Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

nálunk is volt koszmo a szemöldökén, de elmúlt... időm sem volt kezelni :oops:

kertikiri
biztos ez a 'diagnózis'? már h kevés?
Sikerült megetetni?

KépKép
1macsek

Sehol senki? :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Én vagyok egy nagyon rövid ideig, mert kaja idő van.

Ma éjjel, nem volt akkora szunya, mint szokott. 4.45-kor keltünk :evil:
De, ma reggel olyan kis cukimuki volt Ádika. Vigyorgott, meg beszélgetett velem. meg kell zabálni, imádom.
Na, követeli az ebédet. Lépek, majd még jövök.

Kép
Kép
gabcii

Koszmo elleni sampon nekünk is Babe, és tényleg használ.

Hajni, Gabci, most segítsetek kérlek. Tápszer készítés - sterilizálás: hogy a leggyorsabb, leghatékonyabb? Mivel melegítitek, hogyan hűtitek,milyen cumisüvegből adjátok, mivel és milyen gyakran sterilizáltok, meddig áll el a tápi, meg lehet-e csinálni előre stb. stb? Légyszi mindent, a legutolsó részletig!

A max amit ciciből adni tudtam tegnap óta az a 70, de volt egy 30-as "csúcs" is két mellből :oops: Azért nem alszik, mert éhes! Az nem alvós nap után fél éjszaka is fent volt. Cumisüveget továbbra sem fogadja el, tesóm átjött ő is megpróbálta, neki sem, de iszonyat fáradt volt már, mivel éjjel sem aludt, csak pár órát, és szinte beájult 10 körül. Most azóta alszik végre, így a cumisüveg-elutasítást az iszonyú fáradtságnak tudom be, és próbálkozom tovább. Bízom benne, hogy a tejgond csak átmeneti, és vissza tudom még tornázni.
De nem biztos, és akkor sem leszek depis a tápi miatt, csak azt a nyamvadt üveget fogadná el!! Első héten is kellett tápszert adnom, és gond nélkül szopizott belőle.

Egyébként tesómál is így volt (ikertesóm amúgy, szóval sokminden már a terhességünkben is hasonló volt, meg a szülés is), két hónapos korától csak napi 3x tudta szoptatni a kislányát, a többi tápi.

KépKép
kertikiri

És az lehet, hogy a tápszernek olyan fűrészpor-szerű íze van? Vagyis olyan semmilyen, nem tudom, egyértelműen nem édes, de nincs is íze. Milupa HAStart van.

KépKép
kertikiri

Nekünk jó éjjelünk volt. Elaludt 9kor, 11kor kaja ( én piszkáltam kicsit, mert akkor feküdtem. :oops: ) és legközelebb 5.30kor kelt enni, majd aludt reggel 9ig. :wink:

Kertikiri:
én Avent cumisüveg, kezdetnek 1-es cumi, most már 3-as.
Tápszer:
én úgy csinálom, h reggel egy edényben ( csak erre használom) forralok vizet ( Óbudai Gyémánt vagy Jana.-de tervezem áttérni a Janababavízre, azt nem kell forralni, viszont drágább kicsit ). Az lehül, akkor beleöntöm a palackjába, amit előtte sterilizáló folyadékkal kisterilizáltam( beleöntöttem a lötyit, fél óra áll és kimostam tiszta csapvízzel) .
Mikor kell a tápi, akkor fogom a cumisüveget és belerakok annyi vizet amennyit csinálni szeretnék, majd mikró és megmelegítem kb 50 fokosra. Bele az x kanál tápi, rá a tető, összeráz és lemos a cucli... megnézem a csuklómon, h elég meleg e és etetés. :wink:
Nekem 3 üvegem van, így akkor sterilizálom, mikor mindhármat használtam. Erre vettem Avent mikrós sterilizálót, abba belerakom a cuccost és 8 perc mikró.
De van, h folyadék, abban fél órát kell lennie és elmosni és kész. :)
Van aki elteszi a megmardt tápit, én kiöntöm. ( bár megjegyzem, nekünk nem nagyon marad. :) )
A kórházban reggel előre megcsinálták a napi tápit és úgy melegítették mikróba, én nem merem, mivel a hűtőm nem steril. :oops:

van olyan vélemény is, h nem szabad mikrózni a tápit.
Én ezért csak a vizet mikrózom és jól összerázom, nehogy égessen. :)
Sztem ez így a legegyszerűbb, anno Marcinál is így csináltam.

Viszont a fodrászomnak azt mondta egy szülésznő, h nem szabad előre forralni, mindig frissen, mert h beteges lesz tőle a baba.
Na, én ere lusta vagyok, h éjjel pl. fél órával előbb felkeljek, vizet forraljak, hűtsem stb...
Szval előre forralok... Soha nem volt semmi baja tőle egyik gyerekemnek sem. :wink:

Viszont ha tápi kell, mindenképp irass HA-t.

Kép
Kép
h@jni

Kertikiri:
hát sajna a HA-s tápik leginkább keserűek. :(
Nálunk MArcinak BEBA HA volt , azt nem is ette meg, majd Humana HA 1, azt igen.
Most mi is Milupa Milulil-lal kezdtünk, de én irattam Humana HA Startot, ezt szereti a legjobban és ennek nincs is rossz íze, az állaga is krémesebb. :wink:
De a dokim szerint a Milupát és a Humanát szeretik a legjobban a babák, próbáld ki, ha nem válik be irass mást.

Kép
Kép
h@jni

na csak gyoprsan, mert ebéd közben vagyok és a gyerekek sétálnak a nagyanyjukkal, nekem meg aludnom kellene picit. bár sokat nem, mert az éjféli kaja után 5kor keltünk!!! :D :D :D azaz engem keltettek. nagyon állat volt 4 órát aludni egyben!!! a baj csak az, h 4 óra alvás után már nem csak Huba rágja a feje alatti pelenkát, hanem Petra is sír az éhségtől. erre kell még vmit kitalálnom. most azt csináltam, h Huba kapott egy kicsit, de rájöttem, h Petrát nem lehet kijátszani és elcsendesíteni cumival, mert okos,és kiköpi. így Huba ment vissza, cumi be, egy kézzel cumit tart, mert annyira szívta, h kiröpült tőle a cucli. közben Petrát etettem. ezt kb 25 percig. aztán jöhetett is Huba. klassz, mi? 8)
és jövő héttől dolgozom reggel, hétfőtől csütörtökig másfél órát. és a hétvégén meg kell tanulnom újra vezetni, mert kocsival 15 percre van a hly, bkv-val az útvonaltervező óvatos becslése szerint min 50 perc :shock: :shock:

Kép
an°°di

Andi:
hajráá munka. :)
én holnap megyek már. :? Meg pénteken is.
Azt heti 2-3x 3 órát.

Ma meg megyünk Lilla fület lövetni délután. :wink:

Kép
Kép
h@jni

ja, és Petra ma iszonyú nyűgös. vagy nem jönnek a pukik rendesen, vagy... ki tudja :roll: :roll: :roll: más gyereke is nyűgi? még jó, h Huba jól van 8) :wink:
na, én léptem is, és nem is nagyon leszek, mert du jön egy barátnőm meg a tesóm
Zsu, nagyon eltűntél... minden oké???
:arrow:

Kép
an°°di

úú Te nő, jókor tanulsz vezetni. Holnapra és egész hétvégére országos havazást mond. :? :shock:
csak óvatosan! :!: :!: :oops:

és ki lesz addig az ikrekkel? apuka vagy anyós?

Kép
Kép
h@jni

opsz, erről jut eszembe, h még nyári gumi van a kocsin. :shock:
izzítom is apát... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Mi MILUMIL Ha-t eszünk.És szereti Ágika!
Én csak estére gyártok le előre kajcsit két adagot mert annyi kell egy éjszakára meg egy kora reggelre,hogy nem kelljen vízet forralni mert nem sok kedvem van szugyogni vele meg ha felébred tisztába rakom és már remeg a kajáért olyan éhes!Mint aki nem kapott egy hete enni ugy csinálja!

Andi: akkor te sem unatkozol!

Kép
mogyoland

Én is cak gyorsan,mert mindjárt itt fater unokázni.

Kertikiri: Ádi szintén milupa milumil Ha startot eszik. Förtelmes az íze, kesernyés és olyan, nem is tudom... fura. De a gyerek szereti :)
Szal, én Jana babavizet használok, azt nem kell forralni. Aventes cumisüveget és 2-s cumit. Nadin 1 hós, nektek az egyes cumi kell . (mindig ahány hós a gyerek, annyi as cumi. persze vannak kivételek Ugye Hajni? :wink: ). Amenni kaját akarok csinálni, háromnegyed része vizet melegítem meg a mikróban, 50-60 fokra.
Aztán bele az x kanál tápit (rajt van a dobozon az adagolás), és öszerázom. Utánna a negyed rész vizet még hozzá öntöm és újra össze rázom. A csuklómon nézem meg, hogy milyen a hőfok. ha semleges, vagy egy ici picit meleg, akkor okés.
Adagolás pl: 100ml kajához melegítek 80ml vizet, 3 kanál tápi, összeráz, aztán még 20ml víz, összeráz. csuklón megnéz és ha okés. babának oda ad.
Szintén Aventes mikrós sterilizálónk van. Napi egyszer sterilizálom ki a cumisüvegeket és cumikat. Etetés végeztével, elmosom mosogatószerrel és forró vízzel.
A tápszerből ha marad, kiöntöm. Max fél órát hagyom állni esetleges bealvás esetén, ha már elkészítettem a kajáját.
Előre nem csinálom meg, mindig frisset kap.
Remélem nem voltam túl zagyva.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, a dobozon az adagolást, csak viszonyításnak veszed. Úgyis rájössz mennyit eszik meg Nadin, és amúgy is ló adagok vannak rajta.
Ádi most 2,5hós és úgy eszik, hogy egész éjszakás átalvás után,ha sok a tejem 60-100ig pótolok. Napközben,ha kap cicit is, 135ml-t csinálok, aztán eszik amennyi jól esik. Ha nem kap cicit, 165ml-t csinálok.
A cumisüveget meg ha nem fogadja el, amit Hajni írt, pohárból próbáld.
Andi, Hajni: hajrá munka és én meg irigy. Hiányzik, hogy emberek közt legyek és foglalkozzak velük.
Andi:ha megszakítod az etetést, Huba nem üvölt? Nálunk cici után, amig megcsinálom a tápit, műsorozik Ádika.
Gratula az éjszakához :wink: Na látod, alakul ez!

Kép
Kép
gabcii

Mogyo: neked elfelejtettem írni,hogy aranyosak a képek. Tudjátok... apukásak :wink:
Nálatok mennyit eszik Ágika?

Kép
Kép
gabcii

Hajni, Gabci, Mogyó, köszönöm szépen!
Nincs mikrós sterilizálónk, folyadékkal sterilizálok egyelőre, bár olyan fura, hogy ilyen szagos trutyiba teszem a cumiját :-(
Próbálkozom akkor, köszönöm mégegyszer.
Nagyon kikészíthette magát egyébként a nem alvással, mert 3 óra alvás után felkelt, becicizett 60-at, és a tápiig már el sem jutottunk, mert újra bealudt. Most trenírozom magam a következő körre, hogy minél gyorsabban tudjam megcsinálni.
Nekem a 6 hét alatt ez a harmadik mélypontom tejileg, az első hetet is beleszámítva, amikor nem indult be időben a tejem.
Gabci, Te honnan vetted észre, hogy Ádinak kevés a cici? És mióta kevés neki?
Egyébként ha nem mérném a kajáit, akkor eszembe sem jutott volna, hogy kevés a tej, mert hízni hízik (kedden mértem, akkor az előző hét óta +130, ami az átlagon belül van, bár kevesebb, mint az előző hetek, de mégis hízás), és nem sír. Illetve ha sirdogál felveszem és megnyugszik. Én nem is tudom milyen az éhes sírása. Teljesen úgy érzem, hogy nem ismerem a gyerekemet, nem tudom jól csinálom-e a dolgokat, nem tudom megkülönböztetni a sírásait, nem tudom mire van szüksége, hogyan szórakoztassam ha fent van, hogy fejlődjön, még megfogni sem tudom rendesen...egyszerűen totál csődnek érzem magam. Tudtam, hogy lesznek még mélypontok, de ez most nagyon szar......

Andi, gratula az éjszakához.
Hajni, milyen fülbevalót kap Lilla?
Mogyó, aranyosak a képek Ágikáról.

KépKép
kertikiri

Szaisztok

Kertikiri
lehet nem fogsz egyetérteni,de nem olyan biztos hogy kell aza tápi Nadinnak.Azt mondod hízik csak a mérésmiatt gondolod hogy kell,ha éhes lenne hidd el sírna amíg nincs tele pocija nem aludna el.Szerintem azért nem fogadja el a cumisüveget se.Próbáld meg pohárból ha abból sem kér tutira nem éhes,a babák nem mindig egyformán esznek és vana kinek elég a 70 gramm is.Én néha mérem csak volt hogy 50 et evett de ne érdkele ,mert a kövi etetésnél meg buztos többet,de méri a franc,hisze hízik.Nadin is ezerrel.Nem feltétlen azért sír ha sír mert éhes ,próbálgatni kell,lehet álmos vagy túlpörgött vagy csak egyszerűen nyüszizik,nekünk is volt már ilyen napunk.

bocs hogy leírtam,e ez a véleményem :-)

kíváncsi vagyok elfogadja e Nadin a tápit :-)

jah és dícsret a lánykádnak tényleg nagyon ügyes hogy így szopizza az újját :-)

Jelentem Bibus 4- fél ötig alszik igaz 10-11től,de akkoris :-) olyan jó :-) bárcsak így maradna

este megyek dokihoz kontrollra,hát kíváncsi vagyok eltűnteke a cérnáim

Hajni
drukk a fülihez :-) m,ajd mutasd meg

Andi
én is tevezek vezetni,igaz jogsim van csak vezetni nem tudok,féltem az autót,de az orvosi rendelőig meg a tescoig bekéne tanulnom az utat :-)
Vendég

majd ha nyugdíjba megyek esküszöm helyesen és lassan fogok írni :-)
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors kukk, nehogy elfelejtsetek. :)

Meg vagyunk, csak olvasó üzemmódban mostanába?
A fiúkkal is mnden ok. Ákos még minidg eszik alszik, ha fent van vigyorog és nézelődik.
Ma szinte még csak aludt. :D
Megyek is meló van.
Nekem semmi dolgom, munka nuku, csak takarítás, holnap látogatók. Enniyre fárasztó napjaim vannka. :D Nem is panaszkodom.
Ja a képeket megnéztem, mint mindi,g minden baba nagyon helyes!
Móni köszi, hogy végre megmutattad Janka birodalmát, nagyon szép. Janka meg egyszerűen gyönyörű. Én már anno tettem fel Ákos "szobasarkáról" képet.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja vezetés. 11-12 éve van jogsim. De nem vezetek, pedig szerettem. Lassan újra kellene, de mióta a lincselés volt én féltem az életem, de főleg a gyerkőcökét. :( Inkább gyalog, busz v. vonat.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi, köszi h leírtad, meglátom mi lesz, ha felkel, mert most még mindig alszik. Én is így gondolom, hogy ha éhes lenne nem aludna ennyit, a francba a mérleggel, csak akkor nem tudom tegnap mi volt a nem alvás, meg éjjel is..... Nagyon rossz érzés ez, hogy nem tudok enni adni a gyerekemnek, közben meg nézem, hogy milyen gyönyörű, és olyan kis gyámoltalan, és nem tudok rajta segíteni...

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Na jelentem a gyerek továbbra is zabál, tejem kezd rendbe rázódni, asszem hízik is a lelkem és ma 4 óránként eszik! (Igaz ez 140-170 mili, ebből a napi 5x is elég :-) )

Anyukám jelenléte - ezen a héten ő van velem - totál lenyugtatott, ezzel szinkronban Dorka is megnyugodott - mintha kicseréltek volna mindkettőnket...

Dorka 2 napja eszik - nézelődik/gügyögni próbál - alszik üzemmódra kapcsolt :shock: :shock: :lol: 8)

Remélem marad is ilyen! :wink:

Néha van nyüszi, ha álmos meg ha éhes, de hamar elkapom ilyenkor!

Ja és este 8-kor volt szopi utána alvás fél 5-ig, bár párom is és én is többször fent voltunk, mert nyöszörgött álmában - tele is volt a pelusa! Jobb lenne, ha külön szobája lenne, mert nem félálomban próbálnánk magunkat kipihenni, no majd 2-3 hónap múlva! :wink:

Ja és Kertikiri, a tejed mennyisége nem az egyetlen mérvadó szempont, mert lehet, hogy laktatóbb a tejcsid - ismerősöm parázott ezen hetekig, miközben nőtt a gyerkőce... Ha Nadin elégedett és nő semmi okod kételkedni a cicijeidben!!

Azért iratok fel én is tápit, para esetén mégegy pszihés nyugtató, ha bent figyel a szekrényben!

Leírjam a mai király napomat? (Bár nyugtával dícsérd...)

Jutta

KépKép
jutta

Kertikiri :-)

örülök,hogy nem bánt amit mondtam,tudomén hogy agyal az ember,de ahogy leírtad szerintem nem a tejcsi a gond.Egyszerűen nem alvós napja volt.Bibus is van hogy nem alszik csak felületi alvásokkal 20-30 percet max egész nap,éjjel is éberebb,ma meg pl. alszik egész nap mint a bunda ,próbálok vele kommunikálni aztán ordít ,hogy álmos.Remélem nem éjjel akar virgonckodni :-)
Dehogynem tudsz neki enni adni,nyugi.Nálunk ha kifogy a cici mert bizony van rá példa rángatja és sír.
Vendég

Jutta
dejó :-) örülök :-)

tápi megnyugtató,nekünk is van ,biztos ami biztos alapon

jah Bibusba 70-80 ggrammnál nem fér több igaz nem is ötször eszik hanem gyakrabban,ha többet eszik bukja kifelé.És hízik mint a csuda,hétfőn volt 4400 gramm.Szóval minden baba más,kikell tapasztalni
Vendég

Hahó!!

Na én is irok magunkról pár sort... :D

Azt hiszem nekem is olyan jó dolgom van,mint Jolkának!!! :D :D
Bevallom sokkal rosszabbra számitottam két gyerek mellett,de kellemesen csalódtam!! :) Dehát ebben ugye közrejátszik,hogy Molli nagyon jó baba!!kopp-kopp-kopp

Már van egy teljesen kialakult napirendünk:
7.30-kor kelés,kaja
9-től 10-10.30-ig alvás
10.45 kaja
12-13-ig alvás
13.45 kaja
15.00-17-17.30-ig alvás kint az erkélyen
17.45 kaja
19.30-45 fürdés...kaja
20.30-45-től alvás hajnali fél5-ig...10-15 perc szopi,majd vissza csucsuka 7.30-ig!!!! :D :D

Szóval igy telnek a napjaink és tök jó,mert délután egyszerre alszik a két csajszi!! :D
Meli is egyre jobban szereti Mollit...gagyog neki,Molli meg vissza!! :D
Annyira édesek!!!! :P

Nagyon szép képeket tettetek fel... :D

Na kicsit pihizek én is!! :D

ancsi26

Na akkor nem is írom hogy a hajnali szopi 3-4 napja mindig 170 mili...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, ez lassan tényleg rekord. ha lehagyjátok Ákost is, akkor küldök neked táviratot!! :wink: :lol: :D irtó jó, h így rendbejöttetek. és ugye, h hülyeség a térfogat-elméleted? :roll:

nálunk ma először mindkét gyermek alszik egyszerre. megyek, főzök vmi értelmeset.
:arrow:

Kép
an°°di

Na, hazaértünk. :)
Túlvagyunk a fülbelövésen.. jajj, annyira sírt szegény. :(
De hamar megnyugodott, megijedt h lefogtuk sztem, meg a kattanás... Ha ezt tudom, lehet h nem viszem el, annyira sajnáltam/sajnálom. :oops:
Képet majd csinálok. :wink:

Jutta:
örülök, h minden ok. :wink:

Ancsi, Jolka:
ügyik vagytok.

Kép
Kép
h@jni

Gabci:nálunk Ágika most kb.110-120-130 millit is megeszi mikor milyen éhes.

Én úgy szoktam csinálni a tápot ,pl. most 135 csinálok akkor 4 kanál bele a szükséges vizet de nincs annyi amennyit előir és még öntök hozzá egy kis vízet!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Andi: a rekordot szopcsi téren tuti Ti tartjátok, max nem méred... fél kiló 9 nap, no comment... ráadásul mindezt duplán! :wink:
Mi "csak" rendeződtünk... :lol:

Amúgy pont nem pihentem, hanem jöttem mentem... de nekem konkrétan ez esett jól és mint tudjuk a legfontosabb, hogy anyuka nyugodt - kiegyensúlyozott legyen, ez a kulcs a tejcsihez! :wink:
(Jó ez alól kivétel mindenki, akinek sehogy se... de akinek egyszer már beindult - mint nekem - annak tuti újfent be kell, hogy induljon... tehát aki ebben a cipőben jár - az érezze jól magát AZ TÉNYLEG segít... minden más csak mellékes)

Ancsi, nagyon édes a kis családod!! :lol: és jó a napirend!

Timi, szerintem Te is egyszerűen érezd magad jól... a 2 csajon kívül konkrétan szarj le mindenkit, és vegyél egy nagy levegőt, majd egy nagy fürdőt, és fordíts magadra 1 órát Bibi szopija után, amikor vki Maját is és Bibit is ellátja... akár hétvégén Apa...

Kertikiri, mizu?

Hajni, szerintem inkább csak megijedt a csaj... emiatt nem legyen lelkiismeretfurdalásod...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok csajok!
bocsi kisbetűvel fogoketk irni. szóval olvasgattalak bennetet, de irni nem jutott időm.
ancsi, moni és a többiek, nagyon édesek a képek!

fürdés nálunk nagyon jó mióta nagykádba nyomjuk, szerintem élvezi, hogy ott nyüzsőgnek a többiek.

mosoly és egyéb produkciók: mi nagyon le vagyunk maradva, biztos a sok alvás miatt, bár a szerdák nagyon neccesek, szerintem a játszóház nem jön be neki, de barnunak kell valami program. de ha minden jól megy jövő héttől ez megoldódik, mert talán ovisok leszünk!!!!!!!!!!!!!!!!! drukkoljatok hogy péntekig ne jelentkezzen senki aki elöbb tölti a 3at!!!!!!!!!!
szóval nem tud aludni a játszóban és0emiatt a boltban nagyon fáradt és ott sem tud aludni.

móni, remélem a tesód jól van és a depid is csillapodik. ez sajnos ilyenkor természetes csak erről nem szokás beszélni, én most az egyszer megúsztam....

ma tudtam meg 3 dolgot
a barátnőm babát vár (második)
a másik barátnőm aki babát vár a harmadik is fiú
a keresztfiam anyukája babát vár és úgy néz ki 3at!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Andi, szeretnék kérdezni már régóta valamit Próbáltad már egyszerre szoptatni a drágákat? Tudom nehéz meg geyedül nem is lehet állitólag (barátnőm próbálta, el is küldte a fotót anno). Csak kiváncsi lennék.

Hétfőn csináltunk házi mérést 4600g.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta
ha nem így lenne már a diliházba lennék vagy a temetőbe

Ancsi
szépek a csajok
és tök jó hogy ilyen korrekt napirend van
és hogy együtt alszanak:-) néha nekünk is összejön de ritkán

Móni
tesóddal mi van??nem is írtál azóta,remélem jól van

Voltam kontrollon hadd ne mondjam 7re kellett menni a férjem fél 7re jött haza,nem részletezem. :evil: és azt beszéltük meg a dokival,hogy spirált rak fel,jövő héten,van már valakinek???ill volt?

ma fotóztam,de nem tok választani bocsi :-)

Kép

Kép
Kép
Kép
Vendég

:D Kép
Vendég

Timi, nagyon jók a képek! és mennyit változott Maja! és szőkül Bibike?
én is asszem, spirált akarok, és én is kérem a tapasztalatokat (nem a tiéteket, másoké is jó lesz ;) )

Ciripke, igen, próbáltam már kb háromszor együtt. az első és a második masszív röhögőgörcsbe fulladt (anyukámmal és Apukával), de volt egy, mikor Petrát normálisan szoptattam, és Hubát magam mellé tettem egy párnára.. na, az tök jó volt. de egyedül nem menne. sajnos. pedig terveztem :? a barátnődnek akkor ment egyedüól vagy sem?

Móni, tényleg, tesód?

Kép
an°°di

Andi!
Én is ezt vettem észre, hogy bibi szőkül. :)

Timi!
Nagyon helyesek a gyerekek. Maja is tök boldog a képeken. CSúszda...Én azt hittem, hogy este még az udvaron csúszdázott. :oops: Sajnáltalak is, hogy Te ott állsz a hidegben a gyerek mellett. :)

Ancsi!
Még mindig nagyon szép családod van. Apuka is nagyon helyes.
Napirended tényleg szupi. Én időt nem tudok mondani, mert nem nézem az órát, de meg vagyok elégedve. Ugyan éjjel párszor kelünk, de pár perc cici, majd alvás tovább. Szerencsére nálam is együtt alszanak a fiúk délután, 1-2 eset kivétel, ha csúszunk az ebéddel.

Spirálon gondolkodtam én is, de még várok 1 évet, addig eldöntjük, hogy jöhet-e a hármaska, vagy maradunk 4-en egyelőre.

Móni!
Tesód? Jobban van? Remélem semmi komoly, ugyan, ha már kórház, akkor nem gyerekjáték. Jobbulást neki!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát csajok, nem tudom, Pankának mi a baja, de túl vagyunk a legsz*rabb estén és éjszakán, amióta hazajöttünk a kórházból. Eddíg este 10, 11- hajnal 5,6 óráig aludt. Most azon megbuktam, hogy este elaltassam. Egyszerűen nem ment!!! Nyűglődött, sírt, a cicit a végén már nem is volt hajlandó bekapni, aztán nagy nehezen elszunnyadt, de amint betettem az ágyába, felébredt. A vége az lett, hogy kétszer én is bealudtam mellette, egyszer rajtam aludt 1,5 órát, tehát írtó kipihent vagyok :cry:
Mindezt akkor, amikor apa éjszakás, és Bencét nekünk kellett reggel suliba vinni :evil:
Az autóban elaludt, most az ülésben alszik, de néha fel-felsír. :(
Aláírom, hogy hülye idő van, de a majd' két hónap alatt azért nem ez az első ilyen...
Kép
dettyk

Sziasztok!

hát pedig rá lehet ennek az időnek a számlájára irni !
Nálam is van mikor szinte csak eszik alszik máskor meg egész nap fent van és nyüszög!

Kép
mogyoland

tényleg engem is érdekelne ez a spirál dolog már akinek van!
Mert én is azt szeretnék!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Ancsi: szépek vagytok és hasonlítanak egymásra a tesók.
Timi: Bibi, már milyen nagy. Mérted mostanában? Hány centi?
Nem baj ha szőkül a kiscsaj, Ádika szereti a szőke lányokat :wink:
Egyébként, én is azt hittem, Maja kint csúszdázik, furcsállottam is kicsit :)
Jutta:teljesen igazad van, a kiegyensúlyozottság a kulcsa mindennek. A gyerekek nagyon megérzik ha anyukájuk rosszkedvű.
Ciripke: aztaaa, de jó lesz neked ennyi picibabás barátnővel. És 3-al terhes?! Jujjj :shock: Gondolom lement hídba, mikor meghallotta a hírt.
Kertikiri: hagyd a fenébe a mérleget, ha ennyire frusztrál. Nálunk is okozott fejtörést a szopik méricskélése. Csak nálunk az okozott döbbenetet, hogy 100ml anyatej után még 100ml tápit evett az átaludt éjszaka után. Már nem mérem.Tudom, hogy reggelente 200ml körül eszik... Napközben ennyit sosem.
A lányok már ismerik a sztorit, de elmondom még egyszer.
Ádika kezdettől kap tápit. Születése után nagyon besárgult, aluszékony volt és nem szopott. A kórházból hazajövet még próbálkoztam vele, de sírt, tolt el magától ha mellre tettem. Itthon is még veszített a születési súlyából és akkor úgy döntöttem, hoy itt a pont a kizárólagos szoptatásnak. Fejtem + tápi. Ezalatt 2 mellgyulladás is bejátszott. Ádika 3 hetes korában elkezdett szopni.Azóta van cici is és tápi cumisüvegből. És onnét tudom, hogy kevés a tej, hogy ha kiürül a cici, sír és rángatja.
Dettyk:fogalmam sincs minek a számlájára írható panka viselkedése, de ha ez megnyugtat, az én gyerekem is belehomorított ma.6-kor keltünk.Elötte kb 1 órát vergődött félálomban.Sírt, nyöszörgött, ficánkolt. Kaja után aludt kb fél órát. Azóta túl vagyunk egy oltári nagy ordításon, míg kaját csináltam neki. Ölben alszik 20 perceket, közben álmában időnként sírdogál.
Pedig ma délután egy kicsit kimenős vagyok... De ilyen nyűgin hagyjam itt? :?

Kép
Kép
gabcii

Spilálra passzolok.Én idegenkedem tőle.

Na, megpróbáltam én is, mit tud Ádi ha hasra rakom. Összenyálazni a plédjét, és nyöszörögni kitűnően.Viszont rövid ideig nyomja csak ki magát, inkább csak a fejét tartja :?
Akkor most el van maradva a mozgásban? Pedig háton kalimpál, rúgdos, megfogja a játékokat. De utál hason lenni. Hogyan fejlesszem akkor?

Kép
Kép
gabcii

A spirál engem is érdekel, bár kicsit tartok tőle, de mimás van? Bogyót nem akarok szedni :?
Hallottam még helyileg ható hormonálisról is, ami még a menzeszt is minimalizálja. Valakinek tapasztalata?
Egyébként Pankusz most pótolja a kimaradt éjszakát :roll: 3 órát aludt a csücsüben, 10 perc szopi után pedig most a helyén alszik. Már előre félek, mi lesz éjjel?! Remélem ez csak egyszeri őrület volt :cry:

Kép
dettyk

sziasztok.

cirpike: jajj de jó. :D Gratula nekik. A múlthéten me a sógorném telefonált, hogy babát vár. :D náluk a 4. baba lessz. :D

Jutta: hurrá. Örülök, hogy alakultok.:D

Lala nálunk kisangyalka lett. Bűbájosan sikongat, meg sikít. Ezerel vigyorog mindenre és mindenkire. Szóval egy szavam sem lehet. Vivi is megnyugodott. :)

Csináltam tegnap képet Laláról. Az egyiket megcsináltam úgy, hogy az egyik elén lala a másikon meg vivi. :) pont egyidősek a képen. :) Kép Kép Dagi... :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

hi
ennyire ne nézzetetk már madárnak :-) biztos este 11ig kint hintáztatom :-) :lol:

Bibus ilyen is volt,szöszis :-)

köszi a dícséreteket :-)

Spiráltól félek ám,de tablettát nem akarok se most se szopi után,gumi macerás és nyem jó.azt mondta a dokim vagy szülés után 6-8 héten rakják fel vagy ha megjön,hát mondom akkor inkább most,aztán 5 év után meglátjuk.de félek a felhelyezéstől meg attól is hogy bírja e majd a szervezetem.

Detty
milyen édesen alszik :-)

Bibus ma is alvó napot tart,éjjel 3 óránként kelt azt 6 körül felis ébredt

Gabci
szerintem nincs elmaradva Ádi ,egyszerűen job neki háton.

Jolka
nálatok tuti lesz hármaska????

Kertikiri
mizu?

Zsu????

Jutta?

jah ,nálunk is van hó,Maja már kint ázott 2szer egy órát :-) csináltam neki egy mini hóembert :-)
Vendég

izé csúzdáztatom :)

Rita
nagyon cukik :-)
Vendég

Sziasztok!

Túl az első munkanapon. :wink:

Spirál:
én azt tuti nem...
Engem nagyon taszít, h az nem meggátolja a teherbeesét, hanem csak a beágyazódást. Az én lelkem ezt nem bírná el... :oops:
Így mi gyógyszerezünk. :?

Timi:
én gondoltam, h benti csúszda. :) Édik.

Rita:
mit evett Vivi a képen? :shock:
Lala is eszik már?

Gabcii:
Lilla sokat bukott, így vettem én is 2-es cumit, kiváncsi leszek, h ez jobb lesz e. :)
Mert sztem akkor kezdett jobban bukni,mikor váltottam a cumit.
Bár érdekes, mert éjjel sose bukik, pedig van, h nem is böfizik. :roll:

Úgy fáj a fejem. :(

Kép
Kép
h@jni

Na akkor elárulok még vmit, hogy fokozzam, mennyire hülye vagyok. Én azt hittem, hogy Hajni fiát Márkusznak hívják (csak így fonetikusan). Mert ugye Marcus volt a vonalzóra írva :oops: :? :lol: . Jóvan Timi, hát mondtam, hogy furcsállottam is :lol:
Éppen szellőztetem Ádikát. Nem akart normálisan aludni, tehát bundazsákba be, és bukóra rányitottam az ablakot. Édesdeden alszik.
Detty: cuki Panka
Rita: tündériek! Főleg Vivi, ahogy meglepődve néz a kikent pofijával :)

Lányok! Szed vki aki akik szoptatnak vmilyen vitamint? Én elkezdtem megint az elevitet.
Hajni: mohón eszik Lilla egyébként? Sztem is jobb lesz, ha a kettes cumit használjátok.

Kép
Kép
gabcii

Jajj, pont ez a laptetején :? :oops:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
Marcus= Marcell :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csak Marcinak, Marcusnak és Marcukának hívjuk. :) Marcell ha mérges vagyok rá. :)

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?