Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltunk 4D-sen, nagyon jó volt, teljesen feldobódtam tőle. Minden rendben van, minden szerve megvan és működik, ettől sokkal nyugodtabb lettem. Már nagyon várjuk őt!
Kép
Hozzászólva a legutóbbi témához: szerintem teljesen mindegy, hogy ki vezeti le a szülést, a baba akkor is kijön, ha 3 orvos várja és akkor is, ha nem ér be a taxi a kórházba :lol:
Voltam a kórházban szülőszobalátogatáson, három szülésznővel találkoztam, mind nagyon kedves, segítőkész és rendes volt. Maximálisan bízom a tudásukban, és nem biztos, hogy orvossal fogok szülni. Majd a szülésznő eldönti, kell-e.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


sziasztok!

Monika! nagyon jó a kép amit feltettél. Örülök, hogy minden oké a picivel. jól elszaladt az idő, lassan szülsz. gondolom, hogy várjátok már. Renátó is várja az kistesót?

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney
 
 


Sziasztok!

Monika örülök, hogy jól vagytok. :lol:

Én még mindig nem tudok véleményt formálni se a szülésről , se az ott töltött időről, mert nem akar kibújni a kis betyár :twisted:
De ígérem, ha ez megtörténik és valakit érdekel a benyomásosm(aki még nem szült és a J. F.-be szeretne) annak elmesélem :lol:

Kép
mona1978
 
 

 
 

Sziasztok!

Sidney!
Köszönöm szépen! Tényleg szalad az idő, nemrég tudtam csak meg, hogy babát várok :D
Renátó teljesen odavan a kistesóért, folyamatosan beszél hozzá a pocakomon keresztül, és már tavaly óta teszi neki félre a játékait, amivel már nem játszik, de még tökéletes állapotban vannak. Azt is mondta, hogy hova járjon bölcsibe és oviba (a sulija közelében), mert akkor ő el tudja majd hozni :lol: Ő akarja megtanítani biciklizni is :lol: Lesz nekem dolgom egyáltalán? :lol:

Mona!
Hogyhogy még egyben? Meddig maradhatsz otthon? Hihetetlen milyen jól érzi magát a babád odabent! :D
Bár már szültem (nem a JF-ben), de én is nagyon kíváncsi vagyok a szülésélményedre és a kórházi tapasztalataidra!!! Vigyázz magatokra és szorítok Neked!!!!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Tényleg egész jókat írtok a JF-ről. Úgy érzem, kezd eloszlani az előítéletfelhő előlem. A végén még lehet, hogy ott kötök ki. :)

Sidney, köszi. :) A kérdéseidre válaszolva, ... most 22. hetes vagyok, és úgy néz ki, h kislány lesz, bár a doki még nem mondta 100%-osra, de én már beleéltem magam. Egyébként úgy vagyunk vele a párommal, h mindegy, h fiú, v lány lesz, első baba.

Egyébként ti a JF környékén laktok, azért szültetek ott, vagy konkrétan ezt a kórházat választottátok?

Évi
evisan
 
 


evisan
 
 


Nem tudjátok hogy kell bemásolni a vonalzót ide?
evisan
 
 


Sziasztok!

Monika! áááááááá semmi dolgod nem lesz :lol: :wink: csak addig vmicske amíg biciklizésre tanítható lesz már Roland. :D bár gondolom akkor fürdetésnél is lesz segítséged és nagyon a babakocsit sem kell tologatnod. Azért tök jó, hogy Renátó így várja már a kistesót.

Mona! nem semmi. én is ilyen túlhordós típus voltam. /Johanna 2 hetet, Bulcsú 1hetet húzott rá/ mondjuk én nem bántam.

Evisan! profilban az aláíráshoz vagy hova kell bemásolni, de én is nehezen jöttem rá és már elfelejtettem. Kiselefánt vagyok.
Mi nem lakunk túl közel a kórházhoz/második legközelebbi kb./, de a doki - akinél a terhesség előtt 2x voltam rákszűrésen - itt dolgozik. Szóval túl nagy tapasztalatom sem az orvossal sem a kórházzal kapcsolatban nem volt. akkor már félidőn is túl vagy. gondolom vizsgálatokra /uh, vérvétel/ bejársz a kórházba.
Ne ijedj meg minden kórteremben van wc és zuhanyzó. csak azért írom mert a folyosón található mellékhelyiségek nem túl bizalomgerjesztőek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney
 
 


Sziasztok!

Sidney, igen a félidőn túl vagyok. A Dél-pestivel eddig még semmilyen kapcsolatban nem voltam, nem vagyok, az eddigiek szerint úgy volt, hogy a Péterfyben szülök, mert a doki, akihez járok, a Péterfyben dolgozik.
Csak most szeretnék váltani, a fő ok az, hogy nagyon sokat kér a dokim a magánrendeléseken, és a szülésért is egy vagyont akar elkérni.
Úgyhogy most elég nehéz helyzetben vagyok, mert nem minden doki vesz át szívesen ennyi idős terhesen.
Tehát most orvoskeresés, váltásban vagyok, de jól bekavartam magamnak ezzel.

Múlt héten a Szent Istvánban próbálkoztam, mert róla jókat hallottam, hogy bababarát kórház, meg minden. Ott beszéltem egy doktornővel, aki át is vett már elvileg, de elég bunkón viselkedett velem, úgyhogy nem szívesen megyek hozzá, és ő is 70 ezret kér a szülésért.
Aztán mivel a JF-hez tartozom lakhely szerint, ezért gondoltam, hogy ott talán nem kérne az orvos annyi pénzt, mivel területileg illetékes vagyok, és biztos találnék valami szimpatikus dokit. Most a héten intézkedem ez ügyben.

Hááát, úgyhogy jól megbonyolítottam a helyzetem.
Eddig meg minden hónapban rendesen eljártam vizsgálatokra, és ezután is szeretnék.

Hát, kb. ennyi. :wink:

Évi
evisan
 
 


Sziasztok!

Evisan!
Amikor megnyomtad a vonalzó létrehozása gombot, akkor a PHPBB sorban lévő sorokat jelöld ki, Ctrl+C gombbal kimásolod (vagy jobbklikk Másolás), és a profilodbaz az aláíráshoz Ctrl+V gombbal (vagy jobbklikk Beillesztés) beilleszted.

Én is a JF-ben fogok szülni, egyrészt mert csepeli vagyok és oda tartozom, másrészt meg ebből a fórumból választottam orvost és ő nagyon jó választásnak bizonyult. Még nem mondta, hogy mennyit szeretne a szülésért, remélem nem is fogja, nagyot csalódnék benne. Szeretném ezt én eldönteni. Egyébként az sem kizárt, hogy nélküle szülök. Másodikra a szülést már nem misztifikálja annyira túl az ember. :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Mónika!
Köszi az infókat, én is most azt csinálom, olvasgatok, aztán csak jutok valamire. Végülis sok orvos neve szerepel itt a fórumban, akikről jókat írnak/írtok.

Na nézzük, sikerült-e a vonalzóm!

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Mónika! Visszaolvastam néhány oldalt, és Hartmann dokiról és Csütörtöki dokiról jókat olvastam.
Meg tudnád adni valamelyiknek az elérhetőségét?

Köszönöm: Évi

Kép
evisan
 
 


Tüsike!

Ja, köszi, olvastam a pü-t. Van terhestorna videokazim, csak azért gondoltam, hogy valahova eljárnék terhestornára, hogy közösségbe járjak. Neked melyik videókazetta van meg?

Visszaolvastam, és láttam, hogy ajánlottad Weidner dokit. Tudnál róla írni még valamit? Milyen orvos? Kedves? Segítőkész? Nála szültél?
Nekem ő jó lenne, mert Gyálon dolgozik, én meg nem lakom túlságosan messze a rendelőjétől.

Köszi: Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleszólok:

Én csak jókat tudok mondani a korházról. Szeptember végén szültem ott a lányomat. Első gyerek. Az orvosom és a szülésznőm fantasztikusak voltak. Szerencsém volt mert az alternatív (Kika) szobába szülhettem. Így majdnem végig a kádban vajúdtam. A csecsemősök ha szól nekik az ember akkor segítenek. Nekem pozitív volt, hogy minden szobába van wc és zuhanyzó. Egyébként és is féltem a korháztól, de itt sok jót olvastam, meg voltam szülésfelkészítésen és ott is sok hasznos tanáccsal elláttak.
Ezelőtt a Schöpfméreibe jártam. Ott rosszabbak voltak a körülmények. Ott is egy jó orvosom volt csak azt meg nem tudom megfizetni ezért váltottam.

KépKép
anikoh
 
 


Szia/Sziasztok!

Anikoh, köszi az infókat. Ki volt az orvosod, és mennyit fizettél neki, ha szabad ilyet kérdeznem? Esetleg privátban megírnád?

Köszönöm, Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Én is a Jahn F-ben szültem, oda szerődött a dokim, miután megszűnt a Honvéd.

A lila szobába kerültünk, ott volt bordásfal, meg a férjem le tudott feküdni egy pótágyra, meg lila labda is volt:) Ezen kívül még egy alternatív szülőszoba van.

Csecsemősök velem mindig jófejek voltak, ha épp benéztek... Nem kaptam egyágyas szobát, és így a terhes patológiára kerültem, ahová viszont bejöhetett a családom :D a csecsemősök viszont ritkábban, ezért kérdezni kérdezni kérdezi!!! Mert ha kérdeztek, kértek akkor jönnek, segítenek!

Szülésznők szuperek! ha tehetitek, válasszatok egyet, nagy biztonságot ad. Minket körbevezett a szülészeten, és minden kérdésre válaszol. Magánban esetleg küldök nevet. Engem a szülés után is meglátogatott, meg egyszer fel is hívott, amikor már hazajöttünk.

A szülés is OK volt, de sztem ez a dokimon múlt:)

Persze kicsit lepukkant, nem egy szt imre, de a biztonság a lényeg szerintem, és én azt ott megkaptam!

Üdv,
macsek

KépKép
1macsek
 
 


Szaisztok!

Mi még mindg egyben! :lol: De max. szerdáig várunk, ha nem indul be addig(de van rá esély, hogy beindul magától), akkor beindítják!
Evi:
Én nekem nem a Hartmann a dokim, de az egyik ismerősömnek és a nővérének is az volt, és csupa jókat mondott róla!
Illetve ismerek olyat, aki úgy szült, hogy nem volt orvosa csak sznője, és nem bánta meg!!!

A Szent Istvánon még én is gondolkdtam, de mivel csepeli vagyok , a J. F. praktikusabb és nyáron ott szült a munkatársam és nagyon ki volt akadva az egész kórházra....

Az tény, hogy a J.F. nagyon lepukkant, néha mintha Balkán lenne(a wc-k állapota, a liftek...), de a szülészeti meg az újszülött osztályra egyre több pénzt fordítanak, szóval mivel körbe lehetett járni, az megnyerte a bizalmunkat a férjemmel. :lol: eddig taliztam nagyon szimpi, meg nem túl szimpi nővérekkel is. De majd a szülésnél illetve a kórházban meglátjuk.

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Jó sok pozitív infót kaptam tőletek, privátban is, meg a közösben is, úgyhogy végre kezd kicsit kitisztulni a kép. Úgy érzem, h az előítéletfelhő teljesen szertefoszlott előlem, úgyhogy mostmár egyre inkább úgy gondolom, hogy megpróbálom a JF-et.
Sőt, ma felhívtam őket, beszéltem a szülészettel is, meg a nőgyógyászattal is, és egész kedvesek és segítőkészek voltak így telefonon is.
Hartman doktorral szerettem volna beszélni, vagy az asszisztensével, ha már annyi jót olvastam róla, de végülis nem sikerült elérnem, de majd úgyis bemegyek személyesen.

Azt mondták a szülészeten, ha bármikor bemegyek, szívesen megmutatják a szülőszobákat. Úgyh tényleg aranyos volt a nő, akivel beszéltem. :)

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Néha beleolvasgatok abba , amit írtok, mivel egy hete szültem a kórházban, és akik nagyon tétováznak , hogy melyik dokit válasszák, akkor Csütörtökit szívből ajánlom, főleg azoknak, akik nem akarnak órákat várni. Nekem a doki mindig mondta, hogy öt perc és jövök, és tényleg így volt. Az sem utolsó szempont, hogy vasárnap!!!!! déltől este fél tízig velem volt. Én nem kérdeztem meg mennyit kér, mivel iszonyat elégedett voltam vele, megkapta a magánrendelése tízszeresét. :P
zanyiro
 
 


Sziasztok!
Kedves Orsi és Zsu!

Köszi a privát válaszokat, meg a jókívánságokat, nagyon kedvesek vagytok. Én is szintén ilyen jókat kívánok nektek.

Zsu!
Nagyon remélem, mihamarabb itt olvashatom a nagy örömhírt, hogy összejött a baba.

Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

A szülésznőm a JF-ben M. N. Nóra volt, ajánlom mindenkinek! Szülés előtt/alatt/után is sokat segített. Úgy érdemes szülni, hogy tudod, biztos kezekben vagy, és én végig így éreztem!!

Minden kismamának hajrá, szép szülést, meg csodaszép egészséges bébiket.
Üdv,
Macsek

KépKép
1macsek
 
 


Sziasztok!

Mona1978! Nagyon szép szülést neked!!!!
Szívesen lennék a helyedben!

A legfőbb indok, hogy szeretnék még egy kisbabát, az az, hogy olyan nehéz elfogadnom, hogy ne éljem át megint a születést.
Annyira szép élmény, és másodszorra már sokkal nyugodtabban tudnék csinálni, megfigyelni mindent, bár először is nyugodt voltam, de nagyon új volt minden.

SZép napot mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


[quote="boeszter"]S írta:boeszterziasztok!

Mona1978! Nagyon szép szülést neked!!!!
Szívesen lennék a helyedben!

A legfőbb indok, hogy szeretnék még egy kisbabát, az az, hogy olyan nehéz elfogadnom, hogy ne éljem át megint a születést.
Annyira szép élmény, és másodszorra már sokkal nyugodtabban tudnék csinálni, megfigyelni mindent, bár először is nyugodt voltam, de nagyon új volt minden.

SZép napot mindenkinek!!!

eszty


Szia!

Nekem 20 hós a nagyobbik fiam és másfél hetes a pici. :o Nekem a második szülésem nagyon szép volt, és érdekes, hogy amennyire kettő gyerkőcöt szerettem volna, gondolkozom a harmadikon. Egyelőre mondjuk nagyon nehéz a két picivel, úgyhogy pár évnek mindenképp el kell telnie :oops: :oops: Van egy ismerősöm, aki a hatodik babáját várja, ezek szerint ő is ennyire szeret szülni, pedig már 40 felett van:))))
zanyiro
 
 


Igen, nekem nagyon szép élmény maradt, és már egyből utána bármikor újra szültem volna.
Eredetileg is kettőt szerettünk volna, de aztán nagyon nehéz volt, és úgy nézett ki, megállunk egynél. Az akkor nagyon rossz érzés volt. Belegondolni, hogy nem szülök többet életemben, nagyon rossz érzés volt.
Aztán most, hogy már könnyebb a kislányunkkal, jobban gondolkodunk a másodikban. És nagyon örülök neki! Niztosan nehéz lesz, de másképpen.
Szeretném kipróbálni magam 2 babával is. Az elsőnél anyuékkal laktunk, dédi is velünk, szóval elég sok segítséget kaptam, ami viszont megakadályozott abban, hogy egyedül ráérezzek a dolgokra, és magamtól tegyem meg a lépéseket. És emiatt eléggé elveszítettem magam, és erre csak mostanában jövök rá, miért is volt ez.
Most már külön lakunk, még ha közel is vannak.
Minden más lenne. Talán magamra találnék! És Orsinak sem ártana egy tesó!

Hát, röviden ennyi. :)

Puszi nektek!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Zsókuci,

Régen jártál nálunk:-( Remélem, minden rendben veled! A verebek azt csiripelték, hogy megint öregebb lettél egy évvel:-)
Nagyon boldog szülinapot!!!!!
Kívánom, hogy a következő szülinapodig sok-sok álmod váljon valóra!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Szerintetek hanyadik héten érdemes 4D ultrahangra menni? Úgy hallottam, hogy olyankor, amikor már nem annyira kicsi, de még nem is túl nagy.

Kép
evisan
 
 


Evisan,

Ilyenkor azért jó menni, mert még nagyjából egyben ráfér a képernyőre, a végén pedgi azért, mert ha megmutatja, már egész jól kivehetőek az arcvonásai.
Én ilyen tájban mentem, mert a babamozin kívül szerintem az is fontos, hogy ilyenkor jó alaposan végignézik, hogy minden ok-e a manóval.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Mi most voltunk szombaton, 29. héten. Egyébként én is úgy hallottam, hogy a 20. héten már érdemes menni, hogy megnézze a szervek működését és a 30. hét után már nem, mert nagyon nagy, nem fér bele :lol: .
Barátnőm kérésére megkérdeztem: aki a nemi szervekre nagyon kíváncsi, a 16. hét után már mehet.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok! Egy olyan anyukát keresek,aki július 3ra v 2re volt kiírva....és persze itt szült...

Kép
cs.adri
 
 


Kiscsajom pár napja :) Kép

Kép
cs.adri
 
 


Sziasztok Kedves Anyukák!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy milyen tanácsokat tudnátok adni mellszívó ügyben?

Teljesen kétségbe vagyok esve, mert összeírtam, hogy mennyi mindent kell még venni a bébinek, és totál letaglózott a végösszeg. :oops: Jó, mondjuk Brendonos árakkal számoltam. De néztem, hogy pl. Avent márkájú elektromos mellszívó 35.000,- Ft. Nekem azt mondta egy ismerősöm, hogy érdemes elektromosat venni, mert a kézi nem jó.
De nem lehet vajon a mellszívót is bérelni? Mint ahogy csecsemőmérleget. Kórházakban milyen mellszívót használnak?

És még egy: még cumiügyben vagyok teljesen tanácstalan. Bár biztos a védőnő elmondja, hogy milyen(ek) kellenek, de még egyelőre nem beszéltünk róla. Kell külön tejnek, teának, stb? És mi az, hogy szelepes cumi, meg egyáltalán milyet érdemes venni egy újszülöttnek? Tök gáz, semmit sem tudok!!!! :( :?

Kép
evisan
 
 


Evisan,

Szerintem a kézi Avent mellszívó is tök jó. Én azt használtam mindkét gyerkőcnél. Ha olyan sok tejed lesz, hogy pl. tejleadó is leszel, akkor érdemes egy elektromosat bérelni. Kórházak többségében olyan mellszívót használnak, amilyet a kismama bevisz...
Cumisüveg: én nem adtam nekik teát. Reméltem, hogy lesz tejem, de a biztonság kedvéért vettem egy pici (azt hiszem 125 ml) Avent cumisüveget, de a mellszívóhoz is van egy kicsit üveg, ha jól emlékszem. Azért szerettem, mert a "0"-ás Avent cumin nagyon meg kell dolgozni a kajáért, nagyon nehezen jön belöle, így talán kevésbé lesz vonzó neki a cicinél.
HA jól tudom, a szelepes cumi abban segít, hogy ne nagyon nyeljen levegőt evés közben, és ne fájjon annyira a hasa.
Mióta Szonja tápszeres lett, én MAM cumisüveget használok, mert annak le lehet csavarni az alját is, így végre rendesen el lehet mosni. Nagyon utálom azt az üvegmosó kefét....
Kérdezz még nyugodtan, ha még bizonytalan van valamiben!
Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

A szelepes cumi oldalán a tövénél van egy kerek "luk", a szelep és a célja - ahogy Karpijudit is írta - a baba levegőnyelésének csökkentése.
Nekem csak 1 hónapig volt tejem úgyhogy hamar előkerült a cumisüveg. Nekem akkor és most is Baby Nova termékek vannak, olcsók és teljesen jók. A cumik anyagához még hozzátenném, hogy a szilikon a jobb (víz színű). A cumik közül a kevesebb lukasat, illetve a teásat vedd, mert abból csinálhatsz egy idő után több lukat, visszafelé ez nem működik. :lol:

A babadolgok összeírásánál felejts el a Brendont (szerintem). Nagyon sokat tudsz spórolni, ha például használt ruhákat veszel, és itt ne legyen előítéleted, majd meglátod, hogy a négyezres rugdalózót ugyanúgy három hét alatt növi ki, mint a 700 forintosat. Nekem minden ruhám el van téve és találtam olyat, nem is egyet, ami még nem volt a Renátón sem, mert nem volt rá idő, kinőtte mielőtt ráadhattam volna. :lol: Ne felejtsd, hogy ezeket a ruhákat a babák nem tudják tönkre tenni, vagy széthordani! Van pl. a Bakáts téren egy használt babaruhabolt, a barátnőm öt plüss rugit vett négyezerért. Szerintem gondold meg, súlyos tízezreket spórolhatsz meg! Ugyanígy találhatsz az aukciós okdalakon is (én is sokat vettem) a ruhákon kívül hordozót, játékot, stb.
Más dologban sajnos nem tudod megúszni, hogy ne újat vegyél, de nézz szét a neten, nagyon nagyok az árkülönbségek! (pl. www.babadiszkont.hu, stb.)
Ja, és számold bele, hogy valószínűleg minden babalátogatótól rugit fogsz kapni. :lol:

A mellszívóval kapcsolatban nekem nem volt jó tapasztalatom. Sajnos nagyon kevés volt a tejem és azon az elektromos mellszívó sem segített. A júniusban szült barátném azt az aventos kézi mellszívót használlja, tök hamar végez és nagyon meg van elégedve vele (és csak 14 ezer). Megnéztem, egész jónak tűnik.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Köszi a jó tanácsokat. Mondjuk szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert már egy csomó mindent megkaptunk ajándékba, főleg a legdrágább "tételeket", mint a babakocsit, kiságyat kókuszmatraccal együtt, bébihordozót.
Szerencsére a ruhával sem lesz gondom, mert az unokatesóm is most szült egy kislányt kb. 5 hónapja, úgyhogy egy nagy szatyor újszülöttruhám is van, úgyhogy max. 2 db jobbat veszek, amibe az orvoshoz, ill. védőnőhöz fogom elvinni.

Úgyhogy annyira nincs okom az elkeseredésre, mert ezeket már nem kell megvenni, de mégis, a sok apróság még, amiket ma írtam össze. Tisztára depressziós lettem a végösszegtől. 166.000,- Ft.

Na mindegy, inkább nem panaszkodom, csak hát egy kicsit lesújtottak ezek az árak.

Sziasztok, jó éjt:

Évi
evisan
 
 


Sziasztok!

Evisan!
Ha mindent megkaptál, mi maradt enni "apróság", ami ennyibe kerül? El nem tudom képzelni!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Elöl gombolós hálóing, szoptatós melltartó, melltartó betét (ragasztócsíkkal, eldobható), eldobható bugyi, mellszívó készülék, bimbóvédő, anyatejgyűjtő, tároló edény (légmentesen záródik), rengeteg pelenka (eldobhatós), fertőtlenítő tabletta, pelenkázó feltét pelenkázó szekrényre, pelenkázó szekrény, vízhőmérő, fürdőlepedő, hajkefe, kis fésű, baba kozmetikumok (hintőpor, popsikrém + amit még a védőnő fog mondani), kiskád, kádtartó állvány, orrszívó készülék, textil pelenka (kiságyba, feje alá, büfiztetéshez, stb.), játékcumik, cumisüvegek, cumi (cumisüvegre, etetőcumi, stb.), üvegmosó kefe, cumisüveg kupaktető, étel, italtároló termosz, előke, ágynemű garnitúra, ágynemű huzat, kis pléd, lepedő, vízhatlan lepedő, kiságyra szerelhető játék, rágókák, csörgők, mózeskosár (aminek nem döntött a fekvőfelülete) mózeskosár betét, szoptatós párna, utazó kiságy (ha pl. ott alszunk anyóséknál), utazóágy matrac.

Szerencsére később (ülős, mászós, menős kortól):
etetőszék, autósülés, konnektorvédők, ajtózár, sarokvédő gumik (polcokhoz), egyéb biztonsági felszerelések.

Sok kis apróság.

:? :) :(
evisan
 
 


Persze a Brendont csak viszonyítási alapnak használtam, mert nem brendonos árakkal számolva jóval kisebb összeg jön ki.
Különben tényleg nem normálisak egy kicsit, mert 1 db álló gyerek szekrényért 190.000,- et akarnak elkérni. Azért ez egy kicsit durva, nem?

évi
evisan
 
 


evisan:
mellszívó téma: én a teszveszen vettem 29.000 ft-ért az AVENt elektromosat. DE: először mindig kell fejnem a kézi részével, és ha már beindult, akkor jöhet az elektromos része. Vhogy gyengébb, szóval sajnos nem olyan jó, mint amire számítottam... Mondjuk amikor fejni kellett h nehogy bedurranjon a mellem, és kb 1 másfél deciket fejtem akkor jó volt:)

KépKép
1macsek
 
 


Evisan: hálóinget elől gombosat a piacon lehet kapni 1500ft.arra a pár korházi napra jó. Otthon meg én inkább szeretem ha szellőzik meg jó is neki. Kis tejet rákenni rajtahagyni megszáradni és nem fog fájni. Egyébként sok dolgot vehetsz használtan itt a netten is . Mi körbenéztünk, hogy mi hól olcsóbb. A Brendon mindenbe a legdrágább. A ruhái minősége szuper de nagyon húzós árú. Vettem 1-1 darabot én is a dokihoz menés miatt.
Mellszívó: Én is Avent kézit használom és jó. Igaz elfárad a kezem de ki lehet bírni.
Ha van valahól Börze ott tudsz még olcsón vásárólni.

KépKép
anikoh
 
 


Szia Evisan!

Csak néhány gondolat.
Az első babánál én is ilyen túlbuzgó voltam, és egy csomó dolgot nem is használtam. Most a másodikat tervezve, már nagyon leegyszerűsítettem mindent. SZinte semmit nem kell vennem majd a minipeluson és az új üvegcumikon kívül. Talán kézi mellszívót, mert nekem a pesztonka elektromosa nem jött be. Igaz az egyben orrszívó is volt, és annak jó volt, de a motorja pont 2 évre van programozva, úgyhogy kipurcant.
A bimbóvédővel várj: én vettem, sosem kellett, és egy csomó babához nem is kell, mert szépen szopnak. Bármikor kapsz egy pillanat alatt, ha kell, még a Kikában is.
anyatejgyűjtő: ezzel is várhatsz, Tescóban is bármikor van, és nem biztos, hogy egyből fogsz tudni elrakni belőle, mikor 2-3 óránként eszik a babó, csak később, de lehet, hogy akkor sem.
tároló edény: szintén ráér, mert hónapokig nem kell neki semmi, csak tej (vagy tápszer: amit viszont mindig frissen kell majd csinálnod), a kajcsik még jócskán odébb vannak. Kérhettek karácsonyra is pár dolgot. :-)
fertőtlenítő tabletta: sosem használtam. Csak gőzzel fertőtlenítettem: 12.000 Ft-ért van minden MediaMarkt-ban gőzös cumisüveg és cumifertőtlenítő. De egyébként a folyadék jobb, de azt is csak pár hétig használtam, aztán csak forró víz.
pelenkázó feltét pelenkázó szekrényre, pelenkázó szekrény: sosem volt az ágyon pelenkáztam, csak egy vízhatlan takarót vettem alá. Olyan gyorsan feleslegessé válik, és rengetegbe kerül.
vízhőmérő: ez minimális összeg.
fürdőlepedő: ebből kell minimum 2, az egyik legyen pelenkaanyagból, a másik pedig jó meleg frottír.
hajkefe, kis fésű: a fésű csak később kell, mert kis pihe hajuk van, bár sokszor együtt van a kettő.
baba kozmetikumok (hintőpor, popsikrém + amit még a védőnő fog mondani): egy jó tanács a fürdetőkrémhez: szinte oldhatatlan vízben. Én belenyomtam egy kicsit egy félliteres üditős üvegbe és meleg vízzel jól összeráztam: egy kis shakelés. :-) Úgy mehet a babakádba, különben csak a víz tetején úszik. Egyébként receptet fog adni a védőnő, amíg te a kórházban vagy: majd a párodnak kell elmenni érte, és neki is kell megbeszélnie, mikor megy ki hozzátok, általában az első otthon töltött napon, ha nem esik hétvégére. Ezeken kívül az elején ne használj semmilyen más kozmetikumot, mert könnyen allergiát válthat ki.

kiskád, kádtartó állvány: igen, ez jól jön, csak sajnos nagyon hamar használhatatlanná válik, ha már próbálgat felállni, csak a nagykádba tudod biztonsággal betenni. Egyébként pedig az első naptól fürdetheted a nagykádban, ha kifertőtleníted, és van olyan kis ültetőd, ami szintén olcsóbb. És vannak, akik szeretik a vödrös megoldást (5.000,-).
orrszívó készülék: én a mellszívót használtam erre, persze külön csatlakoztatható csővel, de ez elég gyengus. A kézi semmit nem ér. Most, hogy 3 éves a kislányom, vettem egy porszívóra csatlakoztathatót, és SZUPER!!! Nincs 2000,- és tutin működik! Durvának tűnhet, de próbáld ki, és meggyőz, hogy szuper, nem fáj és nagyon alapos (Tesco-ban is van).
textil pelenka (kiságyba, feje alá, büfiztetéshez, stb.): 20 db-nál többet ne vegyél, nem lesz rá szükséged!
játékcumik: szerintem ne erőltesd egyelőre. Most csak te kellessz neki. Minél később kap cumit, annál jobb.
cumisüvegek, cumi (cumisüvegre, etetőcumi, stb.): a tejhez üveg cumisüveget vegyél, mert a műanyagok hamar tönkremennek, és nem tisztíthatók rendesen. És kicsit vegyél először, nem kell nagy.
üvegmosó kefe: ne vegyél olyat, aminek szivacs van a végén, mert egyből leszakad, és utána nem éred el az alját, ami a lényeg lenne.
cumisüveg kupaktető: ez micsoda? ami belűlről beletehető, ha szállítani akarod, hogy ne csöpögjön? Azt nem kell külön venni, adnak mindegyikhez.
étel, italtároló termosz: ezzel bőven ráérsz még egy évet.
előke: amíg szopik nemigen kell.
ágynemű garnitúra: csak vékonyat, és amihez lapos párna van, mert ezen is mindig paráznak, hogy nehogy magárahúzza és megfulladjon a baba.
ágynemű huzat: csere is legyen.
vízhatlan lepedő: ha kókuszmatracod van, akkor nem kell, mert azon átfut a nedvesség, és nem a baba fetreng benne.
kiságyra szerelhető játék,
rágókák, csörgők: ezzel is ráérsz még.
Mózeskosár: ha nagyon akarsz vegyél, de igazán sok haszna nincsen. A babakocsihoz tartozó babahordozó tökéletesen megfelel a szállításra. Aludni úgyis kocsiban vagy otthon alszik.
szoptatós párna: nem mindenkinek jön be, talán kérj kölcsön egyet, hogy kipróbáld, és ha jó, még mindig vehetsz.
utazó kiságy (ha pl. ott alszunk anyóséknál), utazóágy matrac: ezt is kölcsönözhetsz vagy kérhetsz kölcsön alkalmanként. Nem éri meg annyira. Külön matrac nem kell hozzá, van benne fekvőfelület.
Egyébként mi nem vettünk babaágyat, hanem utazóágyban aludt Orsi másfél éves koráig, utána meg igazi ágyban karfával. Rácsos ágya nem volt. AZ utazóágyban is van bébifokozat emelt fekrésszel.


Ne haragudj, ha esetleg kioktatós lett, de tényleg horribilis árak vannak, amit simán elkölthetsz majd a babára még! Semmi nem hiánycikk, elég ha akkor megveszed, ha tényleg szükségét érzed a mindennapjaitokban, ha már együtt lesztek.

remélem, hasznát veszed a tanácsoknak, de persze nem kötelező.

Még valami: a lázmérő: én fülhőmérőt akartam venni neki, de nagyon drága volt. Vettem egy sima digitálisat és egészen pici kora óta meg tudtam mérni vele a lázát simán a hóna alatt. És ez, ha kell, biztonsággal végbélben is használható, nem mérgező, mint a higanyos. A cumiba szerelttel csak az a baj, hogy kiköpi a gyerek, mert megismeri, hogy az nem a szokott cumi (sosem tudtuk használni, pedig jó ötletnek tűnt, és csak 2000,- körül van).

Minden jót mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!
Szia Eszter!

Egyáltalán nem volt kioktatós amit írtál. Inkább megköszönöm, egy tapasztalt anyuka tanácsait. Mindenképpen hasznát veszem és megfogadom, amiket mondasz, mert neked már sok tapasztalatod van.

Hát igen, ezt mondtuk mindenkinek, hogy karácsonyra is babadolgokat vegyenek, úgyhogy kinyomtattam a listámat, és odaadtam a szüleimnek is, anyóséknak is, hogy tudjanak belőle válogatni.
Úgyhogy mostmár annyira nem vagyok elkeseredve, mert tényleg szerencse, hogy ennyi mindent kaptunk és még fogunk is jó néhány dolgot.

Úgy örülök, mert a héten (szülinapomra) megkaptam a kiságyba való ágyneműket, úgyhogy már az sem kell. :)

Úgyhogy köszi, még biztos, hogy egy csomószor el fogom olvasni a hozzászólásodat, főleg mielőtt elmegyek vásárolni.

Minden jót:

Évi

Kép
evisan
 
 


evisan!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megszólítalak. Csak én is szeretnék egy két tapasztalatot írni.
Teljesen egyetértek Eszter tanácsaival... Nem tudom érdekelne-e,de van egy fülhőmérőnk,amit idén okt. 6-án vettük (Exapo márka) patikába 6.200ft-ért. 1év garancia van rá. 4-5ezerbe odaadom. Alkudhatunk.... :D :D :D :D :D Időközben mi kaptunk másikat és ez nem kell. Csak odatartod a füléhez és ki is írja. Pontos,használtuk párszor,az elem is jó benne. De ha bármi baja lenne(pl elem) veszünk mi bele.
Egyébként sokat járunk Gyálra,ott laktam(Stromfeld u.). Ha gondolod el is visszük házhoz...
Kisággyal kapcs: én bánom,hogy nem utazóágyat vettünk,pelenkázót már én sem használom,ágyon pelenkázok.
Üvegmosó: mi azt a szivacsos végűt használjuk 3hónapja és semmi baja. De persze gondolom ez márka-függő.
kédtartó állvány: mivel nekünk kicsi lakásunk van,ezért fürdéskor a kiskádat az ágyra rakjuk.

Kép
cs.adri
 
 


Evisan,

Szinte mindenben egyet értek a csajokkal. Egy dologban nekem más volt a tapasztalatom:
Szerintem nem túl szerencsés, ha mindig utazó ágyban alszik a manó. Nem olyan stabil az alátámasztása, mint pl. egy kókuszmatracnak. Ráadásul sokkal kényelmetlenebb is. Ez persze inkábbb később lehet érdekes. Olyan érzékeny még mindene ezeknek a törpéknek, hogy szerintem szerencsésebb egy sima rácsos ágy, valamilyen matraccal. Az IKEA-ban már 8 ezer forintért lehet kapni rácsos ágyat, abba persze még ekll matrac is, de szerintem megéri.
Másrészről én nagyon sokat használtam/használom az utazóágyat. Mi nagyon sokat megyünk ide-oda. Barátnőimhez egész napra, nagyszülőkhöz, nyaralni/telelni néhány napokra. Ilyenkor mindig utazóágyban alszik a kisasszony. Előtte persze Danca is rengeteget használta. Érdemes vadászni a hirdetésekre. Havonta látok valamelyik hipermarket reklámújságjában akciós áron. Mi 8 ezerért vettük az Auchanban, már 3 éve használjuk (tényleg sokat), és semmi baja nincs.

Bocsi az okoskodásért.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Én most a 10. hétben vagyok és sürgősen orvost keresek.
Ha tud nekem valaki ajánlani orvost, akinek erzsébeten van magánrendelője és a Jahn Ferencben lehet nála szülni, az légyszíves válaszoljon ide vagy a privimre és írja meg a magánrendelője elérhetőségét!!!

Előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok
Lilla
Vendég
 


Sziasztok!

Evisan! Örülök, ha segíthettem. Tegnap megláttam a hozzászólásodat, és egyből úgy éreztem, írnom kell, mert tényleg sok pénz elmegy, és annak idején én is sokat spórolhattam volna, ha valaki mondta volna. :)
Az utazóággyal kapcsolatban tényleg sok vélemény van, majd úgyis rájössz, melyiket fogadd meg. Nálunk mondjuk a hely is megszabta, mert egy rácsos ágy nem fért volna be a szobába. És egyébként ebbe is tudsz tenni plusz matracot, ha szeretnél. De egy rácsos ágy, egyszerű, tényleg nem egy egetverő összeg. Úgyhogy ahogy gondolod.

Mindenkinek sok puszi! És jó egészséget!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok Lányok!

Eddig a másik Délpesti topicba írtam csak,de bele-beleolvastam ebbe is,és most nagyon jól tettem :)

Eszty: nagyon jó,hogy leírtad a tapasztalataidat,nekem is sokat segített,így tényleg nem kerül majd olyan sokba,mint gondoltam. Egyből le is mentettem a gépre,hogy "kéznél" legyen :)A többiek hozzászólása is segít,úgyhogy ha vkinek van még hasznos tanácsa,kérem írja meg :)

Szép napot mindenkinek!

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 


Lilla!
Nekem dr. Jávorkai Imre a dokim, mindkét lurkót nála szültem, és már 13 éve járok hozzá.
A kórház "alkalmazottja", és Erzsébeten a Tótfalusi K.M. sétányon van a magánrendelője. Ez ott van a Nagysándor J. u-nál, a tűzoltóságnál azok a 4 emeletes házak.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom.

Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!

Húúú!!! Köszi az ötleteket, biztos, hogy hasznát fogom venni a sok hasznos hozzászólásnak.

Kedves Cs. Adri!
Köszi szépen, de hőmérőből pont dömping van itthon, mert az évek alatt összegyűlt egy pár innen is-onnan is. :) Szerintem van vagy ötféle itthon, digitális, hagyományos, meg mittudomén még milyen, ebből nincs hiányunk. :) Tényleg köszi, aranyos vagy.

Kedves Karpi Judit!
Szerencsére már a kiságy is megvan, úgyhogy azt sem kell venni. Kiságy ügyben nagyon nagy szerencsém volt. Úgy jutottam hozzá, hogy bejött a munkahelyemre egy asszony, aki abban a házban lakik, ahol dolgozom. Egy családsegítőben dolgozom, úgyhogy azt mondta, hogy szívesen felajánlja teljesen ingyen a kiságyat egy ügyfélnek, aki rászorul. Neki már nem kell, mert a lányai kinőtték, és tényleg nem kér érte egy fillért sem. Kint laknak egyébként Amerikában, csak néha hazajárnak.
Én meg gyorsan lecsaptam rá, és tényleg nagyon jól tettem, mert egy nagyon szuper, tömör fenyő kiságy.

Hú, nagyon megörültem hétvégén, mert szoptatós melltartót is sikerült vennem, és nem 5-6 ezerért. Komolyan ennyibe kerül a boltokban. Bementem pénteken egy bababoltba, ami nem tűnt olyan drágának, és ott is 4.900,- egy szoptatós melltartó.
Vasárnap pedig kaptam a gyáli piacon 850,-ért. Ügyes voltam. :)

Na, hát tényleg nagyon köszi mindenkinek a tapasztalatokat, ez nagy segítség ám nekem.

Na, akkor jó egészséget a kisbabáknak, nagybabáknak, meg mamáknak, és mindenkinek minden jót.

Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy segíthettem, és ha bármi kérdésetek van, csak írjátok! Én is, és a többi tapasztalt anyuka is nagyon szívesen segít! Aztán megnézitek, mit mennyire tudtok hasznosítani, hiszen nem vagyunk egyformák, hát még a babók! :D

Jó egészséget nektek, és szép terhességet, szülést!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Az szeretném megtudni ismeri-e valaki közületek Dr.Bottyán Ferenc főorvos urat,ha igen légyszi irjatok róla.
mugatu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?