Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Tecnikai okok miatt nem tudtam jelentkezni.
A múlt héten voltam a 12 hetes UH-on,de sajnos nem tudok jó hírekkel szolgálni.
A határértéken van a nyaki tarkóredő 2,6mm.De a CRL:71.3mm ami nagyon jó csak így, hogy nem a 12.héten nézték hanem már 13+4 voltam a vizsgálatkor így nem mérvadó a 2,6!Ennek ellenére én kértem az amniocentézist biztos ami tuti!Én úgy láttam az UH-on,hogy ez a baba tökéletes a doki szerint is ,de jobb ha megnézzük.Hát nem örülök egy hasbaszúrásnak főleg,mert már két babát elveszítettem,de ez van.
A mintavételtől tartok,de túlélem valahogy és remélem ezúttal minden rendben lesz,talán karácsonyra már kiderül mi lesz velünk.
üdv mindenkinek
ancsúr
Bocsi de most másra nem tudok gondolni.....

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
ancsúrka

Ancsúrka!

Az tuti hogy csakis azért lett a határérték a nyakiredő mert másfél héttel később lett mérve.Ezt nem mondta a doki??Kicsit nyugodj meg!
A 2008.márciusi babűák topicban ahova írok,több lánynak is volt ezen a határon az érték és pont a késői mérés miatt.

Üdv.Lei!

Remélem nektek is hamarosan összejön!És nem volt kivizsgálás,hogy miért vetéltél el?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Na még nincs szövettan eredmény.Állítólag el lehetnek maradva,mert sokaknak nem készült még el az eredmény.Alig bírom kivárni!

Holnap lesz 3 hete a műtétnek,menszinek nyoma sincs.Egyik éjjel viszont menszi szerű görcsre ébrdetem,szerencsére hamar elmúlt.Lehetett ez peteérés?Vagy hasonló?Én eddig sose figyeltem ezt...

Pénteken megpróbálok kontrollra menni,hátha nekem is jó híreket mond a doki.

Kérdés!Meg kell várni az első menszit a műtét után?Mármint a sexel.Mert már alig bírok magammal :oops:

annus11

Annus!

Neked mit mondott,ajánlott a doki szex ügyben?!
Nekem anno a műtét után 6 hetet mondott a dokim,de bevallom neked őszintén mi csak 3-at vártunk :oops: és hát nem lett semmi gond,sőt,a mensi után baba lett belőle :wink:

És mennyit javasolt a dokid várakozási időnek az újabb babára?És mennyit akartok ti várni?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Küldök Márti kérésére baba-fotót és egy pocakfotót(azt ne nézzétek hogy dagadt vagyok :oops: )

Panni
Kép Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Dehogy vagy dagadt!!!!Én is ilyen pocakról álmodozom :oops:

Hát egyenlőre csak annyit tudok h 4 hetet kell várni addig se házasélet,se kádban fürdés(utóbbi nélkül megvagyok).Arról még nem volt szó h mikor próbálkozhatunk legközelebb.Még nem voltam kontrolon se,szövettan sincs.Ezért akarok minél elöbb dokihoz menni,azaz pénteken!Remélem lesz időpont még!

Bár én is úgy gondolom h a fertőzésveszély már elmúlt!Szerintem 1-2 nap nem számít :lol:

annus11

Sziasztok!

Panny!
jó nagy pocakod van! :lol:

Anna!
Kérdezz rá a dokira,de szerintem is 6 hét!Fő a biztonság!

Ancsúrka!
Biztos,hogy a késői Uh miatt van ez!Nyugi! :lol:
Vendég

RÖNÉ,BABICSKÓ,NYUSZ???????????????????????
Vendég

Alziza!

Nekem 4 hetet mondtak,a doki aki műtött.De elöbb a kontroll,azt kivárom mindenképp!!!

Most otthon voltunk 4 napig,és mindenki azt kérdezte h jön e már a baba.Annyira nehéz volt azt mondani h nem.De ők semmiről se tudnak :(

annus11

Sziasztok csajszik!

Megjöttünk az Uh-ról,minden ok.,dobog a szíve,2 cm és ép aludt.
Nem tudta felkellteni a doki hiába pöckölgette,azt mondta még pici,2 hét múlva már jobban látni,hogy mozog!
Hát remélem!
Nembaj csak aludjon és nőjjön nagyra,a lényeg,hogy láttuk a kis szíve dolgozik!
2 hét múlva genetikai uh-addig újra para! :lol:
Ja és kaptam egy kis antibigyót is mert van egy kis hólyaghurutom!
Na de ez legyen a legnagyobb baj igaz?

További szép napot és mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!

Kép

Kép
ibm

Panny- szép a babád!!! Szép a kis pofija ! :D Megmutattam a lányomnak, neki is nagyon tetszett. Kép alapján mit mondtok, hasonlít valamelyik tesóra? És a mamapoci is szép, egyáltalán nem vagy kövér! :D (én is ilyet akarok, de gyorsan)

Annus-a szövettantól ne várj sokat, szerintem konkrétan azt fogják mondani, hogy nem tudják mi volt a baj. Nekem a mostaninál nem is csináltak, de az orvosom is azt mondta, hogy nincs értelme, mert abból nem derül ki semmi.

Összebújás: nekem 3 hetet mondtak, óvszerrel megpróbáltuk, mert féltem a fertőzés veszélytől, de nem jött össze mert fájt. Négy és fél hétre most a hétvégén sikerült, annyira nem volt rossz, de olyan igazi se. Szülés után szoktak 6 hetet mondani, de elvileg azt se szokták kivárni sokan. Ha nem bírjátok és úgy érzed jó lesz, akkor kérdezd meg a dokit, úgyis igent fog rá mondani.

Ibm- nagyon örülök!!! :D Nagyon jó hír, nem baj ha aludt, a lényeg, hogy dobog a kis szíve! Legközelebb igyál uh. előtt egy gyenge tejes kávét, capuccionót, akkor lehet hogy izegni-mozogni
fog.
Nem parázni nekem, árt a picinek!!!
Vendég

Köszi a tippet Zsibima!
Igyekszem nem parázni!
Szorítok nektek!

Kép

Kép
ibm

sziasztok!

zsibima: minden rendben velem, már számolgatom, hogy kb. mikor lesz PÉ :)
mondjuk én jobban szeretem a nem előre eltervezett együttléteket, de hát a cél szentesíti az eszközt :)

panny: nem mondta a doki, hogy mitől volt. Szerinte ez a természet szelekciója, hogy így kiszűrje a kromoszómahibás babákat. Azt mondta, nem tehetek semmiről, nem csináltam, vagy nem csináltam semmit, amitől ez történt.
lei

annus

a szövettan tényleg egy nulla. a mi babánknak 14.-es triszómiája volt, amit a magzatvízvétel mutatott ki, a szövettannál meg már semmit nem néztek, még egy vércsoportot se tudtunk meg :shock:
Vendég

Lei- igen a túlzottan előre tervezés sem jó, de a legjobb ha 2 naponta akcióztok és akkor biztos a siker. :D Fiatal vagy, egészséges, sikerülni fog majd meglátod. (egyébként az én orvosom is szinte szóról-szóra ugyanezt mondta mint neked)

Ancsúrka- a dokidnak nem tűnt fel, hogy a 12 hetes uh. majdnem a 14. héten van?? Komolyan mondom hihetetlen, hogy paráztatják a kismamákat! Áldom az eget, hogy én 14 évvel ezelőtt nem voltam így felvilágosítva, mint most, akkoriban nem volt net, hogy összehasonlítsuk a méreteket, így nem is volt annyi minden izgulni valónk, mint most. Én még Afp-re se mentem el! Már akkor azt mondta a dokim, hogy felesleges, mert nem biztos az eredménye. Nem paráztattak túl minket mm-ekkel.
Ancsúrka, nagyon kérlek nyugodj le, ha téged ez megnyugtat, akkor menj el amnio-ra, vagy az Istenhegyire kivizsgálásra, de minél előbb, mert addig úgy sem tudsz megnyugodni. Gondolj arra, hogy: tőled idézzem: tökéletes babád van!
(azért érdekelne, hogy melyik kórházba jársz)
Vendég

ancsúrka! én úgy tudomk, hogy a tarkóredőt azért szokták nézni a 11-14. hét között, mert utána már felszívódik, vagyis kisimul és utána már nem lehet mérni! sztem menj el nyugodtan az amnióra, az a tuti, megnyugodni úgyis csak utána tudsz! sőt nálunk a 12. héten 1,2 volt a tarkóredő, mégis beteg volt hanna. szóval nyugis csak úgyis az amnió után leszel!
Vendég

Szia Alziza! Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy azért jobban vannak az újak, és már ismét a babásodáson töritek a fejeteket! Csak így tovább, a teljes gyógyulást ugyis egy manócska fogja meghozni!!

Eltűntem kicsit, mert nem voltam túl jó passzaban, és úgy gondoltam, egyenlőre megpróbálok minden ilyen témát kerülni.

Hát Alziza, megvagyok, de még mindig pocaklakó nélkül. Egy hormonvizsg. eredménye megvan, minden jó, kivéve az ösztradiolt. Az egy kicsit alacsony. Most pénteken lesz meg a második eredmény.
Megint uabban az időszakban UH-zott a doki, mint utolára, hogy volt épp egy túlfejlődött, elnyúló tüsző. Ez volt két hete. De érzem, nem lesz belőle semmi.
De lagalább már valami történik, eddig nem akart sehogy sem dolgozni a szervezet, korábban félidőben még nem volt pici tüszőcske sem. Most már ez is eredmény, hogy valami beindult.
Pénteken remélem már megtudunk valami okosabbat a laboreredményből.

Dokitól rendszeresen bőgve jöttem el, de most talán összeszedtem magam annyira, hogy nem élem bele magam semmibe. Azt nem gondoltam, hogy karácsonyra még nem leszek babás.. Pedig nagyon úgy áll a helyzet.

Egyébként már dolgozom újra. Furcsa volt visszamenni a lábtörés illetve két hónapos kényszerszünet után. De nincs időm gondolkodni legalább :)

Na most mennem kell, mert elkések..

Szép napot mindenkinek

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Röné!
Végre! :lol:
Örülök,hogy írtál!
Jó,hogy haladnak a vizsgálatok! :lol:
És az is jó.hogy visszamentél dolgozni!Így legalább néha ki tudsz kapcsolni!
Aztán meg ki tudja!Lehet,hogy a karácsonyi nagy rohanásban sikerül egy babát összehozni!! :wink: Persze csak ha jók az eredményeid! :)
Vendég

Lei!

Üdv itt!
Azért én utána járnék mi volt a baj!
Vendég

Hello Alziza!
Nem tudom, hogy kell-e. Igazából úgy vagyok ezzel, hogy sokat olvastam erről a témáról és megértettem, hogy nagyon sokszor fordul ez elő, különösebb okok nélkül, szóval már csak az az adat, hogy minden 10. terhesség végződik ezzel, megadja a választ arra, hogy ez nagyon sokszor előfordul, és nem kell hozzá betegség, vagy valami panasz.
Most próbálkozunk tovább, aztán ha huzamosabb ideig nem jön össze a baba, akkor úgyis elmegyek kivizsgáltatni magam. Mi január óta próbálkoztunk, de csak júliusra jött össze a baba. Viszont az is igaz, hogy júniusban diplomáztam, addig iszonyat stresszeltem a suli miatt, meg meló is volt mellette, szóval nem véletlenül nem jött a baba. Viszont a diploma után egyből összejött, úgyhogy szerintem ez jelent valamit.
Ha most nyugizok és nem akarok görcsösen mindenáron teherbe esni, akkor szerintem sikerülhet hamar.
lei

Sziasztok !

Nekem megjött piroska!!! Végre, ilyen se volt még hogy ennyire vártam volna! :D

Szép napot mindenkinek!
Vendég

zsibima: gratulálok :) végülis hányadik héten jött meg?
lei

zsibi

örülök! ez már jó jel! :D csak oda ért a piri, amit küldtem :wink:
Vendég

Sziasztok,lányok!

Tegnap este megvolt a kontroll, látszik már egy icipici (5mm-es) petezsák :D . Köszönöm a segítséget az utro-val kapcsolatban, nekem is felírt a doki 2*1-et, de nem utro-t hanem Duphaston-t :roll: (ahogy néztem ugyanaz a hatóanyag).Remélem nagyon hogy ez most segíteni fog :wink: Köv. kontroll jövő hét végén...jaj de sok van addig :roll:

Zsibima!
Gratula a pirihez :D , ezzel egyre közelebb vagy a babásodáshoz :wink:

Röné!
A munka mindenképpen jót tesz, segít abban hogy ne egész nap a babára koncentrálj és ki tudja, lehet épp csak ez kell a szervezetednek :wink: Küldöm a +++++++++drukkokat!

Pusz, Kimma

Kép
kimma

Zsibima!

Megértem az örömöd :wink: én is íg :wink: tudtam örülni a pirinek a műtét után!
Hajrá új ciklus!!!

Kimma!
Gratualálok!!Nem lesz semmim gond,szedd a gyógyszert,azzal biztonságban vagy!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok lányok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt a pirihez,már nagyon vártam.

Lei- ma volt 5 hete a műtét, azaz 34. napon jött meg.

Hát lányok tegnap még nem hittem el, amit a niagaráról írtatok, de ma reggel 5 óra 40 óta már a második betétemet "fogyasztom".

Baba- jól drukkoltál, ideért amit küldtél: köszi! :D

Az a helyzet, hogy nem azért vártam annyira a pirit, mert rögtön újra babásodni akarok. Persze akarok, de nem feltétlenül azonnal. Komoly diétába, edzésbe fogtam, mielőtt teherbe esek le szeretnék fogyni egy kicsit, decemberben még akarok egy jót bulizni, meg egyébként sem akarok rágörcsölni. Még orvos se látott, vele is meg kellene beszélnem a kivizsgálásokat. Aztán úgy is akkor jön picurka, amikor jönni akar! Az előző az 5. hónapban fogant meg, most nem akarok úgy eltölteni 4 hónapot, hogy bőgök minden egyes hónap végén...azért se!!

Kimma- gratula a szép kis petezsákhoz! Nem vagyok képben, ez most hányadik hét/nap?
Vendég

Sziasztok lányok!
Baba8:köszi,hogy írtál olyan jó,hogy ilyen rendes itt mindenki és lehet ide írni.Én is úgy gondolom csak akkor nyugszom meg,amikor a kezemben tartom az amnio leletet!dec 12-én megyek a mintavételre nagyon szorítsatok!!!!Sajnálom Hannát,neki mi volt a baja????Nekem egy Anikóm meg egy Dorottyám volt egészségesek,csak kinyílt a méhszájam,de most majd sikerül!!!!!

Panny!Igazán szép a pocakod!!!Légy rá büszke,mi azok vagyunk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsibima!Gratula a pirihez és sok sikert a babásodáshoz!!!!

Szép napot mindenkinek!!!
pusza
ancsúr

ancsúrka

Sziasztok!

Zsibima!
Hurrá!

Ancsúr!
Szorítok nagyon!Biztos minden OK!

Kimma!
Akkor most fő a nyugalom! :lol: :lol: :lol: Drukkolok!

Lei!
Nem okoskodni akartam! :) Csak szerintem jó tudni!Én is csak utólag vagyok ilyen"okos"!Ezért mondom ezt mindenkinek!
Vendég

Kutya képek!
Szombaton hoztuk el!Okos és aranyos!Egész nyugodt!Kicsit féltem,hogy majd éjszaka sír,mint a többi kutyám,de nem!Estétől reggelik meg sem mozdul! :lol:

Kép Kép
Vendég

ancsúrka! nálunk 14.-es triszómiát mutatott ki a magzatvízvétel, az egy élettel összeegyeztethetetlen kromoszómarendellenesség. :cry:
szorítok az amnióra neked! remélem, hogy nálatok nem lesz semmi baj, és a hátralévő hónapokat majd boldogan és nyugodtan töltitek! :wink: (kezem-lábam keresztben lesz értetek :D )
Vendég

alziza :D

Kép
Vendég

alziza: tudom, hogy nem okoskodsz :) ha majd kell, elmegyek orvoshoz, csak még nem akarok beparázni, hogy esetleg valami baj lenne velem, hiszen erről eddig nem volt szó. Inkább most a természetre bízom, hogy mi lesz. Sikerül-e egy két-három hónap alatt megint teherbe esni. Értesz?
lei

Sziasztok!!!
Gratula mindenkienk(kinek miért:piri,baba stb)

A kutyus nagyon édi!!!Ilyen nekem is kell majd,egyszer!

Nekem is küldhetitek a pirit!!!Jövőhét szerdára szeretném :wink:

Én is gondolkozom h szaladjak e vmi kivizsgálásra.Persze elöbb beszélek a dokival,aztán meglátom ő mit mondd.Én úgy érzem ha minden hónapban járkálnék sose lenne baba,ez már nagyon görcsös próbálkozás...legalábbis nekem.

Bízom a természetben,szóval ha holnap a doki jó híreket mondd akkor mielöbb jöhet a köv próbálkozás :lol:

annus11

annus11: na, valahogy pont ezt érzem én is. Mármint, hogy ha most elkezdenék vizsgálatokra járni, biztos, hogy paráznék, hogy valami nincsen rendben velem és ettől meg nem jönne a baba. Most úgy érzem, hogy egészséges vagyok, minden OK, szóval próbálkozunk, tehát elvileg jöhet a baba, ha akar :)
lei

Sziasztok lányok!

Alzizáék kutyája nagyon édes, én is nagyon szeretem a kutyákat. De a legjobban EGYet, küldök róla nektek képet. Ő az a kutya, akire azt mondják, hogy : olyan csúnya, hogy az már szép! Na de ezt kikérjük magunknak, Malacka alias Naseem nagyon szép!!! :D :D :D
Vendég

Kép

Lányommal...

Kép

Nagykorában, nagy csonttal...

Kép [/img]
Vendég

Sziasztok!
Úgy látom itt majdnem mindenkinek van kutyusa!Nagyon szép kutyusok látszik,hogy jól érzik magukat a gazdájuknál!!!!

Baba8:nagyon köszi,hogy szorítassz értünk!Most még nem izgulok,majd a mintavételnél és utána míg elkészül az eredmény!!!!Parás egy karácsonyunk lesz az biztos!
Ti most próbálkoztok a babóval?????Sok sikert hozzá :wink:

Mindenki el van veszve,már beindult a karácsonyi őrület?????????????

Szép napot mindenkinek!
ancsúr

ancsúrka

Kedves Kimma!
Elnézést,hogy beleszólok, de már nagyon beleástam magam, megvan a magam története. Sajna a Duphaszton semmit sem ér, annyi progeszteront ad csak a szervezetnek, amennyi a normál ciklusban van. A babának sokszorosa kell, ez pedig és ráadásul természetes progeszteron formájában, csak az Utrogesztánban van meg. Sajnos a dokik nem igazán értenek ehhez, hacsak nem meddőségi szakemberek. Ha valóban progihiányod van, akkor sürgősen térj át az Utrora, pontosan tízszer annyi hatóanyag van egyetlen hüvelykapszulában és nem megy át az emésztőrendszeren, hanem egyből a babához szívódik fel. Az Utroból napi 300 mg (3 kapszula) az a mennyiség, ami az élettani terhességben is megtartja a babát. A Duphaston ciklusszabályozó, nem babamegtartó gyógyszer!!!
Minden jót: Ági

Zora
Kép
zora7

Zora!

Köszönöm a jó tanácsot, majd megbeszélem a dokival, bár nálam nem volt kimutatva progihíány, csak úgy gondoljuk hogy gyogyikkal picit rásegítünk( előző két terhességemnél 9. héten haltak el a babák).
Amúgy nagyon szurkolok neked, folyamatosan olvaslak a másik topikon, és nagyon örülök hogy most már jó kezekben vagy :wink: (ha nem lennék olyan messze, én is ehhez a dokihoz mennék uh-ra :wink: ), biztos vagyok én is, hogy a szereteted és hited gyógyító hatással vad a kisbabádra. Példa vagy előttünk :)

Puszillak,
Kimma

Kép
kimma

ancsúr! majd ne izgul az mintavételnél! hidd el, ha jó szakember csinálja, akkor nem lesz semmi baj, meg se fogod érezni! én se éreztem semmit, amikor lefektettek, gyorsan behunytam a szemem és összekulcsoltam a mellkasomon a kezem és imádkoztam, mire elmotyogtam egy miatyánkot, már kész is voltam, egyáltalán nem éreztem semmit. utána meg majd szigoruan pihenj! én egy hétig csak feküdtem, és utána is kíméltem magam és nem lett semmi bajom!

úgy néz ki, hogy mi meg a következő hónapban kezdjük az új hajrát! minden szurkolásra nagy szükségünk lesz az tuti! :D
Pont karácsonykor lesz aktuálus a dolog, remélem a jézuska is közreműködik majd :D
Vendég

Baba- én nagyon drukkolok!!! :D :D

Lei- neked is drukkolok!!! :D :D

Annus- neked meg szívesen átküldeném a fele pirimet legalább, mert annyi van, hogy reggel már tántorogtam, le vagyok gyengülve, a wc-t 2x lehúzom és még mindig minden véres.
Nahát lányok ez nem Niagara, hanem 10 Niagara!!! A párom azt mondta hívjam fel a dokit mert elvérzek még a végén...tegnap szó szerint deréktól lefelé (nadrág, zokni) mindenem tiszta vér volt!
Jajj, eddig hisztiztem, hogy mikor jön már meg, most azt kérdezem, meddig tart ez még???
Vendég

Jajajajaj!!

Na ne,a niagarát nem kérem köszi!

Ma elszaladtam a szövettan eredményért,Elkészült,de nem tudom lefordítani h mit jelent.
Ha vki érti kérlek írjatok: Graviditas intrauterina

fél 5 re megyek a dokihoz,ő azért bizti érti!De addig megöl a kíváncsiság!!!

annus11

Annus- remélem neked, csak kis Niagara lesz, gondolom már te is várod!
(graviditás=terhesség, sajna a másik szót nem tudom)

Remélem jó dolgokkal bíztat majd a dokid! Írj utána!
Vendég

zsibima

ez nagyon dúrva piri! ennyit én nem küldtem neked :shock: ha továbbra se csinllapodik, akkor tényleg keresd fel a dokid! biztos ami biztos!
Vendég

Annus!

intrauterin- méhen belül

Kép
kimma

Zsibima!

Ha több mint 5 betét egy nap alatt, akkor ajánlatos felkeresni az orvost! Esetleg telefonon nem hívhatod fel? Lehet ajánl valami gyógyszert :roll:

Kép
kimma

zsibike

lehet, hogy egy kis ergamm cseppre lesz szükséged! vagy igyál egy kis vérzéscsillapító teát. (pl kamilla, palástfű, cicka, vagy valami) , el ne vérezz itt nekünk! kivel fogunk együtt babásodni! :D
Vendég

annus! majd gyere és meséld el, hogy mit mondott a dokid! :wink:
Vendég

Na jöttem is!!

Igen,köszi.Közben kiderítettem én is.Magyarul semmi nem derült ki szövettanon.Azt mondta a doki h sok esetben még egy 18 hetesnél se derül ki semmi,nemhogy egy ilyen koraiban.Akkor minek,felesleges pénzkidobás....

Na lényeg h megvizsgált(megkérdezte meg akartam e tartani,miután mondtam h igen,levett pár kenetet),3 hét múlva lesz eredmény h van e vmi fertőzésem.Ha igen akkor azt kezelik.Mondta h 3 hónapig ne igen essek teherbe,uhn se látott semmi elváltozást.

De közben kiderült van vmi cisztám.Eddig egyik doki se vette észre...(mondjuk egyik vizsgálat sem tart ennyi ideig,mázlija volt :wink: )Ő is csak nehezen,nagyon picike.De nincs vele semmi tennivaló.

Szóval ennyi.Újabb 3 hét várakozás :roll:

annus11

Zsibima!

Hát nem semmi a mensid :( de sajna én már sok lánynál olvastam hogy ez a műtét után szinte normális.Nekem is Niagara volt.Azt mondják ez szinte jó is,mert jól kitisztul a méh.
Azért sztem is konzultálj legalább telefonon a dokiddal.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?