Új privát üzeneted érkezett!

basszus :evil: két nap?? :evil:
csak a mi gyerekeink húzzák az időt ezzel az éjszakai alvással? :roll: na, majd ma éjjel. meg is beszélem velük, amint felébredtek ;)
én meg az éjszakai alvásért irigyellek. így kvittek vagyunk? :lol:
mi holnap koraszülött kontrollra megyünk. majd mesélj a dévényről. miért kell mennetek? a gyerekdoki mondta?
na, léptem aludni :arrow:

Kép
an°°di

Andi, édesek a képek :lol:

jucicuki

Nem mondta a gyerekdoki, csak rá van írva a zárónkra, hogy enyhe nyaki, háti hypotónia, de semmi tornát nem írtak elő és ez bosszantott, ezért vettem fel a kapcsolatot a Dévény alapítvánnyal.
Lili szépen fejlődik, vele szerintem nem lesz gond, szépen emeli hason magasra a fejét, erősödnek a hátizmai, de Dorci kicsit lassabb. Ő is átfordítja a fejét a másik oldalra már rég óta, de nem emeli olyan magasra és ölben is egész más a "fogása", nem tartja úgy a gerincét.
Mondjuk szegénykém ugye a gépek miatt, négy hétig csak háton feküdt, többnyire altatva.
Neki szerintem szüksége lesz a segítségre, hogy utolérje a kortásait mozgásban. Viszont azt vettem észre, hogy ő a figyelmesebb, érdeklődöbb.

Judit

jucicuki

Mi szerdán megyünk koragondozásra, ez egy mozgalmas hét lesz.

Ma meglesznek Numa babái is :lol:

Judit

jucicuki

Ja és az az igazság, ha lenne elég tejem, odaadnám érte az éjszakai alvást

jucicuki

igen, Numa halad? de jó, akkor szurkolok
a tej meg le van ****va. ha nincs elég, hát nincs. majd nekem is eljön a nap, amikor kevés lesz. akkor nem leszek ilyen laza :?
nálunk is van ám különbség a két gyerek között: Petra mostanában lsutul, csak akkor emeli a fejét, ha karban van, de akkor tartja ezerrel. hason nem tolja föl magát, pedig 1-2 hete az is simán ment. Huba pedig remekül tartja a fejét hasonfekve, kézben már nem annyira, neki figyelni kell a fejét még midig. viszont hasról hanyattfordul!
mi tornázunk. egy konduktor nő adott egy tornasort, csináljuk is szépen, és remélem, holnap ő is megnézi a skacokat

Kép
an°°di

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de már itt is vagyok.
Még egyszer köszi a tapasztalatokat magzatvízvizsgálattal kapcsolatban! Az igazság az, hogy a kedves férjem akar 100%-ig biztos lenni a dologban és annyira nem is foglalkozom a kérdéssel. Csak beparáztam magától a vizsgálattól... A legvalószínűbb jelenleg, hogy csináltatunk egy kombi tesztet: vérvizsg+4D UH, mert az már elég jó eredményt ad. De még 1x beszélünk az orvossal is.

Nagyon tetszenek a babakocsik, el is tettem a linkeket, amikor aktuális lesz akkor jól jön majd.
Jó hogy van itt jó pár gyakorlott anyuka, mert én még nem félek a két babától, de mindenki rémísztget vele. Pedig én tudom, hogy minden oké lesz :-)

Hétvégén találkoztam a barátnőmmel, aki 16 hetes és 1 babója lesz. Majdnem akkora a hasam mint az övé, pedig én 10 hetes múltam :-)

Hányan voltak közületek kórházban az utolsó hónap(ok)ban? ez is doki függő, hogy kit küldenek be? meg gondolom állapot kérdése is...

Mindenkinek jó babázást és pocaknövesztést!
Navia
navia

Sziasztok!

Andi szerintem ha egyszer elkezdik es raereznek az ejszakai alvas izere akkor hamarosan folytatjak is majd es hidd el most mar nagyon kozel vagytok az ejszaka atalvasahoz! :D Most nezem Ti mar mindjart 3 honaposak vagytok! :shock: Hogy megy az ido! Huba hihetetlenul ugyes ha mar atfordul, enyemek semmi ilyet nem csinalnak csak kapaloznak kezzel-labbal de a fejuket sem emelgetik, lehet tobbet kellene hason fektetnem Oket. Hogy tornaztatod Oket? Ez engem is erdekelne ha ilyen szuper eredmenye van.

Juci megy ez Nektek, igy Te is tudsz pihenni, hala Istennek nalunk is 3-4-ig alvas van (bar Anna sokszor reggelig alszik).
Hihetetlen gyorsan fejlodnek a lanyok!!!

Navia: 100 %-os biztonsag nincs de azert ez a vizsgalat sokmindent kizar majd. En a 33. heten 1 hetet voltam korhazban visszatartason ezen kivul csak amikor szultm 37 hetesen akkor is csak 3 napot.

Tdanie megneztem a kepeket, nagyon szepek vagytok, nagyon irigyellek a hajadert! :wink: :D Buszke lehetsz a csaladodra, a nagyfiad is nagyon helyes, gyonyoru szemei vannak!
Irto erdekes lehet a munkad!!!

Lanyok, az en babaim annyira sokat buknak, felek ez nem normalis, a Ti babaitok mennyiket buknak, es mennyit alszanak nappal? Az enyemek szinte semmit csak sirnak vagy nezegelodnek. Valoszinu ma megyunk kilukasztani Anna folet, multkor elmaradt.
Szombaton voltam moziba, szuper volt, nem tudom otthon jatszak-e az a cime hogy: Orfanato vagy arvahaz magyarul, egy spanyol triller.

KépKép
KépKép
tontica

Andi!

Szerintem átfordulás lassan Lilónak is meglesz, lábát már az égnek lendíti és kifordítja, csak még a felsőteste nem emelkedik annyit, hogy átboruljon, de alakul.

Tontica, nálunk Liló a bukós, de általában csak kicsit, bár tegnap éjjel minden visszajött, amit megevett.
Lilkó nehezen büfizik, szerintem azért van nála a buki.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Vivien!
Micsoda gazember...Negyon szorítok Neked,hogy minden rendben menjen!!! :roll: :)

Navia!

Állítólag a szúrással nincs baj,csak MUSZÁLY az azt követő napokra előírt pihenést,miegymást betartani.De a legfontosabb,ha Te ettől nyugszol meg az mindennél többet ér,mert nagyon sok múlik a kismama közérzetén.

TDanie!

Nagyon szépek a babáid!
Nem hiányzik szép hazánk?

Lili!
Nálunk minden kivasalva,több váltás.56-osok és az első-második héten kicsit nagyok voltak,aztán mostmár kinőttük,a 62-es ben érzik komfortosan magukat.
Pólya:ma volt nálunk a doki,azt mondta csipőficamot csinálhat,ugyhogy ne használjam.pici babáknak viszont adhat biztonságérzetet amikor nem éppen az anyjukon csüngenek! :wink: :lol:

Maminti

Durva ez a doki,jól fejbevágnám! :evil:

Tontica!

Nagyon sin vay
É irigy-irigy az alvásért!

Andi!
Nálun szopi+táp.3 óránént eszünk.
Adél egy nap1x a nap valamely szaakában bír 4 órát ringatás-tea-szórakoztatás na és persze evés nélkül. :lol:

Múlt hét csütörtökön kiderült azzzzért sír ennyit a két gyerek mert TÚL ETTÉK rendszeresen magukat,a hülye anyjuknak köszön7ően...Emesének egy másfél hete csúnya zöld hasmasa volt,már javul a színe és az állaga is! :) De már tdom és átadom:HA sötétzöld-nyálkás-bűzös a kaki=gyomor,ill.bél probléma.
Nekünk egy kis diéta van.Szigorúan 600-650gr/nap.Ha közben éhes csak tea.És érdekes,így jobban is alszanak és a közérzetük is.Én meg azt hittem azzal teszek jót ha annyit adok nekik enni amennyit kivánnak.De nem
Nálunk Emese:4280gr,Adél:3960gr.Érdekes,hogy születésük óta tartják a 300 gr körüli különbséget. :roll:

Minden pocakos kismamának kitartás,szép növekedést a babáknak és az anyukájuknak! :D

Hja,fejemelgetés:mindkettő emelgeti,nagyon édesek ilyenkor(is).
Mese vasgyúró lányom már volt,hogy megfogta a rácsot és húzta maghát! :shock: :lol:

Ja én azért sem alszom,mert a drága Uramnak 2 állása van az rtl-nél,így nincs pofám felkelteni.De ha egyszewrre zendítenek éjszaka,automatice felkel. :roll: :lol:
Az etetés 3 óránként megy,1 gyerek kb.3/4 óra+ha nyügösewk teázás így marad a fél negyed órás alvás.
megyek etetni!ú

Kép
bogyótanya

Hello!

Hatalmas nagy drukk Numanak!!!! Csaszar lesz Neki? Vagy volt? :shock:
Benszivel mi van?

Bogyo: hu, akkor lehet mi is tuletetjuk a babakat, ezentul figyelek majd erre. Mese lanyod nagyon ugyes hogy mar racsokat markos! :D
Kitartas, elobb-utobb a fel-egy ora alvasbol tobb is lesz majd!

Van Annanak fulbevaloja, nem is sirt csak egy piciket:
Kép
Kép
Nagyim Annaval:
Kép
Egy agyban az ellenseggel:
Kép
Jaj, rajtakaptak: :lol:
Kép
Ezt Nektek! (a fene, rossz ujjamat raktam fol) :lol:
Kép
Alex megharapja Ratet es O Annan bosszulja meg:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

NUMA :

"Örömmel tudatjuk, hogy ma 17:10-kor Viktor 3640 gramm, 51 cm-rel, Nóra pedig 3460 gram, 51 cm-rel megszületett. 4 óra vajúdás után császár lett a vége, nem tágultam. Puszi."

jucicuki

04:50 :lol: igaz, hogy egyszerre, szóval ezen még dolgoznunk kell :wink:

jucicuki

Hatalmas nagy gratula Numatonak! ORIASI NAGY babak!!! Hogy birtad el ezt a hatalmas sulyt? :shock: :D

Jucicuki: tenyleg alakul! Nagyon ugyesek a lanyok! :D

Anna reggel 7-kor kelt eloszor de azt hiszem megharagszom Ra mert Apanak gugyog meg nevet allandoan nekem meg nem. :cry: :lol: Alexre meg azert haragszom meg mert ejjel 2-kor is meg 5-kor is keltett hogy O ehen akar halni. :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Tontica nagyon szép lett a fülbevaló! Tündériek a babák!
Bogyótanya neked is köszi a segítséget!
Azt a mindenit! Numa nagyon nagy babáknak adott életet! Fantasztikus! :D :D :D Ismeretlenül is elismerésem és GRATULA!

Navia
navia

Numato, GRATULÁLOK!!! Szép nagyok :) :) :)
Majd később kérünk képeket és részletes beszámolót :)

Tontica, nagyon aranyosak a Manócskák, szépen gyarapszik mindkettő! Az apa-lánya szerelem már csak ilyen... ma reggel nagyon aranyos volt a férjem, kicsúszott a száján, hogy bár ő mindig is szerette volna, ha legalább 1 fia születne, de azért nagyon reméli, hogy a két törpe közül legalább az egyik tényleg lány lesz :)

Tényleg, mostanában frissíti valaki a táblázatunkat?

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Numato! Nagy-nagy gratula! Jó nagyok lettek! Dehát az a jó!!!!

Tontica! Cuki a fülbevaló. Én is akarok, vagyishát nagyon úgy néz ki, hogy csak akartam fülbevalót a bébinek, mert állítólag két fiú. Bár csak az egyik 100%

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Benszi hírek :D !

Kibújt a nagyvilágba Balázs 10.40-kor 54 cm 3000 gr.,Dóri 10.42-kor 51 cm 2500 gr.Anyukájukkal is minden rendben van.

lippa

Gratulálunk Bensziéknek!!!!!!!!!!
Nem is lett Dóri picurka!!!!!!!

Kép

Kép
kamilla306

Benszinek nagy gratula
Numának is!
Azért Benszi csöppségei sem olyan csöppek :D
Nagyon kíváncsi vagyok, az enyémek mekkorák lesznek (én pici vagyok, meg a férjem is)

Kamilla,
nagyon jók a képek. ugye egypetéjűek?

Tdanie
írtam privit.

Legyőztem a lustaságomat, és csináltam pocakos képet

:lol: Kép

KépKép
lili73

Nem. Kétpetéjűek. Nincsenek egy burokban, csak úgy néz ki mintha. Szóval az egyik még lehet lány. :)

Nagyon csini vagy. De azért az a hasméret megijeszt. Mekkorák most a babáid?

Kép

Kép
kamilla306

[quote]M írta:ekkorák most a babáid?

Nem tudom pontosan, csütörtökön uh. Három hete voltak 1300 és 1400 g-ok!

KépKép
lili73

Nagy gratula Benszinek! Szépen beindultunk.... :) :) :)
Lili, szép nagy hasad van, hogy bírod cipelni? Hány kg-val gyarapodtál eddig összesen? A kép alapján a gyerekek súlyát leszámítva te semmit nem híztál... :)
Kamilla, gratulálok a két pöcsöshöz :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Benszi NEKED IS HATALMAS NAGY GRATULA!!!!!!!!!
Meghogy Dora nagyon kicsi, ha-ha-ha, nalunk a nagyobb nem volt ekkora! :lol: Kivancsian varom a hireket es a kepeket!!!

Kevinszpeszi: igen, Apa nalunk is mindig kislanyt akart, mar az elsonel ami ugye fiu lett. :lol: Kivanom hogy Nalatok is teljesuljon a kivansag es legyen ez is az is!

Kamilla: szuperek a kepek, annyira jol latszanak a babak, tenyleg olyan mintha nem lenne koztuk elvalaszto burok. Ket fiu az szuper lesz hidde el, imadni fogod Oket aztan majd kesobb johet a kislany is! :wink: Ugyi az uh-os hogy ilyen koran meglatt mi van a labacska kozott.

Lili: nagyon szep vagy es nagyon cuki hasad van, tenyleg nem hiztal csak pocira!

Tenyleg kinel is van a tabla? Most ki jon a sorban?

Csajok, lehet veszunk telket kis fahazzal! :D Valoszinu ma derul ki, uuugy orulnek neki, kell a gyerekeknek!

KépKép
KépKép
tontica

Lányok,
nem én következem véletlenül? Azt hiszem, a táblázatban Benszi után jöttem, kb. 1 hónap volt kötünk.

13-14 kilót szedtem fel (mérlegtől függő). Alapból 51-52 vagyok. Azért a fenekemre szépen rákerültek a zsírpárnák, csak jól leplezem a fekete cicanadrággal. Az az érdekes, hogy szinte egész végig bírtam magam tartani, és ellenálltam mindenféle felesleges kalóriának, de az utóbbi hetekben nagyon kívánom a sütit.

KépKép
lili73

Ja, és nem olyan vészes cipelni, meg nem is nagyon cipelem, mert alapból itthon vagyok. Egy-egy dokilátogatásban azért elfáradok, az biztos!

KépKép
lili73

BENSZI! NUMATO!

GRATULA a babákhoz!!!!!! szép nagyok! remélem nekem is lesznek 2500grammosak :D

Kamilla 306:

attól, hogy van közöttük elválasztóburok, még nem biztos, hogy kétpetéjűek. most olvastam az Ikrek könyvében, hogy ha 2 méhlepény van és elválasztó burok is , attól még lehetnek az ikrek egypetéjűek.(35%)

kérdem a többieket, h ti is így tudjátok????

szanet

Oké, de ők lombikbabák. Tuti kétpetéjűek.

Azért még ne gratuláljatok a két fiúhoz, mert csak az egyik bizti. :)
Végülis nekem mindegy.

Lili! Tényleg te következel. De azért remélem még nem most! :)
Kitartás!

Kép

Kép
kamilla306

Lanyok, nagyon fontos, van egy 3-4 mondatos angol szoveg amit surgos lenne leforditanom es kb. ertem is de nem vagyok 100 % biztos benne. Lenne valaki olyan kedves hogy segitene nekem? :oops: :) Legyszi! Kuldenem priviben!

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
küldjed. Még ma éjszaka kell vagy ráér holnap reggel? Csak mert
1. sürgősen Vészehelyzetet kell néznem :lol:
2. majd lecsukódnak a szemeim

KépKép
lili73

Lili: kuldtem privit. :D Puszi

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
ment a válasz a fordítással! Ha valami nem jó, még reggel "beszélünk" :lol:

KépKép
lili73

Lili: koszonom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szuper a forditas, nagyon ugyes vagy hogy egy ilyen nehez szoveget igy le tudsz forditani.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
örültem, hogy segíthettem, nem volt nehéz!
Puzsi

KépKép
lili73

Jó reggelt!

Benszike itt is millió puszi!

Tegnap jó hosszú napunk volt, egykor indultunk Pestre és hétre értünk haza. Dévény Anna nagyon kedves, de elég elkeserítő körülmények között nézte meg a lányokat :cry:
A tornateremhez tartozó öltözőből nyílik egy kis terem, ott zajlott a vizsgálat, van ugyan az öltözőben egy pelenkázó, de kb. 30 nő öltözök, vetkőzik, Atit kiküldték addig, ácsorgott a bejáratnál, még jó, hogy a vizsgálatra bejöhetett. A gyerekeket állva kell etetni, mert leülni nincs hely :cry:
Mindkét lánykámat hordani kell tornára, de ahogy gondoltam Dorka a "súlyosabb" eset. Még mindig sokszor felhúzva tartja a kis lábait és kifelé fordítja, a fejét is szívesebben tartja jobbra. Ha nem kezelik csámpás maradhat v. diszlexiás lehet. Hozzánk legközelebb Móron van Dévény tornász, mert a Fehérváriak elmentek szülni.
3000 ft/alkalom/gyerek, tehát ha csak egy héten egyszer megyünk, az havi 24.000 :shock: plusz benzin :roll: hát, nem tudom, hogy lesz. Mindenesere a nagyszülőktől karira tornát kérek a gyerekeknek :?
Ma megyünk koragondozásra, nem mondom, hogy voltunk, kiváncsi leszek, hogy itt mondanak-e valamit Dorkára, orthopedián semmit nem vettek észre :(
Totál lehangoló ez a magyar egészségügy, hogy ilyen súlyos kezdetek után, úgy küldik haza a gyerekeket, hogy semmi segítséget nem adnak a szülőnek, ha nem jártam volna utána, akkor szépen visszamaradnának a mozgásfejlődésben, mert valaki valahol szart rájuk :twisted:

Judit

jucicuki

Lanyok, engem egy olyan "buta" dolog foglalkoztat, nem is mertem eddig leirni mert az uram is mindig ramszol hogy ne gondoljak ilyen butasagokra. Szoval nezve milyen meretekkel szuletnek a babak nekem ugy tunik mintha az en Annam nem fejlodne rendesen, 47 cm-el es 2080 g-al szuletett es most 2 honaposan meg mindig csak 50 cm. es 3700 g. korul van, Alex meg mar 55 cm. szoval Anna csak 3 cm-t nott, Alex pedig 7-et. Tudom hogy nem kellene osszehasonlitgatnom Oket de a Ti babaitokhoz hasonlitva is O a legkissebb szerintem. Olyan hulyeseg jut eszembe hogy nem-e lesz torpe meretu :oops: :( vagy csak nagyon alacsony. Mi sem vagyunk magasak (en: 165 Apa: 170 cm.) Nem tudom, szerintetek megkerdezzem errol a gyerekorvost?

KépKép
KépKép
tontica

Benszinek nagy nagy gartula!!!!!!

kontroll: Petra szuperwoman, de ezt tudtam eddig is. Hubabogár kényszertartásos, így még több torna (jobbra húz a lelkem), csámpás is mág, azt is kell tornáztatni, és kell rá szivacsból vmi kaloda ha hason fekszik (na ja, főleg ha hanyattfordul), és gyakoroltatni kell vele a kúszást és a lebegőülést, h jobban tartsa a fejét. pénteken megyünk vissza egy cuki gyógytornász csajhoz a szabolcsba.
ja, és másfél óra alatt végeztünk, de beugrottunk a brendonba kiskönyvért és színes játszókockákért, amik remélem, nem csak nekem tetszenek ;)
ja, és már majdnem elérték az 5 kilós súlyhatárt! pár gramm hiányzik, de én azt jólelkűen megszavazom. tehát, 5 kilósok! :D és nőttek 10 centit születés óta, azaz 58 és 57 centisek.

sz*r esténk volt. olyan igazi, klasszikus sz*r. még Apuka is felkelt kétszer. Petra fél 12ig kínlódott, Huba 1kor ébredt éhesen és fél 3ig szenvedett, de csak 4kor derült ki (amikor is Petra ébredt fel), h egy hatalmas kaka bántotta. Petra 5-negyed 6ig üvöltött vörös fejjel, tehát aludhattam még hajnalban is egy órát :? nem hiszem, h sok hasonló éjszakát kibírok ennyi alváshiányos éjszaka után. meglátjuk. ez a 'büntetés' a tegnapelőtti tutiszuper éjjelért...

Tontica, te teljesen hülye vagy (fejsimogatós szmájli), honan jut eszedbe olyan, h törpe éesz a gyereked? és ha igen? oké, én sem szeretném, de... ahogy gondolod, kérdezd meg a gyerekorvost, vagy nézz vmi fejlődési táblázatot.. jaj, nekem van egy. majd délután megnézem, mi az alsó határ, ami még okés, jó?
de most mennem kell aludni

:arrow:

Kép
an°°di

Tontica, szerintem ez teljesen normális, de kérdezz meg egy gyerekorvost és akkor Te is megnyugszol.

Lili: 4080g
Dorka: 3930 g

Visszavettünk a tempóból, már csak 20 g hízunk egy hét alatt.

Andi sajnálom a szar éjszakát, ha vígasztal, most én is kétszer keltem, betett a tegnapi Pest túra, de fel voltam rá készülve.

Puszi!

Judit

jucicuki

Judit, kedves vagy, de nem vigasztal.... na, jó, egy kicsit talán ;)
nekemis fel kellett volna készülnöm, de nem tettem. hiába, no, van még mit tanulnom
és persze, h nem bírok elaludni :evil:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Pár napja nem vagyok, sok a dolog...
Meg még mindig a halálomon vagyok. Most voltam dokinál, aki felírt 4X1 semicilint... Addig nem merem bevenni, amíg nem beszéltem a nődikival. Holnap megyek hozzá.

Tontica: Látom van fülbevalótok. Hol lőtték be? A kórházban? Vagy máshova mentetek?

Vivien

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Én csak ámulok mekkora babák születnek itt sorban! :D :D :D
Nagyon gratula az újabb ikres maminak!

Én 156 cm vagyok és 62 kilóval indultam, most 60 vagyok. És teljesen frászban vagyok, hogy ugye majd azért nagyra nőnek egy ilyen pici csajban a babák :? tudom hülyeség és nem is szabad parázni rajta (pozitív energiák fontosak) de mégis :?

Jucicuki megnéztem a télapós képeket és majd bepisiltem olyan édesek a lánykák! A magyar egészségügy tényleg sz@r és elég elkeserítő, hogy neked kell utána járni dolgoknak... Remélem időben elcsípted a dolgot és szépen fejlődnek majd a tornától aminek húzós az ára!

Tontica szerintem sem kell aggódni, de kérdezd meg a dokit akkor megnyugszol.

Ma vagyunk 11 hetesek! :D már csak egy hét a 12-ig! hogy ez milyen lassan telt el eddig :) Lassan kezdek megnyugodni

Navia
navia

Navia!

Nyugi, lehet, hogy nem lesznek négy kg-ak, de csinálnak ám maguknak helyet :wink:
Én csak picit vagyok magasabb, mint Te és ha nem kellett volna megszületniük, az én lánykáim is egész szép súlyban lettek volna.

Szóval, no para!
Repül ám majd az idő, meglátod :lol:

Judit

jucicuki

Nem en vagyok hulye, tenyleg az atlag ertekek alatt van: :cry:
Hosszusag:
Kép
Fejterfogat:
Kép
Suly:
Kép

Alex benne van a normalis ertekekben.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
megkérdeztem a Kaális topikban Orsit, aki sok okos tanáccsal szokott ellátni minket (ikres ő is), ezt írta:

"A saját gyerekeim alapján én azt mondom, hogy a gyerekek nagyon szélsőséges fejlődése is belefér még a normális határba.

2 hónap alatt az 1700 gramm az tök normális fejlődés!!! (különösen úgy, hogy az első 1 hétben tuti még vesztett is a súlyából, vagy ezt az 1700 grammot ca. 6 hét alatt szedte össze)
Az, hogy hosszra nem nő, semmit sem jelent. Enyémek is rövidek voltak. Lili 63 cm, 1 hónapja 62 volt... ő sem nőtt igazán hosszra.

szóval szerintem semmi gond annak a babának a fejlődésével.
Persze, nem egyforma a két gyerek, no, de ennyi eltérés simán belefér.
Nem szabad így összehasonlítani két gyereket, mert az rengeteg aggódást szül csak, ráadásul ott fiú-lány a csapat, ami meg aztán végképp nagyon különböző tud lenni.

KépKép
lili73

Navia, én is 156 cm vagyok, és 52 kiló alapból. Meglátjuk, mekkorák lesznek a babaák, én is nagyon kíváncsi vagyok. Hasam méretét meg láthatod előrébb egy képen.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Üdv Mindenkinek! Bocsi, de a hétvégén elutaztunk, most meg egy kicsit sok a meló (én még dolgozom) és alig van időm.
Először is gratulálok az újszölöttekhez, sok egy germekes anyuka is megirigyelné súlyukat. Érdekes, hogy hagyták őket ekkorára nőni, mert nekem azt mondta a doki, hogy ha elérik a 3000 gr-ot meg kell születniük, mert nagyon megterhelő az anyának.

Kismamák szerintem a 153 cm-hez és 50-60 kilótokhoz ne is akarjatok túl nagy babát, mert az sem biztos hogy jó. (kinyilik a méhszáj, nem bírja a gerincetek, stb.) Szerintem a 2000 gr fölötti babák már szép súllyal vannak, és nem lehet gond velük, ha megfelelő időben születnek.

Tontica
Szerintem fölöslegesen aggódsz (bár tudom én is azt tenném, mert én elég parás vagyok), de itt kéteptéjű ikrekről van szó, tehát nemfeltétlenül fejlődnek egyformán. Ha nem együtt lennének nem is tűnne fel szerintem. Ők inkább olyanok, mint a testvérek, tehát különböző géneket örököltek. Tehát csak pozitívan, semmi para.

Sziasztok!
Ancsi
ancsi76

Ancsi, nekem a 170 centimmel és 70 kilómmal is kinyílt a méhszáj a 31. héten. nem hiszem, h ez csupán testalkat kérdése...

Lili, klassz a pocak! :D

Kép
an°°di

Jucicuki Köszi! :D
Lili láttam a képet szép a pocakod! :D
Ancsi, igen én is úgy gondoltam, hogy 2000-2500 már oké lesz. Csak tudjátok milyen az ember lánya! Mindenen előre aggódik :lol:
Tontica szerintem kérdezd meg a dokinénit és akkor megnyugszol remélem!
Szép délutánt!
Navia
navia

Kamilla
Attól függően, hogy hány napos embriket kaptál vissza, még azok osztódhattak ott benn :wink:

Navia
Én csak akkor mentem a kórházba, mikor szültem...

Tontika
Nyugi...

Lányok
Sokszor nem is a súly a lényeg, hanem az érettség... legalább a 33-35. hetet célozza be mindenki :wink:

Lili
Naagyon szép kismami vagy :lol:
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok a friss ikres anyukáknak. Remélem hamarosan hazamehetnek a gyerkőcökkel, mi pedig képeket és beszámolókat is kaphatunk.

Én mondjuk rendesen megijedtem. Eddig csak azon izgultam, hogy de jó lenne kihúzni a 37. hétig, de ez nálam a maximum is volt egyben. Az nem nagyon jutott eszembe, hogy tovább is bírhatom és két baba ekkorára is nőhet. Lehet egy nagyon amatőr kérdésem? Abból hogy az én babáim eddig teljesen egyformán fejlődnek és méretüket tekintve minden UH-n min. akkorák, sőt többnyire pár nappal nagyobbak, mint a koruknak megfelelő magzatok valószínűsíthető, hogy nagyok lesznek? Mert ezek az értékek ugye egyes terhességekre vannak meghatározva, ikrek nem szoktak egy kicsit kisebbek lenni adott fejlődési szakaszokban? Ráadásul mi a párommal sem vagyunk éppen kicsik. (csak hogy én is gyarapítsam a feleslegesen aggódók táborát)

Volna még két kérdésem a terhesgondozással kapcsolatban, mert már többször tapasztaltam, hogy nálam nem teljesen úgy zajlik minden, ahogy más (ikres) kismamáknál.

1. Milyen gyakran kellene vizeletvizsgálatot csinálni? A kismama ismerőseimnek a védőnő minden alkalommal nézi tesztcsíkkal + neten olvastam valahol, hogy ikrekkel elvileg célszerű lenne legalább havonta csinálni. Ehhez képest nekem a védőnő soha nem nézi, laborban eddig 2X voltam, amiből az utóbbinak olyan lett az eredménye, hogy rögtön megetettek velem egy doboz antibiotikumot. Ráadásul én már ez elején említettem az orvosomnak, hogy ez nálam egy gyenge pont, mivel jó néhány vesemedencegyulladáson (és egyéb hasonlókon) estem már át korábban.

2. Mikortól kell vizsgálni a méhszáj zártságát? Mi az az időpont amikor ikreknél már fennáll annak a veszélye, hogy kinyílhat? Akivel ilyesmi történt az maga is érzékelte, vagy csak a vizsgálatnál derült ki?

Jucicuki!
A télapós képektől teljesen kész vagyok, hihetetlenül édesek. Hol sikerült ilyen szupi ruhácskákat szerezned? Az egyik volt évfolyamtársamnak hármasikrei vannak, őket láttam először ilyen szerkóban fotózva és akkor rögtön el is döntöttem, hogy ilyet én is szeretnék majd.
Ami a tornát illeti ez egyszerűen felháborító. Nem elég, hogy sokba kerül még azon is izgulhattok, hogy egyáltalán elvállalják. Remélem sikerülni fog.

Tontica!
Nagyon csini a fülbevalós hölgy. Egyébként mikor érdemes kifuratni a fülüket? Én minél előbb szeretném. Ha követik a mindkettőnk családjában elterjedt haj nélkül vagy nagyon minimálissal születünk hagyományt, akkor nem nagyon lehet majd eldönteni ki a fiú és ki a lány.
A hétvégi ház vásárlás szuper hír. Nem csodálom, hogy nagyon örülsz, milyen jókat fognak ott rohangálni a lurkók.

Lili!
Csini a pocakos képed. Eddig arra tippeltem, hogy a neved melletti szám valami összefüggést mutat a születési dátumoddal. Ha ez tényleg így van akkor abból nagyon sokat le lehet tagadni.

Kamilla!
Nekem korábban kétszer is azt mondták, hogy két fiú, most viszont már két különböző orvos erősítette meg, hogy vegyes párosunk van.

Kép

Kép
szofi74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?