Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg! A málnát, epret jó kerülni! Sőt a babáknak kifejezetten csak egyéves kor után lehet adni, mert a szőröcskék közé rengeteg baci, kosz beragadhat, mégha meg is mosod!
A földimogyorót, diót viszont nekem kifejezetten ajánlotta doki is, védőnő is, mert tejelválasztás-serkentő!!!

Livi
Kép
Kép
lusie

Ez itt a 101-es szoba :lol:

Livi
Kép
Kép
lusie

Talival kapcsolatban nekem teljesen mind1, hogy hol és mikor. Én tudok alkalmazkodni, szívesen elmegyek bárhova! :)
Akik január végéig akarnak dolgozni azok komolyan gondolták??? Ha nem december jönne most, hanem szeptember akkor én is jönnék még dolgozni, de decemberben annyira nincs kedve az embernek dolgozni. Főleg a két ünnep között... azt eddig minden évben gyűlöltem! Heti egyszer amúgy szívesen bejárnék már csak a társaság miatt is, de az sajnos nem kivitelezhető. :(
Szoptatási kajákat meg gondolom mindenkinek ki kell kisérleteznie, mert nem minden baba egyforma... hát nem lesz egyszerű! :(

KépKép
KépKép
mni

De egyszerű lesz Niki! Hidd el! Ügyes leszel!

Livi
Kép
Kép
lusie

Kép

Levi játszik a papírházban a barátjával. :D
Olyan édesek! El sem bírom képzelni, hogy lesz még egy ilyen aranyos kisfiam.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Monácska!
Melyik a te szüléstörténeted? Ha nem baj, el szeretném olvasni?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

MNI!

Köszi a kérdésed, nem tudom még a vizsga eredményt majd csak jövőhéten de nem sikerült valami fényesen a ZH.
Köszi a tippet nem is gondoltam hogy az RTL oldalán meg lehet nézni ki játszik az nap!!!!

A Tali!!!

Nekem a dec. 3 sajna nem jó mert be vagyok jelentkezve dokihoz, jobb lenne a 10. De ha gyorsan eldől akkor ha muszály megpróbálok változtatni!!

Szerintem jobb lenne valami fix áras étterem, mert érdekes lesz külön-külön kikérni mindenkinek a számlát ki mennyit fogyasztott és ezt mondjuk 20-an!
Én jobban híve vagyok a svédasztalnak mert ha nem izlik amit kikérek akkor :cry:

De természetesen a többség döntéséhez alkalmazkodom!!!!!!!!

puuussszzzz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

[quote="juditkecskemet"]M írta:juditkecskemetonácska!
Melyik a te szüléstörténeted? Ha nem baj, el szeretném olvasni?

Babanet Társalgó - Szülés - Szüléstörténetek
3. oldal, április 7-én tettem fel.......

Ma ki is beszéltem magamból, voltam a szülésznőnél. Egy újászületés volt. Még kell párszor visszatekintenem Nóra születése előtt, mert mélyen beégett.

Tand!!! Olvastalak! Annyira örülök, hogy volt erőd írni. Sok kitartást küldök, ölelést és gondolatot. Gyújtottam gyertyát értetek...........

Most gyorsan visszaolvasok még, csak átfutottam a topikot! :oops:
Vendég

Ami megmaradt, hogy szi Ódry, ezer éve nem láttalak!!! Örülök, hogy rendben vagytok, tessék sűrűbben jönni, m ondjuk bagoly mondja verébnek.............. Khm.....

Tali! Nekem mindegy hol, mikor, én megyek, mert nagyon szeretnélek benneteket látni!

Szoptatás! A tej és a tejtermékek elég nagy hányada átmegy az anyatejbe, ezért a gyerkőce egy éves koráig nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani a kismamának, ha szoptat. Ha nem szoptat, akkor is a lehető legkissebb mennyiségre kell redukálni. Tanultam ezt én 14 éve a fiammal, aki 1 éves koráig a csokit max megnyalhatta, és nem kapott joghurtot, tejet, stb..... Nem lett tejérzékeny ez tény. Fogalmam sincs, hogy ez kialakul vagy meglévő hajlam, ami felerősödik!

Aztán most más nincs hirtelen................ Ja, a kelkáposzta. A fiam rettenetesen beteg volt tőle, én meg majd meghaltam, mert nagyon szeretem, és nem ehettem sokáig.................. Szóval, ez bizony teljesen megfigyelés és egyéni hajlam kérdése, mint annyi más dolog.

Most megyek, jó éjt!
Vendég

Monácska!
Elolvastam... :(
Teljesen bele tudtam magam élni. Iszonyat lehetett. Igazad van, ennek a szülésnek egyáltalán nem így kellett volna történnie. Nagyon elszomorodtam...

Nekem is vannak hasonló élményeim. 5-6 orvos vizsgált egyszerre, letoltak amikor sírtam, a WC -ben volt minden ....csak tisztaság nem. A saját gyerekemet úgy kezelték, mintha nekem a lehető legkevesebb közöm lenne hozzá, a 140 km-ről érkező családtagok nem nézhették meg stb.

Mostmár Te is Én is sokkal bátrabbak leszünk, nem hagyjuk majd magunkat. A jogainkat már ismerjük, hidd el most minden jó lesz. Remélem jól választottál. Nekem sajnos császármetszés lesz. Erről is tudnék mesélni de a többieket nem akarom ezzel terhelni.
Különben is mostanában csak nagyon szép szülésekről hallottam...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

bocsi, hogy csak most jelentkezem, és most is csak rövid időre.
Olvaslak Titeket rendszeresen, csak kevesebb időm van irni, ahogy közeledik a költözés -még két hónap- de most kezdődnek a szervezések.

Szval csak röviden:

Tand! Nagyon örültem, hogy jelentkeztél! Nagy ölelés!!!!

Tali: igen, igen! jönnék. Mindegy melyik hétfő, de sajnos én csak fél3ra érnék oda :( háromnegyed2ig órám van minden hétfőn.
Mindegy hol, bár bocsi, de én a vega kajákkal nem mindig vagyok jóban. De ha azt mondjátok jó lesz, akkor mehet :) A MongolBBQt támogatom, ismerem. Fincsi a kaja sokféle, még muflon is van :) ott volt másfél éve az eljegyzésünk :lol: Szval nekem csupa kellemes emlék :)
De ha belvárosabb, akkor lehet, hogy gyorsabban érek oda.

Lusie, ezt a lötyis cukorterhelést nem a dokinénink mondta, hanem a "próbareggelis" vért vevő nővérke. Igazad van, lehet hogy akkor nem is lesz. jővő szerdán kiderül, akkor megyünk dokinénihez.
Te is szoktál a magánrendelésére járni, vagy Te a kórházba jársz be?
Hétfőn kontroll UHra megyünk :)

Ódry, drukkoltam és drukkolok folyamatosan, hogy minden rendben legyen! vagyis minden rendben lesz ;)

Monácska, elolvastam a szüléstörténeted. brutális... értem miért nem akartál kórházat látni....

Éva, biztos minden rendben van Botonddal, és remélem hamarosan újra érzed a mocorgást!!!! és elmúlik a nehéz időszak.

bocsi lányok, rohanok is el...

Kép

Kép
kolyok28

Feltöltök egy összesítő táblázatot, hogy ki mire szavazott tali ügyben. Várjuk a többiek véleményét is!
Kép

KépKép
KépKép
mni

Nekem mindegy, hogy mikor talizunk, az ebédet jobban pártolom, hiszen nekem 2 gyerkőcöm van estére. Az étterem választásom amit ajánlottam, tehát mongol, hiszen fix áras és mindenki azt eszik amit akar, tehát megtalálhatja itt a számára megfelelőt, illetve annyit iszik ezért a pénzért amennyi belefér, mármint üditőt.
De, ha más lesz a szavazás végeredménye attől függetlenül megyek!!!!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

ja, még annyit, nagyon édesek a képen a fiúk!!! jó belegondolni, hogy nekünk is ilyen kis csibészünk lesz -remélem ;)

és íme az igért pocakfotó, 20hetes. az elsőn kicsit kitolom a hasam, de a következő már egyenesebb, csak kicsit életlenebb ;)

Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Kölyök!

Gyönyörű a pocid, hihetetlen hogy egy őár hete még semmi nem volt, most meg már lassan akkora mint a miénk. Lesz még itt forgolódás nem alvás éjszaka!

Judit!

Hát tényleg nagyon édesek a fiúk. Egy-két éves kor körül tényleg nagyon aranyosak. Szerintem minden kornak megvan a maga szépsége. Amit az anyukám mondodd nekem meindig " Kis gyerek kis gond nagy gyerekek nagy gond". Hát ez nagyon igaz. Én már nagyon ritkán tudom rájuk mondani, hogy nagyon édesek, inkább az elenkezőjét nagyon rosszak, hiszen nekem két eleven ördög fiókám van.Mindig valamin törik a fejüket, vagy harcmezőt varázsolnak a lakásból. És még had ne soroljam, hogy mit csinálnak, de aki ismer az azt mondta melléjük még egy gyereket beválalni bátorság. Egyébként iskolában oviban nagyon jók, mind a kettő kis kedvenc, de itthon? Egyébként a lányomnak még a szeme is rosszul áll. Ő a huncutabb.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Bocsi, de gáz!

hihetetlen hogy egy őár hete = hihetetlen, hogy néhány hete

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok, jó reggelt!

Niki, hát sajnos komolyan gondoltam a januárt, de lehet, hogy lecsípek belőle egy hetet. Hála, nekünk két ünnep között nem kell dolgoznunk, bezár a cég. Így már csak dec.21-ig leszünk bent, utána már csak január 2-án jövünk újra dolgozni. Aztán januárból már csak 18, vagy ha ráhúzok még, akkor 22 napot fogok dolgozni. Szerintem kibírom, persze ez függ Zalánkától is, ha nagyon fáradtnak érzem magam, akkor természetesen maradok otthon.
Szupi vagy, hogy a taliról is csináltál táblit!!!

Monácska, én is elolvasom majd a szüléstörténetedet, nagyon kíváncsi vagyok, mit műveltek veled.

Judit, édes az a gyerkőc!!! Kicsit (szégyenlem is magam ezért)elszontyolodtam, amikor kiderült, hogy kisfiam lesz, még ha valahol éreztem is, de már egyáltalán nem bánom, sőt alig várom, hogy a karomban tarthassam!!!!

Ildi

Kép
kikó70

Jó reggelt!

Bocsánat ha a képpel valakit felkavartam. Az első pillanatban én is viszolyogtam, azután pedig tetszett. Rég éreztem ilyen kettősséget.

Tali:
Időpont: inkább napközben (ebéd), dátum mindkettő jó
Hely: Fix áras (többfélét választhatok, bármennyit ihatok és én eléggé kacsa vagyok)Kipróbálnám szivesen a Mongol éttermet.

Kölyök!
Neked is szépen elkezdett növögetni! :D

Szoptatásnál csak az első két hónapban figyeltem arra mit eszek utánna nem igazán..... Bár a felfújós dolgokat én magam se nagyon bírom, szóval nem volt nehéz figyelni rá.

Beuska!
Harcmező stimm!

Nik!
Kitartás decemberig.

Jim, Mpatr és a többiek! Merre vagytok?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt Kismamik!
Kölyök: Én is magánrendelésre járok (szerintem a kórházba nem is lehet), de én szombatonként, mert dolgozom. Négyhetente. Holnap lesz a következő. Az elsőnél kiváncsi voltam, hogy a végefelé, mikor sűrűbben kell menni, mi lesz. Nagyon rendes volt a doki, mindig NST vizsgálat alkalmával vizsgált meg és egy fillér nélkül. Szülésre sem kért pénzt egyébként. Szerintem rettent korrekt. Persze ki az, aki az ilyen dokinak nem ad????!!!!
Monácska: Elolvastam a szüléstörténetedet, valóban borzalmas. Lehet, hogy túlzásnak tartod, de nekem totál ilyen emlékeim vannak. Egy óriási különbséggel: Ott volt a férjem, és talán ezért tudtam "röpke" egy év alatt (minden éjjel újra és újra átéltem álmatlanul a történteket) feldolgozni. Annyi különbség volt, hogy a szászhúsz-szoros méhszáj tágítás mellé még egy kézzel burkot repesztünk trükköt is bevett a számomra idegen, ügyeletes vadbarom orvos. Ha most meglátom, hogy ő az ügyeletes, hazamegyek. A szülésznőm a legtaplóbb nő volt, akit el tudtok képzelni, hasonló undormány beszolással, na meg egy nagy adag nyugtatóval segített, mondván, hogy hisztizek, és csak szimulálom a fájásokat (megjegyzem azután sem volt egyetlen erősebb fájásom sem, a kitolás meg határozottan könnyebb volt!!!), na meg hozzátette, hogy ha most ezt csinálom, akkor a kitolásba belehalok (ezt szószerint így mondta!), egyébként meg valószínű, hogy ki kell majd fizetnem a hiper-szuper szülőágyat, mert úgy fetrengek és ugrálok, hogy össze fogom törni. Egyébként meg tojt rám, nemhogy maszírozás, biztatás, stb.... Ja és persze a dokimat nem voltak hajlandók hívni. A férjem nagyon durván megfenyegette őket és akkor, ott előtte felhívták a dokimat. Ő azonnal jött, szerencsére, (nem tudom hogy csinálta) megnyugatott, biztatott és a beérkezése után háromnegyed órával megszületett a kis Tündérkénk.
Szóval a kórházak tényleg nem jótékonysági intézmények. A Kútvölgyiről egyébként csodálatos történeteket hallottam, ott ilyesmi nem fordulhat elő, pont a szülésznők hozzáállása miatt.
Másodszorra már sokkal tudatosabb és ügyesebb leszek, tudom!!!! :lol:
Judit: Tündéri a kisfiad, nagyon hasonlít Rád!!! Olyan édesek ebben a korban. Talán most a legaranyosabbak, már dumálnak, bohóckodnak, kezdenek szemtelenkedni.
Beuska: Hátha a kicsi megszelidíti majd a kis ördögfiókákat! :lol:

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!
Mona, én is elolvasom majd a szüléstörténeted, de olyan iszonyúan hosszú... itt meg mindig megzavarnak... :) A Kútvölgyiben ki lesz a szülésznőd?
Kölyök, örülök, hogy Neked is elkezdett nőni a pocid, mert a talin Neked volt a legkisebb! :)
Kikó, legalább decemberben pihenhetsz két hetet, de azért ne dolgozz a szülés napjáig, vigyázz magadra!
Többen is nagyon rég jelentkeztek, köztük Kavics, Jim, Eszterxx, Lexus-ról már nem is beszélve! Hol vannak?

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!
Köszönöm a kisfiamra tett bókokat! Nagyon imádom. Egész nap ölel, puszil. Nagyon édes. Az előbb mondtam neki hogy Balázska rugdos, először megijedt, féltett engem, aztán mondtam neki, hogy anya örül neki. Akkor ő is örülni kezdett és mondta, hogy bumm-bumm.

Beuska! Lehet, hogy később még változik a helyzet, de én úgy érzem, hogy nekem most, hogy elkezdett beszélni sokkal könnyebb. Olyan jó hogy kifejezi a gondolatait, egyfolytában csodálkozunk a kis értelmén. Amíg kisebb volt nehéz volt vele. Rengeteg sírás, éjszakázás, cipelnem kellett (ami azért nem volt kis teljesítmény 6 hónaposan 10 kg volt, 1 évesen 14 kg). Most sokkal jobb. Bár ki tudja mi lesz később. A házat már szétszedi ő is és mindent felforgat, minden áldott nap.
Mi lesz ha a kisöcsi is megnő, azt még nem tudom. :D

Jajj, annyira rámjött a nosztalgiázás. Felteszek még két újszülöttképet, olyan babázós a hangulatom. :D Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mennyi haja van már ilyen picinek is, nagyon aranyos! Egyből vihettétek a fodrászhoz! :lol:

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

TALI:
Pepike,igazad van, teljesen praktikus, amit írsz a fizetésről! :)

Mni, köszi a táblázatot! Szerintem akkor legyen

december 10, 2 óra, a mongolban

(én addigra is éhen fogok halni :( :oops: ), és akkor mindenki befut, amikor tud.

Monácska, én nem merem elolvasni :oops: .

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Judit,
nagyon aranyosak a fiúk a képen, na meg az újszülöttkép a fiadról gyönyörűséges! :)

Kölyök,
egyre jobban gömbölyödsz, nagyon aranyos a pocakod! :)

Megint elgondolkodtam rajta, hogy mivel a dokim már nem dolgozik a kórházban, a terhestanácsadásra járjak-e ezentúl. Hááát, csak a táppénzes papírért mentem be, de nagy káosz uralkodott. A terhestanácsadáson nem volt doki, a nőgyógyászatra kellett sorban állni, ahol özönlöttek. A nőgyógyászatra kell időpontot kérni, a tanácsadóba nem, így nem tudták egyesek, hogy ki ki után jön. Szerencsére 10 perc várakozás után kijött a nővérke és elvette a kiskönyvemet a táppénzes papír miatt, aztán fél óra múlva meg is kaptam. Mi lett volna, ha még vizsgálatra is vártam volna? 10-kor még olyan várt oda, akinek 8-ra volt időpontja. Lehet, hogy mégis új dokit fogadok a szülésznő mellett, akihez magánrendelésre járok. Így mindig ugyanaz vizsgál. Nem tudom, még mindig dilemmázok... :roll:

Melinda

Kép
melinda80

Hát monácska, egyszerűen nem találok szavakat (elovastam a szüléstörténetedet). Meghatódtam a végére, és én a te helyedben talán még elméletileg sem akarnék tesót!!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy az, ami az egyik legcsodálatosabb, legnagyszerűbb élmény kellene legyen mindenki életében, ilyen mértékben képesek rémsztorivá változtatni! Ember az embernek!

De hála Istennek azért mindenhol változott a mentalitás és hozzaállás - még ha csak részleteiben is!

És én is csak azt tudom erősíteni, hogy a Kútvölgyiben 2006-ban fantasztikus emberek dokik-gyerekdokik-csecsemősök tették számomra csodálatossá Fanni érkezésének körülményeit és magát az érkezést is. Fogadott szülésznőm nem volt, csak dokim - valamilyen Erzsi volt az ügyeletes (és még hallottam ott egy pár jó szülésznőről)- és egy hihetetlen jófej, kedves és türelmes volt egész Vida érkezéséig - azután pedig ketten vezényelték le a szülést profi módon!

Szóval csajok: a közelmúlt, a jelen és a jövő JAVULÓ TENDENCIÁT MUTAT !!!! Szóval semmi ok a parázásra! És ez így van jól.

Van egy másik érdekes dolog, amin folyamatosan csodálkozom: sok helyen olvastam, hogy arról beszélnek a nők, hogy fájt, amikor megvizsgálta a doki - engem akárhányszor vizsgált meg a dokim -bár nagyon nem szeretem azt a kiszolgáltatott pózt, amit a manuális vizsgálat igényel-, meg soha, de soha nem fájt. Sem szülés előtt, sem alatta sem semikor. Mondjuk remélem is, hogy ez ezután sem lesz másként. (azt mondta a dokim utoljára, mikor nála voltam és kifejeztem, hogy féltem, hogy ezt a randit nem úszom meg vizsgálat nélkül egy szerény ultrahanggal, hogy a következő vizsgálat alatt ha akarom, hasra is feküdhetek - hihi-hát nem együttérző? - mondtam neki, hogy szerintem ettől nem lesz jobb -imádom a humorát!).

Beírtam a naptárba a talit! Nagyon szeretnék ott lenni, és végre személyesen is traccsolni veletek! remélem összejön!Ja: és a mongol pontos címét is feldobjátok?

Hihi -pumperka - jópofi a kép!

Ja: és van még egy nagy esemény nálunk: beleléptünka hisztikorszakba, bár még nem vagyunk 2 évesek.
Annyira ledöbbentem eleinte, hogy nem tudtam, mit csinálni. Aztán rájöttem, hogy ez a legjobb megoldás: nem csinálni semmit - mert úgy sem jut el olyankor semmi Fanni agyáig-, csak szépen kivárni, amíg magától elmúlik (persze nem mindig lehet ezt tenni).

Na, azt hiszem abbahagyom - ilyen hosszú még sohasem voltam-de nem tehetek róla :lol: -beszippantottatok.

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!!

Judit!

Ari a kis hajas baba!!!!

Kölyök!

Szép kerekecske már a pocakocska!!

Tali!

Nekem jó lenne amit mzx írt! Csak hol van ez a mongol?????

pussszzz

pepike

Kép

Kép
pepike

sziasztok!
Judit, tényleg milyen kis tündér afiad, újszülöttnek is. mindig olyan cuki ha ennyi haja van egy babának, akkor már sokkal emberkésebb...

Kölyök, tényleg hogy megnőtt a hasad! :)

Monácska? kis a szülésznőd a Kútvölgyiben ? én is szeretnék ott egy jót! olvastam én is a sztoridat, horror, szerintem a Kútvölgyi ehhez képest ég és föld lesz - amit hallottam róla

Nekem a találkozó mindegy hogy hol és a dátum is, de mivel még dolgozom még bőven sajnos nekem csak az este jó.

Ennek kapcsán panaszkodom is kicsit - az afpn kívül igazán nem sok minden borított ki mióta terhes vagyok, pedig vártam, hogy majd hisztis leszek meg érzékeny, de tegnap a munkahelyemen sikerült az ügyvezetőnknek (nincs gyerekes, itt senkinek nincs, ennyit a megértésről terhesség ügyben...).

Már azt is éreztem, hogy azt rossz szemmel nézik, hogy 2 hónapig otthon akarom lógatni a lábam, hiszem remek sztorijaik voltak olyanokról akik az ügyfél-megbeszélésről mentek szülni, de tegnap olyat szóltak be, amin úgy felhúztam magam, hogy idegességemben végül sírtam pedig igazán nem jellemző.
szóval csak 4 hónapot hagytam hogy találjanak helyettem embert, de csesztek vele foglalkozni, még mindig sehol senki, és még akivel dolgozom azt is elküldték (ilyenkor volt a legokosabb!) és dec elején lelép így itt fogok szívni egész decemberben iszonyat melóval.
gondoltam kiveszek még most 3 napot a maradékszabim, hogy rápihenjek erre a kemény végső időszakra

Erre az ügyvezetőm reakciója - ok kiveheted, de akkor ne merj majd panaszkodni decemberben, hogy sok a munkád!

Erre kissé ingerültem kezdtem el magyarázni, hogy ez miért igazságtalan, és a végén már nagyon elmérgesedett a dolog.

na asszem nem ide fogok visszajönni dolgozni, de ez nem izgat őszintén szólva...

KépKép
judit18

Fanetta: Irigyellek a fájdalommentes vizsgálatok miatt! Szerintem tényleg ritka jó szakemberek keze alatt voltál - vagy.
Ha mégegyszer orvost választanék, a Kútvölgyiben keresném, az tuti!
Judit: milyen munkát végzel? Nem semmi a főnököd hozzáállása

Livi
Kép
Kép
lusie

Na Sziasztok!
Most belátom, hogy a baj nem jár egyedül! Már beszámoltam a viszketésemről korábban és a 3 napos kenőccsel fejeztem be. Na ez a kenegetés odáig fajult, hogy az arcomat is bekentem vele, mert már elterjedt itt is. (Ezt pedig nem kellet volna)Teljesen bedagadt az arcom és tiszta piros lett. Felhívtam a bőrgyógyászt, hogy ez történt erre azonnal behívott, mert fulladást okozhat a krém.Kaptam 100ml Calcimusc szurit! Utána kaptam egy rázó keveréket rá és a javulás útjára léptem! Azt nem mondom, hogy nem viszketek, de már halványodnak a pöttyök! Minden nap kell mennem kontrollra :( . Többet járok már a bőrgyógyra, mint a nőgyógyra.
Ui: Jó tanács: vigyetek mindig magatokkal tiszta lepedőt UH ra, sosem tudhatjuk, hogy ki után fekszünk le és, hogy mikor sterilizáltak! Én sem gondoltam volna soha, hogy elkaphatom!
Na üdv mindenkinek és vigyázzatok negyon magatokra!!!!!!

Kép
enikoe182

Szia Enikő!
Egyre durvább a történeted! Ez a fulladás főleg ijesztő!
Melyik kórházban voltál uhn???

Livi
Kép
Kép
lusie

hű Enikő ez tényleg durva! a kenőccsel volt a gond?
na bőrgyógyászokról is megvan a véleményem. nekem 10 évig nem bírták kikezelni az arcomon kiütéseimet és közben szteroidos krémeket használtattak velem, fogalmam nem volt, hogy az milyen káros. még ma is csak, hogy nem marad belőle a szervezetemben

Livi, egy reklámügynökségnél dolgozom, elég durva a munkatempó, ha gyakran 7 előtt hazamegyek csúnyán néznek rám. de tényleg nem fogom idegesíteni magam, mert ilyen körülmények közé úgysem tudnék ide visszajönni.

ügyvezetőm konstruktív megoldása a visszajövetelem esetére: majd keressek olyan bölcsit ahol ott lehet hagyni legalább 7ig a gyereket. az fel sem merül benne ,hogy esetleg nem akarom otthagyni ennyi ideig mondjuk 1- 1,5 éves korában!

KépKép
judit18

Monácska!

Én is elolvastam! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Judit18!
Ne hagyd magad, ne merülj ki a szülés elött. Próbálj szabadságot kivenni egy-egy napra. Jár neked. Pl a tali napkjára. :wink:
Egy ilyen helyre valóban nem lehet visszamenni pici gyerek mellett. És hány ilyen munkahely van......

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, ez nagyon szomorú, hogy így viselkednek Veled, pedig nem érdemled meg, mert úgy tűnik elég lelkiismeretesen végzed a munkád és nem vagy lógós sem. A talira viszont próbálj meg ellógni, mert úgy néz ki, hogy dél körül lesz. Örülnék, ha jönnél! :)
Enikő, jobbulást Neked, ezeket a történéseket még olvasni is rossz!

KépKép
KépKép
mni

Judit!

Ne haragudj, de ez felháborító. A kismamákra külön bánásmód van érvényben. Régebben a danubius rádió mindig be olvastak néhány mondatot a törvényből, hogy mire figyeljenek oda a kismamák.
Én a te helyedben eljönnék táppénzre. Hiszen úgy is megvan a 180 napod, illetve úgysem akarsz ide visszamenni, mármint ahogy a szavaidból kivettem. (Gondolom te is olyan lelkiismeretes vagy mint én.) Én azt mondom ne törödj vele, hiszen ők sem törődnek veled. Kirugni kismamit pedig nem lehet a törvény nem engedi. Sőt majd ha 3 éves lesz a gyerkőc akkor is vissza kell venniük 3 hónapra. Esetleg abban az esetben nem ha megszünik a cég. Úgy hogy fel a fejjel és gondold át, hogy mi fontos a számodra. A decemberi fizu vagy a nyugalom.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

A mongol étterem a Déli pályaudvarnál található, weboldal: http://www.mongolianbbq.hu
Akkor szavazhatunk arra, hogy december 10-én, du. 2-től ott találkozunk?

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Ódry, jó, hogy visszajöttél közénk! Most már ne tűnj el megint, jó? :lol: :lol: :lol:

Kölyök, tényleg nagyon ari a pocid! És úgy látszik a képeken, hogy mennyire örülsz neki!

Juditkecskemét, tényleg óriás a kisfiad! 1 évesen 14 kg volt? Alexa másfél hónap múlva lesz kettő, és most 14 kg. Ja, és nagyon cukik a képek!

Judit18, nem semmi a főnököd! Nem csodálom, hogy nem akarsz majd visszamenni. Azon sem lepődnék meg, ha már most lelépnél táppénzre.

Enikő, nagyon nem irigyellek! Remélem hamar elmúlik ez a nyavalya!

Hozzászólnék a talihoz, bár az eddigi vélemények alapján úgy néz ki, hogy nem tudok elmenni. A dátum mindegy lenne, de nekem csak a vacsi lenne jó, mert Apa hétfőnként 3-tól 6-ig tanfolyamon van. Az étteremben a görögöt pártolom továbbra is, bár mindenevő vagyok, úgyhogy valójában mindegy.

Szoptatás: én is csak az elején figyeltem oda a tiltott kajákra. Mivel Alexa 21 hónapos koráig szopizott, olyan sokáig nem is tudtam volna megvonni magamtól a finom falatokat. Igaz, a végén már ő is evett mindent. :lol:
Vendég

Tali!

Mongol étterem címe! Déli pályaudvar felett van a Márvány utcában.
Szerintem 13 óra körül kéne talizni (asztalt foglaltatni), hiszen 17 óráig lehett ott lenni az az 4 órát. Aki pedig később tud jönni az bekapcsolódik.
Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Igaza van Beusnak!
Tényleg a táppénz ilyenkor a legjobb, ráadásul nincs maximálva, így ha be vagy rendesen jelentve a nettód 70%-át kapod egészen a tgyás lejáratáig, utána meg jöhet a GYED.

Livi
Kép
Kép
lusie

Látom, már tényleg fixnek tűnik a dec. 10-ei ebéd. Hát akkor sajnos ezúttal én nem tudok menni! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Kiszazsu!

Nagymami vagy valami ismerős rokon nem tud a kis Alexára vigyázni? Hiszen gondolom du. te is lefekteted aludni, így nem is lenne vele olyan sok gond.

Gondold át!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beus, sajnos nagymami vidéken lakik, 200 km-re (most nálunk vagyunk :)), a velünk lakó nagypapa pedig vak, rá nem tudom hagyni. Más rokon meg nincs. Esetleg, ha Apa ellógja az oktatást..... Majd beszélek vele. Szeretnék elmenni!!!
Vendég

És ha elhozod Alexát is?

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Köszi a kisfiam nevében is a bókokat!

Zsu!
Levi most dec. 16-án lesz két éves és 18 kg, a 104-es ruha kicsi rá, 27-es a lába.
Ezek után nem csoda, ha most is azzal fogadott a doki, mikor meglátta az UH-t, hogy hozzuk a formánk, és óriás a bébi. Be is írta a kiskönyvembe. A te kislányod pont jó súlyban van, az a normális.
Levi pedig nem nagyevő, meg kell küzdeni vele, hogy egyen. Van mikor este 5-kor hajlandó először enni pár falatot. Nem értem a dolgot. Igaz tejet azt bevág reggel-este 3 dl-t.

Szörnyű ez a rüh dolog. Még most sem tudom felfogni, hogy így vigyáznak a kismamákra, az eü dolgozók!!! :( :( :(

Judit18!
Nem éri meg maradnod, gondold át. Mi az előnye? Semmi....
Én mikor Levivel terhes lettem 6 hetesen otthagytam a melót. Gyűlöltem ott dolgozni, ki voltam készülve idegileg. Sürgősségi belgyógyászati osztály (egy nagyon aljas kolleganő, mindenféle fertőző beteg, tragédiák)- nem hiányzott az nekem. Most sem döntenék máshogy.
Előtte is jótékonykodtam az előző cégemnél, de nagyon megbántam. Csak én szívtam vele.
Majd meglátod, egy kisgyerek mellett nem lehet (nem szabad) 7-ig dolgozni. Neki nagyon nagy szüksége van az anyukájára. Majd találsz jobb állást.
A férjem főnöke állandóan 4 gyerekes anyukákat vesz fel. Azt mondja akinek ennyi gyereke van, az nem semmi teljesítmény, megszavazza nekik a bizalmat. Nagyon családbarát. Olyan helyre menj, ahol családosok vannak. Ők majd megértenek, támogatnak. Ill. egymást támogatjátok.
Sokat gondolkoztam én is, hogy mi legyen a sulival, de döntöttem. Halasztok! A suli megvár, viszont a két kisgyereknek szüksége van rám. Nem lehetek idegbeteg a vizsgák miatt. Meg amúgy is rengeteg időt elvenne tőlük. Meg sem tudnánk oldani, és ahogy ismerem magunkat, még a férjemmel is csak jól hajba kapnánk és folyamatosan nőne a feszültség. Nem éri meg.
Bocs, hogy így belemerültem.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Tali: nekem jó az 1 óra is, de a dec 11. kedd is jó, ha Kiszazsu akkor el tud jönni, és hátha akkor Kölyök is hamarabb tud jönni. Mi szóltok?

Kép

Kép
mzx

Judit,
én is elgondolkoznék a helyedben, hogy érdemes-e tovább dolgoznod, ha ilyen a hozzáállás a munkahelyeden. Nagyon látszik, hogy nem családos a vezetőd. :cry: Nekem egy hetem volt rá, hogy betanítsam az utódomat, de ha semennyi időm se lett volna, akkor is eljöttem volna a megbeszélt határidőben. Most egyedül csak te és a babád fontos, az, hogy nyugalom vegyen körül. Használd ki, amennyire tudod, hogy most babát vársz! Szerintem igenis készülni kell az anyaságra, nem csak úgy belecsöppenni. Bocsi, de nagyon felháborít, hogy ez történt veled!

Enikő,
örülök, hogy már jobban vagy!

Nekem oké a tali, 10-én, du. 2 óra, csak legyen jó idő, hogy fel tudjak menni!!! De jó lesz megint találkozni veletek!

Zsu,
szerintem nyugodtan hozd el Alexát, ha nem tudod másra hagyni!

Melinda

Kép
melinda80

Nekem a dec. 11-e is jó. Az időpont mindegy, elég sűrűn vannak Pestre buszok.

Melinda

Kép
melinda80

Eszembe sem jutott, hogy esetleg Alexát is elvihetném. :oops: Bár ez csak akkor jó, ha szerencsém van és elalszik odaúton a babakocsiban. :lol: Különben szaladgálhatok utána az étteremben. :roll: :D
Vendég

[quote="juditkecskemet"]L írta:juditkecskemetevi most dec. 16-án lesz két éves és 18 kg, a 104-es ruha kicsi rá, 27-es a lába.

Csak összehasonlításképpen: Alexa december 28-án lesz két éves, 14 kg, most nőtte ki a 86-os ruháit, a lába 23-mas. Érdekes, hogy mennyi különbség van két egyidős gyerek között.
Vendég

Zsu!
Levi nagyon kilóg a sorból. :D Fél ill. egy fejjel nagyobb a vele egy idős gyerekeknél. 4-5 évesekre való ruhát kap. És nem dagi, csak nagyon nagy. Majd elájulnak ha megmondom hogy még nincs két éves.
Amúgy Alexa a 14 kg-jával nem is kicsi. A barátnőm kislánya 2,5 éves és nincs 10 kg. Azt mondta, hogy nagy ünnep lesz ha eléri a 10 kg-ot. Nagyon picike, és nagyon aranyos.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

köszönöm a bátorítást, sajnos ahhoz szerintem nyuszi vagyok, hogy megtegyem, hogy holnaptól kiirassam magam, de ezentúl már nem sok fog érdekelni itt

na és hogy megkoronázza valami a napomat, képzeljétek ma kikapcsolták nálunk a gázt, mert vitatkoztam a gázművekkel a számlán és közben nem fizettem be ami tévesen horrorisztikus volt.
ma sos befizettük pedig nem is volt jogos, hogy visszakapcsolják, erre közölték, hogy hétvégén ezzel nem foglalkoznak, majd hétfőtől 2-3 nap

kedd-szerdáig se fűtés se melegvíz!!!!

komolyan nem tudom mi lesz. na most meg lépek mert kezdődik az intimtorna tanfolyam

KépKép
judit18

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?