Új privát üzeneted érkezett!

Vera,
kezdem felfogni a babakocsit! Már csak a mélykocsi részét nem értem - az hogy van?
Mert egyébként sportkocsi + hordozó, ami összeépíthető, nem?
Ügyi vagyok, hogy rájöttem? :o)))
annann
 
 


Szia Ann!

Nagyon ügyi vagy Kép
A képen látható összes tartozék a babakocsi része, ez mind benne van az árban. (Mi 99.490ért vettük a Lehel téri babadiszkontban).
Először a mózeskosaras részét tudod használni, teljesen vízszintes, de tavasszal már úgyis lehet hogy a mózeskosarat leveszitek és a sportrész marad fekve + lábzsák. Ugyanis az is van hozzá.
Sportkocsiként is több fokozatban dönthető a támlája, + van hozzá egy sporttető, ami szintén állítható, hogy ne süssön a baba szemébe a nap.
És szerintem ami még jó benne hogy pl. vásárláskor, ha kocsival megyünk valahova, elég csak a babakocsi vázát magunkkal vinni, mert a babát hordozóstól a kocsiból kiemelve, rögtön rá lehet csatlakoztatni a vázra. Ja, és nagyon könnyen, nagyon picire összecsukható a babakocsi. Azt nem mondom hogy könnyű, mert én ugyan nem emeltem meg, de a férjem szerint babástól már nem egy álom cipelni...

Egyébként ti tudjátok már hogy fiú vagy lány, vagy meglepi lesz? Kép

Üdv:76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szió Vera!
Ma az egész napom babakocsizással telik... Teljesen bediliztem a problémába. Jól nézhetek ki, feláll az összes hajam, gurguláznak a szemeim... Eddig már kb tudtam, hogy mit akarok, de most?? Én a mózeskosárral nem tudok mit kezdeni. Fél év után úgyse tudom használni se azt, se a hordozót, úgyhogy nekem elég lenne a hordozó (az muszáj a kocsi miatt) egy masszívabb teljesen fektethető (sport)kocsival. Csak mondjuk az nagy helyet foglal. Nekem nem kell tömegközlekedni - itt szinte nem is lehet, ha megyünk valahova gyalog vagy autóval tesszük... brrrrrrr.... nemtom. No, nem fárasztalak tovább a problémázásommal, úgyis elmondom, majd, hogy mire jutottam.
Hamarosan döntésre akarok jutni, legkésőbb augusztusban meg szeretném venni - nagy pocisan már nem rohangálok ezek után!

Úgy tűnik a mi Kisbocink kislány :o) Nagyon szégyellős volt amikor a 18 héten UHn voltunk - ez nem volt tervezettt, csak a doktornéni akarta látni. Aztán 20 hetesen voltunk genetikai UHn, akkor sem akart semit mutatni. De az UHs dokinéni olyan ügyes és tapasztalt volt, hogy kijelentette, hogy kislány :o))) Kispapim nagyon örült, s persze én is, csak én addig úgy reztem, hogy fiú :oPPP Nekem egyébként mindegy volt, hogy milyen nemű és azzal szemben sem voltak ellenérzéseim, hogy előre megmondják a nemét. Ha megmondják, megmondják, ha nem, nem. Mivel nem vártam semmit, ugyanolyan boldog lettem volna bármelyik hír hallatán. Persze így könnyebb rá gondolni, hogy milyen lehet. Még így se 100% (bár a néni nagyon határozott volt!).
És nektek??? :o)
Ann
annann
 
 

 
 

Sziasztok lánykák!

Jól elbabakocsiztok Kép
Nekem nem kell vennem, mert az egyik anyuka, akinek a kisfia hozzám járt az oviba, felhívott, hogy odaadná a babakocsiját, mert az ő kislánya már decemberben nem használja. Nagyon meglepődtem és örültem is, hogy eszébe jutottam. Mondjuk szuper kis csoportom volt aranyos gyerekekkel és nagyon rendes, segítőkész szülőkkel, nagyon szerettem az egész társaságot. De ha vennem kéne, én is olyat vennék, ami bébihordozós is, mert azok szerintem nagyon praktikusak.
Hát jó vásárlást nektek!

Üdv: sziasztok
johitimi
 
 


Szió Timi,
milyen csoportot hagysz ott? Vagy már elballagtak? Esetleg vegyes csoport? Gondolom, nem könnyű, ha szupi csoport. Tényleg rendes az anyukától :o)) ilyenkor mindig meglepődök az embereken, ez igen ritka!!!
Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Most voltak kiscsoportosok, úgyhogy elég cikis a helyzet, de a szülők megértették, hogy így alakult az életem és nekem most a saját babám a legfontosabb! A szeptembert már azért sem akarom elkezdeni, mert a gyerkőcöknek is jobb, ha egyből az új óvónénivel találkoznak és nem csak hat hét után, amikor én elmegyek terhességi gyermekágyi segélyre (ha jól emlékszem azt lehet kivenni a szülés előtt négy héttel). Szerintem is ritka egy óvónő életében az ilyen csoport, a szülők hálásak voltak a szeretetért, amivel a gyerekeiket vártuk (bocs, most nem akarom szembedícsérni magamat, de tényleg nagyon törekedtem erre) és szinte nem lehetett tőlük olyat kérni, amit ne tettek volna meg. Kaptunk teafőzőt, hogy agyerkőcök tudjanak reggelinél választani, hogy mit akarnak inni, narancsprést, most felcsiszolják a parkettát, kismotorokat vettek az udvarra... Sajnos az önkormányzati óvodákban csak így lehet előrébb jutni és ehhez nagyfokú összefogás kell a szülők és az óvónők között és itt szokott a baj lenni, mert kritizálni az óvónőt és az óvodát sokkal könnyebb, mint tenni is valamit. Drukkolok nekik, hogy jó óvónénit kapjanak. Most valami búcsúajándékon töröm a fejemet, amivel a gyerkőcöket meg tudom lepni.
Egyébként azt akartam még mondani, hogy vásárlásnál vigyázzatok, mert tegnap valamelyik boltban (vagy a bababoltban vagy a műszakiban Budaörsön) kilopták a mobilomat a táskámból úgy, hogy észre se vettem, pedig nagyon szoktam figyelni.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Szió Timi :o)
Azért nem olyan ciki az a kiscsoport, végül szépen beszoktattátok őket, az új óvó néninek is lesz 2 éve velük - szerintem jobb, mintha nagycsoport előtt történt volna. Nálunk a mostani nagycsoport 1+2+1 rendszerben csinálta végig a 4 évet, 3 óvó nénivel... szerencsére a másik stabil volt!
Gyakorlatilag én ha bemegyek ősszel pszichológusként iskolaérettségik, tanulási képesség vizsgálatok, fejlesztési tervek kidolgozása, anamnézisek felvétele - ez vár rám (a munkám másik részébe már nem kapok bele!). Mindenkire úgyse jut időm, amennyit megcsinálok, annyival előrébb vagyunk. Ha meg nem tudok ott lenni, akkor ez nem lesz Kép Pedig már egész jól kialakult ez a rendszer. :o))

Ó te szegény - mármint a mobil miatt Kép(( Nem lehet eléggé figyelni! Olyan helyeken jelennek meg a tolvajok, ahol nem a táskáddal vagy elfoglalva. Itt pl nézelődsz. Nekem meg ősszel ebéd közben lopták el a FULL táskámat (benne MINDENEM!!!), miközben beszélgettem. Nagyon jól ki vannak ezek képezve. Kép Kár, hogy nem valami szociálisan pozitív szakmában kamatoztatják képességeket!
Egyébként mit vettetek tegnap a bababoltban? Van, amit még be kell szerezni, vagy már jól álltok? Hogy fogadják a tesók a picit?

Üdv:Ann
annann
 
 


Szia Ann!

De jó neked, hogy pszichológus vagy, én is szívesen elvégezném az egyetemen a pszichológia szakot, de három gyerek mellett azt hiszem nem kezdek bele. Jó lenne még tanulni, mert azt olvastam, hogy amíg itthon vagy a picivel, tandíjmentességet élvezel sok iskolában vagy legalább is kevesebbet kell fizetni. Gondoltam, hogy elvégzem az eü. főiskolán a védőnői szakot, de csak nappali képzés van, mondjuk nem értem, hogy miért, mert szülésznőket meg képeznek levelezőn. Mondta a húgom, hogy legyek szülésznő, legalább neki nem lesz gondja a választással Kép
Hát neked se lehetett túl jó az a táskalopás, mert gondolom egy csomó utánajárás volt a papírjaid miatt, nekem is benne van a táskámban a fél életem, nem is tudom mit csinálnék, ha egyszer ellopnák. Gondolom bosszankodnék.
A bababoltban csak nézelődtem, gyönyörködtem a kisruhákban, de még nem vettem semmit, kicsit korainak tartom. Azt beszéltük a férjemmel, hogy majd szeptember-október körül megveszünk mindent. Kiságyat kell vennünk, mert azt kölcsön kaptuk egy rokontól, de neki is most baba van benne Kép, meg bébihordozót és szeretnék ruhákat is, mert a gyerekekről maradt néhány, de közöttük kicsi a korkülönbség, ezért elhordták a ruhákat annak idején.
A tesót egyébként nagyon várják, rengeteget segítenek nekem, hogy "ne fáradjak el", úgyhogy nagyon aranyosak. Kíváncsi leszek, mi lesz, ha megszületik a pici, főleg a fiam miatt tartok, ő biztos féltékeny lesz, de mivel itthon marad ő is velünk, nem jár majd oviba, csak megszokja az új helyzetet. Nagyon anyás-apás gyerek, képzld még úgy is utált oviba járni, hogy a második évben már hozzám járt a kiscsoportba, mert állandóan átszökött a saját csoportjából, a szívbajt hozva az óvónőire. Örületes egy pasi és lesz még egy ilyen itthon, most gondold el Kép

Üdv: Timi
johitimi
 
 


Ann!

Szerettem volna egy dolgot kérni tőled, bár még odébb van! Ha majd lesz időd a pici mellett, írd le a szülés után légyszi, hogy mi a helyzet most a MÁV-ban, mit érdemes magaddal vinni(pelenka, fájdalomcsillapító..), mert öt év alatt sokat változhatott a helyzet és olyan ellentmondásos dolgokat írtak az anyukák, hogy már nem igazán tudok kiigazodni!
Ti egyébként hogy álltok a vásárlással?

Szia és előre is köszi: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok !

A 36. hetes kismama vagyok 2. kislányomat várom aug. elejére és remélhetőleg Dr. Herczegh Szabolcsnál fogok szülni. Az első kislányom farfekmés miatt császárral született, most rendes szülésre készülünk, aztán majd meglátjuk mi lesz belőlle......

4 éve amikor először szültem a MÁV kórházban 3 szülésznőt mutattak be a Szülők Iskolája szüléssel foglalkozó előadásán, szerintem mindhárman nagyon szimpatikusak voltak. Talán csak azért érdemes választani, hogy ha egyszerre több szülés van, akkor is mindig van melletted valaki.

Amit még a MÁV kórházról tudok:

Szerintem a szülőszobák és a szülés utáni elhelyezés is szuper. Minden szoba 3 ágyas + fürdőszoba+ WC. A szobába nem mehetnek látogatók. Minden szobán két ajtó van, az egyik a folyosóra nyílik, ahol a látogatókhoz ki lehet menni, illetve a babát az ajtóhoz lehet tolni és így a látogatók gyönyörködhetnek benne, anélkül, hogy a többi szobatársat zavarnák. A másik ajtó a társalgó (itt lehet enni, nem kell az ágyban tálcát egyensúlyozni), az ügyeletes nővérke és a csecsemős szoba elérhetőségét szolgálja. A csecsemős szobába bármikor ki lehet tolni a babát, ha valaki látogatókhoz megy ki, vagy eszik, vagy egyszerűen csak pihenni akar és addig ott vigyáznak a picire. A pelenkázás, köldökápolás műveletét is itt mutatják meg, amikor a mama akarja és a babák fürdetése is itt zajlik, amit a hazamenős anyukák utolsó este megnézhetnek.

Üdv: Edit
36
redit
 
 


Sziasztok :o)

Edit, dejó, hogy így leírsz mindent, legalább felkészülünk, remélem, amikor megszületik a pici is be tudsz hozzánk nézni, hogy beszámolj! Nektek már nem sok van hátra .o) Addig is kitartás!!!
Egyébként most mennyit kell bent lenni? Gondolom császárral többet, de asszem a születéskalauzban írták, hogy 2 nap? Ez tényleg így van?
No meg biztos van még egy halom kérdésem,csak még nem merültem bele a dolgo szülés részébe :P , majd zaklatlak :o))

Timi,
egyrészt a táskalopásról: gondold, el, karácsonyi bevásárlás miatt voltam fent Pesten - szóval még pénz is bőven volt benne.... De már nem akarok emlékezni rá, csak tanultam belőle.

Jujjj, a kisfiad tényleg nagyon ragaszkodó - lehet hogy tényleg gondok lesznek, ha a pici megérkezik. De éppígy lehet, hogy nem lesznek, majd meghozza az élet, hogy hogy alakul. Úgyis látni fogod, ha figyelsz rá, márpedig miért ne tennéd Kép Kép Kép

Nemtom mi hogy állunk, a cuccokkal, úgy ad hoc módon vettünk 1-2 dolgot Kép Pl végre teljesült nagy álmom és voltunk Párizsban, onnan hoztunk neki egy játékot (csörgő szerűt), nagyon aranyos Kép Meg vettünk 62-es kombidresszt, mert azt egyáltalán nem kaptunk. No meg van kiskádunk is, az is csak azért, hogy apósom tudja csinálni a fürdető-pelenkázó szekrényt... No meg megvan a szobája: a padlót kellett parafázni. Ennyi.
Ami még hiányzik az egy hosszabb lista Kép
De tudod, most babakocsiláz!!! ;)
Amit após csinál, ahhoz nem tudok hozzá szólni, max, ha nem lesz meg, mégis venni kell :PPP Ruhák meg kb vannak (használtak, de van benne pár egész jó) - ha hirtelen kell, egyébként meg még veszek, csak nemtom mekkora kell 62es tuti, azért mertem azt venni. Még az ilyen pelus - piperecuccokkal is ráérek, bár abból meg nemtom milyet vegyek. Nektek mi vált be?
És mi kell még??????

Kép Ann
annann
 
 


Szia Edit!

Köszönjük hogy leírtad ezeket. Én is szeretnék szülésznőt választani, holnap délután megyünk a MÁVos előadásra, remélem találkozunk velük. Állítólag, ha nincs nagyüzem, a szülőszobát is meg lehet nézni, hát én nagyon kíváncsi vagyok!

Hát, Te már nagyon közel vagy akkor a szüléshez.Kép
A kislányod várja már a testvérkét?

Eddig azt hittem hogy a szobák kétágyasak, de végülis mindegy. Eleinte külön szobába szerettem volna menni, de aztán rájöttem hogy nem olyan jó az. Egyedül lenni, bénázni, így meg ha szerencsém van, valami tapasztalt anyukával kerülök egy szobába, akinek esetleg lesznek jó tanácsai.
Ezek szerint az apukák sem jöhetnek be a szobába? De a babát megfoghatják a látogatások alkalmával, vagy csak az ajtóig vihetem ki?
És pelenkázni én fogok, vagy a csecsemős nővérek?

Köszi!

Üdv mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szió Vera!
Már hiányoltalak! Kép Aszittem, elvesztél!Kép
Hánykor van holnap az előadás és hol? Bár, lehet hogy nem tudunk felmenni Kép Akkor a legközelebbi 1 hónap múlva (honnan lehet erről tudni???)
Egyébként hogy vagytok?

Ann
annann
 
 


Szia AnnAnn,

a MÁV-os előadás este 6-kor szokott lenni, a Podmaniczky utca felöli bejáratnál kell bemenni, 2. emelet, balra egy előadóban. Minden hónap második szerdáján van egyébként.

Én úgy tudom, hogy van 3db ún. fizetős szoba, ahol bent aludhat a párod is, 2 ágyas éppen ezért. Ezen kívül vannak még 2 és 3 ágyas szobák, ahová nem mehetnek be a látogatók, babát üvegajtón keresztül nézhetik, szerintem még az apukák is. Én ezért szeretném a külön szobát.

Azt mondták legutóbb, hogy a babának egy csomag pelenkát kell csak vinni, mindent adnak. Én viszek azért egypár apróságot, hogy biztos meglegyen minden. A rooming-in rendszer azt jelenti, hogy 24 órát ott van veled a gyermek, így Te pelenkázod. Gondolom, ha fáradt vagy, vagy látogatóid vannak, a csecsemősökre lehet ezt is bízni.

Remélem, segítettem valamit!
Pocóka
már 40-en felül...
Pocóka
 


Sziasztok lánykák!

Öt évvel ezelőtt, amikor én a fiamat szültem, a szobában, az ágyon pelenkáztam. Én igazán nem kértem segítséget, mert egyrészt a második gyerekem volt, másrészt kicsi a korkülönbség a két gyerek között, ezért még benne voltam a gyakorlatban Kép Adtak valamennyi eldobható pelenkát, de az nem volt elég, úgyhogy én vittem magammal, meg popsitörlő kendőt is, mert csak olajat adtak, meg vattát és én azzal nem akartam szórakozni és popsikrémet is (a gyerekeorvos felírja, mielőtt mentek a kórházba). Ezeket alulra lehetett tenni a "bevásárló kocsiba", amiben a gyerek volt, nem vette el senki. Este be kellett adni fürdetésre (ha jól emlékszem 8-9 óra között) és ha akartad, utána visszavitted a szobádba, ha nem, akkor ottmaradhatott éjszakára a pici. Én csak első este kértem, hogy hadd maradjon ott a csecsemős szobában, mert a szülés után nagyon fáradt voltam, de kértem, hogy ha felébred éjszaka, mert éhes, hozzák be, hogy megszoptathassam. Ennek akkor nem volt akadálya és az éjszaka többi részét a szoptatás után már velem töltötte a kisfiam. A látogatók akkor sem mehettek be a szobákba, nekünk kellett kimenni a folyosóra és a picit az üvegajtón keresztül nézhették csak meg, de én csendben bevallom, hogy egyszer-kétszer kicsempésztem, hogy az apja puszit adhasson neki Kép
Én is háromágyas szobában voltam, de csak ketten voltunk egy másik lánnyal és szerintem nagyon jó volt, egyrészt sokat beszélgettünk, másrészt felkeltettük egymást, ha egyből nem ébredtünk fel a babánk sírására, meg vigyáztunk is egymás gyerekére, ha telefonálni ment a másik, vagy venni valamit (akkor a földszinten volt gyógyszertár, meg boltok, nem tudom megvannak-e még) és így nem kellet betolni őket a csecsemősökhöz, rádásul a szobatársam behozta a vacsorámat az első napon, amikor még nagyon fájt a gátsebem, amiért akkor nagyon hálás voltam neki. Nem akarok rémtörténeteket mesélni, mert én sem szeretem, ha ilyenekkel traktálnak, de a lányomat a Baross utcai klinikán szültem és ott borzalmas állapotok voltak, ahhoz képest a MÁV kórház minden hibája ellenére egy első osztályú szálloda volt. Nekem sem a csecsemősökkel, sem a nővérekkel nem volt gondom. Például amikor véres lett a lepedőm (ami ugye szülés után megesik az emberrel) és kértem egy másikat, nem hozzámvágták, hogy cseréljem ki magamnak, mint a klinikán, hanem amíg én reggeliztem, a nővér fogta és kicserélte.

Nekem mind a két gyerekemnek kellett 56-os ruhát venni, pedig nem voltak kicsik (a lányom 4kg-val született és 54cm-rel és a fiam se volt sokkal kisebb) és időnként elméretezik a ruhákat, mert vettem olyan 56-os, ami inkább 62-es volt.
Pelenka márkához nem ragaszkodtam, kipróbáltam sokfélét, nekem különösebben egyikkel sem volt bajom. Amíg szopik a baba és jó híg a széklete, addig így is-úgy is kifolyik (már bocs) Kép
Pipere cuccokból meg csak a gyógyszertárit tudtuk használni, mert szőke, kékszemű, érzékeny bőrű gyerekeim semmi mást nem bírtak. Egy bőrgyógyásztól hallottam egyszer, hogy a Johnson termékeket azért találták ki, hogy nekik bőrgyógyászoknak legyen munkájuk, nem tudom, mi igaz ebből?
Kádunk még nincs, de csak olyat tudok venni, amit a felnőtt kádra lehet tenni, mert épp építkezés előtt állunk és itt a 45 négyzetméteres házban spórolni kell a helyjel. Szerintem kiságyból is a legkisebbet kell megvennünk, de egy évet fél lábbal is ki fogunk még itt bírni Kép

Edit! Nem emlékszel a szülésznők nevére, akiket bemutattak? A dadus nénim unokatestvére is ott szülésznő, valamilyen Erzsi, ha jól emlékszem, középkorú, de én nem tudok róla semmit. Gondolkodtam, hogy hozzá mennék, de sehol nem találtam róla információt. Ha esetleg tudsz valamit róla, írd már meg légyszi!

Na jó, sziasztok ,megebédeltetem a gyerkőcöket, aztán megyünk kollektíven aludni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de állapotosan én annyit alszom, hogy bepótolom az előző év alváshiányát!

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

Pocóka!
Megnéztem a táblában, Te már túlhaladtál a kiíráson? Mit mond a doki, meddig várnak? Vagy esetleg el vagytok számolva?
Azért érdekel nagyon, mert azt hallottam hogy a MÁVban egyes orvosok annyira a természetes szülés hívei, hogy 40 hét fölött is megvárják míg a baba magától ki akar bújni. Ez szerintem nagyon-nagyon szimpatikus hozzáállás, nem?
Én szept. 26ra vagyok kiírva, de szerintem majdnem 100% hogy két héttel elszámolták. Nagyon rendszertelen volt a menzeszem, és a fogantatás előtt, miután abbahagytam a gyógyszerszedést, mindössze kétszer jött meg, aztán terhes lettem. Az a kettő is pár napos volt, és össze-vissza. Szóval nálam nem igazán mérvadó a dátum.
Bár gondolom a vége felé már méginkább látják hogy mekkora a baba, és hogy mikor is kéne megszületnie.
Mindenesetre drukkolok nektek, hogy minden simán menjen, és mostmár minél hamarabb babázhassatok! KépKépKép
Ezek szerint Te a különszobát választottad? Vagy még nem döntöttetek? Kíváncsi leszek, mi lesz a véleményed.
Azt sem tudom hogy ezt előre meg kell mondani, vagy ráérek csak akkor? Mondjuk ha épp teltház van, az is megeshet hogy nem kapok különszobát, még ha szeretném is. Én is inkább a férjem miatt szeretném, pontosabban ő, de rámbízza a döntést.
Azt mondta hogy ő nem bírja ki hogy ne nyúlhasson a kisbabánkhoz addig, amíg haza nem hozzuk. Kép

Ann!
Nem tűntem el, olvasgattam, és a "Nyár végi" topicba írogattam. (Bár mi ősziek leszünk.) Kép
Nem történt semmi különös velünk, nagyon meleg van a lakásban, egyre nehezebben viselem.Kép
Egy kicsit nyűgös is vagyok, lehet emiatt. Ma tornázni kéne mennem, de nem sok kedvem van, ráadásul vettem egy nyári ruhát magamnak kb. két hete, de még csak most mostam ki, mert eddig nem vettem fel. Fehér alapon piros virágos, nagyon jó anyaga van, kézzel mostam és mire megszáradt, csupa piros lett az egész! Vissza akarom vinni, de úgy nincs kedvem veszekedni az eladókkal. Mert tapasztalatból tudom, hogy úgyis nekik lesz igazukKép
Lehet elhívom a férjem Kép, ő aztán nem hagyja magát Kép

A MÁVos előadásra láttam már kaptál választ Pocókától, mi megyünk holnap. Ha esetleg ti nem tudtok, majd elmesélem Kép

Üdv mindenkinek:
76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


76vera!

Előre nem lehet lefoglalni a különszobát, ha éppen lesz, akkor odakerülünk, ha nem, akkor lehet, hogy csak másnap. Most éppen az összes szabad...

Bizony, mi már túl vagyunk a kiíráson, általában 2 hetet hagynak, mi még nem beszéltünk az orvossal arról, hogy mi lenne, ha..., mert nagyon bízom benne, hogy elindul a dolog magától. Egyébként nálunk is van egy kis elszámolás a dologban, de csak pár nap.

Már elég nyűgös vagyok én is, gondolhatod, pedig családi házban lakunk, viszonylag kellemes a hőfok, de most már minden nappal egyre nehezebb!

Pocóka
Pocóka
 


Pocóka!

A különszobáért fizetni kell a MÁV-ban is? Nem tudos véletlenül, hogy mennyit?

Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!
Emberek, kidőltem, kész! Itt vagyok az ágyban, 800 réteg ruhában és meg vagyok fázva Kép Kép Kép
No és a kedves bölcsességfogam is most jelentkezik 8-10 év után, úgyhogy Hawaii van.
Következésképp a holnapi előadásnak annyi Kép Majd meséljetek, mert nagyon érdekel!!!
(Nem mintha lettem volna már a MÁV kórházban Kép - de csak odatalálnék Kép A rendelőintézetben is csak egyszer voltam vizsgázni, mert ott rendelt a tanár :P)
Csajok, jó hogy meséltek a kórházról, legalább el tudom képzelni, hogy mi meg hogy lesz. És elég lesz az szülésre koncentrálni, ami változatos formákat is ölthet...

Timi,
hát én se úgy gondoltam, hogy egyből 62 centis lesz :oPPP Sőőőőt, én megbeszélem vele a max 3 kilot, mert nem szeretném, ha elefántbaby lenne :oPPP Én 2850 voltam, apóca meg 3000, ebből nem jön ki más, csak az, hogy ne legyen nagy!!! Csak azért nem merek venni 56-osat, mert ha pl 54-gyel születik, akkor nem kell belőle sok. Hmmm valamennyit, akkor is kell venni, mert abból nem vagyok jól ellátva (az iker unokatesóim, akiktől kaptam rucikat, ezeket még sokáig hordták, vagy nemtom miért nincs Kép ) A babakocsi problémából átesek a ruhaproblémába??? Naneeeeeeee

Vera, te szegény, elhiszem, hogy nincs kedved visszavinni a ruhát, ilyenkor úgy tesznek a boltban, mintha a te hibád lenne... Direkt feloldottad a piros festéket!!! Ne is tagadd, figyeltelek az ablakból!!
Azért ne nyügizz, remélem, mégis szerencséd lesz és kicserélik!

Pocóka, már neked olyan jó, mindjárt találkozol a kismanóddal Kép Bizti hamarosan kibújik, okos ő, tudja, hogy mikor kell megindulni! egyébként én is azt bírom, ha kivárják az időt, hiszen pontos számítás nincs és gondolom azért emellett nézik, hogy milyen állapotok uralkodnak bent (flowmetria vagy ilyesmi, nem?). Szorítok nektek!!!

Én speciel nem érzem, hogy meleg van, mert be vagyok öltözve, meg takarózva - ha lejjebb adom, akkor tüsszögök Kép Jah, nem igaz, hogy nem érzem, de legalább tudom az okát!

Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Jobbulást kívánok, remélem hamar kilábalsz a náthádból!
Én nem tudom hogy ez tudatos-e vagy sem, de mióta babát várok, a terhességi tüneteken kívül nem volt semmi bajom. Még a fejem sem fájt, pedig ezelőtt szinte minden héten. Biztos azért, mert eltökéltem magamban hogy egy szem gyógyszert sem vagyok hajlandó bevenni. Így hát elkerül minden nyavalya. Kép

Elküldtem Neked a babakelengye listámat, hátha tudok valamit segíteni. Csak hogy ne ess át a babakocsi problémából a ruhaproblémába KépKépKép


Timi!
Én úgy tudom, hogy a MÁVban a különszoba 10ezer Ft/éj. Meggondolandó, én szeretném is, meg nem is. Kicsit sajnálom rá a 40-50ezer forintot, pláne hogy a dokinak is annyit tervezünk adni + szülésznő (nem tudom mennyi). Még jó hogy kapjuk azt az 50ezer anyasági támogatást a szülés után.

76vera
(28+5)

KépKép Kép
76vera
 
 


Halihó Kép
Vera, kössssssszzzziii!!!! Kép Kép Kép Nagyon ari vagy! Sokat segítettél - majd ha tiszta lesz a fejem, átgondolom és még kérdezek. Kép
Lehet, h használ az Echinacea meg a sok tea, egy fokkal jobban vagyok, de lehet hogy azért, mert fürcsiztem az előbb. Majd holnap megmondom, hogy javultam e v romlottam.

A fizetős szobát még mi se tudjuk, asszem jobb helye is van annak a pénznek (kispapim is ezt mondta, de lehet hogy emggondolja magát, ha egyébként nem lehet a lányával). De ez attól is függ, hogy hány napot kell bent lenni. A születéskalauzban 2 napot olvastam, császárnál meg 2-5öt. Ti mit tudtok erről??? Két napot még ki lehet bírni fizetős szoba nélkül is, ugyanakkor az esetben kevesebbet kell rá áldozni. :oP

Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Nagyon aranyos az e-mail amit küldtél Kép
Hát pihenj is sokat, biztos a babának sem jó ha beteg vagy. Holnapra tuti jobban leszel! Kép

Én úgy tudom hogy 4 napig kell bentlenni a kórházban. Én is olvastam ezt a 2 napot, de elég hihetetlennek tűnik. Talán akkor ha sokan szülnek épp. De általában a babák a 3.napon szoktak besárgulni, és akkor kapnak egy kis kékfényt. Nos ha hazamentek, és otthon sárgul be, jöhettek be újra. És a tejcsi is csak a 2-3. napon szokott megindulni.
Holnap majd remélem többet tudok, hátha ez lesz az előadás témája. A múltkorin a szülés volt. Végülis logikailag most ez jönne. De lehet kihagyják, és a fogamzás lesz a témaKép, de akkor lehidalok. Vagy inkább a férjem, mert nincs sok kedve jönni, de muszáj nekiKépKépKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok csajok!

Ann! Jobbulást, hát hogy lehet nyár közepén megfázni Kép
Drukkolok, hogy betartsa a babád a három kilót. Nem tudom, mennyit számít a szülők születési súlya, nalunk semmit, mert én 2,40-el születtem koraszülötten, a férjem hasonló méretekkel. Úgy látszik, nálunk a gyerekek bepótolták, amit a szülők kihagytak.

Hát azt hiszem, a külön szobát kihagyom, tényleg van jobb helye a pénznek. Egyébként én is úgy emlékszem, hogy három napnál többet nem voltam bent.

El kéne mennem egyszer egy előadásra a kórházba, de a férjem azt mondta, hogy harmadik gyereknél felejtsem el, ő végigülte az elsőnél a klinikán és az elég is volt neki. Egy jó ismerősöm szintén babát vár és vittem magammal az orvosomhoz, majd őt elcsalom, a szülőszobát ő is meg szeretné nézni.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok, csak benéztem még így alszi előtt ... tudom, h már pihennem kéne :oP
Nekem még 2-3 előadás van hátra a szülésig, (a holnapit nem számítva, mert sem mégjobban megbetegedni, sem valakit megfertőzni nem akarok), ebből az első 2re jó lenne elmenni! Remélem, Ti is ott lesztek!!! Nekem emberkém azt mondta, ok, de nem tudja mi vár rá, igaz, én se :oPPPPP
Szerintem már egy picit jobban vagyok, azért is virgonckodok itt :o) :o) (Meg abból is látszik, hogy visszaestem a babakocsilázba - de már egész szép kis listám van.... najó, erről majd holnap)
De tényleg aludnom kell, mert korán megyek a védő nénihez, hogy ne legyen tömeg!
Jójéjt nektek!
Ann
annann
 
 


Sziasztok Lányok!
Én már elég régen írtam ide, de azért megosztom a tapasztalataimat a még nem szültekkel:
Május 2-án szültem a kislányomat dr. Szentirmay Istvánnál császárral.
A kórházi elhelyezés és az osztályos szülésznők munkája előtt le a kalappal, minden nagyon rendben van! A szülőszoba detto. Nekem minden szülésznő nagyon szimpatikus.
Na nem így a csecsemősök (tisztelet a kivételnek)! Először is, én azon kevesek közé tartozom, akiknek nem volt teje. Illetve csak minimális. Na ettől teljesen hülyének néztek, és hiába próbálkoztam, hogy eteni kéne a babámat, rám se... Nana 3 napig semmit nem kapott enni, 600 grammot fogyott. Ekkor a gyermekorvos remdelt tápszert, mert félő volt, hogy megbetegszik. A védőnő kioktatott, hogy nem érdemlem meg a gyerekemet, mert nem akarom szoptatni, de mikor számára is kiderült (a bepanaszolás után), hogy egy csepp tejem sincs, elnézést kért. A csecsemősök egy-két kivétellel szerintem utálják a gyerekeket. Nanának eldurrantották a kézfején a vénát a vérvételkor, még 3 hetes korában is fekete volt a kis keze. De nehogy azt higgyétek, hogy beborogatták! Még csak nem is szóltak. Na szóval katazstrófa team, bár van egy-két szuper aranyos is köztük (Brigi, Terike, Réka és egy nagy darab nőci, akinek sajnos nem tudom a nevét). Csak annyian vannak, hogy a kedvesekre ritkán kerül sor.
Pelenkát és popsitörlőt kell vinni a babának, hintőpor és popsikrém van.
A kaja ehetetlen!!!
A szobák 3 ágyasak, és 3 db fizetős 2 ágyas van, az ára 12000 ft körül van éjszakánként, ha a párod is ott alszik, neki valamivel kevesebbet kell fizetni. Én ilyet kértem, de sajnos mind foglalt volt. Nem bántam meg, jók voltak a szobatársak, egyik véletlenül épp a barátnőm, akinek kicsit hamarabb jött a babája, mint vártuk!
Összhatás: nem volt egy leányálom a benttartózkodás, de a következővel is a MÁV-ba megyek!
Gyors szülést kívánok! Merci
mercedes30
 
 


Sziasztok!
Merci, köszi a tapasztalatokat, sokat segítettél!
Hmmmm... ha a csecsemősök bunkók lesznek össze fogok velük veszni???
Jujjj, azért 12E egy kicsit húzós/éj...

Ja egyébként tényleg kezdek jobban lenni :o)
Voltam védő néninél. Állapotok:
71 kg - ez ok (64ről indultam)
97/58 P: 84 - agyvérzés talán elkerül :oPP
Kisboci szívhangja gyönyörű :o))
terheléses vc beutaló zsebben :oPPP Két szúrás között egy reggeli formátum lesz és bármikor lehet menni, kivételesen nem szabályozták túl a dolgot (MÉG)... holnap megkísérlem :o)
Ann
annann
 
 


Sziasztok!

Merci!
Gratulálok a babához! Én is május 2-án születtem, csak éppen 26 évvel korábban Kép!
A csecsemősökről szóló dolgokkal egyetértek, bár én csak 2 napot töltöttem úgy a gyerekágyon, hogy közünk volt egymáshoz (utána Levi felkerült az intenzívre). Azt hiszem a kedves nőci, akit Te irtál Ica lehet Kép.
A 'kedvenc' sztorim a csecsemősökkel kapcsolatban az (bár nem a gyerkőchöz kapcsolódik), hogy zuhanyozás után mindig segítségre volt szükségem a bugyim felhúzásához, mert nem tudtam lehajolni a császár miatt és meztelenül leülni sem, mert ömlött belőlem a vér hetekig. Szóval csengettem, de nem jött senki, én türelmesen vártam. Egyszer csak bejött egy csecsemős, hogy miért csengettem. Mondtam, hogy egy kis segítségre lenne szükségem, erre azt válaszolta, hogy 'ez nem az én feladatom'. Tényleg nem, de akkor minek jött be???
Na mindegy...
Rám is úgy néztek, mint egy hibbantra, amikor mondtam, hogy nem jön semmi a mellemből. Aztán amikor kiszáradt Levi akkor már nem néztek hülyének.

De mindezek ellenére a következőt is a MÁV-ban szeretném szülni, csak azt hiszem már okosabb vagyok egy kicsit a babákkal kapcsolatban Kép. Na persze nem nagyon Kép.

Üdv, Virág
virga
 
 


Az a jó, hogy minden szüléssel okosabbak leszünk! :-))) Na jó, azért nem akarom a zsenialitásig vinni a dolgot! :-))))
mercedes30
 
 


Sziasztok !

Merci levelét olvasva négy év alatt nem sok minden változott, de egy ismerős orvos szerint minden kórház rossz (Ő csúnyább kifejezést használt) és ezek között a MÁV még a jobbak között van. Én négy éve a MÁV-os előadásokat végigülve, nagyon rózsaszínnek vártam a kórházi tartózkodásunkat és ehhez képest csalódott voltam, mert nagyon elbaltázták(tuk) a szoptatást. 6 napot voltam bent a csaszi után, pedig a baba nem sárgult be. A harmadik napon lövelt be a tejem, annira, hogy egyből lázas lettem és mivel a kislányom is és én is ügyetlenek voltunk, ezért s.o.s. két nővér kezdte el kézzel fejni a tejet. Mivel Zsani továbbra sem jó technikával szopott, ezért cumisüvegből adtuk neki az anyatejet, amitől szépen hízásnak indult, de soha többet nem akart szopni. 6 hétig fejtem neki a tejet, mire a gyermekorvos javaslatára abbahagytam, mert az idegeskedéstől egyre kevesebb volt és én már nagyon fáradt voltam (nappal és éjszaka is két szoptatás között fejtem).

Nekem segítettek a nővérek, ha hívtam Őket, de ez sajnos nem volt elég. Amit elrontottunk az az, hogy kanállal vagy pohárból kellet volna adni a lefejt anyatejet és továbbra is erőltetni a szopást. Most ebből nem fogok engedni.

Emiatt a csalódás miatt a második gyermekemmel kb. a 20 hétig egy Péterfy-s dokihoz jártam, de akkor vesztére megmutatta a szobákat, illetve közölte, hogy készüljek programozott csaszira, mert az első csaszi volt (farfekvés miatt)így én gyorsan visszapártoltam a MÁV-ba, csak másik dokit választottam, azt hiszem inkább megpróbálok én ügyesebb lenni, hátha most sikerül.

Timi !
Fazekasné szerintem a szülésznő között a főnök. Nekem is szimpatikus volt, de ahogy írtam is és Merci is megerőssítette, mindegyik nagyon aranyos.

76Vera
A lányom nem tudja, hogy mit csináljon ezzel a ténnyel, hogy kistestvére lesz. Néha beszél rólla magától, máskor ha mi beszélgetünk rólla, akkor valamivel megpróbálja magára vonni a figyelmet. Szerintem lesz féltékenység, de megpróbálom majd a segítőkészségét kihasználni, hogy el legyen foglalva, illetve a "kistesótól" kap egy pólyás babát + babakocsit, ami remélem segít neki feldolgozni a vélt veszteségeit.

Ann !
Sajnos az apukák sem mehetnek be a szobába, hogy megfogják a kicsit. De én például nem a babát csempésztem ki a folyosóra, hanem a szobatársaimmal egyeztetve az apukákat csempésztük be a szobába rövid időre. A nővérkék szobában tartózkodása kiszámítható, szerintem ez jobb megoldás mint 12.000 Ft/éjszaka.

Egyébként szerintem nagyon jó, hogy nem mehetnek be a látogatók, mert vannak olyan emberek, akik nem ismernek határokat. Képzeljétek, el, ha olyan szobatársat fog ki valaki, akinél folyamatosan vannak. Mikor lehetne szoptatni ? Mi van a bacikkal ?

Üdv: Edit
redit
 
 


Kihez jársz most Edit?
mercedes30
 
 


Timi,

nekem a szülésznő azt mondta, hogy ha apa is bent alszik, akkor 10,000 Ft, ha nem , akkor 6500Ft. Én erre emlékszem, és úgy tudom, 4-5 napot szokás bent lenni, a 2 nap csak külföldön játszik...

Pocóka
Pocóka
 


Pocóka!

A táblázatban láttam, hogy te is Herczegh Szabolcshoz jársz. Engem most még csak hat hetente hív kontrollra, de kíváncsi vagyok, hogy az utolsó hat hétben hogy jártál? Ha van még időd, írd meg légyszi! Ha sűrűbben kellett járnod, minden alkalommal fizettél (mert akkor elkezdek gyűjteni)? A túlhordáshoz hogy áll hozzá? Nem indítják meg neked?

Köszi a válaszokat és kitartás: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

Timi!
Én is Dr. Herczeghhez jártam (és majd járok is). A 38. hétig hathetente jártam, utána a 40. héten a szülőszobán vizsgált meg, de nekem a karácsony is közrejátszott a siettségben (szerintem).
Úgy tudom túlhordás miatt nem indít meg szülést, ha a baba és a mama is jól vannak. De szerintem nyugodtan rákérdezhetsz erre nála is Kép.

Ann!
Én is megbeszéltem a szobatársammal, hogy cserében azért, hogy bejöhet a férjem és végre megfoghatja a fiát, az Ő kispapája is bejöhet pár percre Kép.
Szerintem jobb így, mint egy külön szobában drága pénzért. Meg így beszélhetsz más kismamákkal, kaphatsz tanácsokat, amik jól jöhetnek és nálunk a férjemnek egy csomó elintéznivalója akadt amíg mi bent voltunk Kép.

Redit!
Tök jól megfogalmaztad azt, hogy milyen érzésekkel mentem be szülni: rózsaszínnek képzeltem el a kórházi tartózkodásunkat, aztán máshogy alakult.

Üdv, Virág
virga
 
 


Szia Virág !

Köszi az infót: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok !

Pocóka!
Én is Herczegh Sz-hoz járok és engem is nagyon érdekelnek a részletek vele kapcsolatban.

Virág !
Én szívesen olvasnám a te részletes beszámolódat is, mert akkor legalább már semmin nem fogok meglepődni és "örülök", hogy nem csak velem történtek a sok pozitív dolog mellett negatívak is.

Már a friss kismamik topicban is leírtam, de nem győzök túljutni rajta, hogy tegnap délután egy majdnem sima járdán sikerült megtalálnom az egyetlen egy egyenetlenséget és most 35+3 napos kismamaként bokarögzítővel, és egy zacskó fagyasztott zöldborsóval (jég helyett) osztom meg az ágyunkat. Csak remélni tudom, hogy a szülésig helyrejön a lábam.

Nagyon vigyázzatok magatokra,én sem vagánykodtam mégis így jártam.

Üdv: Edit
redit
 
 


Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy honnan lehetne megtudni a MÁV-os előadások témáit. Ha tegnap volt, akkor legközelebb július 23-án lesz? A Podmaniczky utca felőli rendelő 2. emeletén van az előadó terem?
Tud valaki mesélni a tegnapi előadásról?

Köszönöm,

Judit (30)
Judit
 


Szia Judit!

Igen, tegnap volt. A szülés folyamata volt a téma. Legközelebb viszont csak aug. 13án lesz, mert minden hónap második szerdáján tartják.

Én is most voltam először, még úgy számolom, hogy kettő belefér a szülésigKép
Megéri elmenni, nagyon érdekes volt. Tulajdonképpen arról szólt hogy hogyan is bújik ki a baba, milyen tartásban, mi van akkor ha farfekvéses, császár, stb. Utána meg lehetett nézni a szülőszobát is, de inkább csak azokat hívták, akik már betöltötték a 36. hetet.
Mi augusztusban választunk szülésznőt, és majd vele megnézzük.
Hát röviden ennyi!

Üdv:
Vera (29)

KépKép Kép
76vera
 
 


Kedves Judit!

Az előadások minden hónap második szerdáján vannak, 18 órától, ha jól számolom a következő aug. 13-án lesz.
Mi már 4 előadáson voltunk, ha jól gondolom, akkor 3 előadás tartozik egybe. Az első (azaz az előző alkalommal) a szülés megindulásáról szólt, fájdalomcsillapításról, császármetszésről, farfekvéses babákról stb. A mostani magáról a szülésről, sárgaságról. Ha jól gondolom akkor a következő a szülést követő négy napról fog szólni, ezt a múltkor a Saci (ő egy szülésznő) tartotta. Szerintem érdemes elmenni az előadásokra.
Az előadótermet a legegyszerűbben a Podmaniczky u. felől tudjátok megközelíteni, lifttel 2. emeletre és ott balra van az előadó terem.
Kata
Ui: További jó babavárást!

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!
Tényleg megéri eljönni az előadásra, igazán élvezetes a prof. előadásmódja. Én például nem tudtam, hogy az első légvétel ilyen klasszul ki van találva! Amit meg szerettm volna kérdezni, az az, hogy mi az álláspontja a kórháznak a különböző szülési testhelyzetekről, de annyira sietett már a végén, hogy majd legközelebb! Milyen bátor, kérdezős kispapik voltak tegnap Kép! Az enyém is fészkelődött, hogy majd ő kérdez, ha én nem akarok, alig tudtam visszafogni ! Kép
Szóval gyertek, de picivel hat előtt sztem, mert akkor van még hely.

Ditke
Ditke
 


Most jut eszembe, megkérdezlek titeket, hogy a genetikai UH nektek is 5 percig tartott-e.
Én ráadásul semmit se láttam belőle, mert nem fordította felém az UH- orvos a monitort, de a férjecském is csak meregette a szemét. Kép Azt mondja, egy gerincoszlop, egy buksi és egy kéz öt ujjacskával biztos kijön majd, de a többi ködbe veszett. Kép
El is döntötte ott helyben, hogy el kell mennünk 3D-s ultrahangra, ,amit én az ára miatt nem támogattam, de így már be is adtam a derekam. Kép 30-án megyünk, 22. betöltött héten!

Ditke
Ditke
 


Sziasztok!

Úgy sajnálom, h nem tudtam menni az előaásra - még a nátha + bölcsességfog fáradalmait pihentem (de az Echinacea csodákat művelt és már semmi bajom :o)))) No persze náthailag a b.fog még kínoz... Legközelebb ott leszünk!!!

Hmmm, Ditke, ez azért nem szép dolog, h nem magyarázták el nektek, h mi micsoda! Mondjuk én magánrendelésre járok, ott csinálták az UH-t is, így ugyebár elvárható az, h körbeugráljanak Kép de meg is tették! Olyan 15 perc lehetett a felvétel (ezt a videoból tudom) - összesen olyan 20. Meg mi az, hogy el KELL menni 3Dsre???? Grrrrrrrrr hogy én hogy utálom az orvosokat :oDDDDDDDD Azért szépen menjetek el, ott el fognak mesélni mindent, és te is megnyugszol, hogy minden ok. Sokkal jobb úgy, ha tudod, hogy melyik folt mit jelent, mintha csak odaképzelsz valamit!
Nekünk még a nemét is megkereste, mert az az előtt UHn nem láta a másik UHos, de ő addig forgatta, amíg ki nem derítette, hogy kislány :o)) Azóta nem is voltam, majd 2,5 hét múlva, már úgy várom!!!
Egyébként én is filozom a 3-4Dsen, az ára miatt... Lehet, hogy elmegyünk, majd 32 táján, szeretném már látni a kis pofiját :o) De ha meg belegondolok, hogy utána úgyis látom, csak az én hóbortom miatt (nem orvosi indokkal) mégegy UH... Kép
Ann
annann
 
 


Ann,

Ha úgy értetted, hogy a 3D-s a doki ötlete volt, nemnem! Csak Apa szeretné megnyugtatni magát meg engem is - olyan lett mostanában, mint egy kis kotlóstyúk, olyan pátyolgatós, nagyon szeretem! Kép
Én a Praxisba megyek a picivel, ha már van ez a babanetes kedvezmény, kihasználom, egy ezres mínusz is számít, igaz?
Gyógyulgassál ügyesen!

Ditke
Ditke
 


Jaaaaa, étem :o)))) Nem is csodálom a döntéseteket Kép Én mindenkitől azt hallottam, h nagyon jó :o) (Én is a Praxisba mennék Kép )
Majd számolj be, hogy mi volt!!!
Ann
annann
 
 


Vera, Kata,

köszi az információkat az előadásról. Sajnálom, hogy éppen a szülés témáról maradtam le, biztosan érdekes volt! Augusztusban mi is elmegyünk majd.

Ditke,

nálam is kb. 5 percig tartott a genetikai vizsgálat és én sem láttam a monitort. Kép Megkértem az orvost, hogy vegye fel kazettára, de sajnos nem nagyon értett hozzá, csak egy állóképet vett fel öt percig, aztán a kazetta 'beragadt' a videolejátszóba. Szerencsére éppen arra járt a professzor, aki két gombnyomással kiemelte a kazettát (nem azzal volt gond). Hat ez az orvos nem egy műszaki beállítottságú, de amúgy biztosan jó, nagyon népszerű. 3D-re mi is elmentünk a 24. héten, nem bántuk meg! Kép Mennék még egyszer, csak engem is visszatart az ara. Kép

Judit
Judit
 


Sziasztok!

Redit!
Kb. februárban megírtam a szüléssztorimat. Majd megkeresem az archivumban, pontosan mikor.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Ditke!
Tényleg nagyon jó volt a tegnapi előadás, ahogy a doki előadtaKép Én is attól tartottam hogy majd a férjem kérdez, de szerencsére nem. Hihetetlen hogy egyes kispapák milyen túlbuzgóak.Kép
Mondjuk szerintem ez abból is adódik, hogy mi nők egy csomó dolgot tudunk már innen-onnan, ők meg nem és azt meg is kérdezik. Kép

Nekem egy jó negyedórás volt a genetikai UH, én is a videóról tudom.
Mi először 12 hetesen voltunk 4d-n, és igaz hogy pici volt még a baba, de pont ezért volt jó, mert ráfért egy képernyőre, és nagyon sokat ficánkolt.
Már akkor megegyeztünk hogy később még egyszer elmegyünk. Nos, ez pont a jövő hét szerdán lesz a soroksári Megatoysban. Épp 30 hetesek leszünk.


Üdv mindenkinek:
Vera (29)

KépKép Kép
76vera
 
 


:oD Előadáshoz még egy kis adalék: a múltkori óta a férjem a legváratlanabb pillanatokban hozzáfog, hogy szemléltesse a méh izomzatának tágulását - iiiittlefelé, iiiitt fölfelé, hatalmas mozdulatokkal. (Ehhez társult mostantól a méhszáj elsímulását szemléltető marokmozgás) A buszon igen kellemes röhögve legurulni a székről emiatt... Kép

Pusz, Ditke
Ditke
 


Sziasztok lányok!

Furcsa volt nálunk is az ultrahang, mert a doki nem mondott semmit (mi a 8. és a 15. héten voltunk, legközelebb két hét múlva a 22. héten megyünk), én kérdeztem, hogy minden rendben van-e, azt mondta, hogy igen. Jó lett az AFP-m is, rádásul most vagyok a 20. héten, úgyhogy mondtam a férjemnek, hogy ha egészséges, ha nem a baba, már akkor is a miénk. Persze úgy állok hozzá, hogy mért ne lenne az, az előző kettővel sem volt semmi baj és hát ugye legyünk optimisták.
3D-s ultrahangra én is szeretnék elmenni, mert nagy valószínűség szerint nem lesz több gyerekünk, elég lesz ezt a hármat is felnevelni tisztességesen és nem szeretnék kimaradni ebből az élményből, szinte mindenki azt írta, hogy nem bánta meg.
Gondolom szeptemberben is indul ilyen előadás, mert én lehet, hogy előbb nem jutok el, bár lehet, hogy az augusztusira megpróbálom elcsalni a férjemet. Vagy a húgomat, vagy az ismerősömet, aki szintén állapotos. Bár a családom szerint hülye vagyok, mit akarok én már harmadik terhességnél, mit gondolok, mi újat fognak mondani. Lehet, hogy igazuk van. Mindenesetre a szülőszobát meg akarom nézni, mert az még nekem is új, a fiamat még a régiben szültem.
johitimi
 
 


Sziasztok lányok!
Tegnap voltam Dr. Szabó Gergelynél. Baromi rendes volt, nem sürgetett, türelmes volt, válaszolt minden kérdésemre. Ahhoz képest, hogy fiatal, nagyon nyugodtnak és megbízhatónak tűnik. Ti mit tudtok róla?
Móni
Névtelen
 


Edit,

tegnap válaszoltam, nem tudom, hova tűnt...
szóval az utolsó 2 hónapban 4 hetente voltam, előtte 6 hetente. Most 2-3 naponta CTG miatt. Amióta túlvagyunk a 40. héten, nem kell fizetni, szóval nem kell gyűjteni!!!

A beindításról most beszéltünk, ha 2 héttel a kiírás után nem indul meg magától a szülés, mindenképpen megindítják, előtte csak akkor, ha a CTG vagy más probléma indokolja.
Remélem, segítettem.
Pocóka
Pocóka
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?