Új privát üzeneted érkezett!

Szia Esőcsepp, üdv köztünk!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Andy
Nekem is 36,6 volt ma reggel. Nem tudom jó-e, de szerintem ez még nem mond semmit. Majd már 10-12 nap múlva érdekesebb lesz a helyezet remélem.

Kép
p__lilla
 
 


Jaj csajok, annyira fáj a pocim, szúrogat, meg a ballábam alig tudom emelni úgy fáj a petefészek tájékán :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 

 
 

Marti
LAPTETŐ!!!
Meglesz a tegnapi hancúr eredménye! De azért szerintem még ma is kapd el apát.

Kép
p__lilla
 
 


Hu, ha Lilla, bárcsak igazad lenne :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Lilla
Ilyen eü könyve van mindenkinek? Nálam az a helyzet, hogy nekem anyakönyvi kivonatom sincs, mert anno ellopták a szüleimtől és sajna az eredeti ami talán a polgármesteri hiv-ban van? Nem tudom hol tárolják őket, szóval leégett egy része és nekem ilyen nincs. Nem is létezem???
Lehet uezért nincs ilyen kiskönyvem sem?

Kép
Kép
nati80
 
 


sziasztok

ha tegnap csak pár cseppem volt akkor ma kezdjem a ciklust?
csak hogy jó legyen minden, meg tegnap nem is mértem a hőmet reggel
akkor még reménykedtem a babyben.
majd du megcsinálom

Kép
andyfekete
 
 


Na végre végeztem a takarítással.
Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik gyártónak van vízszűrős porszívója? Szeretnék venni egyet, de nem TV-Shoposat. Csak azt találtam.
Andy, ha tegnap csak pecsételő volt a vérzésed és ma semmi, akkor az lehet beágyazódás is, de persze ez attól is függ, hogy a hőd ez előtt mennyi volt. Nekem az átlagom 36.6 és akkor van fenn, mikor 36.8.

Kép
Kép
nati80
 
 


Nati
Szerintem mindenki kapott, amikor megszületett. Abba jegyeztek bele minden oltást. És kérték nálunk az iskolai oltások alatt is. Bár a férjemnek nincs meg. Lehet neked is elkeveredett. Születési anyakönyvi kivonatot meg lehet a Polgármesteri Hivatalban pótoltatni. Nem tudom mennyibe kerül, de kiállítanak egy újat.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla
De új kivonatot csak az eredeti bennlévő alapján állítanak ki, de az megsemmisült a tűzben. Vagy valami hasonló.
Lehet valahol nekem szükségem erre az eü könyvre? Lányok nektek van ilyen???

Kép
Kép
nati80
 
 


Sziasztok!
Annyira örülök a kedves fogadtatásnak!!Már nagyon magam alatt voltam.
A rubeola (és egyéb ) vizsgálatokat a nőgyógyászomtól kértem. Ez egy egyszerű vérvizsgálat amit úgy is megcsinálnak majd ha babásak lesztek :) elvileg. Csak ha közben jön a fertőzés, akkor nagy esélye van beteg babának. Ezért jobb megelőzni. Egyébként Kaposvárra küldték a vérem az epidermiológiai központba (1500 Ft-ba került). Ha elmentem volna a családtervező központba, akkor állítólag ingyen lett volna. No de sebaj:) Szeptemberben volt a vérvizsgálat és úgy kellett rájuk telefonálni novemberben, hogy mi lett az eredmény. A dokimnak elvileg 1 héten belül elküldték, de szerencsétlen nem találta.
Sziasztok!
Esőcsepp
esõcsepp
 
 


Még azt akartam mondani, hogy tényleg sokan megkapták a rubeola elleni védőoltást. Én 75-ben születtem, de kimaradtam. A barátnőm szintén 75-ös, de ő megkapta. Elvileg a fertőző képes lakosság (gyereksereg) felül van olta. Tehát nincs kitől elkapni....
esõcsepp
 
 


Nincs itt senki?
Tök jó, hogy most lenne egy kis időm és most nincs itt senki. :?

Kép
Kép
nati80
 
 


Sziasztok!
Kérdezhetek tőletek valami nagyon hülyeséget?


Vasárnap döntöttünk véglegesen, hogy nem védekezünk (óvszer volt eddig is). Azóta nem voltunk együtt, mert piszkosul beteg lettem hétfőre láz, köhögés stb. Itthon pihengettem, teáztam. De ma fáj a pocim, mintha meg akarna jönni. A hasam alsó része. De a mensi majd csak decemberben 10 felé esedékes, és hát az együttlét meg a tüszőrepedés nem voltak összhangban, meg aztán egyszeri alkalom, meg hát csak 6 napja ..... Szóval szerintetek?
Mikortól lehet terhességi tesztel kimutatni (nincs itthon egy sem:)) Lehet, hogy annyira vágyom már egy babusra , hogy teljesen megkergültem????
esőcsepp
esõcsepp
 
 


Sziasztok!

Sajnos aki még nem tudja, tegnap csak pettyeztem, ma már gyengén vérzem, most akkor lamaradtam a babáról
De a köv hónap az enyim!

Kép
andyfekete
 
 


Esőcsepp
Én ezt most nem igazán értem. Szóval pé-n már túl vagy? Hány napos a ciklusod? Ha dec 10-én kell megjönnie akkor elvileg nem volt még pé-d. Csak most lesz és attól fájhat a hasad.

Kép
Kép
nati80
 
 


Szia Esőcsep:

Ahoz, hogy valamit mondani tudjunk, ismernünk kellene, hogy mikor is kezdődött a ciklusod, meg, hogy általába hány napos szokott lenni
:)
De Nati leirta már, ha jól látom :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Szia Nati!

Nekem egy szép 30 napos ciklusom van. Úgy tudom, hogy a mensi első napját megelőző 16 nappal van tüszőrepedés. Vagy nem?
Igen mindig megérzem a tüszőérést, de ez most nem az. Nem ott fáj. Már teljesen megkergültem... :(
esőcsepp
esõcsepp
 
 


CSUCSU!!! MErre vagy??? Gyere és mesélj, mi van veled, mert izgulok ám. Irtad, hogy késik a mensid...Vagy én maradtam le valamiről? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


f.marti!
neked biztosan most van ovud. remélem összejön, pont a közepén vagy? ha jól látom

Aki kérdezte a születési anyakönyvi kivonat 2000 ft, mert én nyáron csináltattam esküvő előtt, mert 14.éves korom óta 4 helyen laktam, és valahol elkeveredett. nem kell időpont az anyakönyvi irodához.

Esőcsepp!
te lehet hogy beágyazódsz? de mért nem csinálsz vonalzót!!! abból többet tudnánk! noivonal.hu
majd csak mikor meg kéne jönni, akkor mutatja ki a teszt a terhességet.legalábbis a csajok ezt írták.ű

Kép
andyfekete
 
 


Azt olvastam a neten, hogy bármikor teherbe lehet esni. Egyszeri alkalom is elég . Mensitől függetlenül. Csak vannak ideálisabb időpontok........, de szerintem :P lehetetlen, hogy 6 nap után bármit is érezzen az ember. :lol:
esőcsepp
esõcsepp
 
 


Esőcsepp
Mikor kezdődött a ciklusod? 6 nap után még tényleg nem lehet érezni, mert akkor még a beágyazódás sem indul el.

Andy
De ha a polgármesteri hiv-ban lévő eredeti megsemmisült, akkor mi alapján állítanak ki újat?

Kép
Kép
nati80
 
 


sziasztok!!!!!

én azt olvastam hogy ha valaki méri a hőjét akkor mindig abban az időben kell,viszont ha valaki hétvégén nem dolgozik és tovább tud aludni azért nem kell korán kelnie csak,akkor pl:a reggel 8 ora legyen az ébredési hő és eszerint nézze a diagrammot!!!!!!

helló esőcsepp!!!én sem voltam rubeolás szerintem........keressél egy dokit akiben megbizol és hajráááááá,baba!!!!!

jajj ugy örülök most hivott egy régi ismerősöm és mondta hogy 11 hetes terhes.3éve probálkoznak és most Káliba mentek és elsőre sikerült!!!!!olyan boldog volt csak eddig nem mondták senkinek mert féltek.....hát megértem!!!!!!
alig várom már hogy menjek dokihoz és mondja hogy minden oké mert nem nagyon okoz nekem tünete....most még fáradt sem vagyok.hmmmmmm remélem minden rendben!!!!most azt sem bánnám ha émelyegnék egy kicsit!!!!

mano
manocska2008
 
 


esőcsepp:szerintem ha valaki kismami az első tünetek 10-15 nappal a fogamzás után tapasztlható,de még ez ik korai nem mindenki érzi meg,de van aki egész korán érzi hogy sikerült!!!drukkolok nagyon remélem sikerült!!!!!

mano
manocska2008
 
 


Sziasztok!

Csak beköszönök, amióta nem voltam négy oldalt írtatok, szóval még vissza kell olvasnom.

Csajok, még mindíg rajtam van az álomkór. Akár most is el tudnék aludni itt a gép előtt.

van egy kérdésem. Szerintetek a fogamzásgátlók helyre hozhatják a ciklusokat? Csak azért kérdezem, mert kb 4 évig szedtem kisebb megszakítással. Idén februárban hagytam abba a szedését, és azóta szinte napra pontosan 28 napra jön meg. Persze van 27, 29, napos ciklusom is, de jellemző a 28. Előtte pedig mindíg 25,26 napra jött meg. Most pedig van 4 vagy 5 napom a következőig. Drukkoljatok!!!!

Na megyek olvasni.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Nati, nekem is volt ilyen eü. könyvem, de mikor hazaköltöztem Kaposvárról, az ottani orvos elküldte nekem postán, és elkeveredett. Azóta sem került elő. :shock:
Nekem volt mindenféle fertőző betegségem, egymásnak adogattuk át a hugommal gyerekkorunkban. Szóval remélem nálam ez nem fog gondot okozni. Anyukád nem tudja, milyen betegségeid voltak?
A felpuposodós tényleg TBC, én is úgy emlékszem.

Üdv esőcsepp! Mint irtad, hogy dec. 10.-én kellene megjönnie, akkor mostanság van peteérésed, sztem azért fáj a pocak. Peteérés a mensi első napjától számitva a 14. napon van, ettől akkor tér el, ha nem a normál 28 napos a ciklusod. Ha több napos, akkor a pé. is tolódik annyi nappal. Tehár sztem ha 30 napos vagy, akkor a 16. cn. körül van pé.

Ez a Kubu ital....marha fini, és tele van vitaminnal. Most ittam, nagyon szeretem.

Márti, remélhetőleg elkaptátok apával a kedvező időpontot!!!!Drukkok mennek!
MAnó, NAti, ti szerdán mentek dokihoz, ugye?

Kép
jenny29
Mór
 
 


Jenny
Igen szerdán megyek és már alig bírok magammal, annyira várom már.
Ma nem fáj már a hasam. Nem is pazarlom az ovu tesztet. Így is kell majd vennem erre a hónapra még egy dobozzal.

Van abban valami, hogy a jobb ovu után van hányinger, mert nekem eddig akkor volt erős hányingerem mensi előtti 10 napban.

Kép
Kép
nati80
 
 


Csubi, ne aggódj, minden rendben lesz Veletek, a férjed is túl fog jutni ezen, és együtt örülhettek a babának. Adj neki egy kis időt, ő így próbál most védekezni az ellen, hogy ha esetleg valami baj történne. De nem fog!! :D

Pintyus, szerintem egyszerűen csábítsd el a párodat, szerintem sokáig nem fog húzódzkodni a dologtól, azért ők mégis csak férfiból vannak. :lol:

Andy, látom, nem a beágyazódástól vérezgettél, sajnálom, hogy megjött. Fel a fejjel, karácsonykor pozitív teszt lesz a jutalom! :D

Márti, remélem rástartóltatok peteérésnél! :lol: , közben olvasom, hogy igen. :lol: Szerintem elindult fölfelé a görbéd. És lehet, hogy a végén ketten lesznek? :lol:

Lilla, mennyire van meg erősen? Mint egyébként, vagy gyengébb? Mert lehet az is, hogy baba is van, csak vérzel mellette. Szerintem pár nap múlva csinálj egy tesztet.

Eszti, van ott baba, csak még nagyon picike, talán amikor legközelebb mész, már szívhangot is fog látni.

Jenny, azt hiszem mindenki ilyen férjet szeretne magának, mint a tied. :lol: Az enyém is imád, mióta elkezdtük a babaprojektet, azóta azt mondja, hogy kár, hogy nem kezdtük hamarabb. Azóta le sem akarok szállni róla :oops: és ez nagyon tetszik neki. MOndjuk nem visszük túlzásba mert az sem jó.

Manócska, nekem a barátnőm mondta, hogy utána fél óra fekvés, párna a fenék alatt. Azt mondta, hogy aki ezt tette annak bevállt. :lol: :lol: :lol:

Szia esőcsepp, üdv a csapatban. Elvileg, akkor is lesz ilyen vizsgálat, amikor először jelentkezel terhesgondozáson, és még utána egyszer. Szóval eléggé be leszel biztosítva, hogy egy esetleges rubeola fertőzésnél legyen időtök dönteni, hogy mit szeretnétek, de ne legyen ilyen fertőzésed. Mondjuk mostanában már nem annyira jellemző, mert kötelező védőoltás van ebből a gyerekeknek. szerintem vágjatok bele!

nati, ami bepirosodott, az a BCG, a rubeola ellen sajnos mi még nem kaptunk oltást. :( Azt tudom, hogy én voltam, anyukám mondta. És az anyakönyvi kivonatodat abban az anyakönyvi hivatalban tudod beszerezni, amelyik kerületben, vagy ha nem Bp-n születtél, akkor amelyik városban születtél. Erre majd, ha összeházasodtok, akkor lesz szűkséged.

Esőcsep, ovo, a mensi első napját megelőző 14. nap van. Szóval ha 30 napos a ciklusod, akko ha jól számolom, akkor a 16. napon. matektanárok javítsatok ki, ha tévednék. :lol: :lol:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


andy akkor én mázlis vagyok, nekem csak 23 órám van... de már én is nagyon várom hogy legyen egy kis pihi. ha minden igaz, akkor én már csak félévig dolgozom. :)
marti ha ma ment fel a hőd, akkor elvileg megvolt pé, és húzzatok bele. Ma is meg holnap is. :) akkor elvileg összejön. :) naná hogy normális hogy így felment! Sőt. :)
én szerencsére benn tudom tartani a kiskatonákat. :)
esőcsepp ne parával indulj. a rubeola fertőzés veszélye azért elég kicsi, és még akkor sem biztos hogy túl nagy bajt okoz. :) és elvileg simán lehetett pont ma peteérésed ha 10-ére várod! Kapd el a férjed ma is!
hajrá pintyus! :) örülök hogy a férjed így áll mostmár hozzá :)
Rubeola: Magyarországon az 1971-1980 között regisztrált több mint 40 ezer átlagos évi megbetegedési szám napjainkra 50 alá csökkent. Hazánkban 1989 óta oltanak rubeola ellen. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) célkitűzése a veleszületett rubeola felszámolása a rubeola elleni oltások széleskörű alkalmazásával.
nati anyakönyvet nem a polgármesteriben tartanak, hanem az anyakönyvi hivatalban. az első másolat azt hiszem ingyenes, a többi 4000. ha jól tudom. és nem az eredeti alapján állítanak ki, hanem egy nagy könyvben vezetnek mindent, abból kinézik.
ezaz CSUCSU írj már! Itt izgulunk érted!
mano ne akarj émelyegni! Én pár napja "élvezem" a dolgot. eddig én is azt mondtam, hogy legalább éreznék valamit. jobb volt, hogy nem. ma pl. elmentünk kajálni egy nem olcsó de nagyon jó helyre és konkrétan 3 falatot tudtam enni a lasagne-ból... A többit a férjem ette meg. Nagyon sajnáltam, de nem ment több! ráadásul ma az egyik fogam is elkezdett fájni ami azért nagyon furcsa, mert gyökérkezelve van... és akkor elvileg nincs mi fájjon benne...
most ennyi. itt vagyok, olvasgatok, majd írogatok is. írjatok ti is. :)
ja, és vettem ma egy állat mellényt és amikor próbálgattam, kérdezte az eladó, hogy jó? Mondtam, hogy egyenlőre... Furcsán nézett rám. Aztán vettem egy nagyobbat. :) Vicces volt. De gumis a dereka, úgyhogy jó lesz még egy pár hónapig. :)

KépKép
muffin
 
 


NAti, ha minden igaz, én csütörtökön megyek. Kicsit félek, hogy nem lesz rám elég ideje, mert nem a magánrendelésére megyek. NA majd meglátjuk.
Megnéztem a könyveket, amit javasoltál. Jók, csak annyi minden tetszik, hogy az már drága lenne. Sajna a Terhesség ABC-je cimű nem rendelhető az Alexandránál. Van nekik, csak most azt irják ki, hogy nem rendelhető.
MA vett nekem tesóm a Dm-ben Corax ovutesztet. Már alig várom, hogy december eleje legyen!Jónás napom meg 6.-án hajnalban lesz, azért biztos ami biztos, azt is kipóbáljuk. Apának már mondtam, készüljön egy hajnali negyed 4-es hancúrra. :D
Utána meg meló.... :shock:

Kép
jenny29
Mór
 
 


Valamit kihagytam, Van nekem is itthon még 3 ovu tesztem. Az most tényleg ki tud mutatni egy kis terhességet? És hanyadik naptól? Ez azért érdekelne nagyon.
Itt a mostani hőm.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 62400_.png

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Sziasztok!

Köszi a rámgondolást és a válaszokat. Szerintem is inkább a ciklusom jelez, de mintha lenne egy kis émelygésem..... :lol: csak vicceltem!!!!!!!!
Mindenkinek minden jót! Remélem a jézuska már komoly eredményekkel kopogtat karácsonykor minden reménykedőnél!!
sziasztok!
csipp-csepp esőcsepp :D
esõcsepp
 
 


Erika
Normális mensim van, úgyhogy biztos nincs baba. De lassan hozzákezdünk a hancúrhoz.

Nekem a kiskönyvemben 1990-ben van beírva a Rubeola. Hogyha 1989 óta oltanak, akkor én biztos, hogy az ellen kaptam. Amúgy 1978-as évjáratú vagyok, úgyhogy aki nálam fiatalabb tuti, hogy kapott :!:

Kép
p__lilla
 
 


Erika, az ovu teszt hamarabb mutatja ki, de sztem akkor érdemes megpróbálni, amikor meg kellene jönnie, azon a napon. Szép a görbéd!

Kép
jenny29
Mór
 
 


Jenny
Mi az a Jónás nap? Még nem hallottam róla. Elmesélnéd?

Erika
Szerintemm még korai lenne tesztelni, ovu óta csak 9-10 nap telt el.

Kép
Kép
nati80
 
 


Erika
Szerintem ez babás görbe. A hő leesésekor lehetett beágyazódásod. Amúgy hol méred? Szájban?

Kép
p__lilla
 
 


A Jónás nap engem is érdekelne.

Kép
p__lilla
 
 


Most néztem meg a fertilityfriend oldalon a kismamás görbéket. Nem mindegyiken van visszaesés, de ahol van ott 7-9 nap környékén volt. Már hirtelen hő esés és emelkedés volt látható.
Erika neked hasonló a görbéd, de tényleg várj még néhány napot.

Kép
Kép
nati80
 
 


A Jónás naptár arról szól, hogy a születésed időpontjában volt egy bizonyos holdállás. Minden hónapban van egy ugyanilyen holdállás, ez a Jónás nap. Állítólag ekkor is van peteérésed, állítja ezt Jónás doktor a Fogamzáskontroll című könyvében. Erre a napra meg tudják mondani azt is, hogy milyen nemű gyermeked foganhat. A sima ovulációs napodra viszont nem. Ha egybe esik az ovuláció a Jónás nappal, akkor már szintén nem meghatározható a baba neme.

www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1152522358.61.ppt

Ezen a linken részletesen elmagyarázzák, hogy kell kiszámitanod a Jónás napodat. Az időpontot percre pontosan már nem tudom, honnan szedtem, valaki egy Jónás napos topicon irta meg azt hiszem.

Kép
jenny29
Mór
 
 


Nati, nem fogok még tesztelni, bár nem tudom, hogyan fogom kibírni ezt a pár napot. Megfogadtam, hogy nem sietem el.

Lilla szájban mérem a hőmet. A jónás napnak én itt a neten néztem utána. A lényege az, hogy van ez a pali, akit jónás valakinek hívnak. És szerinte a nők akkor a legtermékenyebbek, függetlenül a peteéréstől, ha megnézik a hold állását a születésük pillanatában, és amikor babát szeretnének, akkor a hold ugyan úgy áll. Nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. én minden esetre kiszámoltam.(ezt is meg lehet itt csinálni) és nekem az jött ki, hogy a jónás napom állítólag nov 20-án volt, és előtte 3 napig kell próbálkozni. Mondjuk mi csak 18-án voltunk ebből együtt. Én egyébként a peteérésre esküszöm. nem hiszem hogy a jónás napnak túl sok tudományos alapja lenne.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Én is azon az oldalon számoltam ki, amit Jenny betett.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Ti hisztek ebben a Jónás-módszerben? Nekem akkorra rakta, amikor épp vége a mensimnek. Hát, nem tudom.

Kép
p__lilla
 
 


Akkor biztos nincs peteérésem, és akkor mi termékenyül meg?

Kép
p__lilla
 
 


Állitólag akkor is van pé. Hát én hiszek is meg nem is.
Nekem ebben a ciklusban kb. egy héten lesz pé is, és Jónás nap is. Pé. 3.-án, Jónás meg 6.-a hajnalban. De akkorra már oda kell érnie a kiskatonáknak, ezért már előző napokon keményen edzenünk kell. A 3.-ai pé miatt meg már még előbb.
Szal akkor azt hiszem, azokban a napokban elég fáradt leszek... :P

De talán ha több az esély, az eredmény is biztosabb lesz. Én igy vagyok ezzel.

Kép
jenny29
Mór
 
 


Én úgy vagyok ezzel, mint Jenny. Hivatalosan nem hiszek benne. De azért mindent megtettem azért, hogy Jónás napon is odaérjenek a kisfickók. :lol:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


De mi van akkor, ha menstruáció idejére jön ki?

Kép
p__lilla
 
 


Állítólag akkor is működik, neked akkorra jött ki?

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Megnéznék egy mensi alatti Jónás-napos terhes hőgörbét. Na ezt jól leírtam, de remélem értitek. Le se megy a hő, aztán végig fennt.

Kép
p__lilla
 
 


Amúgy én is kíváncsi lennék arra, hogy ez a Jónás módszer valakinek működött-e.

Szóval! van köztünk olyan aki figyelte a Jónás napjait, és biztos benne, hogy tényleg akkor lett terhes?

Képzeljétek el, beírtam a google-be, hogy a baba neme. És kijött egy olyan oldal, ahol legalul egy kínaiak által gyártott táblázat van. A táblázat szerint nekem ebben a hónapban lányom kell, hogy készüljön.(ha összejön) bár lehet, hogy fiú, mert kor szerint van a tábla. És nekem egy hónap múlva lesz a születésnapom. a 30. :?
Ha a 29-et néztem, akkor lány, ha a 30-at akkor fiú. Aztán megnéztem a barátnőmet, aki tavaly júliusban esett teherbe 29 évesen, és neki fiút jósolt, és tényleg fia van. És most gyorsan megnéztem a másik barátnőmnél. Neki két lánya van. És amikor elvileg fogantak akkorra is lányt jósolt. Azért lehet, hogy tényleg tudnak valamit a kínaiak.
http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm

Kép
Kép
cs_erika
 
 


A megértésére én sem szánok elég időt, de ha ez a Jónás ember ezt mondja.....hadd örüljön, én szexelek akkor is. :D
Nekem tökmindegy, mitől jött a baba, csak jöjjön!

Kép

Kép
jenny29
Mór
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?