Új privát üzeneted érkezett!

Lego: én nam kaptam kupont, úgyhogy ez után akkor passzolom a kérdést. Majd legközelebb ha találkozok a védőnőmmel rákérdezek.

Sleepin: nem láttam, de már válaszoltam :lol:

LAfi: üdv újra itthon!! Tessék tényleg sokat pihenni!!!

Hálapénz: eddig sztk-ba jártam és jövő héten megyek először a dokim magánrendelésére megbeszélni a szülés körül forgó dolgokat. Kiváncsi leszek, hogy mondd-e majd vmi fix összeget, de remélem, hogy nem. Nem tűnik pénzéhes dokinak, de persze a látszat néha csal:D Igazából nem tartom igazságosnak, hogy a doki kapja a többet,mert ha nincs komplikáció akkor végig a szülésznő van veled. A doki max összefoltoz és slussz. Szerintem ha nem lesz fix összeg, és meg leszek elégedve mindennel akkor 40-40e-et fogok adni.

bingii

Sziasztok!!
Köszi a dícséretet a pocimra!Hát lehetne nagyobb is.Nekem olyan,mintha ne is nőne.
Bingii rendben van a vérnyomid?Nekem az első babámmal akkor szorított a mellkasom,ha magas volt.
Bár én toxémiás voltam Szimivel,ő 35. hétre született felényi méretekkel,már most duplája a babánk,reméljük,továbbra is így marad.Nekem mostmár hetnte kell járnom uh-ra és CTG-re,bpd nekem is le volt 1 héttel maradva a többi értéktől,de feküdtem,ettem egész nap és fél centit nőtt 1 hét alatt,remélem,további tendencia is ez lesz. Magzatvizem kissé kevesebb,lepény G II.Méhszájam zárt,úgyhogy növesztem apicit ezerrel.
Blogyinka:nekem is combtövembe sugárzott valami fájdalom,rosszra is gondoltam egyből,de pihenni kell,már elmúlt.

ildi10

Sziasztok!

Rég jártam erre.
A várandós mamacsomag kupon benne van a könyvben, amit olvasgatni adott a védőnő, a hátsó borítója! Le kell tépni, és a könyv több oldalán vannak felsorolva városonként, hogy hol lehet átvenni. Érdemes előtte odatelefonálni, hogy még valóban van-e, mert nem mai nyomtatásúak a könyvek. Ha jól tudom a harmadik harmadban lehet átvenni a kiskönyvvel, de elég a pocakotok látványa is. Én kb. három hete vettem át, volt benne csomó kis reklám füzet (pelenka, Avent, stb.) és ajándékba egy Aventos cumisüveg és egy kis cumi. Úgy tudom, időnként más van benne, most ez volt. A IX. Mester utcai bababoltban vettem át, de van minden Photo Hall-ban is.

Lányok, ne nyafogjatok annyit, tessék élvezni a terhességet! Már alig van belőle hátra és bánni fogjátok, hogy mindig a bajotokkal voltatok elfoglalva!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Ildi: a vérnyomásom eddig mindig 120/60 körül volt. Azt mondták ez olyan mint ami a Nagykönyvben meg van írva, úgyhogy nem hiszem, hogy ettől lenne. Talán inkább a baba feszíti....

Monika: én egy idétlen könyvet kaptam, amiben semmi használható cikk, olvasmány nem volt, így kidobtam. Remélem nem az volt az.....de csak felhívta volna a figyelmemet rá, hogy van benne kupon,meg hogy jár ilyen csomag....

bingii

[quote="sleepin"]L írta:sleepinafi!!!! PIHI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem irogatunk órák hosszat gép előtt ülve, rendben??? :D Puszi és vigyázz magatokra!!!

Lorcsi, védőnő helyett szülésznőt akartál írni, ugye?! :wink:

Persze-persze :) Csak már össze-vissza beszélek.

KépKép
lorcsi

Jó reggelt kismamik. Képzeljétek fél 8-ig tudtam aludni, nem keletett fel senki. Jó hétvégét mindenkinek, pihizzetek sokat. Az én babukám ma reggel már átrendezte a lakosztályt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Akkor akit érdekel leírom, mi volt a kórházban, jellemzi a magyar egészségügyet.

Én MÁV-os lennék, de csak dec 15-tel készül el a kórház, így OGYK-ba kellett mennem.
Szombaton nem volt itthon a férjem, így a mentő bevitt.
A ctg rendszertelen fájásokat mutatott és mégis haza akartak engedni.Nem engedtem és végül épp jött egy erősebb, így kaptam infúziót.
A szülőszoba katasztrofális. Kis termek egymás mellett, hallod ahogy vajúdbak, ahogy szülnek, volt is benne részem 6x is...egy nőnek vált le a méhlepénye és húzta végig, ezt is végignéztem, mert a függönyöm nem húzták el, én félmesztelen szétterpesztett lábbal és el nem húzott függönnyel feküdtem,a boldog kispapik meg be-bekukakkantottak miközben mobilon közölték a jóhíreket.
Na de másnap fél órás alvást követően lekerültem osztályra.
Előbb egy négyágyasba de onnan átkértrem magam, mert az ablakot nem lehet csukni és én ablak mellett feküdtem és széjjel fáztam.
Na bekerültem egy hatágyasba.....A társaság hellyel-közzel jó is volt leszámítva az éjjeli horkolásokat, amit füldugóval el lehetett viselni, de azt nem hogy az egyik kismami éjjel még olvasott és 5kor már kelt is, nagyjából napi 4 óráékat aludtunk.
Ez legyen a legkevesebb.
Kaptam 6 óránként szteroidokat, ami tüdőérlelő. És innen indult a bonyodalom.

Felment a cukrom kemény 7 egészre ill kaják után 6,8 volt az átlag, 7 egész csak egyszer volt.
Metformin miatt ugattak velem és mindent elmondtak mi baja lesz a gyereknek és koraszülött lesz stb...
A diéta amit csinálok szar, csináljam az övékét...(hiába mondtam, hogy azok amiket nekem felírtak, nem jók, felviszik a cukrom, nem mellesleg a tejtől hányok, nem számított nekik)

Innentől, másnap jött a hazudozásom.

Hazudtam, hogy nem szedem a metet, hazudtam, hogy átálltam az ő diétájukra....

Amint a szteroid kiment, érdekes mód, csináltak egy cukorprofilt 24 órásat, és a legkisebb éhomi 3,4 a legnagyobb kaja utáni 5 egész lett. Én tök öürltem, nem adnak inzulint.

És mégis.

A drnő szt ezek magas!!! értékek!!!Azonnali inzulin!!!Na ekkor estem össze, és bőgtem, persze ekkor a cukorm és qa vérnyomim az egekben, a csajok nyugtatttak, hogy hagyjam abba, mert ezzel őket igazolom.

Szóval összeszedtem magam, felhívtam T dokit és lenyugtatott, és mondta, hogy mondjam meg nekik, hogy ő akarja velem véggicsinálnia a diabambulanciát, mert ő kezdte el.

Eljött a csütörtök.Elküldtek a Honvédba mentővel diabetológishoz.
Elmondtam, mit eszem miért és hogyan és persze a metet abbahagytam, mondtam neki, hogy a kórházi diéta nekem szar.
Megmértek, fogytam 2 kg-t megint, mondtam, hogy a terhességem alatt nem híztam egy dekát sem,a gatyáimat már a hasam semtudja megtartani, valószínűleg annyit fogyhattam.

Ő belátta, hogy itt minden rendben van, a fogyás bizonyíték ara, hogy jól tartom a diétát és azt mondta, döntsem el, ki kezeljen. És természetesen ragaszkodtam T-hez...

Este jön egy másik drnő. Adni akart inzulint!!!! Mondtam neki, hogy mit beszéltem a diabetológussal és mondtam neki, hogy elutasítom az inzulint.nem adta be végül.
Nem tudom, azt akarták hogy az 5ös cukromból 3as legyen és remegjek vagy mit???

Másnap reggel, pénteken jött a drnő aki szt magas a cukrom és kell inzulin és fogyatékos beteg gyerekem lesz ha egyáltalán lesz a met miatt....szóva ljött és elmondtam neki, hogy mi van mit beszéltem stb. és azt mondta, jó, ha kezel más, legyen az!!!!!!!!!!!!!!!

Aztán megkaptam a zárómat és itthon vagyok....Megúsztam a kalandot, de rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket el kell titkolnom, mert rosszabbul járok, ha elmondom....
Vendég

Ti nem nagyon ismeritek a metformin nevezetű gyógyszert,ezt a pcos miatt kaptam, a lapar és a met együttes hatása mellett estem teherbe.
Ezt a cukrosok kapják de rájöttek hogy a pcos-ra is jó.
Sokan ellenzik a terhesség alatti szedését, sok kismama nem is szedi, de sokan igen. én is.
nekem bejött, rendben tartotta a dolgaim, a cukrom. T doki aki felírta annó és akihez mai napig járok most a cukorbetegség miatt, szóval tőle kérdeztem, árt-e a gyereknek, azt modnta, neki nem árt, de nincs még elég bizonyíték arra, hgy az anyának használ-e egyáltalán, de egy biztos, ártani nem árt.
Énnekem ennyi elég volt,hogy nem árt, szedem és kiderült, nekem használ.
Sok doki még a konzervatív szemléletet követi, hogy nem szabad szedni, okuk nincs rá, csak hogy nincs bizonyíték elég...
a modern orvsotudomány már elismeri....
Vendég

Lafi,
A lényeg hogy itthon vagy a többit meg gyorsan felejtsd el tudod mi a Mávban szülünk és ott minden más lesz :wink: Nekem is rossz élmény volt az egész főleg a két napos szülőszoba de a babák a pociban maradtak és csak számít. Fiatalabb volt a doktornő aki ilyen kedves volt veled? Bár tuti az volt aki nálam mert ott mindig ő ügyel tudom kiről beszélsz. Engem az uh-os dokinő majdnem elküldött a pi... hogy miért mozog ennyit a gyerek a hasamban :shock: na azt felrugnám még most is és úgy mérte le a Dorkát hogy összement a feje 1 hét alatt célozgatott hogy esetleg beteg. Szóval tényleg vannak ott alkalmatlan emberek de azért nagyon rendesek is(nővérek, szülésznők) és legalább már van szülésznőd :wink:
Vendég

Sziasztok,

Hát Lafi nem semmi amin keresztül kellett menned :twisted: Reméljük mosmtár csak akkor mész a kórházba amikor Hunorka érkezik január elején, max december végén, és akkor is már a MÁV-ba. A te dokid egyébként nem küldte el a francba a kollégáit? És egyáltalán minek magyaráznak olyan dolgokat, amik nem igazak, és miért kell mégjobban paráztatni egy kismamit, akinek éppen elég aggódni valója van? :evil: Jó, jó tudom, hogy az orvosok berögzött dolgain, amiket tanultak 20 évvel ezelőtt nehéz változtatni, főleg nekünk laikusoknak de azért mégis, nem kellene nekik egy kicsit nyitottabbnak lenniük? És egyébként is miért nem vették fel Tüü-vel a kapcsolatot?

Lényeg, hogy mosmtár itthon vagy, csak pihenj sokat és amennyire tudsz ne izgulj.

Kép
andi1975

Ez katasztrófa, Lafi, de a lényeg, hogy megúsztad. Jó neketek, hogy megválaszthatjátok a kórházat, nekem még erre sincs lehetőségem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Szia lafi!

Hááát, Anya-társ! Örülök,hogy túlélted, azért ez nem semmi. Megmondom őszintén, ahogyan olvastam, meg amin én is végigmentem emiatt a qrva cukor miatt, úgy gondolom,hogy fingja nincsen senkinek arról,hogy mi is az igazság, csak tapogatóznak a homályban. Engem egyfolytában nyugtatnak a vércukrom miatt, neked meg még az 5 is sok! Könyörgöm, hol élünk?
Csütörtökön voltam a nőgyógyinál, megnézte a második terhelése cuki eredményeket, azt mondta tök jó! Mondom neki, hogy de a pisiben van 4 keresztes, az nem számít. Nem vészes, utána különben is csökkent...stb. Majd a beszélgetés végén azt mondta figyeljek a cukorra a pisiben. Elmeséltem neki a diam-ambus napot is, plusz,hogy beutaló is kell. Azt mondta, hogy már nem látja éretelmét, mert a 32 hetet taposom. De azért még lesz egy teljes vérkép és megint megcsináltatja a terheléses cukrot. Na, rólam ennyit. :lol:

Ezt,hogy fogyatékos lesz a kis Hunor,honnan a fenéből veszik, ha semmire sincsen bizonyíték? Az tény,hogy a neten mindenhol azt írják, hogyha cukorbetegség alakul ki a kismamánál,akkor azt tilos gyógyszerekkel kezelni. De hogy miért, azt nem is írják utána.

Lafika! Nyugodj meg! Csak kihúzzuk ezt a pár hetet valahogyan, mi az hogy valahogyan, a legjobban. Aztán megérkeznek a babák, és sz@runk az egészségügyre úgy ahogyan van.

Most lehet, hogy azt mondjtok,hogy hülye vagyok, de ez a terhes protokoll mindenkinek jó, csak nekünk nem. Agyon vizsgálgatnak minket mégsem jobbak a statisztikáink.
Nekem is 3 hét múlva kenetvétel amiatt a "kókusz" miatt ( bocs de elfelejtettem, hogyan írják), nehogy a szüléskor fertőzzem a babust, aztán hetente megyek vizsgálatra és NST-re. Mindezt úgy, hogy a legnagyobb nyugalom legyen az utsó hetekbe.
Persze hetente 1 nap nem a világ, de nekem már nagyon tele van a tököm a vizsgálgatásokkal.
Uff :twisted:

Na, és akkor Anyum meg a korosztálya meséli persze, hogy őket nem vizsgálgatták ennyit, nem törődtek a cukorral meg semmi mással.
Vendég

Ja, és az jutott még az eszembe,hogy amikor a Söfiben voltam mintavételen, ott úgy bántak a nőkkel,mint a hímes tojással. Senkinek sem volt egy kétértelmű mondata, vagy tette.
Egy lányt szúrtak le,aki a mintavétel után nem feküdt 1 órát, hanem kiment a folyósóra telefonálni.
Az összes nővér és orvos segítőkész, kedves és türelmes volt.
Úgy látszik minden pénzkérdés. :roll: :evil:
Vendég

Pandus, a fiatal nőci olyan pici és vékony, aki állandóan ügyelt, normális volt, volt egy másik fiatal, ő annyit mondott, hogy hát az itteni protokoll nem engedi a metet(vagyis éreztem a hangján, hoy ő engedné) de egy idő vén picsa, mert nem tudok jobbat mondani rá, ő reggelente jött vizitelni, ő volt a szemét.
Akkor téged is paráztattak, szemetek. És igen, már a MÁV-ban szülünk!azért is!De tény, a nővárek, szülésznők rendesek voltak, és igen, felfogadtam egyet, aki állandóan figyelt rám ,most is írt smst, jó fej!!!

Andi, nem vették fel vele a kapcsolatot, én sem értem, csak üzeneteket adtam át, sztem az volt a gond, hogy más doki véleményére nem adnak....

Az én dokim nem tudot mit csinálni, diabba nem szólhat bele,
de szte az egész fölösleges hajcihő volt....

Jaj, Blongyi, hát ja, veled is szarakodnak...és igen, néha a túlvizsgálás már árt, de hogy fölösleges az tutti.

És ami muris, hogy a zárón felsorolják a betegségeimet, amivel bekerülte, és asztmát írtak bele :shock: hogy ezt honan vették...talány.
És a vércukor teszteknél az én tesztcsíkjaimat kellett használni mert a kórház nem adott, nekem meg 3000 ft egy 50 bsos teszt ami el is ment!!!!Ki a franc fizeti ezt nekem visssza????Ennyit a tbről...na meg gyógyit ha nem kaptam, helyette receptet adtak, mert az a gyógyi épp elfogyott, kész röhej!
Vendég

Huhh Lafi, örülök, hogy jól vagy! Reméljük ez a dec. 15-i átadása a MÁV-nak már biztos, addig számoljuk a napokat :roll: (Még 28 nap...) Neked van választott orvosod? Ha igen, ő nem rakta helyre a többieket?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Lafi basszus, ez nagyon meredek, ami Veled történt :( Kívánom, hogy most már tényleg csak szüléskor kelljen kórházba menned és akkor már a saját, választott kórházadba, a saját dokid kezei közé. Próbáld elfeledni ami most történt és csak a babára koncentrálj :wink:

bingii

Hahó!

Lafi: egy hős vagy! a lényeg ,hogy már otthon és vége a rémálomnak.

Én tegnap hangyányit meggyengültem, hányós-fosós valami kapott el minket. A gyerek lehányta a szőnyegét, most kivittük az erkélyre , még nem volt erőnk kisúrolni rendesen. Áthivtam anyuékat mert este 6-ra már állni nem volt erőm, szegény Boti meg csak nézett, hogy mi a fene történik? Botosnak amúgy kutya baja az egyszeri hányáson túl, ill. most délután egy nagyon kevés fosi volt, remélem ezzel ő meg is ússza.
A legszörnyűbb, hogy sztem fogytam egy csomót, jó ha 3 kg hizásnál járok, ez azért elég gáz. Remélem bébikém jól van, szegénykémnek kijut minden 3 hétben valami finomság.

Blongyi: streptococcus szűrés, az én előző dokim nem végezte el, mivel véleménye szerint ha mondjuk a 36. héten szűr és nincsen az nem jelenti azt, hogy 1 hónap múlva a szülésnél is negativ vagyok. Kiváncsi vagyok az új dokim szűr-e majd.

Amúgy tényleg gáz ez a sok vizsgálat, főként, hogy a statisztikákban nulla javulás , sőt pl a Down-kórral születettek között enyhe növekedés van.

Kép
Kép
normajeane

Ja, Norma. De ez is terhes protokoll, mármint, hogy szűrik a 'kókuszt'. Há' má' mér' ne :evil:
De az tuti, hogy ráíratom a papírra,hogy mást is nézzenek,mert így ránézésre diag-t mondani..?
Ettől függetlenül nem kételm,hogy rengeteg gombás fertőzött nőcit látott már, biztosan megvan a szakmai tapasztalata. Vagy csak nekem gyengécskék a tüneteim, mert egyszer kentem magam és már alig van tünet. :roll:
Gondolom,hogyha valami nagyon csúnyát látott volna, akkor behívja a páromat is, vagy mit tudom én! Elküld nemibeteg gondozóba :lol:
Arról sem beszélt,hogy ez mennyire veszélyes a babára? :? Vagy ez szenyó"csak" a burkot repeszti meg????
Vendég

Szép havas reggelt.:)

Lafikám,ez nem semmi!!!Sajnálom amin körülmentél. :cry: Én néha nem is értem ezt a kórházas helyzetet...még szerencse,hogy vidéken túl sok választása nincs az embernek.Bár lehet,hogy csak nekem jó...én elégedett vagyok a kórházammal és dokimmal is.
A nővérek meg...egyszerűen ISTENNEK képzelik magukat.Komolyan mondom néha dokikat felülmúló (szerintük) tudással próbálnak oktatni! Úgy rühellem ezt! Mégid mit gondolnak....kik ők????
Vágd a centit és a MÁV elkészülte előtt vuduzd meg Hunort,hogy ki ne bújjon! :wink:

Blongyi
Egyetértek Normával...mármint a Streptococcus szűréssel kapcsolatban. Feleslegesen veszik le korábban,hiszen később ugyanúgy fertőződhetsz.Nálunk nem szűrik...

Pár sor a legújabb tünetemről... :cry: :cry: :cry: vizesedem,mint az állat!!!! :evil: A bokám szétdurran,a zokini bevág.Reggel még feljön a csizma,este már nem...alig várom,hogy levehessem....Az ujjaimat behajlítani kész csoda....Hát elkezdődött...jó korán... :? :?
Holnap védőnő néz fehérjét...vérnyomim max 130/80...Ez még okés. MAradjon is így.

Jók legyetek,pusz.
Vendég

Sziasztok, nálunk hatalms hó esett az éjjel, gyönyörű fehér minden. Most is esik, délután mehetünk szánkózni?!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Helloka!
Hát, ha leveszi a 'kókuszt' leveszi.. :? Egyébként mára nekem is több lett a víz,és valahogy más a közérzetem. Lehet,hogy megint front van/lesz? Lego! te tudsz sétálni? Ha igen,akkor sétálj egyet,aztán egy forró zuhany, utána meg a lábaiddal felfelé feküdj le. Azt mondta az előző dokim,hogy így min.fél lityi víztől megszabadulsz :roll:

Jujj Csibe! De irígyellek!!! :D Úgy várom már a havat, de itt Pesten csak mutatóban volt eddig.

Visszatérve a közérzetre. Én már 1 hete tök jól vagyok. Csak időnként érzem a hasam nehéznek. Többet is csinálok itthon, és elmerészkedek vásárolni is. Persze nem Plazazni, csak a közeli boltokba. :wink:
Vendég

Lego, remélem nem lesz semmi!!!!Cask front miatt érzed.Én egész éjjel nem aludtam, fájt a fejem tegnap reggeltől...Ez front.

Nálunk nem tudom nézik-e a kókuszt.........

Irigy vagyok, itt minden szürke!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Imádom a havat, havat akarok!!!!

Nekem valahogy "eltűnt" a toxémiám....se magas nyomi, se dagadás, semmi.... :shock: örülök ezerrel!!!!legalább eggyel kevesebb!
Vendég

Ja, ma meleg front van. Én napok-hetek óta alig alszom éjjel. Komolyan elgondolkodtam a homeos szereken ebben az irányban. Az éjszakai nem alvásra is van van 4 féle bogyó,attól függően,hogy miért nem alszol.

Örülök Lafi,hogy Ti is jól vagytok. Lehet,hogy tényleg a bűvös 32.hét elhagyása miatt (is)?

Megnéztem az időjárás előre jelzést és semmi hó nem lesz a következő héten.
Mondjuk arra még emléxem amikor Aigner Sziszike is ezt mondta, erre másnap leesett egy méteres hó :lol:

Gyerekek! Bocs sz OFF-ért!! :oops: Valaki írta,hogy goffrit sütött. Leírná a receptjét?!!!
Vendég

Irigykedhettek is. Én már végeztem a mosással, kiteregettem, megfőztem a rizst, bepaníroztam a husit, letörölgettem, felporszívóztam, és most fogm a kisebbik sz@rosomat, és lemegyünk hóembert építeni. :lol:

Blongyi, a neten van egy csomó gófri recept, én is minsíg onnan nézek, mert nem tudom fejből, de már többfélét is kipróbáltam.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Lego, Blongyi: én úgy tudom, hogy az alma jó a vízesedésre. Én minden nap megeszek vagy kettőt és szerencsére eddig nem is vízesedtem. Próbáljátok ki, hátha segít.

CSibe: én még csak most álltam neki a mosáshoz, főzéshez,mert ma csodák csodájára fél 10-ig aludtam úúúúúúgy, hogy éjszaka sem ébredtem fel!!!!! Nagggyon jó volt :lol:

bingii

Blongyi
Menni még tudok,de az a baj,ha sokat megyek még jobban "dagadok". :? De megpróbálom amit írtál. :wink:

Bingi
Asszem bevezetem az almadiétát.Anyukám anno napokig azon élt amikor terhes volt.LEhet nekem is használ és még plusz hízás sem lesz....

És most egy kis ízelítő a kinti helyzetről :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
Vendég

Lego, szemtelen vagy :wink: , hogy ilyeneket felteszel, fáááááj a szívem...
Vendég

Sziasztok!

Lafi: Hát örülök, hogy végre otthon lehetsz és vége a kórházi herce-hurcának! Sosem értettem és sosem fogom, miért kell így bánni az emberekkel.... Hunor meg nagyon-nagyon jó helyen van, tuti ő is érzi és megvárja a Máv kezdést :)

Norma: Te jobban vagy már?

Lego: Sajnálom a vizesedést. Viszont mennyire irigyellek a hó miatt!! Nagyon szép nálatok! Gondolom akkor Csibe nálatok is hasonló a szitu, nálunk meg eső esik, tök latyak minden. Nincs is kedvem semmihez. Én is havat akarok!!!! ez annyira igazságtalan :lol:

Tessék pihenni mindenkinek, na meg persze aki teheti, hógolyózzon, hóemberezzen...stb Nagyon irigy vagyok :wink:

KépKép
lorcsi

Jajajjj Lányok. :lol: :lol: :lol: Bocseszka a szívfájdításért. :lol:
Akkor csak nyugat Mo-on van hóóó??????
Vendég

Lego, nagyon úgy túnik mert itt Pesten csak esik egész nap az eső... :evil:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bocsi,hogy eddig nem írtam,de nem nagyon esett jól valamit is csinálni! :? Meg hát be kellett pótolni az elmaradt puszikat és öleléseket Emőkével :D
Szóval:8.-án hajnalba furán kezdtem magam érezni,majd kis idő múlva iszonyúan görcsölt a derekam.Alig bírtam megmozdulni.Hívtam a dokit,aki azonnal beparancsolt a kórházba.Szülőszoba-NST-infúzió egész nap.Másnap megint.Aztán az elkövetkező napokban ugyan ez,szerencsére már infúzió nélkül!Most már jól vagyunk,Vivi baba megértette,hogy még bent kell maradnia!Bár a doki közölte,35 hétnél tovább nem hiszi,hogy bentmarad!Azért én mondogatom Neki,hogy Karácsonyig bírja ki,várja meg,míg Apa hazajön!
Sajnálom,hogy ide nem tudtam Nektek írni!

Lafi
Örülök,hogy Ti is rendben vagytok!Megy a privi :)

mazsolasyl

Konkri
SOK BOLDOGSÁGOT!!!! :D :D :D

mazsolasyl

Lego: miből áll az almadiéta? Csak almát lehet enni?
Aztaaaaaaaaaaaaaaa, micsoda hó és micsoda kert/udvar! Nagyon szép!
Én most jöttem meg nagyim látogatásából és itt még most is az eső szemerkél csak.

Mazsi: reméljük most már minden rendben lesz és Vivi baba hallgat az anyukájára :) Próbálj kicsit pihenni.

bingii

Mazsi, kaptál tüdőérlelőt is???Sajnálom, hogy veled is szórakozik a természet!Ezek a gyerekek már most nem hagynak minket békén...
Vendég

Lego: kéééééész vagyok!!!!! :wink: Istenem, de jó lehet ott!!! Figyu! Nem akarsz egy szülőotthon bevezetni nálatok???? :roll: Lafival odamennénk szülni, hógolyózni stb. Legutoljára szegény Sonka-kutyámmal élveztem a havat a hegyekben :cry: Nem tudom miért, de úgy ki tudok kapcsolni, ha esik a hó, melegen fel vagyok öltözve és közben kutyázom.

Mazsi: már a 34.hétbenvagy!!!!! Nagyon megy az idő. Marad a Vivike tovább is szerintem. De pihenj amennyit csak tudsz.
Vendég

Jut eszembe a rakoncátlan gyerekekről....nekem mostanában nyugi van nap közben. Néha odarúg-vág 1-2-őt, de szerintem szundikál. Megfigyeltem,hogy olyann éjjel 11 körül mocorog, aztán hajnali 2-3 körül, majd 6-kor. Lehet,hogy fogja tartani ezt a ritmust idekinn is??
Vendég

Blongyi, pont most olvastam valahol, hogy nem függ össze a magzati ritmus a kinti élettel. És nagymértékben tudod majd te is befolyásolni, ha ügyes vagy. Ne aggódj emiatt.

Mi délután elémentünk szán kózni egy nagyot, meg havat is lapátoltunk egy kicsit. A gyerekek nagyon élvezték. Én is imádom a havat, de sajna totál beázott a cipőm, lefagyott a lábam. Amint hazajöttünk bedugtam a gyerekeket a kádba, és én is beletettem a lábam, hogy átmelegedjen. Mindenünk tiszta víz, a radiátorok tele vannak a sapkákkal, kesztyűkkel.

Kép
Kép
Kép
csibe76

sziasztok csajok! sok -sok egészséget kivánok mindenkinek a még hátralévő időben! nagyon vigyázzatok magatokra!
!
rólam: a 6 hetes kontrollon a dokim csupa jó dolgot mondott! olyan szépen helyre jöttem, hogy akár már a következő hónapban is lehet kezdeni az újabb babázódást:) ezt majd párocskámmal átbeszéljük!:) majd jelentkezem a fejleményekkel!:)

millió puszi nektek!
Vendég

Baba: Ez óriási hír!!!! :D :D Akkor nagyon drukkolok nektek!!!

Csibe: nagyon remélem igazad van, ami a magzati és a kinti életet illeti, különben az én gyerekem egész éjjel hancúrózni fog :)

Mazsi: örülök, hogy már jobban vagy! Vivi baba tuti rájött, hogy nagyon is jól érzi még magát a pocakodban. :)

Blongyi: a hóval kapcsolatban valahogy így érzek én is. Elég ha csak azt látom, hogy hullik a hó, fehér minden és nagyon-nagyon jó kedvem lesz. Már a fele is elég lenne, ami Legoéknál van!!

KépKép
lorcsi

Baba!

De jóó hír!!! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy miharabb babásak legyetek ;)

bingii

Baba, de jóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!

Lorcsi, Blongyi én is így tudom, tökre nem befolyásolja a benti élet a kintit!
Vendég

Sziasztok, elkészólt a riadólánc-tábla, aki be akar még kerülni, írjon privit.
Nm tudom még elküldeni, mert Sleepin, hiánycikk az emailcímed!!!Küldd el!!!!Amint elküldöd, megy mailben exceltáblában mindenkinek, aki benne van.
Vendég

Hali Csajok!

Nem csak Ny- Mo-on van hó, mert mi most hosszúhétvégéztünk Gallyatető mellett egy kis tanyán, és ott is volt vagy 20 cm-es hó!! Nagyon idilli volt minden, gyönyörű havas táj, aztán a ház, amiben aludunk is kandallós meg minden... Állati jó volt! Sétáltunk egy nagyot is, vagy 2,5 órásat, a végére már feszült a hasam, de azért jól bírtam! Komolyan mondom, jót tett a mozgás! Én nem bírom a fekvést, csak minden bajom lesz tőle: derékfájás, fejfájás, stb.

Lafi, Móni! Örülök, hogy otthon vagytok már :!: Nektek viszont kötelező előírás a pihi, remélem bírjátok is! Vegyetek elő olyan könyveket, amiket már régen ki akartatok olvasni (csak nem volt időtök), meg tv-zetek, dvd-zetek sokat!

Bingii: Én sem kapok rendesen levegőt, nyomja a baba a rekeszizmokat. Ettől tényleg eléggé szenvedek, talán ez a legrosszabb tünetem eddig, hála az égnek súlyosabb nincsen, leszámítva azt, hogy picit dagad a kezem.

Baba! Sok sikert a baba projecthez! Hajrá! Jó a peteéréses vonalzód, így legalább tuti nem felejted el, hogy mennyi van még hátra peteérésig! :D

Mazsi: ez a 35 hét komoly?? Mert akkor már igencsak közeledik!! Remélem nem lesz igaza a dokidnak! Szorítok nektek, hogy maradjon még Vivi!

KépKép
Kép
sagi1

Hello Babaaaa!
Nagyon örülök a jó hírnek, és persze szorítok a mielőbbi áldásnak!!! :D
Vendég

Sziasztok!!
Holnap megyek uh-ra,majd tudósítok utána!!:).Puszi mindenkinek!!

Ildi 32+1
ildi10

Kedves Érintettek, pár perc és küldöm a maileket!!!!
Vendég

elküldtem....
Vendég

Halihó!

Jelentem olvad a hó ezerrel.Minden csupa latyak... :evil:

Lafi
Köszike a táblit,épp most néztem meg a maileket...mentettem is a számokat.Remélem még jópár hétig nem lesz szükség rá.:) Mármint a riasztásokra!
Jól vagy ma???
Én lekopogom...csak a lábaim fájnak...de kisebb az oedéma.Huhhh.

Ildi
Hajrá UH!Gyere majd hírekkel.

Baba
Úgy örülök,hogy írtál és hogy jól alakulnak a dolgok!!! Várunk vissza a topikba!Legalább később is lesz kiért izgulni.
:wink: :wink: :wink:

Mazsi
Sajnálom.:( Remélem azért a 37.hétig kihúzod.Legalább koraszülött ne legyen. Pihenj sokat!

Móni
Mi újság Veled???
Vendég

sziasztok!

Lafi! üdv itt megint, örülök, hogy jól vagytok! a magyar eü...nos hát erről, mint eü. dolgozó sajnos nincs mit mondanom...anyagilag és mentálisan a gödör alján található...sajnálom...ilyen szempontból örülök, hogy lesz egy kis protekcióm, tudom hogy ez manapság nagy kiváltság...
milyen riadólánc készül? mit kell elküldeni priviben? vagy már lemaradtam?

Mazsi! most olvasom, hogy Te is megjártad a kórházat, azért ez nagyon jó, hogy még a történtek ellenére is mindannyian egyben vagyunk...és ezt most gyorsan le is kopogtam...a méhszájad rendben van?

Baba! nagyon örülök, hogy ilyen jó hírrel jöttél és remélem, hogy minél hamarabb még jobb hírrel fogsz jönni és gyere is, mert várni fogunk! :lol:

ÉN IS IRIGY VAGYOK MINDENKIRE AKI HAVAZÁSRÓL, HÓEMBERÉPÍTÉSRŐL, HÓGOLYÓZÁSRÓL STB..SZÁMOL BE...ITT CSAK ESŐ VAN...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Én is megkaptam. :)

Hát én az éjszaka nagyon sz*rul aludtam... Eleve 3ig fent voltam. Nagynehezen elaludtam, fél 9kor már kidobott az ágy... Becaplattam a TBhez...
Tegnap este óta megint rengeteget mocorog Bende... Lehet rá is hatással van a hidegfornt és amúgy is sokat mozog, így mégdurvább... Nade mozogjon csak... Remélem igazatok van a kinti és benti viselkedéssel... Mármint hogy kint visszafogja majd magát... Különben felközhetem azt a híres gatyát!

Blongyi! Én csináltam gofrit, méghozzá olyat, amit Te is ehetsz, csak majd Lafi segít milyen lisztből csináld, hogy mégjobb legyen. A recept:

25 dkg puha vajat 6 ek. mézzel, 4 tojással és csipetnyi sóval habosra keversz. Majd belekeversz 2,5 dl tejet, 40 dkg lisztet és 1 tk. sütőport. Összekevered csomómentesre és mehet is a sütőbe... Én jobban szeretem a tojásokat szétválasztani és a fehérjét habként hozzákeverni, sokkal jobb a tésztája... Ha így csinálod, keverd habosra a vajat, tojást, sót, mehet a tej, liszt fele, ezt még habverőzöd, majd hab fele (ezt már lapáttal keverd) liszt másik fele... stb...

Szerintem nagyon finom és nem brutálisan édes! Ja és jó sok lesz!

Kép
Kép
sleepin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?