Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszter, Bosek!
Klassz a pocakfotó.
Eszter!
Nekem a citromfű tea segített gyomornyugtatás terén. Megnézem lehet-e várandósan.
Pepike!
Ó az a gyermekirodalom vizsga. Annak idején persze én se olvastam el mindent. De volt egy jó kis jegyzetem, így túléltem. A Pókerarcot én is mindig kuksizom.
Pété!
Szerintem amit Mzx írt orvos szerintem nézd meg, főleg, ha közel van a magánrendelője, ne maradj annál a bunkónál....
Enikő!
Én is elszörnyedve olvastam az esetedet.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

A rüh az nem az amikor élősködő atkák bújnak a bőr alá????
Hogy kerültek az UH készülék közelébe? Létezhet ez?
Amúgy is inkább állatokat érint.

Én feljelenteném a kórházat, meg mindenkit akinek köze lehet ehhez. Még ilyet!!!!!! :evil:

Mielőbbi javulást kívánok Enikő!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Eszter!
Ezt egy várandósággal foglalkozó oldalról másoltam ide:

A borsmenta, a fodormenta és a citromfű is nyugtatja az emésztőrendszert. A teához egy csésze forró vízbe tegyünk 2 teáskanál szárított vagy kétszer ennyi friss füvet és lefedve hagyjuk ázni 15 percen keresztül.

Nekem a citromfű kedvenc gyógynövényem. A kertbe is van, most fogom leszedni és kiszárítani. Álmatlanságra is nagyon jó, plusz gyomorasavat is közömbösíti. Terhesség végén mindkettő jellemző, szóval még jól jön.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Enikő, csatlakozom az előttem szólókhoz, ez döbbenetes.
ez azt jelenti, hogy a uh vizsgálófejet (vagy hogy hívják) nem fertőtlenítik és így viszi át ? durva....

a citromfűt nekem is ajánlotta a védőnő, hogy igyak alvás előtt, az segít, lehet, hogy mert a gyomrot nyugtatja akkor ezek szerint

KépKép
judit18

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szaisztok Csajok!

A baba és én a körülményekhez képet jól vagyunk. Szerencsére a baba nagyon jól viseli a megpróbáltatást. Múlt héten kedden voltam a genetikai uh-on, ahol megállapították, hogy korának megfelelő nagyságú, és teljesen rendben van vele minden. Ez az egy vigaszom, és biztatásom van. Tegnap volt a temetés, amit elég nehezen viseltem, de túl vagyok rajta. Tudom, hogy a párom is azt akarná, hogy küzdjek a babáért.

Egyenlőre ennyit tudok írni, de majd jelentkezem.

Kép
tand

Tand!

Nagyon örülök, hogy írtál nekünk. Ebből a pár mondatból is sugárzik, hogy milyen erős nő vagy. Figyelj sokat a babára, biztos sokat mocorog már neked is, és ez most neked nagy örömforrás és erő.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Nem rég jöttem meg a háziorvostól. Sok-sok vizsgálatom lesz, mert ez a hasmenés túl gyakran tér vissza mostanában. Nézik majd, hogy tejérzékeny vagyok-e, mindenféle bakteriológiai cucc, vérvétel, hogy még miből van bennem egyáltalán, stb.. A gasztroenteorológiára ráírta, hogy sürgős. Ilyen rendes háziorvosom sem volt még soha!

Bosek!

Hogy Neked mekkora hasad van :lol: Hihetetlen!
Köszi az étcsokis tippet. Este megyek egy helyre, ahol van prémium minőségű étcsoki, meglesz a vacsi :)

Szilvi!

Köszi szépen az infót, mostmár keresek egy gyógynövény boltot, mert a patikákban sosincs semmi rendes cucc.

Mzx!

Az a kezem :lol:

Tand!

Jó, hogy írtál!!!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Tand, minden elismerésem, hogy milyen erős vagy! Jó, hogy írtál nekünk! Vigyázz a babátokra és magadra!

Enikő, ez valami borzalom, hogy az ember a kórházból hozza haza a nyavalyát! :shock: Mielőbbi gyógyulást!
Jelöltelek iwiw-en. :D

Eszter, Bosek, jók a pocakfotók! :lol: :lol: :lol:

Én is benne vagyok a Mikulás előtti taliban, szintén valami lightosabb helyen. Ötletem sajnos nincs. :(

Pepike,én is minden nap nézem a Pókerarcot. Remélem nem jövő hétfőn leszel, mert akkor nem tudom nézni.

Holnap reggel Alexával vidékre utazunk anyukámékhoz, és csak hétfőn este jövünk haza. Húgomnak van gépe, de lehet, hogy nem férek hozzá, akkor pár napig nem leszek. :cry:
Vendég

Tand, összeszorul a szívem, ahogy olvasom a soraidat! Nagyon sokat gondolok rátok, hogy hogyan telhetnek most a napjaid, és hogy vajon van-e valaki, akivel megoszthatod a gondolataidat. Bárcsak foghatnánk a kezed mindannyian!

Kép

Kép
mzx

Esztereu, húúú, már kezdtem megijedni :) ! A DM-ben nagyon jó készlet szokott lenni Herbária gyógyteákból, amik nem filteresek és az van rájuk írva, hogy gyógyszerkönyvi minőségűek, bármit is jelentsen ez :).

Kép

Kép
mzx

Tali:

Én a következő 2 helyet javaslom:

Trattoria Venezia -olasz konyha, még nem voltam, állítólag nagyon-nagyon jó, salátából is elég nagy a választék, és 4000 körül már igen jól lehet vacsizni itt is.
http://www.trattoria.hu/hu/etlap.php?o=1

Dionysos görög étterem, sokkal-sokkal jobb, mint a Zorba nevű hely (mindkettőben voltam legalább 3-szor), rengeteg finom előétel is van, és a második fogások is szuperek, no meg a salik is. Árban kb. ugyanott van.

http://www.taverna-dionysos.hu/etlap.htm

A Trófea azért volt jó, mert az üdítők általában jól meg tudják nyomni a számlát, ott meg ha 2 litert iszol, az is benne van az árban.

Más ötletem nincs egyelőre olyan helyre, ahol a könnyű ételeket is jól csinálják és 15 emberrel is boldogulnak.

Mondjuk én imádom a mexikóit is (Iguana), ott elvagyok egy levessel, egy tál chips and salsaval, meg 1-2 shake-kel egész este :).

Kép

Kép
mzx

Mzx, nekem mindkettő tetszik, bár a görög közelebb áll a szívemhez (gyomromhoz). :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tand
Nagyon sokat gondolok ismeretlenül is Rád!
Nagyon sok erőt, kitartást... vigyázz magatokra!
És, ha úgy érzed, írj...

Nálunk mostanában nem történik semmi... vásárolgatok BJ-nek, készülünk a hálaadásra... aztán meg a karácsonyra...
Josh lesz a mikulás a katonaságnál :lol:
Vendég

Tand,
nagyon jó, hogy írtál, jó hallani, hogy a körülményekhez képest minden rendben van veletek a babával. Továbbra is sok erőt kívánok!

Eszter,
nem semmi háziorvosod van tényleg! Ritkaság, hogy valaki ennyire alapos legyen!

Mzx,
nekem is a görögös kaják jönnek be, hmm... :D

Nemrég jöttem meg a szülésre felkészítő tanfolyamról. Néztünk egy filmet a szoptatásról, aztán megbeszéltük a főbb tudnivalókat ezzel kapcsolatban. Amit nagyon kihangsúlyozott a védőnő, hogy kérjük a szülés után egyből a babát, hogy tegyék a mellünkre. Így könnyebben indul meg a tej, illetve a babának is jó, ha gyakorolja a szopizást. Meg ahhoz, hogy ne áztassa fel a bimbót a baba, inkább többször, rövidebb időre ajánlatos őt mellre tenni. Ha elzáródik egy tejcsatorna vagy bármi mástól egy helyen csomó alakul ki a mellben, szépen ki kell masszírozni. Egy játékbabán megmutatta a védőnő, hogy hányféleképpen lehet tartani a babát szopizás közben. Úgyhogy nagyon sok hasznos infót kaptam.

Melinda

Kép
melinda80

Étteremek: még annyit, hogy a görögben a főételek elég nagy adagok, de lehet kérni a többségből fél adagot is 70%-os áron.

Más ötlet? Mostanában ritkán jutok el étterembe, úgyhogy messze nem ismerem a kínálatot :? .

Kép

Kép
mzx

Mzx!

A görög elég jónak tűnik, a másik meg szuper, azt már ismerem :)
Az olasz talán könnyebben megközelíthető BKV-vel, de a görög sincs nagyon messze a Kálvintól.

Én a Ferencieknél tudok egy jó kis vega éttermet, de itt csak kb.15-en férnénk el kényelmesen:
http://www.vegetarium.hu/

Eszter

Kép
eszter.eu

TALI: Jó nektek dátumnak a december 10, hétfő? Vagy a december 3, hétfő? Valamit gyorsan foglaljunk le, mert aztán nem lesz hely ennyi főre a decemberi örületben! :roll:

Esztereu, nem emlékszel, hogy a Veneziában össze tudják úgy tolni az asztalokat, hogy sokan elférjünk? Úgy tudom, hogy nem túl nagy hely.

Voltál is ebben a vega étteremben? Nagyon jól hangzik az étlapjuk!!! :) Én ebben is benne lennék! :)

Kép

Kép
mzx

Úgy látom, hogy árban is ez (mármint a vega) a legbarátságosabb.

Kép

Kép
mzx

Tand, de jó, hogy jelentkeztél! nagyon örülök, hogy minden rendben a babával. ha úgy érzed majd jelentkezz sürűbben!!

a találkozóra nekem bármelyik opció tetszik, olaszt, görögöt szeretem
(az Iguanat is imádom... pláne amikor még ihattam jégkásás-epres margaritát is ott :) )
kár, hogy nincs nyár akkor kimehetnénk a Rómaira hekkezni ! :)

ez a szülésfelkészítő nagyon hasznosnak hangzik, a Kútvölgyiben holnap lesz pont a szoptatásról, lehet, hogy megpróbálok elmenni. csak aztán remélem márciusig nem felejtem el....

KépKép
judit18

Sziasztok!

Rég írtam már..több oka is van (néhány negatív dolog, téma + ami Tand-al történt), nem tudok ezekkel mit kezdeni, és nem hiszem, hogy interneten tudok kellőképpen reagálni ilyen eseményekre..szóval biztosan én vagyok az ultraszenzitív, nem bírja a lelkem az ilyen tragédiákat..sajnálom..de azért próbálom nagyjából követni a fórumot..

Tegnap voltunk 4d-s uh-n, nagyon nagy élmény volt, amint be tudom szkennelni a képeket, teszek majd fel. Bebizonyosodott az eddigi információ, mármint úgy tűnik biztos, hogy Babóca kislány, azaz Panka-bébi :) Minden rendben van vele, minden mérete pontosan megfelel a korának: BPD 6cm, 640gr, 24hetes. Mindene jól működik, veséje, agya, szívecskéje, még a billentyűket is láttuk, elképesztő! Nagyon megnyugodtam!

Mindenkinek kívánok sok-sok egészséget, igyekszem majd jönni..
Manna

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Pumperka, lehet rekord sebességgel értem az Árkádba, de hazafelé 3 óra volt az út, ebből egy órát ácsingóztam az esőben, mert baleset miatt le volt zárva az út mindkét irányba, a többség gyalogolt a tök sötétben, én meg inkább megvártam Ferit, míg értem jött.
Ódry, remélem minden rendben ment ma és mielőbb jelentkezel az eredményekkel! :)
Melinda, szoptatás oktatáson én is voltam, az nagyon tetszett! Elmondták miket szabad ill. nem szabad enni, hogy kell csinálni, milyen gyakran kell etetni... remélem nem fogom márciusig elfelejteni... :)
Eszter, már Neked is alakul a pocid! :)
Bosek, Neked nagyon szép nagy hasad van! :)
Enikő, ez a rüh nagyon durva! Pont kórházban lehet ilyet összeszedni?
Pepike, én minden délelőtt megnézem az RTL oldalán az esti játékosokat, így tuti nem fogok lemaradni Rólad! :) Hogy sikerült a vizsga?
Tand, örülök, hogy írtál, írjál majd többször! :)

Tali helyszínt sajnos nem tudok, de nekem bármi jó! :) Mindenhova szivesen elmegyek! :)

Ma jártam a dokinál, méhszáj zárt, panasz nincs, ha ilyen jó minden, akár márciusig is dolgozhatom, csak hátrébb kell tolni a széket, hogy odaférjek a pocakkal az asztalhoz... :) Kértem táppénzes papírt, egy hónapig bármikor vihetem a háziorvoshoz, de lehet megvárom a december elejét vele.
Cukorterhelés a jövő héten esedékes és választhattam, hogy tejet zsömlével vagy cukros vizet akarok-e inni. Kétszer szúrnak, egyszer előtte, utána meg evés után 60 perccel. Egész barátságosnak tűnik. :)

KépKép
KépKép
mni

Niki!
Mostmár végképp hős lettél a szememben. Én 15 perc alatt hazaértem. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szoptatós témához:

Csak lazán! :D

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Tand:nagyon örülök hogy jelentkeztél,légy erős a baba miatt!!Sok erőt kívánok!Jelentkezz...

Ma voltunk a 4D-n,hát HÁROM A FIÚ,vagyis Olivérünk lesz,elég határozottan a tudtunkra adta a drága :wink: Nagyon örülnek a fiúk az öcsinek és mi is!!! :wink: Mni,beírhatod a táblába,köszi!
Úgyhogy a közepes AFP fiút eredményez.

Minden OK a babával :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Csak az étteremhez szeretnék hozzászólni, és javasolni egyet. Ez egy mongól étterem, kiszolgálás ua. mint a trófeában. (Svédasztalos). Én műr jártam itt, nekem sokkal jobban tetszett mint a trófea, ízben is. Nézzétek meg a honlapot, illetve a galériát, árakat.
Én javasolnám inkább az ebéd körüli időpontot, hiszen már nem sokan dolgozunk, így nem kell a gyerkőcök felügyeletét megoldani, illetve akkor olcsóbb is az étel. (Mármint akinek oviba vagy suliba jár!)
A Déli pályaudvartól nem messze van, tehát könnyen megközelíthető és vidékiek is eltudnának jönni, hiszen du. este haza tudnak utazni!

GONDOLJÁTOK ÁT!

A honlapjuk linkje:
http://www.mongolianbbq.hu/

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Már nagyon-nagyon rég nem írtam...
De mostantól igyekszem azért legalább hetente benézni Hozzátok!

Köszönöm a drukkokat! :wink: Eddig bevált! Egyáltalán nem fájt a szúrás, ami kb. 10 mp-ig tartott - kellemes éppen nem volt, de melyik injekció az?
Remélem a babóval sem lesz semmi gond!
Amióta kijöttem a magzatvíz-mintavételről úgy érzem, felszabadultabb lettem! Sokkal jobban aludtam! Ha nem csináltattam volna meg, szerintem egészen a szülésig ilyen frusztrált lettem volna, mint az elmúlt 1 hónapban.
Igaz, a neheze még most jön, hiszen 1. még 24 óra sem telt el azóta (de remélem a vetélés elkerül), 2. az eredményért december 10-én kell mennem, ami még elég messze van, és persze 3. csak benne van az emberben az a kisördög, és motoszkál, hogy mi lesz, ha... De azért legbelül érzem, hogy nem lesz semmi gond, és Réka baba (már, ha tuti, hogy lány), biztosan egészséges!

Még csak ezt az oldalt volt időm visszaolvasni, de úgy látom sok mindenki tudja már, hogy milyen nemű lesz a Picurkája. Mindenkinek nagy-nagy gratula a kislányokhoz és kisfiúkhoz egyaránt!

Érdekes, mikor utoljára írtam, akkor is taliszervezés volt, és most, hogy visszatértem, ismét.

Ma pihiznem kell, úgyhogy megpróbálok visszaolvasni.

Szép napot Nektek!
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Tand, nagyon örültem, hogy írtál, sokat gondolok rád-rátok. Nagyon vigyázz magadra és a babára, és gyere, ha lesz kedved írni!!!!

Niki, én még nem mondtam az AFP eredményemet, szóval 1,0 lett.

Jövő héten megyek terheléses cukorvizsgálatra, már megkaptam a beutalót. Gyógyszertári szőlőcukrot kell feloldanom vízben, bele egy citrom leve. Lesz egy első szuri, aztán lötty ivás, utána pedig két órával rá a másik szuri. Kértem egy újabb toxoplazmózis vizsgálatot is, hamár szúrnak, azt is nézzék meg újra.

A talival kapcsolatban, ugyan én még dolgozom, úgy néz ki, hogy január végéig, ha a babó is engedi. DE, akár kivennék egy nap szabit is, ha ebéd lenne a tali. Szóval nekem mindegy, megoldom bárhogyan is lesz! Éttermet sajnos nem nagyon tudok, viszont a Mongolt ismerem, ott voltam, és tetszett is. De szívesen eszem görögöt vagy olaszt is.

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap csak az éttermehez szóltam és hozzátok nem, de estére már mindig hulla fáradt vagyok, és csak akkor van időm végigolvasni amit írtatok. Illetve a Tanddal történtek nagyon megviseltek, még mindig naponta többször is eszembe jut. Viszont minden nap elolvasom a topikot, úgyhogy itt vagyok, csak már nincs erőm 22 óra után írkálni.

Nekem nem olvassa a férjem a topikot, de infót mindig leadom, képeket megnézi stb. Ezért egy kicsit megkésve, de üdv. köztünk Feri, és nagyra értékelem, hogy van erre is energiád.

Pumperka és a mini talisok!
Én is elszerettem volna menni, de közben áttették a lányom edzését, így már nagyon korán össze kell szednem a gyerkőcöket és 5-re mennünk kell tornázni. Ahogy leadtátok az infót nagyon sajnálom, de majd a következőn talizunk. Remélem.
Pumperka! A kép nagyon tetszik! Igaz először kirázott a hideg.

Eszter, Bosek!
Gyönyörű a pocitok.

Ódry!
Örülök, hogy ismét köztünk vagy. Annak még jobban, hogy minden rendben volt a magzatvíz mintavételnél. igyázz magatokra, és pihenj sokat.

Istvánosok!
Ti tudtopk-e valami tanfolyamról a kórházban? Vagy tervezitek-e, hogy mentek? Én szeretnék, és úgy gondolom, hogy talán itt az ideje.

A múlt héten voltam a védőnőnél, és rááltam a mérlegre az eredeti testsúlyomhoz képest +10 Kg -ot szedtem fel. 2 a terhesség előtt csúszott fel rám, vagyis a terhesség alatt 8 kg. Túlságosan nem érdekel, de a fiammal és a lányommal is csak 12 kg-ot híztam, ez most biztos több lesz.
Egyébként jól vagyunk, a fiam lett beteg így most itthon vagyunk azért is tudok nektek írni.

Tand!
Nagyon örülök, hogy ismét jelentkeztél, sok erőt kívánok, és jelentkezz!!!

Na megyek mert nagyon éhes lettem, és ilyenkor rosszul vagyok. Még nem reggeliztem.

Bea

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Tali: Ezer éve voltam utoljára a Mongolban, ami igazából nem is mongol étterem, ne ijedjetek meg :D , csak ezt az egyenárat fizető, helyben grillezős stílust hívják így állítólag. Ez volt az első ilyen jellegű hely Budapesten, ha jól emlékszem. Nekem ez is megfelel, mondjuk és ha tényleg hétköznap napközben mennénk, akkor a 3000Ft-os ár igen barátságos is, ennyit szerintem már mindenki leenne-leinna máshol is. A görög finomabb, szerintem, de annyival drágább is :( .

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt Mindenkinek! :)
Ódry, örülök, hogy túl vagy a vizsgálaton, most pár napig pihenjél és vigyázz magatokra! :)
Beuska, szerintem ez a Mongol étterem tök jó ötlet, én még nem voltam ott, de idén a fiókos karácsony ott lesz majd az ünnepek előtt. :)
Panny, gratula a fiúhoz! :) Jöhet, majd a 4. baba is, hátha az lány lesz? :wink:
Pumperka, ez a kép nem semmi! Még egy majmot is...
Kikó, már megszoktátok az új helyet? Cica is? Voltál már Pomázon védőnőnél?

KépKép
KépKép
mni

Ódry, jó, hogy viszonylag fájdalommentesen estél át a vizsgálaton! Vigyázz magadra, tényleg pihenj sokat! Meddig kell óvatosnak lenni?

Beuska, az Istvánban rendszeresen van tanfolyam, de úgy rémlik, hogy legutóbb nem láttam kiírva semmit. Az is lehet, hogy valaki, aki lusta volt felírni, leszedte a tábláról a papírt. Jövő hét közepén megyek vérvételre, akkor megnézem, ha nem késő, de lehet, hogy jobb, ha felhívod őket. Én nem megyek, Eriket is ott szültem, úgyhogy remélhetőleg nem sok meglepetést tudnak már okozni.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Kmanna,
gratulálok a lánykához! :D Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n!

Mni,
szuper, hogy minden oké volt a dokinál. :D
Tegnap a tanfolyamon éppen az maradt ki, hogy mit lehet szopiztatás alatt enni. Le tudnád írni nagyvonalakban, hogy mik ezek a kaják? Nagyjából tudom, hogy a puffasztós zöldségeket nem ajánlják.

Pumperka,
állati ez a kép, itt görcsölök, hogy jaj, mi lesz, tudok-e szoptatni. Az a néne aztán nem parázik semmin se, ahogy elnézem. :lol:

Panny,
gratula a kisfiúhoz! :D

Annyira bajban vagyok az édességet illetően, mostanában folyton azt ennék...olyan gyorsan jönnek rám a plusz kilók, meg a babának se jó, ha ennyi szénhidrátot kap szerintem. Át kéne váltanom a nyers zöldségekre, amikor nassolnék. De olyan nehéz.

Nekem a dec. 10-e jobb lenne, 3-án megyek elvileg legközelebb dokihoz. Ha nála maradok, szóval ez még változhat, de jövő hét hétfőn már többet tudok mondani. Az ebédet én is jobban pártolom, mint a vacsit, így nem kéne annyit utazni a sötétben. Remélem jó idő lesz, és fel tudok menni a talira. Tetszik ez a mongol étterem. :)

Tegnap délután annyira produkálta magát a kisbabám. Ha nem több, egy órán keresztül, kb. 5 perces szünetekkel dübörgött a hasamban. Nagyon aktív a kicsikém. Kíváncsi leszek, ilyen marad-e, amikor már kint lesz.
Nem első babás anyukák, mik a tapasztalatok? A méhen belüli aktivítás kint is megmaradt és fordítva?

Melinda

Kép
melinda80

Mzx!!
A márkája Giraffe Club, 14e volt és a Kenguru Goldban vettük. Ha jól emlékszem ebben a hónapban akciós.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok,

ami a talit illeti, nekem szimpibbek a belvárosibb (pesti) helyek.
ez a mongol étterem belül nagyon furi (a képeken), olyan mintha az ember egy jurtában lenne. :shock:
de hangsúlyozom még nem jártam ott. lehet h klassz hely...

Beus! én is mennék a tanfolyamokra az Istvánba,de én egy hónappal későbbre terveztem, hogy el ne felejtstem az ott hallottakat, látottakat a szülésig...
mindenestre ha többet tudsz, jelezd, légyszi.

Panny! hűha. ez aztán a férfiuralom!
csodálom, hogy nem vagy megijedve, de ahol három pasi van, megfér ott a 4. is. A fiúk biztos klasszul tudnak majd játszani...
azért bennem van a kisördög, és nem állom meg hogy ne kérdezzem meg.
Nem vetettetek be valamilyen praktikát, hogy lány legyen?
tudod mire gondolok.:oops: egyentalán emlékszel a fogantatás körülményeire, vagy nem is tervezett baba?
(persze ha túl intim, nem muszáj válaszolni:) csak nagyon érdekel.

eszter.eu.
mióta leírtad ezt az amnionszalagos dolgot (meg természetesen megnéztem a kockázatos képeket, uhh), hát azóta nagyon parázok!!!!!!!!!!!
én még csk dec. közepe felé szándékozom uh-ra menni és teljes kétségben vagyok, mi van ha nálunk is van ilyen? ???!!!:shock: :shock: :shock:

pedig olyan aranyosan mocorog a kisbébi.
:lol:a férjem sajna megfázott, náthás és adagolom magamba a természtes c vitamonforrásokat, hogy ellenálljak a támadásna!.savanyú káposzta, grapfruit, narancs, répa, zöldségek..

norco

Beuska, talán megint dolgozol, hogy mostanában kevesebbet vagy? Ugye nem? JObbulást a fiadnak, remélem nem fog Téged megfertőzni...
Melinda, sajnos már nem emlékszem mindenre, de ami még a fejemben van azt leírom.
Szoptatás alatt nem ajánlott enni: káposzta, paprika, tejföl, Hohes C 100%-os narancslé (állítólag valami van benne és ettől fáj a babák hasa), túró, napi fél liternél több tej.
Amit viszont lehet: kelkáposzta, kefír, joghurtok...

Nem tudom mit szólnak hozzá a tapasztalt anyukák... :)
Norco, nyugi, nem lesz semmi baj! :)

KépKép
KépKép
mni

Szia Niki,
hát próbálom megszokni, előbb-utóbb sikerülni is fog, de még nem sikerült teljesen otthonossá tenni. Sok mindent kell még vennünk, csinálnunk. A cica már egyre bátrabb, már egyedül jár ki a kertbe, ott végzi el a dolgát, bár még néha hirtelen rátör a félelem, és gyávaságában inkább az almot használja.
Legelső alkalommal is a pomázi védőnőnél kezdtem, hogy ne kelljen a papírokat küldözgetni egyik helyről a másikra. Így egyszerűbb volt, Pomázon szívesen fogadtak és elég rendes nőcit is fogtam ki. Lassan mennem is kell újra hozzá, ebben a hónapban még nem is voltam.
Te meddig szeretnél még dolgozni?

Ildi

Kép
kikó70

Lassan biztos megszokjátok és márciusra már biztos otthonos lesz a ház a gyereksírástól. :) A cica is nagyon ügyes, nem kell félteni, biztos jobb neki egy kertes házban! :)
Én még december elejéig dolgozom, anno még júliusban mondtam így a főnöknek. Ugyan még nincs új ember, de már úgy számolt, hogy én nem leszek. Nem szeretnék karácsony előtt ebben a diliházban itt ücsörögni napi 11 órát... el leszek én otthon! :) Márciusig még meg kell tanulnom főzni is... de még a konyhánk sincs kész... Nem baj, majd anyunál fogok kotyvasztani. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok,

itt vagyok én is, csak kb. 100 méter mély depresszióban. :cry: Inkább nem részletezném. :roll:

Olvasok folyamatosan, de nem igazán szólnék most mindenkihez, inkább csak gyors reagálást teszek teszek egy-két dologra.

Tali: Jó ötlet! Nekem is a dec. 10. lenne jó. Bármikor, bárhol.

Mni, ismerős a kimerültségi és idegeskedési szitud. Nálunk a biztosítónál sem jobb a helyzet, de én már csak ebben a hónapban dolgozom. :D

Istvános felkészítő: hétfőn kell mennem egy újabb uh-ra, akkor pontosan rákérdezek, és hozom az infót. Én is mennék, de ha még mindig nem jól fekszik a méhlepény, akkor engem császároznak, és úgy nemigen lesz szükségem rá, legalábbis a szüléses részére, de majd meglátjuk. :roll: :roll: :roll:

Mzx, egy orvosunk lesz hamarosan! :D

Tand, örülök, hogy jelentkeztél. Vigyázz nagyon Magatokra!

Rólunk: babát a múltkori óta egyszer sem éreztem. :( :( Amúgy egészségileg minden ok. Majd dec. 6-án lesz cukorterhelésem. A zsemlés verzió, szerencsére. :wink:

Üdv Mindenkinek!

Évi

KépKép
kvaszeva

Mni!
Nem dolgozom, csak minden nap van valami dolgom. Ügyintézés, egyetem, gyerekek stb. Most is 3-kor indulok és csak este 8-ra érünk haza. Délelőtt meg hiába voltam itthon a társasházban intéztem a dolgokat. A közös képviselőnk egy nagy........, és én pedig számvizsgálóbizottsági tag vagyok, így próbálom igazgatni a ház ügyeit. Igy csak mindig este 9-kor jutok a géphez, mire már hulla fáradt vagyok.de minden nap elolvasom a hozzászólásokat így képben vagyok, csak már erőm nincs írni.
Nekünk tavaly volt az év végi bulink.

Norco!
Hát én sem most gondoltam, csak hog lassan itt az ideje. Mindjárt itt a karácsony, nem tudom, hogy Januárban pl. indul-e valami tanfolyam. 27-én megyek a dokihoz és akkor majd megkérdem tőle.
Szerintem mehetnénk együtt, ha te is úgy gondolod. Ja és nagyon szép a Mongol étterem, lehet, hogy a képek furcsák, de egy nagyon barátságos hangulatos hely.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Az biztos, hogy elleszel otthon. Én is maradnék már decembertől otthon, de sajnos nem tehetem meg. Van egy kolléganő, akit tanítgatunk, de sajnos nem sok sikerrel. Nagyon nehezen megy szegénynek, nagyon sajnáljuk. Még azért próbálkozunk, hátha valahogy ráérez a pénzügy ízére. Semmi számviteli előélete nincs, nagyon nehéz neki, ráadásul még egy kicsit lassabb is az átlagnál. Szóval nem hagyhatom cserben sem a kolléganőmet, akivel itt marad ez a hölgy, sem a "kis tanítványt", aki egyelőre szenved. Úgyhogy marad a január vége. :(

Ildi

Kép
kikó70

Mni!
Szegény fiam már régóta beteg, és egyszerűen nem tudtam "kikúrálni" így láz lett a vége. Eddig sokan írtátok, hogy ez a bajotok meg amaz, na most körülöttem is volt néhány beteg ember, gyerek, de hála istennek én eddig senkitől sem kaptam el semmit. Lehet a sok vitaminnak köszönhető, illetve tanítottam pár évig, na az iskolában meg meg tud az ember imunrendszere erősödni.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Ildi!

Minden elismerésem, hogy január végéig dolgozol. Ráadásul ahogy rémlik te sem vagy túl jól. (Mármint a gerincedre gondoltam.). Vigyázz magadra, és azért ne vidd túlzásba.

Bea

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Szia Bea!

Köszi az együttérzést, igyekszem, nagyon vigyázok, nem rohanok sehová, csak itt ülök a kolléganő mellett, és próbálok marha türelmes maradni. Most hála nem fáj a derekam, de nagyon kell vigyáznom minden mozdulatomra.

Ildi

Kép
kikó70

Évi, ne izgulj, biztos csak a méhlepény az oka, hogy nem érzed! Drukkolok, hogy arrébb másszon hétfőig! :) Remélem bejön neked is majd a doki, de arra készülj fel, hogy ő hipergyors a dokinőhöz képest :), szóval meg kell szokni, hogy kb. 5 perc alatt kint vagy a rendelőjéből, ha nincs semmi extra :). Kérdezz tőle, akkor nagyon készségesen válaszol, de egyébként csak a lényeget mondja el.

Kép

Kép
mzx

TALI: Akkor szavazzunk, szerintem:

1. dec. 3. vagy dec 10.
2. napközben vagy este
3. mongol
görög
olasz
vega

Én erre szavazok:

1. mindegy
2. napközben
3. görög

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
Pumperka: Brutál az a kép, nekem a gyomrom is felfordult. Fő a higiénia! Mi mit össze parázunk mindentől, ők meg így nyomják! Van ám különbség.
Norco! Ne félj semmitől, nem lesz semmi baj, ha élénken mozog a pici, nem lehet gond!!! De a para árt a picurnak!
Én is jan. végéig tervezem a melót, remélem bírni fogom. Amúgy én is bankos-ingatlanos vagyok.
A mocorgás nálam megmaradt a kislányomnál, ezerrel pörög a születése óta is, aludni meg alig akar. Ráadásul most már a 15.héttől érzem a magzatmozgást és néha már nagyon kemény, látható rúgásokkal illet a kisfiam. Ő még mozgékonyabb lesz???? :o
Mni: A szoptatásos kaják nagyon viccesek. Minden védőnő mást mond. Én is óvakodtam a hüvelyesektől, káposztaféléktől, tejtermékektől. Felesleges. Azonnal észreveszed, ha rosszul hat a gyermekre. Nálam semmivel nem volt gond. Fájt néha a pocakja, de aztán lehet, hogy ez sem igaz!!! Nem tudhatod feltétlenül, hogy mitől nyűgös az újszülött, idővel persze ez teljesen kitisztul. De ha egyszer semmi baja a káposztától, utána meg nyügős, akkor ott tuti nem a káposzta a bűnös.
A tejtermékeknél nagyon kell viszont figyelni, mert sok kisbaba érzékeny rá. Ez viszont egyértelmű jelekkel, kiütésekkel, piros popsival, esetleg vérpöttyös széklettel jár. Ilyenkor tényleg csökkenteni kell a tejtermékbevitelt. De ha nincs tünet, akkor hülyeség, hiszen a babának nagyon fontos kálciumforrást nem biztosítod!!!! És ez a tejfölben, túróban, sajtban ezerrel benne van!
Egyébként a legviccesebb az volt, mikor szülés utáni másnap babfőzelék volt fokhagymás fasírttal a kaja a kórházban. Én persze nem mertem megenni, nehogy gond legyen.
Aztán egyszercsak nem bírtam ellenállni Anya bablevesének és akkor derült ki, hogy semmilyen hatással nincs a babucira.
Többi tapasztalt Anyuka mit szól ehhez???

Livi
Kép
Kép
lusie

Ez a 100. oldal :)

Kép

Kép
mzx

Niki,
köszi az infókat! Nem semmi dolog lesz összeválogatni, hogy mit ehetünk majd szoptatás alatt. :roll:

Évi,
én is drukkolok neked hétfőre!!!

Melinda

Kép
melinda80

Szoptatásos kaják: én is arra figyeltem csak, hogy viszonylag mérsékelten igyam a tejet, de állítólag feldolgozott tejtermékekkel csak tejallergiás babáknál van gond. Azért azokból is visszafogottan ettem, de ezen kívül csak a nagyon allergén dolgokat hanyagoltam, pl. földimogyoró, eper, illetve arra nagyon ügyeltem, hogy ne egyek nyers húst és nyers tojást, illetve ezek után mossak alaposan kezet. Az első két hétben persze mindenen paráztam, de aztán ettem én is káposztát, hüvelyeseket, stb..

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?