Új privát üzeneted érkezett!

Arikon:nyugsi buksi, igyad a palástfüvet! :wink:
Vendég
 


Bien, Boldog Szülinapot!!!!

Csináltam egy LH tesztet, de negatív lett. Nektek milyen tapasztalataitok vannak erről?
Tudom, hülye a kérdés, de a kalkulátor szerint 25-én várható ovuláció, ezt megelőzően 3 nap a termékeny időszak. De! Az ovuláció után már nem termékeny az ember? nem ekkor távozik a petesejt a petevezetéken át, ahol is a megtermékenyítés történik? Előtte a petefészekben van a petesejt, de a megtermékenyítés nem ott történik, vagy igen??? Biológia 1-es:(

Ági
agisol
 
 


Sziasztok,

Bien: fantasztikus lehetett a meglepetésparty. Nagyszerű férjed van!

Krisz: én nem mondok semmit :wink: elhiszem, hogy tövig rágtad már a körmödet

Nóri: én is megyek Csernus estre, itt pesten dec.12-én lesz

Gabi: mindenképp várj a teszttel péntekig legalább!

Arikon: nálad vajon mi a helyzet? tudni, hogy milyen hosszú normál esetben a ciklusod?

Ági: az LH tesztelést a várható ovuláció elötti napokban már el kell kezdeni. Lehet, hogy csak az ötödik tesztelős napon lesz pozitív.

Kép
Kép
mirci74
 
 

 
 

Agisol,
A női nemi ciklus során mindössze néhány nap számít termékenynek, mivel a petesejt átlagos élettartama mindössze átlagosan 24 óra. Figyelembe véve, hogy a spermiumok akár több napon át életképesek, azt mondhatjuk, hogy az ovuláció (tüszőrepedés) előtt 72 órával, illetve utána 24 órával van a legjobb esélyünk a teherbeesésre.

Kép
Kép
gabi82
 
 


Ágikám:hajítsd el az összes LH tesztet meg mini mikrószkópot meg PG53-at...szerintem.Én használtam hónapokon át, de csak a pénz szórtam az ablakon kifele.Ha érnének valamit, nem lenne ez a fórum!!! :wink:
Max hőmérőzz (bár én azt sosem próbáltam), állítólag az a legmegbízhatóbb segítség.A többit tessék elfelejteni.És itt jusson eszedbe a táblánk címe. :wink:


Egy kis biológiai háttér:

A női ciklus a menstruáció első napjával kezdődik és a következő menses első napjával ér véget. A ciklus első napjain, a vérzés alatt leválik a méh nyálkahártyája, majd megkezdődik a levált nyálkahártya helyett egy új képződése. Ez a szakasz a regenerációs szakasz. Ekkor az ösztrogén hormonok szintje emelkedik, majd megkezdődik a petefészekben a pete érése is.

Az ösztrogén fázis a pete megérését követően a pete kiszabadulásával (ovuláció) ér véget. Ez a szakasz általában 14 napig tart, de tarthat tovább is, az ovuláció bekövetkezhet a 15.-16. vagy akár a 35. napon is (ilyenkor a ciklus ennyivel hosszabb lesz)

A pete megtermékenyülésére az ovulációt követően 12-24 óra áll rendelkezésre, mert a petesejt, amennyiben nem termékenyül meg, felszívódik. A spermiumok élethossza sem lényegesen nagyobb ennél a 24 óránál (24-48 óra), ezért a megtermékenyüléshez vezető közösülésnek ebben az időintervallumban kell megtörténnie.

A pete kiszabadulásától a menses első napjáig tart a ciklus következő szakasza. A vezető tüsző, a pete kiszabadulás után bevérzik, a vérömleny pedig átalakul úgynevezett sárgatestté. Ez a sárgatest a progeszteront kezdi termelni. Ez a hormon, csak akkor termelődik, ha a peteérés - kiszabadulás megtörtént.

A sárgatest csak 10-12 napig virágzik, ha a megtermékenyülés nem következik be, a sárgatest elöregszik, megszünteti a progeszteron termelését, amelynek következtében a méhnyálkahártya leválik és bekövetkezik a menstruáció. A mestruáció tehát az ovulációt követő (kb.) 14. napon következik be.

A terhességi tesztek igen megbízhatóan, már a fogamzás után 10-12 nappal, tehát a várható menses napján pozitívvá válnak, jelzik, hogy a megtermékenyülés megtörtént.

Legkorábban tehát a tesztek mutatják ki a terhességet, de terhességről a szülészek csak akkor kezdenek beszélni, ha már az ultrahangvizsgálattal, a méhben is igazolható a terhesség (6.hét) majd a 7. héten a magzati szívműködés is kimutathatóvá válik.
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Abszolút nem vagyok ideges, csak a bizonytalanság bosszant. Mert most vagy megjön v. eltűnik (a menszesz) a búúúúúsba :twisted: :D
Gabi,
muszáj kibírni! Pár napon semmi sem múlik!

Mirci,
ciklusaim kb. olyan változó mint a hangulatom. :D Csak vicceltem
Szóval: januártól-augusztusig 40-42 naposak voltak, utána egy maratóni-gyógyszermeghozós 63 napos, és az utána következő cickás (utolsó) 28. napos! Jaj, de büszke voltam! :lol:

Bevallom töredelmesen kedves topicos barátosném Nórikám, h. az elmúlt 14. napban 1-2szer elfelejtettem inni cickát. :oops: Lehet, h. ez kavart be...
De szerinted (szerintetek) most nem gáz ha palástot iszom, hisz elvileg meg kellett volna jönnie (vagyis a fenének kell), nem fog bekavarni?
Vendég
 


Köszi a felvilágosítást!!! :D
Viicces volt, a Rossmannban kérdezte az eladó, mi ez a teszt. Próbáltam pár szóval elmagyarázni, mire elmesélte, állandóan szarul volt, elment a dokihoz és kiderült, 4 hónapos terhes:)
Megjött neki, de a doki szerint 6 hónapig ez normális lehet.
Csak gondoltam, megnézem, egyáltalán mutat-e nálam valamit egy ilyen kütyü, de nem csalódtam...nem :cry:
Csak az a bibi, hogy mostanában aztán tényleg nem panaszkodhatom, hogy nem adunk bele apait-anyait :oops: :oops: , így aztán nem tom, meddig várjak még a dokival.
Régi próbálkozók, Ti már kaptatok peteérlelőt?(Closty, vagy ilyesmi?)

Ági
agisol
 
 


A frászt fog bekavarni, mi kavarjuk már be egymást! :lol: A palást sosem baj, tudod...ha babó van, akkor csak erősíti az "ágyát", ha meg nincs, akkor legalább előkészülten várja.Én sem iszom már a cickát 2x, csak este 1x, de akkor erősebben.Inkább kapjál be egy két folsavat. :wink:

Gabikám:szerintem is várj a teszttel.Nekem eddig a leghosszabb ciklusom 32 nap volt, (amúgy 28 ált.) ezért úgy döntöttem, hogy a teszt ideje majd egyszer a 35 nap lesz legelőször!
Vendég
 


Agi:igen, én nyomtam egy closty-s kúrát.Babszi is többször.
Vendég
 


Nóri,
Okézsoké! Hazamegyek és leiszom magam palásttal! :lol: Az elevitet újra szedem kb. 1 hete.

Agisol,
lehet, h. már írtad, de tyúúkeszűűű vagyok, szóval dokinál már voltál?
Vendég
 


bocs a vége lemaradt. Szóval ha nem akkor azt tanácsolják, h. legalább 1/2 év próbálkozás és utána érdemes elmenni. De rákszűrés, vérkép minél előbb!!! :wink:

Én szerintem abba a hibába estem, h. túl korán mentem dokihoz és ezért nem is vett komolyan. Úgyh. legközelebb akkor megyek ha már lesz valaki a pocakomban, v. ha letelt az 1 év próbálkozás.
Vendég
 


Szia mindenki!

Csatlakozhatok? Mi is rajta vagyunk a projekten :lol: Csak sajna nem akaródzik sikerülni neki :cry:
Tavaly tavasszal hagytam abba a fogamzógátlómat és azóta nem esem teherbe :cry: :cry: :cry:
Sajna prolactin probléma :cry:
Nálatok is volt vele gond?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Szia Zsuzska!
Üdv közöttünk!
Nekem nincs prolactin problémám, vagyis nem tudok róla! Elmondanád, h. ez milyen betegség?

Csajok!
Köszi a sok bíztató szót, de valszeg holnapra már teljesen meg fog jönni. Érzem, és már nem csak barnázgatás... De nem kell sajnálni, mert nincs is szebb karácsonyi ajándék! Úgyh. én is erre hajtok! :D
Vendég
 


Hahó!!!

Szia Zsuzska!
Kép

Nekem a prolaktinom magas, de én pcos beteg vagyok szóval én nem a prolaktinra direkt kapom a gyogyimat... (sajna) nem nagyon tudok ebben segíteni. De ha jól tudom, van prolaktinos fórum is, ebben a kérdésben ott biztosan többet tudnak segíteni - de azért hozzánk is gyere! :wink:

Arikon (és közvetve) Ági!
Én úgy tudom, h a legtöbb helyen 1 év próbálkozáshoz kötik a kivizsgálást és csak 30-35 év felett fogadják a párokat 1/2 év várakozás után. (most mindegy, h nőgyógyász, vagy meddőségiről beszélünk)
És Arikon! remélem, h csak a szokásos hülye mensis érzést produkálja a babó (ált. itt mindenkinek volt a babóval)

Ági!
Ugye nem akarsz clostizni? mert az én dokim nem nagyon javasolja... vagyis ő mindenre azt mondja, h várjunk vele addig, amíg nem muszáj!
Ha egyet javasolhatok: CLOSTIT CSAK AKKOR SZEDJ, HA ELŐTTE 3. ÉS 21. NAPI VÉRVÉTELEN ÉS UH KÖVETÉSEN VOLTÁL!!!!!!!!!!!!
Mert sajnos a clostinak is van mellékhatása!!!! nem is kevés és sajnos nagyon durvák is! nem szabad, h túlstimuzzon a doki, ezért csak indokolt esetben szedd.
Én anno először úgy kaptam, h semmi vizsgálat, csak nem volt pé-m hő alapján.... tele is lettem cisztákkal!!!!! :?

babszika
 
 


Dokinál mióta nem szedek fogigátlót, nem voltam, de mivel azóta nem sok idő telt el (4 hónap) biztos tényleg nem venne komolyan.
Ma hallottam, hogy a talpmasszázs (gondolom a megfelelő akkupunktúrás pontok ingerlése miatt) sok nőnek segített teherbe esni!! :shock:
Na, de egyelőre még maradok a fenekemen és várok türelemmel...

Basszus,azt hittem ez a closti majd legvégső esetben tuti megoldás lesz,az én dokim ugyanis állítólag elég hamar beveti. Bár a nővérem 2 babát is produkált tőle :wink: Kép
agisol
 
 


Sziasztok!

Hát, tudtam, h bekavar a hőm ferinek :lol: most tisztára bezizzent :lol: :lol: :lol:

babszika
 
 


Szép reggelt mindenkinek!


Kislány!
Na, voltál már dokinál?
Remélem, jól vagy!! :lol:

Babszika!
Ez a hő felettébb érdekes... :wink:
Na, majd meglátjuk!

Gabika????????? :roll:

Többiek?
Sehol senki?
Vendég
 


Sziasztok!

Mondanátok egy nagyon érzékeny tesztet? Vettem gabrielt meg medilabot, de azok 20-25-ös érzékenységűek.

Asszem bejelentkezem dokihoz jövőhét keddre. Ha megjön lemondom, de ha nincs baba, akkor nem akarok 2 hetet várni a dokira, meg 1 hét gyógyi, akkor idén már meg sem lesz...... :(
Szerintetek bejelentkezzek?

Agisol, próbáld meg mérni a hődet. Az sok mindent elárul. Amúgy lh tesztet én is vettem, jövő hónapban próba.


Ma reggeli hőm: 36,8 Kérdés: ha anovus lenne a hónap, akkor normális lenne a hőm, nem?

Kép
Kép
gabi82
 
 


Ja és nem bírtam, ki nega lett. De bízom az érzékenyebb tesztben. :shock: :)

Kép
Kép
gabi82
 
 


SZiasztok Csajok,

Még egyszer mindenkinek köszönöm a szülcsit :D

Szia Zsuzska!

Arikon, nem akarok okoskodni, de ugye csak félreértettem, hogy a cickát a ciklus 2. felében is iszod? Mert akkor mér nem szabad, csak a palástfüvet, mert ha összejött a baba, árthat neki.

Babszika, ja, a babás görbuszod kavar be a Fertynek :) Amúgy a dokimnak mutattam 8 havi Ferty-s görbét, amikor legutóbb nála jártam, és bizony, volt olyan hónap, ahol felülbírálta a Ferty által kijelölt PÉ időpontot :shock:

Gabi,hát, nem is tudom, hogy mondjam, szóval attól tartok, hogy a múltkori lehetett a mensid, csak bekavart, hogy ciklus közben abbahagytad a met-et. Beszélj erről a dokiddal szerintem, hívd fel még ma!

Kép
bienvenue
 
 


Az az igazság, h kezdem érezni a menis cickófájást oldalt a hónaljamnál......
Tudom, ez nem jelent semmit, de sztem igen....

babszika
 
 


Na nekem most már megjött. Még nem teljesen az "igazi" de azért már egyértelmű menszizés...

Gabi,
szerintem várjál a teszteléssel, főleg ha már van egy negád!

Babszi,
tényleg eszelős a görbéd! :D De ha jót jelölt a ferty, akkor ügyesek voltatok! :oops: :wink:
Vendég
 


Bien,
Szerintem félreérthetted, mert csak 1-14-ig iszom a cickát. A palástot meg 14-28-ig, bár eddig kihagytam de ebben a ciklusban inni fogom! :)
Vendég
 


Babszika, eddig szinte minden babásunknak fájt a cicója :wink:

((((((Arikon)))))) Sajnálom a pirit, de karácsonyra akkor is összehozzuk, jó? :wink:

Kép
bienvenue
 
 


Arikon, akkor jó, tényleg félreértettem :roll:

Kép
bienvenue
 
 


ja, hát mivel egy progi a feri, ezért persze, h néha felülbíráljuk az ő szerinti pé időpontját.
de..... na mindegy. majd meglássuk.


lassan megint mennem kell.... :x

babszika
 
 


Szia Gabika!

Ezt találtam neked:

Terhességi tesztek és érzékenység:
Qupido: 10
Pregimax Plus 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Clear blue: 50
Medi-lab: 20

Ja és egy két szó a Qupido nevű tesztről:
Magyarországon a legérzékenyebb egyfokozatú terhesség-meghatározó teszt.
A nap 24 órájában elvégezhető!
A QuPIDo teszt alkalmas a terhesség legkorábbi kimutatására, hiszen a HCG jelenlétét már 10 mlU/ml koncentrációban is kimutatja.
A megtermékenyített petesejt beágyazódását követő 1. napon már biztos eredményt mutat.


A Qupidót úgy tudom, a DM-ben lehet kapni.
Vendég
 


Bien, a múltkori 1csepp nem nevezhető menszinek. Merthát nekem6-8napos intezív szokott lenni. Inkább betudom egy cisztának, vagy többnek. Mindegy ma bejelentkezem. Remélem lesz keddre időpontja.....


Arikon, sajnálom! :( :(
De kívánok zebrát a fa alá!!!!

Babszi, drukk hegyek ezerrel!!!!!!

Mária, Dm-ben corax és clearblue van csak. Qupidót a házipatikában lehet megrendeln i, de mire megjönne, addigra már más is kimutatná..

Kép
Kép
gabi82
 
 


Mária, azért köszi! :D

Kép
Kép
gabi82
 
 


Sziasztok Csajszikák...

Án úgy érzem, lassan kihülök.. :shock: Pedig fűtünk, be voltam takarózva... :? És igaz, amúgy sincs egy magas alaphőmérsékletem...
Na de 35.89-re leesnie egy hőnek?!?!?!
:shock: :shock:
Háhhhh....

:) :lol:
Vendég
 


Pöttye, meg ne fagyj!!!!!!!!! :D Biztos jó időben kaptad el a ovut!!! :D



Krisz, mi van veled? Jelentkezz!!! Teszt? Hőd? Vagy valami????????

Kép
Kép
gabi82
 
 


igenigenigen...KRISZTIKÉM...nehogy most tűnj el nekem....
Vendég
 


Krisz hőjét megkuksiztam és még mindig 37,1! Drukk Neked halkan... :wink:
Vendég
 


Babszi, Krisz, rajtatok a világ a szeme!!!! :D

Kép
Kép
gabi82
 
 


Arikon, a mait még nem tudjuk, de szerintem nem esett le neki! :D

Kép
Kép
gabi82
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok már!

Arikon! Nagyon sajnálom!!! ((((((((((((((((((Nagy ölelés!!!))))))))))))))
Szívből kívánom, hogy a fa alatt tényleg ott legyen a kétcsíkos!


GAbi! Nem értem mi lehet nálad???? Kíváncsi vagyok mit mond majd a doki!

Babszi! Szerintem nem most volt a pé-d, ha volt, hanem akkor amikor először jelölte! Kíváncsian várom nálad az eredményt!

Zsuzska! Üdv közöttünk és mihamarabbi babásodást!

Látom tegnap bioszóra volt! :lol: :lol: :lol:

Pusszantó Mindenkinek!
Vendég
 


Krisz. mikor fogsz tesztelni? Érzel valamit? Bármit??????

Kép
Kép
gabi82
 
 


Tesztelni max. a jövő héten, de még nem tudom! A héten tuti nem.
Érezni nem igazán érzek semmit. Inkább irtóra parázok, hogy holnap zuhanórepülést vesz a hőm.
Vendég
 


gabi82:
ne idegesíts már, hogy cisztára gyanakszol! Nekem ugyebár utoljára szeptember 23-án volt meg, november 3-án volt 1 nap barnázásom, azóta semmi. Ma van a 2. hónap, hogy késik. .... A dokim tényleg egy marha! Terhesség helyett inkább cisztára gyanakodhatna. ... Bár, az UH-n ki kellett volna mutatni, ha ciszta van valahol, nem???? Ugye?????

Kedden kell visszamennem, kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani a stresszelésemre.
Vendég
 


Krisz, lekopogom, de ez nem fog!
Vendég
 


Pöttye! Úgy legyen!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Szia mindenki!

Köszönöm szépen a köszöntéseket. Bevallom, hogy nagyon jól esett :D :D :D

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


arikon:
A prolaktin ( prolactin, PRL ) az agyalapi mirigy által termelt egyik hormon. Fő feladata az, hogy biztosítsa a tejelválasztást a szoptatás alatt, azonban egyéb folyamatokban is szerepet játszik ( pl. anyagcsere növekedés, szaporodás ), gyakran a nemi hormonokkal együtt. A terhesség alatt több más hormonnal részt vesz az emlőmirigy kiépülésében, illetve szoptatás során serkenti a tejelválasztást. Az anyatej termelődése 2 hormon hatására jön létre, ezek az prolactin és az oxytocin, ez utobbi nyugtató hatással van az anyára a kisded szoptatása közben. Este a prolaktin szintje nagyobb ezért van, hogy a kismama este jobban tud szoptatni, mint nappal. A szülés után gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést. Hat a szervezetben található sárgatestekre.


Hát sajna ez nekem a többszöröse. És amíg nem megy vissza a normális érték alá, addig sajna no baba :x :x

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Szívesen látunk minden kisbabára vágyó leendő kismamit! Mert én biztos vagyok benne, h. aki ebben a topicban megfordul előbb v. utóbb kismami lesz. :wink:
Úgyhogy gyere többet!

Csajok!
Remélem menszi most már összeszedi magát...még mindig csak ímmel-ámmal van meg... :evil:
Vendég
 


Köszike, hogy leírtad! Mitől lett Neked magasabb ez az érték?
Vendég
 


Az orvos nem firtatta, hogy nézzü meg, hogy mért. Én kérdeztem, hogy mitől lehet, azt mondta, hogy ő sem tudja, találgatni meg nem akar. Így elküldött kétoldali fejröntgenre,hogy nincs-e daganat az agyalapi mirigynél.
Jó fej volt..... majg összetojtam magamat az idegességtől, hogy rendben van-e a fejem :evil:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Sajna mennem kell.... merthogy tulajdonképpen én éppen melózom :lol:

Szép napot mindenkinek :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Picuranyu, azóta teszteltél már?
Én azért gyanakszom cisztára(vagy nagy tüszőre), mert általában, ha nekem nem jön meg, akkor ez van. Bár éjszakánként most arra ébredek, hogy fáj a hasam. Ez még nem volt. A mellem se feszül, bár fájni szokott. Hányingert meg eddig is tudtam produkálni. Sajnos a reggeli teszt is nega és így hááá.....
De a remény hal meg utoljára!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
gabi82
 
 


Sziasztok!

A lábam annyira berobbant tegnap du-estére, hogy alig bírtam menni, nem tett túl jót neki, hogy utána rögtön jöttem dolgozni...de muszáj volt.Reggelre lement valamennyire, (persze bejöttem dolgozni...)de én nem hittem el, hogy mennyire véraláfutásos, a luksim mellett szabállyosan fekete!Egy jó férfitenyérnyire dagadt fel és tiszta lila-kék. :cry: (gondoltam dobok fel egy képet róla...de nem akarok senkinek gyomorforgást) :roll: :oops:
Nade holnaptól nem vagyok, kimegyünk Münchenbe a drágámmal a hétvégére rokonokhoz.Kicsit kikapcsolódunk és csavargunk egyet. :lol: (hamár szexelni nem tudunk több okból kifolyólag....Pl.műtét, piri, sebészeti ügy)
Hétfőn már leszek.

Puszi mindenkinek, drukkok mennek.Jó hétvégét és pozitív teszteket kívánok!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?