Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

hehe... most esik le, szval kibeszéltetek Timivel? :)
Enyjebejnye, ezt a buktát. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hááát délelőtt a csaj is nyűgös volt - ásítozott, de csak ölbe aludt 10 perceket két sírdogálás közt, de most a teraszon durmol... ha szarabb idő lesz én is a szellőztetést fogom kipróbálni...

Ja és zaba... kaki program van... a kaki hol folyós/nyálkás - hol zöld... fő a változatosság! :?
Persze napjában minimum egyszer át kell öltöztetni...

Hajni, Dorka is csak nappal bukik, este és hajnalban eszik (jó sokat) és már büfi alatt bealszik...

És nyöszörög... ma hajnal 5-től (ekkor tettem le szopi után) fél 8-ig (ekkor kajált újból)... már bánom, hogy a mi hálónkban van a kiságy... :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Hajni: Vivi éppen akkor ott sárgarépát evett :D A látszat ellenére ízlett neki. :D Lala is eszik már. A doki engedélyével. Alma, banán, körte, őszi. De nem akarok vitát nyitni a hozzátáplálásról. Mi így csináljuk. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

nemááá, Rita. tényleg adtok Lalának mást, mint tejet meg tápit??? :shock: :shock: :shock:

:lol: :lol: :lol: viccelek! a ti gyerekeitek. azt csináltok velük, amit jónak láttok! :wink: 8)

nekem ma nem volt kedvem rájuknyitni az ablakot. fázom. ettől függetlenül alszanak, mint a bunda. éjjel olt kaja 1kor meg fél 6kor (rá akarom őket szoktatni a fix fél 6os kajálásra, h utána el tudjak menni dolgozni, halehet, kisebb mellekkel :oops: ). de Huba szegénykém sírdogált, és már mindetn kipróbáltam (oldalra fektetés, cumi így, cumi úgy..stb.), mire eszembe jutott a komfortszopi! és lőn: 2 perc a cicin és aludt édesdeden szunyált fél 6ig! ha előbb eszmebe jut, nem veri szegénykém magát fölöslegesen. baromállat vagyok. de mentségemre szolgál, h éjjel azért nem vagyok 100as :wink:

Jutta, ennél szarabb idő??? :shock:

Zsu? anyós elkobozta a számítógépet vagymi? :roll:

Kép
an°°di

Rita:
:wink: és ízlik neki?
Amugy nekem is mondta a védőnő, h ő is a 6 hóig semmit elv híve, de ha Lilla ilyen zabagép marad, akkor kénytelen leszek elkezdeni neki a gyümit 4-5 hósan, mert tápit max, 1 litert ehet. ( most eszik 900 ml-t. ) :shock: Én ezt nem is tudtam, h max 1000 ml lehet, Marci ugye nem evett ennyit, így ott nem is foglalkoztak azzal, h mennyiket ehet. :?

Ma mi sem levegőzünk, itt szakad a hó. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Móni:
hugoddal mizu?

Kép
Kép
h@jni

na, akkor az időjósok megint nem tévedtek... :evil: :D mi megint megyünk haza hétvégére a szüleimhez. még jó, h téli gumival már.
erre is jön a hó, mi? :roll:

hm, én sem tudtam h a tápi maximálva van, Hajni...
Lillának is van huzatja... ;)

na, lelket verem vmelyik gyerekbe, mert szétdurran a mellem... :?

Kép
an°°di

Hajni
nem volt sok időnk beszélgetni,csak mentegetőzik Gabci lelkem :-)

Gabci
nem gáz,amilyen hülye vagyok még az is előfordulhat hogy 11kor még kint vagyunk,de inkább nyáron :-)

Bibus volt kint kicsit,de mivel Maja elmarad egyedül is az udvaron mára ennyi.

Andi
mi is megyünk nagyizni,ott is alszunk,kivi leszek :-)

ha semmi se jön be,próbáld ki a hajszárítót,én két napja börrögésre altatom Bibit

Jutta
épp azon agyalok,hogy egyedül széttudnám e szedni az ágyat,de inkább nem állok neki,inkább addig bactatom a párom amíg szét nem szedi,ugyanis úgy döntöttem jobb lesz külön,a szobálya kész,este meg napközbe is felkelt Maja ,jobb lesz neki külön,meg mindenkinek,majd a bébiőrbe hallom ha sír,bár a két szoba közt 2 méter van

Rita
mindenki másképp csinálja :-)
és mikor mennyit kap?
Vendég

Timi, húúú, nagyon édesek a csajok. Bibinek milyen haja van!!! Maján meg látszik ám, hogy égetnivaló :D

Jutta, ügyik vagytok!!!

Andi: mijaza komfortszopi? Bár sejtem :D Asszem ki fogom próbálni, bár Vilike ki szokta köpni a csapot, ha végzett, szóval nem egy cumizós fajta.

Alvás: na ez nálunk sem megy, de bezzeg Ádika az éjjeleket végig alussza, még ha napközben fent is van!!!... Ma is csak kendőben aludt, egyébként úgy néz, mint aki nem álmos, de én tudom, h az, meg persze nyűglődünk, ásítozunk. Tegnap mondjuk dolgom volt, letettem az ágyba, cumi be, mondtam, neki, h aludjon, mert dolgom van. Még kétszer cumi kiköp visszarak volt, aztán aludt vagy 3 órát. Én nemtom, néha ez jön be, néha az, de ha rajtam van a kendőben, akkor ugye nem tudok aludni:( szóval ilyen nagy nyügik vannak napközben, de legalább éjjel alszik. Akkor meg ugye 3 óránként kelünk, aztán 6-kor véglelg:(. Napirend majd egyszer :evil:

Kertikiri: mizu Nadinnal?

Ancsi: nagyon cukik a lányok!!! Szerintem is hasonlítanak egymásra:)

Hja, mosoly, gőgics nulla, de nem adom fel a reményt
:)

KépKép
1macsek

Hajni: nekem azt mondta az orvos, hogy ha már kap tápit akkor 3 hósan már nyugodtan lehet nek almát adni. Mi egy héttel előbb kezdtük.. :oops: :roll: Mindegy. Először fura volt neki, de egy fél almát már lazán megeszik.

Hogy hogy csináljuk: lala 5 és 7 között kapja a gyümit. Először megszoptatom, aztán meg megkapja az összeturmixolt gyümölcsöt. nem keverek bele semmit. ha megette akkor utána kap hipp gyerekteát. tele van kamillával, édesköménnyel meg ánizzsal. Mind segíti a kakit. Azóta mióta eszik gyümit azóta naponta van kakija. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hajni: nem, dehogy beszéltünk ki. Magamtól néztem be a fiad nevét. :lol: . És milyen volt az első munkanap?A 2-s cumi bejött?
Jutta: morgás, álmában nyüglődés nálunk is van. De én meg külön szobában nem tudnék nyugodtan aludni.
Macsek: én örülök neki, hogy nem kelünk éjjel, de ennek fejében napközben teljes embert kíván Ádi. Ritkán alszik 2 -3 órát egyben úgy,hogy tudjak nyugodtan házimunkázni. Ugrálok a felmosóvödör mellől a gyerekhez.
És, megtalálta a kezét. Olyannyira, hogy megint tömködi a szájába az öklét és berág rajta, hogy az egész nem fér bele. Engem meg a hideg ráz, nem tehetek róla.
Timi, Andi: nektek kellemes hétvégét a szülőknél. Talán kicsit tehermentesítenek és pihenni is tudtok kicsit.
Hozzánk anyósom jövő héten jön pár napra...

Kép
Kép
gabcii

gabcii: nyajó, csak tudod irigykedtem... De csak az éjszakákra, haha :D végülis Vilike még picike, nem tudom mit várok tőle...??? És nem szopja az ujját Ádi? Vili már komolyan néha úgy nézett ki, hogy csinálná, de még ugye ez nem megy neki. Na, legalább a cumi parának vége lenne:)

Andi: mit fogsz dolgozni?

:shock: kalapemelés, tudod :D

Zsu, hogy van Panka? Mizu kaja ügyben?

KépKép
1macsek

Gabcii:
ezt máá lenem mosod magadról. :lol: :lol: :lol:
Hát.. nem tom, a 2-es cumival nem ette meg mindet, bukott picit utána, de azóta nem. Szval majd meglásssuk. :wink:
egyelőre ezzel etetem, kivéve éjjel, akkor marad a 3-as. :wink:

Jaa, nem is meséltem. Lilla asszem átalussza az éjjelt.
Az este fél10-től, reggel 5.ig alvás, kaja, majd fél9ig alvás már annak számít nem ? :oops:
Szval átlag 7-7.5 órát alszik a két kaja között. :)

Meló:
fura volt reggel elmenni,8kor mentem, fél12re értem haza. :)
Holnap is megyek, de akkor csak 10-re és sztemmax délre itthon vagyok. :wink:

Kép
Kép
h@jni

fülbevalós Lilla. :)

Kép

Kép
Kép
h@jni

sziasztok!

Hűha ti dolgoztok !
Hát én sehogy nem tudom megoldani mert nincs kocsink igy busszal meg tovább tartana mint amit dolgoznék!

Vettünk a lányzonak egy hintát meg játszószönyeget nézegeti még de azért gyorsan megunja .Majd ahogy nől!

Nálunk is este elalszik8körül és 3 óra körül ébred enni és utánna eszik és vissza 7-8-ig!
Szerintem ez is jó! :wink:
Jaj nagyon szépek a gyerekek!

Kép
mogyoland

Hali Csajok, látom volt, akinek hiányoztam, arik vagytok :D

Most az internet szarakodott velem, nem tudom mi volt, most se csináltam semmit másképp, mégis be tudtam lépni :roll: Franc ebbe a 21. századi technikába :)

Lillának fülbevaló? Hű, jó korán, de aranyos vele. Én majd inkább rábizom Pankára, hogy akar-e.

Pankának meg muszáj továbbra is adni a tápit, minden evést ki kell egésziteni, kivéve éjjel és reggel, akkor elég. Változó, hogy mennyi tápit kap, 30 és 90 között. Bármit is próbáltam, nem lett több a tejci :( De már nem érdekel, beálltunk a vegyes etetésre.

Viszont Panka is átalussza az éjszakát, nagyjából úgy, mint Lilla. 9-10 között elalszik és fél5-5-ig alszik. Ez csúcs szuper, de a cicim nem birja, arra ébredek minden éjjel, hogy majd kidurran és kő kemény, úgyhogy kelek fel fejni :roll: Ezt viszont megkaphatja hozzátápinak.

Gabci, Kaptam kölcsön elektromos mellszivót, olyan, mint a tied. Hát az csak sziv egyfolytában, nem stimulálja a szopó mozdulatot, szóval sztem szar az egész. Nem is veszünk, marad a kézi meg a tápszer.

Még nem olvastam vissza, majd jelentkezem még, csakhát éhes a hercegkisasszony, és hát nálunk ő a főnök :lol:

Ja, Timi, megjött a meglepi, szuper mind, köszi, köszi, köszi, küldöm a lóvét! Puszis szmájli :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Zsu: kipróbáltam még egyszer a mellszívót, hogy le tudjam írni újfent neked a tapasztalataimat. Változatlanul nem jött be. Tehát akkor mostmár tudod, milyet NEM érdemes venni! Neked lejött vele vmi? Mert nekem semmi. Érdekes, hogy a medela kézivel tudok fejni, ezzel meg nem. Szal, valóban nagy sz@r. Asszem Andi is ezt használja, de ő dícsérte. Na mind1.
Örülök, hogy helyre állt a lelki békéd. Nem dől össze a világ, ha a gyerek tápszert is kap. Max anyukája megnyugszik, ő meg jól lakik végre. Azóta nem sír annyit Panka?
Tudsz pihenni, hogy anyósod besegít?
Hajni: akkor sem vagyok bűnös, de jóvan :oops: :lol:
Igazán drága Lillus a fülivel.
És Mogyo, Hajni, igen ez már átalvás :wink: Gratula és üdv a klubban! (de jó, nem leszek legalább kiközösítve :D )
Macsek: Ádi konkrétan az öklét szopja. Az ujját még nem találta meg, bár tegnap pár másodpercre sikerült, de aztán ismét tuszkolta az öklét cuppogni. Ma 5-kor is erre ébredtem, hogy az én drágaságom már felébredt és nagy erőkkel cuppog. Húúú, de idegesített. ÁÁÁÁÁ.
Most meg kényszer alváson van. Szellőztetem éppen. Hogy mennyire utálja szegénykém a bundazsákot! Nyüglődött benne, aludni sem akart, de aztán elnyomta a jó levegő. Kíváncsi vagyok, meddig...
Jaaa és bővült a szókincse az igennel :D

Kép
Kép
gabcii

Gabcii: nálunk Ágika megtalálja az újját és nagyerővel szopizza de úgy be tud idegesedni rajta hogy nem jön belöle semmi: :shock: :lol:
Adom a cumisüveget a szájába de közben kell az újja is!alig birom kituszkolni a kezét a szájából de persze közben ideges mert hát már hol van az a kaja! :wink: :D

Fájdogál a torkom nagyerővel iszom a teát meg a torokfertőtlenítőt nehogy a lányzókám elkapjon valamit pont tőlem ÁÁÁÁÁ::.......

Gondolkodtam ezen a fülbe való én is hogy belövetem de Apa már kijelentette,hogy ő bizony nem jön be mert nem akarja hallani ha sír!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Délelött meló volt, aztán alvás. :) Most ébredtünk Marcival, Lilla még alszik. :wink:
Az éjjel olyan volt, mint tegnap. Fél10 kaja, alvás. 5kaja, 9 kaja.
Ésss.. ami még nem volt.. fél9kor kelt, 9kor evett és 12-ig aludt újra. Majd 12-1ig fent, akkor kaja és azóta alszik. :lol:
Remélem csak az idő nyomja el.

Andi:
milyen volt a meló?

Gabcii:jóvan, akkor elhiszem. :wink:

Füli:
én is sokat agyaltam, míg végül felhívtam ilyen belövöket, ő azt javasolták, h vagy 6 hós kor alatt vagy pedig 4 éves kor felett.
De minél előbb annál jobb. :oops:
Amiért én azt mondtam, h most, h ennek a gyógyulása 4 hét...
Na hát magyarázd meg a 4 évesnek, h 4 hétig nem szabad hozzányúlni stb...
Így max. ha nem akar (amit kétlek) kiveszi. :wink:

Mogyo:
mi apával vittük, de ő is kint marad a babakocsival. :wink:

Na el a dolgomra. :arrow:

Többiek???

Kép
Kép
h@jni

Gabci, lejött, fél óra alatt jött 1, azaz 1 csepp :lol:
És igen, mióta adom a tápszert Pankának, azóta nem sir annyit és alszik napközben is egy keveset. Szóval egyértelműen ez volt a gond. Viszont igy nagyon sokat eszik, most meg ezen aggódom :lol: Már 150-re egészitem ki alkalmanként, és 6x eszik, vagyis 900-at eszik egy nap. Súlya alapján 700-at kéne, de a védőnő szerint nem lehet túletetni, vagyis kap 150-et. Szerintem enne még többet is, de akkor mi lesz később? És hizik is rendesen, már közelitünk a 4,5 kg-hoz :D

Kertikiri, nálatok mi a helyzet? Nadin még mindig sir sokat? Lehet, hogy nálatok is ez lesz a probléma. Én is megnyugodtam, hogy az előirt hizásba még beleférünk, de ezek szerint mégse volt elég.

És én tényleg megpróbáltam mindent, hogy legyen több tejci. Homeopátiás bigyó, teák, sok kaja, 3 l viz, pihi is megy most, mert anyós már 1 hete itt van és mindent ő csinál, de napközben 80-100-nál több tej etetésenként nincs. Csak éjjel, dehát akkor 8 órája van, hogy összegyűljön. 3 nem elég.

És Panka imádja a tápszert. Nekem most pont az a bajom, hogy úgy nyakalja a cumisüvegből, hogy 2 perc alatt eltűnik, pedig 1-es Avent-tel kapja, hogy nehezebb legyen neki. És azt vettem észre, hogy a cicimet már nincs annyira kedve szopizni, mert az persze nem jön úgy. Mindig cicivel kezdjük az etetést, de már 2 perc alatt lepattan róla, mert tudja, hogy jön a cumisüveg. Most próbáltam kanállal adni neki, de úgy felhergelte magát rajta, hogy üvöltött. Bár utána 2 perc alatt elaludt és aludt másfél órát :lol:

Szóval Kertikiri, gondold meg, hogy akarod-e Nadin-t a cumira szoktatni. Inkább próbáld a kanalat vagy a poharat.

Andi, miért nem jó a sok tejbegriz? én szinte minden nap főzök, mert az 5 perc alatt megvan és 1 kézzel is megy :roll:

És nagyon édi mindegyik baba, Móni végre láttunk Jankáról is!

Macsek, nálatok bejött a kendő? Vilike szereti? Mosolyt meg ne add fel, most fogod valamikor kapni az elsőt. Védőnő szerint 5-6 hetes korig csak "gázmosoly"-t produkálnak, az nem igazi. Az igazi nálunk 6 hetesen jött, egyik reggel, mikor dumáltam neki, akkor rámmosolygott. Szóval nem vagytok elkésve.

Timi, olvasom, hogy megint mélypont van :( Pedig olyan édik ezek a csajszik, ne kenődj el! Fel a fejjel, mindenki más le van szarva! Szerintem igenis ügyes anyuka vagy!
És adj priviben számlaszámot, ahova tudok utalni. És még 1x köszi! :wink: Most is a CD-ket halgatjuk!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szerintem is no para attól ,hogy tápszert kap a baba nálunk kb. pár napig volt csak akár mit csináltam én is!
De szerintem azért se jött meg mert a lány beteg volt és nem tudtam szopiztatni csak párszor bent hiába fejtem volt tejcsi de valahogy nem indult be!A stressz szerintem nem éreztem de mégis ott volt!

Nálunk az ismerősök között sem egy baba nőtt fel tápszeren és semmi probléma!
lány is szépen fejlődik és súlya is frankó 4650 gramm volt ma a házi mérésen!

Kép
mogyoland

Zsu:
Nálunk ugyan ez van, napi 6x 150 ml. :lol:
És Lilla kerek 5 kg. :oops:
Bár most már 3 napja csak 5x evett. :)
szval ezen ne parázz, nekik ennyi kell. :wink:

Timi:
Neked mit mondtak a fül ápolásáról??
Mármint a lövetés miatt. :)
Nekem napi 1x mozgatni, 4 hétig nem szabad kivenni és kenni zselével..
Ma vettem neki olyan franciakapcsos fülit az ékszerboltban, ahol meg azt mondta a nő, h ő kicserélte 1 hét után, mert nekik ettől a bizsutól ( aki lőtte aszonta antiallergén) begyulladt a gyerek füle. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Detty, jól látom, hogy mindkettőnk lánykája Panna és ráadásul egy napon is születtek??? :lol:

Mogyi, mi baja volt Ágikának? Szép súlya van most! :wink:

Hajni, te nem érzed úgy, hogy enne még többet is, ha több tápszert kutyulnál be?

És egy kérdés azokhoz, akik szoptatnak. Irtam, hogy nem birom ki az éjszakát, mióta Panka hajnali 5-ig alszik, mert majd szétdurran a mellem. Nektek nincs ilyen gondotok? Vagy hogy oldjátok meg?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
de.. Lilla szívja még az üres üveget, szval mindig megeszi mind. :oops: De utána bukik is picit vissza 80 %-ban, szval nem merek többet adni neki. :?

Gabcii:
nem jött be a 2-es cumi. megszokta a 3-t. :oops:
2x próbáltam a 2-est, akkor is picit visszabukott, szval vszinű nem a cumi miatt van.

Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Jó reggelt!

Éppen egy szétdurranásos eset miatt vagyok ébren, ugyanis Panka 1/2 10 óta alszik!!!! :D
Eddíg nem volt gond, mert amióta hazajöttünk a kórházból, nagyjából 10,11-4,5-ig kellett bírnia a melleimnek, és szerintem beálltak erre az időre. :) Legfeljebb arra ébredtem, hogy úszok és ideje átöltöznöm :lol:
De ébredtem már arra is, hogy becsomósodott a mellem, és akkor egész nap erőszak, masszírozás, fájdalmas szopi, forró vizes zuhany stb. :cry:

Dzsuzsa, tényleg!! :lol: Panka 12.45-kor született. Te hol szültél?
dettyk

Hajni
én kicserélném,nekünk egyből az aranyat rakták be.egy hétig kb forgattam napi egyszer és popsi krémmel kentem be egyszer kb. :oops: két hé alatt begyógyult neki.Majáé begyulladt anno ,többször kentem neki aztán mégis

jók lgyetek

Timi
Vendég

zSUZSA: HÁT áGIKÁNAK LESŐLÉGCSŐ HURUTJA VOLT BENT ÉS KÉT NAPIG INZÚZION VOLT MERT BUKOTT MERT FÁJT A TORKA ÉS KÉTSZER MOSTÁK KI NEKI A GYOMRÁT TEHÁT AZÉRT NÁLUNK SEM VOLT MINDEN OKÉ DE MOSTMÁR HÁLA OKÉ!!!
mogyoland

Sziasztok Csajok!

Pár napig megint olvasgató voltam, Marcika kezd betyárkodni. Szerdán meg pénteken dolgoztunk, de egy szemet nem aludt! CSütörtökön bezzeg 6 órát aludt egyhuzamban 11-től délután 5-ig és utána éjjel is szinte végigaludta. Mellszétturranásra visszatérve mivel mi együtt alszunk én ilyenkor betömöm a szájába! De legalább megint van lefejt tejem améylhűtőben. Most mamáéknál vannak mindannyian!

Barnabás kedden kezdi az ovit!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D Ennyire örülök! Holnap lesz 3 éves, verdás tortája lesz, ha ez valakinek mond valamit!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Hajni: mennyit bukik Lilla?Nem íratsz akkor olyan bukás elleni tápit?
Mogyo: miért kellett Ágikának gyomrot mosni? :shock:
Zsu: nekem ritkán van annyira borzalmasan tele a cicim. Melltartó és melltartóbetétben alszom és ha túl folyik, naggyából felfogja. Én nem kelek fel fejni, sőt egyáltalán nem fejek. Na igen, ha megismerik a cumisüveget, a cici már nem kell annyira.,mint elötte. Kis kényelmesek.Ádika elfogadja a cicit, de észrevehetően jobban tetszik neki, ha a tápi következik cumisüvegből.Már arra is gondoltam, hogy azért kell mindig hozzápótolnom a cici után, mert annyira megszokta a cumisüveget és hogy abból tápit kap.

Na és Ádika tegnap megtalálta a hüvelykujját! tehát most kombinálva szopizza az öklével együtt. Vajon mikor fogom megszokni, hogy ne rázzon a hideg tőle?
És, ismét edzettünk. Hasra raktam. Dühöngött, de felemelte a fejét és ki is nyomta magát. Igaz, csak pár másodpercig tartja úgy magát, de nagy kő esett le a szivemről. Úgy látszik meg tudja csinálni, csak utálja.

Jolka: mai ebéd ötlet: pulyka mellből pörkölt , hozzá sós túrógombóc.

:arrow: főzni!

Kép
Kép
gabcii

cirpike: Boldog szülinapot Barnabásnak!!! :)
Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Mi ma tortázunk. A múlthéten elmaradt. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Köszönjük szépen!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsu: nekem egyszer volt mellszétdurranás féleség, és fejtem, de nem túl sokat, csak h megkönnyebbüljek :) aztán legközelebb abból evett.

Vilkónak bejött a kendő:) az öltözködéskor ordít, aztán mikor elkezdem "belerázni" a kendőbe /először fel kell tekerni magamra, aztán belerázni Vilit, aztán megkötni/, akkor elhallgat, aztán bevágja a szunyát! De csak addig, amíg haza nem jövünk:( szerintem rájött, h ez a kényszerpihenő, vagy csak szeret fent lenni és unatkozni, hogy aztán este is fent lehessen :(

KépKép
1macsek

Jaaa, és boldog szülinapot Barnukának!!!! :D :D :D :D :D

KépKép
1macsek

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Sziasztok!

Na 2 nyűgös nap után egy normális végre!

Éjszaka: egy szavam se lehet. 8-kor fürcsi, evés, altatás... és eddig kb 5-ig szunyált, de ma... fél 8-ig! :lol:
mondjuk én kb 5-kor felkeltem megszokásból, meg mert ömlött a cicimből a tej...

Utána kajcsizott... de fogalmam sincs mennyit, 150 mili maradt benne, de rengeteget "kihányt"... (konkrétan pizsim és az egész ágynemű, de még a matrac is olyan lett... gondolom ömlik ilyenkor a mellemből a tej...

Nappal 100-170 mili van a 2 cicimben... de 2x elalvás előtt már úgy tett mint aki éhes még, ellenben a kakija jól mutatja, hogy emésztetlenül jön ki a kaja (750-840 között eszik és 4 kiló lehet most) tehát dokinéni azt mondta, hogy még véleltlen se...
Amúgy ő a kaikat szenvedi meg, főleg a nagyon folyósokat (ezek néha zöldek és fehér túrós emésztetlen részek is vannak benne)
Úgyhogy ma még jó is ha csak 5x eszik és mondjuk 750 felé mi még nem megyünk...

Én a ciciömlés ellen azt tervezem, hogy 11-12 körül este fejek és felviszem a fejőt, hogy hajnalban 20-30 milit mellenként kifejjek.. hátha akkor nem ömlik a szájába annyira...

Ciripke, BARNUNAK boldog szülinapot!!!

Hajni, jó a fülbevaló, én csak azért nem mert nekem túl fent van és azt is babakoromban cseszték el (gondolom ilyenkor kicsit fentebb megy az nagy korára nagyobb különbség), de nektek tuti jól sikerült!

Jutta

KépKép
jutta

Doki néni a tápszerre mondta, hogy véletlen se!
Csak hogy néha értsetek! :wink:

Móni, mizu tesóddal???

(Ja és nővérem nagyon szupi védőnője anno (6-8 éve) azt mondta, hogy 6 hónaposan a husit kell már bevezetni, tehát 4 hósan mi is kezdjük szerintem a hozzátápit, vagy ha a pocak vacakol, akkor 3 hósan - nekem ezt diktálja az ösztönöm, nem tudom miért)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!

Neked aztán tényleg nincs szükséged tápszer kiegészítésre... 150ml kaja után még bent maradt a ciciben? :shock:
És közben Dorka 800ml körül eszik. Van ott tejci hiszen!

Kezdek agyalni a hozzátápin én is,bár csak 4 hósan kezdem el.Az meg ugye 1 hónap. Honnan fogom tudni, hogy mit adhatok neki? :?

Zsu: anyósod ugye itt van segíteni.Azt mondtad, mindent ő csinál.
A gyerekkel is, vagy csak a háztartás?

Kép
Kép
gabcii

Kedves Barnuka! Sok boldog szülinapot kívánok neked!

Ciripke! Majd tegyél fel az ünnepeltről képeket. :wink:
Verdás torta, eja, Manó egyik kedvence.

Rita!
Nálatok ki volt az ünnepelt?

Nálunk minden rendben.
Megindult a vendégsereg. :? :D Ma két kör volt. Holnap haverok jönnek. Tudjátok akinek a lagziján voltunk, és nem hívtak meg a lánybúcsúra. :lol:

Csajok köszönöm a kaja ötleteket, mindig szívesen veszem.

hmmm, más most nem tudok írni.
Zsu ömlőtejcsire nincs ötletem, rajtam Ákos szokott segíteni. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hopá.... nem az egészet akartam kiemelni, na mind1. :oops: :lol:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vér is volt mikor bukott!Igy kimosatta a doki a gyomrát!

Kép
mogyoland

Sziasztok,
Jó rég voltam.
Barnunak boldog szülinapot!
Hajni, aranyos Lilla a fülbevalóval.
Zsú, én most két mellből tudok 70-120 között adni Nadinnak, de ő - gondolom pont emiatt, hogy kevés az egyszeri adag - 8x eszik, meg van kis komfortszopi, így egyelőre nem tápizok. Nem tűnik éhesnek két kaja között, sokat szunyál, meg nézelődik. Így persze nem alussza át az éjszakát, tehát kelek 2-3 óránként (nappal azért van, hogy 4-5 órát alszik, de gondolom azért, mert reggel még több a tej). Most nem bánom a kelést, aztán remélem visszajön még a tej, ha nem, akkor meglátom. Lehet, hogy táplálóbb a tejem amúgy, mert szépen gyarapszik, már 5200, de majd csak kedden lesz a hivatalos mérés.
Egyébként lányok, belőlem sosem folyt tej! Még az elején sem! Melltartóbetétet vettem ugyan, de csak akkor használtam, amikor kenni kellett a sebes cicimet, hogy ne legyen foltos a melltartó. Mellfeszülést már éreztem, és volt, hogy egy-két csepp kijött, de olyan, hogy elöntöttem volna a pizsamát......... Szóval Gabci, nem értem, Neked folyik a tej, és mégis kevés?! Persze, ha már majd 200 körül lesz az egyszeri adag, akkor gondolom hozzá kell pótolnom. Meg ha már vágyom egy éjszakai legalább 5 órás alvásra :lol: De amíg Nadinom azt látom, hogy elégedett, addig próbálkozom.
Különben olyan aranyos már, egyre többet nézelődik, vigyorog, meghatványozódott a letéve töltött percek száma a pár héttel ezelőttihez képest :lol: Ma voltunk vidéki nagymamánál is, és az utat is tök jól bírta.

Ja, Gabci, sztem Jutta úgy értette, hogy 150 ml maradt Dorkában a bukások után. Igaz Jutta? :lol:

Móni, tesód hogy van?

Mogyó, nálunk is majdnem volt gyomormosás a kórházban véres tejci miatt :-( Ezért nem tudtam én sem szoptatni az elején.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Na ja, reggel van tej dögivel... de este jó ha 100-120 kijön, ez a 150 reggeli, ma konkrétan 200 volt és nem bukott. És úgy kellett leszedni a ciciről, mert tudtam, ha most még eszik, akkor bukás lesz a vége...

Szerintem én 11-12 körül megpróbálok fejni este... csak mindig bealszom... :?

Jolka, Ciripke, ez a verdás torta az alakját jelenti? Akkor sejtem!

Nadin máe ilyen hatalmas???

Mogyo, rosszul hangzik a véresen hányt... :cry:

Ja és még egy kérdés: valakinek tipp, ha Dorkának nagyon folyós a kakija? Ezzel szenvedünk nagyokat... a krémesebb kijön. A Mecsek teát nem merem neki adni, mert az hajtja... kaki meg van napi 5x... csak ebből 3-4 nehezn és sírásokkal (néha még hőmérő is befigyel :oops: - nem tudom, hogy ezzel nem pont rosszat teszek -e hosszzú távon...)
És konkrétan víz szerű a kaki... állítólag mert emésztetlenül jön ki belőle a tejcsi... hááát van itt minden: zöld folyós, barna nyákás... 2 naponta már 1-1 aranybarna krémes is (elvileg ez lenne a jó, nem?)

Ma váltás van, anya el... anyós jön...
Szeretem anyóst, csak mad egyfolytában zabáltat, hogy kell a tej miatt... meg a gyerek is szerinte keveset eszik (jó hogy a szakorvos pont az ellenkezőjét mondja...), no majd jövök beszámolni... de ettől egy kicsit félek...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Hát Jutta nem tudom, kaki ügyben én is tanácstalan vagyok. Nekünk csak átlag 1x naponta, vagy minden másnap van kaki, de az is átöltöztetős :lol: . Nagyon híg, néha nyálkás, de aranysárga :o . Kedden megyünk 2 hónaposra, meg is akarom említeni a dokinak. Zöld nyálkás csak akkor van, ha a 2. cicin hamar elalszik :) .
dettyk

Sziasztok. :)

Gabcii:
mennyiségre nem bukik sokat, max 5 ml-t, inkább az zavart, h sokszor, tehát volt, h 2 kaja között 3x is pár cseppet.
Doki azt mondta, h erre nem kell refluxos tápi, mert ez sima bukás csak.
Viszont..mióta Jana babavizet használok nincs bukás.
Lehet semmi köze hozzá és csak véletlen egybeesés, de érdekes mindenesetre. :)

Ciripke:
Isten éltesse a nagylegényt. :)

Kaki:
nálunk napi 1 van, reggel 8 és 10 között valamikor.

Jutta:
szép mennyiségek. :) Látod van ott elég tej. :wink:

Timi:
Nektek szúrták tűvel vagy lőtték a fülcsit?

Na megyek hajatmosni. :) Lilla elvan, Marci meg elment az apjával kocsikázni. Az imádat ezirányba megmaradt nála. Imádnak a Jeepel az erdőben... :? Én meg halálra izgulom magam. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Jutta!
De jó neked, hogy jön megy a segítség. :) Használd ki rendesen!Anyósod is biztos tök boldog, hogy ilyen mennye van, aki megengedi, hogy segítsen és az unoka közelében legyen. Barátnői hallgathatják majd az élménybeszámolókat. :lol: Az ők családjukban van már másik unoka?
Dorka nagyon megszenvedi a kakit? Hőmérőzéssel azért vigyázz, nehogy megszokja. :? Kaki álaga nálunk is változó.

Kertikiri!
Én is 3 óránként kelek éjszaka, hajnlaban meg már 2 óránként. Szerintem ezzel nincs semmi gond, nem a kevesebb tejcsi miatt kelnek fel szerintem. Manó is ilyen volt, sosem pótoltam neki. 4 hós koráig átaludta az éjszakaát, nagyon büszke voltam magunkra. 4. hó után 2-3x kelt fel, egészen Ákos születéséig. Egyszerűen csak szomjas volt, eleinte cici, majd mikor már nem volt tejcsi vízet kapott. Nem minden gyerek egyforma.
Manó későn fekszik, de délutánonként több mint 3 órákat alszik, tehát van egy kis nyugi. Ákos meg szinte állandóan alszik.

Hajni!
Tényleg nagyon aranyos Lilla baba az új szerzeményével. :)

Andi!
Vezetés volt? Holnap már kocsival mész dolgozni?

Zsu!
Szia, jó, hogy vagy. :D Jártok már sétálni?

SZép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok Csajok!
Itt voltunk délelött www.megajatszohaz.hu
nagyon jó volt a gyerekeknek, nekem is tetszett, hogy nem volt tömeg, nem kellett nyomulni. Marci meg apjával volt kocsit mosattak, elhozták a tortát (nem verda alakú, hanem "fényképes"), utána voltak az irodában valami szerződést kötni, közben ettek, büfiztek, szóval apa nagyon kitett magáért!
Marci hétfő óta nem kakilt, de semmi baja, nem nyűgös (kétszer hőmérőztem, de semmi, kapott kamillateát is), szóval nem izgat a dolog, állitólag attól is lehet hogy maximálisan megemészti a tejet!??

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok?
Az én kislányom okt.02-án született császárral a Jánosban.
Első baba, ezért még minden új nekem és aggódom is sokat. De azt hiszem ez már csak így lesz, ugye?
:lol:

Ramóna csak szopizik, de mostanában állandóan sír 2 szopi között. Vagy fel kell venni vagy cumit adok neki de azt még 3 percenként kiejti a szájából..kedden 1 napig lázas voltam azóta nagyon nyűgös. A gyerekorvos sem tudott okosat mondani. Remélem el fog múlni ez a sírós időszak.

Rakok fel pár képet is:
Kép anya és lánya Kép apával Kép
vicuska2007

Sziasztok!

Ciripke: Boldog szülinapot Barnunak! Az ovihiz meg külön gratulálok!
Jutta: kaki téma nálunk úgy működik, hogy 2-3 naponta van . Vagy sárgás anyatejes, vagy zöldes tápszeres. Elvileg a paszta szerű normális, de sztem nem kóros egyik fajta sem ami nálatok van. Kamillateát próbáltad? Az jó a pocakjának is és ha ennyi sok kaki van, nem baj ha pótolsz folyadékot. Hipp instant teát iszik Ádika. Édeskömény és kamilla.
Vicuska: üdv nálunk. Gyere amilyen gyakran tudsz!
Szépek vagytok! És éljen az egyen hálózsák! :lol:
(tényleg, kinek is van még Tescos hálózsákja???)
Kertikiri: ez a tejcsöpögés... Reggel van , vagy kb 6-8 óra elteltével szopi nélkül. Ki szoktam hagyni egy szoptatást, hogy normális mennyiséget tudjon cicizni Ádika. De így sincs elég tej. Ez meg úgy lehetséges, hogy 160-180ml-t eszik Ádi. Ennyi tejem meg ha megfeszülök sem lesz étkezésenként... De mégis időnként csöpög. Hogy mennyiségre mennyi az amikor csöpög, azt nem tudom, de így van. :wink:

Kép
Kép
gabcii

ovihiz=ovihoz

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?