Új privát üzeneted érkezett!

Még annyit, hogy jó volt látni ennyi szép kölköt egy rakáson. :) Mindenki gyerkőce olyan értelmes, édes, gyönyörű, jó volt bennük gyönyörködni.
Vendég
 


Viera,Meteor és a többiek várjuk a részleteket!!!!!! :lol:

Örülök,hogy jól sikerült a tali,és nagyon sajnálom,hogy mi lemaradtunk róla.De majd legközelebb!

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Mi is hazaértünk, azóta pakolok, mert mi abba a típusba tartozunk, akik reggel rohanva, kupit hagyva indulnak el itthonról. :)
A férjem azóta a kocsit is beizzította após segítségével, most elviharzott csaptelepet venni, pedig ő is iszogatott egy kis bort. :)

Tényleg nem semmi volt a mai tali, és én is arra gondoltam, hogy minden elismerésem azoké, akik vidékről utaztak fel! Főképp Benianyu jelentkezését várom, hogy értek haza! Kisebb tömeget képeztünk, nagy volt a nyüzsi, de közben jó volt látni ennyi édes babót egy helyen. Nagyon szép, okos, ügyes gyerekek, büszkék lehetünk rájuk! :) És annyira élveztem, hogy minden babát és anyukát, sőt, némelyik apukát is rögtön felismertem, olyan volt, mintha nem is először találkoztunk volna.
A szervezőknek még egyszer nagy köszönet!!!
A sütik tényleg finomak voltak mind! A recepteket majd anyunak továbbítom, ha megírjátok őket. :)

Julcsi szokásához híven nekiállt rajzolni, ahogy hazaértünk. A talin is az volt az első, hogy leült alkotni. Még az is lehet, hogy örökölt egy kis művészvénát a festő nagypapa után. :)
Ahogy elindultunk, ő is rögtön elaludt, csak itthon ébredt fel.
Kistesó meg végigficánkolta az utat, míg ültem a metróban, már azt sem tudtam, hogy helyezkedjek.

Most megyek, befejezem a kecót, este még benézek, várom a beszámolókat. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

 
 

Én csak azt sajnáltam, hogy fix időre béreltük a helyet, vagyis fizetni kellett volna még ha maradunk, így háromnegyed kettőkor el kellett kezdenünk mindenkit kitessékelni.
Jobb lett volna, ha mindenki maradhat, ameddig akar.
Viszont a lányok mondták, hogy ne addódjunk, egyáltalán nem volt rumli...vagyis persze volt, de ők már ehhez hozzá vannk szokva.
Pedig én totál meg voltam ijedv, hogy mit szólnak hozzá, mekkora kupleráj maradt. Az üditőket pedig amit otthagytunk nagyon szépen köszönik!

meteor
 
 


sziasztok!

Jó volt a tali, köszi a szervezést, a finom sütiket! Vencel úgy kidőlt, hogy azóta is alszik, így mi meg tudtunk kajálni, filmet nézni apával. Csak a vacsit kellene még kitalálni...

Jó volt látni a szép, ügyi babókat, csini mamikat és helyes apcikat. :)

Üdv:

Mári

Kép
mári
 
 


Meteor, a hely különben tuti volt, egy szobával kellett volna több. :D Köszönjük a szervezést Neked és Andynak! :)

Milán csak a kocsiban aludt (20 percnyit), azóta is pörög, de már nagyon álmos. Remélem este 8-kor hang nélkül elalszik, mondjuk úgy reggel 9-ig. :lol:

Benianya, Blani nagyon vagány csajszi, és gyönyörű. De Benike is elég határozott egyéniség. Különben a képekről nem jött át, de így élőben megállapítottam, hogy nagyon hasonlít egymásra a két gyerkőc. :)

Azt is megállapítottam, hogy Milán volt a legbetegebb, legtaknyosabb :cry: , és a többiekhez képest jó nagy a pocakja. :lol:
Vendég
 


Halihó csajok! Mindenki megvan? Mindenki épségben hazaért?
Képek, beszámoló?????? Hahóóóóóó!!!!!!!!!!!!!

Veráska:
Nahát, tényleg kicsi! Mikor jártatok? Kihez? Törökhöz? Szerintem ő nagyon rendes!
Én is sötétbarna vagyok, a férjem világosbarna :D gondolom, innen a szöszkeség, de félek, bebarnul.....A szeme is először szürkészöldeskékes volt, most már viszont sajnos egyértelműen barna :cry: :oops:

Na, apa végzett a fürdetéssel, Bálint ma extra nyügi volt (lehet, azért, mert kimaradt a taliból? :wink: )

Üdv

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Sziasztok lányok!!!
Megjöttünk, kipakoltam, kimosdattam a két lurkót a vonatszutyiból, Beni már alszik is, Blani meg eszeget, de már nagyon laposakat pislog! :)

Nagyon örültem nektek, olyan jó volt mindenkit személyesen megismerni( sajnálom akik nem tudtak jönni-majd legközelebb!), most sokkal bensőségesebb, személyesebb az egész-tudom kinek irok. Annyira más látni is az arcotokat, hallani a hangotokat, a szemeket, igy kijön a humor is-szóval nagyon jó volt!
Minden baba nagyon édes, csak néztem milyen jól elvoltak. No jó, ez életkori sajátosság is, ha 3 évesek lennének tuti lenne bunyó, de addig van 2 szép évünk.
Szóval szuper volt a siserehad!! :P :P :P

Meteor, Andy, nagyon köszi a szervezést és azt is, hogy a végén álltátok a sarat, úgy jött el mindenki mint a süllyedő hajókról szokás-gyorsan, mindent hátrahagyva. Szegény Gab, még Lackó gyógyszerét is otthagyta, pedig még a vonaton be akarta adni.
Az apákok is nagyon szimpik voltak, látjátok a végén milyen sok apa eljött!!!!!
Meteor, a bort nagyon köszi :P , kell majd egyszer tartani egy babákok nélküli borozgatós, babákokat kibeszélős talit is. Akkor tuti nem csak 2 üveg bor fogy. :wink:

A hely is nagyon tetszett. :lol:
Voltak még hiú reményeim, hogy Pancsi és Beni meg úgy láttam Milán is alszik egyet, de nem csodálom, hogy inkább a turbó tempót választotta mindenki. Ilyen társaságban, élményegazdagságban kár aludni.

Ahhoz képest, hogy Beni de. 1-1,5 délután pedig 2-3 órát szokott aludni, a mai fél 7-es ébredés óta egy szemet sem aludt.
Vagyis úgy 20 percet előre nézve a kenguruban fejlógatva. A vonaton meg már bugizott, csak úgy rohangáltam utána. Megondtátok ti, addig örüljek mig mászik, na most ment, oda-vissza, fel s alá,lekenyerezett mindenkit s néha hangot adott erős egyéniségének.

Egyébként csak néztem nagyokat, hogy mig nem fáradt el, egyáltalán nem hiányolt. Kicsit meg is sértődtem titokban, hogy ez a büdös kölök simán eljátszik ha én nem vagyok ott és még csak nem is keresett. És tök sok ideig!!!
No ennek forditottja lépett életbe amikor elfáradt. Még pisilni sem tudtam.
Jót mosolyogtam, hogy az első játék amit kipróbált az a babakonyha volt!!!!
Mi a 16:10 es vonattal jöttünk, 2 órát flangáltunk még a Mammut 1-2 ben, sőt a West and Cityben is. Blani le volt nyűgözve, megnéztük a mammut koponyát, a csontokat, az üveges lifttől lehidalt, az összes emeletet végigjártuk(jó kis séta volt Benivel a hasamon).Szóval a csajszi nagyon élvezte, s én is nosztalgiáztam, hisz 5 évet éltem pesten, apával ott jöttünk össze, meséltem Blaninak a sztorikat, megmutattam neki a bowling termet stb. Olyan édes volt annyira örült, csak azt hajtogatta anya de jó, de szép ez a nap...
Hát még a holnapitól, hogy oda lesz, de erről majd hétfőn. :wink:

Jól hazaértünk, de annyira nehéz volt gyenge kismadárka izmaimnak a bőrönd meg a kislegény, hogy most olyan al és felkar izomlázam van, meg a hátam kivan a kengurutól-hogy most be kellett vennem egy cataflamot.
De triplán megérte, nagyon jól éreztük magunkat!!!!! :lol: :P :lol:

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali.

Mi is hazaértünk ám! :)
Mi végül a soroksári Auchanba mentünk be, odáig aludt is Peti, de aztán nem. Vagyis mielőtt hazaértünk, előtte is aludt kb. negyed órát. De még bírja.

Nem sok képet készítettem, de majd kicsinyítek.

Andy és Meteor, mi is köszönjük nektek!!!

Ui. Mi Peti vizét hagytuk ott.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Benianya, meg is lepődtem, hogy még használod a kengurut, jó kis menet volt ez neked/nektek.
Örülök, hogy Blaninak tetszett a nagyváros. Na de mi lesz holnap??? :)
Blani mondta a férjemnek, hogy az ő neve nem Anna, hanem Anna Blanka. Olyan cukker. :lol:

Valóban, egy "csak anyás talit" is szervezhetnénk egyik szombat este. :wink: :lol:
Vendég
 


Ja! Azt mindenképp akartam még irni, hgy ez egy válgatott csapat. Kivétel nélkül olyan szépek a gyerekek, nemcsak aranyosak, de kifejezetten szépek is!!!Na, itt tudott volna mazsolázni egy fotós, vagy egy reklámfilmes!

Colett, lehidaltam a fiadtól-az a duma, az a tilus, mi lesz ebből a kiskrapekből évek múlva, hogy már most ilyen dumája van??!!!Nagyon e világra termett vagány kissrác. Dani mérgesgombás kalandja különösen érdekelte.Lehet, hogy toxikológus lesz?Vagy politkus?

Várom majd a fotótár cimet mailben, és azt kérem azoknak is küld majd el Oriandy, akik nem tudtak elmenni, látod már most mazsolázgatnának ők is a fotókból.
Kimike, jó ötlet ez a titkos fotótár, én nem paráztam eddig az ide feltett fotókkal kapcsolatban, bár fürdőkádasakat már nem teszek fel a hülye abberáltak miatt. Kár, mert veletek megosztanám.

Tényleg tök jó volt, hogy az ország minden részéről megtiszteltük egymást. Van még ilyen topic?Ahol ilyen nagy területről tartanak talikat? Ez legalább 4 megyés volt nem?

NNNa, jó volt veletek. :lol: :P :lol:

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja, igen Meteor és még azok akiknek a férjét szóval tartotta a lányom: most mesélte apának a kádban, hogy egy apukával ezt beszélgette, egy másikkal meg ezt. Jólelbeszélgettem velük apa. Csak néztünk egymásra apával. :shock: :P

benianya
ákosbenianya
 
 


Azt is elmesélte a férjemnek Blani, hogy szeret iskolába járni, és az első a tornasorban, mert magas. :lol: :wink:

Na befejeztem, megyek a dolgomra. :wink:
Vendég
 


Na, sziasztok!

Zorci alszik, Noémi még nyűglődik picit az ágyikójában. Most jól kifáradva remélem jobban esik neki az alvás.

Tök jó volt ez a tali.
És olyan fura, hogy mikor így írogatunk egymásnak, fel sem tűnik, hogy milyen sokan vagyunk. Most aztán így egyben (pedig nem is voltunk itt mindannyian) háááááát, nem kevés. Inkább az idő volt kevés. És egy picit a hely. De csak annyira, hogy az ancik, apcik egy picit tudtak volna egymással beszélgetni, mert egy-két szón kívül nem sokat tudtunk beszélgetni.
Én aránylag új vagyok köztetek, de mégis rögtön felismertem mindenkit (akinek van fotó az avatarán). Ez is olyan jó érzés volt.

De a gyerkőcök! Nagyon édesek! És nyugisak. Se egy sírás, sem egy baleset, semmi extra nem volt.

Szal, nagyon jól sikeredett Meteor és Andy legnagyobb közreműködésével. Köszi nektek!!

De jól belefáradtam a mai napba. Koránkelés (hajnali 2), vonathoz száguldás, majdnem lekésés, vonaton ugra-bugra (de tök jó volt, hogy együtt utaztunk Benianyuékkal és Gabiékkal), vonatról leugrás, villihez rohanás. Hát nem bánom, hogy apánk értünk jött. Hazafelé én is majdnem elaludtam a kocsiban. Noémi pedig asszem már a lépcsőházban is bealudt. Én észre sem vettem, csak a Zorci mondta.

Na, holnap leírom a sós rúd recijét.
Tök egyszerű, 20 perc alatt megvan sütéssel együtt.
Úgy örülök, hogy az összes sütim elfogyott és üres dobozokkal jöhettem haza. Na persze, a linzer cukrászdai volt.

Gabi!
Te meg légyszi írd már le a citromos muffin recijét. Az nincs benne a 800 sütis könyvben? Mert az nekem is megvan. De úgy írd le, hogy: na, most elővesszük a tálat... Tehát pontról pontra. :P
Noéminek nagyon bejött.

Elteszem magam mára.

Andy!
Várom, hogy hova lehet feltenni a képeket. Egy párat fotóztam én is, majd felteszem.

Jó éjszakát mindenkinek!

Erika

Kép
viera
 
 


Helló!

Mi is rendesen elfáradtunk, mindenki nagyot szunnyantott itthon, Noi már kocsiban bealudt. Én persze nem tettem, mert tanultam, de, hogy gondoltam, hogy az megy fáradtan?

Meteor: Pancsi édes, élvezd ki, hogy ilyen anyás! Csak ügyesen a sulival, aztán lakberendezz, én meg majd irigykedek!

Marcy: Szegény Marcit néha nem hagyta Máté érvényesülni, mindig 1 autó jött be nekik! Olyan kis mosolyka a fiatok, ari!

Ákosbenianya: Hát, Mátét igen erősen érdekelte a gombaevős sztori! Volt, hogy anyu kérdezte, mit üzen a nagyapjának, erre ő: ne egyen mérges gombát a Papa! Blani meg aranyos volt, kérdezte uramat, ez a te fiad, erre uram: Igen! Lányod: Mert nagyon rossz!


:lol:

Sajna nagyon fáradt vagyok, leteszem magam, bár Noi kajabál: Anya! Anya!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a tali. Érezni az írásaitokon, hogy mindenki szuperül érezte magát! Sajnálom, hogy mi nem tudtunk ott lenni. Olyan jó lett volna…
:(
Na de majd legközelebb.

Pihenjétek ki magatokat, aztán holnap írjatok sokat :D :P !!!

Köszi mindenkinek a képdicséreteket. Tényleg jó meleg a kabát. Ma felavattuk. A nadrág meg olyan jó vastag, hogy úgy nézett ki benne Zoló, mint egy kis michelin baba :P . Sajnos nincs róla kép. Majd legközelebb.

Mindenkinek szép álmokat!


nancsa
 
 


Sziasztok!

Fúú, de jó, hogy ilyen klasszul sikerült minden!!! Húú, nagyon irigy vagyok (ide egy sárguló emotikont szeretnék)!
A legközelebbire bizti megyünk!

A képek kapcsán: akkor most sima napi képeket se tegyünk fel ide? Pl.: belőtt sérós Bálint? Én is várom, hogy hol lesznek a tali képek! Kinek kell privit írnom, vagy hogy lesz?? Na, most annyit kérdeztem, mint Viera :wink: :wink: :lol: :wink: :lol:

Üdv

Vicky

Kép
vicky21
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁ, lányok, gondban vagyok. Most akkor tegyek ide fel képet vagy ne, és majd megkukkoljuk őket egy nemnyilvános helyen?
Van egy gyereksereg+Kofa című képem, egy Beni+Marcis és egy Kinga+Petis.
Most inkább az érintettek engedélyét várom, Juca, és a többiek, mi legyen?

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Most ezt a kép dolgot én sem értem,de én azért rakok fel egy-két ma reggeli képet.


Kép Ma reggel ez a látvány fogadott minket.
Kép Ez a mi fenyőfánk.
Kép Dodó szánkózik.
Kép Nem akar kiszállni a szánkóból.
Kép Itt meg már unta az egészet.

Mi nem építettünk hóembert,mert csak a szánkózás érdekelte,de azt is hamar megunta,pedig már reggel 6-kor ott toporzékolt az ajtó előtt és ment volna ki.Ja!És még mindig esik.

Kép
Kép
veráska
 
 


Helló!

Ági!

Kofa részéről engedélyezte :twisted:
azt hittem itt lesz fenn már egy csomó kép...
Mi is feltesszük majd, kevés van, mert nagy volt a nyüzsi. Akkor hová tegyük?

Kell egy olyan hely, ahol nagyobb felbontásban lesznek, akár külön, akár egyben, csak legyenek meg, tudjátok a nyálukat csorgató nagyik miatt lehessen papírképet is csinálni.

Szóval felőlünk jöhet bármi :wink: Állunk elibé.
Ja és Kofa itt mondja, hogy az oldalunkra is fel lehet tölteni a képeket :-)

Rita!

Kösziöszi!

:lol:

Andy!

Megköszönném, ha pár nap múlva ha már a fényképek fenn lesznek, akkor küldenél rám egy mailt, hogy hol vannak. Sajna nagyon keveset tudok benézni. És természetesen a Kofát lenyűgöző zserbó receptjét is kérjük.

természetesen jövök, majd, ha Kofa feltöltötte a képeket, hogy hol lehet kukkolni, tölteni...

tjuca
 
 


Sziasztok!

Benianyu!
Küldtem privit.

Vicky!
Hú, tényleg ennyit kérdezgetek? Na nem baj, még fogok is!! :lol: :lol:

Megyek főzni.

Erika

Kép
viera
 
 


Üdv.

Kép: az, hogy valaki a saját bébiéről tesz fel képet, OK. De azért most elég sokan voltunk, és nem szeretném, ha valakit rosszul érintene, hogy a gyerekéről tettem fel képet.
Így érthető? :roll:

Veráska, jók a képek, itt csak eső esik. :twisted:

Juca, hozzátok lehetne nagyfelbontású képeket tölteni? Mert Kofa ajánlkozott tegnap, valahogy meg kéne dumcsizni a dolgot.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A tali tényleg jó volt, nagy volt a nyüzsi :) Persze ki volt az, aki az ablakba mászott és az addig érintetlen fiókokat elkezdte kirámolni? :) A kis rosszaságom meg kinézte magának Colett férjét, és vele haverkodott. :) Neki vitte az összes játékot :) Látszik, sok nő van körülötte, és örül, ha talál egy-egy fiút :) Köszönjük szépen a szervezést! Már a kocsihoz menet elaludt Márk a babakocsiban, amikor anyuékhoz értünk azonnal átraktam babakocsiba, és fél ötig aludt. Utána meg teljesen fel volt pörögve. Még a hazaúton is végig dumált nekem a kocsiban:)
Amikor mentem a parkolóba, a Mammutban egy pasi rámköszönt. Ha esetleg valamelyikőtök férje volt, és én nem ismertem meg, akkor bocsi-bocsi.

A képekről:
Egyrészt azért se itt a legalkalmasabb feltenni, mert sok van, és ha valaki le akarná tölteni magának, akkor itt nem lehetséges, meg itt csak kicsiben lehet. A másik fele meg, hogy innen nem lehet törölni, és hát nem mindenki szeretné magát örökre láthatóvá tenni egy ilyen nyilvános helyen, nem biztos, hogy úgy gondolja, hogy minden kép publikus. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy vannak itt nem épp jóindulatú kukkolók is. (gondolok itt pl a most már mindenki által ismert beteg elméjű látogatónkra). Ha saját képet raksz fel, azt tudod ellenőrizni, hogy mit osztasz meg másokkal, szóval mondjuk egy belőtt sérós képpel szerintem semmi gond :)

Nem is meséltem nektek, valamelyik nap, nagy volt az öröm nálunk. Márknak régebben úgy nézett ki, komoly fitymaszűkülete van, és lehet hogy a vége a műtét lesz. A dokinénink javasolta, hogy fürdetés után mindig huzogassuk óvatosan vissza, és kenegessük körömvirágkrémmel. És mostanra elértük azt, hogy teljesen kinn van már a kis kukijának a feje :)) Úgy örültünk neki, hogy szegény Márk teljesen megijedt, mit sikongatunk :)

amandi
 
 


Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, köszi mindenkinek! Sütiket majd leírom, de most még fáradt vagyok.

A hazaút nem volt valami egyszerű, én apa nélkül be se mertem volna vállalni (Benianya, minden elismerésem!!!!!!!!!!!!!)

Bementünk a Mammutba cipőt nézni, persze nem találtunk, nem volt méret... Mesi ott már bealudt, mozgólépcsőztünk, lifteztünk, az üvegessel is, Lackó roppant élvezte, mi a sok motyóval és az alvó Meskével kevésbé. Aztán csak felébredt, mikor még Lackó nyomogatta egy kicsit a szökőkutat. Aztán indultunk a Nyugatiba, még a Kaisersben vettünk egy kis kaját, onnan mentünk a vonatra. (Késett 20 percet, így csak fél 5-kor indult.) A gyerekek jól elvoltak, Benivel meg Blanival játszottak, még volt egy kaland is, elment a világítás jó 10 percre.

6-kor még csak Szolnokon voltunk, ott még kimentünk a Corába, Lackónak találtunk egy cipőt is, de már olyan hulla fáradtak voltunk, hogy nem volt kedvem nézgelődni. Ez ritka ám, de 1 órát simán eltöltöttünk. Voltunk még villámban Laci anyukájánál is, Mesit át kellett vetköztetni, mert kifolyt a pisi, nem is csoda, 2-től fél 9-ig... Aztán tűz haza, 21.45-kor értünk haza... Na akkor már nem lett volna erőm írni, nem is fürdött senki, csak beestünk az ágyba. Mesi viszont nem volt álmos, majdnem éjfélkor aludt csak el.

Majd írok még!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gyorsan a sús rúd recije:


50 dkg liszt, 1 kávéskanál szalakáli, 1 margarin, 1 evőkanál só, 15 dkg reszelt sajt (én többet szoktam), 1 tojás, 2 evőkanál tejföl.
Jól összegyúrni. Fél ujjnyira kinyújtani (na én ekkor szoktam egy pici édesnemes pirospaprikás és köménymagot rászórni, de lehet pl. szezámmagot is) és a sajtot a tetejére szórni.
Forró sütőben 5-10 percig sütjük. Attól függően, hogy ki milyen sülten szereti. Tényleg nem kell tovább, mert amikor kivesszük, akkor picit puha, mintha nyers maradt volna, de kint rögtön megszikkad.

Jó sütögetést.

Én is várom a citromos muffin recijét.

Erika

Kép
viera
 
 


Ja, én sütőpapírt szoktam alá tenni, ha nincs, akkor kivajazott, picit kilesztezett tepsiben kell sütni.

Erika

Kép
viera
 
 


Ja, bocsi, azt nem írtam, hogy amikor ki van nyújtva a süti én akkor szoktam derelyevágóval elvágni és csak utána szórom meg sajttal. Ugyanis volt olyan, hogy a legvégén vágtam a derelyevágóval és a sajt állandóan ráragadt. Tehát: nyújtás, vágás, szórás. :lol: A végén a tepsiben rakosgatni (nekem ez a legutálatosabb, mert általában két adagot készítek és azt a millió kis vékony izét berakosgatni több ideig tart mint az egész gyúrás meg sütés együttvéve).

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki szerencsésen hazaért!

Ma délelőtt megjártuk a Baumaxxot, vettünk csaptelepet, most szerelte fel apósom. Julcsi még eszeget, de hamarosan leteszem aludni.

Benia, Blanival én is beszélgettem, mesélt a suliról, mondta, hogy egy lány ül mellett, aki sírós. :)
Azt hittem, hogy sikerült pisilned, én nagyon magyaráztam Beninek, hogy ne sírjon, meg riszáltam a popóját, több-kevesebb sikerem volt, néha abbahagyta a sírást.

Még azt elfelejtettem írni, hogy Danikának nagyon jó dumája van, tök ügyesen beszél már! :)

A képeknek azért praktikus a tárhely, mert onnan le tudjuk tölteni, mi nem fotóztunk, így alig várom, hogy tölthessek le képeket. :)
Én eddig szívesen tettem ide fel képeket, meg nagyon szeretem a többiekét is nézegetni, de mióta az az undormány alak beszólogat nekem néha, azóta elbizonytalanodtam... Zavar, hogy ilyen emberek nézik Julcsikát.

Nagyon aranyos a macis-szerkós kép, ilyesmi overálja Julcsinak is volt tavaly. A belőtt sérós is haláli!

Veráska, nagyon jók a havas-szánkós képek, jó ilyet látni, felénk még egy hópihe sem esett. Mondjuk addig várhat is a hó, míg sikerül hótaposót vennem Julcsinak. :)

Most lerakom Julcsit, és nekiállok főzni.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Méz!Én is pont pénteken vettem Dávidnak hótaposót.A hetedik érzék! :lol: Igazán úgy voltam vele,hogy nem is bizti lesz hó jó egy olcsóbb is.Hát a kínaiban találtam 990-ért.Nem egy nagy márka de tud benne kotorni Dodó az a lényeg.Egyébként 9000-ért láttam máshol.

Viera!Ilyen sósat én is szoktam sütni és nálunk is nagyon kapós.Eleget sosem tudok belőle sütni. :lol:

De most elromlott a sütőm hőfok szabályzója és csak éget,nem süt :evil: A szerelő meg ki tudja mikor jön ki.Sok a munkája!Azt mondta vigyük be a szervízébe.Csak nem tudom addig,hogy főzők :shock:

Nálunk még mindig zuhog a hó.

Kép
Kép
veráska
 
 


HaliHÓ!!!!!!

Legalábbis itt reggel óta szakad, tiszta fehér minden, kár, hogy nem most van karácsony!!!!
Délután megyünk ki, remélem sikerül jó havas képeket csinálni Bálintról, ki tudja, lesz-e még idén.

Veráska:
Nagyon jók a képek! Bálintnak még nincs szánkója, apája ígért neki, hogy csinál, de lehet, mire kész lesz, nem lesz hó :roll: :?

Amandi:
Tök jó, hogy kitágult. Minket is riogattak 6-7 hónaposan, hogy lehet, sebészet lesz a vége, de utána viszont már nem volt róla szó, gondolom, úgy látja a doktornéni, hogy alakul és tágul. Én is fürdésnél óvatosan húzogatom, meglátjuk, mit mond 15 hónapos vizsgálaton.

Viera:
:wink:
Klassz a recept, lehet, rászánom magam és megpróbálom, nem tűnik bonyolultnak. Jó, hogy írtok ilyeneket!

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Ja, ezt látom az ablakból:
Kép

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Nem semmi,hogy milyen havas képeket mutattok! Itt még mindig csak eső van, akkor már inkább a hó!

Talira visszatérve! Nagyon jó volt, nagyon örültem, hogy ott lehettem, mindenki nagyon kedves, aranyos volt, a gyerekek is nagyon édesek voltak! A bor nagyon finom volt, a fehér különösen, pedig nem is szeretem a bort! (Kicsit a fejembe szállt, ezért ültem olyan sokáig a konyhában... :oops: Így jár, aki ritkán iszik! 8) ) Köszi mindenkinek, hogy felköszöntöttetek, az ajándékot meg különösen nagyon köszönöm, erre aztán tényleg nem számítottam! Édesek vagytok, Kimike, Viera! És annak is nagyon örülök, hogy ízlett a süti! Majd előkerítem a receptet is, csak most nem fogok hozzá.

Képeket akkor egy helyre töltsük fel mindannyian, vagy mindenki felpakolja valami helyre, aztán majd körbeküldjük a címet? Apánk már azon töpreng, hogy csinálja meg igényesen.

Sajnálom, hogy úgy rendesen senkivel nem sikerült beszélgetnem, Colettel, Marcyval, Tandikával, Andyval különösen keveset tudtam beszélni. Bocsi, legközelebb majd jobban taktikázok!

Méz! Hát, te aztán csúcs egy nő vagy! A képeken is folyton mosolyogsz, de élőben nagyon hatásos a vidámságod!

Andy, Rita! Nagyon köszi a szervezést még egyszer!

Andy! Az előbb jutott eszembe, hogy a kupakok itthon maradtak. Franc! :evil:

Megyek kicsit dolgomra, Lackónak Spongyabobot festek a falára, ha jól sikerül, majd mutatok képet is!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!!!Csinálok hozzá neked egy kis kedvet.Ilyen szép lesz Lackó szobája is,tuti!!!!!!!!!!
Bocs csajok lehet egy kicsit sok lesz!

Ez még a régi szobája.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez pegig az új és nagyobb szoba,mert a sok kacat már nem fért el a másikban.


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép



És akkor ezek után jöhetnek a spongyás képek! :lol:

Kép
Kép
veráska
 
 


Vicky!Bocsi neked meg elfelejtettem válaszolni.Igen a Törökhöz jártunk,pontosan 2004.aug.21-től 2005.nov.7-ig.Vagyis a Csongrádynál kezdtük,de a második inszem után(amiket injekciókkal csináltunk végig),vissza akart állni a clostil begitre és a Török nem értett vele egyet,így átkerültünk hozzá.

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska! Jók a Micimackós képek! Te festetted?

Én egyelőre egyetlen spongyát festettem, és még nincs is kész, most szárad, holnap ráfestem a lyukakat meg a körvonalakat.

Te mivel festetted? Olyan szépek a körvonalak is! Én az Aquacolor diszperzit színezékkel csináltam...

És akkor a receptek!

Citromos süti
(Era! Kell egy kb. 2 l-es mély tál, sajtreszelő, citrom facsaró, kézi habverő és egy kétdecis pohár! :-) )

Ilyen sorrendben mehet bele a cucc a tálba:
1 egész citrom héját lereszeljük
a levét kifacsarjuk
4 egész tojás (jó, a héja nem!)
2 pohár cukor
3/4 pohár szódavíz
3/4 pohár étolaj
Ezeket habverővel összekeverjük.
2 pohár liszt
1 cs. sütőpor.

24 db muffinhoz elég de lehet felezni is.

200 fokos sütőben 20 perc alatt sül meg.

(Az enyém azért volt olyan kis nyomi, mert mint kiderült, kevesebb lisztet raktam bele, mint kellett volna...)

Csokis-kókuszos muffin

(2db 2 l-es tál, kézi habverő, nem túl nagy bögre, kb. 3 decis, aprítógép, gépi habverő célszerű)

2 tojást szétválasztunk, a fehérjét felverjük keményre
10 dkg étcsokit (tortabevonó) aprítógépben durvára aprítunk, kb. fél centi átmérőjűre.
a tojássárgákhoz
3/4 bögre cukor
1 cs. vaniliás cukor
2/3 bögre tej
1/3 bögre étolaj, (együtt pont tele a bögre)
Összekeverjük,
hozzá a felvert hab
még hozzákeverünk egy bögre kókuszt
2 bögre lisztet
és egy cs. sütőport
(18-20 db muffin lesz belőle, szintén 200 fokon 20 perc alatt sül meg.)

Sós süti (nagyon egyszerű, vagy 40 éve működik a családban a recept!)

1 teáskanál só
25 dkg margarin
1 tejföl (2 decis)
és kb. fél kiló liszt, de amennyit simaságig felvesz gyúrás közben a tészta.

Jól össze kell gyúrni, 1 éjszakára hűtőbe tenni, nyújtani, tetszés szerint szaggatni, vágni, tojással megkenni, megszórni reszelt sajttal, szezámmaggal, köménnyel, őrölt paprikával, füstölt sajttal, akármivel. Gyorsan sül, és gyorsan el is fogy! (Dupla adaggal szoktuk kezdeni!) :oops: 8) :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, tényleg! Az én sósamat is meg kell kenni tojással. De volt már, hogy kihagytam.
Egyébként nagyjából ugyanaz mint amit Gabi írt, csak nem kell hűteni.
Nálunk is családi örökség a recept.

Erika

Kép
viera
 
 


Gab!Igen én rajzoltam,de festeni már segített Norbi is.Mi is Aquacolorral festettünk.A körvonalak azért olyanok mert mindig sokkal sötétebb festéket használtunk.Ált.feketét,de van amelyiknek szürke vagy sötétbarna a kontúrja.Mi mindig csak a színkeveréssel voltunk gondban,hogy olyan legyen amilyen az eredeti.Jó kis munka volt.A kisszobája egy hét alatt készült,de úgy hogy hajnalig festegettünk,a nagy meg egy hónapig,mert akkor már itt volt Dodó és vele is kellett foglalkozni.
Na megyek összepakolok a szobájában,amíg apa fürdeti.
Sziasztok!Mindenkinek szép estét!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Köszi a recepteket, mentettem. :) Még Andy tartozik az álom zserbó titkával. :D

Veráska, ez igen, profi vagy!
Vendég
 


Sziasztok Csajok,

néhány órája értünk haza, Isti szüleihez utaztunk a tali után azért nem tudtam eddig jelentkezni.

Tali: nagyon jól éreztük mi is magunkat, csak én is azt sajnálom, hogy nem mindenkivel sikerült beszélgetni :( .
Remélem legközelebb pótoljuk :) ! A képeket még nem volt idő letölteni, de ami késik nem múlik :) ! Talán holnapra már az is meglesz, hogy hova tölthetjük fel.
Tényleg minden baba nagyon tündér volt és szinte hihetetlen, hogy kisebb sírásoktól eltekintve a több óra játék lezajlott minden gond nélkül.

Meteor: nekem nagyon tetszett a hely, tetszett, hogy rentgeteg játék volt, úgyhogy minden gyerek talált megfelelőt és nem kellett harcolni :wink: ! Ha mégis, akkor megoldották egymás között :wink: !

Ex: azon mosolyogtam, amikor kb. 2 óra múlva a férjecskédnek leesett, hogy hova tegyen bennünket Istivel (minitali: szegedi állatkert :lol: ) . Szerintem egy csomót törhette a kobakját!!!

Természetesen a képek elérését minden olyan topiklakónak is küldjük el, akik nem voltak a talin :) !!! Egyébként én is nagyon kiváncsi vagyok már!!!

Mára ennyi voltam, de holnap jövök!

Eni
marcy
 
 


Vicky, Veráska: Jók a havas képek! Nálunk nem esett a hó :( , de az eső sem :) !

Veráska: Nagyon jók a képek a falakon! Ügyi vagy! Irigykedem is egy kicsit, mert én analfabéta vagyok az ilyesmihez. Mikor terhes voltam, elgondolkodtunk azon, hogy ki fogja megtanítani rajzolni a kicsit. Próbálkoztunk. Rajzoltam egy lovat. Gondolom mondanom sem kell, hogy egy hétig azon röhögött a család :lol: .

Sütirecepteket elmentettem. Nagyon jól hangzanak.


nancsa
 
 


Ja, még annyit akartam írni, hogy mától szoktatom le Marcit a ciciről és most este nem is igazán tiltakozott. Megvacsorázott és fürdés után egyszerre ment a kiságyba. Kb. fél perc sírás volt a meglepetéstől, de aztán úgy aludt, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon.
Remélem a folytatás is hasonló lesz.
Holnap hozza a barátnőm a mellszívóját, mert az enyém a nővéremnél van.
Drukkoljatok, hogy végig tudjam csinálni és minden simán menjen. Majd beszámolok a fejleményekről!

Eni
marcy
 
 


Hali.

Szerintetek hány kép készülhetett összesen a talin?
Csak azért kérdem, mert a freeweb-re 500MB adat felfér, ha a mi gépünket nézem, az átlag 2MB-s képeket csinál. Meg esetleg néhány videó.
Nos?

Marcy, igen, engem is kérdezett, de pont el voltam foglalva, aztán azt hittem, leesett neki. Persze aztán odajött hozzám, és széles mosollyal az arcán közölte, hogy tudja ám, honnan vagytok ismerősek neki. :lol:

Egy rajzolós Peti (a másik oldalán eredetileg Kinga van, de őt egyelőre kihagyom):
Kép

Ui: Petinek mára hét foga lett!!!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Itt pedig egy lovacskás Noémi.
Van még több is, csak azon rajta van több lurkó is. Azokat majd a megfelelő helyre teszem.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Ex!
Én kb. 10-12 képet készítetttem. Ha ez segít valamit.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a tali!!! A képeket már nagyon várom!!!!!!!!!

A mi napunk ma nagyon kemény volt, mert ketten voltunk Petivel. A párom pakettázott a felettünk lévő lakásban (holnap is fog), így az ebéd utáni alvást anyukámnál kellett megoldani. A délelőtti főzés is borzalom volt, mert Peti nagyon zümzüm volt. Egy picit kárpótolt a fini kakasleves.
Az esti füdetésnél kiderült a zümzümség oka: Peti is hét fogú lett! Ex!!! :lol:
A jobb alsó kettesnél repedt meg az íny. Gondolom napok kérdése és itt a bal kettes!

Amúgy nincs semmi különös. Várom a képeket!!!!!!!!!!!

Veráska
Klassz Dávid szobája! Nagyon ügyesek vagytok!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Viera, nekünk 27 van azt hiszem. Mert erre az 500 megabájtra szerintem 200 kép simán ráférne...

Reni, enyim Petinél is a jobb alsó kettes a hetedik. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Jöhetnek a képek, a mieink itt vannak:
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/bab ... abapiheno/

25 GB helyem van a szerveren, ezzel kell gazdálkodni, tehát kérek mindenkit, hogy ne százával töltse fel a képeket! Néhány tucat / fő simán elfér. A feltöltött képeket max. 3 MB, 3200x2400-as méretűre fogja alakítani a rendszer. Monitoron 1600x1200-nál nagyobb nem igazán fér el, ez elég a 15x12cm-es papírképhez is, tehát a 3200x2400 mindenre (A4-ig) elég kell legyen.

A feltöltéshez regisztrálni kell, ezt biztos ismeritek. A lépések itt vannak:
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/bab ... eno/teszt/
(A 10. képtől leírt WebDAV feltöltés nem biztos, hogy mindenhol megy, Internet Explorerrel működött. Ha nem megy, használjátok a "Feltöltő Segédprogram" vagy a "Gallery Remote" menüpontot, vagy rakjátok össze a képeket egy ZIP-be, és töltsétek fel a "Webböngészőből" ponttal!)

Sok sikert, és ha gond van, hívjatok! Ha valamelyik kép valakinek böki a csőrét, szóljon!

Kofa
kofa
 
 


[quote="kofa"]A írta:kofa feltöltéshez regisztrálni kell, ezt biztos ismeritek.

A regisztrációs megerősítő e-mailt a gmail a levélszemét közé dobta, úgyhogy ha nem érkezik meg, érdemes a "kukában turkálni" (ezt leírtam az első változatban, csak azt a babanet szépen eldobta...)

K.
kofa
 
 


Sziasztok!!!!!
Juca, neked is köszi a pakolást, most villant be, hogy a végén Te is pakolgattad azt a méthetetlen rumlit!!!!!!!
:lol: :lol:
Hát a fotókat szerintem a tudjátokki féle abberáltak miatt teszik csak számunkra elérhető helyre. Sajnos, hogy ilyen óvintézkedéseket kell tennünk. :twisted: :evil:

Köszi a sütirecepteket, én is kipróbálom majd.

Na, a lányom olyanokat is elmesélt a férjeiteknek, amiről én nem is tudok. :wink: :shock: Pl. hogy a padtársa sirós.
Különben 6. a tornasorban, de az elsők között van, mert ez a 6 lány majd egyforma magas-édes kiscsaj, miket dumált! :roll:

Igen, Colett, ma reggel kikérdeztem a buliról a kisasszonyt és közölte, hogy ő csak azért mondta az egyébként számomra tök okos és vagi fiadra :P , hogy rossz, mert a vonaton már anyai ösztönöket kiváltó Meskét és Nonót különösen pátyolgatva észlelete, hogy Máté ráboritotta a sátrat Meskére. Nos ez számára már a rosszaság kategória, na hát az meg, hogy amikor Meske Gabot kereste az incidens után és Máté rányújtotta a nyelvét a menekülő hölgyre-nos az a kisasszony értékrendjében ez már a rosszaság kategória. :wink: Egyébként ne aggódj, szerintem tök vagi kis kölyök, és egyáltalán nem rossz. :P :lol:

Véget ért a hétvége, igazán élménydús volt.

Vasárnap reggel becsempésztem a még alvó Blani ágyába egy amcsiból kapott és idáig dugdosott rég vágyott pónit. Na, erre ébredt. Mire kirohant a szobából, már az asztalon várta a torta. Na, ennél nagyobb örömöt, hogy a szülinapon reggel fél 7 kor már tortá lehet enni, nem találtak ki a világon. Volt tüzijáték, 7 gyertya, meg marszupilami figura virággal-ez utóbbi maradandó műanyagból.
Aztán egyszer csak megjelent mama egy szuper fésülős hajú, szájilag Kelemen Annára emlékeztető fizimiskával, ellenben szuperül fésülhető, csavarható dús hajkoronával rendelkező babafejjel. Na, ez már öröm volt a köbön!!!!!!!Nyaklánc, fülbevaló, csillogó strasszok!!Fúúú!!
És ekkor!!!!:::::::::::::::::::::::.
Megjelent két álarcos (a szülőkre nagyon emlékeztető) alak haramia tündéreknek kiadva magukat és elrabolták Blankát. Felöltöztették a hajnalban kivasalt rózsaszin szerkóba, betették az autóba és hátrahagyva mamát és öcsit elszáguldoztak az ismeretlenbe. Egész úton a póniját szorongatva nevetve izgulva kérdezgette hová megyünk? De a haramia tündérek fogságában nincs kérdés ám!!!!!
A végcél a Campóna Tropikárium volt, a fejünk felett úszó cápákkal és rájákkal!!!!!!!!(lehet üdülési csekkel fizetni!!!)
Az alagútban mindenfelé csak cápák és halak cikáztak, elértük a kezünkkel a rája fehér hasát, csak a plexi, vagy üveg választott el minket!!!!! :shock: :roll:
Hát csajok, azt a földöntúli örömöt nem lehet leirni!!!!! :lol:
Nagyon jól sikerült a dolog, nagyon meghatódtunk és , izé meg minden-mindjárt elbőgöm magam!!!!! :cry: :cry: Annyira jó volt!!!!!!!!!
Az őserdőben két hatalmas igazi krokodil pihent, félelmetes volt, a szines papagájok ott repkedtek a fejünk felett, az egyik súrolta a fejemet, majd frászt kaptam. Egy tenyérnyi kismajom meg kiszökött és a ketrece felett kóbászolt a vezetékek között, így egész közelről láthattuk. A színes tengeri halak, meg Némóék meg elkápráztattak minket!!!
Szóval nagyon jól sikerült a hétvége!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Hajnali tortázás.
Kép

Cápák
Kép

Némóék és Blani a boborékban
Kép

benianya
ákosbenianya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?