Új privát üzeneted érkezett!

Na, még egy uccsó. Újszülöttes csak előhívott fényképeken van és kamerán sajna.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Lemaradt: ez a legelső felállása Noéminek.

Erika

Kép
viera
 
 


Ex!

Fú, de hát már mindet lementettem. Én már nem kezdem újra. Így már semmit nem tudok vele kezdeni?

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Szép jó estét!

Csak sikerült idekeverednem......
Látom, beindult a nosztalgia. :wink: Pedig csak azért dobtam Bálintról kiskori képet, mert akkor még nem voltam Veletek.

Reagálni: hú, egy csomó minden tuti kimarad.
A tali képek nagyon jók, de őszintén szólva nem ismertem meg minden babát és anyáját :oops: :oops: :oops: Marad a találgatás az avatarok után....

Babahajvágás: áááá, nagyon gáz, én tuti kiakadtam volna, szegény gyerekem a lábán nem állt volna meg. Persze tudom, nem helyes, de az ember ilyen (főleg drága) ajándékot azért hosszabb távra vesz. De tény, hogy az övé, ezt csinálta vele, akkor ez van, nem lesz helyette másik. Az tök jó, hogy bevonjátok a családi gazdálkodásba, látni fogja, hogy mi hogy megy.

Wkata:
Nem kéne ezt a barom állattulajdonost feljelenteni??? Merthogy a kutya közterületen póráz nélkül szabálysértés....Arra már nem merek megesküdni, hogy az eljárásban igényelhető-e kártérítés, de egy próbát megérne. Szerintem. Mert mi van mondjuk, ha nem a kutyusnak megy legközelebb neki??? Rossz belegondolni....Persze ha szomszéd, első körben jöhet a szép szó, de tapasztalatom szerint ez általában nem jön be.... :?

Kuki: Bálintnak is szűknek mondták sokáig, úgy volt, hogy urológia, aztán mivel szépen minden fürdésnél húzva van (nem kenjük semmivel), mára tágult annyit, hogy már nincs szó beavatkozásról. Én amúgy nem szeretném, ha 3 éves kora előtt hozzányúlnának, kivéve ha begyullad. Doktornéni is a kivárás mellett van. Holnap mindenesetre megyünk 15 hós oltásra + megkapja a pneumo elsőjét, akkor majd kiderül, mi van a szerszámmal :wink:

Jut eszembe, akartam kérdezni, hogy Nálatok is volt-e olyan, hogy gyermek egyik napról a másikra hihetetlen agresszívvá válik :roll: :shock: . (Oriandy, Nálatok volt ilyen, jól emlékszem?)Bálint két napja üt, de erőből, ma már menekülnöm kellett, de volt olyan is, hogy fa kismozdonnyal ment az apjának :shock: , hogy a harapásról ne is írjak...Mi nem ütünk a kezére, ha rosszat csinál, tehát nem tőlünk látta. Akkor legalább érteném. És már süvöltök, hogy "Bálint nem, nem szabad, nem jó, hát nem érted???", ő meg szó szerint teli szájjal röhög, és csinálja tovább, vagy kerget :shock: Életkori sajátosság lenne és majd elnövi? Próbálok nem figyelni rá, de ettől még fáj.....Gondoltam, ha azt látja, hogy nincs hatás, abbahagyja...(virág csépelésénél bejött, két csapás után, ha nem nézek oda és nem szólok rá, abbahagyja).

Kint van a 12. foga is....már csak 8 van vissza és nem lesz mire fogni az éjjeli ébredést, napközbeni sírást :wink:

Na, apa hazaért, holnap este jövök (olvasni addig is)

Jó éjt

Akartam tenni párperces bébi fotót, de arról már én sem mondom meg, hogy az enyém :wink: :lol: :roll:

Cserébe (főleg Veráskának, mert hiányolta a vidám képeket Bálintról) egy nagy vigyor:
Kép

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Sziasztok,

bocsi ismét, hogy csak most jelentkezem, de holnap megyünk Pestre Marci kukijával kapcsolatos kontrollra és utána péntekig elhúzunk Keszthelyre :) !
Keszthelyről én ismét Pestre megyek suliba, Isti és Marci kénytelenek lesznek nélkülem hazautazni :( !

Hulla fáradt vagyok, mert miért is ne az utolsó utáni pillanatra hagynám a pakolást, mosást, vasalást...
Most megy az utolsó mosás-szárítás és kééééész!!!

Benianya: EMLA gél a neve a kenőcsnek, de mint utólag kiderült, ez nem arra való, hogy fokozatosan megkönnyítse a fütyi felhúzását, hanem mielött felhúzzák kenik be vele, 15-20 percig rajta hagyják és utána húzzák fel. Elvileg fájdalommentes, szerintem gyakorlatilag is, mert Marcinak egy hangja nem volt!!!
2 napig tűzpiros volt a kuki, mi 1 hétig kamillás fürdővízben fürdettük és még kentük itthon is ezzel a géllel.
Amíg nem húzták fel Marcinak én is hallottam erről a szondás dologról, de mivel Marcinak mindenféle segédeszköz nélkül húzták fel (nem rántották, hanem egy határozott mozdulattal húzták) ezért ehhez nem tudok hozzászólni.

Viera: Noinak mennek a gyógymanók, remélem semmi komoly és néhány nap múlva kiheveri.
Barátnőm mesélte néhány napja, hogy az ő lányának is azt mondták, hogy vmi vírusos nyavalyát szedett össze, és nem adtak semmi gyógyszert, de szerinte nincs igaza a dokinak, mert úgy köhög, hogy majdnem meg akar fulladni.
Nem is maradt nálam sokáig, csak beadott vmit, sietett haza, nehogy legyen vmi!!! Tisztára ki volt akadva, de hogy bírálja felül a doki döntését???
Próbáltak szerezni a gyógyszertárban vmi antibiotikumot, amit csak receptre lehet venni, de nem adtak. Most vmi ismerős útján próbálnak szerezni.

Gab: nagyon tetszik a rajzfigura. Hogy kell csinálni??? Van vmi minta, ami alapján csinálod, vagy teljesen magad fested??? Bocsi, ha hülye a kérdés, de én még sosem csináltam...
Mármint, ismerem a mesét, csak arra vagyok kiváncsi, hogy van vmi készlet, amiben különböző figurák vannak és az alapján csinálod, vagy hogy működik ez???

Andy: tök jó a video!!! Én is nosztalgiázok...

Wkata: nem semmi a történet, én nagyon félek a kutyáktól :( ! Építkezéshez kitartást és sok pénzt kívánok :) !

Vicky: mosolygó Bálint nagyon helyes :P !!! Milyen szépen ívelt szemöldöke van!

Bocsi, ha vkit kifelejtettem, de du. olvastam utoljára, most csak az utolsó néhány hozzászólást futottam át!
Valószínű, hogy legközelebb csak szombaton tudok jelentkezni, addig is mindenkinek jó babázást :P !!!

Puszi

Eni
marcy
 
 


Marcy:
Az EMLA gél érzéstelenítő. Olyan mint pl. a Lidokain gél.
Azért nem is fájt Marcinak.
Benia, ezt neked is írom.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Volt régebben itt szó arról, hogy valaki nem tudta, hogy mikor vigye kötelező szurira a babáját. Szóval nemrég találtam egy kósza cikket erről, miszerint a szülőt egy héttel az oltás előtt értesíteni kell!
A másik dolog: tegnap este megnéztem a Szabó Magdáról készült otthoni interjút, és mondott egy nagyon érdekeset, ami egy kicsit elgondolkodtatott. Tudjátok mit? Hogy a gyermek apját-anyját együtt imádja és nem külön-külön. Érdekes...

Ma elmegyek, kiváltom Peti szuriját, ha jól tudom, csak hűtőbe kell tenni.
Voltam ma az államkincstárnál is, leadtam az energiatámogási kérelmeinket. Még jó, hogy tettek ki egy dobozt, abba kellett csak bedobni.

Vicky, nem belevau, de hogyha folyamatosan húzgáltátok Bálint kukiján a bőrt, az már egy beavatkozás. :o Mert elvileg piszkálni sem lehetne hároméves korig. Gondolom, ott is érnie kell a dolgoknak. Igaz, én már leírtam, hogy én nem is nyúlok sosem hozzá, és a dokink is csak megpróbálkozott, hogy meddig megy vissza a bőr. Nekem ez humánusabb is...
Durvaság: Petinek is vannak ilyen pillanatai, időszakai. Most épp verekszik, de szerintem ezek a megnyilvánulások nem szándékosak, vagyis azok, de szeretetből. Az más tészta, hogy utána mi kapunk egy-két kék foltot ajándékba.

Viera, szerintem így már nem tudsz semmit csinálni. Tehát, amikből akartok papírképet, szerintem mentsd le még egyszer, nagyméretben.

Marcy, magában a köhögés nem betegség. Nálunk is köhög Peti, kap nyákoldót, szívom az orrát és kész. De ettől függetlenül néha rájön a köhögés...és csak a torka piros. Na meg a dokinéni szerint ilyenkor már hagyni kell a szervezetet, mert egy bébinél más, neki még azért elkelhet a segítség.

További napsütéses napot. (Legalábbis itt süt a nap!)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gyorsan segítsetek! Mit vegyek magamnak a patikában a takonykóromra? A neocitran gyakorlatilag semmit nem használt, dokihoz menni pedig reménytelen, semmi energiám és lehetőségem reggel 6-tól 10-ig ott ülni! Majd elmagyarázom, mért ilyen áldatlan az állapot...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Coldrex?
Asszem az is van már por (folyadék formában is).

Erika

Kép
viera
 
 


Köszi Era! Chaten is a Coldrexet, Aspirin C-t és a hagymateát ajánlották!

Valaki szokott hagymateát? Hogyan csináljátok? És használ?

Na indulunk, kb. 1-2 között jövök megint!

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab, öcsém is a Coldrexet szedte, a citrom ízű forró italát. Drukkolok, hogy ez hasson!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gab!!!!!!
Az én recijeim, nátha, nem érek rá beteg lenni, van 2 gyerekem vészhelyzetekre:

2-3 gerezd fokhagymát szétnyomok nyomóval és beleteszem a kis csésze mézbe.Jól összekavarom és napi 5-6x egy-egy kiskanállal belenyalok. Most is van a hűtőben egy fedeles kis zárható dobozban, ez nálunk szinte téli eleség. A fokhagyma virusölő, a méz meg egyrészt szintén segiti az immunrendszert,és ne olyan rossz, erős tőle a fokhagyma, ráadásul a gyomorfalat is védi a méz. Hát csókolózni nem igen fogsz, de gondolom a takonytól amúgy sem menne. :wink:

A másik 2-3 filter citromfűtea naponta, az szintén virusölő, nagyon jó, még Beninek is azt adom natúr. Ehhez tehetsz hársfá
t is, az meghűléses tünetekre van.

Ezen túl én naponta 5 x szoktam lámpázni magam, az orrüreget, a torkom és a csecsemőmirigyet a mellkasnál-erősiti az immunrendszert.
Ha, van echinachiád eheted azt is.
Egyébként nálam ezért van itthon mindig homeopathiás cucc-Corizalia,Homeogene9 vagy Gripp-Hell-(mind a 3 náth
ára van)azt amint folyik az orrom, vagy tüsszentek, vagy kicsit kapar az orrom-azonnal elkezdem szedni, és akkor nem is tör ki rajtam a betegség.

A reklám szerint a Codrex is jóóó, de ha az nem hatott jöhet a bika erős fokhagymakúra-egyébként hatásosabb mint a hagymatea!!!!!!!!!
Gyógyulj meg!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Köszi a tippeket!

Coldrexet vettem, gyerekeknek oscillot...

Meg van c vitaminom, béres cseppem, echinacea is van.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Látom nagyon nosztalgia lázban égtek! Édesek ezek a kis lurkók!

Wkata: örülök, hogy jelentkeztél. Biztos, hogy minden rendben lesz. Januárra mi is megkaptuk az "engedélyt".

Juca: Kinga nagyon csajszis! A szó legjobb értelmében. Engem a kishúgomra emlékeztet. Ő még a bilivel a feje tetején is a tükör előtt táncolt!

A képeket még nem mindet néztem meg, de igyekszem bepótolni. Amiket eddig láttam, nagyon jók!


Gabella: jobbulást!


Tanulnom kellene! Na, ráveszem magam.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok! És nagyon jók a képek!!! Hihetetlen mennyit változtak ezek a pici manók az elmúlt kb. másfél évben!

Benianya: Nekünk az 1 éves tanácsadáson óvatosan visszahúzta a dokinéni, de mivel nem mondott rá semmit és a gyerkőc sem sírt gondolom minden OK. Tehát ebben nem tudok tanácsot adni.

Gabella: Most akkor neked küldöm a gyógymanókat, nem a gyerekeknek!!! :P :D

Wkata: Nagyon sajnálom a kutyusotokat. Mielőbbi jobbulást neki. Nekem is az jutott eszembe rögtön mint Vickynek. Mi van ha embert is támad??!!! :shock: :evil:

Oriandy: Mindig elcsodálkozom azon, hogy Dani milyen ügyi!

Viera: Jobbulást Nonónak! Zoló sem hajlandó enni semmi (szó szerint). Ma eddig kb. másfél deci tápszert és 3 deci teát ivott. Meg 3 harapás almát. Elkeserítő. :(

Nektek sem enged a szöveg közepébe emotikonokat beszúrni? Csak a szöveg végére biggyeszti, onnan kell a helyére ollóznom.

Végül dobok én is egy kórházast. Itt "másnapos" a fiú :lol: :

Kép


nancsa
 
 


Másnapos! :lol: Vigyorit akkor tudsz szöveg közbe, ha nem a végén csatolod, hanem miközben gépelsz. Érted, ugye?

Coldrex Max Gripet vettem amúgy, és itt az infralámpa is, használom én is. Vagyis csak én, mert Lackó nem hajlandó elé ülni, ordít, ha bekapcsolom.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Halihó!

Gab!
Jobbulást neked!!! Már a telefonban is hallottam a hangodon, hogy nem stimm valami! Azóta csak romlott a helyzet?? Gyógyulj meg gyorsan!!

Képezljétek!
Ma sírás közben belelestem Dani szájába és nini: kint van a bal felső szemfoga! A jobb is nagyon ott van, szerintem pár nap és 14 fogúak leszünk! Tehá már tudom hová tenni a nyűgösséget, a múlt heti 1x lázat és a (néha) nem evést!!

Bocs, hogy ritkábban jövök, de az úrfitól ide leülni a gép elé, szinte lehetetlen, amikor meg alszik, csinálom a dolom, és kalandozok a neten, így sokszor mire idejutnék, fel is ébred!!

Azért megpróbálom összeszedni magam!

Pusszantás!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Romlani nem romlott a helyzet, stagnál. Csak már 4 napja... Blááá!

Dani nagyon komoly! Mesi a van kaka kérdésre csak mutatja a pelusát, és vagy rázza a fejét vagy bólogat. Általában igazat mond!

Kösz a gyógykívánságokat, remélem, hatásos lesz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gyorsan segítsetek:
Tud valaki közületek olaszul?

Erika

Kép
viera
 
 


Marcy, vírusra tényleg nem írnak fel antibogyót. Nekünk legutóbb erre a fullasztó köhögésre sinupret cseppet javasolt a dokinéni, ez hörgőtágító azt hiszem. Köhögésre pedig stodalt. Recept nélkül kapható.

Viera, szívesen elküldöm neked e-mailen a képeket, ha gondolod!
Vendég
 


Sziasztok,

nem tudtam az elmúlt két napban jönni és rengeteget irtatok, alig birtam visszaolvasni.
Most csak nagyon gyors reakciók:

Viera,
gyógyulást Noéminek, sajna Panni is mára tiszta takonypóc lett.

Andi,
babát sajnálom, tanácsot viszont nem tudok adni...

Wkata,
húúú, ez nagyon durva! Szerencse, hogy nem mentek neked is a kutyák! Egyszer a Ropinak is nekiment úgy egy kutya, hogy már emgadta magát és még mindig marta szegényt. Ráadásul a hü... f.... gazdája ott állt egy méterre és nem tett semmit.
A frjem úgy rohant le a domboldalon, hogy közben elesett, de szerencsére nem lett ennyire komoly baja Ropinak, csak azóta ha meglátja azt a kutyát nagy ívben kerüli, meg fél minden nagyobb kutyától.
Remélem az állatorvos tud beszáéni a kutyák gazdájával és meg tudjátok oldani feljelentés nélkül.

Vicky,
szerintem ne menekülj, mert azt játékna hiszi. Ha ilyet csinál fog le két kézzel és nagyon komolyan mond neki, hogy ezt nem szabad.
Esetleg szankcionálhatsz is, hogyha nem hagyja abba, akkor berakod a szobájába vagy a kiságyba, hogy "fiam így nem viselkedünk, addig itt maradsz, amig meg nem nyugszol"...vagy valami ilyesmi.
Bár lehet, hogy én ilyen helyzetben akár a kezére is ráütnék, hogy ez fáj, nem szabad.

Na most mgyünk fürdetni.

meteor
 
 


Viera,
én tudok egy picit.

meteor
 
 


Meteor!

Ezt le tudod fordítani?

la truck cables posso consegnaria solo tra un mese, non ne ho in cassa. i plugin costano 2975 eur.

Erika

Kép
viera
 
 


Senki?

Erika

Kép
viera
 
 


Jó hajnalt!!

Lemaradtam egy újszülött Noémivel, íme:

Kép

Zoránról is keresek majd, de ezt is úgy tudtam ide feltenni, hogy az előhívott fényképről fényképeztem le. Nem mertem bevinni a kórházba a digitálisat.
Lehet, hogy picit rossz minőségű is emiatt.
Az azért már akkor látszott rajta, hogy nem kell a lánykámnak szilikonoztatni a száját. :lol:

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Viera, hát igen, Noémi szája már újszülöttnek is igen telt volt. :wink: Na én meg digitális gép függő vagyok, mióta vettünk. A férjem is ezzel fotózta Petit, és én is így tettem volna, ha lett volna lehetőségem. 8)

Peti mára jobban köhög, ha így marad, holnap de. megint leviszem az orvoshoz.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex:
Nem olvastam vissza tegnap. Peti kap valami gyógyit? Mert az azért 2-3 nap múlva kezd el hatni. Ha meg nem kap, hát tényleg vidd el, nehogy valami csúnyaság lerakódjon.

Nonóhoz is pénteken jön az orvos újra megnézni, ő nem szed most gyógyszert, vírusra nem kell. De szerintem nincs jól egyáltalán. Állandóan orrszívás, tegnap meg még láza is volt (igaz, csak épphogy elérte a 38-at).

Gyógypuszi Petinek.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Jaj, minden kis betegnek jobbulást! Nagyon átérzem a helyzetet! Sőt! Azon gondolkoztam, hogy nekem pont a tali után percekkel kezdett el a torkom fájni, és hogy esetleg elfertőztem a manókat! (Tudom, hülye vagyok, de akkor is!)

Viera! Noémi is nagyon hasonlított magára már picinek is! És hogy már láttam élőben, nem is hasonlít annyira Mesire! Legalább már nem hozzá méregetem, hanem látom a saját cuki vonásait!

Sajnos olaszul nem tudok.

Kutyut sajnálom!

Bocsi, még mindig nem vagyok toppon, úgyhogy lehet, mára ennyi voltam.

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Marhára irigyellek Era, hogy kimegy házhoz a doki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szegény szomszédasszonyom mikor nekiindul gyalog 3 gyerekkel! A doktornő 1 km, az ovi másfél... Mi legalább bicajjal megyünk mindenhova, de ha leesik a hó, nem tudom mi lesz! Na ezért nem akarok én havat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!!!!
Fúú, kutyás sztori nagyon durva! főleg a hasát sajnálom, ott olyan védtelenek, és az a hülye dög meg még a megadáskor is marta!!Hát én tuti öszevesznék a szomszéddal, fel is jelenteném. Tényleg mi van ha emberre, gyerekre támad!???Póráz?????Kerités!!!!
Több sebből vérzik a történet, és mind a szomszéd sara!!!!!!!!!

Gab!Fokhagymázol?

Nancsa, miért volt a csepped inkubátorban?

Ex, nekem is az a szimpi, hogy ne nyúljuk a kukihoz. Tegnap meg is kérdeztem egy urológust, azt mobdta el ne menjünk erre a stondás izáre, nem kell hozzá nyúlni, majd magá
tól, ha érik a ygerek fellazul, van akinek 4 évesen csak. Ráadásul nekünk még nincs is gyulladás-csak megelőzésként csinálná. Teljesen tanácstalan vagyok, mert ugyanannyi érvet hallok pro és kontra. Tegnap feljött a 2 fiús anya szomszéd, megnézte Beninek, és nincs is alatta faggyú, mert már látott olyat, elmondta mit kéne látnom. viszont képzeljétek ahogy megnéztük és csak egy icipicit visszahúztuk neki, 3 helyen is véresre be van repedve(dokibá
csi visszahúzásos megvizsgálásnak eredménye) Nagyooooon gáz!!!!!Úgy sirt szegény. Ugyanakkor azt mondja a szomszéd anyuka, hogy az ő fiának valóban kicsit lentebb lehetett ilyen korában húzni, de még simán a pisilőja alá ér a fityma, bár valóban a makk negyede sem látszik ki.
Na, este felhivtam egy másik ismerőöm, akik ugyanehhez a dokihozjárnak-nekik is megcsinálta, és áradozott mennyire jó, igaz 1 hétog bőgött, meg nem pisilt a gyerek napokig, sirt, fájt stb, de most már azt mondja nagyon megérte, most már magának húzogatja mossa a 2,5 éves kiskrapek.
Lényeg, hgy most még jobban elbizonyalanodtam, mi a jó megoldás. mondanom sem kell apa ki van akadvam szerinte nem kell bántani. Hát, az rológfus nis azt mondta.
Bennem meg minkét eshetőség fennáll,jobb megelőzni a gyulladást csináljuk meg. Ugyanakkor 1 év múlva úgyis megműtik a heréjét, elvarrják az utat, amin ingáznak a golyszik, akkor akár a kukiját is megcsinálhatják, ha gond lesz vele. Szóval műtét, altatás úgyis lesz, akkor most minek nyösztessem. Szegnykém úgy sir ha hozzányúlok, pedg muszáj körömvirággal kennem, mert 3 vonalas piros repedés van körben!!!!!

Na, vajon ti mit csinálnátok? Egyszerűen nem tudok dönteni. Bár hajlok arra, hogy mégiscsak az urológus a szekember, neki is fia van, ezer ilyen esetet látott,, hallott, ott a műtét is 1 év múlva, meg arra gondoltam, ha mostantól minden nap bekenem körömvirággal és picit húzom, mig engedi, hátha lazul egy kicsit magától is.

Ugyanakkor azt mondta az a csaj, hogy nekik annyi faggyút, trutyit szedtek ki alóla és olyan büdös volt-hogy ettől meg kissé beijedtem.

Több lett az infóm, de csak méginkább elbizonytalanitott.
Hogy ezekkel a pasikkal csak a baj van!!!! :wink:

Ráadásul 5x ébredt éjjel- fog?kuki? takony?
Mert ömlik a sűrű trutyi az orrából és köhög is!!!Remélem mire előjöhet a 15 hós oltás mellékhatása meggyógyul. Stodalt adok, meg cebiont, meg citromfűteát.

Hát hiába, tuti szörfözgettek a talin abacik a játékok meg a gyerekek között-de ez igy természetes, ezen egyáltalán nem lepődtem meg, sőt igazából csak erősödik az immunrendszerük. Minél több bacival találkozik még szopi alatt, annyit ismer majd az immunrendszere és bölcsiben kevesebbszer lesz beteg.Remélem.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya ódzkodom a fokhagymától, még sütve se eszem meg...

Egyelőre Coldrex...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Lányok!

Már nem tom ki írta, de talán Gab, hogy szokott infralámpázni. Ez ugyanaz mint a Bioptronic lámpa? Mert nekünk az van.
A Noémi tiszta takonykór, ki sem látszik már belőle. Őt is lehet ezzel lámpázni? És hol, az orrát, mellkasát, vagy máshol? Én még csak sebet lámpáztam vele. Ha a szemébe világít nem baj?

Még nem olvastam vissza a mai termést, láttam hogy már írtatok, majd pótolom.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera,

az a baj, hogy ennek a fele nem olasz.
valami olyasmi, hogy "a truck cable-ket (angol? teherkocsi kábelek?) csak egy hónapon át tudja használni fizetés nélkül. a plugin (megint nem olasz...talán telepítés/installálás lehet?) 2975 euro-ba kerül"

ha a szövegkörnyezetet elmondod, akkor talán jobban lehet értelmezni? ez valami internetről letöltött cucc?

Csak azért kérdem, mert a a consegnaria-nak meg az in cassarának is van vagy 5 különböző jelentése.

meteor
 
 


Egyébként meg, ultraszar éjszakán vagyunk túl:

A napközbeni orrfolyás estére már lázban csúcsosodott ki, szegénykémnek totál tele volt az orra, aztán olyan volt, mintha picit be is dagadt volna a feje.
Gondolkoztunk is, hogy bevisszük az ügyeletre, de 9látszott, hogy levegőt kap (már amennyit a teli kis orrán keresztül tudott), szóval hagytuk aludni.
Reggel hívtam a dokinőt és mondta, hogy ez sajnos mind, mind a 15 hós oltás utóhatása.
Szóval Andi készülj fel, nem csak láz lehet a tőnet, hanem orrfolyás, nyirokcsomük dagadása, ennek hatására arc duzzadás, pöttyök. Na abból Panninak csak egy kettő van, de azon kivül szerintem minden egyéb utóhatását produkálta szegénykém az oltásnak:(

Ja és persze nem aludt túl jól, így extra nyűgös...meg én is hulla vagyok, mert mellettem aludt, Guszti meg a kanapén.
Ráadásul tegnap voltunk kezelésen a gyógytornásznál, hát az totál végigüvöltötte, annyira sajnáltam, hogy itt kínozzuk.

meteor
 
 


Infra és bioptron ügyben nincs tippem. A doktornéni infralámpája most ittvan nálunk, azt használom, de többet nem tudok.

Benianya esetleg?

Na mára tényleg befejeztem pályafutásomat, reggelizünk, boltba megyünk, mosogatás, ruha válogatás, meg talán megvarrom a szoknyámat, az anyag már 3 hete be van avatva...

Hétvégén buli lesz! Úgy várom! És jónak ígérkezik, kb. 20 fő, vacsi, zene számítógépről, és még azt is kitalálták, hogy karaoke is legyen! :oops: Szóval ivászat az már tuti lesz, hogy legyen bátorság. Anyu meg a hugom jön a gyerekekhez, mi meg végre jól kihasználjuk. (Remélem, tényleg jó lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Halihó!

Dögrováson vagyok!! tegnap este óta és is gyarapítom a taknyosok, betegek táborát!!
De apa is szarul van, és Dani is egyre többet köhög, így azthiszem az egész család kúra alá kerül hétvégén!!
Majd még jövök, amikor Dani alszik!

Andy

Kép
oriandy
 
 


És kinéztem a kimozdulásunk célját is!

Eger Hunguest Hotel Flora

Majd még apánk véleménye kell, de nekem ez nagyon tetszik!

Andy! Gyógyuljatok! Én mintha alakulnék kicsit...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Viera!!!
Aha, nekem is olyan lámpám va. Zepter. Már pici korától lámpázom benit is, orrüreg, fűl, torok. Bekötöttem a szemét. akkor ment, ma pl. nem nagyon, le kellett fognom,pontosabban magamhoz szoritttam, csikiztem, énekeltem, befogtam a szemét, hogy ne világitson a szemébe. _totál tedd oda a bőrhöz!!! Ne nézzen a fénybe-elég nehéz megoldani, alváskor a legjobb!!!!!!!!!!
Fület nagyon érdemes!!!!
A barátnőm anyukájának még a polipját is eltüntette, a dokik csak néztek a Uh-n.

Minden beteg gyógyuljon!!!!!Andy, Dani, Dani apa ti is.

Meteor, úúú sajnálom!!!!!!!Felkszülök. Sajnos Beni is ordit mindig dsgm-en, de mivel látom mennyire használ, már túlélem. Az első pár hónapban belehaltam.

Mézgombi!!!Nagyon köszönöm a jogi tanácsokat!!!!! :lol: :P :D

benianya
ákosbenianya
 
 


Gab!!!
Ez nagyon jó, én voltam itt egy konferencián, és a strand is jó, hidegben is!!!!!a kaja is nagyon jóó, az étterem előtt lehet cigizni-apának, de lát benneetket. szép nagyon a környék is.
Csak ugye mi sokat járunk oda, nekünk eger nem kuriózum. Én hegyekbe szeretnék, de ilyen xar éjszakákkal nem is merem Benit itthagyni, gyerekkel meg csak kinlódás van, nem pihenés.

benianya
ákosbenianya
 
 


Már írtam, ciki, nem ciki, de gyerekek nélkül szeretnénk menni... Pihenni, feltöltődni velük nem olyan egyszerű. Nyáron meg majd megyünk együtt. Jó lenne Balcsira majd eljutni...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya!

Ha mindenképp hozzá fognak nyúlni Beni kukacához egy év múlva, akkor semmiképp se engedd hozzányúlni a dokit most! Főleg, hogy ha sima húzástól berepedt neki, akkor érzékeny, és a hegektől lehet igazi fitymaszűkülete, ami megint csak altatásos komoly műtét!!!
Fürdesd kamillateában! Tök sokat használ. Anyósom mondta, és tényleg, Misi kukaca sokkal jobb, már mint kiskorában.
Férjemnek nemhogy felgyűlt faggyúja volt, hanem be is gyulladt 1,5 éves korában, és azt sem műtötték, hanem kamillázták, körömvirág krémezték, és elmúlt a gyulladás!
A faggyúnak meg az a dolga, hogy ott legyen. Nem baj, ha ott van, hanem természetes. Az baj, ha egyáltalán nem tud ürülni és emiatt begyullad, de kamillás áztatás, abban fürdés használ rá! Teljesen kipróbált recept, férjem öccsével ugyanez volt, neki végül nem gyulladt be, csak felgyűlt, de kikamillázták.
Ez a faggyú olyan, mint a fülzsír - tök természetes, és az sem ibolya illatú, ha több van belőle.

Nem vagyok orvos, de elég sokat olvastam a témában, mikor Misié sokkal jobban le volt tapadva, és stresszelt a mi dokinőnk, hogy majd ő felfejti. Hát, egy frászt! Meg sokat dumáltam erről anyósommal, aki ezt végigcsinálta mindkét fiával.
Nálatok meg ott a plusz, hogy ha mégsem sikerül tökéletesen rendezni a dolgot, akkor a golyók kapcsáni műtétnél még rátérhetnek erre a területre is egy lendülettel - én semmiképpen sem hagynám hozzányúlni a háziorvost.

Ja, és még valami: ha egy anyuka hagyja megcsinálni ezt a fiával, utána már csak önmegnyugtatásból is mindenkinek elmondja, hogy ez milyen jó utólag, mert azt mégsem érezheti, hogy milyen hülye picsa voltam, hogy egy hétig hagytam fájni és félni a saját szerszámától a fiamat?! A mi dokinőnk is visszafejtés-párti, és a közelben van is ismerősöm, akinél megcsináltam, anyukája ugyanezt a dumát nyomta nekem, hogy most sokkal jobb, meg tisztíthatóbb, és a fiúcskának is ez így jobb. Sztem tisztán önvédelemből is ezt mondaná az ember...


Kutyás ügyünk fejleményei:
- kutya varratszedése sikeres volt, elvileg minden rendben van vele, csak akkor kell visszavinni, ha valamit nem rendben levőnek látunk vele
- kutya gazdája nem akar fizetni, így feljelentjük. Nem a pénz miatt, hanem mert ha bíróságra kell járnia, akkor talán megcsináltatja a kerítését - pont amiatt, hogy legközelebb nehogy embernek menjen a kutya
Féltem ám, hogy nekem ugrik, amikor belerúgtam, de azért csak megrúgtam többször is, mert valahogy úgy gondoltam, hogy az én lábam többet kibír, mint szegény kis blöki, rajtam legalább cipő van, meg ruha, meg nagyobb is vagyok, de nem támadott meg. Nincs baj azzal a két kutyával, teljesen kutyaszerűen viselkedtek (domináns hím akart lenni az egyik, a másik meg megvédte a haverját egy konfliktusban), a gáz, hogy ezt simán megtehették, nem volt rendben a kerítés


Misinek jönnek a szemfogai, rettentően szenved szegény, alig alszunk, totál hulla vagyok. Gábor az építkezés miatt többnyire 1-kor fekszik le, 6-kor kel, egész nap vagy dolgozik, vagy kint van a hidegben, nem is tudom, meddig bírja, félek, hogy kikészül. :-(


Na, rohanok vissza a konyhába, nem tudom, Misi meddig alszik még. Mára paradicsomos húsgombócot főztem, holnap cukkini lesz, mert ezeket nagyon szereti, és most alig eszik a foga miatt - hátha ezekből egy kicsit többet nyammog el majd.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!

Én azért cáfolnék. Nekünk dokinéni a megkérdezésünk nélkül rántotta vissza. Anno még meséltem itt a felháborodásomat. Bizti emlékeztek rá, hogy hogy kiakadtunk a férjemmel és mivel félmunkát végzett ( azt hittem, hogy én is kirángatom őt a rendelőből a fülénél fogva), rá kb. egy hónapra a férjem fejtette vissza, mert tényleg tele volt alatta trutyival. És akár természetes akár nem, nem volt szép látvány a bőr alól kidudorodó faggyú. Így utólag már nem bánom, hogy megtörtént, de ha dokinéni nem nyúl hozzá, mi bizti forszíroztuk volna. Mostmár szépen vissza lehet húzni és tisztítani. ( És már Peti is próbálja magának húzni fürdésnél!)
A család egyébként húzogatásra biztatott, mert 3 fiúunokánál is gond volt emiatt, hogy nem nyúltak hozzá (?!). Kettőt műtöttek, egyet szondáztak.

Jobbulást a beteg babóknak és anyukáknak!

Peti tegnap kapott először csokit. Háát, bejött neki!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Emlékszem, hogy nálatok hogy volt. Tudom, hogy nem akartátok, hogy hozzányúljon, ráadásul nem is jól csinálta meg. Szerintem ezután már muszáj is volt hozzányúlnotok, jól csináltátok.
Viszont lehet, hogy a doki ügyködése nélkül is kitisztíthattátok volna másképp.
Mindegy, ti legalább túl vagytok a problémán :-)

Csokis Peti aranyos!!!


Visszaolvastam, amit írtam, és rájöttem, hogy megint a sietség miatt kicsit érthetetlen lett :oops:
szóval:
"megcsináltam" = megcsinálta - mármint a doki persze, csak közel van egymáshoz az m meg a vessző...
"kutya varratszedése" - ez a mi öreg blökinkre vonatkozott
"kutya gazdája" - ez meg persze támadók gazdája

Gondolom, mindenki értette, de azért engem zavart a pongyolaságom, azért pontosítottam most.

Kép
wkata
 
 


Na, én is kapkodtam. Szóval: NEM forszíroztuk volna. Ezt akartam írni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ja, és azt elfelejtettem most írni (korábban sztem már írtam amikor ez volt a téma elvi alapon), hogy mi is gyengéden húzogatjuk vissza a bőrt a kamillás vízben, de annyira óvatosan, hogy egyrészt nem fáj, másrészt semmilyen repedés nincs. Szóval tényleg csak nagyon finoman.

Kép
wkata
 
 


Igen Prenata én is emlékszem a felháborodásodra, még mondtam is apának, hogy legyünk résen! El is raktároztuk magunkban.De egy pillanat alatt megvolt, észer sem vettem mire készül, a hasát aztán a golyóit nézte, meg a kukiját már máskor is megnézte, eddig nem volt gond. Szóval épp valami macit (vagy mittom már mit)adtam a kezébe manónak, s mire lepillantottam már orditott és ott volt a doki 4 ujja között a makk egy része, lilán, vörösen-én semmiféle faggyút nem láttam, csak azt, hogy én eddig soha nem húztam vissza. (namármost:a faggyút hol kell látni?addig tudom visszahúzni, hogy kint van egész hosszában a húgycsőnyilás, meg még egy pici domborulat a makkból, szerintem kb a negyede csak)
Na, mindegy, ma bekentük ismét de nagyon sir, apa meg majdnem vele-és nagyon mérges.
Szóval, akkor most meddig húzzam?
Szóval neki elég hosszú az előbőre, úgy fityeg a kukiján elég hosszan(ez egyébként jó vagy rossz?).
És ma amikor be akartam kenni, apa már izgatottan elég-elég-elég-ezett, de hát mondom, mit kenjek be, amikor még fel sem húztam a sebig? És a seb is volt még tovább szerintem csak apa már nem engedte. Magyaráztam neki, hogy hiába kenem be kint, ha bent van a seb.
Na szóval csajok akkor meddig lehet húzni? tudom amig engedi, de valahogy magyarázzátok már el, hogy azt hogyan látom, vagy érzem -miközben egyébként rugdos, és ordit a gyerek meg dobálja magát.
Beszarok-távkukigyógyászat :shock:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam géphez kerülni, a férjem dolgozott rajta. Nincs jól a szeme, táppénzen van, még vizsgálják, hogy mitől. (Majd ha tudok pontosabbat, megírom, még eléggé aggódom miatta. :( )
Így én meg kitakarítottam tegnap ez egész lakást, jól elfáradtam, estére már mozdulni sem bírtam, szidtam is magamat. Újra fájt a derekam, a forgóm, a férjem szedett ki a fotelból. :) Már röhögtünk magunkon, hogy jó kis lepukkant pár vagyunk. :)

Ma szigorúan pihizős napot tartottam, elhatároztam, csak főzni fogok, még a munkával sem haladtam. Azt beszéltem anyával, hogy Julcsit lent hagyjuk náluk jövő héten 3 napra, így tudok itthon dolgozni. Hát, remélem meglesz nélkülem, de ha egy picit is hiányol, akkor teperek hozzá. :) Nekem már most hiányzik...

Olvastam, hogy sokan betegek, jobbulást kívánok minden kis betegnek, meg az ősöknek is! :)

Benianyu, remélem a lehetőségek közül végül a "szívességi" formát választod! :wink:

Ezt ma olvastam, ezek "elvárhatók" egy másfél évestől. Gondoltam, bekopizom ide.

1. A másfél éves kis segítséggel gond nélkül fellépked a lépcsőn. Felfelé mindig könnyen megy, de lefelé csak segítséggel képes haladni.
2. Minden bútorra és megmászható dologra fel tud mászni.
3. Próbálja elrúgni és gurítani a labdát, forog, zenére táncol.
4. Szaladni még nem tud, de egyre gyorsabban szedegeti a lábait, és nagyon élvezi a kergetőzést.
5. 18 hónaposan néhány lépést hátrafelé is megtesz.
6. Érzelmi, hangulati eseményekre jól reagál, ringatja, etetni és fürdetni próbálja a babáját.
7. Segítőkész és együttérző: ha látja, hogy valaki szomorú, vigasztalni próbálja. Szereti csoportokba rendezgetni a játékait.
8. A különböző műszaki cikkeken, játékokon csavargatja és nyomogatja a gombokat, és megtanulja fel- és lekapcsolni a villanyt.
9. A könyvekben már nem csak a képek, hanem a versikék és a mondókák is érdeklik. Nagyjából kettő-öt sor terjedelemig tud figyelni. A dalokat próbálja hallás után dúdolni. Akárhányszor is képes ugyanazt a könyvet végiglapozni.
10. Az egyszerűbb ruhadarabokat megpróbálja egyedül levenni.
11. A gyerekek másfél éves korukra átlagosan nyolc szót ismernek, de vannak olyanok is, akik akár 40 szót is használnak, esetleg két szót egymás mellett.
12. Határozott jelei lehetnek a féltékenységnek is. Ha a testvéreivel foglalkoznak, odajön ő is, igényli a simogatást, játékot, törődést. Ha nem sikerül magára vonnia a figyelmet, dühös sírásba kezd, vagy más módon próbálja kikövetelni a törődést; üt, tiltott dolgokat csinál.
13. Önállóan eszik kanállal, egyre kevesebbet maszatol.
14. Eljátszik a másik gyermek mellett, de még nem vele.
15. Tárgyakat egymásra rak, tornyot épít. Firkálgat.
16. Az asztalról a poharat felemeli és ivás után visszahelyezi, önállóan, tisztán iszik.

Már csak arra is jó volt, hogy látom, Julcsi ezeket mind csinálja, talán a pohárból ivást még nem ártana tökéletesíteni. :) Üvegből jobban szeret inni, viszont az asztalra lerakás megy, ő szokott segíteni behordani a konyhából a tányérokat meg az ételt is. Van amiben meg előbbre is van, pl. nemcsak firkálgat, hanem már köröket rajzol. Ez nála a napocska. :) Na, meg határozottan szalad már, néha alig bírom követni.

Bocsi, hogy másra nem írok, csak közben főzök is, lassan kész a kajcsi. Megpróbálok még jönni ma.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Már előre látom a fiús topicos anyákokat, ahogy este mindenki kukivizitet tart. :lol: :roll: :wink:

Wkata, én is osztom elvi véleményed, hogy ne érezzen fájdalmat, kellemetlenséget,maradjon ez meg az örömök völgyének.
De honnan tudjam, hogy ebből a kéretlen incidensből mi marad meg benne?
20 év múlva meg valami regressziós hipnózisban kijön, feljön, előtör, hogy csecsemő korában bizgerálták, kenegették, gyógyitották a sebet és az fájt.Az agy tuti nem felejt.
Jól van, az ember ennél sokkal durvább dolgokat kibir, háborúkat él át stb, de hát csak az én egytelen, drága kicsi fiam, meg a lelke.
CSajok, valakinek volt ilyen ingahere műtéte? Mert arról meg ma azt hallottam, hogy ki vannak kötve, terpeszben aláb, valami cső lóg kis(drén gondolom) és még csak fel sem ülhetnek, hanyatt fekve a fejük főlé tett rajtáblára rajzolnak, úgy esznek...szóval elég félelmetes. az ingahere nem jön helyre magától?Nincsennek illúzióim, mert a manónak szinte minden peluscserénél üresek a zacsijai.
Nem lehet, hogy mindez a modern orvostudomány rákfenéje?Régen tuti nem operáltak ennyit aztán egyszer csak lent maradtak azok a herék, és a történelemből is csak egy királyt ismerünk, akinek fájdalmas volt a szeretkezés, a letapadt fityma miatt.

Na és még valami: a latapadás és a fitymaszűkület az ugyanaz?
Most az imént meg azt hallottam, hogy a műtét során lecsippantottak belőle:(szintén anyuka kukiügy)-de mit csippantottak le,mire hazsnálják ezt ? Feltépi a letapadást nem? A lecsippantás az a körülmetélés nem?

Jól van na ez nem az orvostudányi egyetem levelező gyermeksebészeti és urológiai tagozata, csak mezei anyákok értekezése. :oops:

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Mi betegek vagyunk, Máté ezen a héten itthon van, volt. Ő már elég jól van, köhög kicsit, most Noin megy át, volt 38,8 is. Persze azárt suliztam, szegény Anyut boldogították. Hétfőn lementünk a dokihoz, de ezren voltak, aztán ma már tényleg lemegyünk, már csak a papír miatt is az oviba. Stodalt kapnak, meg panadolt, aztán Noit kúpoztam is. Szerintem hétvégére jól leszünk. Édes a Máté haragszik rám amiért eljárkálok, szegénynek elég nehéz megértenie mért jó nekem a suli. Ha ovizna nem gáz, csak így, hogy itthon van, én meg lelépek...

Kuki: Nekünk olyan mákunk volt, szépen feljött Máténak, már nem is tóm mikor...Lassan kezdtük, nem egyből akartuk a csodát, férjem aggódott is, de én tudtam, hogy nem baj, ha 1 évesen még nem lehet teljesen felhúzni. Mondjuk fogalmam sincs mit csináltam volna, ha nem így alakul.

Gabella: Mért lenne ciki, hogy kettesben akartok lenni? Mi Egerben voltunk nászúton, de nem ebben a szállodában. Én is szívesen megismételném. Na, nem panaszkodhatok, nyár végén voltunk Hévízen kettesben. Jó lenne ha karira adnának megint üdülésit uramnak.

Andy: Jobbulást! Én már nagyjából meggyógyultam, gyógymanók!!

Ja, képzeljétek voltunk nővéremmel színházban, és egy kb. 60 éves bepróbálkozott az "ismerkedéssel". Aztán előadás vége előtt fölvette a telefonját, és csevegett a feleségével, hogy mindjárt otthon van!

Új szó: mogyoró, nem semmi már olyan ügyin dumál!

Na de nem alszik, így mentem

KépKép
KépKép
colett77
 
 


"CSajok, valakinek volt ilyen ingahere műtéte? "---
hát ez a mondat elég viccesre sikeredett!!!Bocs. Értelemszerűen nem nektek, hanem ismerősnek.
És elnézést a lányos anyáktól a sok kukis hsz-ért, de valahol átvitt értelemben a ti lányaitok öröméért is vannak ezek a fütykösaggodalmak. :wink: Ki tudja 20 év múlva hány topicbébi gabalyodik egymásba? :lol: :lol: :lol: Az élet nagy rendező!

Méz!!!!!!Nem szabad már lyen nagytakaritást csinálni!!!Én azon is úgy izguktam, hogy Benit csak úgy felkaptad a nagy pocidra!!!!!Jajj, ne is csinálj ilyesmit. !!!!!!Vigyázz magadra!!!!

Valszeg a szivességet választom, ha kell. Te, olyan is van, hogy mint a kocsmában a hitelt felirják, és majd 1 év múlva fizetik ki, amikor hivatalosan is lehet?szóval ilyen csúsztatott fizu létezik?

benianya
ákosbenianya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?