hogy ismét aludjon, és méghozzá sokat?!!!
Nagyon-nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat!

Andi, sajnos nem tudok semmit a hányásról. Remélem azóta Huba nem hányt többet, és megnyugodtál!!

Zsú, Panka nagyon ügyes, reméljük mostmár így marad! Miket vettél még neki?

Kérdés: kinél mi lesz a karácsonyi ajándék a saját gyereknek? Illetve a családtól miket kértek neki?

Mogyó, drukk az oltáshoz, majd írd le mi volt. Mi csak jövő hétfőn megyünk.

KépKép
kertikiri

szasztok
csak gyorsan, mert reggeli után alszom én is, ha már a gyerekek igen
hányás megoldódott, de volt ám kajálás éjjel ;)

ajándék karácsonyra: nem kapnak semmit, max vmi szép kis rucit, de aztis ugye magamnak veszem ;) és pénzt kérek galád módon a nagyszülőktől sztem.

mi mondjuk nem vagyunk jó alvók, de 8kor kezdjük a fürdést, és ideális esetben már 10kor alvás van. tegnap speciel 11ig nyomta Petra a műsort :? 8)

Kép
an°°di

Sziasztok!

Andi: hányás nálunk egyszer volt csak, akkor is túlevés miatt. Mint nálatok ugye. Hál isten, nincs gond Hubával, csak nem tud parancsolni magának :)
Kertikiri: nálunk a fürdetés 21óra körül van. Az utolsó kajálás 21.30- 22 körül. Kb éjfél mire elalszik Ádi és 6 körül kel. persze vannak extrém esetek,mikor ébred éjjel is,de ez ritka.
És miért is KELL nagyot aludnia este, ha később fekszik?
Ahogy idősödik, egyre több lesz az ébren töltött időszak.
Ádi akkor alszik, amikor álmos, vagyis amikor már nem bírja nyitva tartani a szemét. Nadin úgy is tudja mennyi alvásra van szüksége.
Azt tudom javasolni, hogy este legyen veletek a nappaliban és foglalkoztassátok. Aztán fürcsi és kaja.
Jutta: hogy altattok? Milyen módszerrel?
Anita: miért van kesztyű Viki kezén? (talán, hogy ne karmolássza az arcát? :? )
Zsu: megpróbáltuk mi is a nyaktornát. Mit ne mondjak, Ádinak nem jött be. Sírt és nyöszörgött közben. Egyszer-kétszer megemeli a fejét, azt ennyi . Utánna meg percekig panaszkodott, mikor vígasztalgattam. Mostmár nem csak sír ha baja van, hanem panaszosan elghőgicséli a sérelmeit.
Nektek is csinálnak ilyesmit a babák? Egyébként azért sem értem még ezt a hason lightos fej felemelést, mert ha böfi pózban van vagy fürdés közben van hason, olyan szépen tartja magát. MI A VÉLEMÉNYETEK???
Egyébként, amióta ilyen kis érdeklődő, sokkal jobban el van egyedül. Játszik a kiságyban vagy a pihiszékben, én meg tudok kicsit házimunkázni. A reggelünk is így telt. Aludgatott, játszott, én meg már túl vagyok a takarításon :lol:

Kép
Kép
gabcii

hali

Bibus este 8-fél 9flé fürdik utána kaja ha fáradt beájul egyből úgy 9 felé,ha fürcsi elött aludt akkor max 10ig bírja.Tegnap 9kor aludt el kb. jó hosszú cicizéssel,aztán fél 3kor kelt,aztán fél 6kor és félkómába volt olyan fél 8ig.ez így egész jó :-) ő eszik hasra rakom kicsit forgolódik helyezkei aztán szuinya

Hajni
mizujs?

Móni???????????????????????????????????

Ajándékozás:sajnos muszály,nem tehetem meg hogy a keresztlányomnak adok a tesójának nem,az unokatesóknál szintúgy,itthon meg megint csak,szóval mi is gyerekeknek veszünk,de sok van a familiába.
Maja konyhát kap,elmot,legót,szőrös bigyót,babát.ezt mindúgy hogy én is pénzt kértem és én vettem meg őket.Bibus egy játszótrapézt kap,igazából meg van,de kb karira tud vele majd játszani :-) meg egy kis kutyusos kendősjátékot.

Jolka
mizu?
Manó mit kap karira?
Vendég

Gabci
ügyes vagy :-)
Vendég

Gabcii, a fejemelés mostanában dettó ugyanez Petránál. érdekes. mintah kissé lustula a lyány.. hm :? Huba meg "dolgozik" ügyesen... nem értem. bár ő meg akkor nem tartja a fejét, ha kézben van...

Móninak írtam sms-t, h jelentkezzen. majd jön, ha tud/akar/stb.

nálunk nem panaszos gőgicsélés van, hanem panaszos ordítás. Petra legalábbis. Huba meg egy tündér :D

Kép
an°°di

Sziasztok!

Jutta:
nálunk a doki adott beutalót, tégelyt stb.. belerakott a pelusból kis székletmintát és bevittem a ÁNTSZ-hez. másnap lett meg az eredmény.

Húú csajok, akkor én nem szólok semmit.
Nálunk fürcsi 7-8 között, nézelődés. 9körül alvás. 10-10.30 keltem enni, vagy ébred, mikor hogy. Majd alvás.. Többnyire 5-6 körül kel enni, kaja és alvás tovább. És kajától függően kel reggel 9-10 között. Eddig 8 körül kelt, most 1 hete már inkább 10kor. :)
Asszem szerencsés vagyok. 8)
És elalszik maga, soha nem altatom. :wink:

Tegnap viszont Lilla nyügi volt, alig aludt egész nap. Szerencsére este fél7kor kidőlt és 9kor kelt reggel.

Timi:
én nem tom mit veszek, annyi a játék, h inkább eladni kéne. :shock: De majd valamit nézek. Nálunk is úgy van, h mindenki pénzt ad én meg agyaljak. :evil: :evil:
Gyűlölök vásárolni, mondtam már? :evil: :evil:

Andi:
olyan szépek, ügyesek, okosan az ikrek. :)

Fejemelés:
Lilla már kezdi, de még nem 100 %, de alakul. :)

Kép
Kép
h@jni

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!!

Kicsit magam alatt vagyok és fáradt,úgyhogy ne haragudjatok hogy megint nem reagálok!!
Már vagy 1 hete Molli 2-szer is felkelt éjszaka enni,a mai éjszaka meg brutál volt!!Fél9-től aludt fél1-ig és onnantól kb.másfél óránként kelt!! :( :(
Napközben is sajnos kaja után elvan egy darabig,aztán jön a sirás.(hiszti??) :roll:
Egyre jobban parázok,hogy kevés neki a tejem... :(
Most kénytelen leszek kicsit gyakrabban mérni.
11-kor evett,megmértem...60ml!!!! nagggyon kevés.Utánna próbáltam visszatenni cicire,de nem kellett neki.
Aztán fél óra múlva bekapta,de 2 perc múlva aludt is!!
Fogalmam sincs mit csináljak....pedig úgy örültem,hogy jól alvó-evő babám van!! :roll:

Megyek kicsit pihizek mig lehet!!

ancsi26

Ja,és nálunk napközben szinte minden kaja után kaki van!! :shock:
Akkor ez most gond lehet???
És mikor éjszaka sir és megyek be hozzá akkor is icereg-ficereg,pukizik...eddig nem volt hasfájós...akkor most mi lehet a baj????

ancsi26

Ancsi
attól,hogy 60at szopott még nem biztos hogy kevés neki a tejed.Bibi is összevissza eszik ,80-nál többet nem is bír a gyomra,bukja vissza.Próbáld meg megetetni pohárból vagy cumiból ha nem félsz tőle szopi után és akkor kiderül az e baj.

Pont ettől félek,hogy az én jó alvó-evő Bibuskám is elromlik,lremélem Mollinál csak átmeneti majd írj :-)

Hajni
nálunk is inkáb eladni kéne,de azért mégis csak kell valami :-)
konyhának remélem örülni fog,legója még nem volt,ellopkodta az unokatesóktól,annak is szerintem örülni fog
Vendég

Jutta, nálunk is van még kaki gond, szerintem hasfájás már elmúlt, de a pukik és a kaki még mindig sok előzetes nyűglődés után jön csak néha. Van, hogy jobb, van, hogy rosszabb. Szerintem már lábalunk ki a dologból, ahogy Ti is. Kitartás, azért ha megnyugtat, menjetek el a székletvizsálatra, de tuti nem lesz semmi!

Mostanában néha én is gonosz vagyok, és hagyom Pankát sirni...néha bejön és elalszik.

Tegnap napközben amilyen aranyos volt, az este olyan nyűgösre sikerült :( Fél 11-kor még nuku alvás, befeküdtem vele a nagyágyba újabb szopira, fél 2-ig állandóan felébredt, akkor tudtam csak becsempészni az ágyába. Aztán kelés 5-kor és nyűglődés tovább a nagyágyban 7-ig. Olyan vagyok, mint egy hulla. :evil:

Kertikiri, mi 8 és 9 között fürdetünk, utána még kaja (jó sok, hogy aludjon :oops: ) és remélhetőleg 10 körül elalszik. Utána 5-kor kel, rövid kaja, majd még fél8-8-ig alvás. Viszont nekem eddig napközben szinte semmit nem aludt, max 15-20 perceket ölben :oops: Valszeg ezért is alszik jó éjjel. :lol:
Ajándék nálunk egy szuper játszószőnyeg lesz, amin játszóhid is van, már ki is néztem az Elefániban, jó nagy 150x100-as, meg kap még egy zenélő körforgót, hogy legyen egy a járókán is. A kiságyán azt imádja a legjobban, meg egy szétnyitható könyvet, amin olyan ábrák vannak, ami kimondottan 1-2 hónapos gyerekeknek van. Hihetetlen, hogy azt hogy nézi! :D

Gabci, szerintem erőltessétek akkor Ti is a tornát továbbra is, kell, hogy fekve emelje a fejét! Ha gondolod, kérd ki a dokitok véleményét. Panka is rettenetesen sir közben, és egyelőre csak piciket bólogat, de 10 percet kibirunk mind a ketten. Mondanom se kell, nekem jó kis lelki stressz :cry: Büfi pózban ő is szépen tartja a fejét egyébként
Jó, hogy biztatsz azzal, hogy később talán Panka is ellesz egyedül jobban. Ő most még csak 10-15 percet játszik el egyedül, de nekem már az is kész főnyeremény. Legalább enni tudok :)

Hajni, tényleg szerencsés vagy :wink: Ez sokunknak csak álom :lol:

Ancsi,szerintem ez már nem a tipikus hasfájósság, ilyen korra általában már kinövik. Lehet, hogy tényleg kevés a tejci. 60 ml mindenképpen. És nem ettél esetleg valami olyat, ami felfújhatta, azért pukizott annyit?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ancsi, Molli mennyiket hizik hetente? Én mikor észrevettem, hogy nincs elég tejem, akkor pont arról vettem észre, hogy csak 100 gr-ot hizott azon a héten.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, de jó, h írsz. rólad jutott eszembe, h ehetnék egy kis tejbegrízt megint ;)
kiskönyvet mutiii. hol vettétek? játszózsőnyeg is érdekel. meg az ikreket is. majd rakok is fel mindjárt képeket az ámulatról tegnap..

Móni jelentkezett. minden okés velük, és jön, amint rendeződik a családi helyzet.

Petra ma reggel 40et evett. csak onnan tudom, h nem értem haza munkából a kajálására, és anyós ennyit tudott belediktálni cumisüvegből. de délben fél órán át ezerrel szopizott. szerintem nem fogy, de meglátjuk. holnap is megmérik őket a kontrollon, meg jövő héten is a 3 hónapos oltáson. irtó kíváncsi vagyok. :roll:

Kép
an°°di

Tejbegriz? Nyami...Fruska most alszik, lehet,hogy nekiállok :lol:
Könyv talán itt látszik a legjobban. Olvastam is valahol, hogy ebben a korban a fekete-fehéret látják a legjobban, utána a pirosat. A könyvnek ez az oldala ezeket a szineket tartalmazza, tényleg imádja. Később megforditható a könyv, a másik fele nagyon szines. Több oldalas, végigér a kiságyon.
Kép
Akkor teszek fel még képet Pankáról, kicsit sötét lett a mosolygós.
Kép Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni: jó kis babus Lilla, kárpótlás Marci újszülöttkori élményeiért :D tegyél fel lsz képet magadról is, asszem, téged még nem is láttalak.

Éccaka: jó volt. Vilmos egyetlen szoptatás után alszik el, és az a hajnali 2-3 körüli, így néha nem gond az éjszakai kelés. Viszont reggel annál inkább fáradt vagyok, mert 6 körül kel, és csak 8-kor óhajt újra elaludni, kb 30 percre :D

Kriszti! Ne agyalj ezen az éjszakai felkelésen, szerintem nem a nappali alvás mennyiségétől függ. Vagyis nem mindig... Mondjuk ha két óránként kel, az durva. Próbáld ki a suttogós láncetetést:) Szerintem még picik ahhoz, hogy átaludják az éjszakát. Persze ha éjjel kipattan a szeme, és nem akar aludni, meg túl sűrűn kel, akkor én is begurulok. A múltkor kaja után másfél óra múlva felkelt, de sikerült visszaaltatni, és irtó büszke voltam magamra:) kb még fél napig, haha.
Dicsekvés: Vilmos ma éjjel 4 óránként kel, remélem ez csak egyre jobb lesz:) de rendszer nuku, szóval lehet, h ma éjjel máshogy lesz!

Fürdetés: nincs minden nap..., ha van, akkor 8 körül, utána kb 11 mire elalszik, tegnap pl 3/4 12-kor, nagy homlok simogatás és cumi a szájból kilopkodás után, mert ha kiesik a cumi, akkor felébred rá. Vannak itt praktikák kérem szépen :)

Andi: én is kiváncsi vagyok, mennyit híztak az ikrek, ugye ők a csúcstartók:) Lehet az éjszakai kaja miatt gyarapodnak ilyen jól:)

Zsu: jó az Elefáni diszkont? Hozzánk tök közel van, de még nem voltunk. Van babakocsi? És miket vettetek Pankának?

Karácsonyi ajándék Vilmosnak: meglepem egy új babakocsival magamat:)

KépKép
1macsek

Macsek:
Kép
Itt 38 hetes terhesen.

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
nagyon édes Panka.
Hol vetted ezt a könyvet? Mi a neve?

Kép
Kép
h@jni

nekünk is ilyesmi könyvünk van :-) és tényeg bejön a babáknak a fekete-fehér

Bibi már 4600 gramm 2700al jöttünk ki a kórházból,nem a hezi hízás a lényeg hanem a havi,látjátok egy hétig stagnált a súlya,de most megint belendült.
Vendég

A könyv a Brendonból van, nem is láttam máshol ehhez hasonlót.

Az Elefáni szerintem jó, csak nagyon zsúfolt kis helyen van. Van elég sok féle babakocsi.

Vettem egy Aventes hőtárolós táskát cumisüvegekhez, cumit, Panka kapott egy plüss Tigrist (Micimackós), egy hordozóra szerelhető csörgő-csipogó plüss szettet és megrendeltem a játszószőnyeget, amiről már irtam korábban.

Macsek, miért kell új babakocsi? Nem Te vettél már kettőt??? :roll:
És ügyi kis manó volt Vilike éjjel, lesz ez még jobb is :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és egy hernyós plüss rugit is kapott Panka :lol:

Tegnap sütöttünk sütőtököt, most is azt eszem, olyan fincsi lett!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!
Könyvecske nekünk is van, az volt az első "játék" amit megvettem neki, amikor azt gondoltam, hogy most már látja. Nagyon szereti Nadin is: Kép
Hasonfekvés: mi így alszunk, szóval szoktatva van, meg masszázskor is hasra teszem, és nagyon ügyes, teljesen kinyomja már magát, mintha fekvőtámaszt akarna csinálni.
Macsek, Vilko olyan szigorú tekintetű helyes pasi lesz :-)
Hajni, Marci is valami gyönyörű! Meg Te is nagyon csini vagy.
Éjszakai alvás terén szerintem mi vagyunk akkor a legrosszabbak. Meg a nappali terén is lassan :-) Irígylem azokat, akik nem altatnak, de én meg sírni hagyni nem tudnék, öt percet sem, nemhogy huszat. Talán ha nagyobb lesz.... de hát én akkor is kicsinek fogom látni :-)
Én karácsonyra adamo hintát kérek a családtól szerintem. Játszószőnyeget meg veszünk neki mi. De egy csomó más is kellene: járóka, 68-as rucik (iszonyatosan növünk), új kiskád (a mostaniban van az a szűkítőbetét, és nem tud rendesen pancsolni, pedig nagyon élvezi már a fürdést), hordozóra meg autóba néznivaló, meg jó lenne egy orkános overáll, aminek zsákos az alja. Én marha szőrös - lábasat vettem, és olyanokat is kaptunk, így most van 4 db, de nem kényelmes egyik sem, mert Nadin utál öltözni, meg nem is olyan melegek szerintem. Van zsákos is, de az még nagy.

Voltam kontrollon, minden ok. Csajt elvittük, de nem vittem fel. Volt előttem egy pár a hathetes kisfiával, hát meglepődtem, mert Nadin kétszer akkora, mint a kisfiú volt. Nem tudom most Nadin egy óriásbébi, vagy a kisfiú volt extrém kicsi?!

KépKép
kertikiri

Egy hét alatt 260-at hizott Molli!! :shock: :)
Na ez meg igy nem kevés!! :roll:
Szóval akkor nem tudom,hogy mi van!!
Remélem csak valami front...
Ja,meg a kezét-öklét állandóan dugja a szájába és folyik a nyála,de a fogzás még elég korai lenne szerintem!! :roll: :?:

ancsi26

Ancsi, 60-as kaja nálunk is van időnként. De mi is hízunk, igaz már nem 200 felett, mint az első hetekben, de most is meglesz a 150 szerintem.
Zsú, Panka nagyon szép kis mosolygós.
Macsek, milyen babakocsit szeretnél? De nincs már egy narancsárga-zöld Pierre Cardin-od? Mi vele a baj?

Itt van Nadinról egy friss. Lányok, azt gyanítom, hogy Nadi egy pulykatojás :-) A kicsi haja olyan vörösbe hajló, meg a szemöldöke is, és a szemszíne is olyan vörösekre jellemzően sötétkék, meg a bőre színe is olyan porcelán (tejkiütéseket leszámítva). Gabci Te ültetted el bennem a gyanút már régebben, amikor rákérdeztél a haja színére, mert Te már akkor láttad, hogy vörös, igaz? Kíváncsi leszek :-)
Kép Kép

KépKép
kertikiri

Kertikiri, nagyon édes Nadin, látom meg találta már az ujját :wink:
És van vörös a családban? (vagy esetleg a postás? :lol: Bocs :oops: )
És milyen ügyesen tartja a fejét, nagyon irigykedem!!! Ma még nem tornáztunk, úúúgy sajnálom, mikor üvölt :roll:
Könyv :D
Mekkora most Nadin?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ancsi: sztem is inkább az általad elfogyasztott kaja bántotta Mollit. Nem hinném, hogy ilyenkorra lenne hasfájós, ha eddig nem volt.
Szépen hízik, valszeg nem a tejci mennyisége a gond. De én is méregetném a helyedben pár napig.
A nyáladzásra mikor rákérdeztem a védőnő azt mondta, hogy ugyan még nem bújik a fog, de már érzik. Ezért is eszik az öklüket, na meg elszórakoztatják vele magukat.
Ádim már megtalálta a hüvelyk ujját. Felváltva eszegeti az öklével, de ritka pillanat,ha vmelyik nincs a szájában.
Kertikiri: nagyon szépen tartja a fejét Nadin. Ilyenkor kicsit elszontyolodom, hogy Ádikám még csak pár másodpercig. Pedig pár naposan már emelgette, azóta meg...
Pedig másban olyan ügyes. Ha háton fekszik jár keze lába, olyan erő van benne, hogy csak na, oldalra fordul,stb.
Macsek: reméljük így maradnak az éjszakáitok. Hajrá Vilko!
Zsu:ha már tényleg értékelni tudja Panka a játékokat, hidd el, elfog játszani egyedül is. Ez csak egyre jobb lesz. Tapasztalat! :wink:
Nagyon tündéri Panka ífőleg a teli szájas vigyor tetszik.
Hajni: ezt már tudtuk, hogy Lilla minta baba. De nem irigylem tőled, megérdemled. Ez az esküvős kép ugye?!

Jajj, Ádika mit nyüglődik. Ez a hüvelyk ujj cumizás nagy munka. Közben beteríti az egész arcát a tenyerével, szuszmákol, cuppog, sikongat. nagyon aranyos. Itt nevetek, persze ha ezt hajnalban csinálja akkor meg a hajam égnek áll. :lol:
Holnap megyünk a 3hós oltásra. Ajjajjaj. Remélem ugyan olyan jól viseli majd, mint az előzőt.
Azért félek ám :oops:

Kép
Kép
gabcii

Kertikiri!

Nekem úgy tűnt, mintha vöröses lenne Nadin haja a képen.
Irtó aranyos! És pont most írtam az ujj cumizásról. Ádim dettó ekkora meggyőződéssel műveli :lol:
Zsu: én (is) vettem új járgányt. Most 2 van, de komolyan mondom, elcserélném őket egy normálisra. Bár nem tudom milyen babakocsi felelne nekem meg.

Kép
Kép
gabcii

Zsú, Nadi most 5500 gr, centit nem tudom. Nincs vörös a családban :-)
Dokinénink azt mondta, hogy azért nyáladzanak, mert nem tudják lenyelni a nyálukat.
Gabci, Nadin sem sokáig tartja a fejét, nehogy azt hidd. De minden nappal egy kicsit tovább. Érdemes próbálgatni a hasratevést, mert való igaz, hogy később lehetnek gondok. Férjem bátyjáéknál a kisfiú pl. egyáltalán nem mászott (ülve tologatta magát innen-oda), és most féloldalasan jár, és nekik is azt mondták, hogy jót tett volna, ha kicsinek többet van hason.
Gabci, drukk az oltáshoz, biztosan nem lesz gond.
Zsú, elefáninak van honlapja?

KépKép
kertikiri

kettő kép:

sétából hazaérve:
Kép

hmm, de jót aludtam:
Kép

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Hát nem kaptuk meg az oltást mert még 3 nap ,hogy betöltse Ágika a 2 hónapot így csak dec.10-én kapja meg így újra mehetünk!
57,5 centi meg 4800gramm volt most a lányzó!
49 centivel és 3500 grammal jöttünk haza!

Kép
mogyoland

Kertikiri,, 2 is van, nemtom miért:
http://gportal.hu/portal/elefanibababolt/
http://www.bababolt.echt.hu/
Jó nagy már Nadin :lol:
Már nem frusztrálnak a nagy babák, mert Panka is hizik szépen, most inkább az a gond, hogy túlságosan is. Kicsit visszafogtam most a kajáját. :lol:

Gabci,
Drukk holnap az oltáshoz!
Nekem a mi járgányunk nagyon bevált, egyik pár kerék nagy, másik bolygós, nem túl nehéz, nagyon könnyű összecsukni, szóval jó. Persze nem volt olcsó!
Látom Ádi sem a kiságyban alszik :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja meg halott egy kis szívzörejt és mennünk kell kardiólogiára , de azt mondta a doki hogy ne izguljak mert nagyon sok babánál van és kinövik.

Kép
mogyoland

Mogyi, akkor miért mostanra hivtak be oltásra???
És tényleg ne izgulj, ilyenkor még sokszor találnak ilyen-olyan dolgot, amit később kinőnek.
Pankánál vesemedence tágulatot találtak, álitólag azt is kinövi.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?