Új privát üzeneted érkezett!

Lora,
A pontos azért erős lenne rá. Okt 10én ígérte, hogy "a jövő héten" majd jön. Egy kicsit az már odavan. Persze amiért akkor vissza kellett volna jönnie, a füstcső, az még most sincs fent. A mindig a kocsimban van-tól eljutott odáig, hogy ma reggel nem volt a boltban. :twisted: De most remélem a fűtés azért teljesen jó lesz, eddig az egyik szobában nem volt fűtés és 3 radiátor csöpögött. Ez az időpont legalább a 10. volt. :? Ezen a héten ígérte már a szerda-csütörtököt, a múlt héten a pénteket. És mindig nekem kellett rászólni, hogy bocsi, ki lettünk felejtve. De persze egy vasat sem kapott. :twisted:

Ágiboldi,
Boldog hófordulót!!!

Kép KépKép
lorca

Lorca
Nem azt akartam írni, hogy ez a gázos pontos, hanem inkább a jó gyerekek mint egy pontos gázos. Tehát vagy, vagy. :lol: És akkor most már jó lesz a fűtés?

Én meg kezdek megfagyni. Hazafelé Brigi elaludt a kocsiban. És mivel de. nem aludt, ezért most hagytam aludni. Így most a nyitott ablaknál fekszik a hordozójában. Már egy órája... Persze most esze ágában sincs felébredni. :evil:
lora7

Hát nincs túl jó napom. Szörnyen álmos vagyok, nem bírok fordítani mert elalszom.. elmentünk sétálni, mert a levegőn ébren tudok maradni, de Boldit lesz@ta egy galamb, aztán majdnem elütött minket egy autó :( lehet, h én voltam a hibás, néztem, csak nem láttam. Mindegy, itthon vagyunk, Boldi alszik, a galambsz@ros cuccai a mosógépben, én meg megpróbálok fordítani..

Köszönjük a köszöntéseket :wink:

Lorca, tényleg mióta ül olyan emberszerű!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok bekapcsolódni,ha engeditek.Nekem is 8 hónapos a pindurom a nagy 4 éves.Bíztos valamelyiketeknek ismerős vagyok,mivel már csatlakozni akartam régebben,de akkor úgy éreztem hogy nem jókor jöttem.Meg jött a nyár nagyfiam itthon volt így időm is kevés lett volna.Előre le is írom hogy most más néven de nem miattatok.Ebből nem akarok nézeteltérést.Mikor van időm szoktalak olvasgatni bennetek és jó ötletek ,praktikák mindig vannak.
dana 1

Sziasztok!

A nap nagy híre! Benike térállásba húzta magát és onnan felállt :D Az állást többet nem csinálta de a térdállást azóta is gyakorolja!!! :D Olyan nagyon büszke vagyok rá!!! :D

Elvittük a Cam bkocsit a minimanóba mert teljesen eltört a kupolája és mellesleg a gyerek állandóan kicsúszik belőle. Ha félig ül akkor egy nagy lyuk van a háta mögött. :evil: Pozitív hatásként ért hogy a fickó mondta hogy nem mi vagyunk az elsők akik ezzel a problémával jelenkezünk. Csak a gyártó eddig nem tett semmit. A kupolát elismerte gyártási hibának autómatikusan cserélik. A pasas pedig megpróbál tenni valamit az ügy érdekében. Jajj bosszantó!!! :evil:

Kelemacnak nagyon boldog névnapot!!! :D

Boldikának pedig boldog szülihónapot! :D

Dana! Üdv. Milyen néven írtál régen?Jöhet privibe :wink:

KépKép
csongria

Ria, de szuper!!! Ez már valami kezelés hatása, vagy csak jobb belátásra tért? :wink: :D

Dana, üdv ezekszerint ismét!

Kép
Kép
agiboldi

Ria!
De jóóóóó!!!!!!Gratulálok!Kérdésem az Ágiboldié :wink:

Dana!
Üdvözöllek!Hogy hívják a gyerekeidet?Igaz hogy nem írtad a profilodba, de merrefelé laksz?

Emili fél2-4ig aludt!!! :shock: Én meg 2től 4ig :lol:
És evett is az előbb 220 ml tejpépet!Kezd visszatérni az étvágya! :wink:
Megyünk vásárolni, szép 7végét!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

timo
bali is tudja legalább,h isten nem ver bottal :wink:

lora
sztm a hit nélkülözhetetlen fogzásnál :lol: :lol: (anyukám mindig ezt mondja mindenre: ki miben hisz, azáltal üdvözül - és tényleg :wink: )

megjött a borostyánkarkötő!! sztm annyira cukin áll kelének, lehet,h nem jó semmire, de nekem n tetszik. eddig még nem próbálta leszedni, gyak még nem vette észre,h rajta van a csuklóján. szvl sokat várok a ma éjszakától kúp+bori :roll:

ágiboldi
galambszar :evil: úúúúúúútálom a galambokat, a levegő patkányai, fúj

majus3

Május, muszáj lenne kúp nélkül tesztelned a borostyánt, hogy meggyőzd a szkeptikusok táborát!! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Május! Boldog Kelemen-napot mindkettőtöknek! :wink: :D :D
Nekem kúppal együtt is jó a teszt, csak mondd, hogy hat!!! Úgy szeretnék végre aludni egy jót! :(

Boldinak n boldog 9. hószülinapot! :D :D :D Szegény, a galambsz@r nem épp a tökéletes szülinap ismertető jele. :roll: Bár, megesik az ilyen, az előző előtti szülinapom reggelén egy mutagatós hapsi pont nekem fedte fel bájait a buszmegállóban. Nagy élmény volt, de én győztem, végül is sikerült megfutamítanom. :lol:

Sági! A tányér TESCO-s. A Pólusban mindig van. :wink:

Ria, Nanica! Tök jó, tök jó! N ügyesek gyerkőcök! Úgy látszik megint volt vmi a levegőben! :wink:

Május! Gergőt per pill. villanyszerelőnek gondolom. Olthatatlan vágy ég benne minden vezeték iránt. :roll:

Dana! Üdv itt! Tényleg volt itt egy kevésbé boldog időszakunk, amikor hirtelen n sokan jöttek. :oops: :oops: :oops: Jó, h mégis jöttél! Írsz még magatokról egy kicsit? Még azt sem tudjuk, hogy a Pindur fiú-e vagy lány! :roll:

Timo! Bali-sztori: :lol: :lol: :lol:

Lorca! Gergő banán-adagja kb egy 3/4 banán, de egyszerre csak egy darabot kap a tányérjába, és ha azt megette (vagy pontosabb ha azt írom, hogy felhasználta :lol: ), akkor kapja a következőt. Jól elvan vele. Nem állítom, h álmaim programja, de a "lábamnál ordít"-nál jobb. Inkább 5 perc etetőszék-takarítás, mint fél óra üvöltés.

Ma mi is voltunk Loráékkal usziban, aztán elmentünk a Kikába, és végre vettünk ülőgarnitúrát! :D :D :D Végre vége a hétvégi bútorüzlet járásnak! :D Külön mázli, h vasárnap már itt is lesz, mert volt raktáron! Csak azt nem tudjuk még, h hova fog beférni! :shock: :lol: :shock: :lol:
Vendég

Nem nem volt még kezelésünk. Legalábbis Petős. Végre beadta a derekát. :lol:

Május! Sok sikert a karkötőhöz! Higgy nagyon nagyon erősen!!! :lol:

KépKép
csongria

Ma gyors Árkád és Westend program is volt, Médiákat is bejártam a hő- és páratartalom mérős órákért. Kinéztem egymás után vagy 4et, egyik sem volt készleten. :twisted: Azt azért nem vártam meg, amíg "valószínűleg a jövő héten" megjön az áru. Egy picit kisebb, de remélem, ez is fog tetszeni Robinak. Igy szüleim, gyerkőcök, Robi letudva. Pár dolgot még veszek, de alapjában már részemről kész. :D Már csak anyós, sógor, sógorbarátnő, de az már kedvenc párom felelőssége.

Lora,
Nem tudod ilyen esetekben mondjuk a konyhába letenni Brigit és otthagyni rányitott ablaknál? Hátha akkor az egész lakás nem hül ki. Olyan áldozatkész még soha nem voltam, hogy azért nyitva hagyjam az ablakot, mert hordozóban alszik. Inkább mindig reménykedek, hogy nem ébred fel. :lol: Persze nem szokott bejönni. :twisted:

Ágiboldi,
Most sokat gondolok rád. Itt bbnetezek, amikor egy fordításom van. :lol: Ráadásul alul, hogy ha Robi bejön, ártatlanul tudjam mondani, hogy de hát én dolgozok. :oops:
Gonosz galamb. :twisted:

Dana,
Üdv újra. :)
Info magatokról azért jöhet még. :D

Május,
Ha hited erős, lehet, hogy a borostyán is használni fog. 8)

Pann,
Felbuzdulva Gergő önálló banánevésén adtam Szabinak is. A felhasznál tényleg találó szó. Egy :oops: darabka után megfutamodtam.

Csongria,
Gratuláció Beninek! Üdv a bárpult klubban. :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Boldizsár,
Boldogságos hófordulót!!! :D :D :D Csúnya galamb! :evil:

Ria,
Nagggyon ügyes Benike. Most fog megtáltosodni!!!! :D

Nanica,
Természetesen Linusnak is nagy gartula!!! :D

Lora,
Igazából nem sok jele volt a 4. fogacskának csak a popsija piros, ami már estére sokat halványodott. Viszont a 3. fogacskánál minden volt: orrfolyás, nyáltenger, piros popsi, nyüszi. Ugyanígy volt az első fogacskánál is és a másodikat már észre se vettük.

Dana,
Üdv újra itt! :wink: Egy kicsit bővebben magatokról!!! Ha olvasgatsz minket akkor láthatod, hogy megoldódtak a problémák, szerencsére!!! :D

Lorca,
Akkor ma pedig irigykedem a tokéletes nap miatt! Hallkan jegyzem meg ma nálunk sem volt semmi gáz. Gáz!!!! :evil:
A másik a kariajándék: esetleg nekem besegíthetnél!!! :lol:

Timo,
Bali: Isten nem ver bottal!!! :lol:

Május,
Tudod a remény (hit) hal meg utoljára. Érdekes, hogy én sem hittem a boriban, de mióta megvan azóta ráfogok mindent. :wink:

Pann,
Köszi a tányéros infot!!! A banánra Peti mostanában kattant rá, de az lett az egyik kusstabletta. :lol:

Emlékeztek Boldi klassz kis szines csörijére amin mindig ment a harc? Na beszereztünk Petinek is egy olyat. A kövi talin már kettőn lehet harcolni! :lol:
Voltunk vásárolni. Meg kellett állapítanom már másodszor, hogy sz@r a AP! Vagyis nekünk nem jött be ajándék váásrlásra, mivel nem ruhát akarok ajándékozni. Én megmaradok a jóöreg Árkádnál! Nem mintha sikeres lett volna a vásár, csak Pókember és a hálókilövő puskája jött velünk haza.
Holnap jönnek az anyósék! Remélem hoznak egy dömpert, mert az olyan paraktikus és kevés helyet foglal, meg még nincs olyan! :evil:

Kép
Vendég

Sziasztok!
Délután sajnos csak ennyire futott mivel a leányzó felébredt.Nem titkos a másik nick név/Dalazso/ csak már használom több helyen és jó lenne itthon egy kis titokzatosság.Biztos emlékesztek rám /Sági?/A Nagyobbik fiú/Dániel/ 4 éves múlt,már igazi ovis,picur meg kislány/Laura/febr.28-án született.Szombathelyiek vagyunk és ez miatt is vaciláltam, hogy írjak-e újból, mert akkoriba olvasva inkább Pestiek vagytok.De néha nagyon jó ha az ember hasonló cipőbe járókkal beszélget.Néha bele-bele olvasok és sokszor gondoltam rá, hogy írok mivel én a fiammal is megjártam ezt az utat,de sokszor én szorulok segítségre mivel kettő egyforma gyerek soha sincs.Próbálok visszaolvasni és jönni fogok ha befogadtok.
dana 1

Köszönjük a további köszöntéseket :lol:

Lorca, én is fordítok! Ugye ellenállhatalan ilyenkor a késztetés, hogy folyton csekkoljam a babanete, h írtatok-e valamit... :shock: Néha meg célprémium: ha még 3 mondatot megcsinálok, akkor megnézhetem. (és olyankor tuti senki nem ír soha semmit :twisted: )

Boldi is így eszi a banánt :)
Sági, ééés, otthon is bejön a csörgő??

Húú, mindenki nagyon hatékony volt, Pann, Lorca, jól bevásároltatok, majd én is akarok, csak megvárunk egy fizut :wink:

Timó, akadt azér valami a csokis perecen kívül? :wink:

Ja, és ma Boldi is jól viselkedett!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Húúú, de utálok fordítani. Hogy lehet ezt csinálni napi sok órában?? :shock: Szóban nincs, amit ki vagy el ne tudnék magyarázni, de egy dög referencia a kacskaringós mondataival az igencsak lerágja az agysejtjeimet. Én nem is mertem idenézni, mert egyetlen oldal vagy 1,5 órába került :shock: Megnéztem, az csak 2000 vhányszáz leütés volt. Azt hiszem, fordítóként éhen halnék. :lol:

Sági,
Anyukámnak listát adtam, hogy mit vegyenek. Így hátha nem pulóvert kap mindenki. :wink: Dömperünk nekünk még nincs de (tényleg :D ) ma gondoltam rá, hogy be kéne szerezni egyet.
A kariajándékot meg örülök, hogy sikerült letudni, sajna bedolgozást nem vállalok. :lol:

Dana,
Erős a vidéki szekció is :D Meg a talikon kívül más előnye nincs is a bpesti létnek. De ha azt vesszük, talán Orsi vidéki létére több talin is volt, mint én.
Kétgyerekesként meg jó, ha vannak olyanok is, akik nagytesóval előrébb járnak.
Meg nem is kell említenem, hogy a február 28 az nagyon szimpi dátum. Hány órakkor született?

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Lillus éjszaka majdnem kiborított. Fél 3-kor és negyed 4-kor is kénytelen voltam sírni hagyni, mert gonoszanyu révén 4 előtt nem kajáltatok. De végül a kis büdös győzött!!! Nem bírtam cérnával az 5 percentkénti kimászást! :( :( Már most terrorizál a gyerekem, pedig vacsira 200 ml Sinlac és egy fruttapura csúszott le. Tuti nem volt éhes!
:twisted: :twisted: :twisted:

Dana!
Üdv újra! :)

Lorca!
A fordítás apró örömei: lehet legálisan netezni! :lol: :lol: És nagyon jó, hogy már így állsz a vásárlással. Mi ma megyünk Auchanba Balival kettesben. Lillust anyósnál hagyjuk! :)

Ágiboldi!
Boldinak utólag boldog 9-et! :) :) Szaros galamb! :evil: :evil: :evil: Miket egyszer a zebrán ütöttek majdnem el Lillussal, így most már mindig megvárom hogy megálljanak az autók, hiába lesz zöld a lámpa! :roll:
Délután vendégeink voltak, így kénytelen voltam cukiba elmenni sütiért. Csokit nem vettem, de jó volt így is! :)

Sági!
A dömper az tök jó! :) Bali annak idején nagyon szerette, azzal vitték bölcsibe is. Az apja húzta, Bali ült a billenőjében! :) :) Ja, és nekem is volt! :oops: :oops:

Ria!
Nagy-nagy gratula Beninek! :) :)

Pann!
Ez azt jelenti, hogy kiköltöztök a nappaliba? :wink:

Május!
Majd számolj be a tesztről!!!
Én most már meggyőződtem, hoyg nekünk nem használ! :( :( Vagy csak nem hiszek benne eléggé!

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt mindenkinek! :)

A kis családom eltávozott anyósékhoz. :D Úgyhogy teljesen egyedül vagyok itthon. :D Azért remélem nem lesz semmi gond. Anyósban nem bízom túlságosan, de párom megígérte, hogy odafigyel. De asszem ezt megint túlparázom.

Dana
Üdv újra itt. :D Gyere nyugodtan! Csinálj majd légyszí vonalzót!

Ria
Nagyon-nagyon gratulálunk Beninek! Remélem egy kicsit azért megnyugodtál! :D

Hú, Lorca!
Nagyon irigyellek a kari ajándékok miatt! Én még el sem kezdtem. :oops: De legalább ötletek már többségiben vannak. Csak mindig vannak nehéz esetek...
A konyhánk az pici panel konyha. Ablaktalan. Ill. egy átadóablakot vágattunk rajta. Legközelebb majd inkább berakom a szobájába, csak gondoltam így rálátok, ha felébredne.

Timi
Együttérzek az éjszaka miatt. Mi is hasonlóan voltunk. Ráadásul f10-kor aludt csak el este! :shock: És persze uúgy kelt reggel. :evil: Vajon meddig fognak szopizni éjjel? És ha nem szopizik és mégis felébred, mit fogok csinálni? Nem cumizik és nem is iszik. Mi lesz így később? Tapasztalt anyukák? :?:

Na megyek szundítok egy kicsit még, így család nélkül... :wink: :D
lora7

Sziasztok!
Még mindig nem végeztem az utolsó 10 oldal visszaolvasásával,de igyekszek.Laura 10.20-kor született,de már reggel megszületett volna,ha nem szorakoznak velem az orvosok. :roll: Az én szülésemmel így 12-en vártak lenn a műtőbe hogy megoperálják őket.Olvasásba ott tartok hogy Május nagyon aggodsz nem mozog Kele.Hát én is megmondom öszintén a lányom igazi "lustaság".(8hónapos létére nem akar mászni,már én is nagyon aggodok,de gurulással azért a kandallóig odaér :twisted: Annak idején a fiamat vittem gyógytornászhoz 5 hós korától maszekba is meg ingyen is.Mikor pénzért vittük mindig mondta a csaj hogy hipoton és nem fog rendesen soha mozogni,de ezt egy idő után nem bírtuk és akkor hallottunk az ingyenesről meg ez legalább helybe volt és ott meg pont azt mondták hogy ha nem akar nem fogja csinálni és nem is súlyos.Pann ha jól tudom te említetted hogy van lelki háttere is.Nekünk is ezt mondták hogy a kutatások ezt mutatják.Én figyeltem a fiam és azt nem tudom hogy emiatt-e de nehezebben szokott be a társaságba.Most kezd igazából feloldódni.Szerintem a torna nem lényegtelen,de nem minden áron.Na most aztán kezdőként osztom a lapot. :wink: Még jövök,de gyorsan ledagasztom a fánkot.
dana 1

Sziasztok,
El kell dicsekdedjem: Zsófi tegnap elkezdett tapsolni és azóta állandóaln tapsol. Nagyon aranyos. :D Pedig nem is tanítgattuk különösebben. Most voltunk mi is Ringatón, aztán lehet ott tanulta. Ringatón egyébként teljesen odáig volt. :D Csomó ideig tátott szájjal, vagy szájában az újjával figyelte az éneklő csajszit, aztán meg nagyokat kacagott.

Lora,
Nálunk is megszaporodtak az éjszakai kelések. :twisted: Zsófi eddig max. 1X kelt, mostanában meg 3-4X. És egyáltalán nem látok új közeledő fogat, de rágicsál és a szájába nyúlkál (reménykedem, hogy a fog az oka mindennek). Nem tudom mikor fognak leszokni az éjszakai kelésekről (hátha csak ideiglenes), de nálunk még mindig a nappali altatás a legkritikusabb.
Írigyellek az egyedüllét miatt.

Timi,
Hogy bír Lillus visszaaludni szopi nélkül? Zsófinál nem nagyon válik be más módszer. Ha nem alszik vissza magától, akkor fel kell venni és akkor menthetetlenül cicizés a vége. Nem biztos egyáltalán hogy igazából szopizik, de csak úgy nyugszik meg.

Ria,
Grat. Beninek a felálláshoz.

Ágiboldi,
Grt. Boldinak a 9. hónaphoz!
Remélem egy 3 mondatos fordítás blokk után olvasol és ha nem is érdekes a hsz-em, de legalább elég hosszú. :lol:

Dana,
Üdv újra itt.

Lemegyek a boltba és veszek hozzávalókat az almás-keszkes sütihez.

KépKép
bozotka

Hali!

Csak egy megjegyzés: mi ma aludtunk egyszer 1.5 órát egyben. A többit képzeljétek el. :cry: :x

Timo! Nem, nem költözünk ki a nappaliba, mert nem kinyitható az ülőgarnitúra, de ha az lenne, akkor sem költöznénk ki. Még.
Vendég

Jó reggelt!

Migrénem van, ez nem segíti a fordítást... Lorca, én 25 ezer karaktert csinálok... viszont jó sok pénz :wink:

Bozotka, igen, igen, tessékcsak írni, legyen mit olvasnom ha unom a melót.

Pann, én inkább el se képzelem..

Május, halljuk a borostyános sikersztorit!

Jelentem megkezdtük a tejtermékek bevezetését, ahogy a védőnő mondta, natúr joghurttal. A tál alján gyümi, és ráraktam egy bő evőkanálnyi sima danone joghurtot.. Megette...
Adott már valaki? Tudom, h Peti eszik sajtot, és Emili azt a nestlés yogo valamit, azzal is szemezek, meg a sajttal is.
Most várom a hatást, egyelőre semmi, de bukott (mondjuk nem hiszem, h attól), és most először konkrétan hányás szagú volt!! Olyannyira, h ellentétben a sima bukással, mikor csak letörlöm oszt maj megszárad, most át kellett öltöztetni, mert büde volt. Ez a joghurt?? De ugye ez még nem arra utal, h nem bírja?? Csak egyszerűen ilyen szaga van a sima bukásnak tejtermékkel? Tapasztalt anyukák és olvasottak válaszoljanak!

Kép
Kép
agiboldi

Szabi azt hiszem, az éjjel közepén belázasodott. Volt egy nyüszisebb periódusunk olyan 1 körül, de mire magamhoz tértem rendesen, már 5 óra volt és semmi jele nem volt már a láznak. Robi szerint simán túl volt öltöztetve. Body-rugi-vastag rugi szerintem nem olyan sok a 23 fokban. :roll:

Lora,
Az éjszakai szopi kb addig megy, amíg a szopi maga. (Kivéve Boldi :lol: ) Hamarosan át lehet térni a vízre, mert egy idő után a folyadék lesz a lényeg, nem maga a szopi, mint cselekvés, ahogy most. Szabi életében először vizet fogadott el éjjel, pedig alig egy hete iszik napi jelleggel. Ezt is megértem. :roll: Mi lesz így velem, a gyereknek már nem vagyok létszükséglet??! 8) A hogyan altatod vissza az attól függ, hogy altatod most, a szopi szépen átmegy összebújásba vagy simogatásba. Van esti rutinotok? Az nagyon sokat segít. De ébredésre számíts még akár évekig is.

Bozotka,
Hogy csinálod a nappali altatást és mi benne a gázos?

Pann,
Ez a még nem költözünk ki konkrétan mit jelent? Csak nem a kiságy feladásán gondolkodsz? Halkan jegyzem meg, hogy 9 hónapos hasonló küzdelem után adtam fel Natival és nem bántam meg. Döbbenet volt, hogy éjjel lehet aludni is. :wink:

Ágiboldi,
Nekem még a tizede is sok volt. Pénzt meg nem is kértem érte. Így aztán tuti éhenhalásra ítélt fordító lennék. :lol: Bár ha annyit fordítanék, akkor nagyon is megkérném én is az árát. Egy ilyen blokk neked mennyi idő?
Van bio joghurt is, szerintem jobb, mint a Danon. Már én is megvettem, ott ül a hűtőben, de még nem jutottam el odáig. :wink:
Nem hinném, hogy a joghurt lenne a ludas. Nekem ha Szabi bukik, sokszor át is kell öltöztetni, mert a kb teáskanál mennyiséget is érzem rajta, még ha le is törlöm. Ha nem bírja, akkor pöttyösödik is szerintem. Tejben azért Róki jóval haladóbb nálam. :roll:

Kép KépKép
lorca

Akkor jó, én is azt gondoltam, hogy talán pöttyösödést vagy kakiváltozást kéne figyelnem...
Lehet, h sajtra váltunk, az biztonságosabbank tűnik (tudom, h nem tudományosan megalapozott, mert a tejfehérje az bizony tejfehérje :D )

Lorca, hát a munkahelyi standard szerint 2500 karakter 1 óra. Persze szövege válogatja, mert van ahol sokat kell keresgélni, pl valami új adózási jogszabály, az lassabb, de van, h a szöveg végefelé már 2500 karakter fél óra alatt is megvan.. (főleg ha nem babanetezek közben!! :wink: )

Kép
Kép
agiboldi

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen

Ágiboldi,
Azt hiszem, egy jó kis adózási jogszabály fordítási álmaim csúcsa. :lol: Azért ennyit nem szoktam szórakozni egy szöveggel, de azt hiszem, kijöttem a gyakorlatból. :? Kínosan egyszerű szavakat is ki kellett kerenem, és többnyire mire kikerestem és átváltottam a képernyőt, elfelejtettem, mi is volt a szó. :oops: De a 2500/ó az elég reális elvárásnak tűnik olyan nagy átlagban.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lora!
Medig lesznek anyósodnál?Én nem bíznám oda az enyém anyósra egy percre sem :(

Ágiboldi!
Galambok:Azt hiszem itt már ecseteltem, hogy mennyire úúútálom őket!Állatbarát vagyok, de akkor is egy modern ház tetejébe galamdúcot építeni! :twisted: :twisted: :twisted:

Lorca!
Emili ennyi ruhában meggyulladna.De ha eddig is enniybe aludt, akkor szerintem nem a ruhától lett magasabb a hője. :roll:
Emili egyébként egy hosszúujjú bodíban, talpas nadrágban, és bélelt hlózsában alszik, kb 22 fokban.

Menni akartunk ma usziba, és Isteni szerencse,hogy észrevettem,amint egy anyuka kibontja az úszópelust a gyerekről és látom tiszta kaki az egész pelus!! :x
Így nem mentünk úszni, majd holnap reggel, akkor új, tiszta víz lesz, és kevesen is lesznek.Bár az oktató azt mondta, szerinte nem a vizben kakilt, hanem utánna, de akkor sem volt már gusztusunk belemenni. :( De lehet már eddig is volt ilyen, csak nem tudtunk róla :?

Kép
pankaa

Sziasztok!

Lorca! Szerintem is túlöltöztetted! Mi nem fűtünk éjszaka és lefekvés elött jól kiszellőztetek. Body+vastag hálózsák 20-21 fok oszt ennyi! Nem kell fel éjjel egyszer se. :wink: 8)

Éjjeli szopi! Hát ehez nem konkrétan tudok hozzá szólni a tápszer miatt. Mi a kezdetektől fogva szigorúan 3 óránként aztán 4 óránként ettünk és szép lassan elhagytuk az éjjeli evéseket. Az utolsó az hajnal 5-ös elhagyása volt 6 hós korban. Nem tudom hogy a rendszernek köszönhető vagy a tápszernek de örülök hogy így csináltuk. Inni nem iszik ha ritkán megébred csak simán vígasztalom. :roll:

Lora! De jó hogy egyedül voltál remélem kipihented magad!!! :D

Ágiboldi! Beninek mindig hányás szaga volt/van ha bukik. Eszünk gyümölcsös joghurtot, sajtot, túrót. Beszéltem illetékes gyerekorvossal és a tejtermékek(savanyított) nem okoznak konkrétan allergiát csak a tehéntej. Nincsenek benne azok a fehérjék. :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nálunk sincs se fog, se mászás, mondjuk mintha kezdett volna valami mászást csinálni, de lehet hogy csak egy lassan elkeseredő anya kényszerképzete volt....

Benő a női mosdóban végigkérdezte nagymamit, hogy a családban kinek van pöcsökője és kinek van puncija :oops: Imádom :lol:

Lorca
Én is a 3 éves dackorszakra gondoltam, de hogy percre pontosan érkezik.....

Kissé megkésve, de Boldog hófordulót Boldinak!

Boldog névnapot Kelének!

AP én nem bírom a mega- gigákat lásd Westend, asszem maradok a normál méretű Árkádnál. Persze majd megnézem, de csak sztem jövőre.

Karácsony

Én is elkezdtem vásárolni, de messze még a vége szerencsére, mert én imádom mindegy, csak pénzt költhessek :lol: Decemberben sose vagyok depi :lol:

Szilveszter
A baráti társaságunk 3 éjszakára levonul Kiskunmajsára. Úgy volt, hogy mi is megyünk a gyerkőcökkel, de meggondoltuk magunkat a mostani verzió az, hogy lemegyünk kettesben, de csak Szilveszter éjszakára. Lehet, hogy ez gáz :oops: , de annyira várom már :D

Ria! Ez igazán csodás hír :D

Ja és csakcsajok megyünk februárba Nápolyba, na ezt várom is és parázok is. Apuka itthon marad a gyerekekkel 5 teljes napra.....

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!
Végre család ágyba utólsó oldalt elolvastam,hogy képbe legyek,de ne haragudjatok,ha hirtelen nem tudok mindenkinek válaszolni.
Nálunk az elején a szopi nagyon nehezen ment.Fiam hála segítőkész Anyósomnak és sógornőmnek 3 hós korba abbamaradt.Mikor megszületett Laura elhatároztam szoptatok ha lesz tejem.Az eleje nagyon döcögősen ment állandóan a szakirodalmat és internetet lestem mit csinálok rosszul.Már arra vetemedtem,hogy ismeretlenül Ságinak írtam ő hogy csinálja,mivel láttam neki is akkor ilyen problémája volt.6 hetes kora óta átalussza az éjszakát,de mostanába többször felkel.Ha a férjem megy be akkor elég a cumi,ha én akkor cici :shock: Ilyenkor úgy érzem magam mintha tejcsárdának használna.Mostani keléseit ráfogom a teli holdra.Általába azokba a napokba mindig felébred.Egy negyed fogunk van,de ha adok köles golyót neki akkor úgy rágja mintha 20 foga lenne. :shock:
Lorca miért nagy nap a febr.28?
Megkérdezhetem nálatok előszőr a felülés ment vagy a mászás?A felülést hogy csinálták?Fiam annak idején hasizomból és remélem a csajom ezt nem akarja követni. :wink:

KépKép
KépKép
dana 1

sziasztok

borostyán
hát egyelőre átütő sikert nem értünk el, bár tény, h tegnapelőtt éjszakára nem volt rajta és másfélóránként kelt, ma abban aludt és csak kétszer. de ez máskor is így szokott lenni, úgyh ez még nem a karkötő. szerencsére még nem fedezte fel, h a kezén van, úgyh nem próbálta még leszedni.

pann
megkapta a fp kockákat. önmagában nem érdekli, de ha oszlopot építek, azt másodpercek alatt lerombolja, szvl jó játék :P
kapott még ruhákat (keresztanyu igazi divatszakértő), egy zenélő telefont (jó halk szerencsére),amire rövid szöveget is fel lehet mondani, hát ezzel mi felnőttek remekül szórakoztunk. ja és újabb műanyag könyvet is kapott, úgy látom, nála ez a sláger

tegyél majd fel légyszi egy fotót a szobátokról, h kb h alszotok, n megnézném! lehet, h meg kéne változtatni a jelenlegi helyzetet és v magatok mellé venni az ágyba, v külön szobában aludni. (mi az utóbbit csináltuk meg, és akkor sokat javult a helyzet. azt viszont az együttalvók igazolják (meg ha néha engedélyezem hajnalban akkor én is), h az első verzió is sok pluszalvást jelent!

evés
mit gondoltok az etetés közbeni szórakoztatásról? én alapból n ellene vagyok, mert úgy gondolom, h az nem játék, akkor enni kell. viszont tény, h így baromi keveset eszik, mert pár kanál után jön a hadonászás, kiabálás, forgolódás :twisted:

ágiboldi
a hányásszag önmagában sztm nem döntő. én mondjuk csak az almával tudok előhozakodni, de azt kele teljes egészében kihányta, tehát nem csak egy bukás volt, hanem viszonylag hosszú ideig tartó öklendezéses.

pankaa
nem hangzik vlmi gusztán a kaki, de sztm ez kivédhetetlen, ráadásul bárkivel előfordulhat, ezért is van mindenkin spec. pelus

bozotka
az a tapsolás n cuki lehet. én már n várom, rem, nem hiába, azt lehet hátonfekve is...

dana
köszi az esetleírást, érdekes amit a társaságba való beilleszkedésről írsz, kíváncsi leszek, nálunk mi lesz ebből
(légyszi ha nem nagy macera, az aláírásodban a két vonalzó közé üss egy entert, h egymás alá kerüljenek, mert így nekem n nehéz olvasni a hozzászólásodat!)

bende
mindkét program n jól hangzik! bár nekem az ötnap kele nélkül most még húzósnak hangzik, de ha nem kéne szoptatni, én bizony egy éjszakára simán átadnám anyámnak/anyósomnak akár már ma :wink:

lorca
nálunk is csak body+rugi van + takaró. és ugye nem velünk alszik

majus3

Az éjszaka nem túlöltöztetés volt, ma ugyan az volt. (elég régóta így alszunk, takaró nincs) Délután is volt hőemelkedés, éjjel h3kor felkelt nyüszivel, szintén hőemelkedéssel. Szopi, víz, átöltöztet, ringat, békén hagy. Mire lefütottuk az összes kört, pikk-pakk :? eltelt 2 óra, Nurofen. Attól kicsit megnyugodott, hajlandó volt szopizni, elaludni. Utána kb 5 percenkét összerezzent, mintha valalki ráordított volna, csak nem sokkal 6 előtt sikerült megnyugodnia és végre elaludnunk. Még szerencse, hogy hétvége van, mert 11ig (!!!) sikerült így aludnunk. Azóta már a második alvás megy. Na most vagy jönnek a pöttyök, vagy egy új fog. :wink: Azt hogy megfázott vagy elkapta tőlem a vírust, nem akarom opciónak tekinteni. :lol:

Csongria,
A fehérje az ugyan az a tejben és a savanyított termékekben is. A laktóz az, ami nincs benne, mert a tejcukrot bontják le a savanyító bacik.(Róki után röviden :wink: ) Allergizálhat az is, csak épp az esélye sokkal kisebb, a fogyasztásának előnyei pedig nagyobbak, mint alap helyzetben a veszélyessége.

Bendegúz,
Öt nap Nápolyban? Hogy sikerült erre rávenni apát?

Dana,
Szabi is 28-án született. :D
Nati jóóóval azelőtt mászott, hogy megtanult volna felülni, őt hónapokog felültettem. Zsenikém nem jött rá a technikára. Ő a mászásból fejlesztette ki, egyszer véletlenül nekiment valaminek, a feneke feltorlódott, spárga és csodák csodája, ült.
Szabi nem sokkal azután kezdett mászni, hogy felült. Neki a kutyázásból sikerült, az már nagyon régen ment (eleinte csak fókázás), azután balra kirakta a kis hátsóját, a bal lábát maga alá gyűrte. Most is csak így tud felülni, még nem jött rá, hogy a másik oldal is működne, pedig már feláll. :wink:
A profilodban kéne egy entert tenni a két kód közé, akkor könnyebb lenne olvasni. :)

Május,
Evés az nálunk csak evés, akkor nem nagyon szórakoztatom. Ha röhög, mindig kicsorog a szájából a kaja. :twisted: Meg nálunk időre megy, mert mindegy mennyit eszik, pár perc alatt elege van. Így csak lapátolok gyorsan, hogy a nagyja bemenjen az alatt az idő alatt. 8) Amikor anyukám itt szokott lenni, akkor mindig beszél és gesztikulál, amikor etetek, olyankor rendszeresen káoszba torkollik az ebédünk. :evil: Már csak azért is, mert szeret a háta mögé állni, Szabi meg forog, így esélytelen vagyok. :? A kanál után ő akkor szokott kapdosni, ha már nem éhes, vagy nem szereti igazán a kaját. Ez sajna a sütőtökön és a répán kívül majdnem mindenre vonatkozik. :roll:
Nekem a hadonászás, kiabálás, forgolódás egyenlő a köszi nem vagyok éhes felkiáltással. :wink:
Azt írtad, hogy nem szereti egyikőtök sem igazán, ha felülteted Kelét, ha jól emlékszem... De olyankor mit csinál? Lehet vele játszani? Hajlandó vmivel játszani? Két dolgot tud a kezében tartani? Amikor fel akar állni, akkor próbál egyedül úgy maradni? Kapaszkodni?

Timocska,
Milyen volt az olaszóra?

Gyereknélüliség:
Én már évekkel ezelőtt kinéztem egy Izlandi 5 napos túrát. Alig várom, hogy meglegyenek valaki mással, és én elmehessek. :oops:

Kép KépKép
lorca

Ria
Amilyen hülye vagyok, nem tudtam pihizni. Kb. 10ig döglöttem az ágyban, próbáltam aludni, de nem jött össze. Aztán felkeltem és kitakarítottam a konyhát. Még a sütőt is kimostam. (már ráfért :oops: ) A lakást is kisuvickoltam. Úgyhogy legalább rend és tisztaság volt míg meg nem jöttek. :lol: Aztán Brigi kezdte előlről a szétpakolást. :lol:

Én is gondoltam már rá, hogy Briginek melege van és ezért nem alszik. Főleg, mert nekünk is melegünk van. De sajnos panelban nem tudok mit tenni ellene, max szellőztetni. De éjszakára csak nem hagyom már nyitva az ablakot. (pedig már gondoltam rá)

Panka
Anyósra én sem bíznám, de így a párommal együtt okés volt. 1 körül jöttek haza. Már majd szét durrant a cicim, így gyorsan egy plusz szopi is be lett iktatva. Ezért is van nálunk de. csak szopi, mert sok a tejcsi. De ugye most meg lett cserélve. Azért jó volt otthon egyedül. :D

Kakis úszópelus előfordul. Akár Emilivel is előfordulhat, mivel nem szobatiszták. Nem tudom, hogy igaz-e, de nálunk az usziban azt mondták, hogy a vízben nem szoktak kakilni, mert arra koncentrálni kell és ahhoz túlságosan el vannak foglalva. Pisilni viszont biztos, hogy szoktak.

Dana
Brigi először négykézláb kiskutyázott, aztán felült, mászott, állt és már egyedül is áll. Ma anyu számolta és majdnem egy percig állt és még hadonászott is közben. Szóval egyre stabilabb. :D A felülést úgy csinálta mint Szabi, négykézláb kutyázásból oldalra tette a popóját.

Bendegúz
Fú nagyon irigyellek Nápoly miatt. Gyönyörű város. Egyszer ott a Sorrentoi öbölben nyaraltam két hetet és Nápolyban is eltöltöttünk egy pár napot. Gyönyörű környék. Szerintem még februárban is az lesz! De én amúgy is olaszmániás vagyok. :D Csak Nápolyba mentek, vagy esetleg kirándultuk is pl. a Vezúvra, Pompeibe, stb? Ja és Nápolyban fokozottan figyeljetek az értékeitekre. Sajnos nem túlzás amiket mondanak az ottani lopásokról.

Szilveszterre sztem jól döntöttetek, főleg, ha nem gyerekes társasággal mentek.

Nagyon édi Benőke érdeklődése! :lol: :lol: :lol: Már olyan kíváncsi vagyok Brigi leendő hasonló kérdéseire és beszólásaira! :D

Május
Én nem játszom evés közben vele. Így is elég, ha ő próbál játszani. De már a normál kajálásra is el kell vonulnunk, mert minden érdekesebb, mint az evés mostanság. Uúgy mint a szopinál. Főleg mióta jönnek a fogai.
lora7

Uszisok
Holnapi úszásunk elég kérdéses, mert a kocsi szervizelés alatt lesz de. és nem biztos hogy kész lesz addig. Gyalog meg nem hiszem, hogy megyünk, mert valszeg esni fog és azért az nekünk bkv-val messze van. Sajna ma egy kicsit összetört a kis Tónikánk. (Tóni=autó)
lora7

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula a felállóknak, mászóknak, felülőknek. Hirtelen szinte mindenkinél van valami újdonság. Botond maradt még a kúszásnál, de egyre többet van négykézláb és kutyázik.

Úgy szégyellem, hogy már megint csak panaszkodni jövök. Teljes káosz van Botondnál. Múlt hétvégén lázas volt és áttörte az ínyét a második foga, gondoltam rendeződnek az alvások, de nem. 1-2 óránként kell már egy hete. Ha magamhoz veszem akkor sem alszik 1 óránál többet, meg nem is szeret velem aludni, mert nem tud forgolódni. Tropa vagyok. Amikor adtam neki viburcolt egy kicsit jobb lett, de elfogyott már 2 napja, így ma elrohantam a gyógyszertárba és reménykedem. A bűvös borostyánlánc csak hétfőn érkezik. Ráadásul a szopizása is megváltozott. Eddig csak kajálásra használta a szopit, most meg komfortszopis lett, csak azzal lehet megnyugtatni, nem eszik csak cumikázik. Főleg éjszaka, még a cumiját se fogadja el, üvölt és elhajítja, viszont a cicivel elég gyorsan visszaalszik. Nem tetszik ez a tendencia. Nappal is alig akar szopizni, üvöltözik, meg leugrik a ciciről, viszont a kaját kanállal szépen beszippantja. Lehet, hogy már 7 hónaposan szopisztrájkot tart? Szóval minden felborult nálunk (nem mintha lett volna napirend). És látszólag semmi oka, esetleg növekedési ugrásra gondolok. Vagy kezdődő szepára. Kis ízelítő a tegnapi éjszakából: Szokásos 9 körül aludt el, egészen fél 10-ig. Akkor fél óra altatás következett a 2 gyereket egyszerre. 10- ¼ 11-kor kb. elaludtak, Botond 11-kor kelt nekem addig nem sikerült elaludni. 11-12-ig üvöltés, se kézbe, se ágyba, se cicin nem volt jó. Bálint eközben vidáman aludt. 12-1-ig alvás, majd fél 2-ig próbálkozás újra, végül lepasszoltam apának, hogy legalább 1 órát aludjak. Szerencsére csak 4 előtt kaptam vissza. Fél 5-kor már el is aludt fél 6-ig. Majd fél 8-ig. Délelőtt 10-kor ismét álmos lett és 12-ig aludtam én is vele. Reggel és este is kapott viburcolt remélem hatni fog.

Lorca,
Bálintot nem zavarja Botondnak még az üvöltése sem. A kicsit zavarja ha rossz passzban van, ha Bálint beszélget magába, vagy ugra-bugrál. De ilyenkor minden zavarja Botondot. A reggeli kelések rosszak, mert akkor már csak félálomban vannak és aki hamarabb kel ahhoz alkalmazkodik a másik. Bár volt már olyan, hogy Botond egy órát beszélgetet reggel és Bálint aludt mélyen. Attól függ mennyire volt fáradt. Este Botond fekszik hamarabb, míg elalszik Bálint fürdik és kap mesét a nappaliban. A gyerekszobába csak aludni megy ott már nincs mese, csak fekszünk egymás mellett. Botond erre nem kell fel, kivéve a mostani zűrös korszakot.

Hív Boti és remélem az ágy is.

Jó éjt:
Mónika

mmónika

Lora,
Nagyon ügyes Brigi. Ez nem semmi! Megállni majdnem 1 percig egyedül. Zsófi még most kez lépegetni az ágy mellett (de még nagyon lassan halad. Mászni meg egyáltalán nem mászik, csak kúszik).

SNO,
Már akartam írni, hogy ez a "Mem" nagy szó. Szóval, ügyes a fiad. Zsófi még csak arra kezd reagálni, hogy hol van a Boci (kép a falon) és a Cica (matrica a pelenkázó felett).

Móni,
Hát nem lehet könnyű egy ilyen este.

Lorca,
Altatás: Most már nem erőltetem. Így ma 1X aludt napközben, de 2 órát. Különben szopival, énekkel stb. altatom.

Na, jó éjt.

KépKép
bozotka

Sziasztok!
Ma nem tudtam jönni mivel Anyunak ma volt a névnapja.Köszönöm a segítséget mikor elküldtem a hsz-t már nézegettem mit csináltam rosszul.Csak írjátok bátran mit rontok el.Nagyon kezdő vagyok az írogatásba de próbálkozok.Akarok képet is rakni a vonalzóhoz meg ide is felrakni, mert szerintem úgy lennék hiteles de teljesen primitív vagyok hozzá.Ha van kedvetek segítenétek?
Borostyán
Mi is nézegetjük,főleg most hogy éjjel állandóan felsír hátha segít. :?
Evés
Nálunk a gyümi gyorsan elfogy kb.50-60ml eszik meg.Főzi az nehezen ilyenkor a kezébe adok 1 műanyag kanalat,mert különben mindig benne lenne nyakig.Állandóan a hűttőt mostam ilyenkor. :roll: Mi csak tegnap adtunk előszőr pipihusit amiből alig evett.Látom a kaja szempontjából én jól el vagyok maradva.
Bendegúz
mi is voltunk Kiskunmajsán /Laurával akkor voltam terhes/nagyon jó hely,remélem még eljutunk mégegyszer.
Bozotka
Mi már 1 hónapja sütjük a pogácsát,most kezdte el a csip-csip csókát és ha zenét hall hason rázza a fenekét.Én jobban örültem volna ha inkább elöbb mászik, mert így meg alig tudok valamit csinálni. :twisted: /ugye nekik még nem megy egyszerre a kettő/Nálatok már ilyen korba is lehet vinni babákat foglalkoztatóra?itt csak 1 éves kor után.Irigy vagyok érte.
Lora
Nagyon ügyes lányod van!!!Hogy csináljátok?Elviszem hozzátok Laurát had tanuljon.Irigy a szabad délelöttért.Akkor hogy van nálatok a gyümi és a főzi?
Móni
Nem semmi kettő picivel.Komfort szopit hogy oldod meg ha a nagyobbik is veled akar lenni?
Na jó hosszú lettem, megyek aludni.Jó éjt!

KépKép
KépKép
dana 1

Jóreggelt! :)

Lillus még szundizik, apa készülődik én meg a kávémat szürcsizem! De jó is a hajnal! :lol: :lol:

Móni!
Hát ez elég sz.rul hangzik, nem irigyellek! :( Egy időben Lillus is csinálta, hogy nem kellett neki a cici, de ez a fog áttörése előtt volt. Remélem a borostyán segít nektek! :)

Dana!
Mi járunk Lillával Ringatóra (zenés-mondókás-éneklős foglalkozás) Nagyon szereti és ha azokat énekelem mondjuk itthon neki, miket már ott hallott, akkor fülig ér a szája, felismeri! :) Szerintem nagyon jó!
Na, de már közel nektek is az egy év, mehettek ti is! :)

Lora!
Brigi nagyon ügyes, a köv. talin már menni fog! :lol: :lol:
Hát a takarítás miatt irigy vagyok, tök nagy segítség, hogy elvitte a párod Brigit. Így sokkal jobb takarítani, nem kell attól félni, hogy hol botlasz bele! :)

Lorca!
Hogy vagytok?

Május!
Én sem játszom Lillussal kaja közben, elég, ha az apja teszi, mikor ő etet. Ebből adódóan Lilla előszeretettel brümmög, mert az apjától ezt látta! :evil: :evil: :evil: Kábé a kezét le kellene kötözni, hogy normálisan tudjunk enni! :roll:

Huh, képzeljétek, újabb áttörés van Lillus fejlődésében. Tegnap hasra tettem a járókába, míg én olvasgattam a neten. Aztán gyanus lett a csend és mire odanéztem, állt! Na, ez azért új, mert eddig csak úgy állt fel, ha leültettemé s felhúzta magát. De most hasalásból feltérdelt és úgy is sikerült neki!
És egyre többet kutyázik, tegnap már a praclijait is emelgette! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt!!!

Én is csak hellyel-közzel tudom követni az eseményeket! :)

Ria:

Gratula a feltérdeléshez, akkor most a fejlesztést abbahagyjátok?

Dana:

Üdv! Szilvi is febr 28-án született. :)

Fogak:

Nem tudom, újságoltam-e, de Szilvinek is van már foga, illetve a második jön. Állandóan rág, de ezen kívül nem vettem észre hogy megszenvedett volna velük, illetve nem ezzel szenved. :evil: hanem azzal hogy közben náthás, köhög, és most a hétvégén be is lázasodott. :(

Egyébként Zsuzsának meg még csak most jönnek a szemfogai, és rágókból is csak 1-1 van mind a négy sarokban. Szerintem az én lányaim lassúak fogakból.

Kaja, játék:

Nem játszom, de Szilvinek a kezébe szoktam adni valamit (leginkább egy másik kanalat vagy a kaja kupakját) hogy elmatasson, mert úgy tényleg több türelme van a témához. Zsuzsával viszont azt figyeltem meg, hogy "legelve" többet eszik, tehát ha olyan a kaja (pl gyümölcsdarabok) akkor kirakok neki egy tálba a szobába és rájár. Mikor beteg akkor ropit rakok ki és rájár (amúgy nem kap se kekszet se ropit).

Mmóni:

Részvétem az éjszakázás miatt! Remélem minél hamarabb rendeződik a helyzet.

Rólunk:

Lányok még mindig betegek. :evil: Zsuzsa 1 hétig küszködött a fosós-hányós valamivel, mire kilábalni látszott belőle, addigra Szilvi lázasodott be, és most újult erővel taknyolnak, köhögnek, lázasak mindketten. :? Azt hiszem, ma is megyünk doki bácsihoz.

Tényleg, ti a gyerekorvosnak szoktatok pénzt/ajándékot adni? Csak úgy, vagy alkalmakra? És mennyit/mit, ha szabad ilyet kérdezni. Én nem szoktam (ennek a doki bácsinak, mert róla azt hallottam, nem fogadja el, az előző doki néninkek adtam, ő elfogadta), de most motoszkál bennem hogy talán Karácsonyra illene valamit. Pláne hogy elég sokszor jelenünk meg nála, párszor ki is hívtam, és hát ő (is) kezelte Zsuzsát anno a kórházban.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Milyen jó, hogy 7-kor megpucoltam az egyik ablakot! Esik! :evil: :evil: :evil:

Roki!
Jobbulást a gyerkőcöknek!
Mi nem adunk semmit a dokinak, igaz, még sosem volt kinn nálunk (csak a kötelező legelső alkalommal).

Timi
Kép Kép
timocska

Lora,
Szüleim dohányoztak de a füstöt utálták. Így tudom, hogy a panelban simán nyitva lehet hagyni az ablakot egész évben. :D Én már megszoktam. :wink:

Úszás:
Biztos előfordul a kaka egyébként is, de Nati 2,5 éve és Szabi majd 9 hónapja alatt soha nem fordult elő, hogy a vízbe kakáltak volna. Pedig az kb 1000 alkalom.

Bozotka,
Már csak egyszer alszik? Milyen nagylány. :D Mi még a háromnál tartunk. 8)

Kép KépKép
lorca

Hadd dicsekedjek már még: a reggeli alvása után Lillus állva fogadott az ágyában! Ez most fordult elő először!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

lorca
sajnos nem az anyai szerénység tart vissza,h km tudományáról beszámoljak :oops: nem tud ülni, úgy sem marad úgy, ha felültetem, max pár másodpercig. megtámasztva sem szeret lenni, visszacsúszik ink a hátára. az állással más a helyzet, azt n n szeretné, n sokáig képes lenne állni belém kapaszkodva, de ebben (legalább ebben) az összes szakember egyetértett, h főleg neki, aki még nem forog/kúszik/blablabla tilos, amíg nem tud magától.

lora
dejó is egyedül lenni! :lol:

mmóni
hát ez az éjszaka se hangzik vlmi jól....

róki
nálunk nem kapott pénzt, nem is tervezem. igaz, nem is sok vizet zavarunk, a kötelező tanácsadásokon kívül nem voltunk még nála, ő sem nálunk. de ha kele sokat lenne beteg és sűrűn mennénk, akkor se érezném, h adnom kéne vlmit :oops: mondjuk, ha kihívnám, az más, akkor egyértelműen adnék. ja és én nemhiszek az ajándékban, ha már vlmi, akkor sztm pénz

timo
hát ez a lillus tényleg meg van táltosodva! biztos a babakeksz teszi :wink: v az ablakpucolás :lol: (mondjuk, ha van összefüggés, akkor ne csodálkozzak, h kele nem forog :lol: :lol: )
n jó az új avatarképetek!

majus3

Sziasztok!

Dana!
Emili először felült, utánna mászott.Felülés oldalra kiült, egyik kezén támaszkodva, 4kézlábállásból.Kb. 5 és fél hósan.
Légyszi tegyél entert a hsz-ek közé is, ahogy mi is írunk, így átláthatóbb egy kicsit, hogy kinek írtál.Köszi.:-)
Avatart a profilodban tudsz feltenni, csak elég kicsi képet enged:-S
Vonalzóhoz képet ahol csináltad a vobnalzót, azon az oldaon lehet feltenni.

Május!
Persze, tudom, hogy bárkivel előfordulhat, sőt lehet már máskor is voltunk "kakis" vízeben, csak abban nem vagyok biztos, hogy nem jön ki a pelusból semmi.
:roll: Főleg egy hígabb kakinál.Azért vmi csak kiázik belőle, nem? :roll:
Bár úgy tudom a babák ösztönösen nem kakilnak a vízbe, de így akkor sem volt kedvünk belemenni :?

Lora!
Fentebb írtam Májusnak a kaksi pelusról :wink: .
Mi történt az autótokkal?Nem komoly, ugye?

Mónika!
Sajnálom a rossz éjjeleket. :(
Szopisztrájk nálunk 2 hósan volt!Remélem azért hamar megoldódik a helyzet, mert így nagyon nehéz lehet!

Róki!
Jobbulást!
Én most viszek a dokibának, és a védődnőnek is egy kis desszertet karácsony alkalmából.Meg húsvétra kapott a védőnő eddig.Egyébként nem vagyok egy nagy ajándékosztó.Pénzt egyáltalán nem szoktam adni.De szerencsére mi nem járunk sokat dokihoz.

Nekünk nem volt jó éjszakánk, vagyis hajnali 5kor vettem magam mellé Emilit, mert nyűglődött.De csak sokára aludt el, és csak a hasamon. :roll:
Most is csak pár perce alszik, pedig 9től szokott.A térdem is megint fájdogál.lhet ez a hideg front. :(

Egyébként tegnap nagyon jó volt az usziban, Emili a víz alatt majdnem átússza a medencét, persze a rövidebb oldalát, ez kb. 4 méter.Persze nem a 4métert, de a férjem a víz alatt meglöki, én meg elkapom kicsit odébb!Eddig csak lemerült, nem tett meg távolságot, tehát nem volt ilyen sokáig a víz alatt, és nagyon ügyi volt, nem nyelte be avízet! :D

Kép
pankaa

Jó reggelt!

Timo, kb 3x olvastam vissza, hogy te tényleg megmostad az ablakot 7-kor?? :shock: Hűűűűű :o

Mikor így új oldal van, akkor még kevésbé tudok mindenkire reagálni, mert ha visszalapozok elszáll az eddigi...

Róki, irtó nagy türelem kellhet a két gyerekes folytonos takony-hányós időszakhoz, nagyon tiszetelek minden kétgyerekest, hogy ezt bírjátok idegekkel, ez Lorcára is vonatkozik... Mónika nektek az éjszakátokat sem irigylem..

Ma nálunk csúcsot döntött Boldi reggel fél 8-ig aludtunk (ő este 8 óta), és csak egy felsírás volt éjfél előtt, amit teával rendeztünk, és amúgy is még ébren voltunk, olyankor nem veszem tragikusan csak ha az ágyból kell kimásznom..

Brigi tényleg nagyon ügyes, el se tudom képzelni hogy tud egyedül megállni, olyan kis ingatagok :lol:

Boldi szerencsére már gyakorolja az állásból visszaereszkedést, mert eddig mindig nekem kellett a segítségére sietni ha már nem bírta az álldogálát..

Dana, Boldi először kúszott, aztán négykézlábon kutyázás, aztán négykézláb mászott, aztán abból felült illetve le, mert ő is oldalra lerakja a fenekét, és aztán felállt..
bár mostanában hanyattfekvéből ha leszorítjuk a lábát, akkor hasizomból is felül

Kép
Kép
agiboldi

Ja igen, én se adtam, csak egyszer a védőnőnek csokit. És csak akkor adnék, ha házhoz jön a doki, akkor viszont adnék, és én nem pénzt (én arra alkalmatlan vagyok, h borítékokat csúsztassak, mert engem megbántana, de tudom, h ez hüjeség és majd jól meg kell szoknom hogy adjak az élet során..)

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Aha, jól láttad. Ezt mindazért követtem el, mert tegnap apa penésztirtott a konyhában és levette a függönyt is. És ha már levette, kimostam. De a tiszta függönyt piszkos ablakra nem tehettem vissza. :oops: :oops: :oops:

Panka!
Nagyon ügyi Emili, hogy ennyit van víz alatt! Én már annak is örülök, ha "felmerüléskor" nem kezdi el a bőgést! :lol: :lol: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Rokica,
Jobbulást nektek! David szeme? Szokás adni a gyerekdokinak valamit ? Nekem eszembe sem jutott, igaz csak a kötelezőkre járunk. Kari előtt megyünk akkor szerintem viszek nekik valami kis nasit. Én a te helyedben biztosan adnék nekik valamit, ha nem is pént de egy kis édességet biztos.

Dana,
Peti is először felült, a kutyázásból hátranyomta a popsiját, utána nem sokkal kezdett el mászni.
Nem vagytok lemaradva a hozzátáplálással!!! Mi voltunk túl gyorsak.

Lorca,
Segítettél a kari ajándékokban. :D A bátyámnak vettünk egy barométeres órát. Ha jól emlékszem a párodnak te is azt vettél.

Móni,
Sajnálom a rossz éjszakát. :cry: A mai milyen volt, jobb valamivel???

Bozotka,
Tapsolás!? Nagyon ügyi Zsófi!!! Peti si közel jár már az egyedül tapsoláshoz, már egyszer sikerült is neki, de egyelőre jobban élvezi ha én tapsoltatom őt vagy ő engem. :lol:

Pann,
Éjszaka???

Bendegúz,
Nápoly :shock: csak csajok :shock: Nem illik, de most irigy-irigy Ági!!!

Május,
Ki bújt már Kelemaci fogacskája?
Vendég

Timi, jajajj, ne mondd, hogy tiszta függönyt nem lehet visszarakni piszkos ablakra :shock: , pont ez a tervem :lol: Mert a függönyök irtó mocskosak, persze az ablak is, de az túl nagy munka lenne (régi típusú lakás, dupla kétszárnyú kazettás ablakok, eszméletlen magasság stb), viszont a függönyöket ki akarom mosni mert Boldi előszeretettel húzza rágja őket... és én is azért nem mostam ki eddig,mert aztán visszarakni a koszos ablakra :roll: de mégiscsak ki kéne..

Kép
Kép
agiboldi

Na félre nyomtam, még nem akartam elküldeni.

Timo,
Gratula Lillusnak az felállás minden verziójához!!! Természetesen az ablakpucolásban is te vagy az első!!!! :D

Lora,
Összetört az autó? Azért nem komoly? Gratu Briginek a hosszas ácsorgáshoz.

Ági,
Nagyon menő itthon is a csörgő csak éppen nem rendeltetésszerűen használja. A szájában lóg és rágja. Csak az a baj, hogy a festék meg kezd lejönni.

Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?