Új privát üzeneted érkezett!

Lili!

Mi most nőttünk bele az 56-os-ba kb. egy hete :oops: mondjuk mi ugye nagyon picik voltunk, az elején 44-es-el kezdtünk.
Nekem volt 50-es rucim hazahozósnak, aztán nekünk is be kellett még szereznünk. A kórházban nálunk ugye csak három óránként lehetett bemenni a bébikhez, ezért el lehetett menni akár onnan is a köztes időben vásárolni.
Egyébként szerintem is nyitva lesznek a boltok, nyugi.

Hát, mi minden este fürcsinél veszünk tiszta body-t és az jobb napokon kibírja a következő fürcsiig ( aztán van, hogy egy nap háromszor öltözünk, kaki v. pisi esetleg bukás miatt :roll: )
Éjszaka mi hálózsákban alszunk és reggel kapnak tiszta rugit, változó, hogy rövid v. hosszúujjút ( nekünk a legtöbb hosszú), ez többnyire kibírja estig.
Szóval azért kell pár db a két gyerkőcnek :shock:

Textilpelus, mi 60-at vettünk ( fej alá kiságyba, babakocsiba, orvoshoz stb), párom sokallta, hát minden nap mosok fehéret, elég sokat használunk belőle.

Én mondjuk Dóritól kaptam rengeteg kisrucit, ami hatalmas segítség volt.
És ha nem tartod cikinek a turkálókat, szerintem érdemes benézni ( a csajok farmerrucija is onnan van, angol turki, legalább nem jön szembe az utcán)

Na, azt hiszem, hirtelen ennyi, ha kérdésed van, nyugodtan.

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Juci,
köszi az infókat. Tulajdonképpen csak azt nem tudom, hogy magára a babák fogadására hogyan készüljek pontosan. Utána már persze el tudok küldeni családtagot vásárolni, hogy vegyen még ilyen meg olyan bodyt vagy rugit vagy sapit.

Pl. hány darab és milyen méretű body meg rugdalózó álljon itthon glédában a fiókban akkor, amikor mondjuk elindulok a kórházba szülni? Ez foglalkoztat leginkább.

Hát, azért karácsony két napján tutifix, hogy nem lesz nyitva a babaruha bolt (sőt, most mintha 24-e is szünet lenne, mert ledolgozzák valamikor). Persze, nem biztos, hogy pont akkor kell nekem, csak kicsit előre gondolkodom...

KépKép
lili73
 
 


Lili!

Hát ez attól is függ, meddig húzod még egyben...
Mekkora súlyt becsülnek a gyerekeknek?
Bár az ötvenes 3,5 kg-ig jó, azt hiszem, tehát szerintem nyugodtan indíthattok azzal, csak nem lesznek olyan hosszúak.
4,5 body-val és rugival biztosan kihúzzátok a két karácsonyi napot is :lol: , legfeljebb este még mosol, reggelre a radiátoron megszárad :wink:

Ne aggódj, rendben lesz minden!

Egyébként kissapit találni a legmelósabb! Mi a kenguruban találtunk 33-35-ös meleg sapit, amiben ki is lehet őket vinni a levegőre.

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 

 
 

Lili, mindenképp menj el turiba!!!! minek kellene vadiúj cucc egy-két hétre, nem? főleg ekkora árkülönbség mellett (mondjuk, nekünk nem mindegy... de van, akinek igen. az vegyen új uhákat nyugodtan). a keletinél van egy hatalmas turkáló a rákóczi úton a grand hotellel szemben. tuti cuccok vannak, alig használtak 50esek is, 5-600 forintért.
én vettem kb 10 bodyt és ugyanannyi rugit, de rengeteget örököltünk, így mostanában nem vásárolok, és nagyon ritkán mosok.
ja, azt mindenképp kérdezd meg, h kell-e a kórházba vinni ruhákat. a szabolcs utcába pl nem kellett, csak hazahozósat bevinni, de az istvánban nem adnak ruhát.

Juci, mi már a 56osok végét tapossuk,. van, ami már kicsi ;)
mondjuk Petráék nagyobbak voltak: Petra volt 49 centi és 1990 gramm, Huba 48 centi és 1940 gramm a 34. hét elején.

sapi szerintem egyelőre csak egy-egy kell a hazajövetelhez, mivel úgysem viszed ki a gyerekeket egy darabig, főleg nem decemberben. szerintem.

Kép
an°°di
 
 


Andi,
köszi, befejeztem a parát! Csak hát hirtelen rámtört, hogy most már sietni kell.
Nem tudom, mekkora súlyt becsülnek, két hete voltak 1300-1400 grammok. Jövő hét utáni héten lesz uh megint.

A turi tényleg jó ötlet, csak én bizti nem megyek el olyan messzire, mert nem merek (tudod, a fekvés miatt...nem akarok kockáztatni). Majd, ha megszülettek a babák. Családom meg úgy le van terhelve, hogy őket sem akarom ugrasztani.

Ami közel van hozzánk, az a Kenguru, oda küldöm a férjemet. Meg tegnap dokinál voltunk a Váci utcában, és benéztünk a Vörösmarty téri H&M-be. Vettem pár cuccot, így el tudom küldeni a férjemet, hogy vegyen még ugyanilyen bodykat, stb... Inkább fizetek többet most a kényelem miatt.

puszi

KépKép
lili73
 
 


Kedves Lili!

Én is azt hallottam, hogy az elején óvatosan kell vásárolni mert nem tudhatod mekkora méret kell, de célszerű mindből (50-56) beszerezni 2-3-at. Nekem még ajánlották kismamák a Tesco, Cora, Auchan babyrészlegét, hogy ott állítólag jó cuccokat és jó áron lehet kapni. A múltkor láttam is az egyik helyen akcióban bodykat 3 db volt egyben 1190-ért. Az szerintem tők jó ár, és még új is, bár nem tudom milyen a minősége. Ezek jó sokáig nyitva vannak, 24-én délelőtt is nyitva lesznek. Viszont ha feküdnöd kell, akkor nem célszerű, hogy most itt a karácsonyi dömping alatt kezdj el ilyen helyeken vásárolni.
ancsi76
 
 


Sziasztok!

Látom itt már nagyban megy a vásárolgatás. Mi majd csak jan.-febr. környékére tervezzük.

Nekem ma jött meg az AFP eredményem. 2 Mom. Az jó, nem? Nektek mennyi volt?

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég jártam itt (is), de sajnos vizsgaidőszak van. Azt hittem, hogy kismamaként nagy boldogságomban simán megcsinálom ezt a maradék néhány vizsgámat, ehhez képest még soha nem esett ennyire nehezemre a tanulás. Az agyam teljesen máshol, ilyenkor jönnek a legjobb ötletek: milyen dekoráció legyen a babaszobában, hogyan rendezzük át a lakást, hova menjünk babarucikat nézegetni....

Olvasásban viszont nagyjából naprakész vagyok. Üdvözlet az újaknak. A babafotók gyönyörűségesek.

Ancsi76!
Megkérdezhetem mennyi volt az AFP, amit magasnak találtál? Nekem azt mondta a dokim, hogy jó, ezért az értéken nem is nagyon gondolkodtam.

Navia!
Én is gondolkodtam a magzatvízvizsgálat kérdésen. Végül elmentem kombinált tesztre, ahol a vérvétel is rendben volt, az UH szintén, és még a korom miatt sem indokolt egyéb vizsgálat, ezért úgy gondoltam inkább nem kockáztatok. (nekem egyébként az orvosom sem javasolta)

Lili73!
Nekem még ugyan kicsit korai, de ez az öltöztetés téma engem is aggaszt. Még csak néha csábultam el egy-egy rugira, amiből viszont 56-os vettem. Hát ezek szerint valószínűleg nem találtam el a méretet.

Babakocsi-téma:
Mi ezt néztük ki (Peg Perego Duette SW)

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

(bocs, de képet nem sikerült beszúrni, sőt úgy látom linket se nagyon)

Én nagyon szerettem volna egymás mellettit, egy darabig csak olyanokat nézegettük. Sajnos rutintalanok voltunk és csak kb. a 20. boltban jutott eszünkbe, hogy belepróbáljuk az autónkba. Ekkor derült ki, hogy a legkisebb egymás melletti sem fér be. Így kénytelenek voltunk megbarátkozni az addig kevésbé szimpatikus egymás mögötti verzióval, abból viszont minenképpen szembefordíthatót kerestünk.

Velünk szerencsére minden rendben. AFP tökéletes lett, tegnap volt UH (Benszi dokija csinálta), ott is mindent rendben találtak. Képzeljétek mm-re pontosan egyformák a kis drágák és a koruknak megfelelő méretűek. Azt is megtudtuk, hogy egy kislányunk és egy kisfiunk lesz. Most mindketten fejjel lefelé vannak. Tudom, hogy ilyenkor még százszor megfordulhatnak, de jó lenne, ha a végén is így helyezkednének el, akkor lehetne természetesen szülni. Egyre aktívabbak, már komoly rugdosást tudnak rendezni. Férjem legnagyobb bánatára még csak én érzem. Bár nem ment könnyen, de végre vannak nevek is: Mirtill és Tamás.

Szerintetek az normális, hogy már most elkezdtem vizesedni? A védőnő azt tanácsolta, hogy tartsak heti egy gyümölcsnapot, az javít a helyzeten. Nem nagyon merem megfogadni a tanácsát, mert ilyet tudtommal méregtelenítés céljából szoktak csinálni, ami nem hiszem, hogy terhesség alatt szerencsés lenne. A saját dokimat még nem volt alkalmam megkérdezni. Van valakinek tapasztalata a témában?

Kép

Kép
szofi74
 
 


Ancsi,
igen, nekem is mondták a Tescot és társait, de sajna messze vannak azok is...nem beszélve az őrületre, ami már ilyenkor lehet ezekben a nagy bevásárlókban.

KépKép
lili73
 
 


Lili
Nálunk indulásnak 10-10 body, rugi volt... és az 56-nak megfelelő méret...

Kamilla
AFP... ez elvileg jó...
(nekem fenntartásaim vannak az AFP kórjelző értékével ikreknél)
A legmegnyugtatóbb egy alapos UH!

Szofi
Gyümölcsnap... nem árt... nekem bejött vizesedés ellen...
Vendég
 


3 hónaposan mi óriások vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tamás: 5470g/57cm
Bálint: 5240g/58cm
Vendég
 


Én egy ismerősömtől kaptam egy listát, hogy mit érdemes bevásárolni.. (gyakorló, ikres mamitól)

Ruhák:
kombidressz 4-4 db minimum
rugdalódzó 3-3 db
kabát 1-1 elég szerintem
sapka 1-1 az utcára, és 1-1 bentre fürdés után
zokni (nem kell, ha rugdalózót használsz)
cipő (Áááááá, ráér!!!)
hálózsák 2-2-t szoktak javasolni, de nekem 3-3 kellett (egy a mosásban, egyet épp akkor pisilt le, úgyhogy jól jön a 3 gyerekenként)
pólya Ha tudsz, kérj kölcsön!
pólyahuzat
textilpelenka (30 db) szerintem összesen 30 elég, nehogy gyerekenként vegyél ennyit!
fürdőlepedő 2-2, de lagalább 3 db legyen
előke (ráér!!!)

Babaszoba
kiságy
matrac
matrachuzat
lepedő 2-2 minimum
takaró 1-1 benti, és 1-1 a babakocsiba sétához
rácsvédő
pelenkázó - nekünk olyan van, ami merev aljú, és rá lehet teni a gyerekágyra. Helyet spórolsz vele!
pelenkázó szivacs - ha az előzőt veszed, akkor felesleges
szopipárna
pedálos szemetes
légzésfigyelő 1-1 darab. Nem lehet egy ágyban 2 gyerek, ha légzésfigyelőt akarsz használni!
jelzőfény
zenélő (ráér!!! Vagy kérjetek a látogatóktól majd... Kacsintó )
csörgő - úgyis hoznak a látogatók
ágyneműhuzat - szerintem nem kell. Én a fiamnél is csak akkor használtam, amikor már paplannal aludt. Párnát meg úgysem javasolják a csecsemőknek, akkor minek huzat rá???
babanapló - ezt is szoktak hozni...
fényképalbum

Szállítás
babakocsi - legjobb használtan venni, olyan áron, hogy majd túl is tudj rajta adni. Hidd el, nagyon rövid ideig tudod majd az első kocsit használni!!!
hordozó - próbáljátok bele az autóba!
kengurú - ráér, 3 hónaposnál kisebb gyereknek úgysem javasolják!
pelenkázó táska
pléd

Babaápolás1.
pelenka - ne vegyetek előre! Bárhol, bármikor kapható! A legtöbb kórházba vinni kell, de hidd el, nem lesz pucéron a gyereked akkor sem, ha csak másnapra visz Apa pelenkát. Úgyis a súly dönti el, mekkorát kell vennetek...
kiskád
fürdetőkesztyű
vízhőmérő
hajkefe
körömolló
orrszívó
lázmérő - flexibilis végű legyen, az nagyon jó!
fertőtlenítő folyadék VAGY mikrós sterilizáló - ezt is kapsz bármikor, bár a kórházban már nagyon jól jöhet a mellszívóhoz...
cumi
cumisüveg - ne vegyél sokat! 2 gyereknek 1-1 is elég, 125 ml-es. Ha mégis tápisok lesztek, ráérsz venni!

Babaápolás 2.
steril vatta
strelil mull lapok
1 dl steril napraforgóolaj
70% alkohol - felírják
hidrophiles fürdetőkenőcs - felírják
popsikenőcs - felírják
hintőpor
kamilla
popsitörlőkendő
babafürdető - felírják


MAMAKELENGYE

Otthon:
szoptatós melltartó - KELL!
melltartóbetét
tejgyűjtő edény - ??? (ezt én sem értem...)
mellszívó
tejszaporító tea - Vigyázat, mert a Laktoherb bizonyos babáknak hasfájást okoz, még akkor is, ha te iszod! A legjobb tejszaporítés, ha gyakran mellre teszed a babákat.
haskötő - ez jól jön, de a párod is meg tudja venni szükség esetén valamelyik gyógyszertárban. Kérdezzétek meg, hogy lehet-e a kórházban kapi? Általában valameliyk csecsemősnővér árulja. Nálunk volt.
Vendég
 


Kórház 1.
hálóing 2-3, elöl gombos
köntös
papucs
papucs fürdéshez
zokni
törölközö (3 db)
szoptatós melltartó
melltartó betét
mellszívó
eldobható bugyi
bugyi
betét
wc papír
wc ülőke - gondolom itt papírülőkére gondolt az illető. Én Domestos törlőlendőt vittem be...
borotva
tisztasági csomag
evőeszköz
tányér
pohár
szívószál
zsebkendő
ásványvíz
csoki
telefon+töltő
aszalt szilva - nekem a lenmag jött be. kefírbe raktam.
szőlőcukor

Kórház 2. - hazahozatalhoz
kombidressz
rugdalódzó
kabát
sapka
pólya
pelenka
pléd

Dokumentumok
TAJ kártya
kiskönyv
leletek
apasági/házassági
anya személyije
apa személyije
Vendég
 


Sziasztok!

Szofi74!
Sajnos nekem 3,8 mom volt az AFP. Azért ez egy kicsit magas.

Mi is néztük ezt a Peg Perego babakocsit, csak bébihordóval ez is 200 000 fölöttre jön ki. Nem tudom Ti néztétek-e, hogy melyik bébihordó jó hozzá, mert amit nekünk ajánlottak annak 45 ezer darabja.

Tdanie!
Köszi a listát, már ki is nyomtattam.

Ancsi
ancsi76
 
 


tdanie!

nagyon köszi!

fürdőlepedő az tulajdonképpen törülköző? vagy más az anyaga, mint egy törülközőnek? külön lehet bébinek valót venni?

pólya tényleg annyira szükséges?

hálózsák helyett nem érdemesebb inkább takarókat venni?

KépKép
lili73
 
 


Lányok!

Ti mindig tudtátok/tudjátok, hogy melyik baba mozgását érzitek? Most én vagyok kétségbeesve, hogy az egyik babó nem elég aktív. Közben nem is vagyok benne biztos, hogy melyiket érzem.

Úgy látszik, amióta szóba került a szülés, teljesen kifordultam önmagamból, annyira úrrá lett rajtam a pánik (vagy inkább a túlzott izgatottság), pedig még elvileg egy hónapot bírnom kell.


tdaine!
ott, az USA-ban meddőségi centrumban dolgozol? Mennyiben csinálják máshogy, mint itthon? biológusként végeztél?

KépKép
lili73
 
 


Lili: ne aggodj annyira, minden rendben lesz es mindent szuperul fogsz csinalni! Turiba szerintem is menj el, mi rengeteg ruhacskat kaptunk a csaldtol, nem baj ha hasznat, kicsit kopott, otthonra jo es sajna naponta van hogy 3-4-szer kell ruhat cserelni mert lekopkodik magukat. Szerintem 5-5 rugdalozo, egy-ket "unneplos" ruha, 5-5 body (most inkabb hosszuujju) halozsak (nekem csak 1-1- van) meg kiskabat eppen eleg kezdetnek es en 50-eset vennek es par 56-osat.

Holnap megyunk belovetni Anna fulet. :D
Volt itt ma a fodraszcsaj, vegre kinezek valahogy, eljen! :D Most megyek ruhat venni mert egyik gatya se jon ram :cry: meg 8 kilo plussz van rajtam, Ti hogy vagytok ezzel? Rubint Rekara fogok tornazni, velemeny? Segitsetek!

Tudtok valamit Numarol es Benszirol?

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Lili
Pólya esetleg akkor jöhet jól, ha pici a baba és pólyában biztosabban lehet megfogni... venni nem érdemes

Hálózsákot nem tudja magáról lerugni, mint a takarót...

Fürdőlepedő...
Mindjárt keresek hozzá képet.
Vendég
 


Kép

Ilyen a fürdőlepedő... van neki egy sapka-része, jól bele lehet bugyolálni a babszit... finom, puha frottirból... :lol:
Vendég
 


Tdanie, tök jó a lista, kinyomtatom én is, jól jön ez még egyszer :)
A bevásárlással kapcsolatban én is totál tanácstalan vagyok, 1 db. függönyön kívül az égvilágon semmit nem vettünk még a gyerekeknek - az Uram mindig azt mondja, hogy ráérünk még ezzel.... :roll:

Végre-valahára sikeült egy képet csinálni a 18 hetes pocakomról, csatolom:
Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Lili
Biológusként végeztem az ELTE-n... aztán a genetika, az embriológia érdekelt...
Igen, egy meddőségi centrumban dolgozom... sok-sok kicsi babát "gyártottam"... lényegében uaz az eljárás, mint Mo-n.
Vendég
 


tdaine
köszi!

tontica
Rubint Réka szerintem túl nehéz és uncsi, ezerszer kell egy mozdulatot csinálni. inkább ajánlom Cindy Crawfordot (főleg kezdéshez!), később Bíró Icát. Nekem ők váltak be :lol: Rékát, Alexandrát nem nagyon bírtam végigcsinálni, pedig heti kétszer jártam tornázni még ezen felül is.
Á, turiba (meg sehova máshova) egyelőre biztos nem megyek, nem merek kockáztatni, ha egyszer feküdnöm kell, főleg így, a finishben. majd a babákkal...

kevinszpészi
de csinos vagy!!!
képzelheted, én hogy be vagyok sózva a 33. héten...még mindent meg kell szinte venni a kiságyon és pelenkázón kívül. De pl. matrac még nincs a kiságyakban.

KépKép
lili73
 
 


tdaine,
én is biológusként végeztem az ELTÉ-n, 34 leszek dcemberben. :lol:

KépKép
lili73
 
 


Kevinszpészi
Nagyon csini a pocakod :lol:

Bevásárlás... én nem hagytam a végére... ikreknél sose lehet előretudni, hogy nem adódik-e valami gond...

Tontika
Torna... az mi :roll: :oops: :wink:
Vendég
 


Lili, ezeken szerintem most ne aggódj, majd a férjed szépen el fog intézni mindent, mire Te hazaérsz a babákkal a kórházból. :)
Nálunk a leendő babaszobában most bent van egy fűnyíró, egy permetező gép, egy bringa, 2 állvány ruha, és kb. 10 doboz, amiben olyan kacatok vannak, amiket még nem tudtunk a padlásra vagy a kertbe száműzni. Szóval nálunk is van még mit csinálni tavaszig :oops:

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Lili
Én 30 leszek januárban...
Vendég
 


Sziasztok!

most kaptam meg az afp eredményt.meg tudja valaki mondani, mi mit jelent?
AFP 137, wAFP 137,3 , MOM 3,8 ,

holnap megyek dokihoz, de addig is izgulok. mondjuk ikrek, tehát semmi biztosat nem mutat szeritem

szanet
 
 


Szanet
AFP... semmit sem jelent... ikreknél meg főleg nem...

USA-ban már nem is nézik....
Vendég
 


Lili: szerintem add ki a listat a ferjednek vagy anyudnak vagy baratnodnek hogy ezt es ezt vegye meg es Te pihenjel!!! Azert tenyleg nem art beszerezni a legfontosabb dolgokat mert akar holnap is megszulhetsz!
Az a baj hogy Rubint Rekat tudtam itt is szerezni az egyik magyar lanytol, amiket Te mondasz azokat meg kellene rendelnem, majd porgetek rajta ha nagyon uncsi es mindegyik feladatnak csak a felet csinalom meg. :lol:

Kevinszpeszi milyen csini vagy! Nincs is nagy pocakod, na de majd a vegere!!!

Mennem kell Apa hiv, Vele is kell egy kicsit foglalkozni. :wink:

Uj frizura es uj ruha: (vegre kezdem ujra nonek erezni magam) :D
Kép
Apa azt mondta hogy a pocimbol le kene fogyni egy kicsit de a fenekembol ne merjek mert az most pont jo. :lol:

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!

Ujjé!
Jól pörögnek itt a dolgok :)
Olvastam, olvastam, egy csomó mindent akartam írni, de elfelejtettem mindent...Nincs energiám visszaolvasni és jegyzetelni, bocsi!

Lili!
Tök aranyosan aggódsz :)
Én 56-osakat vettem, és egy pár db 50-est. A legtöbb kórházban adnak rucit, úgyhogy Apának lesz ideje vásárolni, ha kellene vmi.

Andi!
Tök jó, hogy jelentkeztél! :)

Nálunk tök durva: Andris 6 kg!!!2 és fél hónaposan...Hanga 4,5. Andris már 62-es rucikat hord, Hanga még 56-osat, és a pelenkákban is van egy méret különbség...Tök vicces, ha pelust veszünk, 3 félét kell, mert Kingus is pelusos :)

Kép
Kép
maminti81
 
 


Még mindig szarul vagyok. Elmentem ma dokihoz, hogy adjon valamit, amit szoptatás mellett is bevehetek (már egy gramm pótlást sem adunk, jhééééé!). Még szgépen is nézték, ki is váltottam, hozom haza, mielőtt beveszem, gondoltam, megnézem a tájékoztatót. Szoptatás: nem ajánlott. A szomszédom gyógyszerész, átvittem neki. Kiderült, hogy az egyik hatóanyag morfin-származék, úgyhogy be ne vegyem!!! Jó, mi? Még jó, hogy van orvos, de minek :?: :?: :?: :?:

Nem tudom, ki kérdezte, talán Tontica: a babókák angyalok nappal is és éjjel is (kopp-kopp). Ált kaja, kb 1 órát vannak fent, aztán 2-3 órát durmolnak. Ma tök durva volt: összesen 4x ettek, és végig aludtak!!! Én ébresztettem őket fürdeni is. Remélem, nem aludták ki magukat, és alhatok éjjel!

Mi minden nap fürcsizünk, mármint ők is :) , de csak 2 naponta kapnak új rucit. Mármint, ha kibírja addig. Szerencsére csak Andris bukik. Hangánál a kaka az átázós, de csak 2-3 naponta van. Szóval egész jó, nem kell annyira sokat mosni.

Kép
Kép
maminti81
 
 


senki nem válaszol az alvással kapocsolatos kérdésemre? :? :roll: :shock:

Kép
an°°di
 
 


Sziasztok!

Nincs valami receptetek véletlenül, vagy bevált módszeretek? Ugyanis úgy fáj a torkom mint a fene...
A mézes tea nem igazán használ, a fekvés meg nem kivitelezhető.

Vivien

Kép
Kép
labasv
 
 


Ancsi!
Rákerestem a témára, és ezeket találtam, itt a Babanet rendelő rovatában:

A kérdés egy babára vonatkozik:
"A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."

"Kérdés:
Mennyi az ikreknél az elfogadható AFP érték?
Válasz:
Egyszerű a válasz: ikrekre kidolgozott normálérték-határ nincs. A vizsgálat ugyanis az adott minta átlagtól való eltérését mutatja, és fejezi ki egy számértékkel, ebben a mintában persze túlnyomórészt nem iker terhességekből származó vérek vannak, így ezek átlagához az
ikerterhesség nem hasonlítható. Itt a döntő az ultrahang vizsgálat lesz.Dr. Ács Nándor "

Szerintem a második válasznak megfelelően, ha semmi problémát nem találnak az UH-n, akkor nem kell aggódni. Ha mindenképpen értéket nézünk, úgy gondolom, hogy akkor sem magas a nálad mért.

Babakocsi:
Mi nem akarunk a kocsihoz való hordozót venni. Itt persze mindenki aszerint dönt, hogy milyen az életvitele. Nálunk viszonylag közel van a család, ezért nem lesznek nagy vidéki útjaink, és most úgy gondolom, hogy egyébként sem fogunk két pici babával túl gyakran autóval útrakelni. Ezért én használtan vettem két hordozó/autósülést, abból viszont Concord márkájút, amit nagyon dícsérnek. (Egyébként ezen is érdemes elgondolkozni, hogy a kocsikhoz tartozó hordozók nem annyira jók biztonsági szempontból autósülésként.) Ha nem mindenben ragaszkodsz az újhoz szerintem nagyon jó dolgokat lehet kifogni a babaszoba.hu hirdetései között. Én például egy hármasikres anyukától vettem, akik autóval egyáltalán nem tudtak a három picivel közlekedni, egyébként meg nem szerettek a gyerekek hordozóban lenni, így alig használták. Most van két egyforma hordozónk, ami színre jó fiúnak és lánynak is, viszont olcsóbb volt a kettő, mint ugyanebből a típusból egy új. A babakocsit viszont többet fogjuk nyúzni, ezért én abból újat szeretnék venni.

Tdanie!
Köszi a listát, megőrzöm. Ha neked is bevált kipróbálom a gyüminapot.

Kevinszpészi!
Nagyon csini vagy, irigykedem is :D Kb. egyidősek vagyunk, de nekem már sokkal nagyobb a hasam, kicsit félek is, hogy mi lesz a végére. A múlt héten a dokimra vártam a kórházban és egy anyuka (akinek elvileg van fogalma a hasméretekről) megkérdezte, hogy karácsonyra megszületik a baba? Mondtam, hogy nem, de húsvétra már biztosan. Ő majdnem leesett a székről én meg nem tudtam, hogy most sírjak vagy nevessek.

Kép

Kép
szofi74
 
 


Lányok,
köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat, máris nyugodtabb vagyok, ezek nálam 1-2 napig tartanak, aztán lehiggadok.

tdanie (bocsi, látom tdaine-t írtam többször)
akkor nem egyidőben jártunk oda. A nagyfiad miatt gondolom, hogy közben ráadásul babáztál is.

tontica
számolj be a fejleményekről, kíváncsi vagyok, szeretni fogod-e R.R.-át. Én abszolút tornaőrült vagyok, imádom csinálni.

andi
ezek már csak ilyenek, nem mindig válaszolnak
:lol: (viccnek szántam), szerintem tedd fel megint a kérdésedet!

Vivien
terhes kismama pedig igenis feküdjön, ha fáj a torka, a leggyorsabban és szövődménymentesen akkor vészeled át. Amúgy meg a másik legfontosabb a
-folyamatos ivás (meleg folyadék, főleg tea, de ne feketeteát igyál, inkább gyümölcsteát),
-500 mg-os cetebe/nap,
-citrom kifacsart levébe méz keverése, és annak folyamatos majszolása egész nap.

KépKép
lili73
 
 


Ancsi
megnéztem, nekem AFP 0,85 MoM/baba ha jól értelmezem.

KépKép
lili73
 
 


Szofi
még jó hogy, hiszen te két babát vársz, az az anyuka meg gondolom egyet...

KépKép
lili73
 
 


Andi: bocsika!!!
Az en babaim tapszeresek es mivel a tapszer lassabban urul ki a szervezetbol mint az anyatej tovabb birjak kaja nelkul. Tegnap mindketto baba 8-tol fel 4-ig aludt aztan 7-kor keltek ujra. Mi kulonraktuk Oket mert egyik felsirta a masikat, eloszor Anna aludta vegig az ejszakat es sajna Alex kelt 1-2-szor de most mar kezd O is hosszabban aludni. Apa kel Annahoz es en Alexhez igy tobbet tudunk aludni.
Elobb-utobb a Te babaid is hosszabban alszanak majd, egy szobaban alszanak Veletek vagy kulon? Nem probaltad szettenni Oket hatha zavarjak egymast?
Nem mondom hogy nyulj a tapszerhez de a nagyfiam is akkor kezdett el hosszabban aludni amikor estere tapit kapott.

Maminti: hatalmas Andras, nagy kulonbseg van koztuk de ez nem baj, Andris nagy, eros fiu lesz, Hanga pedig torekeny kis kiralylany. :D Remelem most mar meggyogyulsz hamarosan!!! Na, hogy aludtak a babak tegnap este?

Labasv: ugy tudom nehany szopogatos torokfertotlenitot lehet hasznalni terhesen is csak nem emlekszem melyiket, menj el dokihoz!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Juci: orok hala a programert!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Szuper!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!

Andi!
Bocsi, nem tudok visszaolvasni, degondolom,mi lehetett a kérdésed. Mi csak anyatejesek vagyunk. A gyerkőcök most este 10-fél5ig alszanak kb. De amikor Hanga kevesebbet eszik jóval, akkor is ennyit alszik, sztem nem a mennyiség vagy a tápszer számít (ez személyes vélemény, semmi fogalmam sincs a témáról).
Napközben kb 3-4 óránként kelnek. Nekik is meg kell szokni a nappal-éjjel váltakozását.

Sz@rul vagyok, ez egyre rosszabb. És pocsék egy köhögőroham közben szoptatni (mindiog kicsúszik a babó szájából a cici :? ) és szoptatás közben orrot fújni...Legyen már vége!!!

Kép
Kép
maminti81
 
 


sziasztok!

Köszi a tippeket. :) A nővér azt mondta, hogy addig ne menjek be a dokihoz, amíg nincs lázam... :( Hát nem kedves... :?

A hasam nekem is ÓRIÁSI! A nődoki jegyezte meg múltkor, hogy másoknak ekkora mikor szülnek...

Figyuzzatok, ti babamérleget vezstek, vagy kölcsönöztök? Nem tudjátok kölcsönözve mennyi?

Vivien

Kép
Kép
labasv
 
 


Lányok!
AFP-t felejtsétek el!!!
Ikreknél nem értékelhető...
AFP : egy magzati eredetű fehérje, a babából az anyai keringésbe kerül. Az, hogy a levett vérmintában mennyi van, függ a terhesség korától, a kismama testsúlyától (nem mindegy, hogy egységnyi mennyisége egy 60, vagy egy 120 kilós testben kering).
Ha alacsony az AFP-szintje, utalHAT kromoszóma-rendellenességre, ha magas, akkor meg idegrendszeri fejlődésirendellességre.
Ikerterhességben 2 babától származó AFP van az anyai vérben. DE, nem biztos, hogy mindegyik babától ua. származik.
Lehet:
-2 egészséges baba
-2 beteg baba
-1 beteg és 1 egészséges baba

Az alapos UH-vizsgálat a lényegesebb!!!

Andi
Nálunk este 10-től reggel 6-ig alvás van. Napközben nem figyelgetem állandóan, hogy alszanak-e, vagy ébren vannak. Amíg nagy ordítás nincs, eléggé szabadon vannak
:oops:
(anyuka PhD-t ír)
Vendég
 


Andi!

Mi elég sokat alszunk nap közben még, de mi mondjuk a koraság miatt is és éjszaka csak egyszer kelek most már hozzájuk.
Azt mondják egyébként, hogy aki jól alszik nap közben, az alszik jól éjszaka is. A babákra nem igaz az, ami a felnőttekre, hogy ha jól kifárasztja magát, akkor tud jót aludni éjszaka.
Ha egy baba jól alszik, akkor jól eszik és akkor jól alszik...
Szerintem ez gyerekenként más és más
Lánykáim most kezdenek kicsit többet fent lenni nap közben, már kell velük néha foglalkozni, igénylik a társaságot.

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Vivien, én is csak a mézes tea + C-vitamin összeálltást tudom javasolni, mást nem nagyon :(. Jobbulást!

Tdanie, minden elismerésem, hogy a gyerekek mellett tudsz PhD-t írni, én erre tuti képtelen lennék. Szerintem én egyetlen vizsgaidőszakot sem tudtam volna az egyetemen végigcsinálni úgy, hogy több dologgal kellett volna egyszerre foglalkoznom - na de én egyébként sem a kitartás és türelem mintaképe vagyok... :)

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


labasv!

amiket én találtam kölcsönzői árakat: 3-4-5 ezer/hó. mérleget meg 12000rt láttam digtálisat.szerintem nem éri meg kölcsönözni.de nem tudom. én sztem venni fogok

szanet
 
 


Szép napot mindenkinek!

Lili
2002-ben végeztem...
Biológusként dolgozol? Milyen területen?

Mérleg
Szerintem felejthető. Csak anyuka stresszelésére jó.

Babahordozó, pihenőszék, babahinta
Életmentő lehet :wink:

Kevinszpészi
Én az egyetemet is egy csecsemő mellett fejeztem be :wink:

Tettem fel képeket! (www)
Vendég
 


Tdanie!

Édesek a képek!

CSajok!

Tegnap este nyolckor fürdettünk, fél tízkor ágyban voltak a Mazsolák és négykor keltünk enni, azóta, nyolc, dél, négy óra, délben játszottunk egy kicsit a szőnyegen, majd egy fejezet Mirr Murr után bealudtunk :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Ta-dam :lol: 03:55 ( remélem beállnak erre )
Tiszta kipihent vagyok :wink:

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Judit, ne bízd el magad egy nap után. velem is ezt történt tegnapra virradóra: 10tól 3ig alvás volt. Petra fél 5ig aludt!!!! aztán ma éjjel keltem 1kor és 4kor... :? de álljanak csak be. most már tudják, hogy kell csinálni. az én gyerekeim is. csak az a fránya memória ;)

és köszi mindenkinek a válaszokat. tápizni egyelőre nem akarok, mert akkor mit kezdek a rengeteg tejjel?

Kép
an°°di
 
 


Andi!

Nálunk ez már két nap volt :wink:

És holnap szegényeket tuti megkeverem, háromra megyünk a Dévény Annához Pestre, időben el kell indulni, el lesz cseszve az egész kis napjuk és még sosem voltunk ennyit távol itthonról.

Irigyellek a sok tejért :oops:

Judit

jucicuki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?