Új privát üzeneted érkezett!

Betti
Én már olyan profin iszom... ez volt a 4. alkalom, hogy ilyen terhelésest csináltak...
Vendég

Húúú!
Poppilau! A 4.?
Nem semmi! Jól bírod!
Én majdnem hánytam a végén, mert a cukor darabokban maradt benne, és azt is ki kellett "innom". :evil:

Kép
Kép
giga1

Többiek!
Tegyetek fel ti is pocakos képeket!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Csatlkaozhatok hozzátok?

Nagyon jó volt titeket olvasgatni. Mi is már sokmindent megvettünk a picinek, de kiságyunk még nekünk sincs.
Majd holnap még benézek, mert még dolgozom és hamarosan indul a vonat, otthon meg már nem lesz időm jönni.

Szép estét, és nyugalmas éjszakát kívánok mindenkinek!

Driennke

Kép
driennke

Betti, igazad lett, mindent rendben talált a doki, méhszáj zárt, a keményedés nem okozott galibát. Szerinte nem is fog.
Viszont nem nézte meg uh-val. :twisted: Még csak egyszer mondták, hogy kukis, lehet, hogy azóta viszont megváltozott :roll:

Na, csak ezt akartam, meg azt, hogy nekem annyira más most terhesnek lenni, mint Szonjával volt! Akkor boldogságfelhőkben úsztam, most sokkal több aggodalmam van, nemhiába, hiszen 2 gyerekért fogok felelni. ÉS valóban igaz a közhely, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... Sok türelem kell egy dackorszakos 2,5 éveshez. Tegnap, amikor eljöttem a bölcsiből, a hasamat puszilgatta, annyira meghatódtam. :cry:

Juti, én nem is ilyen szekrényre gondoltam :) Klassz, és a fal színét jól kitaláltátok, szerintem az nagyon klassz lesz hozzá. És mindenképpen fotózd berendezve is, gondolom már hozzá is kezdtél... :)
Én nagyon szeretem a kínait, terhesen mindig rá vagyok kattanva, nem tudom miért :? És nincs kedved leírni annak a tekercsnek a receptjét? Kipróbálnám. Meg más recepteket is, ha van kedvetek.

Puszi, most rohanok!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Ja, Betti, édesek a rucik nagyon!!!
Apropó, én babakocsikba és kislányruhákba szoktam szerelmes lenni!

Driennke, üdv köztünk! Írj magatokról, hogy megsimerhessünk! És küldj adatokat Bettinek, csak azért írom, hogy tehermentesítsem. 8)

Ági, igenis! Csinálunk! Csak nekem nem tetszik, ahogy most levágta a fodrász a hajam. :(

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Giga
Bizony...
PCOS vagyok, és ez együtt jár inzulinrezisztenciával. Ennek a kimutatására is ilyen cukorterheléses vizsgálatot csinálnak, a cukor mellett az inzulinszintet is nézik. Metformint szedtem 3 hónapig, aztán újabb vizsgálat, akkorra javultak a hormoneredményeim. Így sikerült ez a lombik.
14. héten is volt már nekem, mert akkor elhagytam a met szedését.
Az IR miatt nagyobb az esélyem a diabetesre. Oda kell figyelnem, hogy mit és hogyan eszem.

Driennke
Üdv! Írj magadról!
Vendég

Sziasztok!

Most csak berohanok, aztán kirohanok, mint Zrínyi, mert rengeteg a dolgom. Főzök, mosok, takarítok, klónozom magam, hogy még többet tudjak csinálni.

Még nem rendeztem be a szekrényt, mert apa ma sokáig túlórázik, és fúrni kell bele, akkor meg úgyis újra rendezhetem az egészet. Meg le kell még mosni, meg ilyenek. Az lesz a hab a tortán, ha berendezhetem.

Húh, annyi dolgom van, hétvégén jönnek megint a haverok, most a Csabinak lesz szülinapja. 31. És nálunk lesz a buli megint. Boldog vagyok.....addig puccparádéba kell vágni az egész lakást. Most úgy néz ki, mint ahol bomba robbant. Ez a szekrény felforgatta az életünket!

Lili!

Majd küldöm a receptet, csak szólj rám, mert el fogom felejteni! Ja, küldöm privibe, asszem belefér.

Na, most mennem kell!

Puszilok mindenkit! Driennke! Téged is! Üdv köztünk! Jó helyen vagy!!!!!!! Kép

jutiboszi

Sziasztok!

Driennke üdv! Tényleg jó helyen vagy. Írj magadról :wink:
Lili! Édes vagy! Köszi :wink: Örülök, hogy minden rendben volt, látod, nem kell, hogy paramami legyél! Amúgy szerintem én így az elsőnél is aggódok, nem tudom mi lesz a másodiknál. Nekem a 19. héten nézték dokik utoljára Kincsőt, na meg a 4D-n, és persze amikor bevéreztem. De amúgy nem. Így is majd csak a 32. héten fogják. Ti már nem mentek többet 4d-re? Mert az elején voltatok emlékszem :)
Giga! Én cselesebb voltam, előbb megettem a nem elolvadta cukrot, utána pedig szépen elkortyoltam az enyhén édes és citromos teácskát. Nekem ízlett :lol:
Juti! Óvatosan a rendrakással!!!!! Boldog szülinapot a kedves Férjuradnak.

Na megyek kicsit dolgozni, megérkeztek az új filmek :roll:

Kép
bettó

Sziasztok!

Húh, most nagyon korai vagyok. Talán ha egy órát aludtam az éjjel! Képzeljétek, úgy néz ki, ínhüvelygyulladásom van. Hüpp-hüpp.
Az éjjel kezdődött. Először csak úgy fájt a bal kezem, mintha izomlázam lenne, aztán egyre jobban. Most már nem tudom megmozdítani, illetve tudom, csak nagyon fáj. Felhívtam az ügyeletet, ott mondta egy kedves férfihang, hogy valószínű ínhüvelygyull., és menjek el a háziorvosomhoz, aki beutal a traumatológiára, és begipszelik. Na, szép leszek. Nem elég, hogy bálnásodom, még a kezemet se tudom majd használni! Kész katasztrófa! Remélem azért gipszelni nem kell, de most pillanatnyilag azt sem bánnám, mert annyira fáj, hogy nem tudok tőle aludni. Azért még teszek egy próbát, hátha el tudok aludni, úgyis déltől rendel a háziorvosom. Szorítsatok nekem, hogy minden oké legyen! Akkor majd jelentkezem. Ja egyébként valószínű a szekrény a hibás, mert elég sokmindent csináltam, csavaroztam, cipeltem, tartottam a Csabinak az ajtót amíg becsavarozta, szóval jól megerőltettem. És az már kiváltó oka lehet ennek a fránya gyulladásnak. Kép

jutiboszi

Juti!
Ne rohanj gipszeltetni. Nekem is van inhüvelygyuszim, mert gyorsírást tanultam a suliban és állandóan begyulladt. Na szóval, nem kell mindjárt gipszeltetni. Először is kendd be valami jó hűsítő gyulladácsökkentővel, nem tudom, hogy ilyenkor mit szabad, de egy gyógyszerész bizti megmondja, majd utánna fáslizd be és igyekezz minél kevesebbet mozgatni. Ha esetleg nem lennél terhes javasolnám a cataflamot, de azt így nem viszont ha van valami gyulladáscsökkentő homeós bogyó (sajna nem ismerem őket), akkor azt jó lenne, ha szednél.
Nem akartam okoskodni, de remélem, hogy tudtam Neked segíteni.

Driennke

Kép
driennke

Jaj, Juti, szegény :cry: Írj, hogy mi volt! A kinézettel meg ne törődj egyelőre, szép bálnák vagyunk, és nemsokára lesz egy ékszered,a mi még szebbé tesz!
Drukk megy, meg jobbulást persze.

Lecsó, te hogy bírod a fekvést???

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Köszi Driennke, ugyanezeket gondoltam én is. Igazából éjjel felhívtam az ügyeletet, ott mondták, hogy ilyenkor ezt szokták csinálni, én meg jól beparáztam. Azóta utánajártam a neten, és mindjárt le is megyek a gyógyszertárba homeós bogyókért, meg holnapra van időpontom Bioptron lámpázásra, az is biztos segít. Reggel szinte sírva szeleteltem a kenyeret, nagyon fájt, egy kézzel meg nem lehet vágni is meg tartani is. Olyan szerencsétlennek érzem magam. És most jön a hétvégi buli is, még takarítani sem tudok rendesen. Meg át is kellene öltözni, és hajat is kellene mosni, meg szárítani...valaki segítene? De jó lenne. Most nem mozdítom a kezem, felkötöttem, így jó, de amint megmozdul, rögtön sikítani tudnék. Próbáltam aludni, de bárhogy teszem a kezem, fáj....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

jutiboszi

Driennke!

Írsz magadról? Hol laktok? hány éves vagy? mivel foglalkozol/tál? Kíváncsiak vagyunk ám, mint a nagyágyú! :)

jutiboszi

Juti!
Ha kell valamit csinálnod, akkor mindenképpen fáslizd be, úgy, hogy a kézfejed is legyen betekreve és könyöködig vidd fel, hidd el nekem segít tartani a kezedet és annyira nem fog fájni. A lényeg, hogy szorítsd meg, de ne annyira hogy kéküljenek az ujjaid. Nekem volt olyan időszak, hogy csak fáslival bírtam mindent csinálni, de úgy tényleg jobb, van ez a drágább sokkal rugalmasabb fásli, amit szoktak visszérre is adni, na az az igazi, de egyébként a másik is jó.

Írok magamról is, csak először segíteni akartam, egyébként visszatérve, nekem csak egyetlen egyszer gipszelték be 10 napra, de sajna akit egyszer elkapott annak vissza fog térni, úgyhogy, ha látod előre, hogy megerőltetőt fogsz csinálni - gondolok itt a baba tartásárá, emelgetésére is - akkor ha lehet fáslizd be, én így szoktam megelőzni.

Na jól van tényleg ennyi. Magamról
25 éves leszek január 05-én, ez lesz az első babánk a féjremmel, aki áprilisban lesz 32. Somogy megyében élünk egy kis faluban a nagymamámmal. Egyenlőre másképp nem tudtuk megoldani. Kaposváron dolgozom - december végéig még remélem - köztisztviselő vagyok.
Picur február 19-re van írva, bár már volt 20 is, meg 23 is.
December 10-én megyek a 30 hetes UH-ra.
Eddig a 18. és a 21. héten is azt mondták, hogy kislány, remélem most már így is marad.
A neve - bár a vonalzómon Barbi van - még nem biztos, mert azt apa dönti el (én a fiú névből nem engedek: Máté Krisztián), és eddig volt már szegény lányom Tímea és Barbara, de talán kis rábeszéléssel hajlik szívem csücske a Dorina felé (megjegyzem vezetéknév Balogh, tehát kicsit nehéz dolgunk van).

Juj, azt hiszem most már elég volt belőlem ennyi, mert még meguntok.

Juti, várom a beszámolót, hogy mi van a kezeddel. Ha mész a gyógyszertárba, akkor kérdezd meg, hogy jégzselét lehet-e használni kismaminak, mert azzal, ha jól bekened, akkor 10 perc után egy fél órára "jegeli", tehát elzsibbasztja és talán akkor el tudsz aludni, vagy tudsz csinálni valamit.

Driennke

Kép
driennke

Sziasztok!

Ági!Nagyon szép a lakás, a kislányod egyszerűen zabálni való, a pocid meg kis aranyos és jó hogy újra itt vagy! :lol:

Edina!Lassan le is doktorálhatnál :lol: , amennyi tapasztalatod van már (sajna), nekem is mindig azt mondja a párom mire megszülök doki keszek! :P

Betti!Nagyon édik a baba rugák és nekem tetszik nagyon a babakocsi is, szerintem színben is teljesen jó! :lol:

Juti!Nagyon jó a szekrény! :lol: Én sem ilyenre gondoltam, azt hittem pakolós szekrényt vettetek, hogy jobban férjetek a ruhákkal!
Köszi a mese figurákat nagyon édik!
Sajnállak a kezed miatt, gyógyulj meg hamar! :cry:

Lili!Kicsit könnyebb lesz akkor már ha Szonja bölcsiben van. Többet tudsz pihenni ami nagyon fontos!

Laura!Nem irígyellek a sok cukor tehelés miatt, én is mehetek megint mert a terhelt értékem 2 óra múlva 7,3 lett.

Driennke!Üdv közöttünk! :lol:

Én mostanság a baba rucik mosásával töltöm a napjaimat! :lol:
Péntekre meg egy nagyobb takarítást tevezünk, meg rendezkedést. Az a fura, hogy végig gondoltam, hogy mit kéne csinálni és nagyon keveés olyan dolog van amit még én csinálhatok. Úgy-hogy szegény Zoli pókhálózhat, ablakot puculhat, meg cipekedhat ja a szönyget is ő neki kell kiporszívóznia. Én majd csak szinte itt lehetek. :cry: Úgy döntöttem hogy szülésig már több takarítás nem lesz.
Ja és szegény párom kitalálta, hogy ha befejeztük a takit még kicsit átfesti a babasarkot vmi vidám színűre meg felhőt és napocskát és vmi mese figurát is csinál.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!

Juti! Jujj nagyon sajnállak. Mi volt a dokinál? A lakás most nem érdekes, Te vagy a legfontosabb :wink: Az viszont nagyon jó, hogy tudsz poénkodni rajta, nem is szabad idegeskedni :wink:

Adri! Én is most takarítottam szülésig utoljára. Mármint ilyan nagy takaritás félét. A többit, persze nem mindent fogok takarítani, mert sajna tisztaságmásniás vagyok (pár hónap múlva már biztos nem leszek az :lol: ). De édes a párod, hogy így segít és még a baba-részleget is megcsinálja :) Nekem is nagyon tetszik a színe a Kincső kocsinak, még nem is szedtem szét, gyönyörködök benne minden nap :lol:

Driennke! Beírtalak a táblázatba, amit hirtelen megtudtam. Hogyha javítani kell szólj nyugodtan. :wink: Nálunk Réka lett volna először, de a Révész után nem az igazi. Bár Géza azt mondta, hogy ha a második lány, akkor nem enged és Réka lesz. :lol:

Kép

Kép
bettó

Sziasztok!

Na, még mindig fájok, most megyek dokihoz. Képzeljétek, eddig aludtam. Találtam 1 testhelyzetet, ahol nem fájt annyira, és vééééégre elaludtam. De 3ig oda kell érni a dokihoz, úgyhogy megyek is, aztán majd jövök beszámolni!

Driennke!
Nem voltál sok, köszönjük a beszámolót. Sok hasonlóság van köztünk. Én is úgy vagyok kiírva, mint Te. Kb. A doki febr. 22-t írt, de az összes várandós naptár, meg számítógépes kalkuláció mást mutat. Kb. febr. 19-22ig valamikor. Nekem az is tetszene, ha Valentin napi lenne, az olyan szép ajándék lenne a szerelmünknek.

jutiboszi

Betti!
Köszönöm szépen, hogy beírtál, csak annyit írnék hozzá, hogy a kórház Kaposi Mór Oktatókórház (Kaposvár)
Sajna oktatókórház, így akár még kisdokik is bennt lehetnek a szülésemnél :cry: Azt mondták, hogy mivel én tudom azt, hogy oktatókórházban fogok szülni, ezért nem fognak megkérdezni, hogy akarom-e vagy nem, hogy bennt legyen valaki.

Adri!
Köszönöm az üdvözlést. És örülök, hogy találtam egy druszát, bár gondolom a nevemből rögtön kitaláltad, hogy én is Adrienn vagyok.

Juti!
Mi van veled?

Driennke

Kép
driennke

Ja. és Diennke! Köszi a segítséget, nagyon aranyos vagy. Megfogadom a tanácsod!!!

Lányok, nektek is köszönöm az aggódást! Puszi!

Majd jövök!!!

jutiboszi

Juti!
Én duplán örülnék, ha Valentin-napi lenne, mert akkor lesz pont 5 éve, hogy összejöttünk az urammal. :)
Anyukám meg azt mondta, hogy legyen febr. 16., mert akkor az ő névnapján születne, és az azért lenne jó, mert én szülinapi ajándék voltam neki (a szülinapján jöttünk haza a kórházból), az unokája megy névnapjára jönne. :D

Driennke

Kép
driennke

Szép dolgok ezek! Mi is ünnepnapon jöttünk össze, csak mi újévkor. mindketten szakításból "rohantunk" egymás karjába.

jutiboszi

Driennke!
Már javítom is. :wink: Jujj akkor lesz bent tanuló? Ott dolgozik a dokid azért választottad ezt?
Az én barátnő meg 8-át szeretne, akkor van a szülinapja, Kincső apukájának viszont február 25. Ő is szeretne ilyen csodás névnapi ajándékot. Az viszont 1 hét plusszt jelenten. Az annyira nekem már nem tetszene :roll:

Juti jobban vagy már?

Kép
bettó

Hali Csajok!

Juti!
Én is csak azt tudom javasolni, mint Driennke!
Nekem is rengetegszer begyulladt régen a csuklóm. Kegyetlen sz@r...

Driennke!
Üdv köztünk!

Dettó!
Beírhatod hozzám, hogy dec.6. uh. Mikulás bácsikor megyek. Lehet, hogy viszek is egy csokit a dokibácsimnak... :D

Kép
Kép
giga1

Driennke!
Szerintem ne izgulj amiatt, hogy oktató kórházban fogsz szülni. Nálunk is ki van írva, de eddig még senkitől nem hallottam, hogy lettek volna bent a szülésnél, vagy ha mégis nem volt belőle semmi gond.
Ha esetleg nálad pont lesznek bent, akkor sem lehet semmi probléma, mert a dokid ott lesz, és figyel arra, hogy mit csinálnak a tanulók. Egyébként biztosan sima és gyönyörű szülésed lesz, és nem is kell beavatkozni :!: :wink:

Kép
Kép
giga1

Javítottam :wink:
Giga nekem is ott körül kell mennem. Nem is olyan rossz ötlet a miku :wink: Kép

Kép
bettó

Betti!
Nem 100%, hogy lesz bennt valaki, de azt mondták, hogy erre az eshetőségre is fel kell készülni. Bár megmondom őszintén, lehet, hogy az fog legkevésbé érdekelni, hogy hány ember bámulja a ....
Egyébként, azért itt szülök, mert Kaposváron csak ez az egy kórház van. Mehetnék még Nagyatádra, oda tartozom helyileg, de annak a színvonala nem az igazi, meg mehetnék Pécsre, de az kb 70 km-re van tőlünk és az még csak a városhatár.
Így nekem a nagy szabad orvos és kórház választás közepette marad Kaposvár, ami kb 35 km tőlünk (csak), de egyébként ide járok dolgozni is, úgyhogy így a legkönnyebb a laborok meg a vizgálatok miatt.

Giga!
Köszönöm a bíztatást, én is reményekdem benne, hogy sima szülés lesz, és hogy nem lesz semmi baj.

Lányok!
Nálatok ki lesz bennt a szülésnél? Választottak külön szülésznőt is?

Nálunk apa kijelentette, hogy ő nem fog tudni bejönni, mert nem bírja még a kórházszagot sem. Mondjuk el is hiszem. Nekem a 8. héten be kellett feküdnöm, mert egy vizsgálat után (rákszürés), kicsit barnázgattam és a dokim jól rámhozta a frász, hogy cuccal írány a kórház, páromnak szóltam, hogy akkor vigyen haza és utánna be, hát amikor befele mentünk, (én valahogy addigra lenyugodtam) akkor le kellett húznia az ablakot, mert rosszul volt. Szóval jobb is ha nem jön be, meg azt hiszem mást is riasztok, hogy ha menni kell akkor vigyen be a kórházba, mert lehet, hogy párom már akkor rosszul lesz :) .
Egyébként én anyukámat kértem meg, ha pedig ő nem ér rá, akkor anyósomat.

Na megint hosszú lettem.
Lányok!
Azt hiszem nem árt ha figyelmeztetle benneteket, hogy néha nagyon sokat tudok "beszélni", és lehet, hogy valakit untatok, az szóljon nyugodtan, hogy egy darabig lőjem le magam.

Driennke

Kép
driennke

Sziasztok dragaim! :)

Lili,köszi a linket,el is olvastam.Ari vagy hogy betetted! :wink:
Agi,örülök hogy ujra itt vagy!!! :) Nagyon-nagyon tetszik a lakasotok,szep lett.A kis hercegnö is nagyon szep! :D Az en legutolso pocifotom fennt van az iwiwen,kukkants be. :wink:
Adri,en is neha nehezebben veszem a levegöt.Gondolom felnyomodik minden,azert van.Jajj,mi lesz 2 honap mulva. :shock: A combom is szokott fajni ha sokat mozgok,es ha Wc-re kell menni es nem tudok hirtelen,akkor elkezd minden odabennt fajni.Tehat mar nem tudom olyan sokaig visszatartani mint regen,mert rögtön nyomast erzek es faj.
Driennke,üdv a csapatban!! :D
Juti,nagyon klassz a nappali szekreny,jol valasztottatok! :wink: En is az ilyen stilust szeretem.Majd keszitek en is kepet a mienkröl.Mi van a kezeddel???Ugye-ugye :P ,nem tudsz a fenekeden maradni :P Ne eröltesd magad!!!Köszi a meseket,arik. :) Ja,a kinai receptet nekem is elküldheted ha lesz idöd..köccike :)
Betto,nagyon aranyos kis rucikat vettel.Egyik szebb mint a masik. :D A babakocsi is klassz!!
En ma voltam dokinal es mindent rendben talalt.A mehszaj zart,a baba 1kg-os es fejjel lefele van.Ilyenkor mar beszoktak fordulni?? :shock: A doki szerint ez jo es remeli hogy igy is marad.Amugy tegnap este ugy bordan rugott a gyermekem,hogy en is ugrottam egyet az agyon.A kedvesem meg csak nezett hogy mit ugralok :P
Kepzeljetek,ma azt mondta a doki hogy mintha latna valamit a babom laba között,de ez persze lehet a köldökzsinor is,tehat 80-20 %-ek a kislany.December 3-an megyek legközelebb,akkor mar pontosan meg tudja mondani hogy mi lesz...hat kivancsi vagyok.

Kép
ami6

Driennke,mi ugy beszeltük meg a kedvesemmel,hogy bennt lesz a szülesnel.Remelem nem ajul majd el.. :D Szülesznöt meg nem valasztottam,bar ugy tudom hogy itt Nemetbe azt szoktak.Doki majd az,aki eppen ügyeletes.Majd a heten be kell mennem a korhazba is hogy utannakerdezzek..,na meg a szülesfelkeszitö tanfolyam.

Kép
ami6

Driennke!
Ezt a többiek már biztosan unják...
Nálunk is a férjem lesz bent. Lilinél is ő jött be. Én akkor már bent voltam a szülőszobán (indított szülés miatt be kellett feküdnöm pár nappal korábban), de amikor meglátott hogy a labdán gubbasztok fájások közepette, akkor ő is rosszul lett. Nem egyből, de egyre rosszabbul érezte magát. Én mondtam neki, hogy nyugodtan menjen ki, ha úgy érzi, de kitartott, és hatalmas segítség volt a végére.
Ezt persze nem azért írom, hogy nálatok is mindenképen legyen bent a párod, mert ha ő előre tudja, hogy nem fogja bírni, akkor inkább tényleg ne. Nehogy neked még miatta is aggódnod kelljen. :wink:
Választott szülésznőm szerintem most sem lesz. Márcsak azért sem mert nem jut most rá lóvénk.
Egyébként teljes nyugodtsággal írj hosszúakat. Nem zavar minket!

Ami!
Lehet, hogy már fejjel lefelé van, és hogy úgy is marad, de nem törvényszerű. Lili hamar befordult és nem is fordult már vissza. Kistesó is fejjel lefelé van, de már hallottam olyat akinek a szülés előtti napon fordult vissza. Szóval semmi sem lehetetlen... :roll:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Driennke! Nálunk sem lesz ben t a szülésnél, nálunk apa nem csak a kórházat nem bírja, hanem nagyon nehezen viseli, hogyha nekem fájdalmaim vannak. Akkor viszont jut belőle majd rendesen. Így nálunk nővérkém lesz bent. Remélem be fog érni, mert Szoboszlón lakik, igaz max 20 km. Ja és enm untatsz!!!!! :wink:
Lili! Én is azért nem eröltettem a dolgot szüléssel kapcsolatban, mert, hogyha látnám rajta a rosszullétet, meg az aggódást, akkor még én is sokkal rosszabbul érezném magam.
Ami! Jajj de jó, hogy megint visszatértél :wink: Nekem nem tudom, hogy fekszik, annyit viszont érzek, hogy lent nagyon aktív :wink: Imád a hugyhólyagommal játszani :lol:

Szülésznő? Na arra már nekünk sem lenne pénzünk. Nálam már a fogadott doki is csoda. Eddig azt sem akartam, de a körzeti doki hiányos munkája miatt, beadtam a derakam. Amit nagyon jól döntöttem, mert nagyon megnyugtat a dokim, bármi kérdésem van válaszol rendesen :wink:

Búcsúznom kell, apa már tűkön űl, hogy jöhessen netelni!
Puszi

Kép
bettó

Sziasztok!!!

Most megint hosszú leszek, előre szólok! :lol:

Először is a kezemről: Voltam dokinál, nem gipszeltet, csak pihentetést javasolt, és jegelést, ha már nagyon fáj. A jégzselét elfelejtettem megkérdezni, de régen használtam, és nagyon idegesített, csípte a bőröm, szóval valószínű nem használnám. Vettem viszont jeget, kéket, illetve de bolond vagyok, nem jeget, hanem ilyen zselészerű anyagot, amit lehet hűteni is meg fűteni is. Jég helyett van, mert rugalmas, formázható. Biztos tudjátok miről beszélek! Hideg-meleg borogatás, ez a hivatalos neve. kék zselé. nagyon buli!!!
Meg kaptam a gyógyszertárba homeopátiás kenőcsöt, vicces volt, annyit tanakodtak a gyógyszerészek, hogy mit adhatnak kismamának. Mindegyik bement, kérdezett, visszajött, megint bement.....ott nevettem. Egyébként rájöttem mi a kenőcs és krém között a különbség!!! Ki tudja? Szerintem a kenőcs tubusban van, a krém meg tégelyben. Nem? Bocs, hogy ilyeneket is leírok, de van egy mentségem: kismamasági hülyeség!! :)
ÉÉÉÉééééés, ami a legviccesebb az egészben, hogy mire estére hazaértem, elmúlt a fájdalom. Most már két kézzel gépelek, És csak akkor fáj, ha nagyon behajlítom, vagy fájna, ha nagyon megerőltetném. Szóval még nem is használtam a gyógycuccokat, és már most jobb. Mondtam a barátnőmnek, hogy miután megvettem rá a gyógyszert, ez már elég volt, el is múlt. Kíváncsi vagyok az éjszakára!!
Mondjuk pihentettem egész délután, szóval nem csoda, hogy most jobb. De este megint nem bírtam a fenekemen ülni :lol: , mert pakoltam egy kicsit a nagyszobában. De fásliban, óvatosan.!!!

Húh, már most milyen sok vagyok, és külön még nem is írtam senkinek!!!

jutiboszi

Akkor külön:

Driennke!

Engem sem untatsz, én látod, ugyanilyen vagyok. Szerintem ezért is vagyunk mindannyian itt, mert szeretünk beszélgetni. Engem lelőni se lehet, annyit tudok karattyolni. És a másik, hogy mindig nagyon szívesen olvasok másokat is. Kíváncsi ember vagyok!!!

Nálunk a drága férjem lesz bent a szülésnél, már akkor bevállalta, amikor kukis még nem is volt a pocimban. Azt mondta, hogy nélküle ne merjek szülni!!! :lol: Ha a párom nem bírná, és nem akarna bejönni, akkor 2 barátnőm is jelentkezett, már mind a kettő szült, ők is nagy segítség lennének. Lehet, hogy eljönnek attól függetlenül, bár mindkettő otthon van a babájával/babáival, szóval nem hiszem, hogy eljönnek.

Én is voltam kórházban barnázgatás miatt, 6 napot feküdtem bent a 17. terhességi héten. Engem megnyugtatott a kórház, sokmindent megtudtam, kicsit megismertem az orvosokat, szóval utólag azt mondom, jó volt. Persze akkor vágytam haza.

Ami!

Elküldtem a receptet!

Küldj Te is képet az egész lakásról, házról, mert kíváncsi kacsa vagyok!!!!!!

Kösz a dícséretet a szekrényről. Valahonnan Stuttgart alól származik. Ott élt egy család pár évig, aztán visszaköltöztek Sopronba, és nem fér be az itteni lakásukba. Jó olcsón eladták.

Ági!

Jól megijesztettél! :shock: :roll: :shock:
Remélem nekem nem fog az utolsó napon visszafordulni, mert eddig mint a jógyerekek, fejjel lefelé feküdt. Most is lent kapirgászik a kezével. Szóval majd megbeszélem a kis illetve nagykukissal, hogy maradjon így.

Egyébként mondtad anyósodnak, hogy tényleg fiú lett? Kíváncsi vagyok a véleményére.

Bettó!

Kár, hogy nem bír látni a párod ha fáj, illetve ezt most hülyén fogalmaztam meg, szóval az a kár, hogy nem lesz bent, de hidd el, a nővéred is óriási segítség lesz, mert ő már tudja, mit fogsz átélni. Ha tehetném, én is berendelném a párom is meg a barátnőm is, de kettőt nem lehet. Meg Erinek akkor lesz 4 hónapos a kis Botondkája, nem akarom elvenni tőle! :lol:

Mindenki!

Ti is éreztek újfajta mozgásokat odabentről? Én néha olyan vicces dolgokat érzek. Néha olyan, mintha hirtelen remegne, vagy nem is tudom hogy írjam le, szóval, rázkódik, vagy na, nem tudom megfogalmazni. Érdekes. És most már nagyon erősen tud rúgni, ha oldalt fekszek, úgy kapirgássza az oldalam, hogy rendesen csikiz. Vicces. Nálatok új dolgok??????

Még akartam valamit kérdezni, de elfelejtettem. Majd ha eszembe jut, jövök.

Akkor puszi!!!

jutiboszi

Sziasztok! Jó reggelt!

Először is nagyon köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esett, hogyi lyen kedvesen fogadtatok.

Juti!
Csak óvatosan a pakolással, vigyázz a kezedre, mert az inhüvelygyulladás alattomos tud lenni. Egyébként én még nem írtam, de nekem is nagyon tetszik a szekrényed.

Ami a szülésznőt illeti, én sem nagyon szeretnék anyagilag, mert hát elég lesz a dokit kifizetni, de azt mondták, hogy jó ha van fogadva, de mondjuk akkor sem biztos, hogy velem foglalkozik csak.
Ezért ragaszkodok hozzá, hogy valaki feltétlen jöjjön be velem. Képzeljétek itt Kaposváron 2 ember is bennt lehet az anyukával a szülésnél.

Képzeljétek, nálunk esik a hó :) .

Ami a mozgásokat illeti, én mostanában kezdem érezni, hogy a bordáim felé rugdos. Egyébkén ma eddig nagyon aktív volt. Reggel 5 óra óta érzek mozgásokat, amíg feküdtem, addig elég erőseket, most hogy már ülök, meg mászkálok, csak úgy gyengéden bökdös, de érzem, Talán most aludt el.

Driennke

Kép
driennke

Sziasztok!

Juti megint jó korán keltél!!! :D A kezed hogy van?

Driennke:Üdv köztünk!Nálunk ismét apás szülés lesz.Levinél még azt mondta,ha nem muszáj nem jön be(ő nem ragaszkodik hozzá :lol: ),de ha szeretném,akkor minden szó nélkül!Így utólag azt mondja,hogy igen is ott kell lenni az apukának,mert lelkitámaszt ad(Adhat) az anyukának!!!

Kép

Kép
lecso

Laura:Örülök,hogy jó lett a vc terhelés eredményed! :)
Nekem most nem nézték az inzulinomat!
Májusban volt nézve.Akkor a vc 0':4,6 120':8,5,az inzulinom 0':8,9 és a 120':105 volt.
Erre szedtem én 3X850 mg merckformint 1 év és 6 napig pontosan.A 14. terhességi hétig szedtem.A vc terhelés nekem a 12.héten volt.0':3,7 és 120':13,8 volt.
Azóta járok a diabétesz ambulanciára és diétával tök jó vc értékek vannak.Igaz már kezdem érezni a vc-on,hogy telik a terhességi idő.A nagyokosok szerint a 32-36.hétig romlik az inzulin érzékenység.Eddig 4-5 valamennyiket mértem evés után 1 órával,mostmár inkább 5-6 valamennyi az ,ugyanannyi Ch-tal.

Te szoptatás alatt újra fogod kezdeni a gyógyszer szedését?Én még nem tudom,persze a tünetek jelentkezésétől is függ.
Petrányi szerint(a www.Pcos.hu oldalon a kérdezz-felelek rovatban található meg)nem jól teszem,hogy abbhagytam a gyogyit,mert folyamatosan romlik az IR-em a terhesség alatt is.De az én endokrinológusom szerint meg a 12.hétig szedhető a gyoygi.Na mindegy,ez kényes téma!

De mégyegyszer:Örülök,hogy jó lett az eredményed!!!

Kép

Kép
lecso

Lecsó!
Én úgy vagyok vele, hogy nem erőltetem a dolgot, és lehet, hogy mégis "ottragad" majd a dolgok hevében. Most még arra akarom rábeszélni, hogy legalább a vajúdás alatt legyen bennt és amikor a "véres része" jön a dolognak, akkor kimegy, utánna meg követi a picur első útját fürdetés mérés stb, amíg engem varrnak. De egyenlőre még nem mondtam neki, majd egyszer megpendítem.

Driennke

Kép
driennke

Driennke!

Maga a szülésnél nálunk sem volt bent,mivel 10 óra vajúdás,tolófájások közepette leesett a baba szívverése,így gyorsan elvittek megcsászározni!De bent lett volna ha simán jött volna ki a bébi!
Egyébként ha nem akar a papa semmit látni az egészből,nem is lát.Nem a lábánál kell állnia az anyukának! :lol:

A megszületés után azt mondták nem is igen fért volna ki ott ahol bement Levi.3820gr és 52 cm-er volt.Én meg 152 cm-es kis emberke. :lol: Úgyhogy most valószínű ha ekkorára saccolják a babát egyből császár lesz.

De egyébként tényleg ha nem akarja a párod ezt az egészet nem szabad erőltetni.De én akkor is a helyedbe Anyukádat,tesót valakit behívnék magamhoz,mert nem egészen olyan rövid idő alatt jön az a baba ki mint ahogy a tv-ben látni.Persze vannak szerencsések is!!!!! :D

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Jutikám óvatosan a pakolással!!!!!! :wink: Örülök, hogy már csak a bogyó gondolatától is jobban lettél :)
Nekem új mozgás? Én már elég régóta érzem hm.. 1-2 hete. Minteha rázkódna, vagy ugrálna, mert az egész pocakomilyenkor megremeg, vagy mi. Sajna Kincső nem biztos, hogy jó irányban van, mert eddig csak egyszer éreztem teljesen a bordámnál a rugást. Fentebb van az biztos, de szerintem a buksija nem ott van ahol lennie kellene. :roll:
Nem tudom, hogy Gézu mennyire lenne segítség nekem. Tehetetlenül nézne, meg a kezemet fogná. Tesóm viszont mivel túl van már egy szülésen, és a doki is közöz jobban tud majd segíteni.

Driennke! Hogy birod még a melót?

Lecsó! Hogy fekéssel mi a helyzet?

Kép
bettó

Szia Betti!

fekvés?Már nem fekszem egész nap.Fel-fel kelek.Levit én viszem és hozom a bölcsiből.Főzöm,néha a gép előtt ülök,de a többi időben pihengetek!Hétfőn vagy szerdán megyek majd a nődokihoz kontrolra,remélem csak jót mond.
A pocakom nem fáj annyit.Igaz nem is sétálgatok annyit+boltba sem megyek órákra+nem takarítok,az apa feladata.
Szombaton betöltöm a 25.hetet.Még vagy 12 hét és nagy baj nem lehet utánna ha korábban születik!!!
Valahogy csak átvészeljük már ezt a "kis" időt! :lol:

Eljön a február és nem győzünk szurkolni egymásnak,hogy mikor "pottyan" ki a bébi!!! :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
lecso

Lecsó!
Ez a kép nagyon jó :lol: Én is visszafelé számolom a heteket. :wink:
Az jó, hogyha nem fáj már annyira a pocakod örülök neki :wink:

Képzeljétek én már ruhán kersztül is érzem, hogy a köldököm ki van dudorodva.
Tegnap vettünk egy "picsa" kabátot, tudjátok, amiből a csajok dereka is kint van. Ebből a fazonból vettünk egy XL-st, jó meleg szerncsére. Bár nem biztos, hogy végig bele fogok férni, de elég sokáig jó lesz. :wink:

Kép
bettó

Jutikam,nekem is vannak ilyen mozgasok mostanaban..Multkor eppen ezen nevettem,kerdeztem a kedvesem hogy lehetseges-e hogy gyorsan megvakarja a pici a buksijat vagy ilyesmi,mert tökre ugy tünt.Vagy mit csinalnak ilyenkor szerintetek?En mar kezdtem aggodni hogy mi ez a mozgas,nem-e valami baja van,de megnyugodtam ahogy olvasom hogy nalatok is ugyanez van. :)
Juti,meg nem is irtam,nagyon jo lett a hajad,es jol all neked!!A receptet megkaptam, köszike.

Driennke,nekem is a bordaimat szokta mostanaban rugdosni.Eddig nem ertettem hogy csinalja ekkora erövel,de tegnap ota tudom hogy a labacskajaval rugott felfele,innen a nagy erö. :) Bevallom neha meg faj is kicsit,remelem egeszben hagy azert a kis dragam.Tegnap este is nagyon aktiv volt,nem hagyott aludni sem,en meg forgolodtam egy csomot,nem talaltam a helyem.

Betto,multkor olvastam valamit erröl a forgolodasrol,hogy mit kell csinalni ha nem akar idöben befordulni...rögtön megkeresem.Persze meg azert van ideje,ugyhogy nehogy ezen aggodj,hallod-e? :wink:

"Vannak módszerek, amivel esetleg rábírható a baba, hogy megforduljon:

1. kis csengettyűvel alul kell neki csengetni. Ez tök komoly, kíváncsi lesz és lemegy hallgatózni. . . .
2. tök sötétben, takaró alatt zseblámpázni a has legalsó részét. Szintén az érdeklődés viszi le.
3. Naponta kétszer 10 percig négykézlábra mész, az alkarodon támaszkodva, tulképpen pucsítasz. Így nagyobb helye lesz, és ez esetleg ösztönzi a fordulásra."

Szoval,viccesen hangzik,de allitolag segit.Vegülis artani nem art senkinek,nem?

Kép
ami6

Lecso,örülök hogy jol vagy,pihizzel amennyit csak tudsz,most nagyon fontos.A dokim nekem azt mondta hogy semmi nehezet sem szabad emelni.Meglatod milyen hamar eltelik mar a hatralevö idö,most mar a visszaszamlalas következik. :wink:

Betto,nekem hol kidudorodik hol visszahuzodik a köldököm.Most pl normalis,egyaltalan nincs kidudorodva.Gondolom attol is függ,hogy mikor hogy fekszik a picur.
Tudom,milyen kabatrol beszelsz :lol: sok csajon latok olyat.Nem fog fazni a derekad,miert vettetek olyan rövidet?En is XL-est vettem,remelem jo lesz meg 3 honapig.

Hurrra,esik a hooooooo :D

Kép
ami6

Lecso!
Természetesen, ha Béla nem, akkor anyu vagy ha ő dolgozik, akkor anyósom jön be velem, de ha minden kötél szakad akkor a barátnőm is felajánlotta, hogy ott lesz.
Tesómon jót röhögtem - mármint, hogy írtad, hogy esetleg tesóm bejöhetne - Te persze azt nem tudhatod, hogy van egy lakli 20 éves öcsém, aki már most kijelentte, hogy ha sír az unokahúga, akkor inkább hazamegy, meg meg sem fogja, mert az egy baba és hát ő nem, meg ilyenek. Szóval elképzeltem, hogy mit szólna hozzá, ha megkérném, hogy jöjjön be a szülőszobára. (Remélem nem haragszol, nem téged nevettelek ki, csak élénk a fantáziám)

Az én pici babám tegnap este nagyon lusit volt, mondjuk én is majd kiestem a számon, annyit ásítoztam már 7 órakor. Bizti éreztem, hogy ideér a hidegfront (na meg a picur is). Ahhoz képest ma nagyon kitesz magáért, mert szinte egész nap meg sem áll. Nem olyan nagyon erőseket rúg, inkább olyan érzés, mintha úszkálna egyik oldalról a másikra, meg pici kis bökéseket érzek.

Lányok, Ti hogy vagytok a gyomorégéssel. Én épp tegnap mondtam apának, hogy az én hasam, az nem előrefele nő, hanem fölfele a gyomrom irányába.

Bettó!
A munkával szerencsém van, mert hát ugye iroda, akkor ülök le, amikor akarok, meg hoztam be egy puffot, tehát most is úgy ülök, hogy fennt van a lábam.
Bár igazából estére elfáradok eléggé, de szerintem nekem azzal is bajom van, hogy reggel 6 óra körül indulok dolgozni, 2 km séta az állomásig (ha szerencsém van, akkor le tudok menni kocsival, de ez nem mindig jön össze), majd 40 perc zötykölődés a vonaton, és ugyenez este hazafele és így 6-ra érek haza, és akárhogy számolom ez így 12 óra. És arról nem is beszélve, hogy fél hatkor csörög az órám.

Driennke

Kép
driennke

Ami! Nekem amúgy S kellene és még valamilyen fazonból az is nagy. Így az XL-s a fenekem alatt van bőven :lol:
Köszi a tippet, a négykézlábas dolog meg volt, amikor takarítottam a konyhát a festék pöttyöktől, hogyha jól emlékszem, sőt jól emlékszem, mert vasáranp volt amikor a bordámat rugdosta. Azóta viszont lehet, hogy visszafordult. A másik kettőt ki fogom mindenképpen próbálni. Remélem kis kiváncs-fáncsi lesz mint az anyukája :lol: Akkor biztosan oda fog fordulni.
Ami én megnéztem az iwiwen az utolsó képet, de azt már nagyon régen csináltátok :) Újabb nincs? Csináljatok már. Tudod kiváncsi-fánycsi vagyok :lol:

Kép
bettó

Driennke! Ez nem semmi. Én tuti nem bírnám. Már a tékában sem szoktam teljes napot lenni, vagyis nagyon ritka. Mondjuk itt mozogni is kell, hogyha begyűlnek az emberek. Szerencsére sógornőm a héten minden délután segített, bár mondanom sem kell, nem pihentünk, hanem vagy bevásároltunk, vagy pakoltunk a munkások után :roll:
Nálunk is Kincső szinte mindig így reagál a hidegfrontra. Mielőtt jön, akkor semmi, utána viszont akár az oldalamon is ki tudna bújni a kis drága. Ma is nekem is reggel óta ébren van. Amit viszont nagyon élvezek :) Bár hogyha kint lenne és ugyanúgy egész nap rugdosna, lehet nem örülnék már ennyire :lol:

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?