Új privát üzeneted érkezett!

Beu, nem, nem kell(ene) aggodnom, nem is aggodom. Kép Zsombi kulonben olyan 3 hete nem igazan hizik. Es hat kivancsi vagyok/voltam.

+ mivel nagyon unom mar a fejest, es augusztusban szeretnem mar abbahagyni (tudod, nalunk fejes+cumisuvegezes van) ezert most elkezdem a hozzataplalast, es akkor addigra atallunk szepen lassan. Kép

Gyerekorvoshoz csutortokon megyunk, de eppen most akarom Ot lecserelni. Kép
Szia,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok,

köszönjük a kedves üdvözléstKép, már attól rettegtem, senki sem fog emlékezni ránk hosssssszas vakációnk utánKép.

Hú csajok, ma olyan napom volt... de olyanKép. Reggel bevásárlás két gyerekkel, Mamutban kipurcant a lift, ami lemegy a parkolószintre, ott kergettem a biztiembereket, hogy juttassanak le valahogy csomagostul-gyerekestül, kölkek visítottak, pénztárcám eltűnt, és csak a kocsi harmadszori átfésülésekor került elő. (közben aláfestésként a skacok bömböltek odabent)
Mire hazaértünk, mindketten elaludtak, két órát üldögéltem a garázsban, mert felébreszteni nem volt szívem őket. Aztán dolcsevíta itthon folytatódott, Dávidka már akkor elkezdett visítani, ha csak ránéztem Annára. Este kifelejtettem a húst a vacsorából, mondja Apasas, hogy mi ez a moszat wokban, belenéztem, dzsízisz, a hús, de akkor már késő voltKép. Úgyhogy vacakolhattam vele külön, de így nem az igazi.
Ja igen, főzés közben is visítottak, Malacka azt zokogta, hogy anya!anya!anya!, Macó meg csak szimplán ordított. Hát én nem tudom, mi van itt, de ha ez így megy tovább, betekeredek. (bár Dávidka menne pár napra nagyizni, de félek, hogy nem tenne most jót a féltékeny kis lelkének)
Úgyhogy ezerbocsi, de kivonatos leszek, csak átfutni tudtam a mai termést is.

Gombóc,
idénycuccokat hibernáltam, cukkinit, répát, zöldbabot, sóskát, spenótot, gyümölcsöket. Egyszerre nagy mennyiséget, így kisebb a macera. Bébiételes üvegekben tárolódnak, meg pár adagot tettem el kis kaviáros üvegekben, amig Macó keveset eszik, ne kelljen felolvasztani egy rendes üvegnyit.
Ne keseredj el, ha Zsombi kiköpi a gyümit, Macó is így kezdte, olyan csúnyán nézett rám, mintha nem is tudom, mit adtam volna neki. Aztán 3 nap múlva megtört a jég, megette az almabarackot. De pl. az almát simán azóta sem hajlandó. Szerintem pár napig próbáld ugyanazt az ízt, ha így sem fogadja el, akkor próbálj mást.(Dávidka pl. a Kecskeméti barackot nem volt hajlandó megenni, viszont a Hippet imádta) Ugyanezen gyermekem az édes cuccokat sem volt hajlandó megenni, ma is inkább a savanykásakat szereti.
Gratut kösziKép.

Tina,
fentebb részleteztem a mai napomatKép. Pedig az én leányzóm már 7 hónapos.

De,
így két gyereknyi gyakorlattal az a meglátásom, hogy a napirendet alapvetően a lurkók szabályozzák. Malacomnál pl. az volt a napirend, hogy nem volt napirend. Minden apró cucc bezavart, elalszik az autóban, akkor nem alszik este, meg ilyenek. Anna totál más, Őt semmi nem zökkenti ki, ha szlípingtájm van, akkor elterül, és hortyogni kezd, bárhol is vanKép.

Csucsuka,
jó lehetett a barátnőzés, én is szeretem az ilyen napokatKép.

Zsuzsi,
kakisztorin jót röhögtemKép, azért egy kicsit megnyugtat, hogy nem csak az én fiam ilyen kis anyauntatóKépKépKép
Mikitől köhögés hesshess!
Nálunk már kitört a láztalanság, de a betegség utóhatásaként Dávidom mindenféle cuccokat dugdos a fülébe, lázmérés felkiáltással.(jó is az a fülhőmérő...)

Orsoly,
anyósKép. Sajnál.Sajnál.Sajnál.

Heni,
az én utódaim inkább hátráltatják az öltöztetéstKép. Maca pl. azért pompázik egy nyakig érő Up&Go pelusban, mert a hagyományost képtelenség ráadni.

Tünde, De, Kaska, Évi, Zsuzsófi (remélem senkit sem hagytam ki a legmazsolább babák anyukái közülKép) grat a bébikhez, és üdv itt!KépKépKép

És most bedőlök az ágybaKép
pusz mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Beu,
Lőrincet azért még megcsodáltam dundikálás előttKép.

Gombóc,
Zsombi mennyit kakil? Csak azért kérdezem, mert Dávid is nagyon keveset evett, de bedolgozta az utolsó cseppig, 4 naponta trotyizott. Hízás meg amúgy is stagnálhat ebben a korban. (ebben van gyakorlatomKép, Macókának hála)
Fejést nem csodálom, hogy unod, viszont tök jó, hogy kihúztátok!Kép Elismerésem!

mostmárténylegjóéjtKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Gombóc! Emlékszem már a doktorra. HÁt akkor mindegy mit mond. Ha nem aggódsz, akkor jó. Csak próbálkozz tovább.

Zulu! FülhőmérőKép vagy Kép Figyelhetsz rá aktívan, hogy csak a nagy dolgokkal próbálkozzon. Szép kis napod volt! Hogy mi van ma? Nekünk is kellene fagyasztani? Mire elkezdene mást is enni, semmi nem lesz. De előbb megfőzöd? Elfelejtettem, bár tudom, hogy egyszer már írtad.

Beu
beu
 
 


Kiterítettem, elmosogattam, rendet raktam a holnapi takinéni tiszteletére - hogy ne rendrakással töltse a drága idejét, úgysem tudja, h mit hova-és még mindig itt vagyok. FüggőségKép

BeuKép
Lehet, hogy tényleg az a bajuk, hogy beígértük nekik a talit?Kép Szerdán ittalvó vendégek-2 felnőtt, 2 kamaszfiú, 4 éves kislány, oh, jaj, de túléljükKép, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap OK, sőőőtKép
SzemöldökszopiKép Julka nem szereti az ujjamat, csak a sajátját. Hiába dugom az általam preferált cumit a szájába.
SapiKép Holnapi mégismegvételeKép Pedig a mostani is menő!
Én is sokszor érzem úgy, hogy alig eszik a gyermekecske. De látnivalóan hízik. Mérés holnap hivatalosan. Bogyók nálam tuti hatnak, tegnapelőtt kevésnek éreztem-nem köpte ki köhögve szopi közben-, tegnap elkezdtem szedni, ma már megint fuldoklott néha. Gonosz anyaKép Én úgy szedem, hogy 3 napig 3x5, 2 napig 2x5, 1 napig 1x1. Legalábbis a szopis topikban így tanácsolták.
Gyerek nélküli pletyó az igazi! És annyira jó, amilyet az ember gyerek előtti korszakában el sem tud képzelni!Kép Eljön még a mi időnk! De most várok a legtürelmesebben, nincs is kedvem itt hagyni Julkát, most élvezem talán a legjobban a kisbabás létetKép

GombócKép
Próbáld ki az alma-banán kombinációt, hátha az jobban tetszik Zsombinak! Különben van főzelékes cumi is, legalábbis a MAMnak, én is adtam abból Andrisnak tejjel hígítva a főzit. Nála fordított volt a probléma, annyira akarta enni, hogy nem volt türelme kivárni azt az óriási időt, amíg a kanál megint a szájába ér és lilára ordította magát. Próbáld ki esetleg, hátha nem a kaja ellen van kifogása, hanem a kanál ellen?

NorkaKép
Üdv az új lakásban! Mosogatógép király! Jókor költöztetek, most még nem is veszi észre Jázi, fél év múlva már lett volna egy kis nyüglődés.

és egy friss kép, spéci LőrincnekKép

Kép

Urszila
urszila
 
 


Na, most fejeztem be a fejest, megyek Zsombit etetni. Kép

Urszila, koszi az otletet, almat banannal. NA, majd azt is kiprobaljuk. Jateknak odaadtam ma a kanalat Zsombinak, vagy fel oraig azzal masszirozta az inyet. Tok edes volt, ahogy kihuzta a szajabol, aztan ujra megprobalta eltalalni vele a szajat. Kép Aztan a kanalat mereven tartotta, es a szajat probalta hozzaigazgatni. MAjd megzabaltam. KépKépKépKép

Zulu, most eppen 4 napja megint nincs kaki. Pedig 3 hettel ezelottig napi 1 volt. Szerinted ilyen tejpepekkel is lehet probalkozni? Es mi van az ivolevekkel?

Beu, na jo, azert kicsit aggodom, de megprobalom nem tulzasba vinni. KépKép

Toffi, koszi a gyerekorvos infot. Meg aktualis a dolog. Kép

Jo ejt,
BagolyGombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Gombóc: szerintem semmiképp ne ijedj meg attól, hogy most nem hizik annyira a gyerkőc, mert teljesen normális a dolog. Anno nekem az ikrekkel tej is bőven volt (fagyasztgattam), aztán megpróbáltam a főzeléket is, és mégse hiztak jobban. Kinálgasd szorgosan, meg adjál neki sok tejecskét (igény szerint, ugy értem) és nyugi! A banánt én nem javaslom, mert manapság azt mondják, déligyümikkel jobb várni, mert allergizálhatnak. De itt van a meggyszezon, meg tán még ribiszke is van itt-ott és nemsokára jön az igazi friss nyári alma-körte. Türelem!

Napirend: az a valami, amiről azt hiszed, hogy lassan kialakult, de csak azért, hogy két hét múlva már egész másmilyen legyen. Legalábbis nálunk sokáig igy volt, mire valami rendszerféléről rájöttem, hogy jé egész rendszeres, addigra kiscsaj megvariálta.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok Kép

GombócKép

Köszi szépen, jó, hogy írtad ezt a bundazsák problémát, erre biztosan nem gondoltunk volna Kép

bera
bera3
 
 


Gomboc,
Ne aggodj mar! Kép (mondom en!)
Ja, egyebkent a hetvegen lattam egy meg nem egeszen 7 honapos, anyatejen 9!!! kilosra hizott "kis"lanyt, aki azota fogy, hogy megkezdtek a hozzatapit! Szoval az se tuti megoldas! Miki combja piszkafanak tunt a kislany vadlijahoz kepest! Kép De nem biztos, hogy azt szeretnem, hogy Miki ugy nezzen ki!

PIldi,
Nekunk is csak mindennap valtozik a napirend. De ha van is valami ket napig, ha csak kitesszuk a labunkat ittonrol, mar borul.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Gombóc!

Egyetértek Zsuzsival, nem biztos hogy a normál kajcsin jobban fog hízni. Egyébként is nyár van, ilyenkor inkább nőnek a gyerekek, ne híznak, ez egy ilyen időszak.
A fejést megértem hogy unod, nálunk is fejés+cumisüveg volt, sajnos nálam csak 3,5 hónapig ment, aztán egyre kevesebb letta tej. De gondolom augusztusban azért nm teljesen hagyod abba a fejést, vagy tápszerre térsz át? Nálunk Emma 9 hónaposan még reggel és este tápszert iszik és csak 3 evés van kiváltva mással.
Egyébként én adtam neki tejpépet is, először HA tejpépet, aztán olyan 7 hónapos korától már sima tejpépet. Emma nagyon szereti. Nálunk az ivólevek nem jönnek be, teát iszik,a gyümölcsöt reszelve vagy turmixolva ette, most meg már harapja is. Ő egyébként sima gyümölccsel nem lakik jól, azt max nassnak eszi, én eleinte a natúr ríizspépbe kevertem gyümit, most meg általában joghurtos, túrós gyümölcsöt eszik, mióta nagylány.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok,
vagyok ám még én is, csak dolgozom, mint Myssnia Kép!

Visszaolvastam azért...

Zsuzsi,
újabb-régebbi, rózsás-hónaljszagos képek nagyon jók! Miki is mennyit fejlődött, mióta itt voltatok! Gyuri + kakisztori aranyos!!! Kép
Málnatorta nyamm-nyamm, biztos finom volt, hú de megkívántam! Én diós csúsztatott palacsintát sütöttem a hétvégén, tessék Kép:
Kép

Momo,
én emlékeztem rád a taliról, úgyhogy én nem gondoltalak ám másmilyennek! Kép Zsebi és Timi csodaszépek, jó a trigedőr-kép, meg a sírós Zsebi is nagyon aranyos! Kép

Leszter,
én picit szégyellem, de szinte már fóbiám van ezektől a "házőrző" kutyáktól, akik meglepetésszerűen ugatnak rám a kerítések mögül. Szabályosan ideges leszek tőlük, megharagszom rájuk, legszívesebben visszaordítanék nekik Kép! Olyan rossz, hogy amikor sétálunk a kertes házak között szép békésen Ancsival, aki aluszkál a kocsiban, minden olyan idilli, akkor egyszer csak rámordít "valaki". Hát ilyenkor mindig olyan, de olyan dühös leszek...
Küldök neked speciális babakocsi-drukkokat! KépKépKép

Tina,
üdv itt, Nikihez gratula! Nagyon aranyosak vagytok hármasban a képen!

Gombóc,
ez a gyerekorvos nagyon durva! Drukk, hogy találjatok rendes dokit, akiben meg tudtok bízni, és aki szereti a gyereket!
Hozzátáplálás-kísérlet Kép! Szerintem is próbálkozz mindenféle ízekkel, hátha bejön valamelyik a srácnak előbb-utóbb!

Noeeemi,
nem látom, hogy válaszoltak-e már neked képfeltevés-ügyben... Először is be kell szkennelni a fotót a masinátokkal, utána valahova lementeni a gépeden (nem kell külön feltölteni a netre), majd itt a hozzászólás-ablakban alul a melléklet feltöltésénél kikeresed a gépeden a képet, és feltöltöd, ezután ugyanúgy küldöd a hozzászólást, ahogy szoktad Kép.
Részvétem a Nagypapád miatt Kép...

Ellimami,
én rengeteget kísérleteztem ezzel a fürdetési-időpont-dologgal. Anyós szerint jó az, ha fix időpontja van, legalább körülbelül ugyanakkor legyen mindig a fürdés. Hát én nem tudom, nálunk végül is ez az egy dolog van, ami tényleg fix, minden más folyton máshogy alakul, mint előző nap, mert ha Anna alszik, akkor én bizony nem ébresztem fel, hogy itt az etetés-idő, inkább tolódjanak a programok. Szóval a fürcsi nálunk 7 körül van, utána jön az "esti műsor", amiről már írtam régebben, Ancsi szopizik, majd játszogat, és nyügizik, és megint szopizik, és így tovább, egészen este 10-ig kb. Akkor viszont elalszik, és ált. reggel 7 körül ébred. Nem tudom, segítettem-e ezzel, hogy ezt leírtam, mert ugye minden baba más és más... Kép

Beu,
kékestetői képek szuperek, Lőrinc is mekkorát nőtt! Szép kis kerek pofija van! Kép
A kórházi mérésekkel nálunk se stimmelt valami, Annát 54 centinek mérték, szerintem meg sokkal kisebb volt, mert az utána következő egy-két hónap alatt állítólag 1 cm-t nőtt csak, pedig két ruhaméretet is kinőtt! Kép

Csucsuka,
hogy mennyire aranyosak a lurkóid!!! Kép Az a Danipuszi Zsófinak, hát...!!! Amikor ilyet látok, rögtönazonnalakarokénisegydanit-érzésem van! Kép

Nadine,
remélem, már jobban vagy, és Zsanka nem kapta el! Drukk-hegyek! Kép

Urszila,
Julka is mekkora már! Zsuzsid is milyen szép kislány! Andris meg igazi kis pasi a tüsi hajával! Szép család vagytok!
Figyi, pofátlanság, hogy most meg én kérek szépen abból a tejszaporító-mail-ből? Lehet, hogy semmi baj, de mintha az utóbbi időben kevesebb lenne a tejcsi... különösen esténként érzem úgy, hogy hiába rágcsálja ez a lány.

Évi,
szerintem is vedd fel, ha sír! Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos koráig egyáltalán nem lehet "hozzászokatni" semmihez, elkényeztetni stb. Azért sír ilyenkor még, mert valami baja van. Az óránkénti evés meg ismerős, ez nálunk is így volt, aztán szép lassan ritkult a dolog, mostanság már kb. 3-4 óránként eszik. Szóval kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petra meg nagyon kis édes a katicásban! Kép

Zsuzsófi,
nagyon nagy gratula Bencédhez, üdv itt, és gyere gyakran (ha tudsz Kép)!

Pálma,
naaaagyon édes kis Bálint babád van!!! KépKép

Orsoly,
és hogy tetszett Lackónak az Állatkert? Kép

Kaska,
látom, K-vitamin ügyben már kaptál okos tanácsot! Én kiskanálba kiöntve, pár csepp tejjel adtam be, és utána gyorsan cici a szájba, mert nagyon vacak íze van ennek a Konakionnak!

Angi,
Jucus nagyon szép baba! Kép

Zulu,
de jó nektek, nyaraltatok! Kép Gratula a nagylánynak a felálláshoz! Mammut-lift sztori viszont lehangoló, nem igaz, hogy ilyen kis hülyeségek hogy megnehezítik a kisgyerekesek életét!

Manó2,
Anyós-após Kép. Próbálj meg nem foglalkozni velük! Hadd sértegessenek, ha nekik úgy jó, te meg csináld úgy a dolgokat, ahogy neked tetszik! Persze nem ártana a férjednek beszélni velük Kép!

Györgyi,
aranyos lehet kúszó-mászó-üldögélő Rékád! Kép Képeket mikor raksz fel?

Csibe21,
gratula itt is Mercihez! Kép Amint látod, van pár baba, aki óránként akar enni! Az én Annám is olyan volt! Kép Elmúlik, neked is kitartás! Nagyjából próbáld meg azért a másfél órás szüneteket tartani, akkor talán nem fáj annyira majd a pocakja, mert a félig emésztett tej keveredése a frissel okoz ilyen pocifájást. Én mondjuk nem bírtam mindig, ha nagyon sírt, nem vártam ki a másfél órát Kép.

Heni,
de jó, te is megvagy! Kép Anyós Kép. Dorinának gratula a mászáshoz! Képeket kérünk szépen! Kép

Dé,
neked is gratula Virághoz, üdv itt! Gyakori evésekről lásd a fentebb írtakat! Kép

Norka,
jó, hogy kezdenek visszaállni a dolgok! Neked akkor küldök herpesz-elleni-Jázmin-puszilós drukkot!!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek, Anna ma éjjel bekakilt, ilyet még sose csinált! De szépen végigaludta az éjszakát, nem zavartatta magát, csak reggel nem olyan békésen ébredt, mint szokott, és hát irtózatosan büdös volt KépKépKép!

Hú, na most már aztán megyek, vár a teregetés, meg folytatnom kéne a melót, de a lemaradásomat ezennel behoztam! Kép Lehet tovább termelni az olvasnivalót!

Pusz
Franyó
(öööö... a tábla... hát... igyekszem majd... Kép)
franyo
 
 


Sziasztok!

Évi
Petra nagyon szép kislányKép
Zsombi is szokott a hordozóban aludni, ha éppen ott jut eszébeKép
Én is kiakadtam, hogy nézett ki szegény gyerek, akkor mondták, hogy túlhordtam és szétázott. Passz. De a kórházban nem tudtam olajozni, mert ha végighúztam rajta az olajos vattát, egy húzásra "elkopott" a pamacs, a gyerek meg tiszta szösz lett, utána szedegethettem aztKép Egyébként gyorsan lekopott a "rongyos" bőre, szerencsére.

Anyóstéma
Hagyjuk. Az enyém nem annyira gáz, de kicsit messzebbre is lakhatna, és akkor imádnám.

Heni
Gratula a mászáshoz Kép És a kis fegyelmezőhöz Kép

Tina, Dé
Üdv itt Kép
Rendszer majd lesz, látom, már Zsuzsi megírta, mi a várható helyzetKép

Tina
FogorvosKép

Norka
Hát itt vagy megint KépKép De jóóóóKép

Urszila
Szandi nekem is jobban működött Kép, mint Zsombi.
OltásKép, drukk, hogy könnyen átvészeljétekKép
Én tudom, hogy nem voltam elszámolva. Ezek szerint valakinél hamarabb elfogy a magzatmáz?
Julka nagyon jól néz ki KépKép

Gombóc
Szerintem nem ciki a cumisüveges főzelék, próbáld ki. És a dokit csak ajánlani tudomKép

Beu
Szandi ovis (ő volt Kaskáéknál), augusztusban lesz 6 éves, de állítólag nagyobb a korabelieknél. Az oviban biztosKép
A körömkefét muszáj lesz kipróbálni, mert tegnap kipróbáltuk a doki néni által felírt krémet, hát Zsombi így még soha nem ordítottKép. Azt tudtam eddig is, hogy utálja, ha a homlokán babrálunk (pl. mosdatás), de ez a tegnapi egy katasztrófa volt.
Ja, és elfelejtettem, szerintem is Rád hasonlít LőrincKép. Hol tartotok? 1564:7? Vagy 8? (Ez vicc, teljesen Rád hasonlít) És a képek nagyon szupikKép Sapivétel Kép Kép lesz? (Nekem is a gyengém a sapiKépKép)

Zulu
Jó, hogy megint jöttél Kép
Moszat a wokbanKép

Zsuzsi
Megint közelítesz az 1000-hezKép
Szerintem Zsombi is lesz 7 hónaposan 9 kiló, ha így halad, hamarabb is (most 12 hetes és 6,35 kg). Az nagyon nem szép? Zsombi szép és nem is látom nagyon ducinak.

Megyek, mert Szandi le szeretne menni a játszóra (pedig még nem lesz lent senki, halálra fogja unni magát).

Szép napot mindenkinekKép

Toffi + Zsombi + Szandi
toffifee
 
 


Franyo,
Mit dolgozol? En ugy irigykedem!!! Nem azert, mintha nem lenne eleg dolgom amugy is, de annyira kiegve erzem magam a szellemi tevekenyseg hianya miatt!!!
Dios csusztatott pail szenzacios...csak csorog a nyalam...en hetvegeig lehet, hogy mar nem sutok, akkor meg ugyis nagyuzem lesz!

Gomboc,
Mi lenne, ha egy reggeli, meg egy esti fejest megtartanal? Az talan nem annyira munkas mar, nem erzed annyira lekotve magad tole, es megis kb. 3 etkezesre jut eleg tejecske! En a vegen mar igy csinaltam, de minek, Gyurinak mar ennyi sem kellett! Kép

Beu,
Lorinc hapsika nagyon cuki ujjragos kepen! A masikon sajnos nem sokat latok...Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Manó2!
Hát, apósod tényleg nem semmi lehet. Utána nem adtak valami magyarázatot, hogy mégis miért volt ez a beszólás? Vagy csak úgy Kép?
Szerintem ha egymás mellett áll a két ház, nincs közös bejárat, átjáró stb. akkor nem olyan vészes a helyzet, főleg, hogy kulcsuk sincs. Hiszen nem hozzájuk költöztök, hanem a saját házatokba és a saját életeteket fogjátok élni. Erre nyugodtan felhívhatod a figyelmüket, (persze nyugodtan, normális hangnemben) és ha nem értik meg, akkor mit tudnak csinálni? Hiszen akkor engeded be őket, amikor Te akarod, legfeljebb egy ideig kellemetlen lesz a szituáció. De gondolom egy idő után ők is megértik, hogy jobb a békesség, nem? Főleg ha szeretnének normális körülmények között találkozni az unokájukkal.

Évi24!
Szerintem cicisebre nincs igazán jó kence, csak az idő a megoldás Kép.
Telcsiben is mondtam Neked, hogy nem mindig lesznek tejtől dagadó mellek, hiszen egy idő után beáll a kereslet-kínálat, tehát nem lesz többlet = nincsenek tejtől duzzadó cicik Kép! Később előfordulhat, hogy már csak akkor fog feszülni, ha vmiért kimarad egy etetés, vagy Petra kevesebbet eszik vmi miatt (pl. oltás, front, hasfájás). Ja és sokat segít a szellőztetés is a ciciknek! Én hetekig járkáltam itthon félmeztelenül, úgy éreztem magamat, mint egy erotikus filmekben szereplő hölgyemény. Félmeztelenül mosogattam, porszívóztam stb. Amikor anyósom itt volt, kicsit visszafogtam magam Kép.
A lényeg, hogy szoptass, amikor csak a babó kéri és nem lesz tejgondod!
De gondolom már mások is írtak hasonló tanácsokat, csak én még nem olvastam végig az oldalt Kép.
A lényeg, hogy ne aggódj és bízz magadban! Ha akarod átküldöm a tejszaporítós levelet, én is megkaptam még Ágcitól anno.
A hordozó hasfájás esetén is beválhat, mert egy kicsit görnyedten ül benne a baba, ami jót tesz.

Zsuzsófi!
Ez a szüléstörténet nem semmi Kép. Hihetetlen, hogy egy állítólag bababarát kórházban mik történhetnek Kép.

Toffi!
Zsombi bőre nem semmi volt. De most már biztosan gyönyörű!
Párod nagypapája Kép.

Heni!
Az én majdnem 7 hónaposom sem segít az öltözésben, sőt inkább hátráltat Kép. Valahol azt olvastam, hogy ilyenkor próbálják egy kicsit húzni az időt, hogy tovább 'játszhassunk'.
De én türelmesen mondogatom neki, hogy 'kérem a másik kezedet', 'dugd ide a lábadat' stb. Hátha egyszer csoda történik Kép!

Dé!
Én is el voltam keseredve eleinte, hogy semmi rendszer nincs az életünkben, sőt ha végre beáll valamiféle rend, akkor egy hét múlva váltás, de aztán nem volt más választásom elfogadtam.
Most a 7. hónapban már elég jól kialakított magának egy egész jó rendszert Levente. Tehát nincs más választás, türelem rendet terem Kép. Legalábbis az én tapasztalataim szerint.

Tina!
Gyökérkezelés Kép.

Norka!
Már hiányoltalak Kép! Herpesz Kép.
Most én is úgy érzem költözünk, mert átköltöztünk a saját szobánkba, de az ágyunk még Levinél van (mi egy kanapén alszunk), dobozok vannak mindenhol (utálom, hogy tárolni kell a dobozokat, mert ki tudja mikor költözünk megint Kép )

Zulu!
Idénycuccokat én is hibernáltam volna, ha anyósék hoznak a kertből. Még tavasszal ígérgették, hogy hoznak egy csomó mindent a Levinek, vártam őket múlt vasárnap üvegekkel és egyéb segédeszközökkel felszerelkezve, erre kaptunk 3 csokor kaprot, egy cukkinit és egy kistálnyi ribizlit. Na ennyit erről Kép, majd piacról szerzek be ezt-azt!

Mennem kell, mert a ház úgy néz ki, mintha természeti katasztrófa sújtotta volna, pedig csak nem takarítottam ki rendesen a hétvégén. (mert baracklekvárt főztem éjszakánként, napközben meg rokonlátogatóban voltunk).

Pusza, Virág és a maoltástkapó Levente
virga
 
 


Tofi,
Nem azt mondtam, hogy nem szep, gyonyoru kis puhasag volt az egesz kislany, olyan mikelandzselos tipus! Es mivel tudom, hogy anyatejen nott ekkorara, igy azt sem lehet ra mondani, hogy elhizott! Mas kajcsit is szeret, de azota fogy! Anyukajanak volt egy jo beszolasa, amikor Reka nyugoskodni kezdett: "Dragam, megeheztel, hozzam a tokodet?" -marmint a sutotokos bebietelt. Azert jot rohogtunk!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Baaaaaaraaaaack!!!!....es mire hazamegyunk, mar nem lesz, pedig aposom kertje tele van/volt vele! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok lányok!

Köszi a tanácsokat.
Ideteszek egy képet a piciről. Ez még a kórházban készült. Azóta nőtt egy picit, de még nem sokat.
Megpróbálom azért a kétórás időt tartani, mert az egyik mellem kezd kikészülni.

Tünde+MerciKép

Kép
Kép
csibe21
 
 


Sziasztok lanyok!

Megvettuk a babakocsit!!!KépKép En uuugy orulok neki!Kép Nagyon szep, es vegul sokkal olcsobban kaptuk meg, mintha az egeszet egyben vettuk volna. Lehet, hogy valamit elszamoltak, de nem reklamaltunk...Kép Megyek is jatszani vele, majd jovok.
Udv:

Leszter es az uj mozesben alvo PetraKép
leszter
 
 


Lányok!
Delelőben fürdés téma most.

Beu
beu
 
 


Sziasztok! Fürdés táma teljesen unamas volt.

Leszter! Végül hogy sikerült? Fotót kérünk!

Tünde! Olyan kis arisztokratikus, finom vonalai vannak Mercinek! Nagyon szép.

Zsuzsi! Köszi a dicséretet! Miért nem látod a másik képet?

Manó2! Anyósék-téma. Van akivel meg lehet oldani egy ilyen helyzetet, van akivel nem. Ha az anyósodék az előző csoportba tartoznak, akkor kitartással, türelemmel, és főleg nagy beszélgetésekkel biztos, hogy meg fogjátok oldani. Ha az utóbbiba, akkor nem sokat fogtok kommunikálni. Ez mindenkinek rossz lenne, úgyhogy próbálkozzatok. Szerintem is a férjed sokat tehet az ügy érdekében.

Virág! Baracklekvár! Ügyes vagy. Anyós zöldségei L Jó nagy csalódás lehetett.

Toffi! Rám hasonlít? Köszi! Sapi: Ma azt hiszem nem megyek, de a héten biztosan. Remélem nem fogy el az egyetlen jó méret. Igazából nem is nyári sapi, inkább őszi. Lehet, mire időben jó lesz, kinövi.

Gyermekem visítozik alvás helyett, úgyhogy egyelőre ennyi.

Beu
beu
 
 


Sziasztok! Fürdés táma teljesen unamas volt.

Leszter! Végül hogy sikerült? Fotót kérünk!

Tünde! Olyan kis arisztokratikus, finom vonalai vannak Mercinek! Nagyon szép.

Zsuzsi! Köszi a dicséretet! Miért nem látod a másik képet?

Manó2! Anyósék-téma. Van akivel meg lehet oldani egy ilyen helyzetet, van akivel nem. Ha az anyósodék az előző csoportba tartoznak, akkor kitartással, türelemmel és főleg nagy beszélgetésekkel biztos, hogy meg fogjátok oldani. Ha az utóbbiba, akkor nem sokat fogtok kommunikálni. Ez mindenkinek rossz lenne, úgyhogy próbálkozzatok. Szerintem is a férjed sokat tehet az ügy érdekében.

Virág! Baracklekvár! Ügyes vagy. Anyós zöldségei Kép Jó nagy csalódás lehetett.

Toffi! Rám hasonlít? Köszi! Sapi: Ma azt hiszem nem megyek, de a héten biztosan. Remélem nem fogy el az egyetlen jó méret. Igazából nem is nyári sapi, inkább őszi. Lehet, mire időben jó lesz, kinövi.

Gyermekem visítozik alvás helyett, úgyhogy egyelőre ennyi.

Beu
beu
 
 


Hú, miért?
Beu
beu
 
 


Beu,
Tegnap felhivtam a Matti Kft.-t (ez a CAM es Neonato termekek forgalmazoja), es azt mondtak, hogy lehetseges hordozo nelkul csak esernyokocsi+mozest venni. Megkerdeztem, hogy mennyibe fog kerulni, kiszamoltak, visszahivtak, es ma megis 13e Ft-tal kevesebbet kertek.KépKép Nem tudom, hogy jott ez ki... Az elado ma amikor nezelodtunk azt mondta, hogy az a szin, amit kivalasztottunk, akcios, igy 5e-rel kevesebb (de ez a teljes keszletre vonatkozott volna). De hogy lett meg ezen felul is 8e-rel kevesebb, hat fogalmam sincs, de nem is erdekel annyira.Kép Fotot majd talan este csinalunk, es akkor teszek fel.
Udv:

Leszter

Addig is egy masik kep GigaKIKA-hoz kapcsoldva, betucserevel.Kép

Kép
leszter
 
 


Helló Lányok,
én is megvagyok, csak kicsit fáradtan. A kölköm a kényelmes 3-4 órásról tegnap éjszakára átállt a 2,5 órás szopikra, ki vagyok purcanva. Ehhez képest 5-kor kelt, és 10-től aludt másfél órát, azóta ébren, és most aludt be 20 perce, remélem tartósabban...
Tegnap ránktört a védőnéni, pont amikor a déli szopi után bevackoltam magunkat a fiammal a hitvesi ágyba... Múlt héten nem volt lent rendelési időben (amikor én lementem hozzá +dokinőhöz) és úgy gondolta, akkor megnéz... Szerencsére Kevint nem kellett felkeltenem, de az én pihimnek lőttekKép Tök bosszantó.

Évi,
Én is Garmastanoztam még a kórházban, tényleg hegesít, és nem nagyon segít. Viszont most látom, milyen szerencsém volt, hogy Kevin szó nélkül elfogadta a bimbivédőt, azzal sokkal könnyebb volt, párnap alatt begyógyult, és csillagokat sem láttam szopinál. Viszont ő is nehezebben kapta be, mint a natúr cicit.

Zulu
két óra a garázsban...Kép mert vicces elképzelni, hogy anyu unatkozva őrzi a durmoló kölköket, Kép mert gondolom te nem nevettél...

Beu
Lőrinc továbbra is tökédi, végre láthattunk egy sapkamentes képet isKép

Urszila
Julcsi aranyos

Franyó,
köszi a fürdés-tapasztalatokat, z ember sose tudhassa' kitől hall valami okosat, úgyhogy én örültem minden infónak.

Ildi
Napirend meghatározásod kismama-szótárba való, megjegyzem magamnakKép

Tünde,
Merci tényleg édes, törékeny baba, vigyázz rá nagyon!Kép

Leszter
GigakAkIKép

Tegnap lementünk dokinőhöz, mert a fiam szörcsög (ahogy apa mondja, röfög) de nem talált semmit. Orrszívó-poszívóval sem jött ki semmi a nózijából. Aszonta,(a dokinő, nem KevinKép) max anyatejet cseppentsek az orrába. Megcsináltuk, üvöltés, szörcsögés maradt. Most már nem aggódok, de azért volt valakinek hasonló?

Pusza
Elli+Kevin(3h+4n)
ellimami
 
 


Sziasztok!

Nehany napra elmerultem az anyasag zugo tengereben, hogy fu de koltoi legyek, de most sikerult partra evickelnem egy szigeten :-))) Apa felhozta a bolcsot a tetoterbe a szamitogep melle, es ujfent alomba enekeltem cseppemet, ugyhogy most havaj van :-)))

Ma lettunk kethetesek :-)))

Koszonom a valaszokat! :-))) Tegnap beadtuk a K-vitamint, arcrezdules nelkul lenyelte a draga :-) Azert aggodtam, mert nem volt muanyag kanalunk, de a kifozott teaskanal bevalt :-) Meg jo, mert matol szedunk D-vitamint is :-)

Hamlas ugyben megnyugtattatok :-) Nalunk tulhordasnak egyeb jele nem volt, es csak egy jo het utan kezdett hamlani, hat nem tudom, lehet, hogy a legtobb ujszulott hamlik? Vedoneni megnezte tegnap es napraforgoolajat javasolt, ma kiprobaljuk.

Lanyok, en ezt a szelet mar annyira unom, hogy hihetetlen. Ugy szeretnem kivinni a babat, ehhez kepest meg ra se merem nyitni az ablakot! :-( Es a hangulata is tre.
Tegnap en is elklettyentem, mert hazament anyukam, es olyan ures lett a lakas. :-( Pedig meg veszekedtunk is neha, szegenyt jobban megviselte, mint engem, hat ugye vitustancot jarnak a hormonjaim, es estere faradt is vagyok, es ilyenkor jobb, ha beken hagynak, hogy csinaljam a dolgokat, mert a turelmi kapacitasomat kimeriti a gyerek, es a joszandeku segitseget is belepiszkalasnak erzem... a parom mar ismer, de szegeny anyam neha csak nezett... Szerencsere sikerult megbeszelnunk, es ugy lattam, nem haraggal ment el.
Apam is itt volt, sikerult radumalni, hogy vegye kezbe Vilcsit :-))) Igy mar minden csaladtag tulesett a tuzkeresztsegen :-)))

Az ejszakank viszont kriminalis volt. :-( Este 11-tol hajnal 2-ig intenziv gorcsos hasfajas :-((( szivem szakadt meg rajta :-((( utana azt remeltem, nagy bealvas lesz, sajnos nem :-( Negyedora szusz utan Viola bedobott meg egy "utalom a kisagyat" projektet is :-( Haromnegyed haromkor felkeltettem apat, mert en mar megzakkantam, es o is meg egy oraig altatta.

Nekem ugy tunik, a mi gyerekunk forditott eletritmusban mukodik, sajna olvastam mar ilyenrol... Ejjel nagy szemekkel sasol es teljesen eber, nappal tobbnyire szunyal. :-(
Sz*rul ereztem magam tegnap, mert amikor mar nem fajt a hasa, merges lettem, hogy nem alszik, ugyanakkor total lelkifuratom volt, mert tudom, hogy nem direkt csinalja, pici es nem tehet semmirol.

Ma fel 12kor a 2. szopinal meg szeret ejtette az elso anyalehanyasnak... Lehet, hogy azert is van mindez, mert tegnap hihetetlen sokat zabalt, a merleg 14 deka gyarapodast mutatott egy nap alatt, a szuletesi sulyat is tullepte! Talan tul moho volt?

Egek, jol kiteritettem itt Nektek a nagy bozontos lelkem... Na gyorsan elkuldom, amig meg nem gondolom magam, aztan megprobalok visszaolvasni kicsit, ha hagy a lany... Ugyis max az utso adagot fog sikerulni, de legalabb irok Nektek :-)

Kaska
kaska
 
 


Kaska,
Ejszaka ne kapcsoljatok villanyt, legfeljebb egy hangulatlampat, ne erjek Vilcsit feny- es hangingerek, ne is nagyon beszelgessetek, enekeljetek neki, csak suttogjatok. Ha nem muszaj ne is pelenkazzatok! Igy talan hamarabb atszokik!
Reszvetem az ejszakai hasfajas miatt, ez a periodus nekem sem a kedvencem! De nemsokara elmulik, es jo esetben legkozelebb ugy 14-15 ev mulva kezdodik elorol, amikor majd mar buliba jar a csaj!
Nappal aludj, amikor Vilcsi is vegre beajul. Telefont huzd ki, mert kedves embereknek mindig akkor jut eszebe megkerdezni hogy vagy, amikor epp volna lehetoseged egy kicsit pihenni. Sot, a teves hivasok is ilyenkor jonnek!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi,
kakilos-lelepos sztori :-))) Gyuri tok bator srac! :-)
Szerintem igazad van, ha nem tartasz a 4 pasival: tul fogjak elni, es nem kell, hogy mi nok minden ilyen sztorirol tudjunk :-) art a szepsegnek es az idegrendszerunknek! :-)
Szerintem eleg tulelo tipus vagy Te, persze azert drukk a bulihoz :-)

Mano2, Orsoly,
tovabbra is egyutterzesem anyosapos-rokonsag ugyekben...
Engem ugyan tenyeren hord az isten, es nagyon jo fej anyosom, aposom van, de meg igy is koccanunk neha. Meg ld. fent jo anyammal.
Mindig azt mondom magamnak, hogy ez termeszetes, hiszen ra vagyok kattanva a kicsire, es legjobb, ha a megerzeseimre hallgatok es ebben nem zavar meg semmi.

Kellene csinalni olyan tablat anyukakra, mint a fonokokkel szokas, hogy "mindig igaza van, ha nincs, az elso pont ervenyes"! Mert ez igy is van! Jobb valamit nem tokeletesen, de nyugisan csinalni, mint forditva! A tanacsokkal meg csak annyit kellene megvarni, amig kerjuk, akkor szivesebben is fordul hozzajuk az ember!

Na most jol megaszondtam :-)))

Tunde,
nagy GRATULA Mercihez, aki egy napon szuletett Violaval! Kép Kép Kép
Elso nap a korhazban egy korteremben voltam egy 36. hetre, 2.5 kg-mal szuletett kisfiuval. O is szinte folyamatosan kert enni! A vedono azt mondta az anyukanak, hogy ez abszolut normalis, mert a gyomrocskaja olyan pici, hogy egyszerre csak keves kajat tud befogadni, viszont tobbet kivan, hogy utolerje magat :-)
A hasfajas temahoz nem ertek, azt mi is csak viseljuk :-( Hallottam mar olyat is, hogy lehet a tul gyakori etetes miatt, meg olyat is, hogy nem, mert az anyatej a gyomorbol kb. 20 perc alatt tavozik.
Cicire nekem bejott a Garmastan, lehet, hogy azert, mert foleg megelozeskent kentem fel? Egyszer volt egy veralafutasom a korhazban, azt egy nap alatt lehamlasztotta, minket Vilcsivel nem zavart a heg.

Noemi,
reszvetem Kép

Toffifee,
Kép Nektek is...

Evi,
a mellre tevesnel nagyon figyelj, hogy ne csak a bimbot kapja be, hanem minel tobbet a bimboudvarbol is, amennyi csak a szajaba fer! Konnyebb, ha a baba szajat illeszted a cicire, es nem forditva! Fontos, hogy feled legyen fordulva a baba, kulonben megint csak huzni fogja a cicit. Es probalj ki tobb poziciot, akkor nem ugyanott nyuzza mindig!
Biztos, hogy vissza fog jonni a tejci :-), amugy par nap utan mar magatol is csokken a mellfeszules, nem biztos, hogy olyan keves a tejci!
Mindezeket a szoptatasrol szolo konyvben olvastam, es nekem pontrol pontra bejott, ezert merek beleszolni ilyen friss zoldfulu anyukakent.
Hu, most latom, hogy mar mas is irt, es most buszke vagyok, hogy hasonlokat! :-)
Meg egyszer gratula Nektek is! Kép Kép Kép Tok jo, hogy a kismama tablaban vegig volt ket "ikertestverunk", es ugyan nem ok lettek azok, de tenyleg ket babaval egy napon szuletett Viola :-)))

De, Tina,
nalunk sincs meg semmi rendszer (kiveve az ejjeli nemalvas :-( )! Tartsatok ki, csajok, en drukkolok Nektek, Ti is drukkoljatok nekunk, aztan majd tuleljuk ezeket a heteket :-)))

Most megint bucsuzom, babam neha nyoszorog es ideje is volna mar kajcsiznia.

Ja, amit elfelejtettem: kiprobaltuk a hordozokendot a hetvegen. Viola bekesen viselte, mondjuk akkor olyan passzban volt, hogy fat lehetett volna vagni a hatan. Kispapa viszont beaggodott, hogy nagyon "osszetori" a gyereket a kendo (mi a kep szerinti gombolyu tartasban raktuk bele). En is lattam, hogy a kis allat a mellkasahoz nyomja, mondjuk szerintem nem volt veszes.
Kendosok! Ez igy normalis? Csak szokni kell? Vagy mi voltunk benak?

Minden szepet s jot!

Kaska
kaska
 
 


Kaska,
Termeszetes, hisz a pocakodban is igy volt! Olyan kis magzatocskara hasonlit ilyenkor!

Tele a hocsukam Dani szulinapi bulijaval. Szerintem itt allok majd tortahegyekkel, es senki nem jon majd el. Ugy van elbakkerolva ez az egesz, ahogy van. Mult hetvegen kellett volna, de akkor szerinte cserkeszet lett volna! Hat nem volt, most viszont lesz, szombaton, buli meg vasarnap. Szunet elotti utolso hetvege, senki nem er ra, aki meg igen, az tegnap eltorte a labat, vagy majd bejelenti uccso pillanatban, hogy megse. Klassz lesz! Aztan majd meg en patyolgassam a lelket!

Kaptam beutalot a sebeszetre, holnap ebedidoben ellatogatunk a korhazba a magyar foorvoshoz Gyuri serve ugyeben. Egyedul nem vallalom, barmennyire is huzza a ferjem a kicsi szajat (tegyuk hozza, tegnap kb. 10 cd-t masolt le a munkahelyen, es meg hozza a boritokat is fenymasolta, kivagta, berakosgatta, ugyhogy ne dumaljon itt nekem, hogy nem er ra...ilyenektol am nagyon ki tudok akadni)! Raadasul ket napja mast sem csinalok, mint telefonon hajtom a sebeszt, aki hol balesetest mut, hol vizital, nem tudni mikor lesz ott...aztan mikor elertem, gyakorlatilag csak annyit mondott, hogy kerjek idopontot a titkarnotol. Titkarno elkuldott beutaloert. A gyerekorvos titkarnojenek meg kb. 55-szor betuztem le bonyolult csaladnevunket, "D, wie Daniel, E, wie Emil...", de itt mar mindig kiakadt, hogy B-vel nem kezdodik senki neve, ami E-vel folytatodik. 56-odszorra leesett neki a tantusz. Biztos beszedhibas vagyok...vagy torok nevekhez van szokva. Na, mindegy szoval delutanra lett beutalo. Lesz telefonszamlank is...

Leszter,
Kaki Kép Milyen szepen emeli magat Petra!

Tunde,
Szep kis Mercid van! Kép

Kaska,
Embert megfenyegettem am, hogy nemtommicsinalokvele, ha a kolykokkel valami tortenik "veletlenul" nyaralas kozben!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Jelenleg alszanak..., de meddigKép
Először a képek, aztán olvasok vissza.

Kép

Kép

Kép

Remélem tetszenek!

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

ma délután emma teljesen váratlanul felült magátó!! Azóta egyfolytában felül, mindenholKép Semmi előjele nem volt, délelött még semmi, aztán délután már ült. Azért furcsa mert se mászni, se állni nem tud még. Úgy örülök. 9 hónaposan ideje volt produkálni valamit.Kép

Heni!

Nagyon tetszik a mászkáló Dorina. nagyon ügyi hogy ilyen hamar megtanulta.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zulu!

Gratula a felálláshoz!
Fülhőmérőt néha ellenőrizd le, mert az enyém semmit nem ér. 37, 7-et mutatott, amikot 39,2 volt a Bence láza. Azóta ott figyel a fiókban.

Úgy döntöttem, holnaptól Bence csak aludni kap pelust. Ha egy hétig nem jönnék, keressetek valamelyik diliházban. Nem tudom mi lesz.


Leszter!

Gratula a babakocsihoz!

KaskaKép

Éjjel csak felveszem Dorinát, ha sír, aztán cici, majd ha elaludt, akkor teszem vissza az ágyába(persze, ha nálam előbb alszik el, egyébként van, hogy arra ébredek, hogy újból keresi a cicitKép)

Pelenkázni, villanyt kapcsolni én nem szoktam.

ManóKép

Gratula a felüléshez, és köszi a bókot

Megyek, mert riadó van

Heni
heni1979
 


Heni,
Nagyon ugyes Dorina, a cirkalo!

Mano,
Emma, a kis kiszamithatatlan! Nagyon ugyi!

Tevedtem, sebeszete csutortokon megyunk. Igazabol gozom se volt, hogy ma milyen nap van, csak kezdett gyanus lenni, hogy talan megsem szerda, hanem csak kedd.

Miert pang a topik napok ota? Hol vagytok csajok?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Nnnna, itt lennék én is. Tegnap ájulásig dolgoztam, úgyhogy Zsuzsi ne írigyelj. Kép
És még nincs vége...

Mindj átfutom, mit írtatok. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


ZsuzsiKép

Gratula az 1000.-hez!!
heni1979
 


Koszi Heni, de meg mindig nem lettem regi felhasznalo, csak halado. Talan majd most.

Jonnek a mai kepek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Es jesssssszzzzzz, regi felhasznalo lettem!!!!
A kepen lathato sargafeju kek-piros ragoka Miki kedvence! Teljes odaadassal tudnak smarolni!
Ma elalvas elott en is jot smaciztam a kishapsival! Bekapta az allamat, es duhodten szivta, ragta, en meg kejesen rohogtem!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Nálunk folytatódik a remek széria, délután kiderült, hogy Malackának kicsit megrepedt a májaKépKépKép, egy játszótéri kaland következtében. Pedig nem is esett nagyot, és nem is fájlalta semmijét, csak ma sírdogált, hogy fáj a pocija. Nagy hipochonder a skac, de azért megszólalt valami anyai sziréna, és bevágtattam vele a Madarászba, ahol az Uh-n rögtön kiszúrta a dokinéni a bajt. Szerencsére nem nagy a repedés, nem is kellett befeküdni, csak naponta vinnem kell kontrollra szegénykét, meg diétáznia kell (mondjuk ez nem lesz gond nála), és sokat feküdni. Na, ez utóbbi nem lesz egyszerű.
Én meg lassan zuluból zombivá fogok keresztelkedni, ha ez így megy tovább.

Heni,
mászó Dorina szuper!KépKépKép
Szobatisztaság ügyben sajnos visszaestünk, de most nem is akarom macerálni vele Malit, meg hogy őszinte legyek, az én megtépázott idegeimnek sem tenne jót mostanság a biliproject.

Manó,
éljenéljen Emma!KépKépKép
Most aztán pikkpakk fel fog állni a kiscsaj!

Elli,
Macóka is szörcsögött, de Ő nagyon. Dokinénink szerint kis szörcsi belefér ilyen pici babáknál, de sajnos a magyarázatra nem emlékszem, csak arra, hogy megnyugtató voltKép.
Mi fiziológiás sóoldatot cseppentettünk, és 5 perc múlva szívtuk a nózit, így egész sok trutyi kijött.

Leszter,
babakocsiKép.
GigaKaKi KépKépKép

Virág,
képzelem, mit melózhattál ezzel a sok zölséggelKép.

Tündi,
nagyon édes a kiscsajKép

hú, visítanak

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Kaska!

Eddig nem használtál napraforgóolajat? csak mert írod hogy azt javasolta védőnő. Én nagyon sokáig úgy fürdettem Emmár hogy napraforgóolaj, rá a fürdőkenőcs, így be a kádba, utána ki, törölközés, testápoló. neki csak picit volt zsáraz a bőre, de így semmi gondot nem okozott.

Emma is hasfájós volt, minden evés közben már jött agörcs és evés után kb 1 órát tartott. Aztán este rosszabb lett, de ha sikerült kakilnia lefekvés előtta, kkor jó aludt. Viola tud kakilni?
Egyébként én sem gyújtottam lámpát az első perctől kezdve éjjel, nem játszottam vele stb. és nem is pelenkáztam, sose volt rá szükség.
Mi eleinte még 11 körül megetettük emmát, aztán próbáltuk altatni, ami az első jó pár hónapban ölben történt. Kb 1 óra hosszát töltött így ölben, és csak ha már jól bealudt került a kiságyba. kb 2x játszotta azt el, hogy ahogy letettük felkelt, ekkor én kiborultam, férjem kézbe vette az ügyet, és ölbe vette, de ha el akart aludi felébresztette. És így szórakoztak hajnali 3 óráig. Akkor letette, mint a bunda elaludt. Ez nagyon szadistán hangzik, de 2x kellett megcsinálnia és Emma azóta jó kisláyn éjjel. Eleinte 1x kelt éjjel enni, de evés után rögtön vissazaludt a saját ágyában. És 2 hónapos korától pedig gyáltalán nem kér éjjel enni.
bezzeg nappal egy hisztigép volt, szinte alig lehett letenni, de ez már más lapra tartozik.Kép
Én az első 3 hónapban azt hittem megbolondulok, de azóta meg csak úgy száll az idő. Most már egyedül alszik el és nappal is a kiságyában alszik, haladunk, nem?Kép
A hasfájás nálunk 14 hets korában múlt el, szinte gyik napróla másikra.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zulu!

Ez szörnyű, hú belegondolni is rossz. Mindíg azt mondják ne aggódjunk, ezek a gyerekek nagyon erős anygból vannak és akkor mégis történnek ilyenek. Szegény remélem azért gyorsan meggyógyul.

Az éljenzést köszönjük.Kép Gondolod, hogy inne már gyorsan fog haladni? Én már nem is reménykedek, eddig minden új mutatvány után pihent vagy egy hónapot. ( pl még május elején fordult először hasra, 7 hónaposan, és kb 1 hónapja állt négykézlábra először)

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó2
Részvét após miatt. Kedves...

Tünde
Gratulálok Mercihez, tündéri! Az óránkénti evés nem gond, hasfájás nálunk nem nagyon volt, így abban nem tudok segíteni.

CsucsukaKép
Földrengés érdekes. Elképzelhető ám, Szilárd sem aludt.

KAska
Szilárd is nagyon kiázott. Én natur olajjal kentem, mert nem akartam, hogy továbbrepedjen.

Évi
Petra édi, nagyon!


Üdv itt! Szopihoz sok türelmet kívánok.

OrsolyKép
Ha letöltöd ezt, akkor küldök cracket hozzá:
http://download.adobe.com/pub/adobe/photoshop/win/7.x/AdobePS7Tryout.exe
Nyilván nem akarod, ha nem szélessávon netezel (164 megaKép), de ha igen, akkor ügyesen leírnám, hogyan kell használni. Kép Ha nem ok, akkor nézek neked másikat, kisebbet.

TinaKép
Nem vagy béna, neked is sok türelmet kívánok. Később valószínű, hogy lesz egy napirend féle, és jobban betudod osztani az idődet. A segítség nagyon jó, ha van eleinte. Kép

BeuKép
Lőrinc édes! Sapkás kép rulez!!!
Meló, azt hittem én is, hogy vége, de kértek néhány módosítást a terveken.

GombócKép
Fantsztikus, hogy eddig is csináltad a fejés-cumisüveget. Nagyon ügyes vagy és drukk az új ízekhez!
Én utálok fejni, kb 2szer addig tart, mint a szopi...

FranyóKép
Na ne mááááár. A palacsinta. Annyira guszta!!!
Éjjeli bekaki a gyümitől van, szerintem... Kép

ZsuzsiKép
Képek szuperek, nekem orrletépős nagyon teccik.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Zulu,
Uristen! Ez remesen hangzik! Ha a gyereknek nem is, de nekem ezek utan bizti be kellett volna fekudnom...az idegosztalyra! Jobbulast Malinak, neked meg eros idegeket es sok turelmet!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzs
Újabb képek, hmmm, Miki nagyon jókedvű volt ma.Kép
Szilárd mostanában két dolgora tud totál beizgulni. A tükörre, és ha a kezeügyébe kerül a fényképezőgép. Kép Az előbb is kerestem, és sehol. Aztán jut eszembe, hogy a babygymre kötöttem. Kép
Mindjárt rakok is fel egy mai sorozatot. Olyan amit Ti is csináltatok. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Anya! De béna polód van:
Kép
Itt nem tudom, mit csinál:
Kép
Jaaa megvan, a hajamat húzza:
Kép
Na, itt már fájt is:
Kép

Na és végül:
Igy iszom:
Kép

És ebben a pózban alszom:
Kép

jó sok lett...
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia,
Imadom azt a kis mindigcsodalkozo tekintetet!
Na nem maganak, hanem a fianak! Kép
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia: koszi, de sajna csak amugy modemmel netezem, uhhogy akkor ez nagy lesz. Keressel nekem kisebbet, naaa, leciiiiKépKépKép

Ma tok jot taliztunk masik topik babaival-mamaival, ugye GOmboc?Kép Uuuugy lepirultam, pedig nem is vot melegKép

Lackoka ma 3 fogu lett, szerintem napok kerdese, es negyfoguva avanzsalKép

Hozzatapit megkezdtuk (volna), eddig semmi nem izlett (alma, nektarin, rozsabarack). Holnap jon a repaKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Sikerült elolvasnom azt a pár napot, amit kihagytam. Jó sok volt! Jelentem meggyógyultam. Sajnos be kellett vetni antibiotikumot, mert ráment a légcsövemre és a hörgőimre is, így a doki írt ki még rossz ízű köptetőt is. Még egy kicsit köhögök, de már nem vészes. A gyógyulásban az is segített, hogy a hétvégét szüleimnél töltöttük, tegnap este jöttünk haza. Tudjátok az anyuka főztje csodákra képes, hát nálam bejött. Zsanit csak annyiban viselte meg, hogy visszaállt a nappal 2 óránként eszemre. Most nem tudom, hogy fejlődéi ugrása van, vagy a betegségem miatt cicilt gyakrabban. Mikor van az a fejlődéi ugrás? Hat hetesen? Zsani ma 5 hetes (igaz 2 héttel túl hordtam). Képzeljétek ma már gőgicsélni kezdett, és teli szájjal röhög, ha olyan kedve van.

A napirend téma: nálunk nagyjából van, ami abból áll, hogy reggel 8 körül ébred (általában úgy bekakál, hogy örülhetek ha nem folyik ki Kép) szopi majd alszik 11-12ig. Akkor megint eszik, tiszta pelus beájulás. Ébredés 14-15ig evés tiszta pelus séta (mióta hűvösebb van). 18-19 körül újra felébred eszik tisza pelus, majd játszik nézelődik és nem alszik el fürdésig (kivéve ma mikoris 10-kor felkeltettem, hogy enni is kéne, fürödni is kéne, meg amúgy is mi van már). Fürdetni 21 óra körül szoktuk, vagy előtte, vagy utána eszik, ahogy kéri. Általában éjfél körül félálomban szokott szopizni (mi akkor kerülünk ágyba) Majd egyszer felébred éjszaka úgy 4 körül. Tehát általában 7szer eszik. Lassan csökkentenem kellene, de most növelte fel 8-ra. Szerintetek sok? Mert a védőnéni kérdezte, hogy "Igaz csak 6szor eszik?" "Hát persze!" (bölcs anyuka válasza, csak hagyjon békén címszóval) Ti hányszor etettétek ilyen idősen? Mert látom, hogy Pálma Bálintja már csak ötször eszik, mi ahhoz képest sokszor, pedig csak 2 hét van köztük.

Kaska
Zsani is nagyon ki volt ázva (nem csoda a +15 nap miatt). Nekem a doki néni azt mondta, hogy kenjem be napközben vékonyan a fürdetőkrémmel, had szívja be a bőre, mint egy testápolót. 3 nap alatt rendbe jött tőle.

Manó2
Após Kép Nekem csak anyósom van. Nagyon szeretem, de neki is vannak beszólásai. Én meg azonnal visszaszólok neki.

Heni
Nagyon ügyes Dorina! Szaladhatsz most már utána! KépKépKép

Tünde
Zsaninak is szokott fájni a hasa, de szerencsére nem az a tipikus hasfájós baba. Ő csak azt érzi meg mit evett az anyja. Így már van egy tiltó listám, azokat az ételeket kerülöm és nincs hasfájás. De ha valami új ételt eszek és megfájdul tőle a poci akkor nagyon jó a Gripe Water, de az csak 1 hónapos kortól (mondjuk én beadtam neki 3 hetesen, mert a h*lye anyja karfiolt evett, szegény gyerek meg majd szét szakadt, na volt utána durrogtatás)

Elli
Zsanka is szörcsögött, kérdeztem is a doki nénit, hogy mit csináljak vele? De szerencsére nem megfázott, hanem szimplán szörcsögött. Azt mondta, ha véletlenül eldugulna akkor anytejet bele, ha az feloldotta akkor jöhet a szívás.

Leszter
GIGAKAKI Kép Nekem nincs ilyen felvételem a kiscsajról, de nálunk már volt olyan, hogy sikeres kakis lett a nyakától a háta közepéig. Csak tudnám hogy csinálta? De úgy örült neki, vigyorgott benne mint a vadalma. Kép Gratula a babakocsihoz!

Zsuzsi
TE "régi felhasználó". Láttam ám direkt növelted a hozzászólásaidat a tündéri fiacskáid fotóival! Egyik édesebb, mint a másik. És Milyen ügyes lett Gyuri is a szobatisztaság terén. Én is kaptam már smacit Zsankától. Nagyon éhes volt és ráragadt a számra, még meg is lepődtem milyen szívása van Kép

Myssnia
Ezek a szemek megigéztek! Nagyon szép!

Na megyek aluszkálni, mert apóca meg a lyány már kidőlt, csak én gubbasztok még mindig a gép előtt (na ja eddig nem jutottam hozzá, nem mintha nem két gép lenne, de mindig közbe jött valami. Most legalább senki se zavart meg babanetezés közben. Jesszus már nem is internetezni szoktam, hanem csak babanetezni, ez már a függőség kezdete Kép)

És akkor még pár kép
Tegnap este az éjféli kajcsi után TELI VAGYOK
Kép

Egy mosolyra volt még ereje Kép
Kép

Ez a mosoly már ma délutáni
Kép

És a mai kedvenc képem
Kép

Nadine és szuszogó családja

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Kaska,
a sötét+peluscsere nélküli éjszakák nekem nagyon bejöttek! Azóta 10-20 perces szopi van éjjel, és alvás! Az igaz, hogy csak hajnali 5ig, mert akkor világosodik, és a drágámnak van annyi esze, hogy akkor ez már nappal, és kijár egy kis fenékhordozás szopi után... De kiszúrok vele, ma elkészül a 2.számú sötétítőfüggöny, ami garantáltan éjaszakát csinál reggel 9-igKép

Myssnia
fényképezőgép a babygym-enKépKép
A képek is jók. A gyerek csészealj-szemét nem említem, megtették mások, nagyon szépKép

Nadine,
kisprücsök édes. Kép

Manó,
gratula a felüléshez. Az én babám tegnap vette észre az ágya fölé lógatott bohócokat, na jó, meg néha sikerül 1-1 mosoly... hol van még a hasonló attrakció...

Évi,
szaporodik a tejcsid? Egyébként én is csak az első 7-10 napon éreztem a feszülést, a fiam meg hízik mint a kismalac, ja, nem is dicsekedtem, hogy a 2,5hetes mérésen 4,5kg volt, hivatalosan 3,7kg-al engedtek minket haza 1 hetesen...

Lányok,
mi lehet Mariannal? Nagyon nem jelentkezik, remélem, nem a babóval van valami baj? Mi együtt voltunk a frissmamákban, nekem hiányzik...

Lehet, hogy buta kérdés, de:
szerintetek csökken a tejem, ha néha elfelejtem, melyik volt az előző cici, és 2x etetem ugyanabból? A jóllakással nincs gond, de a másik ugye nem ürül... Soxor szopi közben villan be, hogy jé, már megint ezen a cicin van - jajmicsináljakmost? (+rosszanyavagyok) Kifejjem a másikat? Vagy - ahogy a férjem javasolta - strigulázzam a cicin, hogy melyik jön? Nemisvalóazilyenanyának.
De most tényleg, szerintetek ez nagy baj, vagy semmiség?

pusza
Elli+Kevin 3h+5n
ellimami
 
 


Ellimami!

lehet hogy nem is olyan messze! Az én Emmám nem alap, ő kifejezetten későn kezdi ezeket a mozgás dolgokat.
Örülök hogy a sötét és peluscsere kiiaktatás segített. Muszáj nekik megtanítani a különbséget éjjel és nappal között, honnan is tudnák maguktól? Nálunk egyébként redőny van, az is nagyon jó megoldás. ha anyósoméknál vagyunk és ott ugye nincs redőny Emma is kb 1-2 órával előbb ébred reggel mint itthon.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a felszívodó varrat hány nap alatt szívodik fel? 3 hete szültem és este észre vettem, hogy egy cérna lóg ki belőlem.

Tina
tkriszta
 
 


Sziasztok!

Szomorú vagyok, ma hajnalban meghalt a dédi tataKép

Virág Kép
Természeti katasztrófa, nálunk a lányom csináljaKép

ZsuzsiKép
Bocs, akkor nem jó hangsúllyal olvastam Kép Szerintem Zsombi is lesz akkorra akkora.
Tök Kép
Az anyukáméknál már leért a sárgabarack, és csak 3 hét múlva megyünk Kép Majd eszünk friss lekvárt
Szülinapi buli bizti sikerül
Drukk a dokihoz
Gratula az ezerhez

TündeKép
Gondolkodó Merci édes

LeszterKép
Gratula a babakocsihoz
Nem semmi a fotó, jó kis fekvőtámasz
Ebéd után nálunk is volt gigatrotty Kép

BeuKép
Akkor vegyél egy mérettel nagyobbat, nem lehet? Nekünk is kell sapit venni, tök nyugodt voltam, hogy van Zsombinak elég, erre tegnap kiderült, hogy kettő kivételével mind kicsi, a kettőből egyet akkor sem adok rá, ha megkínoznak Kép A másikat meg alkalmanként mosni kell. Ma megyünk body, rugi és sapivadászatra

KaskaKép
Szerintem ezeken (majdnem) mindenki átesik. Mármint hámlás, fordított napok, hormoningadozás stb... Az idő mindent megold. És fogadd meg Zsuzsi tanácsát, ennél jobban nem lehet leírni, mi is így csináltuk (persze néha rá kellett szólni Apára, hogy este már nem nyúzzuk a gyerekeket)
Én nem merek kendőzni, nagyon béna vagyok hozzá, elkezdtük a kengurut szokni (azt meg nem nagyon szeretem, de valamit muszáj)

HeniKép
Nagyon szép a kis mobil Dorina

ManóKép
Gratula az üldögéléshez
Szandi is hirtelen ült fel, ha jól emlékszem, kicsivel 8 hónapos kora előtt, rá két napra felállt. Utána lehetett vezetgetni

ZuluKép
Jobbulást Malinak

MyssniaKép
Képsorozat szupi

OrsolyKép
Gratula a fogacská(k)hoz

NadineKép
Gratula a gyógyuláshoz
Zsombi naponta 6-7x eszik, éppen tegnap beszéltük lent a lányokkal, hogy egy "vérbeli" védőnő sikítófrászt kapna, ha megtudná.
Zsanka nagyon édes, a kis mosolygós

EllimamiKép
Gratula a 4,5 kg-hoz
Én is valamikor elfelejtem, meg az egyik cici nekem nem olyan gyorsan töltődik, ezért előfordul, hogy megint a másik jön Kép Szandinál még írtam, mikor melyikből kapott, most nem volt hozzá hangulatom, mert Szandi rendesen evett, Zsombi meg eléggé hangulatfüggő.
Már miért lennél rossz anya, ezért? Ugyan.
De valaki tényleg megírhatná, mit kell ilyenkor csinálni (eddig nem csináltam semmi extrát, a felesleg elszivárgott)

Mindjárt indulunk a bevásárló körútra.
Valahogy el kellene mondani Szandinak a dédit, de nem tudom, hogyan. És elég nehezen dolgozza fel (én is), rokon nem is halt meg amióta ő van, csak "barátok" a faluból, azt se nagyon bírta szegény. Valahogy meg kell mondanom, mert jövő héten anyósomnál lesz, akkor úgyis kiderül. Attól viszont nagyon kiakadtam, amikor anyósom kivitte tavaly a temetőbe és a gyereksírokat mutogatta nekiKép
Bocs, hogy most mindenkinek csak egy mosoly jutott, nemsokára lesz több is, ígérem (azt hittem, péntek-szombat-vasárnap feldolgoztam, de úgy érzem, mégsem)

Szép napot mindenkinek, állítólag ma kevesebb szél lesz (kíváncsi vagyok)

Toffi + alvó Zsombi + Minimaxotnéző Szandi
toffifee
 
 


Tina!

belőlem még ennyi idő után potyogtak rendesen a varratok.Kép
Nem tudom, annyiféle varrat van, a szobatársaimbóla nnak idején varratszedéskor kiszedték az össze varratot, sőt az egyik lány még másnap érzett magában egyet, szólt, és azonnal kivették. nekik varratszedés után csípett meg fájt.
Nekem varratszedéskor csak elvágták a cérnákat és azt mondták hogy majd kipotyognak, így is lett, nem csípett, meg semmi kellemetlen nem volt. Úgy látszik ahány orvos, annyi szokás.
Azért jó lenne tudni hogy neked milyennel varrták?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?