Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen

Sziasztok!

Nancsa, a spiropenttel mi a gond? Nekünk is azt írták fel a múltkor, nem vettem észre semmi extrát.

Viera, bulizni én is mennék, most sárgulok. :wink: Te nagyon ügyi vagy, mennyi mindent tudsz sütni-főzni! :)

Olvasom, hogy sok a beteg gyerkőc, sajnálom. :-( Jobbulást!

Mennem is kell, szép estét!
Vendég

Colett!

Igen, a mi legónk az is! Remélem ketteske kislány lesz, és lesz ki játszon majd vele!!!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok Lányok,

megjöttünk Keszthelyről, nagyon jó volt, az időjárás is nekünk kedvezett, úgyhogy igazi kikapcsolódás volt :P !
Sokat sétáltunk, Marci kavicsozhatott kedvére, etettünk hattyúkat, hallgattuk a Balcsi hangját :) (imádom, amikor a hullámok nekicsapódnak a köveknek a parton, szerintem ennél megnyugtatóbb hang nincs a világon :P ) .

Mellékelek néhány képet!

Juca: én is drukkolok, hogy ez a kisbaba veletek akarjon maradni és minden a lehető legjobban alakuljon!!!

Most már én is egyre többet gondolok a 2. babára. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy végre csütörtökön megjött "piri" :P :) :oops: :P :) !
Az időzítés a lehető legjobb, mert ugye januárban szeretnénk kezdeni a "projektet"... milyen hülyén hangzik...

Szopi: korábban írtam, hogy próbálom leszoktatni Marcit, hát eddig továbbra is csak az esti szopiról mondott le (arról nagyon könnyen), viszont reggel és a napközbeni alvásnál még mindig igényli.
Colett: akkor nálatok már nincs szopi???
Reni: ti hogy álltok??? Te is többször szoptattál még naponta.

Andy: ezek a legók tényleg nagyon jóóóók! Én gyerekkoromban nagyon szerettem legózni (már akkor is nagyon drága volt, de ami most van, az már szerintem pofátlanság!!!) .

Viera: hogy sikerült a vendégeskedés és a főzés??? Bulizás nekem már nem hiányzik, de azért neked jó szórakozást :) !

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Eni
marcy

Sziasztok!

Oriandy: Gratula Dani új fogához. És jobbulást az egész családnak! Szuper jó a legók :) ! A férjem imádná, ő nagy legós.

Benianya: Zoló 15 órás vajúdás után picin és fáradtan jött a világra. Este császároztak 19:30-kor és másnap délig inkubátorba tették, hogy könnyebben és gyorsabban pihenhesse ki magát. Kuki ügy miatt nem irigyellek. Én talán várnék a műtétig vele és egy kalap alatt… De neked kell döntened. Én nem szoktam hozzányúlni, de ma este megnéztem és neki is hosszabb a bőr. Felhúzni sem tudom csak annyira, hogy éppen kilátszik a makk. De a dokink szerint nincs gáz és hozzányúlni sem kell még.

Wkata: Örülök, hogy a kutyus jól van. Jól teszitek, hogy feljelentést tesztek!

Prenáta: Édes a majszos Peti. :D

Mézgombi: Köszi a kiindulási alapot. Zoló is mindet csinálja már, annyi különbséggel, hogy ő már szalad, hátrafelé menni is imád, viszont a tisztán evéstől még messze áll és pohárból is csak kis segítséggel iszik.

Ex: Édes lehetett Peti ahogy hozzábújik a fésűhöz! :D

Kimike: Annyi a gondunk a gyógyival, hogy (ahogy Ex is írta) mellékhatása lehet idegesség. Na ez úgy nyilvánul meg Zolkánál, hogy nagyon keveset alszik és tiszta zizi (nem bír megülni a fenekén, hisztis). De már holnap nem kell bevennünk!

Marcy: Jók a képek! És akkor hurrá piri! :wink: :P

Bulizóknak jó szórakozást, betegeknek gyógymanókat kívánok!

Na jó hosszú lettem…Sebaj.

Jó éjt!

nancsa

Sziasztok!

Exedus!
rajta voltam a vonalzó témán csak időm nem volt még rá!A régi babafalvás kifért simán ezekkel meg bénáztam! :oops:
De most készen van! :lol:

Zinával kapcsolatban nem dugom homokba a fejem,csak Vele azért nehéz már!Szégyenlős is és emlékszik rá,hogy nagyon fájt!És attól félek ha most is ugyanaz a módszer akkor ez marad meg benne a nőgyógyászról!Nem egyszerű! :roll:
Vendég

Halihó!

Csak hogy életjelet adjak magunkról.....mi nem vagyunk betegek!
Szerdán megvolt az oltás, szegényem mindjárt kettőt kapott (kötelező+Prevenar). Szerencsére csak addig sírt, amíg bebökték. 11720 gramm és 83 centi a "picinyem".
Azóta volt hőemelkedés, nyűgösködés (kicsi), szomszédban fúrás (persze pont alvásidőben :twisted: , így rajtam aludt egy gyenge órácskát), így nem nagyon jutottam gép elé.

Ex: igazad van, már ezzel is hozzányúlunk a szerszámhoz, nem gondoltam végig.

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!!!!!!!!!

Juca: drukkok mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcy: tök jók a képek, irigy-irigy, bár itt alkunk a szomszédban, csak akkor megyünk Keszthelyre, ha dolgunk van :?

Na, rongyolok tovább, szeretnék hajat festeni, bár Bálint már nem igazán van el az ágyában.....apa persze dolgozik, lassan tényleg csak enni, aludni, meg tiszta ruháért jön haza :? k...va pénz ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Üdv

Vicky

Kép
vicky21

Nancsa, érdekes, én nem vettem észre tőle mellékhatást, szerencsére. Sőt, mikor adtunk neki, akkor végre nem köhögött annyit éjszaka és tudott/tudtunk pihenni.

Vicky, jövő héten kapja Milán a 18 hós oltást+influenza ellenit. Csodálkoztam, hgy egyszerre adják, de látom nem egyedi.

Benianya, légyszi írd meg pontosan mit jelent az, hogy Czeizel módszerrel "csináltatok fiút"! :lol:

Ki mit főz ma? :)
Vendég

Marcy, nagyon jók a képek. Marcika annyira helyes srác! :-)
Vendég

Kimike!

Milyen oltás ez az influenza elleni? Mámint ingyenes, mint az időseknek vagy fizetős?

Reni
Kép
prenata

Ingyenes. A múltkor mondta a doki, hogy kaptak és beoltja Milánt, ha gondoljuk. Mi nagyon szeretnénk, mert így is elég beteges a közösség miatt, még egy influenza nem hiányozna. Magunkat is beoltatjuk.
Vendég

Sziasztok!

Juca: nagyon drukkolok! El sem hiszed, milyen jó érzés fogott el, hogy láttam a csíkokat! Hajrá kis pocaklakó!
Az írásaid hiányoztak, remélem gyakrabban jössz!

Kuki: nekünk is azt mondta a doktornő, hogy egyelőre nem bántjuk. Így aztán én sem aggódom, majd ennek is eljön az ideje.

Oriandy: nagyon jók ezek a lagók. Nekünk is van egy kevés. MI vonatot csinálunk belőle, s folyamatosan énekelnem kell, hogy "Megy a gőzös"

Marcy: nagyon édesek vagytok!

Méz: jó ez a kis összefoglaló a másfél évesekről. Kornél a nyolc szó kivételével mindent csinál. A 8 szó helyett talán 4-5 ha megvan, de sebaj. Majd ez is alakul. Elvégre a fogai is kijöttek, csak idő kérdése! :)

Gabella: jót mosolyogtam az mms küldésen. A hátrafele menés Kornélnál is nagyon menő most! Ráadásul már úgy is nagyon gyorsan halad, de folyamatosan nekitolat mindennek.

A beteg babóknak jobbulást!

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok,

Juca,
nagy gratula!

Minden betegnek gyógyulást!
Panni szerencsére úgy néz ki a lázon már túl van. Bár csütörtök éjjel 39,4ig kőszott fel neki, a gyógyszer meg nem vitte le, így hűtőfürdő volt.
(Guszti meg közölte, hogy szerinte túlreagálom a dolgot, mert majd hat a gyógyszer...aha, már egy órája nem ment le a láza totál forró volt a gyerek....persze elhiszem, hogy hajnali egykor nem fürdetés a legjobb program, de azért talán a gyerek az első!!!)

Most már szerencsére nincs láza, de még jön a trutyi az orrából, de a dokinőnk azt mondta, hogy még ez is a 15 hós oltás mellékhatása.
Azért remélem hamarosan túl leszünk rajta.

meteor

Kimike: Az alvás nekünk is jobb volt, csak az elalvás volt keserves, mert nem volt hajlandó feküdni, vagy egyátalán egy helyben maradni. Minden este kb. 11-ig ment a műsor. Ma este vizsont már remélem nem lesz gond.
Nekem nem kell ma főznöm! :P Maradt tegnapról "nyakleves" és rántott husi.

Meteor: Örülök, hogy Pancsi javul. Jól kifogtátok a mellékhatásokat. :(

nancsa

Meteor, ez aztán nem semmi. Nem is tudtam, hogy ilyen durva mellékhatásai lehetnek a 15 hós oltásnak. (Remélem a 18 hóssal nem lesz bajunk, kedden kapja!) Férj: ilyenek a pasik, ne idegesítsd magad ezen! Az enyém szerint is mindent túlreagálok. Mi anyák pedig ilyen aggódósak vagyunk, ez az élet rendje :wink:
Vendég

Sziasztok!

Petit most altattam el. Reggel fél 10-ig aludtunk. Pedig fél 9-nél tovább nem hagyom aludni Petit, de éjjel olyan rosszul aludt, annyit forgolódott, hogy én nem tudtam aludni, így reggelre beájultam és már csak arra eszméltem, hogy fél 10. Reggel kérdeztem Petit, hogy miért forgolódtál annyit? Fájt valami? Erre megmutattam az alsó ínyét a kis ujjacskájával. Azt hittem, hogy összefalom!

Benianyu!
Ez a fajta gesztenyés kifli, amit tegnap csináltam hóót egyszerű, mert bolti leveles tésztából csináltam. Egy fél kilós leveles tésztát kinyújtottam 3-4mm vastagra. 7cm-es pogi szaggatóval kiszaggattam. Mindegyik közepébe raktam egy kiskanál gesztenyemasszát (1-2 kanál rummal kikeverve még finomabb), a széleket megkentem felvert tojással, ráhajtottam, villával lenyomkodtam a tészta szélét és kifliket is lekentem tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig kell sütni. Fél kiló tészához, egy 250g-os gesztenye elég.

Eni!
Peti már 9-10 hós kora óta "csak" a nappali elalvásnál szopizik. Na meg esti elalvásnál és éjjel, ha felkel, ill. hajnalban. De szerintem az éjjelit simán elhagyhatnánk, ha lenne szivem sírni hagyni, de nincs!
Nagyon jók a keszthelyi képek!!

Jajj, tanulnom kéne, de nincs kedvem!

Reni
Kép
prenata

Rita!

Az én férjem szerint is, én túlparázok mindent. Valamelyik nap beszerzett Peti egy pár horzsolást. Rögtön bekentem körömvirágkenöccsel, mert egyrészt így nem fáj, másrészt így sokkal hamarabb gyógyul. Erre az uram közölte velem, hogy elkényeztettem a gyereket!!!! :shock:

Reni
Kép
prenata

Kimike!
Fogamzás témakörben, azon belül a hüvelyöblités alkalmazása a baba neme érdekében(3. a sorban) topicon belül az első oldal végén leirtam részletesen. Ott a többiektől is olvashatsz érdekes tudományos és nem annyira tudományos módszereket. Csak nem Te szeretnél még egy fiút? :wink:

Lányok részletesen csak holnap jövök. Beni köhög, taknya nyála egyben-( és mi lesz még ha előjönnek az oltási tünetek?)
viszont átszokott(ha 2 nap már szokásnak nevezhető)az 1 alvásra. Simán kibirja reggel 6 tól 11:30 ig, de csak 2 órát alszik. Este 7 kor meg már megint durmol.

Meteor! Hanyadik oltás utáni nap és mivel kezdődtek a tünetek?Kiütés is van?

benianya
ákosbenianya

Sziasztok.

Túléltük a tegnap estét. Jó volt, a helyszűkét leszámítva...Peti kint volt a vacsi alatt, mert egyébként a GYES-em ráment volna az összetört tányérok és poharak kifizetésére. :o
A kaja viszont fini volt. :) Petit már korábban elhozta az öcsém és az anyukám, mi még maradtunk beszélgetni. Jövőre mostmár biztos, hogy lagziba megyünk, szeptember utolsó hétvégéjén, ha minden igaz...hm, addigra már több, mint kétéves lesz Peti.

Marcy, szuper, hogy jó időt fogtatok ki! Látszik, hogy Marci is élvezte a dolgot. A harmadik kép az nagyon-nagyon jól sikerült!
Drukkolok, hogy jövő hónapban is jöjjön Piri, és akkor pont időben lesztek az újévi projekttel. :)

Nancsa, érdekes, mert Petinek az elalvós játékok (vagy épp ami a keze ügyébe esik, ld. fésű) csak addig kellenek, míg el nem ér egy bizonyos pontot, ahogy észrevettem, pont az álomba szenderülés előtt kiesik a kezéből a játék, fordul egyet és alszik.

Alziza, köszike! Értem én, én csak javasoltam, hogy jobb lenne, ha inkább most mennétek. Gondolom, még gyermeknőgyászhoz viszed, később meg már (tehát 5,5 év múlva), akár felnőtt dokihoz is elviheted, ha épp szükséges. Persze végső soron neki lesz jobb, még akkor is, ha akkor és ott fáj, ezt kellene elmondani neki sokszor.

Vicky, jó súlyban van Bálint! Nálunk is két szúrás lesz a jövő héten, ha addig Peti meggyógyul.

Kimike, érdekes, hogy nálatok beadja a doki a szurit ingyen. Nálunk csak az idősek és a krónikus betegnek, orvosoknak, stb. jár ingyen szérum, a többieknek perkálni kell. Na közben találtam egy szegedi cikket, van (volt?) Szegeden 3500 adag bébi oltóanyag is ingyen, de ez csak a fél és három év közötti krónikus betegségben vagy fejlődési rendellenességben szenvedő gyerekeknek jár.

Meteor, na igen, férfiak. Jó, hogy Pancsi javul. Nálunk még van köhögés, viszont a trutyi is megindult a nózijából. Ez nálunk már jó jel. Most abban reménykedem, hogy szerdán du.-ra minden OK lesz, és csütörtökön mehetünk oltásra.

Ági és
KépKép
exdeus

Benianya, nem, nem, csak kiváncsi voltam. Elolvastam, kicsit hókuszpókuszos. :lol: Na de azért elképzeltem, ahogy rohanok a dokihoz, hogy nézzen nekem peteérést. Vicces. :lol: Na de ezek szerint hatásos, lsd. Beni.

Ex, nem tudom mi alapján, hol és kinek ingyenes. Mindenki érdeklődje meg a gyermekorvosánál. Elképzelhető, hogy van olyan, ahol pl. a helyi ÖK támogatja. Vagy mit tudom én... Én csak azt írtam le, amit nekem mondott az orvos.
Vendég

Sziasztok!

Exdeus!
1000 bocsánat,de most vettem észre,hogy rosszul írtam a nevedet! :oops: Ne haragudj!Így ha lehet én is maradnék az Ex megszólításnál mint a többiek! :)

Meteor írta az oltás mellékhatásait!Ez másnál is így volt a 15 hós után?Csak,hogy tudjam mire készüljek!Mert mi még csak most fogjuk megkapni,a nátha miatt eddig nem kaphatta meg!
Vendég

Alziza, nekünk nem volt mellékhatása a 15 hós oltásnak.
Vendég

Aliziza,
asszem a topikból csak mi voltunk ilyen "szerencsések" a mellékhatásokkal.

Benianyu,
pont rá egy hétre kezdődött, hogy megkapta: először orrfolyás és nyügi, aztán estére láz (38,5), ráadásul az arca is kicsit megdagadt, ez totál ijesztő volt. Szegénykémnek olyan volt a szája, mint egy kis néger babának.
Másnap még több orrfolyás, már zöldes trutyival, estére mintha javult volna, de éjszaka felugrott a láza 39,4-re.
Pötty kettő vagy három volt, nyirokcsomók nem dagadtak, csak a pofija egy picit.
Azóta már csak hőemelkedés volt, orrfolyás, meg az orrfolyás miatt köhögés.

Marcy,
szerdán megyünk mi is Keszthelyre, vagyis Alsópáhokra, de tuti hogy benézünk akkor Keszthelyre is. Már várom! Remélem Pancsó addigra teljesen jól lesz.

meteor

Kimike, én csak azt írtam, amit találtam. Ez az általános MINDENHOL. De lehet, hogy nálatok azért is kapta meg Milán mert sokszor beteg, közösségbe jár, és a dokid ezt mérlegelte "krónikusnak".
Nálunk ez az oltás kimarad, nem akarom ezzel is szúratni, főleg, hogy nem járunk nagyobb közösségbe.

Alziza, én nem vettem észre, hogy rosszul írtad. :oops:
Nálunk semmi tünete nem volt a 15 hós oltásnak.

Ági és
KépKép
exdeus

Ex, ez látod könnyen lehet. Ha nem járna közösségbe tuti én sem oltatnám be. De a sok vírusfertőzés mellé nagyon nem hiányozna egy influenza.

Ki tud valamit a 18 hós oltásról? Annak is lehetnek mellékhatásai?

Benianya, elfogyott a homeopátiás immunerősítőnk. Szerinted vegyek másikat, ezt lehet folyamatosan adni?

Ki ismeri a Dr. Lenkei féle vitaminokat? Vélemény?
Vendég

Sziasztok!

Rémisztő, hogy miket írtok a 15 hós oltásról. Mi nagyon el vagyunk maradva vele, mert amikor esedékes lett volna, akkor lett Nonó rózsahimlős, utána rá egy hétre beteg, most megint beteg, talán jövőhét végefelé van rá esélyünk. De én úgy látom, hogy akkor is csúsztatjuk. Pedig lassan már a 18 hós következnek. :?

Nálunk változatlanul csak az orrfolyás és hiszti van. Plusz piros torok, de erre nem írt semmit dokibá.

Ma megint ki kellett hívnom. Nem betegség miatt, de még most is kiver a víz, mikor leírom ide.
A sógórnőmnek most volt a szülinapja, náluk ebédeltünk. Utána gyerekek játszottak, stb. Neki van egy 9, 7 éves és egy 6 hós gyerkőce. Na, meg van egy óriási lépcsőfeljárójuk.
A Noémi kitalálta, hogy Őneki oda fel kell menni. Én meg szépen megfogtam és mondtam neki, hogy oda nem megyünk fel. (Mostanában tudjátok írtam, hogy eléggé hisztis és magát földhözdobálós, akaratos) Szóval megfogtam, erre ő kivágta magáta kezemből hanyat és beverte a fejét a kőpadlóba. :cry:
Elkezdett nagyon sírni, de nagyon-nagyon, felvettem és nem tudtam megvígasztalni, annyira sírt, hogy nem vett levegőt. :cry:
EGyszercsak becsukta a szemét és elengette magát, a vállamra hajtotta a fejét.
Úristen, ne tudjátok meg, majdnem elájultam. Az Andi (sógórnőm) kikapta a kezemből és ketten üvöltöztünk neki, meg pofozgattuk, hogy térjen magához. Erre fel is ébredt. De sírt tovább. Végül is 2-3 mp-ig volt eszméletvesztése. Kihívtam az orvost, azt mondta, hogy nem az ütés miatt volt az eszméletvesztés, tehát nem agyrázkódás, hanem amiatt, hogy nem vett levegőt. Mondta, hogy még figyeljem ma, hogy nem aluszékony-e és nem hány, mert akkor rögtön vigyem ki a kórházba és szóljak neki is. Hazajöttünk, de hát már az autóban elaludt. Ez viszont azért volt, mert reggel óta nem aludt és ez fél ötkor történt. Itthon beraktam a kiságyba, denem voltam nyugodt, 6-kor felébresztettem. KB. egy órát hagytam aludni. Lekopogom, semmi baja, szépen egyenesen jár (ezt is figyelnem kell, mármint hogy nem szédül-e).
Még a ma éjszakától félek, de attól is, hogy ha egyszer ilyet produkált, hogy sírástól nem vesz levegőt, akkor hajlamos rá, előfordulhat ezután is. Hát tiszta para. Olyanokat művel, hogy én ezekre egyáltalán nem vagyok felkészülve. Zoránnal semmi hasonló soha nem történt, teljesen sima, zökkenőmentes kisbabakora volt.

Itthon nemrég megfogta a férjem a Nonót és mondta, hogy ő sem bírja már megtartani. Kicsavarja magát, ha éppen úgy akarja. Hát nem tudom, hogy most ezután mi lesz. Mert ha elkapja egy ilyen hiszti,akkor vagy hagyom, hogy csinálja amit nem szabad, vagy olyan erősen kell megfognom, hogy bekékül a karja, de leginkább meg sem merem közelíteni, mert mondom rögtön földhözcsapja magát. Ebből volt a mai balesetünk is.

Na,ezt jól kiírtam magamból, de én még ilyet nem éltem át.
És többet nem is akarom. :(

Nektek nem volt hasonló gondotok?

Bocsi, most csak magunkról írtam, mert teljesen be vagyok parázva és ki kellett ezt írnom magamból. De így sem nyugodtam meg, hogy éjszaka tuti állandóan fülelek majd.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Márk még mindig beteg, láza nincs, de az orrát szívni kell. A legnagyobb baj az, hallom ahogy lélegzik, hogy a torkán ott a sok lerakódás, de ő nem hajlandó köhögni, csak akkor köhint egyet amikor már nagyon muszáj. :? A kedve amúgy jó, és így, hogy éjjel kelünk egyszer tejet inni, nem hatkor van ébresztő reggel, hanem nyolc körül, ami igen pozitív. Én szerencsésen megúsztam nekem egy nagyon gyenge betegségváltozat jutott.

Juca, gratulálok, és szurkolok!

Kimike, a Lenkei féle dologgal nekem nagyon erős ellenérzésem van. Köztudott, hogy az illető szcientológus, és hát az ő tanaik igencsak "érdekesek". Én hozzá nem nyúlnék semmihez, amihez közük van (bár sokmindenről nem is tudjuk). Már csak elvből sem, mert így közvetve az "egyháznak" nevezett valamit támogatod vele. Szerintem az egész csak parasztvakítás. Ez az én magánvéleményem, szerintem már többször is leírtam itt. Én amúgy sem vagyok híve annak, hogy mindenféle mesterséges vitaminokkal tömjük folyamatosan a gyereket és magunkat.

Alziza, üdv közöttünk. Nekünk volt mellékhatása az oltásnak, orrfolyás és láz képében. A nyirokcsomókat én nem vettem észre hogy duzzadtak lennének, és pöttyösek se lettünk.

Szerencsére hiszti a szó szoros értelmében Márknál nagyon ritkán fordul elő, és nem is tart sokáig, nem is olyan heves. Én tudomást se szoktam róla venni.

Ex, örülök, hogy jól sikerült a buli. Hajrá lagzi! :)

Marcy, szerencsések vagytok, hogy jó idő volt! A 2. képen vannak azok a rugós játékok. Márknak egy olyan egér az egyik nagy kedvence, bár a rugó része már eléggé érdekes állapotban van :)

Andi

amandi

Viera, húú ez a történet nem semmi! Mint írtam, szerencsére nálunk ilyen gond nincs. A párom unokatestvérééknél szintén az idősebb fiú egy mintababa volt, de az öccse az hasonlóan kezelhetetlen hisztis. Az anyuka is mondja, sokszor rossz szemmel nézik, hogy az áruházban nem vigasztalja a hisztiző gyereket, de ő tudja a gyereknek az a jó, ha ilyenkor hagyják és lenyugszik magától. Mostanra már ott tartanak, a bátyjának szót fogad, sokszor őt kéri meg az anyuka, hogy szóljon a kicsinek.
Állítólag én voltam hasonlóan akaratos és hisztis. Engem apu egyszer megfogott, ruhástól a kád, és zuhanyból hideg víz. Később elég volt csak emlegetni a zuhanyt, a hiszti abbamaradt. Nem tudom, hogy ez működne-e nálatok, vagy összeegyeztethető az elveiddel, csak egy tapasztalatot írtam le. Sok kitartást!

amandi

Amandi!

Próbáltam már hideg vizet, de csak úgy finoman az arcára fröcsköltem. Még jobban ordított.
Azt hallottam viszont, hogy addig kell locsolni, amíg meglepődik, vagy megrémül, vagy mittudomén és abbahagyja.
Holnap megpróbálom.
De most meg egyrészt attól is félek, hogy megfázik, ha tényleg a zuhannyal megyek neki, másrészt, ha megint elkezd sírni és megint nem vesz levegőt, én a falnak megyek.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Viera: nem semmi sztori. A hideg vizzel való locsolást már én is hallottam, sőt ismerősömék alkalmazták is. Náluk a kisebbik fiú iszonyú hisztis. Kornél szerencsére nem, illetve nagyon hamar túlteszi magát a dolgokon.
Na, tanulok, most van nyugalom.

ANita

Kép

Kép
wawel

Kimike! Hát igazából én is hókuszpókusznak tartottam az egészet, míg –Czeizellel nem beszéltem és nem mondta ezeket. Na, hát ő meg aztán nem nevezhető a genetikus, ilyen olyan tudományos fokozatával, eredményeivel hókuszpókusznak-teljesen megbiztam benne, olyan egyértelműen érthető volt amiket mondott. Amikor meg a dokim behivott peteérés Uh-ra, az megint azt jelezte számomra, hogy ez nem hókuszpókusz, hanem tudomány. Az már az én jellemzőm, hogy a hókuszpókusz naptárak szerint is akkor volt esély a fiúra, az mivel én a pókuszt is szeretem-vallom-ez csak megerősitett abban, hogy tuti kispasi lesz. :lol: :lol:

Az echinachiát lehet szezonálisan folyamatosan adni, mármint úgy, hogy 1 hétig szedi 1 hét szünet. Igy adtad ugye?

Hát a Lenkei féle dologban majdnem ugyanazt gondolom, mint Amandi. Én ismerem, vagyis találkoztam vele, meggyőző volt amit mondott, szimpi a könyve, de az az érzésem épp abba esett bele, amiről ir, történetesen az üzlet. Ő is csinált egy vitamint, ami tök drága, vagyis ez is üzlet.
Szcientológus, ami nekem nagyon nem tetszik, :shock: :roll: tök nagyok, bevehetetlenek és drágák a vitaminjai. Sőt azt is hallottam, de ez lehet hogy hitelrontás, hogy olyan anyag van a vitaminjaiban, amitől hozzászoksz és azt akarod majd venni. Amerikában gyártják, nem tudod ellenőrizni. A bérest viszont itthon, szóval abban jobban megbizom.

Marcy! De szépek a képek, és milyen szépek vagytok a képeken!!!!Olyan szép pár vagytok szép gyerekkel, és sugárzik rólatok a nyugalom, a meghittség. Mi hozzátok képest lobbanékony és zizi család vagyunk-és még én csodálkozom, hogy Beni zizi néha. :oops:

Meteor-húú, ijesztőek voltak a tünetek, remélem mi nem esünk bele-nem akarom!!!!
De jó, hogy ilyen sűrűn mentek, utaztok! :lol:

Ne, aggódj azénuram szerint is eltúlzok mindent és túlaggódom :evil: a gyereket-ez már csak az anyák sorsa, de úgyis mi veszünk észre mindent, inkább többször szólaljon meg a vészcsengó mint egyszer nem. Mi lett volna ha nem hűtőfürdőzöl bizva a gyógyszerben és 1 óra múlva lázgörcsöt kap. Na, akkor tuti nem mondta volna apa, hogy eltúloztad.
Nekem is mondta apa, hogy lusta a gyerek, azért nem mozog, ma meg már ő tartja a kollégáinak a kiselőadásokat a mozgásfejlődés elmaradásról, és csak nézett amikor mondta a Dévényes, hogy lusta gyerek nincs, csak lusta apuka, és az anyáknak tök jók a ösztönös megérzéseik, ha úgy érzik, ott az esetek 99 százalékában tényleg van egy kis gond még ha kicsi is.
Szóval csajok, az apáknak ez a dolguk, hogy nyugtassasnak, nekünk meg, hogy aggódjunk.

Amandi! Én is pont ezt a totokzajt hallom és hiába mutatom neki, hogy köhögjön, a kis drágám még ne tud. :shock: :? Olyan édi kis hangokat produkál köhögés gyanánt, de a trutyi ott marad.

Ex! Örülök, hogy jól mulattatok! :lol: Rátok fért!!!

Viera! Hú, nem semmi ez a sztori. :cry: Képzeld pont tegnap történt velem is majdnem hasonló. Nemrég irtam hogy milyen jó orrszivási technikám van, ülve stb. Na, ez csak múlt idő. Beni olyan erős lett, hogy a lábával csipőből kifordul ülésből és addig vergődik, míg hanyatt vágja magát a kőhöz-az utcsó pillanatban tettem a feje alá a tenyerem.
Szóval új technikát kellett kitalálnom, a hagyományos a lábam közé fektetem combomon a két keze széttárva leszoritva, a fejét tartaja a két combom, nem tudja kiforditani, a rugodosódó lábát meg a vádlimmal tartom. Szóval teljes rabság, de csak így tudom leszivni.
Szerencsére a hiszti nálunk ülésben van, kifelé fordított széttárt kezekkel, felfelé néző tenyérrel(olyan hát nem érted,hogy mit akarok testbeszéddel) vörösödő fejjel megfesziti az egész testét.
Hú, én nem is tudom, hogyan kezelném a földre dobós hisztit, nyilvános helyen. Azt olvastam magamhoz kell szoritani, mert szegény gyerek nem tudja feldolgozni, hogy az agya már sok mindent akar, de a teste no meg szülei korlátozzák ebben. Hát nem tudom, hogy egy vergődő és rugdosó gyereket hogyan tudunk magunkoz szoritani, énekelni neki,stb. szerintem ezt csak túlélni lehet. Blanka is mintababa volt, no Beni nem annak készül, az már most látszik.
Csodálkozom amúgy, hogy nem küldött kórházba, ilyenkor állitólag kötelező a 3 napos megfigyelés.

Prenata: Köszi a recit, de bénázok még kicsit:mi az a bolti leveles tészta? Azt hogyan tudom itthon megcsinálni? :shock:

Nancsa, már jobb volt az altatás?
Beni ma már csak kétszer kelt éjjel. Mintha ma már piros lenne a foga helye. Hát valami van, az biztos, mert jó alvó, valami csak felébreszti.
Blanit kimenekitettük a hálóba pár napja, és hol apa, hol én alszunk vele, a kanapén meg felváltva alszunk őrt Beni miatt. Tuti.

Gab! Meske telefonos akciója nem semmi!! :roll: Hogy sikerült a buli??????Kigyógyitott a pálinka? :wink:

Vicky, de jó, hogy legalább ti egészségesek vagytok. :lol:

Alziza, van cumitlan fotód a királylányról?
Olyan szép kis pofija van, de nem látom a felét attól a böszme cumitól. Lécciiii!! :P

Fú, ez a kisjak, nagyajak összenövés nagyon durva. :shock: Egy ismerős kislányának volt ilyen 10 hósan széttépték, él nagyon rossz volt 1 hétig. Azért szerintem is csináltasd meg neki, vagy legalább beszélj gyereknőgyogyival meddig lehet ezzel várni, mikor van az utcsó időpont.

Andy, Dani javul? Küldtem lélekmelengetőket emilen, átment?
:P

benianya
ákosbenianya

Viera,
nagyon durva ez a sztori!
Ötletem nincs. Engem mondjuk gyerekként amikor próbálkoztam anyu befenyített, hogy ha nem hagyom abba 3-ra akkor kiveri a fenekem. Asszem talán egyszer meg is tette, utána elég volt elkezdenie számolni:)
Na de akkor én már nagyobb voltam, szóval nem biztos, hogy ilyen miniknél hatna. A víz nem rossz. Pancsinál szerencsére arcba fröccs is elég volt, de ő akkor a meglepetéstől abba is hagyta.
Ha ez Nononál nem ment, akkor nem tom.....

Kimike,
asszem egyszer korábban Viera írta, hogy ők használnak Lenkei féle vitaminokat.
Nekem egyébként teljesen az a véleményem a kérdésben, mint Amandinak. Ami összefügg a szcientológiával azt messze elkerülöm! Régebben sem voltak szimpatikusak, de tavaly nyáron a tesóm beíratkozott egy angol nyelvtanfolyamra. Tök jó feltételek, minden, aztán már amikor járt akkor derült ki, hogy szcientológusok tartják.
A tanfolyam úgy kezdődött, hogy nem angolul tanultak, hanem az ő tanulási módszerúket akarták megtanítani nekik. Ami effektíve Ron Hubbard könyvének az olvasásásból és memorizálásából állt.
A tesóm meg elég kötözködős fajta, mondta, hogy őt ez nem érdekli, ha memorizálni ekll, akkor inkább más könyvet, de ide ő különben is nyelvet tanulni jött. Na erre kitették a suliból, mé a pénzét sem kapta vissza, mert a tanulmányi szerződésben tanfolyam szerepelt, nem angol tanfolyam.....
Gondolom ez is egy módszer könnyen befolyásolható emberkék keresésére.

meteor

Benianyu!

A vajas-leveles tésztát a mirelit árunál keresd az üzletekebn. Anyi dolgod van vele, hogy szobahőmérsékleten ki kell engedni, aztán tudsz vele dolgozni. (kinyújtani).

Reni
Kép
prenata

Benianyu,
orrszívás nálunk is horror és tornagyakorlat! A gyógytornásztól lestem el egy fogást: én úgy szivom, hogy Pancsi előttem ül, nekem háttal, hogy ne tudja kifacsarni magát az ő terpeszben levő lábacskái közé teszem be a lábaimat, így az már fixen van tartva, nekem már "csak" a két kezével és a fej fixen tartásával kell foglalkoznom :lol:

meteor

Sziasztok!

Benia:

Nem az ütéstől volt az eszméletvesztés, hanem attól, hogy sírás közben nem vett levegőt.

Azért nem küldött ki a doki a kórházba, mert az ütés után még magánál volt, csak sírt és úgy felzaklatta magát, hogy amiatt történt ez. Figyelnem kellett, hogy ne legyen hányás, ne szédelegjen. De túléltük az éjszakát.

Viszont:
Most az előbb megint hiszti, megint kicsavarta magát a kezemből, erősen felvettem, mert gyengén már nem lehet ő fogni, de még ígyis hátrafeszítette magát és majdnem elejtettem.
Pohár hidegvizet ráöntöttem, de meg sem hatotta, ugyanúgy folytatta. ERre megtörölgettem a pofiját, letettem aludni.
Nem is tiltakozott ellenem. Most már nem tudom, hogy ilyenkor csak a fáradságtól hisztis, vagy alapban akaratos, vagy mi a fene van vele.
De nagyon nehéz, szinte meg sem merem közelíteni ha rosszat csinál, nehogy beguruljon és földhözvágja magát. Hihetetlen. :shock: :?

Erika

Kép
viera

Halihó!

Bocsi, de nem nagyon érek rá, a takonykór nem tágít, álmos is vagyok még mindig.

Lackó oviban, Mesi már alszik, nekem meg főzni meg házimunkázni kéne.

A buli jó volt, mondhatnám, nagyon szupi, csak a vége kicsit érdekesen sikerült, de mindegy. Majd mesélek részletesebben is. Ettünk, ittunk, dumáltunk, táncoltunk, volt minden, a fiúk még "csippendélkedtek" is, csak akkor valahogy Laci épp eltűnt. Szóval jól éreztük magunkat, többé-kevésbé.

Most megyek, mert tényleg leragad a szemem, hátha a konyhában feléledek egy kicsit!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Sziasztok!

Hát akkor remélem nálunk sem lesz komoly mellékhatás!

Viera!
Én egyszer Alexnál próbálta ki ezt a lelocsolós dolgot amikor kicsi volt!Volt egy hisztis időszaka.Úgy üvöltött,hogy lilult a szája,erre lelocsoltam!És mit mondott?Azt mondta:még! :shock:
Egyébként a barátnőm kisfia volt ilyen,mint a lányod!
Ő azt csinálta,hogy ilyenkor letette a szőnyegra és hagyta "vergődni" (bocsi de nem tudom szebben)!Ez náluk egy idő után bejött!De minden gyerkőc más!
Vendég

Benianya!
Van kép,de királyfi! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.20 13:11-kor.
Vendég

Era! Én is azt akartam mondani, hogy ha hisztizik, hagyd ott, ne is vedd figyelembe, és akkor (talán) abbahagyja, mert nem éri el vele a célját... Persze, azért figyeld, de ő ne tudja. Vagy simán rakd be a kiságyba, nem muszáj aludnia, de ott nem tud magában kárt tenni. (REméljük, nem tanul meg kiugrani az ágyból...)

Gabella

gabella

Alziza!

Nekem Zorán volt ilyen. EGyszer lenyomattam hidegvízzel, de a kád előtt a fürdőben tussal.
Mit mondott?
Anya! Ez hideg!
Mondtam neki, hogy azért csinálom.
Erre ő:
Várj, akkor beülök kádba. :lol:

Na, jó, ez vicces volt akkor, de Zorcival soha semmiféle ilyen gond nem volt.

Noémi :shock: , hát mi lesz így velem. Hisztizni nem akarom hagyni, rosszalkodni sem, megközelíteni nem merem, szóval nehéz. Az előbb is majdnem elejtettem.
Boszi lett belőle. :cry:

Erika

Kép
viera

[url/http://gabella.blog.hu]Blogon[/url] kicsit írtam a hétvégéről...

Megyek is vissza konyhálkodni.

Minden kis és nagy betegnek gyors gyógyulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

szal BLOG

Gabella

gabella

Gab!

Én otthagynám ha hisztizik, de az a baj, hogy földhözvágja magát, hátra, tehát félek, hoy megint beveri a fejét. Utána sírás, ... előlről minden.
Most végül beraktam a kiságy alszik.
Apropó kiságy: nem vagyok már abban sem biztos, hogy nem ugrik ki. Mondom, boszi lett a lelkem. Olyanokat művel, ami meg sem fordul a fejemben.
Járóka még a megoldás, de onnan is ki kell pakolnomakkor, mert volt, hogy tornyot épített a bentlévő játékokból és arra felállt. Na, mondanom sem kell, hogy félig kilógott a járókából.
Jaj, és még sorolhatnám a dolgait. De ezek kb. két hete mennek és nem tudom mire fogni. Szerintem megszokta és kész.

Mindenkinek:

Aranyosak vagytok, hogy tanácsokat adtok, hátha beválik valamelyik. Második gyermek és teljesen tanácstalan vagyok.

Ezért is nem tudok visszaolvasni, mert állandóan felügyelek.
Tudom, hogy szinte mindenki beteg és gyógyulást mindenkinek, de bocsi egyszerűen nem megy most az olvasás és rögtön reagálás. Nem baj?

Erika

Kép
viera

Alziza, fúúú, elnéztem a vonalzód, Zinára gonoltam-egyébként a bal fenti képen simán elmegy lánynak is.

IIIgen, ez az ezt a szivecske szájat akartam látni. De édes!!!a nagyjaid meg gyönyőrűek. biztos nem leet egyszerű hárommal. Főlag, hgy a 2 nagy között nem volt nagy korkülönbség.

Viera kitartás!!!!

Beszélttek lányok néhány hete a cipő és anorákvásárlást.: Szerencsés vagyok, mert eddig a kókuszmatracon kivül 3 bodyt vettem Beninek, minden mást örököltünk. De most, hogy összeszedtem örülök csak igazán!!!!

Cipők: Kép

Anorákok, kabik
Kép

Kép

benianya
ákosbenianya

Benianya! Mázlista vagy! Cipőt azért nekünk muszáj lesz venni, mert a mostani méretben nincs normális téli. Tavaszra már lesz.

Gabella

gabella

Ezt nézzétek, milyen vagány nagylányom van! :-)

Kép

Gabella

gabella

Sziasztok,

Viera: rossz volt olvasni, amit írtál!!! Ilyen esetben én is tiszta tehetetlen lennék és csak ordítanék... elég néha, ha félrenyel Marci és látom, hogy neki kell megküzdeni a falattal, akkor is teljesen kiakadok!!!
Hiszti nálunk is elég ritkán van, ha itthon vagyunk, akkor hagyom és kitombolja magát, nálunk ez vált be, ha az utcán vagyunk (szerencsére csak egyszer fordult elő, akkor írtam is), akkor nem tudok mit csinálni, felveszem nagyon erősen tartom és cipelem a kis popóját :? . Persze ő közben üvölt és kapálózik...

Benianya: nagyon sok szép dolgot örököltetek, szerencsés vagy :) !
Nekem is sikerült fű alatt cipőt szereznem. Vadi új siesta és csak 4000 Ft. 23-as méret, de a napokban hoznak egy 24-est is. Megveszem, mert szerintem március-áprilisban is, ha hideg van simán lehet ezeket a kis bakancsokat hordani.

Alziza: nagyon helyesek a gyerekeid. Úgy látom, hogy a 2 nagyobb gyerek jobban hasonlít egymásra, mint a kicsi :) !
Még csak most néztem meg jobban a vonalzót, hogy hogy hívják a gyerkőcöket. Látom szereted az érdekes és nem mindennapi neveket :wink: !

Meteor: ez a tanfolyamos story nem semmi... Szerintem a pofátlanság teteje, hogy meghirdetnek egy tanfolyamot és totál mást kapsz helyette :evil: .
Jól tette a tesód, hogy otthagyta őket, de szerintem Isti a pénzt is kiverte volna belőlük, ha velünk történik ez (engem sajna be tudnak vinni a málnásba, de Istit nem igazán...) .

Gab: örülök, hogy végre ki tudtatok kapcsolódni egy kicsit :) ! Most már csak a gyerekek nélküli telelést kellene összehozni, aztán akkor igazán nem lehet okod panaszra :wink: :) !

Megyek, mert 2 beadandó dolgozatot össze kellene hoznom, ráadásul tanulnom is kellene. Holnapután már lehet jelentkezni vizsgákra... én pedig még sehol nem tartok!!!

Eni
marcy

Jajj, de balga vagyok, hiszen cipőt, olyan ortopédiai bokafogósat, hajlós talpút mi is vettünk most 10 rugóért, merthogy elkezdett járn a kispasi. télira egyelőre a sárga bundabéléses van, hát hogy hóban mi lesz fogalmam sincs még. hisz kint többnyire még babakocsiban van,csak itthon sétál, 2 hetes tudománnyal még nem utcázunk.
A bal oldali zöld amit most vettünk, a jobb oldali zöld meg az első lépés cipő amit örököltünk.

Blaniéknak ma suliszünet van Beni alszik(már látom a foga hegyét, de érdekes mert nem is volt se duzzadt se piros az inye, de most már tuti a foga, látom akét szememmel.Szóval össuesdtük a csajos legókat, és épitünk, fotózunk, játszunk!!!!!
Majd küldöm a lányos anyák kedvéért ide.

Képzeljétek szombaton voltunk buliban a gyerkőkkel, osztálytársi szülinapi buli, és az ottani fésülős fodrászbaba is meg volt tépve, de hogy!!!Elöl olyan rövid, hogy csak na, de olyan rendesen modermn tépett ám, sőt még extrém is egy kicsit. Na jó a 7 éves a 14 és 16 éves unokanővéreivel kreálta, de még vax is van a hajon.
Na, majdnem megdicsértem a lnyomat, hogy ő ennyire azért nem vágta le.
Őrület hogy megnyugodtam vagyis lenyugodtam ez ügyben, pedig azt hittem szétpukkadok akkor napokig.

benianya
ákosbenianya

Halihó!

Végre kipihent vagyok, Zozka 8:30-ig aludt!!!! El sem hiszem! :P :D

Viera: Félelmetes, amit írtál. Én biztos nagyon megijedtem volna. Szerencsére Zoló nem hisztis. Egy ismerősünk kislánya úgy hisztizett, hogy elkezdett üvölteni és közben levetkőzött! :shock: Akárhol! Pl a bolt kellős közepén, ha az anyja nem vette meg amit akart. Persze már egy kicsit nagyobb volt. Na az sem lehetett semmi.

Benianyu: Szuper hogy ilyen sok mindent örököltök! Nekem a micimackós kabát nagyon tetszik, és édes Blani kék papucsa. Anyósom szomszédjába két fiú van, akik nem sokkal idősebbek Zolónál, mi onnan kapunk néha ruhát, cipőt. Olyan, mintha turiban vásárolnék, csak házhoz jön! :D

Úgy látom én vagyok az egyetlen akinek a férje az aggódósabb. :) Mondjuk nekem van egy tőlem 10 évvel fiatalabb öcsém és sok minden beugrik abból, amit anya csinált, neki pedig nincs édes testvére.

nancsa

Sziasztok!

Köszönjük, valamivel jobban vagyunk! Bár Daninak tegnap is 39 fokos láza volt, ma egyenlőre úgy néz ki, semmi (kopp-kopp-kopp)!
Ezért most öltözünk is és elmegyünk egyet sétálni!!!

Lányok!
Nem tudom, befolyásolhatja-e a megfázásom a fogamzást, de (tudom fura szó) kicsit "üresnek" érzem magam. Nem tudom megmagyarázni miért vagy hogy ez hogy van, egyszerűen ezt érzem. Úgy érzem ez sem a mi hónapunk volt!! Még 2 nap és tesztelhetnék, de azt hiszem várok vele!

Pusz!
Andy

Kép
oriandy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?