Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elli,
Kakival kapcsolatban csak azt tudnam irni, amit Beu.

Beu,
Az esernyokocsi majdnem vizszintesig dontheto, szoval a mi babainknak szerintem lassan jo lesz. Ujszulottnek viszont mindenkepp kell hozza a mozes, mert az vizszintes, es zartabb is. Hogyan csukodik? Hat az elado srac megmutatta, eleg egyszerunek tunt, de elmondani nem nagyon tudnam. A labaval lenyomott valmit a kocsi hattamlaja mogott, aztan a vaz reszei valahogy osszecsusztak, es aztan a hosszanti tengely menten osszezarta. Gondolom, nem ertesz belole semmit, majd talan Gomboc leirja erthetoen.Kép Az esernyokocsi+kupola+labzsak (ez igy Neonato Dakar Sport vagy Cam Pretty cross neven fut) sulya kb. 10kg. A teljes "keszletet" meg tudod nezni pl. a decemberi Kismama utolso lapjanak belso oldalan, ha erdekel.

Na puszi:

Leszter es rikkancs Petra
leszter
 
 


Beu, tavaloyin voltam, elötte azért nem, mert Danókám még csak 4 hetes volt. Most még nem tudni, hogy hol lesz (dolgoznak rajta a szervezők), tavaly Budán volt, volt pisilde, pelenkázó + pelus, babaitókák, szoptatós helység. Mindenki vitt kajcsit - persze elötte egyeztettünkKép. Én nagyon jól éreztem magam, Danó is élvezte. Kérdésed van még? Albumot jó hosszasan szemléltemKép

Danó most jött meg az állatkertből, nagyon élvezteKép

Na menek, pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Az este nosztalgiáztam megnéztem István erdélyi ősbemutatóját. 20 éve (mikor még a többségetek gyerek voltKép)láttam az itteni őst, életem legügyesebb belógását produkálva. És hol ültem? Az I. sorban, egy üres tiszteletjegyes széken.Kép

Az éjjel Julka igazolta a fürdihez való ragaszkodását. 7-kor bealudt, 11 fele vettem fel szopira, fürdetni nem volt kedvem (gonosz anyaKép) apa már aludt. 2-től óránként ébredt 2 perc szopira.

Julka is tekergőzik néha szopi helyett, ő olyankor legtöbbször álmos, és csodák csodája, nem a cicin akar elaludni, hanem a kinti mózesében.

KaskaKép
Julka sem szereti a szeles időt, tegnap 3X10 percet aludt napközben.
Andris hámlott nagyon, neki még a hallójárata is annyira, h begyulladt a füle tőle. Elmúlik, mind annyi más újszülött-dolog.

LeszterKép
KutyaKép ennél már csak az lesz cifrább, amikor 3-4 éves gyerekedet nem engedheted a járdán menni, mert a ronda dög ronda gazdája olyan kerítést csinált, amin a gyerek benyúlhat ártatlan simogatási szándékkal. Andris fiú létére érzékenyebb, mint Zsuzsi, és soha nem mondom neki, h "a fiúk nem sírnak", szerintem jó, ha megmarad a nagy lelke!Kép
Ma reggel Julka is felemelte rendesen végre a fejét!Kép Kilőtt anyukámékkal, úgy várták. Drukk a kocsiért!

ZsuzsiKép Barnított rózsás kép gyönyörű! Mi bajod a Tugedör képeitekkel? Nagyon jók! RózsacsokorKép Férj fejlődikKép Kalács mentveKép Cc-t ezentúl beírom, sőt, az enyém csak a postás szerep, tisztességesen beírom mindig a szerző Ágcit is!Kép Most hallottam a rádióban, hogy túl sokat sem szabad inni, mert valami hormonális szabályozás miatt olyankor csak átfut a folyadék, lecsökken a tejkiválasztás! Furi.

BeuKép
Én tornázom, teniszezem (-tem, vége a jó világnak, nincs ki vigyázzon Szipikére), mégis nagy a hasam. Nem megy rám a 22. hétig hordott nadrágom! Azzal nyugtatom magam, h az előző két esetbenKép kb. 1 éves korukra visszafértem a farmerembe, hátha most is úgy lesz! Bár ilyen kövér még nem voltamKép

ElliKép
Úgy van, ahogy Beu írta. És periódusonként van hol sárga, hol zöld, csuda tudja, miért. Julka ezen kívül hol naponta 10X trottyol, hol kétnaponta. A te kajád színe nem megy át a babába, de majd meglátod mondjuk fél év múlva az igazi spenótos kakit!Kép

AngiKép
Szerintem is tartsd meg Jucust, gyönyörű! És ha még jó is....Kép

Urszila
urszila
 
 

 
 

Jaj, lemaradt!

ÉviKép Kösz a képet!

MomoKép Olyan megható ZsebiKép És Nagylány is babakocsiban! Nevelés: kolleganőm kétpetéjű fiú ikrei ég és föld már babakorukban, és most is. GondolomKép uaz a nevelés és uabban az időben. Eredmény totál más.

ZsófiKép
Üdv nektek! Tejszap mél megy a profilbeli címedre.

ZsuzsiKép
Amikor a tejciért paráztam, nem gondoltam volna, h én leszek a tejszap mél felelős! Ez annak köszönhető, h a tejszap tanácsok működnek, no meg annak, h mindenkit hozzám irányítasz!Kép

Urszila
urszila
 
 


Növelem a hozzászólás számomatKép

PálmaKép
Zsuzsit még másfél évig szoptattam rendszeres menstruáció mellett. Nyugi, nem apad el. Csak költhetsz megint betétre!Kép
urszila
 
 


Urszila, köszönöm!
Várom...

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Hát szépen eltűntem, emlékszik itt még rám valaki?
Most már úgy tűnik, lesz rendesen netünk, és megpróbálhatok lépést tartani. Meg a fotókat is le tudom tölteni, gyorsan jön és fix pénzért.

Momo: mért van az, hogy Zsebit már láttam, téged még nem? Persze lehet, hogy csak én voltam trehány fotónézésben. MOst az egyik fotón, ahogy kezedben fogod, Zsebi tisztára mint amilyennek már láttam, téged meg jól meg kellett nézzelek. Ciki, szánom-bánom. De végre láttalak!

Urszila: hogy mekkorát nőtt ez a lány!!! Mit csinálsz te vele, hogy igy nő?

Leszter: klassz Petra ahogy hason nézelődik. Tisztára, mint Anikó...

Fotó ügyben még nem elég fejlett idehaza a technika, igy én nem nevezek. Pedig tri meg kvintgedörre is nevezhetnék vagy következő, az hogy is van? Kép

Orsoly, ti Csömörre jártok úszni? Ha igen, mesélnél róla? (MI RÁkosligeten lakunk, innen leginkább Csömör van legközelebb)
Tényleg, jár még valaki oda? Urszila, Gödöllőről Csömör???

Anikó (2,5 hó) nem tudom mekkora, 2 hónaposan 5,9 volt, meg 60 cm.Az biztos, hogy kombidresszből 68 meg 74-eseket hordunk, rugiból éppen ránkjön a 62-es. Szépen nézelődik hason is, tartja a fejét magasra. Rengeteget vigyorog, dumál. Altatásnál én is elrontom:babakocsiban tud aludni, meg-megébredve, ilyenkor toligálásra olykor visszaalszik. Éjjelünk mint régebben, 10-11 körül alszik el, 5 körül ébred, eszik, belealszik és alszik kb 9-ig. És imádom a lelkem.

Nagy talik jók szoktak lenni, én eddig mindkettőn voltam. Igaz, mindkettő más volt, mert az elsőnél még majd mindenki mindennkit ismert, a másodiknál meg "klikkek" voltak, ahogy a topikoknál is egyegy brancs van. De azért még jó.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
A Babanetes talikon hogyismeritek meg egymást? Mármint arra gondolok,hogy pl én aki senkit nemismer személyesen,miről ismerek meg titeket?
Vagy ez úgy működik,hogy kivan írva mondjuk jelen esetben "Friss babák"? Nagyon szeretnék elmenni,és megismerni titeket,és a babókat,na meg persze végre megmutatni a picifiam,ha már ilyen szerencsétlenek vagyunk képfelrakás ügyben.
Ma vettünk egy új babakocsit,mert a másikat útálltuk! Dominik is én is. Most apa meglepett,egy sportbabakocsival. Én kinéztem,apa "kiváncsi volt rá" címszóval megnéze majd benyögte hogy tul. képp meglepinek szánta,és ha szeretnénm ,megvehetjük! Olyan rendes! Nagyon örülltem neki,mert az előző babakocsink elég borsós volt,és ez sem olcsó,arról már nemis beszélve,hogy utállta az elsőt alíg használltuk,így félve említettem meg a mostanit. De megvan! Tök szupi,könnyű és egy csomó praktukus dolog van rajta.
Mi is voltunk a Liberó napon az állatkertbe,de bevall. őszíntén mi csak be-aztán ki rohantunk,mert kb 1-hónapja volltunk,és egyenlőre mi jobban élveztük mint Domi,meg mentünk a Megatoyszba,aztán a mamikhoz. Szóval felvettük a liberós sapinkat,vettünk pelust aztán uzsgyi. De jővőre (ha lesz) maradunk.Akkor már a gyerkőc is élvezni fogja.

Sajnos rossz dolog is történt velünk,azért is jöttem kevesebbet. Már kedd óta tudom,nemakartam leírni,de talán így könnyebb lesz a lelkemnek ha kiadhatom magamból. Meghallt a nagypapám,és eléggé megérintett. Annyí rossz történt velünk ebben az évben már,hogy reméllem mostmár megszakad,ez a sorozatos rosszaság.

Vigyázzatok magatokra,babókra!

Noémi.
Noeeemi
 


sziasztok!

ma egész nap dolgoztam, amikor tudtam.
nemsokára kész leszek, (még ma)és igyekszem csatlakozni a topikhoz.

AngélaKép
Jaj de szép babád van!!! nem bírtam ki hogy legalább ezt ne írjam le!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!Kép

Hazaértünk Balcsiról, (már tegnap, de már nem volt erőm írni, pedig elkezdtem visszaolvasniKép)
viszonylag jó volt, bár pihenni nem pihentem egy pillantatot sem, és Mali sajnos megbetegedettKép.
Ami jó:
Maca felállt! Pont aznap, amikor 7 hónapos lettKép. Pancsolást nagyon élvezték, Malacka iszappal dobálta a gyanútlan német nyugdíjasokat, én eközben igyekeztem úgy tenni, mintha nem az én gyerekem lenneKép.
Jókat ettünk.(meg is látszikKép)
Szóval annyira azért nem volt borzalmasKép, de hát a nettelenség...Kép. Siófokon be akartam ülni egy netcaféba, de Apasas lusta volt megállni.

pusz, most csak ennyit írok, de ígérem, holnapra elolvasok mindenkitKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Na sikerült összeveszni az anyósékkal...

Történet:
Ma ki kellett volna menni, mert jöttek hozájuk a férjem apjának az egyik barátja a fiának az esküvőjére meghívni őket, és hogy mi is menjünk ki, hogy minket is meghívjanak, na meg hogy lássák a Dorkát.
Erre én megmakacsoltam magam, mondtam a férjemnek, hogy nem megyek ki.
(Ha annyira kiváncsiak ránk akkor el lehet hozzánk jönni, nem a világ végén lakunk.)
Négy óra felé idecsörög az após, és kérdezte, nem megyünk, mondtam neki, hogy nem, mert dolgozom, és erre Ő hogy az férjem Dorkával menjen, erre mondtam, hogy a férjem nem megy nélkülem.
Erre az após köszönés nélül "le vagy szarva" EZT MONDTA és lerakta a telefont.

Na kicsit se akadtam ki, így mostanába biztos nem megyek ki hozzájuk az tutkó.

A férjem mellém állt 100% ig sajnálom, mert neki a legrosszab, de elegem van.

Tényleg dolgozni kell, mert júli 10.-ig le kell adni az anyagot, és még van mit csinálni, ma Dorka alig aludt, fenn nyügösködött, alig aludt nappal 1 órát, ha kiságyba volt folyton ordított, méd jó hogy az apja itthon volt.
Remélem holnap nyugisabb lesz, szerintem jön a foga, mert mindent rág.

Szóval most megszakítom velük a diplomáciai kapcsolatot.
Mi lesz ha kiköltözünk, már előre félek...

Jó éjszakát
Manó2+Dorottya
manó2
 


Sziasztok!

Angi, nagyon aranyos a babad! Kép

Leszter, a babakocsi forgalmazo az egy csaladi vallakozas, es mint minden ilyen ceg, sokkal rugalmasabb szokott lenni. Drukk, hogy sikeruljon! Kép A babakocsi tenyleg jo, elonye, hogy mindig, minden helyzetre es alkalomra at leet alakitani, jok a aviszonylag nagy kerekek, imadom, hogy konnyu es kicsire csukhato. Amit nem csipazok, az az, hogy a terepet nem nagyon birja. Ahhoz egy felfujhato kerekes kocsi jobb lenne. Kép

Beu, kerestem egy kepet a babakocsirol, felteszem ide. Nekunk nem pont ilyen a mintaja, mert a mienk kek alapszinen kutyas-cicas, de a felszereltsege az pont ilyen. Kép A sportresz esernyokocsi, olyan esernyo formajura csukhato, nagyon helytakarekos.

Zulu, na vegre, jo, hogy visszajottel! Kép Orulok, hogy sikerult a Balcsizas. Nekunk is jo volt, eszembe is jutottal kozben! Kép Egyszer irtad, hogy megcsinaltad Maca elso bebikajajat, es lefagyasztottad. Elkuldened nekem is, hogy mi az alapkaja? KépKép

Urszila, belogas. Kép Tejszap felelos. KépKépKép

Noeeeeemi, nagypapad. KépKépKépKép

NAlunk ma delben megtortent az elso hozzataplalasi kiserlet. Sajnos, nem volt tul sikeres. Kis babant osszemaszatoltam az anyatejjel, es babakanallal probalkoztam Zsombi szajaba tuszmakolni. Kicsifiam azt hitte, uj jatekot jatszunk, kitatotta a szajat, majd amikor belezuttyintottam a kajat a szajaba, akkor felnevetett es hangosan elkezdett kacagni, ezaltal a fel szobat oszekopkodte, de lenyelni nem volt hajlando a kajat. Kép Negyszeri kiserlet utan feladtam, atoltoztettem a gyereket, felmostam a padlot es letoroltem a banant a kanaperol es az autoshordozorol....KépKép Ezutan meg tusszentett egyet, igy a szajabol a maradek is a szobaban landolt. Kép

Pussz,
Gombóc

ui.: Ilyen a babakocsink felszereltsege, csak a mintaja kicsit mas.

Kép
gombóc
 
 


Hali Csajok!

Csak röviden, mert holnap max. este leszek, ugyanis jönnek látogatóba hozzánk Franciaországból a barátosnémék (ott is két pici van). Úgyhogy kipletyizzük magunkatKép

Manó2, te szegényKép, próbálj meg lehiggadni... Sajna, bíztatni nem tudlak, mennyire lesztek közel hozzájuk?

Zulu, jaj de jó, hogy itthon vagytok! Felálláshoz Grtaula!Kép Remélem, már meggyógyult a kis beteg!

Noémi, kapsz egy tacepaut, amit ráragasztasz a pólódra, erre azt írsz amit akarsz - általában a nicknevedKép. Új babakocsiKép. Még mindig nemértem a liberónapot (Nagyi is mondta, hogy mászkáltak emberek liberókkalKép)

Danó mai szövege: Láttuk elefántot, evett ormányával, szájába belerakta piros répát, nagy csomót. Mindezt nagyon komolyan és írtózatos hangerővel magyarázta nekem, aztán Zsófinak isKép

Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Mano2, huuuuuuuuuuu, ez nagyon durva!!!!!!!!! KépKépKép Biztos oda akartok koltozni? NAgyon kozel lesztek egymashoz? Kép
gombóc
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is előkerültünk. Visszaolvasni nem hiszem, hogy lesz időm, ezt az oldalt is csak átfutottam.

Babók gyönyörűek. Tugedorre en is akarok nevezni, csak kep kellene, pedig mar allvanyt is vett apa, ugyhogy mar csak a lustaság az akadály.

Zagrab borzalmas egy hely, senkinek nem ajánlom, hogy megálljon útban a tengerpart felé. Azért nem volt rossz, hogy apa többet lehetett velünk mintha itthon dolgozott volna, plusz no főzés, no takaritás, no mosogatás, stb, stb. Bécsben viszont nagyon jól éreztük magunkat + nagyon jól tűrtőztettem magam vásárlás szempontból, szinte semmit sem vettem.

Héten el leszek havazva, kocsit szervizbe kell vinnem, barátnőket látogatni (én szegény Kép), ruhát kell vennem, mert szombaton esküvőre megyünk, plussz lelkiekben felkészülnöm, hogy anyósék szombaton érkeznek és két hétig boldogitanak. (összevesés 100%, ha velük nem is de a párommal biztos össze veszünk miattuk).

Réka tündérbogár, szinte semmi gond vele. Bár ma rácáfolt mert egész nap nyűgös volt. Lehet, hogy a szél miatt? Kúszik, mászik, forog, pörög és már háromszor felült a drágám. Enni eszik elég jól, most már amiatt kezdek aggódni, hogy ha igy belehúz, akkor mi lesz a szopival?

Na megyek ledőlők, mert már majd leragad a szemem.

Üdv a friss mamiknak és élvezzetek minden napot, mert tényleg hihetetlen, hogy milyen gyorsan nőnek. Mondtam is a páromnak, hogy Réka már olyan nagy ló, nem hogy nem újszülött, de lassan már olyan kisgyerek formája van, nem is csecsemő.

jó éjjt!

Györgyi + Rékababa
rekababa
 
 


Manó2! Csatlakozom Gombóchoz. Elkezdtem leírni a barátnőm történetét, de rájöttem, hogy úgysem segíthet. Kép Kép Kép

Csucsuka! Daniszöveg aranyos. Úgy elképzelem! A nagytalira őt is viszed? Egy ilyenen az összes topikból vannak? Tömeges? Ti ismertek másokat, vagy mi egy brancs leszünk? És van valami program is? Izgat engem. Remélem, elérhető távolságban lesz.

Gombóc! Köszi a képet.

Zulu! Felálláshoz gratulálok!

Myssnia! Hajrá. hajrá, kitartás! Remélem azért fényképezed a kiscsávót közben.

Noémi! Részvétem. Kép

Ildi! Ha éjjel ilyen szépen alszik, nincs elrontva Anikó, attól, hogy nappal babakocsiban jobban szeret. Egy ideig Lőrinc is csak kocsiban a teraszon aludt nappal, de mostanában hajlandó a lakás valamely fekvőalkalmatosságán is aludni. Néha-néha játék közben is elalszik.

Urszila! Hasilag nem nyugtattál meg.

Ma nem tudom mi volt a fiammal. Már délután nyűgösködött kaja közben, aztán este tetőzőtt, egyik ciciről a másikra, többször, és sehogy se volt jó neki. Szopás befejezve, nem sírt, de elmélyülten rágott mindent, ami a szájába került. Meggyőződésem volt, hogy nem elég a tej. Levettem a hűtőből egy adag tejet abból a kevésből, amit fejtem, és keseregtem, miért nem fejtem többet. Megkóstoltam. Rettenetesen rossznak találtam, majdnem rosszul lettem. Csodapohárból próbáltam itatni. Mindenesetre már rájött, hogy kell szívni. De nem sokat evett belőle. Aztán szopi után újra cici. Szép nyugodtan szopizott egy kicsit, aztán elaludt. Most nem tudom, hogy tényleg nem volt elég a tej, vagy csak fáradt volt. Majd kiderül, hogy éjjel felébred-e enni. Úgy félek, hogy apad. Megyek is iszom.

Beu
beu
 
 


Sziasztok! Kép

Lányok, aranyat értek!! Kép Zsuzsi, Beu, Urszila, Csucsuka, Leszter, bocs, ha kifelejtettem valakit, köszi mindenkinek a biztatást. Tudom én, hogy mázlim van, én vagyok a világon a legboldogabb ember. Nem bosszantásból írtam, tényleg nagyon megijedtem és nem volt idöm utánaolvasni a dolognak. Egyébként tegnap este 11-kor evett mégeccer, igy a 6 evés megvolt. Voltak ám pörgösebb napok is. Én igy is hullafáradt vagyok minden este. Nemtom, hogy bírtok még sütni is. Tejci jelentem, ugyanúgy spriccel, mint víz a zuhanyrózsából. Kép A melltaróbetéteket nem gyöztem venni, új módszerem a tejfelfogó edényke (kis "ufo"-medela), ami meg is telik a másik csöcsböl. Mindenkinek ajánlom, akinek csöpög szopi alatt a másikból. Ki lehet fözni, a tej lefagyasztható belöle.

Urszila,
külön köszi a tejszaporító mélt. Birsalmalevet simán lehet venni Mo-n? Imádom a birsalmát. Itt még a baracklé is hiánycikk. KépKép Birsalmalét max. hozatni tudok anyósommal, jövö héten jön. (izgulok is, milyen lesz)

Manó 2, ez nagyon durva. Kép Hozzájuk költöztök?

ZsuzsiKép
a te képeid mindig nagyon jók. Mi volt Mikivel? Lemaradtam...Kép Jobbulást neki mindenesetre.

KaskaKép
6 hét után be tudom húzni, ennyi. Nem olyan vészes, majd lemegy. Tornázni nem volt idöm csak párszor, de fogmosás alatt meg mindig mikor eszembejut behúzom és lábujjhegyre állok (ezt is töletek hallottam, Urszila, ugye jol emléxem?).

Angi, Jucus nagyon cuki, vissza ne cseréljétek! Kép

Elli,
nálunk is kevesebbszer van kaki, mint az elsö hetekben, ezért ne rohanj orvoshoz.

Zsófi, gratula Bencéhez! Olyan megható a kép, felejthetetlen ez a pillanat. Még nem olvastam a történeteteket, de igyexem pótolni.

Noémi,
részvétem.

Tofi,
múltkor kérdezted Faluvégiéket, igen, ösmerem öket hát, innen a falu végirül. De mióta hazamentek, nem beszéltem velük. Te közeli barátjuk vagy?

A fürcsit Bali is követeli. Mindennap fürdik a finn módszerrel ellentétben, és ö is maga állította be a 8-órai kezdést. Múltkor fél 9-kor értünk haza, megspóroltam a pancsit, de nyügös volt, nem érte meg.

Na ma este Bálint is az anyatejjel szívta magába az internetet, kár, hogy balkézzel nem tudok írni. Kép

Megpróbálok egy fotót csatolni.

Pálma

Kép
pálma
 
 


3 hetesen:
Kép
pálma
 
 


Meg megvagyunk...
Miki egyelore nem beteg, de hogy valami lappang benne, az tuti! 3-4 napja allandoan tusszog, meg neha kohecsel is!

Gomboc,
Hozzataplalasi kiserlet Kép! Igy kivulrol nezve vicces lehetett. Gyuri is hasonloan viselkedett az elso krumplievesnel, de aztan ra kellett jonnunk, hogy utalja a krumplit! De ha uvoltve csinalja mindezt, tutira elobb leesett volna a tantusz. Igy csak csodalkoztam, hogy miert van tobb a poharban, mint mikor kezdtuk, plussz meg szanaszet mindenhol!

Gyorgyi,
Mi nem tetszett Zagrabban? En meg nem voltam, de azt mondjak szep hely! Udv ujra itthon, anyosodek latogatasahoz meg sok turelmet! Miert kell a kocsit szervizbe vinni? Remelem csak check-up-ra!

Beu,
Szerintem nem tejhiany az oka a nyugoskodesnek! Mert ha szopik, akkor bizonyos szinte jollakik, legfeljebb elobb jelentkezik ujra, hogy megehezett. Inkabb faradtsag. Miki is gyakran csinalja ezt, foleg szombat reggel ota. Az elozo hetunk okes volt, most megint kezdodik a feszenges! Az ujjamat jobban komalja ujabban, mint a cicit!

Zulu,
Gratula a felallashoz, orulok, hogy jol sikerult a nyaralas!

PIldi,
Nekem is lesz egy hetem egyedul Mikivel, mar nagyon varom! De tudom, hogy agyon fogom izgulni magam a masik ketto, de leginkabb Gyuri miatt. Apjukkal, meg az en apukammal mennek Balatonra. 4 krapek, eleg rossz felallas, remelem tulelik epsegben mindannyian. Es hogy miert vagyok ennyire borulato?
Tegnap szulinapi buliban voltunk, amit a frankfurti magyar cserkeszek hazikojaban tartottak, csupa ovis koru kisfiu volt meghivva (+Miki, egy 7 honapos kislany, meg a 11 eves DAni). A jatszoteren jatszottak, apukak felugyeleteben, akik kozben kitargyaltak a vilag dolgait, csakepp, mint az anyukak a haznal, sutogetes, kajalgatas, a csoport masik felenek felugyelete kozben. Mar epp indultunk volna hazafele, amit elore bejelentettem a csaladomnak, hogy szoktassak magukat a gondolathoz, hogy negyed ora mulva autoba beszallas. Bucsuzas utan Mikivel menet keszen ott allok a kapuban, tobbiek sehol. Dani merleghintazik, Tamas, Gyuri sehol. Aztan Tamas neha feltunik futva, kerdezem mi van, Gyuri eltunt. Nagy futkosas, ordibalas, mindenki Gyurit keresi. Riasztom a csajokat a haznal, keressek ok is Gyurit. Egyszer csak halk mormogas hallatszik: "Itt vagyok, csak kakiltam!" Hat gyerek onallositotta magat, bement a wc-re egyedul, bezarta maga mogott az ajtot, es elvegezte a dolgat. Igen am, de kinyitni mar nem tudta az ajtot. O egy kicsit sem ijedt meg, bazi nagyokat rohogott az ajto mogott, meg akkor is, mikor vegre egy 1centessel sikerult elforditani kivulrol a zarat (hala annak, aki ilyen kilincset szerelt be, hogy azert vesz eseten kivulrol is ki lehet nyitni). Gyerek ott all alsogatyaban, rohogve, mint a fakutya, es buszken, hogy o egyedul lelepett, es kakilt is!
En viszont megfogadtam, hogy ezzel a kreten tarsasaggal en otosben a budos eletben nem megyek sehova (mert azert kozben Danikanak is voltak huzasai)!

Palma,
Edes Balint, az elso kepen olyan babas, a masodikon meg olyan krapekos!

Angi,
Jucus is gyonyoru bebi, de ezt gondolom tudod!

Talin, ha jol emlekszem tavalyelott voltam. Akkor meg tenyleg nagyjabol ismertuk egymast mindannyian nevrol! Akkortajt szerintem meg inkabb a chat elte fenykorat, onnan ismertuk egymast (akkor meg egyaltalan nem irtam a Tarsalgoba)! Valoszinuleg mindenki a sajat kis taborahoz fog huzni, de nem is baj! Lenyeg, hogy jol erezzuk magunkat! Kivancsi vagyok hol lesz, drukkolok, hogy azert ne kelljen orakat bekavezni (Beu: BKV-zni Kép )!

Urszila,
Nem kaptam meg a mailt. Ha meg nem kuldted el, vilagert sem surgetni akarlak, de ha elveszett az eterben, akkor legyszi megeccer!!! Koszi!

Vasarnap tartjuk Dani bulijat. Drukkoljatok, hogy tuleljem! Sok kedvem nincs hozza, de muszaj! Kép
Igyekszem a heten majd elore dolgozni, hogy vasarnap ne alljunk itt a fejunk tetejere!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok anyukákKép

Én még csak friss kismama vagyok, de egy kis segítségre lenne szükségem babakocsi vásárláshoz tapasztalt anyukáktólKép

Nem tudom van-e köztetek őszi-téli baba, nálunk szept. végén fog születni a kicsi, és a következő dolog merült fel a kocsi-választáskor: Mi a Neonato Combinato Tris nevű kocsit néztük ki. Azért tetszik különösen mert van hozzá levehető mózeskosár is , ami szemből tolható (+hordozó+sportkocsi) A baba szeptember végén fog születni, így a mózeskosarat télen használnánk főként.
Egy gondunk van még, a mózeskosár belső szélessége 31 cm, ami kicsit kisebb, mint a hagyományos mózeskosár. És korábban egy másik kocsira (Graco Coach rider) ami 29 cm, az eladó azt mondta, hogy téli bundazsákban nem fér bele a babó . És ugye mi pont télen használnánk a mózeskosarat. Mekkora hely kell egy bebugyolált max 5-6 hónapos babábak? Mert ugye akkorra már ki fog tavaszodni, és jó lesz a dönthető, lábzsákos sport rész is..

kösziKép

Fantasztikusak a babás képek, minden nap megnézem az újabbakat Kép Kép

bera

opsz... most látom Gombóc nektek pont ilyen kocsitok van ugye? Vannak téli tapasztalataitok?
bera3
 
 


Csucsuka: Libero-nap: ingyen bemehettem az Allatkertbe, kaptunk babakendot, plussz occson vettem sok pelenkat. Hat nagyjabol ennyi!Kép

Angi, Palma: Jucus es Balint gyonyoru!Kép

Pildi: hat sajna nem jarunk uszni, gondolkoztam rajta, aztan ugy dontottem hogy megsem. Kép

Mano2: uristen, hogy mondhat neked ilyet az aposod? Kép Haaaat, nem szivesen mondom, de en is meggondolnam, hogy mellejuk koltozzek-e ezek utan.

Zulu: orulok, hogy jo volt a balcsizas. Te mazlistaKép

Mar felve irom, hogy itt van anyosom unokazni, picit sajnaljatok mar leci engem isKép Szegenyt kb 2 oraig vagyok kepes elviselni, utana allandoan beszolok..., amibol alt balhe kerekedikKép Na de sebaj!

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Az a helyzet a költözéssel, hogy nincs más választás, a szomszédba költözünk, ők a 25 szám alatt mi a 27 alatt fogunk lakni.

Ugyan úgy igyekezünk mimdent megcsinálni, mint egy különálló ház lenne, nincs átjárás a kerten, kerítés végig.Nem kapnak lakáskulcsot sem.

Amiben most lakunk azt aug 30,-i költözéssel aladtuk, az épülőre meg otp, és szoc pol is felvan véve így még eladni sem tudom.
Szóval semmi ötletem a dologhoz.

Ha tud valaki valamit javasolni, tanácsolni örömmel venném...

Sziasztok
Manó2+Dorottya
manó2
 


Sziasztok lányok!

Merci lányom június 24-én született és lenne pár kérdésem. Az édesem kisebb súllyal született, mint kellett volna 37. hétre (2 kg). Én szoptatom, eszik is rendesen, de nem tudom, hogy az normális-e, hogy néha óránként képes enni?
És eléggé hasfájós is a picim. Nincs valami tuti bevált módszeretek ennek a megszüntetésére? Úgy sajnálom szegényt, amikor csak sír és látom, hogy erőlködik.

Köszönöm

Tünde + holnap kéthetes Merci

Kép
Kép
csibe21
 
 


Tunde,
Gratulalok Merci babahoz!
Az en kisfiam is ma orankent eszik, ilyen napja van. Igaz, egyszerre nem sokat! Hasfajas ellen tuti bevalt modszer nincs. Probalkozni lehet masszirozassal, tornaztatassal, kulonbozo patikas szerekkel (Espumisan, Gripe Water, SabSimplex...stb.), szelcsovel, de egyik sem szokott 100 %-os megoldast hozni.
Az orankent evessel gondolom a lemaradast probalja behozni! A kis sullyal szuletett babak altalaban sokkal szorgalmasabban kajalnak, mint nagy tarsaik! Viszont lehet, hogy a hasfajast kicsit enyhitene, ha legalabb ket orass szunetet probalnatok tartani ket kajalas kozott. A gyakori eves meg ratesz egy lapattal hasfajos babaknal- allitolag!

Tobbiek,
Mi ez a nagy pangas? Nyari szunet?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Mano2: az en javaslatom annyi, hogy a ferjednek kell ezt a dolgot lerendezni veluk! Az o szulei, es ha egyetert veled, hogy ez igy nem mehet tovabb, beszeljen veluk. Pl arrol, hogy van kulon eletetek, amibe nem szolhatnak bele, atjonni akkor jojjenek ha hivjatok vagy atszol elotte telefonon, stb. Plusz ugye Dorka a ti lanyotok, ugy nevelitek ahogy jonak latjatok, ebbe sincs beleszolas. Nem irigyellek, en belehalnek ha anyosom mellett kene elnem (na ez most jo lelkesitore sikerultKép).

Masik tanacsomat fenntartom: ha televan a torpod, vagy csak el akarsz jonni otthonrol, felhivsz, elmegyunk setalni, atjossz hozzank, osszeeresztjuk a lurkokat stbKép

orsoly
orsoly
 
 


Hali Csajok!

Sajna már el is mentek barátosnémék. De szuperek voltak a manók, mint az orgonasípok: Sophie 3 éves, Danóm 2 éves, Palika 1 éves, Zsófi kicsit kilógott, ugye 3 hónappal öregebb a 0 évesnélKép. Annyira jó volt, hogy jöttek, feltöltődtemKépKép

Beu, hát akkor klikkesedünk, de szerencsére átjárhatók a klikkek, 50 emberrel meg úgyse tudsz egyszerre - de egymás után se - mindent kibeszélni... Viszem az egész családot, jó móka lesz a manóknak is. Jó kajcsik is szoktak lenni, mivel mindenki a specialitását hozzaKép

Tünde, ahogy Zsuzsi is írta, nem jelent rosszat, hogy óránként eszik a manó, amíg bírod mellbimbóvalKép. Hasfájás sajna lehet a gyakori evéstől is, próbáld két kaja között kicsit húzni az időt. Bár az én Zsófim délelöttönként még mindig 1,5-2 óránként eszik... (Mellesleg kétéves nagyfiam is juni 24.én születettKép)

Manó2, beszéld meg a pároddal! Én jóbavagyok nagyósékkal, de egy dolog elég fontos: ami nem tetszik, azt normális hangnemben tudtukra kell adni. Lehet, hogy sértődés lesz belőle, de az még mindig jobb, mint neked egy gyomorfekély az idegbajtól. Bár pár dolgot érdemes elnézni nekik,de azt úgy, hogy ők is tudjanak róla, mert jól jön néha a nagyi a közelben...

Orsoly, köszi a felvilágosítástKép, nálunk mindkettő pampersbaby, nem voltam képben... Ha akrod, én sajnállak anyóspajti miatt.

Zsuzsi, nem rossz a kakilós sztori, Gyuri igazi kis égedelem ördögfióka.

Képzeljétek éjjel megébredtek a manók, no meg én is a mocorgásra. Zsófi megfordult és elkezdett játszani a csörgőivel, de háton nem tud elaludni, őt megfordítottam, megsimogattam. Danót be kellet takarnom (ő szólt érte), meg puszi. 2 perc múlva megint aludtakKép. Aztán most hallom, hogy Törökországban földrengés volt... (Barátosném manói is riasztottak éjjel). Érdekes, nem?

Na menek, pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Remélem, most kicsit több időm lesz olvasni, délelőtt két hozzászólásnyi időt kaptam gyerkőcéktől Kép

Manó2
Nem semmi apósod Kép Én sem szívesen költöznék mellé.

Zsuzsi
Kakilós sztori Kép

Pálma
Bálint igazi kispasiKép
Faluvégiék: Dorottya egy csoportba jár Szandival az oviban, és gyakran átjönnek a "mi" játszóterünkre, olyankor szoktunk mindenféléről beszélgetni.

Csucsuka
Dani aranyos lehetett duma közbenKép

Zulu
Gratula Maca felállásáhozKép
Malackának jobbulástKép

Noémi
Részvét a nagyapádértKép
Nálunk a párom nagypapája kapott szerdán agyvérzést, semmit sem lehet vele csinálni, az orvosok szerint meg kell várni, hogy elaludjon Kép (én ezért nem jöttem csütörtök óta, akkor szólt anyósom)

Kaska
Gratula a gyarapodáshozKép
Zsombi is lehámlott (teljesen), doki és szülésznő szerint el voltam számolva és túlhordtam (szerintem nemKép)
Sztorid nagyon tetszett, szerintem sokan bírtuk volna a hosszabb verziót isKép

Gombóc
III. ker-ben gyerekdoki: Dr. Zonda Igor Tamás, Vöröskereszt u-ban van a rendelő (a flórián téri OTP mögött), nagyon alapos, és ha jól tudom, tüdőgyógyász és allergológus vizsgája is van. Én sajnáltam "eldobni", de szerencsére itt is nagyon jó dokit fogtunk ki. Ha már találtál, akkor bocsi.

Visszaolvastam, de már mennem kell. Most hármasban leszünk egy hétig, mert már nincs ovi (de lehet, hogy szegény dédi miatt két hétig, mert így, ebben a helyzetben nem adom oda anyósomnak Szandit egy napra sem). Ma voltunk doki néninél, Zsombi 6,35 kg és kaptunk koszmóra krémet (Szandiról is úgy kellett lerobbantani annak idejénKép)

Tugedörös, trigedörös, rózsás, tortás, ujjszopis, kistesós, nagytesós képek és minden kép nagyon szupiKép Babák szépekKép

Toffi + ébredő Zsombi és nemisaludt Szandi
toffifee
 
 


Sziasztok,

Elképesztően nyügis napunk volt tegnap,nem is értem ide. Kép
Teljesen kétségbe is estem,fogalmam sincs mi baja lehett a leányzónak.Holnap jön hozzánk a dokinéni megint,már egy csomó kérdést össze is írtam neki.

Lányok képzeljétek péntek délutántól,vasárnap délutánig(szóval 2 napig) bimbóvédővel szoptattam,mert már annyira kisebesedett a cicim.Féltem tőle,hogy majd nem tud eleget enni vele,és szerintem félelmem be is igazolódott.Szombaton egész nap iszonyat nyügi,állandó ciciretevés...Bár az elején még a szája mellett is csorgott a tejci és a bimbivédő is csupa tej volt,de tegnapra meg már képzeljétek alig volt tejem.Kétségbe vagyok esve,hogy esetleg mivel a védővel nem tudta rendesen szívni,most elapadt egy kicsit.Szerintetek? Tegnap délután óta megint rendes,félig begyógyult cicit kap.Vissza lehet még hozzni a tejtől dagadó ciciket.Most mire végez az evéssel,üresek a cicijeim ,fejni is csak ritkán tudok,pedig pénteken még szét akartak durranni.Mire az egyik cici után következett a másik,addigra mindig le akart szakadni,annyira tele volt és kő kemény is volt. Most meg még mikor csak a szájába adom,már üresnek érzem.Milyen tejserkentő módszert tudnátok ajánlani? HELP!!!!!!!! Kép
Ja és cicisebre milyen megoldás van.Egyszerűen nincs ideje begyógyulni,ha folyamatosan etetni kell belőle.Garmastannal kenem.

Valaik kérdezte még a napokban a játszószőnyeget.A Megatoysban szereztük be.Az ára egy kicsit húzós volt, 12 e.ft.Különbözőképpen lehet "összeszerelni2,attól függően mennyi idős a csemeténk. 0-3,3-6,6-12 hónapos korig.

hú csajok,reggel 8 óta szülöm ezt a pár sort.Még írtam voln,de egyszerűen nem megy.Néha kicsit el vagyok keseredve,de nem adom fel. Majdcsak helyre rázódunk mi is.

puszi
Évi + Petra_13nap
Évi24
 
 


Évi
Vissza lehet hozni a tejcit, Urszilától kérd a spéci mélt és szoptass, amilyen gyakran csak tudsz.

Zsuzsófi
Hát a sztorid nem semmi, főleg a kórház miattKép Melyikben szültél, amelyik majdnem a Tisza-parton van?
Még egyszer gratula Bencéhez és jó egészségetKép

Toffi + már alvó csemeték
toffifee
 
 


Kaska
Zsombi így nézett ki (az egész teste), ezt hámlotta le, azóta sincs semmi gond a bőrével. KépKép

Toffi
toffifee
 
 


Bocs, nem gondoltam, hogy ha nézetben egymás alatt vannak, akkor itt egymás mellé teszi Kép
T
toffifee
 
 


Evi,
2 nap alatt tuti nem apadt el a tejed. Ha meg megis ugy erzed, akkor masik ket nap alatt vissza is lehet allitani! Nem lehet, hogy csak "beallt" normalisra a mennyiseg, es a cicik is megszoktak az uj allapotot, ezert nem erzed mar a feszulest?
Igazabol az a normalis, ha mar nem feszul kellemetlenul szopi elott. Az, hogy nem tudsz fejni, az nem jelent feltetlen tejhianyt. En az elozo ket gyerekemnek csak fejtem (nem jott ossze a szopi), es most egyaltalan nem tudok 10 milinel tobbet kicsiholni, akkor sem, ha ugy erzem van meg benne!
Nekem Garmastan helyett a Traumeel kenocs valt be. Jo vastagon kellett a cicire kenni. A Garmastannal ellentetben ez nem hegesit.
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Évi: fontos, hogy jól legyen a baba szájában a cici. Ne csak a bimbót kapja be, hanem a bimbóudvarból is minél többet. A baba egész testével forduljon feléd. Általában a bimbó kisebesedését a nem jó mellrehelyezés okozza, igy a gyógyulás szempontjából ez fontosabb, mint a krémek. Ezekből meg a legjobb a baba nyála és az anyatej!
A mennyiséget illetően: lehet, hogy a bimbóvédővel nem tudta jól kiüriteni a mellet, ezért -átmenetileg- csökkent a termelés. Ne ijedj meg, semmi sem végleges ilyenkor. Néhány napig szoptass sűrűbben, és közben ügyelj rá, hogy jól legyen a baba szájában a cici (szoptatás topikban, vagy az lll-nél találsz erről sokat), meglátod, újra többnek fogod érezni a tejet.

Tünde: teljesen normális, hogy sűrűn kér enni! Arra érdemes ügyelni a gyakori szopiknál, hogy kiüritse a baba a ciciket, ne csak az elejét szopja ki. A tej eleje ugyanis higabb (szomjoltó), mig a hátsó tej zsirosabb (hizlalóbb). Az eleje cukrosabb is, és -valahogy most nem tudom pontosan leirni- inkább ez csinál hasfájást is. Ha sűrűn eszik, és egyszerre nem üriti ki a cicit, akkor érdemes legközelebb ugyanerről a ciciről folytatni és csak kb 4 óránként váltani cicit. Hasfájásra nagyon jó a maszirozás, tornáztatás (pl.biciklizés) és nagyon szeretik a hasfájós babák az ún. hasfájós tartást, amiről a fotóalbumban a szoptatási poziciók között találsz képet.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,

Toffi,
Zsombi bőre nem semmi volt.Rám biztos az infartus jött volna,ha ilyet látok. Petra keze is elkezdett a napokban hámlani.Este fürdés előtt jól átolajozom neki és ez segített.Már nem hámlik annyira,sőt...Kép

Urszila,
elküldenéd nekem légyszi azt a spéci mailt,amit Toffi említett. eviktor.bt@chello.hu
előre is köszi szépen!

Köszi Zsuszi neked is az infót.NEm gondoltam volna,hogy ilyen pikk-pakk be tud állni normális mennyiségre ,ráadásul ilyen korán. Egyik napról a másikra ,megváltozik szinte a melltartó méretem.

Leszter,
A katicás ruginkat a férjem választotta annak idején,de emlékszem rá,tényleg volt belőle mindenféle ruhadarab.Napozó,rugi,body. Szegény csak egyet választhatott. Kép

Zsófi,
még nem is gratuláltam Bencéhez! A csajoktól már én is megtanultam,szoptass amilyen gyakran csak igénye van Bencének és lesz tejcsi! Kép

Kaska,
meglestem Vilcsit.Egy tünemény!!!! És ketten együtt,még tüneményesebbek vagytok!!!!

puszi
Évi + Petra 13nap
Kép
Évi24
 
 


Sziasztok,

végre alszik az én kis pirinyóm,már lassan két órája.A hordozóban kb fél órája van,de ez is bejött úgy látszik.Azt hiszem máskor is alkalmazni fogom. Kép

Kép

Évi + Petra_13nap
Évi24
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el örökre, csak nagyon sok minden történt.
Töredelmesen bevallom, visszíolvasni esélyem sincs, de a képeket gyorsan megnéztem, a babók gyönyörűek mint mindigKép

Látom anyóstéma megy mindenhol.
Az enyém ma megéjegyezte, hogy a gyerek sámlival fog utánam rohangálni( szopni akar még akkor is)
GRRRRRRR....
Én azon stresszelem magam, hogy a gyerek 3 kanálnál több kaját nem hajlandó kanállal lenyelni, szopni csak reggel, délben egy picit,este meg egész éjjel tud. A többi étkezést BEBA 2 vel helyettesítem, és ilyeneket mond....
NO COMMENT.

Bence nagy ívben kerüli a bilit, wc-tKép

Ja a múlt hét szenzációja: Dorina mászik mint a vihar.
ZsuzsiKép igazad lett.
Egy pillanat alatt a szoba egyik végéből a másikban van, így két gyerek után rohangálhatok.
Dorina kedvenc szórakozása a zsinórok rágása, meg a függöny rángatása.
De nem engeden neki egyiket sem.
Ülni csak pár másodpercig tud, és ha fogom a kezét, akkor ülésből feláll.

Bence nagyon szereti fegyelmezni a testvérét.
(érdekes módon, olyankor mindig tudja mit nem szabadKép)

LányokKép

A kiskönyvben az van írva, hogy a 6 hónapos gyerek segít az öltözésben, dugja kezét lábát.
Az enyém nem csinálja.
Ez gond?

Üdv az új babáknak, és mamáknak!

Most visszaolvasom legalább a mai napotKép

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok Anyukák!

Átjövök ide hozzátok, mivel már én is anyuka vagyok és nem kismama. Június 28-án megszületett kislányom Virág, 54 cm-vel és 3280 g-mal.

Rögtön SEGÍTSÉÉGet is kérnék ill. tanácsot tőletek. Sajnos semmi rendszer nincs a napirendünkben és nem tudom hogyan kellene kialakítani. Éjszaka még hagyján, kb 4-5 óránként kel fel Virág szopizni, de napközben egyszerűen nem lehet levenni a ciciről. Ma a legdurvább. Reggel nyolc óta nem alszik, csak cicizne. Háromkor elhatároztam, hogy hatig nem szoptatom meg. Háromnegyedig bírtam, addig ordított-szunyált (2 perceket). Most is ébren van. Szeretném én is, hogy 3-4 óránként egyen, de nem tudom hogyan csináljam. Félek, hogy beteg lesz, ha ennyit ébren van.

Ti hogy csináltátok?


 


Sziasztok!

Én még nem írtam le a baba adatait. 2003.06.20-án született 55 cm és 3800 gr.

Én olyan bénának érzem magam, hogy semmi időm nincs. Ti, hogy csináljátok? Sütés, főzés, nagyobb gyerek pesztrálása. Nekem még a lakás is fut a főzésről nem is beszélve? Csak arra futja, hogy a két gyerekkel foglalkozzam. Igaz ma délelőtt fogászaton voltam mert gyökérkezelik a fogam. Ráadásul nem szedtek ki a múlt héten egy ideget és ma újból megkínoztak.
Ide is mire tudnék írni valamelyik gyerek tuti közbeszól.
1-2 hónap alatt azért csak kialakul valami rendszer?

Tina + 17 napos Niki
tkriszta
 
 


Tina, De,
Meg olyan pici a babatok, nem csoda, hogy nincs rendszer! A mieink mar nagyobbak, belerazodtunk!
Hiaba a szules "csak" egy esemeny, azert legyengit, elfaraszt, a kicsi baba koruli teendokrol, ejszakazasrol meg nem is beszelve. En szules utan hetekig nem tudtam pl. megemelni Gyurit, olyan olmosnak tunt, pedig meg szules elotti nap is vigan felvettem, es cipeltem a 12 kilojat! Az elso 6 hetet gyermekagynak csufoljak, es nyilvan nem veletlenul! Ebben az idoszakban a kismamanak joga van a teljes ellatasra, hogy csak a babaval tudjon foglalkozni! Ha ez nem lehetseges, nektek se legyen nagy elvarasotok magatokkal szemben! Szokjatok egymast, es tenyleg csak minimalis mertekben foglalkozzatok massal!
Napirend? Hat nalunk meg a mai napig nincs! Mikit akkor teszem cicire, ha nyugoskodik, es altalaban gozom sincs, mikor evett utoljara. Mert nem is eszik mindig, van hogy epp csak egy tejleadoreflexnyit iszik, es koszoni nem ker tobbet!
Tina, a ketgyerekes szitut szokni kell! Nincs segitseged, legalabb az elso hat hetre? Nagyon nehez lehet, nem is tudom hogy birtam volna!?
Gyokerkezeles miatt reszvetem! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
Segítségem annyi volt, hogy a férjem itthon volt 2 hétig és a nagyobbik lányt elvitte ide-oda. Így volt pár órám amikor ketten lehettünk a picivel.
Ma már ment dolgozni. Anyukám elválalja a Nórit (a nagyobb) hétvégén 1 napra, de olyan messze van a hétvége. Szerintem most szólni fog, hogy fáradt ne vigyük át. Anyukám nem jött segíteni, vagyis ma jött vigyázni rájuk, hogy eltudjak menni a fogászhoz. Ez se pihenés volt számomra.
Olvasom a többi friss anyukát és láttom, hogy náluk sincs kialakult rend még.
Dé, gratulálok! Nektek is kitartást. Kép

Tina
tkriszta
 
 


Vajon hol vannak a tobbiek?
Legfeljebb ma koran megyek aludni...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!
Lassan elokerulok am a dobozok rengetegebol! Leginkabb a fenykepeket volt energiam megnezni, nagyon edesek a picik! Toffi ez a repedezes nagyon durvaaaaa Kép
Szoval lakas alakuloban, mosogatogep muxik, Norka, Apa hulla faradt, Jazi vidam es ennivalo....hat ennyi hirtelen a helyzetjelentes,igyexem visszaterni a rendes kerekvagasba, de az asztalom pl. meg nincs a helyen. Jaaaa, koszi a herpeszes infokat, Zovirax lett a vege, de meg mindig itt van az atkozott a szam szelen ,pedig uuugy adnek mar egy puszit a pici lanyomnak!
Puszi , meg jelentkezem!!ű
Norka aki csak pakol es pakol... Kép
norkini
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!
Isten őrizz, hogy itt hagyj minket holmi korai alvás miatt. Még ilyen ötletet. Én máris itt vagyok. Hát Zágrábról annyit, hogy csak elég kicsi része ami szép, az sem igazan gyerek barat, no park, rengeteg autó. Ráadásul mi az első 2 éjjszakát rendkivül szar környéken, rendkivül szar szállodában töltöttük, ami kicsit rátette pecsétjét a hangulatunkra.

Fiúk még mindig nagyon szépek.Kár, hogy már elkeltek.

Évi,
Engem annak idején LLL-esek lebeszéltek a Garmastanról mert hegesit, pörkös seb lesz tőle (és igazuk volt), továbbá nem javasolták a bimbóvédőt sem (mások sem) és a melltartóbetétet, melltartót sem (persze csak otthon, mert ugye utcán vicces lenne szép tejcsifoltos polóban rohángalni). Miután abba hagytam a krémet és éjjszaka és napközben otthon szellőztettem a ciciket, rohamosan javult, pár nap alatt elmúlt a sebesedés.
Ja és ha olyan kemény dinnyék lettek volna a cicijeim hosszú távon mint az első hetekben, lehet, hogy már nem szoptatnék, mert nagyon fájt.

Zsombi keze nem semmi! El sem tudom képzelni, hogy az egész teste ilyen volt.

Petra baba nagyon cuki!

Mi az a rendszeresség? Réka erről még nem hallott, bár szegénynek ilyen ütödött szülőkkel nem lehet könnyű.

Mano2!
Após borzalmas lehet. Hogy mondhat ilyet. Bár azért igy, hogy egymás mellett fogtok lakni, valahogy közös nevezőre kellene jutni....
Ötletem nincs, talán nagy családi megbeszélés négyesben, és nem megpróbálni egymásnak esni hanem azzal inditani, hogy próbáljuk meg, úgy hogy mindenkinek jó legyen??????

Na megyek mert párom már megint magányosan és látványosan unatkozik.

Györgyi + már hamarosan 7 hónapos és utóbbi 2 napban nyűgi Réka (lehet, hogy a szél miatt?)
rekababa
 
 


Hú, de nyűgös délutánunk, esténk volt! Ugyibár fújt a szél. Julka szopizni sem igen akart, csak piciket szunyált és nagyokat ordított. Pici babások, látjátok, napirend nálunk sincs! Pedig Julka már 3 hónapos "nagylány".
A napirend kialakulása szerintem gyerekfüggő, nekem az I., a fiam evett fix három, később 4 óránként pedig akkor voltam a legtapasztalatlanabb. A II, és most a III. gyerekem teljesen összevissza működik.
Működik-a barátaink 2 éves kisfiától származik, megszemlélte annak idején a bőgő Andrist és kijelentette, h "mukodik"Kép
Holnap megyünk oltásraKép

Pici babások, kitartás! Lesz ez jobb is! Különben itt egyesek nem szülnék rakásra a gyerekeketKép
Most jutott eszembe, h régebb falun egy csomó megkötés övezte a gyerekágyat, pl az asszony nem mehetett ki a kapun, nem húzhatott vizet a kútból, nem főzhetett, így a rokonság, szomszédság látta el a családját, mert nemtom milyen szerencsétlenséget vont volna maga után ezek megszegése, szóval még a kőkemény paraszti társadalomban is maximálisan megkímélték a frissen szült anyát. Tudtak valamitKép

ZsuzsiKép
Mél ment, mea culpa, mea maxima culpa.Kép
Tapasztalataim szerint a pasik felelősebben viselkednek, ha nincsenek a nők a közelükben. Szóval bízva bízzál. De azért nekem is megfordul a fejemben, hogy hogy fogják túlélni a nagyok a 2-3 hét apás nyaralást?Kép

PálmaKép
Birsalmalét még külön nem találtam, a TopJoy -ban van birsalma-alma keverék. Átlag boltokban elvétve lehet kapni, Apa a Corában szokta venni rekeszszám.

PIldiKép
Nem hiába lettem én a tejszap mél felelőseKép Sokat tettem azért, h Julka így nőjön, hízzonKép
Örvendek, h ezentúl már rendszeresen tudsz jönni!

ToffiKép
Andris pont így nézett ki annak idején! Az egész teste! Pedig 1 héttel hamarabb született a kiírásnál.

ÉviKép
Ha Petra hámlana így, biztosan nem kapnál infarktust, sőt, továbbra is a világ legszebb babájának látnádKép
Nekem sem volt soha kedvencem az újszülöttkor. De túl kell élni. Meglátod, az első visszamosoly megváltoztatja a világotKép
Mélt küldöm mindjárt. Én sem fejtem valami sokat, az első pár hétben néha, az átlag 20-30 gramm volt, a max. 70 gramm 1X! Fejéskor nálam nem indul be a tejleadó reflex, és utána mindig fájt a mellbimbóm. A mellem csak akkor feszül, ha véletlenül Julka átalussza az éjszakát. Tényleg figyelj nagyon arra, h jól legyen mellen Petra, én órákig szoptattam és óránként sokszor, mégsem sebesedett ki szerencsére.
Julka ma du. is többször üvöltött nagyon, ő a 3. gyerekem, de még így sem tudom, h mi baja voltKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok,

Palma, nagyon szep a kisfiad! Kép

Zsuzsi, ma kecskemeti almas-barack volt a menu, de ez se nyert. Oriasi fintorok kozepette ismet kifolyt minden a szajan. Kép Hogy fog ez a gyerek anyatejen kivul mast enni? Nagyon ciki cumisuvegbol adni neki a gyumit meg a fozeleket? Kép
JA, az indok, hogy elkezdtem a hozzataplalast: a fejestol meg mindig van eleg tejem, de Zsombi nem akarja megkajolni. Masszivan 750 gr-okat eszik naponta, es nem hizik egyaltalan. Gondoltam, talan az a baj, hogy mar masra is szuksege lenne. De hat egyeb kajat se akar enni. Kép
Tapasztalt anyukak, hogy folytassam a dolgot?

Zsuzsi, az a ferfinyaralas az nem semmi! En is aggodnek a helyedben! Kép

Bera3, udv kozottunk! Kép
Babakocsi. A tapasztalatunk az, hogy 5-6 honaposan Zsombi mar nem nagyon hajlando a mozesben megmaradni. Kép Viszont az autoshordozot imadja, kilat belole, nezelodhet. A mozes labzsak resze, es a tartozek teto priman raszerelheto az autoshordozora, igy telen azzal tudnatok hasznalni a babakocsit. Egy nagy szivas van (erre nem gondoltunk mi sem korabban), hogy az autoshordozoba csak ugy kotheto be a gyerek, ha nem bundazsakot, hanem a labanal kuloncipzarazhato kezeslabast adtok ra...A mozest mi 3 honapos koraig hasznaltuk (Zsombi jan. vegen szuletett), azota hordozozunk.

Zulu, tegnap kimaradt, gartula a felallashoz! Kép

Orsoly, sajnallak.szivbol. En megorulnek, ha nalunk aludna az anyosom...Kép

Mano2, csak annyi otletem van, hogy a parod beszeljen a szuleivel, szerintem csak az segithet. Kép

Tunde, De, udv kozottunk! Gyertek gyakran! Kép

Heni, Anyos es szopi ugy. Egyik fuleden be, masikon ki. Tudod, a regi idok divatja. Az en anyukam is elmeselte, hogy 2 honaposan mar anyatejjel kevert krumplit nyomatott belem. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Ma egész délután csavarogtunk, pénzt költöttünk. Jó volt. A tegnapi probléma részint megoldódott, mert Lőrinc végigaludta az éjszakát, tehát nem kopogott a szeme az éhségtől. Másrészt megismétlődött, mert ma ugyanaz a műsor ment, szépítve azzal, hogy ma nem csak szopi közben volt nyűgös, hanem egész este. Lehet, hogy még korábban kellene lefektetni. (Már fél kilenckor elkezdjük a ceremóniát.) De akkor mikor látná az apukáját?

Györgyi! Tényleg ne sajnáld magad, tök jó programjaid lesznek. Kivéve 2 hét anyósék. Réka nagyon kis ügyes.

Pálma! Hidd el, egy idő után könnyebben megy. Ilyenkor még én sem sütöttem. De főzni se nagyon. Helyes gyerek Bálint. És egyetértek Zsuzsival.

Zsuzsi! Gyuri hozta a formáját! Kép Anya ujjának szopizása nálunk is megy. Sőt. Ma fölé hajoltam, puszilgatta, mire megragadta a fejemet, és rácuppant a szemöldökcsontomra. Kép Biztos csalódott, hogy nem jön semmi. Mikor jöttök haza?

Bera! Sajna, nem tudok segíteni.

Orsoly! Sajnálunk! Kép

Tünde! Nekem nagy fiam van, de ő is átlag másfél óránként eszik. Kicsit volt hasfájós, szedte a szereket, neki jó volt. És imádott karon hason lenni, állítólag az jó a pocijának.

Csucsuka! Jó lehetett a gyereksereg.Kép Én nem nagyon tudok feltöltődni a barátnők látogatásakor, mert olyankor is a gyerek van a középpontban. Kellene egy óra pletyi gyerek nélkül. Aztán már úgyis hiányozna. De az még nem jött össze. De sebaj. Annyira nem nagy baj.

Toffi! Neked ovis a lányod? Nem ő volt ott Kaskáéknál? Én nagyobbra emlékszem.
Szegény nagyapaKép Szép súlya van Zsombinak. Koszmóra ajánlom a jó erős körömkefét. Bőrgyógyász tanácsolta, nálunk bejött, nem is utálta Lőrinc.

Évi! Lányok már mindent leírtak szopi ügyben, én nem ismétlem. Mostanában többször írtam már, én nem is érzem, hogy van tejem. Mintha nem lenne benne semmi. Alig látszik, hogy szoptatok. Mégis már 4. hónapja. Néha persze én is pánikolok (l. tegnap), de többnyire segít az, ha minél gyakrabban szoptatsz ilyenkor. Nagyon édes a hordozóban! Nem akarok fölösleges aggodalmat kelteni, de én csak szükség esetén tettem a hordozóba, míg ilyen pici volt. Persze ez lehet, hogy csak az én hülyeségen, de úgy éreztem, hogy harmonika alakú lesz a gerince.Kép

Heni! Akkor neked nem kell fogyókúra! Gratulálok! Kép Szerintem ne aggódj, az öltözködés is olyan, mint minden más: gyerektől függ. Majd segít később.

Dé! Gratulálok, és sok boldogságot kívánok. Kicsit tanácstalan vagyok, mit mondjak neked. Ne ragaszkodj a 3-4 órához. De az igény szerinti szopi nem kellene, hogy azonos legyen a folyamatos szopival. Nem alszik el közben? Próbáld valahogy altatni. Babakocsiban? Gondolom ti még nem mentek ki. Nálunk az nagyon bejött. Ja, és az autóban utaztatás. Szinte minden baba elalszik.

Norka! Már nagyon vártunk! Kitartás!

Urszila! Most hogy írod a régi szokásokat, beugrott, hogy annó falun laktunk, és tényleg a szülés után látogató rokonok vitték a kajákat a mamának. - Mit vesz apa a Corában az alma-birsalma keveréket? Én is azt találtam csak. - Ma vettem bogyókat! Kíváncsi leszek a hatásra. Te nem szeded 3x? - Ma Lőrinc is üvöltős volt. Meg tegnap is, a nagyszülők tiszteletére. Szerintem az elmúlt hónapban nem sírt annyit mint az elmúlt két nap. Lehet tényleg a szél? - Ez a hét utazgatósnak tűnik. Mit csináltok? Mit szólnátok egy látogatáshoz valamelyik nap? Lehet ez a bajuk a gyerekeinknek: hiányolják a beígért találkát.Kép

Gombóc! A 750 gr. az sok vagy kevés?

Beu
beu
 
 


Angi! Megdicsértem én a lányod? Nagyon szép nyugis babána tűnik!

Myssnia! Tegnap azt ígérted, befejezed a melót! ???

Olyan kevés kép van most, hogy teszek fel egyet.

Kép
Kép

Egyet mondok, kettő lesz belőle.
Tréfa répa Beu
beu
 
 


Bera3, megtalaltam a babakocsik honlapjait.
CAM: http://www.camspa.it/inglese/index.html
Neonato: http://www.neonato.it/homepage.asp?id_categoria=1 (Itt le tudod pdf-be tolteni a Neonato katalogusat)

A forgalmazo elmondta, hogy a Neonato Combinato Tris, es a CAM Combi TRIS ugyanazon gyarto ket markaja, majdnem teljesen azonosak, csak olyan kulonbsegek vannak, hogy a Neonato-hoz pelenkazo hatizsakot, a CAM-hez pelenkazo taskat adnak, ill. a Neonato huzata egy/ketszinu, mig a CAM-e meg mintas. Szoval csak ilyen kis kulonbsegek vannak.

Beu, elvielg a testsuly 15%-at kene megennie egy nap a gyerkocnek. ZSombi kb. 6.5 kg, igy majdnem 1000 gramot kene ennie. Hat ehhez kepest a 750 szerintem keves. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Ma láttam egy nagyon édi sapót, de megfegyelmeztem magam, és nem vettem meg.
Holnap visszamegyek érte.

Beu
beu
 
 


Gombóc! Lőrinc biztos nem eszik annyit, viszont hízik. Legalábbis eddig. Mióta nem hízik Zsombi? Nem várhatsz azzal a hozzátáplálással? Hátha még nem jött el az ideje.
Most megnéztem az adatait. Majdnem megduplázta a súlyát. Nem tűnik alultáplált gyereknek. Biztos, hogy aggódnod kell? Gyerekorvos mit mond?

Beu
beu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?