Sziasztok!
Kisvirág, ezt a hirt én is most láttam a tv-ben, rögtön elfutotta szememet a könny. Nem is tudok mit hozzáfűzni, elképesztő, milyen emberek vannak.
Dehát az élet igazságtalan...
A Premens majdnem ugyanaz, mint az Agnucaston vagy az Agnus Castus. Amit leirt róla ...már nem tudom ki....néhány oldallal előrébb, az erre is igaz. Ez is a barátcserje termésének kivonata. Eredetileg a PMS ellen találták ki. Enyhiti a menses előtti tüneteket, úgymint mellfeszülés, hasgörcs, dili...De visszaszoritja a prolaktin szintet is, aminek velejárója, hogy több progeszteron termelődik, ami a babásodásnak kedvez.
,,A növény hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat, feltételezések szerint hatását az agyalapi mirigy mûködésére gyakorolt hatásán keresztül fejti ki, az LH hormon termelését szabályozva.
A gyógynövény hatását 1-2 hónap folyamatos szedést követõen kezdi kifejteni. ''
(itt megjegyzem, hogy a babatervezők honlapján volt, akinek egy havi szedés közben jött a baba, előtte meg még a clostytól sem...)
,,Javasolt alkalmazása:
Hormonális elégtelenségre visszavezethetõ menstruációs problémákra, PCOS esetén a hormonális egyensúly visszaállítására, a rendszeres menstruáció és ovuláció kiváltására, valamint a PCOS egyéb kellemetlen tüneteinek csökkentésére ajánlott.
Napi adagja:
Általános adagja 175 mg standardizált kivonat naponta (0,6% agnusid tartalomra standardizált kivonat esetében), egy adagban, rendszeresen ugyanabban az idõben (általában a reggel, felkelés utáni szedését ajánlják) javasolt szedése. Mivel az egyes nõi szervezetek mûködése lényegesen különbözhet, így a gyógynövény hatásában, annak szükséges mennyiségében is lényeges eltérések adódhatnak. Amennyiben a napi 175 mg rendszeres szedés mellett nem bizonyul hatásosnak, a napi mennyiség megemelése hozhat eredményt.
Mellékhatások:
A gyógynövény szedése rendkívül biztonságosnak bizonyult. Rendkívül ritkán elõfordulhat allergiás érzékenység a barátcserje termésére. Ebben az esetben nem ajánlott a növény szedésének folytatása. Egyéb ismert mellékhatása nincs a szernek.
Beszerezhetõ:
* Magyarországon kapható termékek közül a legmagasabb barátcserje tartalommal a Premens tabletta rendelkezik, mely gyógyszertárban recept nélkül kapható készítmény. A Premens tabletta ajánlott napi adagjának gyógynövény tartalma alacsonyabb, mint a PCOS esetében ajánlott napi adag, így amennyiben a napi ajánlott 1 tabletta hosszabb távon sem bizonyul kellõen hatékonynak, érdemes megpróbálkozni az ajánlott adag megduplázásával. A magyar forgalmazóval folytatott konzultációm szerint a napi 2 tabletta is teljesen biztonságos mennyiség. A Premens gyártója a premenstruációs szindróma (PMS) kezelésére határozta meg az ajánlott napi adagot, mivel a készítményt a PMS kezelésére alkalmazzák.''
Mindegy mire találják ki, amiben barátcserje van, az nekünk jó.
Nekem a görbe cikkcakkosságának megszüntetésére kell, meg hogy tuti legyen szép tüszőm, és be is tudjon ágyazódni a Mini manóm.
Nem akarok senkit rábeszélni, de én elkezdem holnap, az tuti. Napi 1-et.
NAti, milyen könyveket néztél, és melyik oldalon? Nekem eddig ami tuti, hogy megrendelem, az a Pocakosnapló, és a Terhesség ABC-je.
Andy, nekünk ez lesz az első próbálkozós hónap. Ez a 4. ciklusom, hogy nem szedek fogigátlót, és hogy hőmérőzök.
Gravidát szedek, és holnaptól ezt a Premens nevűt. Párommal 9 hónapja vagyunk együtt, nyáron költöztünk össze, karácsonykor eljegyzés, tavasszal esküvő. De ha a baba közbeszól, akkor az tolódik. 29 vagyok, ideje elkezdeni a projektet.Nagyon várjuk már, reméljük mihamarabb sikerül.
Muffin, elképesztő a pocid!!!! NAgyon édes!Amúgy a számolásról...a doki az utolsó mensesztől számol, de igazából 2 héttel fiatalabb a babó, mert ugyebár a menses után 2 héttel, a peteéréskor fogan meg, ha tankönyv szerint történik.
Én is szoktam jegyzetelni, ha sokat kihagyok. Akkor a módszerünk egyezik.
Ja még annyit Kisvirág, hogy a Premenst minden nap kell szedni, a ciklus első napjától a következőig, ha megjön. Ha babás leszel, abba kell hagyni.
Nem tudok smile-t beszúrni, mert mindig a lap aljára teszi le....
Na megyek fürcsizni, mert már fél órája kiengedtem a vizemet, sztem már hideg.