Új privát üzeneted érkezett!

Zsike!
Bocsi, de az nálam lemaradt, hogy túró.
Akkor csináld meg az én túrógombocómat és tegyél bele barackot. Ez tuti nem szét fővős.

Az NLC arhívban viszont láttam olyat, hogy meggyes túrógombóc.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Zsike!

Ez meg a sajátom:
TÚRÓGOMBÓC Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró csipet só 1 cs. vaníliás cukor 1 evokanál kristálycukor 2 db egész tojás 4-6 evokanál búzadara Az egészet jól összekeverjük, legjobb robotgéppel, de kézzel is lehet és rögtön forrásban lévo vízben kis gombócokat formálva kifozzük. Nekem van egy fagylaltos kanalam, azzal szoktam a vízbe szaggatni a gombócokat, így szép egyformák lesznek és a kezem se lesz ragacsos. A kifott gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Mi tejfölt és fahéjas porcukrot szórunk rá, de lehet gyümölcsszósz is tálalni hozzá. Garantáltan nem fo szét és nagyon finom. Azért 4-6 kanál a búzadara, mert nem mindig egyforma a túró, ha vizesebb 6 kanál ha szárazabb 4 kanál is elég. Más receptekhez képest ezt nem kell pihentetni és nem kell a tojásfehérjét sem külön felverni!!! forrás: Bigacsiga (bigacsiga)

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Bigacsiga!

Én is a "Te féle" túrgombócodat csinálom de ez a fantasztikus fagylaltos kanál ötlet még nem jutott az eszembe. Áldalak érte, a férjem annyira szereti ezt a kaját, hogy minden héten csinálnom kell és annyira utálom "gombócozni".

Köszike: Kata
kovkata
 
 


Capuccinós szelet:

2 csomag tejszínes pudingport fél liter tejben megfőzök majd hagyom hülni. Közben 25dkg porcukrot egy Ráma margarint és egy tojássárgáját kikeverek majd hozzáöntöm a kihült pudingot. Két részre osztom és az egyikbe egy kanál Nestlé kakaóport és egy kis csomag (kb.10g) capuccino port keverek.
Ezt a krémet felváltva kész piskótalapok közé szoktam kenni. Nagyon finom, egyszerű!

Kiadós sajtos rúd:

25dkg lisztet, 25dkg Rámát, 25dkg túrót, sót összegyúrok, két cipót formálok belőle, kinyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és derelyevágóval csíkokra vágom. Egy egész tojást felverek majd megkenem a lapot és megszórom sajttal. Aranysárgára sütöm. A tepsiben hagyom kihülni majd eltördelem. Vigyázni kell mert ha csak halványra sütöm akkor nem lesz ropogós!

Bayles recept:

Hozzávalók:
1 db vanília ízű capuccino por (10g)
1 db Oké tejszín (3dl)
1 dl rum vagy whisky
1 db tojássárgája
3 evőkanál porcukor

A tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverni, hozzáönteni a capuccino port. Rummal vagy whisky-vel felhigítani végül a tejszínt hozzáadni. Minden beletett hozzávaló után alaposan megkeverni! A sorrend fontos!

Kata
kovkata
 
 


Sziasztok,

nincs valamelyikőtöknek ötlete a hajdina elkészítésével kapcsolatban? Igazából még azt se tudom, hogy hogyan kell megfőzni, de ha esetleg tudtok valami más elkészítést, vagy jó receptet, az nagyon jó lenne!
tinka
 
 


Olvastam, hogy valaki gofri receptet keres, de eddig tartott, mire előbányásztam anyukám receptjét.

Gofri

1 vaj vagy 12,5 dkg margarin
0,5 liter tej
3 tojás
0,5 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
35 dkg liszt

Összekutyulod homogénre, és már lehet is sütni.

Tinka
tinka
 
 


És még egy, nekünk nagyon bejött:

Burgonyás gofri
Hozzávalók 1 személynek:
250g burgonya, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1/2 teáskanál száritott majoranna, só, fehérbors
A burgonyát és a hagymát megtisztitjuk, megmossuk és finomra reszeljük. Egy tiszta konyharuhában jól kinyomkodjuk. Ezután tojással, liszttel és majorannával elkeverjük, és sóval, borssal füszerezni. Lefedve egy kicsit pihentetjük. Közben készithetünk hozzá dipet, zöldségkrémet, tzatzikit. A gofrisütöt vékonyan kiolajozzuk és egymás után a tésztából gofrikat sütünk. Melegen, vagy hidegen tálaljuk.

A sima gofri egyébként nagyon egyszerű, és a gyerkőcök is nagyon szeretik, mi simán programot csinálunk a sütéséből Kép
tinka
 
 


Sziasztok CsajokKép

Egy kerdesem lenne: Ti mit csinaltok a "megszőrösödött" lekvarokkal? Felhasznaljatok meg? Bevallom, en lekanalazom a tetejet es semmi problema utana vele. De most lebuktam a ferjem elottKép Ti mit tudtok rola, ez mar egeszsegtelen?

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Tinka ez vmi telepátia ? Kép

Kb. 1 éve nagyon rá voltam indulva a gofrira, de nem sikerült 20 recept közül sem olyat találni, ami ropogós lesz.
Pénteken vettem egy gofri sütőt és a benne lévő receptet készítettem el, s ROPOGÓS !!! Kép
Tehát eldöntöttem, hogy beírom ide a receptet és most látom, hogy Tinka is írt gofri rcp-tet.
De a lényegre térek!

Egyszerű ostyatészta: kb. 8 db
2 csésze liszt
2 tojás (szétválasztva)
1 csésze tej
90 g Ráma
1/2 csésze cukor
A cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra keverni. Utána a lisztet hozzákeverni és ezután a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Ezután fokozatosan hozzákeverni a tejet.

1 csésze kb. 2,5 dl

Borsos ostyatészta (ezt nem próbáltam még ki, de leírom ezt is)
2 csésze liszt
2 teáskanál örőlt bors
2 tojás (szétválasztva)
3/4 csésze tej
1/2 csésze víz
90 g vaj vagy Ráma
1/4 csésze cukor

A tojásfehérjén kívül mindent kézi mixerrel simára keverni.
Majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét belekeverni a tésztába.
phaedraa
 
 


Áfonya,
csak hallgass a férjedre! Illetve a lépteire, és csak akkor "fölözd" le a lekvárt, ha tiszta a levegő! Kép Ezer éve teszek én is úgy, mint te, kutya bajunk se volt tőle. De vannak biztos, akik részletesen elmondják, mit képes okozni a penész. Szvsz föl se vedd!
kíváncsi
 
 


Kép
Jol is neznenk ki, ha mindent kidobnank, ami egy kicsit peneszes! Elvegre a levegoben elnek ezek a gombak, be is lelegezzuk oket minden alkalommal! Kép
A peneszes sajtbol (amin nem nemespenesz van Kép) nalunk sajtos rud lesz, a lekvart meg vagy lefolozom, vagy azt is megsutom, pl. zserbonak.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Tinka,
hajdinát én rizshez keverem 4 rész rizs és 1 rész hajdina (vagy 3:2)arányban, és hajszállal több vízzel főzöm meg. Még a férjecském is szereti, változatosság a sima rizs, curry-s rizs, rizibizi stb után. (mi nagyon rizsesek vagyunk ugyanis Kép )
Amit magamnak szoktam hajdinából, az negyed liter hajdina megfőzve a zacsi utasítása szerint (azt hiszem 2,5xös vízben) bele petrezselyem, tejszín, maradék sajtok lereszelve, sok-sok zúzott fokhagyma, minimum kettő paradicsom kockákban, és egy jó nagy, lángon megsütött padlizsán felszabdalva. Fűszernek só, kis bors és egy iciripiciri fahéj, ha pikánsra vágyom. Az egész egy ragacsos massza lesz, a sütőben sül sajttal a tetején, míg el nem pirul. Nem fog igazán összeállni, csak összeérnek az ízek. Hú de megkívántam! Kép
Ditke
Ditke
 


Sziasztok!

Tinka, Phaedra
Én kerestem/kértem a gofri receptet és köszönöm, ki fogom próbálni!!!

Toffifee
toffifee
 
 


Kovács Kata!

Szívesen az ötletet! Kép
Próbáld ki a fasirthoz és a töltött paprikához is. Én pl. krumplipürét is ezzel tálalom. A fiúk mindig számolgatják ki hány gombócot kapott.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



Lányok!

Most, hogy kerestem a hadinát, elnosztalgiázta a régi topicon.
Akinek van , kedve, ideje, olvassa át ezt is, mert nagyon nagyon sok jó recept van ott is.

Babanet Társalgó » Ötletek, tippek » Mit főzzek ?
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/133.html?1043834742

Az sem lenne egy elvetemeült ötlet akinek van ráérő ideje, hogy wordbe kigyüjtené a jó sok receptet Jamina meg Napocska megformázná és feltenné a honlapjára ahonna aztán pillanatok alatt elérhető lenne és nem kellene az arhívba bogarászni. Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok! Most leírom, mit főztem vasárnap.
Itt töppedtem, hogy mit is kezdjek a tarjaszeletekkel, mert rántott húshoz sehogyan se volt kedvem. Göngyölt húsra gondoltam, de ahhoz nem találtam sehol receptet. Aztán hirtelen beért a gondolat: van egy üveg, éppen oszlásnak indulni készülő fetasajtom olajbogyóval, olívában, azt kellene valahogy felhasználni! Még körülnéztem a konyhában, mi van már szerves hulladék közeli állapotban, találtam kőkorszaki baconszalonnát, meg további olajbogyókat, nemkülönben néhány unatkozó újhagymát és cukkinit. Akkor aztán fogtam a husikákat, vékonyra kiklopfoltam, megsóztam, majd tettem rájuk egy szelet bacont, egy szelet sajtot, rá egy szelet cukkinit - nagyon jó vékony szelet készíthető sajtszeletelővel -, még a tetejét megborsoztam, paprikalekvárral megkentem, illetve egyikre tettem csípős Piros Aranyat is, és szorosan összegöngyöltem. Na ezek aztán máris mentek a sütőbe a feta olajával.
Eközben fent a maradék olivában párolni kezdtem a maradék cukkinit, persze előbb feldaraboltam szép ferde szeletekre. Hozzádobtam az újhagymát, egy szép paradicsomot, a spájzban találtam olajban eltett szárított paradicsomot, abból is vettem egyet, még löttyintettem is az olajából a kajához. Belekerültek az olajbogyók, végül a fetasajt is. Rotyogott egy kicsit, de mivel még mindig nem tetszett igazán az íze, azt találtam ki, hogy sebaj, ha eddig görögösen indult is a kaja, legyen mostantól mediterrán! Elővettem a féltve őrzött parmezánsajtomat, és abból reszeltem rá egy evőkanálnyit. Na, ez kellett hozzá! Olyan klassz lett a végén, hogy nem győztük enni!
A göngyölt husikat jénaiban egy darabig fedővel, később, pirulásig fedő nélkül sütöttem, kb. 45 percig, de nem mértem, bevallom. Azok is nagyon jók lettek, bár, elárulom, de csak nektek, a sajttöltelék kifolyt belőlük. Igazság szerint nem tudok jól göngyölni. Ti hogy csináljátok?
Na, dél van, mindenkinek jó étvágyat?
kíváncsi
 
 


Kíváncsi
Nyami, nagyon fini lehetett a fetás husi.Kép Göngyölés nekem sem megy, ezért inkább göngyöletletül sütögetek.Kép

Sok ételnek tudom a kalória értékét és a mindmegettén meg is van adva. Ha érdekel nagyon jó kalória táblázatot is találtam.
lonchi
 
 


Fúúúú! Kíváncsi, csorog a nyálam.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Koszi a peneszes /es ferjes/ praktikakatKép

-Afonya
afonya
 
 


Kíváncsi!
Ez nem volt szép....(minek olvasok fogfájósan ilyeneket)

Bigacsiga Kata!
Fiam ezt mondta:
"Anya, jófinomat készítettél!" Mindezt a barackos gombócodraKép

Áfonya!
Mifelénk a penészedett lekvár megy a cefrébeKép
Végülis ez is egy felhasználási mód....

Lányok!
Tudtok olyan parmezánt itthon, ami szórható, és nem tejpor van benne? Én most ilyet vettem, és valami rettenet!

Sziasztok!
Csi
csii
 
 


Köszi lányok a hajdinás ötleteket, hétvégén főzök belőlük valamit, aztán beszámolok!

Tinka
tinka
 
 


Csí! fiad Kép

Tinka! Írj majd milyen lett.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csi Kép

Holnap reggelire joghurtos fánkot sütök a páromnak. (Szerinte csakis reggelire ehető fánk.Kép

Találtam egy receptet, miszerint: 2 doboz joghurtot kell összekeverni rétes liszttel (amennyit jónak látok) + 1 teáskanál szódabikarbóns és só

Tudnátok segíteni, hogy milyennek kell lennie a fánk tésztának? Vagy van valakinek pontosabb receptje?

Hozzá "főzök" majd eper lekvárt, hogy a kenyérsütőgépet is használjam valamire.Kép
lonchi
 
 


Lonchi! Végre valaki, aki tudja, mire való a lekvár program a kenyérsütőben!!! Kép Mondd el nekem iiis!
kíváncsi
 
 


Mire vagy Kíváncsi?Kép

Ezt a receptet most találtam:
Cukkini mozarellával

Hozzávalók:
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
80 dkg paradicsom
60 dkg cukkini
30 dkg mozzarella
10 dkg frissen reszelt Parmezán sajt
2 tojás
1 csokor basilikum
oliva olaj, só, bors
Hagymát, fokhagymát apróra vágni, a cukkinit fél cm-es szeletekre vágni és forró olajban kisütni. Papírtörülközöre tenni. Basilikumot felvágni, mozarellát szeletekre szelni.
Egy tüzálló tálba egy sor apró kockákra vágott paradicsom, hagyma, fokhagyma, erre a borsozott, sózott cukkini szeletek, mozzarella szeletek és a basilikum + reszelt parmezán a tetejére szórva. Ezt addíg csinálni, míg a hozzávalók elfogynak. Paradicsom legyen legfelül. A felvert tojásokkal nyakonönteni és elömelegített sütöben ca. 200 fokon egy félórát sütni.
lonchi
 
 


Lonchi, még mindig arra, hogy mire való a lekvár program! Kép A recept egyébként jó.
kíváncsi
 
 


Kíváncsi, a lekvár program főzöget és keverget helyetted. Mindezt szép egyenletesen. Én csak beleszórom a feldarabolt gyümit és a cukrot a gépbe és várom, hogy kész legyen.Kép

Végül a tűzhelyen főztem reggel gyorsan egy kis lekvárt (vagy az így nem is az?).
A fánk a párom szerint fini lett!Kép
lonchi
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy többeteknek is van kenyérsütőgépe. Segítenétek abban, hogy melyik márka megbízható? (Férjem szeretne meglepni eggyel a szülinapomra, de tanácstalanok vagyunk Kép )

Nagyon jók amúgy a receptek, nekem is van egy, majd előbányászom, és beírom.
Sziasztok,
Csengbogi
Csengbogi
 


Sziasztok!
Már megint én.Kép

Imádom a diétámat, ma sütit és csokit "kellett" vacsiznom.Kép

Csak ezt akartam, de hogy azért "kaptok" egy receptet is.Kép

Koszorú málnával és citromhabbal

Hozzávalók:

Égetett tészta:
125 ml (1/8 l) víz
25 g margarin vagy vaj
15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
75 g liszt
2-3 tojás (közepes méretű)
1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Citromhab:
30 g porcukor
400 g tejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3-4 evőkanál citromlé

Ezenkívül:
250 g előkészített málna
porcukor
citromfű levélkék

Égetett tészta:
A vízben felforraljuk a margarint vagy vajat, majd az edényt levesszük a
tűzről. A lisztben elvegyítjük a Gustint, átszitáljuk és egy adagban a
forró főzethez adjuk. Az elegyet egyetlen tésztagombóccá dolgozzuk össze és
állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítjük, majd egy keverőedénybe
tesszük. 2 tojást egyesével egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a
tésztába keverünk. A harmadik tojást elkeverjük és csak annyit adunk a
tésztához, amíg az erősen fénylik és a kanálon tésztacsúcsok maradnak
vissza. A sütőport a már kihűlt tésztához keverjük hozzá. A tésztát egy
nyomózsákba töltjük és a legnagyobb cakkos nyomófejjel a tepsibe egy 24 cm
átmérőjű koszorút formálunk. Azonnal megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 oC (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 oC (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 25-30 perc
Azonnal a sütés után a koszorút a felső 1/3 részénél vízszintesen elvágjuk.

Citromhab:
A porcukrot átszitáljuk. A tejszínt a porcukorral, a vanillincukorral és a
habfixálóval kemény habbá verjük, majd a citromlével ízesítjük. A habot egy
nyomózsákba töltjük.
A málna felét a koszorú alsó részére szórjuk, arra nyomjuk a citromhabot és
a maradék málnával megszórjuk. A koszorú levágott tetejét háromszög
alakokra felvágjuk, a habba állítjuk és a citromfű levélkékkel díszítjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
lonchi
 
 


Hihihi!
És még én panaszkodtam a múltkor, hogy siettem a boltba nem néztem meg az árakat és sikerült vennem egy fél kiló rozsos kenyeret 198 Ft-ért. Kép

Az oldal különben tetszik és jó. Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kukoricatábla mellett megállni, néhány csövet letörni...Nálam már rotyogKép Ezek az illatok...Hmmm.

Pocok!
Jó a lekvároskenyérsütőgépKép

Bigacsiga Kata!
Nálam az áránál jobban feldühít, mikor otthon veszem észre, hogy a barnakenyér kakaóporos, vagy malátás...Brrrr.

Lányok!
engem is érdekelne az, amit Csengbogi kérdezett a márkákról /bár engem a kutya sem akar meglepni veleKép/...
csii
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom még nem járt erre senki aki tudna választ adni a kérdésemre, de azért remélem nem maradunk válasz nélkül CsivelKép Az is jó nekem, ha azt mondjátok meg mire kell figyelni a vásárlásnál!

No, akkor itt az én receptem:

"Szalonnás zöldborsós szarvacska":
Hv: 30 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg zöldborsó (én mirelitet használok), 30 dkg szarvacskatészta, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csipetnyi oregano, 1,5 dl tejszín (én tejet rakok bele), 1,5 dl marhahúsleves (kockából), só, bors, sajt, petrezselyem.

Az apró kockára vágott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk, a hagymát, amit kockára vágtunk, hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább. Ezután liszttel meghintjük és az egészet rövid ideig együtt pirítjuk, egy csipetnyi oreganoval és fokhagymával fűszerezzük, végül felöntjük a húslevessel. Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik, hozzáadjuk a a kifőtt tésztát, és a borsót, sóval és borssal ízesítjük, belekeverjük a tejszínt (tejet) és az egészet 10 percig kis lángon a tüzön hagyjuk. Tálalás előtt reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Kb. 1 óra alatt megvan, és igen laktató.
Csengbogi
 


Ha szerettel olvasni Kép ezekből kiderül, hogy a most kapható márkák közül kinek melyik vákt be.

@fe fórum: Süssünk-főzzünk / Kenyérsütőgép vásárlás
http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=5102

Fórum >> Konyhaasztal >> Mindennapi kenyerünk
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001728&uq=967

Az nlc-n épp most főznek lekvárt... Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga!
Ezt a nevet használod az nlc-n is?

Összekevertem kecskesajtkrémet fetával és egy kis joghurttal. Megkentem vele köményes rozskenyeret és zöld paprikával nagyon nyami volt.Kép
lonchi
 
 


Lonchi, engem nagyon érdekelne a fánk amit írtál.
végül is milyen állagúnak kellett lennie? Szaggattad szep kerekre? vagy csak kiskanállal adagoltad?
az íze olyasféle mint a szalagosfánké?

mi nagyon szeretjuk a fánkot-vagyis inkább én-, de sokszor nem sikerul, meg nekem frissen izlik, mert hamar kiszárad akármibe teszem.

(nem tudom mi van a bolti fánkokban-tesztájukban- de azokat szeretem a legjobban. azok hidegen is olyan finomak.)

köszi Lonchi az útmutatást!

Míra
Míra
 


Lonchi!

Igen, mert már lassan füzetet kell vezetnem, hol mi a nevem, jelszavam, emil cimem.
Így ugyan nagyon árulkodó a dolog, de legalább megtudom jegyezni. Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga!

Nagyon köszi, már böngészem is!

Cs.
Csengbogi
 


Míra
Olyan kicsit nyúlósnak kell lennie, de szerintem amikor bedobod az elsőt az olajba látod, hogy jó-e.
Az íze olyan mint a 'normál' fánknak (nem tudom, hogy szalagos-e)Kép, vagyis egy picit savanykásabb a joghurt miatt. Picire szaggattam olajba mártott teáskanállal. Így jól átsült. Cukorba forgattam.
Én hidegen ettem és fini volt.
Tudsz belőle egész pici adagot is csinálni megkóstolni.

Bigacsiga
Nekem már van füzetem.Kép Írtam neked privit.
lonchi
 
 


Segítséég!
Kaptam három padlizsánt, és gőzöm sincs, mit kezdjek vele. Esetleg lefagyasztanám, de nem tudom, hogy lehet-e...
Csi
ui.: köszi a megértéseteketKép
Névtelen
 


Csi,
Padlizsankrem nem jatszik?
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Imádom a padlizsánt! Meg lehet sütni roston, mint a zukkinit, bele lehet szabdalni lecsóba, elkészíthető krémnek, csinálhatsz belőle gombapörkölt-szerűséget - csak le ne fagyaszd! Az biztos, hogy nem tesz jót neki! Ha rámész a mindmegettére, biztosan találsz még több receptet is, vagy majd a többiek is segítenek. Ha végképp nem fűlik hozzá a fogad, dobd át a hálón, majd én elkapom! KépKépKép
kíváncsi
 
 


Zsuzsi!

hallottam már róla, sok szépet, de nem tudom, mi fán terem.Kép
Lehet, hogy ez lesz, meg "padlipöri"...

Köszönöm!
Csi

Kíváncsi!
Doboooom!
csii
 
 


Szaisztok, én a zukkinivel vagyok így.
Kaptam és most már nem tudom mit csináljak.

Ami volt:
rántottan - imádtuk
tocsni - azt is "
(legyalult zukk + tojás+lsizt+fűszerek-
olajban kisütni. nyamm nyamm)
grillezett zukk. - az is fini volt.

van még valakinek ötlete?

Kösziiiiiiiii!!!

Lági
Névtelen
 


Lági!

Ha nagyok
- ketté vágni, megtölteni megsütni
- valami különleges panírba kisütni, pl. mandulát durvára vágni és ezt bele a prézlibe
- tökfőzelék
- sörtésztába kisütni (párizsi bunda, palacsinta tészta)
- lecsóba bele
- mint a rakott krumplit úgy rakottasnak elkészíteni vagy a rakott krumpli közé tenni

ha kicsi
- uborka saláta
- görög saláta


Csi!

Padlizsánból is lehet ugyanezeket megcsinálni.
Muszakát is csinálhatsz, görög/török rakott krumpli.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Nálunk nagy kedvenc a Stahl Judit féle paradicsomos kecske sajtos sült padlizsán tekercs.

Cukkini úgy is fini, ha legyalulod és ezzel + californiai paprika csíkokkal töltesz csirkemellet, vagy combot. Nyami.Kép

Örök kedvencem még a cukkini és gomba ragus spagetti.
Lonchi
lonchi
 
 


Üdv gazd'asszonyok!
Ma nagyon fincsike ebéd volt, mint ahogy az már a spontánul összedobott ebédeknél lenni szokott Kép
Volt egy tálca csirkecombom, ami 6 db. Na nekem a magasfalú tepsimben csak 4 fér el. Így lett 4 sültcsirkecomb a következő rögtönzött páccal: olaj +méz +vöröshagymakrém +fokhagymás só +majoranna +olaszos fűszerkeverék. Sajnos kicsit több időt kellett volna hagyni a pácban; de akkor nem lett volna belőle csak estebéd.
A maradék 2 comb pedig belemártózott egy pörköltalapba, társaságnak pedig kapott hozzá egy kis cukkinit felszabdalva. Szépen barátságban együtt főttek finomra; ebből lesz a vacsora. Még ajándékul megkapták a pörköltlébe a sültcombik maradék pácát.
Ha még egy kis desszert is lett volna hozzá... az már túlzás lett volna Kép
Jamina
jamina
 
 


Jamina, még olvasni is jó volt! Kép
kíváncsi
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?