Új privát üzeneted érkezett!

Csucsuka,
Ettol tenyleg begerjedt az etvagyam...nyammm

Franyo,
Nehez eldonteni, hogy Annanak eppen izlik, avagy nem amit kajal! Kép Mi meg nem palyazunk...majd augusztus 11-tol!

Beu,
Lorinc nagyon macso a sapijaban! Kép

Maci2,
Csokis, mandulas-marcipanos, es turos-joghurtos-malnas...ez utobbi a tortaforma karimajanak levetele utan egy oraval darabjaira zuhant szet. Meg kanalazzuk...de szerintem ma el fog fogyni...
Sos-sajtos receptje anyukamtol van:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin,só, 1 marék reszelt sajt, 2 tojás sárgája, 2 dkg kevés tejben kelesztett élesztõ, 1 késhegynyi pirospsprika.
Összegyúrjuk, ha kemény tejföllel lazítjuk. Vékonyra nyújtva O -ra szaggatjuk. Tetejét megkenjük a maradék fehérjével és reszelt sajttal meghintve forró sütõben sütjük. Kettõt-kettõt krémmel összeragasztunk. Krém: 10-15 dkg hóvirágsajt, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája, kevés só. Ezt robotgéppel habosra keverjük. ( A kremet en mindenfele omlesztett sajtokbol keszitettem, mivel itt nem lehet Hovirag sajtot kapni Kép )!

Gyerek hatalmasakat cuppog a ragokajan, lehet, hogy ehes?
Egy kicsit mar kezdek aggodni, az en babam se nem forog, se nem kutyazik, esze agaban sincs megmozdulni. Illetve megis, mert hason azert halad valamennyit. Nem koros ez mar?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Rovid osszefoglalo az utobbi idok esemenyeibol:

Kislanyom kreativitasat jobb hijan a lepisiles, lekakilas legvaltozatosabb formaiban eli ki :-))) Egyszer a merleget tisztelte meg (ugy gondolta, sok lesz ez a hizas es konnyitett magan?) :-), aztan hajnalban kilott a pelenkazorol egy masfel meteres kakitorpedot :-) szerencsere nem talalt el semmit :-)

Pocim koszoni, jol van, most mar remelem, igy marad :-) Koszi a vigasztalast leamortizalodas ugyben, azert majd igyekszem :-)

Tegnap jol beparaztam, mert a lanyzo egesz este szopizott, aztan mikor fejtem egy kicsit a vitaminhoz, tiszta ures volt a cicim! Probalgattam, de meg 20 ml se jott le, az en babam meg ehsegjeleket adott! Erre kipakoltam apat a nagyagybol, ugyis teljesen kesz volt, kivetelesen magam melle vettem Vilcsit, es vetesforgoban addig ciciztettem, amig el nem aludt. Eredmeny: 4 orat atalvo baba, kipihent ferj, hajnalban a fejo hozzaert a cicihez es kiszottyant 60 ml :-)))
Azert az egyuttalvast tovabbra se szeretnem rendszeresiteni, de szukseg torvenyt bont :-)))

Ma kettesben vagyunk, apa bement az egyetemre. Ment is a hiszti, Violam megint folyton kezben akart lenni. Delutan beragtam, mikor azt sem engedte, hogy mellette ulve megegyem a dinnyemet, felvettem, es megmondtam neki, hogy faradt vagyok es elegem van, nagyon szeretem, de nekem is kell pihenni. Nez ram nagy szemekkel, kozben csorog a telefon, apa szol, hogy kesobb jon. Neki is kiduhongtem magam, lerakom a kagylot, hat az en babam melyen alszik :-0 Ez most volt kb. egy oraja, azota csond van :-))) Hat hogy ez veletlen, vagy az oszintesegemet ertekelte, nem tudom...

Na gyorsan elkuldom, aztan belekapok valahol a topicba es visszaolvasok kicsit :-)

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Myssnia,
ugye azert tartasz neha pihenonapot? nehogy felborulj itt nekunk! :-)
Kis csaladi nemsemmi :-))) Jol sult el?

Urszila,
es en meg nyafogok, ha az ember sokaig magamra hagy a babaval :-]

Zsuzsoc,
de helyes a kis szoszi :-)
Halos jarokaval nekem ugyanazok a gondjaim, mint a lanyoknak. Nagyon nezegettem egy muanyag racsost, a gond, hogy egyben nehez, de szet lehet szedni teljesen. Nekem azert tetszett, mert konnyu pucolni, es majd szivesen kivinnem a kertbe is. De amugy szerintem is jobb a fa.

Tina,
fogyas... :-( 7 plusz kilom van, es vajon mikor lesz szabad nekem tornazni... Raadasul allandoan ennek, es kivanom az edeset! :-(
Gratula a tejcihez :-)))
Ma kiultem egy kicsit a haz ele, karomban a lannyal, edesen elszunditott :-)

Zsuzsi,
tortak, suti brutal :-))) De jodoga lesz a csaladnak... :-)))
Autopalya :-) ennyi meg belefer a jotestversegbe :-) vagy csak azert gondolom ezt, mert en nagyteso voltam? ;-)

Ellimami,
en minden reggel iszom kavet. Van, hogy delben is, utana semmikeppen. Dokim javasolta anno a fejfajasra, rakerdeztem es azt mondta, semmi baja nem lesz tole a babanak. Es tenyleg, ahhoz kepest jokat szunyal delelott, este meg, amikor nincs koffein, csak ugy sasol :-)))

Nadine,
kertiparti rulez :-) Te tudsz valamit, en csak a latogato baratokat mertem meg bevallalni, pedig ha mi mennenk, nem kellene mosogatni ;-)))

Beu,
Lorinc szivdogleszto :-)

Andi,
hat megertem, hogy bealszol, mostansag en se hajnalozok, ram sem ismernetek :-)
Szekrenytakaritas tenyleg fuj :-( az egyetlen jo benne, hogy egyszer kesz lesz :-)

Timici,
hogy mekkora szepseges fiad nott Neked :-))) meg emlexem, ahogy drukkoltunk a szuleskor Nektek a rallihoz... :-)
A dokino es vedono parafenomenek? :-/

Hat eddig jutottam most, apa szolt, hogy ehes az en lanyom :-) megyek, nyitom a bufet, aztan vagy vissza tudok jonni, vagy nem...

Minden szepet s jot!

Kaska
kaska
 
 

 
 

ÉviKép
Még mindig édes Petra. (és a parkettátok is szuperszép)

ZsuzsiKép
Nem kóros. Miki amúgy is tök ügyi, legalábbis amiket olvasok itten róla.Kép

FranciskaKép (remélem nem bajKép)
Köszi a táblát, ezt kerestem. Szuper.

ZsófiKép
Ez nem ér! Guszta túróstáskák. Kép

KaskaKép
Ezek szerint nálatok is volt nagyágyban alvás. Azt hittem csak én vagyok ufo. Kép Néha még most is csak ott nyugszik meg.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Mindenkinek aki képeket küldött babójáról!

Nagyon édes mindenki! Sapkában is tündériek!
Én babóm nem engedi a sapkát, sehogysem tudom elérni, hogy egy perc alatt le ne tornássza magáról. HA sapka lent van, akkor van nyugi. Születésekor sokar kellett infúzót kapnia és mindig a buksiját szúrták meg, lehet, hogy ez az oka. Vagy mindenki küzd a sapkáva?


Mindenki aki valamilyen finomságról küldött képet!

Nagyon étvágygerjesztő mind! Egyre éhesebb vagyok, és egyre inkább valami ínyencségre vágyom. Ha valaki esetleg nem boldogulna a sok finomsággal, én szívesen segítek! Kép
Most hiányzik igazán, hogy nincs itthon sütőnk. Nem baj, nemsokára költözünk.

Hosszú alvással teli hétfő estét Mindenkinek!

Réka
muki
 
 


Nem tudjatok hol lesz a nagy babanetes tali?
Nemsokara indulok haza a gyerkocokkel, es otthon nincs net, jo lenne mar tudni valami biztosat!
Arrol jutott szembe, hogy ott is bizti sok finomsag lesz! Kép Kép Kép Ugyesek ezek a babanetes lanyok! Sajna nekem otthon csak egy nagyon bena gazsutom van, ami mindent odaeget, de majd igyekszem....

Nagy unalmamban nekialltam "kozmetikazni", holnapra gondolom rugyezek majd, mint a pipacs. Mar az evet sem tudom, mikor voltam utoljara kozmetikusnal...talan ugy 5 eve lehetett.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Igy szoktak "jatszani":

Mikinek rendesen kell am homoritani, kulonben...

Kép


Muti ma`

Kép


Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Myssniával már dolgozunk a képkicsinyítési programon, Franyó pedig addig is kicsinyített nekem képeket, így végre meg tudom Nektek mutatni a szemem fényét, Danit.

Nagyon-nagyon köszönöm Mindenkinek a segítséget!

Réka

Kép

Kép

Kép
muki
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!
Edesek a fiaid! Meg azota nem mondtam, hogy nagyon tetszett az a foto, amit egyszer feltettel, "jon a vihar" cimen. Buzavirag volt meg rajta, ez a kedvenc viragom! Kép

Lanyok!
Koszi a reakciokat mindenkitol Emma nyugtalansagat illetoleg. A doki szerint vannak ilyen periodusok, ezeket at kell veszelni, nem biztos, hogy az uvolteni hagyast kell valasztani. Azt en ugysem birom. Szoval sajnos nalunk mar 2 hete tart. Ejjelente 5-6 szor kelunk, lehet, hogy tobbszor is, csak komas vagyok. En amugy is rossz alvo vagyok, ugyhogy nem csak leteszem a fejem, es mar durmolok is. Kép
Lehet a foga, vagy helyvaltozas, stb
Kicsit azert mar nem levo tartalekaim hataran vagyok...
Egyebkent Kiralylany nagyon edes, kuldok egy kepet, sziasztok
Puszi
Kakukkfu, Emma

Kép
Kakukkfu
 


Sziasztok!

MÁr majdnem kész a konyhaszekrény, csak 2 vitrines része van hátra, de a nehezén túl vagyok Kép

BAlcsi nem volt rossz, csak kár, hogy 100 km/h-s szél fújt, így Danit alig mertem kivinni.
A vízbe nem merészkedtem, férjem kipróbálta, majdnem hibernálódott.
Viszont Dani tündérien viselkedett, a napi 7-ről lement 5-6 evésre, ezt azóta is tartja, bár éjjel 3-4 körül még mindig eszik, de nem bánom.

Tök ciki, de nem nagyon tudok válaszolgatni, mert épp csak átfutottam az írásaitokat Kép De a babákat mind megnéztem, és gyönyörűek, aranyosak!!!

Járóka: mi kaptunk egy használtat, az hálós. Én is gondoltam rá, hogy talán rontja a látást, viszont jó szolgálatot tett BAlatonon, abban altattuk Danit (még mindig nincs utazóágyamKép), igaz a derekam kicsit kikészült az állandó ki-be emelgetéstől.

Franyó
köszi a válaszokat Kép
hippes-meggyes Anna édes

Kaska
kaki-pisi Kép

na megyek befejezem a konyhát és még jövök!!!

Andi
psandi
 
 


Helló lányok,

Mesélek valamit:
Ma délután megjött 3 havi táppénzem egyben.Kép Gyerek felpakol, vásárlás indul. Sportgatya apucinak, édirugik gyerkőcnek, nyári tatyó anyunak. Plusz ügyintézés bank, posta, gyógyszertár... (2,5 órás túra) Kicsit elszámoltam az időt, a közértben éhségjelzés érkezik. Hazáig nyüszi, lakótelepi lépcsőn felcipel (babakocsi vásárlóhálója tele+2 szatyor), itt már határozott bömbi. Nem baj, 5 perc... ROSSZ A LIFT!!! Kép 10. emeleten lakunk! Pánik, anyu bőgés határán. Gyerek éhees, mileszmost? Földszinti kukkolósnénihez becsönget, lehet-e, hogy 1-2 szatyor itt maradjon... módosítok, baba kocsiból kikap, egész cucc lenthagy, köszi-köszi. 10 emelet 5 kilós babával, 5 perc alatt. Bőgés, bugyiig izzadás, lihegés, sápadtság - gyerek közben persze megnyugszik, csak anya pánikol. Ebben az állapotban lakásba be - apu itthon van! És jól lecseszi anyut, hogy
a/ nem telefonált fel
b/ nem jött fel a tetőn és a szomszéd házon át
c/ bőg, pánikol, liheg, izzad, hisztizik, mikor pedig a gyereknek "napokig tart, hogy éhen haljon" Kép és szemmel láthatóan semmi baja.
Lányok, 1szerűen bepánikoltam, hogy jajmostmilesz, leblokkoltam, hogy éhes a gyerek én meg lentragadok a földszinten... Mi lesz, ha 1szer TÉNYLEG baj lesz? Utólag persze látom én is, hogy felesleges hülyeség volt, de amikor bőgve másztam az emeleteket, komolyan gondoltam, hogy tragédia van készülőben...

Hab a tortán:
10 napja vásárolt 6 ezer forintos szuper 1 ujjal pattintható Triumph szopismelltartóm csatja kinnt maradt a dobon kívül a mosógépben, és a szuper 1200 fordulatos centrifuga egyszerüen szétverte, a csat helyén rongyos, foszlányos valami vanKép Használ6atlan.

Ki tudja überelni a mai napom?Kép
(Na jó, a vásárlás az tökjó volt, imádok pénzt költeniKép)

pusza
Elli+Kevin 4h+3n
ellimami
 
 


Sziasztok,

ma rövid leszek, mert hulla vagyok, vásárlós nap volt.
Kint voltunk az SCS-ben, elkezdődött a nyári árleszállítás, megvettem a jövő nyári ruhatárakat a kölkeknek, plussz egy pár dolgot őszre. C&A-ba, BabyOne-ba, H&M-be érdemes bekukkantani, ha megy valaki mostanság Bécsbe.

pusz, jóéjt
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Jajjajj mar megint ugy lemaradtam,mint a deli gyorsrol... Urszila nagyon beletrafaltal! A lakas sincs meg keszen, es netem is csak este van,ha Apamano hazajon, mert az o telcsijerol megy ez a Vodacuccos lassulmany.

Zsuzsi
Elso dolog amit meglattam a forumon, szoval a tortak. Nattttyyyyyyon gusztak!Hogy miert nem vagyok en 11 eves kissrac? Kép
Jazi sem forog, csak eleg ritkan- ha kedve tartja. En nem aggodom rajta.
Autozos kepek nagyon jok!

Zsuzsoc
Nagyon jok a uszis kepek! Kép

Urszila
DE jo, egy kis szabi!

Kave tema
Lanyok, en nem kavezom, csak nagyon ritkan.7vegen ittam 2 KV-t, lehet,hogy Jazinal ettol fajt a pocakja irdatlanul? Vagyinkabb a sosmogyi? Tanacstalan vagyok?! Kép

Beu
Bar mar gondolom nem olvasod, de Jo nyaralast!!!!!
Lorinc nagyon edes! Apa is megdicserte. Konkretan " Ki ez a tundergyerkoc?" felkialtassal illette Kép

Kaska
Koszi a dokivaltos-merlegvaltos 5letet. Valoszinu ez is benne volt a pakliba,hogy kiscsaj extrakeves hizasrol adott tanubizonysagot.
Pisi-kaki Kép

Timici
Edesek az almaevos kepek. Jazi sem lelkesedik az almaert (igaz o meg csak levet kapott), de a barackra mar vigyorog. Azt is probaltatok?

Franyo
Nagyon ugyik vagytok ! Csini a lany nagyon. Kép

Csucsuka
Jajjjajjj, csorog a nyalllll. Irto gusztak!

Reka
Dani nagyon aranyosan alszik a merlegen Kép

Lanyok
Mi kozben 7vegen Balcsin voltunk. Jazi nagyon rendes kiscsaj volt, nemhiaba mar 5 honapos Kép Viszont mostanaban o is tobbet bukik es fogalamam sem volt, hogy mitol. De szerencsere mar kiokitottatok! Aztan meg nemtom mitol, de olyan hasfajos gorcsei vannak delelottonkent,hogy csak lesek. Mar jo ideje nem hasfajos, es nem is eszem semmi extrat. Lehet,hogy mi is Emmat utanozzuk? Kép
Lakas alakul, dobozok meg vannak, Apa epp pakol, nekem is mennem kellene.

Puszi nektek UUUGGYY hianyoztok am!
Norka es NehaNyugos Jazmin
U.I. Ha vegre osszerakjuk az en gepem is, kuldok soksoksok fotot! Kép
norkini
 
 


Elli,
Nem tudom uberelni -legallabis ma, hacsak be nem ut a mennyko-, de reszvetem! En eleve a 10. emelet hallatan is rosszul leszek, megmaszni tuti keptelen lennek! A melltarto-ugy tenyleg nagyon bosszanto. Az en ferjem csak osszemosta a szep uj, hofeher szopismelltartomat valami kekseggel, bogtem is miatta napokig!
Maskor ha Kevin ehes, ne legyel mar szegyelos, kapd elo a cicit es add neki oda! Kép

Zulu,
Akkor lehet, hogy itt is megkezdodott a learazas? Dehogy megyek en akkor meg haza...holnap irany a H&M!

Kakukk,
Kakukkfu is van az elgazosodott viragladaban! Meg fodormenta-azt hiszem. Kép Meg rengeteg gaz! Emma miket tud mar!!!

Reka,
Dani nagyon falat! Es milyen nyugodtan tud aludni!

Evi,
Most- hogy mar a nap nem tuz a monitorra -, latom csak, hogy Petra is ott ul a hordozoban! Kép Eddig csak a beka tunt fel. Tiszta hulye vagyok! Kép

Tofi,
PIldi definialta a napirend fogalmat, o mar rutinosabb. De teljesen egyetertek!

Csucsuka,
Ezek a remekmuvek a tepsiben egyre gusztabbak! A teszta receptjevel meg tudnal dobni?- Ha mar a teszta maga nem toltodik le rendesen...

Zsuzsoc,
Szep helyen voltatok!
En is uuuuugy mennek nyaralni!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Norka,
Mikinek is vannak hasgorcsei, es hmm....szoval ugy kb. 1 hete irgalmatlan budoseket ereget, mintha nem is egy 5 honapos tisztan anyatejes baba lenne!
Dobozok nalunk meg koltozes utan 1- 1,5 evvel is voltak. Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Lányok, egész egyszerűen időmilliomos vagyok!
Kaska, mikor még csak egyszem fiam volt, én sem éreztem magam annakKép Ehhez először meg kell érni a 3 gyerekes napokatKép
Holnap megyünk orr-fül-gégére, a leányzó két hete nehezen szuszog, semmi nem használ, holnap legalább megnézik, hogy mi a helyzet. Szerencsére szabin van a gyerekorvos, aki nagy felszúrós hírében áll, a felnőtt viszont természetgyógyász is. Úgyis odakértem volna magunkat, de így 1szerűbb.

TimiciKép
Üdv a visszatérőnek!Kép Bence nagyot nőtt, de pont olyan édes maradt!

KaskaKép
Fejésről: én már réges-régen nem fejek (kivéve oltás után, amikor nem volt hajlandó szopizni estig), szóval alig préseltem ki magamból 3 cseppet a D-vitaminhoz. Jött a fürdi, öltözés, utána esti szopi, Julka alig győzte nyelni a tejcit.
Szerintem most már gyakorlatilag egész nap kint tarthatod Violát. Legalábbis altasd kint. Nyári baba, kint uaz a hőmérséklet, mint bent (vagy melegebb) Ha fúj a szél, az sem baj, babakocsiba nem fúj.

EllimamiKép
Majd belejössz a szitu-uralásbaKép Én biztos, hogy ott a tömbház előtt előszedem diszkréten a cicit, és aztán amíg felérek a 10-re, babus ki is büfizi magátKép MelltartóKép VásárlásKép

KakukkfűKép
Kb. ilyen korban beszélnek az I. szeparációs szorongásról is, azaz nem azért ébred, mert valami baja van, csak meg akar bizonyosodni róla, hogy megvan a mamájaKép ÉdesKép

ZsuzsiKép
Druszád gyerekem 10 hónaposan kezdett el mászni, 7 hónaposan ült stabilan, és a mászás után kezdett el forogni. Most tesitagozatos osztályba megy, kék-zöld és sebes mindene, mert minden lehető helyre felmászik és 1000-rel biciklizik. Az autópályás képet nem mutatom meg az enyémeknek, mert még vérszemet kapnakKép Találékonyak a fiaidKép Ha jól látom, az egy régi Chicco béka? Mert olyanunk nekünk is van!

ToffiKép
Csak a kezdet nehéz. Julkával az a gáz, hogy amikor elege van, nemes egyszerűséggel kilöki a cicit. Lehetőleg egy pasi orra eléKép Mert mi mindig, mindenholKép De Kangit a 6-os villamossal nehéz túlszárnyalni.Kép

RékaKép
Istenem, ezek az újszülött pofik és poziciókKép Úgy el tudok érzékenyülni tőle, mintha nem 2 hónapja készültek volna hasonló fényképeinkKép

AndiKép
Mél mindjárt megy!

BeuKép
Hiányzik a védőnő?Kép Az enyém meg is mondta tisztességgel, hogy nem jön, mert velünk minden OK, és ha nem, akkor biztosan szólok, rengeteg a problémás családja.

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Végre gépközelben! Kinn vagyunk nagyapáék kertes házában, ők meg külföldön nyaralnak, etetjük a cicákat. Ez a szeles idő eléggé kikészítette Bekit, tegnap egész nap ordított.

Már két fogacskája van, és szinte az összes elöl lévő készülődik, gondolom ez is bántja szegénykét. Kihasználva a friss agyarakat kétszer sebesre is harapta a cicimet... Kép

Vettünk neki bébihintát a Tescoban, picit megdöntve szereltük fel, így olyan, mint a hordozó. Nagyokat sikongat örömében, amikor hintáztatjuk.

Voltak itt anyósék vidékről, ismét újabb beszólások születtek: cumi: kócsag (ne kérdezzétek, miért Kép). partedli: csipkés nyálzóka. Direkt megfigyeltem, hogy hogy is mondja pontosan az apósom a babakocsi tologatást: No megyek mán toszítom a szekírben ászt a gyárkőcöt. Kép

Csak a képeket volt időm átfutni, minden baba gyönyörű, a sütik nagyon guszták, szokás szerint.

Holnap visszaolvasok, addig is pusz mindenkinek!

Miszike + öt hónapos Beki
miszike
 
 


Hali Lányok Kép
megjöttünk a nyaralásból, Őrség szuper, idő klassz, Apacukával kettesben hurrá, de sajnos Julcsi irtó nyűgöske volt. Délelőttönként nem is mentünk sehová, míg nem aludt egyet, különben őrjöngő vadállatka vált belőle. A mai nap meg 1xűen tébolyító volt, 1folytában nyehegett és ordított, és ha 10x nem szoptattam meg 3-4-5 mellből, akkor tuti, hogy 1xse. Nemtommibaja, de nem a hasa fájt. Tán a foga lenne? Aggódtam, hogy kevés a tej, de nem kevés, csak sose hagyta feltelni a ciciket, egy-másfél óránként kellett rátegyem, mert sehogyan nem nyugodott meg, este meg már úgy sem. Na mindegy, majd elmúlik ez is.
Sajnos a lány megint visszaesett, és éjszaka ébred, pedig már úúúgy örültem Kép De ma megint fél háromkor (!!!) ébresztett. Ja, és a legújabb, hogy "hangol", mégpedig suttogva, valahogy így: "Khhhhrrrrehhhhrrr". Egy csomószor egymás után. Hulla vicces, csak éppen nem éjjel háromkor, mikor szopi után végre én is aludtam volna, sőt, mivel egy szobában voltunk, még Apacuka is élvezhette a brekegést. Mondjuk röhögtünk, mint az állatok, de azért kicsit inkább kínunkban Kép
Hordozható ágy nagyon bejött, nappalra is vittük magunkkal, és gyanútlan vendéglősöket riogattunk vele, szegények, némelyikük meg volt győződve arról, hogy mink itten tanyát ütünk mindörökké, pedig csak a bébikét parkoltuk le KépKépKép

Csak átfutottam az aktuális oldalon lévő hozzászólásaitokat, majd aztán el is mélyedek bennük, bár holnap fogdoki, huhh .. Kép

Maci_2 Kép
itt vagyok, csak 11-re értünk haza. Ari vagy, hogy hiányoltál ...

Miszike Kép
anyósapós beszólásai KépKépKép Nekem a csipkés nyálzóka tetszik eddig legjobban. Mint egy nyelvújítás korabeli kifejezés, nem állnak rokonságban a Kazinczyakkal? Kép
Ciciharapás KépKépKép De a fogacskákhoz nagy gratula!!!

Urszila Kép
Időmilliomosság miatt irigy, irigy, irigy KépKépKép
Szopitörténeteim közé felveszem a "Szószos csirkemell anyatejjel", a "Vásárban járkálunk a kendőben elbújva" és a "Fazekasműhelyben a kutya mellett" címűeket KépKépKép

Fuhh, megyek aludni, és télleg írok majd. Ja, a babácskák persze nagyon cukik, a sütik és a húsos kifli pedig MERÉNYLET!!!

Pussz
Kangi + visszaeső Julcsi
kangi
 
 


SziasztokKép

Élek és megbolondulok!Kép

Ritkán tudok jönni, mert Bence még mindig nemakarokaludni-t játszik, Dorina meg mindenhol feltérdel, feláll, és félk, hogy összeveri magát, ezért egyfolytában a nyomában vagyokKép
Majd csinálok képeket.
Ja és a kisasszonynak enni meg aludni sincs ideje, mert gyakorolni kell az új tudományokat.

Bencének a bilizést csúsztatom, mert a drnő mondta, hogy 4 éves korig ne erőltessem, mert annál inkább nem fogja csinálni.
Szerintem meg először aludni tanuljon meg, utána jöhet a többi.
Ha lesz időm, visszaolvasok, de nincs rások reményem.

Majd még jelentkezem, csak tudatni akartam, hogy nem vesztem el.

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a szopis tanácsokat, mert bejött, most megint több tejem van, aminek eredménye egy nagyon hosszú alvással teli éjszaka volt. (9 óra egyhuzamban)

Franyó!
Anna nagyon édes! Ti mikor kezdtetek el az anyatejen kívül mást is adni. A dokinéni most azt mondta, hogy a hasfájé miatt adjak neki egy kis reszelt almalevet. Nem korai ez még (két és fél hónap).

Zsuzsóc!
Köszi a címet, mutattam apának, próbálom megfűzni, hogy menjünk ki megnézni. ELőbb-utóbb szerintem sikerül. Dani nagyon szeret autókázni, azzal nem lenne gond.

Nadine!
A gyerekek nagyon meglepő dolgokat tudnak produkálni. Azt hiszi az ember, hogy még nem nagyon tud helyet változtatni, aztán csak keresgélhetjük reggel, hogy hol van. Kép Akartam beszerezni légzésfigyelőt, de úgyis lemászna róla, és akkor meg fölöslegesen riasztana.
Nekem a kórházból hazaérve volt döbbenet, amikor az egy hetes kisfiam hason fekve tartotta a fejét és nézegetett. Én megijedtem és próbáltam lerakni a fejét, hogy neki ezt nem szabad, mert tartani kell a fejét. Aztán anyukám megnyugtatott, hogy ha magától csinálja az nem gond. Kicsit sokat aggódok.

Psandi
A mensivel nekem is így ment, hogy azt hittem megjött, boldogan meséltem apának, hogy újból a régi vagyok, aztán két nap után semmi. Majd másfél hét múlva újra megjött, akkor egy kicsit tovább. Kérdeztem az orvosomat, aki mondta, hogy ez természetes, a szervezetnek idő kell, hogy visszaálljon. Azt mondta, hogy ez már mensi, de még nem állt be a 28 napos ciklusra és a szokásos mennyiségre. Azt is mondta, hogy amíg szoptatok, addig előfordulhatnak ilyen rapszódikus periódusok.

Ellimami!
És én még azt hittem, hogy én vagyok rossz helyzetben. Mi a harmadikon lakunk, lift nincs. A másodikon szatyrokkal, babahordóval, babakocsival felpakolva általában mindig rámjön a sírógörcs, de olvasva az írásod én nekem nincs okom panaszra. A 10. emelet az nem semmi. Csoda, hogy kibírtad. Apák általában nem értik ezt a "gyerek majdnem éhen halt érzést" mert bennük nem mentek végbe olyan hormonális változások, amik ezt kiváltják. Én férjem is mindig mondja, hogy túlzásba viszem az aggódást.

Kakukkfű
Az én kisfiamnak is vannak nyugtalan napjai, amikor nem lehet semmivel megvígasztalni. Egyszer próbáltam szopi után másik mellből is szoptatni és még lefejt tejet is adni, mert gondoltam biztos éhes. De nem ez volt a gond, a tejci zöme vissza is jött, és a földön landolt. Mi hasfájásra kaptunk egy szirupot, azóta sokkal nyugodtabb. Ráadásul kaki is van, ami azelőtt soha nem volt. Másfél hónapos koráig csak lázmérővel kakilt. Azóta igaz csak 3 naponta, de már magától produkálja.
De van amikor semmi sem segít. Nagy kitartást Neked addig is, amíg elmúlik a gond!

Norkini!
A hasfájés elleni szirupot Neked is tudom ajánlani, csodákra képes. Ráadásul finom az íze (megkóstoltam, hogy mit adok a gyerkőcnek), nem probléma a beadása.

Miszike!
Hintán én is gondolkodom. Tényleg jó? Lehet elugrom megnézni. Hány hónapos kortól lehet használni?

Urszila!
Remélem orvosnál minden rendben lesz! Mi holnap megyünk fej ultrahangra, de minden orvos előtt én vagyok rosszul. Amikor a nyelvét kellett felvágni a babónak, majdnem elájultam a rendelőben. Teljesen ciki volt, olyan hülyén éreztem magam.


Nem tudjátok, hogy a kenguruba hány hónapos kortól lehet vinni a babókat. A dokinéni mindig mondja, hogy várjunk még. De ez a gyerekhordó autósülés már nagyon nehéz. A 6200 grammos babával, majd megszakadok. Kb. 10 kiló, amit ráadásul el kell tartani magamtól. Ti hogy bírjátok? Csak én lettem ilyen gyenge?

Most megyek, mert hív a "főnök".

Puszi Nektek,

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

A túrósbatyu a gyengém Kép nyami

Manó,
Köszönöm az infót a Pólus Hotel bébiúszásról, megtaláltam a neten. Van itt valaki aki úszni hordja szeme fényét?

Minden babakép tündéri.

Zsuzsi,
akkor még én sem aggódjak, hogy 2,5 hónaposan Gáborka nemigazán tudja hason emelni a fejét (szegénynek biztos nagyon nehéz Kép

Kaska,
velem is előfordult párszor a lekakilós sztori, a legrosszabb a tapéta, ajtó és szőnyeg akciója volt, minden így együtt. Lepisilni általában a saját fejét szokta. Kép

Ellimami,
Mi is a 10. emeleten lakunk nem sorház, ha rossza a lift, nincs esélyem megközelíteni egy másik lépcsőház felől. Rekord időt lépcsőztél?

Miszike,
Após Kép naggggyonjó

Urszila,
nekem is három gyerkőcöm van, tudom, mennyire megkönnyebbültél most. Holnap este a két nagyobbat elviszi anyukám vidékre (2 hét), végre kicsit kipihenhetem magam. Kép

Mindenkinek kellemes napot! Kép Kép Kép

Beus

Nem enged csak névtelenül küldeni Kép Kép
Névtelen
 


Sziasztok!

Csak egy "pillanatra" ugrottam be, sül életem első piskótája (eddig közelben volt egy anyukám, aki sütött Kép), utána teregetés, majd irány a piacKép

Ellimami
10 emelet, lift, részvétem. Ki gondol a megoldásokra "pánik" idején?
Az én szopis melltartóm rózsaszín Kép

Zsuzsi
Úgy emlékeztem, Te voltál a meghatározó, de akkor bocsi! KépÉn is egy málnatorta variációval próbálkozok.
Képek nagyon jók, Te is profi fotós vagy Kép

És PIlditől is bocsi Kép

Kaska
Pisi-kaki KépKép
Ez van, később kitalál mást is Vilcsi, ne féljKép

Zsófi
Batyuk, kiflik szuper gusztákKép

Miszike
Anyósék Kép (Nógrád megye?) Nálunk a dédi mamát nem értettem jó ideig, mit mond ("kábót")

Urszila
Jobban megérte próbálkozni, utána csendben volt, de nagyon tetszett Zsombinak, hogy egy pelust terítettem rá (mégse bámuljon mindenki, aki gumit vagy aksit megy venniKép), inkább azzal foglalkozott, mint a cicivel. Mondjuk a 6-os vilin nem tervezek ilyen akciótKép

Kész a piskóta, tök jól néz ki (tűre nem ragadt), remélem, ilyen szép marad, mert egyszer benéztem a sütőbeKép
Recept szerint habfixálós tejszínhabbal kellene díszíteni, szerintetek úgy mennyi ideig marad szép? Kibír egy napot a hab hűtőben (a tortán?)

Réka
Én sem bírom sokáig Zsombit a hordozóban.
Zsombi nagyon jól tartja magát a kenguruban, de nekem nem szimpi a szerkezetKép.

Kangi
Tök jó, hogy jól sikerült a nyaralásKép Új szopitörténeteket is közkinccsé teszed?Kép

Bocs, ha valakit kifelejtettem, "emlékezetből" mentKép
Van 3 hós ugrás? Zsombi folyton enne, de olyan, mintha nem lenne elég, ami van, ezért kellett a játszótéren is próbálkozni. Ja, és tegnap este elaludt 9 előtt egy kicsivel és ma negyed 8-kor ébredtKép
Megyek, fellövöm Zsombit és megyünk "vásálni" Kép

Puszi mindenkinekKép

Toffi + még alvó Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Miszike
após-nyelv Kép ez a babatologatós szöveg nagyon jó, vagy 15x elolvastam és mindig szétröhögtem magam Kép

Heni
bilire szoktatást 4 évesig nem szabad erőltetni??? Annyi idős korban már a gyereknek is ciki a pelus, nem?

Réka
köszi a mensis infót! Te boldogan mesélted apának, hogy van?? Én majdhogynem kiborultam, mikor megláttam a foltot Kép
Miért kellett felvágni a babód nyelvét?
Én is kérdeztem dokinénitől a kengurut, ő azt mondta, hogy elvileg 3 hós kortól, de ha el akarok menni valahova, nyugodtan vigyem már most. MOndta ezt amikor 8 hetes volt Dani.
Tegnap kipróbáltam a lakásban, először vigyorgott, aztán már mintha unta volna. Pedig néha egyszerűbb lenne pl a közértet így megjárni, mint a babakocsival.

Ja, ezen kivagyok: a Kaiser's-ben csak tologatós bevásárló kocsi van, kosár nincs. Ti ilyenkor hova pakoltok, ha babakocsival vagytok? MErt én 2 kocsit nem fogok tolni, az tuti. Gondoltam arra, hogy talán a kocsi alján lévő kosárba pakolok, csak akkor meg nehogy meggyanusítsanak, hogy lopni akarok.

Urszila
mélt megkaptam, ezer hála, köszike
egyébként úgy vettem észre az alkoholmentes sör tényleg jó tejszap-ra.

konyhaszekrényt befejeztem, ma a dolgozószoba a soros. Ki kell szanálnom egy csomó dolgot
Sokkal jobban tudok úgy takarítani, ha apa nincs itthon, mert ilyenkor este is akkor csinálom amikor jön az ihlet. De azért örülök, hogy holnap este már haza jön. Kép

Andi
psandi
 
 


Toffi

gratula a szép piskótához!
szerintem a habot csak tálalás előtt tedd rá, mert addig összeeshet. Meg az íze sem olyan, mint frissen nyomva Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Beus!
Én is szeretném vinni a kisfiamat úszni, ő most két és fél hónapos. Én is a Pólus Hotelben lévő uszodát néztem ki, mert még a kórházban több anyuka ajánlotta. Fel is vettem a kapcsolatot az oktatóval, a tanfolyam szeptembertől indul, augusztusban kell majd jelentkezni. Ha érdekel még több minden írhatsz nekem priviben és szívesen válaszolok. Nekem egyébként a másik oldalról is van tapasztalatom, mert elvégeztem hobbiból a TF úszóoktató tanfolyamát, aminek része volt a babúszás is.

Psandi!
Én azért meséltem boldogan, mert azt mondták, hogy ha beindul a mensi, az azt jelenti, hogy kezdenek helyreállni a dolgok (has, méh, folyás ...) és kezd minden a régi lenni. Ennek örültünk mind a ketten, de lehet, hogy rossz infókat kaptam. Mondjuk azóta tényleg úgy érzem, hogy sokat változtam és előnyömre. Persze tudom ez az időnek is köszönhető.
A babó nyelve a házidokinéni szerint volt lenőve egy kicsit, bár szopni rendesen tudott. Aztán a sebész doktorbácsi is azt mondta, hogy tényleg le van egy kicsit nőve. Addig jó túlesni ezen amíg kicsi, vékony a hártya és nem sokra emlékszik. Férjemnek is le volt nőve a nyelve, lehet, hogy ez öröklődő probléma.

Kenguru ügyben továbbra is tanácstalan vagyok, mert babó már tartja a fejét elég szépen, a kengurunak is van fejtartós része, a lakásban kipróbálva még élvezte is, hogy jövünk-megyünk. Boltban is sokkal egyszerűbb lenne közlekedni vele, de a doktornéni nagyon ellenzi. Én nekem az nem tetszik, hogy a gerincoszlop függőlegesen van benne, emiatt egy kicsit korainak tartom, ezért várunk még és közben néha csendesen megszakadok.

Toffifee!
Én is azt éreztem, hogy nem lakik elég jól a fiam, ezért is kértem tanácsot itt a fórumon, és rengeteg tanácsot kaptam. Azt is mondták, ha nagyobb az igény szoptassak egy kicsit sűrűbben, mert akkor a tejci mennyiség is növekszik majd. És igazuk lett, most tényleg úgy érzem, hogy több van, a szoptatást már a babóm és nem én hagyom abba. De amíg ilyen sokat alszik, addig biztos lehetsz benne, hogy napközben eleget evett.

Réka, aki kezd internetfüggő lenni, mert itt van nagyi és sokat segít
muki
 
 


Sziasztok!

Toffi:van ám!!! Klasszikus a 3 hós ugrás!

Réka: 6 hónapig semmi!!! Éretlen az emésztőrendszer, tök felesleges addig bele más! Cseréld le azt a dokit, aki már most ezzel zaklat! WHO ajánlása a 6 hóig semmi mást, ha a dokid ezt nem tudja, akkor messze nem napra kész a csecsemőgondozásból!

Hálós vagy fajáróka: én is a fa járókára szavazok. Lehet most már olyat is kapni, amit ugyanúgy meg lehet emelni mint a kiságyat, ha én most vennék, tuti olyat vennék. Mi 2 hónapos kortól járókázunk, hivjuk inkább hempergőnek, lévén mózesban alszunk, abban mégse játszatunk. A hálósban az sem tetszik, hogy nem lehet hozzáférni a gyerekhez, csak felülről, a fánál (rácsosnál, lehet az aztán műanyag is) oldalról a tesók is hozzáférnek, meg én is (ülök mellette a földön és pl. varrogatok, közben be-be nyúlok odaadni valamit) Ami az állást illeti: saját tapasztalatom szerint a már mászó babát úgysem lehet járókába kényszeriteni, azaz a felállás idején már kintről használja a járókát ( betenni legfeljebb arra a 2-3 percre, amig wcre mész és biztonságban akarod tudni), igy a fejbeverés kevésbé érvényesül, a hálós benti kapaszkodóit meg tuti nem használja. Igaziból szerintem inkább csak hempergőnek érdemes ilyesmit használni, ha már mászik, onnantól jobb neki a szőnyegen, szabadon, semmi járóka.

Zsuzsi:klasszak voltak a torták. Én csak kettőt csináltam két gyerekre... (illetve végül 6-ra, de úgy értve kettőre, hogy két ünnepeltre)

Szépek ezek a babák.
Tali helyszin már van, a szokásos hely, eddig mindig ott volt. Fák, alatta föld kevés fűvel, ez az árnyék, nagyobb gyerekek bejárják a teljes terepet, van ott minden klassz rejtekhely. Van focipálya, mászókák. Van épület, wcvel, pelenkázóhellyel.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


MÉg egy. Réka, próbáld ki a hordozó kendőt! Abba tudod fekve is tenni, az biztos nem terheli a gerincét, és ugyanúgy tudsz vele közlekedni, mint a kenguruval.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok lanyok!

Petra egyfolytaban enne, tegnap meg nem volt egyertelmu, hogy csak nyugos-e, vagy tenyleg ehes, de mivel ma 5-kor jelzett, hogy majd' ehen hal (a szokasos fel8-8 helyett), kezd leesni a tantusz. Ez lenne a 3 hos ugras?Kép

Fo a konyhaban nemtomhany kilo husbol keszult porkolt, de valami rengeteg, es annyira felek, hogy a babanetezes miatt elfelejtkezem rola.Kép Megongyilkolnam magam, ha odaegne... Mar tegnap meg akartam fozni, de Petra nyugoskodese miatt csak a trancsirozasig jutottam. Ha nem eg odaKép, akkor lesz egy darabig mit tenni a szekelykaposztaba, rakott es toltott zoldsegekbe, hortobagyi palacsintaba.Kép

Na mindjart viszaolvasok, aztan meg jovok.
Jajj, apa most telefonalt, hogy hazajon ebedelni, ugyhogy vagtatok, mert zuhanyozni meg nem volt idom...

Udv:

Leszter
leszter
 
 


Andi!

Szerintem is. Csak azt mondta a drnő, hogy addig hagyni kell, hogy maga akarja.
Mondjuk szvsz ha normálisan elalszik, akkor folytatom vele.
Arra gondoltam, hogy két ilyen nagy változás egyszerre sok lehet neki.

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok,

képzeljétek ma délelőtt házhoz jött a kozmetikusom,úgyhogy tiszta kánaánban éreztem mag,és azt is mondta,hogy a fodrász csajszi is szívesen házhoz jön,akihez járok,mert több kismama is lakik itt a környéken nálunk,akikhez házhoz mennek.Nagyon szupi!!!! Kép
Lányok,egyik nap elkezdtem felpróbálgatni a ruhatáramat és szó szerint értsétek,amit írok,de egyetlen ruhám se jön rám.Csak 7 kg plusz van rajtam,de szerintem az se látszik,mert szépen elolszik mindenhová,de semmi az égegyadta világon nem jön rám.Se szoknya,se nagdrág,se blúz,se egyberuha,semmi!!!!! Bár lehet,hogy 3 héttel a szülés után ilyenek miatt még nem kell aggódnom,mert késöbb majd jók lesznek,vagy tegyek le róla végleg?!??!? Kép
A szoknyákat,nadrágokat egyáltalán nem tudom begombolni,esélyt se látok rá,késöbb sem.A blúzok,ingek, és egyberuhák meg ciciben lettek kicsik,de nagyon.
Msot még a nyarat kihúzom valahogy itthon picibabával egy szál pólóban,de azt hiszem az ősszel 100%-os ruhatárcserét kell végrehajtanom. Kép Kép


Miszike,
ne vedd sértésnek,de honnan származnak anyósodék?!?!? Kép
Mindenesetre biztos nem árt,ha a gyerek egy kis vidéki mentalitást is megtanul. Kép
Vicces nagyon,jót nevettem.

Urszila,
drukk,hogy Julkának ne legyen semmi komoly baja és komolytalan se. Remélem minden oké lesz.Majd mond el ,mit mondott a doki.Néha Petra is olyan idétlenül szoszog,pedig semmit nem látok az orrába.Még ha kiporszívózom utána is néha.

Elli,
bocsi,de röhögnöm kellett a sztoridon (nagyon viccesen írtad le),bár gondolom neked egyáltalán nem volt vicces akkor az a helyzet. Egy kis mozgás senkinek sem árt...Kevin biztos így gondolta. Meg különben is szerintem legtöbbünk már nagyon szívesen elkezdene tornászni,hogy a maradék pociból lemnejen még egy kicsi,és hát ha máshogy nem,így sikerülhet. Kép
Vásárlás miatt irigy.Mikor fogok én még idáig eljutni....

Gyerkőcök haláli édesek.Külön kiemelném Dani mérleges képét! Naggyon tetszik!

Myssnia,
azért nekem a parkettával van némi kifogásom,de legalább a kép jól sikerült. Kép

Csucsuka,
túrós batyu recepttel dobjál meg minket légyszi-légyszi. köszi Kép


Zsuzsóc,
nagyon felcsigáztad az érdeklődésünk a Sonntherme gyerekcentrum iránt.Lehet,hogy ősszel mi is oda fogunk kilátogatni.Apa is benne van. Kép Kép Kép

gyorsan elküldöm,amit eddig írtam,mert lyenkor szoktam elszállni és most igazán nem esne jól,hiaszen annyit írtam. Kép

puszi mindenkinek
Évi + Petra (ma 3 hetes)
Kép
Évi24
 
 


Hali csajok!

Na lelibbentem a fátylatKép: a tészta receptje nagyon egyszerű: Végy egy anyóst, aki szokott vajas levelestésztát csinálni, mond neki, hogy csináljon, majd kis adagokbvan fagyasztd le. Na ha ez nem müxik - mivel az anyós is emberKép - lehet venni mirelitte levelestésztát a boltban, mint ahogy én is tettem tegnapKép. Ezt a rájaírt utasításnak megfelelően kiengedjük, lisztezzük, mert nagyon ragad és kinyújtjuk, jó vékonyra. Na és akkor mehet bele bármilyen töltelék. Hajtogatással hadilábon állok, minden sütésnél másmilyet próbálok, de ez nem ront a minőségén, szerencséreKép.

Évi, mitis akarsz 3 héttel szülés után?? Ne borzold a kedélyeket!Kép. Ha mákosmisi vagy, majd szopi alatt fogysz, ha nem, akkor majd utána, ne csinálj belőle túl nagy ügyet! Danónál én 74 kiló voltam a pocakosság kezdetén, a végén 80. 3 hét múlva 74 újból, 6 hónap múlva ismét 80. Danó 1 éves korában pedig 66. Mostani súlyomról bölcsen hallgatok, remélem 9 hónap múlva megint csak 66 leszekKép.

Beus, Réka mi is visszük majd Zsófit is úszni, Danónál nagyon bejött a dolog. Bár mi a Campona mellé járunk a Budafok-tétényi müvházba, így pólus ügyében nem tudok nyilatkozni. Danót 5 hónaposan vittük, Zsófi is annyi lesz, mert augusztus 30.án kezdődikKép

Miszike, apóst felolvastam apának is, mert nemértette, mit röhögök annyiraKép

Leszter, csak nem disznóhúst raksz a hortobágyiba??? Mint hagyományörző hortobágyizabáló, tiltakozom!!KépKép

Toffi, saját tapasztalatom szerint nem bírja ki, nálunk a csúcs a 3 óra volt, aztán kezdett összepunnyadni...

Járóka ügyben, Ildi mindent leírtKép. Mondjuk mi házilag felemeltük az alját, hogy idő előtt ne szakadjon le a derekam.
Kép
Dani is szerette kb. 9 hónapos koráig nagyon jól elvolt benne, aztán már csak max. negyedórát. Zsófi is jól indulKép.

Kangi, kitartás!

És a lényeg: Danó ma belepisilt a bilibe, teljesen egyedül!!KépKépKép

Na menek, palotaforradalom készülődik, pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!
Remélem sikerül próbálok képet felrakni.

Hát akárhogyis próbálom,nemmegy. Hol a hiba? Minden jó,a végén megnyomom a feltölltés gombot,és semmi.Ez a mániám. Képet felrakni,mégsem jön össze. SEGÍTSÉG! VALAKI!

Noémi.
Noeeemi
 


:-)
Névtelen
 


Sziasztok!

Látom járóka téma van!Kép
Nekünk műanyag rácsos van. Emma eddig tul képp semennyoit sem tartózkodott benne, játék tároló volt. most már néha bele kéredzkedik (na ezt nem tudom hogy kell helyesen írniKép) és játszik benne egy ideig. Ami a felállást illeti, m képzeljétek felállt a sarokülönknél. A járókában viszomnt még nem tud felállni. Úgyhogy nem igazán az az első helyszín ahol ez megtörténik.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Megint énKép

MiszikeKép

ApóssztoriKép

Járóka:
Nekünk Brevi Royal volt a Becénél, amit mindketten szerettünk.
Most tárgytalan, mert mire előszedtem, Dorina mászik mint a gyorsvonat, és tiltakozik benne, hogy nincs elég mozgástere.
Igaz már a azoba sem elég NekiKép

EllimamiKép

Nem irigyellek a 10. emeletért.
Ne izgulj, a pánikroham el fog múlni. Az okozza, hogy bizonytalan vagy magadban.
Hallgass az anyai ösztönre, és minden rendben lesz.
MelltartóKép

Bence altatása haladó stádiumba lépettKép
Most már nem olyan erőszakosan és csak rövid (fél óra, kezdetben kettő) ideig sír, majd elalszik.
De más módszert senki sem ajánlott, mindenki ezt mondja.

TimiciKép

Jó,hogy újra itt. Kép
Írj gyakrabban. Hisz Bence is annyi idős, mint Dorina. Lehet tapasztalatot cserélni.Kép

CsucsukaKép

Gratula DanóhozKép Nagyon ügyesKép

KangiKép

Itt nyaraltál az Őrségben és nem látogattál meg?????
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásKép
Pontosan hol nyaraltál?

RékaKép

Nagyon édes DaniKép

KakukkfűKép

Nagyon sokan panaszkodnak, hogy nem alszanak a babák éjjel.
Tegnap nekem a drnő mondta, hogy lehet hogy a hirtelen hideg-meleg váltakozások, és az erős frontok miatt van.
Ne aggódj!
Tudon ez nem sok, de hamarosan elmúlikKép
Nekem Dorina 3-4 szer cicizik éjjelente.

3 hós ugrás létezik, és gyakrabban kell cicire tenni, akkor igazodik hozzá a szervezet.

ZsuzsiKép

Aranyosak a fiaid!

Minden baba gyönyörűKép

Próbáltam senkit sem kihagyni.

Heni
heni1979
 
 


Noemi!

Ha megnyomtad a feltoltes gombot, varj egy kicsit, es odair az uzeneted ala egy kodot, ami a kepet jelenti. Csak akkor tudod feltolteni, ha 700 nal kevesebb pixell. Ha nagy, elotte kicsinyitsd le.
Ha nem tortenik semmi, az ablakba irja be a kodot, ezt masold at az uzeneted ala, es igy jo lesz.
Remelem tudtam, segiteni, pusz
Kakukkfu

Emma koran kezdi...
Kép
kakukkfu
 
 


Szasztok Kép
Fogdoki megbökött, aztán kifurkált, aztán véreztem, úgyhogy félre kellett üljek, közben Julcsi kifáradt, cicire kellett tegyem (a várófolyosón Kép), ott elaludt, úgyhogy a töméshez Julcsistul ültem a székbe KépKépKép Az agyarásznő régi jó barátnője Anyunak, nem zavarta a cummogó ded, két tömickölés között meg-megsimogatta a buksiját Kép ... Asszem lassan összeállíthatom a Szopis Sztorik Antológiáját, kiadom és íróként leszek a bálvány KépKépKép

Járóka: nekünk fa rácsos lesz, meglátjuk, mennyire kell majd kipárnázni.
Szegény dedem popija tökre kicsapódott a nagy melegtől Kép

Csucsuka Kép
bilibepipihez nagynagy gratula!!!
Kilók: én már nem is méredzkedem ... a hasam akkora, hogy megállna rajta a söröskorsó, ha söröznék Kép

Manó Kép
pont jól írtad a "kéredzkedik"-et!! Felállás: vááááh! Taps! KépKépKép

Fogak: Julcsinak hetek óta a jobb alsó szemfoga helyén dagadt az ínye, s mint azt ma megfigyeltük a védőnénivel, a nyelvét is folyton odadugdossa. Segítség! Rendhagyó a gyerekem!!! KépKépKép

Éjjeli ébredés: azt mondá a védőnő, hogy oka lehet egy átmeneti tejcicsökkenés, és éjszaka pótolja. Ami azt illeti, én tegnap egész nap cicin lógattam a dedet, mégis folyton úgy éreztem, hogy nem tud eleget enni. Holnap oltás és mérés, meglátjuk, hogy kell-e mársi hozzátápi, vagy elég, ha jövő héten elkezdjük a gyümileveket - olyan kíváncsi vagyok! Megint adtam neki egy csepp lét, most őszibarackét: hát majdnem bekapta az egészet, ráfogott a kezemre (a gyümiből cseppentettem a kis szájába), és már tömte volna az egészet Kép Úgy röhögtem ...

Miszike Kép
de egy ló vagyok, tegnap elfelejtettem írni, hogy az Őrségben láttam, hogy VALÓDI külsejű, pici szekérben toszította az anyuka a kisbabáját. Olyan kis fakocsika volt, de rendesen babakocsi funkciójú. Úgyhogy mi itt hiába röhögünk, a szekír akkor is csak szekír, ha maga pierkárden ácsolta Kép

Toffi Kép
most nincs mindenre időm, úgyhogy cask megígérem, hogy leírom a többit is.

Na megyek most már, mert még a fele cucc a bőröndben Kép

Pussz
Kangi és macsendes Julcsi
kangi
 
 


Heni Kép
ezt a mérget!!! Nemtuttam! Vuááááhhhh! Mérgeskangi! Tulokkangi! Lókangi! Kép
... oolyan szívesen meglátogattalak volna ... KépKépKép
Őriszentpéteren volt a szállásunk, és jártunk mindenfelé: Borostyán-tó, Őrimagyarósd, Hármashatár, Bajánsenye, Magyarszombatfa, Velemér ... Ja, és eltévedtünk Kerkafalván, Nagyrákosnál akartunk kilyukadni, de a tábla valahogy hülyén volt (vagy én kancsítottam el, kicsire nem adunk Kép), és egy erdészeti irtáson átvezető útra lyukadtunk ki, ahol pirosbetűs halálfejes táblák rémítgettek, hogy életveszélyben vagyunk, mert itten fákat döntögetnek. De a terület sorompói fel voltak húzva, és gondoltuk, hogy szombat este 6-kor tán már nem döntögetnek fákat, azért továbbmentünk, és mikor már azt hittük, hogy több határt is megsértettünk, kilyukadtunk Csödén, ahol csodás konyhája van a Sárkány biopanziónak, de nem oad indultunk Kép Azért onnan már könnyebben ment a tájékozódás Kép

Elli Kép
egyetértek Urszilával, ha gyermeked éhségétől tartasz, kapd elő a cicit, attól megynugszik ő is meg te is, és ha azalatt megsavanyodik a tej, menj vissza a közértbe és kend a fejükre.

Juj, nyehi van!
Pussz
Kangi
kangi
 
 


Heni!
Koszi, en is remelem, hogy valami ilyesmi oka van, vagy ahogy Urszila is irta, szeparacios szorongas.
Csak az a baj, hogy Emma mar 6 es fel honapos, es en mar tobb mint fel eve nem aludtam rendesen.
Engem sem zavarna, ha cicizne egyszer-ketszer, bar igy a 6. honap tajan mar ez is elegge faraszto.Nem beszelve arrol, ha fel ora mulva felebred. Kép
Mikor kisebb volt, lazan pattantam ki az agybol, volt, hogy 2 orankent szoptatni.
Aztan amikor csak egyszer kelt, megszoktam a jot, persze.

na mindegy, vegulis lehetne rosszabb is, puszi
Kakukk
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Leszter,
mostanában, ha nincs időm a picitől főzni és pörköltet csinálok, olyan fazékba teszem a min nincs műanyag tartozék (fül) és beteszem a sütőbe. Annyi vizet töltök rá, hogy ellepje és elég 1/2 óránként ránézni.

Réka,
küldök privátot.

Sziasztok

Beus
Névtelen
 


Megint itt vagyok Kép

Réka
Én is gondolkodom az úszáson, egyelőre a bkv tart vissza (nekünk is a Pólus van a legközelebb).
Azért gondoltam, hogy ugrás lehet, mert most napközben gyakrabban kér Zsombi enni. Mivel 3-5 perc alatt lerendezi, így nem is fogom a közeljövőben strapálni magam a hazarohanással, egy másik anyuka is lent szoptatja a kisfiát, most már ketten leszünk Kép
A tej mennyisége ingadozó, valamikor dinnye-effektus van, na, olyankor nem akar sokszor enni Zsombi, csak mikor már visszaesett a mennyiségKép

Ildi
És hol az a szokásos hely? Kép (én még nem voltam)

Évi
Kozmetikus, fodrász KépKép
A kilók miatt még ne aggódj!Kép A ruhapróba eredménye ismerősKép, rajtam 4 kiló maradt, de már feljött még 2 Kép

Csucsuka
Jó kis vajastészta recept Kép
Gratula a bilizéshezKép

Ja, a sütimről: kevés tojásból csináltam, kicsit lapos lett, de okés. Málnás puding hűlőben, vajas cucc kikeverve, díszítő szemek félrerakva (nehogy Apa megegyeKép). És hogy ne rontsam tovább a helyzetet, nem lesz rajta tejszínhab, majd ha esszük, nyomunk flakonost rá, a habtejszínt meg jövő héten elhasználom gesztenye püréhez.
Piac nem volt nagy szám, vettem egy bodyt (nem volt több Zsombi méretében), egy rövidgatyó-trikó együttest és egy terepszínű gatyát, az 86-os, de nem bírtam otthagyni. Sapit-kendőt nem kaptam, csak kb. 2 évesekre valók voltak (3 db). Kedvenc üzletembe elzarándokoltam, júli 14-től aug. 3-ig zárva. Pech.

Kakukkfű
Tényleg korai lesz sörözni, de édesKép

Kangi
Téged tényleg lehetetlen überelni szopihelyek terén Kép, eléggé fantasztikusnak tűnő a címük Kép

Megyek főtt kukoricát kóstolni Kép (érik a köv. + 1 kilóm)

Toffi + megintalszik Zsombi
toffifee
 
 


Voltunk o-f-g drnéninél. Julka orrmandulái pirosak és duzzadtak. Volt persze nagy ordiba, de asszem, inkább a lefogástól. Egyelőre 3X3 csepp tejci, este még valami orrcsepp, pénteken vissza. Ha nem javul, akkor bekeni ő, de ezt nagyon nem szeretné. Én semKép Még jó, h természetgyógyász dr néni, más lehet, hogy a bekenéssel kezdte volna.

Úrinőségem meredeken zuhan lefele. Nemhogy szoptatni nem átallok úton-útfélen, hanem a piacról hazafele tartva a parkban pucoltam meg a zöldbabot, mert Julka bealudtKép ÚÚgy utálom, hogy a piacon minden árusnéni belehajol a kocsiba. Másrészt viszont örömködik anyai szívem, hogy megbámulnivalóan szép gyerekem vanKép

KangiKép éjjeli hangolás, ágykicsomagolás vendéglő közepéreKép

RékaKép én arra koncentrálok mindig, hogy nyugtassam a gyereket, így nem is tudom, hogy voltaképp mit csinálnak vele. Az UH-ból pl. semmit sem láttam. Kenguruba kis ideig-közért ideig-szerintem már beleteheted. Már ha elvan benne, Julka pl. utálja.

BeusKépén is idegeskedtem a fejemelés miatt, többiek kb. 2,5 hónaposan csinálták. Julka fix a 3 hónapos oltásán, 1 mp-el azután, hogy panaszkodtam a dokinéninek, h még nem emeli a fejétKép

ToffiKép Gratula az I. piskótához!

AndiKép én a kosár aljába pakolok ilyenkor, csak előtte szólok a kasszásnak vagy a biztonsági őrnek. Még soha nem mondtak nemet. Ügyi vagy a takarítással. Én az iratokat kéne rendberakjam a dolgozóban, pfúj.

LeszterKép Julka is visszatért a helytelenKép hajnali szopihoz. És napközben is sokszor kéri.

ÉviKép nemcsak a súlytöbblet van, meg is szélesedik a mellkas, csipő terhesség alatt. 1 év múlva valszeg a régi leszel. Interneten olvastam, hogy az amerikai nőgyógyászok nagy ellenkampányba kezdtek, hogy hagyjon már fel a média azzal, hogy karcsú, éppenhogy szült sztárokat mutogatnak. Uis az nem természetes (pl. 8 hónaposan megcsasziztatják magukat, szopi nincs stb), fél év min. amíg minden visszatér a régi állapotába. Pont nekem való cikk voltKép
Julka nem szörcsög, hanem nehezen szuszog, olyan, mintha trutymó nélkül be lenne dugulva az orra. Szörcsögés, esetleg horkolás a még nagyon lágy szájpad miatt is lehet.

IldiKép járókailag egy a véleményünkKép csak én soha nem jutottam el ama idilli állapotig, hogy varogassak, baba játszadozzonKép Hamarosan nekünk is kell, kiságy fent az emeleten, lentre is kell valami biztonságos babatároló.

NoémiKép Nemtom, miért nem megy. Leírnád részletesen, hogy hogyan csinálod?

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!
Légyszi segítsen valaki!
Valamelyik nap módosítani próbáltam az e-mail címem a profilomban, azóta ezt írja ki bejelentkezésnél és nem tudok csak névtelenül hozzászólni. Jelszó beírásával sem fogadja el. Sajna nem beszélek angolul. Próbáltam írni a szerkesztőnek, de nem sikerált.

Előre is köszi: Beus

You have recently requested that your e-mail address be changed to the address indicated below. When you did this, a confirmation message was sent to your new e-mail address with an activation key. Enter the activation key below to enable your account.

Azonosító: beus74
E-mail cím: gyarmathy.gabor@axelero.hu
Activation Key:



If you did not receive your activation key, you can generate a new activation key using the form below. If you select a new e-mail address, then the e-mail address associated with your profile will be changed to the new address you enter.

Send Key to Me Again
Change E-mail Address to:
Névtelen
 


Urszila
Azért a babpucolás sem semmi Kép
Nálunk a liftben hajolnak be a kocsiba, meg benyúlkálnak, ha szólok, megsértődnek Kép (pedig a fene se tudja, milyen a kezük)
Remélem, a második piskóta még jobb lesz (muszáj belejönnöm, Szandi azt jobban szereti, most, hogy nincs itthon, gyakorlokKép)

Kukorica finom...
Toffi
toffifee
 
 


Sziasztok!

A napokban találtam erre az oldalra, azóta csak olvasgatok.
Az én pöttömkém -Liliána- márc. 24-én született 4100 g-al és 56 cm-el.
Elég nyugodt baba, nem lehet rá panaszom bár nyügös időszakok természetesen nálunk is vannak.
Most mi is a három hónapos változás korát éljük, az éjszakai 1 szopiról visszatért a 2-re-igaz nem minden éjszaka de mostanában ez a jellemző.
Pedig tejem van bőven, naponta 4-5 dl-t leadunk.
Na de majdcsak tuljutunk ezen az időszakon is.

Réka
Lili is tartotta a fejét kezdettől fogva, már a kórházban észrevettem, hogy mennyivel erősebb a szobatársam kisfiánál.
Egy hónaposan már átfordult a hátára, mostmár a hasára is.
Szerintem ez nem baj, legfeljebb mozgékonyabbak lesznek és majd nem győzünk utánuk futkosni!
-Már alig várom!

Mi a kengurut a napokban próbáltuk ki itthon, de a gyerkőcnek nem nagyon tetszett.
Mondjuk ebben a melegben sajnálnám beletenni szegényt...

Szülés után én is nehezen nyertem vissza az erőmet, pedig 13 évig versenyszerüen sportoltam.
Na és az én alakom sem olyan mint volt pedig most 3 kg-al kevesebb vagyok mint szülés előtt!

Na egyenlőre ennyi, megyek ,mert ölemben a gyerek a kaja meg fől, nem örülne apa ha lekozmálna.

Ja, gyönyörüek a bébik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

üdv. mindenkinek
mókuska és Lili baba
Kép

Kép
Kép
mókuska
 
 


BeusKép
Aszondja, hogy küldtek neked mélben az új címre egy aktiváló kódot, azt írd be az Activation key: -hez. Csak ezután válik érvényessé az új cím. A II. passzusban azt fejtegeti, h ha nem kaptál volna aktiváló kulcsot, akkor töltsd ki az alábbiakat:
Küld el még egyszer az aktiváló kulcsot:
Az új e-mail címem:

Mókuska, LiliKép Üdv!

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Babucis képek szuperek!Kép

Mi ma voltunk először babaúszáson. Budakeszi Zusamm Panzió. 1 alk. 2300.-, bérlet 4 alk.-ra 8000.-
Liza nagyon élvezte Kép, az oktató lány is aranyos, mondta, hogy a lényeg hogy mindketten élvezzük, nem úszóbajnokokat faragnak. KépMindenkihez odament és elmondta vagy megmutatta, hogy mit hogyan gyakoroljunk.

Urszila,
babpucolás nem semmiKép

Beus,
remélem megoldódott a probléma, látom Urszila már megelőzött a segítséggel.

MókuskaKép
nagyon örülök neked, mivel Liliána az én Lizámmal egy napon született.Kép Liliána hány órakor? Liza 0 óra 25 perckor, 3900g és 54 cm-rel. Ti hol tartotok mozgásban? Liza még nem forog, bár nagyon próbálkozik, kis segítséggel hasról hátra fordul. Igazából nem jött még rá, hogy a kezét maga mellé húzza. Liza is csak szopizik, de szerencsére éjszaka alszik.
Szóval minden érdekel, hogy mi van veletek!

Mindenkinek köszi a tanácsot járóka ügyben. Az már biztos, hogy a tanácsok alapján jobb a fa, az pedig kérdéses, hogy egyáltalán szükséges-e.

No a kis Tavasztündérem hatalmasat durmolt az uszitól, de most nem szeretné, ha tovább beszélgetnék veletek. Kép

Puszi mindenkinek
Zsuzsóc
zsuzsóc
 
 


Babák édesek.

Zsuzsóc
Már én is alig várom a babauszit, csak jönne már az autóm. Tényleg. Vasárnap is szokott lenni? Mert még nem vagyok elég ügyi, és vasárnap kisebb a forgalom Pesten...
Van valakinek tapasztalata, hogy mire figyeljek a hely kiválasztásában?

Beus
Én nem vagyok jó angolos, de regisztráld újra magad, hátha.

UrszulaKép
És: Itt voltak, beszélgettek, nemapós szeretne, ha a fia nem csak nemférj lenne... AMúgy meg vagy 5ször mondta, hogy visszük Szilárdot, most 5 hónapig ott lesz... Tyja... Szilárd nem azért van a nagyszüleinél, azaz a szüleimnél, mert máshol nem akar... Hanem mert én is itt vagyok. Ez nem jutott eszükbe. Anyának meg mé kéne már hozzájuk menni? Brrrrr.

MókuskaKép
Üdv itt! Babóca nagyon édes, és hatalmas Kép
Én is sportoltam, de annyira nem akar a szervezetem a régi lenni... Pedig már úgy futnék. De attól félek elveszítenék futás közben egy darabot magamból... Onnan. Kép

Évi
Sajna rám sem jön egyetlen darab régi ruhám sem. Előtte 34-36-osakat vettem, mostmeg...

Szilárd nyafizik, megyek. Előtte még gyorsan két evős kép:
Kép
Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok,

köszi a vigazstaló sorokat a pánikom miatt, hiába, rutintalan anyuka... Viszont a 10 emelet örörmére tegnap este nyilallgatott a csaszisebem környéke (látod Kaska, pedig mi már az 5. hetet tapossuk...) Mondjuk mondta is a doki, hogy olyan a felépülés, mint a hullámvasút, jobb-rosszabb napok is lesznek...
Apropó doki: felírt nekem ERGAM cseppeket, ami a "felépülésemet segíti" de elfelejtettem +kérdezni, milyen konkrét hatásai vannak - ismeri vki?

Réka
Szerintem 2,5 hónaposan biztos nem úgy gondolta a doki, hogy adj neki mást is anyatejen kívül, szerintem félreértettedKép

Beus
Tegnap elhatároztuk, hogy mi is megyünk szeptembertől babaúszni a Pólusba, majd összefuthatunk alk.adtán. Ki jár még, és milyen?
Már augusztusban fel kell íratkozni? Nincs elég hely?
Tegnap ui apa megúsztatta a kicsi fiát a nagykádban - ha láttatok már elégedett és boldog babát, hát az ő volt. A TT vödröt is imádja, de a nagykádban lobogó fütyit is nagyon élvezte!!Kép

Mókuska
üdv, szép a babádKép

Képek nagyon jók, Zsuzsi, Réka gyerkőcei, Kakukkfű Emmája. A sütisképek NEMJÓK, nagy étvágyat csinálnak Kép

pusza
Elli+Kevin
ellimami
 
 


Kakukk Kép
Emma a sörrel Kép

Urszila Kép
babpucolás KépKépKép

Mókuska Kép
üdv itt! Édes Liliánád van!

Myssnia Kép
a szülőket tekintve meggondolandó, de télleg muszáj nemhozzámenni nemférjapához? Olyan jó pasi, és a fiát is imádja, nem gondolkodtál rajta? Na nem belepoftyant más életébe, csak úgy kérdeztem KépKépKép Evős képek cukik, főleg a néptáncos-térdcsapkodós Kép

Pussz
Kangi és márelaludt de kitudjamikorébred Julcsi
kangi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?