Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Daninak boldog szülinapot!

A hétvégén a család fele már nálunk is volt köszönteni a törpét.
Íme néhány kép.
Kép A torta
Kép Néhány ajándék
Kép A mai torta
Kép
Kép Tortatúrás után

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Norbi:
Boldog szülinapot kívánunk!!!

Rena:
Sajnálom, hogy Petra beteg lett. :cry: Annak idején mi is hűtőfürdőztünk. Petra hogy viselte?
Egyébként nálatok bevált a kúp? Annának nem vitte le a lázát, csak a Panadol, de az is csak 4 órát, aztán újra kellett adni neki..

Első lépésekhez gratulálunk!!!
Mi pénteken voltunk doki néninél, ekcémánk van, ha nem múlik péntekig ,akkor vissza kell menni.
Na és kaptunk 2 hetet arra, hogy a leányzót ülésre bírjuk, ha ez nem történik meg, akkor vissza a doki nénihez, gondolom ad beutalót valahová.
Én nem gondolom, hogy bármilyen szervi baja lenne Annának, inkább csak nem érez rá a dolgokra. De tény, hgoy nyugodtabb lennék, ha szakember is látná. Csak ne csináljon olyat, ami fájhat Annámnak!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sok boldogságot az ünneplőknek!

Rena: szegény kis pici Petrácskám úgy sajnálom.

Bazsi mióta megtanult egyedül aludni tök jókat alszik. Reggel is fél kilenc kilencig durmol. Megvan a 3. fogunk felül a jobb egyes. Az enyém meg eltört, de ki nem esett a letört darab most csak ficeg a számban fasz jó. A fogdokim meg beteg csak csütörtökön lesz! Majd kibírom valahogy!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 

 
 

Sziasztok!

Majd jövök, most bocsi, csak egy kérdés:

nem tudja vki, hogy ACDSee-ben hogy kell két képet összeilleszteni? A gyerekeket fényképeztem a faliórához, és vmelyikőjük mindig "érdekes" pofit vágott rajta. Így most kivágtam a jó részeket, csak össze kellene illeszteni.....

Kép

Kép
brigó
 
 


Norbikának sok boldog első születésnapot kívánunk!!!
Kép

Rena! Nekem sem jött még meg a decemberi Kismama,pedig már láttam a polcokon :x :evil: :evil: :evil:

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok Csajok! :P

Először mesélek, aztán meg olvasok! :)
Szóval péntektől vasárnapig Agárdon pihentünk haverok társaságában, ezért nem tudtam jönni. 8) 8) 8) 8) 8) Tök jó volt! Veronika is nagyon élvezte, megfürdettük a jakuzziban. :P Majd ha meg lesznek a képek akkor teszek fel. Nem mertem előbb mondani, hogy megyünk, mert mostanság itt a faluban kész Chicago van! :evil: Oszt nem akartam, hogy váratlan meglepetés érjen minket mire hazaérünk (ki tudja kik kukkolnak? :roll: :x )
Úgy elterveztem, hogy így majd tudunk talizni a két kis pasival (Csanáddal és Martinkával), de persze hogy nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy én eltervezem. :( :( :( :(
A következő néhány sort főleg Sziszinek és Alexának írom: sajnos már későn értünk fel Fehérvárra pénteken és még vásárolni is kellett, meg a haverékhoz mentünk időre, így már nem igazán fért volna bele a tali. Gondoltam majd vasárnap, ha jövünk haza. Csakhogy már Veronikának ismét jó ideje folyik az orra (szerintem nem fertőző, mert ezen kívül nincs más baja), közben Martinka is beteg lett. Lehet, hogy így is talizhattunk volna, ha már betegek, akkor nem tudják egymást megfertőzni! :wink: :roll: NA mindezeken kívül a férjem is tiszta rosszul lett a hétvégére (torokfájás és társai) :? Úgyhogy valahogy minden az ellen volt, hogy találkozzunk. Pedig én annyira szerettem volna! :) Sorry csajok! :oops: :oops: :oops:

Veronikáról még annyit, hogy egyik éjjel átaludta ismét az éjjelt-gondoltam végre ez így is maradt. Aztán kövi nap már 2x kelt enni, utána megint egy nagyon szar éjjel következett. Szóval alvás ügyileg nem igazán változik a dolog. :( :( És ami a legbosszantobb, hogy a mi ágyunkban se jó neki, ha nyügös éjjel, akkor max cicin vagy állva az én kezemben jó neki-ilyenkor el is felejthetem, hogy aludjak!
De hogy jót is írjak, úgy tűnik elindul a kiscsaj!!!!! :!: Múlt héten már párszor probáltam a kezénél fogva vezetni (talán írtam is) és végre nem csuklott össze, hanem ment pár métert. :P :P :P Viszont hétvégén egyre több időre állt meg egyedül játékkal a kezében vagy csak úgy és ilyenkor meg probált elindulni is. Eddig 2 lépés volt a legtöbb, de asszem most már nem kell sok neki.

NA megyek és utánatok probálok olvasni! Bár már Veronika ébredezik…

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na itt vagyok beszámolni.Felhívtam a dokinéninket,holnap látni akarja Petrát.Mivel elég híg a kaka 3 napja,mondta,hogy a Germicid nem is szívódik fel tuti,kár adnom.Szóval Mági,nem használ.
Mondta,h adjak almát,banánt,h picit fogja a kakit,hát én adtam.Kihányta,ráadásul a napi 1 szétkenős kakiból ma már 3 volt. Most jót evett délben (na jó,nem a szokásos 300 ml-t,csak olyan 100-at,de az lecsúszott) aztán ivott egy pohárka vizes gyümilét amibe kavartam egy kis Normafloret.Remélem használ.Most az előbb 37,6 volt a láza,ez már jól hangzik,bár tegnap is a délutáni szunya után volt 39,6 (azaz 39,1).
Ma még a hangját nem hallottam egyébként,de azért ebéd után jókat játszottunk,pl labdáztunk és most vissza is gurította! Fél mosolyt meg is eresztett hozzá! :D

Falexa! Gratula a foghoz!!!! Tied meg :( Hát ez van. Nekem is letört úgy 3 hete egy darab,az oda is van már.
Na milyen jó,hogy egyedül szundizik el Bazsi! :) Tényleg csak zavarjuk szegényeket ha ott vagyunk! :)

Brigó! Én nem tudom. De majd a végeredményt (órát) látni szeretném!

Mági! Szóval a kúp nem használt. Hűtőfürdőt utálta, de az jobban használt,meg a hideg vizes pelusba csavarás is 3 tizedet lehúzott. Költözéssel hogy álltok? Ekcéma: :cry: Viszket is,igaz? Szegényke! Ülés az úgy megy,ha ti ültetitek? Csak magától nem ül fel? Bizti majd tornáztatni kell,legalább is ismerősömnél így volt.

Na és drága kis Norbinak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!
Kép

omr
 
 


Danikának nagyon nagyon boldog születésnapot és minden jót kívánunk!

Winnie!
Lehet tényleg csak a vírusok miatt volt ilyen beteges Réka, én attól tartok hogy ez egy jó darabig így lesz. Legalább is nálunk is ismét beteg a csajszi és szerintem amig ténylegesen nem erősödik meg a szervezetük, addig minden vírust el fognak kapni. :cry:
A konyha nálunk is tabu (írtam, hogy szárítóval probálom kizárni a gyereket onnan) Igazából a kö miatt nem engedem, de szeretném, ha már idősebb lesz, akkor se akarjon a konyhabútorból kipakolni, meg nem kell a tűzhely közelében lenni egy kisgyereknek. :o

Falexa!
Én nem adok a gyerek nevében ajit senkinek, majd eljön annak is az ideje.
Nekünk a doki mondta, hogy az egyik gyógyihoz adjak egy mokkáskanálnyi mézet, de mi már szinte egy évesek vagyunk. :)
Szóval ti satöbbinek hívjátok??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alexa!
Martinkának jobbulást ám! :P Az előbb lemaradt! :oops:

Sziszi!
Jók ezek a kis képek, amiket felteszel, úgy feldobják az embert!

Brigó!
A ti családotoknak is jobbulást! :P
Hát Horváto is jó, mi egy jó pár éve voltunk ott és még visszamennék.


NA képzeljétek én is beszereztem egy tanuló kutyust! :oops: :P A tescoban pont nem volt, de az Auchanben is ugyanannyi volt szerencsére. Ha valakinek nem lesz ötlete mit vegyen VEronak, akkor ezt adják-ha meg nem, akkor mitőlünk kapja.

Még ez az oldal vissza van, de a csajt meg kell etetnem, lehet csak este jövök.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Ezt így akartam :oops:

Danikának nagyon nagyon boldog születésnapot és minden jót kívánunk!

Norbinak is nagyon nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Most meg szegény Norbié lett kicsi-én feladom :oops: :shock:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Az előbb írtam, erre elszállt! :evil:

Norbinak nagyon nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk! Kérjük tőletek is a részletes beszámolót! Élvezte?

Rena: szegény kicsi Petra! Gyógyúljon meg hamar!

És az összes kis betegeskedő is! Köztük mi is! :roll:

Noémi: mesélj! Mi ez a Chicago sztori? Akár priviben is, de engem most már nagyon érdekel! :wink: :lol:

Én konyhával nem tudok mit csinálni, mert egybe van a nappalival - amerikaikonyhás - így jön állandóan, nem tudom kizárni, de azért vannak részek, ahová nem mehet!

Kép
kernico
 
 


Rena: ja tényleg, mindig elfelejtem a szopi miatt nem lehet gyógyszert!

KNiki: jó a mikulástanoncos kép :lol:

Minden kis betegnek jobbulást!!!

CsNiki: hú jól indult a szülinap, hál Istennek, hogy nem lett nagyobb baja. Meg azért jól alkultak a dolgok, jól éreztétek magatokat, majd kérjük a képeket Dani szülinapjáról.

Nika: gratula az első lépésekhez!!! Gege lesz a fiúk között az első aki elindul, nekem Csanád el nem engedné a kezem, mostmár egy kézzel sétálunk, a másikban meg viszük valamit.

Ihianya: Boldog szülinapot Norbinak!
Kép

Noémi: nagyon ügyi, ő is lépeget! Hát ez a tali tényleg nem jött össze, minden ellene volt, ahogy leírtad, na majd legközelebb :) De legalább jól éreztétek magatokat, az is kell ám.
sziszi22
 
 


Na látom a többi pöttöm is probálja az első lépést megtenni önállóan! Gratula nekik! :P :P :P Olyan megható, nem?

KErnio!
Kiara megy már az udvaron? :shock: Most már nekem is kell csinálnom a gyerekről egy mikulásos képet nehogy lemaradjak. :lol: Nekünk csak ilyen van,de hát ez régi és a világosítás miatt nem túl éles:

Kép

REna!
Jobbulást nektek! Lassan az egész csapat lebetegszik! :cry: :cry: :cry: Múltkor én is pont úgy aludtam, mint te írtad!

Csniki!
Hú hát nem semmi napod volt a szombat! :o Azért a lényeg, hogy a végére minden rendben lett és hogy Dani is élvezte a napot! A képekre meg tényleg kivik vagyunk!
Én bizti szívbajt kapnék, ha ekkorát pottyanna a gyerköc, de még jó, hogy semmi baja nem lett.
Mutogatás: szerintem is az lehet amit Tinu mondott, hogy fejlődik! :wink: Veronika is már egy jó ideje el kezdte a mutogatást némi hanggal és már több hasonló korú babánál láttam ezt. Ez is olyan, mint az ülés, állás, menés…egy fejlődési szakasz.

Ihianya!
Miből készült a mai torta Norbinak? Kérhetek receptet? Édes kis huncut a képeken!

Mágnes!
Még nem ül Anna? :shock: Vagy csak magától nem? Szerintem csak nem olyan nagy gond ez még, van még egy pár hónapja. Ő lehet kicsit lustibb ilyen szempontból. Mitől lett ekcéma?

Brigó!
Sajna nem tudok segíteni!:(

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Noémi: nem, magától még nem megy, csak ha egyik kezét fogom minimum. Csak nagyon érdekelte, és ácsorogni már ácsorog egyedül is, úgyhogy otthagytuk kicsit, hogy szerelgesse! :D Sétálni szoktunk kint, élvezi nagyon!
Édes a képetek is! :lol:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Norbinak!


Csajok:
Olyan boldog vagyok!
Fanni megtette első két-három lépését egyedül! :D
Majdnem elbőgtem magam...
:oops:

Most csak ennyi...

Kép
zsuzsu74
 
 


Norbinak boldog születésnapot!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


fnoe:
Hát még nem ül.. :( Én úgy látom, hogy az értelmi fejlődés nála gyorsabb, mint a fizikális. Bánt a dolog, dehát nem tudok mit csinálni, ill. orvosnál már voltunk, szerintem ebből beutaló lesz valahová. De az izmaival nincs gond, olyan erős a lába is, a háta is, nem tudom mi a gond.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

NOrbinak boldog szülinpaot!

KNiki, már akartam írni a másikba is, csak elfelejtettem, édik a képek, a legtutibb nekem a Mikis fejes, az haláli :) :) :)

Rena, jobbulást, szörnyű ez a magas láz, és hogy nem hat a kúp...
nekünk 38,7 (mérve) volt eddig a legmagasabb, de kúp (Noraminophenazoni, vagy mi a túó neve van), simán levitte, nem kellett még hűtőfurdőzni.
És majd érdekel, mit szól a Petra a sárkányokhoz :)
és a boszikat is kiszedték? :)

Brigó, én sem tudom :(

MI hétvégén vásároltunk, már karira is, meg vettünk a gyerekszobába szőnyeget, Diegoban, piros, és egy alvó maci van rajta, mge hold, csillagok, kék és sárga a minta, tökre feldobta a szobát, és Rékának is tökre tetszik, mászkál rajta fel-alá, vigyorogva, és tök érdekes betartja a határokat, nem nagyon mászik le róla, de az eldugottab helyekre is megy :)

Livi, azért ha tudsz, gyere, mi van a neteddel?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


na és akkor még képek:

Kép ezt még korábban kérdeztétek, ez a lapitopija

Kép Dalmival nagyon nézzük a kacsát...

Kép kifliteszem

Kép kicsit maszatos lettem

Kép ez most a kedvencem :) háttérben az új szőnyeg

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Hogy vannak a kis betegek? Mi most jövünk a dokinénitől, a mandulája volt/van begyulladva. Reggel már csak 37 volt a hője, meg a kedve is jó, vigyori megint, dumál, be nem áll a szája. Én viszont nyelni alig bírok, a tarkóm is fáj,sztem rámtapasztotta. De ez már csak így van, közületek is járt már így valaki,ha jól rémlik.

Winnie! De tündér Réka az utolsó képen!!! :D A többin is, de sztem is az uccsó a legjobb! Jó a laptopja is! Szereti? Élvezi?
Tegnap láttuk a sárkányos mesét kétszer is! (Most többet engedtem tévézni,addig sem gondolt arra,hogy szarul van). A boszikat nem vették ki. Ült az ölemben,jöttek a boszik,fordult felém,átkarolta a nyakam,visszanézett. Ezt csinálta egyre intenzívebben,tudta,hogy jönni fog a sárkány.Aztán jött,visszanézett,és csak nézte,semmi sírás.Szóval bejött a dolog! :D :D :D

Noémi Veronikájának és a többi lépkedő manó is gratulálok!!! Nagyon ügyesek!!! Milyen egyszerre indul mindenki!! Emlékszem a felállás is egy hónap alatt lezajlott majdnem az összes babánál! Petra is már fel alá tologatja a széket,tegnap nem fért a radiátortól,odament és arrébb akarta tolni a radiátort. :lol: :lol:

Nem tudom mit akartam még írni. Mindegy,mentem dolgomra. Esett egy pici hó,pedig most nem is mondta.Tök jó hószag van.Hóillat,bocsi.

omr
 
 


Winnie!
Rékának utólag is boldog 10. hófordulót!!!! :P :P (szerintem erről mindenki elfeledkezett)
Amúgy tök jó a laptopija, ez olyan zenélős? Vagy mit tud?

KErnico!
Asszem inkább írok privit!
:?

Rena!
De jó, hogy Petra jobban van! Hát neked nehezebb a dolgod mivel nagyon gyógyit nem szedhetsz! Én a gyerek kanalasát ettem, mikor elkaptam tőle és tömtem a c vitamint meg a calciumot. Ja és este meg forró fürdő és izzadás. Jobbulást neked!
Tegnap este úgy rájött nálunk is a hóesés, hogy azt hittük reggelre méteres lesz, de most már épp hogy látszik és baromi hideg van, igaz a nap süt.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na mizujs mindenki eltűnt? :roll: :roll: :roll: :roll:
Hát arra gondoltam teszek fel képet a kis kiruccanásról :)

Kép Veronika azt mutatja, hogy NINCS Kép séta a Velencei tónál Kép na most úszok egyet Kép épp merülés után

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na és még két kép, ahogy Veronikát megpuszilta egy kis srác :lol:
Kép Kép

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Noémi, tök jók a képek!!!

REna, sárkányos mese :) tök jó

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt mindenki! (vagy csak Noémi és Winnie?)

Winnie! Rékáról tényleg elfeledkeztem én is! :oops: Utólagosan is Boldog hóforit neki,
Mági! Annának pedig mára Boldog hóforit!!!
Kép

Noémi! Nagyon jók a képek! Hát a kis csókolózós...!! Ez már nagy szerelem!! :D :lol:

Nem nagyon tudok mit írni, hanyatlik a fórum? Lehet, hogy nekem is írnom kéne más topicokba is? Nem is tudom. Én csak ebbe írok, nyilván azért is tudok itt lenni teljes erővel. Amitől tartottam, sajnos úgy néz ki,hogy bejött. Persze tudom,vannak akik szimplán csak nem érnek most rá. Nem is akarok én bántani senkit, csak azon gondolkodtam inkább,hogy én megbántottam-e valakit,vagy valaki megbántott-e valakit,vagy mi az oka,hogy ide ír mindenki legritkábban? :roll: :roll: :roll: Na jó, vegyétek úgy,hogy csak hangosan gondolkodtam. Meg az is lehet,hogy csak bebeszélem magamnak és 1-2 nap múlva újra pörög itt minden. Ne haragudjatok és ne vegye senki magára ám!

omr
 
 


Rena: nekem egyre kevesebb időm, energiám van mindenhova írni. Ezért sokszor csak nagyon rövid vagyok, vagy csak oda írok, ahol a legnagyobb a "hívóerő". Szerintem azért is hanyatlik a fórum egy kicsit, mert nincsenek feldobott témák, amik megmozgatják az embereket. Elolvasom, hogy kivel mi történt, de ez még nem motivál engem arra, hogy leüljek és én is írjak. Velünk nem sok minden történik ugyanis. Így ha egy pici időm van, akkor oda írok, ahol olyan téma van, amin elgondolkoztam napközben és van véleményem.

Kép
Kép
tinu
 
 


rena : nem ült le a topik csak mivel egyre nagyobbak a babák egyre több foglalkozást igényelnek és keveebb az idő ide :):):)

Amúgy én is mindig olvasok csak nem mindig tudok hozzászólni mert nálunk sem történik semmi olyan dobjatok fel témát és akkor biztosan megy a dolog:):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Rena!
Hát igen néha elég kevesen vagyunk a fórumon. :cry: :cry: :cry: Szerintem mi nem nagyon tudok ez ellen tenni és nem hiszem, hogy mi tehetnénk róla (ha igen, akkor tessék megírni :wink: ). Biztos Nikának igaza van, hogy a gyerekek egyre több időt igényelnek ahogy nőnek, de az is lehet hogy most mindenki beteg és így tényleg extra figyelem kell nekik. Ha meggyógyultak akkor jönnek újra. :)

Tinu!
Ha érdekel valami, akkor miért nem dobsz fel te témát? LEhet el tudnánk mi is beszélgetni róla :)
AMúgy én azt veszem észre, hogy pont az idő hiány (?) miatt nagyon sokan csak pár sort írnak egy kérdésre (vagy nem is írnak). Hiába dobunk fel egy témát, ha arra nincs aki válaszoljon, vagy sokan csak bejelentkeznek és nem is nézik a témát és utána elvész a dolog. 2 ember válaszol a 3. meg feldob egy új témát...

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Annának nagyon boldog hófordulót kívánunk! :P

Már csak egy hónap neki is!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Noémi: nekem csak néha-néha van téma, ami belőlem indul ki, mert engem nagyon foglalkoztat. Általában abban a topikban szoktam felvetni, ahol úgy érzem, hogy van fogadóközönség. Mondok egy példát. Mostanában az foglalkoztat, hogy majd mit fogok mondani a gyerekemnek (ha nagyobb lesz) a karácsonyi ajándékokról. Hogy mi lesz a "mese", hagyomány, rítus karácsonykor? Ezt a Szent Imrés topikban fel is vetettem, mert ott sokan vannak olyanok, akiknél ez már élő dolog, mert nagyobbak a gyerekek és már esetleg kérdezgetnek erről.
Az szerintem elég személyes, hogy kit mi érdekel és senkinek sem a hibája, ha úgy érzem, hogy az a valami nem érdekel annyira. Amire röviden válaszolok, az valószínűleg annyira is érdekel. Vagy csak Tünci épp a lábamat rángatja. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok néha, csak betegek vagyunk, és Kiara extra nyűgi. Most ha felébredt, megyünk vissza dokinénihez, aztán a KSH könyvtárba visszavinni könyveket!
Képzeljétek, olyan ciki, még terhesen vettük ki őket, és teljesen elfelejtettük. Itt meg nem kell fizetni késedelmi díjat, és csak most szóltak. Szerintem tiszta vörös leszek, mikor visszaadom majd, de azért beviszem Kiarát, lehet enyhítő körülmény lesz! :oops: :oops: :oops: Tudom szemét dolog, de hátha megenyhűlnek.

Meg biztosításváltás is van most. Persze az uccsó pillanatban intézzük azt is, így leköt most nagyon, hogy nem lehet elérni őket, és csak próbálkozunk.
Szóval ezek vesznek el most innen, hogy a gép előtt üljek, és mostanában nem is fogok pezsegni itt, mert ha ezekkel végzünk, akkor tanulnom is kell, mert 19.-én komplex szigorlat 3 tantárgyból, és .... gáz! :roll:

Noémi: olvastam, majd írok vissza is! :roll: Édesek nagyon a képek! Szerelem a javából, bár ahogy látom kicsit egyoldalú! :lol:

Mást most én sem tudok írni, nem sok minden történik ezeken kívűl, csak anyás a lány nagyon! Max. 5 percet van el egyedül, aztán jön! :roll: :lol:

Kép
kernico
 
 


Tinu!
Jó ebben igazad van, hogy vannak dolgok amihez mi még nem tudunk úgy hozzászólni vagy tanácsot adni, mint akinek van gyereke, de attól minket is foglalkoztathat ez a téma. Meg persze ezért vannak különböző féle topikok, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgess. Gondolom, ha valaki babát vár vagy csak készül rá és írogat a várandosság topikba, az ott nem tud beszélni a már meglévő babájáról és annak neveléséről stb-ről. Ugyanez visszafele is igaz. De annak mi értelme van, hogy ugyanolyan topikokba írogat valaki: pl télibabások, őszi vagy tavaszi babások vagy kisbabások stb :roll: :roll: :roll: Így sehol nem tud teljesen jelen lenni, nem? Én legalábbis nem tudnám megjegyezni, hogy a különböző topikokban kik vannak és mit beszéltem már meg velük. :oops: De lehet ez csak az én hibám....

Visszatérve a témára. Én még egyáltalán nem gondolkodtam ezen, hogy konkrétan mi lesz majd a mese, de tuti hogy Jézuska és Télapó lesz és amíg lehet, addig ezt az illuziót szeretném megtartani a gyerekben. Én nekem nagyon tetszett az ahogy mi otthon megünnepeltük a karácsonyt és szeretném ezt a hagyományt fenn tartani a mostani családomban is bár van egy párom is, aki szintén hozott hagyományokat a saját családjából, de talán tudjuk ezeket közelíteni. :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


annnyira szeretnék írni, de itt lóg rajtam a gyerek. Talán a délutáni szundija közben sikerül!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


KNiki! Még mindigy takonypóc a lány? Szegénykém,jobbulást neki! Én is bevinném enyhítő körülménynek a csajt,ha ez lenne. Én a 9. hóban jól otthagytam az olvasójegyem a könyvtárban,pont azért,mert gondoltam úgysem tudom visszavinni. :)
Jó tanulást!!!! Amúgy melyik biztosítóhoz mentek ha szabad érdeklődni? Mi most nem néztük meg :oops: , tavaly a Posta volt a legolcsóbb,abban voltunk előtte is,meg a Köbébe.

Én most raktam le Petrát 11 után, két napja fél 9-ig húzza a lóbőrt, így tegnap is elég volt neki napi 1 szundi. Este aztán már tapadt a szeme rendesen. Gondoltam előtte megetetem,de vagy nem volt éhes,vagy sz@r amit csináltam. Paris karfiolos krumplis husi bazsalikommal. Most feljavítottam sajttal,hátha majd így kell neki.

Noémi! És nálatok mi volt a hagyomány?

Én is úgy gondoltam,hogy az lesz, ami nálunk otthon. Délután elvitt apu csavarogni (jelen esetben lehet,hogy Petra éppen aludni fog) és mire visszaértem a "Jézuska" hozott egy fát feldíszítve, alatta ajándékokkal. Később az ajándékozás vacsora utánra tevődött, mikor meggyújtottunk egy csillagszórót is. Mikulás szintén titokban jött,mire felébredtem 6-án reggel ott volt az ablakban. Aztán meg csak este jött. :roll: Biztos sok dolga volt később.. :roll: Nem hiszem,hogy éneklés meg ilyesmi lesz, de majd meg akarok tanítani Petrának karidalokat ha nagyobb lesz. Városi fényekre viszont tuti elvisszük, meg majd mikiünnepségre is.
(Szentesen van egy biciklis mikulás, ő a legédibb. Még a Vodába is mindig beköszönt, mi meg nagy örömmel vártuk és integettünk ha láttuk még így "öregen" is!)

Noémi,majd írok még ma.

Falexa! Akkor majd jössz!

omr
 
 


Sziasztok!

Hétvégén búcsú volt, hajtottam itthon ezerrel, talán most már helyreáll a rend.

Amúgy semmi különös nincs, még mindig folyik az orrunk, de már nem annyira vészes. Pénteken megyünk a dokihoz, remélem beadja az oltást. Meg meg akarom mutatni neki Zsombi lábát, mert láttam rajta 2 barna pöttyöt :(

Búcsúban vettem Zsombinak egy dömpert, amit meglöksz és egész sokáig megy. Értelmesen leírtam, mi? Szóval vmi lenkerekes (de fogalmam sincs hogyan kell leírni) Mindenesetre nagyon tetszik neki. Búgócsigát akartam még neki, de az nem volt, majd kap mikulásra.


Sziszi!
Nagyon jók a képek Csanádról, és micsoda alvó barátja van!!! :shock: Mi az, görény, vagy mi? :D


Kniki!
Ti hogy vagytok? Én úgy tudom, hogy van olyan köhögéscsillapító, amit lehet adni 1 éves kor alatt is. Meg pont estére nem szabad adni, mert éjszaka nem tud aludni tőle. Vagy ez nem ilyen hurutos köhögésre való köptető? Mert azt nem szabad adni estére, most már leesett.... :oops:
Nagyon aranyos Kiara a képeken, és milyen ügyesen áll egyedül!
Gratula az önálló lépkedéshez!

Nika!
Váljon Gege egészségére a torta! :lol:
Gratulálok neki is az önálló első lépéshez!!!

Rena!
Petra hogy van? ÉS a te migréned?
Én nem tudom, de amikor Jázi lázas volt, és kúpot adtunk, meg vizeslepedőztük (kb 20 percet), akkor mindig lement a láza 38 alá. De mi nem germicidet használtunk, hanem aminek a pro parvulo a vége.... Szóval most csak elgondolkodtam, hogy elég az, ha csak 3 tizedet megy lejjebb a láz?

Csniki!
Izgalmas volt a szülinapja Daninak :lol: Szegényke, hogy beverte a fejét :( Én sem szoktam Zsombit bekötni, mert kajálunk és veszem is ki, de ezek után tuti, hogy nem hagyom egyedül vagy bekötöm, ha kilépek egy pillanatra a konyhából!!!

Ihianya!
Utólag is boldog szülinapot Norbinak! :oops:

Kép

Nagyon aranyos a képeken ez a legényke!!! Milyen tortája volt?A tortatúrás képen nagyon édes! És milyen ajándékokat kapott? Az egyiket látom, azt a távirányítós mozdonyt, nekünk is van olyan, csak autóban! :)


Mági!
Ekcéma :( Ez is az allergiának valamilyen formája, ugye? Vagy csak a száraz bőr miatt alakul ki? Gondolom te jobban utána olvastál....
Az ülés meg biztos menni fog Annának! De most mit kell vele csinálnotok, hogy ülésre bírjátok?


Noémi!
Irigy-irigy a hétvégéért :D Na, mi van már a falutokban??? Betörnek mindenhová, gyilkolásznak? :shock:
Gratula Veronikának a lépkedéshez!!!
Nagyon tuti Veronika a mikulásos ruhában!! Milyen idős volt ekkor? Gondolom pár napos :)


Most ezt elküldöm, majd mindjárt folytatom.

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Tényleg így van,jobban leköt engem is Martinka,nincs annyi időm mint eddig.Jön utánam,igényli,hogy többet foglalkozzunk Vele.Nemrég elaludt,ide is ültem egyből.Eddig főztem,meg játszottam Vele.Meghát ugye beteg.Még mindíg elég náthás. :( Van,hogy a száján veszi a levegőt,úgy tele a kis orra.Remélem,mostmár javulni fog!
Látom a többiek is betegek,jobbulást Nekik!

Noémi,nagyon jók a képek!A csókolózós szuper!Hogy letámadta a kisgyerek Veronikát!Jó lesz figyelni! :D

Winnie!Réka is nagyon édes,olyan szép kislány!Majd meg is mutatom Martinkának! :D :wink:

Én 24-én délután mindíg aludtam,vagy játszottam a szobámban kislány koromban,és közben apa díszítette titokban a fát.Anya sütött-főzött ezerrel!Én volt,hogy annyira izgultam,hogy estére be is lázasodtam! :oops: Minden Szenteste ott voltak a nagyszülők,körbeálltuk a fát,és énekeltünk,csillagszóróztunk,aztán ajándékoztunk.Utána jött a vacsi,közben meg karácsonyi zenék szóltak.Annnnnyira jó volt!!!Úgy imádtam!

Nálunk most úgy lesz,hogy Szenteste mindenki otthon ünnepel,és a többi napon megyünk egymáshoz.Így minden nap lesz vmi program.Már el kezdtem díszíteni a lakást,a kisszobában és a konyhában üvegfestékeztem,A nagyszobába pedig már kiraktam pár díszt.Pont ma de. mostam ki a karácsonyi terítőket is.Hogy mit mondunk Martinkának,még nem tudom,igazából idén még nem is érdekes,de az biztos,hogy akkor lája csak meg a fát,amikor már fel lesz díszítve!Nagyon kíváncsi vagyok,mit fog szólni hozzá!
Vendég
 


Én is gratulálok az első lépésekhez!
Martinka még picit vár vele,de már pár másodpercig megáll egyedül.

Most asszem visszalapozok,és megkeresem Brigó szülinapi tortás receptjét!

Sziszi!Gondolom már Ti is készültök az ünneplésre!!Már csak 2 nap!! :D

Norbinak Boldog szülinapot!!

Brigó!Szóval így működik a dömper?Nem mondod? :D :D :D Csak viccelek ám,nemám megsértelek?A búgócsiga tök jó dolog,nekem is volt,imádtam!! :wink:
Vendég
 


Zsu!
Nektek is gratula az önálló lépkedéshez! No, azért ne sírjál :lol:


Winnie!
Nagyon jók a képek Rékapankáról! Látom, bejött neki a kifli. :)


Rena!
TÖk jó, hogy bejött a mese Petrának. A boszikat azért még szedesd ki :D
Hószag :lol:
Ja, és ne gondolkodj hangosan :lol: Gondolom mindig van valakinek valami, ami miatt nem tud jönni. Szerintem senki nem bántott itt meg senkit. Legalábbis engem nem:)
Zsombi is sokáig alszik mostanság. Tegnap az apja 1/2 10-kor ébresztette, de lehet, hogy ha nem ébreszti, délig is aludt volna....


Noémi!
Húúúú, nagyon jók a kiruccanós képek! Nemhiába irigykedtem :lol:
A "smárolós" kép sem semmi. Mintha a második képen Veronika már nem rajongana annyira az ötletért. :D
Ja, kaárcsony, mikulás hitet szeretném én is megtartani a gyerekekben addig, amíg csak lehet. Most is kiadtam a parancsot a családban, hogy a mikulás bácsi dec 6-án jön, szóval legyen szíves mindenki az ajándékot akkor hozni :lol: Ja, és Jázival majd írunk levelet a mikulás bácsinak, hogy mit szeretne kapni, és hogy jól viselkedett e. Talán egy kicsit már feléri ésszel :)


Rékapankának és Annának boldog hófordulót!
Kép


Kniki!
Nekem van olyan könyvem, amit még általánosban vettem ki :oops: Már nem ott lakunk, és ezért sosem utaztam, hogy visszavigyem :oops: Micsoda galád ember vagyok!!!
Szigorlathoz kitartást. Egyél sok csokit, meg banánt, meg kólát! :lol:


No, ilyen analfabéta társaságot, hát senki nem tudja, hogy kell a képeket összeilleszteni (köztük én sem) :lol: Mindgyá nyitok egy ilyet topicot! :D


Szép napot mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Alexa!
No, ne cikizz mán! :D

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó!Jólvan no!! :D :D
Vendég
 


Halihó!
Köszöbjük szépen a köszöntéseket! Éppen a szülinapi tortákat nézegetem :)

Brigó:
ekcéma nálunk a száraz bőr miatt van, csak a kezén jelent meg, az al és felkarján. A doki néni által felírt yógyszertári krémektől nagyon szépen rendbe jött neki, de ezután is hanyagolni fogom a bolti fürdetőket azt hiszem.

Ülés:
Még semmit nem tudunk tenni ülés érdekében, jövő hét pénteken, ha beutalnak valahová, akkor ott megmondják majd gondolom.
Addig pedig próbáljuk rávezetni, hogy mit is kéne csinálni. Az a baj, hogy olyan önfejű (vajon honnan örökölte.. hmhm... :roll: ), hogy nem engedi, hogy a kezét megfogjam, vagy bármi mást, amit ő éppen akkor nem akar... :?

Úgy néz ki, hogy 2 hét múlva költözünk, szerdán aláírunk az OTP-nél, és utalják a pénzt. A lakás nagyon jól áll, egy szoba maradt már csak :) Alig várom!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj még egy kérdés!
Ti hogy álltok a babakötvénnyel? Megkötöttétek már? Mi még sehol sem tartunk ez ügyben.. :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Rena: még is jót tett a hangosan gondolkodás! Nagyon felpezsdült a forgalom. :) :) :)

Bazsi nekem is sok időmet elveszi és újra rákaptam az olvasásra Mérei, Biné Gyermeklélektanát felváltva olvasom Bridget Jones-al. :D Olvasni mindig jövök, de sokszor nics mit írni nem igazán történik velünk semmi.

Kari: nálunk is a Jézuska hozta a fát amíg mi húgommal aludtunk délután. Este összejött a nayg család és csillagszoróval a kezünkben elénekeltük a mennyből az angyalt. Tök szép emlék!
Ma Szenteste anyuméknál vagyunk csak szűkkörben és a legkisebb kezdi az ajándékbontást a többi végig nézi a reakciókat.
Idén Bazsi lesz az első. Már annyira várom úgy imádom az ünnepeket az összes hajcihővel együtt. Hétvégén díszítjük fel az egész házat. Girlandok kivül belül meg kültéri égősor függönyszerűen körben a házon, kifulladásig hallgatva a karácsonyi albumok, karácsony illatú illóolaj, mézeskalács sütés.Júj de izgi! Egyébként ha valakinek van fincsi és egyszerű mézeskali receptje az írja már le légyszike!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is




Kép


2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Tinu: ez jó téma különben! :wink: Itt is nagy keletje van!

No akkor a mi karink úgy zajlott, hogy mi öcsémmel díszítettük fel a fát, közben anya sütött-főzött, apa meg "segített" mindenkinek! Aztán este kari dalokat hallgattunk és közben megvacsoráztunk, anya közben állandóan benézett a szobába, hátha megjött már a Jézuska és akkor amikor megjött, és lerakta az ajikat a fa alá, akkor csengetett egyet a kirakott csengővel, aztán elment - csak anyával találkozott :wink: , mi meg beszaladtunk, és ott voltak az ajik, és mindenki jól meglepődött! :lol: :lol:
Na ehhez képest apáéknál ilyenkor egybegyűlik a nagy család, és úgy karácsonyoznak. Pedig ezt szeretném, ha nem így lenne, mert saját szokást szeretnék kialakítani a saját családunkba, és így csak délelőtt tudunk átugrani 1 órára hozzájuk. De folyamatban az ügy! :wink:

Kiara még mindig taknyos kicsit, de ma azt mondta a dokinéni, hogy ez már egy újabb baci, ami miatt köhög, de már abból is kezd kilábalni! :roll:

Brigó: ez nem köptető, hanem köhögéscsillapító, így lehet estére, sőt, kifejezetten erre is ajánlják. De most kaptunk a dokinénitől másikat, ami jobb állítólag, de ez receptes, és nemtom most a nevét! :oops:

Falexa: olvasás! ÓÓóóóóóóó! :o

Kép
kernico
 
 


Biztosítás: nekünk Allianzos van és párom már jó ideje az internetet böngészi, hogy a család összes autójára megtalálja a megfelelő biztosítót. Úgy tűnt hogy váltanunk kell, pedig probáltunk az ügyintézővel is egyezkedni. Mire kiderült, hogy ha felbontjuk a szerződést és újra náluk kötünk biztosítást, akkor még olcsóbban jövünk ki, mintha simán változtatás nélkül megtartjuk. :shock: :shock: :shock: Nem értem ebben mi a logika? :roll: :roll: Miért új ügyfeleket akarnak a régiek megtartása helyett? :roll: :roll: :roll:

Karácsony: arra nem igazán emlékszem, hogy amikor még nagyon pici voltam, hogy volt a műsor, de nálunk úgy szoktak telni az ünnepek, hogy első nap otthon négyesben ünnepeltünk, majd egyik nap egyik mamához, másik nap másik mamához mentünk ebédre, ahol a többi rokon, uncsitesó is ott volt (mindenhol több féle fogás, süti és jó kedv, estig tartó ünneplés). Amikor még apa is élt, akkor a következő képpen telt a dec 24: délelőtt apu felállította a fenyőfát, öccsém és én megkötöztük a szaloncukrokat, elővettük a díszeket és feldíszítettük a karifát. Eddig anyu megfőzte az esti menüt vagy befejezte a sütik készítését. Amíg fürödtünk, addig odakerültek az ajándékok a fa alá (ez még húszonévesen is így volt), vacsi után kis éneklés, aji bontás fotozgatás és utána társas vagy kártyaparti.
A Mikulás mindig reggelre jött és a cipőben találtunk az apróságokra.


Veronika ma a babakocsiban nem volt bekötve egy rövid időre, viszont a tetején a be volt húzva a zipzár, ennek ellenére fel állt benne és majdnem szívbajt kaptam, mert épp nem őt néztem. :oops: :oops: :oops:

Brigó!
Milyen barna pöttyök? :shock: Úristen meddig aludt Zsombi? :shock: Mit adtál neki? :lol: Eddig „csak” betörések voltak, azok is elég, nem még más is.
A Mikis ruciban pont egy hetes volt. :wink:
A csókos képen igazából a kissrác az orrát és a száját is bekapta egyben, ez ami kevésbé tetszett az én kiscsajomnak. Pedig a puszikat imádja. :P

Kernico!
Szigorlat pont kari előtt? :x Kitartás csak vége lesz már ennek a félévnek is.

Mági!
És milyen tortákat találtál? Oszd meg velünk is a recepteket, mert én is épp ezen agyalok, hogy azért csak kéne valami torta féle a babának is. Bár én még nagyon sok mindent nem adok neki, közte a tej, liszt, tojás. Vagy van olyan liszt amit már lehet adni?
Remélem tényleg sikerül 2 hét múlva költöznötök.
Mi már jó pár hónapja megkötöttük a kötvényt és megy is rá a pénz.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Noémi:
Igazából ezek kész torták, mert attól félek, hogy a saját sütésű leginkább a Pizzai ferdetoronyhoz hasonlítana.... márpedig első szülinapjára legyen már valami szép tortája is... :wink:
www.horvathcukraszda.hu

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Idő, az az igazság, hogy én napközben, ha Réka alszik, sokszor én is alszom vele.... :oops: ha ébren van, esélytelen, hoy jöjjek, marad az este, de ha tv-műsor van, az leköt, ha meg nagyon fárik vagyunk, hamarabb fejek, és alvás...
most meg még pluszban jogsihosszabbítást intézek... hétfp házidoki, beutaló, ma reggel labor, du lelet, majd vissza házidoki (mindeközben három vizitdíj fizetés, plusz a jogsi díja) és péntek önkormányzat. jó, mi?

Karácsony, én nem is emlékszem, hogy volt. Régen tuti, hogy mentem a templomba betlehemesre. talán addig lett fadíszítés?
később mindig anyuval díszítettünk karifát.
Mostanában úgy vot, hogy kari itthon, majd anuyéknál vacsi, másnap ebéd anyósnál. MOst úgy lesz, hogy szenteste nem mozdulunk sehova, ide jöhet mindenki.
Díszíteni úgy szeretnék én is, már vettem Rossmannba ablakra aggatható égőket, de mondjatok ötleteket, mivel lehet még????

Fölkalexa, olvasás, de jó Neked, én is szeretnék :)
én ált nem jutok tl újságokon, na mondjuk az sem rossz :)

ja, utólagos köszöntéseket köszi :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, KNiki, nagy nagy hajrá a tanuláshoz!!!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt!
Petra egész este úgy fél óránként fel-felsírt,szinte ordított. Lehet,h rosszat álmodott? A végén már én is azt álmodtam,hogy ő rosszat álmodik. Ja! Meg azt álmodtam,hogy topiktémákon gondolkodom! :lol: :lol: :oops: :roll: :lol:

Ezek a karihangulat féle díszítések engem is érdekelnek. Vettem múltkor a Lidiben ablakravaló matricát,az megy Petrához,csak előtte meg kéne pucolni az ablakot.Raktunk már kevés égőt a házra (hogy látszódjunk a zŰrből is - látttátok a KIskarácsony,mindenáron c filmet?,na ott van egy rakat ötlet! :lol: ) Héten még meg kéne csinálni az adventi koszorút,de még csak a négy gyertya van meg hozzá.Na majd mindjárt szárogatok narancsszeleteket is.

Olvasásból lehet témát nyitni? Ugyanis most,hogy Petra külön alszik,nekem is van ugyebár időm esti ágybanolvasáshoz. Múltkor anyunál mikor elaludt Petra egyedül voltam,hát levettem egy könyvet a polcról,még mindig azt nyomom,de nem igazán az én műfajom. Gárdos Mariska:Százarcú élet.
Szóval tudtok ajánlani nekem valamit? Amit szeretek: vicces,kicsit szerelmes (de egyáltalán ne legyen csöpögős),az utazós,az önéletrajzos,hm,ennyi. Nem nagyon jön be az elgondolkodós,magunkbafordulós,pl megvettem az agyondícsért Alkimistát,hát még mindig nem értem mit ettek rajta.

omr
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?