Sziasztok!
Viki!
Gratula a kiscsajszihoz!!!!
Gondolom, most nagyon happyk vagytok!
Ma voltam terhesgondozáson, ahol teljesen kiakadtam, még mindig tiszta egy ideg vagyok.
Úgy kezdődött, hogy nem volt a dokim, amit ugyebár 4 hete elfelejtettek közölni...így egy másik helyettesítette, akivel már volt egy elég bunkó hangvételű UH-vizsgálatom. Na de ez még mindegy is.
1-2-ig van a terhesgond., én ált. fél 2-re megyek oda, mert így is legalább egy órát üldögélek ott. Na most kitalálták, hogy aki 1-kor nem adja be a kismama könyvet, azt már nem hívják be!!!!
Voltunk ott kb. 8-an, akik később jöttek, mert mondjuk nem helybeliek, van már gyerekük, vagy dolgoznak, stb. Fel is háborodtunk, hogy milyen eljárás ez, mert a doki fél 3-kor el akart haza menni. Na aztán meggyőztük az asszisztensnőt, hogy mégis fogadjanak minket, ha már kivártuk a sorunkat.
Na de amikor bementem, elég jól megmondtam a véleményem, a végére már nagyon baráti volt a hangulat, úgy látom használt a dolog. Azt mondta a doki, hogy bevezetik az angol módszert!!!!, ami annyit jelent, hogy odaül a kismama délben, üldögél 4-5 órát, ha bekerül, akkor bemegy, ha nem, akkor sorry, majd kap legközelebbre időpontot...
Hát köszönjük szépen......magyar egészségügy. Nem elég, hogy nem a saját orvosommal kell megbeszélnem a dolgaim, akkor még várjak órákat, mert az az álláspont, hogy a kismama úgyis ráér....persze.
Úgyhogy holnap felhívom a dokim, igaz, hogy szabadságon van, hogy innentől kezdve csak magánrendelésre vagyok hajlandó menni, mert én ezt idegileg nem fogom mindig kibírni. Nem elég, hogy a kórház tőlünk 40 percnyi autóútra van, ma szakadt a hó, a párom visz, aki mondjuk az idő alatt dolgozhatna is, és akkor még 2 órát várjak. Hát nem hülyültem meg.
Lehet, hogy a magánban valamennyit fizetnem kell, de ott legalább estére adnak időpontot, amikor a férjem már itthon van, és max. 15 percet kell várakoznom.
Volt egy kismama, akit kinyílt méhszájjal berendeltek, aztán fél órát ott váratták. Egy anyuka 6 hetes kontrollra jött, kisbabával, hazaküldték, mert hogy csak a saját orvosa vizsgálhatja meg.....
Pénz beszél,.......
Bocsi, hogy így rátok zúdítottam a panaszom, de nagyon ki vagyok agyilag. Még a hasam is kemény volt utána, meg egyfolytában pisilni járok azóta is. Tudjátok, fő a nyugalom....
Na most jól kimorogtam magam
Szerintem is a poci méret teljesen egyéni dolog. Kinek kisebb, kinek nagyobb. A babák sem egyformák mikor kibújnak
Nekem is jó lett a cukrom, 5,6 volt a lötty után. Sajna kiderült, hogy vérszegény vagyok, amit sejtettem is, nem olyan vészes, de azért írtak fel vasat. Pedig én is szedtem, de úgy látszik az kevés volt. Csak azt nem tudom, hogy ha most több vasat szedek, mi lesz a gyomorműködésemmel
Nem igazán volt hasznos a vas ilyen szempontból....
na mindegy, majd valami jó rostosat iszok v. eszek mellé.
Most megyek, majd később visszanézek!
Kata