Új privát üzeneted érkezett!

Pann!

Azt a kockát vetted? A Brendonban? Vagy találtál vmi FP lelőhelyet?

Mazsi!

Januárban mikor mentek?

Csak dicsekszem picit!
Nekünk overál már nem kell már kint. 24fok van... :-)
Vendég

Sziasztok!

Már nem vagyok olyan vicces hangulatban. Mikor hazaértünk kiderült, hogy a bébike lázas. Sejtettem egyébként, mert reggel a tornán nagyon sírós hangulata volt, meg egy kicsit melegnek is éreztem és szopizni sem akart. Mondjuk ráfogtam, hogy fáradt, mivel fél 7-kor már nem lehetett visszaaltatni. Adtam neki germicidet, aztán rábíztam apára, míg Bálintot etetem, mivel el akartak menni hóembert építeni. Nagy sírás sejtettem, hogy gáz van, a kicsi leesett az ágyról. Apja szerint csak lecsúszott. Jól megijedtünk. Bálint is próbálta vigasztalni a kicsit, ettől még jobban bőgött, majd Bálint is elkezdet sírni azon, hogy miért nem engedjük, hogy vigasztalja Öcsit. Az orvoshoz menést végül elvetettük. Elmentek havazni, míg meg lefeküdtünk aludni a kicsivel. Figyeltem a légzését és mire végre én is elszenderültem volna, hasra vágta magát és a pulóverem fagömbjét birizgálta. Fél órát sikerült aludnia, nyűgös is maradt. Így ült az ölemben rágókázott és néztük a Tv-t. Szopi után újra elaludt az ölemben végre rendesen. Most fent van és virgonckodik. Remélem megúsztuk mindkettő dolgot. Két nap után újra nyáladzik, úgyhogy biztos a fog miatt lázas. Nekünk is be kellene szállni a borostyánlánc bizniszbe. Kipróbáltuk a fruttapurát (kicsit reménykedtem, hogy betegen ne akar majd enni), ízlett neki, egy kicsit hagyott csak nekem.

Egyébként ti adtátok a védőnős ötletet. Torna után volt egy kis dolgom és rájöttem, hogy éppen fél úton vagyok Timóékhoz, de nem jelentkeztem be, telefonszámom sincs. Viszont egyre távolabbnak tűnt a fényképezőgép visszaszerzési lehetőség és akkor jutott eszembe, hogy mennyit panaszkodtok a rátok törő védőnőkre, gondoltam kipróbálom. Én mondjuk arra számítottam egy kicsit, hogy visszakérdez, vagy felismeri a hangom. Viszont nagyon örült nekünk, hogy mégsem a védőnő vagyok. Még egyszer bocsi. Csak a tali elején csináltam néhány képet, ezért is felejtettem el a gépet. Elégé értékelhetetlenek. Persze ha lenne egy „sok babafej hátulról” kategória talán benevezném őket.

Köszi az aggódásotokat az orrom miatt. Nem eltört (remélem) csak betört, azaz ömlött belőle a vér.

Mobilitás,
Ez is helyzetfüggő két gyerekkel. Pl. ha az első óvodás, akkor a másodikkal nagyjából ugyanúgy mobil vagy. Illetve ha az egyik gyerekre nagyszülő / bébiszitter vigyázz napi szinten, szintén ugyanolyan mobil vagy mint eggyel. Kis korkülönbségnél tényleg nehéz, de egy testvérfellépős kocsi sokat segíthet. Vagy van a mi megoldásunk 3 hónapig kenguru-Botond + babakocsi-Bálint verzió, azóta pedig Bálint gyalogol, vagy motorozik és bébike van a babakocsiban. Boltba másfél év felett egy gyerekkel sem tudtam menni. Terhesen végig bújócskáztam a C & A-t Bálinttal, vásárlás zéró volt. Bálinttal egyedül is igen ritkán, csak erős idegzettel megyek be kajaboltba is, mivel csak kb. 50%-ban sikerül megvenni, amit akartunk. Persze biztos vannak jó (értsd fegyelmezett) kisgyerekek is. Autóval nem közlekedünk apa nélkül, az tényleg nehéz lehet. Róki, nálatok nem kicsi, hanem brutál kis korkülönbség van, ez tényleg nehéz. Már az a plusz 3 hónap sokat számít, amivel idősebb Bálint.

Róki,
Ja, abszolút nem mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerek az anyuka szemszögéből. Sajnos jó pár oldallal ezelőtti hozzászólásra reagáltam, így nem világos talán mire értettem. Igazából Nanicának lett volna biztatás arra, hogy az apa szemszögéből mindegy, hogy 1 gyerek miatt, vagy 2 gyerek miatt nem tud annyit, illetve úgy bulizni. Volt egy jó műsor a vendég a háznál, ami a férfiakban lejátszódó lelki folyamatról szólt a kisbaba megérkezése után. Nagyon tanulságos volt, nagyon sokkoló számukra az új helyzet és nincsenek védő hormonjaik, szóval szinte már megsajnáltam őket. Na persze azért nem, mert a nehezét mi nők visszük. De tényleg el tudom képzelni a reakciót, hogy több gyerek aztán ne, meg ez az egész helyzet már nem olyan mint volt régen és kilépni se lehet belőle. A párom is nagyon para volt a felelősségtől ami rá nehezedett, sokáig nehezen viselte az új helyzetet. Viszont Botondig beleszokott és vele már sokkal lazább és jobban is bánik vele. Bálinttal babakorában bár igyekezett, de kicsit döcögős, görcsös volt a dolog. Szerintem 1, 2 vagy több gyerek mellett tudni kell időt szánni ami igazán fontos számomra, akár apa, akár anya vagyok. Ha fontos és kell a lelki harmóniához, hogy hetente egyszer bulizzon apa a haverjaival, akkor tegye, ha fontos, hogy ugyanúgy járjak fodrászhoz, kozmetikushoz, hogy nőnek érezhessem magam, akkor legyen alkalom rá. Igazából a gyerekvállalás rákényszerít arra, hogy rádöbbentsen melyek azok a dolgok, amikből energiát nyer az ember a hétköznapokra. Mondjuk nálunk én voltam bulizósabb, ki is éltem magam jócskán 30 év alatt, munkával is elég sokat eltöltöttem, hogy most még nem fárasztó a gyereknevelés. Viszont utazásra, baráti csevelyre szükségem van és szerencsére ebben apa támogat.

Mazsi,
Gratula a vízumhoz, tudtommal nem könnyű szerezni. Ilyen klassz etetőszék most jól jönne, akkor Botond velünk lehetne a konyhába míg reggelizünk Bálinttal. Így most a kiságyban kell magában játszania.

Nanica,
Lassan próbálkoznod kellene más altatási móddal, gondolom neked is eszedbe jutott már egy-egy csatak túra után.
Boti is több papírt megevett már a 7 hónap alatt, mint Bálint a maga két és fél évével. Boti szuperemésztése szerintem még azt is feldolgozza. Képzeld eddig még mindig anyatejes típusú a kakija, pedig már kapott színes kaját. Kíváncsi leszek, holnap céklát adok. Naponta mennyi mennyiségű nem szopi kaját eszik meg Linus?

Timó,
Lehet Lillus hamarabb fog járni, mint mászni. Alvás rendeződött?
Szopi: Az első három nap próbálkozást leszámítva Botond két ciciből szopizik. Volt egy kemény 3 hónap amikor dobálni kellett a két cici között. Nem bírta kivárni, míg beindul a reflex, aztán meg amikor már kezdett kevesebb jönni az egyikből át kellett térni a másikra, hogy dőljön a tej újra. Amikor kezdett jóllakni akkor vissza lehetett tenni az elsőre, hogy befejezze a szopit. Mostanában kezd normálisan szopni, egyik, majd másik ciciből. De mindig azzal a cicivel kezdem amelyikből gyorsabban beindul a tejleadó reflex. Csak is ülve szopiztatok, fekve ezzel a dobálós módszerrel sajnos nem lehet.

Lorca,
Gyógyulást nektek, gondoltam, hogy betegség miatt nem jelentkeztél. Most akkor totózzátok, hogy mitől van a folt?

Pankimanki,
Jó sok mindent elintéztél, ügyi vagy.

Jó éjt:
Mónika

mmónika

HI Panki! Gondoltam, h ilyenekkel foglalkozol! :wink: Jól értem, itt hagyjátok egy részét a gyerek-cumónak vki meg kint hagyja az övét nektek? Ez n jó!

Ja, ja. Azt a kockát, mert emlékeztem, h javasoltátok, de nem a Brendonban, hanem a "Teckó"-ban, mert a Karácsony miatt most ők is jól felszerelkeztek játékból, úh mázli.

Ekcéma: ahaaaaa! Azért ha még vki tud bármi hasznosat írni ezzel kapcsolatban, várom! :roll:

Kórház: sem az Istvánban, sem a Szent Imrében nincs PIC. :( Más ötlet?
Vendég

Pann!

MÁV-ban van intenzív. Mondjuk NIC II. de 32-33 héttől (1800g) már fogadnak. Szerintem nem gáz. Sőt! Nagyon felkészültek voltak az orvosok és a nővérek is. Bababarát és elég "szálloda szinvonalú" a környezet! Bár most még fel is újítják. Nem tudom, hogy lesz tovább, mert nem érint a dolog...
Egyágyas, normális, nyugis szülőszobák. Stb. Tényleg, másoknak miért nem jut eszébe? Van vmi rossz híre? Vagy csak mert MÁV????
Nem tudok aludniiiiiiiiiiiiiiii! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gergő,
Bodog Névnapot!

Orsi
Kép Kép
sno

Hali!

A Máv nem szünt meg? Mintha összevonták volna! :roll:

Pann! Én klinikám??? Protekciót tudok szerezni! :wink: Boldog névnapot Gergő! :D

KépKép
csongria

Lora,
Időnként Sebinek is kifolyik a tej az orrán (ritkán), de ilyenkor kimondottan örülök, mert szerintem jót tesz az orrcsepptől, porszívótól meggyötört orrnyálkahártyának.
Karfiolt én a héten csináltam, és ez volt az első kaja, amit kerek-perec visszautasított, de szerintem azért, mert nagyon túl főztem, és inkább emlékeztetett medúzára, mint karfiolra. Másnap almával, banánnal feljavítva befalta.

Panki,
Bio mosogatószer? Erről írj még egy-két infót légyszi! Nekem is kezdi a kézbőröm megsínyleni a mosogatást.

Pann,
Pont azt akartam írni, amit Ria, hogy a SOTE I-en nekem sikerült nagyon barátságos szülésen részt venni, de tényleg kell hozzá a jó gárda.

A hét eseménye mozgás ügyileg, hogy sikerül átbújnia dolgok alatt. Eddig, ha a feje hozzáért vmihez azonnal megtorpant, most viszont még az etetőszék hálója alatt is átpasszírozza magát.
A következő etap, amit várok, hogy mikor tudja megkerülni a nagyobb dologkat. Pl. a hálószobából nem tud kijönni, ha a franciaágy mellett áll, mert még nem jött rá, hogy meg kell kerülnie ahhoz, hogy az ajtóhoz jusson. Lehet, hogy előbb fog átmászni rajta…

Tegnap fejre ejtettem! A földön ülve, a felhúzott térdemre ültettem, és onnan csúszdázott az ölembe, amikor egyszer csak oldalra ledőlt. Elkaptam, de nem bírtam megtartani, úgyhogy csak tompítottam az esést. Nem sírt (azt hitte ez is a játék része), de dudor lett a fején. Bele se kezdek, hogy milyen sz@r anyának éreztem magam, mert azt sejthetitek. :oops: :evil: :roll:

Orsi
Kép Kép
sno

Próbálok kimászni a téli depiből. Még jó, hogy csak november van, korán kezdem. Amolyan minden összejön dolog. Persze a legrosszabb a fényhiány nekem, el kéne költözni valami melegebb országba, ahol süt a nap, vagy legalább pár hétre kiruccanni mondjuk Ausztráliába és megfőni a nyári hőségben. Álmodik...

Az olvasással sehol nem vagyok és tornyosulnak felettem a tennivalók. Tanítvány is jön hamarosan. Sajnos nemsokára befejeződik a "tanfolyam", mert megy Angliába. Kellett nekem ennyire rugdalni. :lol: Ha nem rágom a fülét, még itt lenne decemberben. A másik tanítvány meg a diplomaírás rejtelmeibe süllyed, a harmadik pedig a munkahelyi karácsonyi lázba. Nem épp stabil a magántanári kereset. :roll:

Szabi amíg nem írogattam, eléggé beindult. Nagy küzdelmesen, de végre arra halad, amerre akar és métereket tesz meg elég rövid idő alatt. Időnként még mindig felül véletlenül, de egyre ritkábban. Ezzel párhuzamosan a szepa kezd eltűnni, vagy legalábbis egyre enyhébb. Már sokkal kevesebbet hurcibálom, igaz, azért még követni nem tud, csak a csillagtúráig jutott el.

Szopi:
Nálunk csak fekve megy, nem is emlékszem, mikor volt másként. Leginkább a majdnem hason verziót szeretem, mert akkor nem rugdossa a lábamat. Amivel a probléma főként az, hogy őt zavarja ezért nem szopizik.

Nati egész jól van, de azért még bőven látszik rajta a betegség és még szedi az antibiotikumot. Remélem, hamar a régi lesz, azután kezdhetem kezelni az antibogyó mellékhatásait. Jövő héten már megyünk Manótornázni és Ringatóra is.

Orsi,
Szabi is szokott így koppanni, főleg, amióta hirtelen nagyokat ugrik. Persze a legrosszabbkor, amikor mondjuk Natira figyelek vagy pont bambulok. Púpot még megúsztuk, de azt hiszem, elég edzett vagyok már ilyen téren, nemigazán ráz meg. Az is igaz, hogy őt sem, hasonló módon viselkedik, mint Sebi.

Pann,
Ekcéma ügyben megkezdtem tanulmányaimat. :? Hamarosan kicsit készültebb leszek. Elmentem a könyvesboltba a megfelelő szakirodalomért és nem találtam semmit, így csak az x. nevelési könyvet vettem (kettőt, pontosabban), de szép lassan gyűlytöm az infókat. Annál jobban, ahogy Pankimanki leírta, nem tudom. Nati is szteroidos kenőcsöt kap, és eléggé félve kenem rá, még ha tudom is, hogy muszáj és hogy alig szívódik fel valamennyi. Kipróbáltam én is, meglepően erőteljes a hatása, krémben még nem találkoztam ilyennel.

Moni,
Semmi ötletem nincs még a foltra. Gondolkodó üzemmód. Egyedül a virsli sanszos, azt nem kap egy darabig. Pedig milyen egyszerű, és még szereti is. Eddig általában hetente kapott.
Nózi dolgot nagyon sajnálom. :(
Szerintem a vásárlás gyerekkel akkor jó, ha a gyerekek számát egyel meghaladja a felnőttek száma. Különben gáz. :lol: Persze akkor meg nem kéne vinni a gyereket. 8)
Fekve is remekül megy a bal-jobb-bal-jobb a szopiban. :P

Mobilitás:
Nálunk kb annyi, mint egy gyerekkel. Kettővel játszink kívül sehován nem vagyok hajlandó menni, oda meg már nem járunk. :oops: Anyós viszont rengeteget segít, így talán még többször is kijutok, mint előtte. Pénteken besokalltam, Robira rásóztam a két gyereket és elmentem plázánzi egyet. Egy rakás pénzt ott is hagytam. :D Lehet, hogy jobb lenne jelen helyzetünkben, ha kicsit röghöz kötöttebb lennék.

Kép KépKép
lorca

tegnap voltunk a dévény alapítványnál. maga dévény anna nézte meg kelét, kb azt a diagnózist adta, h nincs súlyos állapotban, de kezelésre szorul, mert HIPOTÓN (túl laza)!!!! akik csak felületesen követték a sztorinkat, azoknak jelzem, h eddig spasztikusság (feszesség) miatt kezelte a gyt :?
itt teljesen megakadtam, és azóta sem bírok ezen túllépni. rákérdeztem d.a-nál, azt mondta, h igazából nincs jelentősége, mert a kezelés u.olyan (??????????????????????), meg, h lehet, h eleinte feszes volt, és a kezelések (heti 2x,összesen 11) hatására fordult át feszesből hipotónba(??????), de én vlh mégis elvesztettem a hitemet. főként, h a gyt még kedden is azon kesergett, h mennyire rettenetesen feszes kele, ugyanakkor azokat a gyakorlatokat (pl. kéz fel-le, láb felhúz-szétnyit) amikre d.a rákérdezett, kele születésétől fogva simán megcsinálta. mondjuk a hipotónia ellen szól viszont, h annál a kezelés hatására n látványos eredménynek kellett volna mutatkoznia, bár azt d.a is hangsúlyozta, h megesküszik, h minden gyereknek használ a kezelés, de nem tudja megmondani, h mikor. még a gyt javasolta a vizsgálat előtt (miután ő sem értette, h kele miért nem fejlődik), h esetleg csináljunk egy kéthetes extrakezelést (=minden nap), merth előfordul, h robbanásszerű a változás. de én nem bírom magam rávenni, h kelét kitegyem ennek, amikor az első tíznek sem volt látványos eredménye, ugyanakkor félek is, h megfosztom egy lehetőségtől.
h a helyzet még bonyolultabb legyen :wink: , voltunk egy pethő-módszerrel dolgozó konduktornál is, aki viszont egyértelműen rendben találta kelét, és az összes lemaradását a hasonfekvésutálatra vezette vissza.
a korai fejlesztőbe csak januárra lesz időpontunk :lol:
szvl ha vlki ért az ólomöntéshez, zaccbóljósoláshoz, stb., legyen olyan jó és mondja már meg, mit is kéne tennünk, mert én totál össze vagyok zavarodva :cry:
a jelenlegi álláspontunk, h az alapítványhoz visszük kelét heti 1x kezelésre, és a magángyt-szal felhagyunk (egy időre?!).

n nehezen írtam meg ezt a hozzászólást, sokkal-sokkal jobb lenne ezt személyesen megbeszélni veletek.
magam sem tudom, h lehetne kivitelezni, de n n várok már egy babanélküli mamitalit...

ui. köszönök minden érdeklődést/hiányolást!

majus3

ja és persze bocs, h semmire nem reagáltam, majd pótolok, ha kicsit összeszedtem magam!

majus3

Pann:

Nem tudom, hogy sokat akarsz-e... az biztos hogy a gyakorló kórházak nem a legjobbak a meghitt szülés szempontjából. A Hol jó szülni könyvben le van írva, hol vannak koraszülött osztályok (PIC vagy NICU), onnan lehet mazsolázgatni. Az orvosoddal meg voltál elégedve? Én a sajátomat nagyon tudom ajánlani, rendkívül profi, vén róka, és úgy látom széles skálán mozog a természetes szülés és a beavatkozások között, magyarul mindig azt nyújtotta amit kértem. Első alkalommal ez a beavatkozás (fájdalomcsillapítás) volt, második alkalommal pedig a természetes szülés. Ő az Istvánban dolgozik viszont, és ott nincs koraszülött osztály.

Egyébként szerintem rendkívül sokat számít nemcsak a kórház, hanem a választott orvosod is, tehát akár a Klinikán belül is talán találsz olyat aki kevésbé beavatkozáspárti, és akivel meg lehet beszélni, hogy nem szeretnéd hogy a fél kórház személyzete bent legyen.

Gyermekkori ekcéma:

Mint pankimanki írta, elég komoly lehet, de én úgy láttam eddig a környezetemben, hogy a legtöbb gyereknél kimerül egy-két száraz foltban, amit a gyerek észre se vesz, csak az anyuka fürdetéskor. Viszont az igaz, hogy állítólag a gyermekkori ekcéma az első lépcső az ún "atópiás menet"-ben, aminek a második fokozata a gyermekkori táplálékallergia és a harmadik a felnőttkori légúti allergiák. De mint mindennek, ennek is vannak fokozatai. Zsuzsa arcán is megjelentek száraz foltok régebben, egyszer bekentem krémmel, és elmúlt - de lett helyette ételallergiája. Most Vivi is foltos, neki több van, és máshol. Azt még csak most nézegetem, van-e valami köze a foltjainak ahhoz, hogy én fogyasztok-e tejterméket, mert ugye ő még nem kap - és 12 hónapos koráig nem is fog, óvatosságból.

Szóval a többszáz babaszobás történet közül amit Zsuzsa születése óta végigkísértem, csak egy olyan ugrik be, akinek tényleg súlyos ekcémája volt, ami már a gyereket is zavarta, de úgy tudom, a kislány azt is kinőtte két éves korára, pedig csecsemőnek nagyon megszenvedett vele. És ételallergiáról sem tudok náluk.

Mmóni:

Oké, akkor már értem... bár apuka szempontjából lényeges lehet hogy két gyerek mellett mégannyi idő sem jut rá (meg az intimitásra) mint 1 gyerek mellett. Nem is tudom hogy akiknek több van, mikor jut idejük megcsinálni a kistesókat.:oops:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Május!
Nagyon sajnálom, hogy egymásnak két tökéletesen ellentmondó véleményt hallottatok Kelével kapcsolatban. Mióta utoljára taliztunk hogyan változott Kele mozgása? Ok, fordulás. Ha felülteted, akkor üldögél? Álldogálás? stb? Mert ezt azért kérdezem, hgoy nem lenne-e jobb kicsit hanyagolni mindent és csak bízni benne, hogy haladjon az ő tempójában? Mittudomén egy hónap pihenőidő. És ha nem változik, úgyis mentek januárban a a korai fejlesztőbe. Nekem ez a véleményem. És a mamataliban benne vagyok! :wink:

Lora!
Jobbulást nektek! Mi már 6 napja benne vagyunk, de még mindig kell Lillus orrát porszívózni! :cry:

Orsi!
Gratula Sebinek az átbújáshoz! Nálunk egyenlőre az van, hogy pl. bemászik a szék alá és ott reked. Bali szerint "székrekedése" van ilyenkor! :lol: :lol:
Fejreejtést sajnálom, de azért nem hangzik olyan borzasztóan!

Gergőnek boldog névnapot, remélem örül az ajándékoknak! :)

Lillus is megszerezte első sérülését: úgy fejbevágta magát az egyik játékával, hogy puklis lila lett a homloka!

:roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Móni!
Lillusnál is ez van szopi közben: nem bírja kivárni, míg beindul a tejcsi és gondolom így próbálja meg gyorsítani.
Remélem semmi komoly nincs a bébivel és tényleg csak a foga miatt lázasodott be!
Az alvás rendeződött, 3 napja megint fél 8-tól 5-ig alszik. Akkor szopi és fél7, 7-ig visszaalszik még.

Lorca!
Tessék gyorsan kimászni a depiből! Tudom, a november a legrosszabb hónap (sötét, nedves, nyálkás) de akkor is! És tessék jönni a köv. talira! :) :) Meg csoki, meg pizza meg forrócsoki tejszínhabbal! :D Hmm, látszik, hogy fogyózom! :oops:
Gratu Szabi mászásához! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Ejnye ejnye miken jár az eszed?! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Orsi, Boldinak van egy lila/zöld folt az arcán a szeme alatt, bevágta az ajtóba úgy, h én egy méterre voltam tőle :oops:

Május, hát ez valóban elég kaotikus. Az egyetlen amit le tudok vonni belőle, hogy valóban nem lehet olyan súlyos a helyzet bármelyik verzió legyen is az igaz, ha így össze lehet őket keverni! És szimpi a pethős konduktor verziója is, gondolj arra, hogy már gyerekek ezreit látta, nem hiszem, h a levegőbe beszél...
Szerintem jó döntés az alapítványhoz vinni heti 1x, aztán meglátjátok (megmondják), h kell-e a gyt is.

Gergőnek boldog 1. névnapot! :wink:

Lorca, gyerünk kifele a depiből! Mindenki bíztatására szükségem lesz, mert dec 1-től dolgozok, és tegnap én ijedtem meg ettől annyira, hogy előre depizek :( Kb minden este mikor Boldiapu hazajön, akkor ahelyett, hogy dumálnánk, hárman játszanánk aztán vacsi, tévé, stb.... na ehelyett én szépen leülök dolgozni... Elég sanszos, h be fogok fordulni, de most arra koncentrálok, hogy ez talán csak rajtam múlik, megpróbálom jobban felfogni, nappal többet fordítani, kevesebbet babanetezni :( (ez nagyon nehéz lesz a gép előtt ülve...)

Kép
Kép
agiboldi

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Ágiboldi,
Azért depiből jó vagyok, a november meg remek szezon erre. Azért nem vagyok suicidal :wink:
Nem próbálsz meg keresni egy fix segítséget? apróhirdetéseket olvastam, ahol egy csomó ránézésre szimpi emberke keres bébiszitteri állást. Még csak a lakásból sem kell kimenniük, csak legyen valaki, aki elvan Boldival. Azért a családi időt nem lehet teljesen feláldozni. Nekem a tanítás, az kész felüdülés, ha ez biztat egy kicsit. Ilyenkor jó egy kicsit gyerekmentesnek lenni. 8) Mint most is, mert Robi lelécelt anyukájához, mert nekem volt egy duplaórám és azt nem akarta bevállalni egyedül. :roll:

Timocska,
Én szeretnék menni mindig talira. Úgy látom, hogy esélyem nincs sok. :( Alig jutok el, pedig kb az utolsó pillanatig mindig úgy gondolom, hogy biztos nem jön közbe semmi. De nem adom fel. :D

Róki,
Ez a mikor jut rá idő dolog nekem is eszembe jutott, amióta tervezem a kistesót. :oops:

Május,
Nekem is egy babanélküli mamatalin jár már egy ideje az agyam. :oops: De féltem mondani, mert attól tartottam, hogy ... na nem is tudom, mitől. :lol:
Gyógytornával kapcsolatban az jut eszembe, hogy amikor itt voltatok, és Móni mutatta a gyakorlatokat (ugye te voltál, Móni??), akkor nagyon furcsa volt, hogy Kelének nem olyan volt a tónusa/mozgása mint Botondnak és mindent ment, ahogy te is mondtad, annak ellenére, hogy a diagnózis azonos. Az is igaz, hogy nem értek hozzá eléggé, én is inkább a kávézacc verzió alapján döntenék.

Csak hogy tudd, mi alapján megy egy doki, a következő a Gyermekgyógyászat tankönyvből van: átlag (szélső érték)
Oldalra fordulás: 4-5. hó (3-7. hó)
Hasra- és vissza: 5-7. hó (5-9. hó)
Felülés: 10-13. hó (8-16. hó)
Négykézláb mászás: 10-13. hó (8-16. hó)
Ez alapján még Szabi is, aki nem egy élharcos mozgás terén, a 9. hónapjában elkezdett mászásával nagyon is jól áll. De van, aki szerintem ebből kilóg az alsó végen, ők az extra ügyi babák. :wink:

"Az egészségügyi szolgálat teendői a gyermek cognitiv és pszichoszociális fejlődésének a kortársak átlagos fejlődéséhez viszonyított elmaradása esetén" egy éves kor alatt ellenőrzés :2-3 hónap elmaradás, beutalás Korai Fejlesztő Központba: 3 hónapnál nagyobb lemaradás.

Nem vonok le következtetést, ezt írja a tankönyv. Ahogy írod, a gond szerintem is a mi van ha faktor. Mert azt csak utólag tudod, hogy valami baj van/volt.

Kép KépKép
lorca

Rókica,
Nati ekcémáját tényleg bármi kiválthatta, de nagy problémám az, hogy így tippem sincs, hogy mihez nyúljak. Nagy valószínűséggel marad egy időnként előbukkanó szárazabb folt, ami ha nem fertőződik felül, akkor max kozmetikai probléma. Dokinénink ugyan esküszik az étel(adalék) allergiára, én azért ennyire nem vagyok biztos ebben. Mindenesetre kidobtam a fogkrémeket, új fürdető lesz és a mosógép rendszeresen fog extra öblítő funkciót kapni. Kajával nem is tudom, hogy húzhatnám meg még jobban. Talán a Lehel piac megszállása, amit Sági javasolt.

Mazsi,
Egyszerű nagy szemű fehér Tesco szőlő volt. Szabinak nagyon ízlett. :D Nem vitt volna rá a lélek, hogy pucolgasam. :oops:
Védőnő :twisted: Újabb gyöngyszem tőle. Róki véleményével egyetértek, legalább nem nekem kellett leírni. :D
Natinak sima kenőcsre nem reagált a folt és amikor itt volt a dokinéni, akkorra pont durván romlott, vszínűleg a láz és az enyhe kiszáradás miatt. Nem csak száraz, de pikkelyesen töredezett és piroskás volt. A krémre viszont már másnap nagyon jól reagált.

Timocska,
Szerintem a védőnő bejelentkezést mindenki megette volna. :twisted: Bár nekem furcsa lett volna, hogy mit keres itt, a miénk a nem jár kategória. :wink:

Orsi,
Ott voltam a pláza megnyitásánál. Még mosták fel az üzleteket, annyira új volt és még a Tescoban sem volt vásárló, csak a pénztárosok ültek szép sorban. Emiatt megérte elmenni, jó volt egynek lenni a lemingek közül. Jó, hogy gyalog 10 perc, de nem fogok azért túlságosan odaszokni.

Mazsi,
Azt a fajta tornát, amit a bébik kapnak, saját bőrömön tapasztaltam. Nekem a tartáshibám nem csak hanyagság és most még mondhatom, hogy jobb is, mint régen (mondom úgy, hogy még soha nem találkoztunk :lol: ). Több ilyen gyógytorna után tényleg javult. De a kellemetlentől igencsak messze van. :(

Sági,
A hanyatt fekvő szopit azt még nem is próbáltam. :lol:

Kidobálás:
Valamelyik könyvben olvastam, hogy ez egy olyan játék, amihez ketten kellenek és ha a baba rájön, hogy te vagy az egyik, imádni fogja. Natival nem mentem bele. Ha kidobott valamit, azt otthagytam. Bejött.

Kép KépKép
lorca

Mégiscsak vagyok egy kicsit. :)

Május
Nagyon nem irigyellek. Szörnyű lehet ez a bizonytalanság. :( :(

Panki
Mikor indultok? És hová is pontosan? (Lehet írtad már, de nem emlékszem. :oops: )

Lorca
A könyvbéli határok sztem elég elgondolkodtatóak. Nagyjából egyetértek vele. Bár ezek szerint van egy-két extra ügyi gyerek is itt a csapatban. Persze jó kis csapat vagyunk! :D

Nati ekcémája hol található pontosan? Csak mert ha esetleg a mosópor miatt van, az főleg testhajlatoknál jelentkezik ill. ott ahol szűkebb a ruci. Ez ellen pl. nagyon tudom ajánlani az ecettel való öblítést!

Hogyhogy senki nem volt az AP-ben? A hírek szerint egymást taposták az emberek! Sőt mi még levélben névreszólóan kaptunk Tescos kuponokat, dec. 31-ig felhasználással. Csak tudnám honnan szerezték meg a nevet és címet!

Ma voltunk a Soroksári 160-ban. Nem volt semmi jó. Kivéve a Humana bébiételeket. Le voltak árazva 89ft-ra,volt egy csomó féle. Csak mert december végén, vagy január elején lejárnak. Addig tuti elfogynak. :wink:
Meg CundA-ban is jártam ma. Vettem egyenpulcsit, rózsaszínben. Kékben nem volt már az Árkádban.

Brigi úgy látszik most komolyan nekiállt fogakat növeszteni. Bár még mindig egy van, de most nagyon nyáladzik, hasmenése van és sztem a taknyossága is ezért van, mert ha megfázott volna jobban taknyos lenne. Nem alszik éjszaka, max fél órákat. Alig akar normál kaját enni. És nappal is nyüszi állandóan szinte. Úgyhogy teljesen fitt és nyugi vagyok. :evil: :evil: :evil:

DE jövőhét szombat estére kimenőt kaptam, két barátnőm szülinapi bulijára. Megyünk vacsizni valahová a Blaha környékére. Már úgy várom! :D
lora7

Lora, mi voltunk ma megnézni az AP-t, annyira nem volt durva a tömeg, bár semmit nem akartunk venni, csak felmértük a terepet. Elég szkeptikus voltam, de be kell vallanom, hogy lenyűgöző a választék, tényleg olyan boltok vannak, amik eddig Mo-n nem, amiket még ifjúkoromban külföldön szerettem meg, normál árkategóriában. A világ összes pénzét el tudtam volna költeni! :oops: (de én előző életemben plázacica lehettem, imádom a ruhaboltokat, játékboltokat...) Asszem más plázába nem is érdemes menni ezután - ha már letisztult a tömeg (ráadásul nekünk viszonylag közel van)

Kép
Kép
agiboldi

Mondd, hogy New Look is!!! Please!!!!
Vendég

ja, kimaradt az ige: "van". :lol: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Én is voltam az Ap-ben. Kénytelen vagyok az uram mostantól ott dolgozik Én nem ismerem azokat a márkákat amik újak :oops: De már egy két kirakat nagyon tetszett. Majd holnap tüzetesebben körülnézek, télicipőt kell vennem. A Tecsó választéka és áruja viszont nagyon jó pedig én auchan párti vagyok.

KépKép
csongria

Pann, azt pont nem láttam, de ami megkapott az a Pimkie (bár talán már kiöregedtem..), meg egy T... nemtom milyen nevű fehérneműbolt, ahol tavaly Szicíliában a húgomat látogatva kb az összes melltartómat vettem, mert tök olcsó! És itt is tök olcsó! És Bershka! És valami amit nem ismerek, de kb minden ruhájuk a stílusom. És Haagen Dazs fagyi!!! Meg Taf Toys játékok.. (és persze az alap Zara, Mango, Promod, H&M, C&A stb) Pont a Tescoba nem mentünk be, mert rengetegen voltak, de az Electroworldbe igen, mert Boldiapu saját maga indítványozta a plázalátogatást (először életünkben!), így természetesen oda azért bementünk..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Gergő TÉNYLEG fogat növeszt. Ez lesz a 8. Így legalább teljes a szimmetria: fönt 4, lent 4. :D

Május, én felhívtam a konduktor ismerősömet, aki annak idején Gergőt is megnézte, és elbeszélgettünk a Dévény-, és a Pethő-módszerről. A beszélgetésünkből néhány mondat:
...az a tapasztalat, hogy ha a szülők nem teszik le a voksukat egy irányzat/módszer mellett, akkor előbb-utóbb felőrlődnek...
...olyan a Pethő-módszerben is van, h ugyanazokat a mozgásokat végeztetik hipotónia és spasztikusság esetén...
...a konduktorok motiválással próbálják meg rávenni a gyerekeket a megfelelő mozgásra...
és a magánvéleménye, ami gondolom, h nem fog mindenkinek tetszeni:"....hát nem tudom, én nem kínoznám a gyerekemet...lehet, hogy a mozgására jó hatással van, csak közben lelki sérült lesz..."
Na, de hát azt tudjuk, hogy a Pethősök és a Dévényesek finoman szólva nem "barátok", úh ezt a megjegyzést betudhatjuk ennek a szakmai ellentétnek is.
Én - bevallom - mélységesen egyetértek azzal az itt egyszer már elhangzott véleménnyel, h diagnózist ORVOS állítson fel, és ennek tudatában dolgozzon a gyógytornász.....kell tovább mondanom?

A többit inkább szóban.
Vendég

Na vissza a Pláza témához, csk közben "szültem" ezt a hsz-t is.

Szóval van már honlapjuk? Hátha ott fent vannak a boltok és kiderül, hogy van-e NL.
Ági! Fehérnemű olcsón? Jöhet! Bár az utóbbi másfél éve folyamatos méretváltozásban vagyok, de azért (vagy pont ezért) jól jönne néhány új db! :D Szóval T...mi??? :lol:
Vendég

Van honlap: fehérnemű - Tezenis?
Vendég

Elég kis gagyerák a honlap, ráadásul a DIVAT rész le sem jön, úh nem derült ki, hogy van-e NL, + kereső sincs, és az üzletekre sem lehet "rákattintani" szóval lenne még vele meló....
Vendég

Vissza a babatémához:

Gergő beleharapott egy mandarinba, héjastul. Mit nekünk hozzátápis sorrend! Önkiszolgálta magát a szatyorból, míg én "véletlenül" megint almás-kekszeset csináltam. :lol:

Sztetek az felállásnak számit, ha rám kapaszkodik fel, de úgy hogy én az oldalamon fekszem, és így ő nem egyenesedik ki, mert nem vagyok elég széles - lapjában - ahhoz, h legyen hova kapaszkodnia. Szóval végeredményben áll, de derékban meghajolva. :roll: Na mindegy, majd inkább akkkor szólok, ha rendesen felállt. :lol:
Vendég

na jó, most nem írok, amíg nem ír vki. :mrgreen:
Vendég

Igen, az az, Tezenis. A húgom Szicíliában volt egy évig, és mikor meglátogattam jól bevásároltunk fehérneműből (pedig alapból nem jellemző rám a külföldi vásárlás, de ez annyival olcsóbb volt). és ma pl. minden melltartó 1500 Ft volt, csak az új melleimnek nemtom fejből a méretét és lusta voltam levetkőzni, ahhoz azér sokan voltak... Az eredeti ára meg 2400 Ft volt amiket megnéztem, sztem az jó minőségű melltartóból olcsó.

Kép
Kép
agiboldi

Lora,
A foltja a mellkasán van, oldalt felül, szerencsére nem hajlatban. Az lenne a rosszabb helyzet. Öblítőt nem használok, én is ecetet használok. :wink:
Az egy voltam a lemingek között dolgot arra értettem, hogy amikor özönleni kezdtek az emberek, mindenki egy irányban nyomult. Én is. :D Csak épp mások is, mint én, csak megnéztük a dolgokat és körbejártuk. Be boltba alig ment valaki, mindenki bambult. Sokan voltak, ok, de szerintem általában vannak ennyien egy hétvégi Westendben vagy akár Árkádban, és nem is kell, hogy karácsonyi nyomulás legyen.
Mi is kaptunk névreszóló levelet, amiben volt a hogy talál meg minket dolog. Inkább én is arra lettem volna kíváncsi, hogy ők hogy találtak meg engem. :twisted:

Ágiboldi,
Én is az Elektrowordöt néztem ki magamnak a kínálatból. Csak épp az a több száz ember, aki sorba állt, eltántorított, maradt a Tecsó. De gondolom hamar lecseng a dolog, mert a közlekedés azért messze nem olyan jó, mint sok másiknál. Legalábbis nagyon remélem. :lol:

Pann,
P vs. D. Hm. Egyetértek.

Kép KépKép
lorca

Pann, Boldi ezt csinálta, és aztán kb 3 napon belül rendesen is felállt, szóval sztem igen.
Írtam, írhatsz megint, csak összejön a régi felhasználó! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Én már felállásnak titulálnám. Támaszkodósnak. :lol: Szabi is ilyeneket gyakorol, azután ledől néha oldalra.

Kép KépKép
lorca

Lorca, én az Electroworldben találtam ráadásul olyan műanyag kisautót, ami Boldinak jó lenne (amilyen Petinek van), csak a pénztárt azért nem vállaltuk be... azóta se értem mér árulnak ott műanyag kisautót :shock:

Kép
Kép
agiboldi

:lol: :lol: :lol: lebuktam! :lol: :lol: :lol:

Sztem is jó ár a 2400.-, bár 1500.-ért is n szívesen vásárolnék! :wink: Csak mára vonatkozott az ajánlat?

Ja, és már réges régen akartam írni a takaróval kapcsolatban, h nekünk úgy működött, h keresztben volt rádobva, így nem tudott kiforogni alóla, de azóta már hosszában is közlekedik az ágyban, úh visszatértünk a hálózsákra.

Na meg még azt akartam kérdezni, h ha ül a kádban a gyerkőc, akkor nálatok meddig ér a víz? és mi van a kint maradó részekkel? én állandóan locsolgatom, mint egy h_lye, mert félek, h megfázik, pedig megy egy plusz hősugárzó a fürdőszobában, úh olyan 24-25 fok van. :roll:
Vendég

Tényleg! Hogy lehet odajutni? :shock: Csak nem GYALOG? :shock:
Vendég

A Keletitől gyalog, de nem sok...

Én is locsolgatom mint egy h_lye, mert félek, h megfázik... néha hátradöntjük, utána még jobban félek, h megfázik.. amúgy derékig, de ez még a kiskád, mert gyorsabb, minden nap elhatározzuk, h másnaptól a nagykád, csak azt mindig ki kéne mosnom mert belefolyik a mosógép, és lusta vagyok :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Van egy plázabusz, fél óránként. :twisted: Az emberek meg hosszú, tömött sorokban gyalogolnak. Nyitónapon is, pedig akkor még amolyan havas trutymány is volt. A 80as troli nem tudom, hogy megáll-e ott, mert nem néztem, de az volt a terv.

Fürdéskor apával van a vízben, így az ő felelőssége, lehet, hogy számon kéne kérni, hogy miért is köhög a gyerek. :lol: Amolyan mellkasközépig ér a víz, de folyamatosan rugdos, így nem hinném, hogy fázik. Ő is mint h_lye locsolgat, ha esetleg leáll.

Ágiboldi,
A másik Elektrow-ben, amíg a sorban álltam, a Nők Lapját olvastam ki. És az mit keres ott??

Kép KépKép
lorca

Nincs is járda...vagy van?

:lol: :lol: Én néha hasra vágom, h jól átmelegedjen meleg vízben! :lol: :lol: Hanyatt csak azért nem, mert akkor üvölt. Ahogy az usziban is a háton lebegésnél. Vhogy nem jön be neki ez a póz.

Játék kidobálás: én vagyok a közép út: kétszer visszaadom, harmadszorra ottmarad.
Vendég

Végre egy nap, amikor nem egyedül éjjeli baglyoskodok itt. :lol:

Kép KépKép
lorca

Pann,
Járda az van, sebtiben csináltak egyet, de azért volt is, szinte végig. Gondolom még lovis időkből. Szerintem nem vészes a távolság. Vidéki lelkemnek a 10 perc séta az teljesen jó. :wink: Robi persze fel lenne háborodva, ő csak erdőkben és hasonlókban hajlandó a lábait használni.

Kép KépKép
lorca

Egyszer majd megnézzük Gergővel ezt a Plázát! Talán a jövő héten...szerdára még nincs progink. :D

Most ébredt harmadszor 8 óta. :( Jó kis éjszakának nézünk elébe. :( :( :(

Megyek fürdeni Lorca, magadrahagylak.
Holnap nagycsaládi progi, estig nem leszek, úh előre is mindenkinek szép vasárnapot!
Vendég

Lorca, én természetesen fordítok :wink:

Pann, én is dettó: kétszer visszaad (mert olyan okoska-ravaszdi, h megint eldobja), aztán egy ellentmondásos értelmű "na szórakozzál te az anyáddal!" kiáltással földön hagy..

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Nem, nem megdöbbenni az 05:54-es időponton, számomra ez pont olyan, mint Ágiboldi utolsó hsz-nek időpontja! :) Lillus most ébredt szopizni, de még alszik, és ilyenkor tök nyugi van itthon. Szeretem a hajnalt! :)

Ágiboldi!
Ez a "na, szórakozzál anyáddal" tetszik! De hát pont ezt teszi, hmm??? :wink:
Ja, akartam írni, hogy voltam H&M-ben, de nekem annyira nem jött be. Csak egy harisnyanacit tudtam venni Lillusnak. És emiatt kimaradt a C&A és az egyenpulcsi! :(

Pláza:
mi is gondolkodtunk rajta, hogy majd elmegyünk. De csak majd. Mondjuk, ha anyósom szabadnapos lesz és képes lesz Lillusra vigyázni.

Pann!
És milyen volt a névnapozás? Gergő megkapta az ajándékot? Vagy csak a nagycsaládos ünnepléskor?
Gratula az újabb foghoz! :)

Lora!
Neked meg kitartás, mi is eléggé megszenvedtünk anno! :( De azóta tök jó, olyan édi a két kis fogas vigyor! :D :D

Fürcsi:
nálunk is valahol mell és derék közöttig (hú de magyaros :oops: ) ér a víz. És locsolgatja Bali a kinnmaradó részeket. Ráadásul Lilla úgy pacsál, mint egy kis kacsa, állandóan úszik a fürdő.

Iszom egy kávét! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, még akartam írni, hogy Lillus a héten 280 gr-ot hízott, így most 7500 gr! :lol: :lol: :lol: Bár még ezzel a súllyal is mi vagyunk az utolsók! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

lorca
n n köszi a leírást, már tökrég kerestem ilyen konkrét viszonyítási alapot.

pann
egyetértek az általad leírtakkal, én is így látom. én továbbra is hiszek a dévény-módszerben és a mi gyt-ban sem csalódtam, csak megdöbbentett a diagnózis. ugyanakkor nem gondolom, h kelét mindenáron fejleszteni kell, ezért egyelőre megpróbáljuk a heti egy alapítványos kezelést.
az orvosos megjegyzéseddel mégjobban egyetértek, más kérdés, h nekünk, akik nem vagyunk a kockázati csoportban (problémamentes terhesség, szülés) egyszerűen nem sikerült még orvoshoz eljutni. majd a koraiban megnézi neurológus, de oda csak januárra van időpont. a petős konduktornak is ezt mondtam, amikor megjegyzést tett, h manapság mindenki dévényezteti a gyerekét, h sztm nem kell ezen csodálkozni, amikor a dévényes gyt másnap már nálunk volt, a koraiban meg 2 hónap a várakozási idő csupán a vizsgálatra.....

fp kocka
mennyi volt a tescoban? én mindenképp szeretnék kelének, de a szutyuriban nem volt a múltkor. ja és hány dbos?

pláza
már mondtam apának, h készüljön, a keménymag már megjárta a plázát, jövő héten nekünk is ott a helyünk :wink:
tökjó, h egy helyen van zara,hundm,cunda na és a fagyi!!

nanica
adós vagy a kendővel hátrakötözés leírásával! :lol:

majus3

Szép vasárnapot!

A 80-as troli megáll, mi azzal járunk/tunk dolgozni, és a nyitás óta iszonyatos tömeg van rajta.

Kidobálásról valahol olvastam, hogy ezzel tanulja meg, hogy a látoköréből kikerülő tárgyak nem szűnnek meg létezni. Bizonyos kidobásiszám után, bizonyos tárgyak nálunk igenis "megszűnnek létezni" :twisted:

Május,
számomra döbbenetes (na jó annyira nem voltak illúzióim), hogy mi folyik itt mozgásfejlesztés terén. Itt nem egy-két forintról (de ez még a kisebb probléma), és egy fájdalommentes kezelésről van szó, amire az ember azt mondja, hogy jó tartoztunk az ördögnek egy úttal, ezt hagyjuk, és közelítsük meg máshonnan.

Valahogy elkapott az az érzés, hogy itt is mindenki próbálja megkaparintani a pacienst, és a legtöbbet lehúzni róla, már nem törődve a tényleges problémával, és azzal a ténnyel, hogy itt kisgyerekekről van szó.

Ez, ugyanaz a mentalitás, amit a légzésfigyelős mizériában is gyűlölök, hogy van gyomruk anyákat azzal terrorizálni, hogy az ő felelőtlenségük lesz, ha meghal a gyerekük egy éjszaka, mert nem vásárolták meg az általuk kínált terméket. Kis fórumunkon jól lemérhető, hogy hány "boldog" percet okoztak ezzel nekünk.

A mozgásfejlesztésnél is a lelkiismeretünkre apellálnak, és senki sem fog kockáztatni a saját gyerekénél, teljesen érthetően. Ők pedig visszaélnek ezzel.

Ezeket, akik össze-vissza diagnosztizálnak, egyszer a szülőknek is jó alaposan át kéne masszírozniuk, és utána lehet, hogy nem hajigálnák olyan könnyedén a piciket oda egy-egy ilyen több hetes kurzusra, valami biztos lesz alapon. :evil: :evil: :evil:

Na, bocs, hogy teljesen laikusan belepofázok!

Ma Sebi felállt az etetőszékben (ezt az ikeásban biztos, hogy nem tudta volna megcsinálni:lol: )! Senkit ne hagyjatok bekötés nélkül benne!

Orsi
Kép Kép
sno

Ma is menekülőre fogtam, most az árkádot támadtam meg délután. Kezdem a karácsonyi vásárlást. Amióta itthon vagyok, elég erős tömegiszonyom van, pillanatok alatt ideges leszek és menekülhetnékem van. Megpróbálom ezért még időben beszerezni a dolgokat. Vettem egy cuki kis hőmérőt, amit az ablak elé, kívülre lehet feltenni. Lehet, hogy megtartom... :oops:

Szabinál a mászás kész megváltás. Egész jól elvan, szöszöl magában, továbbáll, azután ott molyol. Csak Nati kezd így veszélyesebb lenni, mert Szaszapsz könnyen kimászik a kéztávolságomból és olyankor rácsap egyet vagy jól meghúzza a haját. Miért pont mi úsznánk meg a testvéri terrort. :twisted:
Most már határozottan meg neki a felállás, nem csak olyan öreganyó módra. Teljesen összement. :D Elszoktam már tőle, hogy valakinek az orra a térdem körül van. :lol:

Orsi,
Ez a kidobálás a tárgyállandóság. Legalább olyan jó, mint a szepa. :D
Szabi heppje az Ikeásban az, hogy a jobb lábát felpakolja a tálcára. Nagyon feldob vele. :twisted: Az övet meg nem is tudom, hova tettem, de mivel nincs lábtámasza, azért így nehezebben tudna kizúgni. Meg rá amúgy is Nati a legnagyobb veszély, nem önmaga. :lol:

Május,
Én sem nagyon értem, hogy miért vannak ilyen hosszú neurológus várólisták. Amikor 2 hónap ilyen korban ide vagy oda abszolúte nem mindegy. :evil:

Timocska,
Ha a magasságod nézzük, hogy én 175 vagyok, Szabim meg fél hónappal idősebb és alig fél kilóval több, pedig még fiú is, nem is olyan apró Táltosmanó. De akármi lesz is, 15 év múlva úgyis azt fogja gondolni, hogy túlsúlyos. :wink:

Ágiboldi,
A fordítást sejtettem. :lol:
Ezt a "szórakozzál te a jó édessel" dolgot anyukám is mondta már nekem. :) Valahogy egy ilyen spontán kirohanás után már nehéz volt megőrizni a szülői szigor látszatát. 8)

Kép KépKép
lorca

Robi reggel öltöztette Natit és megpróbálta ráadni Szabi egyik bodyját. :twisted: Pedig nem szokott tévedni. Lehet, hogy az zavarta meg, hogy rózsaszín volt. :lol: Ruhából pont most néztem, hogy a két gyerek összesen minden méretet hord 74 és 110 között. :shock:

Pann,
Most olvastam, hogy koraszülötteknek a Prevenar az kedvezményes. Ti beadatjátok? (Ha már múltidő, kérdés törölve..)

Anyukám legjobb megjegyzéseit pénteken is gyarapította:
A: Natikám, mit csinál Szasza?
N: Vigyorog!
A: Natikám, azt úgy kell mondani, hogy mosolyog.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?