Új privát üzeneted érkezett!

Szylvi: ugye nem mondod komolyan :evil: Megértem, hogy munka után a maradék időt inkább a gyerekekkel - vagyis egy gyerekkel, meg egy kamasszal :wink: - töltenéd, de ha csak havonta egyszer egy gyors tudósítás erejéig bejelentkeznél, mi már annak is nagyon örülnénk.

Kép
Kép
timóca

Szylvi :)
A semminél a tessék-lássék bejelentkezés is jobb :lol: Tessék jönni! Nég az is lehet, hogy a munkahelyedről tudsz néha netezni.
Ennyi kell.

Timi :)
Mikulás :( Huh, én sem várom egyáltalán.
Köszi, elég nyűgösen aludt el Brigi. Semmi sem volt jó neki, aztán elfogadta anya ölelő karját :lol: El lesz kényeztetve rendesen.
Még elmegyünk a nagylányomért a suliba, annyi levegőzés mindenképp lesz.
Most alszik a csipetcsapat.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Szylvi: ugye csak viccelsz????? Nanemáááááááááááár! Néha ránknézni nem olyan nagy dolog, nagyon hiányoznál ha "eltűnnél" az éterben,. úgyhogy tessék maradni!

Kép
Kép
petra78

Szylvi, most kikapsz ám mindenkitől!

Én sem jövök naponta, hétvégén kimarad mindig egy pár nap, mégsem szólt meg senki! Kíváncsiak vagyunk a druszánkra!!!!!! El ne menj!

Dóri, én 2es cumival kipróbáltam, mert ha suliba megyek, már nem mindig elég az itthon hagyott lefejt tejcsi. Bár nem nagyon ízlett a kisasszonynak... de még nem kap mást csak a tejcsit, és tőlem csak azt fogadja el. Apától elfogadta bár nem egy nagy mennyiséget, de legalább kibírja míg hazaérek! És ha csak az evés idejére adod cumiból, akkor nem árthat a fogaknak!
De tény, hogy a kanalazás jobb!!!

Timi, ezt a Mikulást senki sem szereti... :(

KépKépKép
dikó1

Szylvi: kell annyi kikapcs, hogy néha benézz! Különben is egyidősek csajaink... És jó lenne tudni, milyen meló mellett babázni :lol:
v.erika

Szylvi,beállok a leb.....ós sorba :twisted: ne már így eltűnj innen!Igenis, ha csak nagyon néha kkor is gyere!És képeket dobjál, hogy nyomon tudjuk követni a kis drágádat is :)

Timi,az a Mikulás :( nem irigyellek!Én még örülök, hogy nincs, de már a napokban gondoltam ám rá, mert Esztinél is pont a 6hót mikor betöltötte utána jött el a nap Kép ami vészesen közeleg!

Dóri,akkor marad a kanál :wink:

Nelli, Kép :) örülök, hogy nem kell fizetnetek!

És a lényeget meg nem írom!Tegnap kint kertészkedtem de Esztivel, erre ilyet szól minden apropó nélkül, hogy:Abya, szeretnék még egy kistesót!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: szerintetek?????,,!!!!!!!Megállt a lombseprű a kezembe!Mondtam neki beszéld meg apával :lol: :lol:

Mennem kell, Hannus felébredt :)
manóci

SZILVIII!!

Tessék szépen maradni, még ha ritkásan, is de a lényeg, hogy gyere! Mindenki felment, tudjuk, munka meg minden, de adjál hírt magatokról és kérünk képeket a csajokról is! :wink:

Móni,
jó dolog a nagycsaládosság! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Szylvi: bízom abban, hogy néha-néha azért tudsz majd időt szakítani ránk, még ha csak egy villám bekukk-ra is! Képeket is várjuk!! sajnálom, h már most melóznod kell :(
Nagyon fogsz hiányozni :wink:

fekve szoptatás nálunk is többször van, mert a derekam nagyon ki van :?
amúgy, nem tudom, mi van a kiscsajjal, egész nap lógna a cicimen, de nem sűrű evésről van szó, hanem képes lenne úgy aludni, h cicim a szájában van :shock: úgy kell elalvás után kicsempészni, és cumi be, persze nem mindig sikerül első nekifutásra :roll:

Timi: mikulás :evil: szerintem ezt senki sem várja vissza

Manóci: Eszti de édes lehetett :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa mit szólt a kéréshez???

Kitta
kitta

Ildi: Tokajit nagyon szeretem, szép kis gyűjtemény!! mi is borgyűjtők vagyunk, de még nem rendelkezünk ekkora készlettel :)

cs.adri: reptéren tök jó lehet melózni :D
itt felettünk rengeteg gép jár, imádom őket nézni (persze mostanság már nincs időm megfigyelést tartani)

Kitta
kitta

Töltögetem a szocpolos papírokat és a 3 gyerekemből kettőnek fura a személyi száma, a két kisebbnek.. tudjátok, ami a lakcímkártyán van szám, fiúknak 1-el kezdődik, lányoknak 2-el.
Nos Vikinek : 4 051014 ....
Marcinak meg: 3 070420 ....

A 4-es nemtom mi, a 3-as asszem a külföldi állampolgár. :shock: :shock: :shock: :lol:

Nektek ezek rendben vannak, csekkoljátok már le lécci..
Vendég

Dóri: igen, az új személyi számok már nem 1, 2-vel kezdődnek, hanem 3, 4-gyel (Livinél én is meglepődtem :shock: , akkor világosítottak fel)

Móni: Livike is szokta mondani, hogy kéne még egy lány kistesó Kép .

Kép
Kép
timóca

Na , nem evett sem Sinlacot cumiból meg kanállal sem, tápot és tejpépet sem. :roll: :roll: ilyenkor mi a fene van... :idea: :?: :?
Vendég

Dóri, ez asszem azért van, mert még élnek olyanok, akiknek uaz lehetne a szem száma, mint gyermekeinknek, akik a "múlt században" pl 1907. 06. 03-án születtek. A szem szám ekkor ugye 070603- mivel nem egyértelmű, marad a 3-as, 4-es kezdés. Majd 2107-ben biztos megint 1-est, 2-est kapnak a babák. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szilvi, hiányozni fogsz, de mindenképp gyere, ha időd engedi...

Tdanie, egy hete azon gondolkodom, hogy én milyen nevű városkában voltam New Jerseyben többször is, de nem ugrik be. De én is ott az öbölnél, meg átmentünk arra a szogetre (félszigetre?), ahol a delfinek szoktak úszkálni, nagyon szép volt.
Szerintem jó hely, mert nyugis, viszont közel van a város. Mondjuk én félnék nap mint nap átmenni az alagúton.... :roll:

Kanál: szeritnem is jobb. Dóri, nem próbálod meg a natúr rizspelyhet, amit direkt babáknak csinálnak, anyatejjel keverve? Most én is épp azt kajtatom a neten... Dorkával anno bioboltban vettem, de kevés helyen lehet kapni. MIndenhol csak ezeket a vacak édes tejpépeket. DM-ben megkérdeztem, van-e valami natúr, hát úgy néztek rám, mint egy űrlényre......

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Dóri! 8 fogica? Tök jó! :) Vállalkozáshoz megy a drukk! :) Én sem pályázom vissza a munkahelyre, úgyhogy gyorsban még egy bébi, aztán talán vissza óvónénis pályára. Jobban fekszik a gyerekekkel, mint a felnőttekkel való foglalkozás! :)

Adri! Sajnálom, hogy így sikerült… :( Karácsony sajnos újabb konfliktusforrás. Amit mondanak, Engedd el a füled mellett! Csak a baba számít, és ti! :)

Szilvih! Gratula a nyereményhez! :) Én még sielni sem tudok, azt hiszem, ez már kimarad az életemből. :)

Dikó! Jójakonyha! :) És a gyűjtemény!!! :) Jázmin is tüneményes! :) Tetszik ez a név! Megjegyzem, arra az esetre, ha javul a nemek aránya a családban. :)

Csilla! Én is a turbós sétálásban bízom (fogyásügyileg). Jó, hogy ma is ilyen klassz idő van. Törpi felébred, kaja, és uccu ki.

Manóci! Hanna nagyon ügyi! :) Annyira várom, hogy mi is itt tartsunk. Persze a próbálkozásai is aranyosak. Két napja már egyszer véletlenül hasra fordult, de szerintem fel sem fogta. :) Eszti édes lehetett, a kérésével! :)

Alvás! Lehet, hogy most kiabálom el, de talán szerencsések vagyunk, egy hete végigalusszuk az éjjeleket. Első 3 napban 4-5-ig, most fél 7-7-ig. Már volt egyszer egy ilyen sorozat, akkor bő egy hét után megszűnt, és visszaestünk az éjjeli két szopiig. Remélem, most tartósabb lesz! :)

Manóci! Képet is kaptatok? Tényleg tetszik ez a szokás! :) És jó a kanalazós kép is! :)

Erika! Nekünk mh intézte, nem hagytuk ott az anyakönyvit. De szerintem ennyi idő után illett volna visszaküldeni! Csapkodd csak azt az asztalt! :)

Kitta! Nagyon édes ez a reggeli fotó! :)

Nelli! Mi az esti félórást nem szoktuk hagyni, ha már nagyon későre tolódna. Ha 6-ig nem alszik el, és már fáradt, akkor a fürcsit hozzuk előre.

Szylvi! Bár újonc vagyok, de szerintem pár fotónak a csajokról, meg summázva a fejlődést, mindenki örülne Nektek, ahogy látom! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok! :)

Napok óta teljes letargiában voltam, vagyok, és ahogy közeledik az első munkanapom egyre jobban. Mikor fejet bólintottam arra, hogy megyek vissza, még olyan messzinek tűnt a dolog, most meg itt a nyakamon, és úgy kétségbeestem. Olyan rossz anyának is érzem emiatt magam. Pont tegnap beszéltem a barátnőmmel is, hogy olyan szép és jó időszakban hagyom itt Zolinak.
Este alig tudtam aludni, amiket írtatok, hát meg kell mondjam nagyon jól estek. Nem is gondoltam volna, hogy én hiányozhatok valakinek :oops: . Tudjátok nem volt egy könnyű gyerekkorom és még mindig nehezen szokom, hogy talán kedvelhetnek emberek.
Ha nektek tényleg jó úgy, hogy időnként bekukkantok, szívesen fogok jönni.
Köszönöm lányok és talán nem is tudjátok mennyi pluszt adtatok most nekem.

KépKép
KépKép
szylvi

Szylvi: :) :D :lol: :wink: !ránk számíthatsz, tudod! Biztosan nagyon nehéz lesz az első időszak, de ebben a helyzetben így kellett döntened. Mellesleg az is támaszt nyújt majd szerintem,hogy a legalkalmasabb emberre hagyod kis kincsedet. Küldök egy nagy, bátorító ölelést! SZIABIA, gyere amikor csak tudsz!

Kép
Kép
petra78

...ezt most olvastam...fennhangon :lol:

Nem minden csacsi csöcse csecse, csak a csecse csöcsű csacsi csöcse csecse, mert ha minden csacsi csöcse csecse volna, akkor minden csacsi csecse csöcsű csacsi volna.

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Szylvi!
Én is nagyon várlak vissza! Én is ritka jövevény vagyok, pedig én nem is dolgozom!!! Szóval, ezért ne érezd rosszul magad! Mindenki nevében mondhatom, hogy itt egy nagyon jó csapat gyűlt össze, és szeretünk Benneteket! :oops: :D

Olvastam a héten a hozzászólásokat, csak megint elhavazódtam, mert hazamentünk, és ilyenkor nehéz visszakapcsolódni. :)
Timi! Nagyon sajnálom, hogy ilyeneket kell átélned már megint! :evil: Piros napok...hát senkinek sem favoritja. Nekem már meg kellett volna jönnie újra, de úgy látszik, minden a régiben megy tovább, szal nekem még mindig totál rendszertelen!
Manóci! Na mikor jön az újabb tesó? Tök vicces lenne, ha egyszerre jönne Emma tesójával, és mindketten Csabinál szülnénk! :D
Dóri! Hajrá az etetésekhez! Hát nekem fogalmam sincs, mit lehetne csinálni. Emmának tetszik a kanál. Az orvosságot is abból szoktuk, hát már nyitja a száját, és örömmel bekapja. :D
Adri! Nagyon sajnálom, amiken átmész! :evil:
Kitta! Felettünk van a légifolyosó, úgyhogy átérzem! Én is szeretem a hangjukat is! Mikor megyünk hazafelé Szegedre, sokszor kerülünk a reptér felé, hogy lássunk egy-kettőt felszállni vagy ford. :D
Mi nem tudunk fekve szopizni...pedig a derekam kivan már nekem is! Emma megszokta ülve, máshogy már nem hajlandó! :?

Sajnos most Emma meg van fázva, szipog, meg taknyos. Egyébként alapvetően jókedvű, tegnap többször hangosan nevetett! :lol:
Megcsináltam a fotóalbumot, amit már régóta akartam, úgyhogy ha a www-re kattintotok, mostmár az jön be, nem a freeblog. :D
Na, mire befejezem, jelenésem van, pedig még nem is reggeliztem!

Na nem baj, jövök majd!

Puszi Mindenkinek!

KépKép
dincuska

Szylvi:

Kép

Dóri: bár a választ már megkaptad, nálunk is 4-essel kezdődik a szem.szám. én eddig észre sem vettem :oops:
az üveges bébiételekkel mi a helyzet? azt sem eszi ??

tekiroll: szerintem még nincs késő elkezdeni a síelés tanulását!! Én tavaly előtt kezdtem, öszz. 2x voltam (2 nap, 4 nap) és még bizony lesz mit tanulnom... bár, mi nem síelünk, hanem snowboard-ozunk. Most nekem is ki fog esni pár év, szo, amit eddig tanultam, tuti kezdhetem majd előről.. Viszont Csenge amint 4-5 éves lesz, asszem, akkorra már az ő lábán is ott lesz a deszka :lol: :lol: :lol: és azt hiszem, örömteli lesz, hogy a kis csemetémmel tanulhatok együtt :D

Kitta
kitta

Kitta: Én is a kisfiammal és Apával kezdtem tanulni 4 éve.(30 évesen! Dolli :lol: ) Vicces látvány lehettünk, de annyira jó volt! Aztán 2 évet kihagytam, csak néző voltam. Idén megyünk kétszer, megpróbálok felcsatolni, de Tomi fényévekkel elhúzott mellettem tudásban! :oops: Hihetetlen mennyivel ügyesebbek a gyerekek! Aztán majd 4 év múlva kezdheti Tamara is. Már nagyon várom!

Repülők: Malévos voltam egy ideig. Imádom őket!

Szylvi: Várunk!

Szilvih: Ha megtalálod a rizspelyhet lécci dobj egy képet róla! Érdekelne.

Ki akartunk menni sétálni, olyan szépen süt a nap, de nálunk valami orkános szél fúj... :( Kint lakunk az erdőszélen, ami nagyon szép, de hogy itt örökké mekkora szél van...... Maradunk....
v.erika

Sziasztok,

Csak egy gyors bekukk!Igazán nincs is most mondanivalóm, csak talán Szylvinek,hogy érdekes amit mondasz magadról, hogy hiányozhatsz-e valakinek :?: :roll: Nekem így amennyire virtuálisan megismertelek, olyan kedves lánynak tűnsz, nem is tudom elképzelni, hogy valaki nem szerethetett, vagy nem hiányolhatott!
Gyere bátran, és várunk! :)
A melóhoz meg drukk, az első beszokós napokhoz :wink:

Ja, és még Dóri,én is az üveges kajákat akartam kérdezni mint Kitta?Már elég nagy Marci ehet simán egy csomó mindent!
manóci

rizspehelyből csak ezt az egyet találtam:

http://bio.andul.hu/index.php?page=shop ... &Itemid=57

Asszem, felhívok majd pár bioboltot. Én anno a Blahánál vettem...

Szylvi, én sem értem, miért írtad ezt magadról. Mindig mindenkihez volt egy kedves szavad, és aki mindenkire mosolyog, arra mindenki visszamosolyog... (ez most kicsit bibliai ízű volt :lol: )

ERika, te is 73-as vagy??
Mi meg most kezdjük a síelést a Dorkával együtt... :roll:

Dincus, jobbulást Emmának, szedjél te is Cvitamint, tudod, átmegy a tejbe!!! :roll:

Nelli, ti javultok már???

Ma vettem egy Graco quattro tour babakocsit használtan, mert a pierre cardenünk már nagyon billegett, mint akinek ki akar esni a kereke... Már régóta nézegettem ezt a típust, meg a Peg perego Aria nagy kedvencem a pici súlya miatt, de miután DOrka gyakran beleül, meg rááll, ha sietünk, nem vmertem olyat venni... Szóval Lilla ezt kapta a fél éves szülinapjára... :lol:
6 hós súlya: 7500 g :lol:
NAgyon poén, hogy 3 hós koráig havi 1 kilót hízott, onnantól havi felet. de azt tartja...
Ja, és ma visszafordult a hátáról, meg emelgeti a popsiját, jobbra-balra tekereg. Olyan, mint egy kis sajtkukac :lol: (bár igazából azt nem is tudom, milyen. :lol: ) És ma megint elámultam, hogy felviszem aludni, leteszem, kijövök, és alszik... :shock: Ez nekem hihetetlen Dorka után. :roll:
Annyira odavagyok ezért a kis csöppért!!! :oops:

Kép
Kép
szilvih

Móni,
igen, nekem is megfordult a fejemben a HIPP pl, Gergőt annak idején ezzel etettem , kizárólag üvegeset evett. Viki nem, ő nem is igen ette, de úgy voltam vele, hogy azt a pár répát meg krumplit, céklát stb-t megfőzte, neki külö egy ideig, aztán a mi husilevesünkből v. épp minestronénkból szedegettem ki a neki valót, és csak úgy falta. :D A joghurtos halat ette egyedül az üvegesekből. Lehet, hogy hülyeség, amit mondok, de hogy úgy érzem Marci még "pici" az lyen kész kajákhoz. Ááá baromság egy 8-9 kilós nagy 7 hónapos cula :oops: :lol: reggel lefejtem 50 ml-t és este kiitta cumiból szépen. :) Azóta alszik. :wink: És 8 előtt nem ébred fel. :wink: :wink: Ebédre meg bepuszilt egy majdnem fél adag répa+krumpli papit. :)

Timi, hogy vagy?

Holnap du doki, előtte meg cipészhez, kész lesz a vadiúj bőrcsizmám, beszart a zippzár rajta :evil: , utána biznisz találka :wink:

na megyek kidőltem... (férj alszik már :shock: :shock: -ma fejtágításon volt egész nap :lol: )
Vendég

Dóri: köszi jól :lol: . Ma is voltam, pénteken is megyek kötözésre :shock: . (amúgy dec. 17-én megyek a medicpolira)

Szilvi: gratula a babakocsihoz :lol:. Ariaval én is szoktam szemezgetni :lol:

Volt délelőtt a védőnő. Nagyon náthás Marcipán, szívjuk egyfolytában az orrát, és mindig tele van az orrszívó :shock: . (ilyen Livinél sose volt). De amúgy nem köhög, nem lázas. Mondta, hogy a párásítóba (ami a radiátoron van) tegyek pár szem kamillát, hogy átjárja a levegőt, érdekes, nekem eszembe se jutott. És mondta még (többek között), hogy adhatunk neki Vitacolan immunerősítős vitamint. Vettem is a gyógyszertárban (a kötözésem után, ha már ott voltam). Szirupos, kicsi vízzel hígitottam (egy kávéskanál sziruphoz egy evőkanál víz), és úgy adtuk neki. Kíváncsi voltam, hogy fogadja majd, hiszen még nem nagyon kapott így semmit (max. K-vitamint, de azt nem szereti), és úgy örült neki, olyan lelkesen kiszívta a kanálból. Aztán egész este vigyorgott :lol: Azt hiszem, ilyen babát öröm lesz majd etetni :wink: . (Livike után mekkora változás - nagyon rossz evő volt mindig is. Kb. 1 hónapja szed ő is vitamint, azóta javult az étvágya)

Kép
Kép
timóca

Hahó!

Hát igen, beköszöntött az orffolyós-köhögős időszak. EGYENLŐRE nekünk ezt Imikénél még sikerült megúszni, egy icinyke picinyke náthán kívűl nem volt még semmi...Remélem nem is lesz. Én is a Vitacolan-t adtam neki eddig, de nekünk nem nagyon vált be...Ugyanolyan eséllyel indult a fertőzésekkel szemben mint aki nem is szedte :cry: . Most egy hónapja Aloe gélt adok neki,mert egy ismim ezt javallta...Meglátjuk.Nekem már az eredmény lesz ha a takonykóron kívül más baja nem lesz télen.Mivel Eszternek még nem adhatok, Dudut kell tuningolnom, nehogy "hazahozzon" valamit...

Kép
Kép
petra78

Timi,
én holnap még viszem Gergőt gégészetre hozzájuk, a krnő javasolta. :? Nátha :( :( én nem adok semmi vitamint Vikinek, de vmit lehet, hogy kéne.. mondjuk minden másnap-harmadnap eszik egy csomó búzascsírát, és azt mondják az okosok, hogy abban minden benne van és ráadásul nem művitamin. Én is szeretem, Gergő is legeli. :lol:

Petra,
Imike otthon van Veled, nem? Mármint nem bölcsis ugye?

Szylvi,
azt akartam mondani, hogy meglepődtem mi ez a rácsodálkozás, hogy vkinek hiányzol. :shock: Így neten keresztül egy figyelmes, melegszívű embernek ismertelek meg, nem is értem komolyan a legutóbbi hsz-et. Szóval tényleg kicsi még Jázmin, de ha muszáj, akkor muszáj, és jó lesz ez így, mne legyen lelkiismeretfurdid. :!: :wink:
Vendég

Dóri: Igen, itthon van. A faluban (2998 fő mellett) nincs bölcsi. Anno, amikor én voltam tipegő akkor volt :shock: most pedig nincs rá pénz. A bacik hazahozását a barátaink gyerkőceitől,játszótérről gondoltam.

Felrakok egy képet a mi kis Hólányunkról.Kicsit kába volt,mert nemrég ébredt...A másik képet azért próbáltam felmenteni ide,hogy megmutizzam,anno nekem is ilyen vízkék volt a szemem (bár lehet,hogy a könnyektől, mert bölcsis kép!) :lol: de elmúlt :(

Kép Kép

Kép
Kép
petra78

Petra, ezek a szemek :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Köszönöm lányok! :D :D Lehet, hogy van egy kis kisebbségi komplexusom? :oops: :) :wink:
Látom sokan nátháznak, hát mi is belekerültünk, Timi nekem is furcsa még az orrszívózás is, mert Adrinak még azt sem kellett,. Olyan kis bújós nyuszi most Jázmin, nagyon édes, most hogy teli az orra óránként szopizik, de legalább kapja tőlem a vitamint sűrűn. Ez a kamillás párologtatás tényleg jó dolog.

Adri is megy megint sítáborba egy hét, már nagyon várja, pedig február odébb lesz. Szlovákiába mennek, de mivel ő már haladó mehetett volna Franciaországba is, de a barátok miatt inkább Szlovákiába megy, pedig annyira próbáltam rábeszélni Franciára.
Nyáron meg Bécsbe mennek osztálykirándulásra 3 napra, úgyhogy igazán jó kirándulások elébe néz.
Viszont a fizikatanárjára kiakadtam egy kicsit, mivel szülői értekezlet volt, megnézhetjük a naplót és látom, hogy hármas van beírva, pedig Adri ötöst mondott. Gondoltam biztos nem merte elmondani a rosszabb jegyet, a végén kiderült a tanár néni elírta. :shock: :roll: Persze ők is tévedhetnek, de a végelszámolásnál minden jegy számít és nem mindegy, hogy az hármas vagy ötös. Még jó, hogy nem estem neki Adrinak.

Dóri!
A búzacsíra tényleg fantasztikus, sőt egyesek azt mondják, ha az elkészítést követő 12 órán belül fogyasztják, még rákmegelőző hatással is bír.

Petra!
csecse csacsi csöcse :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi!
babakocsihoz gratula! És kipróbáltátok már? Nem semmi, hogy Lilla is már fél éves.

Kitta!
Hajad nagyon jó lett :) Én is elakarok fodrászhoz menni, egy két barna melírcsíkot beletettetni.

Erika!
Mit csináltál a Malévnál? :)

Új rucit varratok, hogy megyek dolgozni, hisz még sem nézhetek ki akárhogy, most már két gyerekkel :) Majd lefényképeztetem magam munka közben és felrakom nektek.

Móni!
Sógornőmék pénzt kaptak mikor született a babájuk az önkormányzattól, meg szimbólumból ültettek egy kis fát .

KépKép
KépKép
szylvi

Jaj lányok, annyira el vagyok keseredve!

Most voltunk dokinál mérni, és szerinte Milu nem hízik annyit amennyit kellene. Kaptunk 3 hét türelmet, de el kell kezdeni a főzeléket, és nem csak kóstolgatni, hanem rögtön kiváltani a szopit!
Azt mondta, ha 3 hét múlva sem változik a súlya, akkor beutal kivizsgálásra :( :( :(

Olyan rossz, mert én meg vagyok győződve róla, hogy minden rendben van! De ő csak huzogatja a fejlődésgörbén a vonalakat, és abból megállapítja, hogy nem eszik rendesen... Megjegyzem, a től-ig értéken bőven belül vagyunk, csak laposabb a mi görbénk, mint az előírt.
Milu most 5 hónapos és 10 napos, 6600g és 68 cm. Nagyon nagyot nyúlt, jön a foga, és egyfolytában mozog, egy pillanatra sem áll meg.
Ezek közül egyedül a fogára való tekintettel adott 3 hetet.

Okosok, adjatok tanácsot, mit csináljak???? Őszintén szólva ha nem lenne olyan hasznos az anyatej, nem is sokat gondolkodnék azon, hogy abbahagyjam. Ez az 5 hónap egy folyamatos para volt, hogy eszik -e eleget,mit fog szólni a doktor bácsi :(

Csilla
Vendég

Mindjárt végigolvasom mit írtatok, de most szopi!
Vendég

Csilla!

Még mindig azt mondom, hogy nem sovány Milu, ő egy ilyen kisfiú, de attól, hogy egy szopit kiváltotok főzivel, attól a nap többi részében ugyanúgy értékes anyatejet fog kapni. A hozzátáplálás nem egyenlő, a szoptatás megszűnésével. A szíved mit súg?
Nagyon jó az új vonalzós képetek. :D

KépKép
KépKép
szylvi

Csilla, itt a kulcsszó: doktor BÁCSI. Nem akarok gonosz lenni, de ezek szerint egy idősebb férfiemberről van szó, aki nem tudja, mit jelent a szoptatás, hogy az anyukákat nem izélgetni kell a súlygörbékkel, hanem biztatni.

Már mondtam neked többször, hogy a mi kis fiaink nagyon fej-fej mellett haladnak, Peti is 6600, de "csak" 66 cm (friss, rendelői adatok! :)), de a mi doktornőnk csak annyit mondott, ránézésre a világon semmi baja Petinek, megvizsgálta, úgy sincs, ha ENGEM zavar, ad tápszerreceptet, ha győzöm a gyakoribb szoptatást, akkor elég, ha szoptatom, legfeljebb adjunk neki kicsi almát.

Persze az ember nem tudja nem figyelembe venni, amit a dokija mond, de ha szerinted nncs gond, hidd el, hogy nagy valószínűséggel valóban nincs. Te látod Milánt nap mint nap, te tudod, hogy jókedvű-e, milyenek a pelusai satöbbi, a doktorbácsi csak egy görbét lát benne.

Ne aggódj Csilla!!!

(Szylvi, nekem is hiányoznál, olyan kedves, optimista hsz-aid vannak!! És tessék, itt vagyok nagyonlazánjövőnek, mégsem utáltak még ki a rendszeresek! :) Maradj, na!!! :))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Gondolkoztam közben... és úgy érzem a legnagyobb baj a boktor bácsival van.

Nincs ellenemre a hozzátápi, de ezt normálisan is meg lehet beszélni. De ezt a szitut képzeljétek el: védőnő mér, doki rajzolgat, vonalzóval huzogatja a vonalakat a fejlődésgörbébe. Egyszer csak hátravágja magát a székben, vakargatja a homlokát, sóhajtozik, hümmög, gondterhelten rázza a fejét. (Ezt eddig nagyjából megszoktam, mert minden mérésnél ezt csinálta.)
Védőnő megkérdezi mi a baj. Nem válaszol, csak megmutatja neki a papírt. Erre a nő is hátravágja magát a székben, vakargatja a homlokát, sóhajtozik, hümmög, gondterhelten rázza a fejét.
Végül azt mondta a doki, hogy ez a gyerek nem eszik eleget, szóval el kell küldeni kivizsgálásra. De ezt ilyen stílusban: "anyuka, tudja ez mivel jár? Vérvétel, vizeletvizsgálat, hasonlók. Egy ilyen pici gyereknek ez tortúra. Neki sem lesz jó, magának sem lesz jó ha én ezt a vizsgálatot kérni fogom. Három hét múlva újra mérünk, és ha akkor sem hízik többet, akkor elküldöm magukat." Mintha én nem adnék enni a gyereknek!!!!!!

Mondanom sem kell úgy leparáztam, hogy itthon a szopi után lefejtem még egy csomót, és azt pohárból megpróbáltam beletukmálni szegénybe. Látszott rajta, hogy ez már annyira nem esik jól neki, és én annyira de annyira elszégyelltem magam, hogy lefogom az 5 hónapos gyerekemet és erőszakkal töltöm a szájába a kaját, hogy elkezdtem bőgni. :cry: :cry: :cry:

Szóval sajnos biztos vagyok benne, hogy mennünk kell a vizsgálatra, mert nem hiszem, hogy most 3 hét alatt látványos hízást tud produkálni. Addig is kapja a gyümölcsöt délelött, főzeléket délben, és pépet délután. Szóval Szylvi, sajnos nem csak 1 étkezést kell kiváltani :(

Azt az egyet nem értem viszont, hogy a doki a súlyát nem a hossza függvényében nézte, szerinte a kettőnek nincs köze egymáshoz. Két külön görbe volt elötte, egyikbe a hosszát rajzolta, itt elértük a "maximumot" a másikba a súlyt.

Na mindegy, ezen is túlleszünk majd.
Csilla
Vendég

Csilla,teljesen magértelek, de ne bőgj :( akkor megérzi Milu, hogy feszült vagy, és tuti nem úgy mennek majd a dolgok ahogy szeretnéd!Mondjuk én már régebben is írtam neked, hogy a helyedben leváltanám ezt a doktorbácsit :evil: szerintem olyan hülyeségeket mond neked.És ez a felfogás?????!!!!Nem is értem!Milu egy tök egészsges baba, dehogy kell vizsgáltokr vinni!Arról nem beszélve, hogy ahogy látom a vonalzót 2 hét múlva betölti a 6 hót!Én a helyedbe mindent úgy csinálnék mint eddig, és amikor 6 hós lesz szépen sorban elkezdeném a agyümis hozzátápit, aztán jöhet a főzi is!Nem kell elkapkodni, hallgass az anyai ösztöneidre, és az a tuti :wink: ne parázz semmi gond nem lesz :)

Dóri,na tök jókat ettetek :) csak így tovább

Szylvi,+Rita,és akkor mi van, ha ritkábban tudtok jönni?!SEMMI! :) Mindenki akkor jön amikor ideje engedi!És mindíg mindenkinek örülünk :wink:

A fa ületetés is tök jó dolog;)Pénzt mi is kaptunk ez mellett :wink: Nem jött rosszul!De azt már a megszületés után!

Patra,szemek valóban csodaszépek :) :) Meg Eszter is, nem csak a szemei :wink:

Timi,Marcipán takony :( jobbulást nektek!
Én sem adok Hannusnak vitamint, lehet rákérdezek erre a Vitacolanra!Eszti meg kapoja ugye az Oscillot!Aztán majd meglássuk ér-e valamit :roll:
manóci

Csilla: a dokid hozzáállása pont olyan, mint a Barossban (ahol M. született) - ott is úgy néztek rám, mintha egy gyerekgyilkos anya lennék, mert "csak" szoptatom a gyereket, és nem adok neki napi minimum 1 liter cukros teát :evil: , úgyhogy megértem, hogy kivagy. Én, ha el is kezdeném a hozzátápit (2 héten végülis nem hiszem, hogy sok múlik), akkor is csak szépen fokozatosan csinálnám (először egy szopi után gyümi, stb...), nem hiszem, hogy a gyomrának, emésztésének jót tesz, ha hirtelen több szopit is ki akarunk mással váltani.... (persze lehet, hogy csak én gondolom rosszul)

Kép
Kép
timóca

Csak hogy egy kis pozitívat is írjak (mert amúgy nagyon depi vagyok - ráadásul én is jól megfáztam, lázas vagyok Kép ) Kb. 3,5 éve vettük a lakást. 3 éve jött ki először a csekk az illetékről, hogy fizessük be. Kértük, hogy csökkentsék, részletfizetés, stb. Kb. fél éve jött meg a határozat, hogy csökkentették, és adtak részletfizetést. Gondoltuk, újra megpróbáljuk, hogy azóta 2 gyerek, stb... csökkentsék tovább. Erre ma kaptuk meg a papírt, hogy elengedik az egészet Kép Kép

Kép
Kép
timóca

Csajok, amíg írtam a hozzászólásom idevettem Hannust mert annyira nyügi volt :( Ma egész nap ilyen, kicsit szilárdabb lett a kakija a Sinlactól, gondolom :roll: Pedig itattam ma vele már POHÁRBÓL :wink: 200ml teát is,de nagyon kínlódik húzza magát, és ma még nem kakilt :(
Na, mindegy most kicsit meghőmérőztem, és jött is kaki, de azért nem olyan nagy adag!Azért megkérdezem majd a védőnőt, hogy mit lehetne adni lazításra/fosatásra/ :oops: :P
Most leraktam aludni, mert nem is tudta kialudni magát, előbb ébredt a hasfeszüléstől!Most Kép van!

De, muszáj vagyok nektek ezt megmutatni!Annyira cuki volt ahogy itt feküdt a szg. asztalon, hogy Ő is gépezni akart :lol: én meg lefotóztam :wink:
Kis PC gurum :wink: Korán kezdi,nem?? :lol:

Kép
manóci

Timi, láz :( jobbulást!

Lakás: :lol: :lol: Hurrrrrrá, végre valakit támogatnak is, nemcsak lehúzzák!Gratulálok nektek nagyon, tök jóóóóóó Kép
manóci

Sziasztok!

Kösz a hozzászólásokat, már jobb is a kedvem! Konzultáltam egy másik orvossal, jövő héten megnézi Milut, de azt mondta addig is rileksz, szerinte minden rendben van.

Csajok, mi ez a búzacsíra dolog? Avassatok be engem is az ilyen egészséges dolgokba!!!

Petra, annyira de annnnnnyira édes voltál bölcsisen :) kicsi könnyes szemű ijedt kislány :) :) És Eszter... bepisilek tőle :lol: :lol: :lol:
Móni, ok váltok :lol: Hannus lassan ki fog túrni a gép elől.
Timi, ez tényleg jó hír!
Rita, megnyugtattál!!!

Csilla
Vendég

Búzacsíra: van olyan, hogy csíráztató edény (semmi extra, kerámia tálka, 2 részből áll), lényeg, hogy ne tocsogjon a vízben, és ne is száradjon ki, 2-3 nap alatt kicsírázik a búzaszem kb 2 centisre, és azt lecsippented és megeszed (édeskés íze van), állítólag jobb minden vitaminnál. Lehet kapni ilyen edényt, gondolom nem egy nagy összeg. Baba főzelékbe is rakhatod.

A doktorbácsi meg .......... :evil: :evil: :evil: elég sajátságos (vagy inkább maradi :roll: ) a felfogása a csecsemőtáplálást illetően. Ha jól emlékszem már korábban is volt vele nézeteltérésed a 3 órás szopik talán vagy mi a szösz..

Marcikám ma nem aludt csak 3xfél órát :roll: jó nyünyi volt estére, már alszik. Én meg megjártam a nőgyógyászt, kilátásba helyeztük a műtétet. :? jövő héten telefon a rákszűrésem eredményéről..

hullafáradt vagyok, asszem hamar lefekszem, jóéjt lányok!
Vendég

Dóri, ez a búzacsírás dolog érdekelne!
Hol lehet ilyet kapni? Én még csak zöldfűszeres cserepet láttam :)
És a búza is van hozzá, vagy azt külön kell megvenni? Nem tudsz képet küldeni róla?

Ja, dokival már egyszer nem értettem egyet.
Lehet, hogy neki van igaza, de akkor is elég szívtelenség így leparáztatni egy kismamát.

Na, megyek én is aludni. Pá lányok.
Vendég

Móni, Milu pont ugyanígy szokott bambázni (én csak így hívom ezt a nyitott szájú rácsodálkozó arcát :D . És közben folyik a nyál a szájából :lol: )
Kis Bambulák!
Vendég

Csilla, MINDENKÉPP konzultálj másik dokival!!! Ez a dokibá egy terror, mellette el lehet felejteni, hogy ez a TE gyereked, és csakis TE dönthetsz arról, hogy milyen kivizsgálásnak, kajálási rendnek, stb. vetik alá.
NE dőlj be annak, hogy ha nem teszed, amit mond, rossz anya vagy! Mert ez jó fegyver!
A mi dokinénink magándoki, homeoval is foglalkozik, így megszokott dolog, hogy mások is jönnek hozzá "csakúgy" az utcáról, és messze esik a te dokidtól.:) (ha nem akarod, hogy megtudja) Küldök elérhetőséget priviben, ha kell.
Angliában ez totál bevett szokás, hogy egy beavatkozást (a kivizsgálás is ilyen) nem végeznek el, csak ha 2 teljesen egymástól független doki is javasolja. Ez a "second opinion", nálunk meg a dokik zokon veszik... :roll:

Azért kíváncsi vagyok, hogy gondolja a doki ezt az egyik napról a másikra jól megtömni a gyereket... :lol: :lol: :lol: Úg ykéne, hogy az ő arcába köpje jól vissza... :lol:
Szóval kiakadok a z ilyeneken. Mi is elfogyasztottunk már pár dokit, MERJ váltani!
Még az jutott erről eszembe, amikor Dorkának 3 hósan átmosták a könnycsatornáit, durva módon, ordított. 2 hét múlva kontrolon megint át akarták mosni, szinte kérdés nélkül, úgy vettem vissza az asszisztens kezéből. Amikor mondtam, hogy nem engedem, elmondott mindenféle felelőtlen anyának, hogy el fog romlani a gyerek szeme, meg minden baja lesz, de ide vissza n e jöjjek, stb...
Bőgve mentem a védőnéninkhez, meg egész du. remegtem az idegtől..... Nagyon szörnyű érzés...

Timi,hogy is kell ezt az illeték dolgot csinálni?????????? :roll: Bár minket nem érint, de nem hallottam még ilyen jótékonykodásról az Illetékhivatal részéről... MOndjuk ti nem BP-hez tartoztok...

Szylvi, csini ruci, muti!!!

Dorkába szerelmes az egyik kisfiú az oviban. Mindig jön és simizi az arcát. :lol: Dorka még nem igazán tudja mire vélni a dolgot.
A lányok is nagyon szeretik, olyan kistestvér-félén játszanak vele, ő az egyik legfiatalabb a csoportban. Bemegyünk, és egyből rohannak oda, veszekednek, hogy ki foghatja a kezét Dorkának...
A múltkor a Zsófi nevő kislánnyal hagytam ott, ,aztán kérdeztem ebéd után, hogy végig Zsófival voltál? Erre ő: "Nem, mert aztán odajött a Fédra, és mondta Zsófinak, hogy ő nem játszhat velem, csak ő, és veszekedtek egy kicsit... Hát igen, ilyen a szerelem...." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvih

Még akartam írni, hogy az Intersparban több féle bébiétel van akciósan, lassan minket is érinteni fog... :roll:

Ide nyertem a síutat:
http://www.stubai.at/

:lol: :lol:

Kép
Kép
szilvih

Képzeljétek, ma én is "megtömtem" Marcipánt :lol: . Jött Livi baba, hogy pucoljak neki almát (tegnap hozta a dédi, nagyon fini, saját). Persze Marci baba rögtön kiszúrta magának (mostanában nagyon szemezget a kajákkal, múltkor pl. a túrórudit kikapta a kezemből :roll: ), gondoltam, vágok neki egy vastagabb szeletet, megenni úgyse tudja, kíváncsi vagyok, mit szól az ízéhez. Annyira cuppogott rajta, már szinte kezdett sírni, hogy nem tudja megenni. Gondoltam, reszelek neki egy falatot, végülis jövő héten már fél éves lesz. Adtam neki egy kiskanálnyi almalét. Nagyon tetszett neki. Többet azért nem mertem, nehogy sok legyen, meg látszott is, hogy ez elég volt neki, de nagyon vigyorgott utána :lol: Pedig ki akartam várni a 6 hót, de annyira kinézi már az ember szájából a kaját :roll: Azt hiszem, vele nem lesznek olyan gondok, mint Livivel (hogy nem eszik meg semmit) :wink: .

Kép
Kép
timóca

Ja, az meg mondani se kell, hogy persze Livike is rögtön kitalálta, hogy inkább ő is reszelve kéri az almát :roll:
Kép

Kép
Kép
timóca

Timi,
nálunk még Gergő is reszelt almát rendel, a 2 évesről nem is beszélve.. :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szylvi! Ne legyen lelkifurid! :) Az okokat is figyelembe kell venni. És a jó anyaság nem azon múlik, hogy éjjel-nappal vele vagy-e, hanem hogy a vele töltött idő mennyire tartalmas. :)

Kitta, Erika, Szilvih! Minden elismerésem a tiétek síelés ügyben. Nem tudom, 30 fölött bevállaljam-e. Meg féltem a térdemet is. Előbb ortopéd szakorvossal kéne beszélni, mert néha kiugrik a helyéből. Pl tegnap este is majdnem… törökülést nem bírja. Bár egy masszív térdvédővel… Már csak férjem kéne meggyőzni, az lesz a nehezebb. :) Nem egy sportos emberke.

Petra! Aranyos ez a két kép. :) Nekem is volt ilyen kék rucim. Meg a kockás ing is rémlik. Ez nem valami bölcsis egyenruha volt? :)

Csilla! Furi! Mert nem hiszem, hogy olyan rosszak ezek az adatok… Én nagyon ki vagyok akadva ezektől a statisztikázós dokiktól, védőnőktől. Pláne, ha határon belül van… Ha jókedvű, kiegyensúlyozott baba, akkor miért kell stresszelni anyukát és babát? Én védőnénim is úgy néz rám, mint egy csodabogárra, hogy még mindig csak szoptatok. Idősebb kiadás a hölgy, és persze megdícsér, hogy csak tej, de valahogy nem hiteles. Kivi vagyok, mit mond jövő héten.

Timóci! Illetékhez Gratula! :) Egyébként százalékban mérik? Márcsak hogy mi is ezelőtt állunk.

Manóci! Tényleg ari ez a sztg-s kép. :) Én Törpim is itt kalimpál néha. :)

Szilvih! Ovis szerelem annyira tüneményes! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?