Hogy lehet ilyet mondani, hogy kicsi a baba? Mindenhol azt írják, hogy a 25. hét körül 800-900 gr az átlag súly.
Ehhez képest akkor nekem a 26. héten óriásbébim volt, mert 1046gr-nak mérték!!!
Szóval ez szerintem abszolút nem befolyásolja a születési súlyt.
Az én lányom végig átlagos méretű volt a terhesség alatt, és "csak" 3 kg-val született! Tehát erre nem igazán lehet adni.
Az utolsó hónapban már kb. meg tudják saccolni, hogy mekkora lesz, de még akkor is tudnak jó nagyot tévedni.
Ismerek olyat, akinek azt mondták, hogy max 3,5 kg lesz, ehhez képest napra pontosan, 4 kg 35 dkg-os kislánya született....
Ne is foglalkozzatok ilyen hülyeségekkel.
Kár emiatt izgulni. Ha nem nő meg ott bent, majd megnő kint.
(Egyébként szülés szempontjából nem is olyan rossz a kicsi, vagy nem túl nagy súly. Egy 4 kg-os babucit szerintem sokkal nehezebb lehet kinyomni, mint egy 2,5-3 kg-ost.)
Pandi!
Várjuk a képeket a bútorról!!!!
Szemokzsu!
Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a kis babucitok!
Nálunk eddig mindig az volt, hogy a pocija és a combikája szerint idősebb 4-5 nappal, a fejecskéje szerint meg fiatalabb. Szóval ez tényleg csak találgatás. A gépek sem tévedhetetlenek.
Úgyis a baba dönti el, hogy mikor óhajt kibújni....
Én is úgy tudom, hogy 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell, és a helyi okmányirodában kell megigényelni.
Szerintem szülés várható dátuma előtt 1,5-2 hónappal érdemes kikérni, mert ugye sosem lehet tudni, hogy mikor kell hirtelen menni
De az is változó, hogy valahol csak pl. elég az eredetit bevinni, akármikor volt az esküvő, máshol meg kell a hivatalos másolat. Szerintem egyébként egy akkora hülyeség, de mindegy. Ha így akarják, hát legyen így.
Ez éppen olyan, mint az a sok hülye dokumentum, amit majd szülés után ki kell töltögetni, be kell küldözgetni, utána kell futkozni, stb. stb.
Mondjuk én igényeltem ügyfélkapus regisztrációt, ahol elég sok mindent innen a gép elől is el tudok intézni.
Pl. időpont foglalás anyakönyvi kivonat kikéréséhez, stb.
Kiscsillag!
Nekem az első terhességnél csak a szüléskor lett tejem, így is után 17 hónapig szoptattam, most meg már a 20. hét körül elkezdett folydogálni, de ez néha abbamarad, majd egy-két napig újra észreveszem. Melltartóbetétet javaslok venni, hátha olyan helyre mész, ahol kellemetlen lenne egy foltocska mellmagasságban
Vikci!
Remélem anyukád jól van!?
Mi már javulunk, Vikinek már nincs láza, most már csak köhög, náthás. Hétfőn még itthon marad, aztán talán kedden mehet oviba. Mondjuk már halálra unja magát itthon, és engem ugráltat egyfolytában.
Most is éppen azonnal fürödni akar, csak mert én most egy kicsit leültem a gép elé
Megyek, engedek neki vizet!
Szép estét!
Kata