Új privát üzeneted érkezett!

Pann,
szepa, most néztem meg és Sebinél két hete kezdődött a vadulás. Hát, jó mulatást! Lehet, hogy hagyni kéne a hintaszéket... :twisted: Aznap amikor fejre ejtettem Sebit, papáéknál piszkálta a dvd lejátszót, erre papa mondja viccesen: üss a kezére, akkor majd megtanulja! Mondom most ejtettem fejre, nem elég? Ja, tényleg, akkor jó :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pann!
Ez tényleg jó.Monjak én is vmit?tegnp jön haza a férjem,mondja a munkatársáék úgy szívják a gyrek orrát, hogy szájjal!ők maguk!Na mondom akkor Emili taknyos marad. :lol: Ehez nem lenne gusztusom, és nem is higiénikus.
Jobbulást!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!Ááááááááááá! :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

áááááááááá

Orsi
Kép Kép
sno

Közben újragondoltam ezt a dolgot, és szerintem ők a cső végét szívják szájjal, porszívó helyett, nem?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Még mindig 4-5 alkalommal kell porszívózni Lillus orrát! :evil: :evil: :evil: Vajon meddig tart ez a nyavaja???

Panka!
Pfujjj!!! :shock: Nem bántásképp, de ezek kábé olyan szülők lehetnek, akik a gyereket 5 évig szoptatják. :?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Nem, normálisak :lol: Csak neki ez "jött be". :? Egyébként majdnem beletrafáltál, 1 éves lányuk még szopik.De ez még belefér;)

Sno!
Ki kell hogy ábrándítsalak:nincs porszívó, csak test a testtel :lol:
Egyébként már mástól is hallottam ezt a módszert.Régen biztis működött, vagy taknyos beteg maradt a gyerek, d ma már van pelenka és betét is, meg fogkefe is, ezért használjuk.Lehetne nélkülük is élni, de minek?Azért találták fel, hogy használjuk, nem?
N amind1.

Kép
pankaa

Délelőtt családi Árkád program zajlott, ha már nem akartam fertőzni a Ringatón, hát fertőzök a metrón. De ott legalább a vírusaimnak meg kell küzdeni egy kis élettérért, nem olyan egyszerű szaporodniuk. :twisted:
Szabi a kis plázacica, rózsaszín kordbársony (Orsi, mi a baj a rózsaszínnel??) naciban nyomulva végigvigyorogta az egész sétát, kihagyva a délelőtti alvást. most lassan 2 órája alszik :shock: , ilyen még soha nem volt. Ha már 1et alszik, jó napom van. :D
Szabinál megtört a jég vízfronton! Már egy hete érzékelhető mennyiséget iszik a cumisüvegéből :) Mondjuk olyan 10 mlt tuti lenyom egy nap. :wink:

Pankaa,
Sok mindenre hajlandó vagyok utódaimért, de azért szívjon csak a porszívó. :shock:

Pann,
Ádám, az érzékeny apuka :lol: Így délután 4kor még ok, de hajnalban nem tudom elképzelni, hogy lenne bennem elég humorérzék, hogy pozitívan reagálja rá.

Ágiboldi,
Azért elgondolkodtattál, hogy mi a jobb, hogy te majd délben jutsz el az első tejes kvig, vagy én, aki már reggel 6 előtt lenyomta?

Orsi,
Cipő/csizma nincs, nem is lesz, amíg meg nem tanul járni rendesen. Tavasszal kapja az elsőt, hacsak nem tudom ráadni Natiét. Addig zokni-rugi-tappancs, ami egy xxxvastag mamusz.

Kép KépKép
lorca

Orsi,
Alváskor én szinte kizárólag a jobb oldalamon szoktam aludni, miközben biológiai légzésfigyuzom Szabit. Néha eszembe jut, hogy volt idő, amikor én is egyedül birtokolhattam egy ágyat, de már olyan régen volt. :lol: Időnként azért nosztalgiázok, és még az is eszembe jut, hogy terhesen egy ideig ha nem is egyedül, de legalább Robival aludtam. :twisted:

Orrszívó:
Pann, segíts ki, de száraz felületen kb 20 percig életképesek a megfázást okozó vírusok, nem? Egy napnál tovább tuti nem bírják.. remélem.

Pankaa,
A Normaflort hogy adod? Milyen kiszerelésben kapható?

Május,
Ha Szabi új mozgásformát akart megtanulni, hetekkel előtte bejelentette mocorgás címszóval, még mielőtt bmi is történt volna. Mászás előtt volt, hogy csak annyit mondott, hogy áááááÁÁÁááÁáÁ, nem túl hangosan, de folyamatosan. :twisted: De van egy csomó más, szintén haszontalan és hajnalban egyáltalán nem megnyugtató magyarázatom is. :lol: Mondjuk a "nyolc hónaposok rettegése"? (nem én találtam ki, szakszöveg)
Én a gyerekorvos egészséges rendelésén edződtem. Idegbajt kaptam attól, hogy ok, a gyerek jól van, de anyuka alig lát a náthától. :evil: Szabit még nem is vittem el orvoshoz emiatt.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Én is kábé 6 óra magasságában nyomom le a kávém! :) Persze, délben is jól esne, de akkor már nem szabad! :cry: :cry: :cry:
Vásároltatok is?

Pann!
Ügyi Gergő, hogy már téged is használ a felálláshoz! :lol: :lol: Ilyen veszélyforrások, mint nálatok a hintaszék, nálunk is vannak, de hát mindent nem pakolhatok el előle! Előbb-utóbb megtanulja, hogy azt inkább ne! :)

Orsi!
Mennyi idő után kezdett enyhülni a szepa? Mert tegnap nálunk már ott tartottunk, hogy anyósommal sem akart megmaradni Lillus, csak ha a szobában voltam én is. Ez meg tiszta ciki, mert örülök ilyenkor, ha szusszanhatok egyet, anyósom meg azért, mert ő unokázni jön, nem rám kiváncsi. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Nekem a fogyókúrám része a tejes kávé, úgyhogy mehet délben is. :D Persze, vettem tejet, mandarint és bébikaját. Érdemes volt ezért utazni. Ráadásul rossz irányba indultunk el, így a Keleti-Örs vonalba beiktattuk az Astoriát is. 8)
Szabi pont fordítva működik. Ha meglát, sír, ha nem nálam van, de ha kimegyek, tök jól elvan. :D

Kép KépKép
lorca

lorca
bárcsak az új mozgásformát jelentené....
bár mintha megrepedni láttam volna most du az ínyét...
és milyen jó, h írod ezt a ha meglát bőgöt! már akartam írni, h nálunk inverzszepa van :oops:

timo
délben miért nem engedélyezel még egy kávét? ettől függetlenül is akartam kérdezni, h este hánykor dőlsz ki ilyen korai keléssel?

hehehehe, elmentünk az új plázába és kizárólag a tescoban vásároltunk :) ott viszont volt még peek a blocks (kösz, pann!). kapott olyat golyóban is, meg egy autósszimulátorizét és egy felfújható csörgőhengert, hátha ez utóbbi kettő motiválja majd a hasonfekvésre (muhahahaha)

pann
az én férjem is megszülte már az orrfújás ötletét, mondjuk nem hajnalban

full contact orrszívás
kösz nem :lol:

majus3

Lorca!
Van 10 és 20 db-os kiszerelésben is.Én egy ampullát adtam neki naponta.Ez volt a kúra.Még pár hetes korában adtam neki, vagy már 2 hósan?Nem is tudom.De Infacol sem használt, így jött az 5let, hogy betelepítem a normál flórát, nem várok rájuk,míg kegyeskednek becuccolni Emili bendőbe. :lol: És jobb is lett utánna.De nem reklámoztam egy dokinak sem. :oops: :D

Kép
pankaa

Ja, és csak simán bele scepegtettem a szájába.Eleinte csak felet reggel, felet este.De mondom akkor még kicsi volt, én meg óvatos. :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok,
Na, gyerekek én ettől a napközbeni altatástól kikészülök.
Tegnap is és ma is össz-vissz 3/4 órát aludt napközben egy alkalommal. Pedig számtalanszor próbáltam elaltatni szopival meg mindenféle technikával. Sétálni mondjuk csak 1X voltunk.
Igaz tegnap este 8tól fél10ig aludt 2 keléssel közben (előző nap még sokszor is kelt). Pl. most is már a földre tette a fejét, olyan álmos, de semmitől nem alszik el.
Na, mindegy.

Május,
Kölesgolyó mennyiség napi 10-15 db körül járt, mert ezt kapott amíg elkészült a rendes kajája.

NA, most nem reagálok semmire. :(

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Lorca! Megnézte egy gyerekneurológus egy Petős konduktor és egy Dévényes! Nem bízom a véletlenre. :wink: :lol: Nagyából ua volt mindnek a véleménye. Megmaradt a kéz öklözése, háton fekve automatikusan felhúzza a lábát a hasára és a kezét behajlítja. Kúszásnál csak a jobb kezét és a bal lábát használja a másikat egyáltalán nem. Ha eldől(mert ülni egyáltalán nem tud) akkor nincs kéz kitámasztás rögtön a fejére esik. Nekem nem az a bajom hogy mit nem csinál mert természetesen vannak babák akik később fejlődnek hanem amit csinál azt rosszul. :roll: Vagyis nekem jó a szakiknak nem tetszik! :roll:

Bencének boldog szülinapot!!! :D

Nanica! Én a fikuszért nem kínoznám orrszívóval fültisztitóval szoktam kihalászni! :lol:

Május! Csak nem? Nektek is lesz fogatok???!!! :) Olyan csörgös felfujható hengerünk nekünk is van azt mondták tegyem rá hassal és görgessem ez jót tesz!

Biztos volt valami a levegőbe mert uncsitesómnál voltunk és oda felé és visszafelé is úgy üvöltött Beni a babakocsiba mint még soha :shock: Torka szakadtából 30percet bármit csináltam. Nem mertem felszállni a villamosra. :oops: De hálistennek vége! 8)

KépKép
csongria

Timi
Köszi jól vagyunk. Bár még kicsit taknyos Brigi, de már nem szívom az orrát, mert nagyon sír tőle.

Bendegúz
Boldog szülinapot a kis Bencének! És sok boldogságot a kis bébikhez! :D Mennyi kiscsaj születik mostanság! A barátnőm is 15-én szült. :D

Kuka
Nálunk is eddig a konyhába ment külön zacsiba és mindig levittem. De ma kikerült a folyosóra, mert nem bírtam a szagot. Szagolják a szomszédok is egy kicsit! :twisted:

Pann
Azért nem dönthető le teljesen, mert különben nem lenne betonkeverő a neve. Az más kérdés, hogy így használhatatlannak tűnik. :roll:
Pénteken lehet mi is megyünk úszni. Nem tudod hányra kell menni?

Ma éjjel Brigi megint fesztiválozott. :( Nappal meg elmentünk sétálni és úgy elaludt a babakocsiban, hogy arra sem ébredt fel, hogy levettem a kabátját és beraktam a kiságyba itthon. Jól betakartam és kinyitottam az ablakot. Így aludt 2 és hn órát. :shock: Bezzeg éjjel! :twisted:

Vettünk babaülést. BeSafe. Szerencsére após fizette. :D 49900Ft a Minimanóban, de volt még 10% kedvezményünk. Íme:
Kép Kép
A fejpárna már régi. A képen nincs rögzítve, azért ilyen csámpás. :)

Jó sokat írtatok. Majd még holnap folytatom, ha visszaolvastam mindent.
lora7

Lora,
Ez milyen típusú ülés?

KépKép
bozotka

Ja, látom, bocs.

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Botond végül az egész hétvégét félig meddig lázasan töltötte, így alig aludt, nyüszizett egész nap, jobbadán kézben üldögélt és cumizott. Hétfőn voltunk mérickedni arra jutottunk a doktornénivel, hogy biztos a foga. A felső kettő is duzzad, meg az alsó már majdnem kint van. Én nem tudom, hogy a fog hozza a lázat, vagy láz a fogat, de ezek a misztikus lázak mögött mindig valami fog téma volt nekünk. Borostyánlánc holnap megrendel, végső remény. Most fürcsi után megszemléztem a bőrét, mintha lenne kiütés rajta. Ezek szerint a háromnapos lázas vírust kaphatta el. Na mindegy a második fognál az íny megrepedt, pár nap és kibújik a második foga.

Ma bemutató óra volt a Petőbe, auditálták őket (újra). Boti leszámítva a fognyügit egész ügyi volt.

Nanica,
6 hós: 8450 gramm 70 cm,
7 hós: 9 kiló 73 cm
Köszi

Sno,
Tutyi oldal, nagyon klassz, de drága:
http://www.plateauproducts.hu/index.php?link=Kiscsizmák

Korai fejl. vs Dévény
Szerintem mindkettő jó, de van olyan baba, akinek nem jön be egyik vagy másik. A Dévénynél ha jól emlékszem az a lényeg, hogy az izmok stimulálásával megteremtik a kapcsolatot az agy és a mozgatóizom között, így az agy később maga is tudja majd irányítani a mozdulatsort. Úgy tudom náluk nagyon fontos ezért a 3 hónapos kor előtti kezdet. A korai fejlesztésben a lényeg a helyes mozgássor elsajátítása játékkal tornával. Ez utóbbinál valóban kevesebbet sírnak a babák, de a problémás részeknél azért itt is könnyen eltörik a mécses. Botond pl. a kézgyakorlatoknál támaszkodás, karnyújtás szokott kiakadni. Kaptunk zsályakrémet azzal kell kenni, hogy lazítsuk a vállánál az izmokat, ne feszüljenek annyira. Gyakorlatilag a bal karját nem, vagy nehezen tudja magastartásba felemelni. A kettőt együtt meg még soha nem sikerült.

Május,
Korai fejlesztőkhöz a kerületibe, vagy a Petőbe kaptál időpontot? Pü.-ben adok elérhetőséget a Petőbe, hátha ott hamarabb lesz időpont. Én a dokitól szoktam beutalót kérni a neurológushoz, aki kb. 2 héten belül ad időpontot, majd Ő utal be a Petőbe, ahol szintén max. 2 hetet kellett várnom. Lorca jól emlékszik, valóban amikor mutogattam a feladatsorokat, csodálkoztam, hogy ha ezeket simán tudja Kele akkor miért feszes. Talán még rá is kérdeztem, hogy nem hipotóm-e? Ma beszélgettem egy anyukával, akivel együtt tornáztunk. Majdnem 10 hónapos a fia és nem nagyon akar kúszni. Úgy érzi, mintha megrekedtek volna a fejlődésben. Ülni, forogni tud. Arra gondolok, hogy egyszerűen nincs motivációja a kicsinek, hogy kússzon. Ülve eljátszogat, nem akar arrébb menni. Most kezdi érezni rajta az anyukája, hogy mintha elkezdené zavarni a babát, hogy nem tud eljutni valahova. Szerintem innentől be fog indulni a dolog. Ha nézem a két fiam köztük is ez a különbség. Bálint iszonyat kíváncsi. Ebben a korban már felállt és átmászott egy palack víz kedvéért az utazóágyon. Botondot csak az érdekli, amit kis erőfeszítéssel, legjobb ha egy karnyújtással elér. Így persze, hogy ne halad úgy, mint a tesó anno.

Kuka,
Csak az előszobában bírjuk elviselni. A gyerekszoba már attól is büdös, ha csak tisztába teszem ott a gyerkőcöket. Naponta ürítjük, sima fedeles kuka.

Megint eltelt egy nap, pedig még lenne mit írnom…

Bencének bodog szülinapot!!!!!!

Jó éjt:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Mégegyszer köszönöm a jókívánságokat :D

Lorca

Mi is a szokásost kaptuk sterimar, dugulásnál nasivin (azt csak egyszer-egyszer), fenistil, cabion és persze az orrszívás. Megmondom őszintén az orrszívást abbahagytam másfél hét után mert elegünk lett belőle. A dokinő valami olyasmit mondott, hogy az orrszívás serkentheti is a váladék termelést :shock: persze nem akkor mikor tetőzik a betegség és benne vagytok a legnehezebb napokban. Szóval én abbahagytam és szépen múlik is és használjuk a párólogtatót állítólag az is segít.

Bocs, de lemaradtam mi az a szepa? :oops:

Cipő
Nekünk is a Pann féle kengurus van és használhatatlan :( , de azért erőltetem ha kocsival megyünk, viszont vettünk az Auchan-ban 1 kis cipőt 1990 Ft-ért az tök jó, de lassan kinővi. Szerencsére az overállnak van "cipő" része úgyhogy az megoldva.

Bencét a szülinapján elvittük a Madách színházba a Négyszögletű kerek erdő című klasszikusra :D , de az 5 gyerek közül ő egyedül unta baromira, igaz ő a legkisebb majd jövőre újra megpróbáljuk :D Igazából ünnepi hét van mert vasárnap a családdal ünnepeltünk hétvégén pedig a barátokkal fogunk :D Viszont a bölcsiben (januártól fog önkormányzati oviba járni) elkeserítettek 1 kicsit mert ők is észrevették(én kérdeztem rá), hogy Benő elkezdett verekedni ami egyáltalán nem jellemző rá lehet, hogy túl sok mesét néz és egy-kettőben van csihi-puhi is. Most törjük a fejünket, hogy mitévők legyünk....Tv- csak Minimaxot néz filmben pedig Verdák, Némó, Oroszlánkirály, Toy Story, Shrek, Szinbád, Madagaszkár stb. Próbáltam a klasszikusokat is, de az nem jött be neki :(

Gergő pedig mióta nem szopik elkezdett hízni :shock: A szokásos 150-300gr helyett most 800gr-ot hízott :shock: Kérdeztem a dokinőt, hogy szerinte a mozgás fejlődése megfelelő-e a korához képest, szerinte igen, de inkább a kezét használja a lábát nem annyira. Azt tanácsolta próbáljam minél gyakrabban szabadjára engedni, én mindig próbáltam, de mit csináljak ha 5 perc után elunja magát, így egésznap csak "rakosgatom". Már most látszik, hogy nem lesz egyszerű eset....

Lorca
Én is normafloroztam már párszor és én az italába adagoltam
Nálunk már kiírták hogy csak egészséges babák és csak egészséges mamák léphetnek be az egészséges rendelésre -gondolom a gyengébek kedvéért :?

Üdv Bende

Lora
Jól áll Briginek az új ülés :D

Kép
Kép
bendegúz30

Ágiboldi... :lol: igazad van, hamár így is, úgy is sírás a vége, akkor inkább kihagyom a porszívót reggel

SNO: én is akartam írni, hogy mi is 3 réteg "zokniban" nyomulunk. harisnya, pamut tutyi és egy nagyobb méretű bolyhos zokni (bocicsörgővel a lábfején)

Lorca: én újra leszereltettem apával a kiságy 4. oldalát, így Linus most azon alszik, én a saját részemen (végre) és apjuknak is megmaradt a hely. Eddig a Linus a helyemen feküdt, én középen, apjuk meg az élére fordulva :lol:

SNO: ha van ügyes nagyi, nagnéni : pill

nanica

...nagynéni, akár varrni is lehet szép tutyit. Valahol megvan egy link a szabásmintával, csak nem találtam meg a kedvenceim között...

uhhhh :cry: :cry: most mutattak a grece klinikában egy nőt, akinek meg kellett szülni a halott babáját - elesett a nő a fürdőkádban ... jujj :((( (A nagymamám jutott eszembe, ő az egyik terhességénél, a 8. hónapban esett el cseresznyeszedés közben, és neki is meghalt a babája. Nem tudom, hogy lehet az ilyet túlélni. 5 terhességéből 2 felnőtt gyerek lett...)

nanica

Sziasztok!

Júúúj, n jók ezek a kis bőr tutyik! :D

Lora! Jól néz ki az ülés, már használjátok is? Többiek? Ki váltotta már le a hordozót? Tudom, h Peti már az újban utazik, rajta kívül van még vki? Én nagyon közel állok hozzá, mert minden alkalom szenvedés, amikor anorákostul szeretném "szállítani" szegényt. :roll:

Ria! És akik megnézték Benit hasonló terápiát javasoltak? Mert az még jó lehet, mikor a diagnózisban egyetértenek, de eltérő elképzelésük van a továbbiakról. :roll:

Móni! A kar emelést úgy érted, hogy ő maga emeli a karját?

Nálunk itthon semmi izgi, szokásos ezer ébredés éjjel, állva fürdés este. :lol: Lassan áttérünk a zuhanyozásra. Teljesen fölösleges vizet ereszetnem a kádba, ha úgyis csak a lábát áztatja benne. :lol:

Május! Gratula a szerzeményekhez! Kár, h a Pólusban nem volt választék, a golyó nekem jobban tetszett volna (bár így legalább már van kocka formájú játéka). Kockából is volt több féle? Milyet vettetek? Nekünk olyan van, ami különböző hangokat ad (csengettyű, csörgő, kereplő, stb. van bennük), de nekem n tetszik az a típus, ami a tapintást fejleszti. Az más kérdés, h Gergő nagy ívben letojja az egészet, úh vissza kell fognom magam a vásárlással. :? Bár ez nem jelent semmit, mostanában Gergő SEMMIVEL nem játszik, ami játék, és neki lett kirakva. Csak az érdekli, ami a "Nem szabad!" kategóriába esik. :x Ti Karácsonyra vettétek ezeket Kelének, vagy már most is használja? Csak mert n kíváncsi vagyok, h őt leköti-e!

na, megyek, vár a mosogatás. :cry:
Vendég

pann
névnapja lesz pénteken :lol: , arra megkapja a kockát, a többi karácsony. de sajnos én úgy látom, nálunk egyértelműen az a helyzet, amiről mmóni írt, h kelének nincs olyan, ami extrán érdekelné. vannak játékai, amikkel szívesebben játszik, mint a többivel (pl az a zörgőskönyv ami asszem nektek és lillusnak is van), de olyan, amiért hajlandó lenne hason lenni, v neadjisten kúszni, olyan nincs. akkor ink nem kell neki. :roll:
azt halkan jegyzem meg (mert tuti, h sokan azt gondolják, h ilyen kicsi korban ilyen alapmozgásnál ilyen nincs), h sztm iszonyúan akaratos és bizonyos szempontból kitartó. nem és nem akar hason lenni, és ezért ezerszer is visszafordul a hátára azonnal. és egy csomószor van, amikor annyira kitekeredik a hátán fekve, h egy hajszál választja el a hasrafordulástól, de ő ink megtartja magát izomból.
kockából a csöngőset vettük mi is, már nem tudom, mi volt a másik, de az bénábbnak tűnt. a gömbökből volt járműves (ezt választottam, sztm tök jó), meg háziállatos, aminek több értelmét láttam volna, de nekem n gagyinak nézett ki.

mmóni
www.koraifejleszto.hu itt kértem időpontot, a dokink "lusta baba" érvelő,úgyh ezeket önállóan intézem, de majd ha december 3-án megyünk tanácsadásra, kivi leszek, mit mond.
a tutyik tényleg n jók (és drágák)

timo
h jött be a borostyánnyaki? (ria? mintha benin is láttam volna egy fotón..) én asszem rendelek egy karkötőt, mert ami ma éjjel volt, az túlment minden eddig tapasztalton :oops: )

majus3

Jóreggelt! :(

Nálunk vízvezetékcsőcsere van, fúrás-faragás ezerrel, Lillus nem tud aludni, kikészít! :x :x

Május!
A nyakláncnál semmi extrát nem érzek, pont tegnap mondta az egyik anyuka a Ringatón, hogy valszeg azok mondják, hogy használ, akinél amúgy is nyüszimentes lenne a fogzás. Lehet, hogy igaza van, de igyekszem hinni benne és hordjuk rendületlenül! :roll:

Lillus is felébredt fél 3-kor, és kivételesen megciciztettem, mert a fél 6-os uzsi után nem volt hajlandó lefekvés előtt szopizni és azt feltételeztem, hogy éhes lehet! :lol:

Én is megnéztem a tutyikat és nagyon tetszenek. Lehet, hogy magunknak is kéne venni! :)

Körkérdés:
odabenn mi van a gyerek lábán? Hány zokni, mamusz, benticipő?

Móni!
Jobbulást Botinak és gyors fognövesztést! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!
Az ülés milyen: 0-18 kg-ig vagy 9-36 kg-ig?

Ja, Május!
Az akaratossághoz: mióta Lillus rájött, hogy ülve sokkal jobb játszani (két kéz szabad), azóta alig tudom hasra tenni, hogy kússzon vagy ne adj Isten mászni kezdjen! Azonnal ülni akar, mi több, állni! Ami eddig motiváló volt (távkapcsoló, toronyépítés, mamusz) már nem az. :(
Kele hogy áll az állással? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt! Ma korábban kávézhatok :D

Május olyan nagy kedvem lett a játékvásárláshoz, ezeket a tesco-ban sikerült, ugye? Meg kell néznem az ap-t, hátha már feloszlottak a népek

Na úgy látom egyedül maradtam, és csak én nem hiszek a borostyánban? :shock:
Amúgy nálunk a fogzás szerintem semmi extrát nem okoz (persze az egyész napos sivalkodásban nehéz is lenne megállapítani, hogy melyik szólam van a foga miatt.. nade éjszaka alszik, mind a 3 meglévő foga előtt aludt)
Csatlakoznom kéne a vágóistván féle szkeptikusok társaságához :wink:

Benti lábbeli: egy harisnya, és egy (lehetőleg tapadós talpú) zokni.. másban szerintem hasraesne mikor felkapaszkodik, h álljon. (persze így is esik, de így hanyatt)
ha kimegyünk erre csak az overál lábrésze jön, meg takaró

Kép
Kép
agiboldi

drusza
dejó, h ilyen gyorsan reagáltál! már épp elkészült a regisztárcióm :lol:
mindegy, teszünk egy kétezer forintos próbát, hátha bejön, a remény mindent megér jelenleg.

állás
hát ha rajta múlna mást se csinálna, de ugye szigorúan le vagyunk tiltva, h ameddig magától nem tudja.... (azért néha megengedjük :oops: )
ülni nem tud, úgyh az nem téma. ha leültetem (bár ugye elvileg az sem jó, amíg magától nem ül fel) akkor nem dől el, de nem szeret így lenni.

zajok
nálunk építkezés van, szerencsére kertre néznek az ablakok, nem hallunk belőle semmit. de múltkor a tanácsadáson mondta egy anyuka, h megőrülnek, mert egész nap megy a zakatolás már hónapok óta (és még hónapokig) :(

majus3

Tudom mit akartam kérdezni!!
Szerintetek egy ekkora gyerek élvezne egy mikuláspartit??? lesz céges, és válaszolnom kéne, h megyünk-e. De talán még kicsi hozzá?? Ti mentek ilyesmire? Mondjuk ellene szól, h a városligetnél van, tehát messye, és hogy 5-től, vagyis uzsiidőben.. Másrészt zene, télapó. Teljesen tanácstalan vagyok!!

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Két lehetséges végkimenetel van: vagy nagyon fog tetszeni neki a mikulás, vagy megijed tőle és sírva fakad. Én is gondolkodtam azon, hogy vkit beöltöztetünk és majd eljön hozzánk, de Balival megbeszéltük, hogy még túl kicsi hozzá, majd jövőre! De neked mindenképp kikapcsolódás lenne, még akkor is, ha Boldival kell lenned. A többi gyerek jelenléte meg biztos jól hatna Boldira.

Timi
Kép Kép
timocska

Na, abbamaradt a fúrás, Lillus 2 mp alatt elaludt! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lora!
Én is néztem ezt az ülést, ez is teccet.És nekünk is van ugyanolyan fejtámaszpárna! :wink:

Ria!
Emili is eldől, nem támaszkodik meg, ha kibillen az egyenúlyából. :?

Pann!
Mi is nagyob ülésben nyomulunk, a hordozó a padlásra került :lol: Pár oldalla előbb van is kép Emiliről ahogy trónol benne. :lol:

Timi!
Emilin csak egy zokni van, kiscipőt nem ajánlanak, nehezebb benne felállni, és a talpánaks em jó :roll: Bár Emili a zoknit s leszedi mindig :evil:

Emili átaludt ma az éjszakát!Igaz a férjem bement hozzá 11 után 2x is éjfélig, de utánna reggel 7 15.-ig aludt!!! :D
Tegnap napközben viszont keveset szunyált.

Ma süt a nap, így kimozdulunk egy kicsit.Bár még kicsit köhög, de már tegnap is a "régi" volt :lol:

Kép
pankaa

Ja, Ágiboldi!
A konklúzió lemaradt: menjetek el! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Télapó:férjeméknél is lesz céges, 7.-én, és mi megyünk!emilinek szerintem tetszeni fog, főleg a sok ember, meg gyerek!Ő nagyon társasági lény, nem fél senkitől(eddig), mindenki kezében elvan, és a jelnlétem sem kell hozzá. :? Sőt, inkáb elvan nélkülem, ha én is felbukkanok, akkor viszont már csak én kjellek. :roll: Szóval szepa kilőve egyelőre :lol: Bár aszongyák igazából 9 hósan szokott kezdődni. :roll:
Ja, és a férjemet akarták felkérni mikulásnak, de nem vállalta el. :D

Kép
pankaa

ágiboldi
hát ja, neked könnyű nem hinni :lol: :lol:
este három órán keresztül ordított szünet nélkül, már kúpot is adtam neki (eddig még csak egyszer, amikor belázasodott az oltásnál). nagy nehezen 11kor elaludt, de másfélóránként kb felkelt...
én már szinte mindenre hajlandó lennék, mit nekem borostyánkarkötő :lol: :lol:

mikulás
dejó, h írtad, én is akartam, h mi is kaptunk meghívást. naná, h megyünk! addig se vagyunk itthon! :wink: én már voltam sokszor szervezőként, nálunk olyan, mint egy nagy irodai ebédszünet, szvl nem muszáj ottlenni a programon, ha esetleg nem tetszik neki, lehet több helyiségben is pofázni, nézelődni. egyébként nálunk is öttől van. (ja és amilyen rongy lelkiállapotban vagyok, nekem tök jólesett a meghívás!)

játékok
ap, tesco. nem voltak sokan. ha napközben mész akkor sztm nem gáz. meg ink kóvályognak a népek, a boltokban kevesen vannak. és végre egy hely, ahol nincs 400 fok. néztem a taf toys boltot is, de kele nem hagyott kibontakozni. bár n fáj a fogam egy zenélő babára (4200 ft :evil: )

majus3

Sziasztok!

Elment anyukám! :cry: :( Annyira jó volt, hogy itt volt!!!
Igyekszem újra bekapcsolódni és visszaolvasni.

Ági,
Mi megyünk miki ünnepségre. Márcsak azért is, hogy én emberek közé keveredhessek!!! Szerintem menjetek ti is!

Május,
Petinek is van már borostyán nyaklánca. Nem igazán veszek észre hatást. Igaz lassan kibújik a 4. fogacska is és kevesebb a nyüszi, de szerintem az csak az egész napos foglalkozásnak köszönhető. Na jó, éjjel is egyre jobban alszik, már nincs műsor csak cumi utáni felsírás 1x vagy 2x. Mondjuk ma átaludta az éjszakát. :?

Azon gondolkodtam, hogy nem akarunk egy nagy talit még kari előtt?

Timi,
Petin itthon harisnya és zokni van.
Vendég

Halihó!

Ágiboldi!
Ha Boldi szereti a nyüzsit, akkor menjetek sztem is. Az hogy télapó, azt még nem tudja, de azt hogy buli azt már nagyon!!!
Bercivel mindennap megyünk az oviba Lucáért és ha egész nap nyavalygott is otthon, ott biztos hogy nem csinálja. Élvezi, egy pisszenés nélkül!
Persze, ha inkább a nyugit szereti Boldi, akkor az más!

Május!
Nem értek a témához, mármint mozgásfejlesztés, de pl. unokaöcsém is olyan volt, aki később kezdte a mozgásokat, és a nővérem is erre jutott, hogy azért, mert nem szeretett hason. Üvöltött, ha hasra rakták. Aztán megoldódott a dolog-türelemjáték!

Móni!
Azért kérdeztem ezt a pépesítésről normál kajára átszokást, mert szomszédasszony ovis ikrei nem eszik a zöldségeket nagy szomorúságára, míg pépes formában szerették, és ő arra gondol, hogy ha hamarabb kezdett volna az eredeti állaghoz hasonló darabokat hagyni a pürékben, akkor nem járnak így. Nem tudom, ez is egy elképzelés.

Na, húzza a hajam, megyünk most.

Bella

Kép

Kép
bella2

hali!

na megvan a mosogatás - egy része. :?

Ági! én ezen nem gondolkoznék, biztos, h mennék! Otthon ülni du. és uzsizni máskor is lehet! :wink: Lehet, h a műsor nem fogja lekötni, de a többi gyerek biztosan! Te meg talizhatsz a régi kollégákkal, kimozdulhasz, sztem biztos jó lesz! :D
Ja, és én sem hiszek a borostyánban. :wink:

bent: harisnya/zokni + pamut tutyi, de akartam is kérdezni, h ezen kívül mit adtok még rájuk földön hempergéshez? Hány réteget? Csak mert Gergő még véletlenül sem marad a szőnyegen/pokrócon, és néha érzem, h lehül. :?

Panka! láttam Emilit az ülésben, de ha jól emlékszem az egy szobai kép volt, amiből nekem nem egyértelmű, h már használatba is vettétek. :roll:
Visszakerestem, tényleg szobai kép, és nincs utalás a használatbavételre. Hö. Mégiscsak működik a memóriám. :D :lol:

Sztem mi ma OEP-ba megyünk. Hurrá!
Vendég

Timo,
Pont tegnap néztem meg, hogy kb. 2 hét volt a „nem mozdulok el mellőled, és ordítok, ha csak a fejedet elfordítod” időszak. Tegnap már egy csomót játszott egyedül, de csak úgy, ha ő hagyhatott ott engem valahol (fordítva még grízes). Szepa (szeparációs szorongás á la Május) előtt, alvás után mindig egyedül játszott a szobájában, és csak aztán jött ki, remélem ezek a hagyományok is felélednek! Ha fáradt, akkor nálunk is hiszti-katalizátorként működik a jelenlétem, úgyhogy az apa-fia fürdetés környékéről is el lettem tiltva.
Benti lábbeli: csúszásmentes vagy sima zokni

Lorca,
Hát pont ezért volt felüdítő egy kicsit egyedül aludni, mert nálunk is az ANYA márkájú bio-légzésfigyelő működik.

Bozotka,
Tegnap harmadik altatásra sem aludt el délután, úgyhogy jött a babakocsi.

Lora,
Kényelmesnek tűnik ez az ülés.

Május,
Gonosz kacaj :lol:

Móni,
Tényleg jók ezek a tutyik, meg a bundazsák is jól néz ki.

Nanica,
Köszi a szmintát, de aszem, mire összehoznánk, már nem lenne mire felhúzni, mert lefagyott.

Pann,
Sebi már régebb óta az új Concordban utazik (0-3 éves korig). Menetiránynak háttal katasztrófa volt, mert nem lehetett dönteni (vagy csak nem tudtuk), most menetiránnyal szemben, teljesen hátra döntve, így egész jó.

Körkérdés: kinek hogy reagál a csemetéje a tiltásra?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Köszi! :)
Tiltás: pl. Lillus bemászik a szg-es szék alá és a zsinórokkal kezd el babrálni, akkor ha rászólsz, hogy Lillus, gyere ki, rádnéz kis hucutul és a füle bojtját sem mozdítja! Ha viszont én a szőnyegen elkezdek egy tornyot építeni vagy bábozni Bali mamuszával, és kérem, hogy jöjjön ki, akkor kijön! :) Úgyhogy nálunk inkább a figyelem elterelés működik egyenlőre.

Sági!
A tali jó ötlet!

Pann!
Esteleg mehetünk a művházba vagy hová?

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Ja, igen, az szobai kép, azt nem írtam hogy egyből használatba is vettük. :D Szóval megnyugodhatsz a memóriádat illetően. :wink:

Sno!
Tiltás:Emili nem szabad!!!!(szépen halkan)>semmi, ugyenez telitorokból üvöltve>felfigyel. :lol: :( ha a virágokra csak ránéz, és mondon(üvöltöm) hogy NEM!!!, akkor sipirc megfordul, és már trappol is odébb.Általában.Ugyanez a cd-k, száradó ruhák esetében nem működik.Ami nagyon érdekli arról nem mond le, olyankor megfogom, és elviszem onnan.A cd-kről már kezdek lemondani, az a mindene, a többinél még azért próbálkozok.Vhogy meg kell tanulni, hogy vannak dolgok, amiket nem szabad bántania.De ettől még messze vagyunk.De nem reménytelen :wink:

Na megyünks étálni.Nem sokat evett ebédre, még egy üveggel sem. :? Még nem tért vissza az étvágya.

Kép
pankaa

Hát hogy én már megint a lap tetején vagyok! :evil: :evil: Pedig már várta, hogy lapozzunk :lol: Következtetés:túl sokat dumálok.Úgyhogy most eldugulok 8)

Kép
pankaa

Timo! Én is erre gondoltam! :wink:
Ezennel kérek mindenkit, hogy jelezze - priviben - a részvételi szándékát! Aztán megpróbálunk találni egy időpontot.

Sno! Tiltás: odanéz elvigyorodik, és folytatja. :( Sztem még nem érti, h mit várunk tőle ilyenkor, úh még gyakorolunk.

Lorca! Most jut eszembe a vírusok pusztulási idejével kapcs-os kérdésed. ha ez tényleg így működne, nem lenne szükség sterilizáló készülékekre/folyadékokra/stb. Nem? Ha igaz is, csak bizonyos vírusokra lehet igaz, amelyek életbenmaradásukhoz igénylik a nedves környezetet. De hány féle vírus van!?! És milyen gyorsan keletkeznek újak! És mi van a baktériumokkal??? Azok is fertőzhetnek (már amelyik) azok között egy csomó van, amely tokképzéssel képes a számára kedvezőtlen körülményeket átvészelni (pl szárazság esetén), majd ha újra nedves lesz a környezet, akkor újra "életre kel" és itt nem percekről van szó!

na mentünk! Szép napot mindenkinek!
Vendég

Na még egy utolsó mondat: A NAGY, KARÁCSONYI ELŐTTI TALI-ról beszélek az előző hsz-emben, szóval jelentkezzetek!!! :D
Vendég

Ágiboldi,
Mi megyünk Mikulás-partira, sajnos nekünk a délelőtti fix alvásunkat húzza keresztbe, és nem is feltétlenül a Sebi szórakoztatása az elsődleges tényező, hanem, hogy találkozzunk a többiekkel.

Panka, Lora,
Ez milyen fejtámla, amit én néztem Concordot, az ilyen picinek nem lehetett.

Mi a fogzást fokozott éjszakai szopival vészeltük át eddig, na meg sok-sok nyál, más tünet nem volt, ja meg egy arcpirulás.

Pann,
Nálunk az éghajlat száraz, meleg, panellakási. Az ötözet trikó+vékony hosszú ujjú, vagy hosszú ujjú body+póló (nyálfogónak kell a második réteg, mert a partedlit nem szeretem), mackónadrág (igyekszem vastagabb fajtát)+zokni. Sebi sokat tartózkodik a kövön. Eleinte aggódtam, főleg, hogy hason feküdt rajta, ha épp nem mászott, de mostanában ül, áll vagy mászik, és eddig nem lett semmi baja.

Sebi és a tiltás: ha rászólok (nem kiabálva), megijed az ismeretlen tónustól, ha mondom, hogy nem-nem, akkor utánoz a fejét ingatva mem-mem. Általában nekem is el kell transzportálnom az övezetből, de úgy vettem észre, hogy pl. a párologtatót már nem rohamozza meg azonnal reggel, csak nézi és rázza a fejét, a konnektort hasonlóan. A számítógéptől viszont nagyon nehéz távol tartani.

Orsi
Kép Kép
sno

Timi
Egyik sem! :lol: 9-18kg-ig jó az ülés, mert nem vettünk hozzá bigyót, hogy menetiránynak háttal is ülhessen benne.
Benti cipő nincs. Vagy harisnya és vékony zokni, vagy naci vastag talpas zoknival.

Pann
Mivel tegnap vettük, még nem használtuk. Szerintem használni fogjuk, mert már Brigit sem lehet beletuszakolni a hordozóba. Főleg, hogy ő utál háton feküdni, még ha csak félig fekszik is. Ülni szeret.
Brigin v. r.ujjú body és vékony pulcsi van, vagy h.ujjú body és poló. Bár van, hogy csak egy réteget adok, mert nagyon meleg van nálunk. (24fok min., most is nyitva az ablak reggel óta) Alul meg amit a Timinek írtam.
Nem tudod mikor van pénteken az uszipótlás?

Sági
Jó ötlet lenne egy nagy tali végre. Sőt, csinálhatnánk közös Mikulás partyt. :wink: :lol: Csak kérdés, hogy hol és mikor, hogy mindenkinek jó legyen.

Ágiboldi
Szerintem se hagyd ki a Mikulás partyt! :wink:

Nanica
Nagyon jó a szabásminta. Keresztanyuval lehet megvarratom. :D

Sno
Brigire ha rászólok, akkor mindig kimondom határozottan a teljes nevét. (Brigitta v. ha nem akar figyelni, akkor Kaló Brigitta) Már tudja, hogy rosszat csinál, látom a huncut szemében. Ilyenkor tesztelni szokott. De nagyjából le sem tojja a fejem.
De valamelyik nap pl. hagytam, hogy a saját kárán tanuljon. Jól becsípte a konyhaszekrény ajtóba az ujját. Azóta láttam, hogy csak a szélét fogja és ha mégis odaérne az ujja, akkor még időben elveszi, mert már tudja, hogy fájni fog. Persze pl. a konnektorral, sütővel stb. ezt nem lehet eljátszani.

Ebédelünk Brigivel aztán mi is megyünk sétálni, mert tényleg nagyon szép idő van.
lora7

Panka!
És fogat nem látsz? :wink: Remélem gyorsan rendbejöttök! :) Mi is megyünk sétálni!

Még nem is mondtam (csak Pann neked említettem) hogy a dec. 7-8-ai hétvégén megyünk wellness-ezni (na, hogy írják?) Balival és Lillussal! Bali a céggel megnyert egy ilyen hétvégét és mehetünk mi is! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?