Sziasztok!
Jaj, én olyan kómás vagyok mostanában, ezért nem írtam már egy ideje. De azért próbálom összekapni magam
Barbi!
Ha jól értettem, cumisüvegből kapja a pótlást a babád? Mert ha adsz is neki, mindenképp pohárból vagy kiskanálból kéne, hogy ahogy írtad is, le ne szokjon a "munkásabb" cicizésről. Mennyi pótlást kap egy-egy alkalommal?
Az, hogy mennyit szopik, önmagában nem informatív, mert egy igény szerint szoptatott babánál nincs olyan, hogy ennyit vagy annyit "kéne" megennie egy evésre. Javaslom, hogy ne mérd az egyes evéseket, inkább a babádat figyeld, és a pisis/kakis pelusokat számold. Napi 6 pisinek és min. egy kakinak kell lennie egy ekkora babánál.
Nekem úgy tűnik, hogy a cumisüveg miatt helytelen technikával szopizza a cicidet a pici lányka, ezért nem jut elég tejhez. Nem fáj a cicid szopi közben/után?
Kispici idemásolta a helyes mellretételt, azt jó lenne követni (Köszi, Kispici!
) Olyan nagyra legyen nyitva a szája, mintha ásítana! Esetleg ha meg tudnátok valakinek személyesen is mutatni, hogy hogyan szopizik a babád, az jó lenne. Merrefelé laktok?
A tejmennyiség növelésére igazából a minél gyakoribb mellretétel a legjobb. Úgyhogy szerintem ha sikerül korrigálni azt, ahogy bekapja a cicit, nem lesz gond. Ha reggelre úszol a tejben, akkor biztos tudsz eleget termelni, nem ezzel van a gond, hanem szegény babád nem fér hozzá, mert a cumisüvegtől elromlott a technikája. De ez szerencsére nem helyrehozhatatlan.
Önmagában a hosszú szopik teljesen normálisak ebben az életkorban, szinte minden baba órákig csüng a cicin. Aztán hipp-hopp, le fog majd rövidülni a szopizás ideje. A C-fogást mindenképp megpróbálnám alkalmazni a szopi alatt, mert ezzel több tejet juttatsz a pocakjába. És egy-egy szopi alatt akár 4-5-6x is cserélhetsz cicit, amíg elég nem lesz a lánykának. Minden mukkra tedd cicire nyugodtan, az sem baj, ha akár fél óra múlva ismét éhes. Az anyatej roppant könnyen emésztődik.
Sok sikert!
Kryss!
Azért ez az egy év nem úgy értendő, hogy naptári napra pontosan! Ha úgy látod, hogy szívesen kóstolgatna már mindenfélét, akkor óvatosan, lassacskán elkezdheted bevezetni az étrendjébe.
Kati!
Timidazollal kapcs. szerintem hívd föl Ibolyt, ő biztosan tud segíteni.
Yoan!
Nem biztos, hogy azért kel Eszti ilyen gyakran, mert kevés a tej éjjel. Sőt! Ennyi idős korban ez sokszor előfordul, hogy számtalanszor kelnek éjjel az evés miatt is, meg igazából egy kis megnyugtatásra is vágynak. Ha meg nappal a meleg miatt nincs étvágya, plusz a külvilág is elvonja a figyelmét akkor természetes, hogy éjjel pótol. Szóval nem a tejcimennyiséggel van a gond, úgyhogy ezt az időszakot igazából átvészelni lehet csak. Ha mellettetek van, akkor nem kell olyan nagyon fölébredni az éjszakai szopihoz, és nappal meg ki kell használni minden adandó alkalmat a pihenésre.
Tina!
Nyugi! A fejéstől igazán semmi sem függ!! Én egyik babámnál sem tudtam fejni, még csomós ciciből sem. Az elsőnél kevésnek bizonyult a tej, de csupán a rossz tanácsok miatt, a másik kettő ma is vígan szopizik
Szóval ha csak ezen múlik, még a 2. szülionapját is cicivel ünneplitek
Igény szerint etetett babánál nincs igazán olyan, hogy mennyit eszik. Hol ennyit, hol annyit. Ami az elégséges bevitelt jelzi, az a pisis/kakis pelusok száma, a baba kedélyállapota, bőrének feszessége, általános kinézete.
Pele