Sziasztok!
Mindenkinek köszi a szopis tanácsokat, mert bejött, most megint több tejem van, aminek eredménye egy nagyon hosszú alvással teli éjszaka volt. (9 óra egyhuzamban)
Franyó!
Anna nagyon édes! Ti mikor kezdtetek el az anyatejen kívül mást is adni. A dokinéni most azt mondta, hogy a hasfájé miatt adjak neki egy kis reszelt almalevet. Nem korai ez még (két és fél hónap).
Zsuzsóc!
Köszi a címet, mutattam apának, próbálom megfűzni, hogy menjünk ki megnézni. ELőbb-utóbb szerintem sikerül. Dani nagyon szeret autókázni, azzal nem lenne gond.
Nadine!
A gyerekek nagyon meglepő dolgokat tudnak produkálni. Azt hiszi az ember, hogy még nem nagyon tud helyet változtatni, aztán csak keresgélhetjük reggel, hogy hol van.
Akartam beszerezni légzésfigyelőt, de úgyis lemászna róla, és akkor meg fölöslegesen riasztana.
Nekem a kórházból hazaérve volt döbbenet, amikor az egy hetes kisfiam hason fekve tartotta a fejét és nézegetett. Én megijedtem és próbáltam lerakni a fejét, hogy neki ezt nem szabad, mert tartani kell a fejét. Aztán anyukám megnyugtatott, hogy ha magától csinálja az nem gond. Kicsit sokat aggódok.
Psandi
A mensivel nekem is így ment, hogy azt hittem megjött, boldogan meséltem apának, hogy újból a régi vagyok, aztán két nap után semmi. Majd másfél hét múlva újra megjött, akkor egy kicsit tovább. Kérdeztem az orvosomat, aki mondta, hogy ez természetes, a szervezetnek idő kell, hogy visszaálljon. Azt mondta, hogy ez már mensi, de még nem állt be a 28 napos ciklusra és a szokásos mennyiségre. Azt is mondta, hogy amíg szoptatok, addig előfordulhatnak ilyen rapszódikus periódusok.
Ellimami!
És én még azt hittem, hogy én vagyok rossz helyzetben. Mi a harmadikon lakunk, lift nincs. A másodikon szatyrokkal, babahordóval, babakocsival felpakolva általában mindig rámjön a sírógörcs, de olvasva az írásod én nekem nincs okom panaszra. A 10. emelet az nem semmi. Csoda, hogy kibírtad. Apák általában nem értik ezt a "gyerek majdnem éhen halt érzést" mert bennük nem mentek végbe olyan hormonális változások, amik ezt kiváltják. Én férjem is mindig mondja, hogy túlzásba viszem az aggódást.
Kakukkfű
Az én kisfiamnak is vannak nyugtalan napjai, amikor nem lehet semmivel megvígasztalni. Egyszer próbáltam szopi után másik mellből is szoptatni és még lefejt tejet is adni, mert gondoltam biztos éhes. De nem ez volt a gond, a tejci zöme vissza is jött, és a földön landolt. Mi hasfájásra kaptunk egy szirupot, azóta sokkal nyugodtabb. Ráadásul kaki is van, ami azelőtt soha nem volt. Másfél hónapos koráig csak lázmérővel kakilt. Azóta igaz csak 3 naponta, de már magától produkálja.
De van amikor semmi sem segít. Nagy kitartást Neked addig is, amíg elmúlik a gond!
Norkini!
A hasfájés elleni szirupot Neked is tudom ajánlani, csodákra képes. Ráadásul finom az íze (megkóstoltam, hogy mit adok a gyerkőcnek), nem probléma a beadása.
Miszike!
Hintán én is gondolkodom. Tényleg jó? Lehet elugrom megnézni. Hány hónapos kortól lehet használni?
Urszila!
Remélem orvosnál minden rendben lesz! Mi holnap megyünk fej ultrahangra, de minden orvos előtt én vagyok rosszul. Amikor a nyelvét kellett felvágni a babónak, majdnem elájultam a rendelőben. Teljesen ciki volt, olyan hülyén éreztem magam.
Nem tudjátok, hogy a kenguruba hány hónapos kortól lehet vinni a babókat. A dokinéni mindig mondja, hogy várjunk még. De ez a gyerekhordó autósülés már nagyon nehéz. A 6200 grammos babával, majd megszakadok. Kb. 10 kiló, amit ráadásul el kell tartani magamtól. Ti hogy bírjátok? Csak én lettem ilyen gyenge?
Most megyek, mert hív a "főnök".
Puszi Nektek,
Réka