Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Csajszik a szopis infókat!

Lora: Linus orrán csak hányáskor jött vissza tej, szopi közben még nem! :oops: nem lehet kellemes

MMoni: hányszor, meg hányszor átfutott már az agyamon, hogy hol rontottam el a nappali alvást! :roll: Érdekes, hogy nem tudom mikor volt az a fordulópont, amikor nem aludt el minden szopi után, amikor már altatási céllal vittem sétálni. Egy darabig minden szopi után elaludt, szinte magától, és szinte minden séta közben aludt! Arra a pánikra, mikor először nézelődött ébren a babakocsiban, még mindig emlékszem! :shock:
Elalszik ő itthon is szopi közben, de csak akkor alszik fél óránál hosszabbat így, ha végig mellette fekszem, és cumizhat… erre meg nem mindig van időm/türelmem, pedig eleinte 1.5 órás szopimaratonokat tartottunk. Kint egyébként mindig többet alszik (1,5-2,5 –3 óra is előfordult!)
Hozzátápi még nem nagy mennyiségű Linusnál. Sütőtökből, almából (szopi után) úgy 2-3 jégkockányi mennyiséget eszik meg, tejcsivel keverve. Hétvégén adtam neki körtét: elsőre egy negyed körtét bevágott, ma meg már egy felet megevett és még elfogadta volna ha tovább kínálom.
Egyébként nem minden változtatja meg a kaki színét (sütőtök, répa. körte), inkább csak az állagát. Az alma sötétítette eddig leginkább!

Róki: mi most úgy állunk, hogy nem tudom a 2.-at mikor lehetne összehozni… :lol: :lol:

Ágiboldi: alvás:Ilyen szempontból talán ideális a 3-4 év korkülönbség. Addigra már biztosan hosszabb időre rá lehet bízni másra is a gyereket. S akkor talán a nagyizós hétvége alatt addig alhatnék, ameddig én szeretnék… hu de messze van még ez!

Május! De jó, hogy rám szóltál! Kész kabaré volt a hátrakötés, kellett hozzá Linusapu is! Csinálni kell egy „zsebet” a kendő közepére úgy, hogy felteríted egy kb csípőmagasságú helyre, széthúzod a két szélét, oda fekteted, vagy ülteted a gyereket. eléállsz és a kendőt a két szárnál fogva, a gyereket a hátadra húzod, elöl keresztezed, hátul a baba popója alatt megcsomózod. Én már a hátraemelésnél sikítottam segítségért! Linus nagyon élvezte, csak az volt a baj, hogy nem látott előre, nem látta mit csinálok ezért mindig ficánkolt!

Orsi: Olyan vizuálisan írod le a dolgokat, olyan jókat derülök az írásaidon. Ha már Ágiboldi könyvet ír, csatlakozz társszerzőnek!

Van még fogatlan Linuson kívül?

nanica

Tudom, hogy még akartam írni:

Etetőszék: csináltam egy etetősbenülős kategóriát is, megnézném Szasza felpakolt lábikóját! Linus csak aluról támasztja meg a lábait a tálcán! Néha akkorákat rúg rajta :roll:

Orrszívózás: amikor nem beteg a gyerkőc, nem folyik az orra, akkor milyen gyakran kell orrszívózni??

nanica

Sziasztok!

Azt hiszem próbálok atállni USA időszámításra. Csak az a baj, hogy rossz irányba tartok. Most kb a Rio de Janeiro időzónájába sorolom magam. Timi nem!!!!!! Ő maradt Bp-en.
Arizonában 4.30 van. Vasárnap reggel! :-(
De legalább meleg! :-)

Aréna Pláza! Én is akarom! De utálom a tömeget. Apjuk elrángatott az Árkádba gatyát venni. Nem szeretem az Árkádot! :oops: :oops:

Tényleg, most jutott eszembe, hogy láttam, páran még rugiba öltöztetitek a bébiket (főleg lányos anyukák Timo, Nanica...?)
Én utoljára kb 2 hónapos korában használtam rugit. Nem szeretem. Hamar kinövi. És... És nem tudom. Csak nem szeretem! Bezeg anyu folyton piszkál, hogy miért nem azt adok rá. Múltkor együtt vásároltunk. Vettem két darabot. 3000Ft-ot megért, hogy ne halljam többet! :twisted: :twisted:

Dévény vs Pető:
Szerintem mindegy, csak a szülő legyen tisztában a problémával. Már fél siker, ha észlelik, hogy nincs minden rendben és "hozzáértő" emberhez fordulnak!
Azért a Dévénynek rettentő jó a statisztikája. És a kisebb problémák (feszesség, hypotonia) kezelésében verhetetlenek.

Természetesen egy Little-kórral született gyereknek más segítség kell, mint annak, aki nem könyv szerint tanulja meg a mozgásokat. Erre ott a Pető.
Kövezzetek meg, de vázolok egy problémát. Korai fejlesztőbe, vagy Petőbe időpontot egyeztetni baromi nehéz. Rengeteg koraszülött, agyvérzéses, rettenetes nagy bajokkal született gyerek vár vizsgálatra. Kinek adnátok hamarabb időpontot? Aki valami miatt komótosabb a mozgásfejlődésben és picit le van maradva, vagy annak, akinek görcsben vannak kezei-lábai és a puszta léte is fájdalommal jár?
Hülye egy kérdés ez, főleg, hogy belevesszük, hogy a lemaradt babán nagyobb eséllyel lehet segíteni, mint fogyatékkal született gyereken.

Akkor marad az a kérdés, hogy miért nem támogatja több pénzzel az állam az egészségügyet... De ez kb az 50milliós kérdés lehetne! :( :(

Egyet viszont nem értek. Mi kerül egy Dévény Anna-féle tornán 5-6000Ft ba? Azt értem, hogy nem támogatja teljes mértékben a TB. De azért igencsak szép órabér ez! Még ha adót is fizet belőle. Ez nekem nem jön össze a "Segíteni akarok az embereken!" mentalitással. Akkor inkább a Pető! Ott egy konduktor keres 80.000Ft-ot egy hónapban!

Hű, most nagyon elengedtem magam és lehet, hogy nem fog tetszeni a véleményem!! :roll: :oops:

Megyek aludni mielőtt túlpörgök!
Vendég

Jóreggelt!

Lillus még mindig alszik, megdöbbent. Pedig ő fél 7, 7 körül max. felkel! :roll:

Lorca!
A túlsúlyos megjegyzésed szíven ütött! :lol: :lol: :lol: Most 90 napoztassam Lillust is? :wink:
De jó, hogy már elkezdted a kari bevásárlást. Én is mindig elhatározom, hogy ma már kellene, mert decemberben iszonyú tömeg lesz. Csak kábé ott tartok, mint Sági, hogy fogalmunk sincs, kinek mit vegyünk! :(

Panki!
Én nagyon egyszerű okból adok néha rugit Lillusra. Ez az, hogy állandóan a gyatyaszárát húzogatja és frászt kapok, mikor a földön csúszva-mászva a combjáig fel van húzva a nadrágja és kilóg a lába! Sőt, éjszakára talpas napit adok rá, mert így tuti nem veszi le a zokniját! Meg praktikus is, szeretem. Ja, meg védi a hátát a body felett. (én fázós vagyok) :oops:

Nanica!
Nem irigyellek a b.kocsiban való altatás miatt. Lehet, hogy egy-két bömbi után le tudnád róla szoktatni Linust. Azért -10 fokban majd nem lesz túl kellemes kinn sétálgatni akár órákat is.
Mi más lassan 3 hónapja hozzátápizunk, de a főzi mennyisége még sosem volt 100 ml-nél több és ezt már komoly sikernek könyvelem el.

Csajok! Sági, Pann!
Jöttök usziba?

Timi
Kép Kép
timocska

Panki!

A 80e forint egy hónapban az éhbér!!!! Gondolj bele! Lehet hogy mi nagy lábon élünk, de mi ennyit költünk csak kajára havonta!

Egy nyelvtanár is elkér 5-10e forintot egy alkalomért, pszichológusról ne is beszéljünk. Fodrász is. Autószerelő is. Akkor miért pont a kisgyerekek fejlődésével foglalkozó szakember elégedne meg éhbérrel?

És mint mondtad - nem feltétlenül a súlyos születési rendellenességekkel született gyerekekről van szó, hanem olyanokról akik kicsit komótosabban fejlődnek és a szüleik fel akarják zárkóztatni őket. Amolyan testi korrepetálás. Egy különtanár is elkér ennyit ha matekból vagy másból korrepetáltatni akarod a gyereked.

Szerintem nem irreális az összeg amit kérnek.

És gondolj bele milyen lenne 80e forintból megélni havonta. :roll:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

panki
a legdurvább az, h senki nem kap hamarabb időpontot, merth a vizsgálat alapján sorolják be!!!! de ha mégis, nekem nyilván megfelel így is, én is látom, h kele nem súlyos eset, reméljük, csak "komótosabban fejlődik". én ink azt nehezményezem, h még pénzért sem (!!), seh sem nem és nem lehet egy k.rva időpontot szerezni, ahol vlki végre megmondaná, h most mi is van. mert eddig 3 "szakvéleményünk" van, kb a semmibaja-nemsúlyos-extragáz. na most légy okos!!
és azt senki sem vitatja, h a korai fejlesztésnek n nagy fontossága van, ha tényleg baj van. hát jó vicc! (ismét nem feltétlenül keléről beszélek)

a dévényes 5-6ezer ft az a magángyt, aki házhoz jön. az adózást nem tudom, én nem kaptam (igaz, nem is kértem) számlát :? de tutira van olcsóbb is, és magánál az alapítványnál ez 2500. de egyetértek rókival, már miért lenne ez kedvezményes áron? uolyan szolgáltatás mint az általa felsoroltak...
(mondjuk halkan megjegyzem, d.a kicsit felkapta a fejét az összeg hallatán, de ő is azt mondta, h nincs ráhatása, h ki-mennyiért használja az elsajátított módszert)

hozzátápi
mi is elég lassan haladunk, bár nem mérem a mennyiséget kb. fél-háromnegyed üvegnyi fogy. tegnapelőtt kapott először kölespépet szilvával, hát basszus úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit (természetesen gluténmentest :lol: :lol: :lol: )

egyébként belenéztem a tv2ős babaműsorba, és megint annyira felhúztam magam, h milyen hülyeségeket beszéltek, tényleg rosszabb, mintha nem is esne szó a témáról. szvl közölték, h óvatosan a kölespéppel, mert gluténtartalmú(!!) (bár azt elismerték, h magas a fehérjetartalma), majd megmutatták, h lehet felhasználni: tejjel higították :twisted:

nanica
köszi, hát nem hoztad meg a kedvem a hátrakötözéshez :lol: (róki! neked esetleg nincs vlmi tuti tipped? oldalrakötözés is érdekel, bár azt elvileg mi is meg tudjuk csinálni)

kinnalvás
barátnőm is így altat legszívesebben, de hát az időjárás kezd beinteni. sztm is egy két nap a lakásban, és rendeződik a dolog. esetleg nyitott ablak? (bár gondolom nem igazán a friss levegő a nyerő, hanem a seggrázás :evil: )

fog
még kelének sincs egy darab se. hehehhe jut eszembe, vlmelyik nap megint rákerestem a chamomilla-kérdésre, és volt egy netes oldal, ahol a dokinő szerint 10-15 percenként :!: lehet adni, amíg a baba meg nem nyugszik (ágiboldi, lehet, h nálatok lecsúszna egy fél üveg?! irtó kíváncsi lennék...)

rugi
én is inkább nadrág-harisnya párti vagyok,de éjszakára rugit kap a body fölé

snorsi
bár te ink érzelmi alapon közelítetted a kérdést :lol: , de n n jól átérzed a helyzetünket :wink:

majus3

Május:

Mi ez a babaprogram a TV2-ben? Érdemes lenne talán elhalmozni őket levelekkel mikor ilyen baromságokat közvetítenek... Ezt annyira utálom, amikor valami tekintélynek számító forrásból hülyeséget hallok, micsoda felelőtlenség!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rugi kérdés:

Nálunk nagyon egyszerű: amikor az van tiszta, akkor azt kap. :oops: Van egy csomó hálóruhának kinevezett cucca, tegnap pl egy pamut rugi-vastag pamut hálózsák kombináció volt rajta estére (body nem). Ha kiságyban van, akkor betakarom még, de az éjszaka nagy részét köztünk tölti, és akkor melegítjük.

Van még egy-két plüss rugija is ami méretben még jó, ezeket napközbenre is ráadom, pamut body fölé. De én is szeretem a body+harisnya+nadrág+pulcsi kombinációt. Meg a kertésznacikat is. :)

Nanica:

Szerintem ha nem folyik a gyerek orra, akkor nem kell porszívózni. Az orvos nekem azt mondta, akkor kell porszívózni, mikor a sajátomat fújnám. Ha nem taknyolok, akkor nem fújok. Szerintem ez egy jó alapszabály.

Hátrakötözés:

Én még sose csináltam, csak láttam baba-mama csoportokon bemutatva... ehhez sztem már nagyobb gyerek kell aki meg tud kapaszkodni a hátadon amíg te a megkötéssel bajlódsz VAGY iszonyú rutin. Egyszer láttam egy anyukát aki az újszülött babáját is a hátán hordta, azt hiszem talán pont hozzánk kukkantott be egyszer a kendős topikból, de ha jól emlékszem, neki a 3. volt, úgyhogy volt alkalma begyakorolni. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ha a gyerekeken végigmegy a vírus, miért is maradnék ki ilyen jó buliból? Persze én is elkaptam, csak reméltem, hogy mára már kilábalok. Legalább még van NatiSzabi orrcseppből, egész jól hat, ha gyógyit egyszer már nem vehetek be. :? Az biztos nem árt, amit ők kaphatnak.

Május,
Nincs még magándoki sem?! Igaz, mi is próbáltunk Natinak egy ortopéd magándokit, neki is csak 1,5 hónapra volt időpontja. :? Tényleg kezdünk nyugatiasodni. :evil:
Ha azt végiggondolom, hogy én mennyiért dugnám ki az orromat, akkor lehet, hogy nem is olyan sok az az 5 e. Még akkor is, ha jóval kevesebbért dolgozok, de az utazás egy csomó időt elvesz. Ha ráadásul figyelembe veszem, hogy egy gázos (még mindig érzékeny pontom :lol: ) mennyiért dolgozik, akkor meg már szinte olcsó. :evil: De sokszor nagyon azt érzem, mint amit vki már a légzésfigyelőkkel kapcsolatban írt, hogy a lelkiismeretünkre apellálva, orvosi elefántcsonttornyából lebeszélve lehúznak sokakat. :?

Róki,
Én miért nem kapok annyit, mint nyelvtanár? :lol: Lehet, hogy rossz a klientúrám? :lol:

Timocska,
Nem sértésnek szántam a túlsúlyos kérdést Lillus felé. Csak majdhogynem az összes tini, akit ismerek, és abból jóóó sok van, elégedetlen a súlyával. :lol:

Pankimanki,
Az egészségügy egy tipikusan pénznyelő lyuk, nem hiszem, hogy lehetne annyit beletömni, hogy elég legyen. Ez még egy jóléti államban sincs lerendezve. Amerikában mintegy 10 millió gyerek nincs is biztosítva, tehát szinte semmilyen ellátásra nem jogosult. Angliában meg hónapokra előre kell időpontot kérni a túlterhelt NHS miatt, ha valakinek sürgős dolga van, akkor is. Saját bőrömön tapasztaltam, jobb az itthoni rendszer a bénaságaival együtt is. :?
Rókival egyetértek, 80 e az éhbér, amivel nem, az a kajára 80 egy hónapban. Annyiból nem jövünk ki. :oops:

Nanica,
Ha nem beteg, nem csorog, akkor miért kéne orrszívózni?

Rugi:
Én szeretem. Body, rugi, az az alapfelszerelés nálunk. Erre jön éjjel még egy vastag rugi, ami egy számmal nagyobb, nappalra meg főként kertész vagy naci-puli pluszban. Nekem a harisnyával van gondom. :twisted: Az csak Natinak jár, meg majd jövő téltől Szabinak.

Kép KépKép
lorca

Nanica,
A babakocsis altatásról ismerős jut eszembe. Kénytelen volt télidőben, hajnali 2kor lemenni sétálni, mert már nem bírta cérnával az ordítást. :twisted:
A hátrakötözést egy anyukától láttam a játszin pici babával. Nem volt nehéz megállapítani, hogy én azt az életben nem tanulom meg. :lol: Ha jól láttam, az a titok, hogy mint egy zsebbe belerakta a kendő közepébe, miközben teljesen előrehajolt, hogy ha más nem, a gravitáció tartsa. Neki a bébi rudgalásától függően egész gyorsan sikerült.

A TV2-s babaprogramon meg azóta is dühöngök. Még jó, hogy nem nézek tv-t. :evil:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Nanica! Nem kaptam számlát Dévény!!! :roll: De nem is kértem.

Torna/fejlesztés/Dévény! Nem is tudom hol kezdjem. Nekünk 3 szakvéleményünk van és kissebb eltérésekkel ugyanaz! A gyerekkel muszály foglalkozni. Nem lemaradva van hanem amit csinál azt rosszul... :( Az idegrendszer és a két agyféltek norm. fejlődéséhez elengedetlen a szimetrikus mozgás. Meg megmaradtak olyan reflexei amiknek kb. 3 hónapos kora körül el kellet volna múlni. :roll: A dévényes gyógytornász járt nálunk de a férjem nem szeretné ezt a módszert mert fájdalmat okoz Beninek. Ja és persze nincs pénzünk kifizetni az 5-6 ezer forintot. A Petőbe mehetünk fejlesztésre csak 2-3 hét amíg elbírálják. A férjem a Petőbe hisz mert megmentették az öccse életét(agyvérzéssel és 2-es apgarral születtet) 2 % esélyt adtak neki hogy valaha fel tud állni és mozogni az értelméről nem is beszélve. Most minden rendben van vele 20 éves! Én szeretném a Dévényt is de tudom hogy azt az összeget nem tudjuk ki fizetni. :roll: lehet hogy az lesz hogy keresünk egy olcsóbbat de akkor még mindig ott van a fájdalom kérdése hogy valóban szükség van e rá! Ennyi bocs hogy hosszú voltam. :oops:

KépKép
csongria

Körkérdés:

Ki mennyit foglalkozik a bébivel? De amikor tényleg csak vele játszotok, mondókáztok, meséltek stb.??

Lorca!
Ja, biztos elégedetlen tini lesz. Én is az voltam és még most is vagyok! (csak már nem tini) :oops: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Nekem közalkalmazotti bértábla szerint 80 körüli a nettó fizum. Nem kell elképzelnem, h milyen ennyiből élni. És az összes padagógus és az eü-sök egy része is ennyiből él!!! És én egy magán felzárkóztató/korrepetáló óráért sem kértem/kaptam 5E Ft-ot, pedig uúgy házhoz mentem... :x :x :x """Vicces"""", h ennyi tanulás után "éhbérért" dolgozhat az ember, ha véletlenül a szakmáját szeretné gyakorolni. :evil: :evil: :evil: Bocs, de ezen mindig jól felhúzom magam.

Rugi: nálunk pizsi kategóriába vándorolt át, napközben nincs. :roll:

Légzésfigyu: nem ez az, amit nekünk abszolút bevált, bár nem is igazán a riasztó része, hanem a kis LED, ami a légzését jelzi. Ha szapora, látom, h ébredezik, ha szép egyenletes, akkor tudom, h még mélyen alszik, anélkül, h be kéne mennem a szobába, végig a recsegős parkettán, ami erősen valószínűsíti az ébredést. Szóval én nem bánom, h "kihasználtak".

Azért nem mindegy, h azt az 5 pénzt félévente/évente egyszer kell kiadni (fodrász, autószerelő), vagy hetente kétszer, rendszeresen. Mellesleg én még nyelvtanárnak sem fizettem ennyit soha. :roll: Ezek szerint szerencsém volt???

Orszívás: ok, ha nem folyik, nem kell szívni, de mi van, ha nem folyik, de hallom, hogy szörcsög??? Tegnap már megpróbáltuk leszívni, de semmi! Ilyenkor mi van?
Vendég

Timi! Nehéz kérdés! Én foglalkoznék vele de amikor leülök vele játszani labdázni, mondókázni tornázgatni 2 perc után megunja és odébb áll. Megy a játékaihoz kergeti a labdát pörgeti a micsodát stb. Napjába többször próbát teszek de baromi uncsi lehetek a számára. Nem kiváncsi rám. :cry: Bezzeg amikor a konyhába fzném az ebédet lóg a gatya száramon. :lol:

KépKép
csongria

Timo! Mi megyünk usziba! :wink:
Játék: nekem állandó lelkiismeret-furdalásom van emiatt, mert sztem nem játszom vele eleget. :oops: :oops: Az az egy tapasztalat nyugtat meg, h ha leülök vel játszani, akkor is kb. 5 percig figyel rám, aztán elfoglalja magát vmivel, és a továbbiakban ügyet sem vet rám. :roll:
Vendég

Én is tanultam 7 évet hogy az legyek ami és az éjszakai pótlékkal , hétvégézéssel minden ünnepnap karácsony, szilveszter, húsvét be voltam osztva (mert fiatal vagyok) kaptam 82 e nettót. Ha nem a szszobán dolgoztam volna ez ennyibe is áll meg. De a plussz pénzért meg kidolgoztam a belemet. Soha nem kértem pénzt!!! :evil:

KépKép
csongria

Látom, nem vagyunk egyedül. :D Ez azért megnyugtató. :D :D
Vendég

Pann megnyugtattál!!! :)

KépKép
csongria

Legalább kölcsönesen nyugtatólag hatunk egymásra!!! :lol:

KépKép
csongria

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Sági!!! Megkaptad az sms-em???

KépKép
csongria

Lillus is pont így van. Kábé 5-10 percig tudom lekötni a figyelmét, aztán mással kezd el foglalkozni. Biztos így jó nekik! :lol:

Most fogadtam olasz tanárt, aki házhoz jön, 2500 Ft/60 perc. Akkor ez egész jó ár?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Megjártuk anyósékat, sikerült is öszeveszni vele, de nem részletezem, betöltene egy oldalt :wink: :(

Emili megfázott, legalábbis folyik az orra, köhécsel, éjjel velem aludt.Láza nincs szerencsére, szívom az orrát a porszívó mumussal. :( Annyira fél szegénykém tőle, én pedig nagyon vacakul érzem magam miatta, hogy ilyenekkel kell kínoznom, de tudom, hogy nem fáj neki, csak kellemetlen az egész macera, és utánna jobb lesz neki, mert kap levegőt.
Adtam neki Fenistil cseppet, meg Pandolt, ha a atorka fájna.

Lorca!
Gratul a mászáshoz Szabinak!
Nálunk is a mászás hozta amegváltást, akkor kicserélték Emilit :wink: :lol:
Most olvasom, hogy te is beteg lettél, jobbulást!Renélem én nem kapo el, legalábbis a férjemtől még nem kaptam el soha.
Milyen ekzema krémet használtok?

Nanica!
Emili is fogatlan még. :wink:
De nekem is, meg aféjemnek is 9 hósan jött az első, úgyhogy még van egy hónapunk. :lol:

Panki!
Rugit már én sem adok rá, nem tud benne mászni.
Mikor mentek USA-ba?Pontosan hová mentek?

Lora!
Egy zokniról beszélünk, de a kengurus az más márkájú, de ugyanúgy néz ki, az egész talpa le van szilikonozva.
DM-est szerintem bármikor ki lehet váltani, ki kell tölteni hozzá egy papírt, ami a boltban van kitéve a babás soron, és kell még az anyakönyvi másolata is.

Gergő!
Sok sok boldog névnapot kívánok!
Pann! Ekzema tud nagyon csúnya, és fájdalmas is lenni, ha kisebesedik, viszket, stb.:(
Libabőr?Akkor talán nem is annyira ekzemáról van szó, hanem keratosis follicularisról:neked, vagy férjednek nincs ilyesmi a karján, combján?Általában ez hajlam, és öröklődhet, elmulasztani nem lehet, napra kicsit javulhat.Remélem nem ijjesztette rád!
Igen ez is felállás, Emili is így csinál, ha nincs magassabb kapaszkodó.

Mónika!
Jobbulást Botondnak!
Leesés: :( Nálunk is volt már, 1x,de már 2x rántotta magára a széketa a konyhában, mikor odaosont a hátam mögé, és abba akart felkapaszkodni.

Sno!
Emili érdekes módon már az első tornán(októberben)átmászott a a hengeren, azt hittem nem fogja megtenni.Viszont a a tárgyakon átmászik kezdetektől fogva, a kiekrülés még nem megy, vagy átvergődi magát az akadályon, vagy ordít. :lol:

Május!
Nem vagy egyedül, én is így jártam a gytornával kapcsolatban:tornán, ami a 2 hetes mindennapos volt:feszes ez a ygerek!Megyek dokinőhöz kontrollra a torna után:kérdem miért kattognak aza ízületei?Mert lazák :shock:
Na most akkor mi van????Én is ezt kérdem.Viszont a torna nekünk látványos volt, és a mozgása is sokat fejlődött abban a 2 hétben, de lehet a torna nélkül is ez lett volna :roll:
Mi megyünk megint erre a 2 hetes tornára, dec. elején.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ja, Pann!
Kocsival mentek az usziba vagy gyalogoltok velünk?
Esetleg orrspray (Sterimar, Fluimar stb?) az feloldja az orrban lévő cuccot és 5 perc elteltével ki tudod szívni, ha van benne vmi.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Én is úgy gondoltam, h ez a következő lépés. Majd hazafelé beszerezzük, aztán újra megpróbálom kiszívni, hátha.
Sztem gyalog megyünk, mert lejárt a kocsim műszakija. :( Be is kéne jelenteni vizsgára. Hogy én ezt hogy utálom! :x

Panka! Ekcémás folt: a jobb könyökén (volt). Keratosis akármi, sztem nem, sosem hallottunk róla és ha ez lenne, akkor a bőrgyógyi csak felismerte volna (az 5E forintjáért :twisted: ), úh nem hinném, + mára gyakorlatilag már nem is lehet érezni, pedig nem sok napfény érte az utóbbi időben. :wink:
Emili: amellett, h az izomzat feszes, az izületek lehetnek lazák, nem?
:roll:

Május! Közben azon gondolkozom, h tulképp semmi akadálya nincs annak, h felhívjátok pl. a SOTE II-t (szívesen megadom a számot), és kérjetek egy időpontot a fejl. neurológiára. Csak kérni kell majd egy beutalót a gyerekorvostól.
Bár jan. előtt már ott sincs időpont (én most 3-ára kaptam).
Vendég

Panka! Próbáltad magadon az orrszívást? Én igen(mindent kipróbálok mielött a gyereknek adnám) Mintaha az agyvelőmet szívnák :shock: Pedig állítható a szívóerő a porszívón. De sajna muszály szívni! :wink:

KépKép
csongria

Sziasztok,
Képzeljétek Zsófinak székrekedése van a kölesgolyótól. Nagyon kemény tőle a kakija és szenved. Már múltkor megfigyeltem és megvontam, de próbaképp tegnap újra adtam és ismét (sokszor kelt éjjel (nem is akudt vissza) és reggel casak pár gubicsnak sikerült távozott szenvedéssel(bár végül fél 10-óig durmolt))).
Tegnap különben Zsófi is felállt a járókában egyedül. :D

Május,
A többiek már annyi okosságot írtak, hogy én nem tudok mit hozzátenni. Az extragáz a gyógytornász szerint? (talán azért nem ő a legnagyobb faktor a szakvéleményrk közül).

Rugi,
Néha szeretem, mert az szellősebb, mint a hasrisnya. Bár nem olyan csinos, meg drágák a rugik. A harisnya lába meg lecsúszik, bár a zokni is. Tehát végül is minden verziót hord.

Pann,
Végül is altatásnál a suttogós módszert alkalmaztad. Napközben hogy sikerült elérni, hogy magától elaludjon? Mert nálunk egyre rosszabb a helyzet.

Nanica,
Ezt az orrszívós kérdést én sem értem. Én még akkor is relatív ritkán orrszívózok, ha csorog az orra. Csak ha nagyon taknyos.

Lorca,
Jobbulást!

Panki,
Tényleg jó fazon ez a gyerekholmicsere.

Ágiboldi,
Látom téged az Arena pláza szponzorál. Én is kedvet kaptam. Bár a tömeg még elriaszt.
El kéne mennem bankba, de nincs kedvem elindulni, mert biztos akkor éhezik meg. Alig evett valamit hajnal 5 óta.

KépKép
bozotka

Bozotka! Nappali altatás: ha látom, h elkezdi dörzsölgetni a szemét, meg nyűgös, akkor viszem aludni. Redőny le, ruha (egy része) le, zsupsz az ágyba, cumi, takaró (igen Ági, napközben takaró van :wink: ) és "Aludj jól/Szép álmokat/stb." és ajtó becsuk. Ennyi. Működik. Ha véletlenül túl hamar teszem le, akkor persze ordít. Várok (bő)5 percet visszamegyek, újra kezdem a cumitól, aztán ha megint sír, megint várok 5 percet, és ha nem aludt el, és láthatóan nem is fog, akkor kiveszem. Játszik még kb. 20 percet, aztán újra lerakom, és akkor már el szokott aludni.
Vendég

ja, és még egy: a kiságyat mi KIZÁRÓLAG alvásra használjuk, úh ha oda bekerül, nem lehet kétsége afelől, h mit várunk tőle. :roll:
Vendég

Játék:nálunk is ez van:ha felveszem lemészik, ha leteszem fel, ha leülök hozzá már nem kellek, ha nem ülök meg rángat.Egyébként eljátszik magában, estefelé már nyűgibb, akkor job ha ott ülök vele, de akkor sem velem foglalkozik.Csak akkor ,ha konkrétan őt dögönyözöm, puszilgatom, akkor figyel rám.Szerintem nekik még elég az is, ha szemmel tarthatnak, és időnként viiszadobod alabdát, meg beszélgetsz hozzá.Ez viszont megy, mindig dumálok hozzá, hogy épp mit csinálok, vagy ő mit csinál(jon) :lol:

Orrszívózás:hát nekm elég amikor nagyon muszáj.
Ha nm jön semmi, akkor érdemes előtte sóoldatot, vagy sterimart(vagy társait) csepegtetni az orrába, majd pátr perc múlva kiszívni.
Kinek milyen orrszívója van?Nekünk ez a Pisze, de kifőztem mindenét, és az egyik kicsi alkatrész összement :? Pedig sterilizálható, ez van ráírva, de kérdés mit értenek alatta.Nekem ez a kifőzés.
Előtte Neomagnolos vízben ázik, használat előtt elöblítem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

bozotka
mégis mennyi kölesgolyó okozza a tünetet?
jaja, az extragáz vélemény a gyté :)

pann
orrszívást sztm meg se kíséreld sterimar nélkül!

telcsiszámot köszi, most már mindent begyűjtök! most az a stratégiánk, h dévény, januárban korai, ill addigra 9 hónapos lesz,szvl egyértelmű lesz, h csak lassú-e, v lemaradt. jelenleg az is megnehezíti a diagnózist, h elvileg teljesen rendben volt a terhesség és a szülés is, márpedig kellene vlhol lennie egy kis oxigénhiánynak, v ilyesminek, h idegrendszeri eredetű elmaradás legyen (persze ne legyen!!!!!)

druszám
gratula az olasztanárhoz! (legalább helyes? :lol: :lol: ) sztm a 2500 n jó ár, főleg,h házhoz megy!
körkérdés minket nem érint egyelőre,mert még folyamatosan szórakoztatni kell. talán majd ha már kúszni fog...

pénz
én ügyvéd mellett kezdtem annak idején dolgozni, és majd elsüllyedtem, amikor megmondta a kedves ügyfeleknek az óradíját. hihetetlenül nagy összeg volt már akkor is (kb 15 éve). de kifizették!!! sőt, volt vlmi megnyugtató, meggyőző v nem is tudom mi a stílusában, amitől szinte még megtisztelve érezték magukat :o
ezzel nem azt akarom mondani, h ti élhetetlenek vagytok, hanem, h minden szolgáltatásban van egy átlagár és vannak akik ez alá, ill fölé mennek. és mindenki talál magának ügyfelet, bár nyilván az vlmivel nehezebben, aki sokat kér. (üzleti szempontból azonban érdemes elgondolkodni, h egy páciens 6ezerért, v kettő 3ezer/dbért, mert összességében az első jobban megéri..)

róki
attól tartok, h a babavilág (asszem ez a címe, liptai claudia vezeti) összességében egy gagyiság. sztm a szerkesztőnek v nincs is gyereke, v már n rég felnőtt :oops: n n sok tévedés/tévesztés van benne és persze rengeteg reklámalapú érvelés :evil:

pann
mennyi volt a fp kocka????

majus3

Fú jó sokat írtatok! Látom dolgozott az éjszakai/hajnali műszak! :lol:

Szerintem is drága egy gyt órabére. Dehát a gyereket sajnos jó üzletnek tekintik. A hétvégén láttam pl. egy üveg almareszelőt egy bababoltban 2300ft-ért! :shock: Uolyat vettem máshol 500ft-ért. Csak azért mert bababoltban árulják. :evil:

Sajnos nagyon sokan élnek 80e ft-ból. Pl. a max. gyed még annyit sem ér el. :(

Babaműsor
Nem láttam, de már sokszor hallottam, hogy hülyeséget mondtak benne. Szerencsére olyan időpontban van, amikor eszembe sem jutna tévézni. :)

Timi
A gyerekkel való foglalkozásba beleszámít a félórás pelenkázás, öltöztetés is? :twisted: Egyébként én is úgy vagyok mint ti, hogy hamar rám un Brigi. Max a mesét hallgatja végig viszonylag odafigyelve, de azt is csak azért, mert a kiságyából nem nagyon tud mást csinálni.
Lillus súlyával meg ne foglalkozz. Sztem rendben van. Főleg hogy ő egy picit alacsonyabb (vagy hogy mondják ezt bébiknél? Rövidebb?) mint a többi gyerkőc.
Brigit most mértük meg állva, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy kisterpeszben állva mértünk 72 cm-t. Akkor az rendesen legalább 74. Most már értem, hogy tud lepakolni a polcról. :evil:

Uszi
Pann, Timi ti mikor akartok pótolni? Mehetnénk együtt. Sajnos nem merek ma még usziba menni Brigivel.
lora7

Pann!
Akkor negyed 2-kor a parkban? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Roki!

Igen, így más szemszögből nézve nem sok az 5000Ft. Nekem csak az volt érdekes, hogy legyen lehetőség olcsóbban is igénybevenni. És mivel az alapítványnál 2500Ft, így teljesen korrekt, hogy van választási lehetőség. Ha házhoz jön, lehet drágább, mint amikor a szülőnek kell a "szállítást" megoldani!

Amerika:
Helyileg Tucsonba megyünk, Arizona államba (nem messze a mexicói határtól) Január vége, Február eleje az időpont. Még nincs repülőjegy, mert a kinti házat fel kell újítani. Nagyon rendesek, még tapéta mintákat is küldenek mailben...

Sno!

Bio mosogatószer: ecover (bioboltban lehet kapni, abszolut kéz és környezet kímélő) kb 1000Ft egy liter.

http://www.ecover.com/au/en/Products/Di ... lle+UK.htm

Vagy az egyszerűbben beszerezhető Frosch. Ezt majdnem minden bevásárlóközpontban lehet kapni. A citomosat jobban szeretem, mint az aloe verásat. Teljesen természetes hatóanyagai vannak (citromolaj...stb)

http://www.frosch.de/

Rugi:

Nálam ott dőlt el a kérdés, amikor 1-2hónapos korukban hetente nőtték ki a ruhákat. Akkor a rugi a fix hossza miatt halálra lett íítélve. Egy nadrág sokkal tovább bírta időben.
Vendég

Jaj, jaj, bocs, 1990.-, de itt a Pólusban ez volt az utolsó darab.
Telószám megy priviben!

Timi! Akkor találkozunk negyed kettőkor a házatok mögött?
Vendég

Hűű de sokat írtatok! :D

Rugi, nekünk is csak pizsama formájában.

Pann, nappali altatás pont ugyanígy megy (vagy nem)!

Orrszívás, 6 hetes korában volt taknyos, azóta egyszer se használtuk. Az én kérdésem: mikor kezdődik az, h a bőgéstől az orra is folyni fog? Mert könny már van, de ha pl én sírok, nekem folyik az orrom, és mostanában ha végre felveszem, akkor taknyát-nyálát belémkeni, de azért ez még mindig nem a porszívózandó mennyiség, és rögtön el is múlik ha megnyugszik.

Gyt: én igenis sokallom ezt a pénzt egy alkalomra, mert egyszer elsajátít egy szakmát/módszert, és utána nincs anyagköltség, nem kell rá készülni stb. Én ha angolórát tartottam, akkor egyrészt olcsóbb volt, másrészt fénymásoltam egy csomót, vettem mindig új könyveket, és készültem az órára előtte! A fodrász nekem 3500, és abban benne van az a 6 féle kence amit rétesz a hajamra, és megveszi az 50 ezer Ft-os ollót és spéci szárítót stb.
Ezzel nem azt mondom, h minimálbérből éljen, de ha mindenkitől elkér 5500 Ft-ot, akkor könnyen kiszámítható, h ez a veszély nem fenyegeti!

Játék, nekem is néha bűntudatom van, h nem eleget, de elég szűkös a mondókás repertoárom, és amúgy se érdekli, ő is továbbáll. A lényeg, h én mást ne csináljak, de konkrétan őt se zavarjam, csak legyek ott (de ne is olvassak közben).
Én azt várom már h mesét lehessen neki olvasni, és mesefilmet nézni együtt, és szerepjátékokat játszani meg legózni!!! Úgy tervezem, h akkor majd behozom a mostani elmaradást :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Lora!
Szerdán nálunk vízvezetékcsere van, de mi pénteken pótolunk egyet. Akkor azt hiszem fél 12-től van uszi. Da ma rákérdezek.
Brigi szép nagylány lesz. :) De hát ti sem vagytok kicsik! :D

Druszám!
Mielőtt rosszra gondolnál, tanárnénim lesz! :cry: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Látom lemaradtam, az első része a hsz-nek Májusnak ment!
Vendég

Csongria,
:( Amit már írtak, ha jól emlékszem Pann, el kell dönteni, melyikben bíztok. Ha férjed csak a Petőt tudja elfogadni, akkor talán nem is olyan nehéz a kérdés. :? Nagyon jó eredményei vannak mindkettőnek, nem lehetséges persze laikusként mérlegelni valójában, de nekem is sokat nyomna a latban, hogy a Pető rávesz, a Dévény meg nagyon kemény és fáj. (Én meg abban nem hiszek, hogy "ezt úgyis elfelejti", erről van azért elég sok kísérlet, nem felejtik el a koraszülött babák még az intenzív osztályt sem, ahol az életük első napjait/heteit töltik. Persze nem tudati szinten.)

Foglalkozás:
Nem tudnám megmondani, de napi több órát van Szabi a kezemben. Ez azért csökkenő most már. Kb mindig, amikor ébren van, de közben Nati is ott szokott lenni és nem csak én vagyok neki, hanem anyós - pl most is - és Robi is. Mindketten több óra naponta. Konkrétan mondókázást azt szeretem lezavarni olyan negyed óra alatt. :twisted: Az nem én vagyok.

Pann,
A mi bértáblánk is hasonlóan alakul. Nekem ez nem volt elég, sokszor közel 40 órában tanítottam. Ebbe nem számolom bele a készülést, dogajavítást, ezt azért a nemtanár résznek mondom, hogy majd ugyan annyi idő. Engem inkább az bosszant, hogy amíg a belemet kidolgozom, hogy egy osztályban jó órát tartsak, addig egy céges órán lógatom a lábam és 5x annyi pénzt kapok. De én akkor is a sulis óráimat szeretem. :evil: Szerintem az ér valamit. Azért egy 5ös érettségi átlag megér egy kis melót :D Pénzt azt nem. A "legjobban" fizetett munkám az volt, amikor 3 napos kirándulásra vittem a 30 fős osztályomat, minden évben még tavasszal is, plusszban. A szállás ingyen volt, de jó nekem. :twisted: Persze mást nem, mivel az a "szabadidőm". :lol: Órabérben meg mosogatásért kaptam talán a legtöbbet, még Angliában. :lol:

Kép KépKép
lorca

Hétvégén láttam Tescoban FP játékot. Megpróbálom leírni. Egy gömb formájú malac, v. tehén, v. elefánt fej aminek ha megnyomod az orrát rezeg, kacag meg zenél. 2150Ft volt. Timi odáig volt érte!
Bár ő mindenért odáig van. Kb amíg megveszem! :-(
Vendég

Na azt a "malacot" én is nézegettem, de aztán nem jöttem rá, h mi benne a játék, úh nem azt vettük. Bár azt hiszem, nekem változtatni kéne a hozzáállásomon, mert a játékok, amiket veszek, kiválóan lekötik a család felnőtt tagjait (beleértve engem is), de Gergőt hidegen hagyják (nyilván nem véletlenül). :lol: :oops: :lol: :oops:
Vendég

Ágiboldi!
Én is ezt a részt várom. Én pl nagyon szerettem diafilmeket nézni, ha anya olvasta nekem! :) Legózni meg most is szeretek! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Szerintem jó ár. Nekem volt némettanárom még Natiterhesen, 900/60-ért. Jó volt, és nem ő, hanem én mondtam fel a végén. :oops: Olyant is hallottam, hogy ismerőst úgy tanította magántanár, hogy közben volt ott más tanítvány is, és más nyelvet tanított neki. Mindemellett még sokba is került. Amire van kereslet, azt feldobja a kínálat.

Panka,
A Panadolt bírja? Nálunk hasmenés lett a vége. :roll:
Az orrszívóra rá van írva, hogy csak a szipka része sterilizálható.

Bozotka,
Mi meg le vagyunk tiltva a kölesgolyóról, mert felszívja a gyomorsavat. Dokinénink szerinte ettől evett keveset. Nem, mintha bármi változott volna, amióta nem kap. 8)

Ágiboldi,
"olvasni, és mesefilmet nézni együtt, és szerepjátékokat játszani meg legózni" Na addig azért van még egy kis idő, ez Natinál most érik :lol: Jövőre még nem tuti :lol:

Kép KépKép
lorca

Thomas:
Már akartam írni, hogy megvan, miért olyan drága. A törésteszteken No.1 :D Bemutatókon ezt úgy szokták demonstrálni, hogy erőből földhözcsapják. Az ismerős, aki ebben dolgozott, hazavihette a mintapéldányokat. Még most is működnek, probkéma nékül.

Kép KépKép
lorca

Mondóka:
A kedvenc mondókánk, hogy nőjön a repertoár:

Lassan jár a csiga-biga, táskájában eleség,
várja otthon lánya fia, csiga-biga feleség.

Ezt úgy szoktam, hogy a földön ülök, és lassan (mint az említett puhatestű) mondom, fogom oldalról, vigyorgok a szemébe, közben dülöngélek egy kicsit.
A második versszak ugyan ez, csak éppen "Gyorsan jár..." Itt a max sebességemen, közben a lábaimmal toporgok, dobálom és jó hangosan mondom. Ezt napjában és egymás után is többször. Kellett azért jópár ismétlés, mire nem keveredtem össze a második résznél.

Kép KépKép
lorca

Nahát, ez hivatalos Thomas adat? :D Mert mi családilag is erre jutottunk!! Boldizsár nem kíméli, és mivel mást még nem tud vele csinálni, üti vele a padlót...

Kép
Kép
agiboldi

Pann
Ezzel a játék dologgal mi is így vagyunk. De már próbálok változtatni rajta.

Ágiboldi
Valamilyen bababolt van az AP-ben? Főleg ahová érdemes gyerekülés ügyben ellátogatni?

Orsi
A békás (Frosch) nekem is bejött. Egy csomó mindenre használom, pl. sztem jó vízkőoldó, azzal mosok fel stb. Kb. már domestos helyett használom, főleg Brigi miatt. És tényleg szinte mindenhol lehet kapni. Igaz még mosogató szert nem vettem belőle, de lehet azt is kipróbálom.

Valaki elmagyarázná miért olyan jók az FP játékok? Pl. néztem az FP csigáját 4000Ft-ért. Aztán láttam egy hasonló zenélős, formabedobós, nem FP-s vizilovat 2000Ft-ért. Vajon mi a különbség köztük? És egy csomó FP játékhoz hasonlót láttam feleannyiért.

Panka
Az orrszívás sajnos fájhat nekik. Hiába csökkenti le az a kis szipka a porszívó szívóerejét. Főleg mert látom Brigin is, hogy néha egészen a torkáról, ill. a különböző üregeiből szívja ki a trutyit. Ezt onnan látom, hogy köhög közben. Ha csak az orrüregében van, akkor nem tiltakozik. De mikor mélyebben, akkor köhögni kezd és sír. :(

Timi
Ha nem taknyol Brigi (remélem), akkor megyünk mi is pénteken. :wink:

Ma egész jó volt az éjszakánk. Este f11kor felébredt ugyan, de hamar visszaaludt. Aztán csak 4 után kelt valamikor, szopi és végül f8-ig aludt. Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy végre hatnak a homeos fogzási szerek. A kúpnál olvastam pl. hogy először romolhat a helyzet. Hát ez nálunk be is jött. De ma jó volt. Remélem marad is! (kopkopkop)
lora7

Lora!
Sajna ugrott a pénteki uszi, 11-re jön az olasztanár! :roll:
Nekünk van sima teknős alakú formabedobálós játékunk, de nem zenél, nem világít. Csak úgy van. Lillus a kockákkal ütögeti egyenlőre és érdeklődve figyeli, hogyan dobom bele a formákat.
Ja, és tök jó, hogy írod, hogy Brigi is szokott köhögni orrszívás közben, mert Lillus is és aztán sírva fakad. Akkor lehet, hogy ez fáj! :roll: Hmmm, szegények! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Lora,
Szerintem azért ennyi, mert divatos. :? Meg (szerintem) elég megbízható. Azt a gyomorideget nem felejtem el, amikor egy occsó kis autónak valahogy eltűnt a kormánya, miután Szabi játszott vele. Hiába nyaltam fel a lakást, nem találtam, azért reménykedtem, hogy mégsem ette meg. Legalábbis mostanra már kijött volna belőle simán, vagy a kórházban lennénk. Nekünk van néhány márkásabb játék is és kb ugyan olyan eséllyel jönnek be, mint az egyszerűbbek. A két csúcskedvenc viszont tényleg drága volt.

Kép KépKép
lorca

Timocska,
A köhögés nálunk is befigyel. :? De mivel abban a pillanatban abbahagyja a sírást, hogy elengedem, ezért nem olyan vészes. Szabit szeritnem a lefogás zavarja

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?