Sziasztok!
Elaludt a lelkem.
Napközben kétóránként elálmosodik, és ilyenor alszik egy fél óra-órát. Este viszont... Tegnap 10-kor fürdött, és utána még nyúztuk egymást vagy 2.5 óráig. Tiszta kóma már olyan álmos, de küzd ellene, és mindig talál valamit amivel lehet egy kicsit beszélgetni...
Nagbri: örülök, hogy a barátnős hazaért, és remélem tetszett is neki Egyiptom! Bence úszik? Ez szuper! Ilyen idősen a gyerekek még csak pancsikolni szoktak a vízben. Hogy csináljátok? Apukája megy vele? Dani pedig tejpépezik? Hogyhogy? Szopizik még, nem? Nekem nem ajánlották, de szerintem én is megkóstoltatom, mert amiket én pancsolok neki azt nem szereti, kiköpi, meg fuldoklik tőle. Egyedül a gyümölcsöket imádja, azok közül is a mangó a kedvence, azért ordítani is kell, mikor elfogy.
Szépek az új vonalzóid! Néztem én is a nőivonalon, de nem tudok eléjük képet berakni, ahogy látom egyelőre Te sem..
Manó: az Aziz arab név, azt jelenti drága, kedves. Az apukája egyiptomi, ezért adtuk neki ezt a nevet. A magyar neve Ádám.
Egyiptomi hivatalos neve: Aziz Mahmoud Mohamed Hassanein Bahnassy Haggag.
Nem semmi, hogy csak a tv2-s kismamák között is egyből kettő van, aki hasonló problémával küszköd, és nekik is használ a program. Ez azért bíztató, nem? Biztos, hogy Bende is hamar hozzászokik, és már nem fog neki problémát okozni a csipőkörzés sem. Elhiszem, hogy kellemetlen neki, a gyógytornászok azért rendesen megmozgatják a dolgokat. Nekem is fájna!
Mogyó: nem írtad, hogy szuperál a hinta! Milyen?
Mandula: apósod hozta a formáját?
Nálunk is vannak érdekes arcok a férjem családjában!
Mikor először mentünk Azizzal (3 hónapos volt) a következő "bókokat" kaptuk: milyen kicsi, mint egy 1 hónapos, miért ilyen kopasz? , miért nem szőke és kék szemű? , miért ilyen görbék a lábai, szerintem menjetek el orvoshoz! És egyáltalán miért nem olyan szép mint ti?
Azóta nem mentünk...
Akkor félhetek a fogaktól....
Egy szoptatási tanácsadón azt javasolták, hogy ha a baba abbahagyogatja a szopizást be kell vele feküdni egy melegvizes kádba, a mellkasra tenni, és állítólag ez újra kiváltja belőlük a szopási ösztönt. Nem tudom, talán érdemes megpróbálni.
A fejlődéssel kapcsolatban: anyumnak van egy másfél éves nevelt kisfia, aki 9 hónaposan tanult meg ülni, kúszni 1 évesen, aztán mászni, lassan járni, ma meg fut mint a nyúl, meg beszél is, mindent utánuk mond. Szóval szerintem is gyerekfüggő, de ha megnyugtana akkor kérdezz rá szakembertől. Sztem én is rá fogok a beszéd miatt.
Kérdezted még, hogy Aziz miket tud. Forog össze vissza, és mikor hason van, a lábaival tolja ki magát, néha már attól félek bukfencezni fog, mert a karjait nem rakja.
És még kitámasztva ül. Ennyi egyelőre.
Timcike: mintha magamat hallanám. Tisztára ugyanez mikor magyarországon vagyok. Vásárlás, mászkálás, nem főzés, stb.
Élvezd ki, és jó szülinapozást!
Teszek még fel egy képet, amit most csináltam.
az új téli sapi
K.