Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Vasárnap a Camponába voltunk mert fellépett a lányom. A Robika is nagyon jol érezte magát. Pár kép roluk. Kép Kép Kép Kép Ő áll. Kép Jobb szélen Kép Jobb szélen. Kép Záro kép
Vendég

Bea!

Azért jó, hogy olvasol Bennünket :)
hát igen, beleugrottunk a lóvásárlásba, de nem bántuk meg, mert jó választás volt...persze nálunk hozzáértőbb személy választott helyettünk :lol:

sajnálom, hogy nem vagy jó passzban, remélem azért ez változni fog... :(

én is gondoltam rá, hogy talizhatnánk valamikor, talán valamelyik játszóházban? :wink:

Melcsikém!

Öröm olvasni, ahogy írsz a Te kis drága 2 éves Tündérkédről :) :) :)
igen, a lányok elég ellentmondásos kis teremtmények, és bizony jó sok energiát és türelmet igényelnek...Melissa pl. kitesz 8-at sokszor, és időnként mindketten ( sőt, hárman Patrikkal) kidőlünk mellőle :rollezek után kíváncsian várom, Maya milyen lesz vajon??

ugyanolyan nem lehet, tényleg nagyon érdekel, hogy két lánytestvér mennyire különbözhet... :wink:

Judit!

Biztosan nagyon jól éreztétek Magatokat a képek alapján :) :)

a kislányod nagyon ügyes, és látszik, hogy Robika is feltalálta jól Magát... :) :) :)

tök jó, ez a Karácsonyos vonalzó, én az idén úúgy várom, mint még soha :wink:

Fanny!

Tudom, hogy a friss nagymamák roppant elfoglaltak, de azért írnál majd pár szót a szülésről a kedvemért?? :wink:

és persze újabb fotókat is szívesen nézegetünk ám a KicsiLányról :D

szerintem Te most készülődsz, hogy du. méltó fogadtatásban részesüljön a kis Hercegnőtök :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Való igaz, hogy nagyon elfoglalt vagyok, itt bent is ugye mindenkinek be kell számolni az eseményekről, meg azért néha a munkára is figyelni kell.
Na, de röviden:

Szóval ott tartottunk, hogy csütörtökön - miután 2 órát töltöttek a szülőszobán - haza küldtek minket a kórházból, hogy ez még semmi, nyugi. Haza mentünk, csináltam sajttal-sonkával töltött rántott husít, kell majd az energia...
Fájdogált, fájdogált K., de én tudtam,hogy ez még semmi, de azért állandóan hivogattam telefonon, hogy hogy érzi magát. Lefeküdtem én, de aludni nem bírtam, mert állandóan azon járt az eszem, hogy ez a kislány most biztos úgy van vele, hogy már kétszer hazajöttünk a kórházból, most biztosan nem mer szólni, hogy itt az idő és a végén még a nappaliközepén fog megszülni. Állandóan hallottam,hogy húzza a WC-t, egy órakor felhívtam,hogy mi van. Akkor mondta,hogy most már menjünk mert este hét óta erősödtek a fájások, 5 percesek. Gyorsan elkészültünk, irány a kórház ismételten. Ott újra beöltözés, vizsgálat, annyi eredmény volt, hogy 1 újnyira kitágult. Na, gondoltam ez is valami, de azért én még mindig azt érzetem, hogy ezek nem igazi fájások. Hát igazam lett, mert nem is haladt a dolog. Én már megkérdeztem négy óra körül ( még mindig hajnal van!) a szülésznőt, hogy nem lehetne-e egy kicsit rásegíteni oxytociddal. Hát azt a kioktatást, a természetről, meg stb, stb...Nyolc órakor jött a doki megvizsgálta -semmi kapkodás, elvégre ő munkaidőben van, sőt az ambulancián rendel, úgyhogy pont jól jön neki, hogy lassan mennek a dolgok - háromnegyed 10-kor burkot repesztett és ismét távozott.Na, innentől kezdve,megint csak cammogtak a percek, néha kisfiam kijött jelenteni, hogy mi újság, de sok újság nem volt, labdán ült a K., meg egy óra körül beülhetett a kádba. Végre eljött a rendelési idő vége, a két óra ( persze, ez csak az én szkepticizmusom,de biztos vagyok benne, hogy ha ekkor jöttünk volna be a kórházba, akkor rögtön adott volna neki infúziót, hogy ne csússzunk bele az éjszakába) szóval a rendelés után még egy kis kávézás, jövés-menés, konstatálta a doki, hogy kitágult 4 újnyira, várjuk a tolófájásokat...amik csak nem jönnek, ekkor végre háromnegyed háromkor méltóztatott bekötni infúziót. Azért azt is el kell mondani az igazságosság kedvéért, hogy innentől kezdve végig bent volt a doki a szülőszobán, sokat dícsérte, bíztatta a K-t, és ő maga is bevallotta, hogy ilyen nagyon ritkán fordul elő, hogy 5-6-szor visszacsúszott a baba feje,ezért húzodott el a szülés háromdegyed 5-ig, de akkor végre meglett. Kijött a kisfiam és mondta, hogy egy kis hajasbaba! Meg azt is mondta, hogy doki meg a szülésznő már ott rögtön beszélgettek egymás között és mondták, hogy milyen kis formás, igazi kislányos baba. A kisfiam vágta el a köldökzsinórt, és azóta is úgy beszél a szülésről, mint a vilggá legtermészetesebb dolgáról, nagyon édi.
Kérdeztem,hogy a K. hogy viselte, jajgatott-e, de mondta hogy nem csak néha mondta, hogy nagyon fáj, meg a kitolás alatt "úgy nyögött, mint a súlyemelők", meg azt is mondta: " a kitolás alatt már nem is fáj, csak nyomni kell"(!!!!!!!!!!!) Szóval így látják ezt a férfiak!
Na, de a lényeg hogy meg van és egészséges,K. is jól van, most már megindult a teje is.
Most beszéltem vele és mondták, hogy a baba sárgasága nem vészes, csak nem hízik elég tempóban (??), nem is értem, 3660gr-al született, lefogyott 3400 körül, de már megint 3600 gr, miért kevés? Na, de ha nem lesz semmi gond, akkor holnap délelőtt hazajöhetnek.
Egyenlőre ennyi.
Ne haragudjatok, hogy most nem regálok másra, de tényleg összecsapnak a hullámok a fejem felett. Holnap is nem tudok otthon maradni, meg szerdán se, úgyhogy mindent előre el kell készítenem,pedig szerettem volna otthon lenni, de mindegy, majd sietek haza.
Teszek fel képeket, remélem nem ugyanazokat, mint a múltkor.
Sziasztok Éva
fanny01

:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:30-kor.
fanny01

Szia Fanny!

Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad :) :) :)
Hát, le a kalappal a kislány előtt, nagyon bátor és ügyes volt!!!!

őszintén mondom, felnézek Rá...szegénykém, azért ilyen szép súlyú babát kitolni, pláne először szülő anyukának, nem semmi...

és a fiacskádra is büszke lehetsz, remélem az én párom is ilyen bátor lesz majd (szeretné), mert több alkalom nálunk nem lesz rá...

én a kismamát ugyan nem láttam, de a büszke apukát elnézve tudom már, miért ilyen szép ez a kislány :) :) :)

és ahogy nézi a lányát, háát elpityeredtem :) :) :)

az orvossal kapcsolatban egyáltalán nem vagy szkeptikus, tökéletesen látod a helyzetet...én ugyanígy jártam, Melissa születésénél, hajnali fél 4-kor értünk be a H-ba, és 7-kor méltóztatott megjelenni a fogadott orvosom ( állítólag nem szóltak neki, de hiszi a piszi ) egyébként kezdődött is a műszakja, mikor megjelent :evil:
utána burokrepi ( nálam addig nem történik semmi, csak fájogatok 2 ujjnyi tágulással ) de utána baba van fél órán belül...

szóval, Melissa is megszülethetett volna kb. 2 órával előbb...
Patriknál szerencsém volt, mert épp ügyeletben volt a dr. úr, így 5:15-kor szültem ( 3-kor értünk be )

a nővér megjegyzésével kapcs: a burokrepesztést sem "favorizálja" a természet, mégis alkalmazzák...

mégegyszer is köszi, hogy leírtad, és boldog babázást!!! :)

Ui: a képek többsége u.az, de sebaj, szívesen gyönyörködünk :) :) :)

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!

Gyönyörű a kisunokád! De egy helyes apukátol ez várhato!

Köszi a leirást! Ahogy olvastam még nekem is belefájdult a hasam. Megszenvedett szegényke nagyon. Örülök ,hogy van tejci is csak sokáig legyen.

Szia
Vendég

Fanny!
Nem is látszik ez a sok viszontagság Hannácskán! Nagyon ügyes volt a kis menyed, szépen helytállt, le a kalappal! És a lényeg, hogy jól vannak mindketten! A képek majdnem ugyanazok, de olyan szép ez a kislány, legalább ezen az oldalon is gyönyörködünk Benne! :D
Akkor én is jövök párral. Kép

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép (Kapd már be a cumidat!)
Kép
Judit!
Látom mindannyian jól éreztétek Magatokat vasárnap! Ügyes a kislányod!

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny
Köszi a történetet. Hát nem volt könnyű menet! Nagyon ügyesek voltak, és lényeg hogy minden rendben. Egyébként így hogy nem kötöttek be korán infúziót, legalább tudott K. mozogni, nem kellett fekve vajúdnia sokat ( nekem reggel 8 tól ment az infúzió és fél 4 re lett meg Anna, közben fel sem kelhettem) szóval abban is van valami jó hogy ülhetett labdára, kádba... De jó hogy van tejcsi :D Apuka nagyon büszke, nem is csodálom ilyen szép leányka láttán :D Melyik kórházban szült a menyed? Rooming-in van?

Judit
Nagyon ügyes a lányod, mióta táncol? Robika is édes :D
A Camponában van már Mikulásos díszlet?

Sheila
Burokrepi után fél órán belül baba??? Az igen!!
Egyébként az én dokimat is 8-kor hívták, pedig hajnal 5-kor benn voltunk. Simán el tudom képzelni, hogy ha a szülés még nagyon az elején van, nem hívják be őket hajnalban :roll:

Melcsi
Nagyon csini volt a kis Szülinapos! Szenzációsak a képek, mint mindig :lol: Nekem a hordozós tetszik legjobban, a két kis pucérral, de mind jó. Látom Emese erőteljesen neveli Lukut :lol: de ő biztos jól tűri...
Édes a Kislegény, és látom neki is vannak már jó kis hurkái :lol:
Beállt végül is a közös délutáni alvás?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok!
Most készültem éppen lefeküdni, (Benji mellett egyre lehetetlenebb napközben a szakdolgozatomon dolgozni), de nem álltam meg, hogy ne nézzek még be ide. Hát érdemes volt! Annyi klassz fényképet nézhettem.

Judit!
Gratulálok a kislányodhoz. Milyen alkalomból lépett fel?

Éva!
Nagyon ügyes volt a menyed. Az tényleg nagyon jó, hogy van már teje. Az utolsó képet nézegetve elgondolkodtam, hogy a fiad annyi idős, mint Péterem (talán még picivel fiatalabb is?) és már édesapa. Én el nem tudnám ezt még a saját fiamról képzelni.
A kis unokád fotóit pedig én is szívesen nézem többször is.

Melcsi!
Nálam a kis „gondoskodó” a favorit. Az az anyáskodó mozdulat!! Persze a többi kép is nagyon jó. Luku tényleg kis hurkás.

Sheila!
Vigyázz magatokra, pihenj sokat! Most már mindjárt te következel.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Csak pár szó,
LÁnyok mennem kell, majd jelentkezem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:32-kor.
fanny01

Éva!

Jól értem, hogy a szülés óta nem tudott fürödni a menyed? Hogyan tud működni egy kórház víz nélkül? Én nem hallottam erről az esetről egyáltalán. Igaz, hogy nem is hallgattam nagyon híreket.

Drukkolok, hogy ma hazamehessenek. Benjivel én is halálra izgultam magam, ő is igencsak besárgult, én meg már nagyon szerettem volna itthon lenni. Szerencsére végül időben jöhettünk.

Melinda
fermel

Melcsi!

Nagyon csini volt Emese, és igazán élvezte az ünneplést :) :) :)

Luku meg olyan kis vidám fickó mindig :) :) :)

látszik, hogy Emese "anyáskodik" felette, Apa pedig már szoktatja a férfias dolgokhoz :lol: :lol:

nekem is nagyon tetszik a hordozós kép :)
lábaddal mi a helyzet???

Fanny!

Atyaisten, nem tud fürödni szegény menyed?? :shock:
és én még azt hittem, hogy a magyar eü. már mélyebbre nem süllyedhet :roll: :(

remélem, ma tényleg hazamehetnek!!!

Icus!

A győri Árkádban már díszítik a karácsonyfákat :) :) :)
bizony, fél óra alatt baba volt Melissánál is és Patriknál is...
és erre számíthatok most is...ennek a gyorsaságnak azért ára van...brrrr, azok a fájások :shock:

Melinda!

Látom, későn feküdtél, azért vigyázz Magadra, pihenni is kell!!!
irigylem a kitartásodat, nekem ez nem menne...

bizony, én vagyok a következő...de azért még legalább 5 hétig szeretnék így maradni, bármilyen nehéz is már.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!
Fürdeni sem lehet??? Hát hogy müködhet akkor a kórház???
Melinda!
Neked aztán van energiád, éjjel tanulni!
Én Lukuval megint megtanulhattam, amit pedig tudhattam már. 1 napon a kórházban nem mulik semmi, de ha nagyon siet az ember itthon lehet belőle baj. Luku is nagyon sárga lett, aztán mégis hazajöhettünk, amiből majdnem baj is lett mert visszasárgult. Szóval nem szabad siettetni semmit!
Icus!
Nagyjából beálltunk, igaz Luku hamarabb ébred mint Emese, de együtt alszanak el.

melcsi1967

Sheila!
Nem lehet semmi ez a rohamos szülés, de legalább tulvagy rajta gyorsan. Én épp az ellenkezője vagyok, Mátéval reggel 7-kor kötötték be az infuziót de csak este 10-re lett meg. Nem tágultam.
Remélem minden ugy lesz, ahogy eltervezted és Majácska dec. 27-én akar majd kibujni :D
Lábam :cry: pénteken megyek vissza, rajtam van a térdrögzitő, maga a rándulás majdnemjó már, de oldalt nagyon fáj az a szakadás. Furcsa hogy hónapokig járkáltam rajta, éreztem hogy fáj valami, de a visszeremmel voltam elfoglalva, mert az is ott van pont. Egy kis botlás volt csak, akkor nem is éreztem hogy fájna, igaz a lépcsőnek dőltem is a lépcső széle belevágott a lábamba, ami vérzett is kicsit. De biztos akkor szakadhatott el, mert egyéb baleset, félrelépés nem történt. Hát majd meglátjuk pénteken, de remélem hogy nem kell megmüteni.
Regi!
Ez a lábügy természetesen nincs kihatással a babaprojektre, hiszen remélhető hogy nem okoz maradandó bénaságot.

melcsi1967

Lányok!
Ügyes(k)edek! De nem értem hogy került szöveg a vonalzók közé! És hogy lehetne eltüntetni???

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
Nagyon jók lettek a vonalzók!
Édesek a fotók. Gyönyörűek a gyerekeid büszke lehetsz rájuk.
Hogy álltok a bilizéssel?
Mi próbálkozunk,de nem sok sikerrel. Reggel és este a pelenkázás előtt ráül Marcell a wc-re /ülőkét vettünk neki,ezt jobban kedveli/,mindig sikerül pisilnie,néha kaki is összejön. De ha nem adok rá pelust, még nem szól, a bugyiba megy a dolog. Ha pelus van rajta jelzi a kakit,de csak már az esemény után.

Fanny!
Szegény menyed tényleg jól megszenvedte a szülést. A víz dolog elég érdekes, el sem tudom képzelni,hogy működhet egy kórház víz nélkül :roll:

Sheila!
A játszóházas tali jó ötlet. Ti hova szoktatok járni?
Mi már többfelé voltunk, a Kölyökpark tetszett a legjobban nekünk.
Képzeld már nem a Marinába jár táncolni Kyra,hanem a Dance 4You-ba, a Fekete Angélához aki a színház táncosa. Ez nekem jobban tetszik sokkal alaposabb a felkészítés,nem is jazzbalettnek hívják,hanem balett,jazz tánc előkészítő. Kicsit féltem,hogy nem fog tetszeni Kyrának,mert itt nagy a fegyelem,nagyon oda kell figyelni,de szerencsére élvezi.
A nagyfiam is ebbe a tánciskolába jár jazz táncra. Érdekes,hogy amikor én akartam hogy járjon táncolni,mert olyan jó a mozgása,lehurrogott,most meg 17 évesen kedvet kapott hozzá.
Nagyon sajnálom,hogy nem túl jó a kapcsolatod a nagyfiaddal,nem lehet jó érzés Neked. De úgy gondolom a helyes útat választottad a vele való kapcsolatnak.
És ne idegeskedj,nem tesz ez most jót Neked!

Melinda!
Kitartás a tanuláshoz!
Irigyellek az energiád miatt. Nekem is kellene valamit tanulni de mindig találok kifigást,hogy most miért is nem :oops:
Pedig most érzem igazán,hogy a keredkedelmi érettségim mennyire nem ér semmit :(

Judit!
Nagyon ügyes a lánykád. Ő milyen táncot tanul?

Marcell szegényem megint beteg,most hörghurutja van és mindkét füle be van gyulladva. 2 naponta járunk fülészetre, és jön a doki néni,már egészen megszokta a drágám az orvosokat. Olyan ügyesen hagyja magát vizsgálni,és tudja melyik orvos mit néz rajta. "Jaci bácsi,kójház füjem " Ha a fülészetre megyünk. "Dottoj néni jön tojkom,hasam". Ha a gyerekorvos jön.
És nagyon hősiesen beveszi a gyógyszereket,még a keserűeket is.

Bea
beátab

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:33-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi
Nagyon aranyosak a gyerekeid. A lányodon az látszik hogy nagyon anyáskodo. Az ülőkés kép a legjobb, már nemsokáig fogja elbirni a szépen gyarapodo öcsikéjét.
Nem voltam elájulva a lányom táncátol. Sokkal többre képes. Mindig megyszoktuk beszélni, hogy mit rontott el. Itt már másodszorra, szervezetlen volt a fellépés elötti időszak. Egy hete csütörtökön tanitották be nekik a koerográfiát. A ruhát csak ott az öltözöbe kapta meg. Szerintem ennek nem igy kéne történnie.
Nagyon vigyázz a lábadra ne erőltesd magad! Nem értem a vonalzodat, miért csinálja.

Szücsi
Már áll a nagy karácsonyfa a Camponában, és sok villágitos oriásmaci is van. A lányom három éve táncol.

Fermer
Az ország több ponján a diabétes napját tartották. A gyerekmodellek mellett ők adták a műsort 11-16-ig.

Beátab
Szerintem a wc ülőkés dolog sokkal jobb megoldás, mert én nagyon utáltam bilit mosni. Mi még nem probáltuk. Láttam, hogy már van lépcsős és kapaszkodos is.
A lányom akrobatikus szinpadi táncot tanul, de lehet hogy váltani fogunk mert a szervezésen szerintem sok mulik. Magabisztonságot ad neki, ha be van rendesen tanulva a szám.
Jobbulást a kisfiadnak!

Fanny
Nagyon sajnálom hogy nem jöhettek haza a lányok. De ez a baba érdeke, hogy ne legyen ithon semmi baja.

Sziasztok
Vendég

Fanny!
Ne sirjon, ne sirjon szegény Kismami! Tehát besárgult Hanna! Figyelj, jobb ha kikezelik rendesen, egy napon nem mulik a világ, nincs otthon másik siró kisgyerek, de megkeseritheti az egész szoptatást akár mert ha sárga, nem eszik-apad a tej-tápszer kell, mire pedig erőre kap, már jószerével csak a tápi marad! De tudom hogy könnyü példálózni, helyzetben a kismamik nagyon érzékenyek! Na fel a fejjel!

melcsi1967

Fanny!

Jajj, nagyon sajnálom szegényt :( :( :(
elhiszem, hogy sír csak nehogy a tejcire rossz hatással legyen a dolog...

az is rossz lehet, hogy egyedül van a szobában ( bár én is úgy leszek :wink: ), de tudom, ilyen rossz, mikor számít az ember a hazamenetelre, mégsem engedik...ilyenkor 1 plusz nap is örökkévalóságnak tűnik :roll:

maradjatok ott az Apukával amíg csak tudtok, hátha úgy könnyebb...

azért elég gáz lehet a frissen szült anyukáknak a koszos víz :roll:

kívánom, hogy múljon a sárgaság mielőbb!!!

Melcsi!

Örülök, hogy javulóban a lábad, de azért ne terheld túl!

a vonalzók nagyon jók lettek, szerintem a profilban ki tudod venni a felesleges szöveget...

blogot még nem csináltál?? :wink:

Bea!

Örülök, hogy mégis írsz ide is :)
A Dance4 You-ról én is jókat hallottam, és láttam Angélát is már több musicalben...

talán mi is megpróbáljuk jövőre újra...bár Melissa elég hóbortos, most éppen a lovaglást bojkottálja, valamiért nem mer "ügetni" Ibykén, pedig sok kislány lovagolta már...

az oviban jár néptáncra és tornára, a néptáncot imádta eddig, de volt egy kudarcélménye a múlt héten (nem tudta emelgetni a térdét huzamosabb ideig) ilyenkor kicsit elmegy a kedve, de nem hagyom :wink:

bár sajnos épp ma lenne du. néptánc, mi meg ma már nem mentünk oviba, mert náthás és fáj a torka, nem vészes, de én ilyenkor már itthon fogom, nehogy még betegebb legyen, és az sem lenne jó, ha én is elkapnám :roll:

olyan dühös vagyok, mert mára voltam bejelentkezve pedikűröshöz, és le kellett mondanom, pedig szülés előtt mindenképp rendbe kell hozatnom a lábaimat, mert utána úgysem jutok el...de szinte törvényszerű, hogy épp ilyenkor jön közbe mindig valami...

ami miatt mérges vagyok: nemrég jött Melissáék csoportjába egy alig három éves kisfiú, aki előtte bölcsis is volt...múlt héten már taknyosan, köhögve hozta az anyja oviba (szerintem esténként láza is lehetett) , majdnem mellettünk öltözik, és még tegnap is beteg volt, nem jött rendbe a hétvégén sem :roll:

már előre féltem, hogy elkapja a lányom, hát bejött :twisted:

most épp négy hetet tudtunk egyhuzamban menni...Melissa egyébként már megerősödött, ovikezdéskor egy hét folyamatos oviba járás volt a "rekord"...de ha egyszer vannak ilyen hülye p.csa anyukák :twisted:

ráadásul megfigyeltem, hogy általában azok ilyenek, akik nem is dolgoznak :twisted:
ez is huszon egy-két éves hülye liba, gondolom teher neki a gyerek...

bocs, hogy kidühöngtem magam....

kicsi Marcellnek jobbulást kívánok, édes lehet, mikor mondja a doktoj bácsis-nénis sztorikat :)

a Kölyökpark nekünk is jó lenne, Melissa is imádja :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Már egyre inkább én is úgy vagyok mint Bea. Olvasni tudok, mire írnék is már mennem kell :( .

Fanny! Remélem minél hamarabb hazamehet a menyed a kisunokáddal! Tényleg annyira szép, kisimult az arca Hannának, mintha már pár hetes lenne.

Melcsi! Megint csak ismételni tudom magamat: csodálatos családod van! És Lukács mekkorát nőtt :shock: ! Még szerencse, hogy a lábad nem akadályoz a "babagyártásban", látszik, hogy nálatok jó helye lesz még egy babának :lol: ! Remélem pénteken már sokkal jobban leszel!

Judit! Nagyon ügyes a kislányod! Hány éve táncol? Persze Robika is nagyon szép, mint mindíg :lol: !

Bea! De jó, hogy írtál! Igazi bátor fiú Marcell, és ügyes, hogy beveszi a gyógyszereket! Emese még az édeseket sem akarja....
Remélem rendeződnek a dolgaid hamar! Nem tudom írtad-e, lehet,hogy én vagyok figyelmetlen, de találtál már munkát?

Sheila! Mostmár Te következel :lol: ! Persze csak 6 hét múlva,addig csak növögessen Maja, hogy Ő is ilyen szép kisimult legyen :lol: ! Sajnos közösségben ez mindíg előfordul, de amikor a nagyok voltak ovisok, akkor az óvónők mindíg szóltak, ha valaki betegvolt, hogy ne hozzák. És csak orvosi igazolással jöhetett megint a gyerek. Jobbulást Melissának!

Melinda! Te aztán ébren bírsz lenni :shock: :shock: ! Én is írigyellek, hogy ilyen kitartó vagy! Én még azt sem tudom eldönteni, hogy ha esetleg elkezdenék jövőre tanulni akkor egyáltalán mit :roll: !

Sajnos Mese is megfázott :cry: . De még ez a kisebbik baj. Kb 2 hónapos korátol van hátul a fején egy kis... olyan volt mint egy fehér szemölcs. Azt mondta a dokinénink, hogy figyelni kell, ha nő akkor meg kell nézetni bőrgyógyásszal. Múlthétre teljesen begyült, hétfőn kértem időpontot a bőrgyógyra, de délután ki is fakadt. Aztán kedden mondta az orvos (bőrgy.), hogy faggyúmirigy, el kell távolítani. Ma elvittem a GyEK-be ott mondták, hogy tényleg le kell onnan szedni, mert mindíg be fog gyűlni neki, de mivel most meg van fázva, meg az a bigyó is gyulladt menjün vissza két hét múlva és akkor megbeszéljük a továbbiakat. Fogalmam sincs hogy fogják csinálni mert mondta a doki, hogy helyi érzéstelenítéssel lenne a legjobb, de hát még nagyon kicsi és nem tudjuk lefogni. Így lehet, hogy altatás lesz, de én attól nagyon félek :? :cry: . Ja, ráadásul tegnap este Gábor talált még a tarkóján a bőr alatt egy kis dudort, ami a doki szerint nyirokcsomó, de legalább kettőt érzett, és figyeljük azt is :? . Hát megmondom őszintén eléggé félek, remélem semmi komoly nem lesz belőle!!!!
Persze én is megfáztam tegnap az SZTK-ban, olyan huzat volt, meg ugye mire felértem a másodikra jól leizzadtam, aztán meg kabát le és már beteg is vagyok :( .
Olyan nehezen fog eltelni ez a két hét.

Na, felébredt a drágám!

Paga! Írj már egy pár sort!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Egy pár kép.

Így csináltuk meg az ágyat, azért nem mindíg sikerül az egész éjszakát itt tölteni :oops:
Kép

Emese ha meglátja a fényképezőt, rögtön vigyorog, de nem sikerül mindíg elkapni.
Kép
Kép

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!

Szegénykém, Rátok jár a rúd akkor nagyon :(

Jobbulást kívánok a drága kis Mesének!
Megértem az aggodalmaidat, én ugyanilyen típus vagyok...de hidd el, a kívülálló mindig objektívebben látja a helyzetet, szerintem egyikből sem lesz gond.

a nyakán valószínüleg tényleg a nyirokcsomókat érezni, ami összefügg a megfázással, a kis buksiját meg hátha mégis meg tudjátok helyi érzéstelenítéssel oldani, ha ennyire félsz az altatás miatt (amit megint csak megértek, de hátha elég egy kis bódítás is :roll: )

nem lesz könnyű kivárni ezt a két hetet, de próbálj meg ne túl sokat aggódni, mert az szinte elviselhetetlen... :(

tudom, most könnyen beszélek, de voltam hasonló helyzetben...
a 3 éves státuszon a dr-nő hallott v.mi szívzörejt Melissánál, azt mondta, hogy valószínüleg ártalmatlan, de azért beutalta gyermek kardiológushoz...persze én azonnal kombináltam, mert sajnos a születésekor a H-ban is hallott szívzörejt a gyerekorvos, de hazamenetelkor már nem :roll:

a kardiológiára egy hónappal későbbi időpontot kaptunk, hiába telefonálgattam, sehol sem tudtam előbb megnézetni...aztán minden a legnagyobb rendben volt, én mégis megjártam a poklot az egy hónap alatt...

köszi szépen Melissának nincs különösebb baja, csak folyik kicsit az orra és picit piros a torka, de gondoltam jobb, ha itthon marad :wink: nemsokára úgyis hangos lesz a ház,akkor már nemcsak Rá kell figyelnem :wink:

vigyázz Magadra is, most könnyű megfázni :roll:

látom az a kis katica Mese vonalzóján már majdnem az 1-nél tart :wink:

mindjárt itt a szülinap!!! :) :) :)

puszi,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

tök jól megoldottátok az ágy helyzetet, szerintem nálunk is valami hasonló lesz majd, borítékolom előre :lol:

nagyon édes Mese, mint egy igazi fotómodell, annyira de annyira szép!!! :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Ma 21-én 21 éves a legnagyobb fiam. Mintha „ma” született volna!! Hihetetlen milyen gyorsan elszaladt ez a két évtized.

Icus!
Megint tartozom neked egy válasszal. Gyermekbiológiából vizsgáztam. Írásbeli vizsga volt, az eredményt majd valamikor megtudjuk. Nem volt egy hatalmas anyag, de mint írtam Benji mellett nem könnyű időt szakítani a tanulásra. Utoljára középiskolás koromban tanultam biológiát. Itt a szakvizsgás képzésen pedig mindenkinek kötelező. Elsősorban a kamaszok fejlődéséről, éréséről van szó benne. Az írásbeli vizsga után egy másik tárgyból csoportos vizsgán vettem részt. Erre nem kellett külön tanulni, inkább tapasztalatcsere volt..
A beadandóimmal már készen vagyok. Dec. 15- én még lesz egy szóbelim. (nem egy hatalmas anyag az sem) Januárban pedig szigorlatozom. Na, arra már többet kell tanulni!
Addig pedig dolgoznom kell a szakdolgozatomon, nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni.

Bea!
Jobbulást kívánok Marcellnek! Nemsokára már ő is két éves lesz?! Tényleg nagyon rohan az idő. Azért próbálj ránk is egy kis időt szakítani, majd számolj be a születésnapról.
A szobatisztasággal nagyon jól álltok. Az, hogy már tudja a kicsi, hogy mire való a WC és már többször is sikeresen használta szerintem már nagyon jó eredmény. Sok kis gyerek nem hajlandó ebben a korban a WC- be végezni a dolgát, félnek a szituációtól.
Gondolom azon, hogy nem mennek túl jól a dolgaid, azt értetted, hogy még nincs állásod.
Kívánom, hogy ez a helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Mandula!
Emesének is jobbulást kívánok! Biztos vagyok benne, hogy ártalmatlan az a valami a kis fejecskéjén. Minden rendben lesz! Persze tudom, hogy könnyű ezt így kívülről mondani.
Jó megoldás tényleg, hogy a kiságyat így magatok mellé tettétek.
Emese mosolya pedig fantasztikus!

Melinda
fermel

Éva!

Otthon van már a kisunokád?
fermel

Fanny!
Mi a helyzet???
Mandulácska!
Az ágy elég ügyes megoldás, ha ugyis felkel, legalább nem kell messzebb menni hozzá. A buksi :cry: De remélem hogy igaza lesz anna ka dokinak és tényleg kisebb beavatkozás lesz. Olyan édes mosolya van a picikédnek! Betyáros, betyáros... :wink: :D
Mi ujság a kamaszaiddal?
Bea!
Ááá, nálunk visszafejlődött a bilizés. Szépen, ugy ahogy Marcellod is, ha van rajta valami, beleereszti. De ha meztelen, akkor a bilibe pisil-kakil. Csak hát már tél van, meztelenkedni csak reggel-este szoktunk :( Egyébként szól, "bekakiltam", vagy ha kérdezem, van kaki? "pisi van csak")
Munkaügyben?
Jobbulást kivánok kicsi Marcellnak. Milyen ügyes, hogy mindent bevesz! Nekünk eddig csak 2x kellett kanalast bevenni, de csak hosszas könyörgésre kegyeskedett megenni, utána meg mondta, hogy finom volt, kérek még. :? És ezt mindennap eljátszotta.
Melinda!
Ez rengeteg vizsga meg tanulás! Épp a Karácsonyi időszakban!
Péternek boldog születésnapot! Kitart az önállóság mellett?
Sheila!
Jobbulást Melissának! Remélem elmulik hamar! Nem adattok be influenza elleni oltást? Mi szoktunk évek óta, és megfigyeltem, hogy még a megfázások is valahogy elkerülnek minket azóta, persze lehet hogy csak szerencsénk van és semmi köze az oltáshoz. De ki tudja, hátha ad vmi védettséget az egész immunrendszernek.

melcsi1967

Váu! Sikerült jól megfigyelnem a nem ideillő szöveget, és épp azt töröltem ki a képek közül! Na mit szóltok? :D

melcsi1967

De még mindig nem tudom hogy kerülhetett bele?

melcsi1967

Melcsi!

Ügyes vagy :) :)
nekem is volt régebben ilyen a vonalzómnál, aztán kitöröltem a profilban :wink:

én azt hittem, hogy az influ elleni oltást főleg idősek kapják, de majd megkérdezem a dr.nőt...elképzelhető, hogy hatással van az immunrendszerre is.

örülök, hogy a lábad állapota nem befolyásolja a babaprojektet :wink:
tényleg: már javulgat??

Melinda!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT PÉTERNEK!!!

irigyellek az akaraterődért és kitartásodért, így tovább!!! :)

Fanny!

Hazamehettek a leányzók?? nagyon drukkoltam ám!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Végre tegnap haza jöhettek a lányok! Nagyon édi nyugodt kis baba. Nem tudom, hogy ez még a sárgaság hatása-e, de nagyon nyugodt. Éjjel négy óránként szopizott, fél háromkor egy kicsit nyüglődött, de kaki lett a vége ( tehát jogos volt a nyüglődés), tehát egyenlőre semmi probléma. Ha a szüleire ütött ez a gyerek, akkor ilyen nyugis is marad! Kisfiam végig aludta az éjszakát! (ez is fontos szempont!) Majd teszek fel friss képeket, de még mindig nem érek rá, most 10-re megyek zsüri elnöknek, szavalóversenyre ( nem nagyon vagyok most ettől lelkes), úgyhogy most csak röviden:

Melinda, tetszik még Péternek az önállóság? Boldgo szülinapot! Lesz nagy családi ünneplés?

Melcsi, javul a lábad? Nagyon édes Emese új kis képe, nagyon tetezsik!

Judit! Neked már olyan régen akartam írni, hogy fantasztikus ügyes a lányod! Írhatnál többet róla!

Mandula! Tényleg nagyon profin mosolyog Emese! Nagyon édes! Látszik a mosolyán,hogy nagyon kis zsivány lehet, tudja, hogy mivel tudja levenni a környezetét a lábáról.

Bea! Tényleg írhatnál , hogy mi újság van veled.

Sheila! Most már lehet érted izgulni! Mekkora a pocid? Nem is tettél fel uh képet a babáról! Tessék pótolni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:34-kor.
fanny01

Fanny!
Nagyon örülök hogy végre otthon a kis család! :D
Lehet még a sárgaság hatása is a nyugalom, Lukunál kb 2 hétig tartott, mire teljesen kifehéredett és magához tért! De a lányok alapból nyugodtabbak mint a fiuk, szóval lehet hogy Nekik is szerencséjük lesz és igy is marad minden. Jól szopik Hannácska? Beindult a tej rendesen? Na és milyen volt az első fürdés? Kis menyed jól van? Gátseb?
Nem maradtál otthon szabin? Vagy most Apa, később meg Te?
Sheila!
Tényleg ám, az UH kép! Nekem ugy sikerült felvarázsolnom anno, hogy a képet lefényképeztem, és egész jó is lett. Persze máshogy is fel lehet tenni, annak aki ügyesebb!
A lábikóm javulgat, maga a rándulás szerintem már majdnem el is mult, viszont az eredeti fájdalom, ami ezek szerint a szakadás, az továbbra is szinte változatlan intenzitással fáj. Holnap megyek vissza :shock: Félek.
Minden rosszban van valami jó. Én, aki anno büszkén mondtam, hogy semmi vasalnivalóm sincs sose, mert van rá időm, nos ennyi gyerek mellett már nem egészen ugy van. Rengeteg halmozódott fel, teritők, lepedők, ágynemük tömkelege, ami ugye nem rögtön kell. Büszkén jelenthetem, hogy elfogytak! Szépen nekiültem tegnapelőtt és mindent kivasaltam, most fejeztem be! Ülve, lábam a "lila labdán :wink: ", ugye mi mindenre jó :lol: , szóval betöltöm a fél nappalit ezzel a szerelékkel, de nagyon jól megy igy a vasalás! Mivel Emesémet az anyukámék naponta elszállitják, sőt, tegnapelőtt először náluk is aludt (nagyon jól, azt mondta), igy Luku mellett van időm. Deszka a járóka mellett, szemezünk, énekelünk és vasalunk. Lukunak nagyon tetszik a gőz és a vele járó hang.

melcsi1967

Sziasztok !

Megtaláltalak benneteket!!
Gondoltam kell valahol lenni ennek a korosztálynak is ! :lol:

Szeretném ha beszélhetnék veletek tapasztalatokról, félelmekről...
Most annyi h októberben voltam 40 és most várom a 3. bébit- nem véletlenül!!!!
Van egy 17éves fiam és egy 14.5 éves lányom. Kacifántos életút után párommal szeretnénk egy közös gyermeket.Neki is van ,de vágytunk a közösre :roll: .

Ennyit bevezetőül. Ha valakit érdekel szívesen írok magunkról .
A Ti hozzászólásaitokat visszaolvastam h kicsit képben legyek.
agica1027

Ágica!
Látom nekem jut az első üdvözlet lehetősége!
Mi ezek szerint teljesen egyidősek vagyunk, nekem sem véletlen ez a késői gyermekáldás, bár én első és egyetlen férjemtől szültem mindhármat :D
Irjál Magadról, milyen ez a kacifántos életut,és érdekelnek a kamaszaid is, gondolom nemcsak engem :wink: Nekem is van egy 18 éves, még mindig bonyolult eset.
Melinda!
Multkor elejtettél 1 megjegyzést Bencével kapcs., amire nem kérdeztem vissza. Ha publikus, ird már le, miért gondolod hogy nehezebb mint Péter volt?
Fanny!
Meddig zsürizel???

melcsi1967

Szia Ágica!

Isten hozott köztünk! :)
gratulálok a nagyobb gyerkőcökhöz és a pici Pocaklakóhoz :)

persze, hogy érdekelsz bennünket :)

én hasonló helyzetben vagyok, mint Te, az első házasságból van két fiam, a nagyobbik 22 éves lesz januárban, a kisebbik 15 éves februárban, Őt közösen neveljük 6 éves kora óta a mostani Párommal.
A Párommal 9 éve élek együtt, 6 éve összeházasodtunk :) :)
szerelmünk gyümölcse /Melissa/ 5 és fél éves, és hamarosan megszületik második közös kislányunk is :) :)
a legjobbkor jöttél, legalább nem marad a topic kismama nélkül, részemről a legnagyobb örömmel adom át Neked a stafétabotot, mert már naggyoon nehéz :roll:

Fanny!

Örülök, hogy hazajöhettek a csajok :) :) :)
Melcsike félezer kérdést tett fel Neked :lol: :lol: nagyjából én is ezeket kérdezném :wink:

igazad van, lógok képekkel: ígérem, legkésőbb a hétvégén pótolom, Maját lefotózom Melcsi módszerével (én is csak így tudom :lol: ) és teszek fel pocakképet is :)

Melcsikém!

Remélem, hamarosan fájdalommentes leszel :wink:
vasalásért irigyellek, én már harmadik napja szemezek a kupaccal, nem tudom rászánni magam :roll:

és már nagyon kéne takarítani is :roll:

Melissa itthonléte azért borítja rendesen a heti programot...

képzeljétek, nemrég jöttünk haza, kicsit játszótereztünk, mert nagyon szép idő volt, utána elmentünk a győri Árkádba ( ott randiztunk Apával) :) ,
egy-két boltban voltunk csak (Melissának vettünk csizmát) és úgy kifáradtam, majd leszakadt a derekam, pedig még be kellett volna vásárolni az Intersparban is...na arra képtelen voltam :roll:

melegem volt, szorongattam a kabátom + Melissáét, szabályszerű pánikban rohantam haza...csak sajnos így holnap újra menni kell , hétvégi bevásárlásra :evil:

azt hittem, ma el tudom intézni, mert holnap hozzák a kiságyat és a pelenkázót, a bébiőrt is holnap hozza a futár, amit a neten rendeltem, jobb lett volna holnap itthon maradni...

hogy bírok ki még 5 hetet, ha már most alig vonszolom magam?? :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

nem ér, én akartam Ágicát elsőként üdvözölni!!! :wink:

(csak közben írtam a kisregényt :lol: :lol: )

Lányok!

Muszáj leírnom Nektek valamit, amin tegnap óta filózom, mégha megköveztek érte, akkor is... :roll:

szóval: tegnap óta erőteljesen foglalkoztat a programozott császármetszés kérdése...tudjátok, ahol szülni fogok, ott megoldható ( lásd. hazai "sztárok")
azért gondolkodom rajta, mert nekem, ha ki is húzom dec. 27-ig, nagy valószínűséggel indított szülésem lesz, de ha nem, akkor is mindenképp kapnom kell oxytocint, nehogy túl erős vérzés lépjen fel...

sajnos túlképzett vagyok szülés témában, múlt héten olvastam bele az "Útmutató a szüléshez" c. könyvbe, amit egy hiper-szuper bába írt -bár ne tettem volna...

nemcsak azért, mert nagyon távol áll tőlem a fene nagy alternatívkodás (otthon szülés) és részemről a burokrepi és gátmetszés is mehet, ha kell nem utasítom el a mai modern módszereket/eszközöket, mert életet menthetnek...

DE: azt olvastam ebben a könyvben, hogy van egy ún. "magzatvíz embólia" (még soha nem hallottam eddig :shock: :oops: )
ami az indított, ill. oxytocinnal erősített szüléseknél gyakoribb (bár így is ritka szövődmény) de azt a szerencsétlent, aki ebbe beleesik ez már nem vigasztalja.... :(

ez azt jelenti, hogy a magzatvíz belekerülhet az anyai vérkeringésbe ( bár nem értem, hogyan :roll: ) és azonnali szívmegállást okoz, nincs előzmény, nem lehet rá felkészülni...

arra gondoltam, ennél még a csaszi is jobb lehet, az legalább rövid idő alatt lezajlik...

a másik ok, hogy mi nem tervezünk már több babát, és leköttetném a petefészkeket, akkor ez a műtéttel együtt megoldható lenne, mert utána úgysem tudnám rászánni magam, hogy visszamenjek és megcsináltassam köldökön keresztül :shock:

( nem bírom elviselni, ha a köldökömhöz érnek, ezért nincs piercingem sem, pedig szerettem volna)

a gumizás :oops: :oops: meg ugye nem a legjobb megoldás hosszú éveken keresztül (szegény Párom), gyógyszert nem szedhetek (nem is akarok) a korom miatt, spirálom nem lehet... :roll:

szóval, most így állok...

ja, és a programozott szülés azért kell, mert amúgy sem húznám sokkal tovább ( az már a 39. hét ) Melissa is akkor született...

és a Párom valósággal retteg, hogy nem érünk oda (másfél óra az út, és ki tudja milyen lesz a közlekedés dec. végén :roll: )
nagyon fél, hogy megszülök az autóban, szerintem még vezetni se tudna, annyira aggódna...

szóval, véleményeket kérek...
tudom, hogy nehezebb lesz/lenne a felépülés, és szívem szerint a magától meginduló , term. szülést választanám, de nálam burokrepi és oxytocin mindenképp lenne... :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok csajok!

Ágica én is üdvözöllek!
Nekem már három gyerekem volt amikor lett egy uj párom. Mi nem terveztük de lett egy közös is. Most 38és fél éves vagyok.
A gyerekeim 20, 14fél, 10 és 1 évesek. Neked fiad vagy lányod lessz most, mert a beceneve nekem nem mond semmit.

Fanny
Örülök hogy othon vannak a lányok. Melcsi kérdései válaszolhatnál. Mindent tudni szeretnénk.

Holnap majd bővebben jövök, csak most ithon van a nagyfőnök.

Sziasztok
Vendég

senki nem szörnyülködik rajtam???? :oops:

Mandula!

én is vettem ugyanolyan cicafejes bodyt Majának, amilyenben Mese van a kiságyas képen :) :) :)

C&A , ugye??

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Ágica, én is üdvözöllek körünkben. Én vagyok a csapatban a korelnök. Most töltöttem be a 45.évemet. Három fiam van : 21, 14 és 3 évesek. Nekem sem véletlen a 3. gyerek és nálam is, mint Melcsinél „az első és egyetlen” férjemtől van. Nagyon szép időszak előtt állsz, ebben a korban még csodálatosabb megélni a gyerekvárást és a kismamaságot. Félelem meg ne legyen benned! Én 42 évesen szültem Benjámint teljesen zavartalan terhesség után spontán, hüvelyi úton.

Péter nevében köszönöm szépen a születésnapi gratulációkat. Szombaton ünnepeljük közösen az enyémmel (ahogy mindig is szoktuk) a szokásos 13 fős társaságban. Illetve lehet, hogy 14-en leszünk, ha a húgom nagylányának a barátja is eljön.

Éva!
A sárgaságtól valóban aluszékonyabbak a kicsik, de ez nem jelenti azt, hogy utána feltétlenül gond lenne. Tudod, az én gyerekeim mindhárman nagyon jó alvók voltak. Mennyit lehetsz a kicsi közelében? K.-val milyen a viszonyotok, elfogadja a segítséget? Nem írtál az ő szüleiről, esetleg vidékiek? Ha indiszkrét vagyok, akkor nyugodtan szóljál.
Péter még mindig az albérletben lakik, bár időnként itthon alszik. Azért úgy látom, hogy igencsak visszahúz még a szíve.

Sheila!
Nehéz kérdés, amit feltettél. Én mindig attól féltem inkább, hogy nehogy császár legyen. Különösen a 3. gyereknél sokan kérdezték, hogy ugye a korom miatt az lesz? Szerencsére az orvosom nem így gondolta. Igaz, hogy oxitocint csak az első gyereknél kaptam, viszont burokrepesztés mindhárom esetben volt.

Melcsi!
A történet két hete kezdődött. Szombat délelőtt felhívott a tenisz-tanárnő, hogy Bence nem volt edzésen. Nekem meg azt mondta a gyerek, hogy elmarad az edzés. Az ok megint a barátok voltak. Mivel most már sátorban edzenek, ezért ettől a hónaptól drágább lett. A legjobb barát anyukája ezen felháborodott, de nem a tanárnőnek szólt, hanem egyszerűen a gyerek nem járt tovább. ( a tanárnő meg kifizette előre a nem kevés pályabérleti díjat) Bence meg megint ment a barátja után és nem ment edzésre. Szombaton délben programunk volt Benjivel, így nem nagyon volt időnk a dologra reagálni. Egyszerűen letiltottuk Bencének az aznapi programjait és itthon hagytuk. Nekem volt egy félelmem, hogy nehogy valamiben kárt tegyen, mert nagyon mérges volt. Nem részletezem a továbbiakat, lényeg hogy dühében a laptopomra csapott, aztán a programra mégis elment. A képernyőnek annyi!!! Szerencse, hogy a tartalom nem sérült, de tele van foltokkal a képernyő. Ráadásul én most nem csak a netezésre, hanem az egyetemi tanuláshoz használom elsősorban a gépet. Na, erre aztán mindentől eltiltottuk. Kilátásba helyeztük, hogy nem kap karácsonyra tőlünk semmit. (ennek megvalósításához nem tudom, hogy elég erősek leszünk-e?), sőt a többiektől pénzt kér és azt nekünk adja a javításra. Következő hét elején a kémia tanárnő telefonált, hogy Bence tele van rossz jegyekkel. A férjem hosszan beszélgetett vele a laptop és a tanulás miatt is. Erre pénteken újabb fordulat következett. A férjemmel egy koncertre mentünk a Műpába. Benji a szüleimnél aludt. Este fél nyolckor indultunk és Bencének megmondtuk, hogy senki nem jöhet és ő sem mehet sehova. (mondjuk fél nyolckor már amúgy sem) Negyed tizenegyre értünk haza, a gyerek meg sehol. Telefonon utolértük, a válasz az volt, hogy sétál. Majdnem egy óra telt el, mire hazaért. Nekem nagyon zavarosnak tűnt, eléggé összefüggéstelenül beszélt. A vége az lett, hogy a férjem elment vele a közeli kórházba (én már a legrosszabbra gondoltam). Ott csináltak teszteket, szerencsére az a bizonyos félelmem alaptalan volt, de kiderült, hogy egy általam ismeretlen iskolatársával ivott. Megittak egy üveg bort. Ja, és az utóbbi időben többször cigarettaszagú volt, a férjem talált nála egy csomag cigarettát.
Most itt tartunk és ugye az ivás nem az első eset volt, írtam anno, hogy mi történt az osztálykiránduláson. Mit mondjak, pedagógus létemre igen tanácstalan vagyok. Ráadásul a gyereknek most kéne a legjobb formáját hozni, mert nyolcadikos és nem nagyon nem mindegy, hogy milyen iskolába kerül. Én meg még azt hittem, hogy vele sokkal könnyebb lesz, mint Péterrel. Nem is olyan nagyon régen pedig még úgy tűnt.
Hát ezzel a történettel nem igazán akartam rontani a hangulatot, miközben itt ennél sokkal szebb események történtek.
Kérdeztél a vizsgákról is. Lehet, hogy ez így soknak tűnik, de ez semmi ahhoz képest, amit 1997- 2000 között az egyetemi diplomám megszerzéséhez tennem kellett. Akkor pedig Bence volt kicsi. 4 éves volt, amikor elkezdtem a tanulást és mellette nem kevés óraszámban tanítottam is.

Most igen hosszúra sikeredett az írásom, de ezt rövidebben nem nagyon lehetett volna leírni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Ágica
Üdvözöllek én is a csapatban, jó helyre jöttél, itt mindig szívesen látunk mindenkit, a kismamáknak meg külön örülünk :D
Látom nem vagy babonás, hogy ilyen korán vonalzót csináltál a Picurnak :D és már neve is van :D sokáig terveztétek mire összejött?
Én 41 éves vagyok, van egy 16 hónapos kis Tündérem, lombik baba.

Judit
Szerintem Ágica még nem tud(hat)ja, fiú lesz-e vagy lány :D

Fanny
Az aluszékonyság nálunk is jellemző volt pár napig, pedig Anna nem volt különösebben besárgulva.
Gondolom most Te főzöl finomakat a menyednek, ugye? Engedi hogy babázz, vagy félti nagyon a picit?

Sheila
Igazán tudhatnád, hogy szülés előtt nem szabad ilyen könyveket olvasgatni :!: Ha a petefészek elkötést tervezed, talán tényleg egyszerűbb lenne így, de csak a könyv miatt ne válaszd a csaszit szerintem. Ugyan miért te lennél az a ritka eset? Nem vagy te ilyen pesszimista :!: Az a bába ugyan kinek mutat utat ezzel az irományával :evil: :?: az orvosoknak nem, a laikusokat meg csak rémísztgeti :evil:
Én olvastam egy lombikról szóló könyvet, de szerencsémre csak akkor mikor Anna már a pocakomban volt. Ha előbb a kezembe kerül, talán bele sem mertem volna vágni, olyan sötétre festi a képet a lehetséges problémák tekintetében... ezért sem mertünk belevágni egy újabb kísérletbe... ez a "haszna" az ilyen könyveknek :evil:

Melinda
Nem könnyű helyzet amit leírtál :cry: de legalább amitől tartottál, az alaptalan, ez is valami... A nehézsége az ennek a helyzetnek hogy ha Bence eljátssza a bizalmatokat, a folytonos ellenőrzés, számonkérés miatt válhat feszültté a viszony köztetek... nincs ötletem.
Bencére jellemző hogy kárt tesz valamiben ha dühös? Benjinek hogyan kommentáltad az esetet? Szerencse hogy a készülő szakdolid nem "szállt el".

Lassan én is beleesek abba hogy pedagógus létemre hogy viselkedik a gyerekem... kezdenek napirenden lenni a hisztik :evil: de ez szinte mindig az evéshez kapcsolódik, gyakran megkóstolni sem hajlandó, ma pl. Anna nem tízóraizott, és nem is ebédelt, csak a fejét rázta és bőgött ha közelítettem a kanállal, pedig a kedvence volt ebédre ( meggyszósz krumplival, husival, amit imád). Létezik hogy a reggel 7 kor megivott tej után délben még nem éhes :shock: :?: persze egy banán lecsúszott volna ebéd helyett, de erre nem szokunk rá :!: Ha éhes lesz, majd eszik, amúgy meg van miből leadni :D mit gondoltok?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nem kértél tanácsot és nem is tudnék adni. Nem értem, hogy történhetnek különböző családokban szinte forgatókönyvszerüen egyforma dolgok?
Mostanában nagyon sokat gondolkozom azon, vajon hol rontottuk el Mátéval, és hogy tudnám ezt a kicsikkel elkerülni. Itthon voltam, mellette ültem minden ebédnél, reggelinél, vacsoránál, beszélgettünk az ágyában este, aztán mégis mára sokmindent nem tudok Róla (lehet hogy jobb is), és hát az a k. bagó meg a pia nálunk is bekavar... Meg a bulik... Csak arra jutok, hogy valami nagyon kis faluban, távol a nagyvárosoktól kéne felnevelni Őket, ahol mindenre sokkal kisebb lehetőség van.
Na és mit lehet tenni? Bezárni-nem célravezető. Ilyen-olyan megvonás-lehet hogy lepereg. Lehet hogy jó időben jó nagy pofon? Bár nem vagyok az erőszak hive, de néha nem árt. Hát egyszerüen nem tudom. Én is sokat tépelődök, főleg a jövő érdekében, hiszen Máté decemberben 18 éves lesz, és remélem hogy szép lassan kilábalunk a nagyobb hülyeségekből. De azért ez borzasztó, hogy értelmes, értelmiségi szülőknek ilyen problémája lehet! Mert ha elhanyagolnánk a gyereket, vagy itthon is ezt látná amit müvel, vagy ha csak a pénzt adnánk alá, és nem érdekelne mire költi! Akkor érthető lenne. De ilyen háttérrel miért nem a szülő számit, miért a haverok???
Fanny, Te mozogsz ilyen közegben, jó a lányok mások, de mégis, lehet-e hathatósan javitani ilyen helyzeteken addig is mig a gyerek felfogja hogy elrontja az ifjuságát.
Sheila!
Én megértem a gondolataidat. Bevallom, nagyon féltem a császártól, aztán mikor az lett, nagyon örültem neki. Nekem kevésbé volt fájdalmas mint a hüvelyi szülés. Nem akarlak rábeszélni, mert mégiscsak nem természetes ut. Viszont: tuti hogy a baba egészségben kijön, Te meg felépülsz... Ha el akarod köttetni Magad... Beszéltél már a dokiddal erről?
Ne higgyél semmiképpen azoknak a cikkeknek, amikben leirják, hogy a baba-mama kapcsolat, meg a baba élménytelensége meg egyebek... Ez szerintem hülyeség, az enyémeknél legalábbis semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Persze hogy kockázatosabb a mamának, de a hüvelyi is lehet végzetes (nekem benthagytak 1 db méhlepényt, majdnem elvéreztem). Szerintem a császár gyógyulásánál az a döntő, hogy fogja fel az ember. Fel kell kelnem, mert a babának szüksége van rám. Mert vár otthon a kislányom. És akkor felkelsz, és kibirod. Az első nap az nagyon rossz, de utána minden felkelés egyre könnyebb lesz. Én örülök hogy már csak császárral szülhetek...
Szóval én nem szörnyülködök.

melcsi1967

Melcsi
Ügyi vagy a vasalással, én nem mondhatom el ugyan ezt magamról, pedig csak 1 gyerek lábatlankodik körülöttem :oops: sőőőt, amit nem muszály, azt nem is vasalom. Pl. sokáig vadásztam olyan ágyneműanyagra, ami könnyű, finom és nem gyűrődik. De nagyon ritkán kapni ilyet, amiből a következő garniturát varrni akarom annak is 2000 ft métere és hát kell vagy 8 méter :cry: de később nincs rá gond - fő a kényelem :lol: :oops:
Ügyi vagy, jó lett a vonalzód :D
Lábodhoz további javulást!

Mandula
Nagyon huncut a Leányka, édes ez a mosoly, igazi nő :D addig jó míg csak mosolyog a gép láttán, és nem ugrik hogy elvegye :D Anna folyton meg akarja nézni benne a babát :D
Most nézem, nemsokára ti is szülinapoztok. Mit kap majd a kis Ünnepelt?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Bizony, lényeges pont amit irtál, a bizalom, ez nálunk is probléma, én hajlamos vagyok minden jót és szépet gondolni, és főleg hogy igazat mond, de az apja örökösen gyanusitja, én meg már hülyét kapok, mert nekem mondja folyton. De még mindig jobb, mert mire megbeszélik a férfidolgokat, addigra sokat higgad az uram, és nem csapnak össze csak minden 2.alkalommal :cry:

melcsi1967

Sziasztok, szép napot MINDENKINEK!!!!!!!

Nem tűntem el, csak apa hazaért és nem győztem kivárni h géphez jussak.Mire végzett elaludtam. :cry:
Mindenkinek van gépe, de nekem nem jut este egy sem.Mondtam is h veszek magamnak is egy laptopot.
De nappal az enyém :lol: .Hamar fáradok, meg féltem is a bébit, ezért kis házimunka, pihenés...ez megy felváltva.

Akkor most írok magunkról.
Egy megromlott házasság után elváltam.Mindkettőnknek volt már új kapcsolata csak egy házban éltünk- külön. :? kb 5 év telt ilyen idillben, mire végre megértette a volt férjem h el kell válni.
Nehezen, de sikerült. Mindegyikünk összeköltözött barátjával és össze is házasodtunk.Neki egy 18 évvel fiatalabb csaj a felesége,gyerek 4 éves már.
Összeszoktunk, kialakultak a mindennapok, felvettük a sok kölcsönt h újrakezdés után mindenünk meglegyen.
Azt mondhtom h addig soha olyan boldog nem voltam kapcsolatban.
Sajnos nem tartott sokáig. A 2. házassági évford. előtt egy hónappal meghalt. Hirtelen ,10 perc alatt otthon a kezemben - tüdőembólia.Mire jött az orvos halott volt.Szóval leszakadt az ég!!!!
Sikerült mindent elintézni, de nagyon sok idő volt mire a végére értem a dolgoknak.Rögtön azt mondtam h nem maradok egyedül.Szörnyű volt, mert a gyerekeket nem terhelhettem az én anyagi és lelki problémáimmal.Szüleim már nem élnek, de ez is egy szép történet :cry:
Szóval ennek 3. éve, és az idén úgy gondoltam újra kezdek megint mindent- utoljára mert lelkileg nem bírom ki többször ezt az egészet.Szerettem volna nagyon de nem mindenáron.

Talán2005 decemberben regisztráltattam társkereső oldalakon.Tudtam nem egyszerű.18 évesen sem, ilyenkor meg.... rengeteg szempontra figyelni kell. Valamint volt egy hülye vágyam, h az első pillanatban érezzek "valamit". Sok idiótával találkoztam. Már épp feladni készültem az egészet amikor az én drágám megtalált engem.Sokat írtunk egymásnak, sms, msn -en beszélgettünk .....szóval mire először találkoztunk már tudtunk egymásról "mindent". Azóta szinte elválaszthatatlanok vagyunk.
Persze vannak gondok, mint mindenkinek...De sikerült mindent megoldani eddig.
Ő Pesten lakott, leköltözött, munkát kellett keresni.
Aztán ami még nagyon fontos !!!!!
A gyerekeim az első pillanattól úgy viselkednek vele h szinte hihetetlen.Végre megint igazi családként működünk!!!!!!

Az első talinál megbeszéltük h se gyerek, se házasság :lol: .
aztán itt tartunk :roll: .

A gyereket ő mondta először.Van egy 10 éves kislánya, de válás után anyánál maradt.Párom 34 éves Vele be mertem vállalni.
ez is egy csoda, mert eszembe sem volt már nekem ilyen!!!!
Először a gyerekeket kérdeztük meg, engedélyt kaptunk! :wink:
Ősz elején nődoki, h megkérdezzem mit szól hozzá.
Azt mondta nagyon helyes h így döntöttünk :roll:
Mindent rendben talált, spirálomat levette.
A bébi elsőre sikerült!!!!!! :roll: dolgoztunk rajta sokat... :oops:
Azért Zigi, mert mikor megtermékenyül és elkezd osztódni zigóta a
neve ezért hívtuk ziginek aztán így maradt.A vonalzót meg feltettem mert ki bízzon benne ha az anyja sem????

Most ennyi.Remélem nem untattalak Benneteket.
Szívesen válaszolok minden kérdésre.

Szép napot Nektek!!!
agica1027

Ágica!
Köszi a történetet. Megkönnyeztem, de komolyan... az a veszteség :cry: , s aztán ez a hihetetlen egymásratalálás, mint a mesében... hogy a gyerekeid így álltak mindehhez :D biztosan nagyon boldog vagy, kívánom hogy minden rendben legyen a bébivel :D Igazad van, bízni kell benne :D

Ismerem a társkeresés nehézségeit, válás után én is végigjártam jártam... mi is internetes társkeresőben találkoztunk :D , mikor már kezdtem feladni a reményt, hogy akad még a sok lökötten kívül normális és független férfi, akiben elsőre "érzek valamit"... és tényleg vannak csodák... :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Ágica! Én is üdvözöllek köztünk :lol: ! Nagyon jó kis csapat vagyunk majd meglátod :lol: ! Köszi, hogy megosztottad velünk a történetedet, nagyon nehéz dolgod lehetett, elképzelni sem tudom, hogy viselted el :? ! És nagyon örülök, hogy megtaláltad a párod, megérdemled :!:

Melinda! Nem írigyellek téged sem! Én is mindíg azon gondolkodom, mint Melcsi, hogy mit rontottam el :?: . Képzeld valamelyik nap mondja Alex, hogy lef@szkalapozta egy néni a buszmegállóban :roll: ! Persze Kitti rögtön mondta, hogy inkább meséld el anyának hogy mi volt. Egy néni megkérte Alexszet a megállóban, hogy: "kisfiú, nézd már meg nekem mikor jön a 29-es" . Erre Alex aztmondja: nem nézem :shock: :shock: . Mondja a néni, hogy miért nem ? Csak :shock: ! És akkor persze elkezdte neki mondani a nő, hogy ezt tanulod otthon? Milyen szüleid lehetnek, hogy ezt látod te kis f@szkalap? Jó azért ez a csúnya szó nem kellett volna, de azt hittem elsüllyedek amikor Kitti elmesélte. És amikor megkérdeztem Alexszet, hogy ezt hogy gondolta, a válasz csak annyi volt, hogy engem ne csicskáztasson :shock: ! Hát nem tudom elmondani, hogy mit éreztem. Az én kisfiam akit mindenki (szó szerint) dícsért, hogy milyen jólnevelt, udvarias.....
És hiába magyarázom, hogy ez miért volt csúnya, egyik fülén be, másikon ki :? :? .... Én sem tudom mi lehet még ebből :( .
Bence egyébként ilyen "csapkodós" vagy csak most fordult elő?
Szerencsére nálunk a cigi meg a pia tabu a gyerekeknél, a piáról Alex hallani sem akar, gondolom az apja miatt.... A cigi.... majd meglátjuk, hogy a haverok mennyire tudják befolyásolni.....

Icus! Emese sem ebédelt tegnapelőtt, de én adtam neki egy banánt :oops: :oops: . Egyébként Alex amikor kicsi volt képes volt inkább fél órát sírni a kaja felett de akkor sem ette meg :roll: . Most is nagyon válogatós.
Még nem tudom mi lesz az ajándék, már annyi mindene van, ruhának csak mi örülünk, játékot meg annyit örökölt az5 éves unokatesójától.... Apa most készit neki egy kisházikot, nagyon szeret bebújni ide-oda, az egyik ajándék az lesz. El sem hiszem, hogy már egy éves :lol: !

Melcsi! Hogy te még fájós lábbal is ki tudsz vasalni, én meg még így is halogatom amigcsak Apának el nem fogy a pólója :roll: 8) ! Majd írjál, hogy mit mondott ma a doki!

Sheila! Én ebben nem tudok tanácsot adni. Mondjuk engem csak az húzna a programozott szülés felé, hogy másfél óra a kórház tölletek, és nem tudhatod hogy indul meg a szülés.
Igen a C & A ban vettük mi is :lol:

Ágica! Majdnem elfelejtettem gratulálni a pocilakóhoz :lol: :!: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok lányok!

Ágica
Nagyon szép és meghato az életed története. Jo hogy még időbe találkoztatok és nem csusztál ki az időből. Azthittem hogy már csak ennyi időd van a szülésig amit a vonalzod mutat.

Sheila
Ugyanigy gondolkoztam a Robika elött. Megkérdeztem a dokit hogy nem e csinálná meg az elkötést szüléskor. Nagyon rámförmedt és azt mondta hogy most minden az egészséges babárol szol, hogy természetes uton szülessen és fölöslegesen nem fog felvágni. Ja meg persze az elkötést ki kell fizetni 50.000ft. Két lyukat vágnak és égetik hogy tuti legyen. Az eggyik ismerős megcsináltatta és korházba került utána és ezért még fizetett is.
Most csak a babára koncentrálj, ne aggodj!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Ágica!
Én is üdvözöllek közöttünk, szerintem is nagyon jó csapat jött itt össze. Majd meglátod. És tényleg megpróbálsz visszaolvasni mindent??? Már a 110. oldalnál járunk.... (Persze érdemes!!!)
A pici pocaklakóhoz szívből gratulálok! A történeted pedig valóban nagyon megható!
Magamról: hamarosan betöltöm a 40-et (de csak jövőre: januári vagyok). Férjemmel 17 éve élünk együtt és nyáron volt a 15. házassági évfordulónk. Nagyobbik gyerekünk (Ádi) tavasszal lesz 14, kislányunk (Évi) pedig januárban lesz 8 éves. Mindkét gyerek évhalasztással ment iskolába. Ádi egy hatosztályos gimiben elsős (egyébként hetedikesnek számít), Évi pedig most lett elsős ugyanabban a ref.ált. iskolában, ahova korábba a tesó is járt.
Szeretnénk harmadik babát, 2,5 év óta próbálkozunk, de már lassan feladom a reményt. Másfél éve volt egy vetélésem, azóta semmi.... Azért nagyon bízom benne, hogy valaki átadja végre a stafétabotot. Tavasszal a topictalin direkt megtapiztam a Melcsi pocakját, hátha szerencsét hoz....

Sheila
Én a természetes szülés híve vagyok, főleg, hogy nekem egyszer sem sikerült :shock: De eszembe se jutna ítélkezni, mert tényleg sokat változott a világ a nagyanyáink óta. Én csupán sóvárogva gondolok arra, hogy Te szülhetnél normál úton, nekem pedig két csaszi után ez már teljesen kimarad az életemből. Ami viszont a felépülést illeti: szerintem nem olyan vészes, bár nekem nincs olyan összehasonlítási alapom, mint Melcsinek, de másokhoz viszonyítva én jól bírtam. Tényleg az első nap a rossz, de ez is mindkét gyereknél másképp volt rossz. Ádinál testileg-lelkileg egyaránt kellemetlen volt és valahogy olyan nehéz. Ez a szó jut eszembe. Mégis nagyon hamar felkeltem és varratszedés után már egyáltalán nem fájt! (míg a normál szülő nőknél hetekig fáj a gátmetszés helye - ugye?) Évinél lelkileg nem volt gond, mert tudtam, hogy mire számíthatok, viszont fizikailag voltam nagyon gyenge az első napon (mert rengeteg vért veszítettem), de aztán összeszedtem magam és az orvosok/nővérek töbször rácsodálkoztak, hogy milyen jól bírom magam, pedig hullafehér vagyok. És szintén a varratszedés (6.nap) volt a vízválasztó, mert utána rögtön nagyon fittnek éreztem magam. És a tejjel sem volt gond, pedig mindenki "nagyon kedvesen" azzal riogatott, hogy a műtét miatt nem lesz tejem. Hát nem tudom, hogy most segítettem, vagy összezavartalak???

Melinda, Mandula
Jaj, mi vár még rám???
Nagyon örülök, hogy kicsit előttem jártok és megosztjátok a tapasztalataitokat a többiekkel. Én nagyon sok hasznát veszem, mert elképzelem, hogy én hogyan reagálnék. És az is jó, hogy van egy idősebb fiú korosztály (Melcsi, Fermel, Fanny részéről) náluk a távolabbi problémákba is egy kicsit beleláthatok.

Melinda
Az jutott eszembe, hogy régen 21. évesen számított valaki nagykorúnak. Azt hiszem nem volt az butaság...

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
regina3

Sziasztok!

Regi! De jó, hogy írtál :lol: ! A gyerekeknek még mindí tetszik a suli? Beilleszkedtek rendesen?

Melinda! Kimaradt: boldog szülinapot Neked, és utólag Péternel is!

Lányok! Miért van az, hogy ha valahova megyek Mesével mindíg akad 1 idős néni aki vagy mefogdossa vagy megpuszilgatja :shock: (legalábbis meg akarja, jó esetben időben el tudok fordulni) a gyerek kezét? Ti hogy kerülitek ezt el? A bőrgyógy-on is direkt az ölemben fogtam, nem engedtem hogy valamihez is hozzányúljon. Erre egy néni, de komolyan mintha azért jött volna arra a folyosóra, odarohan és elkezdi fogdosni a kezét. Persze én meg forgok a gyerekkel, de nem veszi észre, hogy miért..... :roll:

Azt nem is mondtam még, hogy Mese fel tud mászni az ágyra, és le is :!: :lol: Persze így elég használhatatlan a laptop :lol: . A múltkor egy tenyereléssel eltüntette az összes ikont a képernyőről :shock: , apa egy negyed óráig kinlódott vele. (na, meg is érdemli, mert mindent megenged a kis szerelmének :) :roll: )

Na, megyek mert támad :lol: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?