Új privát üzeneted érkezett!

Leszter,
Mi is megyunk ma oltasra. Kicsit sem varom. Raadasul nincs Germicid-c-nk, csak sima paracetamol kupunk, de attol nem fog aludni Miki, legfeljebb egesz delutan nyugoskodik majd. Kép
Amugy is olyan jo hangulatban vagyok, mar mas sem hianyzik!

Beus,
Mi lenne, ha lefagyasztanad az oszibarackot? Tudom, ugy nem teljesen az igazi, de Gaborka belrendszere meg nem igazan erett a barackozasra, legjobb meg neki az anyatej! Tudom, az ember sajnalja megvonni tole a legfinomabb falatokat, de hidd el, akkor teszel igazan jot neki, ha augusztusban meg csak szoptatod!

Mit nem adnek egy ora alvasert MOST?!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kakukk!
Nemakarlak elkeseríteni,de ha fogica kínozza,akkor egy darabig még eltarthat. Pl: nekünk volt olyan fogi amelyik 2 nap alatt kinnt volt,de olyan is amelyik másfél hétig gyötörte. De én annyira nempanaszkodhatom. dentinox,maszival nagyon jó,+ én a kezébe nyomtam egy pelust,azt rágcsállta,ez jobb volt,mint a rágcsálók. Kitartás. De ha nem a foga,akkor eleget eszik? Ez nemlehet a baj?

Toffi!
Szandinak honnan jött ez a kérdése: Miért hallnak meg a babák? Érdekes kislány,nagyon érzékeny?

Gombóc!
Ez igen! Nagyon ügyi vagy és kitartó fejés ügyben!

Babakocsi!
Mi most cseréltük le egy bebe confortra. Sport,de pici babát is belelehet rakni,mert fektethető,zárt,a láb rész emelhető. Alul bevásárló rész, Felül kis fakkos tartók. Magasítatt görgőkerekű. Szupi,én nagyon szeretem,könnyű kicsire összecsukható. Állítólag az olaszbabakocsik az időtállók. De ez egyébként baba,és körülmény függő. Dominik utálta a nagy babakocsit.

A Rossmanos alyándékcsomagot a Hipp adja. Hippes kanál,előke, egy ital,és egy étel minta van benne.

Domibaba,most ücsizik,és ezerrel beszél a Legóbabájának. Cuki!
Jajj lányok,tegnap voltunk az Ikeába. Olyan jó babahintát láttam,hogyha most születne Domi nemhaboznák egy percig sem. Olyan mint egy függőágy. Felkell akasztani belefektetni a babucit és kedvére alukálhat benne. Nekünk nagy szolgálatot tett volna! Nembaj majd a következőnél.Tényleg szupi,és nem drága.

Sziasztok!
Noémi.
Noeeemi
 


Sziasztok!

Lanyok,
tudom, hogy az ilyen kerdesekkel a dokimat kellene hivnom, de meg mindig szabin van, ezert nyaggatlak benneteket...
Leginkabb a csaszisokat kerdem: normalis, hogy 2 es fel hettel a mutet utan ilyen kis nyilallos-huzodos fajdalmakat erzek a heg korul? Par napja kezdtem idegesebb lenni ettol, kulonosen azert, mert amikor Viola hasfajosan rajtam fekszik es jol "megsorozza" a pocimat, meg amikor huszonikszedszer kell felemelni-lerakni, akkor persze rosszabb. Es feltem a megeroltetestol. Most este meg talan rosszul ultem fel, es baloldalt lett egy erosebb, egeto fajdalom, a hegtol a csipocsontom fele. Beparaztam es felhivtam a korhazat, ahol egy turelmes doki vegigkerdezett millio egyeb tunetet a laztol a hanyasig, ami mind nem volt nekem. Aztan azt mondta, hogy telefonon nem tud diagnosztizalni, ha aggodom, be kellene jonni. De ugy dontottem, lemondok az ejjeli korhazlatogato turarol.
Most megint jobb, csak a huzodas maradt. Semmi kedvem bemenni, nehogy mar ott fogjanak vizsgalgatni, es megint feje tetejere alljon az amugy is kaotikus kis eletunk... De persze azert parazok kicsit.
Az is hozza tartozik, hogy tegnap kispapanak egesz estig el kellett mennie, most viszont hetfoig itthon lesz, igy tudom jobban kimelni magam.

Ja, es a masik aggodalmam: a gyermekagyi folyas (bocs). Egyszer mar azt hittem, el fog mulni, aztan megint beleerositett, es kb. egy hete olyan mensi 3. nap szintje korul ingadozik. Ez igy OK? Mikorra varhato, hogy elmulik?

Elore is orok halam a valaszokert! :-)))

Amugy most megint szuper ejszakank volt, pedig nem hittem volna. Tegnap a gyonyorusegem egesz nap nem akart 30 centinel messzebbre elengedni. A kaja utani 5-10 perces bealvasokban inteztem suttomban a hazimunkat, ebedet. Aztan este apaja atvette, en kiagonizaltam magam, de Vilcsi meg mindig nyugos volt - aztan villanyleo es apan popsibekazas utan beraktuk a kisagyba, es lass csodat, kis rofoges utan elaludt! :-))) Ketorankent felkelt enni, de zokszo nelkul visszaaludt, egesz reggelig. Most egyutt horpasztanak apaval a nagyagyban.

Olyan erzesem volt, mintha kompromisszumot kotott volna velunk: ha nappal kielegitjuk az osszes igenyet, hajlando ejjel normalisan elaludni :-) Persze konnyen lehet, hogy ez a hipotezis ma este seperc alatt romba dol...

Mazsolazok kicsit a levelekbol, a teljesseg igenye nelkul, mert barmikor johet az alarm...

Leszter,
Violanal nem nagyon lehet osszekeverni a sirasokat. A hasfajos siras vigasztalhatatlan, fajdalmas, eroltetett, es huzgalja kozben a kis labait, neha ugy megfeszul, hogy szinte megall az olemben :-((( A "vegyel fel" siras olyan bosszus, nyugos, erezni, hogy o is faradt, de egyben ideges is. Azt mar nehezebb eszrevenni, amikor mindezek atmennek ehes sirasba, ami duhosebb, es ha magamhoz huzom, utogeti a fejevel a mellkasomat.
Sajnos a "tegyel tisztaba" hangot meg nem ismerem fel, ezt mar jonehany rugi, sot tegnap az agyunk es a farim is megsirta... :-]

Gomboc,
naponta 6-7-szer 40-50 perc fejes :-0 hat sokakkal egyutt en is ki kell jelentsem, hogy Te egy igazi hos vagy :-)))

Norka,
szivzorejt egyszer nekem is hallottak kicsikoromban, tobbszor se! Igy legyen Nalatok is! :-) Hizas: az uj dokino valszeg uj merleget is jelent, nem lehet, hogy csak ez a ludas? :-)

Franyo,
ezen a "nagyszemu" kepen nagyon hasonlit Rad Anna :-)))

Urszila,
koszi a hireket Mariannekrol, ORIASI DRUKK nekik, es hajra Marci baba! :-))) Meg talit is akar rendezni? Acelbol van az a no, persze aranyszivvel :-)))
Na Te is jol pihensz, ha kozben rakodik a rend :-)

Zulu,
Malihirado rulez :-)))

De,
az elejen nekem is ennyi jott a fejesnel! Lehet, hogy azert, mert a tobbit Virag megeszi :-) en legalabbis jol meglepodtem, amikor Vilcsi ataludt egy kajalast es eloszor fejtem le a teli cicit! :-) Szerintem leginkabb a szaporitas miatt fejunk. Majd beindulsz Te is, aztan fog spriccelni tobb agra, akkor mar nem stresszel az emberlanya annyit a fejesen! :-)
(De nagy lett a szam igy a 3. heten, de hat tenyleg azt kivanom, jarjon igy mindenki :-))) )

Toffifee,
szuper stramm csaj vagy :-), orulok, hogy tulvagy az elmondason!

Zsuzsi,
mikor jossz haza? Drukk, hogy ne csak muszajokra legyen ido! :-)))
Szegeny Gyuri :-(

Evi,
jogyereknap rulez :-)))
edesek vagytok a kepen, nincs is semmi baj a fejeddel :-)
lehet, hogy ma mar mi is kibatorkodunk, mintha emberibb lenne az ido egy fokkal...

Urszila,
hu de nagylany :-))) Fuligvigyort mar en is nagyon varom :-)

Ellimami,
hat ha mar valamit csinalok, inkabb netezek, mint gyongyozok :-) eljen a jo tarsasag :-)))
Azt az elegedett pofit :-)))

Beu,
hajra sapis kep, szeretem a Lorinc fele ferfidivatot :-))) kivanok neki jo etvagyat! :-)

Ajjaj, nyekerges lentrol, pedig mar majdnem vegeztem... hat bucsuzom, majd megker(g)ulok megint (reccs)...

Kaska
kaska
 
 

 
 

Beus!
Nekem csak 3 és fél hónapig volt tejem,úgyhogy nekeljen tápszert adnom állandóan elkezdtem bevezetni a gyümiket. Most lassan 7 hónaposak vagyunk és mindenevők. Én nembántam meg,hogy korán elkezdtem. Persze szerintem is legjobb az anyatej,de nyugodtan kostoltasd meg vele az új ízeket!
Noémi
Noeeemi
 


Zsuzsi,
En azert drukkolok Nektek, hatha elalszik Miki az oltas utan. Petra tutira elaludt volna a kup nelkul is. A hordozoban, mikor hoztuk be a lakasba, szabalyosan szinte osszeszoritotta a szemet, hogy ne kelljen felebrednie.Kép Ilyet meg sosem csinalt.

Kaska,
Csaszis fajdalomrol nem tudok mit irni. De a folyas meg tok normalis szerintem. Nekem kb. a 4-5. heten jott el az, hogy mondjuk fel-1-2 napig semmi, aztan ujra beindult, mensiszeruen. Ez ismetlodott meg egy parszor. Aztan egyszer csak nem indult be, es elmult. En is csodalkoztam, mert azt hittem, hogy majd folyamatosan egyre csokken a mennyisege, aztan mar csak cseppek, es ugy mulik majd el, de nem. Szoval ez szerintem normalis. (Mar ha en az vagyok.Kép)
Sirasleiras nagyon jo.Kép

Udv:

Leszter es oltottkupozottalvo Petra
leszter
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy páran emlékeztek rám, a friss kismamákhoz irogattam anno. De június 5-e óta már én is babázok, mert csaszival megszületett a kislányom, Noémi. Kép
Eddig csak olvastalak Benneteket, de odáig még sosem jutottam el, hogy írjak is... Kép
Most is itt heverészik a karomban Noncsi, úgyhoy rövid lesznek, mert kicsit nyüszi.
Előre is bocsi, de most csak Kaskának válaszolnék, mert kérdezett csaszi ügyben. Ígérem, be fogom pótolni a lemaradásomat. Kép
Kaska,
az jó, hogy nincsen lázad! Viszont a sebed körül érzel esetleg keményedést? Tudom, mit érzel, nekem is volt ilyen égető érzés, bár nálam hamarabb jelentkezett. Ha nincs megkeményedve sehol sem, akkor sztem nem lehet nagy vész, max. csak a belső varrások miatt érzel feszülést.
A vérzéssel kapcsolatban: simán lehet, hogy akár még a 4. hétig is vérezhetsz, hol kissé erősebben, hol gyengébben. Ne izgulj, ez rendjén van.

Na, már mennem is kell. Bocsi, hogy csak ennyire futotta. Kép

sziasztok: Chrissy

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Kaska,
A 6 het gyermekagy alatt normalisnak tekintheto a gyermekagyi folyas. Persze nem vervoros zuhatagot ertek normalis alatt, hanem mondjuk egy folyamatosan gyengulo, barnulo verzest. Kép
Megyunk dokihoz...
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Gömb, Kaska! Köszi a válaszokat! Tényleg, Kaska, neked mikor indult meg úgy "több ágra" a tejcsi?
Amúgy tök fura lvasni, hogy nem a pocakodról írsz, hanem Vilcsiről, aki már ott van teljes valójában a karodban! Puszilom a kis buksiját!

Hasfájással mit lehet kezdeni? Szegénykém tegnap annyira fájlalta a hasiját, és úgy sírt, hogy a szívünk majd megszakadt apával. Azon gondolkodtam, hogy a kapros tökfőzitől fájhat -e, de kipróbálni nem merem mégegyszer, mert félek, hogy megint nagyon fájna neki. Valaki az édeskömény teát javasolta hasfájás ellen. Nálatok bejött vmi?


 


Szia Dé!

Nálunk nagyon bejött a "Mecsek bébi tea". Semmi ízesítés, csak felforraljuk az ásványvizet és beletesszük a filtert. Noncsi nagyon szereti. Édeskömény és kamilla van benne.
Meg nekünk szerencsénk van, Noemi szeret hason aludni. Pont ma volt itt a védőnő és mondta, hogy általában azok a babák, akik hason aludnak, kevésbé hasfájósak. Meg ő is ismeri ezt a teát és szerinte is nagyon jó. Szerencsére eddig elkerült minket a hasfájás, remélem, így is marad továbbra is! Kép
Esetleg próbáld ki, hogy bejön-e nektek is ez a tea. Szoktad hason fektetni?

szia: Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Hali Csajok!

Hát, Danókám estére betaknyosodott, még szerencse, hogy a folyós-tüsszögös fajtából. Emiatt köztünk aludt, eléggé nyugtalanúl... annyira sajnálom szegénykémet.
Viszont a lány megérezte, hogy nevelést forralok elleneKép. A délelötti 1-1,5 órás szünetekről átállt 2 és 3 órásra (így eddig csak 3x evett a szokásos 5 helyett) és most durmol, én meg tudok főzicskélni ezerrelKép
Kész vagyok a húslevessel, a csirkepörkölttel a karalábéfőzelékkel. Jön még a sárgarépafőzelék, krumplifőzelék, sopszka sali, túrós és meggyes rétes... de lehet hogy kihagytam valamit...

Toffi, Kiskunlacháza-Dunapart. Üdülő-övezet, de amikor Anyósék vették, még szinte tanya volt, azt rajta is maradt. Különben teljesen konfortos, jó csendes és harapni lehet a levegőtKép. Kiscsajszinak még is ezerszer könnyebb, mint nekünk felnőtteknek, hiszen még gátlások nélkül kimondja amit gondol, nem kell magába folytania, mint pl. neked...

Én még nem is gratuláltam az "új" anyuciknak, pedig a képeket mindig meglesem a kisemberkékről, de mire sorra kerülnének, vmelyik gyerkőcömnek súlyos anyahiánya támad... Úgyhogy GRATULA és kitartás az első idők kaotikus "semmire sincs időm" részéhez, egyszercsak ripsz ropsz rendeződni fogKép

Beus, Danóval én a legfinomabb barackból szépen bespájzoltam a mélyhűtőbe, s mert neki amúgyis pürésíteni kellett, nem akadt fenn a megváltozott állagánKép.

Kaska, csaszis heghez nemtok hozzászólni, de a gyerekágyi folyás 6 hétig normális, sőt van olyan akinek kicsit tovább is tart. Danónál mákom volt 2 hétig tartott, bezzeg most Zsófinál kidolgoztam az első hathetet rendesen, mire elmúlt...

Kakukk, bizti, hogy a foga jön? Nem lehet, hogy a nyaralás zakkantotta ki(vagy meg)? Fogra nálunk is bevált a dentinox gél, amit Zsuzsi is írt, és a hűtő rágóka is.

Gombóc, ügyi vagy! Biztatásképp: ismerősöm 14 hónapig fejt, este és reggel, akkor is "csak" azért hagyta abba, mert a kisfiának nem kellett már. Neki ráadásul a rossz kórházi kezdés után a prücsök sose nem fogadta el a cicit...
Én attól szoktam kiakadni, mikor azt szajkózzák, hogy nem jó a bimbóvédő, mert attól elapad a tej. Én a világ legjobb találmányának tartom, mert nélküle nem menne a szoptatás (a kórházban csodájára jártak a cicimnek). És Danó magától hagyta abba a szopit 8,5 hónaposan, én meg apaszthattam el a tejem...

Elli, gratula az éjszakához, no meg az öregecske emberkéhezKép!

Zulu, jaj de jó, hogy szépen javul a srác! Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem találtam, mit csinált, hogy megrepedt a mája? Ágyban tudtad tartani? Milyen módon?

Nem akarom elkiabálni, de aszonta apa, hogy nyárvégére hoz nekem egy laptopotKépKép. Hogy amikor ő játszik, nyugodtan netezhessek! Hát nem zabálnivaló?KépKép

Danó mai dumája: (nyűgös a takonykór miatt, nem akarja megenni az ebédet)
D: nemkell leves! pötit(ez nálunk a vaniliás Danette) kérek!
É: Nem kell? Elég volt?
D: nemm kell, elég volt! pötit kérek!
É: De kicsim, ha nem fér már a leves, hova férne a pötit?
D: Hát ide, bele Danibaba pocakjába!

Ezek után persze kapott pötitKép

Na, kicsit szünetelek, mert jó hosszú lett
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!
Én mindenkinek nagyon javasolnám, hogy se tea, se barack semmi fél éves korig! Nagyon jó lesz az a barack télen is, addig irány a fagyasztó. Nálam szépen sorban minden idény dolog megy be a ládába.
Bimbóvédőt azért nem javallják, mert sok esetben emiatt nincs jól cicin a baba, nem tudja jól üriteni a tejet és csökken a mennyiség.
Ez a 3 hós oltás mindenkinél ilyen nagy szunyával és nem evéssel jár??? (lassan esedékes lesz,csak drnő van szabin, én meg nem viszem máshoz szuratni)
Leszter:fotóm nincs friss, de a nagytalira val. megyünk, ott meg lehet nézni mindenkit!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Hali, még mindig itt vagyok!

Ildi, nálunk nagy alvással és mégnagyobb zabálással telik a szurit követő 1,5 nap. Nem vitázni akarok, de én Danóval végig ezt hallgattam bimbóvédővel kapcsolatban, 2x meg is próbáltam leszokni róla - a gyereknek simán ment, nekem csak zokogással. Na ekkor csuktam be a fülem, Zsófi is tud nélküle is, csak nekem nem megy. Ezért kell különben mindig valamivel foglalkoznom szopi alatt, különben megzakkannék, annyira fáj. Ja, sebes sose volt, anatomiailag hibás a mellbimbóm (ha azt a vmit nevezhetem így).

Zsófi
csucsuka
 
 


Megint itt vagyok, gyerkőcök alszanakKép

Ellimami
CölibátusKép

Heni
Gratula Dodó felállásáhozKép

Beus
De jó, hogy jöttélKép Nem semmi, 7 kiló a kis Gábor! Van kép róla?

Leszter
Petra is szép méretekkel endelkezikKép

Noémi
Szerintem onnan jött a kérdés, (már írtam, ha jól emlékszem, tegnap v. tegnapelőtt), hogy anyósom mutogatta neki a temetőben a gyereksírokat (4-5-6 hónapos babák sírjait) és most eszébe jutott megint Kép. Szerencsére meg tudtuk beszélni, eddig nem volt vele semmi gond, de most a körülmények eléggé kifordították szegény Szandit a régi valójából Kép.
Mennyibe került a hinta?

Kaska
Köszi a "stramm csajt", jól esik Kép

Csucsuka
Jó kis tanya lehetKép
Ezt mind most főzöd?
Dani-duma Kép aranyos
Szandinak már "fájni" szokott a hasa, úgy tele van az ebéddel, de a finomság még beférKép
LaptopKép amíg nem kapod meg, meg ne edd a párodKép

Párom elment a temetésre, Szandi elkezdett nyűgösködni, hogy ő miért nem mehet. Azt mondtuk neki, hogy ő még kicsi. Erre beszól, hogy már volt a mamával temetésen!!! Majdnem mondtam valamit, Apa is csak pislogott (ha ma nem beszéli le az anyjával, hétvégén megemlítem).

Megyek Szandi szobájában egy kis rendet csapni, ha még marad időm, befejezem a vasalást is...

Toffi + alvó kiskorúak
toffifee
 
 


Ildi,
Kozben Petra is evett egy hatalmas adagot. Sot, laza sem volt (mondjuk kapott kupot), sooot meg mosolygos es jokedvu is volt.Kép Majd meg beszamolok, hogy hogyan alakult az etvagya.
Nagytalira en nem hiszem, hogy megyunk, de biztos lesznek kepek!Kép

Udv:

szulestortenetetiro Leszter es ebredezo Petra
leszter
 
 


Sziasztok!

Noeeemi ajánlotta, hogy átjöhetek ide kicsit ismerkedni. Remélem nem baj, hogy kicsit befurakszom a megszokott kis csapatban. Még most ismerkedem ezzel a Babanetes oldallal, és szívesen megismerkednék más kisgyermekes anyukákkal.
Engem Anitának hívnak. A kisfiam Dominik, most töltötte a 7 hónapot. Tiszavasváriban lakunk.
Ha valaki szeretne levelezgetni, szívesen várom soraitokat.
nagyneanita@freemail.hu
De itt is társalognék, csak most nem tudok hozzászólni a témákhoz.
Pussz
Anita

Ja! Ha van fenn albumotok, szívesen megnézném, csak adjátok meg a nevét. A miénk "Dominik 7 hónapos".
NAGYANITA
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy jóóóóó hosszút, de elszálltKép, a hülye gép csak úgy önhatalmúlag kikapcsolt.

Csucsuka,
hát nem semmi, mennyi mindent főzöl! Én egy egyszerű egytálételt is képtelen vagyok előállítani, mert a gyerekeimnek valami radarja van az edénycsörgésre, és rögtön megélénkülnek.
DanószövegKép. Pöti nálunk is nagy kedvenc volt, de már elmúlt.(szerencsére, mert engem néha a frász kerülget, mi mindent belenyomnak ezekbe a kajcsikbaKép)
Maligyerek pottyant egyet a mászókáról. De nem nagyot, csak rosszul.

Dé,
édesköménnyel óvatosan, mert van baba, akinél pont az ellenkező hatást váltja ki. Érdemes kipróbálni a spéci cseppeket, Epumisan, Sab Simplex, ilyesmik. A Gripe Water nagyon jó, de azt csak egy hónapos kortól ajánlják.

Chrissy,
gratu NoémihezKép. Majd biztos többet tudsz jönni, ha elmúlik az első hetek káosza.

Kaska,
nekem mindkét szülés után maratoni gyerekágyi cuccom voltKép. Talán még a 6 hétnél is több. Hol gyengült, hol rákezdte, ált. ha emeltem, vagy többet rohangásztam, akkor kezdődött megint. Sőt most Mac után, mikor elmúlt végre, két hétre rá megjöttKép. De szerencsére azóta semKépKépKép.

Leszter,
húúúú, Petra már lehagyta Macót! De azért Mac hosszabb pár centivel. Vagyis most már talán mondhatom úgy, magasabbKép. Kipihente a kiscsajszi a szurkát?

Beus,
csatlakozom az előttem szólókhoz, fagyasztóba veleKép! És minden idénycuccal, jól jönnek télen.

Beu,
na igen, egy ilyen komoly nagyfiú nem fogja holmi cummogásra pazarolni a drága idejétKép. Annának is vannak ilyen cicipróbáló korszakai.
Jó Balcsizást, úsztasd meg a skacot, nagyon szép tiszta a víz.

Kakukk,
gratu a négykézlábhozKép!
Szerintem is a fogacska okozza az ébredéseket. Anna is nyugtalan mostanság, bár egy darab foga sincs, és nem is duzzadt az ínye. Mindenesetre kenegetem Dentinoxal alvás előtt, általában használ.

Heni,
gratu Bencének!Kép Nálunk most szünetel a biliprgram, majd talán jövő héten nekilátok megint. Dodónak is gratu az ácsorgáshozKép! Kiságy nálunk is lent figyel már.
Gyagya DodóKép.

Gombóc,
én pont azért írtam, hogy legyél nagyonnagyon büszke magadra, mert van még némi halvány emlékem, mennyire szórakoztató dolog ez a lefejősdi. Úgyhogy tessék csak sütkérezni a dicsőségbenKép.
Dokitok praxisában történelmet írtál ezek szerintKép.
A későbbiekre én is azt mondom, mint Zsuzsi, hogy már előre keress valaki tuti megbízható profit. Mondjuk valószínűleg könnyebb lesz majd a kistesóval, mert az ember akkor már határozottabb, nem billenti ki egykét "biztosvizesateje" és "négykilófölöttnemeszünkéjjel" és tsai. És az is nagyon igaz, hogy a sikeres szoptatáshoz kell egy jól szopó baba is, bár erről nem nagyon olvasok sehol. Nekem Macóval mázlim volt, Ő az első pillanattól olyan volt, mint egy kis búvárszivattyúKép.
DuplázásKépKépKép.

Gömb,
sellőlánynak boldog névnapot kívánok!KépKépKép

Pocok,
köszi, megérkezettKép. Most már totál jól van a kölök, csak bennem maradt még egy kis para, de majd ez is elmúlikKép.
Olvastam, hogy Ajsa is beteg voltKép. Szegényke, remélem jobban van már.

Zsuzsi,
simogatóMikiKép
Szuri megvolt? (biztos, de mire ennek az irománynak a végére érek...)

Norka,
jó hallani felőletekKép. Szívcucc miatt ne izgulj, egy aprócska nátha is okozhat átmeneti szívzörejt.

Noémi,
Anna is kétszer szusszan per nap, 1-1 órát. Éjjel elvileg 9-fél8-igalszik, egy hajnali szopival(5-6 körül)
Most pár napja kissé nyűgösebb, éjfél előtt többször felsír, de ha bemegyek, megnyugszik.

Elli,
édes kicsi mazsolád van!Kép

na pusz, megébredt a kisasszony

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok,

Chrissy,
már azt hittem végleg le kel mondanom a megdumált sétáról.Azóta nekem is megszületett Petra lányom. Kép BÁr mi még nem voltunk kint,vagyis egyszer,de az is kudarcba fullad és azóta sem próbálkoztunk.NEm tudom,olyan rossz ez az idő,valahogy már nem is nagyon merek kimenni.Ti már rendszeresen levegőztök.Noémiről tudsz felrakni képet?

Anita,
üdv közöttünk.Ha gyakrabban jössz előbb-utóbb te is a megszokott csapat tagja leszel,de már most az vagy. Kép

Dé,
hasfájás Kép
Én tegnap és ma is ettem kapros tökfőzit,de a mi Petránknak nem fájt tőle a hasa szerncsére.Bár tudom babája válogatja.Mindnekinek mástól fáj.Talán mégegy esélyt adhatnál a főzeléknek,ha van bátorságod.Én a napokban jöttem rá,hogy nálunk a szilvásgombóctól tuti hasfájás van.Azóta letiltottam magam róla. Kép

Kaska,
sajnálom szegény Vilcsit a pocija miatt. De most olvasom,hogy nálad is volt ijedség.Sajnos hozzászólni és segíteni nem tudok a csaszis sebhez.Vérzés az nekem is hol erősebb,hol gyengébb,hol meg egyáltalán nincs.Már többször is azt hittem,jó ennyi volt,aztán tévedtem,mert hol gyengébben,hol erősebben visszajött. Kép

hú csajok ,most ennyire futotta,mennem kell. Kép

pusza mindenkinek
Évi +Petra_2hét+3nap
Kép

Kép
Évi24
 
 


Van néhány nyaralós fotómKép.

egy csajos: (kicsit sem pózolós a bébike, ááááá...)

Kép

egy evős:

Kép

és egy strandolós:

Kép

A többi kép megtekinthető <a href="http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=619" target=_top>itt</a>

Majd lesz állós fotó is, csak az még a gépben vanKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!


Jellentkezem a munkahelyről.
Itt ugyanolyan munka őrület van mint volt...
Szeptembertől hezi 2* be kell jönni dolgozni, ez van valamit valamiért...Egyébként tök rendes volt a főnököm...

Na most ennyit, minden rendben
Jók legyetek
Manó2+Dorka
manó2
 


Hello Évi!

Majdnem Petrát írtam a megszólításba... Kép Kissé nem vagyok magamnál. Fárasztó ez a nap Noemivel. Tegnap azon stresszeltem, hogy szinte egész nap csak eszik-alszik; most meg megkaptam, mert alig aludt eddig valamit, úgyhogy tiszta kába vagyok. Berobbant a vesém is, szóval kezdem magam nem "friss babásnak" érezni, hanem egy lestrapált anyukának. Kép Kép Kép Majd sztem este teszek fel képet, addig kitalálom, melyik is legyen. Nagyon-nagyon gratulálok Petrához, sztem még nem is tudtam írni Neked. De izgultam ám nagyon, hogy mikor is indul neki a bébi a világnak. Nagyon szép baba. Kép
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de sajnos nekem a csaszi után volt egy kis komplikációm, így nem igen tudtam irogatni. Kép
Mi már nagyokat sétálunk. 3 szeles nap után meguntam, hogy állandóan fúj a szél és Noemi fejére húztam egy sapkát ( addig nem nagyon lehetett ráadni, mert visított tőle ) és nekivágtunk Kápmegyernek. Remélem, hamarosan már tudunk közösen sétálni! Kép

Zulu,
nem is tudom, melyik kép a kedvencem... egyszerűen édes mindegyik! Kép Talán a maszatos... Kép

Megpróbáltam feltenni képet, de nem sikerült. Előbb le kell kicsinyíteni. Na majd akkor este.

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Koszi mindenkinek a megnyugtatast!

Chrissy,
kemenynek nem erzem, mondjuk nekem az egesz hasam lotyog :-( nem tudom, eszrevennek-e ettol barmit beljebb...
Az egeto erzes tovabbra is megvan :-( de valamennyire megnyugtato, hogy Neked ismeros. Mennyivel korabban erezted? En leginkabb attol lettem ideges, hogy mar azt hittem, csak jobb lesz es erre bumm.

Azert nagyon varom, mit irnak majd a tobbiek...

De,
nalunk az a nap volt a fordulopont, amikor megjott a bolond szel. Vilcsi ugy kiakadt, hogy csak akkor volt csendben, ha cici volt a szajaban, de kerte is nonstop deltol hajnalig. Ennek eredmenyekeppen vadul uzemelni kezdtek a cicijeim, es egy-ket napra ra mar spricceltek a fejoben.
Amugy en mostanaban csak azert fejtem, hogy beadjam a vitaminokat. Vilcsi viszont abszolut kihasznalja az igeny szerinti taplalast, ma pl. megint szinte folyamatosan eszik, minimum orankent. Kulonosebben nem banom, legkevesbe a szopi faraszt.

Kint voltunk a kertben negyedorara! :-))) Egesz jol birta a kiscsaj, mondjuk meg a kocsi napellenzoje alatt is hunyorgott. Csak utana sirt egy kicsit. Kozben en sirtam, ijesztoen le vagyok gyengulve :-( alig birom billenteni a babakocsit :-( Itt bent ezt eszre se vettem, hat ossze kellene kaparni magam valahogy...

Csak jokat mindenkinek!

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Korai volt az orom, Petranak 5-kor 39,1 C volt a laza (popsiban)...Kép Nyuszogott, nyogdecselt szegenykem, ugy sajnaltam, enni is alig tudott.Kép Aztan elaludt, most kezd ebredezni.
Udv:

Leszter
leszter
 
 


Leszter,
Mi is kinlodunk...ugy latom Mikinek inkabb a laba faj. Egyszerre ket gyerek ordit, Gyurinak is rossz napja van. Persze igy vasarlasrol szo sem lehetett. Helyette takaritgatas-rendrakas van musoron. Megfenyegettem a lusta bandat, hogy hazamegyek, engem mar semmi nem tart itt, jovo heten ugyis mennek, itthagyom oket azt rendezzek le a bulit, ahogy akarjak. Hatott, Dani is eszveszejtve ramolni, porszivozni kezdett, nem ismerek ra! Kép
Ultrahang utan Gyuri kapott egy gumimacit, es mielott egy szot is szolhattam volna, megkoszonte, hogy "Danke"! Hoppa!!! Amugy semmi gond vele szerencsere, vervetel lelet is rendben! Akkor csak azert nem eszik, hogy engem bosszantson vele!

Balhe a kobon, megyek....

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Levi ma először egyedül felült. Bár nem láttam a nagy eseményt, csak az eredményt, de azért ez is felülés Kép.
A szőnyegen volt hason, és mindig maga alá húzta a lábát, de úgy, hogy talpon volt. Odamentem, kiszabadítottam ebből a pózból, elfordultam és mire visszanéztem már ült. Elég bután nézhettem rá, mert nem tudtam eldönteni, hogy én ültettem-e le, de aztán leesett, hogy csak lábat igazítottam Kép. Szóval sikerült a felülés hasonfekvésből, nem tudom, hogyan.

Kaska!
Sajnos nem tudlak megnyugtatni, mert én nem éreztem ilyen égető dolgot a seb környékén. Szerintem ha nem múlik (mert lehet, hogy tényleg csak a varratok húzódnak) akkor feltétlenül beszélj az orvosoddal. Azzal nem veszítesz semmit ha megnéz. Ha bármi gond van, akkor meg ragaszkodsz az ambuláns kezeléshez, és kész Kép.
A szülés utáni vérzés 6 hétig teljesen normális, nekem kb. addig is tartott különböző intenzitással.

Évi24!
Szerintem is a szél lehetett a gond a sétánál! Ha végre nem lesz ilyen sz@r idő újra próbálkozhattok. Úgy irigylem a nyári babákat! Mi hetekig be voltunk zárva a házba az állandó -10 körüli hőmérséklet miatt.

Leszter!
Lázas Petra Kép. Levinek is volt egyszer 39 fokos láza, mi hűtőfürdőt is alkalmaztunk, az sokat segített.

Zulu!
A pózolós kép nagyon édes Kép!!! Igazi modell!

Gombóc!
Fogadd őszinte elismerésem! Én naponta csak egyszer fejek, de ezt is utálom.

Csucsuka!
Taknyos Danó Kép.

Chrissy!
Melyik ásványvizet használjátok a teakészítéshez? Figyelj arra, hogy alacsony ásványianyag tartalmút használjatok, vagy a babavizet. Mi a Verát használjuk ha muszáj, mert ennek még kevesebb az ásványianyag tartalma. Bocs, nem kioktatni akartalak, csak hátha nem tudod Kép.

Ellimami!
Cölibátus Kép. Mi sem bírtuk 3 hétnél tovább, és tényleg más volt. Szerintem a hormonok miatt lehet, mert bár nem hüvelyi szülés volt, de akkor is szülés, ami megváltoztatja a hormonkat rendesen.

Beus!
Anyatejes babánál nincs olyan, hogy túl sok gyarapodás. Szerintem ha van elég tejed, nincs szükség az őszibarackra vagy bármi másra. Ha fagyasztóba teszed a babát biztosan nem fogja zavarni az állaga, hiszen úgyis pépesítve fogja kapni először.

Na, eddig jutottam az olvasásban, most már nyafi a gyermekem.

Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Sziasztok!
Toffi!
Nemakarok hülyeséget mondani,de én 3000ft-ért láttam. Ehhez tudni kell,hogy a budaörsi Ikeában pont a gyerekosztályon átalakítás folyt,remélem jó árat néztem. Salyna mi már kinőttük. Még azt is eltudom képzelni,ha felébred a saját kis mozgásától visszaringatózik,elaltatja magát. Téged is érdekel?,ha kipróbáljátok jelezd létszi,mert ha olyan amilyennek elképzelltem,akkor a 2. gyereknél bevetném.

Anita!
Örülök,hogy benéztél,gyere gyakran,ha tudsz!
Ide nempofátlankodik be senki,mert szívesen látnak(olvasnak) mindenkit.

Nekünk ma nyügis esténk volt,mondjuk még mindíg jobb mintha ha egész nap ilyen lett volna. Ma azzal próbálkozott,hogy a kanapéba kapaszkodva felhúzoszkodjon. Még finomítania kell,de nemrossz,egész jól megy neki már majdnem sikerült. Aztán kapaszkodva a kiságy rácsaiba eljutott egészen a játékos kosaráért!!!
Ezek a gyerekek! Azthittem csak az enyém ilyen kisígényű alvás téren,de ezek szerint ezek a mai gyerekek ilyenek.

Puszi mindenkinek!
Noémi.
Noeeemi
 


Virág!
De ügyi Levi! Domi is felüllt már egyszer. De csak egyszer azóta semmi.
Noémi
Noeeemi
 


Sziasztok!

Jöttem, olvasok, válaszolok!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


egyszerűen eltünt amit megírtam, amíg Szilárdoztam egy 5 percet, mert felébredt. Most már nem írom újra. Brrrühühü!

Jóéjt!
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Ezt a képet még gyorsan felteszem.
Elbarikádoztam párnákkal a tévét... aztán mit látok:
Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Na a kup levitte fel fokkal Petra lazat a 39,1-rol, igy most popsiban 38,6 volt neki pancsi elott, ekkor ujra kupoztunk, utana evett jo sokat, ujra megmertem, es mar csak 38,1 volt. (Ezekbol nincs levonva a 0,5 C.) Kicsit meg voltam ijedve a laz miatt, vagyis nem is annyira en, hanem anyukam. Felhivtam, hogy mi a helyzet, es elkezdett paraztatni, hogy inkabb hivjam fel az ugyeletet. Igy is lett, mint megtudtam, popsiban mert 39,0 azaz levonas utan 38,5 folott kellett volna hutofurdozni.Kép Hat errol lemaradtunk. En szivbajt kaptam volna, ha lazgorcse lett volna Petranak. De ejszaka meregetnem kell a homersekletet nehany orankent... Remelem, nem megy ujra fel, es ennel ugyan joval kevesbe fontos, de azt is remelem, hogy vissza fog aludni.Kép

Zsuzsi,
Mi ujsag? Petranak most szerintem kevesbe faj a laba, mint a kethos szurinal.

Az enyemnel nyugisabb jo ejszakat mindenkinek, udv:

Leszter es remelemelmultalaza Petra
Leszter
 


Sziasztok,
En is jottem, aztan sajnos, megyek is, holnap reggel utazunk 5 napra a Balcsira. Kép
Azert bucsuzoul "hagyok itt" ket kepet, mi is hozzataplalunk (latod, Myssnia? Kép)

egyszer nyuszifullel Kép :
Kép


aztan nyuszifarokkal Kép :
Kép


Sziasztok,
Gombóc

ui.: Chrissy, Anita, udv itt! Aztan gyertek gyakran! KépKépKép
gombóc
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis idő, végre apukája foglalkozik Noémivel. Próbálja elaltatni. Több-kevesebb sikerrel. Nem értem, miért van az, ha a kiságy közelébe kerül, képes a legmélyebb álmából is felébredni és nem-tetszésének hangot adni... De gondolom, ezzel nemcsak én vagyok egyedül.

Leszter, remélem, a legközelebbi lázmérésnél már nem fog lázat mutatni a hőmérő! Szegény Petra... Kép

Virág, gratula a nagy eseményhez! Kép Mennyi idős is Levi?
Az ásványvízzel kapcsolatban, mi is olyat használunk, amit ihatnak a kisbabák. Megkérdeztem a védőnőt is, meg azt hiszem a múlt hónapban vmelyik babás újságban is volt cikk az ásványvizekről, hogy melyek az elfogadható értékek. De így is felforralom, tuti, ami tuti. Kép És köszi, hogy írtad, jó érzés, hogy tényleg itt mindenki figyel arra, mit ír a másik. Kép

Kaska,
azért kérdeztem, hogy kemény-e vhol a sebednél, mert akkor az lehet gyulladás is. De szerencse, hogy Nálad erről szó sincs! Kép Bár én is azt mondom, hogy próbálj meg bemenni az ügyeletre, mert megéri. A lelkednek is, mert ha megnéznek, sokkal nyugodtabb leszel. Sajnos nekem sikerült kissé tovább húznom a kórházi bentlétemet, mert begyulladt a sebem. Ha esetleg a viziten ( 2 napon keresztül ) nemcsak azt kérdezik meg, hogy hogy vagyok, hanem vmelyik doki veszi is a fáradtságot és megnéz, mint friss csaszist, talán nem kellett volna átmennem azon, amin átmentem. Kép Na "mindegy", túl vagyok rajta. Szóval, miután megszűnt a bibi, még én is éreztem párszor ezt az égető érzést. Ha olyan testtartásban vagy, elkerülhetetlen, hogy ne húzódjanak a szalagok stb. Azért elég sok mindent átvágnak olyankor, persze, hogy érzékeny vagy. Na, de én nem vagyok doki, ez csak saját tapasztalat. Mondjuk tényleg egyre jobban kéne lenned. De remélem, azért szépen gyógyulsz és ritkulnak a fájások is. Kép

Na mostmár tényleg megyek. Meg megpróbálok képet kicsinyíteni. Kép

Jó éjt!
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Hali Csajok!

Na akkor még indulás elött beköszönök, nem hinném, hogy holnap de ez még beleférne...

Myssnia, naggyon jó a pasasKép

Zulu, képek nagyon jók, modellt honnan szereztél?Kép
Főzés, egyrészt szeretek főzni, másrészt a nyaralás mégiscsak úgy nyaralás, ha nem kell állandóan kavarniKép. Harmadrészt, nekem Danó sokat segítKép, mondjuk ettől kissé disznóol jellegű a konyha, de sebaj. Rétessel pl. megvártam, míg a lány is fenntvan, mert azt nem szeretem félbehagyni. Mondjuk néha estére fáj egy kicsit a torkom, az állandó kommentártólKépKép. pötit Dani se evett sokáig, viszont a többire így ráragadt a neve, ami különben nagyon jó, ha úgy akar az ember társalogni a párjával, hogy a nagyfülü ne értseKép. Bár lassan ki kell találnunk vmi más titkos beszédet...
Szóval csak rosszúl esett? Na most még egy amin parázhat az ember lányaKép.

Zsuzsi, akkor elég komoly fenyegetésként élték meg a srácok. Valódi ultimátum lehetettKép

Leszter, mindig méred? Én elötte tapizok, csak aztán szadizok... remélem minden okés lesz!

Na menek, legyetek jók, egy hétig nem tudlak olvasni titeket, brühühühü...
Pusszanat!
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam.
Újaknak üdv!
Babók megint édesek, nagyon sok jó kép volt, csak vigyorogtam, mint a tejbe tök.

Myssnia! Tv-s kép: mintha a sajátomat látnám! Mármint fiamat.Kép

Toffi!
Részvétem. Kép

Zsuzsi!
Sok szerencsét holnapra.

Norka!
Szívzörej. Kép Mondott valamit még róla a doktornéni?

Kérdésem volna: nektek hogy ébred a babátok? Lőrinc reggel mindig csöndben felkel, aztán egyre erősebben nyögdécsel, míg ki nem vesszük. Nappal viszont szinte mindig sírva kel fel. Vajon miért?
Ma majdnem megöltem két kutyát. (Leszter, rád gondoltamKép Amúgy szeretem őket.) Séta, alvó gyerek, kerítés, eszelősen ugató kutyák. Még sietni sem tudtam, mert 20 cm-es puklik voltak az aszfalton. Lőrinc akkor nem ébredt fel, de 5 perc múlva igen. Pedig olyan szépen aludt előtte. Direkt ezért róttam az utcákat.

Aludni kéne, de inkább még olvasnék. Na, erős leszek, holnap jövök. Ha a gép engedi.

Valaki avasson be a képkicsinyítés titkaiba, lécci, lécci!!!

Beu
beu
 
 


Most csak Kaskának, bocs, de nagyon csomagolok, holnap utaznak a nagyok+Apa! És megint van egy szálóvendég is +ban. Brrrrr! De holnaptól nyugi két hétig!Kép

KaskaKép
Csaszi: nekem is voltak olyan fájdalmaim, mintha bentről egy tüzes szeg szúrná, de nem a sebet, hanem hol itt, hol ott. Meg húzódásokat éreztem mindenfele. Ha nehezet emelek, még mindig meghúzódik a hasam, pedig Julka már 3 hónapos! Doki barátnőm vizsgált meg annak idején, és mormogott valamit az izmok és egyebek helyezkedéséről, szintén ezt tette a dokim a 6 hetesen. Szóval nyugi. A csaszi egy hasi műtét, és mint ilyen, vannak következményeiKép De egy fél év múlva kb. már minden OK leszKép (tapasztalat, nekem már a II. csaszi volt)
Folyás: én még a 6 hetesen is panaszkodtam a dokinak, hogy időnként jön. Azt mondta, hogy a méhem rendben, és kinek hamarabb, kinek később áll el. Aztán valamikor a rá következő napokban elmúlt teljesen. Addig meg volt olyan nap, hogy semmi, másnap erősebb, szopinál még erősebb. Csak azt figyeld, hogy piros, friss vér ne jöjjön, akkor irány a doki.
Gyengeség: nem voltál rég kint a levegőn, már az is okozhatta!

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Csak egy kéept küldenék.Nem én sütöttem őket,hanem a bátyám,aki pék és most küldte fel nekem őket az apukámmal.Édesek ugye?????

puszi mindenkinek és jó hétvégét
még jelentkezem

Évi + Petra_2hét+4nap

Kép
Évi24
 
 


Sziasztok lanyok!

Jelentem, Petra jol van.Kép Ejszaka kelegettem hozza 3 orankent, de ot nem kellett felkeltenem, mert megsimogattam, es jo huvos volt az arca, nyaka, keze. Vegul 9-ig aludt!Kép Es nem volt laza, remelem, most mar nem emelkedik fel ujra. Na megyek is, ez a nap szinten a hazimunkae, ferjem dolgozik.Kép

Udv:

Leszter
leszter
 
 


Sziasztok !
Noemi, Gomboc
Koszonom az infokat a babakocsirol, engem meggyozott.
Zsuzsi74
Probaltam keresni a weboldalt, de nem talaltam, ugyhogy pont jol jott, hogy leirtad.
Gyorgyi
Nekunk mondeonk van, igy biztos belefer ebbe is, de mikor autot kerestunk ez direkt szempont volt, hogy gyerekkel is el lehessen ferni benne.

Mindenkinek nagyon szep a babaja, mostmar gyakrabban fogok ide benezni, hogy minden picit megnezhessek.
Dorki
Dorki
 


Chrissy! Köszi az ötletet, kipróbáljuk. Néha bejön a hasonfekvés, de ha nagyon fáj neki, akkor semmi se jó.

Zulu! Neked is köszi a tanácsot. Húú, a laktoherb teában is van édeskömény, lehet, hogy nem kéne innom? Na meg az anyós főzte szoptatóslevesben is van "rendes" kömény.

Évi! Kár a gombócért. Hát lehet, hogy mégis megpróbálom azt a főzeléket, mert nagyon szeretem. Na és a szilvásgombócot is ki fogom próbálni. Nyami! Kép Remélem azért az én kis Virágom bírja majd! Petra nagyon édes, mintha épp mondana vmit a kamerába.

Kaska! Gratula a kerti kiránduláshoz és küldök energiát, hogy erőre kapj!+++++++++++++++++++++++++++

Leszter! Jobbulást Petrának! Szegényke! Kép Lement a láza gyorsan? Most látom, hogy igen...

Na mire a végére értem már pont szopiidő van, úgyhogy sziasztok és jó hétvégét mindenkinek!

Dé és a ma 2 hetes Virág

 


BeuKép
Julka ugyanezt produkálja, mint Lőrinc. Lehet, hogy nappal éhesebben ébred, mert hajnalban eszik?

ToffiKép
Okos könyvben azt olvastam, meg Vekerdy is azt mondta, hogy nem baj, ha a gyerek temetésre megy, valami olyan magyarázat volt, hogy ott válik egyértelművé a halál megmásíthatatlansága. Én is szerettem temetőbe járni nagymamámékkal, dombon van, szép kilátás, béke, és nagyiék mindig egy csomót meséltek a rokonokról. Most már persze ők is ott vannakKép A gyerekeket is mindig kiviszem, ha arra járunk, a férjem apjához is és mesélünk nekik Róluk.

LeszterKép
Eszerint dokija válogatja a hűtőfürdőt is? Nekem dokinéni 39,5 fölött mondta, így is csináltam mindig (kivéve egy hűtőzuhanyt, mikor Zsuzsi 40,5 fokos volt a 6 éves oltás után, nem volt idő fürdőre sem). Ne idegeskedj, szerintem a lázgörcshöz magas láz kell, majd meglátodKép, hogy milyen könnyen szalad egy betegség esetén 38 fölé!
Julka 59 centi és 5300 gramm. Pedig ő is husisnak néz ki!

MyssniaKép
Szilárd ééédes! Ezek a mai gyerekekKép ma már Julka is nézte a tévét, vége a nyugodt bambulásnak!

Urszila
urszila
 
 


LeszterKép
Most látom, hogy Petra jól vanKép
urszila
 
 


Leszter,
Miki nem kapott meg dupla oltast, egyelore csak a Pentavac-ot adatom be neki, a tobbit majd inkabb egy eves kora utan szeretnem (hagy erosodjon az immunrendszere addig)! Laza csak picit volt, de azert este adtam neki egy Amidozophen kupot, mert lathatolag fajt a picim laba, es olyan nyugos volt. Ejszaka tok jol aludt fel 5-ig, ilyen se volt meg!
Aztan delelott kezdodott elorol a nyugoskodes, bar volt egy nagy szunya, de amikor ebren van folyamatosan öhö-öhö-öhö-zik! Igy kendoztunk, igy is sutottem, kozben meg szopizott. Keszult is rola kep, szerintem tok poen, hogy sutes kozben szopizik rajtam a ded, csak hat van egy kis bibi: Barcsay Jeno is kiterne a hitebol, ha meglatna, hogy nekem hova csusztak el...vagy inkabb le a melleim. Szoval kicsit kriminalisnak tartom a helyzetet, de mindegy, nem tervezek megjelenni ferfimagazinok cimlapjan.

Evi,
Csucs a ket figura! Kar, hogy babat nem sutott a batyad. A pocakjukon levo "bor" es a sajat hasam kozott nemi hasonlosagot velek felfedezni! Hanyan vagytok tesok?

Gomboc,
Jo nyaralast! Szereti Zsombi a nyulhust? En Franciaorszag ota ranezni sem tudok! (Egyszer vettem, hogy na majd eszunk nyulat. Becsomagolva nem igazan lattam mibol all a csomag. Kiolvasztottam, es amikor nyitom ki a mikrot, egy megskalpolt, dulledo szemu, bajuszos, veres nyul bamul ram, a feje tetejen a majaval. Nem szoktam sikoltozni, de ez hatareset volt! Annyira megijedtem, hogy orakig remegtem.)

Csucsuka,
Jo a sztori a potit-tel!
Gyuri tegnap kapott egy ultrahangos kepet a vesejerol! Kerdezem tole kesobb mi van rajta? "A mesem!" Milyen nehez lehet megerteni egy ilyen csoppsegnek a felnott vilagot!

Kaska,
En honapokig Gyurit sem tudtam megemelni, annyira legyengultem. Pedig nem is vettem eszre kozben...majd belejossz...kenytelen leszel! Kép
Es olyan izmos karod lesz, mintha badizni jarnal!

En is sokat jartam temetobe: Nagymamamnal nyaraltam Budaorson, es minden reggel vagy este felmentunk meglocsolni a nagypapam es mas altalam mar nem ismert hozzatartozok sirjat. Kozben Mama meselt, hogy ki hogy halt meg, mit csinalt meg eleteben, satobbi. Szerintem nem volt karos a lelki fejlodesemre (legalabbis en igy erzem Kép).

Kozben itt kisebb-nagyobb szunetekkel sutogetek. Illetve meg csak a sajtos van kesz, aztan delutan nekiugrok a tortalapoknak. Es kozben mondogatom, hogy nagyon tele a hocsukam...
Kép Megjott Miki a setabol...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


OrsolyKép
Találtam neked progit:
http://www.acdsystems.com/English/products/downloads/FotoCanvas-Download.asp?LAN =EnglishX20
Töltsd le, kb 7 mega. Küldök hozzá egy kis exe-t. Ezt másold be a Program files/ACD Systems/FotoCanvas/2.00 mappában. Indítsd el ezt az exe-t, és kérni fogja egy fájl. Tallózd ki innen: (Program Files\Common Files\ACD Systems)
Csak ez után indítsd el a programot. Ha ez oké, akkor írom, hogy hogy kell méretezni a jpg-eket vele. Nagyon ecccerű!

Bocsi, hogy a többieknek nem írok, de vendégsereg jön estére, és teszek-veszek.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de azért olvasgatok szorgalmasan!

Ellimami, Gombóc, Zulu, Heni, Évi, Myssnia,
babók nagyon aranyosak!!!

Gombóc,
gratula Zsombinak a duplázáshoz! Kép Rossmann-ban én már jártam, tényleg jó kis csomag!

Zulu,
örülök, hogy Mali jobban van!

Beu,
ti is utaztok? De jó nektek, viszont hiányozni fogsz! Kép Sapós kép jöhet!
Ébredés: nálunk úgy van, hogy amikor Annának semmi baja (értsd: nem fáj a pocak), akkor alszik jó nagyokat, és akkor ált. mosolyogva ébred, napközben is. Reggel mindig így van. Viszont a délutáni alvás közben mindig van két-három "beébredés", amikor felsír, kb. fél percig sírdogál, de ha ilyenkor nem megyek oda hozzá, akkor még visszaalszik, és tovább szundikál, mintha mi se történt volna Kép.
Képkicsinyítés: valamilyen programmal, pl. Photoshop.

Zsuzsi,
aranyos lehetett a simogató Miki! Kép Én annyira meg tudok hatódni az ilyenektől! Például attól, ahogy szopi közben magára húzza a pólómat, egészen beborítja vele a kis arcát, hogy senki ne lássa, mit csinál, ő meg a cici KépKépKép.

Toffi,
részvétem... Kép Szegény Szandi, nem lehet könnyű neki feldolgozni.

Kakukk,
de jó, hogy itt vagy, már hiányoltalak! Kép Gratula Emmának a négykézlábhoz! Remélem, hamar elmúlnak nálatok ezek a nehéz éjszakák!

Beus74,
üdv itt, és gyere gyakran! Őszibarackot szerintem se siesd el, jobb neki még az anyatej! Kép

Leszter,
szegény kicsi oltott Petra! Annának is nagyon magas volt a láza, annyira rossz volt nézni a máskor vidám kiscsajt, ahogy bánatosan nézelődik csak, úgy sajnáltam! De látom, már jobban van, puszi a buksijára! Kép

Kaska,
én nem értek a csaszis-dologhoz, de drukkkkkk, hogy ne legyen semmi baj, talán tényleg jobb lenne, ha elmennél megmutatni a dokinak!
Gyengeség Kép Azért ne sírjál, vidít-vidít! Szuper, hogy kijutottatok Vilcsivel a levegőre, ne aggódj, hamarosan rendbejössz, újra a régi Kaska leszel, naaaaaa, ne búsulj!!!!!!!!!!!!

Chrissy, Anita,
nektek is üdv itt! Kép

Dé,
hasfájás ellen Annának egyik szer sem használt, a Gripe Water sem, csak a hőmérővel való kaki-kisegítés Kép. Ilyenkor mindig jobban lett utána.

Csucsuka,
Danónak jobbulást!!! Nektek meg jó utazást, jó pihenést! Kép

Norka,
lemaradtam, csak Zulu üzijében látom, hogy valami szív-zűr van nálatok... Mi a baj? Remélem, semmi komoly!!!

Virga,
gratula Levinek a felüléshez!!! Ügyi nagyon! Kép

Noeeemi,
Domi sem semmi, nagyon kis mozgékony baba lehet! Kép

Myssnia,
ez a kép Szilárdról megint csúcs!!! Kép

Évi,
nagyon aranyosak a péksüti-babák!!! Kép

Küldök képet a kutyázó Ankababámról:

Kép

A napokban felfedezte a lábát, egyszerre próbálja a két lábacskáját a szájába gyömöszölni, persze nem megy neki Kép. És a hangját is "felfedezte": mostanában ha valami nem tetszik neki (vagy: ha valami nagyon tetszik neki Kép), kiereszti a hangját, és teli torokból kiabál, így:

Kép

Puszi mindenkinek
Franyó + 4 és fél hónapos Anna
franyo
 
 


FranyóKép
Jaj de ügyes Anna! Nem semmi, hiába a lányok...Kép
Nálunk is megy a kiabálás.Kép
Gyümilét mikor szoktátok enni?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Nem tudom már, ki írta a napirend fogalmának meghatározását, de tényleg tökéletes volt. Nálunk éppen megint változik. Lőrinc alig alszik napközben, este pedig már jó korán kiüti magát, tiszta hiszti. Most véletlenül elaludt a karomban, míg szomszédoltunk. És csodák csodája úgy maradt akkor is, mikor betettem az ágyába. Úgyhogy most van egy kis időm visszaolvasni.

Talira készülünk, de attól is függ, hol lesz, tömegközlekedéssel tudunk-e menni viszonylag egyszerűen, ill. apa elvisz-e.

Heni! Szép haladás Bencénél.

Zulu! Malihíradóból értesültem a jó hírekről. Szupi!

Toffi! Te is nézed a Jamie-t? Igyekszem felvenni, de csak kettőt sikerült.

Évi! Azóta mi a helyzet a sétával?

Elli! Bejött a sötétítő?

Gombóc! Gratulálok a duplázáshoz és a kitartásodhoz.

Zsuzsi! Nagyon aranyos lehetett Miki simizése. Lőrinc azt szokta csinálni, hogy ha fölé hajolok a két kis kezébe fogja az arcomat és néz. Imádom!!!! Gyurinak elmondtátok már, mi vár rá? Szegény! Kép

Durvák ezek a kórházas sztorik.

Közben felébredt, kivételesen nem sírva. Csak azt vettem észre, hogy játszik. Ma egész nap az a program, hogy hasra fordul, aztán fordíthatom vissza, mikor megunja. Azt hiszem, mára tökéletesítette ezt a mutatványt. Nem tudom, miért nem fordul vissza, pedig azt is tudja. Ráadásul fordítva könnyebb is. Kb. 3 percenként forgatom vissza. És ami fura, de jó: eddig mindig a bal oldalára fordult, már aggódtam. Most meg főleg a jobbra csinálja a pörgést. Helyesbítek egy percenként forgatom. Legalább szeretne hason lenni, ha már megfordul! Kép

Lányok! Lőrinc korábban nem volt bukós, alig-alig. Néhány napja viszont állandóan bukik, sokat, néha a padlón toccsan, akkorát. (Bocs) Vajon mitől? Nem lehet kórós?

Megyek mert már nagyon unom az állandó forgatást. Kép

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Szeretnem eloszlatni az aggodalmakat, mert most mar sokkal jobban vagyok! Dragak vagytok, hogy igy aggodtatok, mondjuk tegnap este en is be voltam gyufazva rendesen! Viszont hala apa ejjelre bevezetett maxikimelo uzemmodjanak (csak annyi dolgom maradt, hogy osszehozzam a Vilcsi csicsergojet a cicivel) - reggelre elmult a fajdalom! :-))) Most megint huzodik kicsit, de ossze se lehet hasonlitani a tegnapival :-))) Pedig pikpakk megcsinaltam a hazimunkat is! :-)

Ugyhogy remenyeim szerint megusszuk a dokivizitet :-)))

Az en lanyomat szerintem a valtozatossag gyonyorkodteti :-) Ma megint beritkitott a szopikkal, viszont sokkal tovabb van cicin. Delutan vagy egy orat bekesen aludt a mellkasomon, en is szundikaltam, iszonyu jo erzes volt :-)))

Ja, es atleptuk a 4 kg-ot :-))) latom is a kis sonkain, parnasodo kezecskein :-) Es szandekosan es kitartobban nezeget dolgokat :-) Es mintha kezdene a nevere odafigyelni, neha, ha mondom neki, abbahagyja a ficankolast es a szemembe nez :-) Olyan jo latni, hogy nyiladozik a kis ertelme :-)))

Na ugy orulok, hogy jokat meselhettem :-))) Bocsi, most valaszolgatni nem tudok, mert meg nehany tartozasomat kell potolnom, meg irok a kismamikhoz is, aztan furcsi.

Csak jokat! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok, most szeretnék hozzátok csatlakozni.
A kisfiam, Dániel, május 2-án született, 4100 grammal és 60 centivel.

Most múltunk két hónaposak és az lenne a kérdésem, hogy mikortól lehet az anyatejen kívül mást is adni, mert úgy érzem néha, hogy kifogyóban vannak a "készleteim", pedig rendesen fejegetni is szoktam, meg laktoherb teát is iszom, de túl gyorsan kellene növelni az adagot. A kisfiam ugyanis heti 250 grammos gyarapodást produkál, de gyakran úgy érzem, hogy nem lakik jól. A dokinő azt mondta, hog két hónaposan több mint 6 kilóval nincs okom aggódni, de héha úgy érzem, hogy azért nyűgös a kisfiam, mert nem lakott jól. Ezt egyébként hogyan lehet megállapítani? Ti meddig szoktatok szoptatni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Napsütéses hétvégét Mindenkinek!

Réka
muki
 
 


Sziasztok, lányok

Kaska,
csaszi utáni 10-14 napig én is éreztem mindenféle szúrást, nyilallást itt-ott. Sőt, a vágás egyik végén kitartóan, mire azt mondta a doki, hogy igen, ott volt elkötve a varrat. Sőt, "belül" is éreztem mindenfélét, de engem is megnyugtattak azzal, hogy ilyenkor mindent szétnyiszabolnak, még sokáig érezhetek ezt-azt...
Pénteken volt 4 hetes a csaszim, de enyhe barnás folyásom még van. 1-2 hete még soxor "beerősített", de most úgy tűnik, megnyugtatóan múlik. Én sem izgulnék 6 hétig, még akkor sem, ha most ismét kicsit erősebb lenne...

Gyengeség: Sportosnak hittem magam én is. A 3. héten úgy gondoltam, na, akkor egy kis torna. A kargyakorlatok rendben voltak, és a fitt-ballal végzett lightos hasgyakorlatok is, amik ugyanazok voltak, mint amit terhesen is lehet csinálni... Aztán jöttek volna a kitörések combra-popsira: hármat sem bírtam csinálni, tök gyengus vagyok én is. Maradt a séta, de egy hosszabb, 1 órás után én is kipurcantam... Szóval türelmet kell tanulnunk, nem csak a babóval, hanem magunkkal kapcsolatban is...Kép

Évi
PéksütiKép Jól látom az enyhe aktszobor-beütést a figurákon?

Beu
sötétítő: első reggel még igen, ma reggel már megint korán keltünk, bár az egész éjszaka gáz volt, szinte 2 óránként keltemKép De szerintem hosszútávon beválik majd, még reménykedem.

Évi,Zulu,Myssnia,Gombóc,FranyóKép
BABÁK ÉDESEK, olyan jó nézegetni őket.

Képzeljétek, ma elmentünk vásárolni családilagKép és a kocsiban szoptattam. Az ablakra felakasztottuk a takarót, összebújtunk Kevinnel, és teljesen rendben volt a dolog. Senki nem jelentett fel közszemérem sértésértKép Talán apa izgult a legjobban, én tudtam, hogy nem lesz gáz. A szoptatás tényleg a világ leggazdaságosabb, legegyszerűbb dolga, amellett, hogy persze Kevinnek is a legjobb...Kép

pusza
Elli+Kevin 4h+1n
ellimami
 
 


Elli,
Az elso nyilvanos szopinal en is nagyon izgultam. Most mar nem erdekel masok mit szolnak hozza, mostanra viszont a legcikibb, hogy Mikit mar legkevesbe a cicim erdekli, ha van mas latnivalo. Szoval hiaba tudom, hogy ehes, tojik ram es fesziti ki magat a kezembol, en meg fedetlen keblekkel hadakozom vele! Kép

Reka,
Bar latatlanban nehez megitelni, de kotve hiszem, hogy gond lenne a tejmennyiseggel, ha Dani ilyen szepen hizik! Eves utan biztos nem azert sir, mert nem lakott jol, hiszen akkor van annyi a pocijaban, amitol mar nem ehez ehseget. Ha keves a tejci, akkor inkabb hamarabb fog megehezni. Ha nem ragaszkodsz a szigoru etetesi rendhez, es gyakrabban teszed ot cicire, akkor maris megoldodik a problema: a gyakori szoptatastol tobb tejci fog termelodni, es 1-2 nap alatt visszaterhettek a ritkabb eteteshez! De Dani sulyabol itelve nem gondolom, hogy ez lenne a nyugoskodes oka. Ebben a korban meg szamtalan dolog szerepet jatszhat a baba hangulataban. Kép Egy ismerosom azt mondta, hogy miutan mindent megprobalt, de a babaja meg mindig sirdogalt, megvakarta az orrat, hatha az viszketett neki. Kép
Gratulalok a nevvalasztasotokhoz! A Dani nagyon szep nev! Kép

Miki meg mindig nyugos, csak kezben volt el egesz nap. Ferjem kivitte setalni, kutya megugatta, gyerek orditott. Kép Ugyhogy csak most tudtam nekiallni piskotalapot sutni, mert azt nem lehet felbehagyni. De mar kesz vannak, egy sima es egy kakaos.

Myssnia,
Meg mindig dolgozol? Ugy irigyellek! En meg teljes letargiaban fetrengek a haszontalansagom miatt. Unatkozik az agyam.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?