Sziasztok!
Zsu,
sajnálom,hogy nem úgy jött össze a 4d,ahogy vártátok.Hannával én is voltam,de csak azért mert ingyen volt.Sajnos kifizetni nem tudtam volna,de érdekelt nagyon.A barátnőm(aki rákos)párja szülész főorvos és neki van 4d-s gépe,így ingyen mozizhattam 2x is!De az arcát sosem mutatta teljesen a leányzó.A doki azt mondta,hogy legjobb 20-27.hét között menni,mert a méretek ilyenkor a legideálisabbak.
Különben a barátnőm jól van.Mikor lent voltam Veszprémben,összefutottam vele is.Dumcsiztunk egy jót.Azt mondta örül,hogy jók az eredményei,de már nem tud úgy élni,mint a betegség előtt.Kicsit az eü is szemétkedett vele,mert most egy új gyógyszert kap,ami nagyon drága és negyedévenként kell új engedélyt kérni a TB-től.(3 hetente kapja)Lejárt az első negyedév,és nem kapta meg az engedélyt csak egy hónap múlva!Így az kimaradt!Most is csak egy adagra kapta meg!Neki ugye ingyen jár,de már azt mondta a párja,hogy kifizeti,csak kapja meg.De azt tanácsolták neki,hogy ne tegye,mert amilyen szemetek a TB-nél utána sem fogják engedélyezni és fizetheti ki az egészet.Egy évig kell kapnia és még csak 4 hónap telt el.
Felháborító az ilyen!:evil:
Folytatom a döhöngést velünk!!
Szerdán volt itt a vedőnő.Ki van akadva,hogy még semmi sem történt a Zsoltival.Az óvodavezető teljesen mást állít,mint amit én mondtam neki a beíratáskor!
Mondtam is neki,hogy menjünk el együtt a vezetőnőhöz és 6 szemközt beszéljük meg és akkor kiderül ki nem mond igazat!
Tegnap jött a családsegítő-Ő kinyomozta végre pontosan hova is kell vinnem a Zsoltikát.Elérte a bizottságot telefonon,ahol a vezető azt mondta okt.29-én!,hogy ők semmilyen szakvéleményt nem kaptak a fiamról a másik bizottságtól.(ami ugye szept.20-án volt)
Pedig a szakvéleményen rajta van,hogy ők is kaptak belőle!
Na most megint ki hazudik?????
Már nagyon nem értem!!!És elegem van az egészből!!!!!!!
A jelenlegi felállás:a családsegítő küldött emailt a vezetőnőnek és átfaxolta a szakvéleményünket enneka bizottságnak.A vezetőnő csak kedden lesz,ezért majd akkor felhívja és egyeztetnek időpontot!
De én most úgy érzem itt az idő,hogy hétfőn lemenjek a jegyzőhöz éselbeszélgessek vele a közoktatási törvényről,és,hogy mikor nem köteles az ovi felvenni a fiamat(itt most az értelmi elmaradásra gondolok)!És,hogy miért nem kaptam elutasító határozatot az óvodától amikor nem vette fel,holott én jelentkeztem!A törvény ezt is előírja!!!
Szerintetek nagy hülyeség lemennem a jegyzőhöz???Ti mit tennétek?
Már átolvastam egy pár idevonatkoztató jogszabályt és csak olyat találtam,ami értelmi fogyatékosokra vonatkozik,ahol is a jegyző kötelezheti a szülőt,hogy speciális oviba járassa a gyereket,ezáltál kötelezi,hogy vigye bizottság elé!
De én ezt mind önszántamból teszem,hisz tudom,hogy a gyerekem el van maradva és fejlesztésre szorul,de attól még járhatna oviba és mellette megoldanám a külön fejleztést az erre kijelőlt intézményben(pl.nev.tanácsadó),ahogy Veszprémben is tettem!
Majd jövök még,most jó felhúztam magam!
Bocsi,hogy így kezdtem a reggelt!!!
Pusz
Timi