Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ciripke, nekem is volt olyan az elején, hogy Nadin napokig nem kakilt, nekem is azt mondta akkor dokinéni, hogy ez normális.

Vicus, üdv :-) bár én is utólag csatlakozó vagyok. Az én Nadinom is október 2-án született császárral a Szabolcs utcában :-) És nekünk is van ilyen hálózsákunk, de még nem próbáltam, mert nem tudtam mit adjak alá, és hogy kell-e rá pluszban takaró.
Nagyon édes Ramóna! Éjszaka hogy viselkedik? És nappal mivel tölti az idejét?

Jolka, nagyon szerencsés vagy, hogy Ákos még ilyen sokat alszik! Pedig nagyobb, mint Nadin. Mi már valahogy nem tudunk nappal annyit aludni, igaz éjszaka sem :oops: Most már szinte állandósult, hogy ölben alvás, aztán letevéskor felébred. Talán csak a fürdés utáni elalvás megy normálisan (amennyiben a cicin elalvást és ágyba csempészést normálisnak lehet nevezni :oops: ), nappal ma csak 3 x fél órát sikerült eddig. Ezzel párhuzamosan a kaja is össze-vissza van, és alig eszik, mert a cicin is aludni akar. Ez a tejcinek sem jó. Szerintem ma este már biztosan kelleni fog a tápszer is.

A Suttogó azt írta, hogy "Úgy kezd, ahogy folytatni akarod". Nahát ezt az oldalt ki kellett volna tépnem a könyvből, felragasztani a gyerekszoba ajtajára, és pirossal bekarikázni ezt a sort.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Vicus üdv itt:Bár én is nemrég jöttem ide!
Mekkora súllyal és hány centivel született ez a gyönyörűség?

Hát a nappali alvás nálunk sem sok van de ha beájul akkor képes órákat aludni már ugy ébresztem fel enni!
Este fél 9-kor elaludt( 7-kor evett) és fél 4-kor már felkeltettem mert soknak találtam az időt . :oops:
Szerintetek mennyi idősen alukálhatja végig az éjszakát mert úgy aludt ,hogy lehet,hogy reggel ébredt volna fel!

Kép
mogyoland

Szia Vicus, szintén nem rég csatlakoztam én is!

Jutta: te vagy a grammok és gyarapodások szakértője!!Vilko csak 120 gr-ot gyarapodott múlt hét óta... No most szerintem ez vmi féle minimum lehet:( kicsit elszomorított. 4080 gr most, holnap lesz 5 hetes, 3150-el hoztuk haza. Ez most akkor jó??? Többi lányok mit mondtok? /Átlag 180 gr, kiszámoltam, akkor az mégis jó, nem?:)/
Jaaa, és ma megvolt az első neonzöld kaki, túrós darabkákkal. A lazacsávó gyerekorvosunk azt mondta, h ne törődjek a kaki színével és halmazállapotával, mert ha vmi gáz van, akkor más tünet is van.

KertiKriszti: haha, a suttogó, na az nekem is megvan, és én is pont a napokban gondolkoztam el ezen a pár soron. De Spock doki azt mondja, hogy 3 hónap felett legyünk csak gyanakvóak elkényeztetés ügyben, addig nem lehet. A suttogónál már 6 hetes gyereket szoktat le erről-arról. Meg azt is mondják, hogy fontos a testi kontaktus, nem, lehet csak úgy bevágni a kis újszülötteket az ágyba, hogy na, durmoljál kishaver...
Különbenis!! A suttogóban minden olyan flottul megy, sok jó dolog van benne és sokat tanultam belőle az igaz... Egyébként nálunk is ez a helyzet altatás szempontjából, ha ez vígasztal...

Andi: milyen volt a hétvége? Holnap meló?

A hétvégén egyébként Bkeszin voltunk a szüleimnél, és volt egy nap amikor kétszer mentünk sétálni. Egyszer kendőben, meg anélkül is. A kendőt nagyon csípi a Vilkó, egyből alszik. Viszont jövő héten jó idő lesz, hurrá, mehetünk még többet :D :D :D

KépKép
1macsek

Itten a kendő honlapja, ha vkit esetleg érdekel:
http://www.didymos.de/index.php

KépKép
1macsek

Vicus:
szia. :) Üdv itt. :)

Macsek:
hát nekünk a doki/ védőnő azt mondja, h min. 20 dkg/hét, de a 20-30 a normális.
A könyvek szerint meg 10-20 dkg a normális.

Ma kicseréltem a fülit mégis, mert olyan hülye helyes volt és böködte Lillát. :( Most agyon parázom magam, mert a nő azt mondta, h 4 hét után szabad csak.
Timi: gyere és nyugtass meg létszi. :oops: Nektek is lőték?
Ugye nem lesz baja? Mert azt nézem, h ennek a fülinek tök vékony az a része amit átdogok, a másiknak meg angyon vastag. Lehet azért kellett volna az 4 hétig?? Vagy ez hülyeség? :oops:

Kép
Kép
h@jni

Hajni: nálunk apa azt mondta ,hogy majd a lány döntse el ,hogy akar -e fülbe valót vagy sem! :wink:

Ma mértem Ágikát 4750gramm az remélem jó!
November 26-án megyünk tanácsadásra meg szurira remélem nem lesz semmi gond utánna!
Meg nem nagyon fog neki fájni!

Aki már megkapta a 2 hós oltást: Hogy birták a babák meg utánna lázasak volt-e ?
Vagy borogatátok_e a szuri helyét?

Kép
mogyoland

helyes=hegyes
szval hegyes volt a vége, mint a tű. :(

Kép
Kép
h@jni

létszi=légyszi

Kép
Kép
h@jni

Syia Vicus, üdv közöttünk, tök jó, hogy igy gyarapszunk!

Mindenkinek köszönjük a jókivánságokat, megvolt a buli. A tortát elcseszték fekete erdő helyett csoki lett (Sulyánék, Veresi csajok talán hallottak róla). Barnu bringát kapott meg thomasos játékot aminek még a kéménye is "füstöl" vizet kell tölteni bele.

Csajok! Számokat feletsétek már el!!!!!!! Én heti 150et tudok, és ha 120 akkor mi van???? Nekünk nincs is mérlegünk és még doki se látta lassan 2 hónapja! Néha úgy mérem meg hogy ráállok vele a mérlegre aztán nélküle és kivonom, de az csak 1 tizedesig mér.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok
üdv Vicus!
én asszem, mostanában nem jövök, mert holnap kezdek dolgozni, és az ikrek megint 3 óránként esznek (kivéve egy éjstakai 4 órás szünetet, hiphiphurrá), azaz ki vagyok purcanva, Huba hasfájása nem javul, hanem épp ellenkezőleg... most épp elegem van egy picit... vagyis nagyon.
vezetést hétvégén gyakoroltam: kisvárosban már jól megy... holnap reggel ugrik a majom a vízbe. azért még írok, h túléltem-e :roll: 8)
most léppek zuhanyozni meg hajat mosni, h valami emberi ábrázatom legyen a munkában.
köszi a kérdéseket amúgy, és bocs, h semmire nem reagálok. ez van. lesz ez még így se :wink: :?
jóccakát mindenkinek, akinek a gyereke sokat alszik éjszaka (oké, a miéink nappal is alszanak sokat, de ez éjjel 1kor és hajnali 4kor csekély vigasz, valljuk be)
sziasztok
:arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Vicus, üdv itt! Tessék bővebben bemutatkozni! :wink:

Most mértük a csajt 4,12! :lol:

Én a kilók nagy szakértője annyit tudok mondani, hogy 1-2 hét miatt felesleges parázni... majd behozza! Ami a lényeg, hogy fél éves korára duplázza a születési súlyát (Andiék ezen már rég túl vannak :lol: :lol: ), közben meg nődögéljen...
Persze én is mérem, meg parázok DE Ciripke csinálja jól, és ahogy Timi mondta, 2 évesen kb ugyanakkorák, addig ki az eleján húz bele, ki a végén!
Gondolom kb egy 3 - 3,5 kg születési súlyú gyerek 3 hósan kb 4,5 -5 fél évesen 6-7 kg azért jó ha van...

Suttogó... hát suttogó néni az én gyerekemnek adja be, hogy neki illenék egyedül elaludni....
Bár most az utolsó felsírás után nem vettem fel, csak cumi a szájába és simizés... ez már a suttogó felé haladás?
(eddig esélye se lett volna mert mostanra érzékeli azt, ha nem veszem fel, csak mellette vagyok... eddig még mellettem az ágyban sem aludt el csak rajtam)

Éjszaka átalvása... fel ne keltsd!!! Tesóm kisebbik lánya 4 kg felett született, jól evett és nem volt hasfájós... 2-3 hetesen átaludta az éjszakát (8-10 óra alvás)...
Dorka is alszik jó esetben 8 órát, néha többet is...
(ebben az a gáz, hogy 8-kor etetés, 9-re elalszik kb. utána én még lejövök, hogy fel ne keltsem a vetkőzéssel - közös szoba átka - majd tévézek... meg 11-kor fejni is kellene... (különben folyok)... utána alszok... mondjuk 4-ig.... - de egyszer már fél 8-ig aludt, az több mint 10 óra volt!!!)

Jutta

KépKép
jutta

Andi!

Nem lehet, hogy este kevesebb a tejed és ezért nem alusszák át az éjszakát? Marhára nem akarlak tejparába kergetni, de ha pár nap alatt nem áll vissza a 4 óra akkor gyanús a dolog... éshát te ikreket szoptatsz... az meg nem kis teljesítmény! Talán egy próbát megérne, hogy mi van, ha kapnak pótlást! Hátha tudnál pihizni!
(Lefejt tejcsid neked van, nem?)

Jutta

KépKép
jutta

Hűha akkor jó alvókája van Dorkának is!
Ő napközben alszik?
Ágika nem igazán általában gyorsalvásokat szokott kb.10-15 perc.

Kép

Üdvözlettel:
mogyoland

Sziasztok!

Üdv. Vicuska! Ne izgulj, minden ok lesz a kiscsajjal, most ilyenje van, hogy sirdogál.

Andi!
:( :) örülök, meg nem is . Te voltál anno a legaktívabb fórumozó, most meg alig vagy. De nem baj, az a lényeg, hogy neked így jó. Milyen munkád van? Tanítás, vagy tolmácsolás...?
Nagyon jól csinálod, szerintem nagyon ügyesek az ikrek, jó gyerekek. Hubának lassan, talán már nem fog fájni a pocakja.

Jutta!
Anno én is gondoltam rá, hogy talán kevesebb a tejcsi és azért nem alussza át az éjszakát Manó, most meg Ákos. De nem, mert ömlik éjszaka is. Jólakik az egyikből, marad is még benne, a másik meg tele. Nálunk tuti nem a tej mennyiség az ok, hanem ellenőrzést tart. Konfortszopizni akar. Na meg, hajnalban már játszani akart. Vigyorgott mint egy tejbetök, majd mikor leraktam kiabált, hogy "hé ki akarok menni....ÁÁÁ" Most alszik, a délelőtt tuti alvás lesz megint, legalább Manózok, netezek, haladok a munkával.
Hallanád nálunk sokszor milyen hangzavar van, Ákos alszik tovább. :)

Kertikiri!
Suttogó, nem olvastam, de szerintem csak azoknál működik, ahol a baba is együttműködik. Én nem fogom "idomítani" a gyerekem, ha sír felveszem, ha cici kell, akkor megkapja. Ezért vagyok itthon. 2-3 éves koráig csak az enyém, utána már úgy is egyedül eszik alszik az oviban.

Timi!
Hármaska. Nem tudjuk még, talán egy év múlva többet tudok. Apa sokszor a két fiúra is kiakad, nem mindig van türelme, de már most megmondta, több fiú nem jöhet. :) Csak kislány....:) :wink:

Múlthéten gyorsan rendeltem Manónak egy hótaposót, erre itt nem is volt hó, most meg jön a jó idő. Az nem is baj, de hol maradt a beigért rengeteg hó? :lol:

Ha mindenkinek ok, frissítenék egy táblát. Az újak miatt is, csak, hogy lássuk ki vannak a fórumon.
Amire gondoltam anyuci neve, kora, baba szül.ideje,helye tesók száma, születési méretek, és a 6. hetes méretek. Ha jó így, küldjétek már el az adatokat. Ok?

Ciripke!
Nálatok ilyen nagy játszóház van? Vagy ez mobil? Én még nem engedtem Manót ilyen nagy ugrálóvárakba, sőt még semilyenbe sem. Mi eddig csak baba-mama klubba jártunk.

Tényleg többiek. Babaúszás, babatorna és társai nálatok lesz?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kertikiri!
Én is cicin altattam mindig, nincs azzal semmi baj. HÁnyx csempésztem Manót utána az ágyba. :lol: Ákos, ha nem magától alszik el, rendszeritn a cicin szokot, ilyenkor ott hagyom az ágyunkon...:)Ha Manó veszély van, akkor berakom a heylére. Na ezért nem értem a suttogót, most éber állapotban tegyem a gyereket az ágyába. mi van, ha bealszik a cicin, keltsem fel? Na azt azért nem, lehet ezzel csinálok rosszat. Már biztos unjátok, de ezért jó a pólya, mert mikor az egyik helyről a másikra pakolom észre sem veszi, bezzeg, ha az ölembe van, és lerakom észre veszi. :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok

Andikám
kitartás,támogassuk egymást
ikrecskék nagyon ügyesek ám,meg te is
tudom jól milyen hamar kitudják akasztani az embert
tegnap én is sírtam,sokszor rám jön az érzés hogy nem bírom,mit nem adnák egy dadáért????olyan jó ha valaki valamelyiket pesztrálja.tegnap Bibi alig aludt ,de amikor fent volt sírt hát elég ideges lettem :cry:
ráadásul megint taknyos,ami nem túl nagy csoda,hisz én is apja is mindenki az,szegény hajnalba nem tud aludni csak sír,persze akkor is amikor Maja már nálam van,így járok vele szobáról szobára ,hogy tudjon aludnni.

ráadásul akkora egy balfasz vagyok.múlt héten küldik a papírt hallásvizsgálatra 19e.megnézem a napptárat szerda,nagy nehezen a párom elintézi hogy tudjon minket vinni erre tegnap esett le,hogy decembert néztem,no comment,se beutalónk se sofőrünk :-( most megpróbál eljönni a férhem,remélen eltud.most
megint rendezhetem a kék kölyköt egyedül és elötte még bekell pofátlankodnom a rendelőbe beutalóért,de akkor meg már megis vizsgálhatná Bibit,hátha kell gyógyszer neki.áh káosz aztán rohanás,regisztrálni meg minden ,aztán rohanás haza ,én megint egyedül este 8ig,elgem van :-(

Hajni
nyugi
szerintem a kórházba szúrták a fülét de mindegy szerintem
azt felejtettem el írni hogy alkohollal fertőtlenítsd le a fülbevalót
nkünk nem volt gyógyfülbevalónk,Majának se Bibinek se egyből az arany.
Vendég

Jó reggelt!

Szia Vicus, nagyon aranyosak vagytok :) Egyre többen vagyunk újak :lol: .

Andi, minden elismerésem a tiéd :shock: . Honnan veszed az energiát?! :wink:

Dobok egy képet a 2 hónapos Pankáról, aki most itt durmol a vállamon :roll:

Kép

és arról, amit tegnap én csináltam neki :lol:

Kép
dettyk

Jó reggelt!

Macsek: az teljesen jó súlygyarapodás. Havi 600g a "nagykönyv" szerint.
Kertikiri: suttogó és társai... Megmondom őszintén, nem is olvastam, nemhogy abból neveljek :? 1 db szakkönnyvünk van, abban is a hasfájásos részig jutottam. Azt írja, ha nagyon hasfájós a gyerek a megoldás rá, hogy a szülők másra bízzák és elhúznak kikapcsolódni :shock: :twisted: (Andi, nem tom figyelsz-e :wink: )
Namármost ennyi elég is volt jótanácsból. Félre is raktram!
Nekem sokkal többet ér, ha itt kérdezek és a személyes tapasztalataitokból tanulok!
Hajni: amit Timi javasolt, hogy popsikrémmel kened vékonyan a fülijét pár napig? Mégis hámosító kenőcs. Ha meg begyullad Lillus füle, sztem nem attól, hogy kicserélted a fülesét.
Jaaa és macsek, köszi a hordozókendős linket. Mindent megértettem belőle :wink:
Nekem nem jött be a kendő. Megkötni sem tudom normálisan, és parázok is,hogy kiesik a gyerek belőle. Bocs Timi, eladom én is.
Ciripke: örülök,hogy jól sikerült a szülinapi buli.
Andi: azért néha jelentkezz, hogy tudjuk már mi van veletek.
Akkor hajrá munka! :)

Jó alvó gyerekek anyukái: nálunk újabban a 7 órás kelés 5 óraira változott! :evil: Ma 5 körül cuppogás ezerrel, morgás, fészkalódásra ébredtem. Megnéztem Ádit, de félálomban volt. Hagytam és 6.30 ig kb még így el aludgatott. Én nem, mert borzasztóan zavar. Gondoltam rá,hogy kiköltözök a közös szobánkból, de akkor meg azért nem tudnék nyugodtan aludni,mert hátha nem halom meg,ha szüksége van rám.

Kép
Kép
gabcii

Hű de sokan beelőztetek! :lol:

A súlygyarapodás témához lett volna annyi hozzáfűznivalóm, hogy amíg a baba jól érzi magát, és nem vészesen sovány, nincs semmi baj, nem szabad a grammokon agyalni! minden gyerek más ütemben fejlődik. Bence a 3 hetes tanácsadásra 1,2 kg-ot hízott, Panna 56 dkg-ot :) . Éééés? Panna többet nyúlt, csinoska, Bence kis szumós volt. Fél évesen 10,4 kg volt, 1 évesen nem volt 12 kg. Most pedig nyurga, "gizda" kölök :lol: .
Ne parázzatok. Egy idő után összenőnek. Aki most lemaradt, majd behozza, aki most halmoz, később lecsökken a hízás üteme.
na, ez volt az én tapasztalatom, remélem megnyugtató :lol:
dettyk

jah
és hogy belépjek a klubba
Bibi múlt hét óta SEMMIT nem hízott
na???????????????????
ez most gáz? hát nem jó igaz?
hát én nem tudomannyit eszik amennyi kell neki,ha megnyomom marad a cicibe és nem sír

és átköltöztettük a szobályába,majd lefotózom

pusszantás

nagyon cuki Panna :-) jó kis sérója van

na lépek mert megyünk ha minden igaz
Vendég

Jolka!
Tudom, szégyenljem magam, de a 6 hetes adatokat csak kb-ra tudom megmondani. Jó lesz úgy is? Nem írok babanaplót sajna, pedig szeretnék. El is fogom kezdeni, csak sajnálom,hogy nem megszületéstől kezdve lesz. :oops:
Szóval akkor: 4300g, 58cm
Detty: micsoda sérója van Pankának. Aranyos!
Timi: kitartást neked! NEM ÉRTEM ANYÓSÉK MÉRT NEM SEGÍTENEK???

Kép
Kép
gabcii

Kell tábla vagy nem?:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

köszi gabcii! többiek?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gabcii:nálunk sem alukált teljesen nyugodtan most éjszaka Ágika ő is morgolodott nyögött,nyüszögött ásitozott mindezt álmában meg félálomban.

Kép

Üdvözlettel:
mogyoland

Igen, ez csak mobil játszóház. Azért mi "vidéken" lakunk hogy állandóra legyen ilyen.
De nagyon sok itt gödöllőn a gyerekes program, van református meg katolikus babaklub, művházas játszó (ide járunk), zenebölcsi, babatáncház és most nyilt eg yúj játszóház ezer féle programmal. De már sehova sem járunk, hanem oviba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap azon gondolkoztam lassan könnyebb bekerülni egyetemre mint oviba, ott legalább tuti felvesznek ha fizetsz. Itt a magánovikba is teltház van!
Számok bűvölete: azt a szabályt is emlegetik hogy 1 éves korra kell megháromszorozni a születési súlyt, na nekünk ez nem jött be! 8 kilósak voltak, Bettinek elvileg majd 11-nek kellett volna lenni! na ennyit a szabályokról!!!!!!www.babaszoba.hu -n van a kalkulátorok között fejdősési görbék. Visszanéztem a nagyokét első két hónapban átlag felettiek aztán egyre "soványodnak". De itt az tetszik, hogy elég nagy szórást megenged. Szóval NO PARA, felnött korukra ugyis súlyproblémáik lesznek, ha ez marad a trend!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Oké, számok elflejtve:)

Gabcii: a kötési módokat el tudom mondani, h hol találod, nekem úgy sikerül megkötni, h nem félek, h kiesik, totál szorosan hozzám simul:) és horkol közben.

Éjszaka?? Jaaa, amikor sötét van? Nálunk most egyre megy, kint mi van, a műsor ugyanaz. Kaja, aztán sírás... Ringatás, félálom sokáig, szerencsére most elaludt... És most elég sokat sírt este óta, szegény :(

Jolka: 3350 gr, 51 cm, anyuka: Balázs-F. Regina. Hat hetes adat hétfőn :D :D

Andi, Timi kitartás!! Gondolunk Rátok!

Detty: Panka nagyon édi!

Ciripke: a Te méricskélésed a legjobb módszer, csak akkor szembesülök a saját súlyommal... Ami nem oltári nagy, de azért... Eh, na mindegy. Barnuka szülinapjáról esetleg képek?

KépKép
1macsek

Detty, hogy neked milyen kézügyességed van? éna kislányod egy tünemény, tényleg klassz a séró

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

köszi a biztatást!!! :D ma reggel 2 és 5 közt alvás volt ;) én nem is akarok ennél többet.
és mindenki életben maradt reggel, pedig vezettem! és holnap is fogok terv szerint. és jó volt az órám is (Jolka, tanítok), és hazaértem majdnem etetésre. Petráéra végülis igen.
na, megyek lazulni
sziasztok! szép napot!
:arrow:

Kép
an°°di

Köszönöm Lányok a kedves fogadtatást! :D

Ramika 3800 grammal és 57 cm-mel született! Nem semmi, ugye? :lol:
A 4 hetes mérésnél már 4600 gramm volt. Kis dundika!! Én nem is mérem itthon, mert látni, hogy jó dagi. :lol:

Mostanában ahogy írtam nagyon nyűgös de ezt éjjel kompenzálja, mert 21 órától hajnali 3-ig alszik mostmár 3.éjjel. Így már valamennyire kipihentnek érzem magam, már ha írhatok ilyet egy nappal nyűgös baba mellett. Most is itt van a karomban, mert ha lerakom üvöltés van.. :evil:

Jövő héten hétfőn megyünk a 2 hónapos szurikra.
Lányok, Ti beadatjátok a Rota elleni szérumot? Mi még ezen gondolkodunk.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Lányok, én már negcsináltam a Babafalván a vonalzót, meg is kaptam e-mailon a kódot de nem tudok rájönni hogyan varázsoljam ide. Segítsetek légyszíves!!
vicuska2007

Hát igen, Panka sérója :lol: ...kezelhetetlen :roll: :lol: . Biztos tőlem áll állandóan égnek :lol: .

Kösz Ciripke, de bevallom: koppintottam a pelenkázóról és a függönyről :oops: . (Egyébként egy ideig dolgoztam rajzfilmstúdióban, de sehol nem vagyok apukámhoz képest) :oops: .
dettyk

sziasztok.

jolka: a torta. (Én öregdtem egy évet múlt héten). :)

kajaötlet:
Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

sziasztok!

Timi:
köszi. :)

Gabcii:
nem gyulladt neki, sem ettől , sem a másiktól.
Kenni pedig speckó zselével kenem, amit a nő adott.

de nem bírtam ki és felhívtam ma :oops: :
azt mondta nem baj, h kicseréltem. :oops: Azért mondják a 4 hetet, mert ennyi idő kell a gyógyuláshoz. :roll: Szval ha bénázok és nem tom belerakni az újat, akkor mire beérnék hozzá, h rakja bele benőne. Ilyenkor még percek alatt képes benőni. :shock:
Szval azt mondta nyugi, amit ő lőtt az orvosi fém és 18 K-os arany bevonattal. Szval így is úgy is arannyal érintkezik a baba füle.
De ha azt látom, h ettől gyulladtabb vagy bármi akkor cseréljem vissza, de szte nem lesz gond. :wink:

Andi:
azért majd gyere, ha időd engedi.

Jolka:
6 hetes: 4560g, 52 cm ( születési: 2780 g, 48 cm)

Detty:
ügyes vagy, a séró meg csúcs. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Rita!
Akkor utólag, de Isten éltessen sokáig!!!

Detty!
Ne szerénykedj, szerintem is tök jó. De te csináltad. Panka haja meg tényleg szupi. :D

Vicus!
NAgyon helyesek vagytok a képen, az egész család.
Rota ellen, nem hiszem, hogy beadatom. Ugyan nem szeretném ha valaki is elkapná itthon. Nyíregyen mostanábban megint tarol. Érdekes anno nem lehetett hallanai róla, csak kb. 2 éve. :? Nagyon sok gyerekes kórházba is került miatta. De, míg egy szérum legalább pár évig nincs kipróbálva, nem hiszek benne. Nem szeretném, ha felnőtt korában derülne ki valami mellékhatás.

2 hós oltás, elvileg nem jár lázzal. De mi anno az orvos javaslatára egy fél germicid c kúpot adtunk Manónak. A szuri helyét pedig egy vizes zsepivel beköttem, de akkor nyár volt, most meg...
Nekik nem fáj, vagyis nem panaszkodnak, én annál lelkibetegebb voltam. A kúpot is megsiratam, még sosem adtam be... :? :lol:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vicus, az e-mailes kóddal nekem sem ment. A vonalzó elkészítése után megjelenő kódot másoltam be, és úgy jó lett. :) Sok sikert! Egyébként a nőivonalon is vannak nagyon szupi vonalzók :) .
dettyk

öööö, csak nálunk van sírós nap? :oops:

KépKép
1macsek

Ne aggódj Macsek, nálunk is sírós és kézbenalvós nap van.
dettyk

Gabcii: nálatok mizu? Ádika?

KépKép
1macsek

Vicuska, üdv a csapatban! Csinálj vonalzót! :wink:
Ramóna édes cuki baba! :lol: Nem ahasfájástól sir?

Detty, én Pesten szültem Sote I-en, Panka 20:20-kor született. Pankádnak mekkora haja van!!! :wink:

Gabci, anyós mindent csinált, 1 hétig volt, el se tudom mondani mekkora segitség volt! Megbeszéltük, hogy havonta eljön 1 hétre.

Ciripke, boldog szülinapot a nagyfiúnak!!! :wink:

Kertikiri, alvással kapcsolatban mintha csak rólunk irtál volna...napközen max fél óra, este én is úgy csempészem a kiságyba, miután szopi után elaludt, de néha igy is felébred. Hát, majd csak lesz ez másképp is :wink:

Macsek, Suttogónak hittem egészen addig, amig azt nem tapasztaltam, hogy Panka csak addig üvölt, amig fel nem veszem...szóval tulajdonképp semmi baja...na ez már nem elkényeztetettség??? :lol:
És nálunk is sirós nap volt :(

Andi, muszáj dolgozni, vagy inkább már akarsz???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tök jók ezek a női vonalas vonalzók!
Rita: hihi, de jó kaja ez! Jolka, holnapra fel van adva a lecke... megcsinálod? :lol: :wink:
És, Boldog szülinapot utólagosan!
2 hós oltás: Ádikám nagyon jól viselte. Nem sírt mikor megkapta. Itthon kicsit sírós volt utánna. Kapott hazajövetelkor és éjszakára fél Germicid-C kúpot, meg borogattam aznap és másnap a lábát.
Lázas nem volt tőle.
Nem kötelező védőoltásokon még gondolkodom.
Hajni: most hány cm és hány kiló Lilla?
Ma megmutattam Ádi fenekét a doktornőnek. A sudocremre sem túl sokat javult. kaptunk rá A vitaminos krémet és majd meglátjuk.
És megint nagyon tetszett a dokinéninknek Ádika :D
Macsek: nálunk is nyűgis nap van. Most épp Apa ölében alszik. Bezzeg nálam nagy ritkán alszik csak el.

Kép
Kép
gabcii

Gabccii:
5070 g. cm-t nem tudom, de a 62-es body már alig jó rá. Az 56-os rugik kicsik, de sztem olyan 53-54 cm lehet. :wink:

Mi szerdán kapjuk a 2 hós oltást.

Suttogó:
méh nem vettem, de sztem máá nem is fogok. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Mi holnap megyünk 2 hós oltásra, már előre parázok :roll:

Hajni, meg akinek még van bébiőre, most vettünk egyet, de recseg, alig hallani a hangot a recsegéstől. :? Szerintetek szar a készülék, vagy mi van? Nektek nem recseg??? :shock:

És szerintetek tényleg nem baj, ha egy 2 hós gyerek 8 órát alszik kaja nélkül? Mert Panka általában ennyit már átalszik éjszaka :roll:

A Rotából az elsőt nem 2 hetesen kellett volna? Mintha a dokinő valami ilyesmit mondott volna, lehet, hogy rosszul emlékszem :roll:
A védőnő szerint a 2 hónapos kötelező oltással az agyhártya gyulladás ellenit szokták. Azt asszem beadatom neki, meg a bárányhimlő ellenit majd.

Jolka, én se nagyon vezetek naplót, max a súlya van meg, nem is tudom hogy lehet lemérni egy örökmozgó gyerek hosszát :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, nem adsz számlaszámot???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

senki nem ír a nem hízásra? :cry:
Vendég

Timi, én csak azért nem akartam, mert hát tudod, én paragép vagyok...szóval én tuti aggódnék, ha semmit nem hizik. Már akkor aggódtam, mikor 100 gr-ot hizott a héten. Én a helyedben felhivnám azért a gyerekorvost.
Nem sir Bibi napközben? Elégedett babának látszik?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
nem sír,a tej elég neki,már tuti,mert meg akartam tömni,de szegény ordított és amit beletömtem azt kibukta (szopi után tápszert)szóval megtelt.Talán az hogy kevesebbet ébred éjjel és így kimarad 1-2 szopi???? de azért akkor is kéne híznia.Vagy nem értem én se.Napközbe is eszik ,jól lakik büfi és köszöni nem kér többet.
Vendég

jó reggelt

Rita, Isten éltessen sokáig!!!

Marci is kezd keveset aludni, tegnap kendőben főztünk vadast! Még az a szerencs, hogy kocsiban meg autóban alszik, me5rt ma is rohangálóós napom lesz. Ma lesz az első nap az oviban, de csak fél 11ig lesz Barnu, közben megyünk receptér rota ellen, jövő héten beadatom az elsőt, tényleg a meningococcust is be kéne! mi ilyen gyüjtők vagyunk. A pneumococcust kihagyjuk, mert az 3 gyerekre majd egy százas és attól nem tartok annyira mint a fosás-hányás-lászlókórház verziótól. egyik ismerősöm most kapta el férjével együtt, de a baba nem!!!!!!!!! az ismerőseim közül elég sokan elkapták gyerekek majd a szülők is!
na utána vissza barnuért elviszem mamához aztán fogorvos (leesett a fogszabályzóm) délután pedikűrös, 4kor még lehet hogy a boltba is be kell ugranom, mert az egyik csajszi beteg, másik meg ekkor megy az oviba.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Zsuzsa, mi is megyünk 1/2 11-re, parázok kicsit :)
DE: szerintem örülj a 8 óra alvásnak :lol: :lol: . Szerencsére az én Pankám is alszik éjjel, attól függ, milyenje van, 6-9 órát. Én inkább azért aggódom, hogy a fogzással majd vége lesz ennek az idilli állapotnak :wink: :lol: .
Timurr, nem lehet, hogy centire gyúr Bibi? :lol: A hugom kislánya 3 hónaposan nem hízott, sőt, nem is nőtt, de korának teljesen megfelelt, és következő hónapban megindult :) . Ha elégedett, és nem aggódnék (dehogynem :lol: , de próbálnám megnyugtatni magam :) ).
dettyk

Timurr: szerintem se aggodj még nem látod jelét ,hogy elégedetlen és állandóan nyügös!
Én is inkább arra tippelek ,hogy növöget a kis drága!

Kép
mogyoland

Jó reggelt, üdv a melóból. :)

Zsu:
néha az enyém is recseg, akkor átálítom a másikra. (nekem 2 lehetőség van az adáshoz). Ha az is, akkor kihúzom, bedugom stb.. elfordítom és megoldódik.
Amikor meg hang van, akkor természetes, h recseg. Illetve a 40 ezres lehet, h nem, de ezek az 5-10 ezresek ilyenek. :roll:

Timi:
én nem tom, ezért nem is írtam, nem akartalak paráztatni. :oops:
Sztem hívd fel a dokit. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?