Sziasztok!
Már megint én.
Imádom a diétámat, ma sütit és csokit "kellett" vacsiznom.
Csak ezt akartam, de hogy azért "kaptok" egy receptet is.
Koszorú málnával és citromhabbal
Hozzávalók:
Égetett tészta:
125 ml (1/8 l) víz
25 g margarin vagy vaj
15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
75 g liszt
2-3 tojás (közepes méretű)
1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Citromhab:
30 g porcukor
400 g tejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3-4 evőkanál citromlé
Ezenkívül:
250 g előkészített málna
porcukor
citromfű levélkék
Égetett tészta:
A vízben felforraljuk a margarint vagy vajat, majd az edényt levesszük a
tűzről. A lisztben elvegyítjük a Gustint, átszitáljuk és egy adagban a
forró főzethez adjuk. Az elegyet egyetlen tésztagombóccá dolgozzuk össze és
állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítjük, majd egy keverőedénybe
tesszük. 2 tojást egyesével egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a
tésztába keverünk. A harmadik tojást elkeverjük és csak annyit adunk a
tésztához, amíg az erősen fénylik és a kanálon tésztacsúcsok maradnak
vissza. A sütőport a már kihűlt tésztához keverjük hozzá. A tésztát egy
nyomózsákba töltjük és a legnagyobb cakkos nyomófejjel a tepsibe egy 24 cm
átmérőjű koszorút formálunk. Azonnal megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 oC (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 oC (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 25-30 perc
Azonnal a sütés után a koszorút a felső 1/3 részénél vízszintesen elvágjuk.
Citromhab:
A porcukrot átszitáljuk. A tejszínt a porcukorral, a vanillincukorral és a
habfixálóval kemény habbá verjük, majd a citromlével ízesítjük. A habot egy
nyomózsákba töltjük.
A málna felét a koszorú alsó részére szórjuk, arra nyomjuk a citromhabot és
a maradék málnával megszórjuk. A koszorú levágott tetejét háromszög
alakokra felvágjuk, a habba állítjuk és a citromfű levélkékkel díszítjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.