Ágikám:hajítsd el az összes LH tesztet meg mini mikrószkópot meg PG53-at...szerintem.Én használtam hónapokon át, de csak a pénz szórtam az ablakon kifele.Ha érnének valamit, nem lenne ez a fórum!!!
Max hőmérőzz (bár én azt sosem próbáltam), állítólag az a legmegbízhatóbb segítség.A többit tessék elfelejteni.És itt jusson eszedbe a táblánk címe.
Egy kis biológiai háttér:
A női ciklus a menstruáció első napjával kezdődik és a következő menses első napjával ér véget. A ciklus első napjain, a vérzés alatt leválik a méh nyálkahártyája, majd megkezdődik a levált nyálkahártya helyett egy új képződése. Ez a szakasz a regenerációs szakasz. Ekkor az ösztrogén hormonok szintje emelkedik, majd megkezdődik a petefészekben a pete érése is.
Az ösztrogén fázis a pete megérését követően a pete kiszabadulásával (ovuláció) ér véget. Ez a szakasz általában 14 napig tart, de tarthat tovább is, az ovuláció bekövetkezhet a 15.-16. vagy akár a 35. napon is (ilyenkor a ciklus ennyivel hosszabb lesz)
A pete megtermékenyülésére az ovulációt követően 12-24 óra áll rendelkezésre, mert a petesejt, amennyiben nem termékenyül meg, felszívódik. A spermiumok élethossza sem lényegesen nagyobb ennél a 24 óránál (24-48 óra), ezért a megtermékenyüléshez vezető közösülésnek ebben az időintervallumban kell megtörténnie.
A pete kiszabadulásától a menses első napjáig tart a ciklus következő szakasza. A vezető tüsző, a pete kiszabadulás után bevérzik, a vérömleny pedig átalakul úgynevezett sárgatestté. Ez a sárgatest a progeszteront kezdi termelni. Ez a hormon, csak akkor termelődik, ha a peteérés - kiszabadulás megtörtént.
A sárgatest csak 10-12 napig virágzik, ha a megtermékenyülés nem következik be, a sárgatest elöregszik, megszünteti a progeszteron termelését, amelynek következtében a méhnyálkahártya leválik és bekövetkezik a menstruáció. A mestruáció tehát az ovulációt követő (kb.) 14. napon következik be.
A terhességi tesztek igen megbízhatóan, már a fogamzás után 10-12 nappal, tehát a várható menses napján pozitívvá válnak, jelzik, hogy a megtermékenyülés megtörtént.
Legkorábban tehát a tesztek mutatják ki a terhességet, de terhességről a szülészek csak akkor kezdenek beszélni, ha már az ultrahangvizsgálattal, a méhben is igazolható a terhesség (6.hét) majd a 7. héten a magzati szívműködés is kimutathatóvá válik.