Sziasztok!
Tegnap nem tudtam géphez kerülni, a férjem dolgozott rajta. Nincs jól a szeme, táppénzen van, még vizsgálják, hogy mitől. (Majd ha tudok pontosabbat, megírom, még eléggé aggódom miatta.
)
Így én meg kitakarítottam tegnap ez egész lakást, jól elfáradtam, estére már mozdulni sem bírtam, szidtam is magamat. Újra fájt a derekam, a forgóm, a férjem szedett ki a fotelból.
Már röhögtünk magunkon, hogy jó kis lepukkant pár vagyunk.
Ma szigorúan pihizős napot tartottam, elhatároztam, csak főzni fogok, még a munkával sem haladtam. Azt beszéltem anyával, hogy Julcsit lent hagyjuk náluk jövő héten 3 napra, így tudok itthon dolgozni. Hát, remélem meglesz nélkülem, de ha egy picit is hiányol, akkor teperek hozzá.
Nekem már most hiányzik...
Olvastam, hogy sokan betegek, jobbulást kívánok minden kis betegnek, meg az ősöknek is!
Benianyu, remélem a lehetőségek közül végül a "szívességi" formát választod!
Ezt ma olvastam, ezek "elvárhatók" egy másfél évestől. Gondoltam, bekopizom ide.
1. A másfél éves kis segítséggel gond nélkül fellépked a lépcsőn. Felfelé mindig könnyen megy, de lefelé csak segítséggel képes haladni.
2. Minden bútorra és megmászható dologra fel tud mászni.
3. Próbálja elrúgni és gurítani a labdát, forog, zenére táncol.
4. Szaladni még nem tud, de egyre gyorsabban szedegeti a lábait, és nagyon élvezi a kergetőzést.
5. 18 hónaposan néhány lépést hátrafelé is megtesz.
6. Érzelmi, hangulati eseményekre jól reagál, ringatja, etetni és fürdetni próbálja a babáját.
7. Segítőkész és együttérző: ha látja, hogy valaki szomorú, vigasztalni próbálja. Szereti csoportokba rendezgetni a játékait.
8. A különböző műszaki cikkeken, játékokon csavargatja és nyomogatja a gombokat, és megtanulja fel- és lekapcsolni a villanyt.
9. A könyvekben már nem csak a képek, hanem a versikék és a mondókák is érdeklik. Nagyjából kettő-öt sor terjedelemig tud figyelni. A dalokat próbálja hallás után dúdolni. Akárhányszor is képes ugyanazt a könyvet végiglapozni.
10. Az egyszerűbb ruhadarabokat megpróbálja egyedül levenni.
11. A gyerekek másfél éves korukra átlagosan nyolc szót ismernek, de vannak olyanok is, akik akár 40 szót is használnak, esetleg két szót egymás mellett.
12. Határozott jelei lehetnek a féltékenységnek is. Ha a testvéreivel foglalkoznak, odajön ő is, igényli a simogatást, játékot, törődést. Ha nem sikerül magára vonnia a figyelmet, dühös sírásba kezd, vagy más módon próbálja kikövetelni a törődést; üt, tiltott dolgokat csinál.
13. Önállóan eszik kanállal, egyre kevesebbet maszatol.
14. Eljátszik a másik gyermek mellett, de még nem vele.
15. Tárgyakat egymásra rak, tornyot épít. Firkálgat.
16. Az asztalról a poharat felemeli és ivás után visszahelyezi, önállóan, tisztán iszik.
Már csak arra is jó volt, hogy látom, Julcsi ezeket mind csinálja, talán a pohárból ivást még nem ártana tökéletesíteni.
Üvegből jobban szeret inni, viszont az asztalra lerakás megy, ő szokott segíteni behordani a konyhából a tányérokat meg az ételt is. Van amiben meg előbbre is van, pl. nemcsak firkálgat, hanem már köröket rajzol. Ez nála a napocska.
Na, meg határozottan szalad már, néha alig bírom követni.
Bocsi, hogy másra nem írok, csak közben főzök is, lassan kész a kajcsi. Megpróbálok még jönni ma.